joi, 4 octombrie 2012

Retete de ciorba #2


Retete de ciorba:

Borş de iepure de casă

  Ingrediente: 1,200 kg carne de iepure 2 1/2 l apă 1/2 l borş zarzavat de supă 2 cepe 1 lingură făină 1 legătură leuştean sare piper 3 linguri smantana   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la fiert cu zarzavatul tăiat cuburi mici, cu apă şi sare. Se...
Read more »

Bors de legume

  Ingrediente: 2 ardei graşi 3-4 roşii 1 dovlecel 2 mor­covi 2 cartofi 1 ţelină 1/4 varză 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac o mână de fasole verde 1 l borş sare leuştean pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul şi îl speli. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ceapa le...
Read more »

Ciorbă cu carne afumată de iepure

Ciorbă cu carne afumată de iepure
  Ingrediente: 1/2 iepure de casă afumat 1 legătură de ceapă 2 mor­covi 2 linguri pastă de tomate 1 mână de orez 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 cană de borş sare piper   Mod de preparare: Porţionezi iepurele şi îl pui la fiert în apă cu puţină sare pentru 1 oră. între...
Read more »

Borş de berbec cu bureţi

  Ingrediente: 1,200 kg carne de berbec 300 g mere acre pădureţe 2 cepe 1 linguriţă boia sare 300 g bureţi 4 căţei usturoi 1 lingură bulion pastă 2 legături verdeaţă 4 ardei graşi 3 l apă 1/2 l borş   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se opăreşte şi se pune...
Read more »

Ciorbă acra din oase de porc

  Ingrediente: morcovi ceapă roşii ţelină ardei pătrunjel (frunze şi rădăcină) tarhon oase de porc borş sau oţet ulei   Mod de preparare: Toci zarzavatul, îl căleşti, apoi îl pui la fiert. Speli oasele, le opăreşti şi le adaugi în ciorbă. Când a fiert carnea adaugi şi roşiile date pe râzătoare. La final, dregi...
Read more »

Ciorbă de fasole păstăi

  Ingrediente: morcovi ceapă ardei păstăi de fasole cimbru pătrunjel sare boia condimente 1 ou smântână     Mod de preparare: Tai morcovii şi ardeii cubuleţe, toci ceapa şi apoi le căleşti în ulei cu puţină boia. Torni apă şi le laşi să fiarbă, apoi adaugi fasolea tăiată, cimbrul, sarea şi puţine condimente. Când...
Read more »

Ciorbă de perişoare cu verdeaţă

Ciorbă de perişoare cu verdeaţă
  Ingrediente: 5 cepe verzi 3-4morcovi 1/2 kg carne tocată din piept de pui 4 cartofi fierţi 1 ou 3 linguri griş borş 100 g orz tarhon pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert apă într-o oală de 10 l, apoi adaugi 2 cepe verzi tocate mărunt, morcovii daţi pe râză­toare....
Read more »

Ciorbă de ciuperci

  Ingrediente: 1/2-1 kg ciuperci 3-4 mor­covi 1 pătrunjel 1 păstâmac 1 ceapă potri­vită 1 ardei gras 2 roşii 50 ml ulei 200 ml smântână 1 ou sare 1 lingură condimente 3-4 l apă   Mod de preparare: Cureţi pătrunjelul şi păstârnacul şi le tai mărunt, morcovii îi tai rondele, ardeiul îl tai fideluţă...
Read more »

Ciorbă de castraveţi si zarzare

  Ingrediente: 2-3 castraveţi (mai mari) 2 cepe 2 morcovi 1 varză mai mică 1 ceaşcă ulei 2-3 roşii 1 legătură mărar 2-3 flori de mărar (din acelea pentru murături) sare condimente   Mod de preparare: Pui 2-3 l de apă la fiert, cureţi cas­traveţii de coajă şi de seminţe dacă sunt mari, apoi...
Read more »

Ciorbă de primăvara din carne de porc

Ciorbă de primăvara din carne de porc
O reteta simpla de ciorba de primavara din carne de porc din: carne de porc, rosii, zarzavat de supa, cartofi, mazare, fasole, patrunjel, leustean, varza alba, ceapa, conopida, sare, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g roşii 300 g zarzavat de supă 500g cartofi 150 g mazăre 150...
Read more »

Ciorbă grecească de perişoare

    Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 kg oase (facultativ) 2 cepe 400 g zarzavat de supă (morcovi, felină, pătrunjel) sare 50 g orez 1 ou 150 g smantană 1 legătură pătrunjel zeamă de lămaie 2 gălbenuşuri 2 linguri de ulei 3 l apă   Mod de preparare: Oasele se pun la...
Read more »

Ciorbă grecească de vită

    Ingrediente: 600 g carne de vacă zarzavat de supă sare 50 g orez 2 gălbenuşuri lămîie sau sare de lămîie 1 legătură pătrunjel 2 1/2 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mai mici egale şi se fierbe cu 2 1/21 apă şi sare. Se spumează pe parcurs, apoi...
Read more »

Borş moldovenesc de vită

    Ingrediente: 900 g came de vacă 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1varză dulce mai mică 1 sfeclă roşie 350 g cartofi mărar şi pătrunjel verde 2 ardei graşi 250 g roşii sau bulion 3 linguri smîntînă  3/4 l borş sare 3 l apă.   Mod de preparare: Carnea tăiată...
Read more »

Borş muntenesc din piept de vită

    Ingrediente: 900 g piept de vacă 1/2 l borş 2 legături de leuştean 1 legătură de mărar 1 morcov 1 păstimac 1/2 ţelină 1 pătrunjel 1 ceapă 250 g roşii 2 ardei graşi sare piper 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la fiert...
Read more »

Borş de perişoare

    Ingrediente: 1 kg oase de vacă 500 g came de vacă 20 g orez 1 ou sare piper 1/2 l borş 1 morcov 1/2 ţelină 1 ceapă 1 albitură 200 g roşii 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 4 l apă   Mod de preparare: Oasele se fierb în 4...
Read more »

Ciorbă de urzici

Ciorbă de urzici
  Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 legătură de ceapă 2-3 linguri de orez 2 ouă zeamă de lămâie dpă gust 1 linguriţă făină sare piper marar boia dulce   Mod de preparare: Intr-o oală vei pune cam 2 l de apă cu sare la fiert. Când dă în clocot pui urzicile (alese şi bine...
Read more »

Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde
  Ingrediente: 1 căpăţână de salată verde 2 linguri smântână 1 linguriţă de făină zeama de la 1/2 lămâie un praf de sare   Mod de preparare: Pui la fiert într-o oală circa 2 l de apă rece cu sare. Cureţi, speli şi tai salata fideluţă şi când clocoteşte apa adaugi salata. Când e...
Read more »

Ciorbă de verdeţuri cu fidea

Ciorbă de verdeţuri cu fidea
  Ingrediente: 1 kg verdeaţă (urzici, spanac, ştevie, măcriş) 3 – 4 cartofi 2 morcovi 2-3 cepe 100 g fidea sare 4 l apă 1 legă­tură leuştean 1 legătură mărar 1/2 l suc de roşii 4 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, morcovii şi ceapa, apoi tai cartofii cubuleţe, morcovii...
Read more »

Ciorbă de untişor

  Alegi un castron de frunze de untişor, le speli şi le pui la fiert în apă cu sare. Strecori untişorul şi îl toci fin. Păstrezi zeama rămasă, iar separat căleşti 6-7 fire de ceapă verde tăiată mărunt, le pui în zeama în care a fiert untişorul şi le fierbi din nou. Presari o...
Read more »

Ciorbă de lobodă cu crutoane

Ciorbă de lobodă cu crutoane
  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu lobodă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 căţei de ustu­roi 1 lingură făină 2-3 felii de pâine 1/2 l borş   Mod de preparare: Speli loboda în câteva ape, o tai mărunt o pui la fiert în apă cu sare. Desfaci făina într-o ceaşcă de apă,...
Read more »

Găluşte din carne de pui

  Ingrediente: 300 g carne de pui 2 ouă 3 linguri griş 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, apoi o laşi la răcit. O dai prin maşina de tocat şi o amesteci cu ouăle, grisul şi pătrunjelul tocat. Intr-o oală pui apă cu sare la...
Read more »

Ciorbă de dovleac de post

  Ingrediente: 1 kg dovleac 2 cepe 1 lingură orez 150 ml ulei 1 linguriţă făină 1 lin­guriţă condiment 3 linguri zarzavat de ciorbă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare sare de lămâie     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi dovleacul, tai ceapa mărunt şi dovleacul cubuleţe. Intr-o oală de 3 l...
Read more »

Borş pescăresc

  Ingrediente: 500 g peşte mărunt 1 kg peşte mare 2 cepe 2 morcovi rădăcină pătrunjel rădăcină păstâmac 1 legatura leuştean 1 kg borş   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele. Se pune la fiert peştele mic împreună cu zarzavatul tăiat cubuleţe. Se fierbe circa 30 de minute, se strecoară...
Read more »

Ciorbă de legume cu găluşte de făină

Ciorbă de legume cu găluşte de făină
  Ingrediente: 1 mororcov 1 păstârnac 1 ţelină 2 cepe 5 linguri făină 50 ml ulei boia dulce de ardei sare piper 1 cană borş sau zeamă de varză 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai mărunt şi le pui la fiart în apă cu sare, dar opreşti...
Read more »

Ciorbă din cuburi de soia

  Fierbi cuburile de soia în apă cu cimbru câteva clocote, apoi le scurgi. Cureţi o ceapă, o tai mărunt, cureţi şi un morcov, îl dai pe râzătoare, apoi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, pui şi cuburile de soia. Când s-au rumenit toate le pui într-o oală cu apă şi le...
Read more »

Ciorbă de fasole cu sfecla rosie

  Ingrediente: 300 g fasole boabe (de preferat cu bobul mic) 1 sfeclă roşie (de 200-350 g) 1-2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 3-4 roşii borş sau zeamă de castraveţi muraţi leuştean frunze de ţelină 1 linguriţă condiment sare   Mod de preparare: Speli fasolea şi o laşi la înmuiat în apă rece...
Read more »

Ciorbă delicioasa de burtă

  Ingrediente: 1,400 kg muchie de burtă de vacă 1 os de vacă 2 gălbenuşuri 2 linguri de oţet sare piper 2 linguri de smîntînă 1 foaie de dafin 1 ceapă 150 g zar­zavat 1 /4 lingură de făină 2 linguri de ulei 300 g gogoşari în oţet   Mod de preparare: Burta se...
Read more »

Ciorbă cu perişoare de peşte

  Ingrediente: l kg peşte 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cepe 3 ouă 11 borş 2 legatura leuştean sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală zarzava­tul, apoi se taie în cubuleţe. Se căleşte în 100 ml ulei, se stinge cu...
Read more »

Ciorbă de cartofi dreasa cu lapte

  Ingrediente: 4-5 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1-2 ardei sau gogoşari sare 3-4 roşii verdeaţă (pătrunjel, mărar, leuştean) 50 ml ulei 3-4 l apă 1 lingură făină 1 cană lapte   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii, le tai mărunt şi le căleşti în ulei, în oala pentru...
Read more »

Ciorbă de sfeclă rosie cu zeama de varza

  Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 150 g orez 1 lingură făină 100 ml ulei 1 legătură verdeaţă 1 l zeamă de varză sare   Mod de preparare: Cureţi sfecla, mor­covul, albitura şi ceapa, le speli, le tai cubuleţe, iar ceapa o toci mărunt. Le căleşti...
Read more »

Borş marinăresc cu gască sălbatică

  Ingrediente: 1 giscă sălbatică 30 midii sau scoici 1 ceapă 150 g rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 4 l apă 1/41 oţet diluat 1 l borş piper 3 joi dajin 3 gălbenuşuri 3 linguri smantană   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se pune, într-un vas cu oţet,...
Read more »

Ciorbă de legume cu spanac

  Ingrediente: 1 ceapă 3 morcovi 1 ardei gras 2 roşii mari 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 1 pahar ulei 300 g spanac opărit (din con­servă sau din congelator) 1 pahar orez frunze de ţelină 1 legătură pătrunjel 1 l borş de putină sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt...
Read more »

Ciorbă deasă de sfeclă

Ciorbă deasă de sfeclă
  Ingrediente: 3 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 cartof 1 linguriţă făină 1/2 lămâie 80 g margarină sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovul şi carto­ful, le tai bucăţi şi le pui la fiert îr apă cu sare. După ce au fiert foarte bine, le strecori, dar păstrezi...
Read more »

Borş de rată

  Ingrediente: 1,200 kg raţă 2 1/2 l apă 1 /2 l borş sare piper 2 cepe 4 ardei graşi 2 ouă de raţă 1 legătură leuştean 1 păhărel rachiu de fructe de corcoduşe   Mod de preparare: Raţa se spală bine, se pune la fiert cu apă si sare, se spumează şi pe...
Read more »

Ciorbă cu perişoare din soia

Ciorbă cu perişoare din soia
  Ingrediente: 1/2 pachet de soia granule 1 ceapă mică 4 linguri orez 4 linguri făină 3-4 linguri ulei 1 cartof 1 ardei 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură leuştean zeama de la 2 lămâi sare     Mod de preparare: Pui soia să fiarbă în 500 ml apă cu puţină...
Read more »

Ciorbă de potroace

  Ingrediente: 1,200 kg pasăre (capul, gîtul, aripile, spinarea, pipota ) zarzavat de supă 1 legătură leuştean 30 g orez 2 1/2  apă zeamă de varză   Mod de preparare: Carnea se fierbe cu foarte puţină sare şi se spumează, după care se pune zarzavatul tăiat cuburi mici. După ce a fiert, se adaugă...
Read more »

Supă de dovlecei cu iaurt

  Ingrediente: 3-4 dovlecei 2 morcovi 2 lin­guri de orez 1 lingură ulei 1 pahar mic de iaurt (100 ml) 1 legătură de pătrunjel puţină sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi tai dovleceii cubuleţe, iar morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Pui la fiert morcovii cu orezul într-un litru de...
Read more »

Ciorbă de pasare cu orez

Ciorbă de pasare cu orez
  Ingrediente: 2 pulpe pui 2 l apa 4 rosii 1 morcov 1 ceapa 1 lingura orez 1/2 telina 1 ceasca bors 1 legatura patrunjel ulei   Mod de preparare: Speli carnea, o asezi la fiert in apa, iar separat fierbi orezul. Cureti morcovul, ţelina si ceapa, dai radacinoasele pe razatoarea cu ochiuri mari,...
Read more »

Ciorbă cu mai multe feluri de peşte

  Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, novac) 2 kg roşii lunguieţe 2 mor­covi potriviţi 1 ardei gras 1 ceapă mare 3 cartofi 1 ţelină potrivită 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 lingură condiment tip 1 căpăţână usturoi 1 lin­gură oţet puţin ulei sare şi piper după gust     Mod de preparare:...
Read more »

Ciorbă din carne de miel cu varză acră

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel mare sau batal 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper pisat mărar uscat 3 linguri smantană 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se fierbe cu 1 1 apă, sare, varza şi ceapa tăiate mărunt. Pe parcurs se...
Read more »

Ciorbă de ciuperci cu smantana

  Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 2 mor­covi 200 g smântână 1 gălbenuş 1 legătură pătrun­jel condiment 3 căţei de ustu­roi oţet după gust piper 3-4 l apă sare   Mod de preparare: Pui apa la fiert, iar când clocoteşte adaugi morcovii întregi curăţaţi, ciupercile tăiate felii şi condiment după gust. Când sunt...
Read more »

Ciorbă de limbă

  Ingrediente: 1/2 kg limbă 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 2 linguri orez 2 ouă lămâie pătrunjel verde sare apă   Mod de preparare: Pui apă la fiert într-o oală şi când începe să clocotească, pui limba spălată bine în prealabil, laşi să dea în câteva clocote, după care...
Read more »

Ciorbă de coaste de porc

Ciorbă de coaste de porc
  Ingrediente: 1/2 kg coaste de porc neafumate 3 cartofi 1 ceapă mare 1 l zeamă de varză 200 g zarzavat (1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, rase şi păstrate la congela­tor) sau 5-6 linguri zarzavat de ciorbă de la borcan 1 legătură pătrunjel leuştean uscat...
Read more »

Ciorbă cu carne de porc

Ciorbă cu carne de porc
  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc cu os morcov 1/2 ţelină 2 cepe 2 cartofi 1 linguri pastă de ardei 1/2 l borş sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pui carnea în apă cu sare se foc, o dai într-un clocot, o speli cu apă rece, apoi o pui la fiert...
Read more »

Ciorbă de praz cu afumătură

Ciorbadeprazcuafumatura-100x100.jpg [auto]
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz, costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean, suc de rosii, zeama de varza, sare si untura. Ingrediente: 1 kg de praz 300 g costiţă afumată 3 morcovi 1 păstârnac 100 g fidea 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel leuştean uscat...
Read more »

Ciorbă de peşte afumat şi scoici

  Ingrediente: 30 scoici 300 g peşte afumat 1 l zeamă de peşte 3 ardei graşi 1 ceapă 1 morcov 1 /2 telină 1 păstarnac 1 legătură pătrunjel 1 lingură de bulion 1/2 lămaie   Mod de preparare: Zarzavatul tăiat julien se fierbe timp de 20 minute cu zeama de peşte, sare, piper pisat,...
Read more »

Borş de spanac cu orez

  Ingrediente: 300 g spanac 1 ceapă 2 morcovi 1 lingură de ulei 1 cană de orez condimente 1 cană de borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi spanacul spălat şi tăiat. Pui apă clocotită peste spanac, apoi morcovii daţi pe...
Read more »

Ciorba de cap de miel

  Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 cutie smântână sare şi oţet dupi gust (dacă nu . îţi place cu oţet, poţi acri ciorba cu sare de lămâie sau cu borş)...
Read more »

Ciorbă de peşte cu castraveţi in saramură

  Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (de preferat şi crap) oceanic 1/21 zeamă de cas­traveţi în saramură 1 1/2l apă sau zeamă de peşte 1 legătură pătrunjel 1 le­gătură de leuştean 250 g castraveţi muraţi 20 g măsline fără samburi 1 ceapă 50 g ulei 1 /2 lingură de făină 200 g smantană  ...
Read more »

Ciorbă de peşte şi raci

  Ingrediente: 700 g peşte (preferabil şi crap) oceanic 20 raci 21/1 l supă sau zeamă de peşte 1fir de praz 1ceapă 1/4 linguriţă de boia roşie sare 200 g roşii 1 legătură pătrunjel 3 ouă 3 linguri smantană 1/2 lămîie   Mod de preparare: Peştele fără oase se spală, se taie bucăţi şi...
Read more »

Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi

Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi
  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel (cap, şi coaste) 5-6 fire de ceapă verde 25 g orez legătură de leuştean 1 legătură de hasmaţuchi 1 mor­cov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe mijlocii 2 linguri smân­tână 2 gălbenuşuri 1 l de borş 2 l de apă   Mod de preparare: Cureţi bine capul de...
Read more »

Ciorbă de peşte aromată

  Ingrediente: 1,500 kg peşte proaspăt (preferabil crap cu lapţi) 1 ceapă 250 g zarzavat de supă sare piper 1 legătură de leuştean 1 legătură pătrunjel 1 /2 lingură de făină 2 linguri oţet de vin 1 foaie de dafin cimbru 5 cuişoare 60 g unt 2 ardei graşi roşii 3 linguri de smantană...
Read more »

Ciorbă de peşte marin şi scoici

  Ingrediente: 1,500 peşte mic (guvizi, macrouri, cambulă) 25 scoici sau midii şo­fran sare 1/21 vin alb puţină boia iute 1 foaie de dafin 1 ceapă 200 g zar­zavat 200 g roşii 1 /2 lămaie 1 1/21 apă   Mod de preparare: Zarzavatul ras se pune la fiert în apă cu sare. După 35-...
Read more »

Ciorbă galbenă de peşte

  Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (preferabil şi crap) sare piper 250 g roşii 1 ceapă 200 g zarzavat de supă 1/2 lămaie 10 g şofran 300 g fileu de peşte 1 albuş 2 linguri lapte 3 linguri de smantană 1/2 pahar vin alb 2 l apă   Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa...
Read more »

Ciorba de miel ardelenească

  Ingrediente: 3 morcovi potrivit 2-3 cepe 3 bucati de pastarnac 1 telina 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 kg carne de miel 1 pahar orez 2 galbenusuri 2 foi de dafin 1 borcanel cu smantana piper condimente   Mod de preparare: Cepele tăiate mărunt, morcovii daţi pe răzătoarea mică şi carnea de...
Read more »

Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa

Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa
  Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş 1 legătură leuştean ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel roşii 1 ou sare făină   Mod de preparare: Dintr-un ou, sare şi făină cât cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe care-l laşi deoparte, să se usuce. Pui la foc...
Read more »

Ciorbă de perişoara de carne de griş

  Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe 2 ardei graşi 2 linguri gris 1 ou 1 lingură pastă de tomate pătrunjel verde 1 morcov 2 roşii, borş (sau sare de lămâie) sare piper condi­ment 100 g smântână   Mod de preparare: Cureţi ardeii, morcovul şi ceapa, le toci, le pui la fiert într-o...
Read more »

Borş de praz cu orez

  Ingrediente: 2 fire de praz 1 morcov 1 ceapă 1/2 de ţelină 1 ceşcuţă de orez 1-2 roşii 1 legătură leuştean 1/2 l borş proaspăt 1 linguriţă de ulei   Mod de preparare: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, ceapa o toci mărunt. Pui la fiert morcovul,...
Read more »

Borş de fazan

  Ingrediente: 1 fazan mic 1 ţelină 2 cepe cimbru piper sare 3 l apă 1/2 borş 400 g bureţi 2 legături mărar 3 linguri smantand   Mod de preparare: Fazanul se spală cu un şervet înmuiat în vin şi în oţet diluat. Se taie bucăţi egale si se fierb cu apă, sare şi...
Read more »

Borş de sfeclă

Borş de sfeclă
  Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 morcovi 2 cepe 3 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel o legătură de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper 1/2 l borş 2 l apă 1 lingură de bulion 2-3 linguri de ulei   Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le treci prin...
Read more »

Borş de lobodă

Borş de lobodă
  Ingrediente: 3-4 legături de lobodă 1 legătură ceapă verde 2 cepe 2 linguri orez morcov 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 legătură leuştean 1/2 l borş 1 ceaşcă suc de roşii   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, ră­dăcina de pătrunjel, ţelina, le speli şi le dai...
Read more »

Salată de fasole cu sos de vin

  Ingrediente: 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250 g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat Sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu 1/4 cana ciorba de...
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu orez

Ciorbă de dovlecei cu orez
  Ingrediente: 2 dovlecei de la congelator sau din conservă 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 păstârnac 2 linguri de orez, 1 legătură pătrunjel 1 cană suc de roşii 1 cană borş leuştean uscat sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, ţelina şi păstâr- nacul, le tai mărunt şi...
Read more »

Ciorbă cu scăricică afumată

Ciorbă cu scăricică afumată
  Ingrediente: scăricică afumată (sau oase afumate) 500 ml lapte 1/2 linguriţă busuioc 2-3 morcovi potriviţi 500 ml borş tăieţei de casă ulei   Mod de preparare: Cureţi mor­covul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl căleşti în ulei până se înmoaie, adaugi busuiocul, scăricică şi aproximativ 3 l de apă. Laşi să fiarbă...
Read more »

Ciorbă de ştevie congelată

  Ingrediente: 1 morcov 1 lingură pastă de ardei 1 cartof potrivit 2 cepe zarzavat pentru ciorbă după gust 1 lingură condiment puţină fidea 2-3 linguri ulei 3-4 linguri ştevie tocată de la congelator sare pătrunjel sau leuştean   Mod de preparare: Intr-o oală de 3-4 l pui apă la fiert, iar când clocoteşte...
Read more »

Ciorbă de zarzavat de iarnă

  Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 felie de gulie 1 varză (300-400 g) 3 cartofi 100 g orez sare condiment   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile şi le speli. Dai pe râzătoare morcovii, pătrunjelul, ţelina, felia de gulie. Varza o tai fideluţă, iar cartofii îi tai cubuleţe. Speli orezul în apă...
Read more »

Ciorbă bucovineană

Ciorbă bucovineană
  Ingrediente: 5 cartofi 3 morcovi 1 ceapă 2 rădăcini de pătrunjel sau conopidă de la congelator 1 sfeclă roşie 1 ardei iute ulei sare 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură leuştean   Mod de preparare: Cureţi, speli şi pui la fiert într-o oală cu apă cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi...
Read more »

Ciorbă de roşii cu orez

  Ingrediente: 1 kg roşii 6 fire de ceapă verde 700 g oase de viţel sau porc sare piper 50 g orez 15 g zahăr 1 pahar de iaurt   Mod de preparare: Se pun la fiert oasele nesparte cu 3 1 apă şi sare şi, după ce au fiert bine (circa 2 ore),...
Read more »

Ciorbă de varză acră dreasă cu smantană

  Ingrediente: 1 farfurie de varză acră tăiată mărunt 3 linguri ulei cimbru 1 ceapă tăiată mărunt 4 linguri smântână 1 vârf de cuţit boia dulce 2 linguri orez sare 2 linguri făină   Mod de preparare: Fierbi varza tăiată mărunt în 2 l de apă clocotită, apoi adaugi orezul. Separat, rumeneşti făina în...
Read more »

Ciorbă de praz cu cartofi

  Ingrediente: 1,200 kg praz 60 g orez 2 cepe zarzavat de supă 300 g cartofi 100 g ulei sare 1 legătură pătrunjel 100 g smîntînă 1 /2 lămîie   Mod de preparare: Zarzavatul tăiat cuburi mici şi cartofii tăiaţi mai mari se pun la fiert în 3 1 apă cu sare sau supă...
Read more »

Ciorbă de fasole boabe

  Ingrediente: 400 g fasole uscată 1ceapă zarzavat de supă cîţiva cartofi 3 linguri de ulei ziama de varză sare 1 legătură de pătrunjel 3 l apă   Mod de preparare: Fasolea, după ce a fost muiată cîteva ore, se pune la fiert. Cînd începe să clocotească se schimbă apa şi se pune din...
Read more »

Ciorbă de burtă de vită

Ciorbă de burtă de vită
  Cureţi 1 kg burtă de vită, o opăreşti, o mai cureţi o dată şi o mai opăreşti de două ori. O tai fâşii subţiri, de 2 cm lungime, apoi o speli într-o sită sub jet de apă caldă. Separat opăreşti 1 kg uger de vită, tăiat în 3-4 bucăţi mari, îl opăreşti de...
Read more »

Supă ardelenească din şiră de porc cu crutoane

Supă ardelenească din şiră de porc cu crutoane
  Ingrediente: 1 kg şiră de porc 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 3-4 felii de pâine 2-3 linguri de unt sare boabe de piper condiment 1 ou 2 linguri de smântână   Mod de preparare: Tai în bucăţi şira de porc şi o ţii 20 de minute în apă...
Read more »

Cirobă de fasole uscata dreasa cu ştevie

  Pui fasolea boabe la fiert aşa cum faci de obicei, iar în timpul fierberii schimbi apa de 2-3 ori. In ultima apă în care va fierbe defini­tiv fasolea pui la fiert şi un morcov tăiat mărunt şi când a fiert fasolea tragi cratiţa de pe foc. Iei o mână de ştevie, o cureţi,...
Read more »

Ciorba de sfeclă roşie cu oase de porc afumate (şiră)

Ciorba de sfeclă roşie cu oase de porc afumate (şiră)
  Ingrediente: 500 g oase de porc afumate (de preferinţă şiră) 3-4 sfecle roşii 1 ceapă mare 1 morcov 2 linguri zarzavat pentru corbă 1 foaie dafin condiment 300 g smân­tână verdeaţă uscată (pătrunjel, cimbru) sare piper   Mod de preparare: Oasele foarte bine spălatele pui la fiert în 2-3 litri de apă. Strecori...
Read more »

Ciorbă de ştevie

  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ştevie 3 cepe 1 morcov 1 cană roşii de la borcan pentru iarnă 4 linguri ulei 1 l borş (sau zeamă de varză)   Mod de preparare: Alegi ştevia de cotoare, o speli, o opăreşti puţin, o strecori, apoi o toci cu o lingură de lemn. Pui într-o...
Read more »

Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză

Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză
  Ingrediente: peşte ceapă morcov păstârnac bulion orez zeamă de varză mărar   Mod de preparare: Pui la fiert ceapa morcovul şi păstârnacul tocate mărunt şi, după ce dau într-un clocot, adaugi orezul. Când orezul e aproape fiert, pui bulionul şi puţin mai târziu zeama de varză. La sfârşit, adaugi bucăţile de peşte, laşi...
Read more »

Ciorbă cu zeama de varză si hrean

  Tai 1 kg de carne de porc mai grasă în bucăţi. Pui bucăţile de carne la fiert în apă clocotită, adaugi şi 3-4 bucăţi de hrean potrivite. După ce a fiert carnea, adaugi zeamă de varză stre­curată, după gust, laşi să mai dea în câteva clocote, iei oala de pe foc şi dregi...
Read more »

Zeamă moldoveneasca cu ciolan de porc

  Ingrediente: 2 oase de porc 2 cepe fidea 4 linguri zarzavat de la borcan 1 lingură bulion 1 l borş acru sare piper condiment   Mod de preparare: Pui oasele tăiate bucăţi la fiert în 3 l de apă, iar după ce a fiert carnea de pe oase şi ai luat spuma, pui...
Read more »

Ciorbă ţărănească cu carne de viţel sau pui

  Ingrediente: 500 g carne de viţel sau de pui 1 cutie mică de mazăre 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 cutie mică de fasole verde 1 varză cât un pumn 1 ceapă 2 cartofi 250 ml suc de roşii sau 1-2 linguri pastă de roşii şi sare   Mod de preparare:...
Read more »

Ciorbă de fasole si varză roşie

  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de roşii sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă, pui la fiert varza tocată, cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa şi mărarul. Laşi la foc mic...
Read more »

Ciorbă de păsat (crupe de porumb)

  Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă plină cu păsat verdeţuri de tot felul sare   Mod de preparare: Speli păsatul, îl pui la fiert într-o oală cu 3 l apă, adaugi verdeţurile tocate mărunt şi când totul este bine fiert torni borşul fiert separat şi potriveşti gustul de sare....
Read more »

Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt

Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt
  Ingrediente: 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2-3 roşii 500 g iaurt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi mazărea, fasolea, cartofii, ceapa, morcovul, pătrunjelul, apoi razi rădăcinoasele, tai mărunt ceapa, cartofii cuburi şi le...
Read more »

Ciorbă cu perişoare de peşte

  Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1 morcov 1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură pastă de ardei 2 roşii din conservă sau 1 pahar de suc de roşii 2-3 cartofi piper sare 2-3 linguri ulei 1 lingură griş 2-3 linguri...
Read more »

Ciorbă de miel

  Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptu­lui, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă) 1/2 căniţă orez smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau zeamă de varză ulei sare   Mod de...
Read more »

Borş cu perişoare de peşte

  Ingrediente: 1,5kg peşte (crap) 2 cepe medii 1 leg. ceapă verde 2 morcovi 2 ardei graşi l/2 felină 2 linguri orez l felie de pâine 1 ou 750ml borş 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 1 leg. pătrunjel verde 1 leg. leuştean sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele,...
Read more »

Ciorbă de burtă de miel

  Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină (mică) 1 morcov 1 ceapă 2-3 gălbenuşuri 100 g smântână sare şi piper după gust puţin oţet mujdei...
Read more »

Bors de miel cu lobodă

Bors de miel cu lobodă
  Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3 foi de dafin 1 ceaşcă oţet   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, oţe­tul, un praf...
Read more »

Ciorbă pescărească la ceaun

  Ingrediente: 750g crap 750g somotei 250g biban mic 500g aterină sau hamsie 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 4 cepe mari 100ml ulei 1 kg roşii 1,5 l borş proaspăt 1leg. pătrunjel 1leg. leuştean 100ml oţet sare piper   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se spală şi se...
Read more »

Ciorbă ca-n Delta Dunării

4 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, bi­ban, cărăşel, oblete, ghiborţ) 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten) 1ceapă mare 1 ţelină potrivită (ccal50g) 2-3 ardei graşi 2 mor­covi mari l rădăcină de pătrunjel 2 linguri bulion (sau 3-4 roşii bine coapte) l leg. pătrunjel l leg. leuştean 2-3 lămâi (500ml borş) sare...
Read more »

Ciorbă de peşte cu slănină

  Ingrediente: 1cap de crap de baltă 300g file de ştiucă 300g file de somn 300g file de şalău 150g slănină afu­mată 200g ceapă 200g morcovi l50g telină 200ml vin alb sec 1lingură pastă de ardei l/2 – lin­guriţă boia iute 1 leg. pătrunjel 3-4 l de apă sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Ciorba de fasole

  Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean 100 g tăiţei fierţi 1linguriţă de cimbru mărunţit 1 morcov ras 2 ardei tăiaţi 1 lingură de Borş Magic 1 linguriţă din Secretul Gustului   Mod de...
Read more »

Ciorba de conopida cu afumatura

Ingrediente: 300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g conopidă   Mod de preparare: Se taie costiţa julien, o punem la călit puţin, apoi punem o cratiţă cu apă la fiert, peste care punem...
Read more »

Bors Rusesc

apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1 ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1 sfeclă mică 3 cartofi 10 păstăi de fasole 1 ardei gras 4-5 roşii 150 g unt 100 g smântână 1 gălbenuş sare piper leuştean...
Read more »

Ciorbă de stavrid

  Ingrediente: 1 kg stavrid cu cap 1 ceapă 1 morcov 4-5 linguri bulion 1 legătură leuştean puţin ulei 1 lămâie sare piper 250 g cartofi 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi în 2 l de apă tot zarzavatul şi cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert, pui peştele...
Read more »

Ciorbă de ied

Ciorba_de_ied
O reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de ied 2,5 l apă 200 g morcovi 200 g albitură 100 g ţelină ceapă 100 g orez 250 g smântână 30 g făină 3...
Read more »

Ciorbă din drob de miel

  Ingrediente ciorbă: 2 l apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mică 1 foaie de dafin bulion oţet Ingrediente umplutură: măruntaie de la un miel 4 ouă 2 cepe tăiate mărunt câte 2 legă­turi de mărar şi pătrunjel sare piper 1 lingură de pesmet fin ulei Ingrediente aluat: 400 g făină...
Read more »

Reţete de post: Ciorbă de perişoare din soia cu zeamă de varză

  Ingrediente: 1 pungă de soia cubuleţe 2 cepe potrivite 3 morcovi 1 ţelină potrivită zarzavat de ciorbă  2- 3 linguri condiment tip Vegeta 1/2 ceaşcă ulei 1 l zeamă de varză (sau borş) leuştean verde 1 lingură bulion   Mod de preparare: Intr-o oală potrivită pun uleiul unde adaug ceapa tocată mărunt, morcovul...
Read more »

Reţete de post: Borş de sfeclă cu orez

  Ingrediente: 2 kg sfeclă roşie 2 cepe mari 1/2 kg morcov 1/2 kg ţelină 1/2 kg cartofi 3-4 linguri orez 3-4 linguri zarzavat de ciorbă 2 linguri bulion 2 l borş verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi sfecla de coa­jă, o treci pe răzătoarea cu ochiuri mari şi o pui într-o cratiţă cu...
Read more »

Retete de post: Ciorbă de bob

  Ingrediente: 250 g bob 1 morcov 1 păstârnac 1 pătrunjel 1/2 de ţelină 1 praz 1 ceapă 0,5 l zeamă de varză 1 foaie de dafin sare piper frun­ze de pătrunjel sau leuştean   Mod de preparare: Speli bobul şi-l pui la înmuiat în apă rece cu 10-12 ore înainte de pregătire, ii...
Read more »
 

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro