vineri, 17 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #67


Retete pentru Paste:

Supa deasa de legume

23 March 2013
Supa_deasa_de_legumeSupa deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina, broccoli, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: una ardei gras verde un ardei gras rosu 200 g fasole verde un morcov o ceapa mare o ramurica telina cateva buchetele broccoli cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Toate legumele…
Read more »





Pui cu masline negre

23 March 2013
Pui_cu_masline_negrePui cu masline negre din: pui, masline negre, ceapa, ulei, lamaie, usturoi, ghimbir, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 200 g masline negre 3 cepe 50 ml ulei o lamaie 4 catei de usturoi 1/2 lingurita ghimbir un varf de cutit sofran o lingura patrunjel sare piper   Mod de…
Read more »





Carne de porc cu legume

23 March 2013
Carne_de_porc_cu_legumeCarne de porc cu legume din: file de porc, pastarnac, morcovi, patrunjel, usturoi, unt, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de porc un kg pastarnac un kg morcovi o legatura patrunjel 2 catei usturoi 100 g unt 100 ml vin 2 linguri ulei zeama unei lamaie sare piper  …
Read more »





Ton la cuptor

23 March 2013
Ton_la_cuptorTon la cuptor din: ton, paste, unt, cascaval, rosii, oua, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o cutie de ton maruntit 100 g paste 30 g unt 75 g cascaval 3 oua 3-4 rosii sare piper patrunjel ornat   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, apoi se scot în sită si se…
Read more »





Rulada cu nuci si ciocolata amaruie

23 March 2013
Rulada_cu_nuci_si_ciocolata_amaruieRulada cu nuci si ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, frisca, unt, oua, sare, zahar, faina, nuci, praf de copt, dulceata de caise, pra intaritor si zahar pudra. Ingrediente: 350 g ciocolata amaruie 700 g frisca 75 g unt 6 oua 1 praf sare 175 g zahar 75 g faina 100 g nuci tocate 1 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta

23 March 2013
Coaste_de_miel_cu_sos_pesto_si_frunze_de_menta_6Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta din:  coaste de miel, sare, piper, ulei vegetal, sos pesto, frunze de menta, apa si suc de lamaie. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel (1 ½ kg fiecare) Sare si piper dupa gust 2 linguri de ulei vegetal Sos pesto 1/3 ceasca frunze proaspete de…
Read more »





Zeamă de ciuperci de pădure

23 March 2013
Zeama_de_ciuperci_de_padureZeamă de ciuperci de pădure din: morcovi, ciuperci, ceapa, patrunjel, telina, ou, iaurt, usturoi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi ciuperci 1 ceapa 1 patrunjel 1 telina mica 1 ou iaurt 1 catel de usturoi frunze de patrunjel   Mod de preparare: Dai zarzavaturile, curăţate şi spălate, pe răzătoarea mică. Le pui într- un…
Read more »





Salată de varză roşie cu linte

23 March 2013
Salata_de_varza_rosie_cu_linteSalată de varză roşie cu linte din: linte, varza rosie, otet de vin rosu, suc de mere, miere, ienibahar, cuisoare, scortisoara, sare, piper, ulei, miez de nuca, mar, suc de lamaie si roquefort. Ingrediente: 200 g linte l500 g varza rosie 5 linguri otet de vin rosu 1 lingura suc de mere 2 linguri miere…
Read more »





Gratin de hrean si bacon

23 March 2013
Gratin_de_hrean_si_baconGratin de hrean si bacon din: bacon, hrean, ceapa, patrunjel, smantana, lapte, galbenus, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g bacon 600 g hrean taiat 2 cepe 2 linguri patrunjel 300 g smantana 150 ml lapte un galbenus 100 g cascaval ras ulei sare piper   Mod de preparare: Hreanul curăţat şi feliat se…
Read more »





Plăcinte pe lespede, cu lobodă si brânză

23 March 2013
Placinte_pe_lespede_cu_loboda_si_brânzaPlăcinte pe lespede, cu lobodă si brânză din: faina, ou, sare, apa, drojdie, zahar, loboda si branza de oaie. Ingrediente: faina 1 ou sare apa drojdie 1 lingurita zahar loboda branza de oaie   Mod de preparare: Freci pentru maia drojdia cu zahărul. Amesteci făina cu oul apa şi maiaua. Laşi aluatul la dospit, după…
Read more »





Retete gustoase: Dovlecei gratinati

23 March 2013
Dovlecei_gratinatiDovlecei gratinati din: dovlecei, usturoi, telemea, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: un kg dovlecei 2 catei de usturoi 200 g telemea 4 oua 500 g smantana sare piper   Mod de preparare: Se spală dovleceii si se taie rondele fine, care se fierb aproximativ 15 minute. Intre timp, se pisează ustu­roiul cu sare si…
Read more »





Pizza cu praz si branza Tofu

23 March 2013
Pizza_cu_praz_si_branza_TofuPizza cu praz si branza Tofu din: faina alba, faina integrala, apa, zahar, drojdie, ulei, rosii decojite, zahar, oregano, sare, praz, branza tofu, rozmarin, cimbru si ulei. Ingrediente: 170 g faina alba 80 g faina integrala 150 ml apa calduta 1 lingurita zhaar 10 g drojdie proaspata 3 linguri ulei sare pentru sos: 100 g…
Read more »





Stelute de turta dulce

23 March 2013
Stelute_de_turta_dulceStelute de turta dulce din: faina, bicarbonat de sodiu, ou, unt, zahar brun, miere, scortisoara, cardamon, cuisoare, anason, sare, pasta de catina, portocale si ciocolata neagra. Ingrediente: 175 g faina 4 g bicarbonat de sodiu un ou 60 g unt 130 g zahar brun miere 5 g scortisoara 2 g cardamon 2 g cuisoare 2…
Read more »





Salată de legume cu piept de pui si măsline

23 March 2013
Salata_de_legume_cu_piept_de_pui_si_maslineSalată de legume cu piept de pui si măsline din: mazare mange tout, ulei, sare, piper, file de piept de pui, salata, rosii, ardei gras, castravete, ceapa, usturoi, otet balsamic, zahar, mustar si masline. Ingrediente: 150 g mazare mange tout 6 linguri ulei sare piper 600 g file de piept de pui 1 salata romara…
Read more »





Găluşte gratinate

23 March 2013
Galuste_gratinateGăluşte gratinate din: unt, faina, oua, cascaval, apa, faina, lapte, sare, piper, nucsoara, cascaval si marar. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt 250 g faina 8 oua 50 g cascaval 500 ml apa pentru sos: 100 g faina 100 g unt 1,5 l lapte sare piper nucsoara pentru gratinat: 100 g cascaval ras 30 g…
Read more »





Rulada de porc cu sos picant

23 March 2013
Rulada_de_porc_cu_sos_picantRulada de porc cu sos picant din: pulpe de porc, oua, ceapa rosie, sare, piper, unt, miez de paine, cimbru, piure de rosii, usturoi, ardei iute, boia dulce si boia iute. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 oua 3-4 cepe rosii sare piper macinat 100 g unt miezul de la o bagheta cimbru uscat…
Read more »





Reteta zilei: Aripioare de pui picante in stil coreean

23 March 2013
Aripioare_de_pui_picante_in_stil_corean_13Aripioare de pui picante in stil coreean din: aripi de pui, vin de orez, ghimbir, sare, pieper, amidon de porumb, ulei de canola, nuci, arahide, migdale, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de chilli, sos de soia, ketchup, vin de orez, zahar, dulceata, si sirop de porumb. Ingrediente: Aripioare de pui 1 lingura vin de orez 1/2…
Read more »





Rata cu portocale si legume

23 March 2013
Rata_cu_portocale_si_legumeRata cu portocale si legume din: rata, ceapa, portocale, vin, supa de pui, miere, suc de portocale, rozmarin, ardei capia, ardei iute, amidon alimetar, sare, piper, conopida, broccoli si cartofi. Ingrediente: o rata doua cepe 4 portocale 100 ml vin rosu demisec 40 ml supa de pui 20 g miere 300 ml suc de portocale…
Read more »





Cartofi umpluti cu ciuperci si branza de oaie

23 March 2013
Retete_15Cartofi umpluti cu ciuperci si branza de oaie din: cartofi, ciuperci, ceapa, branza de oaie, sare, piper, bulion si ulei. Ingrediente: 5-6 cartofi cateva ciuperci 1 ceapa 200 g branza de oaie sare piper 3-4 linguri bulion ulei   Mod de preparare: Pui cartofii să fiarbă în coajă. După ce s-au răcit, îi cureţi şi…
Read more »





Orez prajit cu legume

23 March 2013
Orez_prajit_cu_legumeOrez prajit cu legume din: orez negru salbatic, morcov, ceapa, ardei gras, telina, radacina de telina, patrunjel, mix de ciuperci, sare, piper si apa. Ingrediente: 400 g orez negru salbatic 1 morcov mare 1 ceapa medie 1 ardei gras 1 tulpina telina 1 bucata mica de radacina de telina patrunjel 125 g mix de ciuperci…
Read more »





