luni, 1 octombrie 2012

Retete simple #56


Retete simple:

Pizza rapida

  Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză rasă pasta de tomate bicarbonat   Mod de preparare: Se bat bine ouăle, se amestecă cu făina, bicarbonatul stins, salamul cubuleţe, 1/2din brânză. Într-o tavă se pune uleiul să se încingă bine, apoi se toarnă compoziţia care se coace pe...
Read more »

Carnaţi ca la Buzău

  Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe de porc   Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se toacă cu maşina, prin sita cu găuri mari. Se frământă bine cu sare (minimum...
Read more »

Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala

Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala
Ingrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala patrunjel marar   Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se racesc....
Read more »

Raţă cu castraveţi si ceapă

Ingrediente: o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2 ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si taiati-i in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, puneti un rind de felii de castraveti, peste acestea ceapa tocata, iar deasupra bucati de carne. Turnati pasta...
Read more »

Cartofi umpluti cu carne de vita

Cartofi umpluti cu carne de vita
  Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra de vita 3 linguri de ulei patrunjel verde sare piper dupa gust 100 g miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine stors 1 ou 100 ml de apa sau supa limpede de carne o...
Read more »

Supa picanta de pui

Ingrediente: 100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof patrunjel radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare piper zeama de lamaie dupa gust verdeata tocata Mod de preparare: Pieptul se fierbe cu sare si foaia de dafin, se scoate din supa si se...
Read more »

Iepure cu sos alb

  Ingrediente: 1 iepure de casa 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa piper boabe 1-2 foi de dafin   Mod de preparare: Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati, se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere carnea. Cind apa a inceput sa clocoteasca se ia spuma, se sareaza si...
Read more »

Supă de pasare

  Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala in care se toarna 3-4 l apa, dupa marimea gainii, piperul si...
Read more »

Fondue franţuzesc cu lichior de vişine

  Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb sec 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu şi verde boia de ardei dulce 1 salată verde 4 roşii 1 castravete 2 linguri oţet sare, piper zahăr 4 linguri ulei baghetă   Mod...
Read more »

Rulada din piept de pui la cuptor

  Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov fiert taiat cubulete mici condimente (cimbru si marar) Mod de preparare: Se amesteca ciupercile bine scurse cu morcovii storsi de apa in plus cu cascavalul si albusul de ou...
Read more »

Supa de legume de iarna

  Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn piper Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a...
Read more »

Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola

Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola
  Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă de brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare pi­per 50 g şuncă afumată rucola 75 g gorgonzola miez de nucă.   Mod de pre­parare: Intindeţi aluatul şi tăiaţi-l în 12 pătrate. Coaceţi-le circa 10 minute la 200° C...
Read more »

Tartă cu spanac si branză

Tartă cu spanac si branză
  Ingrediente: 1 pachet aluat cu drojdie 1 ceapă 2 căţei de ustu­roi 2 linguri ulei 600 g spanac sare piper curry 4 roşii 200 g brânză   Mod de preparare: Pregătiţi aluatul şi lăsaţi-l 30 de minute să crească. Tocaţi ceapa, usturoiul şi căliţi-le în ulei. Adăugaţi şi spanacul, apoi condimentaţi-l. Tapetaţi cu...
Read more »

Supă de mazare cu somon afumat si crutoane

Supa_de_mazare_cu_somon_afumat_si_crutoane
O reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei, mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei 300 g mazăre 200 ml smântâ­nă 1 l supă sare piper 4 felii pâine 2 linguri unt 125 g somon afumat   Mod de...
Read more »

Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale

Rulouri_cu_bacon_samburi_de_migdale_si_curmale
O reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon, samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 felii bacon 200 g sâmburi de migdale 2 căţei de usturoi 20 curmale proaspete 2 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi baconul. Prăjiţi...
Read more »

Frigaruie de porc cu sos samba oelek

Frigaruie de porc cu sos samba oelek
  Ingrediente: 600 g carne de porc 2 linguri sos sambal oelek 2 linguri ulei 100 g unt de arahide 200 ml lapte de cocos 1 linguriţă curry 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă sos de soia   Mod de preparare: Ungeţi carnea foarte subţire cu sambal oelek, apoi tăiaţi-o cuburi. înfigeţi carnea...
Read more »

Rulou cu şunca si branză gouda

Rulou cu şunca si branză gouda
  Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4 felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Tăiaţi pâinea pe lung şi întindeţi-o dreptunghi. Ungeţi-o cu unt şi aşezaţi ceapa, brânza, şunca şi foile de salată. Piperaţi, apoi rulaţi...
Read more »

Fondue mediteraneean

Fondue mediteraneean
  Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g ketchup de roşii Sos de verdeaţă: 1 legătură pătrunjel 100 g smântână 150 g iaurt slab 1 lingură coajă de lămâie •sare piper în plus: câte 200 g...
Read more »

Salata de macaroane cu legume calite

Ingrediente: 300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc sare piper Mod de preparare: Ceapa curatata si tocata marunt se caleste in jumatate din cantitatea de ulei. Celelalte legume se spala si se...
Read more »

Salata de spanac cu oua si peste afumat

  Ingrediente: 500 g spanac 250 g cartofi noi 4 oua 300 g somon (sau alt peste) afumat 100 g miez de nuca 2 cepe rosii 5 codite de ceapa verde 100 ml smantana 1 lingurita cu varf de mustar iute 2 linguri zeama de lamaie sare piper macinat Mod de preparare: Se spala...
Read more »

Cocktail Scotch Holiday

Cocktail Scotch Holiday
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioara de lămâie şi paie   Se serveşte  la orice oră   Ingrediente: 3 cl scotch whisky un cl Sangue Morlacco Luxardo un cl vermut roşu un cl suc proaspăt de lămâie...
Read more »

Salata cu andive si ridichi

Salata cu andive si ridichi
Ingrediente: 2-3 andive 2 legaturi ridichi o conserva porumb 3 linguri otet (zeama de lamaie) 3 linguri sos de chili sare piper 2 linguri ulei 2 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se taie andiva, ridichile si se adauga porumbul scurs. Intr-un castron se amesteca otet, sare, piper si ulei. Se adauga ingredientele de...
Read more »

Perisoare cu smantana

  Ingrediente: 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata ) 1 ou 100 g de ceapa 1 felie de piine ulei o lingurita de faina Ingrediente sos: ulei, unt sau untura, 1 ceapa rasa, 25 g de faina, zeama de lamiie sau otet, 100 ml...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 22 (video)

Read more »

Salata de primavara cu untisor

Ingrediente: 150 g paste fainoase (scoici) 300 g ton in ulei 1 castravete verde 2 leg. untisor 1 leg. marar 20 masline 2 linguri maioneza un varf cutit cu coriandru pisat sare piper Mod de preparare: Pastele fainoase se fierb in 1,5 litri de apa clocotita cu putina sare, timp de 8 minute, apoi...
Read more »

Sote de berbec

  Ingrediente: 1 kg carne macra de berbec 1 lingura de untura 4 cepe cimbru 1 lingura bulion de rosii 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura, cu ceapa taiata felii subtiri, piper, sare, cimbru si un...
Read more »

Papanasi cu cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron se adauga drojdie de bere muiata in 1/4 pahar de apa rece, se...
Read more »

Retete de post: Salata de rosii cu busuioc

Retete de post: Salata de rosii cu busuioc
Ingrediente: 3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi taiat marunt sare piper Mod de preparare: Amesteca mirodeniile si apoi adauga peste rosii. Lasa salata la rece timp de 1 ora si apoi serveste.   Pofta buna!
Read more »

Supa de limba

  Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii. Se...
Read more »

Spaghete cu usturoi

  Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5 linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute   Mod de preparare: Se fierb spaghetele  si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, sosul tomat, foaia de dafin si o lingurita de delikat....
Read more »

Sarmale cu carne

  Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri bulion de rosii 2 linguri untura   Mod de preparare: Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in...
Read more »

Salata de cruditati cu creveti

Salata de cruditati cu creveti
  Ingrediente: 300 grame creveti 1 morcov mari 1 telina 2 ardei grasi 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 100 g  maioneza sare piper 100 ml vin alb Mod de preparare: Crevetii se oparesc timp de 5 minute, in putina apa clocotita cu putina sare, boabe de piper, 1 foaie de dafin, 100...
Read more »

Varza cu smantana

  Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2 pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu unt si presarata cu...
Read more »

Carne de porc cu usturoi si rosii

Carne de porc cu usturoi si rosii
  Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare: Carnea taiata in bucati potrivite, se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si rosiile taiate foarte marunt. Se fierbe la foc mic 25...
Read more »

Galuste de orez prajite

Ingrediente: 50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita sare 250 g orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50 g migdale zdrobite 1 lingura faina ulei (unt) pentru prajit zahar farin pentru pudrat Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se...
Read more »

Gratin de cartofi la cuptor

  Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute Mod de preparare: Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de iena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii oua,...
Read more »

Cotlete cu sos picant

Cotlete cu sos picant
  Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar vin cimbru menta  sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de pielita si seminte se dau intr-un clocot, se paseaza si se pun din nou la fiert cu vinul, sarea...
Read more »

Sos de ciuperci cu oregano

Ingrediente: 500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii taiate cubulete Mod de preparare: Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-le cubulete si pastreaza din lichidul...
Read more »

Supa de varza

  Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1 kg. de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare Mod de preparare: Se alege o varza creata, se scoate primul rind de frunze, se taie varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din...
Read more »

Supa de curcan

  Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie mica 2 cartofi 2 radacina de patrunjel 1/4 lingurita piper 1 lingurita sare   Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se...
Read more »

Pui cu sos ca la Buzau

  Ingrediente: 2 pui potriviti 150 g de unt 4 rosii mari o capatina de usturoi sare piper l paharde vin alb Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe...
Read more »

Pilaf cu carne de berbec şi ceapă

  Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 pahar de orez 2 cepe 1 lingura untura Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt. Dupa ce carnea si ceapa s-au prajit, se sting cu apa cit...
Read more »

Carne de vita cu sos picant

  Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura de sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt Mod de preparare: Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie...
Read more »

Supa de varza dulce cu smantana

  Ingrediente: 1 varza 1-2 ceapa 2 morcov 1 pastarnac 1 patrunjel radacina 150 g smantana 60 g unt 2 l apa 2 linguri orez sare   Mod de preparare: Se curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se sting...
Read more »

Pui cu vinete, ceapa si usturoi

  Ingrediente: 1 pui de 1 kg 50 g de unt 3-4 linguri de ulei 1 ceapa 1 lamiie sare piper 350-400 g de vinete, conservate in congelator 2 catei usturoi Mod de preparare: Taiati puiul in bucati, spalati-le, zvintati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei. Adaugati ceapa...
Read more »

Supa de galuste si carne de vaca

  Ingrediente: 3 l apa 1 kg carne de vita cu os sau sita 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 telina mica 1 ceapa 2-3 rosii citeva boabe de piper sare patrunjel verde Ingrediente galuste: 1 ou, 2 linguri grisi, sare Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de pielite si se pune...
Read more »

Supa din carne macra de vitel si ou

  Ingrediente: 400 g carne macra vitel 1ceapa 1 morcov 2-3 buc oase de vitel 1 ou 2 l supa de carne Mod de preparare: Se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si...
Read more »

Medalion din piept de pasare

  Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o lingura de faina sare piper Mod de preparare: Dati prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi combinati-l cu pesmetul muiat in putin lapte, adaugati...
Read more »

Gulas din inima de vita

  Ingrediente: 500 g de inima 1 lingura faina 1 lingura untura 100 g lingura bulion de rosii 1 ceapa foi de dafin Mod de preparare: Inima  se spala, se taie in cuburi de cite 30-40 g, se spala din nou, se presara cu sare si piper si se prajeste in tigaie, in untura...
Read more »

Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi

Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi
  Ingrediente: 500 g de carne de vita 800 g de cartofi 2-3 cepe 1 lingura faina 2 linguri grasime cuisoare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 g, se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina...
Read more »

Salata de cartofi cu telina si salam

Ingrediente: 1 kg cartofi 1-2 radacini de telina (circa 500 g) 1 ceapa rosie mica 300-400 ml zeama calda de legume 6 linguri zeama de lamaie 1 lingura otet sare piper zahar 1 lingurita frunze de telina tocate 2 rosii 100 g masline negre 6 linguri ulei cu busuioc 100 g salam Mod de...
Read more »

Pui umplut cu orez

  Ingrediente: pui de 1kg 100 g de orez 2 oua pipota si ficatul de la pui ( sau mai multe ) 1 ceapa piper patrunjel marar sare   Mod de preparare: Taiati pipota in cuburi mici , daca sint mai multe treceti-le prin masina de tocat. Tocati ceapa marunt si impreuna cu pipota...
Read more »

Salata de castraveti cu mere

Ingrediente: 2 castraveti verzi 2 mere mari 2 morcovi mijlocii 2 rosii o salata verde zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei sare piper     Mod de preparare: Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea de...
Read more »

Varza cu taitei

Varza cu taitei
  Ingrediente:  1 varza dulce de marime potrivita 300 g taitei 4 linguri 2 oua  Mod de preparare: Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se sareaza si se adauga piper pisat. In acelasi timp se fierb taiteii (in...
Read more »

Chiftelute de ficat

Chiftelute de ficat
  Ingrediente: 500-600 g ficat de pasare 1 ceapa 1 felie mare de piine 2 oua 4 linguri ulei 2 linguri pesmet 2 linguri faina sare piper verdeata tocata   Mod de preparare: Se fierbe ficatul in apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se trece de doua ori prin masina de tocat...
Read more »

Salata de creveti cu paste fainoase

Salata de creveti cu paste fainoase
  Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr. castraveti verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde 200 gr. maioneza 3 rosii 1 leg. marar 100 gr. capere sare piper 1 lingurita sos englezesc Mod de preparare: Pastele fainoase fierte si...
Read more »

Panna cotta cu pere caramel

Panna cotta cu pere caramel
  Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vani­lie 1 crenguţă mică de rozma­rin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de gelatină 4 pere 2 linguri unt 375 ml vin alb 1 baton de scorţişoară 4 fructe stea     Mod de preparare: Amestecaţi sucul de la...
Read more »

Musaca de varza dulce

  Ingrediente: 1 varza dulce  frumoasa 750 g de carne de vaca tocata 5-6 linguri smintina 1/2 kg rosii verdeata 1 ardei gras 3 linguri de grasime 1 ceapa mare sare piper zeama de carne pesmet   Mod de preparare: Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si...
Read more »

Mincare cu cirnaciori si ciuperci

  Ingrediente: 300 g de pulpa de porc 150 g de cirnaciori 250 g de creier 150 g de ciuperci 50 g pasta de rosii 100 ml de vin 150 ml de ulei sare piper usturoi verdeata Mod de preparare: Se taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajeste impreuna in...
Read more »

Gaina cu sos de ceapa

Gaina cu sos de ceapa
  Ingrediente: 1 gaina 4-5 cepe mari 3 -4 ardei grasi 50 g de unt usturoi sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina. Taiati ardeii in rondele, tocati ceapa, puneti in cratita si deasupra acestora asezati bucatile de carne. Adaugati unt, acoperiti cratita si dati la cuptor. Din...
Read more »

Supa de cartofi si gulii

O reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de faina. Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii 1 salata verde 50 g unt 1 litru apa (supa de zarzavat) 100 g smantana (100 g brinza rasa sau cuburi de piine alba...
Read more »

Legume fierte cu smantana

  Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi, pastirnac) 250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau cascaval 50 g de unt marar sau patrunjel tocat Mod de preparare: Fierbeti legumele (telina, morcov, cartofi, pastirnac), puneti-le intr-un vas termorezistent, puneti untul taiat bucati. Combinati faina...
Read more »

Ficat de porc la cuptor

Ficat de porc la cuptor
  Ingrediente: 750 gr. ficat de porc 200 slanina otet 1 buc. ceapa 1 fir de cimbru patrunjel foaie de dafin zeama de carne sare o lingura smantana unsoare Mod de preparare: Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie...
Read more »

Salata cu morcovi si varza murata

Salata cu morcovi si varza murata
Ingrediente: 300 g morcovi 200 g varza murata un fir de praz 2 lingurite ulei cimbru uscat 10-15 masline Mod de preparare:  Morcovii se rad si se amesteca cu varza murata taiata fideluta, prazul taiat rondele, uleiul, maslinele si cimbrul pisat. Se pune totul pe o salatiera si se decoreaza cu marar sau patrunjel....
Read more »

Supa verde

  Ingrediente: 1/2 kg macris 1/4 kg stevie patrunjel 1 lingura faina 100 g unt 2 linguri smantana 1ou sare 1 l apa 1/4kg spanac o salata verde tarhon 2 leg. ceapa verde Mod de preparare: Se curata verdeturile, se spala foarte bine in mai multe ape, apoi se taie in suvite si se...
Read more »

Pui tiganesc

  Ingrediente: 1 pui 4-5 ardei grasi 2 rosii 1 ceapa 1 catel usturoi boia de ardei dulce ulei sare marar Mod de preparare: Se sareaza puiul , se da prin boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul prajitului se adauga ardeii grasi curatati de simburi si taiati marunt, rosiile taiate...
Read more »

Salata de cartofi cu ridichii si branza

Ingrediente: 1 kg cartofi 1/8 l zeama concentrata de legume sare piper zahar 5 linguri otet 1 legatura ridichi 1 mar 1 castravete 1 legatura codite de ceapa verde 1 legatura marar 150 g iaurt 150 g smantana 5 linguri lapte 80 g branza Bucegi (Roquefort)   Mod de preparare: Peste cartofii fierti si...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 23(video)

Read more »

Pui cu unt si condimente

  Ingrediente: 300 g piept de pui 30 g unt verdeata  sare piper zeama de lamiie Mod de preparare: Pieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se doar osul cel mic. Se bate ca pentru snitele. Se presara cu sare si piper, se ruleaza punind inauntru unt amestecat cu verdeata si sare de...
Read more »

Salata de cartofi cu hering marinat

Ingrediente: 1 kg. cartofi fierti in coaja 250 gr. hering marinat 2 cepe 200 gr. maioneza 10 oua de prepelita sau 4 oua de gaina fierte tari 1 lamaie taiata felii subtiri sare piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mici, se adauga pestele taiat cuburi, ceapa taiata...
Read more »

Pui cu smintina si cartofi la cuptor

  Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smintina  1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si...
Read more »

Telina cu masline

Telina cu masline
  Ingrediente: 2 teline mari o ceapa 30 g de masline 8 linguri de ulei o lingura de faina 2 linguri de vin 1 pahar suc de rosii 1 lamâie o lingura de zahar o foaie de dafin piper Mod de preparare: Spalati ceapa, curatati-o si dati-o pe razatoare. Caliti-o apoi 1 minut in...
Read more »

Crap prajit

Crap prajit
  Ingrediente: 1 crap de cca 1 kg 1 dl ulei 1 lingura faina boia de ardei dulce patrunjel verde 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele curatat si spalat se taie in bucati potrivit de mari, se sareaza si se lasa sa stea 10-15 minute. Se zvinta apoi cu un servet, se da...
Read more »

Salata de cartofi cu mar si oua

Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g maioneza 200 g iaurt 200 g castraveciori murati 5 linguri zeama de castraveti murati sare piper 1 mar 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Cartofii fierti si taiati se amesteca bine cu un sos preparat din maioneza, iaurt, zeama de castraveti murati, sare si piper. Castraveciorii...
Read more »

Salata de cartofi cu sos verde

Ingrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa 2 oua rascoapte 5-6 ridichi de luna 1/4 kg spanac 1 lingurita mustar 1/2 pahar sos de maioneza (1 lingura maioneza vegetala si restul iaurt dietetic) Mod de preparare: Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii, se amesteca in salatiera cu ceapa taiata solzisori, ouale...
Read more »

Cocktail Mango Frosty

Cocktail Mango Frosty
          Pasaţi 50 g mango şi îngheţaţi-l cu 1 lingură suc de lămâie verde. Puneţi-le în pahar împreună cu zmeură congelată, apoi turnaţi Prosecco.
Read more »

Salau cu sos de lamaie

  Ingrediente: 200 g salau 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina sare 1/2 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa fiarba incet 15-20 minute. Cind este fiert, pestele se scoate cu grija...
Read more »

Cartofi cu ciuperci

Cartofi cu ciuperci
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3 linguri faina 1 ceasca smintina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata citeva foi de ceapa verde pesmet sare piper Mod de preparare: Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat...
Read more »

Fondue de ceapă

  Ingrediente: Cremă de usturoi:  200 g cremă de brânză 150 g smântână sare, piper 2 căţei de usturoi, pisaţi Sos de muştar : 2 gălbe­nuşuri 2 linguriţe muştar 150 ml ulei de măsline 3 linguri oţet 150 ml lapte închegat sare piper Supă: 200 ml vin alb 1 l supă 1 lingură oţet...
Read more »

Salata de legume cu macrou afumat

  Ingrediente: 500 gr. legume (morcov,mazare, porumb) 300gr. macrou afumat 1 ceapa 2 oua fierte 1 lingura stafide 200 gr. smatana 1 legatura marar 1 lingurita hrean sare piper Mod de preparare: Legumele se fierb, se racesc, se amesteca cu ceapa taiata marunt, stafidele, macroul se curata de pielita, oase, si taiat cuburi potrivite,...
Read more »

Oua umplute cu sos de lapte

  Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2 lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat 1/2 ceapa sare piper 1lingurita faina Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot...
Read more »

Sarlota de ciocolata

Sarlota de ciocolata
  Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata  2 pachetete zahar vanilat 100 g  migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smantana Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de...
Read more »

Salata cu orez si legume

Ingrediente: 1 ceasca orez integral nefiert 3/4 ceasca morcovi, dati prin razatoare 1/2 ceapa rosie 1 ceasca telina, data prin razatoare  1/2 ceasca dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor 1 ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel Ingrediente dressing: 1/2 ceasca maioneza vegetariana, fara grasime,5 linguri zeama de lamaie ,1 1/2 linguri marar uscat...
Read more »

Galuste

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti cartofii cu coaja, bine spalati, cind sint gata, curatati-i. Separat fierbeti bine carnea si treceti-o apoi prin masina de tocat. In cartofii pasati puneti un ou,...
Read more »

Peste cu varza si rosii

  Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei 300 g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare    Mod de preparare: Se curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt ca taiteii si...
Read more »

Friptura inabusita de vaca

  Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov 4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru tocat sare Mod de preparare: Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o...
Read more »

Pirjoale din muschi de vita

  Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe gratar. Muschiul nu trebuie tinut prea mult ca sa...
Read more »

Salata mexicana cu creveti

Ingrediente: 200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov taiat cuburi 100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras 1 ardei rosu gras 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 150 gr. maioneza 1 lingura ketchup dulce 1 lingurita cu sos englezesc 1 leg. marar...
Read more »

Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara

Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara
  Ingrediente: 1 kg cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa sare piper  Mod de preparare: Bucata de cotlet spalata se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 minute, dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor la foc iute sa se...
Read more »

Frigarui inabusite

Frigarui inabusite
  Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1 lingurita cimbru 1 lingura untura sare piper  Mod de preparare: Se spala si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind cu feliile de slanina. Se sareaza, se pipereaza,...
Read more »

Supa cu cartofi si fasole alba

  Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa si se pune din nou fasolea la fiert cu alta apa. Se varsa...
Read more »

Musaca de cartofi cu brinza si oua

  Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 200 g telemea 100 g unt 200 g smintina sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele, telemeaua se rade....
Read more »

Snitel cu cascaval

  Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g pesmet Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se...
Read more »

Biftec cu cartofi prajiti

Biftec cu cartofi prajiti
  Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se pipereaza. Apoi se pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte incins si se prajeste...
Read more »

Mazare cu friganele

  Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2 oua 1 ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de preparare: Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce...
Read more »

Fasole verde cu rosii si usturoi

  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi 4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se...
Read more »

Saramura de platica cu ardei iute

O reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici, usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti sare apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala...
Read more »

Perisoare de cartofi cu sunca

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu smintina, sarea,...
Read more »

Salata de broccoli,cartofi si sunca

Salata de broccoli,cartofi si sunca
Ingrediente: 1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1 ou fiert taiat 3-4 felii sunca slaba Ingrediente sos: 3-4 linguri de maioneza vegetala,1 lingura de zaha,1 lingura de otet de mere,1 lingura suc de lamaie,1 catel de...
Read more »

Salata de citrice

Ingrediente: 3 portocale mari 1 grapefruit mare 4 mandarine 2 salate verzi sucul de la o portocala 2 linguri de otet sau zeama de lamaie 2 linguri de ulei de masline  sare piper dupa gust   Mod de preparare: Curata si taie fructele. Amesteca sucul de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea si piperul....
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro