Retete culinare:
Ciuperci pe friganele
Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou 1 lingurita marar 1 lingura unt sare friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul si sarea. Cind ciupercile sint prajite, se ia cratita...
Read more »
Vinete cu ceapa si oua
Ingrediente: 2 vinete mari lunguiete 1 ceapa 2 felii piine alba inmuiata intr-un pahar lapte patrunjel marar 2 oua tari 1 ou crud sare piper 4 linguri smantana 1 lingura faina ulei Mod de preparare: Se taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin...Read more »
Pasta de cartofi pentru sandvisuri
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior murat 1 ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul si maslinele. Se amesteca toate cu maioneza sau numai...Read more »
Bors de ciuperci
Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic 2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare Mod de preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa taiata marunt....
Read more »
Crap cu ciuperci si ceapa
Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper 1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie Mod de preparare: Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se aseaza in acestea crapul taiat...Read more »
Bureti cu smantana
Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se...Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 27 (video)
Read more »Ardei cu brinza de vaca si smantana
Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare Ingrediente sosul alb:1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte Mod de preparare: Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine,...
Read more »
Conopida sote cu brinza si unt
Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se aseaza pe un platou. Se presara cu brinza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste...Read more »
Taitei cu parmezan si sos de rosii
Ingrediente: 500 g taitei cu oua 50 g unt 150 g sunca grasa 1 ceapa 3 rosii mari 3 linguri parmezan 1 lingura busuioc tocat marunt Mod de preparare: Se caleste in unt ceapa cu sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri. Se fierbe...Read more »
Ciuperci cu macaroane
Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri unt 1 ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa Mod de preparare: Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile taiate felii, se adauga bulion, sare,...Read more »
Telina pane cu sos picant
Ingrediente: 2 teline sare 1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1 ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul picant...
Read more »
Borş de fasole boabe cu leuştean
Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar leustean sare Mod de preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3...
Read more »
Crap cu morcov
Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru Mod de preparare: Pestele se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras si ardeiul...
Read more »
Paste cu clatite
Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval 300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g smantana 2 castraveti murati Mod de preparare: Se prepara clatitele dupa reteta clasica si se lasa la racit. Se fierb macaroanele 5 min, se scurg...Read more »
Salata de mere si portocale
Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4 lingurite rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala zaharata Mod de preparare: Merele se spala, se curata si se taie felioare subtiri. Portocalele se curata de coaja, se inlatura pielitele albe din interior, se taie transversal...
Read more »
Cocktail Apri-Bowle
Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.
Read more »
Spaghete milaneze
Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca sau costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6 linguri de cascaval sare piper Mod de preparare: Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la...Read more »
Salau in sos de Riesling
Ingrediente: 4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou suc de lamiie 1 lingura de gelatina pentru alimente 1 legatura patrunjel 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele se curata si se acreste....Read more »
Fidea cu usturoi si ciuperci
Ingrediente: 500 g fidea de ou 350 g ciuperci 3 linguri ulei 2 catei usturoi zeama de la 1 lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Se infierbinta o lingura de ulei, in care se caleste putin usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa ce s-au...
Read more »
Pui cu sos picant
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 l supa sare piper 1lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamaie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul...Read more »
Cocktail Screwdriver
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de portocale A apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui mecanic american, care s-ar...
Read more »
Trufe de ciocolata
Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt 250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky) Mod de preparare: Freci zaharul cu galbenusurile pana se albesc. Adaugi untul la temperatura camerei si freci in continuare. Adaugi ciocolata topita la bain-marie si cafeaua (sau whisky)....Read more »
Potcoave (desert)
Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri cacao 5 linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2 albusuri zahar pudra zeama de lamaie bombonele multicolore pentru ornament Mod de preparare: Treci prin masina de tocat biscuiti si nucile. Intr-un ibric amesteci apa,...
Read more »
Friptură picantă de porc
Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4 linguri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă îndulcitor 2 cepe mici (sau arpagic) 4 cm ghimbir proaspăt 2 linguri margarină 400 ml supă 125 ml vin roşu sec 2 linguri amidon sare piper nucşoară rasă Mod de...
Read more »
File de pui marinat
Ingrediente: 1 file de pui (150 g) 2 linguri ulei de măsline 100 ml supă de pui 1 praf de cardamom 1/4 baton de scorţişoară 1/2 baton de vanilie 1/2 căţel de usturoi 1 bucăţică ghimbir 1 chili mic 1 vârf de cuţit de coajă de lămâie sucul de la o jumătate de...
Read more »
File de curcan cu legume
Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de China 2 linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de scorţişoară 4 fructe stea 100 ml lapte de cocos (cutie) Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o felii...
Read more »
Friptura de miel glasata
Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1 pahar de vin 1 pahar de supa o telina mica Mod de preparare: Alegeti carne macra spalati-o foarte bine, apoi impanati-o cu fisii de...
Read more »
Piftie de gasca
Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cind carnea se desface...Read more »
Sufleu de mere cu gris
Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara pentru sos 2 galbenusuri 1/2 l lapte coaja de lamaie 3 linguri zahar Mod de preparare: Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care...Read more »
Portocale in aluat de clatite
Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina, zahar vanilat, ulei, sare Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu...Read more »
Salata de varza
Ingrediente: 1 kg. varza alba (cruda) 1 gulie cruda potrivit de mare 1 morcov mare 2 mere acrisoare 1 ardei gras frunze de telina 1 legatura de marar verde 1 legatura de patrunjel verde zeama de la o lamiie 3 linguri de ulei de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Varza...Read more »
Supa de orez
Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4 linguri smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa gust Mod de preparare: Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si...Read more »
Salata dulce de telina
Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3 linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod de preparare: Se rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust, de ulei si zeama de lamaie....
Read more »
Sos rosu
Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt Mod de preparare: lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se subtiaza cu...Read more »
Salata de rosii umplute cu varza alba
Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet, patrunjel tocat, sare Mod de preparare: La fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se amesteca cu...Read more »
Salata de conopida
Ingrediente: 1 conopida sare ulei zeama de lamiie 100 g masline 1 ceapa de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se pun intr-un castron frecat cu usturoiul intreg. Se adauga ceapa tocata. Se toarna deasupra sosul vinegreta,...
Read more »
Ciuperci umplute cu sunca si svaiter
Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 linguri sos alb 100 g sunca 100 g svaiter 50 g unt 1 lingura pesmet sare piper Mod de preparare: Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca o ceapa marunt si se caleste in putin ulei....
Read more »
Sos de ciuperci cu ceapa
Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete 2 cepe albe 1 1/2 lingurita faina 100 g bulion de rosii 50 g unt topit sau ulei 1/2 litru apa Mod de preparare: Se spala bine ciupercile se fierb in apa intr-un vas acoperit. Ciupercile fierte se scot din zeama si se toaca marunt. Se...Read more »
Mancare de cartofi cu pui
Ingrediente: piept de pui 3-4 cartofi o ceapa un morcov o telina medie un ardei gras bulion sau pasta de tomate Mod de preparare: Se taie pieptul de pui in fasii si se caleste in doua linguri de ulei. (Daca mananca si copilul, carnea de pui poate fi fiarta separat si adaugata...
Read more »
Plăcintă cu brânză şi salată
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 500 g spanac 3 salate verzi 250 g brânză telemea 50 g parmezan 3 ouă două cepe mărar un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară 3 linguri de ulei de măsline sare piper unt smântână iaurt gras Mod de preparare: Spanacul şi salata se curăţă,...
Read more »
Pate de pui cu salvie şi rozmarin
Ingrediente: 500 g ficăţei de pui două cepe 150 ml vin alb demisec doi căţei de usturoi cimbru salvie un vârf de linguriţă de rozmarin tocat sare piper 4 frunze de capere 3 linguri de ulei roşii uscate în ulei suc de lămâie pâine prăjită unt Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul...
Read more »
Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 3 oua marar 50 g unt 70 ml ulei 200 g smantana sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de tocat. Se adauga 150 g faina, ouale, sare si piper....Read more »
Porc cu sparanghel şi bulgur
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g sparanghel 200 g bulgur un morcov un ardei capia ghimbir ras 100 g alune 25 g stafide două linguriţe cu zahăr tos două linguri de sos de soia sare piper ulei mărar pastă de ardei iute Mod de preparare: Carnea de porc se curăţă...
Read more »
Bulete de carne
Ingrediente: 500 g pulpa de porc patrunjel menta sare piper faina 6 linguri ulei 1 lingurita migdale 250 g orez Mod de preparare: Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica. Se formeaza bulele de marimea unei prune, care se dau prin faina...
Read more »
Budinca de carne
Ingrediente: 125 g carne de porc 375 g carne de berbec sare 5 oua 75-100 g paine ciuperci 3 linguri bulion 3 linguri smantana 2 linguri brinza rasa Mod de preparare: Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia se...
Read more »
Şuncă cu salvie si cartofi
Ingrediente: 4 cartofi 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici 200 g bacon 10 frunze de salvie o lămâie 50 g unt doi căţei de usturoi dafin 500 ml vin alb sec o linguriţă de pudră de curry sare piper ulei varză murată salată de sfeclă roşie Mod de preparare:...
Read more »
Fursecuri
Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1 pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin...Read more »
Supa dulce
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l vin alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se dau prin sita si...
Read more »
Cocktail Selva Line
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – rom de culoare închisă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl rom ambrat un pahar de iaurt cu aromă de ananas un cl de suc...Read more »
Ton cu anghinare
Ingrediente: două conserve de ton în ulei o conservă de anghinare 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei suc de lămâie un ardei gras 50 g migdale 5 roşii o linguriţă de zahăr tos busuioc capere sare piper ton proaspăt vin alb ulei Mod de preparare: Intr-o oală se pun roşiile...
Read more »
Cocktail Caribbean night
Amestecaţi câte 2 cl sirop de rodii şi vodcă, 1 linguriţă suc de lămâie, 100 ml suc de ananas şi cuburi de gheaţă. Turnaţi apă minerală.
Read more »
Tarte cu gem de mure
Ingrediente: 500 g făină 170 g unt 250 g smântână 100 g zahăr tos două ouă praf de copt sare esenţă de migdale 50 g migdale 200 g gem de mure o lingură de pastă de măceşe o linguriţă de rozmarin tocat lapte bătut iaurt gras Mod de preparare: Intr-un castron se...
Read more »
Creveţi cu sos de capere
Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 250 g orez 200 ml vin alb demisec 250 ml smântână 4 căţei de usturoi ghimbir ras 75 g unt o lingură de capere murate o ceapă pudră de curry sare piper pudră de nucşoară ulei de măsline pătrunjel Mod de preparare: Ceapa şi doi căţei de...
Read more »
Orez cu miere
Ingrediente: 250 g orez miere 80 g migdale sau nuci Mod de preparare: Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se moaie, se scurge orezul de apa si se pune...Read more »
Chifteluţe cu ouă de prepeliţă
Ingrediente: 500 ml apă 200 g mălai 12 ouă de prepeliţă 75 g pesmet un ou o crenguţă de rozmarin o linguriţă de cimbru tocat un vârf de cuţit de boia iute sare piper ardei capia oţet balsamic ulei de măsline Mod de preparare: Ouăle de prepeliţă se fierb cu puţină sare...
Read more »
Saratele cu smantana si cascaval
Ingrediente: 1 kg. faina de patiserie 250 g.margarina 300g untura 5 linguri de smantana 1 lingura sare fina 20g. drojdie 200g cascaval ras pe razatoarea mica 3 galbenusuri de ou 100 ml apa 50 ml lapte pt. drojdie Ingrediente aluatului gata intins:una sau doua galbenusuri de ou batute, una lingura cafea filtru, chimen,...
Read more »
Jumari dulci
Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1 ceasca lapte 2 linguri smantana 1/2 lingurita scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari...Read more »
Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon
Ingrediente: două pachete foi de plăcintă 200 g unt 200 g migdale 100 g fistic 100 g miez de nucă 200 g zahăr tos 150 ml miere 170 ml apă scorţişoară zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de lămâie apă de trandafiri frişca fructe de sezon Mod de preparare: Foile de plăcintă...
Read more »
Cozonac cu nuca si mac
Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar 40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa de sare Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa, 250gr.zahar, 100gr.rom Ingrediente umplutura de mac:500grmac macinat, 250 gr.zahar,200gr.apa,1 lingurita coaja de lamaie rasa Mod de preparare: Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar...
Read more »
Pere în vin roşu
Ingrediente: 4 pere 500 ml vin roşu demisec 500 ml apă două beţişoare de scorţişoară 50 g zahăr tos 6 boabe de piper două cuişoare o steluţă de anason 400 g brânză cu mucegai 200 g miez de nucă 50 g unt amidon salată verde Mod de preparare: Perele se curăţă de...
Read more »
Ouă de prepeliţă cu icre negre
Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă două ouă de găină 150 ml ulei două linguri de icre negre ţelină o lingură de castravete murat ras două linguriţe de muştar dulce hrean ras doi căţei de usturoi suc de lămâie sare piper salată verde Mod de preparare: Intr-un castron se pune un gălbenuş crud...
Read more »
Tort cu afine si blat de pandişpan
Ingrediente: 2 căni de frişcă (2 x 250 ml) 30 g gelatină 150 ml lapte 400 ml iaurt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 blat de pandişpan 0,5 kg afine Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în laptele rece şi se lasă să se dizolve. Se încălzeşte apoi pe baie de...
Read more »
Banane cu ghimbir si sos cointreau
Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o linguriţă de gelatină pudră sau o foaie de gelatină 125 ml lapte o jumătate de baton de vanilie două gălbenuşuri o lingură de zahăr 250 g smântână grasă ciocolată...
Read more »
Ciuperci in vin alb
Ingrediente: 2 conserve de ciuperci intregi 1 ceapa 1 rosie cimbru proaspat piper alb sare 100 ml vin alb sec 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: lncingi uleiul si pui ceapa taiata pestisori. O lasi putin cat sa devina aurie si o stingi cu vin. Adaugi si ciupercile spalate si...
Read more »
Carnat de porc afumat
Ingrediente: 2 kg carne de porc cu grasime sare piper coriandru pisat nucsoara 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amestecata cu usturoi pisat si apoi strecurata intestine subtri de carnati Mod de preparare: Dai carnea prin masina de tocat si o amesteci dupa gust cu sare si restul...
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 29 (video)
Read more »Chisca fina de ficat
Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g slanina intestin gros de porc Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa cu sare si o ceapa intreaga. Tai ficatul cuburi pe care le treci prin masina de tocat impreuna cu slanina. Adaugi ceapa un pic rumenita cu...
Read more »
Crabi in unt cu condimente şi usturoi
Ingrediente: 400 g crabi congelaţi 2-3 căţei de usturoi două cuburi de unt 2-3 linguri de sherry mărar proaspăt tocat o lămâie sare piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Decongelaţi crabii la temperatura camerei. Curăţaţi şi tăiaţi usturoiul mărunt. Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi usturoiul, apoi crabii şi rumeniţi-i cinci minute, amestecând...
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 28 (video)
Read more »Salata de boeuf romaneasca
Ingrediente: 500g came de vita 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi o conserva mica de mazare 1 mar ionatan 3-4 castraveti acri in saramura Ingrediente maioneza:2 galbenusuri (unul fiert tare si unul crud), 250 ml ulei, mustar, zeama de la o lamaie, masline si gogosari pentru decor Mod de preparare: Pui la...Read more »
Peste cu sos de mere
Ingrediente: 10 felii peste 2 linguri otet 50 g slanina 1ceapa 5 mere 1 pahar smantana Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit putin, in untura fierbinte se...
Read more »
Rata pe varza calita
Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar Mod de preparare: Gusti varza si daca e prea acra o pui la desarat pentru cateva ore in apa rece. Apoi, o tai fideluta si o presezi foarte...Read more »
Sarmalute cu carnati
Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc si vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin masina de tocat cu tot cu ceapa. Potrivesti tocatura de sare si boia (nu prea iute daca folosesti carnati iuti). Tai carnatii bucati de maximum 3...Read more »
Colaci
Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2 lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte Mod de preparare: Intr-un vas mic faci maiaua pentru care sfarami drojdia si o amesteci cu zaharul si 2 linguri de apa calda. Amesteci foarte bine pentru ca...
Read more »
Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau brânză de vacă
Ingrediente: 1 pahar mare cu făină 1 pahar mic cu smântână 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate fi l00gr. Mod de preparare: Se face un aluat şi se întinde cu sucitorul de mărimea unui deget. Se frământă bine împreună, apoi se întinde...Read more »
Cocktail Sherry Cobbler
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe diferite şi câteva paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5-6 cl Sherry Oloroso câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Orange Bitter o lingură de zahăr pudră sifon...
Read more »
Musaca de cartofi, vinete si branza
Ingrediente: 800 g cartofi 600 g vinete 200 g ceapa 5 ardei grasi 4 rosii 150 ml ulei 100 g branza 2 oua 250 ml lapte sare piper pesmet Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se prajesc in ulei incins. Cartofii se prajesc pe rand,...Read more »
Bulgarasi crocanti
Ingrediente: 150 g migdale intregi 200 g fructe conflate 150 g pudra de alune 150 g alune intregi 100 g cacao 100 g ciocolata alba 400 g miere de albine 1 praf de scortisoara Mod de preparare: Zdrobesti alunele, sfarami migdalele si tai fructele conflate cubulete. Torni mierea de albine intr-un vas si...
Read more »
Orez cu anghinare
Ingrediente: două cepe 150 g orez o conservă de anghinare doi morcovi o rădăcină de pătrunjel 400 g broccoli 100 g parmezan 100 ml vin alb demisec o lămâie sare piper ulei de măsline pătrunjel Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun în...
Read more »
Cocktail Sidecar
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 6/10 coniac 3/10 Cointreau 1/10 suc de lămâie Din unele surse, acest cocktail ar fi apărut în anii ’20 la Chaton Bar din...
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 30 (video)
Read more »Sarmale in vas de lut
Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza cimbru sare boia iute Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cupt foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa taiata marunt si dupa 5 minute adaugi si orezul si le...Read more »
Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu
Ingrediente: 200 g de spanac proaspăt (sau congelat) 3 ouă 120 g făină sare piper Pentru umplutură: 200 g cremă de brânză jumătate ardei gras roşu tăiat cubuleţe 1 lingură ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Compoziţia se prepară cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se mixează bine spanacul cu...
Read more »
Chec de carne si afumatura
Ingrediente: 1tavita piept de pui fara os 500 g carne de vita 2 carnati afumati mai lungi 2 linguri smantana 5 oua boia dulce pentru pui si boia picanta pentru vita 2 cepe 1 legatura de marar Mod de preparare: Prin marina de tocat treci separat cele doua tipuri de carne, fiecare...
Read more »
Coroană de praline
Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop frişcă o jumătate de portocală una-două linguri de Grand Marnier Mod de preparare: Topiţi untul şi puneţi 60 g zahăr pentru a obţine un sos...
Read more »
Parfait cu blat de tort
Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de cacao 400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe o lămâie o linguriţă de suc de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt unt Mod de preparare: într-un bol se...
Read more »
Supă condimentată din coadă de viţel
Ingrediente: o ceapă o lingură de ulei un castravecior o linguriţă de miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de viţel vin roşu coniac smântână goasă Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Incingeţi uleiul şi căliţi ceapa până se rumeneşte. Tăiaţi castraveciorul felii...
Read more »
Plăcinţele cu pui
Ingrediente: un pachet de aluat foitaj un piept de pui 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de pudră de curry 100 ml ulei de măsline o ceapă un ou o linguriţă de cimbru sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune...Read more »
Cocktail Shirley Temple
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – două cireşe roşii, câteva paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 9/10 GingerAle 1/10 sirop de rodii Dedicat neuitatului copil minune al cinematografiei americane, Shirley Temple este o băutură excelentă pentru...
Read more »
Sarmale de vitel in foi de vita
O reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de vitel, ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura Mod de preparare: Toci carnea si o amesteci cu ceapa usor calita...Read more »
Paine impletita
Ingrediente: 200 g faina 1 galbenus 125 g unt 1 lingurita zahar 20 g drojdie sfaramata 100 ml lapte sare Mod de preparare: Intr-un vas pui faina cernuta cu sarea si adaugi drojdia, zaharul, untul si laptele. Amesteci si framanti 10 minute cu mana. Acoperi si lasi sa creasca pana isi dubleaza...Read more »
Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt
Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două linguri de pesmet 2-3 linguri de ulei 300 ml vin alb 4 linguri de smântână maturată boabe de piper zdrobite sare piper Mod...
Read more »
Ruladă de porc cu sos de zmeură
Ingrediente: un kg muşchi de porc un morcov 200 g fasole verde 200 g bacon afumat sare piper măcinat 250 g zmeură congelată 150 g zahăr tos 50 ml oţet de mere două cuişoare un fir de rozmarin o lămâie ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Fasolea verde şi morcovul curăţat se...
Read more »
Cocktial Sunrise
Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.
Read more »
File de porc umplut
Ingrediente: 600 g file de porc 2-3 castraveciori 5-6 fire pătrunjel proaspăt 100 g brânză şvaiţer tăiată bastonaşe 3 linguri ulei un cub de unt 100 ml vin alb o frunză de dafin 3 linguri smântână maturată muştar sare Mod de preparare: Tăiaţi un buzunar în carne, pe lung. Umpleţi-l cu muştar....
Read more »
Supă cu găluşte din ficăţei
Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi 100 g rădăcină de ţelină 80 g ţelină verde sare pătrunjel Găluşti din ficăţei: 200 g ficat de pui 50 g pesmet 2 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se spală şi se curăţă legumele. Se spală găina şi se pune într-o oală cu...
Read more »
Salată nordică
Ingrediente: o salată o lingură de ulei două-trei linguri de oţet 4 linguri de smântână maturată o ceapă mică tocată una-două linguri de verdeţuri proaspete tocate sare şi piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Separaţi frunzele de salată. Spălaţi-le cu grijă şi scurgeţi-le. Pentru sos: amestecaţi oţetul, uleiul şi smântână, apoi adăugaţi...Read more »
Sparanghel imperial
Ingrediente: 1 kg sparanghel 125 ml vin alb două gălbenuşuri o linguriţă de mălai 150 g smântână maturată o lingură de pătrunjel proaspăt tocat 8 felii şuncă de Parma (175 g) un cub de unt sare piper Mod de preparare: Curăţaţi sparanghelul pe toată lungimea, având grijă să îndepărtaţi coaja şi părţile...Read more »
Somon cu năut si susan
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g năut 200 ml vin alb sec un ardei capia un ardei iute mic o lămâie două cepe seminţe de susan rozmarin mărar doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos 4 linguri de ulei sare piper ghimbir curry Mod de preparare: Năutul se pune...
Read more »