sâmbătă, 6 octombrie 2012

Retete magice #58


Retete magice:

Mancare mexicana

Mancare mexicana
O reteta de mancare mexicana din cartofi, sunca, ciuperci, smantana, oua, porumb boabe, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g sunca 250 g ciuperci 200 g smantana 2 oua 250 g porumb boabe ulei piper sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert cu coajă. Dai morcovii...
Read more »

Mamaliga ciobaneasca

Mamaliga ciobaneasca
O reteta de mamaliga ciobaneasca din malai, unt, branza burduf, urda, cascaval, cas, smantana, apa si sare. Ingrediente: 1 kg malai 200 g unt 200 g branza burduf 200 g urda 200 g cascaval 200 g cas 200 g smantana 3 l apa sare Mod de preparare: Pui la fiert 3 l apă şi...
Read more »

File de vitel si pui cu lamaie

File_de_vitel_si_pui_cu_lamaie.jpg
O retete de file de vitel cu file de piept de pui, supa de pui, foi de dafin, coaja de lamaie, suc de lamaie, morcovi, mazare, unt, zahar si sare. Ingrediente: 800 g file de vitel 800 g file de piept de pui 2 l supa de pui foi de dafin coaja rasa de...
Read more »

Aperitiv din cascaval cu frisca

Aperitiv din cascaval cu frisca
O reteta foarte simpla de aperitiv din cascaval cu faina, unt, sunca, oua, sare, piper si apa. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 200 g sunca 3 oua 250 g cascaval 1/2 lingurita sare piper apa   Mod de preparare: Din făină, unt, sare şi apă faci un aluat. îl împătureşti în folie...
Read more »

Paine cu ardei

Paine cu ardei
O reteta soarte simpla de paine cu ardei rosu, ardei galben, faina, drojdie, apa, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 600 g faina 1 cub mic de drojdie 250 ml apa 1 lingura zahar 4-5 linguri ulei sare   Mod de preparare: Pui într-un vas adânc de bucătărie făina,...
Read more »

Choux-uri umplute cu icre

Choux-uri umplute cu icre
O reteta foarte simpla de choux-uri umplute cu icre si oua, faina, unt si sare. Ingrediente: 1/2 pahar apa 3 oua 125 g faina 150 icre 60 g unt sare   Mod de preparare: Fierbi apa cu sare şi unt până dă în clocot. Adaugi făina şi amesteci până se încorporează. Laşi deoparte să...
Read more »

Rulada de pui cu prune uscate

Rulada de pui cu prune uscate
O reteta de rulada de pui cu prune uscate, miere, sare, piper rosu, smantana, vin alb, unt, ciuperci, ulei, faina si oua. Ingrediente: rulada: 4 bucăţi piept de pui 1 lingură miere 10-12 prune uscate fără sâmburi sare piper pentru sos: 1 lingură boabe piper roşu şi negru 100 ml smântână 100 ml vin...
Read more »

Mancarica de ardei cu orez

Mancarica de ardei cu orez
O reteta foarte simpla de mancarica cu ardei, ceapa, orez, rosii, ulei, sare, piper si cateva frunze de patrunjel. Ingediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei verde 2 cepe 150 g orez cateva rosii ulei sare piper cateva frunze de patrunjel   Mod de preparare: Ardeii îi cureţi de seminţe, îi speli...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Gloria (video)

Cum se prepara Cocktail Gloria (video)
  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Gloria   Ingrediente: 2 oz Tequila 1 oz Lemon Juice 1 oz Simple Syrup Champagne  
Read more »

Sufleu din varza acra si cartofi

Sufleu din varza acra si cartofi
O reteta de sufleu din vatza acra, cartofi, unt, sunca, lapte, smantana, ceapa, ulei, maghiran, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 1 lingura unt 350 g şuncă 125 ml lapte 500 g varză acră 300 g smântână 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 linguriţă măghiran 125 ml vin alb sare piper...
Read more »

Spaghete bologneze

Spaghete bologneze
O reteta de spaghete bologneze cu carne de vita tocata, praz, morcov, ceapa, usturoi, ulei, rosii, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne vită tocată 400 g spaghete 1 bucată praz 1 morcov 1 ceapă 1 căţel usturoi 4 linguri ulei 1 conservă roşii întregi 3 linguri bulion pătrunjel verde tocat sare...
Read more »

Ciorba de peste Clarias

Ciorba de peste Clarias
O reteta de ciorba de peste din medalioane de peste Clarias, ceapa, cartofi, leustean, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi medalion peşte Clarias 1 ceapă 3-4 cartofi 2-3 roşii leuştean mărar borş sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coa­jă ceapa şi cartofii, le speli şi le toci mărunt. Le pui...
Read more »

Cuiburi de carne tocata

Cuiburi de carne tocata
O reteta de cuiburi de carne tocata cu lapte, drojdie, sare, faina, ceapa, morcov, ou, sare, piper, verdeata si unt. Ingrediente: 250 ml  lapte drojdie cât o nucă sare făină cât cuprinde umplutură: 300 g carne tocată 1 ceapă 1 morcov 1 ou sare piper verdeaţă tocată 1 linguriţă unt   Mod de preparare:...
Read more »

Pui cu mere si portocale

O reteta de pui cu mere, portocale, cartofi, ceapa, fosie de dafin, patrunjel, telina, cuisoare, ienibahar, sare, piper, ulei de masline, pesmet si patrunjel Ingrediente: 4 pui mici de circa 500 g 700 g cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri 350 g mere verzi, curăţate, fără seminţe şi tăiate felii 1 ceapă mare curăţată...
Read more »

Tocăniţă de vită cu vin roşu

Tocăniţă de vită cu vin roşu
O reteta foarte simpla de tocanita de vita cu vin rosu, ceapa rosie, boia, rosii, ardei rosu, ulei chimen, piper si sare. Ingrediente: 800 g carne de vită 500 g ceapă roşie 250 g bo­ia 250 g roşii 1 ardei roşu 200 ml vin roşu 2 lin­guri ulei chimen piper sare   Mod de...
Read more »

Chec cu ton si ardei

Chec cu ton si ardei
O reteta de chec cu ton, ardei rosii, ardei verde, cascaval, faina, lapte, ulei, oua, drojdie, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 con­servă de 200 g ton în suc propriu 500 g ardei roşii 100 g ardei verde 150 g caşcaval ras 150 g făină 150 ml lapte 100 ml ulei 4...
Read more »

Pui fript cu varză de Bruxelles

16 February 2011
O reteta de pui fript cu varza de bruxelles si unt, cascaval, faina, lapte, smantana, bulion, sare si piper. Inrgediente: 1 kg pui 100 g unt 1,5 varză de Bruxelles 100 g caşcaval 50 g făină 300 ml lapte 200 g smântână 25 g bulion piper sare   Mod de preparare: Cureţi puiul, îl...
Read more »

Orez cu prune uscate

O reteta foarte simpla de orez cu prune uscate si zahar. Ingrediente: 400 g prune uscate 1 cană de orez 300-400 g zahăr   Mod de preparare: Speli foarte bine prunele uscate şi le pui la fiert până se umflă şi se fierb foarte bine. Când s-au fiert, adaugi orezul spălat în prealabil şi...
Read more »

Ciorbă de peste cu hribi

Ciorbă de peste cu hribi
O reteta foarte simpla de ciorba de peste cu ceapa, hribi uscati, zeama de varza si piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 3-4 cepe mari 200 g hribi uscaţi 2 l zeamă de varză piper     Mod de preparare: Pui zeama de varză în oală şi mai adaugi 2 l de apă. Adaugi...
Read more »

Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume

Pachetele_de_primavara_cu_legume_13.jpg
O reteta simpla de pachetele de foietaj din varza, ardei verde, ardie galben, rosii, telina, usturoi, morcovi, boia dulce, sos de soia, sare, piper si 3 oua. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj 1/2 varza 1 ardei verde 1 ardei galben 1/2 telina 2 cepe rosii 1 capatana usturoi 3 morcovi vegeta boia dulce sos...
Read more »

Crochete de cartofi si caşcaval

Crochete de cartofi si caşcaval
O reteta de crochete de cartofi si cascaval din ton in ulei, cartofi, patrunjel, usturoi, piper, ou, baghete scurte de cascaval si pesmet. Ingrediente: 300 g cartofi 300 g peşte (ton în ulei) pătrun­jel tocat 1 căţel de usturoi zdrobit piper 1 ou 12 baghete scurte de caşcaval pesmet   Mod de preparare: Fierbi...
Read more »

Tocanita de fasole cu carne de porc

Tocanita de fasole cu carne de porc
O reteta de tocanita de fasole cu ceafa de porc, kaizer, ceapa, fasole cu bobul mare, vin rosu, busuioc uscat, patrunjel, ulei si zahar. Ingrediente: 500 g ceafă porc 5 felii kaizer 1 ceapă 2 roşii 1 kg fasole cu bobul mare 200 ml vin roşu busuioc uscat pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură...
Read more »

Paste cu sos delicios de legume

Paste cu sos delicios de legume
O reteta de paste cu un sos delicios de legume din ceapa, morcovi, telina, gulie, sare, piper, ulei, suc de rosii, smantana, pasta de ardei sau putin praf de chilii. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi potriviţi 1 ţelină mică 1 gulie sare piper 5 linguri ulei 500 ml suc de roşii 1 lingură smântână...
Read more »

Ciuperci cu pastă de brânză, si şuncă la cuptor

Ciuperci cu pastă de brânză, si şuncă la cuptor
O reteta de ciuperci cu pasta de branza si sunca la cuptor din ciuperci, branza proaspata de vaci, smantana, sare, condimente, oua, sunca si ceapa. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1/2 branza proaspata de vaci 300 ml smantana sare condimente 2 oua cateva feliute de sunca 1 ceapa mica   Mod de preparare: Cureţi ciu­percile...
Read more »

Bors de cartofi si carnati de casa

Bors de cartofi si carnati de casa
O reteta de bors de cartofi si carnati de casa cu foi de dafin, patrunjel uscat, marar uscat, morcov, pasta de tomate, zacusca, smantana si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg car­tofi 1/2 kg cârnaţi de casă 3 foi dafin 1 lin­gură pătrunjel uscat 1 lingură mărar uscat 1 mor­cov 2 linguri pastă tomate 4 linguri...
Read more »

Supă de ceapă cu perisoare si busuioc

O reteta de supa de ceapa cu perisoare si busuioc din ceapa, usturoi, sare, faina, ulei, vin alb, praz, carne macra, oua si paturnjel. Ingrediente: pentru supa: 3 cepe 4 căţei de usturoi sare 1 lingu­ră făină 50 ml ulei 1 cub concentrat de supă 100 ml vin alb 1 praz pentru perişoare: 500...
Read more »

Bărcuţe din ouă umplute

Bărcuţe din ouă umplute
O reteta de barcute din oua umplute cu sunca, maioneza, oua, ceapa, gogosari murati, mustar, ulei, sare, piper si frunze de marar. Ingrediente: 250 g sunca 100 g maioneza 6 oua 1 ceapa 4-5 fasii de gogosari murati 1 lingura mustar ulei sare piper frunze de marar   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari,...
Read more »

Ciorbă de văcuţă cu legume

Ciorbă de văcuţă cu legume
O reteta de ciorba de vacuta cu legume din carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, smantana, bors, sare si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Fitzgerald (video)

Cum se prepara Cocktail Fitzgerald (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Fitzgerald Ingrediente: 1/2 oz Gin 1 oz Simple Syrup 3/4 oz Lemon Juice 2 Dashes Angostura Bitters  
Read more »

Şefrito

Şefrito
O reteta de sefrito cu carne de vaca, ulei de masline, lamaie, piper, sofran si sare. Ingrediente: 1/2 kg carne vacă 2 linguri ulei de măsline 1 lămâie 3/4 l apă caldă 1 vârf cuţit de piper 1 vârf cuţit şofran sare   Mod de preparare: Tai carnea în cuburi de mărime potri­vită. într-o...
Read more »

Biftec californian

Biftec californian
O reteta de biftec californian din carne de porc, portocala, usturoi, ciuperci, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 1 portocala 3-4 catei de usturoi 7-8 ciuperci marar sare piper   Mod de preparare: Cu­reţi usturoiul şi îl pisezi, apoi freci bucăţile de porc cu el. Stropeşti cu sucul de porto­cale,...
Read more »

Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval

Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval
O reteta de placinta cu pastrama, carnaciori, cascaval, oua, ceapa, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250 g cârnăciori 250 g pastrama 300 g caşcaval 5 ouă 2 cepe 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa de coajă, o speli şi otai mărunt. Speli...
Read more »

Ficat de porc dat prin ou

Ficat de porc dat prin ou
O reteta foarte simpla de ficat de porc dat prin ou si lapte, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 1/2 lapte 1 ou pesmet ulei sare   Mod de preparare: Speli ficatul cu apă rece, îl ştergi cu un şervet de bucătărie şi îl tai felii groase. Cureţi bucăţile de...
Read more »

Cotlet de porc cu visine

Cotlet de porc cu visine
O reteta de cotlet de poc cu visine, zahar, amidon, vin rosu, unt, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi carne porc 1 borcan compot de vişine 1 linguriţă zahăr 50 ml vişinată 1 lingură amidon 4 linguri unt topit 4 linguri vin roşu 5-6 linguri supă de carne sare piper  ...
Read more »

Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza
O reteta foarte simpla de file de merluciu cu maioneza, morcovi, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati file de merluciu 3-4 morcovi 1 cana maioneza sare patrunjel verde   Mod de preparare: Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, impreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele cand s-a fiert, il scurgi...
Read more »

Ciorbă de coadă de vacă

O reteta de ciorba de coada de vaca cu usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente: 1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare 3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 lin­guri oţet piper...
Read more »

Cartofi cu afumatura

Cartofi cu afumatura
O reteta de cartofi cu afumatura si branza topita, ceapa, oua, rosii, ulei de masline, smantana, boia dulce, nucsoara, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 60 g brânză topită 150 g cartofi fierţi 2 cârnaţi afumaţi 1 ceapă 3 ouă 3 roşii 3 linguri ulei de măsline 3 linguri smântână boia dulce nucşoară sare...
Read more »

Ardei umpluti cu carne tocata

Ardei umpluti cu carne tocata
O reteta foarte simpla de ardei umpluti cu carne tocata si rosii, ulei, bulion, orez, ou, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei mari 300 g carne tocata 200 g rosii 100 ml ulei 2 linguri bulion 1 ceasca orez 1 ou sare piper   Mod de preparare: Amesteci orezul cu carnea si oul, potrivesti...
Read more »

Peste umplut la cuptor

Peste umplut la cuptor
O reteta de peste umplut la cuptor cu ciuperci, ceapa, usturoi, faina, ulei de masline, oua, bulion, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper negru, vina alb sec si sare. Ingrediente: 1 peşte mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 căţei de usturoi 1 lingură faină 4 linguri...
Read more »

Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajita

Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajita
O reteta de supa crema de legume cu ceapa, morcov, telina, praz, cartofi, mazare, smantana, galbenus de ou, unt, sare, patrunjel verde si crutoane de paine prajita Ingrediente: supă 1,5 1 ceapă 60 g morcov 100 g ţelină 50 g praz 100 g cartofi 300 g mază­re 100 g smântână 150 g un gălbenuş...
Read more »

Varză umplută

Varză umplută
O reteta foarte simpla de varza umpluta cu carne tocata, slanina, ceapa, usturoi, oua, ulei, morcov, ardei gras, cimbru, sare si supa de oase. Ingrediente: 1 varza marunta 500 g carne tocata 200 g salnina 3 cepe 6 catei de usturoi 2 oua ulei 1 morcov 1 ardei gras cimbru sare 600 ml supa...
Read more »

Perisoare cu verdeţuri si sos de roşii

O reteta de perisoare cu verdeturi si sos de rosii din carne, ceapa, paine alba, patrunjel verde, oua, marar, cartof, slanina de porc, rosii in bulion, ulei, frunze de tarhon si supa de carne. Ingrediente: pentru perişoare: 600-700 g carne 1 ceapă de mărime mijlocie 1 fe­lie de pâine albă 1 legătură de pătrunjel...
Read more »

Vită cu sos de oţet şi spanac

Vita_cu_sos_de_otet_si_spanac.jpg
O reteta de vita cu sos de otet si fruze de spanac, margarina, otet balsamic si ceapa rosie. Ingrediente: 1 muschi de vita 1/2 ceasca de vin rosu 150 g frunze de spanac margarina slaba 1 lingura otet balsamic 1 ceapa mare rosie   Mod de preparare: Spală bine frunzele de spanac şi lasă-le...
Read more »

Sendvis – surpriza

Sendvis – surpriza
O reteta de sandiv surpriza din paine graham, branza slaba de capra, ardei gras, frunze de spanac proaspat si margarina slaba. Ingrediente: 4 felii de paine graham 2 felii de branza slaba de capra 2 ardei grasi 4 frunze de spanac proaspat margarina slaba   Mod de preparare: Pune pe grătar ardeiul tăiat felii...
Read more »

Gustare cu dovlecei

Gustare cu dovlecei
O reteta de gustare cu dovlecei din faina integrala, faina normal de grau, praf de copt, scortisoara, margarina, zahar tos, zahar brun, oua, iaurt de vanilie degresat si dovlecei. Ingrediente: 1/2 ceaşcă cu făină integrală 1/2 ceaşcă cu făină normală de grâu 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă praf de scorţişoară 1...
Read more »

Friptura de porc cu anans

Friptura de porc cu anans
O reteta de friptura de porc cu ananas din pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare, piper, usturoi, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 2 cani de apa 3 catei de usturoi 2 cepe 100 g unt cateva felii de ananas 2 foi...
Read more »

Supă-cremă de spanac cu muştar

Supă-cremă de spanac cu muştar
O reteta de supa crema de spanac din ceapa, unt, usturoi, faina, iaurt, mustar, vin alb, sare, piper si spanac congelat. Ingrediente: 250 g spanac congelat 1 ceapa 2 linguri unt 1 catel usturoi 2 linguri faina 150 g iaurt 1 lingura mustar 1 cescuta cu vin alb sare piper alb   Mod de...
Read more »

Ceapa umpluta

Ceapa umpluta
O reteta de ceapa umpluta cu amestec de carne tocata, ciuperci, unt, paine, smantana, vin alb sec, supa de pui, patrunjel, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 4-6 cepe mijlocii 300 g amestec de carne tocata 150 g ciuperci 1 lingur unt 2-3 felii de paine 2 linguri de smantana 50 ml vin alb sec...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequini (video)

Cum se prepara Cocktail Tequini (video)
  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Tequini. Ingrediente: 2 oz Cielo Reposado Tequila 1/2 oz Vermouth 1/2 oz Orange Bitters  
Read more »

Pizza cu buline

Pizza cu buline
O reteta de pizza cu buline din aluat de paine, sos de rosii, rosii, mozzarella, usturoi, busuioc, parmezan, seminte de pin, ulei de masline si sare. Ingrediente: 300 g aluat de paine 30 g sos de rosii 5 rosii mici 200 g mozzarella 4 catei usturoi 6 fire busuioc 120 g parmezan 50 g...
Read more »

Chifle delicioase

Chifle delicioase
O reteta de chifle delicioase din aluat de paine, amestec de carne tocata, morcov, ardei gras, ceapa, galbenusuri, cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 800 g aluat de paine 500 g amestec de carne tocata 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapa 2 galbenusuri 200 g cascaval ulei sare   Mod de preparare: Taie ceapa...
Read more »

Lipie marmorata

Lipie marmorata
O reteta de lipie mormorata din aluat de paine, dovlecel, ardei capia sau ardei gras, ceapa, branza de vaci, smantana si sare. Ingrediente: 300 g aluat de paine 1 dovlecel 2 ardei capia sau ardei grasi 1 ceapa 200 g branza de vaci 3-4 linguri cu smantana mai grasa sare   Mod de preparare:...
Read more »

Tocanita de ficat de pui cu piure

Tocanita de ficat de pui cu piure
O reteta de tocanita de ficat de pui cu piure din ficat de pui, ceapa rosie, ulei ardei, piper, boia dulce, vegeta, cartofi, margarina, lapte si un cub de knorr de pui. Ingrediente: 250 g ficat de pui 3 cepe mari roşii 3 linguri de ulei un ardei mic roşu un vârf cuţit de...
Read more »

Cotlet in sos de cafea

Cotlet in sos de cafea
O reteta de cotlet in sos de cafea din ceapa, ulei, sare, piper, zeama de oase, coniac, zahar, cafea solubila, smantana, faina si unt. Ingrediente: 4 cepe 4 felii de cotlet cu os 4 linguri ulei sare piper 600 ml zeama de oase 1-1/2 lingura de coniac 1 lingura zahar 2 lingurite de cafea...
Read more »

Ouă frigănele

O reteta de oua friganele din ceapa, unt, chifla, patrunjel, lapte, carne tocata, oua, sare, piper, ulei si andive. Ingrediente: 1 ceapă 40 g unt 1 chiflă mai veche 125 ml lapte cald 1/2 legătură pătrunjel 500 g carne toca­tă 2 ouă crude 1/2 linguriţă măghiran sare piper 8 ouă fierte tari 4 linguri...
Read more »

Pastă de jumări si caşcaval

O reteta de pasta de jumari cu cascaval sin oua, jumari, maioneza, ceapa, mustar, margarina, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g jumări 4 ouă fierte 1 lingu­ră maioneză 1 ceapă 1 linguriţă muştar 50 g margarină 2 linguri caşcaval ras sare piper   Mod de preparare: Dai jumări­le împreună cu ouăle fier­te şi...
Read more »

Cartofi cu carne tocată

Cartofi cu carne tocată
O reteta de cartofi cu carne tocata si ceapa rosie, usturoi, ulei, pasta de tomate, cascaval, smantana, patrunjel, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 6 cartofi mari 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei 500 g carne tocată 5-6 linguri pastă tomate 25 g caşcaval 1 cană smântână pătrunjel sare piper...
Read more »

Crema de fructe cu frisca

O reteta de crema de fructe cu frisca si smochine, curmale, prune uscate, stafide, zeama de lamaie si nuci proaspete. Ingrediente: 130 g smochine 130 g curmale fără sâmburi 130 g prune uscate fără sâmburi 100 g stafide zeamă la o lămâie mare 3 linguri nuci măcinate 100 g frişcă proaspătă   Mod de...
Read more »

Salată de fructe cu frisca

Salată de fructe cu frisca
O reteta salata de fructe cu frisca din portocala, zahar pudra, gelatina de coacaze, compot de cirese, nuci, mere, stafide si frisca. Ingrediente: o portocală 1/4 ceaşcă zahăr pudră două linguri gelatină de coacăze un borcan compot de cireşe o linguriţă nuci tăiate două mere 50 g stafide 100 g frişcă     Mod...
Read more »

Ciuperci umplute, pane

Ciuperci umplute, pane
O reteta de ciuperci umplute, pane din unt, patrunjel, ceapa, sare, otet, piper, faina, lapte, ulei si pesmet. Ingrediente: 500 g ciuperci 20 g unt o legătură pătrunjel tocat mărunt o lingură ceapă tocată mărunt sare piper o lingură oţet 2 linguri făină 100 ml lapte 2 ouă ulei pesmet   Mod de preparare:...
Read more »

Varza murata cu afumatura si foi de dafin

Varza murata cu afumatura si foi de dafin
O reteta de varza murata cu carne de porc, costita de porc afumata, morcov, marar, ceapa, foi de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza murata 500 g carne de porc 1 costita de porc afumata mai slaba 1 morcov 1 legatura de marar 2 cepe untura 2 foi de dafin ulei sare  ...
Read more »

Ghiveci ardelenesc

O reteta de ghiveci ardelenesc din ceapa, orez, ardei gras, dovlecel, ciuperci, marar, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 2 cepe 1 cană orez 1 ardei gras din borcan sau con­gelat 1 dovlecel proaspăt sau din congelator 1 borcan ciuperci 1 legătură mărar sare piper caşcaval pentru presărat deasupra   Mod de preparare: Cureţi ceapa...
Read more »

Banane cu bezea

O reteta de banane cu bezea si zahar, baton de vanilie, orez, lapte, oua, gelatina de fructe si unt. Ingrediente: 3 banane medii 150 g zahăr un baton vanilie 4 linguri orez 1 lapte două bucăţi de za­hăr două ouă o lingură gelatină de fructe 30 g unt   Mod de preparare: Faci un...
Read more »

Pulpa de porc la cuptor

Pulpa de porc la cuptor
O reteta foarte simpla si extrem de delicioasa de pulpa de porc la cuptor cu sare, piper, oregano, cimbru, vin, bulion si usturoi. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc sare piper oregano cimbru 2 pahare de vin 4 linguri bulion 1 capatana usturoi Mod de preparare: Se spala carnea, se condimenteaza, se impaneaza cu...
Read more »

Cum se prepara Spaghete Bolognese (video)

Cum_se_prepara_Spaghete_Bolognese.jpg
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara spaghete bolognese. Daca va plac spaghetele bolognese nu uitati de sosul special pentru spaghete bolognese.
Read more »

Lasagne cu spanac si rosii

Lasagne cu spanac si rosii
O reteta de lasagne cu spanac si rosii din ceapa, usturoi, ulei, carne tocata de vita, rosii, sunca, verdeata, spanac, mozzarella, smantana, oua, parmezan, sare, piper, foi de lasagna si pasta de rosii. Ingrediente: 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 400 g carne tocată, de vită 500 g roşii bucăţi (pachet)...
Read more »

Ciorba de porc cu legume si agurida

Ciorba de porc cu legume si agurida
O reteta de ciorba de porc cu legume si agurida din carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, praz, varza alba, cartofi, ardei gras, dovlecei, smantana, sare, knorr, agurida si o legatura mica de patrunjel. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g praz...
Read more »

Sufleu de pui si varză murată

Sufleu de pui si varză murată
O reteta foarte simpla de sufleu de pui cu sare, piper, boia de ardei dulce, vartofi, varza murata, coacaze, foi de dafin, supa, vin alb, emmentaler si pesmet. Ingrediente: 400 g file din piept de pui sare piper boia de ardei dulce 400 g cartofi 500 g varza murata 4 coacaze 2 foi de...
Read more »

Cannelloni cu spanac si umplutură cremoasă de brânză

Cannelloni cu spanac si umplutură cremoasă de brânză
O reteta absolut delicioasa de cannelloni cu spanac, branza ricotta, sare, oua, piper, nuscoara, sos de rosii si branza telemea rasa. Ingrediente: 300 g brânză ricotta sau cremă de brânză 400 g spanac sare 3 ouă piper nucşoară 12 cannelloni 400 ml sos de roşii 100 g brânză telemea, rasă   Mod de preparare:...
Read more »

Bors de legume delicios

Bors de legume delicios
O reteta de bors de legume absolut delicios din oase de porc, rosii, cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole, ceapa, patrunjel, bors, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg oase de porc 3-4 rosii 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 dovlecel 1 telina 150 g fasole congelata 100 g fasole boabe...
Read more »

Biscuiti cu magiun

Biscuiti cu magiun
O reteta foarte simpla de biscuiti cu magiun din faina, zahar oua, frisca si unt rece. Ingrediente: 1 borcan magiun 300 g faina 100 g zahar 2 oua 3 linguri frisca 200 g unt rece   Mod de preparare: Din făină, zahăr, 1 ou, 2 lingudcu frişcă şi cubuleţe de unt, frământă un aluat...
Read more »

Piept de pui cu sos de ceapa

Piept de pui cu sos de ceapa
O reteta de piept de pui cu sos de ceapa din masline verzi, piept de pui, ceapa, usturoi, vin, ulei de masline, lamaie, salvie uscata, rozmarin uscat, miere si usturoi. Ingrediente: 1 kg piept de pui 300 g ceapa 100 g masline verzi 5 catei de usturoi 100 ml vin pentru marinata: 100 ml...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Dickens Martini (video)

Cum se prepara Cocktail Dickens Martini (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Dickens Martini Ingrediente: 3/4 oz Dry Vermouth 2.5 oz London Dry Gin
Read more »

Budinca de macaroane cu carne tocata de vita

Budinca de macaroane cu carne tocata de vita
O reteta de budinca de macaroane cu carne tocata de vita, morcov, ceapa, oua, cascaval, smantana, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet macaroane 500 g carne tocata de vita 1 morcov 2 cepe 2 oua 150 g cascaval 200 g smantana 1 lingura cu unt 1 lingura cu pesmet ulei sare...
Read more »

Supă de gaină cu zdrenţe de ouă

O reteta de supa de gaina cu zdrente de oua si ceapa, morcov, telina si albitura, knorr, boabe de piper, oua, cascaval, sare, sare de lamaie si patunjel verde. Ingrediente: carne de găină (pasăre) 0,8-1 kg ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g o linguriţă de knorr câteva boabe de...
Read more »

Aluat franjurat

Aluat franjurat
O reteta foarte simpla de aluat franjurat din faina, unt, branza de vaci, sunca, cascaval si ciuperci Ingrediente: 250 g faina 250 g unt 250 g branza de vaci umplutura: 200 g sunca 150 g cascaval 150 g ciuperci   Mod de preparare: Freci branza de vaci cu unt si un praf de sare....
Read more »

Plăcintă cu varză murată si carne tocata

Plăcintă cu varză murată si carne tocata
O reteta de placinta cu varza murata, carne tocata, ceapa, galbenus, ulei, sare, lapte, drojdie si faina. Ingrediente: 1 varza murata 400 g carne tocata 2 ceapa 1 galbenus ulei sare pentru aluat: 200 ml lapte 1 galbenus 25 ml ulei sare 1 lingura cu drojdie 500 g faina   Mod de preparare: Dizolvă...
Read more »

Retete de post: Prajitura cu biscuiti

Retete de post: Prajitura cu biscuiti
O reteta de prajitura cu buscuiti de post din zahar, rahat, stafide, zahar vanilinat, nuca, rom, apa, cacao, ciocolata de post si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g biscuiti simpli 150 g zahar 3 pliculete cu zahar vanilat 500 g rahat 50 g stafide 100 g nuca 150 ml rom 150 ml apa 50...
Read more »

Budinca de varză murată cu ciuperci

O reteta de budinca de varza murata cu ciuperci, taitei, ceapa, pesmet, vin alb, cascaval, ulei, sare si unt. Ingrediente: 200 g taitei 1 varza murata 700 g ciuperci proaspete 2 cepe 2 linguri pesmet 1 pahar cu vin alb 100 g cascaval ulei sare 25 g unt   Mod de preparare: Pune tăiţeii...
Read more »

Ciorbă de batal cu legume

O reteta de ciorba de batal (berbec) cu ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi, varza alba, rosii, pasta de tomate, sare, bors si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de berbec 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g car­tofi 150 g varză albă...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Swedish Pinch (video)

Cum se prepara Cocktail Swedish Pinch (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Swedish Pinch Ingrediente: 2 oz Karlsson’s Gold Vodka 1 oz Lillet Blanc 2 dashes – Orange Bitters
Read more »

Salata de andive cu alune pecan

Salata de andive cu alune pecan
O reteta de salata de andive cu nuci pecan din: zahar, unt, alune pecan, zeama de lamaie, rozmarin, para, otet alb din vin, mustar dijon, ulei din samburi de strugure, foi de salata, branza si andive. Ingrediente: o lingură şi jumătate de zahăr 2 linguri unt o lingură de alune pecan o jumătate lingură...
Read more »

Ouă fierte cu cartofi prăjiţi şi sos verde

Ouă fierte cu cartofi prăjiţi şi sos verde
O reteta de oua fierta cu cartofi prajiti si sos verde din: cartofi, unt, ceapa, sare, piper, oua, maioneza, smantana, mustar dulce, sare, piper, castraveciori si ierburi verzi. Ingrediente: 8 cartofi fierţi în coajă cu o zi înainte două linguri de unt clarificat două cepe sare şi piper 8 ouă pentru sos: 100 g...
Read more »

Somon rulat în varză chinezească cu sos de ardei, ghimbir şi ceapă verde

Somon rulat în varză chinezească cu sos de ardei, ghimbir şi ceapă verde
O reteta de somon rulat in varza chinezeasca cu sos de ardei, himbir si ceapa verde din: fileuri de somon, frunze de varza chinezeasca, ciuperci negre, amestec de sare si piper, ghimbir, ardei gras, ceapa verde, supa de pui sau de peste, lamaie, suc de portocala, sare, piper alb, coaja de portocala si uleid...
Read more »

Supa Cioppino

Supa Cioppino
O reteta de supa cioppino din unt, ceapa, usturoi, patrunjel, 2 canserve de rosii, supa de pui, frunze de dafin, busuioc uscat, cimbru, oregano, vin alb, carne de crab, file de cod, creveti, scoici saint jaques, scoici si midii. Ingrediente: 175 g unt două cepe doi căţei de usturoi zdro­biţi o legătură de pătrunjel...
Read more »

Plăcintă cu branză de capră şi nuci

Plăcintă cu branză de capră şi nuci
O reteta de placinta cu branza de capra si nuci din: pesmet, nuci, miez de nuca, unt, sare, piper, branza de capra, crema de branza, ou, arpagic si ardei gras rosu. Ingrediente: o jumătate de cană de pesmet o jumătate de cană de nuci date prin maşină nouă miezuri de nucă pentru decor o...
Read more »

Salată de grapefruit şi avocado

Salată de grapefruit şi avocado
O reteta de salata de grapefruit si avocado din: salata, grapefruit, avocado, maioneza, zahar, lapte si seminte de mac. Ingrediente: o salată o cană de grapefruit tăiat în bucăţi de mărime medie un avocado copt pentru sosul de seminţe de mac o jumătate de cană de maioneză două linguri de oţet o treime de...
Read more »

Supă de pasăre cu tăiţei de casă

O reteta de supa de pasare cu taitei de casa din: carne de pasare, ceapa, morcov, telina si albitura, knorr, piper boabe, patrunjel, sare si taitei de casa. Ingrediente: carne de pasăre 500 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g o linguriţă de knorr piper boabe o legătură de...
Read more »

Friptură de muşchi de vită cu unt

Friptură de muşchi de vită cu unt
O reteta de friptura de muschi de vita cu unt din: muschi de vita, ulei de masline, sare, piper, maduva de os, ceapa, vin alb sec, unt nesarat, suc de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un muşchi de vită de aproximativ 2-3 kg două linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat...
Read more »

Supa frantuzeasca de rosii

Supa frantuzeasca de rosii
O reteta de supa frantuzeasca de rosii din: ceapa, ulei, pasta de rosii, vin alb sec, ardei iute, dafin, zahar, sare, piper, pulpe de pui, unt, paine toast, crengute de cimbru, branza de oaie, anghinare, paine alba si ulei. Ingrediente: supă: 1 ceapă 2 linguri ulei 2 lin­guri pastă de roşii 200 ml vin...
Read more »

File de curcan in stil asiatic

File de curcan in stil asiatic
O reteta absolut delicioasa de file de curcan in stial asiatic din: rondele de ananas, file de curcan, muguri de soia, ulei de germeni, mirodenii pentru curcan, suc de ananas si alune sarate. Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas 400 g file de curcan 120 g muguri de soia 1 lingură ulei de germeni...
Read more »

Pui la tigaie cu sos de curry

Pui la tigaie cu sos de curry
O reteta foarte simpla si delicioasa de pui la tigaie cu sos de curry din: piept de pui, ceapa verde, caise, ulei de germani, curry si mirodenii pentru pui. Ingrediente: 250 g piept de pui 1 legătură ceapă verde 1 cutie caise jumătăţi (425 ml) 1 linguriţă ulei de germeni 1-2 linguriţe curry pudră...
Read more »

Cum se prepara Pui dulce acrisor (video)

Cum se prepara Pui dulce acrisor (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara puiul dulce acrisor. Un preparat specific chinezesc delicios prezentat pas cu pas. Ingrediente: ½ kg chicken breast ¼ cups (60ml) corn starch 1 green pepper 4 pineapple slices 1 medium onion Sauce: 3 tbsp vinegar 4 tbsp sugar 4 tbsp ketchup 5 tbsp water 2...
Read more »

Ruladă cu migdale

Ruladă cu migdale
O reteta de rulada cu migdale din faina, drojdie proaspata, lapte, zahar, unt, sare, martipan, albusuri, migdale macinate, rom, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: Aluat: 500 g făină 30 g drojdie proaspătă 250 ml lapte călduţ 50 g zahăr 80 g unt topit 1 praf de sare Umplutură: 200 g marţipan 2...
Read more »

Ciorbă de potroace cu zeama de varză sau bors

O reteta de ciorba de potroace cu zeama de varza sau bors din maruntaie de pasare, knorr, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, bors sau zeama de varza, rosii proaspete, pasta de tomate, sare si o legatura mica de leustean. Ingrediente: măruntaie de pasăre (aripi, spinare, pipote, inimă) 600 g o linguriţă de Knorr...
Read more »

Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate

Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate
O reteta de tort krantz cu alune si nuci caramelizate din unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, nuga si dulceata. Ingrediente: 150 g unt moale 75 g zahăr sare 2 ouă 100 g faină 1/2 linguriţă praf de copt 3 linguri alune măcinate 125 g nuga 2 linguri dulceaţă 5 linguri amestec...
Read more »

Paste cu legume, şuncă şi ciuperci

Paste cu legume, şuncă şi ciuperci
O reteta absolut delicioasa de paste cu legume, sunca si ciuperci din: manatarci, morcovi, tulpini de praz, ceapa, ciuperci champignon, sunca, paste, unt, supa, sare, piper, smantana, lapte si oua. Ingrediente: 10 g mânătărci 3 morcovi 2 tulpini de praz 1 ceapă 400 g ciuperci champignon 40 g şuncă 350 g paste 1 lingură...
Read more »

Sufleu turcesc cu carne tocata de vita

Sufleu turcesc cu carne tocata de vita
O reteta de sufleu turcesc cu carne tocata de vita si ou, pesmet, oragano tocat, sare, piper, boia de ardei, ceapa, usturoi, ulei de masline, lipie, iaurt, galbenusuri, rosii, si branza telemea Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 1 ou 3 linguri pesmet 1 lingură oregano tocat sare piper boia de ardei 1...
Read more »

Borş Moldovenesc

Borş Moldovenesc
O reteta de bors moldovenesc din carne de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, castraveti murati, bors, sare, knorr, patrunjel verde si leustean. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g castraveţi muraţi 150 g borş 3-400 ml sare şi knorr după gust pătrunjel verde...
Read more »

Sufleu de paste şi roşii

Sufleu de paste şi roşii
O reteta de sufleu de paste (farfalle) si rosii, ardei gras, rozmarin, carne tocata de vita, ulei, piper, pasta de rosii, lapte, smantana, supa si branza cu verdeata. Ingrediente: 250 g farfalle sare 2 ardei graşi roşii 300 g roşii 4 crenguţe rozmarin 300 g carne tocată, de vită 1 lingură ulei piper 1...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro