luni, 8 octombrie 2012

Retete magice #61


Retete magice:

Cârnaţi deliciosi

O reteta gustoasa de carnati deliciosi din: carne macra, slanina cruda, sare, usturoi, boia, piper, chimen si mate de porc sau de vita. Ingrediente: 8 kg carne macră două kg slănină crudă 200 g sare 200 g usturoi pisat 150 g boia puţin iute 50 gpiper măcinat 10 g chimen măcinat maţe (de porc,...
Read more »

Sângerete ca-n Ardeal

O reteta de sangerete ca-n Ardeal din: maruntaie, sorici, bucati din cap de porc, sange, sare, piper si ceapa. Ingrediente: măruntaie şorici bucăţi din cap de porc slănină o cană de sânge sare piper ceapă călită   Mod de preparare: Se pregăteşte numai imediat ce s-a tăiat porcul, cât toate ingre­dientele încă păstrează căldura...
Read more »

Sos de muştar şi sfeclă

Sos de muştar şi sfeclă
O reteta simpla si delicioasa de sos de mustar si sfecla din: sfecla rosie, smantana, mustar Dijon, ulei si sare. Ingrediente: 400 gr sfeclă roşie 100 gr smântână 50 gr muştar de Dijon 30 ml ulei 20 gr sare   Mod de preparare: Sfecla se curăţă de coa­jă, se spală bine, apoi se pu­ne...
Read more »

Jamie Oliver in America 9 (video)

Read more »

Cocktail Brandied Ginger

Cocktail Brandied Ginger
O reteta simpla de Cocktail Brandied Ginger din: brandy, Ginger Liquer, suc de portocale, Lime Juice si limeta. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Ginger Liquer 2 linguri de suc de portocale 2 linguri Lime Juice 1 limeta   Mod de preparare: Turnam brandy-ul, lichiorul de ghimbir si sucurile de fructe pe multa gheata...
Read more »

Supa cu galuste din ficatei de pui

Supa cu galuste din ficatei de pui
Avand drept punct de plecare reteta aceasta am creeat o supa cu galuste de ficatei din: telina, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ficatei de pui, catei de usturoi, verdeata, si pesmet. Ingrediente: pentru supa: o telina doi morcovi o radacina de patrunjel o ceapa pentru galustele de ficat: 500 g ficatei de pui 2-3...
Read more »

Ciorba de legume cu crenvusti

Ciorba de legume cu crenvusti
  O reteta gustoasa de ciorba de legume cu crenvusti, morcov, patrunjel, radacina de pastranac, ceapa, ardei gras, rosii, cartof, orez, suc de lamaie si ulei. Ingrediente :  2-3 crenvurşti 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă mică 1 ardei gras 2 roşii 1 cartof 3 linguri orez suc...
Read more »

Jambon de porc in crusta de miere

Jambon de porc in crusta de miere
O reteta gustoasa de jambon de porc in crusta de miere, mustar, sare, piper, boia, cuisoare si ulei. Ingrediente:  1 jambon dezosat, dar cu şorici pe el 5 linguri miere 3 linguri muştar sare piper boia(dulce sau iute) cuişoare ulei   Mod de preparare: Crestezi şoriciul astfel încât să iasă pătrăţele, condimentezi cu sare,...
Read more »

Supa-crema de pui cu smantana si legume

Supa-crema de pui cu smantana si legume
  O reteta gustoasa de supa-crema din: piept de pui, pulpa de pui, telina, pastarnac, smantana, faina, ceapa, sare, morcovi, patrunjel si unt. Ingrediente: 1 pulpa pui 1 piept de pui 1 cana de smantana 1 lingura faina sare 1-2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cepe mici 1 lingură...
Read more »

Prajitura varlaam

Prajitura varlaam
  O reteta delicioasa de prajitura din: margarina, zahar, nuca de cocos, biscuiti, lapte si foi de napolitane. Ingrediente: 1 pachet margarina 2 căni zahăr 100 g nucă de cocos 400 g biscuiţi popu­lari 300 g lapte praf 1 pachet foi de napolitane   Mod de preparare: Caramelizezi 1 cană de zahăr şi după...
Read more »

Cum se prepara Zargan si sardine la gratar (video)

Cum se prepara Zargan si sardine la gratar (video)
O reteta video despre cum se prepara zargan si sardine la gratar din: zargan, sardine, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: zargan sardine usturoi patrunjel lamaie ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Sardinele se curata de solzi, se taie pe din doua si se spala bine,...
Read more »

Cocktail Carita Filip

Cocktail Carita Filip
O reteta de Cocktail Carita Filip din: Armagnac, Cointreau, Champagne, galbenus, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Armagnac 2 cl Cointreau Champagne 1 galbenus 1 lingura miere o bucata de ananas cirese de cocktail   Mod de preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker, cu exceptia sampaniei. Agitam bine, apoi turnam bautura intr-un pahar de...
Read more »

Medalioane de cerb cu aspic

Medalioane de cerb cu aspic
O reteta gustoasa de Medalioane de cerb cu aspic din: pulpa de cerb, ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de gelatina, sare, piper si boabe de piper. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 100 gr ceapă 200 gr ciuperci 50 gr unt 100 ml vin alb 30 ml coniac...
Read more »

Tocanita cu carne afumata si cir

Tocanita cu carne afumata si cir
  O reteta de tocanita cu carne afumata, cir de mamaliga, untura, sare si piper. Ingrediente: 500 g costiţă âfumată sau pecie (carne macră afumată) 5 linguri untură de porc sare piper cir de mămăligă (terci)   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu untura...
Read more »

Ragout de cerb cu smochine

Ragout de cerb cu smochine
O reteta absolut delicioasa de ragout de cerb cu smochine din: pulpa de cerb, smochine confiate, slanina afumata, ceapa, morcovi, uleid e masline, vin alb, foi de dafin, crengute de menta, sare si piper rosu boabe. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 200 gr smochine confiate 50 gr slănină afumată 150 gr ceapă 150...
Read more »

Retete de post: Grâu fiert, cu miere

Retete de post: Grâu fiert, cu miere
O reteta simpla de grau fiert, cu miere din: boabe de grau, zahar, miere si miez de nuca. Ingrediente: 250 g boabe de grâu 70 g zahăr şi 70 g miere (sau se potriveşte după gust) facultativ: miez de nucă   Mod de preparare: Grâul se curăţă, se spală în nouă ape, apoi se...
Read more »

Cocktail Frappe de brandy si capsuni

Cocktail Frappe de brandy si capsuni
O reteta simpla de Cocktail Frappe de brandy si capsuni din: rachiu, sirop de capsuni, suc de lamaie si capsuni. Ingrediente: 4 cl rachiu 1/2 lingurita sirop de capsuni 1 lingurita suc de lamaie capsuni   Mod de preparare: Turnam ingredientele cu gheata intr-un mixer, le mixam, apoi turnam continutul intr-un pahar de cocktail...
Read more »

Zama sibiana de pastai

Zama sibiana de pastai
  O reteta delicioasa de zeama de pastai, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, sira de porc, telina, tarhon, cimbru, pasta de rosii, oua, leustean, otet si smantana. Ingrediente: 1 borcan de fasole păstăi albă 2 linguriţe ulei 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 1...
Read more »

Caltaboşi mănăstireşti

O reteta de caltabosi manastiresti din: ficat, splina, inima si plamani de porc, carne grasa, sorici, sare, ceapa, orez, untdelemn si intestin. Ingrediente: ficatul, splina, inima şi plămânii de la un porc 500 g carne grasă de la gât 500 g şorici sare două cepe 500 g orez două linguri de untdelemn intestinul gros...
Read more »

Chiftelute marinate dietetice

Chiftelute marinate dietetice
  O reteta delicioasa de chiftelute marinate dietetice din: carne de vitel, rosii, ou, sare, cimbru, foi de dafin, verdeata, iaurt, ulei, zaharina si otet. Ingrediente:  250 g carne de viţel 2 roşii 1 ou sare cim­bru 1 foaie dafin verdeaţă tocată 1 lingură de iaurt 20 ml ulei 1/2 tabletă de zaharină oţet...
Read more »

Cum se prepara Rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide (video)

Cum se prepara Rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide (video)
O reteta video absolut delicioasa despre cum se prepara rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide din: piept de pui, muschi de vita, ghimbir, vin rosu, varza, stafide, rozmarin, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: piept de pui muschi de vita ghimbir vin rosu varza stafide rozmarin...
Read more »

Cocktail O’hearn Special

Cocktail O’hearn Special
O reteta simpla de Cocktail O’hearn Special din: brandy, whisky scotian si Ginger Ale. Ingrediente:  4 cl brandy 1 cl whisky scotian Ginger Ale   Mod de preparare: Turnam brandy-ul cu whisky intr-un pahar pentru bauturi lungi umplut cu gheata si adaugam in final Ginger Ale.
Read more »

Salată Scarlett cu unt

Salată Scarlett cu unt
O reteta simpla de salata Scarlett cu unt din: salata verde, unt, rosii, mazare verde, lamaie, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 1 salată verde 100 gr unt 400 gr roşii 400 gr mazăre verde 1 lămâie 20 gr sare 10 gr boabe de piper roşu   Mod de preparare: Intr-un vas cu...
Read more »

Rulada de porc cu mazare

Rulada de porc cu mazare
  O reteta gustoasa de rulada de porc cu mazare, ficat, ceapa, paine, ou, piper si boia. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 200 g mază­re congelată sau de la borcan 300 g ficat 1 ceapă 1 felie de pâine 1 ou piper boia Mod de preparare : Speli bine mazărea şi o pui...
Read more »

Cocktail Fruit Brandy

Cocktail Fruit Brandy
O reteta simpla de Cocktail Fruit Brandy din: brandy, suc de mango, Lime Juice, sirop de capsuni, suc de portocale, limeta si cirese de cocktail. Ingrediente: 2 cl brandy 4 cl suc de mango 2 cl Lime Juice 3 cl sirop de capsuni suc de portocale limeta cirese de cocktail   Mod de preparare:...
Read more »

Sos mexican delicios

Sos mexican delicios
O reteta delicioasa de sos mexican delicios din: ardei iute, ceapa rosie, ardei rosu, morcovi, rosii, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei iute 100 gr ceapă roşie 100 gr ardei roşu 100 gr morcovi 100 gr roşii 30 ml ulei 30 gr zahăr 20 gr sare 2 gr piper   Mod de...
Read more »

Aripioare de pui cu sos

Aripioare de pui cu sos
  O reteta deliciasa de aripioare de pui, ceapa, ulei, vin alb, faina, smantana, unt, oase de vita, boia, sare. Ingrediente :  4-5 aripioare de pui 250 g ceapă 150 ml ulei 100 ml vin alb 150 g făină 150 g smântână 50 g unt 1,5 kg oase de vită sau de porc 1...
Read more »

Cârnaţi albi

O reteta gustoasa de carnati albi din: plamani, ficat, inima, rinichi de porc, slanina, ceapa, mate, sare, piper, usturoi si cimbru dupa gust. Ingrediente: plămâni, ficat, inimă, rinichi de porc slănină de la ceafă şi greabăn (jumătate din cantitatea organelor de porc) ceapă (jumătate din cantitatea slăninei) maţe creţe (după necesitale) sare piper usturoi...
Read more »

Jamie Oliver in America 10 (video)

Jamie Oliver in America 10 (video)
Read more »

Cocktail Benedictine No. 1

Cocktail Benedictine No. 1
O reteta simpla de Cocktail Benedictine No. 1 din: rachiu, Benedictine, suc de lamaie si o felie de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 1 cl Benedictine 1 cl suc de lamaie o felie de limeta   Mod de preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker plin de gheata, agitam bine, apoi turnam bautura intr-o...
Read more »

Rulada de carne tocata cu branza

Rulada de carne tocata cu branza
  O reteta gustoasa de rulada de carne porc si vita, bere, rosie, usturoi, patrunjel, ou, sare, piper, boia dulce, ulei si telemea. Ingrediente :  500 g carne tocată amestec de porc şi vită 250 ml bere 1 roşie mai mare 1 ceapă 1- 2 căţei de usturoi 2 legături de pătrunjel 1 ou...
Read more »

Lebăr cu busuioc

O reteta delicioasa de lebar cu busuioc din: carne de pe capul porcului, inima, ficat, rinichi, splina, sare, piper, nucsoara, busuioc, dafin, cimbru si maghiran. Ingrediente: carne de pe capul porcului inimă ficat rinichi splină sare piper nucşoară busuioc dafin cimbru măghiran facultativ: 2-3 ouă   Mod de preparare: Organele şi capul porcului (o...
Read more »

Salata de limba

Salata de limba
  O reteta gustoasa de salata de limba de porc, ceapa, castraveti acri, pasta de tomate, piper, zahar, sare, mustar si ulei. Ingrediente: 300 g limbă de porc 2 cepe 2-3 castraveţi acri 2 linguri pastă de tomate piper 2 linguriţe zahăr 3-4 linguri de apă sare 2 ouă 1 lingură + 2 linguriţe...
Read more »

Cârnăciori de casă

  O reteta simpla de carnaciori de casa din: carne de porc, carne de vita, slanina, supa de carne, mate, sare si piper. Ingrediente: 3 kg carne de porc 2 kg carne de vită un kg de slănină supă de carne maţe sare piper   Mod de preparare: Se dă carnea prin maşina de...
Read more »

Cocktail Carrol

Cocktail Carrol
O reteta simpla de Cocktail Carrol din: brandy, vermut rosu, Maraschino si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl brandy 1 cl vermut rosu 1 strop de Maraschino cirese de cocktail   Mod de preparare: Turnam brandy-ul cu maraschino intr-un pahar de mixare plin cu gheata, amestecam bine, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail....
Read more »

Sos franţuzesc

Sos franţuzesc
O reteta simpla si delicioasa de sos frantuzesc din: smantana, faina, oua, unt, conserve de sardele in ulei, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 100 gr smântână 50 gr făină 4 ouă 50 gr unt 1 conservă de sardele în ulei 1/2 lămâie 10 gr sare 2 gr piper alb   Mod de preparare:...
Read more »

Cartofi cu costita afumata si cascaval

Cartofi cu costita afumata si cascaval
  O reteta delicioasa de cartofi cu costita afumata, cascaval, ceapa, unt, pesmet, piper, sare si chimen. Ingrediente: 16 felii subţiri de costiţă afumată 1 kg cartofi 4 felii caşcaval, pesmet pentru tapetat tava 2-3 cepe pesmet unt piper măcinat puţin ulei sare chimen   Mod de preparare: Speli cartofii, îi pui la fiert...
Read more »

Sângerete

O reteta gustoasa de sangerete din: carne de porc, sorici de porc, slanina, sange de porc, ceapa, sare si piper. Ingrediente: carne de porc de pe coaste (căzături) şorici de porc slănină de pe omoplaţi (toate în cantităţi egale) sânge de porc (jumătate din cantitatea celorlalte ingrediente, dar dacă e mai mult nu strică)...
Read more »

Caltaboşi cu orez

Caltaboşi cu orez
O reteta simpla si gustoasa de caltabosi cu orez din: carne de porc, orez, ceapa, sare, piper, cimbru si mate de porc. Ingrediente: un kg carne de porc 3 linguri de orez două cepe sare piper cimbru maţe de porc groase   Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă bine cu orezul, ceapa tocată...
Read more »

Maioş

O reteta de maios din: ficat de porc, sorici, gusa de porc, ceapa, orez, mate de porc, sare, piper, maghiran si ienibahar pisat. Ingrediente: 1,5 kg ficat de porc 300 g şorici 250 g guşă de porc 250 g ceapă 200 g orez maţe creţe de porc (după necesitate) sare piper măghiran ienibahar pisat...
Read more »

Cocktail Cape Town

Cocktail Cape Town
O reteta simpla de Cocktail Cap Town din: brandy, Amarula, Angostura si Curacao Triple Sec. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl Amarula 3 picaturi Angostura 3 picaturi Curacao Triple Sec   Mod de preparare: Turnam in shaker lichior si brandy. Adaugam Curacao Triple Sec si Angostura, apoi amestecam bine cu gheata. Bautura va fi...
Read more »

Reteta zilei: Salată de legume cu orez si piper alb

Salata_de_legume_cu_orez_si_piperalb.jpg
O reteta simpla si gustoasa de salata de legume cu orez din: orez, morcovi, ardei rosu, ceapa, ulei, oua, mustar, frunze de salata verde, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 200 gr orez 200 gr morcovi 100 gr ardei roşu 50 gr ceapă 100 ml ulei 2 ouă 30 gr muştar 4 frunze de...
Read more »

Tochitură cu branza de oaie

O reteta simpla si gustoasa de tochitura cu branza de oaie din: carne de porc, ficat de porc, sare, piper, usturoi si branza de oaie. Ingrediente: câte 200 g carne de porc şi 50 gficat de persoană sare piper usturoi brânză de oaie   Mod de preparare: Carnea, macră, şi mai grasă, se taie...
Read more »

Tochitură dragosloveană

Tochitură dragosloveană
O reteta simpla si delicioasa de tochitura dragoslovena din: carne de porc, carnaciori, ceapa, ardei rosu, untdelemn, pasta de tomate, sare, boabe de piper, verdeata, oua si malai. Ingrediente: 200 g carne de porc (pulpă sau ceafă) doi-trei cârnăciori o ceapă doi ardei roşu untdelemn pastă de tomate sare boabe de piper verdeaţă un...
Read more »

Supă de vin cu crutoane

Supă de vin cu crutoane
O reteta delicioasa de supa de vin cu crutoane din: vinr, ciorba, sare, piper, alune, zahar, galbenus, smantana si crutoane. Ingrediente: 1/4 1 vin 1/2 l de ciorbă tare sare piper alună indiană puţin zahăr 1 gălbenuş 1/8 l smântână 4 linguri de crutoane   Mod de preparare: Intr-un vas fierbem o supă consistentă,...
Read more »

Tobă ca la Bran

Tobă ca la Bran
O reteta de toba ca la Bran din: capatana de porc, sorici, carne, dafin, sare, piper si burta de porc. Ingrediente: o căpăţână de porc 300 g şorici două picioare de porc un kg de carne dafin piper sare o burtă de porc   Mod de preparare: Se pun la fiert carnea împreună cu...
Read more »

Salata de roşii cu telemea prăjită

Salata de roşii cu telemea prăjită
O reteta simpla de salata de rosii cu telemea prajita din: telemea de oaie, rosii, ceapa rosie, faina, ulei, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper alb si cimbru. Ingrediente: 200 gr telemea de oaie 400 gr roşii 100 gr ceapă roşie 50 gr făină 50 ml ulei 30 ml ulei de măsline 1/2...
Read more »

Cocktail Brandy Orange Squirt

Cocktail Brandy Orange Squirt
O reteta simpla de Cocktail Brandy Orange Squirt din: brandy, zahar, sirop de grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 4,5 cl brandy 1 cl zahar 2 lingurite sirop de grenadine suc de portocale   Mod de preparare: Agitam bine in shaker brandy-ul cu gheata, zaharul si siropul de grenadine, apoi turnam bautura peste cuburi...
Read more »

Reteta zilei: Cartofi ardeleneşti

Reteta zilei: Cartofi ardeleneşti
O reteta simpla si delicioasa de cartofi ardelenesti din: cartofi, ceapa, ulei de masline, foi de dafin, sare, piper si boabe de piper rosu. Ingrediente: 800 gr cartofi 100 gr ceapă 30 ml ulei de măsline 4 foi de dafin 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boabe de piper roşu   Mod...
Read more »

Guşă de porc în zeamă de varză

O reteta simpla de gusa de porc in zeama de varza din: gusa de porc, zeama de varza, usturoi, piper boabe si sare. Ingrediente: o guşă de porc doi litri zeamă de varză două căpăţâni de usturoi piper boabe sare   Mod de preparare: Se ia guşa de porc, se spală şi se curăţă...
Read more »

Tochitură bucovineană

Tochitură bucovineană
O reteta delicioasa de tochitura bucovineana din: pulpa de porc, costita, carnati afumati de porc, ou, branza de burduf si malai. Ingrediente: 400 g pulpă de porc 200 g costiţă patru cârnaţi afumaţi de porc un ou brânză de burduf pentru mămăligă: mălai apă sare   Mod de preparare: Pulpa, costiţa şi cârnaţii se...
Read more »

Guşă fiartă

O reteta simpla de gusa fiarta din: gusa de porc impanata cu carne alba, usturoi, sare, piper, boia si maruntaie. Ingrediente: o bucată de guşă de porc împănată cu carne albă usturoi pisat sare piper boia măruntaie   Mod de preparare: Se decupează o bucată cu şoric din guşa porcului, groasă de circa 8...
Read more »

Tobă

O reteta de toba din: stomac de porc, limba, ficat, muschiulet, rat, picioare, sorici, slanina, sare, piper, dafin, maghiran, ienibahar, un pahar de vin si faina de malai. Ingrediente: un stomac de porc limbă ficat muşchiuleţ urechi de porc rât picioarele porcului şorici de pe spinare slănină de la burtă sare piper dafin cimbru...
Read more »

Musaca cu carne tocata de vita si pui

Musaca cu carne tocata de vita si pui
O reteta simpla si delicioasa de musaca cu carne tocata de vita si pui din: cartofi, carne tocata, ceapa, oua, smantana si unt. Ingrediente: un kg cartofi 500 g + carne tocata (pui si vita in amestec) o ceapa doua oua smantana si/ sau iaurt 50 g unt pentru uns tava Mod de preparare:...
Read more »

Gelatina ruseasca

Gelatina ruseasca
  O reteta gustoasa de gelatina ruseasca din: piept de pui, mazare, gelatina, suc de lamaie, foi de dafin, albus, otet, mustar, ceapa, piper boabe, ienibahar si morcovi. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g mazăre congelată 3 plicuri gelatină 1 linguriţă sare sucul de la 1/2 lămâ­ie 2 foi dafin 1 albuş crud...
Read more »

Ciolan umplut

Ciolan umplut
  O reteta de ciolan de porc umplut, ceapa, usturoi, ou, morcov, sfecla, verdeata, sare si piper. Ingrediente :  1 ciolan de porc 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ou 1 morcov fiert 2-3 felii de sfeclă fiartă verdeaţă piper sare Mod de preparare : Cu un cuţit bine ascuţit scoţi osul şi...
Read more »

Racitura de coada de vita cu oua de prepelita

Racitura de coada de vita cu oua de prepelita
  O reteta deliciasa de racitura de coada de vita, oua de prepelita, sare, piper, oase de vita si usturoi. Ingrediente: 1 coadă de vită 2-3 oase de vită sare piper 4-5 căţei de usturoi 10 ouă de prepeliţă pentru decor Mod de preparare: Speli ouăle şi le pui  la fiert pentru 5-7 minute....
Read more »

Ficat galatean

Ficat galatean
  O reteta gustoasa de ficat, ceapa, patrunjel verde, ulei, faina, vin alb, sare si piper. Ingrediente:  500 g ficat de porc 2 cepe 1 legătură de pătrunjel verde 150 ml ulei 1 lingură făină sare piper 80 ml vin alb Mod de preparare: Speli şi tai ficatul în felii, îl dai prin făină...
Read more »

Salată de pepene cu grapefruit

Salată de pepene cu grapefruit
O reteta simpla si delicioasa de salata de pepene cu grapefruit din: pepene galben, grapefruit rosu, salata chinezeasca, lamaie si menta. Ingrediente: 800 gr pepene galben 300 gr grapefruit roşu 1 salată chinezească 1 lămâie 1/2 legătură de mentă   Mod de preparare: Pepenele galben se ta­ie în două după modelul do­rit, se îndepărtează...
Read more »

Vitel cu masline verzi

Vitel cu masline verzi
  O reteta gustoasa de vitel cu masline verzi, rosii, ceapa, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 500 g viţel 200 g măsline verzi 2 roşii 2 cepe 80 ml ulei 100 ml vin roşu sare piper Mod de preparare: Speli carnea, o laşi să se zvânte bine şi o tai în bucăţi...
Read more »

Tocană de curechi

Tocană de curechi
O reteta delicioasa de tocana de curechi din: carne de porc, varza murata, untura, ceapa, boia, piper, dafin, vin, pasta de tomate si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc proaspătă pentru fiecare persoană 300 g varză murată tocată untură o ceapă boia piper dafin un pahar cu vin pastă de tomate smântână  ...
Read more »

Creier pane cu pesmet

Creier pane cu pesmet
O reteta delicioasa de creier pane din: creier, lapte, oua, pesmet, sare si ulei. Ingrediente: 300 g creier proaspăt 2 ouă 10 linguri de pesmet 3 linguri lapte sare ulei pentru prăjit Mod de preparare : Cureţi foarte bine creierul, îl pui la fiert în apă cu sare pentru 10 minute şi îl scurgi...
Read more »

Ruladă făgărăşană

Ruladă făgărăşană
O reteta absolut delicioasa de rulada fagarasana din: muschi de porc, sunca afumata, cascaval neafumat, carnaciori, umplutura de caltabosi, usturoi, cimbru, sare, piper, frunze de salata verde, untdelemn, vin alb sec, condimente si un prapure. Ingrediente: un muşchi întreg de porc 200g şunculiţă afumată 200 g caşcaval neafumat (natural, de la stână) 2-3 cârnăciori...
Read more »

Sos de untdelemn

Sos de untdelemn
Mestecăm 4 linguri untdelemn fin, cu o lingură de oţet de vin, un vârf de cuţit de pătrunjel, tot atâta ceapă şi arpagic verde mărunt tăiate, precum şi 6 gălbenuşuri de ou fierte tare şi date prin sită; toate acestea bine mestecate şi dându-le puţină sare, piper pisat, puse în sosieră şi servit.  ...
Read more »

Tobă moldovenească

O reteta de toba moldoveneasca din: cap de porc, inima, limba, sorici, usturoi, piper, sare si stomac de porc. Ingrediente: două kg cap de porc 500 g limbă 500 g şorici 500 g inimă 30 g usturoi 5 g piper 45 g sare o bucată de stomac de porc   Mod de preparare: Capul...
Read more »

Şuncă şi carne afumate

O reteta simpla de sunca si carne afumate din: sunca, carne, sare, piper si usturoi Ingrediente: suncă carne (mşchi sau pulpă) sare piper usturoi   Mod de preparare: Şunca, mai ales cea de pe burtă, redusă la grosimea de 2 cm, se taie bucăţi de circa 10-30 cm, iar carnea se taie fâşii lungi,...
Read more »

Negresa

Negresa
O reteta delicioasa de negresa din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, esente, coaja de citrice, praf de copt si faina. Am plecat de la reteta asta si am exclus alunele. Ingrediente: o ciocolata amaruie (100 g) un pachet de unt 10- 12 linguri de zahar doua oua esente si coaja de citrice un pachet...
Read more »

Cocktail Betsy Ross

Cocktail Betsy Ross
O reteta simpla de Cocktail Betsy Ross din: coniac, vin bordeaux, lichior de portocale, Angostura si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl coniac 3 cl vin bordeaux 1 strop de lichior de portocale 2 picături de Angostura coajă de lămâie   Mod de preparare: Turnăm în shaker, pe cuburi de gheaţă coniacul, vinul, Angostu­ra...
Read more »

Supă franciscană cu verdeţuri şi smantană

Supă franciscană cu verdeţuri şi smantană
O reteta delicioasa de supa franciscana cu verdeturi si smantana din: macris, busuioc, usturoi, frunze de tarhon, jales, cimbru, patrunjel, smantana, unt, sare, piper alb, nucsoar tamaios, ceapa verde si zeama de legume sau ciorba. Ingrediente: câte o legâtură de măcriş busuioc usturoi cinci frunze de tarhon zece bucăţi de jaleş 1 linguriţă de...
Read more »

Cum se prepara Salata de hering marinat cu fructe exotice (video)

Cum se prepara Salata de hering marinat cu fructe exotice (video)
O reteta video delicioasa despre cum se prepara salata de hering marinat cu fructe exotice din: file de hering marinat, ananas, pepene galben, rosii cherry, portocale, miere, lamaie, menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: file de hering marinat ananas pepene galben rosii cherry portocale miere lamai menta ulei de masline sare piper...
Read more »

Slanina afumata ardeleneasca

Slanina afumata ardeleneasca
O reteta simpla de slanina afumata din: slanina, sare, sare grunjoasa, apa rece, cimbru si cativa catei de usturoi. Ingrediente: 5 kg de slănină (cu şorici şi cu o dungă de carne) sare pen­tru saramură: 15 linguri de sare grunjoasă apă rece (doză care se va repeta de câte ori este nevoie) facultativ cimbru...
Read more »

Cocktail Armagnac Sour

Cocktail Armagnac Sour
O reteta simpla de Cocktail Armagnac Sour din: Armagnac, zahar, suc de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Armagnac 1 cl zahăr 2 cl suc de lămâie cireşe de cocktail   Mod de preparare: Turnăm Armagnacul şi celelalte ingrediente împreună cu gheaţă într-un pahar de mixare, şi amestecăm bine. Apoi turnăm băutura într-un pahar...
Read more »

Şuncă de casă

O reteta simpla de sunca de casa din: pulpa de porc, azotat natural de sodiu, foi de dafin, coriandru, piper, cuisoare, zahar, vin si ienibahar. Ingrediente: o bucată de pulpă de porc 10 g salpetru de Chile (azotat natural de sodiu) 3 foi de dafin 20 g coriandru două g piper 4 cuişoare 50...
Read more »

Muschiuleţ de porc în carne tocată

Muschiuleţ de porc în carne tocată
O reteta delicioasa de muschiulet de porc in carne tocata din: muschiulet de porc, carne de porc, ou, mirodenii, prapur de porc si sare. Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc o jumătate de kg carne de porc mai grasă un ou mirodenii (cimbru, piper, boia) un prapur de porc sare   Mod de preparare: Se...
Read more »

Supă de sparanghel

Supă de sparanghel
O reteta de supa de sparanghel din: patrunjel, sparanghel, sare, piper, smantana si ou. Ingrediente: 1 /2 kg sparanghel 1 legătură de pătrunjel sare piper 1/4 l smântână 1 ou   Mod de preparare: In vas fierbem înebuşit spa­ranghelul conform principiului gene­ral de fierbere. După 15 minute, sparanghelul îl tocăm mărunt, îl trecem prin...
Read more »

Lime pleurotus

Lime pleurotus
O reteta simpla si delicioasa de lime pleurotus din: ciuperci, ardei colorat, ceapa verde, ulei, usturoi, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 600 gr ciuperci pleurotus 50 gr ardei colorat 1 legătură de ceapă verde 50 ml ulei 4 căţei de usturoi 1 lămâie verde 20 gr sare 2 gr piper   Mod de...
Read more »

Ruladă din burtă fiartă

O reteta de rulada din burta fiarta din: burta de porc, piper, sare, cimbru, dafin, zeama de varza si usturoi. Ingrediente: o burtă de porc piper sare cimbru dafin doi litri zeamă de varză o căpăţână de usturoi   Mod de preparare: Se ia burta de porc şi se spală bine şi se rulează,...
Read more »

Cocktail Armagnac Collins

Cocktail Armagnac Collins
O reteta simpla de Cocktail Armagnac Collins din: Armagnac, suc de lamaie, zahar si sifon Ingrediente: 4,5 cl Armagnac 3,5 cl suc de lămâie 0,5 cl zahăr sifon   Mod de preparare: Agităm toate ingredientele în shaker cu gheaţă, cu excepţia sifonului, apoi turnăm băutura peste cuburi de gheaţă într-un pahar pentru băuturi lungi,...
Read more »

Supă de peşte cu crutoane

Supă de peşte cu crutoane
O reteta de supa de peste cu crutoane din: capul si maruntaiele unui crap, apa, unt, faina, galbenus, smantana, sare, piper, nucsor tamaios si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 – 1/2 l apă capul şi măruntaiele unui crap 50 gr verdeţuri (rădăcini) 50 gr unt 50 gr făină 1 gălbenuş 1/8 l smântână sare...
Read more »

Jamie Oliver in America 11 (video)

Read more »

Ostropel

Ostropel
O reteta simpla si delicioasa de ostropel din: piept de pui, ceapa, bulion sau pasta de rosii, ulei si verdeata. Ingrediente: un piept de pui o ceapa bulion sau pasta de rosii ulei pentru prajit verdeata   Mod de preparare: Se taie in fasii pieptul de pui si se pune la calit in putin...
Read more »

Ruladă cu cremă de cacao

Ruladă cu cremă de cacao
  O reteta delicioasa de rulada cu crema de cacao, oua, zahar, faina, ulei, esenta de rom si margarina. Ingrediente:  4 ouă 4 linguri de zahăr 4 linguri făină 1 lingură de ulei 1 esenţă rom Incrediente cremă : 150 g margarină 150 g zahăr 2 linguri cacao Mod de preparare: Separi albuşurile de...
Read more »

Cocktail Double 07

Cocktail Double 07
O reteta simpla de Cocktail Double 07 din: rachiu, vodca, whisky, uzo, suc de portocale, limonada si felii de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl vodca 2 cl whisky Bourbon 1,5 cl uzo suc de portocale limonada felii de limeta   Mod de preparare: Bauturile alcoolice suficiente pentru mai multe bauturi lungi...
Read more »

Cocktail Dirty Mother

Cocktail Dirty Mother
O reteta simpla de Cocktail Dirty Mother din: brandy, lichior de cafea si cirese. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl lichior de cafea cireşe de cocktail   Mod de preparare: Se amestecă cu multă gheaţă brandy-ul şi lichio­rul de cafea într-un pahar de mixare. Apoi se toarnă bău­tura în pahar de cocktail. In final...
Read more »

Spaghetti la cuptor cu legume mexicane

Spaghetti la cuptor cu legume mexicane
O reteta de spaghetti la cuptor cu legume mexicane din: spaghetti, bacon, branza topita, legume mexicane, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 gr spaghetti 100 gr bacon 100 gr brânză topită 200 gr legume mexicane 2 căţei de usturoi 10 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: Spaghetele...
Read more »

Ciorba de potroace cu orez

  O reteta gustoasa de ciorba de potroace din: orez, aripi de curcan, zeama de varza, morcov, ceapa, telina, verdeata si bulion. Ingrediente :  2 gâturi şi o aripă de curcan 11 zeamă de varză 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 3 linguri orez verdeaţă 1 lingură de bulion Mod de preparare: Speli...

Read more »

Cum se prepara Salata turcească (video)

Cum se prepara Salata turcească (video)
O reteta video despre cum se prepara salata turceasca din: piept de pui, morcovi, fasole verde, rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ardei, salata, rozmarin, menta, smantana, salvie, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui morcovi fasole verde rosii ceapa ardei iute usturoi ardei salata rozmarin menta smantana salvie lamaie ulei sare piper...
Read more »

Cocktail Chicago

Cocktail Chicago
O reteta simpla de cocktail Chicago din: rachiu, Curacao orange, Angostura si zahar. Ingrediente: 6 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Curacao orange un strop de Angostura zahar   Mod de preparare: Turnam rachiul impreuna cu Curacao orange si Angostura peste cuburi de gheata, intr-un pahar de mixare si amestecam bine Servim in pahar de...
Read more »

Supa de varza acra si carnati

Supa de varza acra si carnati
  O reteta gustoasa de supa de varza, carnati, faina, zeama de varza, ulei, ceapa, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză mică acră 2-3 căni zeamă de varză acră 2 cârnaţi 1 şi 1/2 lingură de ulei 1 lingură făină 1 ceapă mică boia de ardei roşu sare piper 11 de...
Read more »

Supă de mazăre boabe

Supă de mazăre boabe
Iei: 200 g de mazăre, 250 g de cartofi, două carote, doi prăji, două cepe, puţină foaie de dafin, puţin cimbru, o felie de pâine groasă cu multă coajă. Pui mazărea în doi litri de apă şi laşi să fiarbă o oră şi jumătate. în timpul acesta, rumeneşti în puţin untdelemn ceapa, apoi o...
Read more »

Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu
O reteta simpla si gustoasa de ceapa murata in vin rosu din: ceapa alba, ceapa rosie, praz, unt, zahar, vin rosu, otet aromat, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 gr ceapă albă 400 gr ceapă roşie 100 gr praz 50 gr unt 50 gr zahăr 200 ml vin roşu 30 ml oţet aromat 1/2...
Read more »

Ciorba cu sorici

Ciorba cu sorici
  O reteta delicioasa de ciorba cu sorici, sare, oua, smantana, galbenusuri, ceapa, morcov, os de vita si usturoi. Ingrediente: 300 g şorici 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri 1 ceapă 1 morcov 2 l zeamă dintr-un os de vită 2 linguri smântână 5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli bine şi pui...
Read more »

Retete de post: Cartofi de post

Retete de post: Cartofi de post
Cureţi cartofii, îi tai bucăţele, îi ştergi cu o btreapă şi-i prăjeşti în untdelemn. Prăjeşti ceapă în untdelemn, o pui peste cartofi, pui puţină apă, sare pătrunjel, sos de pătlăgele, piper şi laşi se fiarbă, scăzut sosul dai la masă.
Read more »

Ghiveci cu bame

Ghiveci cu bame
Se prăjesc mai multe cepe cu untdelemn, ca să facă un sos fru­mos, în care se pune şi bulion şi puţină faină. Când sosul e gata, se pun în el toate zarzavaturile de care dispui, din fiecare câte puţin: morcov tăiat felii, dovlecei, pătlăgele vinete, pătlăgele roşii, ardei graşi tăiaţi fin, fasole verde, mazăre...
Read more »

Retete de porst: Borş cu fasole

Retete de porst: Borş cu fasole
Se ia cam un sfert de kilogram de fasole şi se pune la înmuiat în apă rece de cu seară; a doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert cu apă rece. Borşul se pune deosebit la fiert, cu ceapă, verdeaţă şi sare. După ce fasolea e fiartă, se toarnă borşul fiert...
Read more »

Cocktail Brandied Cordial Medoc

Cocktail Brandied Cordial Medoc
O reteta simpla de Cocktail Brandied Cordial Medoc din: brandy, Cordial Medoc, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1 cl Cordial Medoc 1 cl suc de lamaie coaja de portocala   Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cordial Medoc si scucul de lamaie intr-un shaker si agitam bine...
Read more »

Bombe cu rucola

Bombe cu rucola
O reteta simpla si gustoasa de bombe cu rucola din: amestec de legume congelate, rucola, ulei, ulei de masline, sos de soia, lamaie, sos tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 400 gr amestec de legume congelate 200 gr rucola 30 ml ulei 30 ml ulei de măsline 20 ml sos de soia 1/2 lămâie...
Read more »

Clatite cu spanac si branza

Clatite cu spanac si branza
  O reteta delicioasa de clatite din : spanac, branza, oua, lapte, faina, sare, piper, boia dulce si unt. Ingrediente clătite:  3 ouă 1/2 l lapte 300 g făină 1 lingură de ulei   Ingrediente umplutură : 250 g brânză de vaci 5-6 lin­guriţe boia dulce 500 g spanac congelat 1 lingură de unt...
Read more »

Borş călugăresc

de acru şi se pune la fiert; când fierbe, pui în el vreo 10 frunze de sfeclă, lobodă, ceapă verde, pătrunjel, mărar, cim­bru, leuştean, toate tăiate mărunt şi spălate, apoi o mână de orez şi sare. După ce a fiert borşul, baţi un ou cu o ceaşcă de smântână în castron,...

Read more »

Budinca de ficat

Budinca de ficat
  O reteta gustoasa de budinca din: ficat de porc, galbenusuri, pesmet, unt, ceapa, patrunjel, magiran, piper, ienibahar si sare. Ingrediente:  400 g ficat de porc 5 gălbenuşuri 6 linguri pesmet 3 linguri de unt 1 ceapă mare 1 legătură de pătrunjel verde maghiran 1 vârf de cuţit de piper 1 vârf de cuţit...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro