Retete simple:
Tiramisu cu crema Mascarpone
O reteta de tiramisu cu crema mascarpone din: cafea, esenta de rom, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, praf de frisca si cacao. Ingrediente: 6 lingurite cu virf de cafea o sticluta cu esenta de rom 400 gr. piscoturi Savoyardi 4 oua 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr....
Read more »
Tortelli cu homar în supă de tarhon
O reteta de tortelli cu homar in supa de tarhon din: faina alba, oua, praf de sare, homar, cartofi, ceapa, civeta, ulei de masline extravirgin, tarhon, sare, rosii, usturoi, maghiran, cimbru, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 1 homar 200 g cartofi...
Read more »
Sărăţele crocante cu pastă de ton
O reteta de saratele crocante cu pasta de ton din: foi aluat, unt, sare, piper, ton in ulei, fasole alba boabe, supa de legume, ulei de masline extravirgin, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2 foi aluat foitaj 20 g unt sare şi piper pentru umplutură: 200 g ton în ulei (din conservă) 150 g fasole...
Read more »
Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit
O reteta de minipizza cu cicoare rosie si cascaval topit din: faina alba, drojdie, ulei de masline, apa, sare, ulei de masline extravirgin, cicoare rosie, cascaval, frunze de civeta, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 15 g drojdie 2 linguri ulei de măsline extravirgin 130 ml apă sare pentru topping:...
Read more »
Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată
O reteta delicioasa de spuma de piersici cu portocale si coaja confiata din: piersici, nectarina, zahar tos, zeama de lamaie, portocale si lichior de portocale. Ingrediente: 4 piersici coapte 1 nectarină tare 2,5 dl smântână 3 linguri de zahăr tos zeama de la 1/2 lămâie 2 portocale 1 lingură de lichior de portocale ...
Read more »
Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci
O reteta de frigarui de pecorino si pere, cu miere si nuci din: pecorino, pere, miere de salcam, mieji de nuca si piper. Pecorino este un caşcaval produs din lapte de oaie, cu diverse caracteristici în funcţie de zona în care este fabricat. Tipurile principale sunt pecorino romano, cel toscan şi cel sicilian. In...
Read more »
Cocktail Highball
O reteta simpla de Cocktail Highball din: bourbon, ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 6 cl Bourbon Ginger Ale coaja de lamaie Mod de preparare: Turnam Bourbon si cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu ginger Ale si agatam pe marginea paharului o coaja subtire de lamaie.
Read more »
Paste delicioase cu ciuperci
O reteta de Paste delicioase cu ciuperci din: paste, ciuperci, morcovi, usturoi, vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si parmezan sau cascaval. Ingrediente: 250 gr. paste 400 gr. ciuperci 2 morcovi 4 catei usturoi 50 ml vin alb ulei de masline patrunjel sare piper parmezan sau cascaval ras Mod de preparare:...
Read more »
Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor
O reteta delicioasa de Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor din: foi de gelatina, compot de pere, galbenusuri, zahar, menta, frisca, para, unt, zahar pudra, faina, galbenusuri, migdale si cimbrisor. Ingrediente: pentru spumă: 2 foi de gelatină 800 g compot de pere 3 gălbenuşuri 70 g zahăr 3 fire de mentă 2 dl...
Read more »
Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline
O reteta delicioasa de Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si foi de dafin. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faină albă 400 g faină integrală 6 ouă 7 gălbenuşuri pentru umplutură: 600 g...
Read more »
Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcaval
Pentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive: Bruschete cu branza si spanac O reteta simpla de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac...
Read more »
Crochete de ricotta şi spanac
O reteta simpla si delicioasa de crochete de ricotta si spanac din: spanac, ricotta, nuci caju, parmezan, pesmet, ou, nucsoara, sare si piper. Nucile caju sunt produse de un arbore originar din Brazilia, fiind înrudite cu fisticul. Fructele acestui arbore sunt compuse dintr-un peduncul îngroşat foarte mult (fructul fals), sub care se formează fructul...
Read more »
Spaghete cu sos condimentat
O reteta de spaghete cu sos condimentat din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, masline verzi, carne tocata, condimente, zahar, bulion, suc de rosii, unt, ou si spaghete Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3-4 catei usturoi o cutie ciuperci 7-10 masline verzi 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin,...
Read more »
Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate
O reteta de spuma de ciocolata cu ghimbir si violete confiate din: ciocolata amaruie, smantana, zahar tos, galbenusuri, ghimbir, praf de cacao si violete confiate. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 2,5 dl smântână proaspătă 40 g zahăr tos 2 gălbenuşuri 1 bucăţică de ghimbir confiat 1 lingură de praf de cacao amară 8 violete...
Read more »
Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratar
Pentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute O reteta de rata la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf de cinci arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa,...
Read more »
Ciocolată fină cu gelatina de portocala
O reteta de ciocolata fina cu gelatina de portocala din: portocale, foi de gelatina, zahar de trestie, ciocolata fina si smantana. Ingrediente: 2 portocale 2 foi de gelatină 1 lingură de zahăr de trestie 400 g ciocolată fină 4 dl smântână proaspătă Mod de preparare: Puneţi la înmuiat gelatina, în apă rece, câteva...
Read more »
Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie
O reteta de Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie din: carne de miel, foi de vita, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, bors si smantana sau iaurt. Ingrediente 750 g carne de miel 250 g foi de vita 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingura untura...Read more »
Miel inabusit cu sos
O reteta de miel inabusit cu sos din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, ulei de masline, chimen, ginger, lamaie, coriandru, masline negre, lamaie, sare, piper, ardei iute, usturoi, coriandru si chimen. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1/2 kg morcovi 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita chimen pudra 1 bucata mica ginger...
Read more »
Spaghete cu usturoi, ulei si ardei
O reteta simpla de spaghete cu usturoi, ulei si ardei din: usturoi, ulei dublu rafinat de masline, ardei iute, spaghete, apa si sare grunjoasa. Ingrediente: 5 catei de usturoi mari ulei dublu rafinat de masline un ardei iute sau boia spaghete (80 g/persoana) apa sare grunjoasa Mod de preparare: Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste...
Read more »
Friptura de miel la cuptor
O reteta de friptura de miel la cuptor din: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn sau untura de porc, sare, usturoi, cartofi, salata verde si ceapa. Ingrediente carne de miel piper boia dulce de ardei untdelemn sau untura de porc sare 3-4 catei de usturoi cartofi salata verde ceapa Mod de...
Read more »
Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass
O reteta de Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass din: crenvursti vegetali, sparanghel, lemongrass, ulei de masline extravirgin, mustar dulce si sare. Ingrediente: 3 crenvurşti vegetali (de soia) 300 g sparanghel 8 fire de lemongrass 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură de muştar dulce sare Mod de preparare: Curăţă sparanghelul,...
Read more »
Miel la tava
O reteta de Miel la tava din: carne de miel, untura, cartofi si bulion de rosii. Ingrediente 1,500 Kg carne 1 lingura untura 5 cartofi mari 1/2 lingura bulion de rosii Mod de Preparare Curatam bine carnea de miel, o taiem in 8-10 bucati si o asezam intr-o tava. Presaram sare si piper si...
Read more »
Ravioli cu cartofi şi trufe
O reteta de ravioli cu cartofi si trufe din: faina alba, oua, sare, cartofi, parmezan, ricotta, ou, patrunjel, sare, anghinare, trufa, ceapa, mahiran, ulei de masline extravirgin si unt. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 4 ouă sare pentru umplutură: 400 g cartofi 6 linguri parmezan ras 200 g ricotta 1 ou 1...
Read more »
Bocconcini
O reteta de Bocconcini din: bagheta, dovlecei, bacon, ceapa verde, parmezan, ulei de masline extravirgin, sare, piper, fasole boabe, ardei gras, branza fontina, praz, nuci, gorgonzola si patrunjel tocat. Ingrediente: pentru bocconcini: 250 g pâinici franţuzeşti (tip baghetă) pentru prima compoziţie: 150 g dovlecei 80 g bacon 1 legătură ceapă verde (frunze) 20 g...
Read more »
Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscate
O reteta simpla de rulouri de dovlecei la gratar, cu paine si rosii uscate din: dovlecei, paine taraneasca, feta, rosii uscat, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Feta este o brânză produsă la origine în Grecia, acum fabricată şi în alte ţări. La origine, brânza era obţinută din lapte de capră, de...
Read more »
Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşune
O reteta de budinca de ciocolata cu frisca si capsune din: ciocolata amaruie, unt, zahar, lapte, faina, frisca, capsune, rom si frunze de menta. Ingrediente: 160 g ciocolată amăruie 160 g unt 160 g zahăr 8 dl lapte 80 g făină 2 dl frişca proaspătă 150g căpşune 1 lingură de rom câteva frunze de...
Read more »
Hurricane Cocktail
O reteta simpla de Hurricane Cocktail din: bourbon, lichior de menta, gin si cirese. Ingrediente: 1,5 cl Bourbon 1,5 lichior de menta 1,5 cl gin cirese Mod de preparare: Ingredientele se amesteca aproximativ 20 de secunde intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail si se decoreaza cu cirese.
Read more »
Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză
O reteta de Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză din: hribi, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, branza montasio, unt, rozmarin, salvie, paine toast si parmezan. Ingrediente: pentru ciuperci: 8 hribi (mari) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 1 foaie de dafin pentru chipsuri: 190 g brânză...
Read more »
Berbec delicios cu dovlecei
O reteta simpla de berbec delicios cu dovlecei din: carne de berbec, untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei si rosii. Ingrediente 1 Kg carne de berbec 1 lingura untura 2 cepe 1 lingura faina 1 lingura bulion de rosii 25 dovlecei mici 6 rosii Mod de Preparare Taiem carnea in bucati de marime...
Read more »
Cannelloni cu ricotta şi praz
O reteta delicioasa cu ricotta si praz din: faina alba, faina de castane, unt, oua, galbenus, ulei de masline extravirgine, praz, ricotta, parmezan, nucsoara, nuci, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 50 g faină de castane 40 g unt 2 ouă 1 gălbenuş 2 linguri ulei de măsline extravirgin...
Read more »
Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscate
o reteta de romburi de pizza cu dovleac si fructe uscate din: gris, faina alba, drojdie, apa, ulei de masline extravirgin, dovleac, unt, frunze de salvie, caise uscate, stafide, rbanza brie si sare. Ingrediente: pentru aluat: 150 g gris 100 g faină albă 15 g drojdie 150 ml apă 1 lingură ulei de măsline...
Read more »
Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sos
Pentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin O reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente:...
Read more »
Mancarea uşoară de berbec
O reteta simpla si delicioasa de mancare usoare de berbec din: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne sare si piper. Ingrediente 750g carne de berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeama de carne sare piper Mod de Preparare Alegem carne de berbec: piept sau spinare (partea de la...Read more »
Zabaione cu limbi de pisică
O reteta delicioasa de Zabaione cu limbi de pisică din: galbenusuri, marsala, zahar, praf de cacao amara, albusuri, faina, unt, zahar pudra si vanilina. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 6 linguri de Marsala sec 2 linguri de zahăr 1 linguriţă de praf de cacao amară pentru limbile de pisică: 4 albuşuri 100 g făină 100 g...
Read more »
Rulouri de dovlecei şi conopidă
O reteta simpla si delicioasa de rulouri de dovlecei si conopida din: dovlecei, conopida, otet alb, ulei extravirgin de masline, capere si frunze de cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari (zucchini) 1/2 conopidă 1 lingură oţet alb 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură capere din conservă, desărate 4-5 frunze de cimbru Mod...
Read more »
Cocktail Double Apple
O reteta simpla de Cocktail Double Apple din: whisy scotian, calvados, zeama de lamaie, zahar si scortisoara. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Calvados 4 stropi de zeama de lamaie 2 lingurite de zahar putina scortisoara Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in paharul de mixare, apoi se toarna...
Read more »
Mancarică de miel
O reteta simpla de mancarica de miel din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, galbenusuri si lapte, patrunjel verde. Ingrediente 1 Kg carne 1 lingura unt 2 cepe cateva boabe piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina putina zeama de lamaie 2 galbenusuri 1 lingura lapte putin...
Read more »
Profiterol picant cu fondue de parmezan
O reteta de Profiterol picant cu fondue de parmezan din: unt, faina alba, oua, patrunjel tocat, parmezan, sare, unt, lapte, praz, parmezan, ou, nucsoara, sare, piper si smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 80 g unt 150 g faină albă 4 ouă 1 lingură pătrunjel tocat 10 linguri parmezan ras 250 ml apă sare pentru umplutură:...
Read more »
Ravioli cu peşte şi portocale
O reteta de ravioli cu peste si portocale din: faina alba, oua, file de biban, ansoa in ulei, unt, vin alb, ou, usturoi, unt, portocale si patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 300 g file de biban 4 bucăţi anşoa în ulei 25 g unt 1 pahar...
Read more »
Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano
O reteta de Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano din: faina alba, apa, margarina, sare, rosii cherry, parmezan, mozzarella, oregano, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 60 g faină albă 30 ml apă 75 g margarina sare pentru umplutură: 200 g roşii cherry 4 linguri parmezan ras 2...
Read more »
Sote de calamari cu crutoane
O reteta de sote de calamari cu crutoane din: calamari, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, vin alb, paine taraneasca, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari (mici spre medii) 2 roşii prunişoare 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ardei iute roşu 1/2 pahar de...
Read more »
Miel cu spanac, boia şi lămaie
O reteta de miel cu spanac, boia si lamaie din: carne de miel, spanac, grasime, ceapa, boia rosie, bulion de rosii, lamaie si faina. Ingrediente 1 Kg carne 1,500 Kg spanac 1 lingura grasime 1 ceapa mare 1 varf de cutit boia rosie 1 lingura bulion de rosii (dupa gust) 5 felii lamaie pentru...
Read more »
Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc
O reteta simpla si delicioasa de Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc din: paine taraneasca, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă) 5-6 roşii 1 căţel de usturoi 10 frunze de busuioc 3...
Read more »
Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru
O reteta delicioasa de ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru din: ciuperci, mozzarella, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare de mare si pipe negru macinat. Ingrediente: 200 grame de ciuperci, taiat felii, pe lungime 150 grame de mozzarella, taiata cubulete frunzele de la un fir de cimbru proaspat ulei de masline extravirgin sare...
Read more »
Spumă de zmeură
O reteta de spuma de zmeura din: zmeura, albusuri, frisca, zahar tos, fir de menta, vafe si sare. Ingrediente: 400 g zmeură 2 albuşuri 2 dl frişca 120 g zahăr tos 1 fir de mentă vafe sare Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi ştergeţi delicat zmeura, apoi treceţi-o printr-o sită, păstrând câteva fructe...
Read more »
Pulpa de miel
O reteta delicioasa de pulpa de miel din: pulpa de miel, usturoi, ulei de arahide, mustar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 5 felii mari de pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri de ulei de arahide 4 linguri de mustar mediu 4 lingura cimbru sare piper Mod de preparare: Usturoiul se taie...
Read more »
Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino
O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu orez, sofran si pecorino din: dovlecei, orez, pecorino, sofran, ceapa, supa de legume, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei (zucchini) 100 g orez cu bobul mic 150 g pecorino (sau alt caşcaval de oaie) 50 g unt 1 plic şofran 1 ceapă mică...
Read more »
Pilaf de miel delicios la tava
O reteta de pilaf de miel delicios la tava din: carne de miel, unt sau untura, bulion de rosii, vin alb, orez, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne de miel 1 lingura unt sau untura 1 lingura bulion de rosii 1 paharel vin alb 1 ceasca orez 2 cesti apa clocotita sare piper...
Read more »
Spumă de ciocolată amăruie
O reteta simpla de spuma de ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, unt, oua, albus si rom. Ingrediente: 350 g ciocolată amăruie 40 g unt 2 ouă 1 albuş 4 linguri de rom Mod de preparare: Intr-o cratiţă, rupeţi bucăţele 300 g de ciocolată amăruie, adăugaţi trei linguri de apă şi topiţi-o complet în...
Read more »
Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir
O reteta delicioasa de Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir din: fasole alba, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, frunze de busuioc, patrunjel, merluciu, ulei extravirgin de masline, sare, pipe, coca, mascarpone si ghimbir. Ingrediente: pentru supă: 500 g fasole albă 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de felină 40...
Read more »
Cotlete de miel
O reteta simpla de cotlete de miel din: cotlete de miel, usturoi, piper, ulei, rozmarin si sare. Ingrediente: 8 cotlete de miel 8 catei de usturoi piper 2 linguri de ulei 1 lingurita de rozmarin sare Preparare: Se decojesc cateii de usturoi si se taie in lung, in betisoare. Se infig betisoarele de usturoi...Read more »
Supă de roşii proaspete si ardei
O reteta de supa de rosii proaspete si ardei din: rosii, ardei rosii, ulei de masline, ardei rosu, usturoi, otet de vin rosu, supa de legume, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 15 rosii coapte mari 3 ardei rosii 5-6 linguri ulei de masline o lingura de ardei rosu, fara seminte un catel de usturoi...
Read more »
Crema sabaglione
O reteta de crema sabaglione din: oua, zahar si rom. Ingrediente: 6 oua 250 gr. zahar 1 pahar rom Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pina se ingroasa crema. Atunci se retrage...Read more »
Sos pentru spaghete al pesto
O reteta de sos pentru spaghete al pesto din: frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, usturoi, parmezan, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: frunze de busuioc proaspat ulei masline extravirgin usturoi parmezan ras muguri de pin sare piper Mod de preparare: Busuiocul cu uleiul, usturoiul, parmezanul ras si mugurii de pin se...
Read more »
Frigarui de miel cu menta si rozmarin
O reteta de frigarui de miel cu menta si rozmarin din: pulpa de miel, vin rosu, mustar, menta, ardei iute, cimbru, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 400 gr pulpa de miel fara grasime 3 linguri de vin rosu o lingura de mustar 2 linguri de menta proaspata tocata fulgi de ardei iute cimbru uscat...
Read more »
Citronette (sos de lămâie)
Acest sos, ideal pentru marinată, este foarte bun şi pentru preparatele din carne sau peşte la grătar. Poţi alege plante aromatice diverse, după gust, în funcţie de preparat. Mărarul este indicat în mod special pentru peşte, salvia şi rozmarinul fiind foarte bune pentru carne (mai ales albă). Ingrediente: 1 lămâie 8 linguri ulei de...Read more »
Gelatină de struguri
O reteta de gelatina de struguri din: suc de struguri, brandy, zahar, gelatina, struguri albi si menta proaspata. Ingrediente: 1/2 l suc de struguri 2 dl brandy 100 g zahăr 3 foi de gelatină câteva boabe de struguri albi câteva frunzuliţe de mentă proaspătă Mod de preparare: Puneţi ia înmuiat gelatina în apă...
Read more »
Supă de găină cu tortellini
O reteta de supa de gaina cu tortellini din: faina alba, oua, mortadella, sunca, pulpa de porc, parmezan, ou, supa de gaina, nucsoara si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 4 ouă pentru umplutură: 100 g mortadella 100 g şuncă crudă 100 g pulpă de porc 12 linguri parmezan ras 1 ou...
Read more »
Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă
O reteta de Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă din: limbra de mare, somon, spanac, saricica, castravete, rosii, oua de prepelita, ansoa, paine, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: pentru rulouri: 4 bucăţi limbă-de-mare (câte 250 g fiecare) 100 g somon proaspăt 100...
Read more »
Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii
O reteta delicioasa de Budincă de cioclată fină si coacaze roşii din: zahar, unt, ciocolata fina, lapte, oua, albus, bisuciti, cocaze rosii, ciocolata amaruie si sare. Ingrediente: 150 g zahăr 180 g unt 150 g ciocolată fină 2 linguri de lapte 3 ouă 1 albuş 100 g biscuiţi uscaţi 150 g coacăze roşii câţiva...
Read more »
Bavareze cu capşune
O reteta de bavareze cu capsune din: lapte, capsune, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, frisca si menta. Ingrediente: 2 dl lapte 300 g capşune 200 g zahăr 4 gălbenuşuri 2 foi de gelatină 3 dl frişca lichidă 1 fir de mentă Mod de preparare: Curăţaţi căpşunele, păstrând câteva cu codiţă; ştergeţi-le tamponându-le cu...
Read more »
Cocktail Whi-Kiki
O reteta simpla de Cocktail Whi-Kiki din: whisky, cherry brandy, vermut rosu si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl whisky 2 cl Cherry Brandy 2 cl vermut rosu 2 cl suc de portocale Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shkaer, apoi se toarna bautura peste cuburi de gheata.
Read more »
Sashlac cu miel
O reteta de Sashlac cu miel din: pulpa de miel, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 5 ceapa 1 lamaie 2 linguri de ulei de masline 4 catei de usturoi zdrobit 1 lingura de oregano sare, piper Mod de preparare: Se razaleste ceapa marunt...Read more »
Pennette cu creveţi, bob şi fenicul
O reteta de pennette cu creveti, bob si fenicul din: pennette, creveti, bob, usturoi, ceapa verde, ardei iute, fenicul, patrunjel, vin alb si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g pennette pentru asezonare: 1 kg creveţi mici 500 g bob 1 căţel de usturoi 30 g ceapă verde 1 ardei iute 3 rămurele de...
Read more »
Crostini cu smochine şi somon afumat
O reteta de crostini cu smochine si somon afumat din: bagheta, smochine, somon afumat, lamaie verde, civeta si piper alb. Ingrediente: 8 felii baghetă 3 smochine proaspete 80 g somon afumat 1 lămâie verde civetă (sau ceapă verde) piper alb Mod de preparare: Spală şi taie smochinele în felii groase, presară-le cu puţin...
Read more »
Tajine de miel cu vinete
O reteta delicioasa de Tajine de miel cu vinete din: miel, vinete, morcovi, usturoi, patrunjel, condimente, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente 300 grame miel cubulete doua vinete doi morcovi mari 6 catei usturoi o legatura patrunjel (sau chiar jumatate) condimente (curcuma, cumin, amestec tajine) ulei de masline sare, piper Mod de Preparare...
Read more »
Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleac
O reteta de mozzarella pane la gratar, cu flori de dovleac din: mozzarella, paine toast, ansoa in ulei, oua, dovlecei, flori de dovleac, rosie, usturoi, pesmet, lapte, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 100 g mozzarella 6 felii de pâine toast 6 fileuri de anşoa în ulei 2 ouă 2 dovlecei (zucchini)...
Read more »
Varză delicioasă la grătar
O reteta simpla si delicioasa de varza delicioasa la gratar din: carza, lamaie, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1 varză 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 roşii cherry sare şi piper Mod de preparare: Curăţă varza de frunzele exterioare, taie-o în două, apoi felii cu...
Read more »
Bavareze cu mentă si ciocolată
O reteta absolut delicioasa de bavareze cu menta si ciocolata din: lapte, frisca, menta, zahar, foi de gelatina, ciocolata amaruie, ciocolata alba si albus. Ingrediente: 1/2 lapte 2,5 dl frişcă lichidă 10 fire de mentă 120 g zahăr 3 foi de gelatină 40 g ciocolată amăruie 40 g ciocolată albă 1 albuş Mod...
Read more »
Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella
O reteta de ravioli cu rosii, cascaval de vaca si mozzarella din: faina alba, ulei de masline extravirgin, sare, cascaval de vaca, mozzarella, ou, sare, piper, maghiran, legume, carne de porc, rosii, vin rosu, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare...
Read more »
Sfecla marinată cu branză de capră la grătar
O reteta delicioasa de Sfecla marinată cu branză de capră la grătar din: ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, frunze de cimbru, sfecla, branza de capra, rucola, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 3 linguri otet de vin rosu o lingurita de zahar o lingurita...
Read more »
Cocktail Whisky Roller
O reteta simpla de Cocktail Whisky Roller din: lichior de portocale, whisky, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale 2 cl whisky 1,2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se toarna intr-un ppahar de mixare, peste cuburi de gheata, sea...
Read more »
Cotlet de berbec la gratar
O reteta simpla de cotlet de berbec la gratar din: cotlete si ulei. Ingrediente 10 cotlete 1 lingurita ulei Mod de Preparare Alegem cotlete mai grase, le batem, dam sare, piper, presaram putin cimbru si turnam peste ele o lingurita de ulei. Le lasam sa stea o ora. Putin inaintea mesei, punem cotletele la...
Read more »
Cremă de frişcă cu coulis de zmeură
O reteta simpla de Cremă de frişcă cu coulis de zmeură din: smantana lichida, zahar pudra, foi de gelatina, zmeura si baton de vanilie. Ingrediente: 5 dl smântână lichidă proaspătă, pentru frişcă 150 g zahăr pudră 3 foi de gelatină 2 coşuleţe cu zmeură 1 baton de vanilie Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi...
Read more »
Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre
O reteta de buseuri cu caracatita, cartofi si masline negre din: buseuri simple, caracatita, telina, fenicul, masline negre, ulei de masline extravirgin, cartofi, foaie de dafin, capere, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 20 buşeuri simple (cumpărate de la patiserie) 300 g caracatiţă 100 g ţelină rasă 100 g fenicul 50 g măsline...
Read more »
Caşcaval pane crocant
O reteta simpla si delicioasa de cascaval pane crocant din: cascaval cu crusta, miez de paine veche, ulei de masline extravirgin si cimbru. Ingrediente: 400 g caşcaval cu crustă 150 g miez de pâine mai veche 3 linguri ulei de măsline extravirgin pentru decor: 4 crenguţe de cimbru proaspăt Mod de preparare: Taie...
Read more »
Gelatină de cocos cu frăguţe
O reteta de Gelatină de cocos cu frăguţe din: fragute, cocos uscat, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra si menta proaspata. Ingrediente: 2 coşuleţe de frăguţe 150 g cocos uscat, ras 4 foi de gelatină 2 linguri de zahăr tos 40 g zahăr pudră câteva frunzuliţe de mentă proaspătă Mod de preparare:...
Read more »
Cocktail Tonic Oho
O reteta simpla de Cocktail Tonic Oho din: whisky scotian, lichior de fructe exotice, portocale, ananas si tonic. Ingrediente: 1,5 cl whisky scotian 1 cl lichior de fruce exotice bucati de portocale si ananas tonic Mod de preparare: Amestecam whisky-ul si lichiorul intr-un pahar de whisky. Adaugam bucatile de fructe si in final...
Read more »
Şniţel de miel
O reteta simpla de snitel de miel din: carne de miel, oua, lapte, pesmet si grasime. Ingrediente 1,500 Kg carne 2 oua 2 linguri lapte pesmet grasime pentru prajit Mod de Preparare Alegem pulpa de miel. O taiem in felii subtiri ca pentru snitel. Dam sare si piper. Batem intr-o farfurie ouale cu laptele....Read more »
Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă
O reteta de Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, verdeata, sare, cartofi, branza de capra, pastrama, rosii, ceapa verde si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2 linguri verdeaţă tocată (măghiran, cimbru, pătrunjel, busuioc, salvie) 1...
Read more »
Tartine din pâine prăjită cu caşcaval şi hribi
O reteta simpla si delicioasa de tartine din paine prajita cu cascaval si hribi din: paine de casa, cascaval, hribi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii mari de pâine de casă 280 g caşcaval 4-5 hribi de dimensiune medie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper Mod...
Read more »
Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenite
Pentru cei pasionati de carne de porc va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase: Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic O reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de...
Read more »
Andive şi piept de pui la grătar
O reteta simpla de Andive şi piept de pui la grătar din: andive, ulei de masline extravirgin, sare, pipet de pui, usturoi, parmezan, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: pentru andive: 200 g andive 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare pentru pieptul de pui: 400 g piept de pui 1 căţel de usturoi 30...
Read more »
Crostini cu varză, ton şi mozzarella
O reteta simpla si delicioasa de Crostini cu varză, ton şi mozzarella din: bagheta, fileuri de ton, masline negre fara samburi, mozzarella, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente 1/2 baghetă 2 fileuri de ton în ulei 2 linguri măsline negre fără sâmburi 150 g mozzarella 1/2 varză 1 căţel...
Read more »
Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii
O reteta delicioasa de Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii din: tagliatelle din faina de porumb, ulei de masline extravirgin, busuioc, usturoi, seminte de pin, miez de nuca, rosii, cimbru si sare. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură...
Read more »
Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânză
O reteta de crema de conopida si triunghiuri din foitaj cu branza din: conopida, supa de legume, ulei de masline extravirgin, cimbru, foaie de foitaj, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de susan si sare. Conopida este o sursă bogată de potasiu, fier şi calciu. Pentru ca toate substanţele conţinute de aceasta să fie...
Read more »
Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă
O reteta de Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă din: orez, fasole pestrita, faina alba, parmezan, ulei de arahide, sofran, praz, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 100 g fasole pestriţă 50 g faină albă 1 ou 3 linguri parmezan ras 200 ml ulei de arahide 1 plic...
Read more »
Biancomangiare cu migdale şi fistic
O reteta delicioasa Biancomangiare cu migdale şi fistic din: migdale, fistic, esenta de migdale, zahar, vanilina, lapte, frisca, foi de gelatina, curacao si frunze de menta. Ingrediente: 60 g migdale dulci, curăţate 60 g fistic, curăţat câteva picături de esenţă de migdale amare 100 g zahăr 1 pliculeţ de vanilină 2,5 dl lapte 2,5...
Read more »
Haggis
O reteta de Haggis din: organe de miel, stomac de miel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500gr. organe de miel taiate marunt un stomac de miel 100 gr. cimbru sare, piper Mod de preparare: Umplutura este fiarta incet, in apa, timp de 4 ore inainte de a fi trecuta prin masina de tocat si...Read more »
Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi
O reteta simpla de salata de macrou marinat cu ardei gras si cartofi din: macrou, lamaie, ulei de masline extravirgin, ardei gras rosu, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 macrou proaspăt (circa 500 g) 1 lămâie 6 linguri ulei de măsline extravirgin 4 cartofi (medii) 1/2 ardei gras roşu pătrunjel mărar sare şi...
Read more »
Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuci
Pentru cei pasionati de salate va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de salate: Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto O reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g cicoare roşie...
Read more »
Mazăre cu verdeţuri
O reteta de mazare cu verdeturi din: unt, ceapa, usturoi, mix de frunze de salata, vin alb, mazare si supa de pui. Ingrediente: 25 g de unt 1 ceapă mică, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, tocat fin 300g mix de frunze de salată, rupte în bucăţi 1 strop de vin alb 200 g...
Read more »
Carne de miel cu varza
O reteta simpla si delicioasa de carne de miel cu varza din: carne de miel, varza, piper negru boabe, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 1 varza mare 100 gr piper negru boabe 3 foi de dafin sare dupa gust Mod de preparare: Intr-o oala inalta se pune in...
Read more »
Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat
O reteta de frigarui de legume si ciuperci cu cuscus aromat din: ciuperci, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, faina alba, ulei de masline extravirgin, sos de soia, oregano, sare, cuscus, rosii, ierburi mixte, chimion, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 2 cepe roşii 2 dovlecei (zucchini) 1/2 ardei gras galben...
Read more »
Melcişori cu cremă de mazăre şi morcovi
O reteta de melcisori cu crema de mazare si morcovi din: paste melcisori, mazare, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, supa de legume, branza de capra, parmezan, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste melcişori pentru asezonare: 200 g mazăre boabe extrafină 1 ceapă potrivită 1 lingură unt 3 linguri ulei de măsline...
Read more »
Salată de dovleac, portocală şi orz
O reteta de salata de dovleac, portocala si orz din: orz decorticat, dovleac cu coaja, suc si coaja de portocala, otet din vin rosu, ceapa rosie, menta, patrunjel si rucola. Salată plină de arome. Supersănătos; sursă bună de vitamina C; asigură 2/5 din necesarul zilnic; conţinut scăzut de grăsimi Ingrediente: 175 g de orz...
Read more »
Biancomangiare
O reteta delicioasa de Biancomangiare din: zahar, maizena, lapte, flori de portocal, lamai si menta. Ingrediente: 200 g zahăr 100 g maizena 11 lapte 1 dl apă de flori de portocal 2 lămâi netratate 1 fir de mentă Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi lămâile, curăţaţi-le fâşii cu un cuţit special de curăţat...
Read more »
Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar
O reteta de hamburgeri de cartofi, varza si marar din: cartofi, morcovi, varza, usturoi, ceapa, unt, ulei de masline, maioneza cu iaurt, ou, pesmet, parmezan, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi albi 2 morcovi 1/4 varză 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 30 g unt 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1...
Read more »
Sote picant din fructe de mare
O reteta simpla de Sote picant din fructe de mare din: cardium, midii, scoici de balta, rosii cherry, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine de casa, ardei iute, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cardium 200 g midii 250 g scoici de baltă 5 roşii cherry 2 căţei de usturoi 3 linguri...
Read more »
Farfalle cu sparanghel şi şofran
O reteta de farfalle cu sparanghel si sofran din: farfalle, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, oua, patrunjel, supa de legume, sofran, sare si piper. Ingrediente pentru paste: 350 g farfalle pentru asezonare: 10 fire de sparanghel 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 ouă 1 legătură pătrunjel 100 ml supă...
Read more »