marți, 7 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #14


Retete pentru Paste:

Somon cu oua la cuptor

29 April 2013
Somon_cu_oua_la_cuptorSomon cu oua la cuptor din: chifle, unt, somon afumat, oua si chives. Ingrediente: 6 chifle albe 25 g de unt, topit 6 felii de somon afumat sau marinat 6 oua medii cateva fire de chives tocate   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C. Taie partea superioară a chiflelor, apoi scoate cu grijă miezul…
Read more »

Dressing de marar

29 April 2013
Dressing_de_mararDressing de marar din: ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, zeama de lamaie, marar, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 100ml ulei de măsline extravirgin 2 linguri oţet de vin alb 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri mărar proaspăt tocat 1 lingură cozi de ceapă verde tocate 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper…
Read more »

Reteta zilei: File de somon cu sos de menta si busuioc

28 April 2013
File_de_somon_cu_sos_de_menta_si_busuioc_3File de somon cu sos de menta si busuioc din: file de somon, patrunjel, busuioc, menta, macris, capere, ansoa si ulei de masline.   Ingrediente: 3 buc file de somon 15g patrunjel 15g busuioc 3g menta 30g macris 21g capere 3 anșoa 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la…
Read more »

Stufat de miel cu vin

28 April 2013
Vegetable stew with curried almond sauceStufat de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, vin, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel 40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita făină 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri bullion  sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Colţunaşi cu piept de pui si spanac

28 April 2013
Coltunasi_cu_piept_de_pui_si_spanacColţunaşi cu piept de pui si spanac din: faina, oua, lapte, sare, piept de pui, ceapa, spanac, cascaval, margarina, ou, boabe de piper, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: pentru coltunasi: 800 g faina 4 oua 2-3 linguri lapte sare pentru umplutura: 400 g piept de pui fara os 1 ceapa mijlocie 400 g…
Read more »

Şalău cu legume la cuptor

28 April 2013
Salau_cu_legume_la_cuptorŞalău cu legume la cuptor din: salau, vanata, ardei dulce, dovlecel, ciuperci, rosii, ulei, unt, zeama de lamaie, ulei, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 1 şalău(1,5 kg) 1 vînătă 1 ardei dulce 1 dovlecel 5-6 ciuperci 2 roşii 3 linguri ulei 0,75 g unt Pentru marinată: zeama unei lămîi 3-4 linguri ulei 2…
Read more »

Friptura de miel in vin

28 April 2013
Friptura_de_miel_in_vinFriptura de miel in vin din: pulpa de miel, vin, otet, usturoi, mustar, unt, cimbru, rozmarin, tarhon, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 250 ml vin 2 linguri cu otet 10 catei de usturoi 2 linguri cu mustar 50 g unt cimbru rozmarin tarhon nucsoara sare   Mod de preparare: Curata usturoiul, piseaza…
Read more »

Ciorbă de pui de tară

28 April 2013
Ciorba_de_pui_de_taraCiorbă de pui de tară din: pui, cartof, morcovi, ceapa, radacina de telina, orez, ardei gras, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui de tara 1 cartof mare 2 morcovi 1 ceapa 1/2 raacina telina 1 lingura orez 1/2 ardei gras bors dupa gust cate o legatura de patrunjel si leustean sare   Mod…
Read more »

Stufat de miel cu patrunjel si tarhon

28 April 2013
Stufat_de_miel_cu_patrunjel_si_tarhonStufat de miel cu patrunjel si tarhon din: carne de miel, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, suc de rosii, vin alb, patrunjel, tarhon, sare si piper. Un clasic al bucatariei romanesti! Stufatul de miel este traditional pe mesele noastre la sarbatoarea pascala. Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpa, coasta) 2 morcovi 10 g ceapa…
Read more »

Oua umplute cu pate de pui si sunca

28 April 2013
Oua_umplute_cu_pate_de_pui_si_suncaOua umplute cu pate de pui si sunca din: oua, mustar, pate de pui, sunca, ulei, patrunjel, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 15 oua 50 g mustar 100 g pate de pui 100 g sunca ulei patrunjel proaspat suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Fierbem 14 oua, timp de 10…
Read more »

Fasole alba cu rosii si usturoi

28 April 2013
Fasole_alba_cu_rosii_si_usturoiRetete de post: Fasole alba cu rosii si usturoi din: fasole, rosii, ulei, usturoi, sare, piper si verdeata. Ingrediente:  1 pahar de fasole pentru fierbere (albă) 3 roşii medii coapte 2 linguri de ulei 3 căţei de usturoi sare piper măcinat 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt   Mod de preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin…
Read more »

Somon prajit cu smantana si sos

28 April 2013
Somon_prajit_cu_smantana_si_sosSomon prajit cu smantana si sos din: praz, usturoi, file de somon, ulei, sare, piper, portocale, limette, coriandru verde, wasabi si smantana. Ingrediente: 1 legătură praz 2 căței de usturoi 700 g filé de somon (fără piele) 3 linguri ulei sare piper 2 portocale 2 limette 1/2 legătură coriandru verde 1/2 linguriță wasabi 4 linguri…
Read more »

Tarta cu sparanghel

28 April 2013
Tarta_cu_sparanghelTarta cu sparanghel din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel, branza telemea, cascaval. Ingrediente: aluatul: 2 oua 50 g unt 50 ml iaurt 300 g faina sare umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g branza telemea 50 g unt 100 g cascaval   Mod de preparare: Preparăm aluatul. Frecăm untul cu…
Read more »

Costite de miel în crustă

28 April 2013
Costite_de_miel_în_crustaCostite de miel în crustă din: cotlete de miel, vin alb, pesmet, alune, boia, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 200 ml vin alb 200 g pesmet 50 g alune zdrobite 1 lingura cu boia 1 lingura cu patrunjel uscat ulei sare   Mod de preparare: Pune cotletele puţin sărate într-o…
Read more »

Reteta zilei: Creveti cu orez prajit

28 April 2013
Creveti_cu_orez_prajit_17Creveți cu orez prajit din: orez, morcovi, mazare, ceapa verde, usturoi, oua, sos de soia, ulei de susan, creveti, ulei de canola, piper, sare si ceapa verde.   Ingrediente: 4 cesti orez fiert 1 ceasca morcovi tocat ½ ceasca mazare 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi, tocat 2 oua 3 linguri de sos…
Read more »

Salată de pui cu crutoane

28 April 2013
Salata_de_pui_cu_crutoane.pngO reteta delicioasa de salata de pui cu:ceapa verde, crutoane, salata verde, rosii, cherry, ardei rosu, ardei verde, branza mozzarela, curry, sare, piper, rosii galbene, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, sare, piper, boia, mustar boabe, ulei de masline, lamaie, piept de pui. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 1 legătură ceapă verde 200 g crutoane…
Read more »

Ouă în aluat

28 April 2013
Oua_în_aluatOuă în aluat din: oua fierte, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ardei capia, sare si turmeric. Ingrediente: 10-15 oua fierte 480 g faina 310 ml lapte 65 g zahar 65 g unt topit 2 lingurite cu drojdie uscata 1 ou + 1 galbenus 1 ardei capia 1 lingurita cu sare 1 praf de turmeric  …
Read more »

Ciorba de miel cu tarhon

28 April 2013
Ciorba_de_miel_cu_tarhonCiorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare   Mod de preparare: Punem carnea la…
Read more »

Drob

28 April 2013
DrobDrob din: oua, ceapa verde, usturoi verde, ficatei de curcan, pipote de curcan, inimi de curcan, unt, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 6 fire ceapa vede 4 fire usturoi verde 400 g ficatei de curcan 500 g pipote de curcan 400 g inimi de curcan 150 g unt patrunjel proaspat marar proaspat…
Read more »

Piept de pui cu legume, lamaie si patrunjel

28 April 2013
Piept_de_pui_cu_legume.pngO reteta delicioasa de piept de pui: piept de pui, ulei de maslina, rozmarin, sare, ardei iute, sunca, usturoi, ceapa, telina, morcov, dovlecei, pasta de rosii, vin alb, ulei de masline, coaja de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 4 linguri ulei de măsline 1 lingură rozmarin uscat sare ardei iute măcinat…
Read more »

Tocanita cu vinete

28 April 2013
Tocanita_cu_vinete.pngO reteta delicioasa de tocanita cu: ardei capia, dovlecel, vinete, ceapa, rosii, ciuperci albe, suc de rosii, verdeata, sare, piper, smantana. Ingrediente: 3-4 ardei capia 2 dovlecei 2 vinete mari 1 ceapă 2 roşii bine coapte 50 g ciuperci albe de cultură 1 cană suc de roşii verdeaţă (reţeta cere busuioc, dar poţi încerca şi…
Read more »

Somon cu spanac si sos tartar

28 April 2013
Somon_cu_spanac_si_sos_tartarSomon cu spanac si sos tartar din: somon, ulei, spanac, smantana, capere, sare, piper si lamaie. Ingrediente: doua bucati de somon fara piele o lingura ulei 250 g spanac 2 linguri smantana cu putina grasime o lingurita capere sare piper o lamaie   Mod de preparare: Prăjeşte somonul pe grătar sau în tigaie, cu puţin…
Read more »

Reteta zilei:Friptura de miel cu fenicul

28 April 2013
Friptura_de_miel_cu_fenicul_2Friptura de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare, piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel.   Ingrediente: coaja de la 2 portocale 2 linguri semințe de fenicul prajite, tocate 1 lingura sare 1 1/2 lingurita de piper negru 1 lingura mustar Dijon 2 linguri de…
Read more »

Crema de ciocolata cu zmeura

28 April 2013
Crema_de_ciocolata_cu_zmeuraCrema de ciocolata cu zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt, miere si fulgi de ovaz. Ingrediente: 200 g ciocolata nu foarte amara (40% sau 50% cacao) 100 g zmeura proaspata sau congelata 500 g iaurt grecesc crmos 3 linguri miere doua linguri fulgi de ovaz su musli     Mod de preparare: Rupe ciocolata bucatele si…
Read more »

Pastrav cu bacon si fasole verde

28 April 2013
Peste_8Pastrav cu bacon si fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon afumat, rosie, ardei capia, lamai si patrunjel. Ingrediente: 4 bucata păstrăvi  ulei de prăjit sare grunjoasă 4 bucati usturoi 100 g mălai  piper măcinat cimbru uscat600 g fasole verde fideluta 4 linguri ulei de măsline  oţet…
Read more »

Retete de post: Risotto cu anghinare

28 April 2013
Risotto_cu_anghinareReteta de post: Risotto cu anghinare din: orez, anghinare, ceapa, rosii, unt, supa de pui, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300g orez 100g anghinare coapta din borcan 1 ceapa 2 rosii 75g unt 700ml supa de pui busuioc proaspat sare piper   Mod de preparare: Spalam ceapa si rosiile si le tocam marunt. Incingem jumatate…
Read more »

Vinete unguresti

28 April 2013
Vinete_unguresti.pngO reteta delicioasa de vinete: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 12 ardei graşi 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 5-6 roşii 1/2 ceaşcă ulei sare   Mod de preparare: Coci vinetele şi ardeii, le cureţi şi le rupi fâşii, după care le scurgi foar­te bine. Tai ceapa şi…
Read more »

Ghiveci macedonesc

28 April 2013
Ghiveci_macedonesc.pngO reteta delicioasa de ghiveci cu:orez, ardei rosu, varza, dovlecel, mazare, cartofi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, pesmet. Ingrediente: 200 g orez fiert 4 ardei, de preferat roşii 1 varză mică 1 dovlecel 200 g mazăre 3-4 cartofi 2 cepe 3-4 roşii 3-4 linguri ulei sare piper cimbru pătrunjel busuioc 2 linguriţe pesmet…
Read more »

Supa de somon cu lamaie si spanac

28 April 2013
Supa_de_somon_cu_lamaie_si_spanacSupa de somon cu lamaie si spanac din: file de somon, lamai, sare grunjoasa, ardei iute, ceapa, morcovi, ardei gras, spanac si crutoane cu unt. Ingrediente: 3 bucati file de somon 4 bucati lămâi  sare grunjoasă, piper măcinat 1 bucata ardei iute 2 bucati ceapă 2 bucati morcovi 1 bucata aedei gras 200 g spanac  crutoane cu unt   Mod de preparare:…
Read more »

Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru

28 April 2013
Friptura_de_miel_cu_ceapa_verde_mustar_si_cimbruFriptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru din: carne de miel, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, ulei, peste, mustar, cimbru, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg carne de miel pentru friptură (cotlet) 1 ceapă 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi verde 3 linguri ulei 4 linguri pesmet 4 linguri muştar 1 lingura cimbru 250-300 ml vin roşu sare piper…
Read more »

Iepuraşi din aluat

28 April 2013
Iepurasi_din_aluatIepuraşi din aluat din: oua, faina, zahar, drojdie, smantana, sare, apa, unt si ou. Ingrediente: o oua fierte pentru aluat: 300 g faina 2 linguri cu zahar 7 g drojdie uscata 230 ml smantana 1/2 lingurita cu sare 60 ml apa 2 linguri cu unt 1 ou   Mod de preparare: Pune untul, smântână şi…
Read more »

Reteta zilei: Sos de menta

28 April 2013
Sos_de_menta_2Sos de menta din: frunze de menta, zahar, apa si otet.   Ingrediente: 5 g de frunze proaspete de menta ½ lingurita de zahar 1 lingura de apa clocotita 2 linguri de otet     Mod de preparare: Se toaca marunt frunzele de menta și se pun intr-un castron mic. Se presara zahar deasupra. Se…
Read more »

Chec cu piure de banane si nuci

28 April 2013
Chec_cu_piure_de_banane_si_nuciChec cu piure de banane si nuci din: unt, faina integrala, bicarbonat de sodiu, banane, sirop de agave, oua, iaurt si nuci Ingrediente: putin unt, pentru uns tava 140 g faina integrala 100 g faina cate 1 lingurita bicarbonat de sodiu si praf de copt 300 g piure de banane, din banane foarte coapte 4…

Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel

28 April 2013
Peste_6Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel din: file de somon, vin, lamai, rozmarin verde, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel, sos de mustar cu hrean, piper si sare. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce 2-3 lamai 1 crenguta rozmarin verde 2 bucheţele sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi 50 g unt 4 roşii 1 legatura pătrunjel…
Read more »

Ciorbă de mărar

28 April 2013
Supa si ciorbeCiorbă de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare, condimente, zahar si otet. Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1 pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana sare condimente de legume putin zahar otet   Mod de preparare: Tai mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. Presari…
Read more »

Sote de spanac cu friptura de miel

28 April 2013
Sote_de_spanac_cu_friptura_de_mielSote de spanac cu friptura de miel din: carne de miel, spanac, rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel (cotlet sau pulpă) 700-800 g spanac proaspăt curăţat 2-3 roşii 3-4 căţei de usturoi 75 g unt 1 lingura pesmet 1-2 linguri ulei  sare  piper   Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape…
Read more »

Cornete cu branza si somon afumat

28 April 2013
Cornete_cu_-branza_si_-somon_afumat.pngO reteta delicioasa de cornete cu: foi de lasagna, branza de vaci, smantana, zeama de lamaie, somon afumat. Ingrediente: 5-6 foi de lasagna (din comerţ) 300 g brânză de vaci proaspătă 3 linguri de smântână 1 lingură zeamă de lămâie 10 felii de somon afumat   Mod de preparare: Condimentezi cu sare şi piper după…
Read more »

Reteta zilei: Pere insiropate

27 April 2013
Pere_insiropate_7Pere insiropate din: pere, baton de scortisoara, anason, nucsoara, ghimbir, zahar pudra, miere, vin rosu si lamaie.   Ingrediente: 4 pere 1 baton de scortisoara 4 cuișoare 1 stea anason ½ lingurita nucsoara rasa ½ bucata de ghimbir 250g zahar pudra 50g miere 750ml vin rosu ¼ lamaie   Mod de preparare: Curati perele de…
Read more »

Peşte dobrogean

27 April 2013
Peste_dobrogeanPeşte dobrogean din: peste, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, pasta de rosii, lamai, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1-2 pesti (circa 2 kg) 4 ardei grasi 3-4 rosii 2 capatani de usturoi 200 ml ulei 50 g pasta de rosii 2-3 lamai 100 ml vin alb sec patrunjel verde sare piper…
Read more »

Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon

27 April 2013
Sufleu_de_cartofi_cu_rozmarin_si_baconSufleu de cartofi cu rozmarin si bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmarin, ardei iute, mustar de Dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 8 felii bacon 450 ml smantana 300 ml lapte 2 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 1 ardei iute 1 lingura mustar de Dijon 1 radacina de telina (500 g) 600 g…
Read more »

Cuiburi de ciuperci

27 April 2013
Cuiburi_de_ciuperciCuiburi de ciuperci din: ciuperci, oua, cascaval, ulei de masline, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 ciuperci mari 4 oua medii 2 linguri cu cascaval 1 lingura cu ulei de masline ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Clăteşte ciupercile sub jet de apă rece şi curăţă-le de pieliţe şi codiţe. Aşază-le în…
Read more »

Mâncărică dobrogeană de ardei cu brânză

27 April 2013
Mâncarica_dobrogeana_de_ardei_cu_brânzaMâncărică dobrogeană de ardei cu brânză din: ardei copti, rosii, telemea de vaca, oua. Ingrediente: 12 ardei copti 8 rosii sau 2 borcane rosii in bulion sau in suc prorpiu 300 g telemea de vaca 4 oua   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi de coajă şi îi dai deoparte, să se scurgă de…
Read more »

Salată de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde

27 April 2013
Salata_de_pui_cu_bacon_mazare_tarhon_si_ceapa_verdeSalată de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde din: bacon, mazare, avocado, friptura de pui, telina apio, tarhon, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, mustar dijon si zahar. Ingrediente: 2 felii de bacon mai slab, prajite 100 g mazare proaspata sau decongelata 1 avocado mare, taiat cubulete 100 g fritpura de…
Read more »

Miel în sos de vin, cu legume la grătar

27 April 2013
MielMiel în sos de vin, cu legume la grătar din: pulpa de miel, ceapa, ardei iute, vin, ulei de masline, foaie de dafin, ardei, vanata si rosii. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 3 cepe taiate julien 2 ardei iuti 1 pahar cu vin 5 linguri ulei de masline 1 foaie de dafin 2 ardei…
Read more »

Pachetele cu varza si costita

27 April 2013
Pachetele_cu_varza_si_costitaPachetele cu varza si costita din: oua, unt, smantana, faina, sare, varza acra, costita, ulei si piper. Ingrediente: 4 oua 125 g unt topit 160 ml smantana 600 g faina 1 lingurita cu sare 1/2 varza acra 300 g costita ulei piper   Mod de preparare: Amestecă ouăle cu untul, smântână şi sarea. Cerne făina…
Read more »

Cocktail cu campari si sampanie

27 April 2013
Cocktail_cu_campari_si_sampanieCocktail cu campari si sampanie din: sampanie si campari. Ingrediente: 10 cl champagne brut 2 cl Campari       Mod de preparare: Turnati sampanie si Campri intr-un flute pentru sampanie. Amestecati ustor cu ajutorul unei linguri de amestecat, top de 2-3 secunde. Serviti imediat.  
Read more »

Tarta cu spanac si mozzarella

27 April 2013
Tarta_cu_spanac_si_mozzarellaTarta cu spanac si mozzarella din: spanac, oua, mozzarella, ricotta, frunze de oregano, sare, piper, margarina, apa, otet si faina. Ingrediente: 500 g spanac 7 oua 80 g mozzarella/parmezan 400 g ricotta frunze de oregano sare piper pentru aluat: 1 pachet de margarina 7 linguri cu apa 1 lingura cu otet 350 g faina  …
Read more »

Drob de miel cu cimbru si oregano

27 April 2013
Drob_de_miel_cu_cimbru_si_oreganoDrob de miel cu cimbru si oregano din: carne de miel, organe de miel, prapure de miel, franzela, ceapa verde, patrunjel, marar, morcovi, unt, sare, piper, cimbru, oregano si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel  organe de miel 1 prapure de miel sau 1 gălbenuş şi o lingură de pesmet 1 felie franzelă 2 legaturi ceapă verde 3 ouă…
Read more »

Reteta zilei: Tocanita de miel cu cartofi

27 April 2013
Tocanita_de_miel_cu_cartofi_10Tocanita de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul, sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee, iaurt, zahar, ulei si cartofi.   Ingrediente pentru marinata: 500g carne de miel, taiata bucati 1/4 lingurita papaya verde 1/4 lingurita…
Read more »

Răitasi

27 April 2013
RaitasiRăitasi din: faina, drojdie, lapte, oua, sare, zahar, ulei, zahar pudra si smantana. Ingrediente: 1 kg faina 1 plic drojdie uscata 300-350 ml lapte 2 oua batute spuma 1 lingurita de sare 4-5 linguri zahar ulei, untura sau margarina zahar pudra 300 g smantana   Mod de preparare: Cerni făina într-un vas şi, în mijloc,…
Read more »

Supa de pasare cu legume si taitei de casa

27 April 2013
Supe_1Supa de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa, cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau 4-5 fire/frunze de patrunjel 1 felie de radacina de telina…
Read more »

Salata cu pastrav afumat si cartofi

27 April 2013
Salata_cu_pastrav_afumat_si_cartofiSalata cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar, capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline extravirgin si zahar. Ingrediente: 800 g de cartofi, necuratati de coaja 1 lingura de otet de vin rosu 2 lingurite de marar, tocat marunt 1 lingura cu capere mici in saramura,…
Read more »

Tarta cu spanac si tofu

27 April 2013
Tarta_cu_spanac_si_tofuRetete de post: Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina, apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: blat: 225 g faina integrala sare 115 g margarina de la frigider circa 2 linguri apa rece umplutura: 450 g spanac proaspa oparit si tocat 2 linguri…
Read more »

Mancare macedoneasca

27 April 2013
Mancare_macedoneasca.pngO reteta delicioasa de mancare macedoneasca cu:cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveti murati, masline, oua, mustar, ulei, oua, salam picant, sare, mustar. Ingrediente: 3  cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură de muştar 1 ceaşcă mare de ulei 2 ouă crude…
Read more »

Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru

27 April 2013
Costite_de_miel_cu_boia_iute_rozmarin_si_cimbruCostite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru din: costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, rozmarin, boai iute, piper, usturoi, vin si frunze de leustean. Ingrediente: 1.5 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei  sare  piper  cimbru  rozmarin  boia iute  piper roşu şi alb zdrobit 1 căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt 1 cana vin alb…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado

27 April 2013
Salata_cu_piept_de_pui_ridichi_fasole_neagra_si_avocado_10Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado din: pui, fasole neagra, avocado, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde, coriandru, sare, piper, ulei de masline, maioneza, chimen si sos tabasco.   Ingrediente: 2 cesti cuburi de pui fiert 1 cutie fasole neagra, clatita și scursa 2 avocado, decojite si taiate cubulete 1 lingura…
Read more »

Chiftelute de sfecla

27 April 2013
Chiftelute_de_sfecla.pngO reteta delicioasa de chiftelute cu:sfecla, branza de vaci, pesmet, unt. Ingrediente: 1 sfeclă mare 200 g brânză de vaci 100 g pesmet 100 g unt   Mod de preparare: Speli sfecla şi o fierbi în coajă. Când e fiartă, cureţi sfecla şi o dai prin râzătoare sau o pasezi prin sită. Inăbuşi sfecla în…
Read more »

Rosii umplute cu peste si orez

27 April 2013
Rosii_umplute_cu_peste.pngO reteta delicioasa de rosii umplute cu: peste alb, orez, ceapa, ulei, patrunjel, iaurt, sare. Ingrediente: 150 g peşte slab 3 roşii 2 linguri orez 1/2 ceapă 1 linguriţă ulei 2-3 fire pătrunjel 2 linguri iaurt sare   Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi în apă cu sare. Separat, fierbi orezul cu 1 ceaşcă…
Read more »

Paine cu ierburi

27 April 2013
Paine_tip_Wassa.pngO reteta delicioasa de paine cu: apa, faina integrala, tarate de grau, cereale, sare, ulei de masline, drojdie, seminte de in, susan, ierburi Provence. Ingrediente: 300 ml apă caldă 2 căni făină integrală 2 căni tărâţe de grâu 3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară) 1 lingură sare 3 linguri ulei de măsline 1 cub drojdie…
Read more »

Ciorba de miel cu smantana, bors si legume

27 April 2013
Ciorba_de_miel_cu_smantana_si_borsCiorba de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina, albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors. Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei gras rosu 2 cepe 3 oua 300 gr smantana 1 legatura leustean 1 litru de bors   Mod de…
Read more »

Banita olteneasca

27 April 2013
Banita_olteneasca.pngO reteta delicioasa de banita olteneasca cu: faina, oua, sare, apa, branza dulce, zahar pudra. Ingrediente aluat: 1 kg făină 1 ou sare apă cât cuprinde pentru un aluat potrivit de întins Ingrediente umplutură: 5-6 ouă 1 kg brânză dulce sau sărată 100-150 g untură 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Pui făina…
Read more »

Tocanita de gulii cu tomate

27 April 2013
Tocanita_de_gulii_cu_tomate_thumb.jpgO reteta delicioasa de tocanita cu:gulii, ceapa, morcov, ulei, rosii, sare, zahar, piper, frunze de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 6 gulii medii ca mărime 1 ceapă 1 morcov 100 ml ulei + 50 ml pentru sos 5-6 roşii medii 1 linguriţă sare 1 lingură zahăr piper 2 frunze de dafin pătrunjel verde   Mod de…
Read more »

Pulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel

27 April 2013
Pulpa_de_miel_umpluta_cu_ficat_de_pasare_si_mielPulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel din: pulpa de miel, ficate de pasare, ficat de miel, usturoi, ceapa, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel 1-2 legaturi ceapă 1-2 legaturi usturoi 1 legatura mărar…
Read more »

Ciorba de varza cu costita de porc

27 April 2013
Ciorba_de_varza_cu_costita_de_porc.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: varza, ceapa, ardei gras, rosii, telina, costita de porc, ulei. Ingrediente: 1 varză de 2 kg 1 ceapă mare 4-5 ardei graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de porc 1 cescută mică cu ulei   Mod de preparare: Costiţa, tăia­tă, spălată, o pui în…
Read more »

Reteta zilei: Supa de roşii

27 April 2013
Supa_de_rosii_4Supa de rosii din: ceapa, usturoi, rosii, supa de pui, suc de rosii, cimbru, foaie de dafin, busuioc, zahar, ulei de masline.   Ingrediente: 140g ceapa 2 catei de usturoi 750g rosii 400ml supa de pui 600ml suc de rosii 1 crenguta de cimbru 1 foaie de dafin 4 crengute de busuioc 2 lingurițe de…
Read more »

Tort din orez si budinca

27 April 2013
Tort_din_orez_si_budinca.pngO reteta delicioasa de tort cu:lapte, zahar, sare, orez, unt, budinca de cacao, rom, nuci, dulceata de visine, nuca de cocos. Ingrediente: 1,25 I lapte dulce 6 linguri de zahăr 1 vârf cuţit de sare 20 g orez 50 g unt 2 plicuri budincă de cacao 1 esenţă de rom câteva nuci 4-5 linguri de…

Budinca de gutui

27 April 2013
Budinca_cu_gutui.pngO reteta delicioasa de budinca cu:gutui, alune, budinca, lapte, franzela, lamaie, zahar pudra, unt, oua, pesmet. Ingrediente: 4 gutui frumoase, sănătoase 100 g alune prăjite 1 cană lapte 1/2 franzelă 1 lămâie 1 cană zahăr pudră 2 linguri unt 6 ouă 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Speli gutuile şi le fierbi în apă…
Read more »

Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei

27 April 2013
Pulpa_de_miel_la_tava_cu_ceapa_si_ardeiPulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei din: pulpa de miel, usturoi, ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 2 legaturi usturoi 1 legatura ceapă 1-2 linguri pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei roşii  sare  piper  cimbru  rozmarin 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Se spală carnea de miel, se şterge…
Read more »

Supa de mere cu telina si patrunjel

27 April 2013
Supa_de_mere.pngO reteta delicioasa de supa cu:mere, telina, patrunjel, sare, zahar, ou. Ingrediente: 1 legătură ţelină 1 legătură pătrunjel 4-5 mere sare zahăr 1 ou   Mod de preparare: Pui apă la fiert, presari sare şi zahăr după gust, iar când fierbe, adaugi o legătură de ţelină şi una de pătrunjel, spălate, între timp, speli merele,…
Read more »

Tocanita cu faina de porumb si carne de porc

27 April 2013
Tocanita_cu_faina_de_porumb.pngO reteta delicioasa de tocanita cu:carne de porc, branza de oi, usturoi, faina de porumb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc mai grasă 100 g brânză de oi sărată 2 căciuli de usturoi 1 kg făină de porumb 100 ml ulei sau 2 linguri de untură sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Budinca cu fructe de padure

26 April 2013
Budinca_cu_fructe_de_padure_11Budinca cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt.   Ingrediente: 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre, mure) 900g zahar pudra 400g brioșe 1 lingura unt topit   Mod de preparare: Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie la foc mediu, se amesteca cu grija pana cand se…
Read more »

Pască de ciocolată

26 April 2013
Pasca_de_ciocolataPască de ciocolată din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte dulce, zahar vanilat si unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt pentru umplutura: 100 g ciocolata 2 linguri…
Read more »

Cocktail Polly Special

26 April 2013
Cocktail_Polly_SpecialCocktail Polly Special din: scotch whisky, grepfrut si curacao triple sec. Ingrediente: 3 cl scotch whisky 3 cl suc de grepfrut stors 1 cl curacao triple sec     Mod de preparare: Puneti ingredientele in partea de jos a shakerului. Adaugati partea superioara a shakerului si agitati cu putere timp de 8-10 secunde. Filtrati deasupra…
Read more »

Rosii la cuptor cu prosciutto

26 April 2013
Rosii_la_cuptor_cu_prosciuttoRosii la cuptor cu prosciutto din: spanac, rosii cherry, ulei de masline, otet de vin rosu, miere, mozzarella, prosciutto, sare si piper. Ingrediente: 2 maini spanac proaspat 12 rosii cherry 8 linguri ulei de masline 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura miere 200 g mozzarella 8 felii sunca crud uscata sare piper  …
Read more »

Chiftelute cu oua

26 April 2013
Chiftelute_cu_ouaChiftelute cu oua din: oua, carnati, carne de porc, faina, pesmet, sos worcestershire, pudra de mustar, patrunjel, nucsoara, ulei si sare. Ingrediente: 12 oua 500 g carnati de calitate 300 g carne de porc tocata 85 g faina 200 g pesmet 2 lingurite cu sos Worcestershire 1 lingurita cu pudra de mustar 5 linguri cu…
Read more »

Cornuleţe fragede

26 April 2013
Cornulete_fragedeCornuleţe fragede din: smantana, margarina, faina, coaja de lamaie, coaja de portocale, marmelada, banza de vaci, zahar. Ingrediente: 6 linguri smantana 300 g margarian 50 g faina coaja de lamaie sau portocala pentru umplutura: 1 borcan de marmelada 200 g branza de vaci sau 250 g nuci optional: 1 ou si zahar dupa gust 100…
Read more »

Piept de pui cu sos de gorgonzola

26 April 2013
Retete_1Piept de pui cu sos de gorgonzola din: piept de pui, gorgonzola, ulei, smantana si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g gorgonzola 50 ml ulei 2 linguri smantana de gatit sare   Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai cubuleţe şi îl rumeneşti în cele 50 ml ulei cu puţină sare. Separat,…
Read more »

Pulpe de miel cu condimente la cuptor

26 April 2013
Pulpe_de_miel_cu_condimente_la_cuptorPulpe de miel cu condimente la cuptor din: pulpe d emiel, vin alb, ulei, piper cayenne, patrunjel, busuioc, coriandru, condimente, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel 400 ml vin alb sec de calitate ulei 1 lingura de piper cayenne patrunjel busuioc coriandru condimente friptura de miel sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Papanaşi cu urdă, la cuptor

26 April 2013
Papanasi_cu_urda_la_cuptorPapanaşi cu urdă, la cuptor din: urda, oua, zahar vanilinat, zahar pudra, gris, ulei, smantana, dulceata de visine si sare. Ingrediente: 400 g urda proaspata 2 oua 5 plicuri zahar vanilinat 1-2 linguri zahar pudra 2 linguri gris ulei pentru tava smantana dulceata de visine sare   Mod de preparare: Amesteci urda cu ouăle, zahărul…
Read more »

Dorada umpluta cu ceapa

26 April 2013
Dorada_umpluta_cu_ceapaDoradă umplută cu ceapă din: dorada, lamaie, sare, piper, ceapa, chimen, unt si oregano. Ingrediente: 4 dorede mici 1 lamaie sare piper 4 cepe mijlocii 1 lingurita chimen 30 g unt 2 fire de oregano   Mod de preparare: Se ung peştii cu suc de lămâie; se sărează şi se pberează pe dinăuntru şi pe…
Read more »

Ciorbă cu carne de oaie si legume

26 April 2013
Ciorba_cu_carne_de_oaie_si_legumeCiorbă cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov, ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente:  1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe 1 morcov 1 ardei dulce 1 ardei iute 0,5 de pahar de crupe de grîu…
Read more »

Reteta zilei: Peste la tigaie in unt

26 April 2013
Peste_la_tigaie_in_unt_3Peste la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite.…
Read more »

Dieta South Beach (Dieta SOUTH BEACH te scapă de kilogramele în plus mâncând pe săturate)

26 April 2013
Dieta3Pentru ca autorul acestei diete este doctorul cardiolog american Arthur Agatson. Acesta a observat in timpul tratarii pacientilor sai ca unul din efectele secundare ale terapiei sale este scaderea semnificativa in greutate. Cartea lui The South Beach Diet a fost un bestseller si s-a vandut in peste 5 milioane de exemplare, facindu-l celebru. Cum functioneaza…
Read more »

Miel in stil indian

26 April 2013
Miel_in_stil_indianMiel in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper alb usturoi ghimbir coaja de lamaie busuioc 2 linguri ulei…
Read more »

Plăcintă cu cremă (Cremşnit)

26 April 2013
CremsnitPlăcintă cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar tos, lapte si baton de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina 1 lingura otet 1 lingurita ulei sifon cat cuprinde putina sare pentru crema: 6-7 oua 1 1/2 pahar zahar tos 5 linguri faina 1 l lapte 1 baton de vanilie…
Read more »

De Florii se mănâncă peşte

26 April 2013
Retete cu peste:   Reteta zilei: Scoici in sos de bere Scoici in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.   Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de bere…
Read more »

Salata de curcan cu taitei

26 April 2013
Salata_de_curcan_cu_taiteiSalata de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi. Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire 2 morcovi, dati…
Read more »

Miel la ceaun, fiert în zer

26 April 2013
MielMiel la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei. Ingrediente: 1 miel (de 9-10 kg) 1-2 ceapa 2 l vin rosu 1/2 kg usturoi 150 g condiment de legume foi de dafin sare piper 3 l zer 1 l ulei  …
Read more »

Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza

26 April 2013
Salata_de_peste_cu_ceapa_rosie_si_maionezaSalată de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat, mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1 mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri cu iaurt gras 2 cartofi fierti 1 morcov fiert 2…
Read more »

Friptura de miel cu usturoi la cuptor

26 April 2013
Friptura_de_miel_cu_usturoi_la_cuptorFriptura de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi dafin…
Read more »

Reteta zilei: Sos de maioneza

26 April 2013
Sos_de_maioneza_2Sos de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon, sare, ulei si suc de lamaie.   Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1 lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de sare 150ml ulei 1 lingurita de suc ​​de lamaie     Mod de prepare: Intr-un…
Read more »

Mini Quiche

26 April 2013
Mini_QuicheMini Quiche din: oua, ceapa rosie, lapte, branza cheddar, ceapa verde, unt, sare, piper, unt, branza telemea si faina. Este o gustare simpla si delicioasa. Ingrediente: 8 oua 1 ceapa rosie 250 ml lapte 200 g branza cheddar 5 fire de ceapa verde 1-2 linguri cu unt sare piper pentru aluat: 250 g unt 250…
Read more »

Bors cu carne de porc si varza

26 April 2013
Supe_1Bors cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii 4-5 căţei de usturoi…
Read more »

Miel copt cu salvie şi rozmarin

26 April 2013
Miel_copt_cu_salvie_si_rozmarinMiel copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat, cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de rozmarin sare după gust pentru sosul de ierburi: o legătură de salvie…
Read more »

Souvlaki de porc

26 April 2013
Souvlaki_de_porcSouvlaki de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente:  600 g filé de porc 2–3 căței de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri oregano sucul de la 2 lămâi sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Plachie de crap cu mamaliga

26 April 2013
Retete_5Plachie de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare, piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura faina sare piper 1 pahar bors 1 legatura patrunjel 1 pahar apa   Mod de preparare:…
Read more »

Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel

26 April 2013
Gratar_cu_carne_de_vita_porc_pui_si_coaste_de_mielGratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare, piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…
Read more »

Retete de post: Supa de ciuperci cu paste

26 April 2013
Supa_de_ciuperci_cu_pasteSupa de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g ciuperci 100g paste de diverse forme sare piper ulei   Mod de preparare: Intr-o oala inalta, incingem trei linguri de ulei in care prajim ceapa tocata marunt timp de 1 minut. Adaugam…
Read more »

Rulouri din clătite cu somon afumat si oua

26 April 2013
Rulouri_din_clatite_cu_somon_afumat_si_ouaAperitive: Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru clatite: 3 oua 1 cana cu…

Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi

26 April 2013
Coaste_de_miel_la_cuptor_cu_cartofi_2Coaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.   Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline 2 rosii, injumatațite Coste de miel 2…
Read more »

Coaste de ied cu mazare si mamaliga

26 April 2013
MielCoaste de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie, ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin, maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2 buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde 1 buc. catel usturoi 2 linguri ulei 100 ml vin…
Read more »

Tartar de capsune

26 April 2013
Capsune2Tartar de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa, fructoza, seminte de anason si capsune. Ingrediente: coaja rasa fin de la 2 portocale coaja rasa fin de la 1 lamaie 1 lingura cu vin alb sec 10 cl apa 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra) 2 seminte…
Read more »

Tocăniţă de pui si fasole albă

26 April 2013
Tocanita_de_pui_si_fasole_albaTocăniţă de pui si fasole albă din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1 foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii…
Read more »

Salata de oua cu branza si sunca

26 April 2013
Salata_de_oua_cu_branza_si_suncaSalata de oua cu branza si sunca din: oua, ardei gras, branza telemea, sunca, smantana, biscuiti sarati, codite de ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 oua 1 ardei rgas rosu 100 g branza telemea 100 g sunca 1-2 linguri cu smantana biscuiti sarati (figurine) codite de ceapa sare piper ulei   Mod de…
Read more »

Cartofi cu carne de miel la cuptor

26 April 2013
Cartofi_cu_carne_de_miel_la_cuptorCartofi cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu   Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu glazura de unt de arahide

25 April 2013
Tort_cu_glazura_de_unt_de_arahide_19Tort cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra, smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal, zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru…
Read more »

Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume

25 April 2013
Rulouri_de_sunca_cu_maioneza_si_legumeAperitive: Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi, morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc (curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…
Read more »

Tocană cu jumări

25 April 2013
Tocana_cu_jumariTocană cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare. Ingrediente: 1 kg faina de lamai 3 l apa 250 g carnati afumati 150 g slanina afumata 1 capatana de usturoi…
Read more »

Tartine franţuzeşti

25 April 2013
Tartine_frantuzestiTartine franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata de vanilie. Ingrediente: 200 g compot de coacaze negre 3 linguri zahar pudra 1 lingurita suc de lamaie 1 priza coaja de lamaie rasa 8 felii paine toast 3 oua 8…
Read more »

Paine umpluta cu carne de miel

25 April 2013
Paine_umpluta_cu_carne_de_mielPaine umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri, sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper si salata verde. Ingrediente:  300 g faina 100 g unt 30 g drojdie 200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Read more »

Placinta cu zahar

25 April 2013
Placinta_cu_zaharPlacinta cu zahar din: faina, smantana, oua, zahar pudra, unt si sare. Ingrediente: 300 g faina 150 ml smantana 4 oua 100 g zahar pudra unt un praf sare   Mod de preparare: Făina cernută se aşază pe masă sub formă de movilă. în mijloc se pun două ouă, smântână, jumătate din cantitatea de zahăr…
Read more »

Retete de post: Tocanita de legume

25 April 2013
Tocanita_de_legumeReteta de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi, cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curatam legumele si…
Read more »

Ciorbă de cartofi cu ouă întregi

25 April 2013
Supe_2Ciorbă de cartofi cu ouă întregi din: cartofi, ceapa, oua, orez, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, patrunjel verde, leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4 oua 3 linguri de orez 1 morcov 1 ardei gras 1 radacina patrunjel 3 linguri pasta de tomate bors, dupa gust…
Read more »

Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor

25 April 2013
Image: 23197, Credit line: profimedia.czCarne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor din: costite de miel, ceapa, lamai, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin. Ingrediente: 800 g costiţe de miel 1 ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri ulei sare piper cimbru busuioc 600 g cartofi 1 cana vin alb dulce Mod de preparare: Costiţele de miel se condimentează cu sare, piper,…
Read more »

Pâine albă cu lapte

25 April 2013
Paine_alba_cu_laptePâine albă cu lapte din: faina, amidon, sare, drojdie, zahar tos, unt, lapte. Ingrediente:  500 g făină 30 g amidon 2 lingurițe sare 1 linguriță drojdie uscată 1 linguriță zahăr tos 30 g unt moale lapte unt pentru uns forma   Mod de preparare: Se amestecă într-un castron făina cu sarea și amidon și se…
Read more »

Medalion de gaina

25 April 2013
Medalion_de_gainaMedalion de gaina din: gaina, sos alb, conic, condimente, aspic, castron de maioneza, salata a la russe, ceapa, morcov, telina, rondele de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina 1 castron potrivit, plin cu sos alb 1 paharel coniac condimente, dupa preferinta aspic 1 castron de maioneza 1 castron de salata a la russe…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu mazare si capsuni

25 April 2013
Salata_cu_mazare_si_capsuni_6Salata cu mazare si capsuni din: salata verde, mazare, capsuni, fulgi de dovleac si suc de rosie. Ingrediente: 1 salata verde 1 cana de mazare ½ kg capșuni proaspete ⅓ ceașca fulgi de dovleac Suc de rodie   Mod de preparare: Spalati si uscati frunzele de salata. Rupeti frunzele si puneti intr-un bol mare. Adaugati…
Read more »

Salata de vinete si rosii cherry cu dressing de menta si ardei iute

25 April 2013
Salata_de_vinete_si_rosii_cherry_cu_dressing_de_menta_si_ardei_iuteSalata de vinete si rosii cherry cu dressing de menta si ardei iute din: vinete, ulei de masline extravirgin, lipie, rosii cherry, salata, salote, branza de capra, otet balsamic, frunze de menta si ardei iute. Ingrediente: 2 vinete 1 lingura ulei de masline extravirgin 2 bucati de lipie sau pita 175 g de rosii cherry,…
Read more »

Papricaş de pui cu mămăliguţă

25 April 2013
Papricas_de_pui_cu_mamaligutaPapricaş de pui cu mămăliguţă din: pui, slanina afumata, ceapa, ulei, boai dulce, vin, smantana, lamaie, boabe de cuisoare, condimente, cartofi. Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 kg 100 g slanina afumata 2 cepe 2 linguri ulei 50 g boia dulce 1 pahar vin alb 3 linguri smantana 1/2 lamaie 2 boabe de cuisoare condimente,…
Read more »

Sufleu de caşcaval cu castraveti murati

25 April 2013
Sufleu_de_cascaval_cu_castraveti_muratiSufleu de caşcaval cu castraveti murati din: unt, pesmet, cascaval, castarveti murati, ceapa, zeama de la castarveti, sare, piper si maioneza. Inrgediente: 70 g unt moale 110 g pesmet 400 g cascaval 2 castraveti murati 1 ceapa 2 lingurite zeama de la castarveti sare piper 180 g maioneza   Mod de preparare: Se unge o…
Read more »

Drob de pui cu ciuperci si verdeata

25 April 2013
Drob_de_pui_cu_ciuperci_si_verdeataDrob de pui cu ciuperci si verdeata din: pui, franzela inmuiata in lapte, oua, ciuperci, unt, ceapa, vin, verdeata, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 pui mare (1,500 kg) 3 felii franzela inmuiata in lapte 5 oua 300 g ciuperci 100 g unt 2 cepe 200 ml vin verdeata sare piper 100 ml ulei  …
Read more »

Bors de cocos cu taitei de casa

25 April 2013
Supe_1Bors de cocos cu taitei de casa din: carne de cocos, morcovi, telina, patrunjel, telina, ceapa, ardei, suc de rosii, bors, patrunjel, leustean, sare, ou, faina. Ingrediente: carne de cocos (maruntaie: aripi, spata cu gat) 2 morcovi 1 bucatica telina 1 raadcina patrunjel 1 ceapa 2 ardei 200 ml suc de rosii 1 l bors…
Read more »

Tartă cu merisoare, nuci si scortisoara

25 April 2013
Tarta_cu_merisoare_nuci_si_scortisoaraTartă cu merisoare, nuci si scortisoara din: unt, zahar vanilinat, zahar pudra, oua, sare, faina, pesmet, praf de copt, lapte, mar, scortisoara, merisoare, nuci, suc de lamaie, compot de merisoare si zahar pudra. Ingrediente: 150 g unt moale 1 plic zahar vanilinat 100 g zahar pudra 2 oua 1 praf de sare 200 g faina…
Read more »

Reteta zilei: Ciabatta cu legume coapte

25 April 2013
Ciabatta_cu_legume_coapte_5Ciabatta cu legume coapte din: vanata, ardei rosu, dovlecel, ceapa rosie, rosii cherry, usturoi, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si paine ciabatta.   Ingrediente: 1 vanata, taiata bucati 1 ardei rosu, taiat bucati 1 zuchini, taiat bucati 1 dovlecel, taiat bucati 1/2 ceapa rosie, taiata felii subtiri 1/2 cana rosii cherry 6…
Read more »

Salata cu telina si mere

25 April 2013
Salata_cu_telina_si_mereSalata cu telina si mere din: telina, mere, morcovi, suc de lamaie, zahar si sare. Ingredinete: 1 telina mare 2 mere 3 morcovi suc de la o lamaie 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Spalam si curatam merele si legumele. Le dam pe razatoarea mare. Preparam sosul: amestecam sucul de lamaie…
Read more »

Pizza cu blat de mălai

25 April 2013
Pizza_cu_blat_de_malaiPizza cu blat de mălai din: malai, faina, apa, drojdie, ulei de masline, zahar, ceapa verde, masline, branza de vaci, rosii, oua, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1/4 kg malai 400 g faina 350 ml apa 30 g drojdie 2-3 linguri ulei de masline putin zahar 1 legatura ceapa verde 200 g masline taiate feliute…
Read more »

Pui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi

25 April 2013
Pui_pe_sticla_cu_cartofi_si_sos_de_usturoiPui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi din: pui, ulei, condimente, cartofi, ulei, smantana, usturoi, sare, mustar, ulei si piper. Ingrediente: 1 pui de 1-1,5 kg ulei pentru uns condimente, dupa preferinta 1 kg cartofi 300 ml ulei pentru sos: 1 cutie cu smantana sau 150 g sos de rosii cativa catei de…
Read more »

Costite de miel la cuptor cu garnitura de legume

25 April 2013
Costite_de_miel_la_cuptor_cu_garnitura_de_legumeCostite de miel la cuptor cu garnitura de legume din: costite de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, morcovi, telina, pastarnac, unt si vin rosu. Ingrediente: 8 costiţe miel 1-2 legaturi ceapă 1 legatura usturoi 3-4 lingurite ulei de măsline sare piper rozmarin 1 praf cimbru Pentru garnitură 2-3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 cubuleţ unt 1 cana vin roşu…
Read more »

Salată cu peşte si ardei capia

25 April 2013
Salata_cu_peste_si_ardei_capiaSalată cu peşte si ardei capia din: ton in ulei, ardei capia, ceapa, usturoi, rosii, ardei iute, otet balsamic, sos de soia, salata verde, cimbru si bagheta. Ingrediente: doua conserva de ton in ulei 3 ardei capia o ceapa 2 catei de usturoi doua rosii un ardei iute mic o lingura cu otet balsamic o…
Read more »

Chiftelute cu spanac

25 April 2013
Chiftelute_cu_spanacChiftelute cu spanac din: spanac, unt, ceapa, oua, faina, lapte, ceapa verde, sare, piper, pesmet si ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat 50 g unt 1 ceapă 2 ouă 140 g făină 120 ml lapte 1 legătură ceapă verde sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze spanacul și se…
Read more »

Cotlete de porc cu piure de cartofi

25 April 2013
Cotlete_de_porc_cu_piure_de_cartofiCotlete de porc cu piure de cartofi din: cotlet de porc, pulpa de porc, mazare, morcovi, piper, patrunjel, cartofi, unt, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 250 g pulpa de porc 100 g mazare din conserva 100 g morcovi piper 1 legatura patrunjel 750 g cartofi 30 g unt 100 ml…
Read more »

Ruladă de pasăre

25 April 2013
Rulada_de_pasareRuladă de pasăre din: pui, sare, piper, oua, fasole verde, morcov, chimen macinat, ulei, unt, supa de pui si verdeata. Ingrediente: 1 pui (circa 1,3 kg) sare piper 4 oua fierte 100 g fasole verde 1 morcov 1 praf chimen macinat 2 linguri ulei 180 g unt 250 – 300 ml supa de pui verdeata…

Reteta zilei: Supa de legume cu paste integrale

25 April 2013
Supa _de_legume_cu_paste_integrale_6Supa de legume cu paste integrale din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, usturoi, ierburi, condimente, fenicul, fulgi de ardei iute, fasole rosie, sos de rosii, supa de legume, sare, piper, parmezan, paste de grau integral, otet balsamic, patrunjel si parmezan.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina felii…
Read more »

Salata de portocale cu menta

25 April 2013
Salata_de_portocale_cu_mentaSalata de portocale cu menta din: portocale, miere, frunze de menta. Inrgediente: 2 portocale 100g miere frunze de menta proaspate     Mod de preparare: Incalzim mierea pe baie de aburi. Curatam portocalele si le taiem rondele. Le asezam intr-un vas si turnam mierea calduta. Ornam cu frunze de menta. Salata de portocale cu menta…
Read more »

Tocana de miel cu legume si smantana

25 April 2013
Tocana_de_miel_cu_legume_si_smantanaTocana de miel cu legume si smantana din: carne de miel, morcovi, ardei rgas, radacina de pastarnac, ceapa, cartofi, orez, rosii, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (gat, cap, coaste, rosol) 2 morcovi 1 ardei gras 1 radacina pastarnac 1 ceapa 500 g cartofi 100 g orez 2-3 rosii (100 ml…
Read more »

Salata cu linte verde, telina si mere

25 April 2013
Salata_cu_linte_verde_telina_si_mereSalata cu linte verde, telina si mere din: linte verde, supa de pui, mar, ceapa, nuci, patrunjel, frunze mixte de salata, branza cu mucegai, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, mustar dijon si usturoi. Ingrediente: 250 g linte verde 1 l supa de pui sau apa 1 tulpina de telina Apio, tocata fin…
Read more »

Miel cu fasole si rozmarin

25 April 2013
Miel_cu_fasole_si_rozmarinMiel cu fasole si rozmarin  din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, vin rosu, fasole alba uscata, morcovi, ceapa, rozmarin si boia dulce. Ingrediente: 800 g pulpă de miel sare piper cimbru 5-6 căţei de usturoi 5-6 linguri ulei de măsline 100 ml vin roşu dulce pentru garnitură: 400 g fasole albă uscată cu bobul mediu…
Read more »

Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre

25 April 2013
Ciorba_ardeleneasca_cu_perisoare_de_pasareCiorbă ardelenească cu perişoare de pasăre din: pasare, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, ou, faina, smantana, sare, patrunjel si bors. Ingrediente: 1 pasare mijlocie 2 cepe 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 2 linguri orez 2 ou 1 lingurita rasa faina 2 linguri smantana sare 1 legatura patrunjel bors dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »

Ciorba de miel cu bors si smantana

24 April 2013
Ciorba_de_miel_cu_bors_si_smantanaCiorba de miel cu bors si smantana din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, piper, orez, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 2 litri apa 1 litru borş 1 kg carne miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă  verdeaţă  cozi de ceapă verde  sare  piper 3 linguri orez 1 gălbenuş 4 linguri smântână 1 legatura…
Read more »

Limonadă cu mentă si lamaie

24 April 2013
Limonada_cu_menta_si_lamaieLimonadă cu mentă si lamaie din: lamaie, zahar, frunze proaspete de menta si apa. Este o limonada racoritoare si delicioasa. Ingrediente:  3 lamai potrivite zahar dupa gust frunze proaspete de menta 1 l apa     Mod de preparare: Menta se spala bine si se rup frunzulitele. Coditele se arunca. Lamaile se storc. Se pastreaza 2-3…
Read more »

Cat de repede poti sa scapi de kilogramele in plus?

24 April 2013
Dieta2Cele mai multe dintre noi visam sa scapam de kilogramele in plus in timp record. Daca azi le-am vazut in oglinda cabinei de proba, pana la sfarsitul saptamanii vrem sa dispara. Imposibil, striga la unison expertii din intreaga lume. Si mai ales, periculos! Cel mai important aspect de care ar trebui sa tinem cont atunci…
Read more »

Retete traditionale pentru Paşti

24 April 2013
Miel_8Retete pentru Paşti: Retete traditionale pentru Paşte Retete pentru Paşti: Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea…
Read more »

Retete traditionale pentru Paşte

24 April 2013
Miel_7Retete pentru Paşti: Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din…
Read more »

Retete traditionale de Paşti

24 April 2013
Miel_6  Retete pentru Paşte:   Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »

Retete traditionale de Paşte

24 April 2013
Miel_4Retete pentru Paşte:   Drob de miel cu usturoi verde Drob de miel cu usturoi verde din: oua, patrunjel verde, sare, piper, ficat de miel, marar verde, usturoi verde, rinichi de miel, spina de miel, organe de miel. Ingrediente: 6 oua 4 legatura patrunjel verde 1 lingura sare si piper macinat 2 buc. ficat de…
Read more »

Retete culinare pentru Pasti

24 April 2013
Miel_3  Retete pentru Pasti:   Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »

Retete culinare pentru Paste

24 April 2013
Miel_2  Retete pentru Pasti:   Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână…
Read more »

Retete culinare pentru sarbatorile pascale

24 April 2013
Retete_1Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Piersici umplute Cu siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in mod…
Read more »

Retete pentru sarbatorile pascale

24 April 2013
Retete  Retete pentru Paste: Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline.   Ingrediente pentru marinata: 1/2 cana…
Read more »

Metode de slabit rapid periculoase

24 April 2013
Metode de slabitDietele-fulger, adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea, sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de detoxifiere precum cel cu artar, cu…
Read more »

Reteta zilei: Sufleu de ciocolata

24 April 2013
Sufleu_de_ciocolata_12Sufleu de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac.   Ingrediente: 160g albus de ou 60g zahar pudra 20g unt, la temperatura camerei 225ml lapte 3 galbenusuri de ou 40g zahar pudra 25g faina 25g cacao 35g chips-uri de ciocolata 1 lingura coniac…
Read more »

Peste gratinat pe pat de rosii

24 April 2013
Peste_gratinat_pe_pat_de_rosiiPeste gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare, piper, boia, unt, pesmet si busuioc. Ingrediente: 4 rosii 1 lingura verdeata 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius) sare piper boia 30 g unt moale 6 linguri pesmet 1 legatura busuioc   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 °C.…
Read more »

Orez cu legume şi sos

24 April 2013
Orez_cu_legume_si_sosOrez cu legume şi sos din: orez basmati, morcovi, telina, ciuperci, germeni de soia, ardei gras, praz, smantana, porumb boabe, vin, sare, piper, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 120 g orez basmati doi morcovi o tija de telina 200 g ciuperci o telina mica germeni de soia un ardei gras un fir de praz…
Read more »

Pui cu legume şi conopidă

24 April 2013
Pui_cu_legume_si_conopidaPui cu legume şi conopidă din: pulpe de pui, conopida, spanac, ardei capia, ceapa, usturoi, lapte, cascaval, boia dulce, sare, piper, ulei de masline, cimbru si salata. Ingrediente: patru pulpe de pui un kilogram de conopida 500 g spanac congelat doi ardei capia doua cepe 4 catei de usturoi 200 ml lapte dulce 100 g…
Read more »

Minitarte cu glazura picanta

24 April 2013
Minitarte_cu_glazura_picantaMinitarte cu glazura picanta din: unt, zahar pudra, oua, mandarine, faina, migdale, praf de copt, boai iute, lamaie, sare, scortisoara, banuti de ciocolata alba si ardei iute. Ingrediente: 125 g unt 225 g zahar pudra 3 oua 4 mandarine 180 g faina 100 g migdale jumatate de pliculet praf de copt un varf cutit boia…
Read more »

Tarta cu peste si legume

24 April 2013
Tarta_cu_peste_si_legumeTarta cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi, fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei, sare, piper, busuioc si rosii. Ingrediente: 200 g mazare 500 g fileuri de peste doi morcovi doi ardei grasi o bucata de fenicul 200 g salata rucola 100 g porumb din…
Read more »

Supă de ştevie şi urzici cu omletă

24 April 2013
Supa_de_stevie_si_urzici_cu_omletaSupă de ştevie şi urzici cu omletă din: stevie, urzici, ceapa, ulei de masline, morcov, praz, usturoi, oua, sare, piper, nucsoara, smantana si marar. Ingrediente: 300 g stevie 300 g urzici 2 cepe uscate sau verzi 3 linguri ulei de masline 1 morcov 1 fir de praz 1 catel de usturoi 4 oua sare piper…
Read more »

File de dorada cu fenicul si rosii

24 April 2013
File_de_dorada_cu_fenicul_si_rosiiFile de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin, suc de lamaie, busuioc si unt. Ingrediente: 300 g file de doradă sare amestec de piper cu coajă rasă de lămâie 1 roşie 2 bulbi de fenicul 3 linguri…
Read more »

Rulade de pui în manta de bacon

24 April 2013
Rulade_de_pui_în_manta_de_baconRulade de pui în manta de bacon din: piept de pui, sare, crema de branza, piper, cimbru, frunze de spanata, bacon afumat, unt, ulei, rosii, ulei de masline, miere si suc de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui sare 150 g cremă de brânză piper asortat pisat 4 fire cimbru 300 g frunze…
Read more »

Oua umplute cu unt si mustar

24 April 2013
Oua_umplute_cu_unt_si_mustarAperitive pentru masa de Paşte: Oua umplute cu unt si mustar din: oua, unt, sare, piper, mustar, zeama de lamaie, smantana, frunze de patrunjel, frunze de salata verde si rosii. Ingrediente: 6 oua fierte 1 lingura de unt sare piper 3-4 lingurite de mustar 1 lingura zeama de lamaie pentru decor: 4 linguri smantana grasa…
Read more »

Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi

24 April 2013
Pulpa_de_miel_cu_cartofi_broccoli_si_morcoviPulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi  sare  piper boabe şi măcinat 2-3 crengute rozmarin 50 ml vin rose   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc

24 April 2013
Ciorba_de_perisoare_cu_carne_de_vita_si_porc_3Ciorba de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii, coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou, sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 3/4 cesti…
Read more »

Dieta bogată în fibre previne cancerul de colon

24 April 2013
Dieta1Aportul de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini sunt cei care ştiu că un consum redus de fibre…
Read more »

Paine cu usturoi si rozmarin

24 April 2013
Paine_cu_usturoi_si_rozmarinRetete de post: Paine cu usturoi si rozmarin din: bagheta, usturoi, ulei de masline, rozmarin verde si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 capatana de usturoi ulei de masline rozmarin verde sare   Mod de preparare: Curatam usturoiul, îl pisam si îl presaram cu sare. Frecam cu ulei, turnand cate putin pana cand obtinem o pasta.…
Read more »

File de peşte cu varză de Bruxelles

24 April 2013
File_de_peste_cu_varza_de_BruxellesFile de peşte cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, sare, fileuri de peste alb, amestec de mirodenii pentru peste, unt, ulei, otet balsamic alb, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg varza de Bruxelles sare 4 fileuri de peste alb (a 150 g) piper amestec de mirodenii pentru peste 160 g unt 1…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro