vineri, 10 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #25


Retete pentru Paste:

Reteta zilei: Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc

20 March 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_bacon_si_busuioc_4Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc din: bacon, unt, faina, telina, morcov, ceapa, usturoi, supa de pui, lapte, cartofi, frunze de busuioc, cimbru, oregano, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de bacon 2 linguri unt 4 linguri faina 2 tulpini de telina, cuburi 1 morcov, cuburi 1 ceapa, tocata marunt 3 catei de…
Read more »

Paine de secara cu masline si branza

20 March 2013
Paine_de_secara_cu_masline_si_branzaPaine de secara cu masline si branza din: paine de secara, unt, lapte, pasta de tomate, branza dulce de vaca, branza topita, branza de capra, masline, ardei gras, patrunjel si boia iute. Ingrediente: paine toast de secara (1 franzela) 100 g unt 50 ml lapte 50 g pasta de tomate 200 g branza dulce de…
Read more »

Papiote de morun cu mustar

20 March 2013
Papiote_de_morun_cu_mustarPapiote de morun cu mustar din: rondele de morun, lamai, unt, mustar, hasmatuchi, marar, ciboulette, sare si piper. Ingrediente: 4 rodele de morun de 150 g fiecare 2 lamai 20 g unt semisarat 2 linguri de mustar 2 fire de hasmatuchi 2 fire de marar 6 fire de ciboulette sare si piper macinat   Mod…
Read more »

Pizza cu cartofi si topping de branza

20 March 2013
Pizza_cu_cartofi_si_topping_de_branzaPizza cu cartofi si topping de branza din: aluat de pizza, branza de capra, suc de lamaie, sare, piper, cartofi, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 450 g aluat de pizza congelat 100 g branza proaspata de capra 2 linguri suc de lamaie sare piper 3 cartofi fierti in coaja si raciti 200 g rulou…
Read more »

Pui cu lămâie şi frunze de salvie

20 March 2013
Pui_cu_lamâie_si_frunze_de_salviePui cu lămâie şi frunze de salvie din: pui, unt, sare grunjoasa, boia dulce, piper, lamai, frunze de salvie, pesmet alb, usturoi si vin. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 200 g unt sare grunjoasa boia dulce 2-3 lamai piper negru macinat frunze de salvie 2-3 linguri pesmet alb o capatana usturoi 50 ml vin…
Read more »

Ingheţată asortată

20 March 2013
Inghetata_asortataIngheţată asortată din: oua, lapte, sare, zahar, baton vanilie, esenta de fistic, samburi de fistic, mure, kiwi, boabe de struguri si nectarine. Ingrediente: 10 oua 1 l lapte un praf sare 500 g zahar un baton vanilie esenta de fistic si samburi de fistic mure sau fragi 2 kiwi boabe de struguri 2 nectarine  …
Read more »

Pui cu ghimbir si fasole verde

20 March 2013
Pui_cu_ghimbir_si_fasole_verdePui cu ghimbir si fasole verde din: ulei, ghimbir, usturoi, ceapa, sos de peste, pulpa de pui, supa de pui, fasole verde, coriandru si orez. Ingrediente: 1/2 linguri de ulei 1 bucata de ghimbir de 2 cm, taiata bastonase subtiri 1 catel de usturoi, tocat 1/2 ceapa, taiata pe jumatate si feliata subtire 1 lingura…
Read more »

Cum se prepara cotlete de miel cu legume la cuptor (video)

20 March 2013
Cum_se_prepara_cotlete_de_miel_cu_legume_la_cuptorO reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu legume la cuptor, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: A rack of 16 lamb chops, divided into 4 4 sprigs of fresh rosemary or 2 tbsp of dried rosemary 6 sprigs of fresh thyme or 1 tbsp of…
Read more »

Chec cu banane si nuci

20 March 2013
Chec_cu_banane_si_nuciChec cu banane si nuci din: ulei de floarea soarelui, zahar, faina, nuci, fulgi de cocos, unt, banane, ou, lapte, praf de copt si scortisoara. Ingrediente: 100 ml ulei de floarea soarelui, plus extra pentru uns 140g zahar 140 g faina 140 g nuci, tocate grosier 50 g fulgi de cocos 1 lingura de unt,…
Read more »

Escalop de somon cu rosii

20 March 2013
Retete_5Escalop de somon cu rosii din: rosii, praz, otet de vin de xeres, ulei de masline, suc de lamaie, tarhon, file de somon, tahon, sare si piper. Ingrediente: 3 rosii 4 bucati de praz (partea alba) 5 cl otet de vin de xeres 1 lingura cu ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1…
Read more »

Tagliatelle cu piept de pui si spanac

20 March 2013
Tagliatelle_cu_piept_de_pui_si_spanacTagliatelle cu piept de pui si spanac din: tagliatelle, ulei, piept de pui, spanac, dovlecel, smantana, zeama de lamaie, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle (simple sau cu spanac) 2 linguri ulei 1 piept de pui dezosat 150 g spanac verde 1 dovlecel mic 6 linguri smantana 3 linguri zeama de lamaie 4…
Read more »

Desert cu îngheţată şi banane

20 March 2013
Desert_cu_înghetata_si_bananeDesert cu îngheţată şi banane din: oua, zahar, faina, nuca, zahar vanilat, sare, coaja de portocala, galbenusuri, lapte, baton de vanilie, frisca, cafea solubila, banane, siro de ciocolata si frisca. Inrgediente: pentru blat: 3 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 4 linguri nuca maicnata un plic zahar vanilat un praf sare coaja de portocala…
Read more »

Tartă cu spanac si cascaval

20 March 2013
Tarta_cu_spanac_si_cascavalTartă cu spanac si cascaval din: faina, unt, galbenus, apa mienala, praf de copt, sare, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 100 g unt 1 galbenus 3 linguri apa minerala 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie sare pentru umplutura: 500 g spanac oparit…
Read more »

Reteta zilei: Pui cu castraveti marinati in ulei de chili

20 March 2013
Pui_cu_castraveti_marinati_in_ulei_de_chili_9Pui si castraveti marinati in ulei de chili din: castraveti, pulpe de pui, apa, sare, sos de soia, zahar, mirin, ulei de chilli si ulei de susan. Ingrediente: 6 castraveți 3 pulpe de pui 1/4 ceasca de apa 1 lingura sare ¼ ceasca sos de soia 4 ½ lingura zahar 2 linguri Mirine 2 linguri…
Read more »

Supa crema de fasole cu ceapa marinata

20 March 2013
Supa_crema_de_fasole_cu_ceapa_marinataSupa crema de fasole cu ceapa marinata din: zeama de lime, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, chimion, paprika afumata, pasta de ardei iute, fasole rosie, supa de legume, smantana, frunze de coriandru si lipii. Ingrediente: zeama de la 2 limes 2 cepe rosii mici, feliate subtire 1/2 lingura ulei de masline 2 catei de…
Read more »

Legume cu orez si broccoli

20 March 2013
Legume_cu_orez_si_broccoliLegume cu orez si broccoli din: zahar, orez basmati, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, broccoli, varza chinezeasca, ceapa verde, pasta miso, mirin, otet de vin de orez, zahar brun, ghimbir si ardei iute. Ingrediente: 1 lingura de zahar 140 g orez basmati 1 lingura seminte de susan, prajite 1 lingurita ulei de susan…
Read more »

Budinca de cartofi cu branza

20 March 2013
Budinca_de_cartofi_cu_branzaBudinca de cartofi cu branza din: cartofi, unt, branza dulce de vaci, mozzarella, pesmet, telemea de oaie, oua, marar, ceapa, rosii cherry si busuioc. Ingrediente: un kg cartofi 100 g unt 100 g branza dulce de vaci 100 g mozzarella 2 linguri pesmet 100 g telemea de oaie 3 oua fierte 4 oua crude o…
Read more »

Salata cu ton si broccoli

20 March 2013
Salata_cu_ton_si_broccoliSalata cu ton si broccoli din: broccoli, paste, ton, ulei de masline, porumb, zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 g broccoli 200 g paste 300 g ton in suc propriu 3-4 lingurite ulei de masline 100 g porumb din conserva zeama de la 1-2 lamai sare piper o legatura patrunjel   Mod…
Read more »

Rulouri din paine

20 March 2013
Rulouri_din_paineRulouri din paine din: sunca de curcan, paine alba, gris, lapte, oua, pate, gogosari in otet, ulei, masline negre si busuioc. Ingrediente: 250 g sunca de curcan 800 g paine alba fara coaja 100 g gris 100 ml lapte 3 oua 300 g pate vegetal sau pate de ficat de pui 150 g gogosari in…
Read more »

Pesto de patrunjel cu spaghete

20 March 2013
Pesto_de_patrunjel_cu_spaghetePesto de patrunjel cu spaghete din: seminte de pin, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: 85 g seminte de pin 85 g de parmezan, dat pe razatoarea mare, plus extra pentru servit 3 catei de usturoi 70 ml ulei de masline extravirgin, plus extra pentru servit 75 ml ulei de…
Read more »

Bors oltenesc cu praz si slaninuta

20 March 2013
Retete_6Bors oltenesc cu praz si slaninuta din: praz, morcovi, ardei, rosii, cartofi, fasole, slanina, boia iute, bors, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 fire de praz 3 morcovi 2 ardei 3-4 rosii 3 cartofi 200 g fasole fideluta 250 g slanina cu boia 1 praf boia iute bors sare piper patrunjel   Mod de preparare:…
Read more »

Chiftele de cartofi cu cheddar si ardei iute

20 March 2013
Chiftele_de_cartofi_cu_cheddar_si_ardei_iuteChiftele de cartofi cu cheddar si ardei iute din: cartofi, ou, coriandru, ceapa verde, coaja de lamaie, cheddar, ardei iute, pesmet, ulei, chutney de mango si salata verde. Ingrediente: 250 g cartofi fainosi, taiati in cuburi 1 ou mediu, galbenusul separat de albus 1 mana de coriandru proaspat, tocat 3 fire de ceapa verde, feliata…
Read more »

Reteta zilei: Turta dulce cu ghimbir

19 March 2013
Turta_dulce_cu_ghimbir_06Turta dulce cu ghimbir din: sirop, unt, zahar pudra, faina, praf de copt, ghimbir si ou. Ingrediente: 70g de sirop 125g unt 125 g zahar pudra 250g faina 1 lingurita praf de copt 15g ghimbir 1 ou   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la 180 ° C. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mare. Se…
Read more »

Cartofi in sos alb cu ghebe

19 March 2013
Cartofi_in_sos_alb_cu_ghebeCartofi in sos alb cu ghebe din: cartofi, piper, ghebe, cimbru, foi de dafin, sare, ulei de floarea soarelui, usturoi, otet, patrunjel, marar si rozmarin. Ingrediente: 800 g cartofi cu coaja rosie piper negru boabe si macinat 400 g ghebe o lingurita cimbru uscat 1-2 foi de dafin sare 30 ml ulei de floarea soarelui…
Read more »

Orez cu carne de vitel

19 March 2013
Orez_cu_carne_de_vitelOrez cu carne de vitel din: vrabioara de vitel, orez, piure de rosii, vin rosu, ceapa, morcovi, sare, boia dulce, piper, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 300 g orez cu bobul lung 300 g piure de rosii 15 ml vin rosu dulce 2 cepe 2 morcovi sare o…
Read more »

Ciorba de rosii cu rozmarin

19 March 2013
Ciorba_de_rosii_cu_rozmarinCiorba de rosii cu rozmarin din: suc de rosii, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sare, piper negru, rozmarin, patrunjel, ulei de masline si paine prajita. Ingrediente: 50 ml suc de rosii 2 morcovi o radacina patrunjel o radacina telina un dovlecel o ceapa rosie 2-3 catei de…
Read more »

Branzoaice cu chivas

19 March 2013
Branzooaice_cu_chivasBranzooaice cu chivas  din: oua, faina, drojdie, sare, unt, ulei de floarea soarelui, branza de oaie, chivas, lapte si apa minerala. Ingrediente: 3 oua 500 g faina 30 g drojdie un pra de sare 100 g unt 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 g branza foarte uscata de oaie sau de capra o legatura…
Read more »

File de salau cu sos de usturoi

19 March 2013
File_de_salau_cu_sos_de_usturoiFile de salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare, piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii, otet balsamic, cartofi. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru prajit 3-4 linguri pesmet sare piper alb macinat pentru sos: 2-3 lingurite faina 5-6 catei usturoi 100 g margarina o legatura…
Read more »

Tarta cu conopida

19 March 2013
Tarta_cu_conopidaTarta cu conopida din: faina, unt, ulei, galbenus, sare, conopida, ceapa, usturoi, unt, patrunjel verde, cascaval, oua, lapte dulce, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 100 g unt 3 linguri ulei 1 galbenus 1 praf sare pentru umplutura: 1 conopida potrivita 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1 lingura unt…
Read more »

Ciorba de vacuta cu legume si leustean

19 March 2013
Ciorba_de_vacuta_cu_legume_si_leusteanCiorba de vacuta cu legume si leustean din: antricot de vita, rasol de vita, cartofi, ceapa, radacina de patrunjel, morcovi, telina, leustean, mazare, bors si sare. Ingrediente: 600 g antricot de vita 1 rasol de vita 2 cartofi 1 ceapa 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 telina mica 1 legatura leustean 100 g mazare boabe…
Read more »

Pizza cu sunca si chorizo

19 March 2013
Pizza_cu_sunca_si_chorizoPizza cu sunca si chorizo din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, rosii, bulion, oregano, usturoi, sunca de praga, ciuperci, salam picant chorizo, cimbru si cascaval. Ingrediente: 600 g faina 1 plic drojdie uscata 3 linguri ulei 1 lingurita sare 1 praf zahar 1 conserva (850 ml) rosii 2 linguri bulion 1 lingurita oregano 1 catel…
Read more »

Placinta ucraineana

19 March 2013
Placinta_ucraineanaPlacinta ucraineana din: drojdie de bere, lapte, galbenus, sare, zahar, unt, faina, varza, ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, sare, piper si ou. Ingrediente: pentru aluat: 10-15 g drojdie de bere 125 ml lapte caldut 1 galbenus 1 praf de sare 1 praf de zahar 30 g unt moale faina cat cuprinde pentru umplutura: 1/2…
Read more »

Rulada de curcan cu sunca de Praga

19 March 2013
Rulada_de_curcan_cu_sunca_de_PragaRulada de curcan cu sunca de Praga din: piept de curcan, sunca de praga, marar, ceapa verde, oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g sunca de Praga 2 legaturi de marar 3 legaturi de ceapa verde 4 oua 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Speli mărarul…

Reteta zilei: Salsa de rosii

19 March 2013
Salsa_de_rosii_2Salsa de rosii din: rosii, ceapa rosie, ardei iute, suc de limeta, coriandru, sare, piper, oregano si chimen. Ingrediente: 2-3 rosii taiate cubulete 1/2 ceapa rosie, tocata marunt 1 ardei iute jalapeño, fara seminte, tocat marunt 1 ardei iute Serrano, fara seminte, tocat marunt Sucul de la o limeta 1/2 ceasca coriandru tocat Sare si…
Read more »

Paste cu pui si praz

19 March 2013
Paste_cu_pui_si_prazPaste cu pui si praz din: paste, rosii cherry, piept de pui, praz, patrunjel, ciuperci, ulei de floarea soarelui, frunze de busuioc, sare, piper, pasta de ardei capia si cascaval. Ingrediente: 300 g paste 7-8 rosii cherry 300 g piept de pui un fir praz o legatura patrunjel 200 g ciuperci 50 ml ulei de…
Read more »

Tocanita aromata

19 March 2013
Tocanita_aromataTocanita aromata din: carne macra de porc, ceapa rosie, ulei, usturoi, supa de vita, vin alb sec, varza murata, chimen, cartofi, foi de dafin, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g carne macra de porc 2 cepe rosii 2 linguri ulei 3 catei de usturoi 500 ml supa de…
Read more »

Drob de nuci

19 March 2013
Drob_de_nuciDrob de nuci din: nuci, ceapa, paine, ulei, oua, suc de rosii si sare. Ingrediente: 200 g nuci 2 cepe mari 2 felii de paine 50 ml ulei 4 oua 200 ml suc de rosii sare   Mod de preparare: Macini nucile în maşina de tocat, toci ceapa mărunt, înmoi pâi­nea şi apoi o pasezi…
Read more »

Shakshuka picanta

19 March 2013
Shakshuka_picantaShakshuka picanta din: rosii, feta, ceapa, oua, ardei iute, ulei, chimen, cimbru, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie rosii descojite 200 g feta 1 ceapa potrivita 2 oua 1 ardei iute 2 linguri ulei chimen cimbru busuioc sare piper   Mod de preparare: Toci ceapa rondele şi o căleşti în ulei până devine aurie.…
Read more »

Legume coapte picante cu pilaf si varza creata

19 March 2013
Legume_coapte_picante_cu_pilaf_si_varza_creataLegume coapte picante cu pilaf si varza creata din: dovleac, ceapa rosie, ardei gras, harissa, iaurt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, varza creata, orez basmati si supa de legume. Ingrediente: 1/2 dovleac placintar (aproximativ 350 g), curatat si taiat in cuburi cu latura de 3 cm 1 ceapa rosie, taiata in sferturi…
Read more »

Morun cu lapte de cocos si lamaie verde

19 March 2013
Retete_3Morun cu lapte de cocos si lamaie verde din: fileuri de morun, lamaie verde, ceapa, lapte de cocos, ceapa verde, boia de ardei, nuca de cocos, sare si piper. Ingrediente: 600 g fileuri de morun proaspat 3 lamai verzi 1 ceapa alba mica 4 linguri cu lapte de cocos 1 lingura cu cozi de ceapa…
Read more »

Cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba

19 March 2013
Cum_se_prepara_pulpa_de_miel_cu_vin_rosu_si_fasole_albaO reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion, sliced 1 red pepper, sliced 2 cloves garlic 300 ml red wine 400 g chopped tinned tomatoes…
Read more »

Langustine la gratar, cu sos verde

19 March 2013
Langustine_la_gratar_cu_sos_verdeLangustine la gratar, cu sos verde din: langustine, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc, tarhon, lamai, galbenus de ou, mustar si branza de vaci. Ingrediente: 24 langustine 1 lingura cu ulei de masline sare si piper macinat pentru sosul verde: 12 frunze mari de busuioc 2 linguri cu tarhon proaspat 2 lamai 1…
Read more »

Curry de vita cu sfecla si ghimbir

19 March 2013
Curry_de_vita_cu_sfecla_si_ghimbirCurry de vita cu sfecla si ghimbir din: sfecla, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, pastai de cardamom, pasta de rosii, miere, chimion, seminte de fenicul, cuisoare, ulei, manzat, ceapa, garam masala si orez. Ingrediente: 750 g de sfecla cruda 1 bucata de ghimbir cat degetul mare 3 catei de usturoi 1 ardei iute rosu 1…
Read more »

Tarte cu ciocolată si vişine

19 March 2013
Tarte_cu_ciocolata_si_visineTarte cu ciocolată si vişine din: faina, unt, zahar pudra, cacao, lamaie, portocala, oua, apa, branza de vaci, zahar tos, smantana, visine, praf de copt, gris, zahar vanilat, sare si menta verde. Ingrediente: 170 g faina 100 g unt 60 g zahar pudra 30 g cacao o lamaie o portocala 4 oua 50 ml apa…
Read more »

Retete de post: Paste cu legume

19 March 2013
Paste_cu_legumePaste cu legume din: paste fara ou, ulei de masline, ardei, ceapa rosie, margarina, rosii cherry, sparanghel, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g paste fara ou 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei galbeni o ceapa rosie 50 g margarina 5-6 rosii cherry o legatura sparanghel 2-3 frunze de busuioc sare piper alb cascaval…
Read more »

Mancarica la cuptor

19 March 2013
Mancarica_la_cuptorMancarica la cuptor din: sunca, ulei, supa de legume, cartofi, varza alba, ceapa, cascaval, frunze de telina, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 300 g sunca 3 linguri ulei 200 ml supa de legume 4 cartofi mari 1/2 varza alba 1 ceapa mare 150 g cascaval frunze de telina cimbru uscat sare piper   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Toast cu hrean si ceapa verde

19 March 2013
Toast_cu_hrean_si_ceapa_verde_6Toast cu hrean si ceapa verde din: unt, ceapa verde, crema de hrean, sare si bagheta. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat 2 linguri ceapa verde proaspata, tocata fin 2 linguri crema de hrean ½ lingurita de sare 1 bagheta   Mod de preparare: Amestecati intr-un bol toate ingredientele cu exceptia baghetei. Taie bagheta felii…
Read more »

Cocktail cu miere

19 March 2013
Cocktail_5Cocktail cu miere din: suc de mere, zeama de lime, zahar brun si miere. Ingrediente: suc de mere zeama de lime zahar brun miere   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca sucul de mere cu zeama de lime, se lasa 5 minute sa isi amestece aromele, apoi se adauga…
Read more »

Paste cu carne si sos de brânză

19 March 2013
Paste_cu_carne_si_sos_de_brânzaPaste cu carne si sos de brânză din: oua, faina, ulei de masline, carne de pui, ceapa, pasta de tomate, usturoi, busuioc verde, smantana, branza cu mucegai, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 350 g faina 60 ml ulei de masline 400 g carne de pui o ceapa doua lingura cu pasta de…
Read more »

Vinete in straturi

19 March 2013
Vinete_in_straturiVinete in straturi din: vinete, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, oua, smantana, cascaval, ulei, busuioc verde, oregano, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mari 4 rosii mari, tari, bine coapte 1/2 ardei gras 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 2 oua 2 linguri smantana 2 linguri cascaval 4 linguri ulei busuioc verde oregano…
Read more »

Ciolan de porc cu garnitura de legume

19 March 2013
Ciolan_de_porc_cu_garnitura_de_legumeCiolan de porc cu garnitura de legume din: ciolan afumat de porc, sare grunjoasa, boia dulce si picanta, piper, susan, ulei de floarea soarelui, vin rosu, dovlecei, ardei copt, cartofi si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: un ciolan afumat de porc sare grunjoasa boia dulce si picanta piper negru si alb, macinat si boabe susan…
Read more »

Tarta cu morcovi si branza

19 March 2013
Tarta_cu_morcovi_si_branzaTarta cu morcovi si branza din: faina, sare, unt, galbenusuri, branza feta, morcovi, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de cutit cu sare 100 g unt 3 galbenusuri 3 linguri apa rece pentru umplutura: 500 g branza feta 4 morcovi mari sare piper   Mod de preparare: Amesteci făina într-un…
Read more »

Bors de tarhon cu carne de porc si legume

19 March 2013
Bors_de_tarhon_cu_carne_de_porc_si_legumeBors de tarhon  cu carne de porc si legume din: carne de porc, oase, ceapa, morcov, telina, patrunjel, tarhon, sare, bors, ou, smantana si apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g oase 2 cepe 1 morcov 1 felie de telina 1 radacina patrunjel 1 legatura tarhon sare 3/4 l bors 1 ou 150…
Read more »

Chiftele de porc cu sos tzatziki

19 March 2013
Chiftele_de_porc_cu_sos_tzatzikiChiftele de porc cu sos tzatziki din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar, ridichi, usturoi si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g carne slaba de porc, tocata 1 mana de pesmet 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt 1/2 catel de usturoi,…
Read more »

Peste cu curry (lotte)

19 March 2013
Peste_6Peste cu curry din: lotte, sos de peste, curry pudra, lapte praf degresat, galbenusuri, suc de lamaie, branza de vaci, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata de lotte cu sira, in jur de 800 g 40 cl sos de peste 1 lingura cu curry pudra 1 lingura cu lapte praf degresat 2 galbenusuri sucul de…
Read more »

Reteta zilei: Briose cu dovleac

18 March 2013
Briose_cu_dovleac_11Briose cu dovleac din: ulei vegetal, zahar pudra, zahar brun, oua, faina, praf de copt, nucsoara, dovleac, unt, crema de branza, coaja de lamaie si dovleac. Ingrediente pentru aluat: 125ml ulei vegetal 75g zahar pudra 50g de zahar brun 2 oua 110g faina ½ lingurita praf de copt ½ lingurita nucsoara rasa 150g dovleac ras…
Read more »

Frigarui de ton marinat

18 March 2013
Retete_1Frigarui de ton marinat din: ton, usturoi, rosii, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, pasta de ansoa, rosii confiate, ceapa alba, coriandru, patrunjel, capere, vinegreta. Ingrediente: 1 bucata de ton de 500 g 12 catei de usturoi pentru marinata: 2 rosii 2 catei de usturoi 1 lamaie galbena 2 varfuri de cutit de ardei iute 4…
Read more »

Conopida pe pat de peste

18 March 2013
Conopida_pe_pat_de_pesteConopida pe pat de peste din: fileuri de cod, conopida, lamaie, sare, piper, ulei si cimbru. Ingrediente: 6 fileuri de cod 1 conopida mare 1 lamaie sare piper ulei cimbru proaspat   Mod de preparare: Dezgheţi fileurile de cod, le speli şi apoi le fierbi, timp de 5-8 minute, în apă clocotită, în care ai…
Read more »

Orez cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat

18 March 2013
Orez_cu_stafide_scortisoara_cardamon_si_anason_stelatOrez cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat din: orez basmati, ceapa rosie, ardei iute, stafide, rosie, ulei de masline, cuisoare, scortisoara, chimen, cardamon, anason stelat, sofran, piper si ardei capia. Ingrediente: 300 g orez basmati o ceapa rosie un ardei iute 30 g stafide o rosie 50 ml ulei de masline o floare de…
Read more »

Rulada cu gem de afine

18 March 2013
Rulada_cu_gem_de_afineRulada cu gem de afine din: oua, zahar pudra, esenta de vanilie, drojdie, faina, apa, coniac, dulceata de afine si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 3 oua 75 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita drojdie uscata 75 g faina 2 linguri apa pentru sirop: 100 ml apa 50 g zahar 2…
Read more »

Retete de post: Supa crema de morcovi

18 March 2013
Supa_crema_de_morcoviSupa crema de morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa alba, telina, patrunjel verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, margarina, nuca, patrunjel, sare grunjoasa si bagheta. Ingrediente: un kilogran morcovi 2 radacini patrunjel 1-2 cepe albe o radacina telina mare o radacina patrunjel verde sare piper negru maicnat 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 4-5…
Read more »

Rulada de porc cu cascaval

18 March 2013
Rulada_de_porc_cu_cascavalRulada de porc cu cascaval din: muschi de porc, cascaval, ardei, usturoi, pesmet, sare, piper, alune, vin, ulei de floarea slareui, sare grunjoasa, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 100 g cascaval 2-3 ardei rosii 2-3 catei de usturoi 6 linguri pesmet sare piper negru boabe si macinat 30 g alune macinate…
Read more »

Cum se prepara noodles cu pui si legume (video)

18 March 2013
Cum_se_prepara_noodles_cu_pui_si_legumeO reteta video despre cum se prepara noodles cu pui si legume, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 precooked chicken breast (optional) 1 red pepper, thinly sliced 1 head of broccoli, chop off little florets 1-2 large carrots, peeled into ribbons 2 tbsp sweet chilli sauce 2 tsp…
Read more »

Peste in suc de portocale

18 March 2013
Peste_in_suc_de_portocalePeste in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina, amidon de grau, ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare. Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper negru boabe 2 foi de dafin sare…
Read more »

Supa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir

18 March 2013
Supa_de_pastarnac_si_conopida_cu_ardei_iute_si_ghimbirSupa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir din: ulei de masline, conopida, pastarnac, ceapa, seminte de fenicul, seminte de coriandru, turmeric, usturoi, ardei iute, ghimbir, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 conopida medie, taiata in buchetele 3 pastarnaci, tocati 2…
Read more »

Piept de pui cu piure de praz si pancetta

18 March 2013
Piept_de_pui_cu_piure_de_praz_si_pancettaPiept de pui cu piure de praz si pancetta din: piept de pui, pancetta, ceapa, usturoi, praz, cimbru, smantana, vin alb, patrunjel, condimente si unt. Ingrediente: 4 bucati piept de pui feliat 12 felii de pancetta 1 ceapa alba mica, maruntita 1 catel de usturoi 4 fire de praz sapalate si feliate 2 fire de…

Degeţele din peşte cu orez

18 March 2013
Degetele_din_peste_cu_orezDegeţele din peşte cu orez din: fileuri de peste, faina, pesmet, orez, stafide, curry, nucsoara, pasta de tamarind, limete, sare, piper, ulei, patrunjel, pudra de ghimbir si boia iute. Ingrediente: 500 g fileuri de peste 120 g faina 60 g pesmet 100 g orez cu bob lung 25 g stafide 5 g curry 3 g…
Read more »

Pulpe de pui cu masline

18 March 2013
Pulpe_de_pui_cu_maslinePulpe de pui cu masline din: pulpe de pui, masline negre, cartofi, rosii, carnaciori, ceapa, ardei gras, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: o caserola de pulpe de pui 200 g masline negre fara samburi 1/2 cartofi noi 1 cutie rosii descojite 2 carnaciori 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »

Reteta zilei: Pui aromat cu spanac la tigaie

18 March 2013
Pui_aromat_cu_spanac_la_tigaie_8Pui aromat cu spanac la tigaie din: spanac, piept de pui, ulei, boabe de piper, frunze de dafin, cuisoare, cardamom, ceapa, ardei iute, usturoi, ghimbir, chimen, praf de ardei, coriandru, turmeric, garam masala, iaurt si sare. Ingrediente: 1 buchet de spanac 1 piept de pui ulei 8 boabe de piper negru 2 frunze de dafin…
Read more »

Pilaf cu ceapa si piper

18 March 2013
Pilaf_cu_ceapa_si_piperPilaf cu ceapa si piper din: orez, apa, ceapa, patrunjel, dovlecel, ardei, piper, sare, ulei de masline si nuci. Ingrediente: 350 g orez cu bobul rotund un l apa 2 legaturi ceapa o radacina patrunjel 3-4 frunze patrunjel un dovlecel un ardei piper boabe verde si rosu sare 12 ml ulei de masline 50 g…
Read more »

Tartă cu brânză şi susan

18 March 2013
Tarta_cu_brânza_si_susanTartă cu brânză şi susan din: branza de vaci, oua, zahar tos, gris, budinca de vanilie, zahar vanilinat, fistic, stafide, miez de nuca, seminte de susan, sare, dulceata de visine si unt. Ingrediente: un kilogram branza de vaci 5 oua 150 g zahar tos 30 g gris un plic budinca de vanilie doua pliculete zahar…
Read more »

Crap împănat pe pat de fenicul

18 March 2013
Crap_împanat_pe_pat_de_feniculCrap împănat pe pat de fenicul din: crap, fenicul, ceapa, ulei, lamaie, dafin, cimbru, kaizer, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare 1 fenicul 1-2 cepe 3 linguri ulei 1 lamaie 1 foaie dafin 1 crenguta cimbru 150 g kaizer 200 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele,…
Read more »

Tarta cu conopida, broccoli si ciuperci

18 March 2013
Tarta_cu_conopida_broccoli_si_ciuperciTarta cu conopida, broccoli si ciuperci din: faina, untura, apa rece, faina, lapte, cascaval, sofran, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, praz, dovleac, patrunjel si marar. Ingrediente: pentru foaie: 600 g faina 300 g untura sau unt 2-3 linguri apa rece pentru sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1 lingurita…
Read more »

Plăcintă cu carne de vită si sos de rosii

18 March 2013
Placinta_cu_carne_de_vita_si_sos_de_rosiiPlăcintă cu carne de vită si sos de rosii din: faina de secara, faina de grau, ulei de masline, drojdie, zahar tos, apa, carne de vita, boia iute, miez de nuca, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel si sos de rosii. Ingrediente: 200 g faina de secara 50 g faina de grau 150 ml ulei…
Read more »

Salată de alge

18 March 2013
Salata_de_algeSalată de alge din: alge marine, salata creata, seminte de susan, ulei de susan si sos de soia. Ingrediente: 1 cana alge marine uscate salata creata pentru decor seminte de susan ulei de susan sos de soia   Mod de preparare: Algele se lasa la inmuiat in apa calduta timp de 30 de minute. Se…
Read more »

Rata Peking

18 March 2013
Rata_PekingRata Peking din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita ghimbir tocat sos de soia   Mod de preparare: Se curata rata…
Read more »

Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina

18 March 2013
Gratin_de_broccoli_si_cartofi_cu_praz_si_telinaGratin de broccoli si cartofi cu praz si telina din: praz, broccoli, telina, cartofi, unt, iaurt, lapte, faina, mustar, mustar cu boabe, cheddar si mazare. Ingrediente: 500 g fire de prez subtiri, feliate 300 g broccoli, taiat in buchetele 3 tulpini de telina Apio, feliate 1,5 kg cartofi fainosi, taiati cubulete 85 g de unt…
Read more »

Somon cu sos de prune

18 March 2013
Somon_cu_sos_de_pruneSomon cu sos de prune din: cotlete de somon, prune, ceapa verde, lamaie, ardei iute, ulei de masline, tarhon, menta verde, sare, piper, cartofi, orez si paste de orez. Ingrediente: 4 cotlete de somon 500 g prune o legatura ceapa verde o lamaie un ardei iute 100 ml ulei de masline 5 fire de tarhon…
Read more »

Blinii cu verdeaţă si sos

18 March 2013
Blinii_cu_verdeata_si_sosBlinii cu verdeaţă si sos din: dovlecei, usturoi, faina, lapte, patrunjel, spanac, praf de copt, suc de rosii, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, ardei iute si masline. Ingrediente: dou dovlecei doi catei de usturoi 100 g faina 150 ml lapte dulce o legatura patrunjel 100 g spanac 4 g praf de copt 300…
Read more »

Fursecuri colorate cu sos

18 March 2013
Fursecuri_colorate_cu_sosFursecuri colorate cu sos din: zahar pudra, pudra de migdale, albusuri, galbenusuri, zahar tos, unt, banana, zahar vanilinat, sare, suc de lamaie, colorant alimentar, sos de zmeura si sos de menta. Ingrediente: 260 g zahar pudra 160 g pudra de migdale 4 albusuri doua galbenusuri 150 g zahar tos 200 g unt o banana doua…
Read more »

Reteta zilei: Supa crema de broccoli cu tahini

18 March 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_tahini_5Supa crema de broccoli cu tahini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, cartofi, pastarnac, frunze de dafin, supa de legume, broccoli, marar, chimen, scortisoara, piper cayenne, cardamom, sare, piper, pasta tahini si marar. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 lingurite usturoi zdrobit 2 cartofi curatati, taiati cubulete 1 pastarnac, curatat si…
Read more »

Rulouri pe pat de ciuperci

18 March 2013
Rulouri_pe_pat_de_ciuperciRulouri pe pat de ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, ficatei de pui, cascaval afumat, unt, lapte, patrunjel, ulei, piper si sare. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 500 g ciuperci 300 g ficatei de pui 50 g cascaval afumat 50 g unt 1 ceasca de lapte 1 legatura de patrunjel ulei piper sare  …
Read more »

Salata de portocale cu mozzarella, rucola si ceapa rosie

18 March 2013
Salata_de_portocale_cu_mozzarella_rucola_si_ceapa_rosieSalata de portocale cu mozzarella rucola si ceapa rosie din: portocale, mozzarella, ceapa rosie, paine, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, mustar cu boabe si seminte de sumac. Ingrediente: 3 portocale 250 g mozzarella, rupta in bucatele 2 maini de rucola 1/2 ceapa rosie, feliata subtire paine cu crusta crocanta, pentru servit pentru…
Read more »

Cotlete marinate de miel la cuptor

18 March 2013
Cotlete_marinate_de_miel_la_cuptorCotlete marinate de miel la cuptor din: cotlete de miel, usturoi, rozmarin, salvie, vin alb sec, cognac, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, apa, vin alb sec, ceapa, telina si morcovi. Ingrediente: 1 cotlet de miel de circa 1500 g 4 catei de usturoi 4 crengtue de rozmarin 2 frunze de salvie 200…
Read more »

Chilli cu carne de berbecut

18 March 2013
Chilli_cu_carne_de_berbecutChilli cu carne de berbecut din: seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, carne de berbecut, ghimbir, usturoi, rosii, boia, scortisoara, coriandru, harissa, ardei grasi, naut, coriandru si supa de vita. Ingrediente: 1 1/2 lingura seminte de chimion 1 lingura ulei de masline 3 cepe, taiate pe jumatate si feliate subtire 1,2 carne tocata de…
Read more »

Chec cu fructe si seminte

18 March 2013
Chec_cu_fructe_si_seminteChec cu fructe si seminte din: unt, zahar, oua, galbenusuri, faina, praf de copt, fructe confiate, rahat, seminte de pin, fistic, kiwi confiat si gem de caise. Ingrediente: 280 g unt 250 g zahar 2 oua 2 galbenusuri 300 g faina 2 lingurite cu praf de copt 100 g fructe confiate cuburi de rahat seminte…
Read more »

Iepure cu sos de vişine

18 March 2013
Iepure_cu_sos_de_visineIepure cu sos de vişine din: pulpe de iepure, ulei de masline, frunze de dafin, ceapa, vin alb, compot de visine, usturoi, cuisoare, scortisoara, amidon, sare, piper, frunze de telina, cimbru. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 50 ml ulei de masline doua frunze de dafin o ceapa 200 ml vin alb un borcan compot de…
Read more »

Ciuperci cu cremă de brânză

18 March 2013
Ciuperci_cu_crema_de_brânzaCiuperci cu cremă de brânză din: ciuperci, marar, ou, faina, lapte, sare, piper, smantana, usturoi si telemea de vaca. Ingrediente: 1 ciuperci 1 legatura marar 1 ou 1 pahar faina 1 pahar lapte sare piper 5 linguri smantana 3 catei de usturoi 150 g telemea de vaca   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le…
Read more »

Reteta zilei: Budinca de ciocolata

17 March 2013
Budinca_de_ciocolata_18Un desert simplu, delicios si gustos, budinca de ciocolata este perfecta pentru o duminica in familie! Ingrediente: 200 de grame de ciocolata amaruie, tocata 3 linguri de zahar 500 ml lapte 1 lingurița cafea 1 varf de cuțit de sare 6 galbenușuri de ou 1 lingurița esenta de vanilie Frisca sau Frunze de menta pentru…
Read more »

Salata cu vita, naut si ceapa rosie

17 March 2013
Salata_cu_vita_naut_si_ceapa_rosieSalata cu vita, naut si ceapa rosie din: naut, ceapa rosie, rosii cherry, patrunjel, muschi de vita, iaurt natural si harissa. Ingrediente: 1 conservă de 400g de năut ½ ceapă roşie mică, feliată 100g de roşii cherry, tăiate în două 1 mână mică de pătrunjel, tăiat 200g de muşchi de vită, cu grăsimea înlăturată 150ml…
Read more »

Turte din peşte

17 March 2013
Turte_din_pesteTurte din peşte din: sardele in sos tomat, cartofi, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 conserve de sardele in sos tomat 7 cartofi 4 fire de ceapa verde zeama de lamaie ulei 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureti cartofii de coajă şi îi fierbi…
Read more »

Porc chinezesc cu orez

17 March 2013
Porc_chinezesc_cu_orezPorc chinezesc cu orez din: orez, zahar, muschiulet de porc, dovlecel verde, ardei gras, ulei de orez, sos de soia si piper alb. Ingrediente: 1oo g orez 100 g zahar 1 muschiulet de porc 1 dovlecel verde 1 ardei gras ulei de orez sos de soia piper alb   Mod de preparare: Se taie muschiuletul…
Read more »

Taitei de orez picanti

17 March 2013
Taitei_de_orez_picantiTaitei de orez picanti din: taitei din faina de orez, sos de soia, piper, usturoi si ulei de susan. Ingrediente: 300 g taitei din faina de orez sos de soia piper usturoi ulei de susan   Mod de preparare: Se fierb taiteii in apa cu sare. Se scurg bine. Se stropesc cu sos de soia…
Read more »

Calcan cu orez şi sos picant

17 March 2013
Calcan_cu_orez_si_sos_picantCalcan cu orez şi sos picant din: calcan, orez salbatic, ardei iute, rosii, morcov, vin alb, usturoi, amidon alimentar, zahar tos, gem de prune, sare, piper, patrunjel, ulei, ardei capia si dovlecei. Ingrediente: un calcan 150 g orez salbatic un ardei iute 4 rosii un morcov 300 ml vin alb 4 catei de usturoi o…
Read more »

Pui cu legume si crema de branza

17 March 2013
Pui_cu_legume_si_crema_de_branzaPui cu legume si crema de branza din: piept de pui, faina, ulei de masline, kaizer, supa de legume, crema de branza, boabe de fasole, porumb si rosii cherry. Ingrediente: 8 piepţi de pui 2 linguri de făină 1 lingură ulei de măsline 8 felii de kaizer, tocate 400ml supă de legume sau de pui…
Read more »

Chec cu ciocolata si portocala

17 March 2013
Chec_cu_ciocolata_si_portocalaChec cu ciocolata si portocala din: faina, oua, zahar, unt, ciocolata neagra, lapte, portocala confiata, cacao, praf de copt, apa de portocal, portocala glasata si sare. Ingrediente: 180 g faina 3 oua 150 g zahar 150 g unt 100 g ciocolata neagra 100 ml lapte batut 100 g portocala confiata 2 linguri cu cacao 1…
Read more »

Salată cu sfeclă si fidea

17 March 2013
Salata_cu_sfecla_si_fideaSalată cu sfeclă si fidea din: naut, mazare, linte, sfecla rosie, fidea de orez, ceapa verde, miez de nuca, usturoi, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, seminte de floarea soarelui, migdale si capere. Ingrediente: 100 g naut 200 g mazare 100 g linte doua sfecle rosii mici 150 g fidea de orez ceapa verde…
Read more »

Supa Laksa de pui cu taitei

17 March 2013
Supa_Laksa_de_pui_cu_taiteiSupa Laksa de pui cu taitei din: pui, seminte de coriandru, ghimbir, lemongrass, coaja de lime, zeama de lime, sos de peste, sos de soia, lapte de cocos, usturoi, coriandru, ceapa verde, taitei de orez, frunze de menta si ulei de susan. Ingrediente: 1 pui mediu, taiat in bucati, cu pielea scoasa 1 lingura seminte…
Read more »

Prăjitură de post cu mere şi griş

17 March 2013
Prajitura_de_post_cu_mere_si_grisPrăjitură de post cu mere şi griş din: faina, gris, zahar, margarina, praf de copt, zahar vanilat, nuci, mere si scortisoara. Ingrediente: 1/2 cana faina 1/2 cana gris 1/2 cana zahar 75 g margarina 1 lingurita praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 1 cana nuci maruntite 4-5 mere 2 lingurite scortisoara   Mod de…

Somon cu legume si crema de branza

17 March 2013
Somon_cu_legume_si_crema_de_branzaSomon cu legume si crema de branza din: ulei de masline, vinete, usturoi, ardei grasi, dovlecei, suc de rosii, supa de legume, frunze de busuioc, crema de branza, pesmet, seminte de pin, fileuri de somon si paine crocanta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 vinete, taiate cuburi 6 catei de usturoi, feliati 5 ardei…
Read more »

Reteta zilei: Salata de spanac cu fasole alba, rosii si ridichi

17 March 2013
Salata_de_spanac_cu_fasole_alba_rosii_si_ridichi_8Salata de spanac cu fasole alba, rosii si ridichi din: fasole alba, rosii cherry, ridichi, ceapa verde, branza feta, piper, usturoi, sare, suc de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 200-300 g spanac proaspat 1 cana de rosii cherry taiate jumatati 1 cana de ridichi taiate felii subtiri…
Read more »

Chec cu carne de porc afumata

17 March 2013
Chec_cu_carne_de_porc_afumataChec cu carne de porc afumata din: paine alba, carne de porc afumata, oua, usturoi, ceapa, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine alba 500 g carne de porc afumata 7 oua 3 catei de usturoi 1 ceapa mica patrunjel verde ulei sare piper   Mod de preparare: Taie pâinea în cuburi…
Read more »

Desert cu kiwi si coacăze

17 March 2013
Desert_cu_kiwi_si_coacazeDesert cu kiwi si coacăze din: frisca, branza ricotta, coacaze rosii, kiwi, zahar pudra, boabe de piper negru, scortisoara, gelatina alimentara, bezele, zahar vanilat, nuca de cocos, pepene confiat si menta verde. Ingrediente: 300 ml frisca 100 g branza ricotta 200 g coacaze rosii 4 kiwi 75 g zahar pudra 4 boabe de piper negru…
Read more »

Mancare de linte cu vinete si curry

17 March 2013
Mancare_de_linte_cu_vinete_si_curryMancare de linte cu vinete si curry din: linte rosie, curcuma, pasta de tamarid, ulei vegetal, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de curry, vanata. Ingrediente: 100g de linte roşie, spălată 1 linguriţă de curcuma 1 lingură pastă de tamarind 2 linguri ulei vegetal 1 ceapă medie, feliată fin 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 1 bucată…
Read more »

Chec de post

17 March 2013
Chec_de_postChec de post din: faina, apa, zahar, ulei, zahar vanilat, praf de copt, sare, stafide, nuca, cacao si dulceata. Ingrediente: 1 pahar faina 1 pahar apa 1 pahar zahar 1/2 pahar ulei 2 plicuri zahar vanilat 1 plic praf de copt 1 praf de sare 50 g stafide 70 g nuca macinata 30 g cacao…
Read more »

Ficat cu legume şi sos

17 March 2013
Ficat_cu_legume_si_sosFicat cu legume şi sos din: ficat de vita, lapte dulce, orez salbatic, ardei grasi, compot de visine, scortisoara, amidon, seminte de susan, sare, piper, ulei, patrunjel, ardei iute, ceapa si fenicul. Ingrediente: 500 g ficat de vita 600 ml lapte dulce 100 g orez salbatic 4 ardei grasi un borcan compot de visine 3…
Read more »

Spaghete cu somon pe pat de spanac

17 March 2013
Spaghete_cu_somon_pe_pat_de_spanacSpaghete cu somon pe pat de spanac  din: suc de lamaie, baby spanac, coaja de lamaie, capere, busuioc, ulei de masline, somon, piper, sare, ulei de masline extravirgin, usturoi si spaghete. Ingrediente: 2 linguri suc de lamaie 500g frunze de baby spanac coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri capere 60g busuioc proaspat 1…
Read more »

Stufat de mazare

17 March 2013
Stufat_de_mazareStufat de mazare din: mazare, ciuperci, ardei, ceapa verde, usturoi verde, rosii, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii de mazare 1 ctuie de ciuperci 5 ardei ardei 4-5 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde 3 rosii 1 legatura de marar ulei sare piper   Mod de preparare: Mazărea şi ciupercile…
Read more »

Orez cu bacon si mazare

17 March 2013
Orez_cu_bacon_si_mazareOrez cu bacon si mazare din: orez, mazare, bacon, oua, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 100 g mazare – boabe 100 g bacon 2 oua sos de soia ulei de susan   Mod de preparare: Se fierbe orezul in 400 ml apa. Se taie baconul fasii…
Read more »

Şprot cu legume

17 March 2013
Sprot_cu_legumeŞprot cu legume din: sprot, rosii, ciuperci, ulei de masline, fenicul, usturoi, patrunjel, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, paine si malai. Ingrediente: 500 g sprot un kilogram rosii 500 g ciuperci 100 ml ulei de masline un fenicul o capatana de usturoi o legatura patrunjel doua cepe rosii doi ardei capia sare piper paine…
Read more »

Supa de rosii cu pui si avocado

17 March 2013
Supa_de_rosii_cu_pui_si_avocadoSupa de rosii cu pui si avocado din: rosii, ceapa, pui, ulei de masline, usturoi, ardei iute, seminte de coariadru, fasole rosie, coaja de lime, zeama de lime, tortilla, frunze de coarindru, avocado si smantana. Ingrediente: 1,5 kg de rosii, taiate pe jumatate 2 cepe, taiate in sferturi (sau optimi in functie de marime) 1…
Read more »

Mâncare de post

17 March 2013
Mâncare_de_postMâncare de post din: usturoi, ciuperci, bulion, spanac, sare, piper, faina si patrunjel. Ingrediente: 5-6 catei de usturoi 400 g ciuperci (de orice fel) 1 cana mare bulion 200 g spanac sare piper 2 linguri faina patrunjel   Mod de preparare: Pui în ulei să se rumenească ustu­roiul tăiat mărunt. Adaugi ciuperci­le spălate, scurse şi…
Read more »

Reteta zilei: Supa minestrone

17 March 2013
Supa_minestrone_4Supa minestrone din: ulei de masline extravirgin, ceapa, praz, usturoi, sunca afumata, morcovi, sare, piper, rosii, supa de pui, oregano, nap, varza, frunze de salata, fasole si parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa, cuburi 1 praz, feliat (partea alba numai) 4 catei de usturoi, tocati 4 bucati sunca afumata, tocata 3…
Read more »

Retete de post: Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

17 March 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_lamâie_si_patrunjelCartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel din: cartofi, margarina, ceapa, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg cartofi taiati cubulete de 2 cm 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja rasa de la o lamaie sare piper 2 fire de patrunjel verde, taiate marunt  …
Read more »

Paste cu spanac şi legume

17 March 2013
Paste_cu_spanac_si_legumePaste cu spanac şi legume din: paste cu spanac, dovleac, broccoli, ciuperci, miez de nuca, ulei, usturoi, seminte de pin, parmezan, busuioc verde, sare, piper, rosii cherry, ardei capia si marar. Ingrediente: 300 g paste cu spanac 500 g dovleac pentru placinta 500 g broccoli 300 g ciuperci 70 g miez de nuca 150 ml…
Read more »

Bors pescaresc dres cu ou

17 March 2013
Bors_pescaresc_dres_cu_ouBors pescaresc dres cu ou din: peste, ardei grasi, rosii, hrean, patrunjel, apa, oua, bors, patrunjel verde, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peste mare (crap sau somn) 2 ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina hrean 1 radacina patrunjel 2 1/2 l apa 2 oua bors dupa gust patrunjel verde leustean (suplimentar) sare piper…
Read more »

Tort aromat cu capsune

17 March 2013
Tort_aromat_cu_capsuneTort aromat cu capsune din: ciocolata neagra, unt, faina, praf de copt, oua, zahar tos, sare, zahar vanilinat, esenta de rom, branza de vaci, frisca, capsune, fursecuri cu cocos si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 125 g unt 100 g faina 3 g praf de copt 4 oua 250 g zahar tos…
Read more »

Chec cu fistic şi ciuperci

17 March 2013
Chec_cu_fistic_si_ciuperciChec cu fistic şi ciuperci din: faina, praf de copt, oua, lapte, ulei de masline, sunca, branza cheddar, ciuperci, fistic, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 2 lingurite cu praf de copt 4 oua 120 ml lapte 6 linguri cu ulei de masline 50 g sunca 180 g branza cheddar 3 ciuperci mari 100…
Read more »

Supa crema de conopida cu ulei de masline si piper

17 March 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_ulei_de_masline_si_piperSupa crema de conopida cu ulei de masline si piper din: ulei de masline extravirgin, piper, sare, apa, conopida, ceapa si ulei de masline. Ingrediente: ulei de masline extravirgin, dupa gust piper proaspat, dupa gust sare dupa gust 500g apa 1 conopida desfacuta in buchetele 1 ceapa medie, taiata 3 linguri ulei de masline  …
Read more »

Chiftele la cuptor

17 March 2013
Chiftele_la_cuptorChiftele la cuptor din: amestec de carne, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, paine, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne amestec (porc, vita) 1 legatura ceapa verde sau uscata 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 felii de paine 3 oua faina sare piper   Mod de preparare: Pui…
Read more »

Pui la cuptor cu gogoşari

17 March 2013
Pui_la_cuptor_cu_gogosariPui la cuptor cu gogoşari din: pui, gogosari, limete, usturoi, cimbru, rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, curry, sare, piper, castraveti verzi, smantana si menta verde. Ingrediente: 1 pui un kg gogosari doua limete 8 catei de usturoi doua crengute de cimbru doua crengute de rozmarin 200 ml vin alb sec 100 ml ulei…
Read more »

Paste cu sos

16 March 2013
Paste_cu_sosPaste cu sos din: ou, galbenusuri, faina, sare, seminte de pin, sare grunjoasa, ulei de masline si branza de oaie. Ingrediente: 1 ou 2 galbenusuri faina de calitate sare pentru sos: seminte de pin sare grunjoasa ulei de masline branza de oaie   Mod de preparare: Intr-un vas amesteci oul întreg cu cele 2 gălbenuşuri…
Read more »

Budinca cu branza de vaci si stafide

16 March 2013
Budinca_cu_branza_de_vaci_si_stafideBudinca cu branza de vaci si stafide din: taitei cu ou, smantana, branza de vaci, oua, margarina, zahar, scortisoara, sare si stafide. Ingrediente: 350 g taitei cu ou 1 cana smantana 500 g branza de vaci la temperatura camerei 5 oua batute spuma 75 g unt sau margarina topita 1/3 cana zahar 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »

Arpacaş cu ghiveci, la cuptor

16 March 2013
Arpacas_cu_ghiveci_la_cuptorArpacaş cu ghiveci, la cuptor din: arpacas, ciuperci, ceapa, ardei, ghiveci de legume, suc de rosii, ulei, faina de grau, paprika, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel. Ingrediente: 250 g arpacas 6 ciuperci 2 cepe 1 ardei 1 borcan ghiveci de legume 1 ardei iute 1 cana suc de rosii (bulion) ulei 2 linguri…
Read more »

Chec cu rosii uscate

16 March 2013
Chec_cu_rosii_uscateChec cu rosii uscate din: rosii uscate, mozzarella, branza emmental, oua, faina, praf de copt, lapte, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri cu rosii uscate 200 g mozzarella 100 g branza emmental 3 oua 150 g faina 10 g praf de copt 125 ml lapte cald 80 ml ulei…
Read more »

Reteta zilei: Clatite

16 March 2013
Clatite_3Clatite din: ou, faina, zahar, praf de copt, apa mierala, ulei si topping. Ingrediente: 1 ou faina 1 lingurita de zahar 1/2 lingurita praf de copt 1/2 ceasca apa minerala ulei pentru gatit topping-uri la alegere: sirop de artar, zahar pudra, unt, smantana sau gem   Mod de preparare: Intr-un castron amestecati impreuna faina, oul,…
Read more »

Mancarica de linte cu sfecla

16 March 2013
Mancarica_de_linte_cu_sfeclaMancarica de linte cu sfecla din: linte rosie, ceapa, morcov, sfecla rosie, supa de carne, faina, sare, foaie de dafin, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g linte rosie 2 cepe 1 morcov 1 sfecla rosie 1 cana cu supa de carne (sau apa daca vrei de post) 1 lingura cu faina sare 1 foaie…
Read more »

Sarmale de post cu ciuperci

16 March 2013
Sarmale_de_post_cu_ciuperciSarmale de post cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, morcov, ulei, bulion, suc de rosii, sare, piper, marar, foaie de dafin si varza  murata. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 cana de orez 3 cepe 1 morcov 100 ml ulei 2 linguri bulion 150 ml suc de rosii sare piper marar o foaie de dafin 1…
Read more »

Cornuleţe cu ceapă roşie învelite în bacon

16 March 2013
Cornulete_cu_ceapa_rosie_învelite_în_baconCornuleţe cu ceapă roşie învelite în bacon din: faina, ulei, lapte, zahar, drojdie, unt, cascaval, bacon afumat si ceapa rosie. Ingrediente: 900 g faina 200 ml ulei 500 ml lapte caldut 2 linguri zahar drojdie unt 50 g cascaval 150 – 200 g felii subtiri de bacon afumat 1 ceapa rosie   Mod de preparare:…
Read more »

Chec cu ton

16 March 2013
Chec_cu_tonChec cu ton din: praz, ceapa, ton in ulei, oua, faina, ulei de masline, praf de copt, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 ceapa 200 g ton in ulei 4 oua 250 g faina 100 ml ulei de masline + 2 linguri 1 pliculet cu praf de copt 30 g unt…
Read more »

Gogoşi de cartofi

16 March 2013
Gogosi_de_cartofiGogoşi de cartofi din: faina, drojdie, zahar, cartofi, sare si ulei. Ingrediente: 500 g faina drojdie cat o nuca 4 linguri rase cu zahar 2 cartofi mari bine fierti sare ulei de prajit   Mod de preparare: Prepară o maia: freacă drojdia cu o linguriţă cu zahăr, făină cât iei între degete şi un pic…
Read more »

Piept de pui cu sos picant

16 March 2013
Piept_de_pui_cu_sos_picantPiept de pui cu sos picant din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, boia iute, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui cu os 2 cepe mici 2-3 catei de usturoi 1 ardei gras 1 cutie cu rosii tocate in bulion 2 linguri cu bulion 1 lingurita rasa cu boai iute…

Supă de pui cu praz, morcovi si frunze de dafin

16 March 2013
Supa_de_pui_cu_praz_morcovi_si_frunze_de_dafinSupă de pui cu praz, morcovi si frunze de dafin din: ulei, pui, bacon, morcovi, telina apio, praz, vin, frunze de dafin, prune uscate si paine. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 pui mediu, taiat in bucati 180 g de bacon, taiat cubulete 2 morcovi, tocati 2 tulpini de telina Apio 1-2 fire de praz,…
Read more »

Reteta zilei: Gulas cu carne de vita si macaroane

16 March 2013
Gulas_cu_carne_de_vita_si_macaroane_5Gulas cu carne de vita si macaroane din: ulei de masline, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, sos de rosii, rosii, condimente italiene, frunze de dafin, sos de soia, praf de usturoi, condimente pentru friptura, macaroane si smantana. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 2 lingurite…
Read more »

Pastă de linte cu legume coapte

16 March 2013
Pasta_de_linte_cu_legume_coaptePastă de linte cu legume coapte din: linte, smantana, seminte de casa, morcovi, pastarnaci, ardei kapia, ceapa rosie, ceapa albe, usturoi, dovlecel, ierburi de provence, cimbru verde, ulei de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu linte 100 g smantana de casa 10 g seminte de dovleac 7 morcovi mici 5 pastarnaci…
Read more »

Prajitura cu ciocolata si cafea

16 March 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_cafeaPrajitura cu ciocolata si cafea din: oua, zahar tos, cafea macinata, apa rece, faina, praf de copt, cacao, lapte, esenta de rom, margarina, crema de ciocolata, esenta de rom si frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 200 g zahar tos 6 linguri cafea fin macinata 6 linguri apa rece 200 g faina un pachet praf…
Read more »

Burgeri cu naut, ceapa rosie si chimion

16 March 2013
Burgeri_cu_naut_ceapa_rosie_si_chimionBurgeri cu naut, ceapa rosie si chimion din: naut, coaja de lamaie, suc de lamaie, chimion, coriandru, ou, pesmet, ceapa rosie, ulei de masline, chifle integrale, rosie, castravete si sos de chilli. Ingrediente: 400g năut de la conservă, scurs coaja rasă de la 1 lămâie, plus sucul de la ½ lămâie 1 linguriţă de chimion…
Read more »

Friptura de vita cu legume si pesto

16 March 2013
Friptura_de_vita_cu_legume_si_pestoFriptura de vita cu legume si pesto din: telina, morcovi, salote, telina apio, ulei de masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, alune caju, usturoi, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie si parmezan. Ingrediente: 250 g telina, curatata si taiata cubulete 300 g de morcovi, taiati in sferturi pe lungime 3 salote mari, taiate in…
Read more »

Macaroane cu branza si curry

16 March 2013
Macaroane_cu_branza_si_curryMacaroane cu branza si curry din: macaroane, unt, ou, branza telemea, branza de burduf si curry. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 1 ou 200 g branza telemea 100 g branza de burduf 1/2 lingurita de curry   Mod de preparare: Pune macaroanele la fiert în apă clocotită, cu un praf de sare.Lasă-le 8-10…
Read more »

Gulaş cu ciuperci si galusti

16 March 2013
Gulas_cu_ciuperci_si_galustiGulaş cu ciuperci si galusti din: ciuperci, ceapa, ulei, slanina afumata, carne de porc, bulion, sare si piper. Ingrediente: 450 g ciuperci 4 cepe 50 ml ulei 4 felii slanina afumata 800 g carne de porc (pulpa) 2 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Ceapa, curăţată şi tăiată solzişori, o căleşti în uleiul…
Read more »

Quiche cu oua de prepelita

16 March 2013
Quiche_cu_oua_de_prepelitaQuiche cu oua de prepelita din: faina, unt, oua, praf de copt, sare, spanac, usturoi, branza de burduf, oua de prepelita, smantana, busuioc, parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 cana faina 50 g unt 1 ou 1 lingurita cu praf de copt 1 praf de sare pentru umplutura: 450 g spanac congelat 3-4 catei…
Read more »

Cochilii cu ficat de pui

16 March 2013
Cochilii_cu_ficat_de_puiCochilii cu ficat de pui din: chochilii, ceapa, costita, ficat de pui, unt, ulei de masline, faina, supa si smantana. Ingrediente: 1 pachet cochilii (sau orice tip de paste) 2 cepe 3 felii de costita (bacon) 500 g ficat de pui 50 g unt ulei de masline 1 lingura faina 1 cana supa 2 lingurita…
Read more »

Taitei cu legume si chiftele

16 March 2013
Taitei_cu_legume_si_chifteleTaitei cu legume si chiftele din: carne tocata de vita, pesmet, sos, sos dulce de ardei iute, ketchup, amestec chinezesc de cinci condimente, ulei de floarea soarelui, taitei cu ou, legume, sos de soia, seminte de susan si menta. Ingrediente: 300 g carne tocata de vita 200 g de pesmet 12o g sos pentru wok…
Read more »

Coroniţă cu stafide si vanilie

16 March 2013
Coronita_cu_stafide_si_vanilieCoroniţă cu stafide si vanilie din: margarina, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miere de salcam, stafide, faina, drojdie, lapte de soia, zahar pudra. Ingrediente: 100 g margarina 65 ml ulei de floarea soarelui un praf sare coaja de la doua lamai 2-3 picaturi esenta de vanilie 3 linguri miere…
Read more »

Salata calda de cartofi cu sos de ansoa

16 March 2013
Salata_calda_de_cartofi_cu_sos_de_ansoaSalata calda de cartofi cu sos de ansoa din: cartofi, rosii uscate, usturoi, lamaie, pasta de ansoa, patrunjel verde, masline, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 cartofi 2-3 rosii uscate 4-5 catei de usturoi 1 lamaie 1/2 lingurita cu pasta de ansoa patrunjel verde 1 lingura cu varf de masline fara samburi 1 lingura…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail Margarita cu portocale rosii

16 March 2013
Cocktail_Margarita_cu_portocale_rosii_5Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de suc ​​proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7 linguri Tequila felii de portocale rosii/limeta pentru servire gheata     Mod de…
Read more »

Mâncare ungurească cu varză acră

16 March 2013
Mâncare_ungureasca_cu_varza_acraMâncare ungurească cu varză acră din: varza acra, supa instant, cabanos, unt, pasta de rosii, praz, gogosar rosu si boia dulce. Ingrediente: 500 g varza acra 500 ml supa instant 200 g cabanos 20 g unt sau margarina 50 g pasta de rosii 1 legatura de praz 1 gogosar rosu boia dulce   Mod de…
Read more »

Pui la cuptor cu salata

16 March 2013
Pui_la_cuptor_cu_salataPui la cuptor cu salata din: piept de pui, ulei de masline, boia, avocado, otet de vin rosu, patrunjel, rosie si ceapa rosie. Ingrediente: 1 piept de pui fără piele 2 linguriţe ulei de măsline (dintre care una pentru salată) 1 linguriţă cu vârf de boia pentru salata: ½ avocado mic, tăiat cubuleţe 1 linguriţă…
Read more »

Prăjitură cu morcov şi nucă

16 March 2013
Prajitura_cu_morcov_si_nucaPrăjitură cu morcov şi nucă din: oua, zahar, ulei, faina, nuca, morcov, praf de copt si unt. Ingrediente: 5 oua 10 lingura cu zahar 6 linguri cu ulei 9 linguri cu faina 150 g nuca 1 morcov ras 1 praf de copt 1 cub de unt   Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până…
Read more »

Sufleu de ficat de pasăre

16 March 2013
Sufleu_de_ficat_de_pasareSufleu de ficat de pasăre din: ficat de pasare, faina, oua, unt, lapte, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat pasare 100 g faina 6 oua 150 g unt 300 ml lapte sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Cureţi ficatul, îl speli, îl zvânţi bine cu un prosop şi îl înăbuşi în…
Read more »

Retete de post: Strudel cu mere si scortisoara

16 March 2013
Strudel_cu_mere_si_scortisoaraStrudel cu mere si scortisoara din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, mere, scortisoara, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar pudra, menta si cuisoare. Ingrediente: pentru aluat: 175 g margarina 2 linguri otet un praf sare 300 g faina 75 ml apa minerala pentru umplutura: 500 g mere o lingurita scortisoara 4 linguri…
Read more »

Supa de rosii cu chifle

16 March 2013
Supa_de_rosii_cu_chifleSupa de rosii cu chifle din: faina, unt, oregano, mozzarella, ulei, ceapa, morcov, rosii, supa de legume, smantana si zahar. Ingrediente: 500 g faina pentru paine 100 g de unt cu usturoi, moale 2 lingurite de oregano uscat 175 g cheddar, moazzarella sau un amestec, dat pe razatoare ulei, pentru uns 1 ceapa tocata 1…
Read more »

Legume la cuptor cu piept de pui

16 March 2013
Legume_la_cuptor_cu_piept_de_puiLegume la cuptor cu piept de pui din: piept de pui, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, ulei, sare si busuioc. Ingrediente: 2 bucati de piept de pui dezosat 300 g mazare 500 g rosii proaspete (sau 1 conserva) 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 morcov ulei sare busuioc   Mod de preparare: Taie…
Read more »

Ciolan afumat cu varză murată

16 March 2013
Ciolan_afumat_cu_varza_murataCiolan afumat cu varză murată din: ciolan afumat, varza murata, bacon, piper, marar uscat, ulei de masline, supa de carne si smantana. Ingrediente: 1 ciolan afumat mai mare, de peste 1 kg 1 kg varza murata 200 g bacon piper marar uscat ulei de masline 200 ml supa de carne sau de zarzavat circa 200…
Read more »

Reteta zilei: Melcisori cu stafide

15 March 2013
Melcisori_cu_stafide_22Un desert delicios, melcisorii cu stafide sunt perfecti pentru o dupa-amiaza racoroasa. Puteti servi alaturi de o ceasca de ceai fierbinte. Ingrediente pentru aluat: 500g faina 260g lapte 1 ou 10g drojdie 5g de sare 50g unt 40g zahar pudra Ingrediente pentru crema: 3 galbenusuri de ou 25g faina 30g zahar pudra 15g de esenta…
Read more »

Gulas de vita cu ardei gras

15 March 2013
Gulas_de_vita_cu_ardei_grasGulas de vita cu ardei gras din: carne de vita, ceapa, untura, boia dulce, boia iute, supa, vin rosu, foi de dafin, sare, piper alb, cartofi, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de vita pentru gulas 250 g ceapa 2 linguri untura 1 lingura boia dulce 1 lingurita boia iute 400 ml supa…
Read more »

Salata cu fasole, porumb si ardei iute

15 March 2013
Salata_cu_fasole_porumb_si_ardei_iuteSalata cu fasole, porumb si ardei iute din: fasole alba, fasole rosie, porumb dulce, ardei verzi, ardei iute, ardei capia, patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, miere, piper, sare grunjoasa, ulei de masline, otet balsamic, crutoane aromate cu usturoi. Ingrediente: 300 g faole alba 200 g fasole rosie 150 g porumb dulce 2 ardei…
Read more »

Chifteluţe de păstrăv

15 March 2013
Chiftelute_de_pastravChifteluţe de păstrăv din: file de pastrav, ceapa verde, marar, usturoi, paine, pesmet, ulei, iaurt de soia, usturoi, ulei de floarea soarelui, marar, frunze de menta si zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g file de pastrav 6 fire ceapa verde 2 legatura marar 1-2 fire usturoi 200 g paine alba inmuiata in lapte de soia…
Read more »

Pulpe cu sos de rosii si masline

15 March 2013
Pulpe_cu_sos_de_rosii_si_maslinePulpe cu sos de rosii si masline din: pulpe de pui, rosii, ceapa, usturoi, masline verzi, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 cutie cu rosii intregi 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 100 g masline verzi ulei sare piper patrunjel   Mod de preparare: Curăţă pulpele, spală-le şi tamponează-le…
Read more »

Paste cu ton si rosii cherry

15 March 2013
Paste_cu_ton_si_rosii_cherryPaste cu ton si rosii cherry din: tagliatelle, ton, rosii cherry, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 3 conserve de ton bucati (in ulei) 300 g rosii cherry patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Pune apa la fiert într-un vas mare. Când stă să fiarbă, adaugă sare şi amestecă. Toarnă…
Read more »

Portofele cu carne tocata

15 March 2013
Portofele_cu_carne_tocataPortofele cu carne tocata din: aluat foitaj, carne tocata, ceapa, galbenusuri, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj 300 g carne tocata 1 ceapa alba 2 galbenusuri 100 ml vin alb ulei sare piper   Mod de preparare: Lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Toacă mărunt ceapa şi…
Read more »

Peste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde

15 March 2013
Peste_la_aburi_cu_vin_de_orez_ghimbir_si_ceapa_verdePeste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde din: sos de soia, mirin, zahar, lamaie, orez basmati, fileuri de tilapia, ghimbir, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 3 linguri sos de soia 75ml de mirin (vin de orez) 2 linguri de zahăr 1 lămâie, ½ stoarsă, ½ feliată 250g de orez basmati,…
Read more »

Ardei umpluţi şi gratinaţi

15 March 2013
Ardei_umpluti_si_gratinatiArdei umpluţi şi gratinaţi din: ardei, vanata, rosii, dovlecei, ceapa rosie, praz, cimbru verde, piper, pesmet, ulei de masline, pasta de masline, pasta de ardei si cascaval de post. Ingrediente: 4 ardei rosii o vanata 6-8 rosii 2-3 dovlecei o ceapa rosie un fir praz cimbru verde sare grunjoasa piper negru macinat 2-3 linguri pesmet…
Read more »

Curry cu fasole verde si peste

15 March 2013
Curry_cu_fasole_verde_si_pesteCurry cu fasole verde si peste din: orez basmati, pasta de curry, ceapa, lapte de cocos, supa de pui, fasole verde, cod si ceapa verde. Ingrediente: 250 g orez basmati 3 linguri cu varf de pasta de curry 1 ceapa, taiata in felii subtiri 400 g lapte de cocos 1 cub condimente supa de pui…
Read more »

Cartofi cu roşii şi brânză sărată

15 March 2013
Cartofi_cu_rosii_si_brânza_sarataCartofi cu roşii şi brânză sărată din: cartofi, rosii, branza sarata, smantana si ulei. Ingrediente: 3 cartofi mari 3 rosii 150 g branza sarata 75 g smantana ulei   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare, 20 de minute. Verifică-i din când în când, să nu crape. Nu-i fierbe mai mult…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro