Retete pentru Paste:
Zeamă de ciuperci de pădure
23 March 2013
Zeamă
de ciuperci de pădure din: morcovi, ciuperci, ceapa, patrunjel, telina,
ou, iaurt, usturoi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi
ciuperci 1 ceapa 1 patrunjel 1 telina mica 1 ou iaurt 1 catel de usturoi
frunze de patrunjel Mod de preparare: Dai zarzavaturile, curăţate şi
spălate, pe răzătoarea mică. Le pui într- un…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu linte
23 March 2013
Salată
de varză roşie cu linte din: linte, varza rosie, otet de vin rosu, suc
de mere, miere, ienibahar, cuisoare, scortisoara, sare, piper, ulei,
miez de nuca, mar, suc de lamaie si roquefort. Ingrediente: 200 g linte
l500 g varza rosie 5 linguri otet de vin rosu 1 lingura suc de mere 2
linguri miere…
Read more »
Read more »
Gratin de hrean si bacon
23 March 2013
Gratin
de hrean si bacon din: bacon, hrean, ceapa, patrunjel, smantana, lapte,
galbenus, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g bacon 600 g
hrean taiat 2 cepe 2 linguri patrunjel 300 g smantana 150 ml lapte un
galbenus 100 g cascaval ras ulei sare piper Mod de preparare: Hreanul
curăţat şi feliat se…
Read more »
Read more »
Plăcinte pe lespede, cu lobodă si brânză
23 March 2013
Plăcinte
pe lespede, cu lobodă si brânză din: faina, ou, sare, apa, drojdie,
zahar, loboda si branza de oaie. Ingrediente: faina 1 ou sare apa
drojdie 1 lingurita zahar loboda branza de oaie Mod de preparare:
Freci pentru maia drojdia cu zahărul. Amesteci făina cu oul apa şi
maiaua. Laşi aluatul la dospit, după…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Dovlecei gratinati
23 March 2013
Dovlecei
gratinati din: dovlecei, usturoi, telemea, oua, smantana, sare si
piper. Ingrediente: un kg dovlecei 2 catei de usturoi 200 g telemea 4
oua 500 g smantana sare piper Mod de preparare: Se spală dovleceii si
se taie rondele fine, care se fierb aproximativ 15 minute. Intre timp,
se pisează usturoiul cu sare si…
Read more »
Read more »
Pizza cu praz si branza Tofu
23 March 2013
Pizza
cu praz si branza Tofu din: faina alba, faina integrala, apa, zahar,
drojdie, ulei, rosii decojite, zahar, oregano, sare, praz, branza tofu,
rozmarin, cimbru si ulei. Ingrediente: 170 g faina alba 80 g faina
integrala 150 ml apa calduta 1 lingurita zhaar 10 g drojdie proaspata 3
linguri ulei sare pentru sos: 100 g…
Read more »
Read more »
Stelute de turta dulce
23 March 2013
Stelute
de turta dulce din: faina, bicarbonat de sodiu, ou, unt, zahar brun,
miere, scortisoara, cardamon, cuisoare, anason, sare, pasta de catina,
portocale si ciocolata neagra. Ingrediente: 175 g faina 4 g bicarbonat
de sodiu un ou 60 g unt 130 g zahar brun miere 5 g scortisoara 2 g
cardamon 2 g cuisoare 2…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu piept de pui si măsline
23 March 2013
Salată
de legume cu piept de pui si măsline din: mazare mange tout, ulei,
sare, piper, file de piept de pui, salata, rosii, ardei gras,
castravete, ceapa, usturoi, otet balsamic, zahar, mustar si masline.
Ingrediente: 150 g mazare mange tout 6 linguri ulei sare piper 600 g
file de piept de pui 1 salata romara…
Read more »
Read more »
Găluşte gratinate
23 March 2013
Găluşte
gratinate din: unt, faina, oua, cascaval, apa, faina, lapte, sare,
piper, nucsoara, cascaval si marar. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt
250 g faina 8 oua 50 g cascaval 500 ml apa pentru sos: 100 g faina 100 g
unt 1,5 l lapte sare piper nucsoara pentru gratinat: 100 g cascaval ras
30 g…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu sos picant
23 March 2013
Rulada
de porc cu sos picant din: pulpe de porc, oua, ceapa rosie, sare,
piper, unt, miez de paine, cimbru, piure de rosii, usturoi, ardei iute,
boia dulce si boia iute. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 oua 3-4 cepe
rosii sare piper macinat 100 g unt miezul de la o bagheta cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui picante in stil coreean
23 March 2013
Aripioare
de pui picante in stil coreean din: aripi de pui, vin de orez, ghimbir,
sare, pieper, amidon de porumb, ulei de canola, nuci, arahide, migdale,
ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de chilli, sos de soia, ketchup, vin de
orez, zahar, dulceata, si sirop de porumb. Ingrediente: Aripioare de pui
1 lingura vin de orez 1/2…
Read more »
Read more »
Rata cu portocale si legume
23 March 2013
Rata
cu portocale si legume din: rata, ceapa, portocale, vin, supa de pui,
miere, suc de portocale, rozmarin, ardei capia, ardei iute, amidon
alimetar, sare, piper, conopida, broccoli si cartofi. Ingrediente: o
rata doua cepe 4 portocale 100 ml vin rosu demisec 40 ml supa de pui 20 g
miere 300 ml suc de portocale…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci si branza de oaie
23 March 2013
Cartofi
umpluti cu ciuperci si branza de oaie din: cartofi, ciuperci, ceapa,
branza de oaie, sare, piper, bulion si ulei. Ingrediente: 5-6 cartofi
cateva ciuperci 1 ceapa 200 g branza de oaie sare piper 3-4 linguri
bulion ulei Mod de preparare: Pui cartofii să fiarbă în coajă. După ce
s-au răcit, îi cureţi şi…
Read more »
Read more »
Orez prajit cu legume
23 March 2013
Orez
prajit cu legume din: orez negru salbatic, morcov, ceapa, ardei gras,
telina, radacina de telina, patrunjel, mix de ciuperci, sare, piper si
apa. Ingrediente: 400 g orez negru salbatic 1 morcov mare 1 ceapa medie 1
ardei gras 1 tulpina telina 1 bucata mica de radacina de telina
patrunjel 125 g mix de ciuperci…
Read more »
Read more »
Placinta cu legume si busuioc
23 March 2013
Placinta
cu legume si busuioc din: aluat de placinta, ceapa, rosii, usturoi,
ciuperci, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, ardei copti,
dovlecei, cascaval, busuioc si cimbru. Ingrediente: 500 g alut de
placinta 2 cepe 6 rosii 2-3 catei de usturoi 200 g ciuperci 20 ml ulei
de floarea soarelui 2 lingurite ulei de masline…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca
23 March 2013
Salată
de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca din: sfecla
rosie, sare, ceapa, otet de mere, supa, piper, ulei de nuci, portocale,
salata verde si nuci. Ingrediente: 400 g sfecla rosie sare 2 cepe 5
linguri otet de mere 100 ml supa piper 5 linguri ulei de nuci 2
portocale 300…
Read more »
Read more »
Brioşe cu mere si scortisoară
23 March 2013
Brioşe
cu mere si scortisoară din: mere acrisoare, suc de lamaie, faina, praf
de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea
soarelui, zahar vanilat, lapte batut, migdale si unt. Ingrediente: 2
mere acrisoare (a 200g) 1 lingura suc de lamaie 260 g faina 2 1/2
lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi cu patrunjel
23 March 2013
Chiftele
de cartofi cu patrunjel din: cartofi, patrunjel, faina, sare, piper si
pesmet. Ingrediente: 400 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 4-5
linguri faina sare piper pesmet Mod de preparare: Punem la fiert
cartofii intregi spalati, dar necuratati de coaja. Acoperim oala cu un
capac si ii lasam sa fiarba 30 de minute…
Read more »
Read more »
Prajitura cu caise si fulgi de migdale
23 March 2013
Prajitura
cu caise si fulgi de migdale din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de
rom, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata cu lapte si fulgi de
migdale. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri faina
1 lingura cacao 1 esenta de rom pentru crema: 1 plic praf de budinca de
vanilie 500…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada cu ciocolata
22 March 2013
Rulada
cu ciocolata din: faina, faina de porumb, praf de copt, sare, zahar
pudra, oua, ulei vegetal, apa, lichior de alune, unt nesarat, zahar
caramelizat, esenta de vanilie, ciocolata neagra si frunze de menta.
Ingrediente pentru blat: 220g faina 45g faina de porumb 3 lingurite de
praf de copt 1 lingurita de sare 220g zahar…
Read more »
Read more »
Somon cu legume si lamaie
22 March 2013
Somon
cu legume si lamaie din: medalioane de somon, vin alb, dovlecei,
morcovi, cartofi, sare, piper alb, unt, ulei de masline, ceapa, praz,
lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 medalioane somon 150 ml vin alb demisec
2 dovlecei 2-3 morcovi 4 cartofi cu coaja rosie sare piper alb 50 g unt
2 lingurite ulei de masline…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu fasole
22 March 2013
Mancare
de linte cu fasole din: fasole boabe, hrisca, linte, usturoi, morcov,
ceapa, ulei, sare, piper, bicarbonat de sodiu, rozmarin si apa.
Ingrediente: 100 g fasole boabe 80 g hrisca 50 g linte 3 catei de
usturoi 1 morcov 2 cepe potrivite ulei sare piper bicarbonat de sodiu
rozmarin 1 1/2 l apa Mod…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu caju
22 March 2013
Salata
de pui cu caju din: piept de pui, caju, morcovi, mazare, ciuperci,
broccoli, sos de soia, ulei de masline, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g caju 2-3 morcovi 150 g mazare
pastai 200 g ciuperci/ghebe 100 g broccoli 3-4 lingurite sos de soia 2-3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de foitaj cu mere
22 March 2013
Bărcuţe
de foitaj cu mere din: foitaj, mere acrisoare, suc de lamaie, marmelada
de portocale, miez de nuca, fulgi de porumb, unt, zahar pudra.
Ingrediente: 450 g foitaj congelat (6 foi dreptunghiulare) 300 g mere
acrisoare 2 linguri suc de lamaie 3 linguri amrmelada de portocale 50 g
miez de nuca 4 linguri fulgi de…
Read more »
Read more »
Salată asortată cu dovlecei şi somon
22 March 2013
Salată
asortată cu dovlecei şi somon din: salata romana, dovlecei, gogosari,
paine, unt, sare, somon, piper, suc de lamaie, rosii uscate, ulei de
masline, otet balsamic alb si hasmatuchi. Ingrediente: 1 salata romana 3
dovlecei 200 g gogosari sau ardei grasi mici murati 100 g paine alba 20
g unt sare 60 g somon fara…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu rucola si bacon
22 March 2013
Aperitiv
cu rucola si bacon din: salata rucola, bacon, telemea, ceapa verde,
mustar, iaurt, sare, otet, ulei si piper. Ingrediente: 200 g salata
rucola 150 g bacon 100 g telemea 2 fire ceapa verde 1 lingura mustar 1
lingurita iaurt sare otet ulei piper Mod de preparare: Baconul se taie
cubuleţe şi se prăjeşte…
Read more »
Read more »
Tocanita aromata cu pulpa de porc
22 March 2013
Tocanita
aromata cu pulpa de porc din: pulpa de porc, ceapa rosie, ardei gras,
ardei iute, usturoi, pulpe de rosii, ulei, vin, boia de ardei dulce,
oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 ceapa
rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 ardei iute 4 catei de
usturoi…
Read more »
Read more »
Peşte pane la cuptor
22 March 2013
Peşte
pane la cuptor din: fileuri de peste, broccoli, branza cu mucegai,
morcovi, ardei capia, masline feliate, rosii, ardei iute, pesmet, oua,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, smantana, usturoi si cimbru.
Ingrediente: 4 fileuri de peste 500 g broccoli 200 g branza cu mucegai 4
morcovi 4 ardei capia 200 g masline feliate 4…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză si roşii
22 March 2013
Tartă
cu brânză si roşii din: faina, drojdie, apa, unt, branza de vaci,
seminte de susan, masline, oua, cimbru, zahar, rosii, ardei capia, ceapa
rosie, usturoi, ulei de masline, otet, sare si piper. Ingrediente: 250 g
faina 15 g drojdie 125 ml apa 10 g unt 200 g branza de vaci 20 g
seminte de…
Read more »
Read more »
Salată verde cu caşcaval
22 March 2013
Salată
verde cu caşcaval din: cascaval, castraveciori murati, salata verde,
parizer, ceapa, otet, mustar dulce, sare, piper, ulei, covrigi si unt.
Ingrediente: 150 g cascaval 4 castraveciori murati 400 g salata verde
(sau fetica) 300 g parizer 1 ceapa mica 3 linguri otet 2 linguri mustar
dulce sare piper 4 linguri ulei 2 covrigi mari…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu rosii si varza kimchi
22 March 2013
Spaghete
cu rosii si varza kimchi din: rosii cherry, varza murata, ulei de
masline, ceapa, usturoi, smantana, zeama de varza, sare, piper, frunze
de busuioc, parmezan si spaghete. Ingrediente: 500 g rosii cherry,
taiate 1-1/4 ceasca de varza kimchi (varza murata), taiata felii subtiri
2 linguri de ulei de masline 1 ceapa, feliata 2 caței…
Read more »
Read more »
Tarte dulci cu sos picant
22 March 2013
Tarte
dulci cu sos picant din: branza de vaci, zahar tos, lamaie, portocala,
oua, zahar vanilinat, gris, budinca de vanilie, fructe uscate, sare,
ardei iute, frisca, ciocolata neagra, migdale si unt. Ingrediente: un kg
branza de vaci 200 g zahar tos o lamaie o portocala 4 oua zahar
vanilinat 60 g gris un plic budinca…
Read more »
Read more »
Spaghete picante cu rosii si ceapa verde
22 March 2013
Spaghete
picante cu rosii si ceapa verde din: spaghete, rosii, ceapa verde,
ardei iute, ulei si sare. Ingrediente: 300 g spaghete 4 rosii bine
coapte 4-5 codite de ceapa verde 2 ardei iuti 2 linguri ulei sare Mod
de preparare: Se taie ardeii iuţi pe lungime, se îndepărtează seminţele
şi nervurile cu ajutorul unui…
Tarta cu mere si samburi de pin
22 March 2013
Tarta
cu mere si samburi de pin din: faina, sare, unt, branza de vaci, oua,
zahar pudra, smantana dulce, suc de lamaie, mere acrisoare, gem de caise
si samburi de pin. Ingrediente: 125 g faina 1 praf sare 125 g unt 125 g
branza de vaci 2 oua 50 g zhaar pudra 200 g smantana…
Read more »
Read more »
Varză franţuzească
22 March 2013
Varză
franţuzească din: varza, ciuperci, oua, marar verde, boai iute, piper
macinat, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 4 verze mici 400
g ciuperci 2 oua 1 legatura de marar verde 1/2 lingurita boia iute 1/2
lingurita piper macinat 1 lingurita otet balsamic cateva picaturi ulei
de masline Mod de preparare: Cureţi, speli…
Read more »
Read more »
Pizza cu ruccola si alte verdeturi
22 March 2013
Pizza
cu ruccola si alte verdeturi din: faina, sare, drojdie, zahar,
verdeturi asortate, ruccola, rosii, branza mozzarella, ulei de masline,
smantana, amidon, piper si sunca uscata. Ingrediente: 400 g faina 1
lingurita sare 1/2 cub drojdie 1/2 lingurita zahar 50 g verdeturi
asortate 100 g ruccola 600 g rosii 250 g branza mozzarella 1 lingura…
Read more »
Read more »
Musaca de rosii la cuptor
22 March 2013
Musaca
de rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, masline negre, kaizer,
usturoi, ierburi aromate, frunze de busuioc, zahar, ulei, cascaval, sare
si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3-4 rosii 150 g masline negre 150 g
kaizer 4-5 catei de usturoi ierburi aromate sau cimbru frunze de busuioc
2 linguri de zahar 2-3 linguri ulei 100 g…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu smantana si carnati
22 March 2013
Supa
crema de cartofi cu smantana si carnati din: cartofi, radacina de
telina, patrunjel, ceapa, dovlecel, sare, piper alb, smantana, unt, ulei
de masline si carnati afumati. Ingrediente: 8 cartofi cu coaja rosie o
radacina telina o radacina patrunjel 2 cepe albe 2 ardei un dovlecel
sare piper alb 100 ml smantana pentru gatit 500…
Read more »
Read more »
Mancare cu chiftelute
22 March 2013
Mancare
cu chiftelute din: pulpe de vita, ceapa, ou, sare, miez de paine,
patrunjel, marar, piper, ulei, mazare, cartofi, morcovi, broccoli si
ulei de masline. Ingrediente: 400 g pulpa de vita 1-2 cepe un ou sare
miezul de la 2-3 felii de paine o legatura patrunjel o legatura marar
piper ulei pentru prajit 300 g…
Read more »
Read more »
Mancarica de legume cu peste afumat
22 March 2013
Mancarica
de legume cu peste afumat din: peste afumat, cartofi, praz, morcovi,
radacina de telina, usturoi, bulion de legume, patrunjel si ulei de
masline. Ingrediente: 300 g peşte afumat (macrou, păstrăv, anghilă,
somon) 300 g cartofi 1 fir de praz (partea albă, tăiată rondele) 20 g
morcovi tăiați cuburi 100 g rădăcină de țelină (tăiată…
Read more »
Read more »
Salata de andive cu bacon si pere
22 March 2013
Salata
de andive cu bacon si pere din: andive, ruccola, radicchio, pere, miez
de nuca, bacon, otet de mere, suc de lamaie, miere, sare, piper si ulei
de floarea soarelui. Ingrediente: 2 andive 1 legatura ruccola 1 capatana
radicchio 2 pere 4 linguri miez de nuca 8 felii bacon 4 linguri otet de
mere 2…
Read more »
Read more »
Iepure cu orez şi stafide
22 March 2013
Iepure
cu orez şi stafide din: pulpe de iepure, orez, ceapa, ulei, curry,
scortisoara, cardamom, chimen, stafide, seminte de floarea soarelui,
vin, usturoi, cuisoare, salvie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4
pulpe de iepure 150 g orez doua cepe 150 ml ulei 5 g curry 3 g
scortisoara 2 g cardamon 5 g chimen 40…
Read more »
Read more »
Pizza turcească
22 March 2013
Pizza
turcească din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi,
carne tocata, ulei de masline, sare, chimen, scortisoara, rosii si
ceapa. Ingrediente: pentru blat: 225 g faina 1 lingurita drojdie uscata 1
praf sare 2 linguri ulei de masline pentru topping: 1 ceapa 3 catei de
usturoi 350 g carne tocata (de miel sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui coreeana
22 March 2013
Salata
de pui coreeana din: piept de pui, castravete, sare, ceapa, ghimbir,
frunze de dafin, otet de orez, praf de gingseng, seminte de susan,
mustar, sos de soia, suc de lamaie, oter, miere si sare. Ingrediente: 2
bucati piept de pui dezosat, fara piele 1 castravete, fara semințe și
taiat felii subțiri 1/2 lingurița de…
Read more »
Read more »
Creveti in sos cu usturoi
22 March 2013
Creveti
in sos cu usturoi din: creveti, ceapa, praz, ulei de masline, usturoi,
vin alb, smantana, telina, ardei iute, ardei capia, cimbru, sare, piper,
pasta de tomate, orez si frunza de dafin. Ingrediente: 300 g creveti o
ceapa praz o lingura ulei de masline usturoi 250 ml vin alb sec 120 g
smantana o telina…
Read more »
Read more »
Mix de fasole cu linte
22 March 2013
Mix
de fasole cu linte din: fasole mung, secara, linte, morcovi, dovlecel,
busuioc verde, ceapa, boia dulce, ulei de masline, otet balsamic, sos de
soia, ardei iute, rosii, frunze de dafin, sare si piper. Ingrediente:
150 g fasole mung 100 g secara 100 g linte 4 morcovi un dovlecel busuioc
verde o ceapa boia dulce…
Read more »
Read more »
Orez bolognez
22 March 2013
Orez
bolognez din: ulei de masline, carne tocata, ceapa, busuioc, oregano,
condiment vegetal, piper, boia dulce, rosii, orez, supa de legume,
fasole verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 400
g carne tocata 4 cepe busuioc proaspat, oregano proaspat condiment
vegetal piper 1 lingurita boia dulce 150 g rosii tocate din conserva…
Read more »
Read more »
Turnedou de ton cu legume
22 March 2013
Turnedou
de ton cu legume din: ton, ulei de masline, sare, piper, ardei gras,
ceapa, rosii, usturoi, jambon si ardei iute. Ingrediente: 4 bucati de
ton de 150 g fiecare, fara piele 1 lingura cu ulei de masline sare si
piper macinat 200 g ardei gras verde 200 g ceapa alba 400 g rosii 1…
Read more »
Read more »
Lasagna cu dovleac
22 March 2013
Lasagna
cu dovleac din: dovleac, ulei, foi de lasagna de post, cimbru, spanac,
branza tofu, margarina vegetala, faina, lapte de soia, cascaval de post,
muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 800 g dovleac ras 2 linguri
ulei 400 g foi de lasagna de post 1 ceapa 1 lingurita cu cimbru uscat
250 g spanac…
Read more »
Read more »
Pui cu mozzarella, pancetta şi cimbru
22 March 2013
Incinge
cuptorul la 200°C. Feliază un bulgăre de mozzarella de 125 g şi acoperă
cu feliile 4 piepţi de pui. Adaugă peste fiecare câte 1 fir de cimbru,
apoi înfăşoară fiecare bucată de carne cu câte 2 felii de pancetta sau
bacon. Aşază puiul într-o tavă şi stropeşte-l cu 1 lingură ulei de
măsline, apoi…
Read more »
Read more »
Ciorbita cu porumb, rosii si ceapa verde
22 March 2013
Ciorbita
cu porumb din: rosii si ceapa verde din: porumb, paine, rosii, ceapa
verde, unt, ulei, sare, piper si lapte. Ingrediente: 200 g porumb 200 g
paine 100 g rosii 1 legatura ceapa verde 30 g unt 30 ml ulei 20 g sare,
piper 30 ml lapte Mod de preparare: Scurgi porumbul de apă,…
Read more »
Read more »
Bors de urzici cu iaurt si hrean
22 March 2013
Bors
de urzici cu iaurt si hrean din: urzici, ceapa, usturoi, orez, iaurt,
bors, leustean, piper, sare, ou si hrean. Ingrediente: 1 kg urzici 1
ceapă 1 căpățână de usturoi 1 lingură orez 200 ml iaurt 1 l borș
leuștean piper sare 1 ou 1 linguriță de hrean ras Mod de preparare: Se
spală…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort delicios cu ciocolata
21 March 2013
Tort
delicios cu ciocolata din: zahar pudra, unt, oua, faina, praf de copt,
pudra de cacao, sare, apa, unt, sirop de zahar si ciocolata neagra.
Ingrediente pentru blat: 280g zahar pudra 280g unt nesarat 5 oua 280g de
faina 5g praf de copt 40g pudra de cacao 1 varf de cuțit de sare 30ml
de…
Read more »
Read more »
Tortilla cu legume, bacon si alune
21 March 2013
Tortilla
cu legume, bacon si alune din: cartofi, radacina de patrunjel, radacina
de telina, conopida, broccoli, sare, piper, lapte, emmentaler, oua,
verdeata, hrea, bacon si alune. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 150 g
radacina de patrunjel 150 g radacina de telina 1 conopida mica 500 g
broccoli sare piper 600 ml lapte 150 g emmentaler…
Read more »
Read more »
Pătrate cu piure de castane
21 March 2013
Pătrate
cu piure de castane din: foi de placinta, unt, ciocolata neagra, piure
de castane, migdale, miez de nuca, fistic, zahar tos, lamaie, portocala,
ananas, rom, apa, sos de lamaie si sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g
foi de placinta 200 g unt 100 g ciocolata neagra 200 g piure de castane
100 g migdale…
Read more »
Read more »
Chiftele cu naut la cuptor
21 March 2013
Chiftele
cu naut la cuptor din: naut, usturoi, curry, chimen, patrunjel, sare si
faina. Ingrediente: 450 g naut fiert 3-4 catei de usturoi 2 lingurite
de curry 2 lingurite de chimen 2 lingurite de patrunjel proaspat sare
1-2 linguri faina Mod de preparare: Nautul scurs, il pasezi cu
robotul. Adaugi usturoiul zdrobit, verdeata tocata,…
Read more »
Read more »
Macaroane cu carne si dovlecei
21 March 2013
Macaroane
cu carne si dovlecei din: macaroane, sare, ceapa, usturoi, rosii,
dovlecei, carne de vita, ulei de masline, oregano, piper, smantana, oua
si cascaval. Ingrediente: 350 g macaroane sare 1 ceapa 2 catei de
usturoi 5 rosii 2 dovlecei 500 g carne de vita tocata 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita oregano piper 200…
Read more »
Read more »
Iepure cu morcov şi ceapă
21 March 2013
Iepure
cu morcov şi ceapă din: iepure, morcovi, ceapa, ceapa rosie, usturoi,
frunze, vin alb, zahar, frunza de dafin, ulei de masline, miez de nuca,
seminte de in, cimbru, sare, smantana si rosii. Ingrediente: un iepure 5
morcovi doua cepe 4 cepe rosii usturoi o telina cu frunze 200 ml vin
alb sec zahar o…
Read more »
Read more »
Cornuri cu peşte şi fenicul
21 March 2013
Cornuri
cu peşte şi fenicul din: faina, lapte dulce, oua, zahar, drojdie
uscata, unt, fenicul, ton, branza feta, marar, seminte de dovleac, sare,
piper, gulii, telina, mere si miez de nuca. Ingrediente: 500 g faina
250 ml lapte dulce 3 oua zahar 7 g drojdie uscata 70 g unt o bucata de
fenicul doua conserve…
Read more »
Read more »
Arpacas cu stafide si lămâie
21 March 2013
Arpacas
cu stafide si lămâie din: ulei, ceapa, telina, arpacas, supa de legume,
zeama de lamaie, coaja de lamaie, oregano, piper, seminte de floarea
soarelui, stafide si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei 2 cepe
tocate fin 2 tije de telina tocate fin 200 g arpacas spalat 600 ml supa
de legume nesarat zeama si coaja…
Read more »
Read more »
Salată de ton asortată
21 March 2013
Salată
de ton asortată din: ton, cartofi, castraveti murati, gogosar murat,
praz, masline, seminte de in, seminte de pin, seminte de floarea
soarelui, marar verde si tarhon. Ingrediente: 2 conserve mici de ton 3-4
cartofi albi 3-4 castraveti murati 1 gogosar murat 2 fire de praz
(partea alba) 100 g masline (fara samburi) 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Pizza cu roşii şi busuioc
21 March 2013
Pizza
cu roşii şi busuioc din: aluat de pizza, rosii pasate, sare, piper,
boia, rosii, parmezan, emmentaler si busuioc. Ingrediente: 1 rulou aluat
de pizza (congelat) 125 g rosii pasate sare piper boia 200 g rosii
cherry galbene si rosii 30 g parmezan ras 80 g Emmentaler ras 4 fire
busuioc Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de burta
21 March 2013
Ciorba
gustoasa de burta din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, telina,
morcovi, ardei gras, smantana, usturoi, sare grunjoasa, otet de mere si
patrunjel. Ingrediente: un kg burta de vita prefiarta o bucata rasol de
vita 2 cepe mari o telina 2 morcovi un ardei gras 5 oua 300 ml smantana o
capatana usturoi…
Read more »
Read more »
Cocktail Blood Orange Tea
21 March 2013
Cocktail
Blood Orange Tea din: vodka, cold blood orange tea, cinnamon syrup si
grapefruit tea. Ingrediente: 40 ml vodka 100 ml cold blood orange tea 15
ml cinnamon syrup 15 ml grapefruti tea Mod de preparare: Turnati
ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si amestecati
puternic continutul cu lingurita de bar.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu broccoli
21 March 2013
Orez
cu broccoli din: orez, broccoli, usturoi, ceapa, seminte de chimen,
seminte de mustar, piper, sare si ulei. Ingrediente: 1 cana de orez
fiert 1/2 cana Broccoli 2 catei de usturoi, tocat marunt 1/2 ceapa 1/2,
feliata 1/2 lingurita seminte de chimen 1/4 lingurita seminte de muștar
Piper dupa gust Sare dupa gust 1-2 lingurite…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă si fructe
21 March 2013
Tort
cu cremă si fructe din: oua, zahar, nuca macinata, faina, sare, zahar
vanilat, unt, galbenusuri, baton de vanilie, crema de ciocolata,
mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, whisky, capsune si zmeura.
Ingrediente: pentru blat: 8 oua 12 linguri zahar 6 linguri nuca macinata
6 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema de…
Chiftele de orez
21 March 2013
Chiftele
de orez din: orez, cascaval de post, ulei, faina, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 250 g orez 100 g cascaval de post ulei 50 g faina 2 cepe
potrivite sare piper Mod de preparare: Speli orezul şi-l fierbi cu un
praf de sare. Il scurgi bine şi îl laşi să se răcească. Amesteci…
Read more »
Read more »
Ştrudel oltenesc cu praz
21 March 2013
Ştrudel
oltenesc cu praz din: foitaj, praz, telemea, branza de vaci, ou,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 200 g praz 100 g
telemea 100 g branza de vaci 1 ou cimbru sare piper Mod de preparare:
Cureţi prazul, îl tai ineluşe subţiri şi îl fierbi circa 1 minut în apă
sărată.…
Read more »
Read more »
Chec aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan
21 March 2013
Chec
aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan din: oua, ciuperci, ceapa,
sare, cascaval, sunca de curcan, faina, unt si praf de copt.
Ingrediente: 5 oua 200 g ciuperci 2-3 fire ceapa sare 100 g cascaval ras
100 g sunca de curcan afumata 250 g faina 75 g unt o lingurita praf de
copt …
Read more »
Read more »
Peste lotte la gratar
21 March 2013
Peste
lotte la gratar din: coada de lotte, coriandru, lamaie, lamaie
confiata, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1,5
coada de lotte 6 fire de coriandru 4 lamai galbene 1 lamaie confiata (in
sare sau ulei) 1 lingura cu ulei de masline 1 lingura cu coriandru
tocat sare si piper macinat Mod…
Read more »
Read more »
Pâinici cu brânză si vişine
21 March 2013
Pâinici
cu brânză si vişine din: faina alba, faina neagra, apa, ulei de
masline, sare, piper, drojdie, sare, piper, seminte de in, seminte de
chimen, branza de capra, zahar, busuioc verde, marar si otet.
Ingrediente: 300 g faina alba 200 g faina neagra 290 ml apa 50 ml ulei
de masline sare piper 25 g…
Read more »
Read more »
Pizza cu fructe de mare si rosii
21 March 2013
Pizza
cu fructe de mare si rosii din: drojdie, zahar, faina, ulei, de
masline, sare, usturoi, ardei iute uscat, rosii, fructe de mare
congelate si masline verzi umplute cu ardei gras. Ingrediente: 1/2 cub
drojdie 1/2 lingurita zahar 250 g faina sare 3 linguri ulei de masline 2
catei de usturoi 1 ardei iute uscat…
Read more »
Read more »
Pui în stil indian
21 March 2013
Amestecă
2 linguriţe de garam masala, o bucată de 3 cm de ghimbir, rasă, 2 căţei
de usturoi, tocaţi, 250ml de iaurt, apoi asezonează-le. Adaugă 4 piepţi
de pui şi lasă-i la marinat, în frigider, timp de 1 oră sau peste
noapte. Incinge cuptorul la 220°C. Aşază puiul pe un grătar într-o tavă
şi toarnă…
Read more »
Read more »
Chiftelute din piept de pui si stevie
21 March 2013
Chiftelute
din piept de pui si stevie din: piept de pui, stevie, ceapa, usturoi,
paine prajita, oua, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente: 500 g piept
de pui 4 legaturi de stevie 2 cepe 4 catei de usturoi 3 felii de paine
prajita 3 oua sare piper faina ulei pentru prajit Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Placinta olteneasca cu praz si cartofi
21 March 2013
Placinta
olteneasca cu praz si cartofi din: aluat de placinta, oua, cartofi,
praz, smantana, cascaval, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g aluat
de placinta 2 oua 6 cartofi fierti 1 praz 200 g smantana 150 g cascaval
(sau telemea mai grasa) sare piper putin ulei Mod de preparare: Tai
prazul rondele sau cuburi…
Read more »
Read more »
Supa de stevie si urzici
21 March 2013
Supa
de stevie si urzici din: stevie, urzici, telina, cartofi, ceapa,
smantana, patrunjel, ulei de masline, apa, sare si piper. Ingrediente:
1/2 kg stevie 1/2 kg urzici 100 g telina 2 cartofi mari 2 cepe potrivite
2 linguri smantana 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline 3 l
de apa sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos aromat
21 March 2013
Aripioare
de pui cu sos aromat din: aripi de pui, vin de orez, sare, piper, piure
de ghimbir, amidon de porumb, ulei, sos de soia, sos de stridii, zahar,
ridiche, usturoi, ceapa si apa. Ingrediente: Aripi de pui 2 linguri vin
de orez 1/2 lingurița de sare 1/4 lingurita piper 1 lingurita de piure
de…
Read more »
Read more »
Fileuri de randunica de mare, la gratar, cu sos de rosii
21 March 2013
Fileuri
de randunica de mare, la gratar, cu sos de rosii din: salota, ceapa,
usturoi, pulpe de rosii, ulei de masline, apa, busuioc uscat, rosie,
fileuri de randunica de mare, sare si piper macinat. Ingrediente: 1
salota 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 300 g pulpa de rosii congelata 2
linguri cu ulei de…
Read more »
Read more »
Sfeclă cu sos de ciocolată
21 March 2013
Sfeclă
cu sos de ciocolată din: sfecla rosie, zahar, lapte, smantana,
ciocolata neagra, ardei iute, unt, miere, ghimbir, portocala, miez de
nuca, migdale, apa, frisca, ciocolata alba, zahar vanilinat si mar
confiat. Ingrediente: 4 sfecle rosii zahar 150 ml lapte 50 g smantana 60
g ciocolata neagra un ardei iute 30 g unt miere ghimbir…
Read more »
Read more »
Pizza Prosciutto e Funghi
21 March 2013
Pizza
Prosciutto e Funghi din: aluat de pizza, usturoi, rosii, verdeturi
asortate, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, mozzarella si sunca de
praga. Ingrediente: 400 g aluat de pizza (congelat) 1 catel de usturoi 1
conserva (425 g) rosii pentru pizza sau rosii decojite taiate felii 2
lingurite verdeturi asortate 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Bors de hribi cu smantana
21 March 2013
Bors
de hribi cu smantana din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa,
ardei kapia, ardei gras, rosie, patrunjel, bors de putin, smantana si
sare. Ingrediente: 500 g hribi uscati 2 morcovi 2 cartofi 1 pastarnac 1
ceapa 1 ardei kapia 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura patrunjel bors acru
de putina 100 ml smantana groasa…
Read more »
Read more »
Inghetata de fructe de padure
21 March 2013
Inghetata
de fructe de padure din: smantana, fructe de padure, zahar tos, zahar
pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 ml smantana un kg fructe de
padure (mure, zmeura, coacaze) 300 g zahar tos 50 g zahar pudra o
esenta de vanilie Mod de preparare: Pentru început, se spală fructele
de pădure, se alege…
Read more »
Read more »
Tarta cu andive
21 March 2013
Tarta
cu andive din: foitaj, andive, fileuri de somon, smantana, ulei,
lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 4 andive 2 fileuri
de somon 300 ml smantana 1 lingura ulei 1/2 lamaie unt sare piper Mod
de preparare: Lasi foitajul la dezgheţat, la frigider, încălzeşti
cuptorul la 180° C. Treci cu sucitorul…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu pui si broccoli
21 March 2013
Salata
de orez cu pui si broccoli din: orez basmati, piept de pui, broccoli,
pasta miso, otet de vin de orez, ghimbir, ceapa verde si seminte de
susan. Ingrediente: 120 g orez basmati (sau brun) 2 piepti de pui, fara
piele si os 140 g broccoli 2 lingurite de pasta miso 1 lingura otet din…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere, branza, stafide si alune
21 March 2013
Tarta
cu mere, branza, stafide si alune din: faina, zahar pudra, unt, oua,
lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, branza dulce, oua, esenta de
vanilie, mere, stafide, alune, rom, gelatina si zahar. Ingrediente:
pentru aluat: 1 kg faina 200 g zahar pudra 200 g unt 3 oua 300 ml lapte 2
pliculete zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu coacaze
20 March 2013
Briose
cu coacaze din: faina, zahar pudra, praf de copt, sare, ulei vegetal,
lapte, oua si afine. Ingrediente: 200g faina 200g zahar pudra 20g praf
de copt 5g de sare 100ml ulei vegetal 200ml lapte 4 oua 200g coacaze
Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170 ° C. Pune faina,
zaharul, praful de copt…
Read more »
Read more »
Pizza cu ananas si ton
20 March 2013
Pizza
cu ananas si ton din: blat de pizza, rosii pasate, sare, ananas, ton in
suc propriu, oregano si branza gouda. Ingrediente: 2 blaturi rotunde de
pizza (congelate) 200 g rosii pasate (cutie) sare piper 1 conserva (425
ml) bucati de ananas 1 conserva ton in suc propriu 1/2 legatura oregano
100 g branza Gouda…
Read more »
Read more »
Supa picanta de peste cu praz si cartofi
20 March 2013
Supa
picanta de peste cu praz si cartofi din: file de stiuca, cartofi, supa
de legume, smantana, lamaie, marar, slaninuta, sare, piper si praz.
Ingrediente: 150 g file de stiuca 400 g cartofi rasi 500 ml supa de
legume 200 ml smantana 1/2 lamaie 1/2 legatura marar 2 felii slaninuta
impanata sare piper 1 praz…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu mazăre si gogosari murati
20 March 2013
Ruladă
de porc cu mazăre si gogosari murati din: muschi de porc, ciuperci,
ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin, mazare, morcovi, patrunjel, oua,
sare, piper sfecla rosie si gogosari murati. Ingrediente: un kg muschi
de porc 300 g ciuperci doua cepe doi catei de usturoi pasta de tomate
500 ml vin alb sec 400 g…
Read more »
Read more »
Tortilla de primăvară
20 March 2013
Tortilla
de primăvară din: dovlecei, parmezan, cascaval, ulei, spanac, oua,
ceapa verde, patrunjel, oregano, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei
potriviti parmezan cascaval 4 linguri ulei 50 g spanac 4 oua 2 fire
ceapa verde patrunjel oregano sare piper Mod de preparare: Speli
dovleceii sub jet de apă şi îi tai rondele. Speli spanacul…
Read more »
Read more »
Rigatoni cu carne de vită
20 March 2013
Rigatoni
cu carne de vită din: rigatoni, supa, carne tocata de vita, usturoi,
rosii, ardei capia, parmezan, ulei de masline, rosii cherry, busuioc,
sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni o cana supa 500 g carne
tocata de vita 2 catei de usturoi 3-4 rosii 1-2 ardei capia parmezan 75 g
unt 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu peşte
20 March 2013
Sufleu
de paste cu peşte din: fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste,
lapte, smantana, amidon alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei
capia, ulei, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 300 g fileuri de
peste 200 g branza de vaci 5 oua 300 g paste 250 ml lapte 250 g
smantana amidon alimentar 75…
Read more »
Read more »
Pizza cu rosii, mozzarella si sunca de Parma
20 March 2013
Pizza
cu rosii, mozzarella si sunca de Parma din: aluat de pizza, rosii,
bulion, oregano, sare, piper, mozzarella, cascaval, ciuperci, sunca de
parma, ruccola si parmezan. Ingrediente: 400 g aluat de pizza (congelat)
200 g rosii din conserva sau rosii decojite si taiate felii 3 linguri
bulion 2 lingurite oregano uscat sare piper 150 g…
Read more »
Read more »
Rulou de curcan cu spanac si mozzarella
20 March 2013
Rulou
de curcan cu spanac si mozzarella din: piept de curcan, spanac,
mozzarella, usturoi, oua, unt, supa de legume, sare si piper.
Ingrediente: 600 g piept de curcan 350 g spanac proaspat 6 feliute de
mozzarella 3 catei de usturoi 2 oua 50 g unt 200 ml supa strecurata de
legume sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Piure cu ciuperci la cuptor
20 March 2013
Piure
cu ciuperci la cuptor din: ceapa, ciuperci, cartofi, oua, carnacior,
unt, lapte, marar si condiment vegetal. Ingrediente: 3-4 cepe mari 500 g
ciuperci proaspete 7-8 cartofi 3 oua 1 carnacior (sau sunca presata sau
kaizer) 1 lingura unt sau margarina 1 cescuta lapte marar condiment
vegetal Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată mărunt…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu mere si salvie
20 March 2013
Friptura
de porc cu mere si salvie din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de
salvie, mere, zahar brun, cartofi copti si legume. Ingrediente: 1
lamaie, taiata pe jumatate 4 bucati muschiulet de porc, a cate 140 g
fiecare 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier 3 mere, decojite si
tocate 1 lingurita cu varf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc
20 March 2013
Ciorba
de cartofi cu bacon si busuioc din: bacon, unt, faina, telina, morcov,
ceapa, usturoi, supa de pui, lapte, cartofi, frunze de busuioc, cimbru,
oregano, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de bacon 2
linguri unt 4 linguri faina 2 tulpini de telina, cuburi 1 morcov, cuburi
1 ceapa, tocata marunt 3 catei de…
Read more »
Read more »
Paine de secara cu masline si branza
20 March 2013
Paine
de secara cu masline si branza din: paine de secara, unt, lapte, pasta
de tomate, branza dulce de vaca, branza topita, branza de capra,
masline, ardei gras, patrunjel si boia iute. Ingrediente: paine toast de
secara (1 franzela) 100 g unt 50 ml lapte 50 g pasta de tomate 200 g
branza dulce de…
Read more »
Read more »
Papiote de morun cu mustar
20 March 2013
Papiote
de morun cu mustar din: rondele de morun, lamai, unt, mustar,
hasmatuchi, marar, ciboulette, sare si piper. Ingrediente: 4 rodele de
morun de 150 g fiecare 2 lamai 20 g unt semisarat 2 linguri de mustar 2
fire de hasmatuchi 2 fire de marar 6 fire de ciboulette sare si piper
macinat Mod…
Pizza cu cartofi si topping de branza
20 March 2013
Pizza
cu cartofi si topping de branza din: aluat de pizza, branza de capra,
suc de lamaie, sare, piper, cartofi, rozmarin si ulei de masline.
Ingrediente: 450 g aluat de pizza congelat 100 g branza proaspata de
capra 2 linguri suc de lamaie sare piper 3 cartofi fierti in coaja si
raciti 200 g rulou…
Read more »
Read more »
Pui cu lămâie şi frunze de salvie
20 March 2013
Pui
cu lămâie şi frunze de salvie din: pui, unt, sare grunjoasa, boia
dulce, piper, lamai, frunze de salvie, pesmet alb, usturoi si vin.
Ingrediente: un pui de 1,5 kg 200 g unt sare grunjoasa boia dulce 2-3
lamai piper negru macinat frunze de salvie 2-3 linguri pesmet alb o
capatana usturoi 50 ml vin…
Read more »
Read more »
Ingheţată asortată
20 March 2013
Ingheţată
asortată din: oua, lapte, sare, zahar, baton vanilie, esenta de fistic,
samburi de fistic, mure, kiwi, boabe de struguri si nectarine.
Ingrediente: 10 oua 1 l lapte un praf sare 500 g zahar un baton vanilie
esenta de fistic si samburi de fistic mure sau fragi 2 kiwi boabe de
struguri 2 nectarine …
Read more »
Read more »
Pui cu ghimbir si fasole verde
20 March 2013
Pui
cu ghimbir si fasole verde din: ulei, ghimbir, usturoi, ceapa, sos de
peste, pulpa de pui, supa de pui, fasole verde, coriandru si orez.
Ingrediente: 1/2 linguri de ulei 1 bucata de ghimbir de 2 cm, taiata
bastonase subtiri 1 catel de usturoi, tocat 1/2 ceapa, taiata pe
jumatate si feliata subtire 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cotlete de miel cu legume la cuptor (video)
20 March 2013
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu legume la cuptor,
un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: A rack of 16 lamb chops, divided into 4 4 sprigs of fresh
rosemary or 2 tbsp of dried rosemary 6 sprigs of fresh thyme or 1 tbsp
of…
Read more »
Read more »
Chec cu banane si nuci
20 March 2013
Chec
cu banane si nuci din: ulei de floarea soarelui, zahar, faina, nuci,
fulgi de cocos, unt, banane, ou, lapte, praf de copt si scortisoara.
Ingrediente: 100 ml ulei de floarea soarelui, plus extra pentru uns 140g
zahar 140 g faina 140 g nuci, tocate grosier 50 g fulgi de cocos 1
lingura de unt,…
Read more »
Read more »
Escalop de somon cu rosii
20 March 2013
Escalop
de somon cu rosii din: rosii, praz, otet de vin de xeres, ulei de
masline, suc de lamaie, tarhon, file de somon, tahon, sare si piper.
Ingrediente: 3 rosii 4 bucati de praz (partea alba) 5 cl otet de vin de
xeres 1 lingura cu ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu piept de pui si spanac
20 March 2013
Tagliatelle
cu piept de pui si spanac din: tagliatelle, ulei, piept de pui, spanac,
dovlecel, smantana, zeama de lamaie, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 400 g tagliatelle (simple sau cu spanac) 2 linguri ulei 1
piept de pui dezosat 150 g spanac verde 1 dovlecel mic 6 linguri
smantana 3 linguri zeama de lamaie 4…
Read more »
Read more »
Desert cu îngheţată şi banane
20 March 2013
Desert
cu îngheţată şi banane din: oua, zahar, faina, nuca, zahar vanilat,
sare, coaja de portocala, galbenusuri, lapte, baton de vanilie, frisca,
cafea solubila, banane, siro de ciocolata si frisca. Inrgediente: pentru
blat: 3 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 4 linguri nuca maicnata un
plic zahar vanilat un praf sare coaja de portocala…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac si cascaval
20 March 2013
Tartă
cu spanac si cascaval din: faina, unt, galbenus, apa mienala, praf de
copt, sare, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 100 g unt 1 galbenus 3 linguri
apa minerala 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie sare pentru
umplutura: 500 g spanac oparit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu castraveti marinati in ulei de chili
20 March 2013
Pui
si castraveti marinati in ulei de chili din: castraveti, pulpe de pui,
apa, sare, sos de soia, zahar, mirin, ulei de chilli si ulei de susan.
Ingrediente: 6 castraveți 3 pulpe de pui 1/4 ceasca de apa 1 lingura
sare ¼ ceasca sos de soia 4 ½ lingura zahar 2 linguri Mirine 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa crema de fasole cu ceapa marinata
20 March 2013
Supa
crema de fasole cu ceapa marinata din: zeama de lime, ceapa rosie, ulei
de masline, usturoi, chimion, paprika afumata, pasta de ardei iute,
fasole rosie, supa de legume, smantana, frunze de coriandru si lipii.
Ingrediente: zeama de la 2 limes 2 cepe rosii mici, feliate subtire 1/2
lingura ulei de masline 2 catei de…
Read more »
Read more »
Legume cu orez si broccoli
20 March 2013
Legume
cu orez si broccoli din: zahar, orez basmati, seminte de susan, ulei de
floarea soarelui, broccoli, varza chinezeasca, ceapa verde, pasta miso,
mirin, otet de vin de orez, zahar brun, ghimbir si ardei iute.
Ingrediente: 1 lingura de zahar 140 g orez basmati 1 lingura seminte de
susan, prajite 1 lingurita ulei de susan…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu branza
20 March 2013
Budinca
de cartofi cu branza din: cartofi, unt, branza dulce de vaci,
mozzarella, pesmet, telemea de oaie, oua, marar, ceapa, rosii cherry si
busuioc. Ingrediente: un kg cartofi 100 g unt 100 g branza dulce de vaci
100 g mozzarella 2 linguri pesmet 100 g telemea de oaie 3 oua fierte 4
oua crude o…
Read more »
Read more »
Salata cu ton si broccoli
20 March 2013
Salata
cu ton si broccoli din: broccoli, paste, ton, ulei de masline, porumb,
zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 g broccoli
200 g paste 300 g ton in suc propriu 3-4 lingurite ulei de masline 100 g
porumb din conserva zeama de la 1-2 lamai sare piper o legatura
patrunjel Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri din paine
20 March 2013
Rulouri
din paine din: sunca de curcan, paine alba, gris, lapte, oua, pate,
gogosari in otet, ulei, masline negre si busuioc. Ingrediente: 250 g
sunca de curcan 800 g paine alba fara coaja 100 g gris 100 ml lapte 3
oua 300 g pate vegetal sau pate de ficat de pui 150 g gogosari in…
Read more »
Read more »
Pesto de patrunjel cu spaghete
20 March 2013
Pesto
de patrunjel cu spaghete din: seminte de pin, parmezan, usturoi, ulei
de masline extravirgin, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: 85 g
seminte de pin 85 g de parmezan, dat pe razatoarea mare, plus extra
pentru servit 3 catei de usturoi 70 ml ulei de masline extravirgin, plus
extra pentru servit 75 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Bors oltenesc cu praz si slaninuta
20 March 2013
Bors
oltenesc cu praz si slaninuta din: praz, morcovi, ardei, rosii,
cartofi, fasole, slanina, boia iute, bors, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 3 fire de praz 3 morcovi 2 ardei 3-4 rosii 3 cartofi 200 g
fasole fideluta 250 g slanina cu boia 1 praf boia iute bors sare piper
patrunjel Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi cu cheddar si ardei iute
20 March 2013
Chiftele
de cartofi cu cheddar si ardei iute din: cartofi, ou, coriandru, ceapa
verde, coaja de lamaie, cheddar, ardei iute, pesmet, ulei, chutney de
mango si salata verde. Ingrediente: 250 g cartofi fainosi, taiati in
cuburi 1 ou mediu, galbenusul separat de albus 1 mana de coriandru
proaspat, tocat 3 fire de ceapa verde, feliata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Turta dulce cu ghimbir
19 March 2013
Turta
dulce cu ghimbir din: sirop, unt, zahar pudra, faina, praf de copt,
ghimbir si ou. Ingrediente: 70g de sirop 125g unt 125 g zahar pudra 250g
faina 1 lingurita praf de copt 15g ghimbir 1 ou Mod de preparare: Se
incalzește cuptorul la 180 ° C. Se amesteca toate ingredientele intr-un
bol mare. Se…
Read more »
Read more »
Cartofi in sos alb cu ghebe
19 March 2013
Cartofi
in sos alb cu ghebe din: cartofi, piper, ghebe, cimbru, foi de dafin,
sare, ulei de floarea soarelui, usturoi, otet, patrunjel, marar si
rozmarin. Ingrediente: 800 g cartofi cu coaja rosie piper negru boabe si
macinat 400 g ghebe o lingurita cimbru uscat 1-2 foi de dafin sare 30
ml ulei de floarea soarelui…
Read more »
Read more »
Orez cu carne de vitel
19 March 2013
Orez
cu carne de vitel din: vrabioara de vitel, orez, piure de rosii, vin
rosu, ceapa, morcovi, sare, boia dulce, piper, ulei de masline si
patrunjel verde. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 300 g orez cu
bobul lung 300 g piure de rosii 15 ml vin rosu dulce 2 cepe 2 morcovi
sare o…
Read more »
Read more »
Ciorba de rosii cu rozmarin
19 March 2013
Ciorba
de rosii cu rozmarin din: suc de rosii, morcovi, radacina de patrunjel,
radacina de telina, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sare,
piper negru, rozmarin, patrunjel, ulei de masline si paine prajita.
Ingrediente: 50 ml suc de rosii 2 morcovi o radacina patrunjel o
radacina telina un dovlecel o ceapa rosie 2-3 catei de…
Read more »
Read more »
Branzoaice cu chivas
19 March 2013
Branzooaice
cu chivas din: oua, faina, drojdie, sare, unt, ulei de floarea
soarelui, branza de oaie, chivas, lapte si apa minerala. Ingrediente: 3
oua 500 g faina 30 g drojdie un pra de sare 100 g unt 4 linguri ulei de
floarea soarelui 300 g branza foarte uscata de oaie sau de capra o
legatura…
Read more »
Read more »
File de salau cu sos de usturoi
19 March 2013
File
de salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare,
piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii,
otet balsamic, cartofi. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru
prajit 3-4 linguri pesmet sare piper alb macinat pentru sos: 2-3
lingurite faina 5-6 catei usturoi 100 g margarina o legatura…
Read more »
Read more »
Tarta cu conopida
19 March 2013
Tarta
cu conopida din: faina, unt, ulei, galbenus, sare, conopida, ceapa,
usturoi, unt, patrunjel verde, cascaval, oua, lapte dulce, smantana,
sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 100 g unt 3
linguri ulei 1 galbenus 1 praf sare pentru umplutura: 1 conopida
potrivita 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1 lingura unt…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta cu legume si leustean
19 March 2013
Ciorba
de vacuta cu legume si leustean din: antricot de vita, rasol de vita,
cartofi, ceapa, radacina de patrunjel, morcovi, telina, leustean,
mazare, bors si sare. Ingrediente: 600 g antricot de vita 1 rasol de
vita 2 cartofi 1 ceapa 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 telina mica 1
legatura leustean 100 g mazare boabe…
Read more »
Read more »
Pizza cu sunca si chorizo
19 March 2013
Pizza
cu sunca si chorizo din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, rosii,
bulion, oregano, usturoi, sunca de praga, ciuperci, salam picant
chorizo, cimbru si cascaval. Ingrediente: 600 g faina 1 plic drojdie
uscata 3 linguri ulei 1 lingurita sare 1 praf zahar 1 conserva (850 ml)
rosii 2 linguri bulion 1 lingurita oregano 1 catel…
Read more »
Read more »
Placinta ucraineana
19 March 2013
Placinta
ucraineana din: drojdie de bere, lapte, galbenus, sare, zahar, unt,
faina, varza, ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, sare, piper si ou.
Ingrediente: pentru aluat: 10-15 g drojdie de bere 125 ml lapte caldut 1
galbenus 1 praf de sare 1 praf de zahar 30 g unt moale faina cat
cuprinde pentru umplutura: 1/2…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu sunca de Praga
19 March 2013
Rulada
de curcan cu sunca de Praga din: piept de curcan, sunca de praga,
marar, ceapa verde, oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de
curcan 200 g sunca de Praga 2 legaturi de marar 3 legaturi de ceapa
verde 4 oua 50 g unt sare piper Mod de preparare: Speli mărarul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salsa de rosii
19 March 2013
Salsa
de rosii din: rosii, ceapa rosie, ardei iute, suc de limeta, coriandru,
sare, piper, oregano si chimen. Ingrediente: 2-3 rosii taiate cubulete
1/2 ceapa rosie, tocata marunt 1 ardei iute jalapeño, fara seminte,
tocat marunt 1 ardei iute Serrano, fara seminte, tocat marunt Sucul de
la o limeta 1/2 ceasca coriandru tocat Sare si…
Read more »
Read more »
Paste cu pui si praz
19 March 2013
Paste
cu pui si praz din: paste, rosii cherry, piept de pui, praz, patrunjel,
ciuperci, ulei de floarea soarelui, frunze de busuioc, sare, piper,
pasta de ardei capia si cascaval. Ingrediente: 300 g paste 7-8 rosii
cherry 300 g piept de pui un fir praz o legatura patrunjel 200 g
ciuperci 50 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Tocanita aromata
19 March 2013
Tocanita
aromata din: carne macra de porc, ceapa rosie, ulei, usturoi, supa de
vita, vin alb sec, varza murata, chimen, cartofi, foi de dafin, pasta de
tomate, boia de ardei, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g
carne macra de porc 2 cepe rosii 2 linguri ulei 3 catei de usturoi 500
ml supa de…
Drob de nuci
19 March 2013
Drob
de nuci din: nuci, ceapa, paine, ulei, oua, suc de rosii si sare.
Ingrediente: 200 g nuci 2 cepe mari 2 felii de paine 50 ml ulei 4 oua
200 ml suc de rosii sare Mod de preparare: Macini nucile în maşina de
tocat, toci ceapa mărunt, înmoi pâinea şi apoi o pasezi…
Read more »
Read more »
Shakshuka picanta
19 March 2013
Shakshuka
picanta din: rosii, feta, ceapa, oua, ardei iute, ulei, chimen, cimbru,
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie rosii descojite 200 g feta
1 ceapa potrivita 2 oua 1 ardei iute 2 linguri ulei chimen cimbru
busuioc sare piper Mod de preparare: Toci ceapa rondele şi o căleşti
în ulei până devine aurie.…
Read more »
Read more »
Legume coapte picante cu pilaf si varza creata
19 March 2013
Legume
coapte picante cu pilaf si varza creata din: dovleac, ceapa rosie,
ardei gras, harissa, iaurt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir,
ardei iute, varza creata, orez basmati si supa de legume. Ingrediente:
1/2 dovleac placintar (aproximativ 350 g), curatat si taiat in cuburi cu
latura de 3 cm 1 ceapa rosie, taiata in sferturi…
Read more »
Read more »
Morun cu lapte de cocos si lamaie verde
19 March 2013
Morun
cu lapte de cocos si lamaie verde din: fileuri de morun, lamaie verde,
ceapa, lapte de cocos, ceapa verde, boia de ardei, nuca de cocos, sare
si piper. Ingrediente: 600 g fileuri de morun proaspat 3 lamai verzi 1
ceapa alba mica 4 linguri cu lapte de cocos 1 lingura cu cozi de ceapa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba
19 March 2013
O
reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole
alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion,
sliced 1 red pepper, sliced 2 cloves garlic 300 ml red wine 400 g
chopped tinned tomatoes…
Read more »
Read more »
Langustine la gratar, cu sos verde
19 March 2013
Langustine
la gratar, cu sos verde din: langustine, ulei de masline, sare, piper,
frunze de busuioc, tarhon, lamai, galbenus de ou, mustar si branza de
vaci. Ingrediente: 24 langustine 1 lingura cu ulei de masline sare si
piper macinat pentru sosul verde: 12 frunze mari de busuioc 2 linguri cu
tarhon proaspat 2 lamai 1…
Read more »
Read more »
Curry de vita cu sfecla si ghimbir
19 March 2013
Curry
de vita cu sfecla si ghimbir din: sfecla, ghimbir, usturoi, ardei iute,
coriandru, pastai de cardamom, pasta de rosii, miere, chimion, seminte
de fenicul, cuisoare, ulei, manzat, ceapa, garam masala si orez.
Ingrediente: 750 g de sfecla cruda 1 bucata de ghimbir cat degetul mare 3
catei de usturoi 1 ardei iute rosu 1…
Read more »
Read more »
Tarte cu ciocolată si vişine
19 March 2013
Tarte
cu ciocolată si vişine din: faina, unt, zahar pudra, cacao, lamaie,
portocala, oua, apa, branza de vaci, zahar tos, smantana, visine, praf
de copt, gris, zahar vanilat, sare si menta verde. Ingrediente: 170 g
faina 100 g unt 60 g zahar pudra 30 g cacao o lamaie o portocala 4 oua
50 ml apa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paste cu legume
19 March 2013
Paste
cu legume din: paste fara ou, ulei de masline, ardei, ceapa rosie,
margarina, rosii cherry, sparanghel, sare, piper si cascaval.
Ingrediente: 300 g paste fara ou 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei
galbeni o ceapa rosie 50 g margarina 5-6 rosii cherry o legatura
sparanghel 2-3 frunze de busuioc sare piper alb cascaval…
Read more »
Read more »
Mancarica la cuptor
19 March 2013
Mancarica
la cuptor din: sunca, ulei, supa de legume, cartofi, varza alba, ceapa,
cascaval, frunze de telina, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente:
300 g sunca 3 linguri ulei 200 ml supa de legume 4 cartofi mari 1/2
varza alba 1 ceapa mare 150 g cascaval frunze de telina cimbru uscat
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Toast cu hrean si ceapa verde
19 March 2013
Toast
cu hrean si ceapa verde din: unt, ceapa verde, crema de hrean, sare si
bagheta. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat 2 linguri ceapa verde
proaspata, tocata fin 2 linguri crema de hrean ½ lingurita de sare 1
bagheta Mod de preparare: Amestecati intr-un bol toate ingredientele
cu exceptia baghetei. Taie bagheta felii…
Read more »
Read more »
Cocktail cu miere
19 March 2013
Cocktail
cu miere din: suc de mere, zeama de lime, zahar brun si miere.
Ingrediente: suc de mere zeama de lime zahar brun miere Mod de
preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca sucul
de mere cu zeama de lime, se lasa 5 minute sa isi amestece aromele, apoi
se adauga…
Read more »
Read more »
Paste cu carne si sos de brânză
19 March 2013
Paste
cu carne si sos de brânză din: oua, faina, ulei de masline, carne de
pui, ceapa, pasta de tomate, usturoi, busuioc verde, smantana, branza cu
mucegai, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 350 g faina 60
ml ulei de masline 400 g carne de pui o ceapa doua lingura cu pasta de…
Read more »
Read more »
Vinete in straturi
19 March 2013
Vinete
in straturi din: vinete, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, oua,
smantana, cascaval, ulei, busuioc verde, oregano, marar verde, sare si
piper. Ingrediente: 3 vinete mari 4 rosii mari, tari, bine coapte 1/2
ardei gras 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 2 oua 2 linguri smantana 2
linguri cascaval 4 linguri ulei busuioc verde oregano…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc cu garnitura de legume
19 March 2013
Ciolan
de porc cu garnitura de legume din: ciolan afumat de porc, sare
grunjoasa, boia dulce si picanta, piper, susan, ulei de floarea
soarelui, vin rosu, dovlecei, ardei copt, cartofi si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: un ciolan afumat de porc sare grunjoasa boia
dulce si picanta piper negru si alb, macinat si boabe susan…
Read more »
Read more »
Tarta cu morcovi si branza
19 March 2013
Tarta
cu morcovi si branza din: faina, sare, unt, galbenusuri, branza feta,
morcovi, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de
cutit cu sare 100 g unt 3 galbenusuri 3 linguri apa rece pentru
umplutura: 500 g branza feta 4 morcovi mari sare piper Mod de
preparare: Amesteci făina într-un…
Read more »
Read more »
Bors de tarhon cu carne de porc si legume
19 March 2013
Bors
de tarhon cu carne de porc si legume din: carne de porc, oase, ceapa,
morcov, telina, patrunjel, tarhon, sare, bors, ou, smantana si apa.
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g oase 2 cepe 1 morcov 1 felie de
telina 1 radacina patrunjel 1 legatura tarhon sare 3/4 l bors 1 ou 150…
Read more »
Read more »
Chiftele de porc cu sos tzatziki
19 March 2013
Chiftele
de porc cu sos tzatziki din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie,
usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt,
marar, ridichi, usturoi si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g carne
slaba de porc, tocata 1 mana de pesmet 1/2 ceapa rosie mica, tocata
marunt 1/2 catel de usturoi,…
Read more »
Read more »
Peste cu curry (lotte)
19 March 2013
Peste
cu curry din: lotte, sos de peste, curry pudra, lapte praf degresat,
galbenusuri, suc de lamaie, branza de vaci, sare si piper. Ingrediente: 1
bucata de lotte cu sira, in jur de 800 g 40 cl sos de peste 1 lingura
cu curry pudra 1 lingura cu lapte praf degresat 2 galbenusuri sucul de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu dovleac
18 March 2013
Briose
cu dovleac din: ulei vegetal, zahar pudra, zahar brun, oua, faina, praf
de copt, nucsoara, dovleac, unt, crema de branza, coaja de lamaie si
dovleac. Ingrediente pentru aluat: 125ml ulei vegetal 75g zahar pudra
50g de zahar brun 2 oua 110g faina ½ lingurita praf de copt ½ lingurita
nucsoara rasa 150g dovleac ras…
Read more »
Read more »
Frigarui de ton marinat
18 March 2013
Frigarui
de ton marinat din: ton, usturoi, rosii, usturoi, lamaie, ardei iute,
patrunjel, pasta de ansoa, rosii confiate, ceapa alba, coriandru,
patrunjel, capere, vinegreta. Ingrediente: 1 bucata de ton de 500 g 12
catei de usturoi pentru marinata: 2 rosii 2 catei de usturoi 1 lamaie
galbena 2 varfuri de cutit de ardei iute 4…
Read more »
Read more »
Conopida pe pat de peste
18 March 2013
Conopida
pe pat de peste din: fileuri de cod, conopida, lamaie, sare, piper,
ulei si cimbru. Ingrediente: 6 fileuri de cod 1 conopida mare 1 lamaie
sare piper ulei cimbru proaspat Mod de preparare: Dezgheţi fileurile
de cod, le speli şi apoi le fierbi, timp de 5-8 minute, în apă
clocotită, în care ai…
Read more »
Read more »
Orez cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat
18 March 2013
Orez
cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat din: orez basmati,
ceapa rosie, ardei iute, stafide, rosie, ulei de masline, cuisoare,
scortisoara, chimen, cardamon, anason stelat, sofran, piper si ardei
capia. Ingrediente: 300 g orez basmati o ceapa rosie un ardei iute 30 g
stafide o rosie 50 ml ulei de masline o floare de…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de afine
18 March 2013
Rulada
cu gem de afine din: oua, zahar pudra, esenta de vanilie, drojdie,
faina, apa, coniac, dulceata de afine si zahar pudra. Ingrediente:
pentru blat: 3 oua 75 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1
lingurita drojdie uscata 75 g faina 2 linguri apa pentru sirop: 100 ml
apa 50 g zahar 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa crema de morcovi
18 March 2013
Supa
crema de morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa alba, telina, patrunjel
verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, margarina, nuca,
patrunjel, sare grunjoasa si bagheta. Ingrediente: un kilogran morcovi 2
radacini patrunjel 1-2 cepe albe o radacina telina mare o radacina
patrunjel verde sare piper negru maicnat 3-4 linguri ulei de floarea
soarelui 4-5…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu cascaval
18 March 2013
Rulada
de porc cu cascaval din: muschi de porc, cascaval, ardei, usturoi,
pesmet, sare, piper, alune, vin, ulei de floarea slareui, sare
grunjoasa, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 100 g
cascaval 2-3 ardei rosii 2-3 catei de usturoi 6 linguri pesmet sare
piper negru boabe si macinat 30 g alune macinate…
Read more »
Read more »
Cum se prepara noodles cu pui si legume (video)
18 March 2013
O
reteta video despre cum se prepara noodles cu pui si legume, un
preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 1 precooked chicken breast (optional) 1 red pepper, thinly
sliced 1 head of broccoli, chop off little florets 1-2 large carrots,
peeled into ribbons 2 tbsp sweet chilli sauce 2 tsp…
Read more »
Read more »
Peste in suc de portocale
18 March 2013
Peste
in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina, amidon de grau,
ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare.
Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa
amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper
negru boabe 2 foi de dafin sare…
Read more »
Read more »
Supa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir
18 March 2013
Supa
de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir din: ulei de masline,
conopida, pastarnac, ceapa, seminte de fenicul, seminte de coriandru,
turmeric, usturoi, ardei iute, ghimbir, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 conopida medie, taiata in buchetele 3 pastarnaci, tocati 2…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu piure de praz si pancetta
18 March 2013
Piept
de pui cu piure de praz si pancetta din: piept de pui, pancetta, ceapa,
usturoi, praz, cimbru, smantana, vin alb, patrunjel, condimente si unt.
Ingrediente: 4 bucati piept de pui feliat 12 felii de pancetta 1 ceapa
alba mica, maruntita 1 catel de usturoi 4 fire de praz sapalate si
feliate 2 fire de…
Read more »
Read more »
Degeţele din peşte cu orez
18 March 2013
Degeţele
din peşte cu orez din: fileuri de peste, faina, pesmet, orez, stafide,
curry, nucsoara, pasta de tamarind, limete, sare, piper, ulei,
patrunjel, pudra de ghimbir si boia iute. Ingrediente: 500 g fileuri de
peste 120 g faina 60 g pesmet 100 g orez cu bob lung 25 g stafide 5 g
curry 3 g…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu masline
18 March 2013
Pulpe
de pui cu masline din: pulpe de pui, masline negre, cartofi, rosii,
carnaciori, ceapa, ardei gras, patrunjel, sare, piper si ulei.
Ingrediente: o caserola de pulpe de pui 200 g masline negre fara samburi
1/2 cartofi noi 1 cutie rosii descojite 2 carnaciori 2 cepe 1 ardei
gras rosu 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui aromat cu spanac la tigaie
18 March 2013
Pui
aromat cu spanac la tigaie din: spanac, piept de pui, ulei, boabe de
piper, frunze de dafin, cuisoare, cardamom, ceapa, ardei iute, usturoi,
ghimbir, chimen, praf de ardei, coriandru, turmeric, garam masala, iaurt
si sare. Ingrediente: 1 buchet de spanac 1 piept de pui ulei 8 boabe de
piper negru 2 frunze de dafin…