Retete pentru Paste:
Orez asiatic
15 February 2013
Orez
asiatic din: orez, oua, ardei capia, ceapa, ceapa verde, castravete,
patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung
(basmati) 4 oua 1 ardei capia 1 ceapa 2 fire de ceapa verde 1 castravete
mic patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu
diametrul mai mare, pune la…
Read more »
Read more »
Ciorba de gaina cu ardei iute murat
15 February 2013
Ciorba
de gaina cu ardei iute murat din: gaina, morcovi, radacina de telina,
radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, galbenusuri, supa de gaina,
smantana, otet, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina fiarta 2
morcovi 1 telina – radacina 1 patrunjel -radacina 1 ardei capia sau
ardei iuti -murati 7 catei de usturoi 3 galbenusuri 2…
Read more »
Read more »
Pacheţele de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume
15 February 2013
Pacheţele
de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume din: file de
porc, morcov, ceapa verde, usturoi, ghimbir, ulei de germeni de porumb,
sare, piper, pasta sambal oelek, foi de placinta, unt, albus, ulei,
castraveti si sos picant. Ingrediente: 400 g file de porc 1 morcov 2
cepe verzi 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza cu branza si vinete
15 February 2013
Pizza
cu branza si vinete din: faina, drojdie, sare de mare, apa, branza,
vinete, sos de pizza, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 3 3/4 cesti
faina 1/4 lingurița de drojdie uscata 2 lingurite sare de mare 1 1/2
cani de apa branza maruntita 1-2 vinete feliate Sos de pizza Sare si
piper dupa gust Busuioc…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu piure delicios de mere
15 February 2013
Piept
de rata cu piure delicios de mere din: piept de rata, chifle, ciuperci,
ceapa, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper alb, maghiran,
salata verde, telina verde, oua, mere, zeama de lamaie, miere, vin, sare
si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 piept de raţă de circa 1 kg 2
chifle înmuiate 100 g ciuperci champignon…
Read more »
Read more »
Fileuri de porc cu sos de mere
15 February 2013
Fileuri
de porc cu sos de mere din: fileuri de porc, faina, unt, sare, praz,
seminte de mustar, vin rosu, mere si smantana. Ingrediente: 4 fileuri de
porc 1 lingura de faina 2 linguri de unt sare 4 fire de praz tanar,
spalat bine 1/2 lingurita seminte de mustar 2/3 cana de vin rosu 2…
Read more »
Read more »
Retete culinare simple: Ciuperci umplute
15 February 2013
Ciuperci
umplute din: ciuperci, ceapa, ardei gras, ulei, maioneza dietetica,
pesmet, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 18 ciuperci mari 1 ceapa 1
ardei gras rosu 2 lingurite ulei 225 ml maioneza dietetica 60 g pesmet
sare piper 1/2 legatura patrunjel Mod de preparare: îndepărtaţi
codiţele ciupercilor şi tocaţi-le. Tocaţi, de asemenea ceapa şi
ardeiul.…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli şi migdale
15 February 2013
Paste
cu broccoli şi migdale din: ulei de masline extravirgin, ardei iute,
usturoi, spaghete, broccoli, coaja de lamaie, fulgi de migdale si
parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei
iute rosu, fara seminte si feliat 2 catei de usturoi, feliati subtire
250 g de spaghete integrale 300 g de broccoli, taiat in…
Read more »
Read more »
Cuburi cu branza
15 February 2013
Cuburi
cu branza din: busuioc, oua, sare, smantana, faina, praf de copt,
branza de vaci, gelatina, piper si ardei copt. Ingrediente: 1 legatura
busuioc proaspat 4 oua sare 300 g smantana 100 g faina 1 lingurita rasa
praf de copt 200 g branza de vaci 1 plic praf de gelatina instant piper
125 g ardei…
Read more »
Read more »
Omleta cu ciuperci
15 February 2013
Omleta
cu ciuperci din: oua, ciuperci, ceapa rosie, salata verde, rosii
cherry, unt, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g ciuperci
(galbiori) 1 ceapa rosie 1 salata verde 4 rosii cherry 50 g unt 3
linguri cu ulei patrunjel sare Mod de preparare: Căleşte gălbiorii 3-4
minute în unt topit, taie ceapa…
Read more »
Read more »
Deserturi simple: Tiramisu cu fructe de padure
15 February 2013
O
reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lamaie, zahar
vanilat, lichior, crema mascarpone, frisca, mure, afine. Ingrediente: 6
ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente
cremă: 1 lămâie 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie italian) sau alt
tip de lichior de lămâie 75 g zahar 1 cutie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort bavarez cu ciocolata alba si zmeura
14 February 2013
Tort
bavarez cu ciocolata alba si zmeura din: gelatina, galbenusuri, zahar,
lapte, zahar vanilat, ciocolata alba, frisca, lichior de zmeura, apa,
zahar, biscuiti, zmeura si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 foi de
gelatina 4 galbenusuri 4 linguri zahar 500ml lapte 1 plic de zahar
vanilat 130g ciocolata alba 700ml frisca lichida pentru sirop: 8 linguri
lichior…
Read more »
Read more »
Elementele constitutive ale vinului
14 February 2013
Elementele
fundamentale care alcătuiesc un vin (ceea ce analizează degustătorii
când stabilesc calitatea vinului) sunt zahărul, aciditatea, taninurile
şi alcoolul. Zahărul conţinut de boabe fermentează, trans-formându-se în
alcool, oferindu-i vinului buchetul bogat şi plin de arome de fructe.
Cu cât sunt mai copţi strugurii, cu atât mai bună va fi calitatea
fructului/zahărului. Aciditatea menţine vioiciunea…
Read more »
Read more »
Ruladă cu dulceaţă
14 February 2013
Ruladă
cu dulceaţă din: unt, faina cu agent de crestere, seminte de vanilie,
lapte, dulceata de zmeura si custard. Ingrediente: 100 g de unt sarat,
rece, taiat cubulete, plus extra pentru uns 250 g faina cu agent de
crestere, plus extra pentru presarat pe planseta semintele scoase
dintr-un baton de vanilie 150 ml de lapte,…
Read more »
Read more »
Involtini de curcan cu spaghete
14 February 2013
Involtini
de curcan cu spaghete din: felii de curcan, sare, piper, frunze de
salvie, ceapa verde, sunca, ulei, vin rosu, vin alb, spaghete, unt,
coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: 8 felii de curcan ( de 70 g)
sare piper 16 frunze mari de salvie 1 legatura ceapa verde 8 felii
subtiri sunca 3 linguri…
Read more »
Read more »
Inimioare cu ciocolata si alune
14 February 2013
Inimioare
cu ciocolata si alune din: chec, crema de ciocolata, ou, lapte inegral,
vanilie, zahar, alune de padure, unt, zahar pudra si inghetata de
vanilie si zmeura. Ingrediente: 4 felii chec sau pandispan 3 linguri
crema de ciocolata si alune 1 ou mare 75 ml de lapte integral 1
lingurita vanilie 1 lingura de zahar…
Read more »
Read more »
Somon cu avocado si ghimbir
14 February 2013
Somon
cu avocado si ghimbir din: somon, avocado, rosii, limeta, dovlecei,
ghimbir, sare, piper si suc de limette. Ingrediente: 400 g somon
congelat (felii gata de preparare) 2 fructe avocado 4 roșii 1 limettă 2
dovlecei 1 bucățică ghimbir sare piper sucul de la 2 limette Mod de
preparare: Se curăță de coajă fructele…
Read more »
Read more »
Carnaciori de porc
14 February 2013
Carnaciori
de porc din: pulpe de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, bacon
afumat, frunze de salvie, ulei, sare, piper si mate de porc.
Ingrediente: 1 1/2 pulpa de porc 1 1/2 kg piept de porc 1 capatana de
usturoi 1 lingura rasa cimbru 600 g bacon afumat (taiat in felii cat mai
subtiri) frunze…
Read more »
Read more »
Tarta gustoasa cu gem
14 February 2013
Tarta
gustoasa cu gem din: faina, faina de migdale, unt, zahar pudra, ou,
coaja de lamaie, scortisoara, lapte, sare si gem. Ingrediente: 125 g
faina 125 g faina de migdale 125 g unt 100 g zahar pudra un ou coaja
unei jumatati de lamaie o lingurita scortisoara 70 ml lapte un praf sare
150 g…
Read more »
Read more »
Clatite cu somon
14 February 2013
Clatite
cu somon din: faina, sare, lapte, oua, branza dulce de vaci, hrean,
verdeata, sare, piper, unt si somon afumat. Ingrediente: aluat: 125 g
faina sare 250 ml lapte 2 oua umplutura: 350 g branza dulce de vaci 1
lingura hrean (borsc) 2 linguri verdeata tocata sare piper 2 linguri unt
topit 200 g somon…
Read more »
Read more »
Salată cu macrou şi legume
14 February 2013
Salată
cu macrou şi legume din: fasole verde, broccoli, spanac, macrou afumat,
seminte de floarea soarelui, iaurt semidegresat, zeama de lamaie,
mustar cu boabe si marar. Ingrediente: 85 g fasole verde 85 g broccoli 1
mana frunze de spanac tanar 2 fileuri de macrou afumat (75 g), fara
piele, rupt in fasii 2 lingurite seminte…
Read more »
Read more »
Felii de curcan glazurate
14 February 2013
Felii
de curcan glazurate din: felii de curcan, faina, ulei de masline,
dovleac, zahar, otet balsamic, sare, frunze de salvie, mere rosii si
amidon de porumb. Ingrediente: 450 g felii de curcan 2 lingur faina 2
linguri ulei de masline 2 cani de dovleac (circa 340 g) taiat cubulete
(1 cm) 2 lingurite zahar 1/4…
Read more »
Read more »
Supa de rosii si fasole cu melcisori
14 February 2013
Supa
de rosii si fasole cu melcisori din: ceapa, usturoi, rosii decojite,
fasole alba, ulei, supa de legume, paste, sare si piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 catei usturoi 1 conserva rosii decojite (850 ml) 1 conserva
fasole alba (425 ml) 1 lingura cu ulei 500 ml supa de legume (instant)
200 g paste in forma…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc impanat cu carnati si portocale
14 February 2013
Cotlet
de porc impanat cu carnati si portocale din: cotlet de porc, carnati,
portocale, usturoi, cimbru, rozmarin, vin, sare, piper, ulei de masline
si suc de portocale. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 200g carnati 2
portocale 2 catei usturoi crengute cimbru rozmarin 1 cana vin alb
diluat cu apa sare piper ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecuţ cu salată şi cuşcuş
14 February 2013
Cotlete
de berbecuţ cu salată şi cuşcuş din: cuscus, cotlete de berbecut, ulei
de masline, fasole verde, gem de smochine, otet balsamic, ceapa rosie,
rosii cherry, coaja de lamaie, zeama de lamaie si frunze de menta.
Ingrediente: 100 g de cuscus 7 cotlete slabe de berbecut 2 linguri ulei
de masline 200 g fasole verde,…
Read more »
Read more »
Salată de portocale cu măsline
14 February 2013
Salată
de portocale cu măsline din: portocale, masline negre, lamaie verde,
salata verde, ceapa verde, boabe de mustar macinat, sare, piper, curry,
ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 portocale 10 masline negre
1 lamaie verde 2 frunze de salata verde 1 ceapa verde (coditele) 1
lingurit amica de boabe de mustar macinat un…
Read more »
Read more »
Deseturi simple: Piscoturi cu struguri
14 February 2013
O
reteta delicioasa de piscoturi cu: vin alb sec, struguri, oua, zahar,
lamaie. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g boabe de
struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare Mod de preparare: Rupi
piscoturile in bucatele, iar jumatate le pui intr-un vas si le stropesti
cu 50 ml…
Read more »
Read more »
Macaroane cu chiftele de legume
14 February 2013
O
reteta delicioasa de macaroane cu:cartofi, ceapa rosie, mazare, marar,
morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute,
ghimbir, faina. Ingrediente: 400 g macaroane un cartof o ceapă roşie
400 g mazăre o legătură de mărar un morcov doi căţei de usturoi 100 g
soia granulată 3 ouă sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu ciuperci
14 February 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:cod, ciuperci, ardei iute, miez de nuca,
migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4
fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g
migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper
150 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu kaizer
14 February 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:carne de pui, pia, morcov, telina, ardei
gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana.
Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei
graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de
floarea-soarelui sare piper…
Read more »
Read more »
Muschi de porc în manta delicioasa
14 February 2013
Mușchi
de porc în manta delicioasa din: aluat, ciuperci champignon, ceapa,
unt, carne de vita, smantana, muschi de porc, sare, piper, ulei,
galbenus si lapte. Ingrediente: 1 pachet aluat de foi congelat 200 g
ciuperci Champignon 1 ceapă 2 linguri unt 200 g carne de vită tocată 100
ml smântână 1 kg mușchi de porc…
Read more »
Read more »
Peste in crustă de mălai
14 February 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:malai, faina, pesmet, morcov, radacina de
patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ceapa rosie, ulei,
sare, piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g
mălai o lingură cu făină o lingură cu pesmet un morcov o rădăcină de
pătrunjel un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii…
Read more »
Read more »
Clătite gustoase cu legume
14 February 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:faina, oua, legume, lapte, fasole
verde, morcov, ceapa, sparanghel, muguri de soia, branza de vaci, rosii,
oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 500 ml lapte
dulce 100 g fasole verde un morcov o ceapă 200 g sparanghel o lingură
cu muguri de soia 200 g brânză…
Gofre cu cremă de frişcă şi pepene
14 February 2013
O
reteta delicioasa de gofre cu: faina, ou, zahar pudra, lapte dulce,
unt, drojdie, frisca, esenta de vanilie, branza de vaci, pepene rosu,
ananas confiat Ingrediente: 250 g făină un ou 100 g zahăr pudră 100 ml
lapte dulce 150 g unt jumătate de linguriţă cu drojdie proaspătă 500 ml
frişcă o linguriţă cu esenţă…
Read more »
Read more »
Macaroane cu costită afumată
14 February 2013
O
reteta delicioasa de macaroane cu: rosii cherry, costita afumata,
patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g macaroane 300 g roşii cherry
300 g costiţă afumată două legături de pătrunjel 100 g parmezan 3 căţei
de usturoi două fire ceapă verde 100 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Rulada tiganeasca
14 February 2013
Rulada
tiganeasca din: pulpa de porc, ceafa de porc, usturoi, piper macinat,
boia dulce, sare, ulei, untura, apa si ulei. Ingrediente: pulpa de
curcan (partea de sus) sau pulpa de porc (cotlet) ceafa de porc 6 catei
de usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1/2
lingurita sare ulei 100 ml untura topita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui pane cu salata de rosii, branza feta si masline
14 February 2013
Pui
pane cu salata de rosii, branza feta si masline din: iaurt, pesmet,
condimente, piept de pui, rosii cherry, branza feta, masline, frunze de
menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 iaurt 1 cana
pesmet 1 lingura plus 2 lingurite condimente 1 piept pui 1 1/2 cani de
roșii cherry, taiate in jumatate…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu firimituri
14 February 2013
Prăjitură
cu firimituri din: faina, unt, oua, zahar pudra, zahar vanilat, sare,
gem, unt si faina. Ingrediente: pentru blat: 200 g faina 200 g unt 2 oua
200 g zahar pudra 2 pliculete zahar vanilat un praf de sare pentru
umplutura: 400 g gem, dupa gust pentru tava: 50 g unt 2 linguri faina …
Read more »
Read more »
Aripioare cu cartofi
14 February 2013
Aripioare
cu cartofi din: aripioare de pui, cartofi, concentrat de pui, suc de
lamaie, cimbru verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 aripioare de
pui un kg cartofi un cub concentrat de pui sucul unei jumatati de lamaie
o crenguta cimbru verde 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Se aleg cartofi mai…
Read more »
Read more »
Paste cu chiftele
14 February 2013
Paste
cu chiftele din: carne tocata, ou, ceapa, sare, faina, ulei, usturoi,
piper, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei si paste. Ingrediente:
pentru chiftele: 500 g carne tocata un ou o ceapa sare 3 linguri faina 2
linguri ulei un catel usturoi piper o legatura patrunjel pentru sos: o
ceapa 4 rosii in bulion o…
Read more »
Read more »
Fursecuri spiralate
14 February 2013
Fursecuri
spiralate din: zahar, unt de arahide, unt nesarat, faina, oua, esenta
de vanilie, praf de copt, gem de prune si sare. Ingrediente: 340 g zahar
185 g unt de arahide 120 g unt nesarat 215 g faina 2 oua o fiola esenta
de vanilie o lingurita praf de copt 200 g gem de prune…
Read more »
Read more »
Cotlet nemtesc
14 February 2013
Cotlet
nemtesc din: cotlete de porc, ulei, lamai, ceapa, usturoi, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 linguri ulei pentru marinata: 2
lamai o ceapa mica 2 catei usturoi sare piper o lingura ulei Mod de
preparare: Intr-un vas se prepară marinată prin amestecarea sucului
strecurat de lămâie cu uleiul, usturoiul…
Read more »
Read more »
Salata cu oua si branza Roquefort
14 February 2013
Salata
cu oua si branza Roquefort din: oua, bacon, salata, piept d epui,
avocado, suc de lamaie, branza roquefort, mustar de dijon, otet de vin
rosu, sos worcester, usturoi, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente: 4 ouă fierte tari decojite și tăiate felii 8 felii bacon 1
căpățână salată Romana 4 cești de piept…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi pepene
14 February 2013
O
reteta delicioasa de parajitura cu:zahar pudra, pudra de migdale, oua,
unt, albus, zahar tos, faina, cacao, budinca de vanilie, lapte dulce,
pepene galben, ciocolata neagra, esenta de migdale, menta verde.
Ingrediente: 120 g zahăr pudră 120 g pudră de migdale 3 ouă 30 g unt 3
albuşuri 220 g zahăr tos 40 g făină…
Read more »
Read more »
Ruladă de ficat cu fructe uscate
14 February 2013
Ruladă
de ficat cu fructe uscate din: ficat de rata, lapte, ulei, ceapa rosie,
piper mozaic, vin rosu, prune uscate, stafide, rozmarin, salvie, oua,
frisca si slanina afumata. Ingrediente: 1 kg ficat de rata 150 ml lapte 3
linguri ulei 3 cepe rosii sare dupa gust piper mozaic macinat 150 ml
vin rosu 150 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negresa cu caramel
13 February 2013
Negresa
cu caramel din: zahar, unt, sare, smantana, ciocolata neagra, unt
nesarat, oua, esenta de vanilie si faina. Ingrediente caramel: 1/2 cana
de zahar 4 linguri de unt nesărat 1/4 lingurita de sare 3 linguri de
smantana Ingrediente negresa: 85 grame ciocolata neagra 115 grame unt
nesarat 200 grame zahar 2 oua 5 ml esenta…
Read more »
Read more »
Tipuri de vin
13 February 2013
Exista
o multime de tipuri de vin în toată lumea. Datorită climei, solului,
combinaţiei de soiuri şi a metodelor folosite în podgorii şi crame –
factori care, combinaţi, alcătuiesc ceea ce francezii numesc „terroir”,
specificul regional – nici un vin nu seamănă cu celălalt. In linii mari,
ele se clasifică în: Vinuri spumante: Vinurile…
Read more »
Read more »
Fasole cu legume
13 February 2013
Fasole
cu legume din: conopida, ardei gras, radacina de pastarnac, ulei,
fasole boabe alba, ulei, morcovi, sare si piper. Ingrediente: o punga
conopida congelata un ardei gras verde 2 radacini pastarnac 200 g fasole
boabe alba o lingura ulei 3 morcovi sare piper Mod de preparare:
Fasolea înmuiată în apă rece se scurge şi…
Read more »
Read more »
Ravioli cu sos de rosii
13 February 2013
Ravioli
cu sos de rosii din: ravioli cu branza, rosii in bulion, usturoi, ulei,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ravioli cu branza o cutie
mare rosii in bulion 2 catei usturoi o lingura ulei cateva fire
patrunjel sare piper Mod de preparare: Se pun ravioli la fiert în
funcţie de indicaţiile de…
Read more »
Read more »
Tarte cu papaya
13 February 2013
Tarte
cu papaia din: papaya, fructul dragonului, unt, zahar brun, tequilla,
branza de vaci, oua, unt, zahar, amidon, suc de papaya si sare.
Ingrediente: topping de fructe: 1/2 papaya 1/2 fructul dragonului 1
lingura unt 2-3 linguri zahar brun 2 linguri tequilla sau rom alb blat:
120 g branza de vaci 2 oua 40 g…
Read more »
Read more »
Salată cu pui si telina
13 February 2013
Salată
cu pui si telina din: radacina de telina, piept de pui, castraveti
acri, suc de lamaie, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: o radacina
de telina medie un piept de pui 4 castraveti acri sucul unei lamai
cateva fire de ceapa verde sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui
se pune la…
Read more »
Read more »
Supa cu fructe de mare si usturoi
13 February 2013
Supa
cu fructe de mare si usturoi din: creveti, ulei de masline, ceapa,
morcov, vin alb sec, rosii, supa de legume, harissa, smantana, coaja de
lime, zeama de lime, scoici saint jacques, unt cu usturoi, coriandru,
ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 250 g creveti mari,
nedecorticati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica,…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu smantana
13 February 2013
Supa
crema de telina cu smantana din: radacina de telina, cartofi, lapte,
unt, sare si smantana. Ingrediente: 400 g radacina de telina 3 cartofi
250 ml lapte o lingura unt sare pentru servit: smantana Mod de
preparare: Se curăţă de coajă rădăcina de ţelină, se taie cubuleţe care
se pun la călit în oala…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de roşii şi busuioc
13 February 2013
Paste
cu sos de roşii şi busuioc din: ulei de masline, usturoi, rosii,
bulion, tagliatelle, mozzarella si busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei
de masline 1-2 catei de usturoi zdrobit 800 g rosii 1 lingura bulion 400
g tagliatelle sau alte paste 150 g mozzarella, taiata in bucati mici 2
linguri busuioc proaspat Mod de…
Read more »
Read more »
Tort de ananas şi cocos
13 February 2013
Tort
de ananas şi cocos din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, ulei, ananas,
suc de ananas, smantana, zahar, frisca, gelatina, dulceata si fulgi de
nuca de cocos. Ingrediente: 4 oua 1 pachet zahar vanilat 100 g zahar 150
g faina 35 ml ulei compozitie: 400 g ananas 125 ml suc de ananas 125 ml
smantana…
Read more »
Read more »
Cocktail Rio
13 February 2013
Cocktail
Rio din: cachaca, amaretto liquer, gingerbread syrup, lapte, smantana
si scortisoara. Fin si aromat, un cocktail aperitiv deosebit!
Ingrediente: 40 ml cachaca 10 ml amaretto liquer 15 ml gingerbread syrup
10 ml lapte 10 ml smantana 1 varf de lingurita de scortisoara macinata
Mod de preparare: Amestecati puternic ingredientele in shaker,
strecurati continutul,…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de curcan si arahide
13 February 2013
Salata
cu piept de curcan si arahide din: piept de curcan, limette, varza
chinezeasca, morcovi, castraveti, castraveti murati, ceapa, usturoi,
ardei iute, arahide, sare, piper, otet din vin alb si zeama de
castraveti. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 limette 250 g
varză chinezească 2 morcovi 200 g castraveți proaspeți 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dorada la cuptor cu rosii cherry
13 February 2013
Dorada
la cuptor cu rosii cherry din: peste dorada, usturoi, capere, ulei de
masline extravirgin, masline negre, rosii cherry, sare, piper, cimbru si
patrunjel. Ingrediente: 2 bucati peste dorada 4 catei usturoi 2 linguri
capere 6 linguri ulei de masline extravirgin 50g masline negre 15 rosii
cherry sare piper crengute cimbru patrunjel tocat marunt …
Read more »
Read more »
Ghiveci aromat
13 February 2013
Ghiveci
aromat din: tulpini de telina, ceapa, dovlecei, morcovi, cartofi, pasta
de tomate, foaie dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 tulpini de
telina 5 cepe mici 2 dovlecei 2 morcovi 4 cartofi o lingura pasta de
tomate o foaie dafin ulei sare piper Mod de preparare: In cratiţa de
fiert mâncarea se încinge…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu salam si ridichi
13 February 2013
Salata
de paste cu salam si ridichi din: paste, sare, piper, ridichi, porumb,
otet, ulei de masline, ulei de nuci, ceapa verde, patrunjel si salam.
Ingrediente: 500 g paste in forma de rotita sare piper 1 legatura
ridichi 1 conserva porumb 4 linguri otet 4 linguri ulei de masline 2
linguri ulei de nuci 1…
Read more »
Read more »
Pasta de telina
13 February 2013
Pasta
de telina din: telina, mar, maioneza, iaurt, patrunjel, suc de lamaie,
sare si piper. Ingrediente: o radacina de telina mica un mar 2 linguri
maioneza un pahar mic iaurt cateva fire patrunjel sucul unei jumatati de
lamaie sare piper Mod de preparare: Se curăţă rădăcina de ţelină de
coajă, se taie felii groase…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructul pasiunii
13 February 2013
Prăjitură
cu fructul pasiunii din: pesmet, fructul pasiunii, unt, zahar, oua,
sare, faina, migdale, praf de copt si suc de fructul pasiunii.
Ingrediente: pesmet pentru forma 5 bucati fructul pasiunii 250 g unt 250
g zahar 5 oua 1 praf sare 250 faina 150 g migdale macinate 1 plic praf
de copt 160 ml suc…
Read more »
Read more »
Fondue de branza
13 February 2013
Fondue
de branza din: branza, usturoi, vin alb sec, amidon, rachiu de fructe,
bagheta, fructe si nucsoara. Ingrediente: cate 450 g branza tare (ex.
parmezan, cedar, etc), branza picanta, branza semitare 1 catel de
usturoi 100 ml vin alb sec 1 lingura amidon 3 linguri rachiu de fructe
500 g bagheta 500 g de fructe…
Read more »
Read more »
Turte cu ciuperci
13 February 2013
Turte
cu ciuperci din: ciuperci, bere, faina, ou, praf de copt, frunze de
dafin, ardei, chimen, ulei, sare si arpagic. Ingrediente: 100 g ciuperci
(proaspete sau uscate, inmuiate anterior in apa) 100 ml bere 2-3
linguri faina 1 ou 1 varf de praf de copt 3 frunze de dafin 8 ardei
intregi 1/2 lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Ruladă de pandişpan cu mango
13 February 2013
Ruladă
de pandişpan cu mango din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, amidon,
praf de copt, gelatina, mango, coaja de lamaie, suc de lamaie, suc de
portocala, branza de vaci, frisca si amarettini. Ingrediente: 4 oua 1
plic zahar vanilat 330 g zahar 100 g faina 30 g amidon 1 lingurita praf
de copt 9 foi…
Read more »
Read more »
Ingheţată de iaurt cu ceai verde
13 February 2013
Ingheţată
de iaurt cu ceai verde din: iaurt, zahar, pudra de ceai verde, zahar si
seminte de susan prajite. Ingrediente: 1 kg iaurt grecesc 20 g de zahar
2 linguri pudra de ceai verde 200 g de zahar 4 linguri seminte de susan
prajite Mod de preparare: Amestecă bine iaurtul cu zahărul şi cu…
Curry rosu de pui
13 February 2013
Curry
rosu de pui din: orez, sare, fasole verde, ardei grasi, ceapa, usturoi,
ghimbir, ulei, pasta de curry rosu, lapte de cocos, piper de cayenne,
file de piept de pui, piper, coriandru verde, patrunjel si chutney de
caise. Ingrediente: 250 g orez Jasmin sare 300 g fasole verde 2 ardei
grasi rosii 1 ceapa frantuzeasca…
Read more »
Read more »
Taitei cu somon afumat
13 February 2013
Taitei
cu somon afumat din: ceapa, unt, vin alb sec, samntana, sare, piper,
tarhon, somon afumat, taitei si felii de lamaie. Ingrediente: 1 ceapa 2
lingurite unt 6 linguri vin alb sec 250 ml smantana sare piper 1
legatura tarhon 200 g somon afumat 500 g taitei mai multe felii de
lamaie pentru ornat …
Read more »
Read more »
Biban la tigaie cu sos
13 February 2013
Biban
la tigaie cu sos din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei
iute, rosii, capere, masline verzi, telina, fileuri de biban si
patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt
3 catei de usturoi, tocati marunt 1 varf de cutit fulgi de ardei iute
400 g de rosii tocate din…
Read more »
Read more »
Cocktail Pepper Mental
13 February 2013
Cocktail
Pepper Mental din: vodka pepper, creme de menthe, pineapple juice,
fresh lemon juice, black pepper. Este un cocktail usor dulce, picant si
racoros! Ingrediente: 50 ml vodka pepper 20 ml creme de menthe 30 ml
pineapple juice 15 ml fine strained fresh lemon juice 2 pinch black
pepper Mod de preparare: Se amesteca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc cu cartofi
13 February 2013
Cotlet
de porc cu cartofi din: cartofi, sare, piper, condiment, marar, ceapa,
morcovi, ulei de canola, cotlet de porc, usturoi, sos de rosii, ardei
capia, apa si foi de dafin. Ingrediente: 4-5 cartofi ½ lingurita sare si
piper ½ lingurita condiment dupa gust 2 linguri marar 1 ceapa, fin
tocata 2 morcovi, rasi 1.5 linguri…
Read more »
Read more »
Pacheţele de primăvară umplute cu tăiţei
13 February 2013
Pacheţele
de primăvară umplute cu tăiţei şi mango din: taitei, morcovi, mazare
mange tout, varza chinezeasca, ceapa verde, ulei, sos de soia, chutney
de mango si ghimbir, foi de placinta. Ingrediente: 50 g taitei
transparenti 200 g morcovi 250 g mazare mange tout 150 g varza
chinezeasca 2 cepe verzi 1 l ulei 8 linguri…
Read more »
Read more »
Budinca de paine cu fructe uscate
13 February 2013
Budinca
de paine cu fructe uscate din: paine, mix de fructe uscate, coaja
confiata de lamaie, coaja confiata de portocala, amestec de condimente,
lapte, oua, zahar brun, coaja de lamaie, unt si zahar brun. Ingrediente:
500 g de paine alba sau integrala 500 g mix de fructe uscate 85 g coaja
confiata de lamaie si…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli cu brânză
13 February 2013
Supă
de broccoli cu brânză din: broccoli, bacon, ceapa, faina, supa, sare,
grasime, branza si chifle. Ingrediente: 500 g broccoli 100 g bacon 100 g
ceapa 20 g faina 1 cub supa sare 40 g grasime 60 g branza rasa 2 chifle
Mod de preparare: Se curăţă broccoli, se spală sub jet de apă…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu jambon, pepene galben si mozzarella
13 February 2013
Salată
de paste cu jambon, pepene galben si mozzarella din: paste, sare, otet,
piper, miere, coaja de lime, suc de lime, ulei de masline, mozzarella,
pepene galben, jambon si busuioc. Ingrediente: 500 g paste colorate sare
6 linguri otet piper macinat 2 linguri miere 1 lingurita coaja rasa de
lime 2 linguri suc de lime…
Read more »
Read more »
Bami Goreng cu carne de pui si creveţi
13 February 2013
Bami
Goreng cu carne de pui si creveţi din: file de piept de pui, ceapa
verde, ceapa, usturoi, varza chinezeasca, sare, ardei iute, ghimbir,
creveti decorticati, taitei cu ou, ulei de arahide, zahar, sos de soia
alb si supa. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 6 cepe verzi 2 cepe
2 catei de…
Read more »
Read more »
Vinuri vechi vs vinuri tinere
13 February 2013
Cea
mai impresionantă calitate a unui vin tânăr proaspăt este vibraţia sa
clară de fructe. Buchetul şi aromele sale primare de măr verde
(Sauvignon Blanc şi Riesling) şi coacăze negre (Cabernet Sauvignon), îl
fac uşor de apreciat şi înviorător. Totuşi, în majoritatea vinurilor
tinere de o calitate mai bună, vor exista şi câteva imperfecţiuni –…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu dovleac si nuci
13 February 2013
Pulpe
de pui cu dovleac si nuci din: pulpe de pui, ulei de masline, ceapa
rosie, dovleac, salvie, nuci si otet de xeres. Ingrediente: 1kg pulpe de
pui (şi superioare, şi ciocănele) 3 linguri ulei de măsline 3 cepe
roşii, curăţate şi tăiate bucăţi, pe lungime 1 dovleac de plăcintă,
curăţat de coajă şi seminţe,…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu crutoane
13 February 2013
Supă
de morcovi cu crutoane din: morcovi, ulei de masline, usturoi, cimbru,
unt, ceapa, supa de pui, smantana, bacon, paine taraneasca si ulei de
masline. Ingrediente: 700 g de morcovi, taiati bastonase 2 linguri ulei
de masline, plus extra pentru stropit 4 catei de usturoi, nedecojiti
cateva fire de cimbru, plus extra pentru decor 1…
Read more »
Read more »
Supa gulyas
12 February 2013
Supa
gulyas din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, cartofi,
concentrat de vita, boia de ardei, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1/2 kg carne vita cuburi o tulpina telina 2 morcovi 2 cepe 2 ardei grasi
3 cartofi 2 cuburi concentrat vita o lingura boia de ardei 2 linguri
ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de cafea cu crema ganache
12 February 2013
Tort
de cafea cu crema ganache din: oua, unt, zahar, faina, cafea instant,
praf de copt, zahar vanilat, rom, gem de caise, ciocolata neagra si
frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 300g unt moale 200g zahar 300g
faina 2 linguri cafea instant 2 lingurite praf de copt 1 pliculet zahar
vanilat 3 linguri rom pentru…
Read more »
Read more »
Spirale cu branza, susan si rozmarin
12 February 2013
Spirale
cu branza, susan si rozmarin din: susan, piper, ardei gras, ulei de
masline, rozmarin, paste, sare si cascaval. Ingrediente: 1 linguri susan
piper cate 1 ardei gras (rosu, verde, galben) 1 lingura ulei de masline
1 fir rozmarin 400 g paste in forma de spirala sare 50 g cascaval tare
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulada de rata cu portocale
12 February 2013
Rulada
de rata cu portocale din: rata, sare, boabe de piper, coriandru, unt,
faina, portocale, miere, suc de lamaie, paine prajita, unt, smantana,
ficat de rata, usturoi, nucsoara, condimente, patrunjel si migdale.
Ingrediente: 1 rata mica sare cateva boabe de piper coriandru 30 g unt
30 g faina 3-4 portocale 1-2 linguri miere suc de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Nasi Goreng
12 February 2013
Nasi
Goreng din: orez, sare, file de porc, usturoi, sos de soia, creveti,
ardei grasi, ceapa, ceapa verde, ulei, piper, curry, oua, unt si arahide
prajite. Ingrediente: 250 g orez sare 400 g file de porc 2 catei de
usturoi 4 linguri sos de soia 300 g creveti 2 ardei grasi rosii 1 ceapa
2…
Read more »
Read more »
Omleta cu branza si mazare
12 February 2013
Omleta
cu branza si mazare din: mazare, fasole, oua, lapte, branza de capra si
menta. Ingrediente: 300g amestec congelat de mazăre şi fasole 8 ouă
mari lapte 100g baton brânză de capră, cu coajă 1-2 linguri de mentă
tocată Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul pe funcţia grill. Se
fierb mazărea şi fasolea 4…
Read more »
Read more »
Cochilii cu legume
12 February 2013
Cochilii
cu legume din: broccoli, ardei grasi, patrunjel, masline negre,
usturoi, sare, paste in forma de cochilie, ulei de masline, supa de
legume instant si piper. Ingrediente: 500 g broccoli 2 ardei grasi rosii
1 legatura patrunjel 40 g masline negre 1 catel de usturoi sare 350 g
paste in forma de cochilie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie
12 February 2013
Supă
thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie din: piept de curcan,
germeni de soia, rosii, broccoli, morcovi, ciuperci, ceapa, ulei, pasta
de curry rosie, lapte de cocos, supa, mazare, sos de soia, sare, piper
si lamaie verde. Ingrediente: 300 g piept de curcan 100 g germeni de
soia 2 rosii 250 g broccoli 2…
Read more »
Read more »
Frigărui de porc cu mere si lămâi
12 February 2013
Frigărui
de porc cu mere si lămâi din: carne de porc, sare, piper, mere, lamai,
ulei de masline, suc de portocale, mustar si smantana. Ingrediente: 500 g
carne de porc sare piper 3 mere 3 lamai ulei de masline suc de
portocale 3 linguri mustar 100 ml smantana Mod de preparare: Se spala
carnea…
Read more »
Read more »
Rata condimentata cu sos de chilli
12 February 2013
Rata
condimentata cu sos de chilli din: rata, sare, piper, miere, ardei
iute, usturoi, otet de mere, zahar brun, faina, ulei de susan si praz.
Ingrediente: 1 rata (1,8 kg) sare piper 5 linguri miere 25 g ardei iuti
rosii 2 catei de usturoi 30 ml otet de mere 50 g zahar brun 250 g…
Read more »
Read more »
Cocktail cu brandy
12 February 2013
Cocktail
cu brandy din: brandy si creme de menthe. Ingrediente: 40 ml brandy 25
ml green creme de menthe Mod de preparare: Se amestecă ingredientele
cu linguriţa de bar în pahar cu gheaţa cuburi.
Read more »
Read more »
Orez cu pui si migdale
12 February 2013
Orez
cu pui si migdale din: orez, apa, sare, praz, sofran, piper alb, unt,
oua, piept de pui, fulgi de migdale, ulei si faina. Ingrediente: 250 g
orez 750 ml apa sare un fir de praz un praf de sofran piper alb 100 g
unt 2 oua 600 g piept de pui 200 g fulgi…
Read more »
Read more »
Taitei cu pui, ananas si ghimbir
12 February 2013
Taitei
cu pui, ananas si ghimbir din: ghimbir, file de piept de pui, sos de
soia, ulei de susan, mazare mange tout, varza chinezeasca, morcov,
rondele de ananas, taitei chinezesti, sare si coriandru. Ingrediente: 2
cm ghimbir proaspat 500 g file de piept de pui 3 linguri sos de soia 3
linguri ulei de susan…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide
12 February 2013
Salata
de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide din: ulei
de seminte de struguri, unt de arahide, sos de soia, suc de lamaie,
radacina de ghimbir, usturoi, zahar, carne de pui, ardei gras, broccoli
si alune. Ingrediente dressing: 3 linguri ulei de seminte de struguri
1/2 cana unt de arahide…
Read more »
Read more »
Chec din pui
12 February 2013
Chec
din pui din: piept de pui, fasole verde, oua, iaurt, coniac, ceapa,
unt, patrunjel, piper boabe si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de
pui 200 g fasole verde 3 oua 50 g iaurt 2 lingurite cu coniac 1 ceapa 25
g unt patrunjel piper boabe ulei de masline Mod de preparare: Spala…
Read more »
Read more »
Paste cu legume la gratar
12 February 2013
Paste
cu legume la gratar din: ardei grasi, vanata, dovlecel, usturoi, piper,
ulei de masline, rozmarin, cimbru, paste, sare si branza de oaie.
Ingrediente: cate 3 ardei grasi rosii si galbeni 1 vanata 1 dovlecel 2
catei de usturoi piper 3 linguri ulei de masline 1 lingurita rozmarin
tocat 1/2 legatura cimbru 400 g paste…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata alba
12 February 2013
Crema
de ciocolata alba din: ciocolata cu lapte, ciocolata alba, lapte,
amidon, zahar si baton de vanilie. Ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata alba pentru crema: 350 ml lapte 1/2 lingura cu amidon 1
lingura cu zahar 100 g ciocolata alba 1/2 baton de vanilie Mod de
preparare: Pune laptele la…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu pere, prune si patrunjel
12 February 2013
Carne
de vita cu pere, prune si patrunjel din: pulpa de vita, ceapa, telina,
otet, apa, foaie de dafin, usturoi, afine, cuisoare, unt, supa de carne,
pere, rpune, vin rosu, intaritor pentru sos, zahar, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de vita 1 ceapa 150 g telina 1/4 l
otet 1/2 l apa…
Read more »
Read more »
Risotto cu legume şi carne
12 February 2013
Risotto
cu legume şi carne din: orez, muschi de vita, mazare, morcovi, porumb,
ceapa alba, unt, patrunjel verde, ulei, ciuperci, sare si piper.
Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 400 g muschi de vita 100 g mazare
congelata si fiarta 150 g morcovi mici 100 g porumb 2 cepe albe 50 g unt
patrunjel…
Read more »
Read more »
Budinca de citrice
12 February 2013
Budinca
de citrice din: unt, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, oua,
faina, lapte si zahar pudra. Ingrediente: 50 g unt, moale, plus extra
pentru uns 200 g zahar coaja rasa de la 2 lamai, 2 limes sau 1 grepfrut
100 ml zeama de lamaie, de lime, de grepfrut sau amestec 3 oua mari,…
Cannelloni sicilieni
12 February 2013
Cannelloni
sicilieni din: faina, unt, zahar tos, ou, vin de marsala, ulei, sare,
fistic, ricotta, zahar pudra si ciocolata alba. Ingrediente: 300 g faina
30 g unt 30 g zahar tos 1 ou 50 ml vin de Marsala sau vin alb sec ulei
sare pentru crema: 30 g fistic 250 g ricotta 100 g zahar…
Read more »
Read more »
Spaghete cu creveti
12 February 2013
Spaghete
cu creveti din: creveti, rosii, usturoi, spaghete, sare, menta,
patrunjel, ulei de masline, piper, vin si supa de legume instant.
Ingrediente: 350 g creveti decorticati congelati 500 g rosii mici 1
catel de usturoi 400 g spaghete sare 2 fire de menta 1/2 legatura
patrunjel 3 linguri uleid e masline piper 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui
12 February 2013
Tocanita
de pui din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, ceapa, cartofi
fainosi, pasta de rosii uscate, boia de ardei, otet din vin rosu, sherry
demisec, smantana si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 8
pulpe superioate de pui dezosate si fara piele, taiate in sferturi 1
ceapa, taiata felii subtiri 500 g…
Read more »
Read more »
Stelute dulci si vanilate
12 February 2013
Stelute
dulci si vanilate din: portocala, zahar, oua, faina, praf de copt,
sare, lapte, oua, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 1 portocala 100 g
zahar pentru blat: 5 oua 150 g zahar 150 g faina 1 lingurita cu paf de
copt sare pentru crema: 500 ml lapte 2 linguri c zahar 2 oua 1 pliculet…
Read more »
Read more »
Cocktail cu Vodka Citron
12 February 2013
Cocktail
cu Vodka Citron din: vodca citron, apple liquer, chardonnay,
elderflower syrup, lemon juice si gingr ale. Ingrediente: 50 ml vodca
citron 20 ml apple liquer 40 ml chardonnay 15 ml elderflower syrup 20 ml
fresh lemon juice top up ginger ale Mod de preparare: Se amestecă
primele 5 ingrediente puternic în shaker, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Risotto cu spanac
12 February 2013
Risotto
cu spanac din: ardei, ulei de masline, ceapa, orez, vin alb sec, supa
de pui, unt, parmezan, spanac, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 2 ardei roșii 2 linguri ulei de masline 1 ceapa alba,
tocata cuburi 1 ceasca de orez Arborio 1/4 ceasca vin alb sec 4 cesti
supa de pui 2 linguri…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac
12 February 2013
Paste
cu spanac din: spanac, sare, rosii, sunculita, rosii uscate in ulei,
ceapa, ulei de masline, suc de rosii, piper, taitei, branza de capra si
frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g spanac (proaspat sau conservat)
sare 200 g rosii mici 100 g sunculita 5-6 rosii uscate in ulei
(conserva) 1 ceapa 2 lingri ulei de…
Read more »
Read more »
Broccoli cu ceapa si sos hoisin
12 February 2013
Broccoli
cu ceapa si sos hoisin din: ulei, ceapa, usturoi, broccoli si sos
hoisin. Ingrediente: ulei, pentru prajit 4 cepe mici, feliate subtire 1
catel de usturoi, feliat subtire 500 g de broccoli 4 linguri de sos
hoisin Mod de preparare: Incinge un strat de 2,5cm de ulei într-o
crăticioară. Sotează şalotele şi usturoiul…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu portocale si rodie
12 February 2013
Cheesecake
cu portocale si rodie din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza,
coaja de portocala, lapte, zahar, pudra, smantana si seminte de rodie.
Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi 100 g unt, topit 700 g crema de
branza grasa coaja rasa de la 3 portocale – foloseste segmentele de
portocala pentru decor 3 linguri de lapte…
Read more »
Read more »
Salată picantă de ridichi
12 February 2013
Salată
picantă de ridichi din: ridichi, portocale, curmale, otet din vin, sare
si hrean. Ingrediente: 500 g ridichi albe 1 portocala 6 curmale uscate
pentru dressing: 4 linguri otet din vin 1 lingurita sare 1 lingura hrean
(borcan) Mod de preparare: Pregătiţi ridichile şi daţi-le pe
râzătoare. Desfaceţi felioarele de portocală. Tăiaţi curmalele fâşii…
Read more »
Read more »
Fondue de cocos cu ananas şi curry
12 February 2013
Fondue
de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de
cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas,
file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati. Ingrediente: 4 ardei
iuti rosii 3 linguri ulei 750 ml supa 400 g crema de cocos (cutie) 1
ceapa 4 linguri migdale macinate…
Read more »
Read more »
Orez basmati cu nuci
12 February 2013
Orez
basmati cu nuci din: ceapa rosie, masline, ciuperci, coriandru, ardei
uscat, ulei de masline, orez basmati, apa, sare, piper si nuci coapte.
Ingrediente: 2 cepe rosii 300 g masline 200 g ciuperci o legatura
coriandru 2-3 ardei uscati 3-4 linguri ulei de masline 350 g orez
basmati 750 ml apa sare piper 200 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Espresso Coretto
12 February 2013
Cocktail
Espresso Coretto din: espresso si sambuca black. Ingrediente: 25 ml
espresso 15 ml sambuca black Mod de preparare: Se prepara espresso si
se serveste on the side sau in combinatie cu espresso sambuca black.
Read more »
Read more »
Pui cu ardei iute şi arahide
12 February 2013
Pui
cu ardei iute şi arahide din: pulpe superioare de pui, sos de soia,
ulei, ardei iute, piper sichuan, ceapa verde, arahide, sos de soia, vin
de orez, otet din vin de orez, supa de pui, zahar si amidon.
Ingrediente: 12 pulpe superioare de pui (900g), fara piele si os, taiate
cubulete 1 lingura sos…
Read more »
Read more »
Cocktail pentru Valentine’s Day
11 February 2013
Cocktail
pentru Valentine’s Day din: capsuni, lamaie, lime, whisky, zahar brun,
apa minerala si gheata. Inrgediente: 400 g capsuni 2 bucati lamaie 2
bucati lime 80 ml whisky 120 g zahar brun 120 ml apa minerala 8 cuburi
gheata Mod de preparare: Capsunele se spala usor sub jet de apa rece,
li se indeparteaza…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla rosie cu morcovi si varza
11 February 2013
Supa
de sfecla rosie cu morcovi si varza din: supa de legume, sfecla rosie,
morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate, apa, varza,
rosii, usturoi, sare, piper si zahar. Ingrediente: 2 l supă de legume 3
sfecle roșii, decojite și tăiate cuburi 3 morcovi, rași 3 cartofi
decojiți și tăiați cuburi 1 lingură…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosi pufoase
11 February 2013
Gogosi
pufoase din: faina, lapte, unt, ulei, oua, drojdie, zahar, esenta de
vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1kg
faina 400ml lapte 50g unt 50ml ulei 2 oua 50g drojdie proaspata 6
linguri zahar esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie praf de sare
ulei pentru prajit gogosile zahar…
Read more »
Read more »
Somon în foitaj cu varză şi legume
11 February 2013
Somon
în foitaj cu varză şi legume din: foitaj, file de somon, albus,
smantana, sare, piper, suc de lamaie, varza, marar si galbenus.
Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1,3 kg file de somon fara piele 1
albus 300 ml smantana sare piper 3 linguri suc de lamaie 700 g varza 1
lingura marar tocat 1…
Read more »
Read more »
Budincă de vanilie cu portocale
11 February 2013
Budincă
de vanilie cu portocale din: portocale, zahar pudra, vin alb, baton de
vanilie, oua, zahar, lapte, rom si sare. Ingrediente: 4 portocale 3
linguri zahar pudra 375 ml vin alb 1 baton de vanilie 4 oua 100 g zahar
500 ml lapte 3 linguri rom sare Mod de preparare: Spălaţi 1 portocală
cu…
Read more »
Read more »
Salata de spaghete cu broccoli
11 February 2013
Salata
de spaghete cu broccoli din: spaghete, sare, broccoli, mazare, sunca de
praga, supa instant, otet de vin alb, piper si ulei aromatizat cu
busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete sare 500 g broccoli 150 g mazare
congelata 150 g sunca de Praga 200 ml supa (instant) 3 linguri otet de
vin alb piper 2 linguri…
Read more »
Read more »
Calamar cu sos de rosii
11 February 2013
Calamar
cu sos de rosii din: ulei de masline, calamar, ceapa, usturoi, fulgi de
ardei iute, seminte de fenicul, frunze de dafin, frunze de rozmarin,
otet de vin rosu, rosii, vin rosu si coaja de portocale. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 kg calamar curatat
si taiat in inele groase…
Read more »
Read more »
Budincă cu carne de iepure si porc
11 February 2013
Budincă
cu carne de iepure si porc din: pulpe de iepure, carne slaba de porc,
sunca, piper rosi, fructe de ienupar, nucsoara, foi de dafin, sare,
brandy, sherry, oua, foi de gelatina si vin alb. Ingrediente: 6 pulpe de
iepure 300 g carne slaba de porc 200 g suca 1 1/2 lingurita piper rosu
2…
Read more »
Read more »
Rata cu pachetele de varza
11 February 2013
Rata
cu pachetele de varza din: piept de rata, pulpe de rata, sare, piper,
varza, sunca afumata, smantana, nucsoara, vin rosu sec, sos pentru
friptura de pasare si amidon. Ingrediente: 1 piept de rata si 2 pulpe
sare piper 700 g varza 50 g sunca afumata, taiata cubulete 400 ml
smantana nucsoara rasa 250 ml…
Read more »
Read more »
Orez cu bacon, pui si mazare
11 February 2013
Orez
cu bacon, pui si mazare din: orez basmati, ulei, bacon, ceapa, usturoi,
unt, mazare, friptura de pui, rosii si sos de rosii. Ingrediente: 300g
de orez basmati 1 lingura de ulei 3-4 felii de bacon, taiate bucati 1
ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobiti 25g de unt 140g de
mazare congelata 175g…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi caise
11 February 2013
Prăjitură
cu ciocolată şi caise din: faina, lapte, drojdie, ou, zahar, unt, sare,
coaja de lamaie, caise, branza dulce, oua, praf de vanilie, cacao si
zahar pudra. Ingrediente: aluat: 350 g faina 175 ml lapte 1/2 cub
drojdie (21 g) 3 linguri zahar 1 ou 70 g unt 1 praf de sare 1 lingurita
coaja…
Read more »
Read more »
Castraveţi muraţi cu sos de soia
11 February 2013
Castraveţi
muraţi cu sos de soia din: castraveti, usturoi, zahar, sos de soia,
otet din vin de orez, si ulei infuzat cu ardei iute. Ingrediente: 2
castrveti mari (450 g), cu capetele taiate 1 lingura de usturoi tocat
marunt 2 linguri de zahar 1 lingura sos de soia 2 linguri otet din vin
de orez…
Read more »
Read more »
Supă clară de legume
11 February 2013
Supă
clară de legume din: legume, ceapa, rosii, patrunjel, margarina, sare,
piper, boia de ardei, cuisoare, foi de dafin, oua, faina, apa minerala,
mazare si porumb. Ingrediente: legume pentru supa (morcovi, telina etc) 1
ceapa 4 rosii 1 legatura patrunjel 3 linguri margarina sare piper 1 1/2
lingurita boia de ardei 3 cuisoare 3 foi…
Read more »
Read more »
Piure de conopida cu branza
11 February 2013
Piure
de conopida cu branza din: cartof, conopida, lapte integral, unt,
cimbru, cheddar, nucsoara si carnati proaspeti de porc. Ingrediente: 1
cartof mare, curatat si taiat in bucati 1 conopida mare, rupta in
buchetele 150 ml de lapte integral 50 g unt 1 fir mare de cimbru 25 g
Cheddar, ras 1 varf de cutit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciulama de iepure
11 February 2013
Ciulamaua
de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de
iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe
farfuria dumneavoastra. Ingrediente: 600g carne de iepure 2 morcovi 1
pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri
faina sare piper Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
File de porc cu sos de mere
11 February 2013
File
de porc cu sos de mere din: file de porc, sare, piper, unt, mere,
calvados, suc de mere, smantana, broccoli, unt si miez de nuca.
Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 2 linguri unt topit 2 mere 4
linguri Calvados 200 ml suc de mere 200 ml smantana 600 g broccoli 1…
Read more »
Read more »
Borş de legume cu verdeata
11 February 2013
Borş
de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina,
cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar,
patrunjel, leustean, sare si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina
patrunjel 1/2 telina 2 cartofi 1 dovlecel 2 ardei grasi 1 legatura ceapa
verde 3 linguri ulei 3-4 rosii mari cate 1/2 legatura marar, patrunjel…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu mar si legume
11 February 2013
Salata
de paste cu mar si legume din: maioneza, iaurt, otet aromatizat,
usturoi, sare, piper, paste, castarvete, mar, ardei gras, mazare,
svaiter si zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza pentru salata
200 g iaurt degresat 2-3 linguri otet aromatizat 2 catei de usturoi sare
piper 250 g paste (in forma de melci) 1/2 castravete…
Read more »
Read more »
Brioşe cu afine si mar
11 February 2013
Brioşe
cu afine si mar din: mar, suc de lamaie, afine, faina, praf de copt,
bicarbonat, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar
vanilat, lapte batut, faina, alune si unt. Ingrediente: 1 mar mare,
acrisor 1 lingura suc de lamaie 200 g afine 250 g faina 2 1/2 lingurite
praf de copt 1/2 lingurita…
Cocktail Passion Fruit 75
11 February 2013
Cocktail
Passion Fruit 75 din: vodka citron, fresh lemon juice, passion fruit,
sugar syrup si champagne. Ingrediente: 35 ml vodka citron 15 ml fresh
lemon juice 1 passion fruit 25 ml sugar syrup tuop up champagne Mod de
preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente in boston
shaker, se strecoara dublu in paharul de…
Read more »
Read more »
Tortilla cu şuncă si nuci
11 February 2013
Tortilla
cu şuncă si nuci din: cartofi, telina, broccoli, conopida, lapte,
branza gouda, oua, sare, piper, verdeata, hrean, sunca si miez de nuca.
Ingrediente: 800 g cartofi 300 g telina cate 500 g broccoli si conopida
600 ml lapte 200 g branza gouda rasa 6 oua sare piper 2 linguri verdeata
1 lingura hrean ras…
Read more »
Read more »
Midii cu ghimbir si ardei iute
11 February 2013
Midii
cu ghimbir si ardei iute din: midii, ulei de floarea soarelui, ceapa,
ghimbir, usturoi, ardei iute, boabe de mustar, turmeric, chimion,
coriandru si lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de midii proaspete ulei
de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 bucata de ghimbir
de 3-4 cm, rasa 4 catei de usturoi, zdrobiti…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu arahide
11 February 2013
Salata
de paste cu arahide din: paste, sare, praz, sunculita, arahide, marar,
ceapa, ulei de arahide, otet de vin alb, pasta de rosii, piper si sos
picant de rosii. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 4 fire
subtiri de praz 1 bucata groasa de sunculita (circa 200 g) 4 linguri de
arahide…
Read more »
Read more »
Supa cu legume si tortellini
11 February 2013
Supa
cu legume si tortellini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de
chilli, telina apio, morcov, patrunjel, dovlecel, rosii, supa de legume
si tortellini cu branza. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă medie,
tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi câţiva fulgi de chilli 2
ţeline Apio, tăiate cubuleţe 1 morcov mediu, curăţat şi…
Read more »
Read more »
Sufleu cu paste şi ciuperci
11 February 2013
Sufleu
cu paste şi ciuperci din: paste, sare, ciuperci champignon, sunca,
ceapa, legume, unt, supa, crema de branza, lapte, oua si piper.
Ingrediente: 350 g paste mai groase si scurte sare 400 g ciuperci
champignon 50 g sunca 1 ceapa mare 1 lingura unt 150 g legume pentru
supa 100 ml supa 250 g crema…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu varza calita
11 February 2013
Muschi
de porc cu varza calita din: muschi de porc, carnati afumati, bacon,
varza murata, ulei, sos de rosii, rosii, usturoi, sare, piper, parika,
cimbru, chimen si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg muschiulet de porc
200 g carnati afumati 300 g bacon 2,5 kg varza murata 150 ml ulei 300 g
sos de rosii…
Read more »
Read more »
Sos dulce-acrisor cu zahar brun
11 February 2013
Amestecă
într-o cratiţă 450 ml oţet de vin alb, 175 g de zahăr brun, 2 linguri
de ketchup şi 2 linguri sos de soia. Adu totul încet la punctul de
fierbere, între timp, amestecă 75 g de amidon cu 100 ml de apă, până
formează o pastă. Adaug-o peste sosul format şi mai lasă 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cruditati
11 February 2013
Salata
de cruditati din: varza, morcovi, maioneza, otet de orez, zahar,
castraveti murati, sare, piper cayenne si marar. Ingrediente: 1 varza,
tocata 1/2 ceasca morcovi, maruntiti 3/4 ceasca maioneza 1/3 ceasca de
otet de orez 1/4 ceasca de zahar 2 linguri zeama de catraveti murati 1/2
lingurita de sare 1 vârf de cuțit de piper…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vodca si vin spumos
11 February 2013
Cocktail
cu vodca si vin spumos din: zeama de lamaie, vodca, para, gheata, lime
si spumos. Ingrediente: 60 ml zeama de lamaie 100 ml vodca 2 felii de
para gheata lime vin spumos Mod de preparare: Se tin ingredientele la
rece peste noapte. Se amesteca vodkal cu zeama de lamaie, se lasa 5
minute…
Read more »
Read more »
Gulaş picant cu carne de vita
11 February 2013
Gulaş
picant cu carne de vita din: pulpa de vita, ceapa, ardei gras, ulei,
sare, piper, boia de ardei dulce, supa si crema de branza. Ingrediente:
400 g pulpa de vita 6 cepe mici cate un ardei gras rosu si galben 1
lingura ulei sare piper 3-4 linguri boia de ardei dulce 250 ml supa…
Read more »
Read more »
Zacusca de pastruga
11 February 2013
Zacusca
de pastruga din: pastruga, arpagic, masline, arde gras, foid e dafin,
cimbru, ulei, vin alb sec, sos de rosii, patrunjel verde, piper si sare.
Ingrediente: 1,8 kg pastruga 500 g arpagic 750 g castraveti murati 100 g
masline 500 g ardei gras multicolor 5 g foi de dafin 1 g cimbru 150 ml
ulei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si aroma de martipan
11 February 2013
Prajitura
cu mere si aroma de martipan din: faina, lapte, drojdie, zahar, ou,
unt, sare, coaja de lamaie, compot de mere, faina, martipan, unt si
zahar vanilat. Ingrediente: aluat: 400 g faina 200 ml lapte 1 cub
drojdie (42 g) 75 g zahar 1 ou 80 g unt un praf de sare 1 lingurita
coaja…
Read more »
Read more »
Porc cu ghimbir si ardei iute
11 February 2013
Porc
cu ghimbir si ardei iute din: piept de porc, sos de soia, vin de orez,
ulei, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei iute, vin de orez, zahar brun,
supa de legume, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute marinat si
orez alb. Ingrediente: 2,5 kg piept d eporc, fara sorici, taiat in
cubulete cu latura…
Read more »
Read more »
Sos curry condimentat
11 February 2013
Prăjeşte
într-o tigaie fără ulei 2 linguriţe seminţe de chimion şi seminţele din
4 păstăi de cardamom. Pisează-le în mojar. Dă pe râzătoare 4 căţei de
usturoi şi 1 bucată de ghimbirde 3-4cm, apoi prăjeşte-le împreună cu
condimentele măcinate, într-o cratită în care ai încins 1 lingură ulei
de floarea-soarelui. Apoi adaugă 2 cepe roşii…
Read more »
Read more »
Sufleu cu ceapă si cartofi
11 February 2013
Sufleu
cu ceapă si cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, unt, ulei, faina,
lapte, sare, piper, supa instant, patrunjel, smantana fermentata si
branza telemea. Ingrediente: 750 g cartofi 2 morcovi 3 cepe mari 3
linguri unt 1 lingura ulei 1 lingura faina 250 ml lapte sare piper 1
lingurita supa instant 1 lingura patrunjel tocat 250…
Read more »
Read more »
Sorbet de limette
10 February 2013
Sorbet
de limette din: zahar, suc de limette, coaja rasa de limette, vin alb
si sampanie. Ingrediente: 150 g zahăr 300 ml suc de limette coaja rasă
de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml șampanie Mod de preparare:
Se pun la fiert 150 ml de apă cu zahăr și coajă…
Read more »
Read more »
Creveti condimentaţi cu sos picant
10 February 2013
Creveti
condimentaţi cu sos picant din: amidon, ulei, creveti, frunze de
nasturel, boabe de piper sichuan, piper negru, fulgi de ardei iute,
usturoi, coriandru, ardei iute, zahar, zeama de limes si sos de peste.
Ingrediente: 2 linguri de amidon ulei, pentru prajit 24 de creveti mari,
curatati (pastreaza-le cozile) frunze de nasturel, pentru servit
(optional)…
Read more »
Read more »
Salata de paste in stil mexican
10 February 2013
Salata
de paste in stil mexican din: fasole boabe, ceapa, ardei grasi, rosii,
paste, sare, ardei iute, ulei, usturoi, otet, piper si zahar brun.
Ingrediente: 1 conserva fasole boabe (240 ml) 1 ceapa 2 ardei rgasi 4
rosii 300 g paste sare 1 ardei iute rosu 6 linguri ulei 1 catel de
usturoi 3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu mere si branza
10 February 2013
Placinta
cu mere si branza din: mere, lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar,
branza, unt, faina, drojdie si gem. Ingrediente: 1,25 kg mere 1 lamaie 5
oua 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 125g branza 100g unt 150g
faina 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri gem Mod de preparare: Se
spala bine merele…
Read more »
Read more »
Gulaş unguresc cu carne de porc
10 February 2013
Gulaş
unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi,
margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza
murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc
pentru gulas 300 g ceapa 2 catei de usturoi 5 linguri margarina sare
piper 1 lingura boia de ardei iute 1 lingura…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu usturoi si oregano
10 February 2013
Incinge
într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi sotează 2 cepe tocate, până
se înmoaie. Adaugă 2 căţei de usturoi şi 1 lingură piure de roşii. Mai
sotează-le câteva minute, apoi adaugă 800g de roşii din conservă şi 1
linguriţă de oregano uscat. Asezonează din belşug şi fierbe totul timp
de 20 de minute,…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos
10 February 2013
Piept
de pui cu sos din: piept de pui, ulei de masline, condimente cajun,
fasole, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, suc de lamaie si
coriandru. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele ½ linguriţă
ulei de măsline 1 lingură amestec de condimente Cajun pentru sos: 400g
de fasole din conservă, clătită şi scursă…
Read more »
Read more »
Spaghete cu amestec de ciuperci
10 February 2013
Spaghete
cu amestec de ciuperci din: amestec de ciuperci, arpagic, ulei de
masline, usturoi, sare, spaghete si busuioc. Ingrediente: 600 g amestec
de ciuperci (champignon, bureti, iutari) 2 bulbi de arpagic 3 linguri
ulei de masline 1 catel de usturoi sare piper 500 g spaghete 1/2
legatura busuioc Mod de preparare: Se spala ciupercile,…
Read more »
Read more »
Gratin de conopidă si broccoli
10 February 2013
Gratin
de conopidă si broccoli din: conopida, supa de legume, broccoli,
smantana, mustar cu boabe, vin alb, nucsoara si pesmet. Ingrediente: 1
conopida mare, rupta in buchetele 1 cub supa de legume, 1 broccoli mare,
rupt in buchetele 200 g smantana pentru gatit 1 lingura de mustar cu
boabe vin alb, pentru stropit 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Clătite la cuptor cu umplutură de legume
10 February 2013
Clătite
la cuptor cu umplutură de legume din: oua, lapte, sare, piper,
nucsoara, faina, varza, morcovi, unt, patrunjel, ulei, branza dulce,
branza gouda, miez de nuca, smantana fermentata si sos bechamel.
Ingrediente: 7 oua 300 ml lapte sare piper nucsoara rasa 200 g faina 400
g varza 300 g morcovi 2 linguri unt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Iepure cu chorizo, orez si sofran
10 February 2013
Iepure
cu chorizo, orez si sofran din: iepure, vin alb, ulei de masline,
cimbru, ceapa, chorizo, usturoi, paprica, piure de rosii, orez, supa de
pui, sofran, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 iepure, portionat 1
pahar de vin alb (125 ml) 1 lingura ulei de masline 1 legatura de cimbru
1 ceapa, tocata 200 g chorizo…
Read more »
Read more »
Rulada de omletă cu orez basmati si legume
10 February 2013
Rulada
de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper,
usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de
provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente:
150 g orez basmati sare piper 1 cățel de usturoi 1 fir de țelină 1
legătură ceapă verde 1 ardei gras roșu…
Read more »
Read more »
Gulaş de miel cu fasole
10 February 2013
Gulaş
de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare,
piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1
ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare
piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml)…
Read more »
Read more »
Cocktail Strawberry – honey breakfast
10 February 2013
Cocktail
Strawberry din: honey liquer, marmelada capsuni, sirop trandafir si
fresh lime juice. pahar: martini Garnitura: toast cu marmelada de
capsuni Ingrediente: 40 ml honey liquer 20 ml marmelada capsuni 10 ml
sirop trandafir 20 ml fresh lime juice Mod de preparare: Se amesteca
puternic ingredientele in boston shaker si se strecoara dublu continul…
Read more »
Read more »
Sushi cu ghimbir murat
10 February 2013
Sushi
cu ghimbir murat din: orez, otet de orez, zahar, creveti, icre rosii,
file de somon, foaie alga, wasabi, ghimbir murat si sos de soia.
Ingrediente: 250 g orez pentru sushi 1 lingura otet de orez 1 lingura
zahar 8 creveti 2 lingurite de ircre rosii 100 g file de somon 1 foaie
alga wasabi…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fasole alba
10 February 2013
Spaghete
cu fasole alba din: sunculita, salvie, fasole alba, spaghete, sare,
ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume si piper.
Ingrediente: 100 g sunculita 2 fire salvie 1 conserva fasole alba (425
ml) 400 g spaghete sare 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2 casolete rosii mici (500…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta
10 February 2013
Sufleu
de cartofi cu o crusta crocanta din: cartofi, sare, ceapa, usturoi,
ardei gras, amestec carne tocata de vita, ulei, pasta de rosii, rosii,
oregano, piper, piper cayenne, crema de branza, oua, branza gouda si
masline. Ingrediente: 800 g cartofi sare 2 cepe 2 catei de usturoi 1
ardei rgas rosu 500 g amestec carne…