Retete culinare:
Reteta zilei: Chiftelute la cuptor din carne de pui si vitel
O reteta simpla de chiftelute la cuptor din carne de pui si vitel cu ceapa, cartof, ou, usturoi, sare, piper, patrunjel si faina. Ingrediente: chiftelute la cuptor piept de pui si de vitel- tocate impreuna o ceapa un cartof mediu un ou 4-5 catei de usturoi sare piper patrunjel faina Mod de preparare:...
Read more »
Tartă cu mere si pere
O reteta de tarta cu mere, pere, faina, zahar, unt, ou, miere, lapte, lapte si lamaie. Ingrediente: 450 g făină 2 mere 2 pere 100 g zahăr cristale 200 g unt 1 ou 2 linguri miere 1 lingură lapte 2 linguri pesmet 4 linguri zahăr pudră 3 linguri zeamă de lămâie Mod de...
Read more »
Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita
O reteta de ciorba de salata verde cu ceapa, telina, albitura, costita afumata sau kaizer, jumari de ou, smantana, sare si otet dupa gust. Ingrediente: supă 2 1 ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g salată verde 2-3 buc costiţă afumată sau kaizer 150 g 2 ouă smântână 100 g sare oţet după...
Read more »
Cum se prepara: Salata de legume cu spanac (video)
O reteta video foarte simpla de salata cu praz, rosii, gogosar, spanac, sare si ulei de masline.
Read more »
Tăiţei de orez proaspeţi in sos bogat – Mee rebus
O reteta de taitei galbeni de grau cu mugurid e fasole, coriandru macinat, pasta de soia, supa de vita, cartof, rosii, ulei, ardei iute, hasme, usturoi, galangal, branza tofu, usturoi chinezesc si doua limete mici. preparat specific malaiezian Ingrediente: 500 g tăiţei galbeni de grâu 200 g muguri de fasole, două linguri de coriandru...
Read more »
Tort cu prune si brânză de vaci
O reteta de tort cu prune, branza de vaci, zahar, portocala, piscoturi de sampanie, oua, scortisoara si frisca. Ingrediente: 1/2 kg prune 200 g + 4 linguri zahăr 2 portocale 1/4 kg brânză de vaci 250 g pişcoturi de şampanie 4 linguri făină 2-3 linguri zahăr pudră 4 ouă bicarbonat scorţişoară 200 g...
Read more »
Ciuperci umplute cu măsline şi praz
O reteta de ciuperci umplu cu masline si praz si ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, curry, vin, ulei si cascaval. Ingrediente: 20 ciuperci 100 g măsline un praz o ceapă doi căţei de usturoi caşcaval sare piper cimbru curry 50 ml vin ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se călesc ceapa...
Read more »
Ciorbă de fasole verde
O reteta de ciorba de fasole verde, morcovi, ceapa, unt, otet, zahar, rosii, faina, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 morcovi 1 ceapă 80 g unt 1 linguriţă oţet 1 linguriţă zahăr 3 roşii 1/2 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, fasolea...
Read more »
Prăjitură cu afine
O reteta de prajitura cu afine, oua, margarina, faina, lamaie, zahar. Ingrediente: 4 ouă 1/2 pachet margarină 4 linguri zahăr 3 /4 cană făină 250 g afine 1 lămâie Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi margarina şi albuşurile bătute spumă. Pui făina în ploaie, coaja rasă şi zeama de lămâie...
Read more »
Ciorba de fasole alba cu tarhon
O reteta de ciorba de fasole cu tarhon si ceapa, morcovi, telina, albitura, usturoi, costita afumata, rosii, pasta de tomate, sare, otet si marar sau patrunjel. Ingrediente: fasole albă 400 g; ceapă 60 g; morcov 100 g; ţelină şi albitură 100 g; tarhon 25 g; usturoi 25 g; costiţă afumată (opţional) 100 g; roşii...
Read more »
Supă de Chimen
O reteta de supa de chimen cu unt, ulei sau margarina, faina, boia de ardei dulce, sare si crutoane de paine. Ingrediente: unt ulei sau margarină 50 g ceapă 60 g două linguri de făină supă 2 1 un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce un vârf de linguriţă de chimen măcinat...
Read more »
Ardei umpluţi cu ciuperci si dovlecei, în sos alb
O reteta de ardei umpluti cu ciuperci, dovlecei, orez, rosii, ceapa, oua, faina, smantana si piper. Se serveste cu sos alb si verdeata tocata. Ingrediente: 8 ardei graşi 400 g ciuperci 2 dovlecei mici 3/4 cană orez 3 roşii 1 ceapă 2 ouă 250 g smântână 2 linguri făină piper sare 1 legătură...
Read more »
Supă de coadă de vacă – Sop Ekor lembu
O retete de supa de coada de vaca cu telina, ceapa verde, morcov, cartofi, hasme, seminte de coriandru, usturoi, ghimbir, chili, betisor de scortisoara si seminte de chiminon. preparat specific malaezian Ingrediente: 30 g ţelină 5 g ceapă verde 30 g morcov tăiat în bucăţi mări 30 g cartofi tăiaţi în cuburi 5 g...
Read more »
Ciorbă de păstăi acrită cu aguridă si prune verzi
O reteta de ciorba de pastai galbene, agurida, prune verzi, cartofi, ceapa verde, morcovi, marar si leustean. Ingrediente : 3-4 cartofi 300 g păstăi galbene 1 legătură ceapă verde 3 morcovi 1 mână de aguridă (struguri necopţi) 5-6 prune verzi 1 legătură mărar 1 legătură leuştean sare piper Mod de preparare: Cureţi...
Read more »
Budincă de cartofi cu carne
O reteta de budinca din cartofi, carne de vita, smantana, ceapa, oua, patrunjel si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 300 g carne de vită 50 ml ulei 100 g smântână slabă 1 ceapă mică 2 ouă 3-4 fire de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi...
Read more »
Şniţele cu broccoli si piure de cartofi la cuptor
O reteta de snitele cu broccoli, cartofi, ardei gras, bulion, smantana, unt, cascaval, boia si nucsoara. Ingrediente: 4-5 şniţele de porc 800 g cartofi 250 g broccoli 2 ardei graşi (unul roşu şi unul galben) 1 lingură bulion 250 g smântână 200 ml lapte 2 linguri unt 1 felie caşcaval sare piper ulei...
Read more »
Pălăriuţe cu frişcă
O reteta de desert cu unt, faina, oua, sare, caise confiate, zahar tos, lichior de cafea si frisca. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 340 g făină 8 ouă un vârf de linguriţă de sare 300 ml frişcă 100 g caise cconfiate 500 ml lapte dulce 150 g zahăr tos 90 g făină...
Read more »
Legume coapte si marinate
O reteta de legume coapte, marinate, rosii, ardei gras, vinete, ceapa, usturoi, ulei de masline, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii bine coapte, dar tari 6 ardei graşi roşii şi verzi 3 vinete 5 cepe 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper 1/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli şi...
Read more »
Aripioare cu legume
O reteta de aripioare de pui cu legume, conopida, ceapa, varza alba, morcovi, telina, ardei gras, rosii, smantana, faina si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg aripi de pui (sau 1-2 aripi de curcan) 2 cepe 200 g conopidă 300 g varză albă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 ardei graşi 4...
Read more »
Rulouri de bacon cu ficăţei
O retete de rulouri de bacon cu ficatei de pui, rosii, ceapa, gogosari, ardei gras, ardei iute, morcov, frunze de dafin, usturoi, vin alb sec, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 16 felii de bacon 300 g ficăţei de pui 6 roşii o ceapă doi gogoşari un ardei gras un ardei...
Read more »
Gartene cu sos de vinete
O reteta de gartene cu sos de vinete, ceapa, usturoi, morcovi, rosii, ciuperci, vin rosu, foi de dafin si cascaval. Ingrediente: 4 vinete 3 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 10 roşii o mână de ciuperci albe 1 pahar de vin roşu 1 pahar supă de pui 1 foaie de dafin 100...
Read more »
Sufleu de zmeură
O reteta de sufleu de zmeura, zahar, lapte, faina, oua, unt si sare. Ingrediente: 1/2 kg zmeură 1/4 kg zahăr 1/2 ceaşcă lapte 1 lingură rasă făină 2 gălbenuşuri 3 albuşuri 2 linguriţe esenţă de rom 50 g unt sare Mod de preparare: Pasezi zmeura, o stropeşti cu esenţa de rom şi...
Read more »
Orez prăjit în stil malaezian – Jom Nasi Goreng
O reteta de orez prajit cu ardei iute, hasme, usturoi, fasole verde, ulei, anghinare, creveti, ceapa verde, frunze de coriandru si carne de pui. preparat specific malaiezian Ingrediente: 250 g orez spălat şi scurs 4 ardei iuţi proaspeţi tăiaţi bucăţi 4 haşme tocate un căţel usturoi tăiat în sferturi 80 g fasole verde 60...
Read more »
Ardei pane cu brânză si bere
O reteta de ardei pane cu branza de vaci, oua, bere blonda, ardei gras si salata. Ingrediente: 150 g făină 4 ouă 150 ml bere blondă 10 ardei graşi mici 200 g brânză de vaci ulei salată Mod de preparare: Amesteci făina cu două ouă, un vârf de sare şi berea şi...
Read more »
Roşii umplute cu oua si caşcaval
O reteta simpla de rosii umplute cu oua, cascaval, unt, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 6 roşii 150 g caşcaval 3 ouă 25 g unt sare piper ulei 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli roşiile, le tai un căpăcel, le scoţi miezul, le presari cu sare şi le laşi...
Read more »
Friptură în foi de varză
O reteta de friptura din cotlet de porc, foi de varza, ceapa, carnati afumati, carne tocata si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 1 ceapă 300 g carne tocată de porc 200 g cârnaţi afumaţi 1 varză 2 căni de supă sare piper ulei Mod de preparare: Tai felii...
Read more »
Cinkaluk
Un preparat popular, întâlnit în satele din Malaiezia cu crevete, sare, orez fiert, ceapa esalota, chilii si suc de lamaie. preparat specific malaiezian Crevetele se spală în apă de mare, după care se scurge. Se pune sare şi se adaugă puţin orez fiert. Amestecul se toarnă într-un borcan. Se acoperă şi se lasă patru...
Read more »
Conopidă aşezată
O reteta de conopida, carne de vita, orez, smantana, ceapa, pesmet si boia. Ingrediente : 1/2 kg carne de vită 1 kg conopidă 200 g orez 250 g smântână 1 ceapă 3-4 linguri pesmet sare boia ulei Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti împreună cu ceapa tocată...
Read more »
Prăjitură cu zmeură
O reteta de parjitura cu zmeura, oua, zahar, gelatina, branza dulce si frisca. Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină 20 g gelatină 300 g brânză dulce 100 g zahăr pudră 400 g zmeură 400 g frişcă bătută Mod de preparare: Laşi gelatina la înmuiat în 50 ml apă rece....Read more »
Tartă cu roşii
O reteta de tarta cu rosii, cartofi, unt, oua, piper, lapte si cimbru. Ingrediente aluat : 4 cartofi 50 g unt 2 ouă 1 Iinguriţă nucşoară rasă sare piper Ingrediente umplutură: 4 roşii 4 ouă+2 gălbenuşuri 450 ml lapte 100 g caşcaval 25 g unt cimbru sare Cureţi cartofii, îi fierbi în apă...
Read more »
Chec de dovlecei cu pui
O reteta de chec cu dovlecei, piept de pui, tarhon, dovlecei, oua, cascaval, piper, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 200 g piept de pui 4 fire tarhon 2 dovlecei 3 ouă 150 g făină 1 plic praf de copt 100 ml ulei de măsline 100 ml lapte 100 g caşcaval sare piper...
Read more »
Supă de Gris cu unt si patrunjel tocat
O reteta foarte simpla de supa de gris cu unt, sare si patrunjel verde tocat. Ingrediente: supă 2 1 4-5 linguri de gris unt 25 g sare pătrunjel Mod de preparare: Se pune supa la fiert. Când începe să fiarbă, se toarnă grisul sub formă de ploaie, se amesteca continuu şi se fierbe...Read more »
Musaca de vinete opărite si cartofi
O reteta de musaca de vinete oparite, cartofi, smantana, cascaval, carne de vita si oua. Ingrediente: 3 vinete 3-4 linguri smântână o felie de caşcaval sare piper 8 cartofi 500 g carne de vita 4 oua Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele fără să le cureţi de coajă, le opăreşti...
Read more »
Roşii sîrbeşti la cuptor
O reteta de rosii la cuptor cu pesmet, costita afumata, unt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 150 g pesmet 250 g costiţă afumată 100 g unt 1,500 kg roşii sare piper o linguriţă de unt o legătură de pătrunjel Mod de preparare: Intr-un vas uns cu grăsime se aranjează roşiile curăţate de pieliţe...Read more »
Salata cu fidea
O reteta simpla de salata cu fidea, smantana, rosii, sunca, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 50 g smântână 2 roşii 100 g şuncă presată 2 linguri maioneză sare piper fidea Mod de preparare: Pui fideaua într-un castron cu apă fiartă pentru 4-5 minute, timp în care dai roşiile decojite pe râzătoare. Tai...
Read more »
Tartă cu mure si scortisoara
O reteta de tarta cu mure, scortisoara, unt, nuci, esenta de vanilie, faina si ou. Ingrediente: 150 g unt 150 g nuci 150 g zahăr 2 linguriţe esenţă de vanilie 150 g făină 1 ou 2 linguriţe scorţişoară 250 g mure 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Freci untul cu zahărul,...
Read more »
Tort cu afine
O reteta de tort cu afine, oua, zahar, praf de copt, cacao, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente : 3 ouă 125 g + 3 linguri zahăr 50 g făină 50 g + 4 linguri amidon 1 plic praf de copt 2 linguri cacao 200 g afine 500 g frişcă 2 pliculeţe zahăr vanilat 150...
Read more »
Crochete de gris cu carne
O reteta de crochete de gris cu carne de vita, lapte, unt, ou si faina. Ingrediente: 100 g gris 300 ml lapte 160 g carne de vită fiartă 40 g unt 1 ou 20 g făină Mod de preparare: Fierbi laptele cu grişul şi 10 g de unt până se îngroaşă, amestecând...
Read more »
Salată de ardei cu sos de citrice si miere
O reteta de salata cu ardei gras, sos de citrice, miere, mustar, branza feta, masline negre si piper. Ingrediente: 3 ardei graşi divers coloraţi 2-3 fire de ceapă verde 2-3 linguriţe miere 1 lingură muştar 1 portocală 1 lămâie 300 g brânză feta 1 mână de măsline negre 4-5 linguri ulei de măsline...
Read more »
Ruladă cu cremă de zmeura
O reteta de rulada cu crema de zmeura oua, faina, lamaie, zahar, frisca, mascarpone si zahar vanilat. Ingrediente foaie: 3 ouă 60 g făină 1 lămâie 60 g zahăr Ingrediente cremă: 30 g zmeură 1 albuş 30 g zahăr 75 ml frişcă Ingrediente crema de decor: 200 g mascarpone 100 ml frişcă 2 gălbenuşuri...
Read more »
Supă Gulaş
O reteta de supa gulas cu carne de vaca, ulei, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de tomate, chimen macinat, cartofi, ardei gras, sare si patrunjel. Ingrediente: carne de vacă 500 g ulei 70 ml ceapă 100 g un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce o lingură de pastă de tomate un...Read more »
Sos chaud-froid alb
O reteta simpla de sos chaud-froid alb cu unt, faina, zeama de supa de pui sau supa de curcan, smantana si gelatina Ingrediente: 60 g unt 50 g faina zeama de la supa de pui sau curcan o lingura smantana 10 g gelatina Mod de preparare: Cu acest sos se imbraca bucati de...Read more »
Budincă de pui cu ardei gras
O reteta de budinca cu piept de pui, ardei gras, branza de vaci, cascaval, unt, rozmarin si piper. Ingrediente : 300 g piept de pui 600 g ardei graşi 250 g brânză de vaci 3 ouă 1 felie caşcaval 2-3 fire pătrunjel 80 g unt rozmarin sare piper vin Mod de preparare:...
Read more »
Supa simpla de perisoare
O retete simpla de supa de perisoare cu ceapa, cartof, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, carne tocata de pui, carne tocata de vita, ceapa, ou, faina, si orez. Ingrediente: 2 litri apa sare o ceapa un cartof un morcov o telina mica o radacina de pastarnac si una de patrunjel carne tocata de pui si...
Read more »
Biscuiţi cu sos de ciocolată
O reteta de biscuiti cu sos de ciocolata si zahar tos, unt, oua, portocala, faina, praf de copt, sare, zahar vanilinat si ardei iute uscat. Ingrediente: 250 g zahăr tos 250 g unt două ouă o portocală 550 g făină un pliculeţ praf de copt sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat două linguriţe de...
Read more »
Legume în foitaj
O reteta de legume in foitaj, ardei gras verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, dovlecei, vanata, piper si busuioc. Ingrediente: 1 pachet de aluat congelat 1 gălbenuş 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 2 dovlecei 1 vânătă sare piper ulei busuioc Mod de preparare: Cureţi...
Read more »
Ardei in sos alb
O reteta cu ardei grasi rosi cu sos alb, unt, faina, lapte, cascaval si lamaie. Ingrediente: 12 ardei graşi roşii 100 g unt 2 linguri făină 500 ml lapte 100 g caşcaval 1 lămâie sare Mod de preparare: Coci ardeii pe o tablă la flacără deschisă (nu în cuptor) şi când sunt...
Read more »
Ciorbă cu fidea şi bacon
O reteta de ciorba cu fidea, bacon, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, telina, varza, bors, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: două rotocoale de fidea 200 g mazăre 4 roşii o ceapă un ardei gras un morcov un sfert de ţelină un sfert de varză albă 300 g...
Read more »
Salată cu cleşti de crab
O reteta de salata cu clesti de crab si varza alba, limeta, ulei de masline, zahar tos, sos de peste, sare, piper, seminte de susan, marar si stafide. Ingrediente: o varză albă mică 3 cartofi albi 500 g cleşti de crab o limetă două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos...
Read more »
Ciorbă de dovlecei umpluţi
O reteta de ciorba de dovlecei umpluti, piept de pui, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, pastarnac, lamaie, ou, patrunjel si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 4 dovlecei 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1/4 păstârnac 1/2 ţelină 1/2 lămâie 1 ou 1 gălbenuş 1 lingură orez 1 felie de pâine 1...
Read more »
Ciupercă dulce
O reteta de prajitura cu faina alba, faina de grau integrala, fulgi de ovaz, lapte, oua, zahar tos, sare, unt drojdie, pudra de scortisoara, muguri de pin, coaja de lamaie, rahat si ciocolata. Ingrediente: 450 g făină albă 100 g făină de grâu integrală 100 g fulgi de ovăz 500 ml lapte 3 ouă...
Read more »
File de pui cu legume
O reteta de pui cu usturoi, ghimbir, ardei iute, lamaie, ceapa verde, seminte de susan, oua, dovlecei, boabe de porumb, sos de soia, pudra de chimen, sare, piper si ulei. Ingrediente: două piepturi de pui 5 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir ras un ardei iute o lămâie ceapă verde 50 g seminţe...
Read more »
Somon cu ierburi
O reteta de fuleuri de somon cu fasole mange-tout, cartofi, branza de vaci, pesmet, oua, mix de salate, morcov, ierburi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 400 g fasole mange-tout 3 cartofi 200 g brânză de vaci două ouă 100 g pesmet un pachet mix de salate un morcov varză roşie...
Read more »
Tartină cu usturoi
O reteta de tartine cu usturoi si faina, drojdie, sare, zahar, branza de vaci, telemea, oua, mozzarella, porumb, pasta de rosii uscate, salata verde, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie sare zahăr ulei 150 ml apă 150 g brânză de vaci 100 g telemea două ouă 4 căţei de...
Read more »
Felii de vară cu fructe
O reteta de placinta cu taietei, branza de vaci, oua, smantana, piersici, zahar si unt. Ingrediente: 100 g tăieţei 2 foi de plăcintă 250 g brânză de vaci 3 ouă 100 ml smântână 400 g piersici şi caise 3-4 linguri zahăr 100 g unt sau margarină sare Mod de preparare: Fierbi tăieţeii...
Read more »
Şniţele de vită cu sos de pătrunjel
O reteta de snitele de vita cu sos de patrunjel, marar, otet, oregano, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 8-10 şniţele de vită 200 ml ulei 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar 1 lingură oţet 4-5 căţei de usturoi oregano sare piper busuioc Mod de preparare: Speli mărarul, îl tai mărunt şi-l amesteci...
Read more »
Pizza cu aluat de cartofi si cu sunca si caşcaval
O reteta de pizza cu aluat de cartofi, sunca, cascaval, oua, rosii, ciuperci, masline si sare. Ingrediente: 3-4 cartofi 2 ouă 3 roşii 100 g şuncă afumată 100 g caşcaval o mână de ciuperci o mână de măsline sare piper 3-4 fire pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi, îi pasezi...
Read more »
Dulceata de dovlecei
O reteta de dulceata de dovlecei, zahar, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu dovlecei tăiaţi cubuleţe 1 kg zahăr 300 ml apă 1 lămâie 2-3 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi de seminţe, îi tai cubuleţe, îi pui în apă clocotită şi-i fierbi...
Read more »
Tăiţei de grâu condimentaţi şi prăjiţi – Mee goreng
O reteta de taitei galbeni de grau condimentati si prajiti cu creveti decorticati, ulei, usturoi, sos de soia, cakamar, choi sun, muguri de fasole, sare, ardei iute si o ceapa tocata. preparat specific malaiezian Ingrediente: 500 g tăiţei galbeni din grâu 300 g creveti decorticati 125 ml apă 6 linguri de ulei doi căţei...
Read more »
Tarte umplute cu spuma de coacaze
O reteta de tarte umplute cu spuma de coacaze, unt, ou, faina si zahar. Ingrediente aluat: 250 g făină 250 g unt 1 ou 1 lingură oţet 130 ml apă Ingrediente spuma: 500 g coacăze 100 ml apă 150 g zahăr 2 albuşuri Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, oul, oţetul...
Read more »
Miel cu verdeata
O reteta de carne de miel, costita afumata, ceapa, usturoi, unt, verdeata, mustar, ou, piper si amidon . Ingrediente: 1 pulpa de miel 100 g costita afumata 3 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri unt 2 legături verdeaţă busuioc cimbru 1 lingură muştar 1 ou 2 roşii din bulion 1 lingură amidon...
Read more »
Miel cu busuioc si maioneza de usturoi
O reteta gustoasa cu carne de miel, busuioc, maioneza de usturoi, vin alb, smantana, ulei si piper se poate servi alaturi un vin rosu. Ingrediente: 1 pulpă de miel din spate 2 pahare vin alb 1 pahar smântână 4 căţei usturoi 2 linguri busuioc 100 ml ulei sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Cum se prepara Cocktail East India House (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail East India House
Read more »
Ruladă cu aluat congelat si carne tocată
O reteta de rulada cu alut congelat, carne tocata, ceapa, oua, bulion, pesmet, unt si piper. Ingrediente: 3 cepe medii 750 g carne tocată 2 ouă 1 lingură bulion 2 linguri pesmet 7 linguri unt sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o amesteci cu carnea tocată, 1...
Read more »
Ciorbă de miel cu salată
O reteta de ciorba din coaste de miel, salata, ceapa verde, patrunjel, leustean, usturoi verde, oua, ulei si otet se serveste fierbinte. Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 salate 3 legături ceapă verde 2 legături pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură usturoi verde 3 ouă ulei oţet sare Mod de preparare:...
Read more »
Medalioane de cod
O reteta de medalioane de cod, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare. Se serveste cu verdeata din belsug. Ingrediente: 1 cod 1 ceapa 2 rosii 3 catei de usturoi ulei de masline patrunjel sare Mod de preparare: Curăţă peştele şi spală-l bine în apă rece. îndepărtează pielea şi taie-l în bucăţi...
Read more »
Sos vinegretă
O reteta simpla de sos vinegreta cu ulei, mustar, otet, sare, ceapa verde, marar, patrunjel, capere si tarhon. Ingrediente: 50 g ulei o linguriţă muştar o lingură oţet sare un fir de ceapă verde o legătură mărar o legătură pătrunjel 20 g capere o legătură tarhon Mod de preparare: Ceapa, verdeaţa şi caperele...
Read more »
Portofele cu ciuperci
O reteta simpla de pui cu ciuperci, ceapa, branza topita, supa de legume, unt, patrunjel si putina sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui 6-7 ciuperci 1 ceapa mica 2 felii de branza topita 200 ml supa de legume 1 lingura unt patrunjel sare Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt împreună cu ciupercile...
Read more »
Tartine festive
O reteta de tartine cu covrigei, branza de vaci, unt, smantana, marar se servesc ca aperitiv. Ingrediente: 1 pachet covrigei aperitiv cu susan 100 g brânză de vaci 1 lingură unt 1 lingură smântână 1/2 legătură mărar sare Mod de preparare: Freci brânza cu untul, smântână şi un praf de sare şi...
Read more »
Ciocănele în aluat
O reteta de ciocanele de pui in aluat, albus, sare, piper, usturoi, ulei se servesc calde cu un pahar de vin alb. Ingrediente: 6 ciocănele de pui 1 pachet aluat congelat 1 albuş sare piper 4 căţei de usturoi ulei Mod de preparare: Speli ciocănelele şi le fierbi în apă cu sare....
Read more »
Shake de kiwi
O reteta foarte simpla de shake de kiwi cu avocado, lapte rece, iaurt subtire si putina miere. Ingrediente: 1 kiwi 1 felie avocado 100 ml lapte rece 50 g iaurt subtire 1 lingurita miere Mod de preparare: Intr-un bol, bate bine laptele cu iaurtul subţiate cu ajutorul unui tel sau cu un mixer....
Read more »
Salata de cap de miel
O reteta de salata de cap de miel, ceapa, morcov, radacina de pareunjel, ceapa verde, maioneza,oua si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 cap de miel cu gât 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel 3 linguri maioneză 2 ouă zeamă de lămâie sare piper foi...
Read more »
Peşte pane cu sos
O reteta de peste pane cu parmezan, faina, oua, suc de lamaie, coaja rasa de lamaie, busuioc, pesmet, fasole mange tout, varza rosie, ardei iute, sare, piper si cascaval afumat. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 100 g parmezan 50 g făină două ouă 200 ml smântână suc de lămâie coajă rasă de lămâie busuioc...
Read more »
Tartă cu carne de miel
O reteta de tarta cu carne de miel, oua, ulei, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper se serveste calda. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 700 g carne de miel 2 felii pâine 2 ouă 1 lingură ulei 1 ceapă 1 căţel de usturoi nucşoară sare piper Mod de preparare: Treci carnea prin...
Read more »
Budincă cu zahăr de palmier – Sago gula melaka
O reteta de budinca cu zahar de palmier si bobite de tapioca, sos de cocos, sare si sirop din zahar de palmier. preparat specific malaiezian Ingrediente: 250 g bobiţe de tapioca, spălate şi scurse sos de cocos (preparat din miezul de la o nucă de cocos, dat pe râzătoare – cam 450 g, amestecat...
Read more »
Salată de cartofi noi cu ceapa rosie
O reteta de salata de cartofi noi cu ceapa rosie si salata verde, sare, piper, ulei de masline, otet si mustar. Ingrediente: un kg de cartofi noi 300 g ceapă roşie o salată verde sare piper ulei de măsline oţet facultativ: muştar Mod de preparare: Se aleg cartofi noi de mici dimensiuni, sănătoşi,...
Read more »
Pui umplut cu spanac si măruntaie de miel
O reteta de pui umplut cu spanac, maruntaie de miel, ceapa rosie, smantana, urda, vin alb, cimbru, busuioc si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 200 g spanac 1/2 măruntaie de miel 2 cepe roşii 2 linguri smântână 50 g urdă 1 pahar vin alb cimbru busuioc sare piper ulei Mod de preparare:...
Read more »
Penne alla carbonara
O reteta de penne alla carbonara cu sare, slanina afumata, supa, ulei de masline, vin alb sec, oua, parmezan ras si piper. Ingrediente: 200 g penne (paste făinoase) sare 100 g slănină afumată („Parcetta") două linguri de supă ulei de măsline 75 ml vin alb sec două ouă 30 g parmezan ras piper proaspăt...
Read more »
Ciorbă de legume si crutoane
O retete de ciorba cu mazare, paste, ciuperci, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, pasta de ardei dulce, ulei de masline, cimbru, frunza de dafin, sare, piper si paine neagra. Ingrediente: 500 g mazăre 200 g paste spirală 400 g ciuperci 4 roşii doi ardei graşi un morcov două cepe o lingură de pastă de...
Read more »
Desert de caise cu zmeură
O reteta de desert cu caise, zmeura, zahar, frisca, gelatina. Ingrediente: 1 kg caise 150 g zmeură 200 g zahăr 100 ml frişcă lichidă 2 plicuri gelatina Mod de preparare: Speli caisele şi le pui pentru 2 minute în apă clocotită. Le scoţi, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi....
Read more »
Tort uşor
O reteta de tort uscor cu piscoturi, unt, fulgi de cocos, gelatina, crema de branza, iaurt slab, suc de lamaie, zahar, mango, suc multimitavine si o lingura de amidon. Ingrediente: 150 g pişcoturi 125 g unt 20 g fulgi de cocos 8 foiţe de gelatină 600 g cremă de brânză uşoară 300 g iaurt...
Read more »
Mere cu orez si sodou
O reteta simpla de mere cu orez si orez, zahar, unt, scortisoara, pesmet, galbenusuri si lapte. Ingrediente: 750 g mere o ceaşcă orez 6 linguri zahăr două linguri unt scorţişoară puţin pesmet Şodou: două gălbenuşuri 4 linguri zahăr o ceaşcă lapte zahăr vanilat Mod de preparare: Merele, curăţate de coajă, se taie felii...Read more »
Martas de pui
O reteta de martas de pui, ardei iute, untura, smantana, faina se serveste cald. Ingrediente : 1 pui de 1 kg 1 ardei iute 1 lingură untură 300-400 g smântână acrişoară 1 minut de făină (minutul înseamnă cât iei cu 3 degete) Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai puiul bucăţi potrivite astfel...Read more »
Budinca cu amestec de carne
O reteta de budinca cu amestec de carne si oua, ceapa, pasta de tomate, cascaval, cartofi, margarina, lapte, patrunjel, marar, ulei sare si piper. Ingrediente: 500 g amestec de carne tocata 3 oua 2 cepe 5 linguri de pasta de tomate 100 g cascaval 700 g cartofi 2 linguri cu margarina 200 ml...
Read more »
Supa de fasole verde
O retete de supa de fasole verde cu ceapa, morcov, faina, rosii, sare, knorr, smantana si o legatura de paturnjel. Ingrediente: fasole verde 400 g ceapă 60 g morcov şi albitură 100 g ulei 30 ml o lingură de faină roşii proaspete sau în bulion 200 g sare knorr smântână 100 g o legătură...
Read more »
Sos alb suprem de peste
O reteta de sos alb suprem de peste cu unt, faina, sare, piper alb, zeama de peste, doua galbenusuri, doua linguri de smantana si lamaie. Ingrediente: 60 g unt doua linguri faina sare piper alb 1.2 l zeama de peste doua galbenusuri doua linguri smantana 1/4 lamaie Mod de preparare: Se face un...Read more »
Supa cu paste si sunca
O reteta de supa cu paste si fasole boabe, morcov, tulpina de telina, ulei de masline, ceapa, cuisoare, foaie de dafin, sare si kaizer afumat. Ingrediente: 250 g fasole boabe 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 4 cuişoare 1 foaie de dafin sare 100 g paste mici...
Read more »
Prăjitură cu coacăze si bezea
O reteta de prajitura cu coacaze rosii, bezea, miere, unt, oua, lapte, faina, zahar si praf de copt se serveste rece. Ingrediente: 2 linguri miere 120 g unt 4 ouă 3 linguri lapte 270 g făina 1 plic praf de copt sare 200 g zahăr 250 g coacăze roşii Mod de preparare:...
Read more »
Paste cu ardei
O reteta de paste late cu ardei gras, usturoi, sare, piper, ulei de masline, zahar, crema de branza si inele de arpagic. Ingrediente: 8 roşii 3 ardei graşi roşii 8 căţei de usturoi 400 g paste late sare piper 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr 75 g cremă de brânză 2...
Read more »
Coronita cu mac
O reteta de coronita cu mac, faina, drojdie, oua, lapte, margarina, lapte praf si suc de lamaie se serveste rece. Ingrediente : 500 g făină 30 g drojdie 2 ouă 1 l lapte 60 g margarină 500 g mac 2 linguri lapte praf 100 g zahăr pudră 1-2 linguri suc de lămâie 1...
Read more »
Friptură de vită cu găluşte de hrean
O reteta de friptura de vita, galuste de hrean, ceapa, morcov, otet, vin rosu, unt, cimbru, faina si rozmarin. Ingrediente : 1 kg pulpă de vită 1/2 kg ceapă 1/4 kg morcovi 2 linguri de oţet 1 pahar vin roşu 2 linguri zahăr 2 linguri unt foi de dafin cimbru rozmarin piper boabe...
Read more »
Plăcintă de peste cu ciuperci
O reteta de placinta cu peste, ciuperci, smantana, marar, unt, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 3 bucăţi de macrou 500 g ciuperci 2 linguri smântână 1 legătură mărar 1 lingură unt 1 ou sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, apoi îl pui la fiert în...
Read more »
Paste cu ciuperci
O reteta foarte simpla de paste cu ciuperci, sos rosii, ceapa si patrunjel se servesc calde. Ingrediente: 2 pachete fidea 1 ceapă medie sos de roşii 200 g ciuperci din conservă sau proaspete pătrunjel Mod de preparare: Torni apă fierbinte peste fideaua şi o laşi aşa pentru 5 minute. între timp mărunţeşti...
Read more »
Ruladă de spanac
O reteta de rulada cu spanac, faina, cascaval si sare se serveste rece cu garnitura de pepene murat. Ingrediente: 300 g spanac 1 lingură făină 4 linguri telemea sau caşcaval ras sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Adaugi în piure ouăle bătute, uleiul, făina şi un praf...
Read more »
Ruladă de miel cu muştar
O reteta de rulada din carne de miel, mustar, ceapa, patrunjel, morcov, radacina de patrunjel, ulei, unt, vin rosu, smantana si piper. Ingrediente : 4 felii carne de miel de 200 g fiecare 2 linguri muştar 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri ulei 30 g unt topit 150...
Read more »
Ciorbă ardelenească de lobodă cu albitura si smantana
O reteta de ciorba ardeleneasca de loboda cu ceapa, telina, albitura, morcov, orez, tarhon, ou, faina, sare, si otet dupa gust. Ingrediente: ceapă 100 g ţelină şi albitură 100 g morcov 60 g orez 50 g lobodă 400 g tarhon 25 g smântână 100 g un ou o lingură de faină sare knorr oţet...
Read more »
Rulouri de miel cu maruntaie
O reteta de rulouri din carne de miel, maruntaie de miel, ceapa verde, marar, patrunjel, cartofi, morcov, ciuperci, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de miel dezosată, măruntaiele unui miel (ficat, plămân, rinichi, inimă) 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 cartofi 1 morcov 5 ciuperci sare piper...
Read more »
Tarta cu masline si peste (sprot sau ansoa)
O reteta de tarta cu masline, peste sarat, pasta de tomate, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 1 foaie de aluat de foitaj umplutura: 150 g peste sarat ansoa sau sprot 150 g masline negre 2 linguri pasta de tomate 2 ardei grasi 2 cepe 2 catei usturoi ulei...
Read more »
Budinca din măruntaie de miel
O reteta de budinca din maruntaie de miel, ceapa rosie, oua, cascaval, smantana, urda si piper. Ingrediente: 1/4 kg măruntaie de miel 2 cepe roşii 2 ouă + 1 ou pentru uns 2 linguri caşcaval ras 2 linguri smântână 100 g urdă sare piper Mod de preparare: Opăreşti măruntaiele, le tai bucăţele...
Read more »
Sufleu de ouă
O reteta usoara de sufleu de oua, lapte, unt, faina, cascaval si piper se serveste ca aperitiv. Ingrediente: 15 ouă 1 l lapte 3 linguri unt 5 linguri făină 3-4 linguri caşcaval sau telemea rasă sare piper Mod de preparare: Fierbi 10 ouă şi când sunt gata, le treci sub un jet...
Read more »