Placinta cu legume si busuioc

23 March 2013
Placinta_cu_legume_si_busuiocPlacinta cu legume si busuioc din: aluat de placinta, ceapa, rosii, usturoi, ciuperci, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, ardei copti, dovlecei, cascaval, busuioc si cimbru. Ingrediente: 500 g alut de placinta 2 cepe 6 rosii 2-3 catei de usturoi 200 g ciuperci 20 ml ulei de floarea soarelui 2 lingurite ulei de masline…
Read more »





Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca

23 March 2013
Salata_de_sfecla_rosie_cu_coaja_de_portocala_si_miez_de_nucaSalată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca din: sfecla rosie, sare, ceapa, otet de mere, supa, piper, ulei de nuci, portocale, salata verde si nuci. Ingrediente: 400 g sfecla rosie sare 2 cepe 5 linguri otet de mere 100 ml supa piper 5 linguri ulei de nuci 2 portocale 300…
Read more »





Brioşe cu mere si scortisoară

23 March 2013
Briose_cu_mere_si_scortisoaraBrioşe cu mere si scortisoară din: mere acrisoare, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, lapte batut, migdale si unt. Ingrediente: 2 mere acrisoare (a 200g) 1 lingura suc de lamaie 260 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat…
Read more »





Chiftele de cartofi cu patrunjel

23 March 2013
Chiftele_de_cartofi_cu_patrunjelChiftele de cartofi cu patrunjel din: cartofi, patrunjel, faina, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 4-5 linguri faina sare piper pesmet   Mod de preparare: Punem la fiert cartofii intregi spalati, dar necuratati de coaja. Acoperim oala cu un capac si ii lasam sa fiarba 30 de minute…
Read more »





Prajitura cu caise si fulgi de migdale

23 March 2013
Prajitura_cu_caise_si_fulgi_de_migdalePrajitura cu caise si fulgi de migdale din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de rom, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata cu lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri faina 1 lingura cacao 1 esenta de rom pentru crema: 1 plic praf de budinca de vanilie 500…
Read more »





Reteta zilei: Rulada cu ciocolata

22 March 2013
Rulada_cu_ciocolata_15Rulada cu ciocolata din: faina, faina de porumb, praf de copt, sare, zahar pudra, oua, ulei vegetal, apa, lichior de alune, unt nesarat, zahar caramelizat, esenta de vanilie, ciocolata neagra si frunze de menta. Ingrediente pentru blat: 220g faina 45g faina de porumb 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita de sare 220g zahar…
Read more »





Somon cu legume si lamaie

22 March 2013
Somon_cu_legume_si_lamaieSomon cu legume si lamaie din: medalioane de somon, vin alb, dovlecei, morcovi, cartofi, sare, piper alb, unt, ulei de masline, ceapa, praz, lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 medalioane somon 150 ml vin alb demisec 2 dovlecei 2-3 morcovi 4 cartofi cu coaja rosie sare piper alb 50 g unt 2 lingurite ulei de masline…
Read more »





Mancare de linte cu fasole

22 March 2013
Mancare_de_linte_cu_fasoleMancare de linte cu fasole din: fasole boabe, hrisca, linte, usturoi, morcov, ceapa, ulei, sare, piper, bicarbonat de sodiu, rozmarin si apa. Ingrediente: 100 g fasole boabe 80 g hrisca 50 g linte 3 catei de usturoi 1 morcov 2 cepe potrivite ulei sare piper bicarbonat de sodiu rozmarin 1 1/2 l apa   Mod…
Read more »





Salata de pui cu caju

22 March 2013
Salata_de_pui_cu_cajuSalata de pui cu caju  din: piept de pui, caju, morcovi, mazare, ciuperci, broccoli, sos de soia, ulei de masline, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g caju 2-3 morcovi 150 g mazare pastai 200 g ciuperci/ghebe 100 g broccoli 3-4 lingurite sos de soia 2-3 linguri ulei de masline…
Read more »





Bărcuţe de foitaj cu mere

22 March 2013
Barcute_de_foitaj_cu_mereBărcuţe de foitaj cu mere din: foitaj, mere acrisoare, suc de lamaie, marmelada de portocale, miez de nuca, fulgi de porumb, unt, zahar pudra. Ingrediente: 450 g foitaj congelat (6 foi dreptunghiulare) 300 g mere acrisoare 2 linguri suc de lamaie 3 linguri amrmelada de portocale 50 g miez de nuca 4 linguri fulgi de…
Read more »





Salată asortată cu dovlecei şi somon

22 March 2013
Salata_asortata_cu_dovlecei_si_somonSalată asortată cu dovlecei şi somon din: salata romana, dovlecei, gogosari, paine, unt, sare, somon, piper, suc de lamaie, rosii uscate, ulei de masline, otet balsamic alb si hasmatuchi. Ingrediente: 1 salata romana 3 dovlecei 200 g gogosari sau ardei grasi mici murati 100 g paine alba 20 g unt sare 60 g somon fara…
Read more »





Aperitiv cu rucola si bacon

22 March 2013
Aperitiv_cu_rucola_si_baconAperitiv cu rucola si bacon din: salata rucola, bacon, telemea, ceapa verde, mustar, iaurt, sare, otet, ulei si piper. Ingrediente: 200 g salata rucola 150 g bacon 100 g telemea 2 fire ceapa verde 1 lingura mustar 1 lingurita iaurt sare otet ulei piper   Mod de preparare: Baconul se taie cubuleţe şi se prăjeşte…
Read more »





Tocanita aromata cu pulpa de porc

22 March 2013
Tocanita_aromata_cu_pulpa_de_porcTocanita aromata cu pulpa de porc din: pulpa de porc, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, usturoi, pulpe de rosii, ulei, vin, boia de ardei dulce, oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 ceapa rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 ardei iute 4 catei de usturoi…
Read more »

Peşte pane la cuptor

22 March 2013
Peste_pane_la_cuptorPeşte pane la cuptor din: fileuri de peste, broccoli, branza cu mucegai, morcovi, ardei capia, masline feliate, rosii, ardei iute, pesmet, oua, sare, piper, ulei de floarea soarelui, smantana, usturoi si cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de peste 500 g broccoli 200 g branza cu mucegai 4 morcovi 4 ardei capia 200 g masline feliate 4…
Read more »





Tartă cu brânză si roşii

22 March 2013
Tarta_cu_brânza_si_rosiiTartă cu brânză si roşii din: faina, drojdie, apa, unt, branza de vaci, seminte de susan, masline, oua, cimbru, zahar, rosii, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, otet, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 15 g drojdie 125 ml apa 10 g unt 200 g branza de vaci 20 g seminte de…
Read more »





Salată verde cu caşcaval

22 March 2013
Salata_verde_cu_cascavalSalată verde cu caşcaval din: cascaval, castraveciori murati, salata verde, parizer, ceapa, otet, mustar dulce, sare, piper, ulei, covrigi si unt. Ingrediente: 150 g cascaval 4 castraveciori murati 400 g salata verde (sau fetica) 300 g parizer 1 ceapa mica 3 linguri otet 2 linguri mustar dulce sare piper 4 linguri ulei 2 covrigi mari…
Read more »





Reteta zilei: Spaghete cu rosii si varza kimchi

22 March 2013
Spaghete_cu_rosii_si_varza_kimchi_12Spaghete cu rosii si varza kimchi din: rosii cherry, varza murata, ulei de masline, ceapa, usturoi, smantana, zeama de varza, sare, piper, frunze de busuioc, parmezan si spaghete. Ingrediente: 500 g rosii cherry, taiate 1-1/4 ceasca de varza kimchi (varza murata), taiata felii subtiri 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa, feliata 2 caței…
Read more »





Tarte dulci cu sos picant

22 March 2013
Tarte_dulci_cu_sos_picantTarte dulci cu sos picant din: branza de vaci, zahar tos, lamaie, portocala, oua, zahar vanilinat, gris, budinca de vanilie, fructe uscate, sare, ardei iute, frisca, ciocolata neagra, migdale si unt. Ingrediente: un kg branza de vaci 200 g zahar tos o lamaie o portocala 4 oua zahar vanilinat 60 g gris un plic budinca…
Read more »





Spaghete picante cu rosii si ceapa verde

22 March 2013
Spaghete_picante_cu_rosii_si_ceapa_verdeSpaghete picante cu rosii si ceapa verde din: spaghete, rosii, ceapa verde, ardei iute, ulei si sare. Ingrediente: 300 g spaghete 4 rosii bine coapte 4-5 codite de ceapa verde 2 ardei iuti 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se taie ardeii iuţi pe lungime, se îndepărtează seminţele şi nervurile cu ajutorul unui…
Read more »





Tarta cu mere si samburi de pin

22 March 2013
Tarta_cu_mere_si_samburi_de_pinTarta cu mere si samburi de pin din: faina, sare, unt, branza de vaci, oua, zahar pudra, smantana dulce, suc de lamaie, mere acrisoare, gem de caise si samburi de pin. Ingrediente: 125 g faina 1 praf sare 125 g unt 125 g branza de vaci 2 oua 50 g zhaar pudra 200 g smantana…
Read more »





Varză franţuzească

22 March 2013
Varza_frantuzeascaVarză franţuzească din: varza, ciuperci, oua, marar verde, boai iute, piper macinat, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 4 verze mici 400 g ciuperci 2 oua 1 legatura de marar verde 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita otet balsamic cateva picaturi ulei de masline   Mod de preparare: Cureţi, speli…
Read more »





Pizza cu ruccola si alte verdeturi

22 March 2013
Pizza_cu_ruccola_si_alte_verdeturiPizza cu ruccola si alte verdeturi din: faina, sare, drojdie, zahar, verdeturi asortate, ruccola, rosii, branza mozzarella, ulei de masline, smantana, amidon, piper si sunca uscata. Ingrediente: 400 g faina 1 lingurita sare 1/2 cub drojdie 1/2 lingurita zahar 50 g verdeturi asortate 100 g ruccola 600 g rosii 250 g branza mozzarella 1 lingura…
Read more »





Musaca de rosii la cuptor

22 March 2013
Musaca_de_rosii_la_cuptorMusaca de rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, masline negre, kaizer, usturoi, ierburi aromate, frunze de busuioc, zahar, ulei, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3-4 rosii 150 g masline negre 150 g kaizer 4-5 catei de usturoi ierburi aromate sau cimbru frunze de busuioc 2 linguri de zahar 2-3 linguri ulei 100 g…
Read more »





Supa crema de cartofi cu smantana si carnati

22 March 2013
Supa_crema_de_cartofi_cu_smantana_si_carnatiSupa crema de cartofi cu smantana si carnati din: cartofi, radacina de telina, patrunjel, ceapa, dovlecel, sare, piper alb, smantana, unt, ulei de masline si carnati afumati. Ingrediente: 8 cartofi cu coaja rosie o radacina telina o radacina patrunjel 2 cepe albe 2 ardei un dovlecel sare piper alb 100 ml smantana pentru gatit 500…
Read more »





Mancare cu chiftelute

22 March 2013
Mancare_cu_chifteluteMancare cu chiftelute din: pulpe de vita, ceapa, ou, sare, miez de paine, patrunjel, marar, piper, ulei, mazare, cartofi, morcovi, broccoli si ulei de masline. Ingrediente: 400 g pulpa de vita 1-2 cepe un ou sare miezul de la 2-3 felii de paine o legatura patrunjel o legatura marar piper ulei pentru prajit 300 g…
Read more »





Mancarica de legume cu peste afumat

22 March 2013
Mancarica_de_legume_cu_peste_afumatMancarica de legume cu peste afumat din: peste afumat, cartofi, praz, morcovi, radacina de telina, usturoi, bulion de legume, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 300 g peşte afumat (macrou, păstrăv, anghilă, somon) 300 g cartofi 1 fir de praz (partea albă, tăiată rondele) 20 g morcovi tăiați cuburi 100 g rădăcină de țelină (tăiată…
Read more »





Salata de andive cu bacon si pere

22 March 2013
Salata_de_andive_cu_bacon_si_pereSalata de andive cu bacon si pere din: andive, ruccola, radicchio, pere, miez de nuca, bacon, otet de mere, suc de lamaie, miere, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 andive 1 legatura ruccola 1 capatana radicchio 2 pere 4 linguri miez de nuca 8 felii bacon 4 linguri otet de mere 2…
Read more »





Iepure cu orez şi stafide

22 March 2013
Iepure_cu_orez_si_stafideIepure cu orez şi stafide din: pulpe de iepure, orez, ceapa, ulei, curry, scortisoara, cardamom, chimen, stafide, seminte de floarea soarelui, vin, usturoi, cuisoare, salvie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 150 g orez doua cepe 150 ml ulei 5 g curry 3 g scortisoara 2 g cardamon 5 g chimen 40…
Read more »





Pizza turcească

22 March 2013
Pizza_turceascaPizza turcească din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata, ulei de masline, sare, chimen, scortisoara, rosii si ceapa. Ingrediente: pentru blat: 225 g faina 1 lingurita drojdie uscata 1 praf sare 2 linguri ulei de masline pentru topping: 1 ceapa 3 catei de usturoi 350 g carne tocata (de miel sau…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pui coreeana

22 March 2013
Salata_de_pui_coreeana_9Salata de pui coreeana din: piept de pui, castravete, sare, ceapa, ghimbir, frunze de dafin, otet de orez, praf de gingseng, seminte de susan, mustar, sos de soia, suc de lamaie, oter, miere si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat, fara piele 1 castravete, fara semințe și taiat felii subțiri 1/2 lingurița de…
Read more »





Creveti in sos cu usturoi

22 March 2013
Creveti_in_sos_cu_usturoiCreveti in sos cu usturoi din: creveti, ceapa, praz, ulei de masline, usturoi, vin alb, smantana, telina, ardei iute, ardei capia, cimbru, sare, piper, pasta de tomate, orez si frunza de dafin. Ingrediente: 300 g creveti o ceapa praz o lingura ulei de masline usturoi 250 ml vin alb sec 120 g smantana o telina…
Read more »





Mix de fasole cu linte

22 March 2013
Mix_de_fasole_cu_linteMix de fasole cu linte din: fasole mung, secara, linte, morcovi, dovlecel, busuioc verde, ceapa, boia dulce, ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, ardei iute, rosii, frunze de dafin, sare si piper. Ingrediente: 150 g fasole mung 100 g secara 100 g linte 4 morcovi un dovlecel busuioc verde o ceapa boia dulce…
Read more »





Orez bolognez

22 March 2013
Orez_bolognezOrez bolognez din: ulei de masline, carne tocata, ceapa, busuioc, oregano, condiment vegetal, piper, boia dulce, rosii, orez, supa de legume, fasole verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 400 g carne tocata 4 cepe busuioc proaspat, oregano proaspat condiment vegetal piper 1 lingurita boia dulce 150 g rosii tocate din conserva…
Read more »





Turnedou de ton cu legume

22 March 2013
Turnedou_de_ton_cu_legumeTurnedou de ton cu legume din: ton, ulei de masline, sare, piper, ardei gras, ceapa, rosii, usturoi, jambon si ardei iute. Ingrediente: 4 bucati de ton de 150 g fiecare, fara piele 1 lingura cu ulei de masline sare si piper macinat 200 g ardei gras verde 200 g ceapa alba 400 g rosii 1…
Read more »





Lasagna cu dovleac

22 March 2013
Lasagna_cu_dovleacLasagna cu dovleac din: dovleac, ulei, foi de lasagna de post, cimbru, spanac, branza tofu, margarina vegetala, faina, lapte de soia, cascaval de post, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 800 g dovleac ras 2 linguri ulei 400 g foi de lasagna de post 1 ceapa 1 lingurita cu cimbru uscat 250 g spanac…
Read more »





Pui cu mozzarella, pancetta şi cimbru

22 March 2013
Retete_15Incinge cuptorul la 200°C. Feliază un bulgăre de mozzarella de 125 g şi acoperă cu feliile 4 piepţi de pui. Adaugă peste fiecare câte 1 fir de cimbru, apoi înfăşoară fiecare bucată de carne cu câte 2 felii de pancetta sau bacon. Aşază puiul într-o tavă şi stropeşte-l cu 1 lingură ulei de măsline, apoi…
Read more »





Ciorbita cu porumb, rosii si ceapa verde

22 March 2013
Ciorbita_cu_porumb_rosii_si_ceapa_verdeCiorbita cu porumb din: rosii si ceapa verde din: porumb, paine, rosii, ceapa verde, unt, ulei, sare, piper si lapte. Ingrediente: 200 g porumb 200 g paine 100 g rosii 1 legatura ceapa verde 30 g unt 30 ml ulei 20 g sare, piper 30 ml lapte   Mod de preparare: Scurgi porumbul de apă,…
Read more »





Bors de urzici cu iaurt si hrean

22 March 2013
Bors_de_urzici_cu_iaurt_si_hreanBors de urzici cu iaurt si hrean din: urzici, ceapa, usturoi, orez, iaurt, bors, leustean, piper, sare, ou si hrean. Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 că­pă­țână de usturoi 1 lingură orez 200 ml iaurt 1 l borș leuștean piper sare 1 ou 1 linguriță de hrean ras   Mod de preparare: Se spală…
Read more »





Reteta zilei: Tort delicios cu ciocolata

21 March 2013
Tort_delicios_cu_ciocolata_10Tort delicios cu ciocolata din: zahar pudra, unt, oua, faina, praf de copt, pudra de cacao, sare, apa, unt, sirop de zahar si ciocolata neagra. Ingrediente pentru blat: 280g zahar pudra 280g unt nesarat 5 oua 280g de faina 5g praf de copt 40g pudra de cacao 1 varf de cuțit de sare 30ml de…
Read more »





Tortilla cu legume, bacon si alune

21 March 2013
Tortilla_cu_legume_bacon_si_aluneTortilla cu legume, bacon si alune din: cartofi, radacina de patrunjel, radacina de telina, conopida, broccoli, sare, piper, lapte, emmentaler, oua, verdeata, hrea, bacon si alune. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 150 g radacina de patrunjel 150 g radacina de telina 1 conopida mica 500 g broccoli sare piper 600 ml lapte 150 g emmentaler…
Read more »





Pătrate cu piure de castane

21 March 2013
Patrate_cu_piure_de_castanePătrate cu piure de castane din: foi de placinta, unt, ciocolata neagra, piure de castane, migdale, miez de nuca, fistic, zahar tos, lamaie, portocala, ananas, rom, apa, sos de lamaie si sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g foi de placinta 200 g unt 100 g ciocolata neagra 200 g piure de castane 100 g migdale…
Read more »





Chiftele cu naut la cuptor

21 March 2013
Chiftele_cu_naut_la_cuptorChiftele cu naut la cuptor din: naut, usturoi, curry, chimen, patrunjel, sare si faina. Ingrediente: 450 g naut fiert 3-4 catei de usturoi 2 lingurite de curry 2 lingurite de chimen 2 lingurite de patrunjel proaspat sare 1-2 linguri faina   Mod de preparare: Nautul scurs, il pasezi cu robotul. Adaugi usturoiul zdrobit, verdeata tocata,…
Read more »





Macaroane cu carne si dovlecei

21 March 2013
Macaroane_cu_carne_si_dovleceiMacaroane cu carne si dovlecei din: macaroane, sare, ceapa, usturoi, rosii, dovlecei, carne de vita, ulei de masline, oregano, piper, smantana, oua si cascaval. Ingrediente: 350 g macaroane sare 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 2 dovlecei 500 g carne de vita tocata 2 linguri ulei de masline 1 lingurita oregano piper 200…
Read more »





Iepure cu morcov şi ceapă

21 March 2013
Iepure_cu_morcov_si_ceapaIepure cu morcov şi ceapă din: iepure, morcovi, ceapa, ceapa rosie, usturoi, frunze, vin alb, zahar, frunza de dafin, ulei de masline, miez de nuca, seminte de in, cimbru, sare, smantana si rosii. Ingrediente: un iepure 5 morcovi doua cepe 4 cepe rosii usturoi o telina cu frunze 200 ml vin alb sec zahar o…
Read more »





Cornuri cu peşte şi fenicul

21 March 2013
Cornuri_cu_peste_si_feniculCornuri cu peşte şi fenicul din: faina, lapte dulce, oua, zahar, drojdie uscata, unt, fenicul, ton, branza feta, marar, seminte de dovleac, sare, piper, gulii, telina, mere si miez de nuca. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte dulce 3 oua zahar 7 g drojdie uscata 70 g unt o bucata de fenicul doua conserve…
Read more »





Arpacas cu stafide si lămâie

21 March 2013
Arpacas_cu_stafide_si_lamâieArpacas cu stafide si lămâie din: ulei, ceapa, telina, arpacas, supa de legume, zeama de lamaie, coaja de lamaie, oregano, piper, seminte de floarea soarelui, stafide si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei 2 cepe tocate fin 2 tije de telina tocate fin 200 g arpacas spalat 600 ml supa de legume nesarat zeama si coaja…
Read more »

Salată de ton asortată

21 March 2013
Salata_de_ton_asortataSalată de ton asortată din: ton, cartofi, castraveti murati, gogosar murat, praz, masline, seminte de in, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, marar verde si tarhon. Ingrediente: 2 conserve mici de ton 3-4 cartofi albi 3-4 castraveti murati 1 gogosar murat 2 fire de praz (partea alba) 100 g masline (fara samburi) 1 lingurita…
Read more »





Pizza cu roşii şi busuioc

21 March 2013
Pizza_cu_rosii_si_busuiocPizza cu roşii şi busuioc din: aluat de pizza, rosii pasate, sare, piper, boia, rosii, parmezan, emmentaler si busuioc. Ingrediente: 1 rulou aluat de pizza (congelat) 125 g rosii pasate sare piper boia 200 g rosii cherry galbene si rosii 30 g parmezan ras 80 g Emmentaler ras 4 fire busuioc   Mod de preparare:…
Read more »





Ciorba gustoasa de burta

21 March 2013
Ciorba_gustoasa_de_burtaCiorba gustoasa de burta din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, telina, morcovi, ardei gras, smantana, usturoi, sare grunjoasa, otet de mere si patrunjel. Ingrediente: un kg burta de vita prefiarta o bucata rasol de vita 2 cepe mari o telina 2 morcovi un ardei gras 5 oua 300 ml smantana o capatana usturoi…
Read more »





Cocktail Blood Orange Tea

21 March 2013
Style: "Neutral"Cocktail Blood Orange Tea din: vodka, cold blood orange tea, cinnamon syrup si grapefruit tea. Ingrediente: 40 ml vodka 100 ml cold blood orange tea 15 ml cinnamon syrup 15 ml grapefruti tea     Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si amestecati puternic continutul cu lingurita de bar.
Read more »





Reteta zilei: Orez cu broccoli

21 March 2013
Orez_cu_broccoli_5Orez cu broccoli din: orez, broccoli, usturoi, ceapa, seminte de chimen, seminte de mustar, piper, sare si ulei. Ingrediente: 1 cana de orez fiert 1/2 cana Broccoli 2 catei de usturoi, tocat marunt 1/2 ceapa 1/2, feliata 1/2 lingurita seminte de chimen 1/4 lingurita seminte de muștar Piper dupa gust Sare dupa gust 1-2 lingurite…
Read more »





Tort cu cremă si fructe

21 March 2013
Tort_cu_crema_si_fructeTort cu cremă si fructe din: oua, zahar, nuca macinata, faina, sare, zahar vanilat, unt, galbenusuri, baton de vanilie, crema de ciocolata, mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, whisky, capsune si zmeura. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 12 linguri zahar 6 linguri nuca macinata 6 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema de…
Read more »





Chiftele de orez

21 March 2013
Chiftele_de_orezChiftele de orez din: orez, cascaval de post, ulei, faina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 100 g cascaval de post ulei 50 g faina 2 cepe potrivite sare piper   Mod de preparare: Speli orezul şi-l fierbi cu un praf de sare. Il scurgi bine şi îl laşi să se răcească. Amesteci…
Read more »





Ştrudel oltenesc cu praz

21 March 2013
Strudel_oltenesc_cu_prazŞtrudel oltenesc cu praz din: foitaj, praz, telemea, branza de vaci, ou, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 200 g praz 100 g telemea 100 g branza de vaci 1 ou cimbru sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai ineluşe subţiri şi îl fierbi circa 1 minut în apă sărată.…
Read more »





Chec aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan

21 March 2013
Chec_aperitiv_cu_ciuperci_si_sunca_de_curcanChec aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan din: oua, ciuperci, ceapa, sare, cascaval, sunca de curcan, faina, unt si praf de copt. Ingrediente: 5 oua 200 g ciuperci 2-3 fire ceapa sare 100 g cascaval ras 100 g sunca de curcan afumata 250 g faina 75 g unt o lingurita praf de copt  …
Read more »





Peste lotte la gratar

21 March 2013
Retete_3Peste lotte la gratar din: coada de lotte, coriandru, lamaie, lamaie confiata, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 coada de lotte 6 fire de coriandru 4 lamai galbene 1 lamaie confiata (in sare sau ulei) 1 lingura cu ulei de masline 1 lingura cu coriandru tocat sare si piper macinat   Mod…
Read more »





Pâinici cu brânză si vişine

21 March 2013
Pâinici_cu_brânza_si_visinePâinici cu brânză si vişine din: faina alba, faina neagra, apa, ulei de masline, sare, piper, drojdie, sare, piper, seminte de in, seminte de chimen, branza de capra, zahar, busuioc verde, marar si otet. Ingrediente: 300 g faina alba 200 g faina neagra 290 ml apa 50 ml ulei de masline sare piper 25 g…
Read more »





Pizza cu fructe de mare si rosii

21 March 2013
Pizza_cu_fructe_de_mare_si_rosiiPizza cu fructe de mare si rosii din: drojdie, zahar, faina, ulei, de masline, sare, usturoi, ardei iute uscat, rosii, fructe de mare congelate si masline verzi umplute cu ardei gras. Ingrediente: 1/2 cub drojdie 1/2 lingurita zahar 250 g faina sare 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 ardei iute uscat…
Read more »





Pui în stil indian

21 March 2013
Retete_1Amestecă 2 linguriţe de garam masala, o bucată de 3 cm de ghimbir, rasă, 2 căţei de usturoi, tocaţi, 250ml de iaurt, apoi asezonează-le. Adaugă 4 piepţi de pui şi lasă-i la marinat, în frigider, timp de 1 oră sau peste noapte. Incinge cuptorul la 220°C. Aşază puiul pe un grătar într-o tavă şi toarnă…
Read more »





Chiftelute din piept de pui si stevie

21 March 2013
Chiftelute_din_piept_de_pui_si_stevieChiftelute din piept de pui si stevie din: piept de pui, stevie, ceapa, usturoi, paine prajita, oua, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente: 500 g piept de pui 4 legaturi de stevie 2 cepe 4 catei de usturoi 3 felii de paine prajita 3 oua sare piper faina ulei pentru prajit   Mod de preparare:…
Read more »





Placinta olteneasca cu praz si cartofi

21 March 2013
Placinta_olteneasca_cu_praz_si_cartofiPlacinta olteneasca cu praz si cartofi din: aluat de placinta, oua, cartofi, praz, smantana, cascaval, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g aluat de placinta 2 oua 6 cartofi fierti 1 praz 200 g smantana 150 g cascaval (sau telemea mai grasa) sare piper putin ulei   Mod de preparare: Tai prazul rondele sau cuburi…
Read more »





Supa de stevie si urzici

21 March 2013
Supa_de_stevie_si_urziciSupa de stevie si urzici din: stevie, urzici, telina, cartofi, ceapa, smantana, patrunjel, ulei de masline, apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg stevie 1/2 kg urzici 100 g telina 2 cartofi mari 2 cepe potrivite 2 linguri smantana 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline 3 l de apa sare piper   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos aromat

21 March 2013
Aripioare_de_pui_cu_sos_aromat_12Aripioare de pui cu sos aromat din: aripi de pui, vin de orez, sare, piper, piure de ghimbir, amidon de porumb, ulei, sos de soia, sos de stridii, zahar, ridiche, usturoi, ceapa si apa. Ingrediente: Aripi de pui 2 linguri vin de orez 1/2 lingurița de sare 1/4 lingurita piper 1 lingurita de piure de…
Read more »





Fileuri de randunica de mare, la gratar, cu sos de rosii

21 March 2013
Retete_1Fileuri de randunica de mare, la gratar, cu sos de rosii din: salota, ceapa, usturoi, pulpe de rosii, ulei de masline, apa, busuioc uscat, rosie, fileuri de randunica de mare, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 salota 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 300 g pulpa de rosii congelata 2 linguri cu ulei de…
Read more »





Sfeclă cu sos de ciocolată

21 March 2013
Sfecla_cu_sos_de_ciocolataSfeclă cu sos de ciocolată din: sfecla rosie, zahar, lapte, smantana, ciocolata neagra, ardei iute, unt, miere, ghimbir, portocala, miez de nuca, migdale, apa, frisca, ciocolata alba, zahar vanilinat si mar confiat. Ingrediente: 4 sfecle rosii zahar 150 ml lapte 50 g smantana 60 g ciocolata neagra un ardei iute 30 g unt miere ghimbir…
Read more »





Pizza Prosciutto e Funghi

21 March 2013
Pizza_Prosciutto_e_FunghiPizza Prosciutto e Funghi din: aluat de pizza, usturoi, rosii, verdeturi asortate, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, mozzarella si sunca de praga. Ingrediente: 400 g aluat de pizza (congelat) 1 catel de usturoi 1 conserva (425 g) rosii pentru pizza sau rosii decojite taiate felii 2 lingurite verdeturi asortate 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Bors de hribi cu smantana

21 March 2013
Bors_de_hribi_cu_smantanaBors de hribi cu smantana din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei kapia, ardei gras, rosie, patrunjel, bors de putin, smantana si sare. Ingrediente: 500 g hribi uscati 2 morcovi 2 cartofi 1 pastarnac 1 ceapa 1 ardei kapia 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura patrunjel bors acru de putina 100 ml smantana groasa…
Read more »





Inghetata de fructe de padure

21 March 2013
Inghetata_de_fructe_de_padureInghetata de fructe de padure din: smantana, fructe de padure, zahar tos, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 ml smantana un kg fructe de padure (mure, zmeura, coacaze) 300 g zahar tos 50 g zahar pudra o esenta de vanilie   Mod de preparare: Pentru început, se spală fructele de pădure, se alege…
Read more »





Tarta cu andive

21 March 2013
Tarta_cu_andiveTarta cu andive din: foitaj, andive, fileuri de somon, smantana, ulei, lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 4 andive 2 fileuri de somon 300 ml smantana 1 lingura ulei 1/2 lamaie unt sare piper   Mod de preparare: Lasi foitajul la dezgheţat, la frigider, încălzeşti cuptorul la 180° C. Treci cu sucitorul…
Read more »





Salata de orez cu pui si broccoli

21 March 2013
Salata_de_orez_cu_pui_si_broccoliSalata de orez cu pui si broccoli din: orez basmati, piept de pui, broccoli, pasta miso, otet de vin de orez, ghimbir, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 120 g orez basmati (sau brun) 2 piepti de pui, fara piele si os 140 g broccoli 2 lingurite de pasta miso 1 lingura otet din…
Read more »





Tarta cu mere, branza, stafide si alune

21 March 2013
Tarta_cu_mere_branza_stafide_si_aluneTarta cu mere, branza, stafide si alune din: faina, zahar pudra, unt, oua, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, branza dulce, oua, esenta de vanilie, mere, stafide, alune, rom, gelatina si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 200 g zahar pudra 200 g unt 3 oua 300 ml lapte 2 pliculete zahar vanilat…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu coacaze

20 March 2013
Briose_cu_afine_5Briose cu coacaze din: faina, zahar pudra, praf de copt, sare, ulei vegetal, lapte, oua si afine. Ingrediente: 200g faina 200g zahar pudra 20g praf de copt 5g de sare 100ml ulei vegetal 200ml lapte 4 oua 200g coacaze   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170 ° C. Pune faina, zaharul, praful de copt…
Read more »





Pizza cu ananas si ton

20 March 2013
Pizza_cu_ananas_si_tonPizza cu ananas si ton din: blat de pizza, rosii pasate, sare, ananas, ton in suc propriu, oregano si branza gouda. Ingrediente: 2 blaturi rotunde de pizza (congelate) 200 g rosii pasate (cutie) sare piper 1 conserva (425 ml) bucati de ananas 1 conserva ton in suc propriu 1/2 legatura oregano 100 g branza Gouda…
Read more »





Supa picanta de peste cu praz si cartofi

20 March 2013
Supa_picanta_de_peste_cu_praz_si_cartofiSupa picanta de peste cu praz si cartofi din: file de stiuca, cartofi, supa de legume, smantana, lamaie, marar, slaninuta, sare, piper si praz. Ingrediente: 150 g file de stiuca 400 g cartofi rasi 500 ml supa de legume 200 ml smantana 1/2 lamaie 1/2 legatura marar 2 felii slaninuta impanata sare piper 1 praz…
Read more »





Ruladă de porc cu mazăre si gogosari murati

20 March 2013
Rulada_de_porc_cu_mazare_si_gogosari_muratiRuladă de porc cu mazăre si gogosari murati din: muschi de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin, mazare, morcovi, patrunjel, oua, sare, piper sfecla rosie si gogosari murati. Ingrediente: un kg muschi de porc 300 g ciuperci doua cepe doi catei de usturoi pasta de tomate 500 ml vin alb sec 400 g…
Read more »





Tortilla de primăvară

20 March 2013
Tortilla_de_primavaraTortilla de primăvară din: dovlecei, parmezan, cascaval, ulei, spanac, oua, ceapa verde, patrunjel, oregano, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei potriviti parmezan cascaval 4 linguri ulei 50 g spanac 4 oua 2 fire ceapa verde patrunjel oregano sare piper   Mod de preparare: Speli dovleceii sub jet de apă şi îi tai rondele. Speli spanacul…
Read more »





Rigatoni cu carne de vită

20 March 2013
Rigatoni_cu_carne_de_vitaRigatoni cu carne de vită din: rigatoni, supa, carne tocata de vita, usturoi, rosii, ardei capia, parmezan, ulei de masline, rosii cherry, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni o cana supa 500 g carne tocata de vita 2 catei de usturoi 3-4 rosii 1-2 ardei capia parmezan 75 g unt 3 linguri ulei…
Read more »





Sufleu de paste cu peşte

20 March 2013
Sufleu_de_paste_cu_pesteSufleu de paste cu peşte din: fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste, lapte, smantana, amidon alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei capia, ulei, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 300 g fileuri de peste 200 g branza de vaci 5 oua 300 g paste 250 ml lapte 250 g smantana amidon alimentar 75…
Read more »





Pizza cu rosii, mozzarella si sunca de Parma

20 March 2013
Pizza_cu_rosii_mozzarella_si_sunca_de_ParmaPizza cu rosii, mozzarella si sunca de Parma din: aluat de pizza, rosii, bulion, oregano, sare, piper, mozzarella, cascaval, ciuperci, sunca de parma, ruccola si parmezan. Ingrediente: 400 g aluat de pizza (congelat) 200 g rosii din conserva  sau rosii decojite si taiate felii 3 linguri bulion 2 lingurite oregano uscat sare piper 150 g…
Read more »

Rulou de curcan cu spanac si mozzarella

20 March 2013
Rulou_de_curcan_cu_spanac_si_mozzarellaRulou de curcan cu spanac si mozzarella din: piept de curcan, spanac, mozzarella, usturoi, oua, unt, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan 350 g spanac proaspat 6 feliute de mozzarella 3 catei de usturoi 2 oua 50 g unt 200 ml supa strecurata de legume sare piper   Mod…
Read more »





Piure cu ciuperci la cuptor

20 March 2013
Piure_cu_ciuperci_la_cuptorPiure cu ciuperci la cuptor din: ceapa, ciuperci, cartofi, oua, carnacior, unt, lapte, marar si condiment vegetal. Ingrediente: 3-4 cepe mari 500 g ciuperci proaspete 7-8 cartofi 3 oua 1 carnacior (sau sunca presata sau kaizer) 1 lingura unt sau margarina 1 cescuta lapte marar condiment vegetal   Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată mărunt…
Read more »





Friptura de porc cu mere si salvie

20 March 2013
Friptura de porc cu mere si salvieFriptura de porc cu mere si salvie din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de salvie, mere, zahar brun, cartofi copti si legume. Ingrediente: 1 lamaie, taiata pe jumatate 4 bucati muschiulet de porc, a cate 140 g fiecare 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier 3 mere, decojite si tocate 1 lingurita cu varf de…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc

20 March 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_bacon_si_busuioc_4Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc din: bacon, unt, faina, telina, morcov, ceapa, usturoi, supa de pui, lapte, cartofi, frunze de busuioc, cimbru, oregano, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de bacon 2 linguri unt 4 linguri faina 2 tulpini de telina, cuburi 1 morcov, cuburi 1 ceapa, tocata marunt 3 catei de…
Read more »





Paine de secara cu masline si branza

20 March 2013
Paine_de_secara_cu_masline_si_branzaPaine de secara cu masline si branza din: paine de secara, unt, lapte, pasta de tomate, branza dulce de vaca, branza topita, branza de capra, masline, ardei gras, patrunjel si boia iute. Ingrediente: paine toast de secara (1 franzela) 100 g unt 50 ml lapte 50 g pasta de tomate 200 g branza dulce de…
Read more »





Papiote de morun cu mustar

20 March 2013
Papiote_de_morun_cu_mustarPapiote de morun cu mustar din: rondele de morun, lamai, unt, mustar, hasmatuchi, marar, ciboulette, sare si piper. Ingrediente: 4 rodele de morun de 150 g fiecare 2 lamai 20 g unt semisarat 2 linguri de mustar 2 fire de hasmatuchi 2 fire de marar 6 fire de ciboulette sare si piper macinat   Mod…
Read more »





Pizza cu cartofi si topping de branza

20 March 2013
Pizza_cu_cartofi_si_topping_de_branzaPizza cu cartofi si topping de branza din: aluat de pizza, branza de capra, suc de lamaie, sare, piper, cartofi, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 450 g aluat de pizza congelat 100 g branza proaspata de capra 2 linguri suc de lamaie sare piper 3 cartofi fierti in coaja si raciti 200 g rulou…
Read more »





Pui cu lămâie şi frunze de salvie

20 March 2013
Pui_cu_lamâie_si_frunze_de_salviePui cu lămâie şi frunze de salvie din: pui, unt, sare grunjoasa, boia dulce, piper, lamai, frunze de salvie, pesmet alb, usturoi si vin. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 200 g unt sare grunjoasa boia dulce 2-3 lamai piper negru macinat frunze de salvie 2-3 linguri pesmet alb o capatana usturoi 50 ml vin…
Read more »





Ingheţată asortată

20 March 2013
Inghetata_asortataIngheţată asortată din: oua, lapte, sare, zahar, baton vanilie, esenta de fistic, samburi de fistic, mure, kiwi, boabe de struguri si nectarine. Ingrediente: 10 oua 1 l lapte un praf sare 500 g zahar un baton vanilie esenta de fistic si samburi de fistic mure sau fragi 2 kiwi boabe de struguri 2 nectarine  …
Read more »





Pui cu ghimbir si fasole verde

20 March 2013
Pui_cu_ghimbir_si_fasole_verdePui cu ghimbir si fasole verde din: ulei, ghimbir, usturoi, ceapa, sos de peste, pulpa de pui, supa de pui, fasole verde, coriandru si orez. Ingrediente: 1/2 linguri de ulei 1 bucata de ghimbir de 2 cm, taiata bastonase subtiri 1 catel de usturoi, tocat 1/2 ceapa, taiata pe jumatate si feliata subtire 1 lingura…
Read more »





Cum se prepara cotlete de miel cu legume la cuptor (video)

20 March 2013
Cum_se_prepara_cotlete_de_miel_cu_legume_la_cuptorO reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu legume la cuptor, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: A rack of 16 lamb chops, divided into 4 4 sprigs of fresh rosemary or 2 tbsp of dried rosemary 6 sprigs of fresh thyme or 1 tbsp of…
Read more »





Chec cu banane si nuci

20 March 2013
Chec_cu_banane_si_nuciChec cu banane si nuci din: ulei de floarea soarelui, zahar, faina, nuci, fulgi de cocos, unt, banane, ou, lapte, praf de copt si scortisoara. Ingrediente: 100 ml ulei de floarea soarelui, plus extra pentru uns 140g zahar 140 g faina 140 g nuci, tocate grosier 50 g fulgi de cocos 1 lingura de unt,…
Read more »





Escalop de somon cu rosii

20 March 2013
Retete_5Escalop de somon cu rosii din: rosii, praz, otet de vin de xeres, ulei de masline, suc de lamaie, tarhon, file de somon, tahon, sare si piper. Ingrediente: 3 rosii 4 bucati de praz (partea alba) 5 cl otet de vin de xeres 1 lingura cu ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1…
Read more »





Tagliatelle cu piept de pui si spanac

20 March 2013
Tagliatelle_cu_piept_de_pui_si_spanacTagliatelle cu piept de pui si spanac din: tagliatelle, ulei, piept de pui, spanac, dovlecel, smantana, zeama de lamaie, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle (simple sau cu spanac) 2 linguri ulei 1 piept de pui dezosat 150 g spanac verde 1 dovlecel mic 6 linguri smantana 3 linguri zeama de lamaie 4…
Read more »





Desert cu îngheţată şi banane

20 March 2013
Desert_cu_înghetata_si_bananeDesert cu îngheţată şi banane din: oua, zahar, faina, nuca, zahar vanilat, sare, coaja de portocala, galbenusuri, lapte, baton de vanilie, frisca, cafea solubila, banane, siro de ciocolata si frisca. Inrgediente: pentru blat: 3 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 4 linguri nuca maicnata un plic zahar vanilat un praf sare coaja de portocala…
Read more »





Tartă cu spanac si cascaval

20 March 2013
Tarta_cu_spanac_si_cascavalTartă cu spanac si cascaval din: faina, unt, galbenus, apa mienala, praf de copt, sare, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 100 g unt 1 galbenus 3 linguri apa minerala 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie sare pentru umplutura: 500 g spanac oparit…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu castraveti marinati in ulei de chili

20 March 2013
Pui_cu_castraveti_marinati_in_ulei_de_chili_9Pui si castraveti marinati in ulei de chili din: castraveti, pulpe de pui, apa, sare, sos de soia, zahar, mirin, ulei de chilli si ulei de susan. Ingrediente: 6 castraveți 3 pulpe de pui 1/4 ceasca de apa 1 lingura sare ¼ ceasca sos de soia 4 ½ lingura zahar 2 linguri Mirine 2 linguri…
Read more »





Supa crema de fasole cu ceapa marinata

20 March 2013
Supa_crema_de_fasole_cu_ceapa_marinataSupa crema de fasole cu ceapa marinata din: zeama de lime, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, chimion, paprika afumata, pasta de ardei iute, fasole rosie, supa de legume, smantana, frunze de coriandru si lipii. Ingrediente: zeama de la 2 limes 2 cepe rosii mici, feliate subtire 1/2 lingura ulei de masline 2 catei de…
Read more »





Legume cu orez si broccoli

20 March 2013
Legume_cu_orez_si_broccoliLegume cu orez si broccoli din: zahar, orez basmati, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, broccoli, varza chinezeasca, ceapa verde, pasta miso, mirin, otet de vin de orez, zahar brun, ghimbir si ardei iute. Ingrediente: 1 lingura de zahar 140 g orez basmati 1 lingura seminte de susan, prajite 1 lingurita ulei de susan…
Read more »





Budinca de cartofi cu branza

20 March 2013
Budinca_de_cartofi_cu_branzaBudinca de cartofi cu branza din: cartofi, unt, branza dulce de vaci, mozzarella, pesmet, telemea de oaie, oua, marar, ceapa, rosii cherry si busuioc. Ingrediente: un kg cartofi 100 g unt 100 g branza dulce de vaci 100 g mozzarella 2 linguri pesmet 100 g telemea de oaie 3 oua fierte 4 oua crude o…
Read more »





Salata cu ton si broccoli

20 March 2013
Salata_cu_ton_si_broccoliSalata cu ton si broccoli din: broccoli, paste, ton, ulei de masline, porumb, zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 g broccoli 200 g paste 300 g ton in suc propriu 3-4 lingurite ulei de masline 100 g porumb din conserva zeama de la 1-2 lamai sare piper o legatura patrunjel   Mod…
Read more »





Rulouri din paine

20 March 2013
Rulouri_din_paineRulouri din paine din: sunca de curcan, paine alba, gris, lapte, oua, pate, gogosari in otet, ulei, masline negre si busuioc. Ingrediente: 250 g sunca de curcan 800 g paine alba fara coaja 100 g gris 100 ml lapte 3 oua 300 g pate vegetal sau pate de ficat de pui 150 g gogosari in…
Read more »





Pesto de patrunjel cu spaghete

20 March 2013
Pesto_de_patrunjel_cu_spaghetePesto de patrunjel cu spaghete din: seminte de pin, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: 85 g seminte de pin 85 g de parmezan, dat pe razatoarea mare, plus extra pentru servit 3 catei de usturoi 70 ml ulei de masline extravirgin, plus extra pentru servit 75 ml ulei de…
Read more »





Bors oltenesc cu praz si slaninuta

20 March 2013
Retete_6Bors oltenesc cu praz si slaninuta din: praz, morcovi, ardei, rosii, cartofi, fasole, slanina, boia iute, bors, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 fire de praz 3 morcovi 2 ardei 3-4 rosii 3 cartofi 200 g fasole fideluta 250 g slanina cu boia 1 praf boia iute bors sare piper patrunjel   Mod de preparare:…
Read more »





Chiftele de cartofi cu cheddar si ardei iute

20 March 2013
Chiftele_de_cartofi_cu_cheddar_si_ardei_iuteChiftele de cartofi cu cheddar si ardei iute din: cartofi, ou, coriandru, ceapa verde, coaja de lamaie, cheddar, ardei iute, pesmet, ulei, chutney de mango si salata verde. Ingrediente: 250 g cartofi fainosi, taiati in cuburi 1 ou mediu, galbenusul separat de albus 1 mana de coriandru proaspat, tocat 3 fire de ceapa verde, feliata…
Read more »





Reteta zilei: Turta dulce cu ghimbir

19 March 2013
Turta_dulce_cu_ghimbir_06Turta dulce cu ghimbir din: sirop, unt, zahar pudra, faina, praf de copt, ghimbir si ou. Ingrediente: 70g de sirop 125g unt 125 g zahar pudra 250g faina 1 lingurita praf de copt 15g ghimbir 1 ou   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la 180 ° C. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mare. Se…
Read more »





Cartofi in sos alb cu ghebe

19 March 2013
Cartofi_in_sos_alb_cu_ghebeCartofi in sos alb cu ghebe din: cartofi, piper, ghebe, cimbru, foi de dafin, sare, ulei de floarea soarelui, usturoi, otet, patrunjel, marar si rozmarin. Ingrediente: 800 g cartofi cu coaja rosie piper negru boabe si macinat 400 g ghebe o lingurita cimbru uscat 1-2 foi de dafin sare 30 ml ulei de floarea soarelui…
Read more »





Orez cu carne de vitel

19 March 2013
Orez_cu_carne_de_vitelOrez cu carne de vitel din: vrabioara de vitel, orez, piure de rosii, vin rosu, ceapa, morcovi, sare, boia dulce, piper, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 300 g orez cu bobul lung 300 g piure de rosii 15 ml vin rosu dulce 2 cepe 2 morcovi sare o…
Read more »





Ciorba de rosii cu rozmarin

19 March 2013
Ciorba_de_rosii_cu_rozmarinCiorba de rosii cu rozmarin din: suc de rosii, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sare, piper negru, rozmarin, patrunjel, ulei de masline si paine prajita. Ingrediente: 50 ml suc de rosii 2 morcovi o radacina patrunjel o radacina telina un dovlecel o ceapa rosie 2-3 catei de…
Read more »





Branzoaice cu chivas

19 March 2013
Branzooaice_cu_chivasBranzooaice cu chivas  din: oua, faina, drojdie, sare, unt, ulei de floarea soarelui, branza de oaie, chivas, lapte si apa minerala. Ingrediente: 3 oua 500 g faina 30 g drojdie un pra de sare 100 g unt 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 g branza foarte uscata de oaie sau de capra o legatura…
Read more »





File de salau cu sos de usturoi

19 March 2013
File_de_salau_cu_sos_de_usturoiFile de salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare, piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii, otet balsamic, cartofi. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru prajit 3-4 linguri pesmet sare piper alb macinat pentru sos: 2-3 lingurite faina 5-6 catei usturoi 100 g margarina o legatura…
Read more »





Tarta cu conopida

19 March 2013
Tarta_cu_conopidaTarta cu conopida din: faina, unt, ulei, galbenus, sare, conopida, ceapa, usturoi, unt, patrunjel verde, cascaval, oua, lapte dulce, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 100 g unt 3 linguri ulei 1 galbenus 1 praf sare pentru umplutura: 1 conopida potrivita 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1 lingura unt…
Read more »





Ciorba de vacuta cu legume si leustean

19 March 2013
Ciorba_de_vacuta_cu_legume_si_leusteanCiorba de vacuta cu legume si leustean din: antricot de vita, rasol de vita, cartofi, ceapa, radacina de patrunjel, morcovi, telina, leustean, mazare, bors si sare. Ingrediente: 600 g antricot de vita 1 rasol de vita 2 cartofi 1 ceapa 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 telina mica 1 legatura leustean 100 g mazare boabe…
Read more »

Pizza cu sunca si chorizo

19 March 2013
Pizza_cu_sunca_si_chorizoPizza cu sunca si chorizo din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, rosii, bulion, oregano, usturoi, sunca de praga, ciuperci, salam picant chorizo, cimbru si cascaval. Ingrediente: 600 g faina 1 plic drojdie uscata 3 linguri ulei 1 lingurita sare 1 praf zahar 1 conserva (850 ml) rosii 2 linguri bulion 1 lingurita oregano 1 catel…
Read more »





Placinta ucraineana

19 March 2013
Placinta_ucraineanaPlacinta ucraineana din: drojdie de bere, lapte, galbenus, sare, zahar, unt, faina, varza, ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, sare, piper si ou. Ingrediente: pentru aluat: 10-15 g drojdie de bere 125 ml lapte caldut 1 galbenus 1 praf de sare 1 praf de zahar 30 g unt moale faina cat cuprinde pentru umplutura: 1/2…
Read more »





Rulada de curcan cu sunca de Praga

19 March 2013
Rulada_de_curcan_cu_sunca_de_PragaRulada de curcan cu sunca de Praga din: piept de curcan, sunca de praga, marar, ceapa verde, oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g sunca de Praga 2 legaturi de marar 3 legaturi de ceapa verde 4 oua 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Speli mărarul…
Read more »





Reteta zilei: Salsa de rosii

19 March 2013
Salsa_de_rosii_2Salsa de rosii din: rosii, ceapa rosie, ardei iute, suc de limeta, coriandru, sare, piper, oregano si chimen. Ingrediente: 2-3 rosii taiate cubulete 1/2 ceapa rosie, tocata marunt 1 ardei iute jalapeño, fara seminte, tocat marunt 1 ardei iute Serrano, fara seminte, tocat marunt Sucul de la o limeta 1/2 ceasca coriandru tocat Sare si…
Read more »





Paste cu pui si praz

19 March 2013
Paste_cu_pui_si_prazPaste cu pui si praz din: paste, rosii cherry, piept de pui, praz, patrunjel, ciuperci, ulei de floarea soarelui, frunze de busuioc, sare, piper, pasta de ardei capia si cascaval. Ingrediente: 300 g paste 7-8 rosii cherry 300 g piept de pui un fir praz o legatura patrunjel 200 g ciuperci 50 ml ulei de…
Read more »





Tocanita aromata

19 March 2013
Tocanita_aromataTocanita aromata din: carne macra de porc, ceapa rosie, ulei, usturoi, supa de vita, vin alb sec, varza murata, chimen, cartofi, foi de dafin, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g carne macra de porc 2 cepe rosii 2 linguri ulei 3 catei de usturoi 500 ml supa de…
Read more »





Drob de nuci

19 March 2013
Drob_de_nuciDrob de nuci din: nuci, ceapa, paine, ulei, oua, suc de rosii si sare. Ingrediente: 200 g nuci 2 cepe mari 2 felii de paine 50 ml ulei 4 oua 200 ml suc de rosii sare   Mod de preparare: Macini nucile în maşina de tocat, toci ceapa mărunt, înmoi pâi­nea şi apoi o pasezi…
Read more »





Shakshuka picanta

19 March 2013
Shakshuka_picantaShakshuka picanta din: rosii, feta, ceapa, oua, ardei iute, ulei, chimen, cimbru, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie rosii descojite 200 g feta 1 ceapa potrivita 2 oua 1 ardei iute 2 linguri ulei chimen cimbru busuioc sare piper   Mod de preparare: Toci ceapa rondele şi o căleşti în ulei până devine aurie.…
Read more »





Legume coapte picante cu pilaf si varza creata

19 March 2013
Legume_coapte_picante_cu_pilaf_si_varza_creataLegume coapte picante cu pilaf si varza creata din: dovleac, ceapa rosie, ardei gras, harissa, iaurt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, varza creata, orez basmati si supa de legume. Ingrediente: 1/2 dovleac placintar (aproximativ 350 g), curatat si taiat in cuburi cu latura de 3 cm 1 ceapa rosie, taiata in sferturi…
Read more »





Morun cu lapte de cocos si lamaie verde

19 March 2013
Retete_3Morun cu lapte de cocos si lamaie verde din: fileuri de morun, lamaie verde, ceapa, lapte de cocos, ceapa verde, boia de ardei, nuca de cocos, sare si piper. Ingrediente: 600 g fileuri de morun proaspat 3 lamai verzi 1 ceapa alba mica 4 linguri cu lapte de cocos 1 lingura cu cozi de ceapa…
Read more »





Cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba

19 March 2013
Cum_se_prepara_pulpa_de_miel_cu_vin_rosu_si_fasole_albaO reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion, sliced 1 red pepper, sliced 2 cloves garlic 300 ml red wine 400 g chopped tinned tomatoes…
Read more »





Langustine la gratar, cu sos verde

19 March 2013
Langustine_la_gratar_cu_sos_verdeLangustine la gratar, cu sos verde din: langustine, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc, tarhon, lamai, galbenus de ou, mustar si branza de vaci. Ingrediente: 24 langustine 1 lingura cu ulei de masline sare si piper macinat pentru sosul verde: 12 frunze mari de busuioc 2 linguri cu tarhon proaspat 2 lamai 1…
Read more »





Curry de vita cu sfecla si ghimbir

19 March 2013
Curry_de_vita_cu_sfecla_si_ghimbirCurry de vita cu sfecla si ghimbir din: sfecla, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, pastai de cardamom, pasta de rosii, miere, chimion, seminte de fenicul, cuisoare, ulei, manzat, ceapa, garam masala si orez. Ingrediente: 750 g de sfecla cruda 1 bucata de ghimbir cat degetul mare 3 catei de usturoi 1 ardei iute rosu 1…
Read more »





Tarte cu ciocolată si vişine

19 March 2013
Tarte_cu_ciocolata_si_visineTarte cu ciocolată si vişine din: faina, unt, zahar pudra, cacao, lamaie, portocala, oua, apa, branza de vaci, zahar tos, smantana, visine, praf de copt, gris, zahar vanilat, sare si menta verde. Ingrediente: 170 g faina 100 g unt 60 g zahar pudra 30 g cacao o lamaie o portocala 4 oua 50 ml apa…
Read more »





Retete de post: Paste cu legume

19 March 2013
Paste_cu_legumePaste cu legume din: paste fara ou, ulei de masline, ardei, ceapa rosie, margarina, rosii cherry, sparanghel, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g paste fara ou 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei galbeni o ceapa rosie 50 g margarina 5-6 rosii cherry o legatura sparanghel 2-3 frunze de busuioc sare piper alb cascaval…
Read more »





Mancarica la cuptor

19 March 2013
Mancarica_la_cuptorMancarica la cuptor din: sunca, ulei, supa de legume, cartofi, varza alba, ceapa, cascaval, frunze de telina, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 300 g sunca 3 linguri ulei 200 ml supa de legume 4 cartofi mari 1/2 varza alba 1 ceapa mare 150 g cascaval frunze de telina cimbru uscat sare piper   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Toast cu hrean si ceapa verde

19 March 2013
Toast_cu_hrean_si_ceapa_verde_6Toast cu hrean si ceapa verde din: unt, ceapa verde, crema de hrean, sare si bagheta. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat 2 linguri ceapa verde proaspata, tocata fin 2 linguri crema de hrean ½ lingurita de sare 1 bagheta   Mod de preparare: Amestecati intr-un bol toate ingredientele cu exceptia baghetei. Taie bagheta felii…
Read more »





Cocktail cu miere

19 March 2013
Cocktail_5Cocktail cu miere din: suc de mere, zeama de lime, zahar brun si miere. Ingrediente: suc de mere zeama de lime zahar brun miere   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca sucul de mere cu zeama de lime, se lasa 5 minute sa isi amestece aromele, apoi se adauga…
Read more »





Paste cu carne si sos de brânză

19 March 2013
Paste_cu_carne_si_sos_de_brânzaPaste cu carne si sos de brânză din: oua, faina, ulei de masline, carne de pui, ceapa, pasta de tomate, usturoi, busuioc verde, smantana, branza cu mucegai, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 350 g faina 60 ml ulei de masline 400 g carne de pui o ceapa doua lingura cu pasta de…
Read more »





Vinete in straturi

19 March 2013
Vinete_in_straturiVinete in straturi din: vinete, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, oua, smantana, cascaval, ulei, busuioc verde, oregano, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mari 4 rosii mari, tari, bine coapte 1/2 ardei gras 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 2 oua 2 linguri smantana 2 linguri cascaval 4 linguri ulei busuioc verde oregano…
Read more »





Ciolan de porc cu garnitura de legume

19 March 2013
Ciolan_de_porc_cu_garnitura_de_legumeCiolan de porc cu garnitura de legume din: ciolan afumat de porc, sare grunjoasa, boia dulce si picanta, piper, susan, ulei de floarea soarelui, vin rosu, dovlecei, ardei copt, cartofi si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: un ciolan afumat de porc sare grunjoasa boia dulce si picanta piper negru si alb, macinat si boabe susan…
Read more »





Tarta cu morcovi si branza

19 March 2013
Tarta_cu_morcovi_si_branzaTarta cu morcovi si branza din: faina, sare, unt, galbenusuri, branza feta, morcovi, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de cutit cu sare 100 g unt 3 galbenusuri 3 linguri apa rece pentru umplutura: 500 g branza feta 4 morcovi mari sare piper   Mod de preparare: Amesteci făina într-un…
Read more »





Bors de tarhon cu carne de porc si legume

19 March 2013
Bors_de_tarhon_cu_carne_de_porc_si_legumeBors de tarhon  cu carne de porc si legume din: carne de porc, oase, ceapa, morcov, telina, patrunjel, tarhon, sare, bors, ou, smantana si apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g oase 2 cepe 1 morcov 1 felie de telina 1 radacina patrunjel 1 legatura tarhon sare 3/4 l bors 1 ou 150…
Read more »





Chiftele de porc cu sos tzatziki

19 March 2013
Chiftele_de_porc_cu_sos_tzatzikiChiftele de porc cu sos tzatziki din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar, ridichi, usturoi si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g carne slaba de porc, tocata 1 mana de pesmet 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt 1/2 catel de usturoi,…
Read more »





Peste cu curry (lotte)

19 March 2013
Peste_6Peste cu curry din: lotte, sos de peste, curry pudra, lapte praf degresat, galbenusuri, suc de lamaie, branza de vaci, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata de lotte cu sira, in jur de 800 g 40 cl sos de peste 1 lingura cu curry pudra 1 lingura cu lapte praf degresat 2 galbenusuri sucul de…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu dovleac

18 March 2013
Briose_cu_dovleac_11Briose cu dovleac din: ulei vegetal, zahar pudra, zahar brun, oua, faina, praf de copt, nucsoara, dovleac, unt, crema de branza, coaja de lamaie si dovleac. Ingrediente pentru aluat: 125ml ulei vegetal 75g zahar pudra 50g de zahar brun 2 oua 110g faina ½ lingurita praf de copt ½ lingurita nucsoara rasa 150g dovleac ras…
Read more »





Frigarui de ton marinat

18 March 2013
Retete_1Frigarui de ton marinat din: ton, usturoi, rosii, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, pasta de ansoa, rosii confiate, ceapa alba, coriandru, patrunjel, capere, vinegreta. Ingrediente: 1 bucata de ton de 500 g 12 catei de usturoi pentru marinata: 2 rosii 2 catei de usturoi 1 lamaie galbena 2 varfuri de cutit de ardei iute 4…
Read more »





Conopida pe pat de peste

18 March 2013
Conopida_pe_pat_de_pesteConopida pe pat de peste din: fileuri de cod, conopida, lamaie, sare, piper, ulei si cimbru. Ingrediente: 6 fileuri de cod 1 conopida mare 1 lamaie sare piper ulei cimbru proaspat   Mod de preparare: Dezgheţi fileurile de cod, le speli şi apoi le fierbi, timp de 5-8 minute, în apă clocotită, în care ai…
Read more »





Orez cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat

18 March 2013
Orez_cu_stafide_scortisoara_cardamon_si_anason_stelatOrez cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat din: orez basmati, ceapa rosie, ardei iute, stafide, rosie, ulei de masline, cuisoare, scortisoara, chimen, cardamon, anason stelat, sofran, piper si ardei capia. Ingrediente: 300 g orez basmati o ceapa rosie un ardei iute 30 g stafide o rosie 50 ml ulei de masline o floare de…
Read more »





Rulada cu gem de afine

18 March 2013
Rulada_cu_gem_de_afineRulada cu gem de afine din: oua, zahar pudra, esenta de vanilie, drojdie, faina, apa, coniac, dulceata de afine si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 3 oua 75 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita drojdie uscata 75 g faina 2 linguri apa pentru sirop: 100 ml apa 50 g zahar 2…
Read more »





Retete de post: Supa crema de morcovi

18 March 2013
Supa_crema_de_morcoviSupa crema de morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa alba, telina, patrunjel verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, margarina, nuca, patrunjel, sare grunjoasa si bagheta. Ingrediente: un kilogran morcovi 2 radacini patrunjel 1-2 cepe albe o radacina telina mare o radacina patrunjel verde sare piper negru maicnat 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 4-5…
Read more »





Rulada de porc cu cascaval

18 March 2013
Rulada_de_porc_cu_cascavalRulada de porc cu cascaval din: muschi de porc, cascaval, ardei, usturoi, pesmet, sare, piper, alune, vin, ulei de floarea slareui, sare grunjoasa, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 100 g cascaval 2-3 ardei rosii 2-3 catei de usturoi 6 linguri pesmet sare piper negru boabe si macinat 30 g alune macinate…
Read more »





Cum se prepara noodles cu pui si legume (video)

18 March 2013
Cum_se_prepara_noodles_cu_pui_si_legumeO reteta video despre cum se prepara noodles cu pui si legume, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 precooked chicken breast (optional) 1 red pepper, thinly sliced 1 head of broccoli, chop off little florets 1-2 large carrots, peeled into ribbons 2 tbsp sweet chilli sauce 2 tsp…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro