Retete pentru Paste:
Somon cu oua la cuptor
29 April 2013
Somon
cu oua la cuptor din: chifle, unt, somon afumat, oua si chives.
Ingrediente: 6 chifle albe 25 g de unt, topit 6 felii de somon afumat
sau marinat 6 oua medii cateva fire de chives tocate Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Taie partea superioară a chiflelor, apoi
scoate cu grijă miezul…
Read more »
Read more »
Dressing de marar
29 April 2013
Dressing
de marar din: ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, zeama de
lamaie, marar, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 100ml ulei de măsline
extravirgin 2 linguri oţet de vin alb 1 lingură zeamă de lămâie 2
linguri mărar proaspăt tocat 1 lingură cozi de ceapă verde tocate 1/4
linguriţă sare 1/4 linguriţă piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de somon cu sos de menta si busuioc
28 April 2013
File
de somon cu sos de menta si busuioc din: file de somon, patrunjel,
busuioc, menta, macris, capere, ansoa si ulei de masline. Ingrediente:
3 buc file de somon 15g patrunjel 15g busuioc 3g menta 30g macris 21g
capere 3 anșoa 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se
incalzește cuptorul la…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu vin
28 April 2013
Stufat
de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei,
faina, vin, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel
40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita
făină 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri
bullion sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu piept de pui si spanac
28 April 2013
Colţunaşi
cu piept de pui si spanac din: faina, oua, lapte, sare, piept de pui,
ceapa, spanac, cascaval, margarina, ou, boabe de piper, foi de dafin,
sare si piper. Ingrediente: pentru coltunasi: 800 g faina 4 oua 2-3
linguri lapte sare pentru umplutura: 400 g piept de pui fara os 1 ceapa
mijlocie 400 g…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume la cuptor
28 April 2013
Şalău
cu legume la cuptor din: salau, vanata, ardei dulce, dovlecel,
ciuperci, rosii, ulei, unt, zeama de lamaie, ulei, sos de soia, sare si
piper. Ingrediente: 1 şalău(1,5 kg) 1 vînătă 1 ardei dulce 1 dovlecel
5-6 ciuperci 2 roşii 3 linguri ulei 0,75 g unt Pentru marinată: zeama
unei lămîi 3-4 linguri ulei 2…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in vin
28 April 2013
Friptura
de miel in vin din: pulpa de miel, vin, otet, usturoi, mustar, unt,
cimbru, rozmarin, tarhon, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel
250 ml vin 2 linguri cu otet 10 catei de usturoi 2 linguri cu mustar 50
g unt cimbru rozmarin tarhon nucsoara sare Mod de preparare: Curata
usturoiul, piseaza…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui de tară
28 April 2013
Ciorbă
de pui de tară din: pui, cartof, morcovi, ceapa, radacina de telina,
orez, ardei gras, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui
de tara 1 cartof mare 2 morcovi 1 ceapa 1/2 raacina telina 1 lingura
orez 1/2 ardei gras bors dupa gust cate o legatura de patrunjel si
leustean sare Mod…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu patrunjel si tarhon
28 April 2013
Stufat
de miel cu patrunjel si tarhon din: carne de miel, morcovi, ceapa
verde, usturoi verde, suc de rosii, vin alb, patrunjel, tarhon, sare si
piper. Un clasic al bucatariei romanesti! Stufatul de miel este
traditional pe mesele noastre la sarbatoarea pascala. Ingrediente: 1 kg
carne de miel (pulpa, coasta) 2 morcovi 10 g ceapa…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu pate de pui si sunca
28 April 2013
Oua
umplute cu pate de pui si sunca din: oua, mustar, pate de pui, sunca,
ulei, patrunjel, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 15 oua 50 g
mustar 100 g pate de pui 100 g sunca ulei patrunjel proaspat suc de
lamaie sare piper Mod de preparare: Fierbem 14 oua, timp de 10…
Read more »
Read more »
Fasole alba cu rosii si usturoi
28 April 2013
Retete
de post: Fasole alba cu rosii si usturoi din: fasole, rosii, ulei,
usturoi, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 pahar de fasole pentru
fierbere (albă) 3 roşii medii coapte 2 linguri de ulei 3 căţei de
usturoi sare piper măcinat 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt Mod de
preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin…
Read more »
Read more »
Somon prajit cu smantana si sos
28 April 2013
Somon
prajit cu smantana si sos din: praz, usturoi, file de somon, ulei,
sare, piper, portocale, limette, coriandru verde, wasabi si smantana.
Ingrediente: 1 legătură praz 2 căței de usturoi 700 g filé de somon
(fără piele) 3 linguri ulei sare piper 2 portocale 2 limette 1/2
legătură coriandru verde 1/2 linguriță wasabi 4 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu sparanghel
28 April 2013
Tarta
cu sparanghel din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel,
branza telemea, cascaval. Ingrediente: aluatul: 2 oua 50 g unt 50 ml
iaurt 300 g faina sare umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g
branza telemea 50 g unt 100 g cascaval Mod de preparare: Preparăm
aluatul. Frecăm untul cu…
Read more »
Read more »
Costite de miel în crustă
28 April 2013
Costite
de miel în crustă din: cotlete de miel, vin alb, pesmet, alune, boia,
patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 200 ml vin
alb 200 g pesmet 50 g alune zdrobite 1 lingura cu boia 1 lingura cu
patrunjel uscat ulei sare Mod de preparare: Pune cotletele puţin
sărate într-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu orez prajit
28 April 2013
Creveți
cu orez prajit din: orez, morcovi, mazare, ceapa verde, usturoi, oua,
sos de soia, ulei de susan, creveti, ulei de canola, piper, sare si
ceapa verde. Ingrediente: 4 cesti orez fiert 1 ceasca morcovi tocat ½
ceasca mazare 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi, tocat 2 oua 3
linguri de sos…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu crutoane
28 April 2013
O
reteta delicioasa de salata de pui cu:ceapa verde, crutoane, salata
verde, rosii, cherry, ardei rosu, ardei verde, branza mozzarela, curry,
sare, piper, rosii galbene, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, sare,
piper, boia, mustar boabe, ulei de masline, lamaie, piept de pui.
Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 1 legătură ceapă verde 200 g
crutoane…
Read more »
Read more »
Ouă în aluat
28 April 2013
Ouă
în aluat din: oua fierte, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ardei
capia, sare si turmeric. Ingrediente: 10-15 oua fierte 480 g faina 310
ml lapte 65 g zahar 65 g unt topit 2 lingurite cu drojdie uscata 1 ou + 1
galbenus 1 ardei capia 1 lingurita cu sare 1 praf de turmeric …
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu tarhon
28 April 2013
Ciorba
de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei
gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi
1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os
(piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare Mod de
preparare: Punem carnea la…
Read more »
Read more »
Drob
28 April 2013
Drob
din: oua, ceapa verde, usturoi verde, ficatei de curcan, pipote de
curcan, inimi de curcan, unt, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente: 8 oua 6 fire ceapa vede 4 fire usturoi verde 400 g ficatei
de curcan 500 g pipote de curcan 400 g inimi de curcan 150 g unt
patrunjel proaspat marar proaspat…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume, lamaie si patrunjel
28 April 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui: piept de pui, ulei de maslina,
rozmarin, sare, ardei iute, sunca, usturoi, ceapa, telina, morcov,
dovlecei, pasta de rosii, vin alb, ulei de masline, coaja de lamaie,
patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 4 linguri ulei de
măsline 1 lingură rozmarin uscat sare ardei iute măcinat…
Read more »
Read more »
Tocanita cu vinete
28 April 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu: ardei capia, dovlecel, vinete, ceapa,
rosii, ciuperci albe, suc de rosii, verdeata, sare, piper, smantana.
Ingrediente: 3-4 ardei capia 2 dovlecei 2 vinete mari 1 ceapă 2 roşii
bine coapte 50 g ciuperci albe de cultură 1 cană suc de roşii verdeaţă
(reţeta cere busuioc, dar poţi încerca şi…
Read more »
Read more »
Somon cu spanac si sos tartar
28 April 2013
Somon
cu spanac si sos tartar din: somon, ulei, spanac, smantana, capere,
sare, piper si lamaie. Ingrediente: doua bucati de somon fara piele o
lingura ulei 250 g spanac 2 linguri smantana cu putina grasime o
lingurita capere sare piper o lamaie Mod de preparare: Prăjeşte
somonul pe grătar sau în tigaie, cu puţin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei:Friptura de miel cu fenicul
28 April 2013
Friptura
de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare,
piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel.
Ingrediente: coaja de la 2 portocale 2 linguri semințe de fenicul
prajite, tocate 1 lingura sare 1 1/2 lingurita de piper negru 1 lingura
mustar Dijon 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata cu zmeura
28 April 2013
Crema
de ciocolata cu zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt, miere si fulgi de
ovaz. Ingrediente: 200 g ciocolata nu foarte amara (40% sau 50% cacao)
100 g zmeura proaspata sau congelata 500 g iaurt grecesc crmos 3 linguri
miere doua linguri fulgi de ovaz su musli Mod de preparare: Rupe
ciocolata bucatele si…
Read more »
Read more »
Pastrav cu bacon si fasole verde
28 April 2013
Pastrav
cu bacon si fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi,
malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic,
bacon afumat, rosie, ardei capia, lamai si patrunjel. Ingrediente:
4 bucata păstrăvi ulei de prăjit sare grunjoasă 4 bucati usturoi 100 g
mălai piper măcinat cimbru uscat600 g fasole verde fideluta 4 linguri
ulei de măsline oţet…
Read more »
Read more »
Retete de post: Risotto cu anghinare
28 April 2013
Reteta
de post: Risotto cu anghinare din: orez, anghinare, ceapa, rosii, unt,
supa de pui, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300g orez 100g
anghinare coapta din borcan 1 ceapa 2 rosii 75g unt 700ml supa de pui
busuioc proaspat sare piper Mod de preparare: Spalam ceapa si rosiile
si le tocam marunt. Incingem jumatate…
Read more »
Read more »
Vinete unguresti
28 April 2013
O
reteta delicioasa de vinete: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii,
ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 12 ardei graşi 2 cepe 2-3 căţei
de usturoi 5-6 roşii 1/2 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Coci
vinetele şi ardeii, le cureţi şi le rupi fâşii, după care le scurgi
foarte bine. Tai ceapa şi…
Read more »
Read more »
Ghiveci macedonesc
28 April 2013
O
reteta delicioasa de ghiveci cu:orez, ardei rosu, varza, dovlecel,
mazare, cartofi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc,
pesmet. Ingrediente: 200 g orez fiert 4 ardei, de preferat roşii 1 varză
mică 1 dovlecel 200 g mazăre 3-4 cartofi 2 cepe 3-4 roşii 3-4 linguri
ulei sare piper cimbru pătrunjel busuioc 2 linguriţe pesmet…
Read more »
Read more »
Supa de somon cu lamaie si spanac
28 April 2013
Supa
de somon cu lamaie si spanac din: file de somon, lamai, sare grunjoasa,
ardei iute, ceapa, morcovi, ardei gras, spanac si crutoane cu unt.
Ingrediente: 3 bucati file de somon 4 bucati lămâi sare grunjoasă,
piper măcinat 1 bucata ardei iute 2 bucati ceapă 2 bucati morcovi
1 bucata aedei gras 200 g spanac crutoane cu unt Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru
28 April 2013
Friptura
de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru din: carne de miel, ceapa,
ceapa verde, usturoi verde, ulei, peste, mustar, cimbru, vin rosu, sare
si piper. Ingrediente: 1.5 kg carne de miel pentru friptură (cotlet)
1 ceapă 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi verde 3 linguri ulei
4 linguri pesmet 4 linguri muştar 1 lingura cimbru 250-300 ml vin roşu
sare piper…
Read more »
Read more »
Iepuraşi din aluat
28 April 2013
Iepuraşi
din aluat din: oua, faina, zahar, drojdie, smantana, sare, apa, unt si
ou. Ingrediente: o oua fierte pentru aluat: 300 g faina 2 linguri cu
zahar 7 g drojdie uscata 230 ml smantana 1/2 lingurita cu sare 60 ml apa
2 linguri cu unt 1 ou Mod de preparare: Pune untul, smântână şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de menta
28 April 2013
Sos
de menta din: frunze de menta, zahar, apa si otet. Ingrediente: 5 g
de frunze proaspete de menta ½ lingurita de zahar 1 lingura de apa
clocotita 2 linguri de otet Mod de preparare: Se toaca marunt
frunzele de menta și se pun intr-un castron mic. Se presara zahar
deasupra. Se…
Read more »
Read more »
Chec cu piure de banane si nuci
28 April 2013
Chec
cu piure de banane si nuci din: unt, faina integrala, bicarbonat de
sodiu, banane, sirop de agave, oua, iaurt si nuci Ingrediente: putin
unt, pentru uns tava 140 g faina integrala 100 g faina cate 1 lingurita
bicarbonat de sodiu si praf de copt 300 g piure de banane, din banane
foarte coapte 4…
Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel
28 April 2013
Somon
in sos de vin cu rozmarin si sparanghel din: file de somon, vin, lamai,
rozmarin verde, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel,
sos de mustar cu hrean, piper si sare. Ingrediente: 800 g file de somon
200 ml vin alb dulce 2-3 lamai 1 crenguta rozmarin verde 2 bucheţele
sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi 50 g unt 4 roşii 1 legatura
pătrunjel…
Read more »
Read more »
Ciorbă de mărar
28 April 2013
Ciorbă
de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare,
condimente, zahar si otet. Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1
pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana
sare condimente de legume putin zahar otet Mod de preparare: Tai
mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. Presari…
Read more »
Read more »
Sote de spanac cu friptura de miel
28 April 2013
Sote
de spanac cu friptura de miel din: carne de miel, spanac, rosii,
usturoi, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de
miel (cotlet sau pulpă) 700-800 g spanac proaspăt curăţat 2-3 roşii
3-4 căţei de usturoi 75 g unt 1 lingura pesmet 1-2 linguri ulei sare
piper Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape…
Read more »
Read more »
Cornete cu branza si somon afumat
28 April 2013
O
reteta delicioasa de cornete cu: foi de lasagna, branza de vaci,
smantana, zeama de lamaie, somon afumat. Ingrediente: 5-6 foi de lasagna
(din comerţ) 300 g brânză de vaci proaspătă 3 linguri de smântână 1
lingură zeamă de lămâie 10 felii de somon afumat Mod de preparare:
Condimentezi cu sare şi piper după…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pere insiropate
27 April 2013
Pere
insiropate din: pere, baton de scortisoara, anason, nucsoara, ghimbir,
zahar pudra, miere, vin rosu si lamaie. Ingrediente: 4 pere 1 baton de
scortisoara 4 cuișoare 1 stea anason ½ lingurita nucsoara rasa ½ bucata
de ghimbir 250g zahar pudra 50g miere 750ml vin rosu ¼ lamaie Mod de
preparare: Curati perele de…
Read more »
Read more »
Peşte dobrogean
27 April 2013
Peşte
dobrogean din: peste, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, pasta de
rosii, lamai, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si cimbru.
Ingrediente: 1-2 pesti (circa 2 kg) 4 ardei grasi 3-4 rosii 2 capatani
de usturoi 200 ml ulei 50 g pasta de rosii 2-3 lamai 100 ml vin alb sec
patrunjel verde sare piper…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon
27 April 2013
Sufleu
de cartofi cu rozmarin si bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi,
rozmarin, ardei iute, mustar de Dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 8
felii bacon 450 ml smantana 300 ml lapte 2 catei de usturoi 2 fire de
rozmarin 1 ardei iute 1 lingura mustar de Dijon 1 radacina de telina
(500 g) 600 g…
Read more »
Read more »
Cuiburi de ciuperci
27 April 2013
Cuiburi
de ciuperci din: ciuperci, oua, cascaval, ulei de masline, ceapa verde,
sare si piper. Ingrediente: 4 ciuperci mari 4 oua medii 2 linguri cu
cascaval 1 lingura cu ulei de masline ceapa verde sare piper Mod de
preparare: Clăteşte ciupercile sub jet de apă rece şi curăţă-le de
pieliţe şi codiţe. Aşază-le în…
Read more »
Read more »
Mâncărică dobrogeană de ardei cu brânză
27 April 2013
Mâncărică
dobrogeană de ardei cu brânză din: ardei copti, rosii, telemea de vaca,
oua. Ingrediente: 12 ardei copti 8 rosii sau 2 borcane rosii in bulion
sau in suc prorpiu 300 g telemea de vaca 4 oua Mod de preparare: Coci
ardeii, îi cureţi de coajă şi îi dai deoparte, să se scurgă de…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde
27 April 2013
Salată
de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde din: bacon, mazare,
avocado, friptura de pui, telina apio, tarhon, ceapa verde, ulei de
masline extravirgin, otet balsamic, mustar dijon si zahar. Ingrediente: 2
felii de bacon mai slab, prajite 100 g mazare proaspata sau decongelata
1 avocado mare, taiat cubulete 100 g fritpura de…
Read more »
Read more »
Miel în sos de vin, cu legume la grătar
27 April 2013
Miel
în sos de vin, cu legume la grătar din: pulpa de miel, ceapa, ardei
iute, vin, ulei de masline, foaie de dafin, ardei, vanata si rosii.
Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 3 cepe taiate julien 2 ardei iuti 1
pahar cu vin 5 linguri ulei de masline 1 foaie de dafin 2 ardei…
Read more »
Read more »
Pachetele cu varza si costita
27 April 2013
Pachetele
cu varza si costita din: oua, unt, smantana, faina, sare, varza acra,
costita, ulei si piper. Ingrediente: 4 oua 125 g unt topit 160 ml
smantana 600 g faina 1 lingurita cu sare 1/2 varza acra 300 g costita
ulei piper Mod de preparare: Amestecă ouăle cu untul, smântână şi
sarea. Cerne făina…
Read more »
Read more »
Cocktail cu campari si sampanie
27 April 2013
Cocktail
cu campari si sampanie din: sampanie si campari. Ingrediente: 10 cl
champagne brut 2 cl Campari Mod de preparare: Turnati sampanie si
Campri intr-un flute pentru sampanie. Amestecati ustor cu ajutorul unei
linguri de amestecat, top de 2-3 secunde. Serviti imediat.
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si mozzarella
27 April 2013
Tarta
cu spanac si mozzarella din: spanac, oua, mozzarella, ricotta, frunze
de oregano, sare, piper, margarina, apa, otet si faina. Ingrediente: 500
g spanac 7 oua 80 g mozzarella/parmezan 400 g ricotta frunze de oregano
sare piper pentru aluat: 1 pachet de margarina 7 linguri cu apa 1
lingura cu otet 350 g faina …
Read more »
Read more »
Drob de miel cu cimbru si oregano
27 April 2013
Drob
de miel cu cimbru si oregano din: carne de miel, organe de miel,
prapure de miel, franzela, ceapa verde, patrunjel, marar, morcovi, unt,
sare, piper, cimbru, oregano si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel
organe de miel 1 prapure de miel sau 1 gălbenuş şi o lingură de pesmet
1 felie franzelă 2 legaturi ceapă verde 3 ouă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de miel cu cartofi
27 April 2013
Tocanita
de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de
scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul,
sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee,
iaurt, zahar, ulei si cartofi. Ingrediente pentru marinata: 500g carne
de miel, taiata bucati 1/4 lingurita papaya verde 1/4 lingurita…
Read more »
Read more »
Răitasi
27 April 2013
Răitasi
din: faina, drojdie, lapte, oua, sare, zahar, ulei, zahar pudra si
smantana. Ingrediente: 1 kg faina 1 plic drojdie uscata 300-350 ml lapte
2 oua batute spuma 1 lingurita de sare 4-5 linguri zahar ulei, untura
sau margarina zahar pudra 300 g smantana Mod de preparare: Cerni făina
într-un vas şi, în mijloc,…
Read more »
Read more »
Supa de pasare cu legume si taitei de casa
27 April 2013
Supa
de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi,
pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa,
cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de
pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau 4-5
fire/frunze de patrunjel 1 felie de radacina de telina…
Read more »
Read more »
Salata cu pastrav afumat si cartofi
27 April 2013
Salata
cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar,
capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline
extravirgin si zahar. Ingrediente: 800 g de cartofi, necuratati de coaja
1 lingura de otet de vin rosu 2 lingurite de marar, tocat marunt 1
lingura cu capere mici in saramura,…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si tofu
27 April 2013
Retete
de post: Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina,
apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si
seminte de floarea soarelui. Ingrediente: blat: 225 g faina integrala
sare 115 g margarina de la frigider circa 2 linguri apa rece umplutura:
450 g spanac proaspa oparit si tocat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Mancare macedoneasca
27 April 2013
O
reteta delicioasa de mancare macedoneasca cu:cartofi, ciuperci,
conopida, sfecla rosie, castraveti murati, masline, oua, mustar, ulei,
oua, salam picant, sare, mustar. Ingrediente: 3 cartofi 100 g ciuperci 1
conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă
fierte tari 1 lingură de muştar 1 ceaşcă mare de ulei 2 ouă crude…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru
27 April 2013
Costite
de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru din: costite de miel, ulei,
sare, piper, cimbru, rozmarin, boai iute, piper, usturoi, vin si frunze
de leustean. Ingrediente: 1.5 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei sare
piper cimbru rozmarin boia iute piper roşu şi alb zdrobit
1 căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt 1 cana vin alb…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado
27 April 2013
Salata
cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado din: pui, fasole
neagra, avocado, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde, coriandru, sare,
piper, ulei de masline, maioneza, chimen si sos tabasco. Ingrediente: 2
cesti cuburi de pui fiert 1 cutie fasole neagra, clatita și scursa 2
avocado, decojite si taiate cubulete 1 lingura…
Read more »
Read more »
Chiftelute de sfecla
27 April 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute cu:sfecla, branza de vaci, pesmet, unt.
Ingrediente: 1 sfeclă mare 200 g brânză de vaci 100 g pesmet 100 g unt
Mod de preparare: Speli sfecla şi o fierbi în coajă. Când e fiartă,
cureţi sfecla şi o dai prin râzătoare sau o pasezi prin sită. Inăbuşi
sfecla în…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu peste si orez
27 April 2013
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu: peste alb, orez, ceapa, ulei,
patrunjel, iaurt, sare. Ingrediente: 150 g peşte slab 3 roşii 2 linguri
orez 1/2 ceapă 1 linguriţă ulei 2-3 fire pătrunjel 2 linguri iaurt sare
Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi în apă cu sare. Separat,
fierbi orezul cu 1 ceaşcă…
Read more »
Read more »
Paine cu ierburi
27 April 2013
O
reteta delicioasa de paine cu: apa, faina integrala, tarate de grau,
cereale, sare, ulei de masline, drojdie, seminte de in, susan, ierburi
Provence. Ingrediente: 300 ml apă caldă 2 căni făină integrală 2 căni
tărâţe de grâu 3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară) 1 lingură sare 3
linguri ulei de măsline 1 cub drojdie…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu smantana, bors si legume
27 April 2013
Ciorba
de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina,
albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors.
Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei
gras rosu 2 cepe 3 oua 300 gr smantana 1 legatura leustean 1 litru de
bors Mod de…
Read more »
Read more »
Banita olteneasca
27 April 2013
O
reteta delicioasa de banita olteneasca cu: faina, oua, sare, apa,
branza dulce, zahar pudra. Ingrediente aluat: 1 kg făină 1 ou sare apă
cât cuprinde pentru un aluat potrivit de întins Ingrediente umplutură:
5-6 ouă 1 kg brânză dulce sau sărată 100-150 g untură 100 g zahăr pudră
Mod de preparare: Pui făina…
Read more »
Read more »
Tocanita de gulii cu tomate
27 April 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:gulii, ceapa, morcov, ulei, rosii,
sare, zahar, piper, frunze de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 6
gulii medii ca mărime 1 ceapă 1 morcov 100 ml ulei + 50 ml pentru sos
5-6 roşii medii 1 linguriţă sare 1 lingură zahăr piper 2 frunze de dafin
pătrunjel verde Mod de…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel
27 April 2013
Pulpa
de miel umpluta cu ficat de pasare si miel din: pulpa de miel, ficate
de pasare, ficat de miel, usturoi, ceapa, marar, oua, unt, rozmarin,
sare, piper alb, piper negru, vin, dulceata de cirese amare si ulei.
Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel
1-2 legaturi ceapă 1-2 legaturi usturoi 1 legatura mărar…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza cu costita de porc
27 April 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: varza, ceapa, ardei gras, rosii,
telina, costita de porc, ulei. Ingrediente: 1 varză de 2 kg 1 ceapă mare
4-5 ardei graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de
porc 1 cescută mică cu ulei Mod de preparare: Costiţa, tăiată,
spălată, o pui în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de roşii
27 April 2013
Supa
de rosii din: ceapa, usturoi, rosii, supa de pui, suc de rosii, cimbru,
foaie de dafin, busuioc, zahar, ulei de masline. Ingrediente: 140g
ceapa 2 catei de usturoi 750g rosii 400ml supa de pui 600ml suc de rosii
1 crenguta de cimbru 1 foaie de dafin 4 crengute de busuioc 2 lingurițe
de…
Read more »
Read more »
Tort din orez si budinca
27 April 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:lapte, zahar, sare, orez, unt, budinca de
cacao, rom, nuci, dulceata de visine, nuca de cocos. Ingrediente: 1,25 I
lapte dulce 6 linguri de zahăr 1 vârf cuţit de sare 20 g orez 50 g unt 2
plicuri budincă de cacao 1 esenţă de rom câteva nuci 4-5 linguri de…
Budinca de gutui
27 April 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:gutui, alune, budinca, lapte, franzela,
lamaie, zahar pudra, unt, oua, pesmet. Ingrediente: 4 gutui frumoase,
sănătoase 100 g alune prăjite 1 cană lapte 1/2 franzelă 1 lămâie 1 cană
zahăr pudră 2 linguri unt 6 ouă 1 lingură pesmet Mod de preparare:
Speli gutuile şi le fierbi în apă…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei
27 April 2013
Pulpă
de miel la tavă cu ceapa si ardei din: pulpa de miel, usturoi, ceapa,
pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei. Ingrediente:
1.5 kg pulpă de miel 2 legaturi usturoi 1 legatura ceapă 1-2 linguri
pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei roşii sare piper cimbru rozmarin
2-3 linguri ulei Mod de preparare: Se spală carnea de miel, se şterge…
Read more »
Read more »
Supa de mere cu telina si patrunjel
27 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:mere, telina, patrunjel, sare, zahar, ou.
Ingrediente: 1 legătură ţelină 1 legătură pătrunjel 4-5 mere sare zahăr 1
ou Mod de preparare: Pui apă la fiert, presari sare şi zahăr după
gust, iar când fierbe, adaugi o legătură de ţelină şi una de pătrunjel,
spălate, între timp, speli merele,…
Read more »
Read more »
Tocanita cu faina de porumb si carne de porc
27 April 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:carne de porc, branza de oi, usturoi,
faina de porumb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc mai
grasă 100 g brânză de oi sărată 2 căciuli de usturoi 1 kg făină de
porumb 100 ml ulei sau 2 linguri de untură sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu fructe de padure
26 April 2013
Budinca
cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt.
Ingrediente: 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre,
mure) 900g zahar pudra 400g brioșe 1 lingura unt topit Mod de
preparare: Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie la foc mediu, se
amesteca cu grija pana cand se…
Read more »
Read more »
Pască de ciocolată
26 April 2013
Pască
de ciocolată din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte,
zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte dulce, zahar vanilat si
unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la
o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt pentru umplutura: 100
g ciocolata 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Polly Special
26 April 2013
Cocktail
Polly Special din: scotch whisky, grepfrut si curacao triple sec.
Ingrediente: 3 cl scotch whisky 3 cl suc de grepfrut stors 1 cl curacao
triple sec Mod de preparare: Puneti ingredientele in partea de jos a
shakerului. Adaugati partea superioara a shakerului si agitati cu
putere timp de 8-10 secunde. Filtrati deasupra…
Read more »
Read more »
Rosii la cuptor cu prosciutto
26 April 2013
Rosii
la cuptor cu prosciutto din: spanac, rosii cherry, ulei de masline,
otet de vin rosu, miere, mozzarella, prosciutto, sare si piper.
Ingrediente: 2 maini spanac proaspat 12 rosii cherry 8 linguri ulei de
masline 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura miere 200 g mozzarella 8
felii sunca crud uscata sare piper …
Read more »
Read more »
Chiftelute cu oua
26 April 2013
Chiftelute
cu oua din: oua, carnati, carne de porc, faina, pesmet, sos
worcestershire, pudra de mustar, patrunjel, nucsoara, ulei si sare.
Ingrediente: 12 oua 500 g carnati de calitate 300 g carne de porc tocata
85 g faina 200 g pesmet 2 lingurite cu sos Worcestershire 1 lingurita
cu pudra de mustar 5 linguri cu…
Read more »
Read more »
Cornuleţe fragede
26 April 2013
Cornuleţe
fragede din: smantana, margarina, faina, coaja de lamaie, coaja de
portocale, marmelada, banza de vaci, zahar. Ingrediente: 6 linguri
smantana 300 g margarian 50 g faina coaja de lamaie sau portocala pentru
umplutura: 1 borcan de marmelada 200 g branza de vaci sau 250 g nuci
optional: 1 ou si zahar dupa gust 100…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de gorgonzola
26 April 2013
Piept
de pui cu sos de gorgonzola din: piept de pui, gorgonzola, ulei,
smantana si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g gorgonzola 50 ml
ulei 2 linguri smantana de gatit sare Mod de preparare: Pieptul de pui
îl tai cubuleţe şi îl rumeneşti în cele 50 ml ulei cu puţină sare.
Separat,…
Read more »
Read more »
Pulpe de miel cu condimente la cuptor
26 April 2013
Pulpe
de miel cu condimente la cuptor din: pulpe d emiel, vin alb, ulei,
piper cayenne, patrunjel, busuioc, coriandru, condimente, sare si piper.
Ingrediente: 4 pulpe de miel 400 ml vin alb sec de calitate ulei 1
lingura de piper cayenne patrunjel busuioc coriandru condimente friptura
de miel sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu urdă, la cuptor
26 April 2013
Papanaşi
cu urdă, la cuptor din: urda, oua, zahar vanilinat, zahar pudra, gris,
ulei, smantana, dulceata de visine si sare. Ingrediente: 400 g urda
proaspata 2 oua 5 plicuri zahar vanilinat 1-2 linguri zahar pudra 2
linguri gris ulei pentru tava smantana dulceata de visine sare Mod de
preparare: Amesteci urda cu ouăle, zahărul…
Read more »
Read more »
Dorada umpluta cu ceapa
26 April 2013
Doradă
umplută cu ceapă din: dorada, lamaie, sare, piper, ceapa, chimen, unt
si oregano. Ingrediente: 4 dorede mici 1 lamaie sare piper 4 cepe
mijlocii 1 lingurita chimen 30 g unt 2 fire de oregano Mod de
preparare: Se ung peştii cu suc de lămâie; se sărează şi se pberează pe
dinăuntru şi pe…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de oaie si legume
26 April 2013
Ciorbă
cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov,
ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin.
Ingrediente: 1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe
1 morcov 1 ardei dulce 1 ardei iute 0,5 de pahar de crupe de grîu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste la tigaie in unt
26 April 2013
Peste
la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si
piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de
masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa
indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite.…
Read more »
Read more »
Dieta South Beach (Dieta SOUTH BEACH te scapă de kilogramele în plus mâncând pe săturate)
26 April 2013
Pentru
ca autorul acestei diete este doctorul cardiolog american Arthur
Agatson. Acesta a observat in timpul tratarii pacientilor sai ca unul
din efectele secundare ale terapiei sale este scaderea semnificativa in
greutate. Cartea lui The South Beach Diet a fost un bestseller si s-a
vandut in peste 5 milioane de exemplare, facindu-l celebru. Cum
functioneaza…
Read more »
Read more »
Miel in stil indian
26 April 2013
Miel
in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper
alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa
de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru
proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper alb usturoi
ghimbir coaja de lamaie busuioc 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cremă (Cremşnit)
26 April 2013
Plăcintă
cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar
tos, lapte si baton de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina
1 lingura otet 1 lingurita ulei sifon cat cuprinde putina sare pentru
crema: 6-7 oua 1 1/2 pahar zahar tos 5 linguri faina 1 l lapte 1 baton
de vanilie…
Read more »
Read more »
De Florii se mănâncă peşte
26 April 2013
Retete
cu peste: Reteta zilei: Scoici in sos de bere Scoici in sos de bere
din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc
de limenta, paine crocanta si salata verde. Ingrediente: 500g scoici 2
linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de
bere…
Read more »
Read more »
Salata de curcan cu taitei
26 April 2013
Salata
de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa
rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de
curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi.
Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute rosu, curatat de
seminte si feliat subtire 2 morcovi, dati…
Read more »
Read more »
Miel la ceaun, fiert în zer
26 April 2013
Miel
la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment
de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei. Ingrediente: 1 miel
(de 9-10 kg) 1-2 ceapa 2 l vin rosu 1/2 kg usturoi 150 g condiment de
legume foi de dafin sare piper 3 l zer 1 l ulei …
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza
26 April 2013
Salată
de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat,
mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de
lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1
mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri cu iaurt gras 2
cartofi fierti 1 morcov fiert 2…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu usturoi la cuptor
26 April 2013
Friptura
de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de
masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper.
Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura
usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline
sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi dafin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de maioneza
26 April 2013
Sos
de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon,
sare, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1
lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de
sare 150ml ulei 1 lingurita de suc de lamaie Mod de prepare:
Intr-un…
Read more »
Read more »
Mini Quiche
26 April 2013
Mini
Quiche din: oua, ceapa rosie, lapte, branza cheddar, ceapa verde, unt,
sare, piper, unt, branza telemea si faina. Este o gustare simpla si
delicioasa. Ingrediente: 8 oua 1 ceapa rosie 250 ml lapte 200 g branza
cheddar 5 fire de ceapa verde 1-2 linguri cu unt sare piper pentru
aluat: 250 g unt 250…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de porc si varza
26 April 2013
Bors
cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors,
pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata.
Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2
cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii 4-5 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Miel copt cu salvie şi rozmarin
26 April 2013
Miel
copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat,
cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de
lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g
cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de rozmarin sare după gust pentru sosul de
ierburi: o legătură de salvie…
Read more »
Read more »
Souvlaki de porc
26 April 2013
Souvlaki
de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano,
suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g filé de porc 2–3 căței
de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri
oregano sucul de la 2 lămâi sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu mamaliga
26 April 2013
Plachie
de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare,
piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri
ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura
faina sare piper 1 pahar bors 1 legatura patrunjel 1 pahar apa Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel
26 April 2013
Gratar
cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne
de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare,
piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de
vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori
proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de ciuperci cu paste
26 April 2013
Supa
de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g
ciuperci 100g paste de diverse forme sare piper ulei Mod de preparare:
Intr-o oala inalta, incingem trei linguri de ulei in care prajim ceapa
tocata marunt timp de 1 minut. Adaugam…
Read more »
Read more »
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua
26 April 2013
Aperitive:
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon
afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina,
lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon
afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru
clatite: 3 oua 1 cana cu…
Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi
26 April 2013
Coaste
de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru,
rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.
Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru
tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline 2 rosii,
injumatațite Coste de miel 2…
Read more »
Read more »
Coaste de ied cu mazare si mamaliga
26 April 2013
Coaste
de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie,
ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin,
maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2
buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde 1 buc. catel usturoi 2
linguri ulei 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Tartar de capsune
26 April 2013
Tartar
de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa,
fructoza, seminte de anason si capsune. Ingrediente: coaja rasa fin de
la 2 portocale coaja rasa fin de la 1 lamaie 1 lingura cu vin alb sec 10
cl apa 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra) 2 seminte…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui si fasole albă
26 April 2013
Tocăniţă
de pui si fasole albă din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina,
cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata.
Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1
foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata Mod de
preparare: Cureţi ceapa, morcovii…
Read more »
Read more »
Salata de oua cu branza si sunca
26 April 2013
Salata
de oua cu branza si sunca din: oua, ardei gras, branza telemea, sunca,
smantana, biscuiti sarati, codite de ceapa verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 8 oua 1 ardei rgas rosu 100 g branza telemea 100 g sunca
1-2 linguri cu smantana biscuiti sarati (figurine) codite de ceapa sare
piper ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne de miel la cuptor
26 April 2013
Cartofi
cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin,
usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin
rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni
usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu
Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu glazura de unt de arahide
25 April 2013
Tort
cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra,
smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal,
zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru
glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar
pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume
25 April 2013
Aperitive:
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi,
morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper,
salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc
(curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g
nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…
Read more »
Read more »
Tocană cu jumări
25 April 2013
Tocană
cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata,
usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua,
lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare.
Ingrediente: 1 kg faina de lamai 3 l apa 250 g carnati afumati 150 g
slanina afumata 1 capatana de usturoi…
Read more »
Read more »
Tartine franţuzeşti
25 April 2013
Tartine
franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja
de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata
de vanilie. Ingrediente: 200 g compot de coacaze negre 3 linguri zahar
pudra 1 lingurita suc de lamaie 1 priza coaja de lamaie rasa 8 felii
paine toast 3 oua 8…
Read more »
Read more »
Paine umpluta cu carne de miel
25 April 2013
Paine
umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri,
sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper
si salata verde. Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie
200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g
pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Read more »
Read more »
Placinta cu zahar
25 April 2013
Placinta
cu zahar din: faina, smantana, oua, zahar pudra, unt si sare.
Ingrediente: 300 g faina 150 ml smantana 4 oua 100 g zahar pudra unt un
praf sare Mod de preparare: Făina cernută se aşază pe masă sub formă
de movilă. în mijloc se pun două ouă, smântână, jumătate din cantitatea
de zahăr…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocanita de legume
25 April 2013
Reteta
de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi,
cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei
de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curatam legumele si…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi cu ouă întregi
25 April 2013
Ciorbă
de cartofi cu ouă întregi din: cartofi, ceapa, oua, orez, morcov, ardei
gras, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, patrunjel verde,
leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4 oua 3 linguri
de orez 1 morcov 1 ardei gras 1 radacina patrunjel 3 linguri pasta de
tomate bors, dupa gust…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor
25 April 2013
Carne
de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor din: costite de miel,
ceapa, lamai, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin.
Ingrediente: 800 g costiţe de miel 1 ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri
ulei sare piper cimbru busuioc 600 g cartofi 1 cana vin alb dulce Mod de
preparare: Costiţele de miel se condimentează cu sare, piper,…
Read more »
Read more »
Pâine albă cu lapte
25 April 2013
Pâine
albă cu lapte din: faina, amidon, sare, drojdie, zahar tos, unt, lapte.
Ingrediente: 500 g făină 30 g amidon 2 lingurițe sare 1 linguriță
drojdie uscată 1 linguriță zahăr tos 30 g unt moale lapte unt pentru uns
forma Mod de preparare: Se amestecă într-un castron făina cu sarea și
amidon și se…
Read more »
Read more »
Medalion de gaina
25 April 2013
Medalion
de gaina din: gaina, sos alb, conic, condimente, aspic, castron de
maioneza, salata a la russe, ceapa, morcov, telina, rondele de masline,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina 1 castron potrivit, plin
cu sos alb 1 paharel coniac condimente, dupa preferinta aspic 1 castron
de maioneza 1 castron de salata a la russe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu mazare si capsuni
25 April 2013
Salata
cu mazare si capsuni din: salata verde, mazare, capsuni, fulgi de
dovleac si suc de rosie. Ingrediente: 1 salata verde 1 cana de mazare ½
kg capșuni proaspete ⅓ ceașca fulgi de dovleac Suc de rodie Mod de
preparare: Spalati si uscati frunzele de salata. Rupeti frunzele si
puneti intr-un bol mare. Adaugati…
Read more »
Read more »
Salata de vinete si rosii cherry cu dressing de menta si ardei iute
25 April 2013
Salata
de vinete si rosii cherry cu dressing de menta si ardei iute din:
vinete, ulei de masline extravirgin, lipie, rosii cherry, salata,
salote, branza de capra, otet balsamic, frunze de menta si ardei iute.
Ingrediente: 2 vinete 1 lingura ulei de masline extravirgin 2 bucati de
lipie sau pita 175 g de rosii cherry,…
Read more »
Read more »
Papricaş de pui cu mămăliguţă
25 April 2013
Papricaş
de pui cu mămăliguţă din: pui, slanina afumata, ceapa, ulei, boai
dulce, vin, smantana, lamaie, boabe de cuisoare, condimente, cartofi.
Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 kg 100 g slanina afumata 2 cepe 2
linguri ulei 50 g boia dulce 1 pahar vin alb 3 linguri smantana 1/2
lamaie 2 boabe de cuisoare condimente,…
Read more »
Read more »
Sufleu de caşcaval cu castraveti murati
25 April 2013
Sufleu
de caşcaval cu castraveti murati din: unt, pesmet, cascaval, castarveti
murati, ceapa, zeama de la castarveti, sare, piper si maioneza.
Inrgediente: 70 g unt moale 110 g pesmet 400 g cascaval 2 castraveti
murati 1 ceapa 2 lingurite zeama de la castarveti sare piper 180 g
maioneza Mod de preparare: Se unge o…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu ciuperci si verdeata
25 April 2013
Drob
de pui cu ciuperci si verdeata din: pui, franzela inmuiata in lapte,
oua, ciuperci, unt, ceapa, vin, verdeata, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 pui mare (1,500 kg) 3 felii franzela inmuiata in lapte 5
oua 300 g ciuperci 100 g unt 2 cepe 200 ml vin verdeata sare piper 100
ml ulei …
Read more »
Read more »
Bors de cocos cu taitei de casa
25 April 2013
Bors
de cocos cu taitei de casa din: carne de cocos, morcovi, telina,
patrunjel, telina, ceapa, ardei, suc de rosii, bors, patrunjel,
leustean, sare, ou, faina. Ingrediente: carne de cocos (maruntaie:
aripi, spata cu gat) 2 morcovi 1 bucatica telina 1 raadcina patrunjel 1
ceapa 2 ardei 200 ml suc de rosii 1 l bors…
Read more »
Read more »
Tartă cu merisoare, nuci si scortisoara
25 April 2013
Tartă
cu merisoare, nuci si scortisoara din: unt, zahar vanilinat, zahar
pudra, oua, sare, faina, pesmet, praf de copt, lapte, mar, scortisoara,
merisoare, nuci, suc de lamaie, compot de merisoare si zahar pudra.
Ingrediente: 150 g unt moale 1 plic zahar vanilinat 100 g zahar pudra 2
oua 1 praf de sare 200 g faina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciabatta cu legume coapte
25 April 2013
Ciabatta
cu legume coapte din: vanata, ardei rosu, dovlecel, ceapa rosie, rosii
cherry, usturoi, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si
paine ciabatta. Ingrediente: 1 vanata, taiata bucati 1 ardei rosu,
taiat bucati 1 zuchini, taiat bucati 1 dovlecel, taiat bucati 1/2 ceapa
rosie, taiata felii subtiri 1/2 cana rosii cherry 6…
Read more »
Read more »
Salata cu telina si mere
25 April 2013
Salata
cu telina si mere din: telina, mere, morcovi, suc de lamaie, zahar si
sare. Ingredinete: 1 telina mare 2 mere 3 morcovi suc de la o lamaie 1
lingura zahar 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Spalam si curatam
merele si legumele. Le dam pe razatoarea mare. Preparam sosul: amestecam
sucul de lamaie…
Read more »
Read more »
Pizza cu blat de mălai
25 April 2013
Pizza
cu blat de mălai din: malai, faina, apa, drojdie, ulei de masline,
zahar, ceapa verde, masline, branza de vaci, rosii, oua, busuioc, sare
si piper. Ingrediente: 1/4 kg malai 400 g faina 350 ml apa 30 g drojdie
2-3 linguri ulei de masline putin zahar 1 legatura ceapa verde 200 g
masline taiate feliute…
Read more »
Read more »
Pui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi
25 April 2013
Pui
pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi din: pui, ulei, condimente,
cartofi, ulei, smantana, usturoi, sare, mustar, ulei si piper.
Ingrediente: 1 pui de 1-1,5 kg ulei pentru uns condimente, dupa
preferinta 1 kg cartofi 300 ml ulei pentru sos: 1 cutie cu smantana sau
150 g sos de rosii cativa catei de…
Read more »
Read more »
Costite de miel la cuptor cu garnitura de legume
25 April 2013
Costite
de miel la cuptor cu garnitura de legume din: costite de miel, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, morcovi,
telina, pastarnac, unt si vin rosu. Ingrediente: 8 costiţe miel
1-2 legaturi ceapă 1 legatura usturoi 3-4 lingurite ulei de măsline sare
piper rozmarin 1 praf cimbru Pentru garnitură 2-3 morcovi 1 ţelină
1 păstârnac 1 cubuleţ unt 1 cana vin roşu…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte si ardei capia
25 April 2013
Salată
cu peşte si ardei capia din: ton in ulei, ardei capia, ceapa, usturoi,
rosii, ardei iute, otet balsamic, sos de soia, salata verde, cimbru si
bagheta. Ingrediente: doua conserva de ton in ulei 3 ardei capia o ceapa
2 catei de usturoi doua rosii un ardei iute mic o lingura cu otet
balsamic o…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu spanac
25 April 2013
Chiftelute
cu spanac din: spanac, unt, ceapa, oua, faina, lapte, ceapa verde,
sare, piper, pesmet si ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat 50 g unt
1 ceapă 2 ouă 140 g făină 120 ml lapte 1 legătură ceapă verde sare
piper pesmet ulei Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze spanacul
și se…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu piure de cartofi
25 April 2013
Cotlete
de porc cu piure de cartofi din: cotlet de porc, pulpa de porc, mazare,
morcovi, piper, patrunjel, cartofi, unt, lapte, sare si ulei.
Ingrediente: 500 g cotlet de porc 250 g pulpa de porc 100 g mazare din
conserva 100 g morcovi piper 1 legatura patrunjel 750 g cartofi 30 g unt
100 ml…
Read more »
Read more »
Ruladă de pasăre
25 April 2013
Ruladă
de pasăre din: pui, sare, piper, oua, fasole verde, morcov, chimen
macinat, ulei, unt, supa de pui si verdeata. Ingrediente: 1 pui (circa
1,3 kg) sare piper 4 oua fierte 100 g fasole verde 1 morcov 1 praf
chimen macinat 2 linguri ulei 180 g unt 250 – 300 ml supa de pui
verdeata…
Reteta zilei: Supa de legume cu paste integrale
25 April 2013
Supa
de legume cu paste integrale din: ulei de masline, ceapa, telina,
morcovi, usturoi, ierburi, condimente, fenicul, fulgi de ardei iute,
fasole rosie, sos de rosii, supa de legume, sare, piper, parmezan, paste
de grau integral, otet balsamic, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina felii…
Read more »
Read more »
Salata de portocale cu menta
25 April 2013
Salata
de portocale cu menta din: portocale, miere, frunze de menta.
Inrgediente: 2 portocale 100g miere frunze de menta proaspate Mod de
preparare: Incalzim mierea pe baie de aburi. Curatam portocalele si le
taiem rondele. Le asezam intr-un vas si turnam mierea calduta. Ornam cu
frunze de menta. Salata de portocale cu menta…
Read more »
Read more »
Tocana de miel cu legume si smantana
25 April 2013
Tocana
de miel cu legume si smantana din: carne de miel, morcovi, ardei rgas,
radacina de pastarnac, ceapa, cartofi, orez, rosii, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (gat, cap, coaste, rosol) 2
morcovi 1 ardei gras 1 radacina pastarnac 1 ceapa 500 g cartofi 100 g
orez 2-3 rosii (100 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu linte verde, telina si mere
25 April 2013
Salata
cu linte verde, telina si mere din: linte verde, supa de pui, mar,
ceapa, nuci, patrunjel, frunze mixte de salata, branza cu mucegai, ulei
de masline extravirgin, otet de vin rosu, mustar dijon si usturoi.
Ingrediente: 250 g linte verde 1 l supa de pui sau apa 1 tulpina de
telina Apio, tocata fin…
Read more »
Read more »
Miel cu fasole si rozmarin
25 April 2013
Miel
cu fasole si rozmarin din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru,
usturoi, ulei de masline, vin rosu, fasole alba uscata, morcovi, ceapa,
rozmarin si boia dulce. Ingrediente: 800 g pulpă de miel sare piper
cimbru 5-6 căţei de usturoi 5-6 linguri ulei de măsline 100 ml vin roşu
dulce pentru garnitură: 400 g fasole albă uscată cu bobul mediu…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre
25 April 2013
Ciorbă
ardelenească cu perişoare de pasăre din: pasare, ceapa, morcov,
patrunjel, telina, orez, ou, faina, smantana, sare, patrunjel si bors.
Ingrediente: 1 pasare mijlocie 2 cepe 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 2
linguri orez 2 ou 1 lingurita rasa faina 2 linguri smantana sare 1
legatura patrunjel bors dupa gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu bors si smantana
24 April 2013
Ciorba
de miel cu bors si smantana din: apa, bors, carne de miel, morcov,
radacina de patrunjel, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, piper, orez,
galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 2 litri apa 1 litru borş
1 kg carne miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verdeaţă cozi
de ceapă verde sare piper 3 linguri orez 1 gălbenuş 4 linguri
smântână 1 legatura…
Read more »
Read more »
Limonadă cu mentă si lamaie
24 April 2013
Limonadă
cu mentă si lamaie din: lamaie, zahar, frunze proaspete de menta si
apa. Este o limonada racoritoare si delicioasa. Ingrediente: 3 lamai
potrivite zahar dupa gust frunze proaspete de menta 1 l apa Mod de
preparare: Menta se spala bine si se rup frunzulitele. Coditele se
arunca. Lamaile se storc. Se pastreaza 2-3…
Read more »
Read more »
Cat de repede poti sa scapi de kilogramele in plus?
24 April 2013
Cele
mai multe dintre noi visam sa scapam de kilogramele in plus in timp
record. Daca azi le-am vazut in oglinda cabinei de proba, pana la
sfarsitul saptamanii vrem sa dispara. Imposibil, striga la unison
expertii din intreaga lume. Si mai ales, periculos! Cel mai important
aspect de care ar trebui sa tinem cont atunci…
Read more »
Read more »
Retete traditionale pentru Paşti
24 April 2013
Retete
pentru Paşti: Retete traditionale pentru Paşte Retete pentru Paşti:
Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel cu garnitură de
anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde,
anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si
piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea…
Read more »
Read more »
Retete traditionale pentru Paşte
24 April 2013
Retete
pentru Paşti: Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel
cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin,
cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar
dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil
partea de pe abdomen 500 g bucati din…
Read more »
Read more »
Retete traditionale de Paşti
24 April 2013
Retete pentru Paşte: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos
de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata,
boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper
cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de
masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »
Read more »
Retete traditionale de Paşte
24 April 2013
Retete
pentru Paşte: Drob de miel cu usturoi verde Drob de miel cu usturoi
verde din: oua, patrunjel verde, sare, piper, ficat de miel, marar
verde, usturoi verde, rinichi de miel, spina de miel, organe de miel.
Ingrediente: 6 oua 4 legatura patrunjel verde 1 lingura sare si piper
macinat 2 buc. ficat de…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru Pasti
24 April 2013
Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos
de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata,
boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper
cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de
masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru Paste
24 April 2013
Retete pentru Pasti: Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel,
cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper,
rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi
300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui
1 căpăţână…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru sarbatorile pascale
24 April 2013
Retete
pentru Pasti: Reteta zilei: Piersici umplute Cu siguranta va sunt dragi
piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va
amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru
noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de
ciocolata care daca le incercati o data, in mod…
Read more »
Read more »
Retete pentru sarbatorile pascale
24 April 2013
Retete pentru Paste: Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet
si fistic Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc
de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic,
fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline. Ingrediente
pentru marinata: 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Metode de slabit rapid periculoase
24 April 2013
Dietele-fulger,
adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile
ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea,
sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit
bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de
detoxifiere precum cel cu artar, cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sufleu de ciocolata
24 April 2013
Sufleu
de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de
ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac. Ingrediente: 160g
albus de ou 60g zahar pudra 20g unt, la temperatura camerei 225ml lapte 3
galbenusuri de ou 40g zahar pudra 25g faina 25g cacao 35g chips-uri de
ciocolata 1 lingura coniac…
Read more »
Read more »
Peste gratinat pe pat de rosii
24 April 2013
Peste
gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare,
piper, boia, unt, pesmet si busuioc. Ingrediente: 4 rosii 1 lingura
verdeata 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius) sare piper boia
30 g unt moale 6 linguri pesmet 1 legatura busuioc Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C.…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi sos
24 April 2013
Orez
cu legume şi sos din: orez basmati, morcovi, telina, ciuperci, germeni
de soia, ardei gras, praz, smantana, porumb boabe, vin, sare, piper,
ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 120 g orez basmati doi morcovi o
tija de telina 200 g ciuperci o telina mica germeni de soia un ardei
gras un fir de praz…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi conopidă
24 April 2013
Pui
cu legume şi conopidă din: pulpe de pui, conopida, spanac, ardei capia,
ceapa, usturoi, lapte, cascaval, boia dulce, sare, piper, ulei de
masline, cimbru si salata. Ingrediente: patru pulpe de pui un kilogram
de conopida 500 g spanac congelat doi ardei capia doua cepe 4 catei de
usturoi 200 ml lapte dulce 100 g…
Read more »
Read more »
Minitarte cu glazura picanta
24 April 2013
Minitarte
cu glazura picanta din: unt, zahar pudra, oua, mandarine, faina,
migdale, praf de copt, boai iute, lamaie, sare, scortisoara, banuti de
ciocolata alba si ardei iute. Ingrediente: 125 g unt 225 g zahar pudra 3
oua 4 mandarine 180 g faina 100 g migdale jumatate de pliculet praf de
copt un varf cutit boia…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si legume
24 April 2013
Tarta
cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi,
fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei,
sare, piper, busuioc si rosii. Ingrediente: 200 g mazare 500 g fileuri
de peste doi morcovi doi ardei grasi o bucata de fenicul 200 g salata
rucola 100 g porumb din…
Read more »
Read more »
Supă de ştevie şi urzici cu omletă
24 April 2013
Supă
de ştevie şi urzici cu omletă din: stevie, urzici, ceapa, ulei de
masline, morcov, praz, usturoi, oua, sare, piper, nucsoara, smantana si
marar. Ingrediente: 300 g stevie 300 g urzici 2 cepe uscate sau verzi 3
linguri ulei de masline 1 morcov 1 fir de praz 1 catel de usturoi 4 oua
sare piper…
Read more »
Read more »
File de dorada cu fenicul si rosii
24 April 2013
File
de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de
piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin,
suc de lamaie, busuioc si unt. Ingrediente: 300 g file de doradă sare
amestec de piper cu coajă rasă de lămâie 1 roşie 2 bulbi de fenicul 3
linguri…
Read more »
Read more »
Rulade de pui în manta de bacon
24 April 2013
Rulade
de pui în manta de bacon din: piept de pui, sare, crema de branza,
piper, cimbru, frunze de spanata, bacon afumat, unt, ulei, rosii, ulei
de masline, miere si suc de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de piept de
pui sare 150 g cremă de brânză piper asortat pisat 4 fire cimbru 300 g
frunze…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu unt si mustar
24 April 2013
Aperitive
pentru masa de Paşte: Oua umplute cu unt si mustar din: oua, unt, sare,
piper, mustar, zeama de lamaie, smantana, frunze de patrunjel, frunze
de salata verde si rosii. Ingrediente: 6 oua fierte 1 lingura de unt
sare piper 3-4 lingurite de mustar 1 lingura zeama de lamaie pentru
decor: 4 linguri smantana grasa…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
24 April 2013
Pulpa
de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi,
broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si
vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli
200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi
sare piper boabe şi măcinat 2-3 crengute rozmarin 50 ml vin rose
Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc
24 April 2013
Ciorba
de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii,
coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou,
sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
masline 2 3/4 cesti…
Read more »
Read more »
Dieta bogată în fibre previne cancerul de colon
24 April 2013
Aportul
de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi
pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi
este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este
subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini sunt cei care ştiu că un
consum redus de fibre…
Read more »
Read more »
Paine cu usturoi si rozmarin
24 April 2013
Retete
de post: Paine cu usturoi si rozmarin din: bagheta, usturoi, ulei de
masline, rozmarin verde si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 capatana de
usturoi ulei de masline rozmarin verde sare Mod de preparare: Curatam
usturoiul, îl pisam si îl presaram cu sare. Frecam cu ulei, turnand cate
putin pana cand obtinem o pasta.…
Read more »
Read more »
File de peşte cu varză de Bruxelles
24 April 2013
File
de peşte cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, sare, fileuri
de peste alb, amestec de mirodenii pentru peste, unt, ulei, otet
balsamic alb, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg varza de
Bruxelles sare 4 fileuri de peste alb (a 150 g) piper amestec de
mirodenii pentru peste 160 g unt 1…