Retete magice:
Cârnaţi deliciosi
O reteta gustoasa de carnati deliciosi din: carne macra, slanina cruda, sare, usturoi, boia, piper, chimen si mate de porc sau de vita. Ingrediente: 8 kg carne macră două kg slănină crudă 200 g sare 200 g usturoi pisat 150 g boia puţin iute 50 gpiper măcinat 10 g chimen măcinat maţe (de porc,...Read more »
Sângerete ca-n Ardeal
O reteta de sangerete ca-n Ardeal din: maruntaie, sorici, bucati din cap de porc, sange, sare, piper si ceapa. Ingrediente: măruntaie şorici bucăţi din cap de porc slănină o cană de sânge sare piper ceapă călită Mod de preparare: Se pregăteşte numai imediat ce s-a tăiat porcul, cât toate ingredientele încă păstrează căldura...Read more »
Sos de muştar şi sfeclă
O reteta simpla si delicioasa de sos de mustar si sfecla din: sfecla rosie, smantana, mustar Dijon, ulei si sare. Ingrediente: 400 gr sfeclă roşie 100 gr smântână 50 gr muştar de Dijon 30 ml ulei 20 gr sare Mod de preparare: Sfecla se curăţă de coajă, se spală bine, apoi se pune...
Read more »
Jamie Oliver in America 9 (video)
Read more »Cocktail Brandied Ginger
O reteta simpla de Cocktail Brandied Ginger din: brandy, Ginger Liquer, suc de portocale, Lime Juice si limeta. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Ginger Liquer 2 linguri de suc de portocale 2 linguri Lime Juice 1 limeta Mod de preparare: Turnam brandy-ul, lichiorul de ghimbir si sucurile de fructe pe multa gheata...
Read more »
Supa cu galuste din ficatei de pui
Avand drept punct de plecare reteta aceasta am creeat o supa cu galuste de ficatei din: telina, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ficatei de pui, catei de usturoi, verdeata, si pesmet. Ingrediente: pentru supa: o telina doi morcovi o radacina de patrunjel o ceapa pentru galustele de ficat: 500 g ficatei de pui 2-3...
Read more »
Ciorba de legume cu crenvusti
O reteta gustoasa de ciorba de legume cu crenvusti, morcov, patrunjel, radacina de pastranac, ceapa, ardei gras, rosii, cartof, orez, suc de lamaie si ulei. Ingrediente : 2-3 crenvurşti 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă mică 1 ardei gras 2 roşii 1 cartof 3 linguri orez suc...
Read more »
Jambon de porc in crusta de miere
O reteta gustoasa de jambon de porc in crusta de miere, mustar, sare, piper, boia, cuisoare si ulei. Ingrediente: 1 jambon dezosat, dar cu şorici pe el 5 linguri miere 3 linguri muştar sare piper boia(dulce sau iute) cuişoare ulei Mod de preparare: Crestezi şoriciul astfel încât să iasă pătrăţele, condimentezi cu sare,...
Read more »
Supa-crema de pui cu smantana si legume
O reteta gustoasa de supa-crema din: piept de pui, pulpa de pui, telina, pastarnac, smantana, faina, ceapa, sare, morcovi, patrunjel si unt. Ingrediente: 1 pulpa pui 1 piept de pui 1 cana de smantana 1 lingura faina sare 1-2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cepe mici 1 lingură...
Read more »
Prajitura varlaam
O reteta delicioasa de prajitura din: margarina, zahar, nuca de cocos, biscuiti, lapte si foi de napolitane. Ingrediente: 1 pachet margarina 2 căni zahăr 100 g nucă de cocos 400 g biscuiţi populari 300 g lapte praf 1 pachet foi de napolitane Mod de preparare: Caramelizezi 1 cană de zahăr şi după...
Read more »
Cum se prepara Zargan si sardine la gratar (video)
O reteta video despre cum se prepara zargan si sardine la gratar din: zargan, sardine, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: zargan sardine usturoi patrunjel lamaie ulei de masline sare piper Mod de preparare: Sardinele se curata de solzi, se taie pe din doua si se spala bine,...
Read more »
Cocktail Carita Filip
O reteta de Cocktail Carita Filip din: Armagnac, Cointreau, Champagne, galbenus, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Armagnac 2 cl Cointreau Champagne 1 galbenus 1 lingura miere o bucata de ananas cirese de cocktail Mod de preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker, cu exceptia sampaniei. Agitam bine, apoi turnam bautura intr-un pahar de...
Read more »
Medalioane de cerb cu aspic
O reteta gustoasa de Medalioane de cerb cu aspic din: pulpa de cerb, ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de gelatina, sare, piper si boabe de piper. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 100 gr ceapă 200 gr ciuperci 50 gr unt 100 ml vin alb 30 ml coniac...
Read more »
Tocanita cu carne afumata si cir
O reteta de tocanita cu carne afumata, cir de mamaliga, untura, sare si piper. Ingrediente: 500 g costiţă âfumată sau pecie (carne macră afumată) 5 linguri untură de porc sare piper cir de mămăligă (terci) Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu untura...
Read more »
Ragout de cerb cu smochine
O reteta absolut delicioasa de ragout de cerb cu smochine din: pulpa de cerb, smochine confiate, slanina afumata, ceapa, morcovi, uleid e masline, vin alb, foi de dafin, crengute de menta, sare si piper rosu boabe. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 200 gr smochine confiate 50 gr slănină afumată 150 gr ceapă 150...
Read more »
Retete de post: Grâu fiert, cu miere
O reteta simpla de grau fiert, cu miere din: boabe de grau, zahar, miere si miez de nuca. Ingrediente: 250 g boabe de grâu 70 g zahăr şi 70 g miere (sau se potriveşte după gust) facultativ: miez de nucă Mod de preparare: Grâul se curăţă, se spală în nouă ape, apoi se...
Read more »
Cocktail Frappe de brandy si capsuni
O reteta simpla de Cocktail Frappe de brandy si capsuni din: rachiu, sirop de capsuni, suc de lamaie si capsuni. Ingrediente: 4 cl rachiu 1/2 lingurita sirop de capsuni 1 lingurita suc de lamaie capsuni Mod de preparare: Turnam ingredientele cu gheata intr-un mixer, le mixam, apoi turnam continutul intr-un pahar de cocktail...
Read more »
Zama sibiana de pastai
O reteta delicioasa de zeama de pastai, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, sira de porc, telina, tarhon, cimbru, pasta de rosii, oua, leustean, otet si smantana. Ingrediente: 1 borcan de fasole păstăi albă 2 linguriţe ulei 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 1...
Read more »
Caltaboşi mănăstireşti
O reteta de caltabosi manastiresti din: ficat, splina, inima si plamani de porc, carne grasa, sorici, sare, ceapa, orez, untdelemn si intestin. Ingrediente: ficatul, splina, inima şi plămânii de la un porc 500 g carne grasă de la gât 500 g şorici sare două cepe 500 g orez două linguri de untdelemn intestinul gros...Read more »
Chiftelute marinate dietetice
O reteta delicioasa de chiftelute marinate dietetice din: carne de vitel, rosii, ou, sare, cimbru, foi de dafin, verdeata, iaurt, ulei, zaharina si otet. Ingrediente: 250 g carne de viţel 2 roşii 1 ou sare cimbru 1 foaie dafin verdeaţă tocată 1 lingură de iaurt 20 ml ulei 1/2 tabletă de zaharină oţet...
Read more »
Cum se prepara Rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide (video)
O reteta video absolut delicioasa despre cum se prepara rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide din: piept de pui, muschi de vita, ghimbir, vin rosu, varza, stafide, rozmarin, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: piept de pui muschi de vita ghimbir vin rosu varza stafide rozmarin...
Read more »
Cocktail O’hearn Special
O reteta simpla de Cocktail O’hearn Special din: brandy, whisky scotian si Ginger Ale. Ingrediente: 4 cl brandy 1 cl whisky scotian Ginger Ale Mod de preparare: Turnam brandy-ul cu whisky intr-un pahar pentru bauturi lungi umplut cu gheata si adaugam in final Ginger Ale.
Read more »
Salată Scarlett cu unt
O reteta simpla de salata Scarlett cu unt din: salata verde, unt, rosii, mazare verde, lamaie, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 1 salată verde 100 gr unt 400 gr roşii 400 gr mazăre verde 1 lămâie 20 gr sare 10 gr boabe de piper roşu Mod de preparare: Intr-un vas cu...
Read more »
Rulada de porc cu mazare
O reteta gustoasa de rulada de porc cu mazare, ficat, ceapa, paine, ou, piper si boia. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 200 g mazăre congelată sau de la borcan 300 g ficat 1 ceapă 1 felie de pâine 1 ou piper boia Mod de preparare : Speli bine mazărea şi o pui...
Read more »
Cocktail Fruit Brandy
O reteta simpla de Cocktail Fruit Brandy din: brandy, suc de mango, Lime Juice, sirop de capsuni, suc de portocale, limeta si cirese de cocktail. Ingrediente: 2 cl brandy 4 cl suc de mango 2 cl Lime Juice 3 cl sirop de capsuni suc de portocale limeta cirese de cocktail Mod de preparare:...
Read more »
Sos mexican delicios
O reteta delicioasa de sos mexican delicios din: ardei iute, ceapa rosie, ardei rosu, morcovi, rosii, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei iute 100 gr ceapă roşie 100 gr ardei roşu 100 gr morcovi 100 gr roşii 30 ml ulei 30 gr zahăr 20 gr sare 2 gr piper Mod de...
Read more »
Aripioare de pui cu sos
O reteta deliciasa de aripioare de pui, ceapa, ulei, vin alb, faina, smantana, unt, oase de vita, boia, sare. Ingrediente : 4-5 aripioare de pui 250 g ceapă 150 ml ulei 100 ml vin alb 150 g făină 150 g smântână 50 g unt 1,5 kg oase de vită sau de porc 1...
Read more »
Cârnaţi albi
O reteta gustoasa de carnati albi din: plamani, ficat, inima, rinichi de porc, slanina, ceapa, mate, sare, piper, usturoi si cimbru dupa gust. Ingrediente: plămâni, ficat, inimă, rinichi de porc slănină de la ceafă şi greabăn (jumătate din cantitatea organelor de porc) ceapă (jumătate din cantitatea slăninei) maţe creţe (după necesitale) sare piper usturoi...Read more »
Jamie Oliver in America 10 (video)
Read more »
Cocktail Benedictine No. 1
O reteta simpla de Cocktail Benedictine No. 1 din: rachiu, Benedictine, suc de lamaie si o felie de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 1 cl Benedictine 1 cl suc de lamaie o felie de limeta Mod de preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker plin de gheata, agitam bine, apoi turnam bautura intr-o...
Read more »
Rulada de carne tocata cu branza
O reteta gustoasa de rulada de carne porc si vita, bere, rosie, usturoi, patrunjel, ou, sare, piper, boia dulce, ulei si telemea. Ingrediente : 500 g carne tocată amestec de porc şi vită 250 ml bere 1 roşie mai mare 1 ceapă 1- 2 căţei de usturoi 2 legături de pătrunjel 1 ou...
Read more »
Lebăr cu busuioc
O reteta delicioasa de lebar cu busuioc din: carne de pe capul porcului, inima, ficat, rinichi, splina, sare, piper, nucsoara, busuioc, dafin, cimbru si maghiran. Ingrediente: carne de pe capul porcului inimă ficat rinichi splină sare piper nucşoară busuioc dafin cimbru măghiran facultativ: 2-3 ouă Mod de preparare: Organele şi capul porcului (o...Read more »
Salata de limba
O reteta gustoasa de salata de limba de porc, ceapa, castraveti acri, pasta de tomate, piper, zahar, sare, mustar si ulei. Ingrediente: 300 g limbă de porc 2 cepe 2-3 castraveţi acri 2 linguri pastă de tomate piper 2 linguriţe zahăr 3-4 linguri de apă sare 2 ouă 1 lingură + 2 linguriţe...
Read more »
Cârnăciori de casă
O reteta simpla de carnaciori de casa din: carne de porc, carne de vita, slanina, supa de carne, mate, sare si piper. Ingrediente: 3 kg carne de porc 2 kg carne de vită un kg de slănină supă de carne maţe sare piper Mod de preparare: Se dă carnea prin maşina de...Read more »
Cocktail Carrol
O reteta simpla de Cocktail Carrol din: brandy, vermut rosu, Maraschino si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl brandy 1 cl vermut rosu 1 strop de Maraschino cirese de cocktail Mod de preparare: Turnam brandy-ul cu maraschino intr-un pahar de mixare plin cu gheata, amestecam bine, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail....
Read more »
Sos franţuzesc
O reteta simpla si delicioasa de sos frantuzesc din: smantana, faina, oua, unt, conserve de sardele in ulei, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 100 gr smântână 50 gr făină 4 ouă 50 gr unt 1 conservă de sardele în ulei 1/2 lămâie 10 gr sare 2 gr piper alb Mod de preparare:...
Read more »
Cartofi cu costita afumata si cascaval
O reteta delicioasa de cartofi cu costita afumata, cascaval, ceapa, unt, pesmet, piper, sare si chimen. Ingrediente: 16 felii subţiri de costiţă afumată 1 kg cartofi 4 felii caşcaval, pesmet pentru tapetat tava 2-3 cepe pesmet unt piper măcinat puţin ulei sare chimen Mod de preparare: Speli cartofii, îi pui la fiert...
Read more »
Sângerete
O reteta gustoasa de sangerete din: carne de porc, sorici de porc, slanina, sange de porc, ceapa, sare si piper. Ingrediente: carne de porc de pe coaste (căzături) şorici de porc slănină de pe omoplaţi (toate în cantităţi egale) sânge de porc (jumătate din cantitatea celorlalte ingrediente, dar dacă e mai mult nu strică)...Read more »
Caltaboşi cu orez
O reteta simpla si gustoasa de caltabosi cu orez din: carne de porc, orez, ceapa, sare, piper, cimbru si mate de porc. Ingrediente: un kg carne de porc 3 linguri de orez două cepe sare piper cimbru maţe de porc groase Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă bine cu orezul, ceapa tocată...
Read more »
Maioş
O reteta de maios din: ficat de porc, sorici, gusa de porc, ceapa, orez, mate de porc, sare, piper, maghiran si ienibahar pisat. Ingrediente: 1,5 kg ficat de porc 300 g şorici 250 g guşă de porc 250 g ceapă 200 g orez maţe creţe de porc (după necesitate) sare piper măghiran ienibahar pisat...Read more »
Cocktail Cape Town
O reteta simpla de Cocktail Cap Town din: brandy, Amarula, Angostura si Curacao Triple Sec. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl Amarula 3 picaturi Angostura 3 picaturi Curacao Triple Sec Mod de preparare: Turnam in shaker lichior si brandy. Adaugam Curacao Triple Sec si Angostura, apoi amestecam bine cu gheata. Bautura va fi...
Read more »
Reteta zilei: Salată de legume cu orez si piper alb
O reteta simpla si gustoasa de salata de legume cu orez din: orez, morcovi, ardei rosu, ceapa, ulei, oua, mustar, frunze de salata verde, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 200 gr orez 200 gr morcovi 100 gr ardei roşu 50 gr ceapă 100 ml ulei 2 ouă 30 gr muştar 4 frunze de...
Read more »
Tochitură cu branza de oaie
O reteta simpla si gustoasa de tochitura cu branza de oaie din: carne de porc, ficat de porc, sare, piper, usturoi si branza de oaie. Ingrediente: câte 200 g carne de porc şi 50 gficat de persoană sare piper usturoi brânză de oaie Mod de preparare: Carnea, macră, şi mai grasă, se taie...Read more »
Tochitură dragosloveană
O reteta simpla si delicioasa de tochitura dragoslovena din: carne de porc, carnaciori, ceapa, ardei rosu, untdelemn, pasta de tomate, sare, boabe de piper, verdeata, oua si malai. Ingrediente: 200 g carne de porc (pulpă sau ceafă) doi-trei cârnăciori o ceapă doi ardei roşu untdelemn pastă de tomate sare boabe de piper verdeaţă un...
Read more »
Supă de vin cu crutoane
O reteta delicioasa de supa de vin cu crutoane din: vinr, ciorba, sare, piper, alune, zahar, galbenus, smantana si crutoane. Ingrediente: 1/4 1 vin 1/2 l de ciorbă tare sare piper alună indiană puţin zahăr 1 gălbenuş 1/8 l smântână 4 linguri de crutoane Mod de preparare: Intr-un vas fierbem o supă consistentă,...
Read more »
Tobă ca la Bran
O reteta de toba ca la Bran din: capatana de porc, sorici, carne, dafin, sare, piper si burta de porc. Ingrediente: o căpăţână de porc 300 g şorici două picioare de porc un kg de carne dafin piper sare o burtă de porc Mod de preparare: Se pun la fiert carnea împreună cu...
Read more »
Salata de roşii cu telemea prăjită
O reteta simpla de salata de rosii cu telemea prajita din: telemea de oaie, rosii, ceapa rosie, faina, ulei, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper alb si cimbru. Ingrediente: 200 gr telemea de oaie 400 gr roşii 100 gr ceapă roşie 50 gr făină 50 ml ulei 30 ml ulei de măsline 1/2...
Read more »
Cocktail Brandy Orange Squirt
O reteta simpla de Cocktail Brandy Orange Squirt din: brandy, zahar, sirop de grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 4,5 cl brandy 1 cl zahar 2 lingurite sirop de grenadine suc de portocale Mod de preparare: Agitam bine in shaker brandy-ul cu gheata, zaharul si siropul de grenadine, apoi turnam bautura peste cuburi...
Read more »
Reteta zilei: Cartofi ardeleneşti
O reteta simpla si delicioasa de cartofi ardelenesti din: cartofi, ceapa, ulei de masline, foi de dafin, sare, piper si boabe de piper rosu. Ingrediente: 800 gr cartofi 100 gr ceapă 30 ml ulei de măsline 4 foi de dafin 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boabe de piper roşu Mod...
Read more »
Guşă de porc în zeamă de varză
O reteta simpla de gusa de porc in zeama de varza din: gusa de porc, zeama de varza, usturoi, piper boabe si sare. Ingrediente: o guşă de porc doi litri zeamă de varză două căpăţâni de usturoi piper boabe sare Mod de preparare: Se ia guşa de porc, se spală şi se curăţă...Read more »
Tochitură bucovineană
O reteta delicioasa de tochitura bucovineana din: pulpa de porc, costita, carnati afumati de porc, ou, branza de burduf si malai. Ingrediente: 400 g pulpă de porc 200 g costiţă patru cârnaţi afumaţi de porc un ou brânză de burduf pentru mămăligă: mălai apă sare Mod de preparare: Pulpa, costiţa şi cârnaţii se...
Read more »
Guşă fiartă
O reteta simpla de gusa fiarta din: gusa de porc impanata cu carne alba, usturoi, sare, piper, boia si maruntaie. Ingrediente: o bucată de guşă de porc împănată cu carne albă usturoi pisat sare piper boia măruntaie Mod de preparare: Se decupează o bucată cu şoric din guşa porcului, groasă de circa 8...Read more »
Tobă
O reteta de toba din: stomac de porc, limba, ficat, muschiulet, rat, picioare, sorici, slanina, sare, piper, dafin, maghiran, ienibahar, un pahar de vin si faina de malai. Ingrediente: un stomac de porc limbă ficat muşchiuleţ urechi de porc rât picioarele porcului şorici de pe spinare slănină de la burtă sare piper dafin cimbru...Read more »
Musaca cu carne tocata de vita si pui
O reteta simpla si delicioasa de musaca cu carne tocata de vita si pui din: cartofi, carne tocata, ceapa, oua, smantana si unt. Ingrediente: un kg cartofi 500 g + carne tocata (pui si vita in amestec) o ceapa doua oua smantana si/ sau iaurt 50 g unt pentru uns tava Mod de preparare:...
Read more »
Gelatina ruseasca
O reteta gustoasa de gelatina ruseasca din: piept de pui, mazare, gelatina, suc de lamaie, foi de dafin, albus, otet, mustar, ceapa, piper boabe, ienibahar si morcovi. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g mazăre congelată 3 plicuri gelatină 1 linguriţă sare sucul de la 1/2 lămâie 2 foi dafin 1 albuş crud...
Read more »
Ciolan umplut
O reteta de ciolan de porc umplut, ceapa, usturoi, ou, morcov, sfecla, verdeata, sare si piper. Ingrediente : 1 ciolan de porc 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ou 1 morcov fiert 2-3 felii de sfeclă fiartă verdeaţă piper sare Mod de preparare : Cu un cuţit bine ascuţit scoţi osul şi...
Read more »
Racitura de coada de vita cu oua de prepelita
O reteta deliciasa de racitura de coada de vita, oua de prepelita, sare, piper, oase de vita si usturoi. Ingrediente: 1 coadă de vită 2-3 oase de vită sare piper 4-5 căţei de usturoi 10 ouă de prepeliţă pentru decor Mod de preparare: Speli ouăle şi le pui la fiert pentru 5-7 minute....
Read more »
Ficat galatean
O reteta gustoasa de ficat, ceapa, patrunjel verde, ulei, faina, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat de porc 2 cepe 1 legătură de pătrunjel verde 150 ml ulei 1 lingură făină sare piper 80 ml vin alb Mod de preparare: Speli şi tai ficatul în felii, îl dai prin făină...
Read more »
Salată de pepene cu grapefruit
O reteta simpla si delicioasa de salata de pepene cu grapefruit din: pepene galben, grapefruit rosu, salata chinezeasca, lamaie si menta. Ingrediente: 800 gr pepene galben 300 gr grapefruit roşu 1 salată chinezească 1 lămâie 1/2 legătură de mentă Mod de preparare: Pepenele galben se taie în două după modelul dorit, se îndepărtează...
Read more »
Vitel cu masline verzi
O reteta gustoasa de vitel cu masline verzi, rosii, ceapa, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 500 g viţel 200 g măsline verzi 2 roşii 2 cepe 80 ml ulei 100 ml vin roşu sare piper Mod de preparare: Speli carnea, o laşi să se zvânte bine şi o tai în bucăţi...
Read more »
Tocană de curechi
O reteta delicioasa de tocana de curechi din: carne de porc, varza murata, untura, ceapa, boia, piper, dafin, vin, pasta de tomate si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc proaspătă pentru fiecare persoană 300 g varză murată tocată untură o ceapă boia piper dafin un pahar cu vin pastă de tomate smântână ...
Read more »
Creier pane cu pesmet
O reteta delicioasa de creier pane din: creier, lapte, oua, pesmet, sare si ulei. Ingrediente: 300 g creier proaspăt 2 ouă 10 linguri de pesmet 3 linguri lapte sare ulei pentru prăjit Mod de preparare : Cureţi foarte bine creierul, îl pui la fiert în apă cu sare pentru 10 minute şi îl scurgi...
Read more »
Ruladă făgărăşană
O reteta absolut delicioasa de rulada fagarasana din: muschi de porc, sunca afumata, cascaval neafumat, carnaciori, umplutura de caltabosi, usturoi, cimbru, sare, piper, frunze de salata verde, untdelemn, vin alb sec, condimente si un prapure. Ingrediente: un muşchi întreg de porc 200g şunculiţă afumată 200 g caşcaval neafumat (natural, de la stână) 2-3 cârnăciori...
Read more »
Sos de untdelemn
Mestecăm 4 linguri untdelemn fin, cu o lingură de oţet de vin, un vârf de cuţit de pătrunjel, tot atâta ceapă şi arpagic verde mărunt tăiate, precum şi 6 gălbenuşuri de ou fierte tare şi date prin sită; toate acestea bine mestecate şi dându-le puţină sare, piper pisat, puse în sosieră şi servit. ...
Read more »
Tobă moldovenească
O reteta de toba moldoveneasca din: cap de porc, inima, limba, sorici, usturoi, piper, sare si stomac de porc. Ingrediente: două kg cap de porc 500 g limbă 500 g şorici 500 g inimă 30 g usturoi 5 g piper 45 g sare o bucată de stomac de porc Mod de preparare: Capul...Read more »
Şuncă şi carne afumate
O reteta simpla de sunca si carne afumate din: sunca, carne, sare, piper si usturoi Ingrediente: suncă carne (mşchi sau pulpă) sare piper usturoi Mod de preparare: Şunca, mai ales cea de pe burtă, redusă la grosimea de 2 cm, se taie bucăţi de circa 10-30 cm, iar carnea se taie fâşii lungi,...Read more »
Negresa
O reteta delicioasa de negresa din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, esente, coaja de citrice, praf de copt si faina. Am plecat de la reteta asta si am exclus alunele. Ingrediente: o ciocolata amaruie (100 g) un pachet de unt 10- 12 linguri de zahar doua oua esente si coaja de citrice un pachet...
Read more »
Cocktail Betsy Ross
O reteta simpla de Cocktail Betsy Ross din: coniac, vin bordeaux, lichior de portocale, Angostura si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl coniac 3 cl vin bordeaux 1 strop de lichior de portocale 2 picături de Angostura coajă de lămâie Mod de preparare: Turnăm în shaker, pe cuburi de gheaţă coniacul, vinul, Angostura...
Read more »
Supă franciscană cu verdeţuri şi smantană
O reteta delicioasa de supa franciscana cu verdeturi si smantana din: macris, busuioc, usturoi, frunze de tarhon, jales, cimbru, patrunjel, smantana, unt, sare, piper alb, nucsoar tamaios, ceapa verde si zeama de legume sau ciorba. Ingrediente: câte o legâtură de măcriş busuioc usturoi cinci frunze de tarhon zece bucăţi de jaleş 1 linguriţă de...
Read more »
Cum se prepara Salata de hering marinat cu fructe exotice (video)
O reteta video delicioasa despre cum se prepara salata de hering marinat cu fructe exotice din: file de hering marinat, ananas, pepene galben, rosii cherry, portocale, miere, lamaie, menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: file de hering marinat ananas pepene galben rosii cherry portocale miere lamai menta ulei de masline sare piper...
Read more »
Slanina afumata ardeleneasca
O reteta simpla de slanina afumata din: slanina, sare, sare grunjoasa, apa rece, cimbru si cativa catei de usturoi. Ingrediente: 5 kg de slănină (cu şorici şi cu o dungă de carne) sare pentru saramură: 15 linguri de sare grunjoasă apă rece (doză care se va repeta de câte ori este nevoie) facultativ cimbru...
Read more »
Cocktail Armagnac Sour
O reteta simpla de Cocktail Armagnac Sour din: Armagnac, zahar, suc de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Armagnac 1 cl zahăr 2 cl suc de lămâie cireşe de cocktail Mod de preparare: Turnăm Armagnacul şi celelalte ingrediente împreună cu gheaţă într-un pahar de mixare, şi amestecăm bine. Apoi turnăm băutura într-un pahar...
Read more »
Şuncă de casă
O reteta simpla de sunca de casa din: pulpa de porc, azotat natural de sodiu, foi de dafin, coriandru, piper, cuisoare, zahar, vin si ienibahar. Ingrediente: o bucată de pulpă de porc 10 g salpetru de Chile (azotat natural de sodiu) 3 foi de dafin 20 g coriandru două g piper 4 cuişoare 50...Read more »
Muschiuleţ de porc în carne tocată
O reteta delicioasa de muschiulet de porc in carne tocata din: muschiulet de porc, carne de porc, ou, mirodenii, prapur de porc si sare. Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc o jumătate de kg carne de porc mai grasă un ou mirodenii (cimbru, piper, boia) un prapur de porc sare Mod de preparare: Se...
Read more »
Supă de sparanghel
O reteta de supa de sparanghel din: patrunjel, sparanghel, sare, piper, smantana si ou. Ingrediente: 1 /2 kg sparanghel 1 legătură de pătrunjel sare piper 1/4 l smântână 1 ou Mod de preparare: In vas fierbem înebuşit sparanghelul conform principiului general de fierbere. După 15 minute, sparanghelul îl tocăm mărunt, îl trecem prin...
Read more »
Lime pleurotus
O reteta simpla si delicioasa de lime pleurotus din: ciuperci, ardei colorat, ceapa verde, ulei, usturoi, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 600 gr ciuperci pleurotus 50 gr ardei colorat 1 legătură de ceapă verde 50 ml ulei 4 căţei de usturoi 1 lămâie verde 20 gr sare 2 gr piper Mod de...
Read more »
Ruladă din burtă fiartă
O reteta de rulada din burta fiarta din: burta de porc, piper, sare, cimbru, dafin, zeama de varza si usturoi. Ingrediente: o burtă de porc piper sare cimbru dafin doi litri zeamă de varză o căpăţână de usturoi Mod de preparare: Se ia burta de porc şi se spală bine şi se rulează,...Read more »
Cocktail Armagnac Collins
O reteta simpla de Cocktail Armagnac Collins din: Armagnac, suc de lamaie, zahar si sifon Ingrediente: 4,5 cl Armagnac 3,5 cl suc de lămâie 0,5 cl zahăr sifon Mod de preparare: Agităm toate ingredientele în shaker cu gheaţă, cu excepţia sifonului, apoi turnăm băutura peste cuburi de gheaţă într-un pahar pentru băuturi lungi,...
Read more »
Supă de peşte cu crutoane
O reteta de supa de peste cu crutoane din: capul si maruntaiele unui crap, apa, unt, faina, galbenus, smantana, sare, piper, nucsor tamaios si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 – 1/2 l apă capul şi măruntaiele unui crap 50 gr verdeţuri (rădăcini) 50 gr unt 50 gr făină 1 gălbenuş 1/8 l smântână sare...
Read more »
Jamie Oliver in America 11 (video)
Read more »Ostropel
O reteta simpla si delicioasa de ostropel din: piept de pui, ceapa, bulion sau pasta de rosii, ulei si verdeata. Ingrediente: un piept de pui o ceapa bulion sau pasta de rosii ulei pentru prajit verdeata Mod de preparare: Se taie in fasii pieptul de pui si se pune la calit in putin...
Read more »
Ruladă cu cremă de cacao
O reteta delicioasa de rulada cu crema de cacao, oua, zahar, faina, ulei, esenta de rom si margarina. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri de zahăr 4 linguri făină 1 lingură de ulei 1 esenţă rom Incrediente cremă : 150 g margarină 150 g zahăr 2 linguri cacao Mod de preparare: Separi albuşurile de...
Read more »
Cocktail Double 07
O reteta simpla de Cocktail Double 07 din: rachiu, vodca, whisky, uzo, suc de portocale, limonada si felii de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl vodca 2 cl whisky Bourbon 1,5 cl uzo suc de portocale limonada felii de limeta Mod de preparare: Bauturile alcoolice suficiente pentru mai multe bauturi lungi...
Read more »
Cocktail Dirty Mother
O reteta simpla de Cocktail Dirty Mother din: brandy, lichior de cafea si cirese. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl lichior de cafea cireşe de cocktail Mod de preparare: Se amestecă cu multă gheaţă brandy-ul şi lichiorul de cafea într-un pahar de mixare. Apoi se toarnă băutura în pahar de cocktail. In final...
Read more »
Spaghetti la cuptor cu legume mexicane
O reteta de spaghetti la cuptor cu legume mexicane din: spaghetti, bacon, branza topita, legume mexicane, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 gr spaghetti 100 gr bacon 100 gr brânză topită 200 gr legume mexicane 2 căţei de usturoi 10 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper Mod de preparare: Spaghetele...
Read more »
Ciorba de potroace cu orez
O reteta gustoasa de ciorba de potroace din: orez, aripi de curcan, zeama de varza, morcov, ceapa, telina, verdeata si bulion. Ingrediente : 2 gâturi şi o aripă de curcan 11 zeamă de varză 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 3 linguri orez verdeaţă 1 lingură de bulion Mod de preparare: Speli...
Read more »Cum se prepara Salata turcească (video)
O reteta video despre cum se prepara salata turceasca din: piept de pui, morcovi, fasole verde, rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ardei, salata, rozmarin, menta, smantana, salvie, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui morcovi fasole verde rosii ceapa ardei iute usturoi ardei salata rozmarin menta smantana salvie lamaie ulei sare piper...
Read more »
Cocktail Chicago
O reteta simpla de cocktail Chicago din: rachiu, Curacao orange, Angostura si zahar. Ingrediente: 6 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Curacao orange un strop de Angostura zahar Mod de preparare: Turnam rachiul impreuna cu Curacao orange si Angostura peste cuburi de gheata, intr-un pahar de mixare si amestecam bine Servim in pahar de...
Read more »
Supa de varza acra si carnati
O reteta gustoasa de supa de varza, carnati, faina, zeama de varza, ulei, ceapa, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză mică acră 2-3 căni zeamă de varză acră 2 cârnaţi 1 şi 1/2 lingură de ulei 1 lingură făină 1 ceapă mică boia de ardei roşu sare piper 11 de...
Read more »
Supă de mazăre boabe
Iei: 200 g de mazăre, 250 g de cartofi, două carote, doi prăji, două cepe, puţină foaie de dafin, puţin cimbru, o felie de pâine groasă cu multă coajă. Pui mazărea în doi litri de apă şi laşi să fiarbă o oră şi jumătate. în timpul acesta, rumeneşti în puţin untdelemn ceapa, apoi o...
Read more »
Ceapă murată în vin roşu
O reteta simpla si gustoasa de ceapa murata in vin rosu din: ceapa alba, ceapa rosie, praz, unt, zahar, vin rosu, otet aromat, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 gr ceapă albă 400 gr ceapă roşie 100 gr praz 50 gr unt 50 gr zahăr 200 ml vin roşu 30 ml oţet aromat 1/2...
Read more »
Ciorba cu sorici
O reteta delicioasa de ciorba cu sorici, sare, oua, smantana, galbenusuri, ceapa, morcov, os de vita si usturoi. Ingrediente: 300 g şorici 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri 1 ceapă 1 morcov 2 l zeamă dintr-un os de vită 2 linguri smântână 5 căţei de usturoi Mod de preparare: Speli bine şi pui...
Read more »
Retete de post: Cartofi de post
Cureţi cartofii, îi tai bucăţele, îi ştergi cu o btreapă şi-i prăjeşti în untdelemn. Prăjeşti ceapă în untdelemn, o pui peste cartofi, pui puţină apă, sare pătrunjel, sos de pătlăgele, piper şi laşi se fiarbă, scăzut sosul dai la masă.
Read more »
Ghiveci cu bame
Se prăjesc mai multe cepe cu untdelemn, ca să facă un sos frumos, în care se pune şi bulion şi puţină faină. Când sosul e gata, se pun în el toate zarzavaturile de care dispui, din fiecare câte puţin: morcov tăiat felii, dovlecei, pătlăgele vinete, pătlăgele roşii, ardei graşi tăiaţi fin, fasole verde, mazăre...
Read more »
Retete de porst: Borş cu fasole
Se ia cam un sfert de kilogram de fasole şi se pune la înmuiat în apă rece de cu seară; a doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert cu apă rece. Borşul se pune deosebit la fiert, cu ceapă, verdeaţă şi sare. După ce fasolea e fiartă, se toarnă borşul fiert...
Read more »
Cocktail Brandied Cordial Medoc
O reteta simpla de Cocktail Brandied Cordial Medoc din: brandy, Cordial Medoc, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1 cl Cordial Medoc 1 cl suc de lamaie coaja de portocala Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cordial Medoc si scucul de lamaie intr-un shaker si agitam bine...
Read more »
Bombe cu rucola
O reteta simpla si gustoasa de bombe cu rucola din: amestec de legume congelate, rucola, ulei, ulei de masline, sos de soia, lamaie, sos tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 400 gr amestec de legume congelate 200 gr rucola 30 ml ulei 30 ml ulei de măsline 20 ml sos de soia 1/2 lămâie...
Read more »
Clatite cu spanac si branza
O reteta delicioasa de clatite din : spanac, branza, oua, lapte, faina, sare, piper, boia dulce si unt. Ingrediente clătite: 3 ouă 1/2 l lapte 300 g făină 1 lingură de ulei Ingrediente umplutură : 250 g brânză de vaci 5-6 linguriţe boia dulce 500 g spanac congelat 1 lingură de unt...
Read more »
Borş călugăresc
de acru şi se pune la fiert; când fierbe, pui în el vreo 10 frunze de sfeclă, lobodă, ceapă verde, pătrunjel, mărar, cimbru, leuştean, toate tăiate mărunt şi spălate, apoi o mână de orez şi sare. După ce a fiert borşul, baţi un ou cu o ceaşcă de smântână în castron,...
Read more »Budinca de ficat
O reteta gustoasa de budinca din: ficat de porc, galbenusuri, pesmet, unt, ceapa, patrunjel, magiran, piper, ienibahar si sare. Ingrediente: 400 g ficat de porc 5 gălbenuşuri 6 linguri pesmet 3 linguri de unt 1 ceapă mare 1 legătură de pătrunjel verde maghiran 1 vârf de cuţit de piper 1 vârf de cuţit...
Read more »