Retete magice:
Passatelli cu sparanghel în supă de carne
O reteta de passetelli cu sparanghel in supa de carne din: pesmet, parmezan, unt, sparanghel, oua, supa de carne, praf de nucsoara, sare si piper negru. Ingrediente: 120 g pesmet 8 linguri parmezan ras 20 g unt 12 fire sparanghel 3 ouă 1 1 supă de carne 1 praf de nucşoară sare şi piper...
Read more »
Cremă de migdale cu sos condimentat
O reteta de crema de migdale cu sos condimentat din: migdale, lapte, baton de vanilie, fecula, smantana, galbenusuri, ardei iute, zahar de trestie, rom, piper de jamaica si baton de scortisoara. Ingrediente: 120 g migdale decojite 4 dl lapte 1 baton de vanilie 3 linguri de feculă 1,5 dl smântână proaspătă pentru sos: 2...
Read more »
Friptura de miel cu garnitura de salata verde si cartofi prajiti
O reteta de friptura de miel cu garnitura de salata verde si cartofi prajiti din: pulpa de miel, unt, sare, lamaie, boia dulce, piper boabe si apa calda. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceasca de unt sare 1/2 lamaie 1/2 lingurita de boia dulce piper boabe apa calda Mod de preparare: Pulpa de...Read more »
Salata rece de orez cu creveti
O reteta de salata rece de orez cu creveti din: orez cu bob lung, creveti decorticati, morcov, ceapa verde, ceapa, oua, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung 200 g creveti decorticati 1 morcov ras 2 cepe verzi 1 ceapa mica 2 oua ulei sare Mod de preparare Spala bine orezul...
Read more »
Sandvici arăbesc cu pui
Se pleaca de la reteta asta. Se pun fâşiile de piept de pui în folie de plastic si se bat cu un făcăleţ până la o grosime de 1 cm. Se bate un ou si se pune pe o farfurie. Se pun 100 g de pesmet pe o altă farfurie. Se presară piper pe...Read more »
Grapefruit cu miere
O reteta simpla si delicioasa de grapefruit cu miere din: fructe de grapefruit, miere si cuisoare. Ingrediente: 2 fructe de grapefruit 50 g miere cuisoare Mod de preparare: Taiem fructele pe jumatate si le asezam intr-un vas termorezistent. Turnam mierea si coacem 10 minute la foc moderat. Presaram cuisoare. Grapefruit cu miere Poftă bună!
Read more »
Salata de vara de dovlecei
O reteta de salata de vara de dovlecei din: dovlecel, supa de legume sau de pui, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: un dovlecel mediu, feliat subtire trei linguri supa de legume sau de pui doi catei usturoi tocati marunt doua lingurite zeama de lamaie 3...
Read more »
Supa persana de miel
O reteta din supa persana de miel din: carne dezosata de miel, oase de miel, apa, ceapa, morcov, unt, faina, galbenusuri de ou, zeama de lamaie, unt, boia dulce si sare. Ingrediente: 500 g carne dezosata de miel 500 g oase de miel 1,5 litru apa 1 ceapa 1 morcov 5 linguri unt 100...
Read more »
Ardei fripţi marinaţi cu mentă
O reteta de ardei fripti marinati cu menta din: ardei rgas rosu, ardei gras galben, frunze de menta, ulei de masline extravirgin, lamaie, usturoi, sare, piper si creingute de cimbru proaspat. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 10 frunze de mentă 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie 1 căţel...
Read more »
Paste cu calamari şi aromă de ghimbir
o reteta de paste cu calamari si aroma de ghimbir din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, calamari, ghimbir, rosii cherry, usturoi, civeta, vin alb, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare pentru...
Read more »
Frigărui de ardei şi vinete
O reteta de frigarui de ardei si vinete din: ardei gras rosu, vanata, ceapa verde, paine cu malai, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice si sare grunjoasa. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 vânătă 4 fire ceapă verde mai mari 2 felii de pâine cu mălai 3 linguri ulei de măsline extravirgin ierburi aromatice...
Read more »
Cremă de ciocolată cu ciocolată albă
O reteta gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte, galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4 gălbenuşuri 4 linguri de zahăr tos 4 linguri de făină 80 g praf de cacao amară coaja de la 1 lămâie 70 g...
Read more »
Caponata de legume cu cimbru
O reteta simpla de caponata de legume cu cimbru din: vanata, ardei gras, dovlecel, tija de telina, ceapa alba, morcov, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Poţi diversifica acest fel de mâncare înlocuind legumele după propriul gust. Astfel, poţi prepara o caponata, folosind anghinare, diverse tipuri de ciuperci, puţin dovleac si câţiva...
Read more »
Pappardelle cu somon şi lime
O reteta delicioasa de Pappardelle cu somon şi lime din: pappardelle cu ou, somon, usturoi, ardei iute, lime, patrunjel, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: pentru paste: 300 g pappardelle cu ou proaspete pentru asezonare: 300 g somon proaspăt 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 1 lime (lămâie verde) 1 legătură de...
Read more »
Portofele umplute cu pui
O reteta simpla si delicioasa de portofele umplute cu pui din: piept de pui, malai, praf de ceapa, boia, seminte de cumin, piper, ulei de masline, faina, frunze de salata, castravete, iaurt degresat, usturoi, sos de menta si menta verde. Aceste lipii sunt umplute cu pui, frunze apetisante de salată si un sos de...
Read more »
Rulouri de vinete cu parmezan
O reteta de rulouri de vinete cu parmezan din: vinete, rosii, mozzarella, busuioc, parmezan, ulei de masline extravirgin si pesmet. Ingrediente: 2 vinete lungi 3 roşii 200 g mozzarella 10 frunze de busuioc 2 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri pesmet Mod de preparare: Indepărtează capetele vinetelor (vârful şi...
Read more »
Cocktail Scotch Fix
O reteta simpla de Cocktail Scotch Fix din: whisky scotian, zeama de lamaie, zahar pudra, lime juice si lamaie. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl zeama de lamaie 1-2 lingurite de zahar pudra 1 lingurita de Lime Juice o felie de lamaie Mod de preparare: Amestecam zaharul cu zeama de lamaie pana...
Read more »
Friptura de miel cu legume si sos de smantana
O reteta de friptura de miel cu legume si sos de smantana din: pulpa de miel, cartofi, fasole verde, carote, ceapa, usturoi, smantana, supa de legume, cimbru, menta si amidon de porumb. Ingrediente: 400 g pulpa de miel fara os (taiata felii) 500 g cartofi, taiati pe jumatate 100 g fasole verde 100 g...
Read more »
Supă Garbure cu ceapă
O reteta de supa garbure cu ceapa din: ceapa, unt, supa, emmenthal, paine, faina, sare si piper. Garbure e o supă de legume cu numeroase variante, de multe ori şi cu carne. Este vorba despre o specialitate din Beam, în Franţa de Sud-Vest. Caracteristic în toate variantele este faptul că se folosesc trufandale de...
Read more »
Peşte înăbuşit în sos de legume şi verdeţuri
Am plecat de la reteta asta. Se înlocuieşte puiul cu 450 g file de cambulă. Se pune în sos la pasul 1 şi se fierbe 5-6 minute la foc mic sau până când este pătruns, apoi se scoate din tigaie şi se termină de pregătit sosul conform reţetei. Se iau alte verdeţuri, înlocuind tarhonul...Read more »
Bors din cap de miel
O reteta de bors din cap de miel din: cap de miel, costita de miel, ceapa, morcov, orez, bors, leustean, smantana, bulion si sare. Ingrediente: un cap de miel trei bucati de costita de miel o ceapa mare un morcov mare o ceasca de orez un litru de bors o legatura de leustean tocat...
Read more »
Brânză cu legume şi crostini
O reteta de branza cu legume si crostini din: branza burrata, morcov, telina, dovlecei, ulei de masline extravirgin, chifla, fasole verde, cimbru, sare si piper. Brânza Burrata este o specialitate din Italia meridională, foarte asemănătoare mozzarellei. Compoziţia de bază este aceeaşi, doar că aceasta este laminată şi amestecată cu smântână. Are un gust dulce...
Read more »
Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel
O reteta de vinete la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1 legătură hasmaţuchi sare şi piper Mod de preparare: Spală vinetele, îndepărtează-le vârful şi...
Read more »
Colţunaşi cu carne de iepure în sos de praz
O reteta delicioasa de coltunasi cu carne de iepure in sos de praz din: faina alba, ulei de masline extravirgin, oua, sare, pulpa de iepure, ulei de masline extravirgin, legume, bobite de ienupar, ricotta, sare, piper, praz, cartofi, vin, ceapa, amidon de cartofi si cimbru. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 3 linguri...
Read more »
Cremă de morcovi cu cardamon şi stafide
O reteta de crema de morcovi cu cardamon si stafide din: morcovi, lapte, zahar tos, migdale, stafide, cardamon, unt, smantana si menta. Ingrediente: 500 g morcovi 1/2 l lapte 2 linguri de zahăr tos 2 linguri de migdale, tăiate fâşioare subţiri 2 linguri de stafide 4 fructe de cardamon 60 g unt 2 dl...
Read more »
Tăieţei în sos de creveţi şi midii
O reteta de taitei in sos de creveti si midii din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, sare, creveti, midii, usturoi, rosii cherry, vin alb, morcovi, telina, ceapa verde, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de...
Read more »
Pate din năut şi vinete
O reteta de pate din naut si vinete din: vinete, boabe de naut, ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei de susan, ulei de masline extravirgin, paine, usturoi, foaie de dafin, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 200 g boabe uscate de năut 1 ardei gras roşu 1 ardei gras...
Read more »
Cocktail Racing Cup
O reteta simpla de Cocktail Racing Cup din: whisky scotian, ginger ale, creme de menthe, coaja de lamaie si frunze proaspete de menta. Ingrediente: 5 cl whisky scotian Ginger Ale 0,5 Creme de Menthe (lichior de menta) coaja de lamaie frunze proaspete de menta Mod de preparare: Turnam whisky-ul peste gheata in paharul...
Read more »
Berbecut cu prune si gutui
O reteta simpla si delicioasa de berbecut cu prune si gutui din: plupa de berbecut, prune, gutui, suc de lamaie, miere, ceapa, usturoi, scortisoara, condimente, zahar brun, seminte de susan si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa berbecut, taiata cuburi 250 g prune uscate 300 g gutui, taiate felii sucul de la 1...Read more »
Minilasagne cu legume
O reteta de minilasagne cu legume din: lasagne, ardei grasi, florid e dovlecel, dovlecei, branza brie, parmezan, frunze de busuioc, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, sos bechamel, sare si piper. Ingrediente: 200 g lasagne pentru asezonare: 200 g ardei graşi (roşii şi galbeni) 70 g flori de dovlecei 200 g dovlecei 200 g...
Read more »
Caşcaval pane cu alune prăjite
O reteta de cascaval pane cu alune prajite din: cascaval, alune de padure, salata verde, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 300 g caşcaval din lapte de vacă, mai tare 60 g alune de pădure 1 salată verde 10 roşii cherry 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare Mod de...
Read more »
Cremă Chantilly cu fistic
O reteta simpla si delicioasa de crema chantilly cu fistic din: smantana, zahar pudra si fistic decojit. Ingrediente: 5 dl smântână proaspătă 50 g zahăr pudră 70 g fistic decojit, pentru ornat Mod de preparare: Scoateţi din frigider smântână şi băgaţi-oîn congelator circa 10 minute. Scoateţi-o când va fi foarte rece, însă încă...
Read more »
Vinete la grătar cu susan
O reteta simpla de vinete la gratar cu susan din: vinete, ulei aromat cu ardei iute, sos de soia, sos de peste, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, ulei de susan, zeama de lamaie, zahar brun, menta si seminte de susan. Ingrediente: 4 vinete mici, mai rotunde 3 linguri ulei aromat cu ardei...
Read more »
Jeleu de roşii
O reteta simpal de jeleu de rosii din: paine, rosii, busuioc verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, gelatina si busuioc uscat. Ingrediente: 360 g pâine de casă (sau pâine fară sare, cu coaja groasă) mai veche 220 g roşii decojite 2 roşii bine coapte 1 legătură busuioc verde 1 căţel de usturoi 8 linguri...
Read more »
Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras
O reteta gustoasa de taitei cu sos de miel si ardei gras din: faina alba, faina din grau, oua, galbenusuri, ulei de masline extravirgin, sare, fripura din pulpa de miel, parmezan, unt, usturoi, ardei gras rosu, ardei gras galben, vin alb sec, rozmarin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g...
Read more »
Cremă cu mascarpone
O reteta simpla si delicioasa de crema cu mascarpone din: galbenusuri, mascarpone, zahar, rom alb si cacao amara. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 250 g mascarpone 120 g zahăr 1/2 dl rom alb 1 lingură de cacao amară Mod de preparare: Puneţi într-un castron gălbenuşurile, bate- ţi-le uşor cu o furculiţă şi adăugaţi zahărul, amestecând...
Read more »
Punguţe cu vinete în sos de roşii
O reteta de pungute cu vinete in sos de rosii din: vanata, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, lapte, oua, faina alba, sare, piper, pulpa de rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1/2 ardei iute 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lapte...
Read more »
Pui sote cu ceapă caramelizată
O reteta de pui sote cu ceapa caramelizata din: ceapa, piept de pui, piper, unt, zahar pudra, supa de pui, rozmarin, cimbru si otet de vin rosu. Caramelizarea face ca ceapa să fie foarte aromată şi mult mai plăcută la gust. Acelaşi procedeu se poate aplica şi altor legume, cum ar fi ardei graşi...
Read more »
Manhattan Dry Cocktail
O reteta simpla de Manhattan Dry Cocktail din: whisky canadian, vermut sec, angostura, masline si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky canadian 2 cl vermut sec 1 strop de Angostura masline coaja de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mixare. Apoi bautura se toarna intr-un pahar...
Read more »
Tocana de berbecut
O reteta absolut delicioasa de tocana de berbecut din: pulpa de berbecut, cartofi, ceapa, morcovi, ardei grasi, zahar brun, amidon de porumb, supa de legume, coaja rasa de lamaie, pulpa de rosii, condimente, ulei vegetal, pasta de tomate si sos worcestershire. Ingrediente: 500 g pulpa de berbecut, taiata cuburi 3 cartofi mari, taiati cuburi...Read more »
Cremă şi foietaj cu salvie roşie
O reteta delicioasa de crema de foietaj si salvie rosie din: lapte, salvie rosie, oua, albus si coca de foietaj. Ingrediente: 5 dl lapte 2 rămurele de salvie roşie 150 g zahăr tos 4 ouă 1 albuş 150 g cocă de foietaj, gata făcută Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi salvia, mărunţiţi cinci,...
Read more »
Supă de bere cu hamei
O reteta delicioasa de supa de bere cu hamei din: bere neagra, hamei, ceapa, cartofi, crutoane, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 cl bere neagră tare şi densă 300 g lăstari de hamei proaspeţi, curăţaţi şi spălaţi 65 g ceapă 100 g cartofi 6 linguri de crutoane 50 g unt sare piper proaspăt măcinat...
Read more »
Turtă cu rozmarin şi seminţe de pin
O reteta de turta cu rozmarin si seminte de pin din: alac, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de pin, lapte, supa de legume, morcovi, ceapa, rozmarin, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 250 g alac zdrobit 4 linguri parmezan ras 5 linguri ulei de măsline extravirgin 30 g seminţe de pin 300 ml lapte...
Read more »
Reţete pentru gratar: vinete la grătar, marinate cu pătrunjel, caşcaval pane cu alune prăjite, vinete la grătar cu susan
Pentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar din legume: Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel O reteta de vinete la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2...
Read more »
Coaste la gratar in sos picant
O reteta de coaste la gratar in sos picant din: coaste de porc sau miel, ceapa, foaie de dafin, cimbru, otet, shrry, coaja de lamaie, cuisoare, bulion, miere, mustar dijon, sos de soia, ceapa, usturoi, boia de ardei iute si ulei. pentru coaste: 1 kg de coaste (porc sau miel) 1 ceapa 2 graunte...Read more »
Medalioane de mei cu şofran şi rucola
O reteta de medalioane de mei cu sofran si rucola din: mei, sofran, galbenusuri, ricotta din lapte de capra, ulei de masline extravirgin, sos de soia, ceapa si usturoi. Ingrediente: 200 g mei 1 pliculeţ şofran (0,15 g) 3 gălbenuşuri 1 legătură de rucola 300 g ricotta din lapte de capră 2 linguri ulei...
Read more »
Cum se prepara Căpşune marinate (video)
O reteta video delicioasa despre cum se prepara căpşune marinate din: capsuni, ghimbir, miere, vin rosu si frisca. Ingrediente: capsuni ghimbir miere vin rosu frisca Mod de preparare: Capsunele spalate se taie in 2 sau in 4. Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare. Se adauga putina miere si vin...
Read more »
Clătite cu pui şi alune caju
O reteta de clatite cu pui si alune caju din: faina, piper, ou, lapte degresat, ulei de masline, alune caju, piept de pui, usturoi, ghimbir, ardei iute rosu, morcovi, telina, coaja de portocala, varza, sos de soia si ulei de susan. Puiul prăjit cu morcovi, telină si varză, apoi aromat uşor cu portocală si...
Read more »
Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci
O reteta de minipizza din foitaj, cu ardei gras si ciuperci din: faina alba, apa, margarina, sare, foitaj, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, ciuperci champignon, ulei extravirgin de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 100 g faină albă 50 ml apă 125 g margarină sare pentru minipizza: 250...
Read more »
Cocktail Whisper
O reteta simpla de Cocktail Whisper din: whisky scotian, vermut sec si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 2 cirese Mod de preparare: Punem cuburi de gehata intr-un pahar de Martini, turnam whisky si vermut, amestecam si in final adaugam ciresele.
Read more »
Cremă de ciocolată cu orez expandat
O reteta de crema de ciocolata cu orez expandat din: lapte de orez, praf de budinca, orez expandat, stafide, siropd e artar, capsune coape, piersica si caisa. Ingrediente: 1 l lapte de orez 1 pungă cu preparat praf pentru budincă de ciocolată 250 g orez expandat (pufarine de orez) 50 g stafide 4 linguri...
Read more »
Ravioli cu brânză, ardei gras şi dovlecei
O reteta de ravioli cu branza, ardei gras si dovlecei din: oua, galbenusuri, faina alba, gris, sare, mozzarella, cimbru, sare, piper, ardei rgas rosu, ardei gras galben, dvlecei, ceapa si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 2 ouă 2 gălbenuşuri 300 g faină albă 2 linguri griş 1 praf de sare pentru umplutură:...
Read more »
Tartine cu pastă de măsline şi brânză de capră
O reteta delicioasa de tartine cu pasta de masline si branza de capra din: paine integrala, pasta de masline verde, branza de capra, ulei de masline extravirgin, piper si masline verzi umplute. Ingrediente: 8 felii de pâine integrală pentru tartine 200 g pastă de măsline negre 200 g pastă de măsline verzi 300 g...
Read more »
Tortillas la grătar umplute cu legume, avocado şi feta
O reteta simpla de tortillas la gratar umplute cu legume, avocado si feta din: tortillas din faina de porumb, ceapa verde, rosii cherry, avocado, feta, morcov, ulei de masline extravirgin, lamaie, salata creata, sare si piper. Ingrediente: 4 tortillas din faină de porumb 2 fire de ceapă verde mai mare 8 roşii cherry 1...
Read more »
Supă de sălăţele umplute cu scoici de mare
Supă de sălăţele umplute cu scoici de mareSupă de sălăţele umplute cu scoici de mareO reteta de supa de salatele umplute cu scoici de mare din: salatele, salate verzi, maghiran, miez de paine, midii, scoici, tartufo de mare, hasma, ierburi aromatice, vin alb sec, usturoi, patrunjel, busuioc rosi, ulei extravirgin de masline, sare si...
Read more »
Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice
O reteta simpla de ravioli reci cu legume si ierburi aromatice din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, riccota din lapte de vaca, parmezan, galbenus, busuioc, cimbru, oregano, ghimbir, sare, piper, morcovi, dovlecei, mazare, mozzarella si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 230 g faină albă 2 ouă; 1 gălbenuş 1 lingură ulei de...
Read more »
Old Fashioned Cocktail
O reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon, sirop de zahar, angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon 1 lingurita de sirop de zahar 4 stropi de Angostura amaruie 1 strop de zeama de lamaie o felie de portocala cirese Mod de preparare: Ingredientele se toarna intr-un...
Read more »
Deserturi delicioase: tartă cu mere, budincă cu vişine, choux cu frişcă
Pentru cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de desert. Tarta cu mere O reteta delicioasa de tarta cu mere, migdale, faina, sare, unt, galbenusuri, migdale, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 175 g faină 1 vârf cuţit sare 100 g unt 2 gălbenuşuri 4 mere 100 g...
Read more »
Berbecut cu caise
O reteta de berbecut cu caise din: carne de berbecut, caise deshidratate, curmale, ceapa, menta verde, coriandru verde, usturoi, suc de portocale, condiment, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de berbecut, taiata cuburi 250 g caise deshidratate 6 curmale proaspete, taiate in doua, fara samburi 1 ceapa, tocata julien 1...Read more »
Salată racoritoare de kiwi, căpşuni si ananas
O reteta de salata racoritoare de kiwi, capsuni si ananas din: kiwi, capsuni, ananas, zeama de lamaie si miere. Ingrediente: 6 kiwi, curatate de coaja si feliate 200 grame capsuni taiate pe din doua 200 grame ananas cubulete o lingura zeama de lamaie o lingurita miere Mod de preparare: Dupa ce se curata...
Read more »
Rulada de miel cu spanac
O reteta delicioasa de rulada de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, unt, parmezan, ulei de masline, vin alb, rosie, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 pulpa de miel aproximativ 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat 30 de grame de unt 3 linguri cu varf de parmezan...
Read more »
Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de mac
O reteta de ravioli cu sfecla rosie in sos de unt si seminte de mac din: faina alba, oua, sare, sfecla rosie, parmezan, ou, sare, piper, unt, pesmet si seminte de mac. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 500 g sfeclă roşie 3 linguri parmezan...
Read more »
Punguţe umplute cu varză şi jambon afumat
O reteta de pungute umplute cu varza si jambon afumat din: faina alba, faina de grau dur, ou, sare, varza, jambon afumat picant, smantana, ceapa, parmezan, unt, nucsoara si verdeata. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 250 g făină de grâu dur 1 ou 1 praf de sare pentru umplutură: 250 g varză...
Read more »
Cremă de rubarbă şi zmeură
O reteta de crema de rubarba si zmeura din: oua, zahar, smantana, faina, vanilina, rubarba, zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 180 g zahăr 2 dl smântână proaspătă 45 g făină tip 1 pliculeţ de vanilină 200 g rubarbă 100 g zmeură 1 lingură de zahăr pudră Mod de preparare: Spălaţi şi...
Read more »
Cocktail Colonel Collins
O reteta simpla de Cocktail Colonel Collins din: bourbon, zeama de lamaie, sirop de zahar, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 5 cl bourbon 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar sifon o felie de lamaie cirese Mod de preparare: Mixam bine cu gheata in shaker Bourbon-ul, zeama de lamaie si...
Read more »
Branză cu fistic şi miere aromatizată
O reteta simpla de branza cu fistic si miere aromatizata din: rbanza robiola, smantana, foaie de gelatina, lapte, zahar pudra, fistic, miere de salcam, stafide si amestec aromat. Ingrediente: 350 g brânză Robiola proaspătă (sau altă brânză proaspătă de capră) 150 ml smântână 1 foaie de gelatină 2 linguri lapte 40 g zahăr pudră...
Read more »
Pui curry cu spanac
O reteta de pui curry cu spanac din: piept de pui, supa de pui, usturoi, ghimbir, praf curcuma, ardei gras rosu, lapte de cocos, spanac, sare si piper. Ingrediente: trei piepti de pui, taiati cubulete o cana de supa de pui trei catei de usturoi o lingura de ghimbir tocat marunt o lingurita praf...
Read more »
Miel la cuptor in sos de vin rosu
O reteta de miel la cuptor in sos de vin din: pulpa de miel, vin rosu, morcovi, ceapa, rozmarin, usturoi, pudra de ghimbir, pudra de coriandru, ulei de masline, pasta de ardei iute, sare marina si piper negru. Ingrediente: o pulpa de miel (de 1,5 kg) 500 ml de vin rosu 3 morcovi o...
Read more »
Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoa
Pentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive: Mini-rulouri cu salată de pui O reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta verde si arahide. Aceste...
Read more »
Supă de praz cu tartufo
O reteta de supa de praz cu tartufo din: praz, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, faina de porumb, smantana, tartufo negru, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 500 g praz (partea albă, cu pufin din partea verde) 80 g unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi 9 dl supă de pui 10 g făină...
Read more »
Cremă imbracată in ciocolata
O reteta delicioasa de crema imbracata in ciocolata din: oua, zahar, migdale, esenta de migdale, lapte, ciocolata amaruie si coacaze rosii. Ingrediente: 2 ouă 60 g zahăr 60 g migdale decojite câteva picături de esenţă de migdale 4 dl lapte 50 g ciocolată amăruie 4 rămurele cu coacăze roşii Mod de preparare: Cu...
Read more »
Cocktail Manhattan Sweet
O reteta simpla de Cocktail Manhattan Sweet din: whisky canadian, vermut rosu, vermut all, angostura si cirese. Ingrediente: 4 cl whisky canadian 1,5 cl vermut rosu 1,5 vermut alb 1 strop de Angostura 1 cireasa maraschino Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gehata in paharul de mixare, apoi se toarna intr-un pahar...
Read more »
File de miel cu legume
O reteta simpla de file de miel cu legume din: file de miel, otet de mere, ulei de susan, miere, condiment, ulei de masline, ceapa verde, germeni de soia, ardei rgas rosu, chilli, ananas, pasta de tomate, sare si piper schuan. Ingrediente: 250 g file de miel, taiat fidelute 1 lingura de otet de...
Read more »
Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere în supă de ceapă
O reteta simpla de tortelli umpluti cu ficatd e rata si mere in supa de ceapa din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, foie gras de rata, mere, unt, coniac, ceapa, usturoi, unt, supa, parmezan si hasmatuchi. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 7 ouă 1 lingură ulei de măsline extravirgin...
Read more »
Vinete cu banza de capră si oţet de mere
O reteta de vinete cu branza de capra si otet de mere din: vinete, branza de capra, ulei, sare, piper, otet de mere, miere de salcam, ardei iute, maghiran, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 vinete micuţe, lungi şi subţiri 2 bucăţi brânză veche de capră 1 l ulei pentru prăjit sare şi...
Read more »
Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci
O reteta de tortelloni cu dovleac si sos de nuci din: faina alba, oua, sare, dovleac, parmezan, miere, mustar, nucsoara, miez de nuca, unt, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 4 ouă sare pentru umplutură: 2 kg dovleac dulce 5 linguri parmezan ras 1 lingură miere 1 linguriţă...
Read more »
Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de brânză
O reteta de sufleud e parmezan si trufe negre cu sos cremos si branza din: lapte, faina alba, unt, trufa neagra, oua, parmezan, sare, piper, smantana, branza teleggio si tarhon. Rântaşul este un preparat pe bază de faină şi unt folosit de obicei pentru îngroşarea sosurilor. Ingrediente: 1/2 l lapte 50 g faină albă...
Read more »
Rob Roy Cocktail
O reteta simpla de Rob Roy Cocktail din: bourbon, vermut sec, curacao, angostura amaruie, cirese si lamaita. Ingrediente: 2 cl Bourbon 2 cl vermut sec 1 lingurita de Curacao 3 stropi de Angostura amaruie o legatura de cirese lamaita Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine in paharuld e mixare. Bautura se toarna...
Read more »
Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul
O reteta de clatite din faina de quinoa cu masline si fenicul din: quinoa, fenicul, masline verzi, faina alba, ou, ulei de masline extravirgin, marar, patrunjel, sare si piper. Quinoa este o graminee cu aspectul unor boabe mici, asemănătoare celor de linte, iar planta îşi are originea în Anzi, fiind cultivată încă de acum...
Read more »
Tocana cu cotlete de berbecuţ
O reteta de tocana cu cotlete de berbecut din: cotlet de berbecut, cartofi, patrunjel, cimbru, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg cotlet de berbecut 900 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 1 legatura mica cimbru (10-12 crengute) 450 g ceapa sare si piper Mod de preparare: Curatati ceapa si taiati-o inele....Read more »
Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide
O reteta de Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide din: faina alba, oua, spanac, ulei de masline extravirgin, sare, bibilica, praz, morcov, tija de telina, unt, marsala, cimbru, sare, piper, stafide, unt si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 220 g faină albă 2 ouă 2 linguri spanac (piure) 1 lingură ulei de măsline...
Read more »
Rusty Nail Cocktail
O reteta simpla de Rusty Nail Cocktail din: whisky scotian, drambuie si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl Drambuie coaja de lamaie Mod de preparare: Amestecam whisky-ul cu Drambuie si cu multa gheata intr-un pahar de whisky. Adaugam in final coaja de lamaie. Proportiile de mixare pot fi schimbate...
Read more »
Creme caramel
O reteta de creme caramel din: zahar, oua, lamaie, lapte si batond e vanilie. Ingrediente: 230 g zahăr 4 ouă 1 lămâie netratată 5 dl lapte 1 baton de vanilie Mod de preparare: Topiţi 100 g de zahăr într-un ibric cu 30 g de apă. Adăugaţi patru sau cinci picături de zeamă strecurată...
Read more »
Pulpa de miel la cuptor
O reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulap de miel, ulei, usturoi, patrunjel, telina, foi de dafin, otet, rozmarin, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper si condimente. Ingrediente: 1 pulpa de miel 200ml.ulei 2 catei de usturoi 1 radacina mica de patrunjel 1 telina mica 2 foi de dafin 50ml.otet 2...
Read more »
Tagliatelle di consomme alia carbonara
O reteta de Tagliatelle di consomme alia carbonara din: consomme, morcov, praz, rosii, carne de vitel, albus, gehata, prad de agar-agar, bacon, unt, parmezan, smantana, ou pasteurizat, ulei de tartufo si sare. Ingrediente: 750 g consomme 20 g morcov 10 g praz 50 g roşii coapte 100 g carne de vitel, tocată 100 g...
Read more »
Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola
O reteta de frigarui de cartofi noi si sos de gorgonzola din: cartofi noi, ceapa, gorgonzola, lapte, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 20 cartofi noi potriviţi 1 ceapă 150 g gorgonzola picantă 50 ml lapte 30 g unt nucşoară sare şi piper Mod de preparare: Spală foarte bine cartofii noi şi zvântă-i...
Read more »
Creme brulee
O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, galbenusuri, vanilie si zahar. Ingrediente: 4 dl smântână proaspătă 4 gălbenuşuri 20 g unt 1 baton de vanilie 80 g zahăr Mod de preparare: Cu un cuţit, tăiaţi batonul de vanilie pe lungime şi puneţi-l într-o crăticioară împreună cu smântână. Lăsaţi-le să fiarbă la foc...
Read more »
Terină de roşii în sos de busuioc
O reteta delicioasa de terina de rosii in sos de busuic din: rosii, mozzarella, masline negre, gelatina, verdeata, supa de legume, busuioc, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: pentru terină: 800 g roşii 200 g mozzarella 60 g măsline negre 15 g gelatină 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc...
Read more »
Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac
O reteta de ravioli cu pere, pecorino si seminte de mac din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, para, parmezan, galbenusuri, pecorino, unt si seminte de mac. Există mai multe tipuri de brânză pecorino. Cele mai cunoscute sunt pecorino romano, pecorino sardo (fabricată în Sardinia), pecorino toscano (fabricată în Toscana), numită...
Read more »
Pateuri cu ciuperci si ardei iute
O reteta de pateuri cu ciuperci din: faina alba, apa, margarina, hribi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, ardei iute si usturoi. Ingrediente: pentru foitaj: 320 g faină albă 160 ml apă 400 g margarină pentru umplutură: 600 g hribi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 gălbenuş 2 linguri pătrunjel tocat ardei iute căţei...
Read more »
Cremă cu migdale
O reteta simpla si gustoasa de crema cu migdale din: galbenusuri, zahar, migdale, apa de flori de portocala si scortisoara praf. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 120 g zahăr 40 g migdale decojite câteva picături de apă de flori de portocală scorţişoară praf Mod de preparare: Prăjiţi migdalele într-o tigăiţă termorezisten- tă, fără a adăuga...Read more »
Cocktail After Dinner Drink
O reteta simpla de Cocktail After Dinner Drink din: whisky irlandez, lichior de migdale, frisca si nucsoara macinata. Ingrediente: 3 cl whisky irlandez 3 cl lichior de migdale 5 cl frisca nucsoara macinata Mod de preparare: Agitam whisky-ul, lichiorul si frisca pana cand marginea shakerului se abureste. Trunam bautura intr-un pahar de cocktail...
Read more »
Tocană de miel cu bacon
O reteta simpla de tocana de miel cu bacon din: ceafa de miel sau cotlet, bacon, faina, morcovi, cartofi, varza, praz, ceapa, supa de vita, ulei de rapita, unt si patrunjel. Ingrediente: 8 bucăţi de ceafă de miel sau de cotlet 4 felii de bacon, tăiate în bucăţele înguste 1 lingură de făină 3...
Read more »
Supă cu passatelli
O reteta simpla si delicioasa de supa cu passatelli din: parmezan, paine veche, oua, nucsoara, coaja de lamaie si supa de carne. Ingrediente: 200 g parmezan ras 200 g pâine veche (nu uscată), măcinată pe moment 3 ouă mari 1 vârf de cuţit de nucşoară coaja rasă de la 1/2 lămâie 2 1 de...
Read more »
Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin
O reteta de ceapa rosie si alba la gratar, cu salvie si rozmarin din: ceapa rosie, ceapa alba, unt, salvie, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe roşii 4 cepe albe 80 g unt 5 frunzuliţe de salvie 1 crenguţă de rozmarin sare şi piper Mod de preparare: Curăţă cepele şi opăreşte-le circa...
Read more »
Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta
O reteta delicioasa de ravioli umpluti cu vinete si ricotta din: aluat cu ou, ricotta, parmezan, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, vinete, usturoi, frunze de busuioc, usturoi, menta, cimbru, busuioc si ardei iute. Ingrediente: pentru aluat: 400 g aluat cu ou, proaspăt pentru umplutură şi sos: 250 g ricotta 8 linguri parmezan ras...
Read more »
Sosuri pentru preparate la gratar
In continuare sunt prezentate câteva reţete de sosuri ce pot însoţi preparatele la grătar. Sosul aioli (sosul de usturoi) – Este un sos provensal de usturoi, ideal în special pentru preparatele din carne la grătar. Ingrediente: 4 căţei de usturoi; 200 ml lapte 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă Mod de...
Read more »
Chifteluţe din legume cu parmezan
O reteta simpla de chiftelute din legume cu parmezan din: cartofi, morcovi, usturoi, patrunjel, parmezan, oua, pesmet, sare, iaurt slab, maioneza, cicoare rosie, frunze de spanac si frunze de salata verde. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g morcovi 1 căţel de usturoi 1 legătură mică de pătrunjel 200 g parmezan ras 2-3 ouă pesmet...
Read more »
Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey
Pentru cei pasionati de cocktailuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de cocktailuri. Perfecte pentru orice zi din an. Cocktail Old Fashioned O reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon, sirop de zahar, angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon 1 lingurita...
Read more »
Deserturi delicioase: cremă de ciocolată, cremă de lămaie, cremă de zahăr ars
Pentru cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de desert. Cremă de ciocolată cu ciocolată albă O reteta gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte, galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4...
Read more »