Retete magice:
Supă cremă de sfeclă
Ingrediente: o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de supă de legume sare piper negru smântână Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe jumătate, se descojeşte şi se rade. Ţelina crudă se dă şi ea pe râzătoare. Se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă şi se lasă...
Read more »
Cocktail Greta Garbo
Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml sirop de rodii puţină cremă de mentă Mod de preparare: Se introduc toate ingredientele împreună cu cuburile de gheaţă într-un shaker şi se agită bine. Se serveşte într-un pahar înalt, fără picior.Read more »
Coşuleţe cu legume
Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g roşii 300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei de măsline sare piper varză mărar Mod de preparare: Vinetele se spală, se curăţă de coajă din loc în loc, se taie în felii...
Read more »
Mazăre cu rinichi de porc
Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere pătrunjel sare piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei de floarea-soarelui vin roşu Mod de preparare: Ceapa...
Read more »
Dovlecei umpluţi cu legume
Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi 100 g unt o linguriţă de pudră de curry sare piper roşii cherry ulei smântână mărar Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă şi...
Read more »
Ratatouille simplu
Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vinete 450 g dovlecei 4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă de piper negru două linguri de amestec de ierburi Mod de preparare: Ardeii se curăţă şi se taie jullien. Se toacă cepele, roşiile, vinetele şi dovleceii....
Read more »
Cartofi ca la Bistriţa
Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper zeamă de carne sau de oase Mod de preparare: Se taie felii cartofii curăţaţi de coajă şi se aşază într-o tavă. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în ulei, după care se adaugă peste cartofii presăraţi cu...Read more »
Mîncare ardelenească de fasole verde
Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion 100-150 g slănină sau costiţă afumată 4 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi două linguriţe de făină mărar verde pătrunjel verde Mod de preparare: Se spală şi se curăţă fasolea verde (se pot pune şi păstăi galbene), apoi se fierbe...Read more »
Pilaf de legume cu peşte
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de ceapă verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu seminţe două linguri de pastă de tomate ulei de măsline sare piper pătrunjel varză murată chimen Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se...
Read more »
Supă de pui cu paste
Ingrediente: un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in suc propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon sare piper pătrunjel mărar Mod de preparare: Puiul se taie în bucăţi mai mici, se spală şi se pune într-un castron. într-o oală...
Read more »
Supă sănătoasă de legume
Ingrediente: două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru copt o jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau morcovi) o conservă de supă de legume (1.300 g) Mod de preparare: Se sotează merele şi ceapa presărate cu condimente într-o tigaie neaderentă stropită cu spray de...
Read more »
Sote de ficat de porc
Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin sare şi piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori. Căliţi-o în jumătate din cantitatea de ulei, iar când devine sticloasă...Read more »
Arroz con Pollo
preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui mici doi căţei de usturoi o ceapă tocată mărunt o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline 3 ceşti de orez 5 ceşti de supă de pui o ceaşcă de coriandru 400 g mazăre fiartă doi ardei iuţi tocaţi foarte mărunt sare şi piper ...
Read more »
Plăcintă cu dovlecei
Ingrediente: 250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce (de vaci) 2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi usturoiul, tai dovleceii rondele, roşiile bucăţele şi usturoiul mărunt şi le căleşti pe toate în ulei. Laşi să...
Read more »
Brioşe cu ciocolată
Ingrediente: 200 g struguri albi 200 g ciocolată albă 4 ouă 125 ml ulei, 200 g zahăr tos 250 g făină o linguriţă de pudră de scorţişoară două flori de cuişoare praf de copt sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat mentă unt Mod de preparare: Intr-un vas se mixează albuşurile cu zahărul...
Read more »
Paste cu brânză, legume si fructe de mango
Ingrediente: 400 g paste cu brânză două gulii două fructe de mango doi morcovi o legătură de ceapă verde 300 g fasole mange-tout o ţelină ulei de măsline sare piper pătrunjel smântână iaurt gras Mod de preparare: Guliile, morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii...
Read more »
Ciorba de cartofi cu zer
Ingrediente: 300 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 linguri smântână Mod de preparare: Fierbi morcovul, pătrunjelul rădăcină şi păstârnacul în 2 l apă cu sare. Cureţi cartofii şi îi pui în oală la fiert. După ce...Read more »
Prăjitură cu mere şi gem
Ingrediente: 500 g mere 250 g unt 4 ouă 300 g zahăr 200 ml lapte dulce 400 g făină praf de copt zahăr vanilinat un borcan cu gem de căpşuni o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de migdale un plic de jeleu două linguri de zahăr brun frişca Mod de preparare:...
Read more »
Legume gratinate cu cârnaţi
Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti doi morcovi o ţelină mai mare 6 bucăţi de porumb baby două fructe de mango 500 g broccoli 200 g ciuperci pleurotus o ceapă ulei de măsline sare piper busuioc verde usturoi Mod de preparare: Porumbul şi broccoli se spală şi se pun la fiert în apă fierbinte...
Read more »
Rulouri cu surimi
Ingrediente: 150 g orez pentru sushi 150 g batoane de surimi două linguri de oţet de orez o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de pudră de curry piper 4 foi de alge sos de soia mărar salată de crudităţi Mod de preparare: Orezul se spală...
Read more »
Prăjitură cu marmeladă
Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de copt 500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de zahăr pudra Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, adăugîndu-se apoi oul (bătut aparte cu furculiţa) şi coaja rasă de lămîie. Se...Read more »
Cum se prepara: Farfalle cu branza telemea, nuci, marar si busuioc (video)
Read more »
Fasole verde cu vita
Ingrediente: pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole verde un morcov o telina mica ceapa ulei sare patrunjel pasta de rosii Mod de preparare: Se portioneaza pulpa de vita/ vitel/ manzat si se pune la fiert separat intr-o oala cu apa si foarte putina sare. O ceapa taiata julien se caleste...Read more »
Frigărui cu vită marinată
Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă 3 căţei de usturoi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt două lingurii de seminţe de susan o lămîie ulei sare piper piure de cartofi salată die linte Mod de preparare: Carnea de vită...
Read more »
Sos mexican
Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute (chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr sare piper Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se pune la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă apoi apa şi se lasă la...
Read more »
Peste cu salată
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină un măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei de măsline 30 g zahăr tos o lămîie o tijă de ţelină sare piper pătrunjel varză albă varză roşie Mod de preparare: Fileurile de pangasius...
Read more »
Tortellini cu sos de brînză
Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai 100 ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g alune 50 g migdale busuioc verde sare piper ulei de măsline parmezan Mod de preparare: Brînză cu mucegai se taie cuburi şi se pasează cu...Read more »
Scoarta de copac cu nuca (desert)
Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml apă 200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de pudră de scorţişoară o portocală o lămîie un baton de scorţişoară 200 g miezuri de nucă frişcă Mod de preparare: Bicarbonatul se amestecă bine cu 250...
Read more »
Cocktail Roy Rogers
Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar înalt, fără picior, plin cu cuburi de gheaţă. Se agită totul bine cu un pai, apoi se decorează cu o cireaşă.
Read more »
Antricoate de miel cu usturoi
Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6 căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un ardei iute sare piper rozmarin o lingură de stafide negre miere cîteva pistile de şofran vin roşu sec Mod de preparare: Ardeii graşi şi...
Read more »
Salată de vară cu chifteluţe
O reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano, busuioc, sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti verzi, ardei gras si ardei iute. Ingrediente: 4 roşii o salată verde 500 g brînză de capră 500 g cartofi albi două ouă 4...
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 52 (video)
Read more »Tacos cu carne tocata
O reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare dulce, varza si smantana. Ingrediente: 500 g carne tocată 300 ml bere o ceapă mare tăiată mărunt 100 g porumb dulce 100 g mazăre dulce o foaie de tacos (obţinută din făină de grâu, făină de mălai, apă şi ou şi coaptă...
Read more »
Tambli
O reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos, tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei chile roşii 3-4 căţei de usturoi o jumătate de nucă de cocos un tamarind de mărime mică sare două căni de apă Mod de preparare: Intr-un bol se mixează...
Read more »
Ceviche de Pescado
O reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete, usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina, coriandru, frunze de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat specific peruan Ingrediente: un kg de peşte alb o ceaşcă de suc de limete un căţel de usturoi pisat doi ardei tocaţi mărunt doi...
Read more »
Plăcintă cu brînză dulce
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g seminţe de dovleac 50 g seminţe de susan 100 g fistic două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lămîie zahăr pudră Mod de preparare:...
Read more »
Desert cu banane
Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră 100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară două linguri de ulei sos de ciocolată mentă frişcă Mod de preparare: Ciocolata alba şi cea...
Read more »
Tocăniţă de cartofi cu peşte
Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel sare piper mălai salată de varză Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun într-un vas cu...
Read more »
Porc Chile Verde
Ingrediente: 8 bucati de chiles o lingură de chimen persan două linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4 căni de apă Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul. Când s-a încălzit se adaugă bucăţile de chiles (ardei iuţi mexicani). Se...
Read more »
Curry de orez cu scoici
Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry 150 ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline sare piper o linguriţă de pudră de curry salată ruccola nucşoară scorţişoară Mod de preparare: Scoicile se spală şi se pun într-o strecurătoare...
Read more »
Tarte cu nectarine
Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe de zahăr vanilinat un vîrf de linguriţă de sare două linguri de apă fistic prăjit nucă de cocos Mod de preparare: Amidonul se...Read more »
Salată de paste, naut si pui
Ingrediente: 300 g tăiţei un piept de pui 100 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 100 g seminţe de susan 100 g caşcaval o legătură de pătrunjel o lămîie un ardei iute sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se...
Read more »
Aperitiv cu mozzarella şi prune
Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă 25 g drojdie sare zahăr brun ulei 400 g mozzarella salată rucola prune pesto de busuioc Mod de preparare: Intr-un vas mai mare...
Read more »
Cannoli
Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g osînză sau unt 15 g cacao amară un ou 25 g zahăr o jumătate de pahar de vin de Marsala ulei umplutura: 500 g brînză ricotta 250 g zahăr pudră una-două linguri de lapte 100 g ciocolată de casă (tăiată bucăţele) 50 g dovleac confiat puţină...
Read more »
Pizza cu ansoa
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două linguri de pastă de tomate pastă de ardei dulce un ardei iute mic oregano piper parmezan Mod de preparare: Intr-un castronel se pun...
Read more »
Dulceata de mere
Ingrediente: 2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton) Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se taie în patru sau în opt (în funcţie de cît sînt de mari). Se ia o cratiţă mare, i se ung perelţii cu ulei, apoi...
Read more »
Ruladă cu gem de coacăze
Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos 25 g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de lămîie gem de afine gem de coacăze sare seminţe de mac miez de nuci Mod de preparare:...
Read more »
Midii umplute – Cozze ripiene
Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano Mod de preparare: Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschidă, punîndu-le pe foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise, dă deoparte valva goală. Separat, rumeneşte...
Read more »
Aperitiv cu anşoa şi caşcaval
Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline verzi fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf de linguriţă de praf de copt oregano sare piper ardei gras ceapă verde usturoi verde Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă caşcavalul şi parmezanul...
Read more »
Medalion de crap cu piure
Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două crenguţe de rozmarin sare piper Mod de preparare: Medalioanele de crap se spală, se scurg de apă şi se aşază într-o tavă. Se...
Read more »
Clătite cu garnitură de mazăre
Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două ouă o ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă sare piper o legătură de mărar ulei de floarea-soarelui 100 g alune prăjite Mod de preparare: Intr-o oală se pune laptele, apa minerală, ouăle...
Read more »
Cuşcuş cu carne de oaie
Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi doi morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline sare piper coriandru verde nucşoară boia dulce mazăre Mod de preparare: Carnea se spală, se scurge de apă şi se taie în bucăţi...
Read more »
Pacheţele cu nuci şi cafea
Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea măcinată un ou o jumătate de linguriţă de praf de copt sare topping de cafea physalis frişcă Mod de preparare: Făina se cerne...
Read more »
Leche Asada
preparat specific peruan Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă un sfert de ceaşcă de apă Mod de preparare: Se amestecă laptele dulce cu cel praf, cu jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi ouăle. Intr-un vas...
Read more »
Chiftele cu piept de pui şi sos
Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o jumătate de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet 100 g porumb 800 g roşii oregano bicarbonat de sodiu sare piper ulei făină legume de sezon Mod de preparare: Feliile de pîine se înmoaie...
Read more »
Tartă cu fructe de pădure si glazura de fructe
Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml iaurt gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500 g fructe de pădure două pliculeţe cu zahăr vanilinat două pliculeţe cu glazură din fructe Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina...Read more »
Clătite mexicane
Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă condimente (sare, piper, boia de ardei dulce şi iute) o lingură de pastă de tomate 5 linguri de caşcaval ras 3 linguri de ulei 20 de clătite...Read more »
Borş cu caltaboş
Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel sare piper Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a clocotit se adaugă caltboşul şi se lasă în continuare la fiert. După ce a fiert caltaboşul se adaugă borşul deja dat în clocot, pătrunjelul...Read more »
Flori cu brînză de capră
Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură de mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă sare piper legume de sezon Mod de preparare: Orezul se spală cu apă rece pînă cînd se elimină tot amidonul, se pune la...
Read more »
Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle
Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei de măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi zahăr Mod de preparare: Spală carnea de ton, apoi taie-o în felii subţiri, trece-le prin făină de grîu (în care ai pus puţină sare), scutură-le de...Read more »
Macrou cu mazăre
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o crenguţă de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi sare ulei de măsline piper pătrunjel paste orez basmati Mod de preparare: Macroul se eviscerează, i se îndepărtează capul, se spală şi se scurge de apă....
Read more »
Orez cu legume si sos de soia
Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g porumb boabe 300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g salată de sfeclă pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare, se acoperă cu...
Read more »
Prajitura cu branza dulce si mere
Ingrediente: 4 ouă 12 linguri de apă 12 linguri de zahăr 12 linguri de ulei 18 linguri de făină un vîrf de cuţit de sare praf de copt coajă rasă de lămîie pentru umplutură: 700 g brînză proaspătă de vaci un ou două linguri de smîntînă 7 linguri de zahăr o lingură de...Read more »
Paste cu parmezan şi sos
Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6 roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o linguriţă de busuioc uscat 100 g parmezan sare piper ulei de măsline busuioc verde Mod de preparare: Vinăta, dovlecelul şi ardeii graşi se spală,...
Read more »
Pui cu salvie şi legume
Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o portocală un baton de scorţişoară 300 ml vin alb demisec cimbru usturoi smlntînă Mod de preparare: Ardeii se spală, se curăţă de seminţe, se taie...
Read more »
Mititei sirbeşti – Cevapcici
preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel tocată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene mari, curăţate şi rase 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi pisaţi 3 linguri de boia de ardei dulce sau iute (după gust) două linguri de piper...
Read more »
Mămăligă din mei – Escudilla de mijo
preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză sărată, rasă 3 ouă zahăr după gust piper şofran şi scorţişoară după gust Mod de preparare: Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a...Read more »
Compot de struguri
Ingrediente: un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare Mod de preparare: Intr-o oală se pune la fiert apa în care s-au adăugat zahărul tos şi cel vanilinat. Cînd s-a dizolvat zahărul se adaugă şi cuişoarele. Boabele de struguri se pun în...
Read more »
Legume mexicane
Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciuperci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru, ghimbir, piper roşu sau negru) Mod de preparare: Se taie legumele în cubuleţe şi se înăbuşă timp de câteva minute într-o tigaie...Read more »
Prajitura scotiana
Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g ciocolată 200 g praline 200 g unt decorul: glazură de ciocolată Mod de preparare: Prăjeşte alunele şi migdalele şi curăţă-le de coajă. Pune-le apoi într-un...Read more »
Orez cu carne tocata de pui
Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa curry sare piper frunze de salvie patrunjel esenta de rom Mod de preparare: Orezul se fierbe in putina apa cu sare. Separat, carnea tocata de pui se fierbe in putina apa cu sare. Se caleste un minut putina ceapa taiata julien, apoi se pune orezul...
Read more »
Ton la cuptor – Tonno infornato
Ingrediente: o bucată de ton de aproximativ un kg ulei extravirgin de măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare Mod de preparare: Spală bine carnea de ton, usuc-o apoi cu un şervet absorbant, tai-o în felii mai groase. Unge cu ulei de măsline o formă de copt. Trece...Read more »
Cum se prepara: Salata de legume cu nuca si spanac (video)
Read more »
Punci de portocale
Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g zahăr 200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie Mod de preparare: Fierbeţi în clocot timp de zece minute zahărul, apa, vanilia, coaja de portocală şi zeama de portocală. Strecuraţi şi fierbeţi...
Read more »
Calamar umplut cu legume
Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole verde 300 g mazăre o lămîie capere un ardei iute sare piper oregano ulei smîntînă mărar Mod de preparare: Intr-un vas se înmoaie cru-...
Read more »Sos Huancaina
O reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific peruan Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă tocată 3 căţei de usturoi tocaţi două ouă fierte o linguriţă de turmeric pisat o cană de lapte condensat 70 g brânză de oaie...
Read more »
Salată de calamar cu sos alb
Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de miere 4 linguri de ulei de măsline salată rucola o linguriţă de oregano sare piper Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă...
Read more »
Tortellini cu sfeclă roşie
Ingrediente: 500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250 g brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă roşie 30 g seminţe de susan 100 g boabe de porumb ulei boia dulce parmezan Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă,...
Read more »
Fileuri de hering cu legume
Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui mărar sare piper Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi...
Read more »
Pithale
O reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan (obţinută din năut) o jumătate de linguriţă de seminţe de muştar o jumătate de linguriţă de şofran un vârf de cuţit de pudră de...
Read more »
Peste cu orez si soia
Ingrediente: 4 fileuri peşte alb 300 g orez 100 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi o ceapă o linguriţă de sos de soia 100 g parmezan sare piper pătrunjel ardei capia varză roşie Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se toata marunt. Se...
Read more »
Bărcuţe cu cremă de brînză
Ingrediente: două vinete mai mari o lingură de capere 50 g parmezan 200 g brînză de vaci 100 g caşcaval afumat o ceapă doi ardei graşi verzi un ardei iute două ouă pesmet sare piper busuioc verde ulei de măsline sos de roşii usturoi Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie...
Read more »
Pancakes cu sos de zmeură
Ingrediente: 250 g făină două linguriţe cu praf de copt sare 100 g zahăr tos 3 ouă 750 ml lapte bătut 50 g nucă de cocos un vîrf de linguriţă de pudră de ghimbir zahăr vanilinat unt sos de zmeură mentă zmeură proaspătă miere Mod de preparare: Intr-un bol înalt se pun...
Read more »
Tocăniţă de porc cu praz
Ingrediente: 600 g carne de porc două cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de boia dulce un morcov un fir de praz doi ardei capia 5 roşii sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel orez Mod de preparare: Carnea de porc se taie în bucăţele şi se ţine la rece. Prazul şi...Read more »
Carne de vită cu sos de bere
Ingrediente: un kg carne de vită 5 căţei de usturoi doi ardei capia 3 roşii 100 g morcovi baby 100 g fasole verde 100 g mazăre 100 g porumb cîteva frunze de salvie cimbru o cutie de bere (500 ml), două linguri de ulei, sare, piper. Mod de preparare: Carnea de vită...
Read more »
Salam de biscuiti cu rahat
Ingrediente: biscuiti rahat unt apa cacao zahar arome facultativ: curmale, coaja rasa de lamaie, portocala, nuca de cocos, nuca) Mod de preparare: Se sfarama biscuitii intr-un vas. Se prepara un sirop dintr-o cana de apa, 2 linguri de cacao, 2-3 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt biscuitii) si un...
Read more »
File de pangasius cu sos
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3 căţei de usturoi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir trei fire de cimbru o lămîie zahăr tos sare piper ulei de măsline ardei graşi cartofi albi Mod de preparare: Fileurile de pangasius se spală,...
Read more »
Nuga cu alune şi migdale
Ingrediente: 250 g alune 250 g migdale 550 g zahăr tos 600 ml miere 3 albuşuri 200 ml apă o sticluţă cu esenţă de migdale două foi de vafe Mod de preparare: Alunele şi migdalele se curăţă de coajă pe cît posibil şi se pun într-un castron. Intr-o oală se pun la...
Read more »
Pui cu ciuperci şi praz
Ingrediente: două piepturi de pui două fire de praz 500 g ciuperci 500 ml vin alb demisec sos de soia pudră de curry ghimbir ras zahăr brun doi căţei de usturoi sare piper pătrunjel ulei de măsline orez jasmine orez sălbatic Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie...
Read more »
Plinici cu ton şi pătrunjel
Ingrediente: două conserve de ton în ulei 900 g făină 200 ml apă 200 ml lapte dulce 200 g parmezan 35 g drojdie două ouă o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o legătură de pătrunjel ulei de măsline piper suc de lămîie Mod de preparare: Făina se ceme şi...
Read more »
Fidea cu cremă şi portocale
Ingrediente: 8 cuburi de fidea un litru lapte dulce 350 g zahăr tos 100 g făină 3 ouă 500 ml frişcă două pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g nucă de cocos două portocale două cuişoare un vlrf de linguriţă de sare ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Intr-un castron se dizolvă făina...
Read more »
Orez cu legume şi carne
Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă doi căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4 roşii 250 g orez pudră de curry sare piper ulei pătrunjel ardei copţi varză murată Mod de preparare: Carnea de porc şi cea...
Read more »
Somon la cuptor cu praz
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 ml vin alb demisec 500 g cartofi albi un fir de praz 3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 50 g unt 100 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper două fire de cimbru orez paste mici Mod de preparare: Fileurile de somon se...
Read more »
Vinete cu fenicul şi cuşcuş
O reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras, sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos de smantana Ingrediente: două vinete o bucată de fenicul 500 g ciuperci 200 g cuşcuş 8 ardei capia doi ardei graşi două linguri de sos de...
Read more »
Prăjitură cu cremă de cafea
Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri de nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată sare două pliculeţe zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de praf de copt Mod de preparare: Intr-un bol se pun gălbenuşurile şi se mixează...
Read more »
Frigărui de pui cu fasole
Ingrediente: două piepturi de pui 4 ardei graşi 250 g fasole albă uscată un fir de praz 5 roşii un ardei iute mic două linguriţe de boia dulce ulei de floarea-soarelui sare piper mărar varză roşie castraveţi verzi usturoi Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se...
Read more »
Jamie Oliver in America 1 (video)
Read more »Legume cu pui si pudra de scortisoara
Ingrediente: două piepturi de pui 200 g mazăre 100 g porumb boabe doi morcovi 300 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi pudră de scorţişoară jumătate de lămîie sare piper pătrunjel varză albă varză roşie oţet de mere Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi...
Read more »
Bhappa Doi
preparat specific indian Ingrediente: o cană de iaurt o conservă de 400 g lapte condensat 5 migdale 10 boabe de fistic 5 stafide două căni de apă Mod de preparare: Se amestecă într-un blender iaurtul şi laptele condensat. Se adaugă migdalele, fisticul şi stafidele. Se mixează din nou. Compoziţia se pune într-o...
Read more »
Prăjitură cu smochine şi nuci
Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr tos 100 g amidon alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml frişcă 4 pliculeţe zahăr vanilinat sare mentă proaspătă topping de căpşune Mod de preparare: Ouăle se mixează împreună cu un praf de sare şi zahărul...
Read more »