Retete simple:
Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana
O reteta de ciorba macelareasca dreasa cu smantana din: carne ficat, ceapa, untura, boia, zeama de castraveti murati si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc 50 gficat şi o ceapă de fiecare persoană untură boia zeamă de castraveţi muraţi în saramură smântână Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţină untură,...
Read more »
Muşchiuleţ umplut cu amestec de carne
O reteta delicioasa de muschiulet umplut cu amestec de carne din: muschiulet de porc, amestec de carne si condimente pentru carnati, prapur de porc, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc amestec de carne şi condimente pentru cârnaţi prapur de porc sare piper frunze de pătrunjel Mod de preparare:...
Read more »
Supă de nohot
Luaţi jumătate de oca de nohot şi puneţi-1 într-un vas de cu seara, puneţi un tifon subţire peste vas, puneţi puţină cenuşă şi umpleţi vasul cu apă rece, să stea vasul până a doua zi. Spălaţi-l într-o apă, curăţaţi-i peliţa de desupra şi puneţi să fiarbă, iar de nu va fierbe nohotul bine, pisaţi-l...Read more »
Piftie din carne de porc
O reteta simpla de piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi. Ingrediente: carne de porc bucăţi din cap şi picioare sare ceapă piper boabe usturoi Mod de preparare: Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se pun la fiert în...Read more »
Cocktail Da’Berry
O reteta simpla de Coktail Da’Berry din: coniac, Dubonet si Bitter orange. Ingrediente: 3,5 cl coniac 1,5 cl Dubonet Bitter orange Mod de preparare: Bauturile scurte se agita cu un strop de Bitter orange si cu gheata in shaker, apoi se strecoara bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Cum se prepara Muschi de vita in sos maroniu / Filetto al cioccolato (video)
O reteta video delicioasa depsre cum se prepara muschi de vita in sos maroniu din: muschi de vita, parmezan, rucola, ulei, morcov, dovlecel, vanata, andiva, vin rosu, sos de ardei, otet balsamic, muguri pi, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita parmezan rucola ulei morcov dovlecel vanata andiva vin rosu sos de ardei otet...
Read more »
Cocktail Big Boy
O reteta simpla de Cocktail Big Boy din: brandy, Cointreau si sirop de zahar. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Cointreau 1 cl sirop de zahar Mod de preparare: Agitam bine toate ingredientele cu gheata intr-un shaker, apoi servim bautura intr-un phaar de whisky, cu trei cuburi de gheata.
Read more »
Pizza cu ciuperci şi cireşine
O reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si ciresine din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, ciuperci, mozzarella, rosii ciresine, ardei rosu, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: aluat: 600 gr făină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr...
Read more »
Coaste la cuptor
O reteta simpla si delicioasa de coaste la cuptor din: coaste, sare, piper, boia, cartofi, unt, lapte si muraturi. Ingrediente: cate 300 g coaste cu carne de persoană sare piper boia cartofi unt lapte murături Mod de preparare: Coastele lăsate mai cu carne se taie porţii, se aşază într-o tavă, se sărează, se...Read more »
Cocktail Brandy and Soda
O reteta simpla de Cocktail Brandy and Soda din: brandy, sifon si lamaie Ingrediente: 66 cl brandy sifon lamaie Mod de preparare: Turnam brandy-ul intr-un pahar de whisky umplut cu cuburi de gheata si adaugam sifon rece. Mai adaugam, dupa preferinta, felii de lamaie sau coaja de lamaie.
Read more »
Fidea cu ciuperci şi lime
O reteta simpla si delicioasa de fidea cu ciuperci si lime din: fidea, ciuperci, ulei de masline, lamaie verde, crengute de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 400 gr fidea 300 gr ciuperci 30 ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 lămâie verde 1 crenguţă de mentă 20 gr sare 2 gr...
Read more »
Cocktail Frozen Brandy
O reteta simpla de Cocktail Frozen Brandy din: rachiu, Curacao, suc de lamaie, zahar si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Curacao 3 cl suc de lamaie zahar coaja de limeta Mod de preparare: Punem toate ingredientele intr-un mixer si amestecam bine. Servim bautura in cupa de cocktail cu...
Read more »
Prune coapte in aluat de vin
O reteta gustoasa de prune coapte in aluat de vin, zahar, zahar vanilat, migdale, ulei, ciocolata neagra, ciocolata alba si zahar pudra. Ingrediente: 20 bucăţi prune uscate 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat 200 g făină 9 linguri de vin alb 20 migdale întregi ulei pentru prăjit 50 g...
Read more »
Pateuri cu osânză
O reteta simpla de pateuri cu osanza din: osanza cruda, faina, doua galbenusuri, sare, apa, otet, magiune de prune sau nuci fierte in lapte cu zahar si zahar farin vanilinat. Ingrediente: 600g osânză crudă 300 g făină aluatul: 600 g făină două gălbenuşuri sare apă oţet umplutura: magiun de prune sau nuci măcinate fierte...Read more »
Pulpă de porc în crustă de miere
O reteta simpla de pulpa de porc in crusta de miere din: pulpa de porc, usturoi, sunculita, vin, cuisoare, miere, mustar, ienibahar, boabe de piper, boabe de coriandru, ceapa, foi de dafin, otet de vin si sare. Ingrediente: o pulpă de porc usturoi şunculiţă două pahare de vin cuişoare miere şi muştar pentru baiţ:...Read more »
Fasole verde gătită mocăneşte
Curăţă, spală şi fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiţă ceapă, rumeneşte-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper; laşi să dănţuiască puţin; toarnă peste ea puţin oţet şi dă la masă. Poţi adăuga şi sos de pătlăgele roşii.
Read more »
Şorici în saramură
O reteta simpla de sorici in saramura din: sorici, sare, sare grunjoasa si apa rece nefiarta. Ingrediente: şorici sare pentru saramură: 6 linguri de sare grunjoasă apă rece (nefiartă) Mod de preparare: Şoriciul se taie în fâşii late de 2-3 cm, se presară sare şi se rulează fiecare fâşie. Şoriciul rulat se aşază...Read more »
Hrean cu oţet
Radeţi hreanul pe râzătoare şi, pentru ca să nu fie prea iute, ţineţi- l la un loc cald, sau stropiţi cu puţină zeamă caldă, ppoi puneţi oţet pe dânsul înainte se a-l servi. Puteţi pune niţel zahăr într-însul sau, în loc de zahăr, untdelemn şi sare. Se mai face şi cu ou bătut, îngroşându-se...
Read more »
Borândău
O reteta de borandau din: ceapa, carne, sange, faina de malai, vin alb dulce, sare, piper boabe si dafin. Ingrediente: 500g ceapă un kg carne din căzături, cu multă grăsime 250 ml sânge frecat cu sare (de la înjunghiatul porcului) un pumn de făină de mălai puţin vin alb dulce (cât să dea aromă)...Read more »
Sos de dimineaţă
Pune într-o tingire 3 linguri de velute, o lingură de sos de pătlăgele roşii, lasă-le să fiarbă cam un minut, apoi trage tingirea la marginea focului, adaugi ca 25 dramuri de unt proaspăt cu care să amesteci sosul bine.Read more »
Morcovi de iarnă
Se curăţă, se taie felii ca tăiţeii, se pun în tigaie cu 1-2 linguri de unt sau untdelemn, se acoperă şi se scutură mereu. Când sunt pe jumătate prăjiţi, se face un sos de zahăr cu 3-4 bucăţele şi se toarnă peste morcovi; se pune şi sare. Se servesc bine scăzuţi.
Read more »
Spanac cu pătlăgele vinete
Ia pătlăgele proaspete şi taie-le în două, în lungime, şi scoate o parte din miez. Apoi toacă spanac şi pune tocătura într-o cratiţă cu untdelemn sau unt proaspăt. Când spanacul s-a muiat bine, amestecă-1 cu miezul pătlăgelelor, pune sare şi untdelemn şi umple cu acest amestec golul pătlăgelelor. Presară praf de faină şi pune...
Read more »
Pizza oltenească
O reteta delicioasa de pizza olteneasca din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, carnati oltenesti, praz, rosii si masline. Ingrediente: aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr 15 gr sare sos: 500 gr roşii în bulion...
Read more »
Rulada cu mac
O reteta delicioasa de rulada cu mac, faina, unt, galbenus, smantana, drojdie, zahar, lapte, stafide si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 500 g făină 150 g unt 1 gălbenuş 4 linguri smântână 20 g drojdie dizolvată în 4 linguri lapte călduţ Ingrediente umplutură: 350 g mac 350 g zahăr unt cât o nucă 3...
Read more »
Retete de post: Bob verde de post
Cureţi, speli bobul, îl rumeneşti în untdelemn. Rumeneşti ceapă în untdelemn, o treci prin sită, dai un praf de faină, laşi să se rumenească puţin; aşezi bobul cu sare, piper, pătrunjel tocat (unii pun şi mărar şi câţiva anghenari) şi apă, laşi să fiarbă, să scadă şi dai la masă rece. Poftă bună!Read more »
Pui umplut cu mere si ananas
O reteta delicioasa de pui cu mere, ananas, bere, piper, boia dulce, zahar, zeama de lamaie, usturoi, galbenus si ulei. Ingrediente: 1 pui mai mic 1 sticlă bere sare piper boia dulce 4-5 linguriţe zahăr zeamă de lămâie 1 măr 1 cutie de compot de ananas 3-4 căţei de usturoi 1 gălbenuş 3-4...
Read more »
Fasole albă la cuptor
Pune fasolea în apă fierbinte, spre a putea scoate uşor coaja boabelor. Şterge-le cu un şervet şi pune-le la cuptor, spre a se rumeni. Pune apoi fasolea să fiarbă în destulă apă şi acoperă oala. Când apa s-a evaporat, toarnă boabele într-o cratiţă şi sfârşeşte coacerea în cuptor, domol. Această fasole n-are nevoie nici...Read more »
Cocktail Pink Fire
O reteta simpla de Cocktail Pink Fire din: rachiul sirop de zmeura, suc de grapefruit, apa minerala, felii de grapefruit si cirese. Ingrediente: 8 cl rachiu (Weinbrand) 4 linguri sirop de zmeura 10 cl de suc de grapefruit apa minerala felii de grapefruit cirese Mod de preparare: Amestecam rachiul si siropul de zmeura...
Read more »
Prajitura cu ciocolata lapte si cacao
O reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata, albusuri, zahar, praf de copt, faina, migdale, cacao, unt, lapte si ciocolata menaj. Ingrediente: 6 albuşuri 200 g zahăr 1/2 plic praf de copt 3 făină 200 g migdale 1 lingură cu vârf de cacao Ingrediente crema: 1 pachet de unt 6 gălbenuşuri 150 g zahăr...
Read more »
Pasteta din carne de porc si cartofi
O reteta gustoasa de pasteta din carne de porc, cartofi, ceapa, patrunjel, cimbru, foi de dafin, vin alb sec, sare, piper, faina, oua si unt. Ingrediente: 500 g carne de porc 700 g cartofi 2 cepe 1 legătură pătrunjel verde cimbru 1 foaie de dafin 250 ml vin alb sec 2 linguri unt...
Read more »
Gelatina de lapte
O reteta delicioasa de gelatina de lapte, albusuri, zahar pudra, zahar vanilat si alune. Ingrediente: 4 albuşuri 1 ou 100 g zahăr pudră 1 plic de zahăr vaniiat 100 g alune 300 ml lapte Mod de preparare: Baţi albuşurile nu prea tare, adaugi oul, zahărul pudră, plicul de zahăr vaniiat, amesteci încet, apoi...
Read more »
Friptura cu ghiveci bulgaresc si rosii umplute
O reteta delicioasa de friptura cu ghiveci, rosii unmplute, morcovi, frunze de telina, lamaie, sare, orez, ulei, ceapa, boia dulce, piper macinat si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 200 g orez 1 borcan ghiveci 500 ml supă de oase 4 linguri ulei 4-5 cepe 1 linguriţă de boia dulce piper măcinat...Read more »
Galuste de stiuca in sos de smnatana
O reteta delicioasa de galuste de stiuca in sos de smantana din: stiuca, smantana, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, cartofi, ou, verdeata, faina, lapte, piper si sare. Ingrediente: 1 ştiucă 4-5 linguri de smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras puţină ţelină 2 cartofi 2 fel ii pâine 1...
Read more »
Cozonaci cu unsoare
Cantitatea din care îi pregătim poate fi câtă voim, însă aluatul să fie din făină, sare, drojdii şi lapte. După ce sunt frământaţi pe jumătate, adăugăm câteva gălbenuşuri frecate cu zahăr, cu gust de lămâie ori vanilie, dup-aceea luăm unsoare sleită, o lingură bună, aceasta o trecem pe rând în aluat mai mult...Read more »
Cum se prepara Dorada cu cartofi si salata curcubeu (video)
O reteta video delicioasa despre cum se prepara dorada cu cartofi si salata curcubeu din: dorada, usturoi, patrunjel, unt, ulei de masline, cartofi, sare, sfecla rosie, fasole verde, salata, verde, cascaval, telemea si lamaie. Ingrediente: dorada usturoi patrunjel unt ulei masline cartofi sare Ingrediente salata: sfecla rosie fasole verde salata verde cascaval ras telemea...
Read more »
Cocktail Bitter Tears
O reteta simpla de Cocktail Bitter Tears din: brandy, cucarao orange, vermut si 3 picaturi de angostura. Ingrediente: 2 cl brandy 1 cl Curacao orange 2 cl vermut sec 3 picaturi de Angostura Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cucacao orange si vermutul, la care adaugam multe gheata intr-un pahar de mixare....
Read more »
Supă de mazăre cu paine prajită
Alegi şi speli o jumătate de kilogram de mazăre boabe, o pui la fiert cu apă călduţă, cu o bucăţică de morcov, o ceapă, o rădăcină de pătrujel, vreo 3 cartofi. Când mazărea e fiartă, o dai cu totul prin sită, o subţiezi potrivit, pui sare, mai laşi să fiarbă puţin, pui o lingură...
Read more »
Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasole
Fierbem, în doi litri de apă, o jumătate de kg de boabe de fasole uscată, aleasă şi spălată; când fasolea este pe jumătate fiartă, îi adăugăm 1-2 rădăcini de morcov, 1-2 de pătrunjel, o jumătate de ţelină, toate curăţate, spălate şi tăiate ca tăiţeii, precum şi 4-5 cepe, pătrunjel verde mărunt tocat şi sarea...
Read more »
Chiftele de varză cu ceapă si faină
Se taie fin o căpăţână de varză, se sărează, se freacă bine, se stoarce şi se pune la prăjit cu două cepe mici, tăiate mărunt. Când e pe jumătate prăjită, se dă deoparte ca să se răcorească, apoi se pun 2-3 linguri de făină, sare, piper, se formează chiftele rotunde, se dau prin făină...
Read more »
Coaste de porc caramelizate
O reteta simpla si delicoasa de coaste de porc caramelizate din: coaste de porc, untdelemn, zahar brun, amestec de condimente, boia de ardei dulce, miere, sare, vin rosu sec, otet, miere si sare. Ingrediente: 700 g coaste de porc o linguriţă de untdelemn 12 linguriţe de zahăr (brun) două linguriţe de amestec de condimente...Read more »
Must fiert
Toamna la stors luăm must curat de sub presă (şitău), după două zile îl fierbem în oală de lut până scade din trei părţi una. Apoi răcit îl turnăm în sticle, înfundăm sticlele, şi-l ţinem în loc răcoros sau în pivniţă. Asemenea putem ţine must dulce pişigos dacă în 4-5 litri punem o linguriţă...Read more »
Ciorbă de lobodă delicioasă
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de loboda delicioasa din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, loboda, orez, bors, sare, bulion, maggi si 1 ou. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1 bucata de telina 2 cepe 6-7 legaturi de loboda 1 ceasca de orez bors sare bulion 3 cuburi maggi 1 ou Mod de preparare:...
Read more »
Fundite cu fasole şi mazăre
O reteta simpla si delicioasa de fundite cu fasole si mazare din: paste fundite, fasole, mazare, ceapa, o conserva de sardele, salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 gr paste fundite 100 gr fasole 100 gr mazăre 100 gr ceapă 1 conservă de sardele 50 gr unt 2 crenguţe de salvie 20 gr sare 2...
Read more »
Gelatină de portocale
O reteta de gelatina de portocale din: portocale sau mandarine, zahar, apa, foi de gelatina si o lamaie. Ingrediente: 5 portocale sau mandarine 250 gzahăr 3 dl apă 7 foi de gelatină o lămâie Mod de preparare: Se fierbe zahărul cu apă, se îngroaşă puţin, apoi se curăţă coaja de la o portocală,...
Read more »
Gogoşi cu untdelemn
Luaţi două măsuri de apă, una de faină şi o lingură de drojdie de bere sau de casă strecurate şi sarea trebuitoare. Se mestecă timp de o oră şi se pune la căldură să dospească. După ce vor dospi se pune untdelemn să clocotească într-o tingire deschisă. Având o lingură adâncă rotundă, udând lingura...Read more »
Crap umplut cu nuci
Speli peştele, îl spinteci, apoi îl umpli cu umplutura următoare: prăjeşti în untdelemn orez cu ceapă şi apoi îl fierbi pe jumătate cu apă, sare, piper, puţin pătrunjel, adaugi: 50 de nuci pisate şi stafide roşii; amesteci bine totul umpli peştele, îl laşi şi-l pui la cuptor cu untdelemn. Poftă bună!
Read more »
Salata de orez cu mazare
O reteta delicioasa de salata de orez, mazare, ardei rosu, patrunjel, ulei, otet. Ingrediente: 200 g orez 100 g mazăre (din conservă sau din congelator) 1 ardei roşu pătrunjel ulei oţet Mod de preparare: Fierbi orezul în apă clocotită cu puţină sare, îl clăteşti cu puţină apă rece şi îl laşi la...
Read more »
Cum se prepara Rulada de peste cu sos alb (video)
O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara rulada de peste cu sos alb din: file de pangasius, smatnana, capere, unt, vin, ardei, morcov, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: file de pangasius smantana capere unt vin ardei morcov lamaie ulei sare piper Mod de preparare: Se curata morcovii de coaja,...
Read more »
Plachie de crap sau de orice peşte
Curăţăm peştele de solzi, îl spălăm în mai multe ape, apoi îl desfacem şi îl sărăm, lăsându-1 să stea cam o jumătate de ceas; după aceea îl tăiem în felii şi le zvântăm într-un şervet; apoi le dăm prin faină şi le prăjim rumen, pe ambele părţi în untdelemn fierbinte. După ce am prăjit...
Read more »
Cocktail Brandy Melba
O reteta simpla de Cocktail brandy Melba din: cherry brandy, lichior de piersica, sirop de grenadine, suc de lamaie, suc de piersica si sifon. Ingrediente: 3 cl Cherry Brandy 2 cl lichior de piersica 2 cl sirop de grenadine 1 cl suc de lamaie 5 cl suc de piersica sifon Mod de preparare:...
Read more »
Ciorbă ţărănească, de peşte sărat
Spălăm peştele sărat, mai întâi în apă caldă, îl curăţăm de solzi, apoi pus să stea, timp de o jumătate de ceas, în lapte dulce, ca să-i tragă sarea. Punem doi litri de apă – la un kg de peşte -, să fiarbă cu o ceapă şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi puţin piper...
Read more »
Sarmale de ştevie
Se opăresc foile de ştevie, se umplu cu orez care s-a călit în untdelemn, o dată cu ceapă şi se adaugă sare, piper, verdeaţă şi cine vrea pune şi câţiva sbârciogi sau hribi tocaţi. Se poate umple şi cu păsat preparat ca şi orezul, ori chiar cu carne tocată şi cu orice umplutură, li...
Read more »
Retete de post: Brânză de spanac
Spălăm un kilogram de foi de spanac şi le pisăm în piuliţă, apoi presate prin o cârpă curată, de unde căpătăm un suc verde de spanac; punem acest suc într-o oală, la foc potolit, dar să nu fiarbă, unde se formează brânza de spanac, pe care o punem într-un şervet curat, spre a se...
Read more »
Pizza delicioasa
O reteta simpla de pizza delicioasa din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, spanac, smantana, somon si boabe de piper rosu. Ingrediente: aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr 15 gr sare sos:...
Read more »
Fileuri de salau cu cartofi fierti
O reteta delicioasa de file de salau cu cartofi, unt, ciuperci, ceapa, vin alb, nucsoara, lamaie, foaie de dafin, sare si piper boabe. Ingrediente: 1 şalău 200 g unt 200 g ciuperci 2 cepe 2 cartofi 1 pahar cu vin alb puţină nucşoară 1 lămâie 1 foaie de dafin sare 3-4 boabe piper...
Read more »
Retete de post: Măsline umplute de post
Să scoţi sâmburii, le laşi o oră în apă caldă ca să se desăreze şi le umpli cu o tocătură făcută cu sardele tocate, pătrunjel tocat, piper, puţină franzelă muiată în apă. Le pui la foc cu apă şi cu untdelemn, puţin sos de pătlăgele roşii, ceapă rasă rumenită şi dată prin sită. Laşi...
Read more »
Gulii sau caralambi
Se curăţă guliile, se taie felii, se prăjesc. De altă parte se face un sos cu ceapă prăjită, puţin bulion şi un praf de făină, se aşază guliile în sos de zahăr făcut cu 3-4 bucăţi, după plăcere. Ca şi celelalte legume, guliile trebuie să fie bine scăzute şi grase, ca să fie gustoase.Read more »
Cocktail Amaretto – Brandy
O reteta simpla de Cocktail Amaretto Brandy din: rachiu, amaretto, frisca si praf de cacao. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl amaretto 3 cl frisca lichida praf de cacao Mod de preparare: Agitam bine ingredientele in shaker, turnam bautura intr-un pahar de cocktail si presaram praf de cacao.
Read more »
Retete de post: Ţelină de post
O reteta de post de telina de post din: telina, untdelemn, faina, ceapa, bulion si zahar. Ingrediente: 750 g ţelină 2 g untdelemn 10 g făină două cepe 10 g bulion 10 gzahăr Mod de preparare: Se prăjesc feliile de ţelină peste care se adaugă sosul românesc îndulcit cu zahăr şi se garniseşte...
Read more »
Retete de post: Ştevie de post
Se opăresc foile, se scurg şi se pun cu puţin untdelemn şi se călesc. De altă parte se face un sos românesc cu ceapă şi bulion, se varsă peste ştevie, se lasă să se fiarbă bine şi se dă la rece după ce s-a acrit cu lămâie.
Read more »
Orez cu mere si nuci
O reteta gustoasa de orez cu mere, nuci, apa, sare si zahar. Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 măr mai mare 4 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 500 ml apă 1 ceaşcă de nuci măcinate Mod de preparare: Pui la fiert, la foc mic, orezul ales şi spălat, apa,...
Read more »
Cum se prepară File de cod cu garnitura de rosii (video)
O reteta video delicioasa despre cum se prepara file de cod cu garnitura de rosii din: file de cod, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb, busuioc, patrunjel, cartofi, unt, faina, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: file de cod lamaie usturoi rosii cherry vin alb busuioc patrunjel cartofi unt faina ulei de masline...
Read more »
Prăjitură cu piersici şi trandafiri
O reteta delicioasa de prajitura cu piersici si trandafiri din: piersici, petale de trandafiri, foi de prajituri, branza de vaci, zahar pudra, lamaie si 1 pliculet de gelatina. Ingrediente: 600 gr piersici 100 gr petale de trandafiri 200 gr foi de prăjituri 200 gr brânză de vaci 100 gr zahăr pudră 1 lămâie 1...
Read more »
Ciorba de legume cu busuioc
O reteta gustoasa de ciorba din:rosii, telina, morcovi, cartofi, dovlecei, varza, fasole verde, orez, usturoi, ulei, ceapa, busuioc si sare. Ingrediente: 3 căni roşii tăiate mărunt sau 1 cană bulion 1 ţelină mică 2 morcovi 2 cartofi 2 dovlecei mai mari tăiaţi 1/2 varză mică 2 căni fasole verde 6-8 căni apă caldă...
Read more »
Cocktail Brandy Punch
O reteta simpla de Cocktail Brandy Punch din: brandy, rum jamaie, sirop de ananas, suc de lamaie, sifon, felii de portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl brandy 2 cl rum Jamaica 2 cl sirop de ananas 2 cl suc de lamaie sifon felii de portocale cirese de cocktail Mod de preparare: Amestecam toate...
Read more »
Paste cu pesmet
O reteta gustoasa de paste cu pesmet, zahar, ulei, sare si scortisoara. Ingrediente: 1/2 pungă de paste fără ou 200-300 g pesmet 5 linguri zahăr ulei pentru prăjit pesmetul 1 vârf de cuţit de sare 1 vârf de linguriţă de scorţişoară Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare...
Read more »
Prăjitură Cio-Cio-San
O reteta de prajitura Cio Cio San din: foi, unt, zahar pudra, oua, faina, lapte, bicarbonat de amoniu, coaja de lamaie, miez de nuca, cacao, unt, gem de visine, esenta de rom, frisca si ciocolata. Ingrediente: foi 250 gr unt 150 gr zahăr pudră 3 ouă 500 gr faină 100 ml lapte 10 gr...
Read more »
Ciorbă de mazăre cu orez
O reteta ciorba de mazare, orez, morcovi, patrunjel, ceapa, usturoi, bulion, ulei si sare. Ingrediente: 200 g mazăre congelată 2-3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 cană orez 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 1 cană bulion 2 linguri ulei sare mărar 1 l apă Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, pătrunjelul, morcovul şi usturoiul...
Read more »
Ghiveci de toamna
O reteta deliciasa de ghiveci din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, fasole verde, mazare, conopida, gogosari, varza alba, ciuperci, bulion, marar, patrunjel, masline. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1/2 ţelină mică 200 g fasole verde congelată 200 g mazăre congelată 200 g conopidă congelată 2 gogoşari 1/4 varză albă 250 g ciuperci...
Read more »
Cocktail Red Daisy
O reteta simpla de Cocktail Red Daisy din: brandy, suc de lamaie, sirop de grenadine si felii de lamaie. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl suc de lamaie 1 cl sirop de grenadine felii de lamaie Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam toata bautura intr-un pahar de...
Read more »
Tort cu portocale şi căpşuni
O reteta delicioasa de tort cu portocale si capsuni din: blat de tort, branza de vaci, capsuni, portocale, zahar, frisca, oua, coniac si zahar vanilat. Ingrediente: 1 blat de tort 200 gr brânză de vaci 200 gr căpşuni 200 gr portocale 150 gr zahăr 200 ml frişcă lichidă 2 ouă 50 ml coniac 1...
Read more »
Merluciu prajit cu malai
O reteta gustoasa de merluciu prajit cu malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte merluciu 4-5 linguri de mălai ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Speli bine peştele şi îl tai bucăţi. îl sărezi, îl piperezi, îl treci prin mălai şi îl pui la prăjit în tigaie în...
Read more »
Vinete cu orez
O reteta gustoasa de vinete cu orez, patrunjel, usturoi si ulei. Ingrediente: 2 vinete potrivite 1 ceaşcă mare de orez 1 legătură pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele şi le prăjeşti în ulei. Separat, speli orezul şi îl fierbi în apă sau în...Read more »
Cocktail Olympia
O reteta simpla de Cocktail Olympia din: cherry brandy, rom alb, lime juice si coaja de limeta. Ingrediente: 2 cl Cherry Brandy 2 cl rom alb 2 cl Lime Juice coaja de limeta Mod de preparare: Agitam bine ingrediente cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru cocktail. Adaugam coaja de...
Read more »
Ciorba de linte cu otet si usturoi
O reteta gustoasa de ciorba de linte din: ulei, ceapa, usturoi, sare, piper, otet si cimbru. Ingrediente: 1 cană linte înmuiată cu o zi înainte 2 linguri ulei 1 ceapă 2 căţei usturoi sare piper 2 linguri oţet 2 l apă cimbru Mod de preparare: Pui apa la fiert şi, când clocoteşte,...
Read more »
Pizza iute cu salam
O reteta delicioasa de pizza iute cu salam din: blaturi de pizza, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, salam iute, salam de porc, carnati picanti, ardei iute si piper. Ingrediente: 4 blaturi de pizza sos: 500 gr roşii în bulion 10 gr zahăr 2 gr oregano 2 gr busuioc 30...
Read more »
Friptura inabusita de vita cu gogosi din cartofi
O reteta delicioasa de friptura de vita cu gogosi din cartofi, vin rosu, ulei, sare, piper, faina, cascaval si oua. Ingrediente: 500 g antricot de vită 200 ml supă sau apă 100 ml vin roşu 250 ml ulei sare Ingrediente gogoşi: 700 g cartofi 2 ouă 100 g caşcaval 100 g făină piper...
Read more »
Chiftele cu dovlecei si vinete
O reteta gustoasa de chiftele cu dovlecei, vinete, cartofi, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, cimbru, faina, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 2 cartofi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi 1 ou 1 legătură pătrunjel cimbru 1 lingură făină 1 lingură zeamă de lămâie sare piper 100 ml ulei pentru prăjit...
Read more »
Carne de vita in sos marinat
O reteta delicioasa de carne de vita in sos marinat, sare, piper, zahar, morcovi, patrunjel, ceapa, foi de dafin, ulei si smantana. Ingrediente: 400 g de muşchi de vită sare 7-8 boabe piper 2 linguri + 1 lingură oţet pentru acrit sosul 2 linguri de zahăr 1 lingură de apă 2 morcovi 1...
Read more »
Biscuiţi de şampanie
O reteta de biscuiti de sampanie din: oua, faina si zahar pudra. Ingrediente: 10 ouă 250 g făină 275 g zahăr pudră 100 g zahăr pudră pentru deasupra Mod de preparare: Se bat albuşele cât se poate de tari, se adaugă zahărul şi se bat din nou, apoi gălbenuşele şi iar se bat,...Read more »
Raţă gătită drept raţă sălbatică
Freacă bine raţa, pe dinăuntru şi pe din afară cu sardele, iar numai pe dinafară cu sare, piper şi ienupere pisate, apoi o lasă să stea două-trei zile. Când vrei să o frigi, opăreşte-o cu marinată fierbinte, iar în vreme ce o frigi, o ungi cu grăsime, marinată şi smântână. Poftă bună!Read more »
Prajitura alba
O reteta gustoasa de prajitura din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, nuca de cocos, budinca de vanilie, lapte, unt, alune si nuca de cocos. Ingrediente: 6 albuşuri gălbenuş 250 g zahăr pudră 100 g făină 1/2 plic praf de copt 150 g nucă de cocos rasă Ingrediente cremă: 5 gălbenuşuri 1...
Read more »
Mâncare de cartofi cu năut
O reteta gustoasa de mancare de cartofi cu naut, ceapa, sare, ulei si faina. Ingrediente: 1 cană de năut 4 cartofi mari 1 ceapă 1 linguriţă sare 2 linguri ulei 1 cană apă 1 lingură făină Mod de preparare : Pui năutul la înmuiat de pe o zi pe alta, precum fasolea. Cureţi...
Read more »
Ruladă cu banane si friscă
O reteta delicioasa de rulada cu banane, frisca, oua, zahar, faina, praf de copt, sare, unt, praf de budinca, lapte si kiwi. Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 4 linguri făină 1/2 l vârf de linguriţă praf de copt 1 vârf de cuţit de sare unt pentru uns tava Ingrediente cremă: 1 plic...
Read more »
Raţă cu sos de portocale
Prăjeşti raţele frumos şi le laşi apoi să se mai prăjească scurt timp cu un sos de portocale, în care ai adăugat şi grăsimea de la pasăre. Sosul se prepară în timp ce prăjeşti o ceapă şi câteva rădăcini de pătrunjel cu 125 g unt, apoi adaugi atâta faină cât poate primi untul. Astfel...
Read more »
Pacea (mâncare grecească)
Iei un picior de vacă bine curăţat, îl tai în două de la genunchi, apoi îl pui pe o pătură moale şi-i spargi ambele oase în două cu un topor. După aceasta îl speli bine şi îl pui într-o oală cu apă şi sare la foc, să fiarbă până ce se moaie astfel până...Read more »
Cocktail Brandini
O reteta simpla de Cocktail Brandini din: vecchia romana, vermut sec si masline. Ingrediente: 3 cl Vecchia Romana 2 cl vermut sec masline Mod de preparare: Amestecam brandy-ul cu vermut si gheata, intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura in cupa de cocktail si adaugam o masline.
Read more »
Gelatină (aspic) rusească
Muiem 100 g gelatină albă, fină în 1,5 litri apă caldă curată, adăugându-i o linguriţă de sare, sucul de la o lămâie şi jumătate, două foi de dafin, două albuşuri de ou cu cojile lor, o jumătate de pahar de oţet de vin, o lingură şi jumătate de muştar francez, o ceapă curăţată, 15-20...Read more »
Şuncă cu gelatină (aspic) şi hrean
Tăiem, felii subţiri de şuncă fiartă şi rece, luând şoriciul de pe ele, apoi aranjate, pe o farfurie lungă, le garnisim o distanţă cu gelatină tăiată în bucăţi delicioase, o altă distanţă cu hrean alb, ras cu cuţitul, o distanţă, cu hrean roşu muiat în zeamă de sfecle roşie; apoi punem o distanţă ouă...Read more »
Picior de porc
Curăţă un picior de porc punându-l în apă fierbinte, spre a-i rade părul. După aceea, cu un cuţit, taie-l în lungime şi fiecare bucată înveleşte-o într-o bucată de pânză pe care o legi strâns cu aţă la fiecare capăt. Pune bucăţile într-o cratiţă şi ţintuieşte-le la fund, apăsându-le cu o scândurică. Umple cratiţa cu...Read more »
Friptură ţărănească
Infierbântă într-o cratiţă o lingură de untură sau untură de porc, apoi aşterne 4 felii de muşchi de porc. Nu acoperi cratiţa. Timp de 12 minute, rumeneşte-le pe amândouă părţile. Fă să scadă focul şi mai pâlpâie vreo 20 de minute. O farfurie încălzită freac-o cu un căţel de usturoi. Apoi amestecă: trei linguri...
Read more »
Oţet de vin
Toamna la storsul strugurilor umplem un vas cu tortile neţintuite (coceni de struguri nepresaţi) şi-1 înfundăm bine, îl ţinem la căldură până miroasă a oţet, (începe-a se descompune). Atunci le punem în sticlă mare (sunt sticle anume pentru oţet de şi turnăm pe ele vin bătrân, curat şi bun. Sticla nu o umplem deodată...Read more »
Pilaf cu hribi uscaţi
O reteta gustoasa de pilaf cu hribi uscati, ceapa, ulei, buion, sare si piper. Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 100 g hribi uscaţi 2 cepe 3 linguri ulei 1 lingură bulion sare piper Mod de preparare: Pui hribii uscaţi la înmuiat de seara, apoi îi pui la fiert tăiaţi în felii....
Read more »
Pasta de naut
O reteta deliciosa de pasta de naut, ulei, zeama de lamiie, sare si piper. Ingrediente: 1 cană de năut 3-4 linguri de ulei zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Pui năutul la înmuiat cu o seară înainte să-l prepari, apoi îl pui la fiert aproximativ 2 ore. Când este bine fiert, adică...
Read more »
Penne carbonara
O reteta delicioasa de Penne Carbonara din: pennes, sunca, maggi, oua, smantana, vin, sare, piper, praf de usturoi si cascaval. Ingrediente: 500 g penne panzani 200 g sunca 1 plic maggi ideea zile paste carbonara 3 oua 200-300 g smantana 1 ceasca vin sare piper praf de usturoi cascaval Mod de preparare: Pentru sos:...
Read more »
Mancare de linte
O reteta delicioasa de mancare de linte, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, boia, ceapa, pasta de ardei, usturoi si sare. Ingrediente: 2 căni linte 2-3 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 2 căni apă 2 linguri ulei 1 cană bulion 1/2 linguriţă boia 1 ceapă 2 linguri pastă de ardei sau 1 ardei tăiat mărunt 2-3...
Read more »
Bors de galbiori uscati cu fasole
O reteta gustoasa de bors de galbiori uscati, fasole, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, tarhon si sare. Ingrediente: 1 cană de fasole boabe 50 g gălbiori uscaţi (1 pungă) 1 ceapă 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 rădăcină mică de pătrunjel sare tarhon Mod de preparare: Pui fasolea şi gălbiorii la înmuiat de seara în...
Read more »
Salata de fenicul cu ceapa
O reteta delicioasa de salata de fenicul, ceapa, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente : 1 bulb de fenicul 2 cepe ulei de măsline 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare : Tai ceapa julien, o căleşti în uleiul de măsline timp de 5-10 minute. Speli bulbul de fenicul, îl tai...
Read more »
Tortuleţ de îngheţată
O reteta de tortulet de inghetata din: foi de prajitura de cacao, zahar pudra, oua, rodii, seirop de lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 100 gr foi de prăjitură de cacao 200 gr zahăr pudră 4 ouă 300 gr rodii 50 ml sirop de lămâie 1 sticlută cu esenţă de vanilie Mod de...
Read more »
Cocktail Brandy Buck
O reteta simpla de Cocktail Brandy Buck din: brandy, lime juice, ginger ale, felii de portocale si cirese de cocktail. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Lime Juice Ginger Ale felii de portocale cirese de cocktail Mod de preparare: Agitam bine brandy-ul cu lime juice impreuna cu gheata in shaker, apoi turnam bautura...
Read more »