Retete pentru Paste:
Reteta zilei: Briose cu quinoa si caise proaspete
7 May 2013
Briose
cu quinoa si caise proaspete din: faina quinoa, nuci, praf de copt,
scortisoara, curmale, zahar, caise, piure de banane, esenta de vanilie,
oua, lapte de cocos, ulei de masline, fulgi de quinoa si seminte de
dovleac. Ingrediente: 1 + ½ cani de faina quinoa 1/3 ceasca nuci
maruntite 3 lingurite praf de copt…
Read more »
Read more »
Meringue cu lamaie
7 May 2013
Meringue
cu lamaie din: ou, albusuri, amidon, otet, zahar, faina, unt,
galbenusuri, unt, lapte, zeama de lamaie. Ingrediente: aluatul: 1 ou 4
albusuri 2 lingurite amidon 1 lingurita otet 150 g zahar 100 g faina 50 g
unt crema: 4 galbenusuri 2 linguri de lapte…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb, ceapa rosie si fasole rosie
7 May 2013
Salata
cu porumb, ceapa rosie si fasole rosie din: fasole rosie, rosii, porumb
dulce, ceapa rosie, busuioc, ulei de porumb, otet aromati, sare
grunjoasa, piper si bagheta. Ingrediente: 400 g fasole roşie 4 bucati
roşii 300 g porumb boabe 2 legatura pătrunjel 1 bucata ceapă roşie
4 felie busuioc 3 lingurite ulei…
Read more »
Read more »
Miel cu mămăligută
7 May 2013
Miel
cu mămăligută din: pulpa de miel, ceapa, morcov, radacina de patrunjel,
unt, sare, piper, malai, sare, unt si telemea de oaie. Ingrediente: 1
pulpa de miel 1 ceapa tocata marunt 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2
linguri unt sau ulei sare piper pentru…
Read more »
Read more »
Supa de varza acra cu grau
7 May 2013
Supa
de varza acra cu grau din: varza acra, morcov, ceapa, marar, grau,
cartofi, ulei, sare, piper, boia si smantana. Ingrediente: 1 varza acra 1
morcov 1 ceapa 1 legatura marar 100 g grau 2 cartofi 3 linguri ulei
sare piper boia smantana (optional) …
Read more »
Read more »
Brioşe cu cafea
7 May 2013
Brioşe
cu cafea din: zahar, apa, ulei, faina, cacao, cafea, praf de copt, sare
si boabe de cafea. Ingrediente: 1 cana cu zahar 1 cana cu apa 1/2 cana
cu ulei 2 cani cu faina 2 linguri cu cacao 1 lingura cu cafea 1 praf…
Read more »
Read more »
Malai dulce cu cirese
7 May 2013
Malai
dulce cu cirese din: malai, lapte, apa, oua, zahar, cirese, sare si
ulei. Ingrediente: 200 g malai sau pasat 500 ml lapte 500 ml apa 3 oua 3
linguri zahar 200 g cirese sau visine fara samburi 1/2 lingura sare 1
lingura ulei …
Read more »
Read more »
Spaghete cu usturoi si ulei de masline
7 May 2013
Spaghete
cu usturoi si ulei de masline din: spaghete, ulei de masline
extravirgin, usturoi, frunze de patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
pachet spaghete 100 ml ulei de masline extravirgin 3-4 catei de usturoi
1 legatura frunze proaspete de patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Risotto dulce cu căpşuni
7 May 2013
Risotto
dulce cu căpşuni din: unt, zahar, orez, sampanie, lapte, capsuni,
migdale si nuca de cocos. Ingrediente: 2 linguri unt 40 g zahar 250 g
orez risotto 100 ml sampanie sau vin alb 800 ml lapte fierbinte 250 g
caspuni 2 linguri migdale tocate 1…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe
7 May 2013
Mămăliguţă
cu mâncărică de fasole boabe din: malai, sare, apa, untura, ulei,
fasole boabe, ceapa, morcov, patrunjel, pasta de rosii, sare, piper,
cimbru, foi de dafin, verdeata si ulei. Ingrediente: pentru mamaliguta:
300 g malai 1 praf de sare 1 cana apa 1 lingura untura…
Read more »
Read more »
Supa crema de linte
7 May 2013
Supa
crema de linte din: linte verde, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 500 g linte verde 2 cepe 2 morcovi 1 catel
de usturoi 4 rosii 3 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Pune
lintea la fiert în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu pui, migdale si struguri
7 May 2013
Salata
cu pui, migdale si struguri din: migdale, pui, telina, ceapa verde,
struguri rosii, mustar dijon, maioneza, marar, piper, suc de caise, sare
si paine. Ingrediente: ½ ceasca migdale crude 1 ½ cani bucati de pui
gatit ¾ cana telina tocata 2 cepe verzi,…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de curcan si gogosari in otet
7 May 2013
Salata
cu piept de curcan si gogosari in otet din: piept de curcan, cartofi,
morcovi, castraveti in otet, gogosari in otet, oua, ulei, mustar, sare,
piper si maioneza. Ingrediente: 1 bucata piept de curcan 7 bucati
cartofi 6 bucati morcovi 7 bucati castraveţi în oţet 3 bucati gogoşari
în oţet…
Read more »
Read more »
Chiftele de soia
7 May 2013
Chiftele
de soia din: soia granule, faina, usturoi, ulei, seminte de susan, sare
si piper. Ingrediente: 300 g soia granule 5-6 linguri cu faina 2-3
catei de usturoi 1 cana cu ulei 1 punguta cu seminte de susan sare piper
Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Drob de usturoi şi ceapă verde
7 May 2013
Drob
de usturoi şi ceapă verde din: ceapa verde, usturoi, verde, oua, fucat
de pui, smantana, sare, piper, busuioc, patrunjel, marar si ulei.
Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5
oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare…
Read more »
Read more »
Pastrav cu verdeata la cuptor
7 May 2013
Pastrav
cu verdeata la cuptor din: pastravi, sare de mare, piper, patrunjel,
salvie, ceapa verde, cimbru, usturoi verde, lamaie si ulei. Ingrediente:
4 pastravi mici curatati sare de mare grunjoasa piper 8 linguri
verdeata tocata (patrunjel, salvie, ceapa verde, cimbru, usturoi verde) 2
lamai ulei…
Read more »
Read more »
Salata de bulgur cu verdeata
7 May 2013
Salata
de bulgur cu verdeata din: ulei de masline, usturoi, bulgur, supa de
legume, fasole verde, sare, suc de lamaie, menta, patrunjel si marar.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi 200 g bulgur
600 ml supa de legume 150 g fasole…
Read more »
Read more »
Mancare de naut cu rosii
7 May 2013
Mancare
de naut cu rosii din: naut, rosii, ceapa, ulei, sare si patrunjel.
Ingrediente: 1 cutie de naut (400 g) 1/2 kg rosii (sau 1 cutie de rosii)
1 ceapa 4 linguri cu ulei sare patrunjel Mod de preparare: Toacă
mărunt ceapa şi căleşte-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Batoane energizante cu afine si seminte de chia
7 May 2013
Batoane
energizante cu afine si seminte de chia din: migdale, curmale, unt de
nuca, seminte de chia, esenta de vanilie, sirop de artar si afine
uscate. Ingrediente: 1 cupa migdale crude ceasca sau orice alte nuci
de alegere 1/2 cana curmale uscate, fara samburi,…
Read more »
Read more »
Turtite cu mac
7 May 2013
Turtite
cu mac din: franzela, oua, lapte, faina, praf de copt, rom, sare, apa,
mac, galbenusuri, zahar, miere, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1
franzela mai tare aluatul: 4 oua 200 ml lapte 250 g faina 1 lingurita
praf de copt sau bicarbonat 50 ml…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac si branzica de casa
7 May 2013
Paste
cu spanac si branzica de casa din: paste scoici, spanac, ulei de
masline, branzica de casa, sare, piper, usturoi si parmezan.
Ingrediente: 300 g paste scoici mari 400 g spanac proaspat ulei de
masline 400 g branzica de casa sare piper 3 catei de…
Read more »
Read more »
Pateuri cu pastă de măsline
7 May 2013
Pateuri
cu pastă de măsline din: foitaj fara ou, masline negre, rosii cherry,
muguri de pin, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet
foitaj fara ou 200 g masline negre 300 g rosii cherry 150 g muguri de
pin ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu porumb si omleta
7 May 2013
Ciorba
de pui cu porumb si omleta din: apa, stiulete de porumb, oua, unt, pui,
morcovi, radacina de patrunjel, verdeata, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 8 pahare apă 1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de
porumb fiert sau conservat 2 ouă 2-3 linguri de…
Read more »
Read more »
Ardei cu legume
7 May 2013
Ardei
cu legume din: ardei grasi, telina, morcovi, ceapa, orez, ulei, sare,
piper, marar. Ingrediente: 4 ardei grasi (2 rosii, 2 galbeni) 1 telina 2
morcovi 1 ceapa 100 g orez cu bob rotund ulei sare piper marar (pentru
decor) Mod de preparare: Toaca…
Read more »
Read more »
Crap cu capere
7 May 2013
Crap
cu capere din: crap, ceapa uscata, ardei capia, fileuri de ansoa, rosii
in bulion, vin, lamaie, usturoi, capere, rosie, piper, ulei, sare si
patrunjel verde. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei
capia 2 fileuri de ansoa 1 cutie mare cu…
Read more »
Read more »
File de vaca cu fasole
7 May 2013
File
de vaca cu fasole din: fileuri de vita, cartofi, fasole verde, supa
instant, rosii, suc de portocale, margarina, sos de soia, usturoi,
cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de vita 600 g cartofi 500 g faole verde
250 ml supa instant 250 g rosii mici 100…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu ciuperci si parmezan
7 May 2013
Mamaliga
cu ciuperci si parmezan din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, vin, supa
de legume, smantana, sare, piper, pesto, supa de legume, malai, sare,
pesto si parmezan. Ingrediente: pentru sos: 500 g ciuperci Champignon 1
ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 75 ml vin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de legume
7 May 2013
Supa
de legume din: ceapa, morcovi, praz, telina, broccoli, cartofi, supa de
legume, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 70g
ceapa 100g morcovi 100g praz 100g telina 60g broccoli 200g cartofi 1
litru de pui sau supa de legume 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Croasant simplu
7 May 2013
Croasant
simplu din: faina, margarina, oua, lapte, sare, zahar, drojdie, zahar
vanilat. Ingrediente: 500 g faina de patiserie 100 g margarina 2 oua 200
ml lapte 1 varf cutit de sare 50 g zahar 40 g drojdie 1 plic cu zahar
vanilat Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail de castraveti
7 May 2013
Cocktail
de castraveti din: castraveti, lapte batut, iaurt, ridichi si marar.
Ingrediente: 120 g castraveti 100 ml lapte batut 100 g iaurt 4 ridichi 1
lingurita marar tocat Mod de preparare: Se spala castravetii, se taie
cuburi, (cu tot cu coaja); se paseaza cu…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de porc si fasole
7 May 2013
Ciorba
cu carne de porc si fasole din: apa, carne de porc, fasole alba,
cartofi, ceapa, morcovi, radacina patrunjel, radacina de telina, rosii,
ulei, bors, foi de dafin, sare, piper, leustean si verdeata.
Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de porc 1 pahar fasole…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu coriandru verde
7 May 2013
Supa
de morcovi cu coriandru verde din: unt, ceapa, usturoi, morcovi, supa
de legume, coriandru verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1
lingura unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 6 morcovi 500 ml supa de legume 1
legatura coriandru verde sare piper smantana …
Read more »
Read more »
Salata de andive cu branza si nuca
7 May 2013
Salata
de andive cu branza si nuca din: andive, mar, branza cu mucegai, miez
de nuca, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3
andive 1 mar 200g branza cu mucegai 50g miez de nuca 20ml ulei de
masline suc de lamaie…
Reteta zilei: Panna Cotta cu miere si nuca
6 May 2013
Panna
Cotta cu miere si nuca din: ulei de canola, apa, gelatina, iaurt,
smantana, zahar, suc de lamaie, miere si nuci. Ingrediente: 3-4
linguri ulei canola 4 linguri de apa 2 1/2 lingurite gelatina 2 cesti
iaurt 2 cani de lapte sau smantana 1/4-1/2 ceasca zahar 2 linguri suc de
lamaie Ingrediente pentru servire:…
Read more »
Read more »
Cocktail picant de rosii
6 May 2013
Cocktail
picant de rosii din: rosii, suc de rosii, suc de lamaie, otet, usturoi
si chilli. Ingrediente: 2 rosii decojite 150 ml suc de rosii 1 lingurita
suc de lamaie 1 lingurita otet 1 varf de cutit usturoi ras 1 praf
chilli Mod de preparare: Se taie felii rosiile si se curata de
seminte;…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si mamaliguta
6 May 2013
Pui
cu ciuperci si mamaliguta din: malai, unt, piept de pui, ciuperci,
usturoi, faina, rosii, supa sos worcester si patrunjel. Ingrediente: 200
g malai instant 30 g unt 4 piepti de pui 200 g ciuperci 2 catei de
usturoi 1 lingura faina 400 g rosii cuburi (proaspete sau din conserva)
600 ml supa cateva picaturi…
Read more »
Read more »
Piure de fructe
6 May 2013
Piure
de fructe din: mere si dovleac de placinta. Ingrediente: 2 mere 4 felii
de dovleac de placinta Mod de preparare: Spalam bine merele si
dovleacul. Le punem pe o tava si le coacem in cuptor, la foc moderat.
Merele vor fi coapte in 10-15 minute, dar dovleacul in 60 de minute.
Scoatem miezul…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, porumb si migdale
6 May 2013
Salata
cu spanac, porumb si migdale din: lamai, spanac, ulei de masline,
mazare, porumb, boabe de fasole rosie, migdale, frunze de menta, sare si
piper. Ingrediente: 2 lamai 2 legaturi spanac proaspat 4 linguri ulei
masline 200g mazare 200g porumb (din conserva) 100g boabe de fasole
rosie (din conserva) 10g migdale prajite frunze de menta…
Read more »
Read more »
Sufleu de anghinare
6 May 2013
Sufleu
de anghinare din: inimi de anghinare, piper, spanac, cimbru, usturoi,
patrunjel, boabe de fasole, parmezan si crema de iaurt. Ingrediente: 2
conserve mici inimi de anghinare 1 lingurita piper 300 g spanac congelat
tocat 1 lingurita cimbru tocat 2 catei de usturoi tocati 1 lingura
patrunjel tocat 1 conserva mica de boabe de fasole…
Read more »
Read more »
Bors de porc cu verdeata si smantana
6 May 2013
Bors
de porc cu verdeata si smantana din: apa, carne grasa de porc, varza,
ceapa, bors acru, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper
negru boabe si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de
porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de
roşii…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel cu gutui
6 May 2013
Tocanita
de miel cu gutui din: pulpa de miel, gutui, vin, ulei vegetal, unt,
sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 2 gutui 1 pahar de vin
alb 2 linguri de ulei vegetal 100 g de unt sare praf de piper negru
Mod de preparare: Carnea pregătită se taie cuburi, se adaugă…
Read more »
Read more »
Cocktail de morcovi cu mere
6 May 2013
Cocktail
de morcovi cu mere din: morcov, telina cu frunze, suc de morcovi, miere
si iaurt. Ingrediente: 1 morcov 1 telina cu frunze 1 lingura suc de
morcovi 1 lingurita miere 1 lingura iaurt Mod de preparare: Se curata
morcovul, se taie marunt si se stoarce la robotul de bucatarie, cu suc
de lamaie…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu branza feta
6 May 2013
Salata
de creveti cu branza feta din: creveti, ceapa, ulei de masline, ceapa
verde, usturoi, rosii, vin, patrunjel, oregano si branza feta.
Ingrediente: 500 g creveti mari nefierti 1 cepe tocata 2 linguri ulei de
masline 1 legatura ceapa verde, tocata 2 catei de usturoi pisati 2
rosii taiate cuburi 150 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita cu legume si verdeata
6 May 2013
Tocanita
de vita cu legume si verdeata din: ceapa, ardei gras, morcovi, pulpa de
vita, suc de rosii, patrunjel, cimbru, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 2 cepe 1 ardei gras 3 morcovi 400g pulpă de vită 150ml suc
de roșii pătrunjel cimbru ulei sare piper Mod de preparare: Incingem 4
linguri de ulei si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rosii, patrunjel si ceapa
6 May 2013
Salata
de rosii, patrunjel si ceapa din: rosii, sare, ceapa rosie, ulei de
masline si patrunjel. Ingrediente: 3 rosii 1 ½ lingurite de sare 1
ceapa rosie 6 linguri de ulei de masline 2 linguri patrunjel proaspat
tocat Mod de preparare: Se taie rosiile felii. Se aseaza pe un platou
mare si se…
Read more »
Read more »
Somon marinat la gratar
6 May 2013
Somon
marinat la gratar din: file de somon, ardei gras, lamaie, capere,
salata rucola, patrunjel, sare, piper. Somonul se încadrează în
categoria peşte gras. Peştii graşi nu abundă în grăsimi saturate, au
volum redus de colesterol şi sunt o bună sursă de acizi graşi omega 3.
Peştii graşi constituie o sursă excelentă de proteine şi…
Read more »
Read more »
Salata de calamar cu legume
6 May 2013
Salata
de calamar cu legume din: morcov, rosii, tulpini de telina, ardei gras,
lamaie, inele de calamar, unt, frunze de salata, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 1 morcov 2 rosii 2 tulpini de telina 1 ardei gras
1 lamaie 200 g inele de calamar 50 g unt frunze de salata ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Supa crema de ruccola cu ochiuri romanesti
6 May 2013
Supa
crema de ruccola cu ochiuri romanesti din: ceapa, usturoi, unt,
cartofi, supa de pasare, lapte, ruccola, suc de lamaie, sare, piper,
nucsoara, oua, otet. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 40 g unt
200 g cartofi 500 ml supa de pasare 400 ml lapte sau smantana 300 g
ruccola 1 lingurita suc de…
Read more »
Read more »
Salată de penne cu broccoli
6 May 2013
Salată
de penne cu broccoli din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie, ulei de
masline, paste scurte, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval,
patrunjel, busuioc. Ingrediente: dressing: 2 catei de usturoi sare piper
suc de la 1/2 lamaie 4 linguri ulei de masline salata: 500 g paste
scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii albe…
Read more »
Read more »
Suc de mure cu scortisoara
6 May 2013
Suc
de mure cu scortisoara din: mure, zahar, scortisoara, cuisoare, lamaie.
Ingrediente: 2 kg mure 250 g zahăr 1 baton scortişoară 4 cuişoare 0.5
lămâie netratată Mod de preparare: Se spală murele şi se pun într-o
crăticioară, fără apă. Se încălzesc la foc mic până când lasă zeamă, dar
nu se lasă să fiarbă.…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui cu marar si muguri de pin
6 May 2013
Supa
crema de pui cu marar si muguri de pin din: piept de pui, morcovi,
telina, cartof, dovlecel, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 1
piept de pui 2 morcovi 1 țelină 1 cartof 1 dovlecel muguri de pin mărar
sare piper Mod de preparare: Punem pieptul de pui la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu sparanghel si sos de lamaie
6 May 2013
Pui
cu sparanghel si sos de lamaie din: piept de pui, sparanghel, lamaie,
vin, smantana, ceapa, amidon de porumb, rozmarin, cimbru, usturoi, sare,
piper, paste si parmezan. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1
buchet sparanghel, clatit 1 lamaie 1 cana vin alb ½ cana supa de pui 3
linguri smantana 1 ceapa,…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu legume
6 May 2013
Tagliatelle
cu legume din: dovlecel, ardei gras, usturoi, tagliatelle, cimbru, sare
si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras 4 catei de usturoi 300 g
tagliatelle cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Punem la fiert
apă cu sare. Adăugăm pastele. Fierbem conform instrucţiunilor de pe
pachet. După ce s-au fiert le trecem prin…
Read more »
Read more »
Salata de paste scurte cu file de peste si ceapa rosie
6 May 2013
Salata
de paste scurte cu file de peste si ceapa rosie din: fusilli, sare,
piper, file de peste, faina, ulei, ceapa rosie, ceapa verde, ardei iute,
otet, ruccola. Ingrediente: 400 g paste scurte (fusilli) sare piper 320
g file de peste 1 lingura faina 5 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie
2 cepe verzi…
Read more »
Read more »
Farfalle cu sos bolognez
6 May 2013
Farfalle
cu sos bolognez din: usturoi, farfalle, carne tocata de vita, suc de
rosii, ulei de masline, busuioc verde si sare. Ingrediente: 4 catei de
usturoi 300 g farfalle 200 g carne tocata – vita 100 g suc de rosii 100
ml ulei de masline busuioc verde sare Mod de preparare: Fierbem
pastele în…
Read more »
Read more »
Pavlova cu mure, afine si mandarine
6 May 2013
Pavlova
cu mure, afine si mandarine din: albusuri, zahar, esenta de vanilie,
zeama de lamaie, mure, afine, mandarine si frunze de menta. Ingrediente:
4 albusuri 300 g zahar esenta de vanilie zeama de lamaie mure afine
mandarine, zahar pudra frunze de menta Mod de preparare: Batem
albusurile spuma. Adaugam zahar sio continuam sa batem.…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu varza rosie
6 May 2013
Salata
de paste cu varza rosie din: otet de vin rosu, zahar, mustar, sare
grunjoasa, taitei lati, sare, varza rosie, ceapa, sunca, oregano, frunze
de salata, ulei, smantana si nuci. Ingrediente: dressing: 2 linguri
otet de vin rosu 1 lingura zahar 1 lingura mustar 2 linguri sare
grunjoasa salata: 400 g taitei lati sare 300…
Read more »
Read more »
Supa cu cartofi, urzici si inele de ardei iute
6 May 2013
Supa
cu cartofi, urzici si inele de ardei iute din: cartofi, ceapa, unt,
ulei de masline, supa de legume, urzici, ardei iute, cartofi, sare si
piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 1 lingura unt 3 linguri ulei de
masline 1 l supa de legume 100 g urzici sau leurda 1 ardei iute rosu
250…
Read more »
Read more »
Cochilii cu legume si patrunjel
6 May 2013
Cochilii
cu legume din: rosii, ardei gras, ceapa verde, patrunjel verde, paste,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1 ardei gras 2 fire de ceapa
verde 1 legatura patrunjel verde 300 g paste – cochilii mari 100 ml ulei
sare piper Mod de preparare: Punem la fiert în apă cu sare şi
pastele.…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan cu spanac si nucsoara
6 May 2013
Ruladă
de curcan cu spanac si nucsoara din: spanac, ulei de masline, ceapa,
supa clara de legume, piept de curcan, pesmet, ulei, sare, piper si
nucsoara. Ingrediente: 300 g spanac putin ulei de masline 1 ceapa mica
putina supa clara de legume 600 g piept de curcan (bucata intreaga) 2
linguri pesmet 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert rece cu unt de migdale si nuci pecan
6 May 2013
Desert
rece cu unt de migdale si nuci pecan din: ulei de nuca de cocos, sos de
mere, unt de migdale, nuci pecan si sirop de artar. Ingrediente: 1/2
ceasca de ulei de nuca de cocos 1/2 ceasca sos de mere neindulcit 1/2
cana de unt de migdale 1/3 cana nuci pecan 2 linguri sirop…
Read more »
Read more »
Spaghete cu mazare si calamar
6 May 2013
Spaghete
cu mazare si calamar din: rosii, spaghete, inele de calamar, unt,
mazare, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 300 g spaghete
200 g inele de calamar 100 g unt 50 g mazare boabe 50 ml suc de rosii
sare piper Mod de preparare: Fierbem pastele în apă cu sare, le…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu verdeata, legume si sos
6 May 2013
Carne
de miel cu verdeata, legume si sos din: miel, vin, verdeata, bulion,
papirca, usturoi, foi de dafin, sare, piper, morcov, ceapa, telina,
ulei. Ingrediente: 1 miel (2,5-3 kg), 1 sticlă vin alb de masă, 1
lingură verdeaţă tăiată, 1 l bulion. Pentru marinare: ½ pahar vin alb de
consum curent, 1 linguriţă paprica, 5-6…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Saltimbocca
6 May 2013
Saltimbocca
din: muschi de vita, prosciutto, broccoli, ulei, frunze de salvie, sare
si piper. Ingrediente: 4 felii muschi de vita 4 felii prosciutto 2
buchetele broccoli ulei frunze de salvie sare piper Mod de preparare:
Batem bine feliile de muschi si le presarăm cu sare şi piper. Punem câte
o felie de prosciutto pe…
Read more »
Read more »
Cotlete de somon cu ciuperci si leurda
6 May 2013
Cotlete
de somon cu ciuperci si leurda din: cotlete de somon, ulei de masline,
dovlecei, ciuperci, leurda, smantana si vin. Ingrediente: 4 cotlete de
somon (a 250 g) 6 linguri ulei de masline 2 dovlecei 400 g ciuperci
Champignon taiate sferturi 1 legatura leurda 200 ml smantana 50 ml vin
alb sec Mod de…
Read more »
Read more »
Briose cu crema de ciocolata
6 May 2013
Briose
cu crema de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua,
extract de vanilie, lapte, ciocolata amaruie si frisca. Ingrediente: 1
cana = 250 ml 1 1/2 cani faina 2 lingurite praf de copt un praf de sare
125 g unt moale 3/4 cana zahar 2 oua 1 lingurita extract de vanilie
Reteta zilei: Pulpa de miel la gratar
5 May 2013
Pulpa
de miel la gratar din: ceapa, usturoi, frunze de rozmarin, coaja de
lamaie, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si pulpe de miel.
Ingrediente: 1/2 ceapa 4 catei de usturoi, curatati 2 linguri de frunze
de rozmarin proaspat Coaja de la 1 lamaie 1 lingura otet de mere 2
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Miel umplut si marinat la cuptor
5 May 2013
Miel
umplut si marinat la cuptor din: miel, maruntaie de miel, taitei de
casa, ceapa, ulei, ou, sare, piper, usturoi, hrean, ceapa, vin, boabe de
piper negru, ulei, foi de dafin, sare. Ingrediente: 1 miel (3-3,5 kg)
măruntaie de miel 3-4 pahare tăieței de casă 4 cepe 4 linguri ulei 1 ou
sare piper negru…
Read more »
Read more »
Carne de oaie marinata la cuptor
5 May 2013
Carne
de oaie marinata la cuptor din: carne de oaie, sare, piper, paprica,
ulei vegetal, ardei dulce, dovleac, vanata, radacina de telina, bostan
si cartofi. Ingrediente: 1-1,2 kg de carne de oaie pe os sare piper
negru măcinat paprica 0,5 pahar de ulei vegetal 1 ardei dulce 1 dovleac 1
vînătă medie 0,5 rădăcină de…
Read more »
Read more »
Briose cu crema
5 May 2013
din:
faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, margarina, banane, oua,
zahar, mascarpone si frisca. Ingrediente: (1 cana=250ml) 1 1/2 cana
faina 3/4 cana zahar 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1
praf de sare 125 g margarina 4 banane 2 oua crema: 100 g zahar 250 g
mascarpone 200 ml frisca …
Read more »
Read more »
File de miel cu spanac si bulgur
5 May 2013
File
de miel cu spanac si bulgur din: supa de legume, bulgur, bulion,
chimen, spanac, file de miel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 ml
supa de legume 250 g bulgur 2 linguri bulion 1/2 lingurita chimen 400 g
spanac 600 g file de miel sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare:
Se…
Read more »
Read more »
Pasca cu branza de vaci si migdale
5 May 2013
Pasca
cu branza de vaci si migdale din: unt, zahar, branza de vaci, coaja de
lamaie, suc de lamaie, faina, praf de copt, migdale, stafide si lapte.
Ingrediente: 150 g unt la temperatura camerei 150 g zahar 2 oua 250 g
branza de vaci 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingura suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu mazare si orez basmati
5 May 2013
Carne
de miel cu mazare si orez basmati din: carne de miel, mazare, ceapa,
usturoi, ulei, chimen, cuisoare, cardamom, scortisoara, foi de adfin,
coriandru, menta, ghimbir, sofran, supa, orez basmati si stafide.
Ingrediente: 750 g carne de miel pentru gulas 150 g mazare congelata 2
cepe 2 catei de usturoi 3 linguri ulei 3 linguri…
Read more »
Read more »
Desert cu crema de portocale
5 May 2013
Desert
cu crema de portocale din: unt, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de
portocala, faina, praf de copt, oua, branza de vaci, unt, suc de
portocale. Ingrediente: aluat: 200 g unt 170 g zahar pudra 1 plic zahar
vanilat 1 lingurita coaja de portocala rasa 250 g faina 1 lingurita praf
de copt 4 oua…
Read more »
Read more »
Carne de oaie cu fasole verde si sos
5 May 2013
Carne
de oaie cu fasole verde si sos din: carne de oaie, fasole verde, ceapa,
rosii, faina de grau, ulei, usturoi, sare, piper, foid e dafin,
verdeata, ceapa, ulei, otet, cuisoare, coriandru, frunze de dafin si
zahar. Ingrediente: 800 g carne de oaie 600 g fasole verde 3 cepe 2
roşii 1 linguriţă făină de…
Read more »
Read more »
Linguine cu miel şi pesto
5 May 2013
Linguine
cu miel şi pesto din: usturoi, seminte de pin, supa de legume, ulei de
masline, parmezan, oregano, patrunjel, curmale, boia dulce, chimen,
piper, paste linguine, frunze de radicchio si file de miel. Ingrediente:
1 catel de usturoi 60 g seminte de pin 125 ml supa de legume 5 linguri
ulei de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pasca umpluta cu kaizer
5 May 2013
Pasca
umpluta cu carne din: lapte, drojdie, zahar, faina, oua, unt, sare,
kaizer afumat si frunze de fetica. Ingrediente: 300 ml lapte 20 g
drojdie 1 lingurita zahar 600 g faina 2 oua 60 g unt sare umplutura: 250
g kaizer afumat 300 g frunze de fetica Mod de preparare: Se
incalzeste jumatate din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de menta
5 May 2013
Cotlete
de miel la gratar cu sos de menta din: cotlete de miel, ulei de
masline, condimente pentru carnea de miel, sare, menta, patrunjel, coaja
de lamaie, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei, ulei de masline, suc
de lamaie, sare si piper. Ingrediente 8 cotlete de miel 1 lingurita
ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Ciulama de miel cu mamaliguta
5 May 2013
Ciulama
de miel cu mamaliguta din: carne de miel, unt, ceapa, morcov, radacina
de patrunjel, vin, faina de grau, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1
kg de carne de miel 3 linguri de unt 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de
pătrunjel 2-4 linguri de vin 2 linguri de făină de grîu 2-3 căţei de…
Read more »
Read more »
Ouă de prepeliţă la pahar cu somon afumat
5 May 2013
Ouă
de prepeliţă la pahar cu somon afumat din: mustar, marar tocat, ulei,
otet de mere, sare, piper alb, fasole verde, oua de prepelita, ardei
gras si somon afumat. Ingrediente: 4 lingurite mustar 1 lingurita marar
tocat 1 lingura ulei 1 lingura otet de mere sare piper alb 100 g fasole
verde 16 oua de…
Read more »
Read more »
Carne de oaie marinata cu usturoi si patrunjel
5 May 2013
Carne
de oaie marinata cu usturoi si patrunjel din: carne de oaie, sare,
piper, coriandru, maioneza, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1-1,2 kg
de carne de oaie pe os sare piper negru măcinat coriandru 0,5 pahar de
maioneză 4 căţei de usturoi 1 lingură de pătrunjel tocat Mod de
preparare: Se amestecă maioneza, condimentele, usturoiul…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de vita, usturoi si smantana
5 May 2013
Ciorba
cu carne de vita, usturoi si smantana din: apa, carne de vita, cartofi,
ceapa, rosii, patrunjel, morcovi, smantana, bors, usturoi, foi de
dafin, piper, sare, leustean si marar. Ingrediente: 6 pahare de apă 500 g
carne de vită de la piept 3 cartofi 2 cepe 2 roşii 1 rădăcină de
pătrunjel 2 morcovi ½…
Read more »
Read more »
Drob cu carne de vita
5 May 2013
Drob
cu carne de vita din: carne de vita tocata, oua, maruntaie de vita,
ceapa, sare, piper, busuioc, cimbru, patrunjel, marar, ulei.
Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 oua + 1 ou pentru uns 1 kg
maruntaie de vita amestecate (ficat, palcmani, rinichi) 4 cepe mari sare
piper busuioc cimbru multa verdeata tocata…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne de miel
5 May 2013
Ardei
umpluti cu carne de miel din: ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, carne
de miel, ou, pesmet, sare, piper, chimen, supa, branza feta, oregano,
iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 4 ardei capia rosii 2 rosii 1 ceapa
2 catei de usturoi 350 g carne de miel tocata 1 ou 2 linguri pesmet
sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin
5 May 2013
Cotlete
de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin din:
usturoi, ulei de masline, cotlete de miel, vin, usturoi, patrunjel,
rozmarin, piper, usturoi confiat, ulei, otet de sherry, rozmarin, sare,
piper, vin, zahar. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3/4 ceasca ulei
de masline 1 kg de cotlete de miel…
Read more »
Read more »
Frigarui cu ciuperci si ceapa la gratar
5 May 2013
Frigarui
cu ciuperci si ceapa la gratar din: ciuperci, ceapa, sunca, slanina,
sare, piper si sare de lamaie. Ingrediente: 800 g ciuperci albe
(shampignons, mînătărci, pitărci) 2 cepe 100 g şuncă 100 g slănină sare
piper negru măcinat sare de lămîie Mod de preparare: Mai întîi
ciupercile se pun pentru puţin timp în apă…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu hribi
5 May 2013
Friptură
de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru,
patrunjel, usturoi, ulei, vin si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de
miel 500 g hribi 1 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce sau
iute 1 lingurita cimbru 1 legatura patrunjel tocat marunt 1 capatana
usturoi 5 linguri ulei 1 pahar…
Read more »
Read more »
Grătar din carne de miel cu sos de legume
5 May 2013
Grătar
din carne de miel cu sos de legume din: usturoi, cimbru, rozmarin, suc
de lamaie, ulei de masline, carne de miel, dovlecel, ardei gras, vanta,
usturoi, ceapa, ulei de masline, bulion, smantana, supa de carne, sare
si piper. Ingrediente: pentru marinata: 5 catei de usturoi 1 fir cimbru 1
fir rozmarin sucul de la…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor cu legume si sos
5 May 2013
Pulpa
de miel la cuptor cu legume si sos din: pulpa de miel, sos harissa,
usturoi, sare, piper, rozmarin, cartofi, suc de lamaie, ceapa, rosii
tocate, foi de dafin, scortisoara, unt si vin rosu. Ingrediente: 1 pulpa
de miel sos harissa 2 catei mari de usturoi sare, piper macinat 1/2
legatura de rozmarin 1 kg…
Read more »
Read more »
Panacota cu vanilie si ciocolata
5 May 2013
Panacota
cu vanilie si ciocolata din: frisca, lapte, zahar, ciocolata, esenta de
vanilie, gelatina si frunze de menta. Ingrediente: 500 ml frisca
lichida 100 ml lapte 100 g zahar 200 g ciocolata esenta de vanilie
gelatina frunze de menta Mod de preparare: Punem 1 plic de gelatină în
lapte, pentru a se dizolva. Punem…
Read more »
Read more »
Pateuri cu carne de miel
5 May 2013
Pateuri
cu carne de miel din: sifon, otet, sare, ulei, faina, margarina, organe
de miel, oua, paine, lapte, smantana, marar, patrunjel si ceapa verde.
Ingrediente: aluat (1 cana=250 ml): 1 cana sifon caldut 1 lingurita otet
1 lingurita sare 1/2 cana ulei 300 g faina 100 g margarina umplutura:
750 g organe de miel (inima,…
Read more »
Read more »
File de porc la gratar
5 May 2013
File
de porc la gratar din: muschi de porc, ulei vegetal, vin, usturoi,
slanina afumata, sare si piper. Ingrediente: 2-4 buc. de muşchi de porc
2-3 linguri de ulei vegetal 4 linguri de vin de masă 4-5 căţei de
usturoi 100 g de slănină afumată sare piper negru măcinat Mod de
preparare: În carnea…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu smântână şi garnitură
5 May 2013
Tocăniţă
de pui cu smântână şi garnitură din: pui, ulei, unt, vin, ceapa, ardei
grasi, rosii, cartofi, smantana, foaie de dafin, marar, patrunjel verde
si condimente. Ingrediente: 1 pui de 1,2 kg 100 ml ulei 500 g unt 100 ml
vin 5 cepe 4 ardei grasi 700 g rosii 1 kg cartofi 150 g smantana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac
5 May 2013
Pulpa
de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac din: pulpa de miel,
pastarnac, morcovi, lamaie, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi,
unt, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 kg de
pastarnac 1 legatura de morcovi 1/2 lamaie 2 linguri de rozmarin 2
linguri de cimbru 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Prajitura savuroasa cu mac
5 May 2013
Prajitura
savuroasa cu mac din: mac, lapte, faina, zahar pudra, oua, margarina,
bicarbonat si otet. Ingrediente: 1 cana mac 1 cana lapte 2 cani de faina
2 cani de zahar pudra 4 oua 270 g margarina 1 varf cutit de bicarbonat
otet Mod de preparare: Amesteci laptele cu macul si-l incalzesti
putin, fara sa-l…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin
5 May 2013
Cotlete
de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, sare, piper, rozmarin,
usturoi, ulei de masline, ardei iute, otet aromat, vin, unt, faina.
Ingrediente: 8 cotlete de miel sare piper 2 fire rozmarin 2 fire usturoi
50 ml ulei de masline 1 ardei iute 2 linguri otet aromat 100 ml vin alb
1 lingura unt…
Read more »
Read more »
Ciorbă rădăuţeană cu smantana
5 May 2013
Ciorbă
rădăuţeană cu smantana din: pui, telina, morcovi, radacina de
patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare, de casa 1 telina 3 morcovi 3
radacini de patrunjel 1 kg smantana 3 galbenusuri 1 capatana de usturoi
otet dupa gust sare piper 1 legatura patrunjel Mod de preparare:
Cureţi…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan cu şuncă şi ou
5 May 2013
Ruladă
de curcan cu şuncă şi ou din: piept de curcan, cimbru verde, unt, sunca
de praga, oua, apa, vin alb, sare, ulei, piper alb, morcovi, varza de
bruxelles, unt, sare si piper. Ingrediente: pentru rulada: 600 g piept
de curcan 3 linguri de cimbru verde 50 g unt 150 g feliute sunca de
Praga…
Read more »
Read more »
Friptura din muschi de vita cu legume
5 May 2013
Friptura
din muschi de vita cu legume din: muschi de vita, ardei rgas, morcovi,
suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, sare si piper.
Ingrediente: 400g muschi de vita 1 ardei gras verde 2 morcovi suc de
lamaie ulei de masline 2 linguri seminte de susan sare piper Mod de
preparare: Taiem…
Read more »
Read more »
Retete pentru Sfintele Sarbatori de Pasti!
4 May 2013
Retete
pentru Paste: Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru
Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de
miel, usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut,
cartofi, morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire.
Ingrediente: 1,8 kg pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati…
Read more »
Read more »
Retete pentru Sfintele Sarbatori de Paste !
4 May 2013
Retete
pentru Paste: Cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba O
reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole
alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion,
sliced 1…
Read more »
Read more »
Bucate alese pentru Paşti
4 May 2013
Retete
pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie Cotlete de miel
la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de coriandru,
boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara, cardamom verde,
ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si lamaie.
Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte…
Read more »
Read more »
Bucate alese pentru Paşte
4 May 2013
Retete
pentru Paste: Stufat de miel cu vin Stufat de miel cu vin din: carne de
miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, vin, bulion, sare si
piper. Ingrediente: 800 g carne de miel 40 fire ceapă verde 20 fire
usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita făină 1 pahar de borş, de vin
roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel cu condimente chinezesti
4 May 2013
Cotlete
de miel cu condimente chinezesti din: zahar brun, usturoi, coriandru,
cinci condimente chinezesti, piper cayenne, sos de soia, cotlete de miel
si orez fiert. Ingrediente: 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca usturoi,
tocat 1/4 ceasca coriandru, tocat 1/2 lingurita praf cinci condimente
chinezesti 1/4 lingurita piper cayenne 1/4 ceasca sos de soia…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu unt si verdeata
4 May 2013
Friptura
de miel cu unt si verdeata din: pulpa de miel, supa de legume, vin,
sare, piper, cartofi, ulei, unt, oregano, rozmarin, patrunjel, menta si
usturoi. Ingrediente: friptura: 800 g pulpa de miel fara oase 300 ml
supa de legume 150 ml vin alb sare piper cartofi: 800 g cartofi noi 2
linguri unt 1…
Read more »
Read more »
Tocanita haiduceasca cu carne de vita
4 May 2013
Tocanita
haiduceasca cu carne de vita din: vita, cartofi, suc de rosii, bulion,
ceapa, usturoi, morcovi, ardei capia, boia iute, foaie de dafin, otet,
sare si ulei. Ingrediente: 600 g cuburi de vita 2 cartofi mari 1 cana cu
suc de rosii 2 linguri cu bulion 3-4 cepe 1 catel de usturoi 2 morcovi
mari…
Read more »
Read more »
Curry cu carne de miel
4 May 2013
Curry
cu carne de miel din: ulei de floarea soarelui, ceapa, stafide,
ghimbir, nuci, ardei iute, pasta de rosii, iaurt, carne de miel,
concentrat de legume, orez basmati, sofran. Ingrediente: 3 linguri ulei
de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate marunt 50 g stafide 40 g
ghimbir, taiat felii 30 g nuci caju si migdale…
Read more »
Read more »
Friptura din muschi de vita in crusta
4 May 2013
Friptura
din muschi de vita in crusta din: muschi de vita, sare, piper, boia,
cimbru, busuioc, foaie de dafin, usturoi, ulei de masline, vin rosu
demidulce, cartofi, morcovi, telina, unt si rozmarin. Ingrediente: 1 kg
muşchi vită sau porc sare piper boia dulce şi picantă cimbru
busuioc foaie de dafin rozmarin măcinat 3 căţei usturoi pisaţi
3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Parjoala dietetica la cuptor
4 May 2013
O
reteta delicioasa de parjoala dietetica cu: carne, ceapa, paine,
patrunjel verde, oua, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g carne 1 ceapă 1
felie pâine pătrunjel verde 1 ou pesmet sare Mod de preparare: Toci
ceapa, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată şi
stoarsă şi amesteci apoi cu ceapa, oul şi…
Read more »
Read more »
Carne de vita la gratar
4 May 2013
Carne
de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei vegetal, vin,
verdeata, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de carne de vită 3
linguri de ulei vegetal 2 linguri de vin sec ½ mănunchi de verdeaţă 1/3
praz sare piper negru măcinat Mod de preparare: La prepararea acestui
fel…
Read more »
Read more »
Pilaf cu legume şi ciuperci
4 May 2013
O
reteta delicioasa de pilaf cu:orez, morcov, dovlecei, ardei gras,
ceapa, ciuperci, boia dulce, concentrat legume. Ingrediente: 1 pahar sau
1 cană mică de orez 2 morcovi 1 dovlecel 2 ardei graşi 2 cepe 1/2 kg
ciuperci boia dulce concentrat legume Mod de preparare: Speli orezul.
Cureţi morcovul şi îl dai prin răzătoarea mică,…
Read more »
Read more »
Supa minestrone cu pesto si slaninuta
4 May 2013
Supa
minestrone cu pesto si slaninuta din: busuioc, leurda, sare, seminte de
pin, parmezan, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcov, telina,
slaninuta, rosii, supa de legume si macaroane. Ingrediente: Pesto: 3
fire de busuioc • 1 legătură leurdă • 1 praf de sare 2 linguri semințe
de pin • 2 linguri parmezan ras 4 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura delicioasa de miel
4 May 2013
Friptura
delicioasa de miel din: carne de miel, verdeata, sare, piper,
condimente pentru carnea de miel, boia dulce, foi de dafin, ulei de
floarea soarelui, vin si usturoi verde. Ingrediente: 2 kg carne de miel 1
legatura de verdeata sare piper condiment pentru carnea de miel boia
dulce 4 capatani de usturoi foi de dafin…
Read more »
Read more »
Negrese cu menta si ciocolata
4 May 2013
Negrese
cu menta si ciocolata din: ciocolata amaruie, unt nesarat, zahar, oua,
esenta de menta, faina, ciocolata after eight, ciocolata amaruie, esenta
de menta si unt nesarat. Ingrediente: 325 g ciocolata amaruie, rupta
bucati 250 g unt nesarat, taiat cuburi 400 g zahar 5 oua, batute 1/4
esenta de menta 200 g faina 16 bucati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmalute in foi de vita cu carne de miel si vita
4 May 2013
Sarmalute
in foi de vita cu carne de miel si vita din: carne tocata de vita,
carne tocata de miel, orez, ceapa, rosii, menta, sare, piper, frunze de
vita, suc de lamaie, felii de lamaie si salata asortata. Ingrediente:
500g carne tocata de vita 500 carne tocata de miel 2 cesti de orez alb,…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa, branza si bacon
4 May 2013
Tarta
cu ceapa, branza si bacon din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon,
branza dulce, oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 100 ml apa sare
pentru umplutura: 400 ml smantana 150 g bacon 400 ml branza dulce 3 oua
200 g cascaval…
Read more »
Read more »
Risotto cu sos pesto
4 May 2013
Risotto
cu sos pesto din: morcovi, orez, sos pesto, frunze de busuioc, sare si
piper. Ingrediente: 1 morcovi 100 g orez prefiert 500 g sos peso frunze
de busuioc sare piper Mod de preparare: Punem orezul la fiert în apă
cu sare, împreună cu morcovul ras. Fierbem 10-12 minute, după care
scurgem surplusul…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu sos de vin
4 May 2013
Friptura
de vita cu sos de vin din: pulpa de vita, sare, vin, ulei de masline,
ardei, piper, boia dulce, cimbrisor si pulpa de rosii. Ingrediente: 1 kg
pulpă de vită sare 2 cani vin alb 4-5 linguri ulei de măsline ardei
roşu uscat piper boia dulce cimbrişor 400 g pulpă de roşii Mod de
preparare: Carnea de…
Read more »
Read more »
Placinta cu urzici
4 May 2013
Placinta
cu urzici din: foi de placina, urzici, unt, cascaval, oua. Ingrediente:
250 g foi de placinta din comert 500 g urzici 100 g unt sau margarina
150 g cascaval ras sau branza de oaie faramitata 2 oua Mod de
preparare: Alegi urzicile, le speli bine şi le pui la fiert în apă
clocotită…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii si mozzarella (Salata Caprese)
4 May 2013
Salata
cu rosii si mozzarella din: rosii, mozzarella, ulei de masline si
frunze de busuioc. Ingrediente: 4 rosii 200 g mozzarella ulei de masline
frunze de busuioc Mod de preparare: Spalam rosii si le taiem rondele.
Aranjam farfuriile, alternand rondele de rosii cu bucatele de branza.
Turnam ulei de masline si ornam cu frunze…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de oaie, fasole si legume
4 May 2013
Ciorba
cu carne de oaie, fasole si legume din: apa, carne de oaie, fasole,
cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, rosii, bors acru, sare, ardei
iute, leustean si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de
oaie 1 pahar fasole alba 2 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de
pătrunjel ½ rădăcină de ţelină…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de miel cu sos picant
4 May 2013
Chiftelute
de miel cu sos picant din: carne tocata de miel, ceapa, chili, ghimbir,
sare, ulei, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru,
chimen, piper cayenne, rosii, lapte de cocos, sare, coriandru si otet de
mere. Ingrediente chiftelute de miel: 500g carne tocata de miel 1/4
ceasca ceapa tocata 2 ardei chili, fara seminte,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu dovleac si scortisoara
4 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, scortisoara, oua, faina,
zahar vanilat, ulei, lamaie, unt, sare, dovleac. Ingrediente umplutura:
100 g zahăr 1/2 dovleac 1 lingură cu unt 1-2 linguriţe scorţişoară
Ingrediente blat: 5 ouă 150 g zahăr 125 g făină 1 pliculeţ de zahăr
vanilat 5 linguri ulei Raza Soarelui 1 lămâie 1…
Read more »
Read more »
Crema catalana cu portocala si frunze de menta
4 May 2013
O
reteta delicioasa de crema catalana cu: lamaie, lapte, smantana,
scortisoara, zahar, galbenusuri, portocale, zahar brun, amidon de
porumb, frunze de menta. Ingrediente: 1 lămâie 400 ml lapte (3,5%
grăsime) 400 g smântână dulce grasă 1 linguriţă scorţişoară 150 g zahăr 6
gălbenuşuri 3-4 portocale 6-8 linguriţe de zahăr brun 1-2 linguri
amidon de porumb…
Read more »
Read more »
Ficat de porc la gratar
4 May 2013
Ficat
de porc la gratar din: ficat de porc, sare si piper. Ingrediente: 600 g
de ficat de porc sau de vită sare piper negru măcinat Mod de
preparare: Ficatul spălat şi curăţat de porc sau vită se taie bucăţi
plate, se bat uşor. Se prăjesc pe ambele părţi pe reţeaua grătarului
unsă cu…
Read more »
Read more »
Ruladă, din carne de miel
4 May 2013
Ruladă
din carne de miel din: carne de miel, vin, oua, morcovi, ciuperci,
mustar, condiment, sare, piper, lipii, ceapa, marar si cascaval.
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 pahar de vin alb 3 oua 2 morcovi
potriviti ca marime 200 g ciuperci 1 lingura mustar 1 cub condiment sare
piper dupa gust 2 lipii…
Read more »
Read more »
Pudding cu ciocolata
4 May 2013
Pudding
cu ciocolata din: unt, cacao, ciocolata amaruie, oua, esenta de
migdale, zahar tos, faina, ciocoalta si scortisoara. Ingrediente: 200 g
unt, taiat cuburi plus pentru uns 2 linguri cacao pentru presarat 100 g
ciocolata amaruie, rupta bucati 2 oua, separate 1 lingurita esenta de
vanilie sau de migdale 100 g zahar tos 80 g…
Read more »
Read more »
Tartă cu somon
4 May 2013
Tartă
cu somon din: faina, unt, sare, otet, apa, spanac, file de somon, oua,
smanana, sare, piper si usturoi. Ingrediente: blat: 250 g faina 125 g
unt 5 g sare 2 linguri otet 50 ml apa umplutura: 1 kg spanac proaspat
300 g file de somon proaspat 3 oua 250 ml smantana sare piper 1…
Read more »
Read more »
Pulpa de rata cu cartofi si orez
4 May 2013
Pulpa
de rata cu cartofi si orez din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi,
orez, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2
cartofi 200g orez sare piper Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata
impreuna cu legumele intregi. Dupa ce carnea este bine fiarta,
strecuram supa. Amestecam orezul…
Read more »
Read more »
Pasca cu smantana si blat de biscuiti
4 May 2013
Pasca
cu smantana si blat de biscuiti din: biscuiti cu unt, unt, smantana,
oua, zahar, faina, sare si vanilie. Ingrediente: blat: 500 gr biscuiti
cu unt 50 gr unt topit umplutura: 800 ml smantana grasa 4 oua 250 gr
zahar 3 linguri faina un praf de sare si vanilie Mod de preparare:
Biscuitii se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie de afine
4 May 2013
Smoothie
de afine din: afine, lapte, iaurt, migdale, esenta de vanilie, sirop
de artar si frunze de menta. Ingrediente: 2 cesti de afine proaspete sau
congelate 1 + 1/2 cani lapte migdale Lapte 1 cana iaurt 1/3 ceasca
migdale crude 2 lingurite esenta de vanilie 2 linguri de melasa, sirop
de arțar sau miere frunze…
Read more »
Read more »
Carne de vitel cu sote de legume
4 May 2013
Carne
de vitel cu sote de legume din: carne de vitel, cartofi, morcovi,
ceapa, patrunjel, unt, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru si vin
roze. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 600 g cartofi 400 g morcovi
6-8 cepe mici 1 legatura pătrunjel sare 50 g unt 30 ml ulei de
floarea-soarelui 1 lingurita cimbru uscat 50 ml vin roze dulce Mod de
Cotlet de miel la gratar cu salata
4 May 2013
Cotlet
de miel la gratar cu salata din: usturoi, suc de lamaie, ulei de
masline, cotlete de miel, bulgur, ceapa rosie, castravete, rosii si
menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi, zdrobiti 50ml de suc de lamaie
100ml de ulei de masline 8 cotlete de miel 100g de bulgur O ceapa rosie,
taiata marunt O jumatate…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel in crusta de ierburi
4 May 2013
Pulpa
de vitel in crusta de ierburi din: pulpa de vitel, ulei de masline,
busuioc, cimbru, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa
de vitel 100 ml ulei de masline busuioc uscat cimbru uscat marar uscat
patrunjel uscat sare piper Mod de preparare: Fierbem pulpa întreagă în
apă cu sare, timp de 30-40…
Read more »
Read more »
Rulouri cu piure
4 May 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: file de porc, sare, ou, piper, faina,
morcovi, cartofi, ulei, alune, sos de rosii, busuioc. Ingrediente: 800 g
file de porc sare piper 1 ou 1 lingură făină 2 morcovi 2 cartofi 2
linguri ulei 2 linguri alune măcinate 100 ml sos de roşii cu busuioc
Mod de…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carnati afumat si branza de oaie
4 May 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:branza de oaie, carnati afumati, oua,
untura, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 300 g brânză de oaie 300 g
cârnaţi afumaţi 6 ouă 50 g untură 3 cepe sare piper Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti uşor în untura încinsă. Adaugi apoi
cârnaţii tăiaţi felii subţiri şi îi…
Read more »
Read more »
Strudel cu mere, scortisoara si smantana
4 May 2013
O
reteta delicioasa de strudel cu:faina, unt, smantana, ou, sare, otet,
mere, scortisoara, gris. Ingrediente aluatul I: 200 g făină 200 g unt
Ingrediente aluatul II: 200 g făină 3-4 linguri smântână 1 ou puţină
sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 1 kg mere 3 linguri griş
scorţişoară 1 plic zahăr pudră cu aromă de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu frisca si gem de zmeura
3 May 2013
Tort
cu frisca si gem de zmeura din: faina, zahar pudra, unt, praf de copt,
esenta de vanilie, oua, apa, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie,
gem de zmeura si zahar pudra. Ingrediente pentru blat: 250g faina 250g
zahar pudra 250g unt nesarat 1 lingurita praf de copt ½ lingurita
esenta de vanilie 4…
Read more »
Read more »
Frigarui din ficat de pasare cu sunca si ceapa la gratar
3 May 2013
Frigarui
din ficat de pasare cu sunca si ceapa la gratar din: ficat, sunca,
ceapa, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 400 g de ficat 100 g de şuncă
sau muşchi afumat 1-2 cepe ½ pahar de mujdei sare piper negru măcinat
Mod de preparare: Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se
taie…
Read more »
Read more »
Supa cu rasol de miel si legume
3 May 2013
Supa
cu rasol de miel si legume din: rasoluri de miel, ceapa, telina,
morcovi, cartofi, supa de rosii, rosii deshidratate, apa, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 4 rasoluri de miel, taiate in felii 1 ceapa
taiata marunt 3 tulpini de telina, taiate 2 morcovi, taiati in bucati
mici 2 cartofi mari, curatati si taiati 1…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu ierburi
3 May 2013
Cotlet
de porc cu ierburi din: cotlet de porc, cartofi, usturoi, cimbru,
piper, sare. Ingrediente: 1-1,5 cotlet de porc fara os 4 cartofi mari
4-5 catei de usturoi cimbru piper negru boabe sare piper Mod de
preparare: Impaneaza cotletul cu feliuţe de usturoi şi leagă-l cu sfoară
alimentară. Taie cartofii în cuburi. Aşază-i în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata, migdale si zmeura
3 May 2013
Prajitura
cu ciocolata, migdale si zmeura din: ciocolata amaruie, ciocolata cu
lapte, unt nesarat, oua, zahar tos, migdale, cacao, praf de copt si
zmeura. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati 100 g
ciocolata cu lapte, rupta bucati 200 g unt nesarat, taiat cuburi 4 oua
200 g zahar tos 200 g migdale macinate 50…
Read more »
Read more »
Aperitive cu carne tocata
3 May 2013
Aperitive
cu carne tocata din: carne tocata, usturoi verde, ceapa verde, nuca,
ou, busuioc verde, ierburi provensale, sare si piper. Ingrediente: 500 g
carne tocata (porc, pasare) 2 fire de usturoi verde 4 fire de ceapa
verde 2 linguri cu nuca macinata fin 1 ou 1 lingura cu busuioc verde
tocat marunt 1 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu sos si fasole verde
3 May 2013
Cotlete
de miel cu sos si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos
oyster, sos de soia, unt, orez, zahar brun, lamaie si sos chili.
Ingrediente: 600g cotlete de miel 500g fasole verde 50ml sos oyster 50ml
sos soia 50g unt 20ml ulei de orez 1 lingura zahar brun 2-3 feliute
lamaie sos…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu ciuperci si smantana
3 May 2013
Muschi
de vita cu ciuperci si smantana din: cartofi, ceapa rosie, lamaie,
muschi de vita, ciuperci, smantana, unt, vin rosu, patrunjel verde,
mirodenii, sare si piper. Ingrediente: 6-7 cartofi 1 ceapa rosie 1
lamaie 500g muschi de vita, gata feliat la macelarie 500g ciuperci 200g
smantana 100g unt 300ml vin rosu patrunjel verde mirodenii sare…
Read more »
Read more »
Drob de porc cu mere
3 May 2013
Drob
de porc cu mere din: carne de porc, orez, ceapa, mere, oua, piper,
nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc tocata 100 g orez 1
ceapa 2 mere 2 oua 1 lingurita cu piper alb macinat 1 varf de nucsoara
sare Mod de preparare: Fierbe orezul (nu foarte mult), toacă mărunt…
Read more »
Read more »
Briose cu carne de miel si cascaval
3 May 2013
Briose
cu carne de miel si cascaval din: pulpa de miel, ceapa verde, usturoi,
pesmet, oua, oua de prepelita, smantana si cascaval. Ingrediente: 500 g
pulpă de miel tocată 3 fire de ceapă verde 1 fir de usturoi verde 2
linguri cu pesmet 3 ouă 6 ouă de prepeliţă 30 ml smântână lichidă 50 g…
Read more »
Read more »
Tartă de ciocolată şi sos caramel
3 May 2013
Tartă
de ciocolată şi sos caramel din: faina, cacao, zahar pudra, unt sarat,
galbenusuri, ciocolata amaruie, coniac, galbenus, zahar, frisca, cacao,
sos caramel si sare grunjoasa. Ingrediente: 175 g făina 50 g cacao 50 g
zahăr pudră 140 g unt sărat, tăiat cuburi 3 gălbenuşuri pentru
umplutura: 150 g ciocolată amăruie cu 70% cacao, ruptă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Shake cu inghetata de vanilie
3 May 2013
Shake
cu inghetata de vanilie din: curmale, lapte praf, lapte, inghetata de
vanilie. Ingrediente: Curmale taiate bucati 2 lingurite de lapte praf ¼
cana de lapte 4 cesti inghetata de vanilie 3 cupe inghetata de vanilie –
pentru garnitura Mod de preparare: Adaugati curmalele, laptele praf,
laptele si 4 cupe de inghetata la…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de oaie, legume si smantana
3 May 2013
Ciorba
cu carne de oaie, legume si smantana din: apa, carne grasa de oaie,
cartofi, ceapa, patrunjel, telina, varza, castarvete murat, ardei rgas,
rosii, ou, smanana, foi de dafin, sare, piper, ardei iute, leustean si
verdeata. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne grasă de oaie 4 cartofi 4
cepe 2 rădăcini de pătrunjel ½…
Read more »
Read more »
Chec cu spanac
3 May 2013
Chec
cu spanac din: carne de curcan, oua, ceapa, menta, piper, sare, spanac,
ceapa verde, usturoi, pesmet, unt, sare si ulei. Ingrediente: 500 g
carne de curcan tocata 2 oua 2 ceapa potrivite 1 lingurita cu menta
tocata 1 lingurita cu piper negru macinat sare pentru umplutura: 1 kg
spanac verde 3 fire de ceapa…
Read more »
Read more »
Piept de porc la gratar
3 May 2013
Piept
de porc la gratar din: piept de porc, ulei vegetal, mujdei, sare si
piper. Ingrediente: 700 g piept de porc fără oase 1 lingură de ulei
vegetal ¼ pahar de mujdei sare piper negru măcinat Mod de preparare:
Macra de porc prelucrată fără oase se taie transversal pe fibre (cîte
2bucăşi la porţie),…
Read more »
Read more »
Ruladă cu spanac si somon afumat
3 May 2013
Ruladă
cu spanac si somon afumat din: spanac, oua, crema de branza de vaci,
sare, faina, praf de copt, usturoi, file de somon afumat si parmezan.
Ingrediente: 400 g spanac congelat (tocat) 5 ou 160 g crema de branza de
vaci 1/2 lingurita de sare 3 linguri faina 1/2 plic praf de copt 3
catei…
Read more »
Read more »
Drob picant de miel cu ceapa verde
3 May 2013
Drob
picant de miel cu ceapa verde din: ficat de miel, piept de pui, oua,
unt, ceapa, miez de paine, lapte, sare, piper, cimbru, pesmet, ceapa
verde si rosii. Ingrediente: 500 ficat de miel 500 piept de pui 4 ouă
250 unt 2 cepe albe miezul de la o baghetă 250 lapte sare piper
cimbru o lingură pesmet ceapă verde şi…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu ficatei de pui
3 May 2013
Curcan
umplut cu ficatei de pui din: curcan, ficatei, usturoi verde, ceapa
verde, migdale, mar, piper, bacon, ierburi, piper verde, nucsoara, boabe
de mustar, mere, cartofi, ulei, sare si vin. Ingrediente: 1 curcan mic
300 g ficatei 2-3 fire de usturoi verde 2 fire de ceapa verde 200 g
migdale 1 mar (umplutura) piper negru…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel dreasa cu smantana
3 May 2013
Ciorba
de miel dreasa cu smantana din: coaste de miel, apa, morcov, radacina
de patrunjel, cartofi, ceapa, orez, galbenus, smantana, bors, patrunjel,
leustean si sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 l apă 1 morcov 1
rădăcină de pătrunjel 4 cartofi 1 ceapă 3 linguri cu orez 1 gălbenuş 2
linguri cu smântână 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gulas de pui
3 May 2013
Gulas
de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ardei rgasi, rosii,
piept de pui, boia de ardei dulce, seminte de chimen, frunze de dafin,
boabe de piper negru, sare, smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 5 catei de usturoi, tocati 6
ardei grasi, tocati…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si carne
3 May 2013
Tarta
cu spanac si carne din: spanac, usturoi, ceapa, ciuperci, ardei iute,
unt, sare, piper, oua, ulei de masline, migdale, coaja de lamaie, suc de
lamaie, cimbru, sare, aluat de foi, piept de curcan si mozzarella.
Ingrediente: 1 kg spanac tanar 2 catei de usturoi 1 ceapa 6 ciuperci
Champignon 1 ardei iute 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mac
3 May 2013
Se
prepară maia, din 50 g drojdie proaspătă, puţin lapte călduţ, o
linguriţă de zahăr şi 1-2 linguri făină. Se lasă să crească. Se rade
coaja de la 1/2 portocală şi 2 limette şi se stoarce sucul de limette.
Se cerne 1 kg făină. Se face o gropiţă la mijloc. Se freacă 5
gălbenuşuri cu…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel impanata cu garnitura
3 May 2013
Pulpa
de miel impanata cu garnitura din: pulpa de miel, rozmairn, usturoi,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, vin si cartofi copti.
Ingrediente: o pulpă de miel 3-4 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi
sare piper 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 400 vin alb demisec
Pentru garnitură: cartofi copţi cu usturoi şi rozmarin Mod de
preparare: Pulpa…
Read more »
Read more »
Spuma de martipan
3 May 2013
Spuma
de martipan din: stafide, coniac, martipan, croissante, zahar brun,
frisca, oua, esenta de vanilie, amestec de mirodenii si piersici.
Ingrediente: 200 g stafide 4 linguri coniac 100 g martipan alb 2
croissante, uscate si sfaramate complet (pesmet) 125 g zahar brun (sau
alb) 2 oua, separate 450 ml frisca lichida 1/2 lingurita esenta de…
Read more »
Read more »
Placinta cu afumatura
3 May 2013
Placinta
cu afumatura din: cartofi, muschi afumat, slaninuta afumata, malai,
faina, usturoi verde, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g
muschiulet afumat, sau jambon, carnacior etc 100 g slaninuta afumata 2
linguri malai 2 linguri faina 2 legatura usturoi verde sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu…
Read more »
Read more »
Legume de primavara cu sos pesto de patrunjel
3 May 2013
Legume
de primavara cu sos pesto de patrunjel din: unt, supa limpede de
legume, morcovi, pastarnac, esalote, mazare, ceapa verde, usturoi, fulgi
de migdale, patrunjel, ulei de masline si parmezan. Ingrediente: 50 g
unt 500 ml supa limpede de legume 300 g morcovi noi 300 g pastarnac,
taiat pe jumatate daca e necesar 200 g…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in crusta
3 May 2013
Friptura
de miel in crusta din: pulpa de miel, rozmarin, stevie, piper, sare,
vin, anghinare si ulei de masline. Ingrediente: o pulpă de miel rozmarin
legătură frunze de ştevie piper boabe şi măcinat sare 300 vin alb dulce
4 bucăţi de anghinare 50 ulei de măsline Mod de preparare: Se dezosează
pulpa de miel, se trece în câteva…
Read more »
Read more »
Garnitura de cartofi rondele cu branza feta
3 May 2013
Garnitura
de cartofi rondele cu branza feta din: cartofi noi, ulei de floarea
soarelui, usturoi, branza feta si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg
cartofi noi, bine spalati 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 capatani
de usturoi, cateii separati 200 g feta sfaramata o legatura mica de
ceapa verde Mod de preparare: Incinge cuptorul…