Retete de ciorba:
Borş ardelenesc de peşte (crap)
O reteta gustoasa de bors ardelenesc de peste din: capete si cozi de crap, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, untdelemn, sare, piper, bors de putina si smantana. Ingrediente: capete şi cozi de crap două cepe doi morcovi două rădăcini de pătrunjel un păstârnac doi ardei graşi 4 roşii o legătură de...Read more »
Ciorba de fasole boabe cu legume
O reteta delicioasa de ciorba de fasole boabe cu legume din: fasole, morcovi, telina, radacina de pastarnac/patrunjel, ceapa si bors. Ingrediente: fasole doi morcovi o telina o radacina de pastarnac/ patrunjel o ceapa bors Mod de preparare: Se alege fasolea si se puna la inmuiat cu o seara inainte. Se varsa apa; se...
Read more »
Ciorba de papadie
O reteta gustoasa de ciorba de papadie cu orez, ou, smantana, costita, ulei, usturoi verde, marar si otet. Ingrediente: 1/2 kg păpădie 2 linguri orez 1 ou 3 linguri smântână 100 g costiţă 1 lingură ulei 3-4 fire usturoi verde 1 legătură mărar 2-3 linguri oţet Mod de preparare: Tai costiţa cât...
Read more »
Retete de post: Ciorbă de zarzavat
O retete de post de ciorba de zarzavat din: ceapa, rosii, morcov, pastarnac, orez, sare, patrunjel verde, leustean si bors. Ingrediente: 4 cepe 4 roşii un morcov un păstârnac o lingură de orez sare pătrunjel verde leuştean proaspăt borş de putină facultativ: untdelemn, un ou, două linguri de făină Mod de preparare: Ceapa...Read more »
Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci
O retete de ost de ciorba aita de ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrunjel verde oţet...
Read more »
Ciorbă americană de fasole şi arahide
O reteta de ciorba americana de fasole si arahide din: arahide, fasole uscata, ceapa, telina, rosii, ulei, sos tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 150 gr arahide 100 gr fasole uscată 100 gr ţelină 100 gr ceapă 100 gr roşii 30 ml ulei 10 ml sos tabasco 20 gr sare 2 gr piper alb...
Read more »
Retete de post: Ciorbă de fasole cu taitei de casă
O reteta de post de ciorba de fasole cu taitei de casa din: fasole boabe, untdelemn, ceapa, morcovi, boia dulce, malai, patrunjel, marar, sare, piper, otet, taitei de casa si facultativ smantana. Ingrediente: 400 g fasole boabe (albă) o lingură de untdelemn o ceapă doi morcovi o linguriţă de boia dulce o lingură de...
Read more »
Retete de post: Borş de iarnă
O reteta simpla de bors de iarna din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, dovleac, leustean, orez, bors, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 3-4 cepe 2-3 morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) pătrunjel (rădăcină şi frunze) o felie de dovleac plăcintar o legătură de leuştean două linguri de orez o jumătate de litru de borş sare...
Read more »
Retete de post: Borş de cartofi
O reteta de pot de bors de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors si facultativ 3 linguri de untdelemn. Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapă 100 g morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) două legături de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper un litru borş facultativ: 3...
Read more »
Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii din: carne de vaca, dovlecel, telina, ceapa, pastarnac, rosii in bulion, bors, sare si 2 oua. Ingrediente: 300-400 g carne de vaca 1 dovlecel 1 bucata telina 2 cepe 1 pastarnac 1 cutie rosii in bulion bors sare 2...
Read more »
Ciorba de praz cu zeama de varza si orez
O reteta gustoasa de ciorba de praz cu zeama de varza din: morcov, ceapa, telina, albitura, praz, ulei, orez, sare, knorr, zeama de varza si leustean sau patrunjel Ingrediente: morcov 100 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g praz 500 g ulei 100 ml orez 50 g sare şi o linguriţă de...
Read more »
Bors de urzici cu telina si albitura
O reteta simpla de bors de urzici cu telina si albitura din: ceapa, morcovi, telina, albitura, ulei, orez, urzici, bors, knorr, sare, ceapa verde si leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcovi 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 75 ml orez 50 g urzici 6-800 g borş 700 ml knorr şi sare după...
Read more »
Ciorba de zarzavat cu telina si albitura
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de zarzavat cu telina si albitura din: ceapa, morcovi, telina, albitura, ulei, orez sau cartofi, ardei gras, rosii sau bulion, smantana, sare, sare de lamaie si patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 50 ml orez 50 g...
Read more »
Ciorba de dovlecei cu iaurt
O reteta absolut delicioasa de ciorba de dovlecei cu iaurt din: morcov, ceapa, telina, albitura, orez, dovlecei, iaurt, knorr, sare, sare de lamaie si marar sau patrunjel. Ingrediente: morcov 60 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g orez 75 g dovlecei 500 g iaurt 300 g knorr sare şi sare de lămâie...
Read more »
Ciorbă de Teci (Fasole Verde)
O reteta simpla de ciorba de fasole verde din: ceapa, morcov, telina, albitura, fasole verde, rosii sau bulion, usturoi, otet, sare, knorr si marar sau patrunjel. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g fasole verde 500 g cartofi 200 g roşii proaspete sau în bulion 250 g usturoi 20...
Read more »
Ciorbă de fasole acrită cu gutui
O reteta de ciorba cu fasole alba, ceapa, morcov, pastranac, gogosari, rosii, gutui, cimbru, zahar, sare si leustean. Ingrediente: 172 kg fasole albă 4-5 cepe 1 morcov 1 păstârnac 2 gogoşari 5 roşii 2 gutui 1 linguriţă cimbru 2 linguriţe zahăr sare câteva fire de leuştean verde Mod de preparare: Alegi şi...
Read more »
Ciorbă de Linte cu Mărar
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de linte cu marar din: linte, ceapa, ulei, boia de ardei dulce, faina, morcov, telina si albitura, cimbru, usturoi, rosii sau bulion, sare, otet si marar. Ingrediente: linte 400 g ceapă 60 g ulei 50 ml o linguriţă de boia de ardei dulce o lingură de făină...
Read more »
Ciorba de pasare cu legume si taitei de casa
O reteta delicioasa de ciorba de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, telina, albitura, ceapa, praz, ardei gras, dovlecei, taitei de casa, rosii, zeama de varza, sare, knorr, patrunjel si leustean. Ingrediente: carne de pasăre 500 g morcov 60 g ţelină şi albitură 150 g ceapă 60 g praz...Read more »
Ciorbă din măruntaie de miel
O reteta gustoasa de ciorba din maruntaie de miel din: maruntaie de miel, ceapa, morcov, telina, albitura, orez, ceapa verde, iaurt, sare de lamaie sau zeama de varza, sare si o legatura mica de patrunjel. Ingrediente: măruntaie de miel (organe, măţişoare, etc.) 500 g ceapă 60 g morcov 100 ţelină şi albitură 150 g...Read more »
Ciorba de stevie cu orez si zeama de varza
O reteta gustoasa de ciorba de stevie cu orez si zeama de varza din: ceapa, morcov, telina, albitura, orez, stevie, zeama de varza, sare, knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 50 g ţelină 50 g albitură 50 g orez 75 g ştevie 500 g zeamă de varză 5-600 ml sau puţină...Read more »
Ciorbă de lobodă delicioasă
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de loboda delicioasa din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, loboda, orez, bors, sare, bulion, maggi si 1 ou. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1 bucata de telina 2 cepe 6-7 legaturi de loboda 1 ceasca de orez bors sare bulion 3 cuburi maggi 1 ou Mod de preparare:...
Read more »
Ciorbă ţărănească, de peşte sărat
Spălăm peştele sărat, mai întâi în apă caldă, îl curăţăm de solzi, apoi pus să stea, timp de o jumătate de ceas, în lapte dulce, ca să-i tragă sarea. Punem doi litri de apă – la un kg de peşte -, să fiarbă cu o ceapă şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi puţin piper...
Read more »
Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasole
Fierbem, în doi litri de apă, o jumătate de kg de boabe de fasole uscată, aleasă şi spălată; când fasolea este pe jumătate fiartă, îi adăugăm 1-2 rădăcini de morcov, 1-2 de pătrunjel, o jumătate de ţelină, toate curăţate, spălate şi tăiate ca tăiţeii, precum şi 4-5 cepe, pătrunjel verde mărunt tocat şi sarea...
Read more »
Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana
O reteta de ciorba macelareasca dreasa cu smantana din: carne ficat, ceapa, untura, boia, zeama de castraveti murati si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc 50 gficat şi o ceapă de fiecare persoană untură boia zeamă de castraveţi muraţi în saramură smântână Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţină untură,...
Read more »
Ciorba de potroace cu orez
O reteta gustoasa de ciorba de potroace din: orez, aripi de curcan, zeama de varza, morcov, ceapa, telina, verdeata si bulion. Ingrediente : 2 gâturi şi o aripă de curcan 11 zeamă de varză 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 3 linguri orez verdeaţă 1 lingură de bulion Mod de preparare: Speli...
Read more »
Ciorba cu sorici
O reteta delicioasa de ciorba cu sorici, sare, oua, smantana, galbenusuri, ceapa, morcov, os de vita si usturoi. Ingrediente: 300 g şorici 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri 1 ceapă 1 morcov 2 l zeamă dintr-un os de vită 2 linguri smântână 5 căţei de usturoi Mod de preparare: Speli bine şi pui...
Read more »
Retete de porst: Borş cu fasole
Se ia cam un sfert de kilogram de fasole şi se pune la înmuiat în apă rece de cu seară; a doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert cu apă rece. Borşul se pune deosebit la fiert, cu ceapă, verdeaţă şi sare. După ce fasolea e fiartă, se toarnă borşul fiert...
Read more »
Borş călugăresc
Se potriveşte borşul de acru şi se pune la fiert; când fierbe, pui în el vreo 10 frunze de sfeclă, lobodă, ceapă verde, pătrunjel, mărar, cimbru, leuştean, toate tăiate mărunt şi spălate, apoi o mână de orez şi sare. După ce a fiert borşul, baţi un ou cu o ceaşcă de smântână în castron,...Read more »
Supă franciscană cu verdeţuri şi smantană
O reteta delicioasa de supa franciscana cu verdeturi si smantana din: macris, busuioc, usturoi, frunze de tarhon, jales, cimbru, patrunjel, smantana, unt, sare, piper alb, nucsoar tamaios, ceapa verde si zeama de legume sau ciorba. Ingrediente: câte o legâtură de măcriş busuioc usturoi cinci frunze de tarhon zece bucăţi de jaleş 1 linguriţă de...
Read more »
Ciorba de legume cu crenvusti
O reteta gustoasa de ciorba de legume cu crenvusti, morcov, patrunjel, radacina de pastranac, ceapa, ardei gras, rosii, cartof, orez, suc de lamaie si ulei. Ingrediente : 2-3 crenvurşti 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă mică 1 ardei gras 2 roşii 1 cartof 3 linguri orez suc...
Read more »
Zama sibiana de pastai
O reteta delicioasa de zeama de pastai, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, sira de porc, telina, tarhon, cimbru, pasta de rosii, oua, leustean, otet si smantana. Ingrediente: 1 borcan de fasole păstăi albă 2 linguriţe ulei 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 1...
Read more »
Ciorba de creier
O reteta de ciorba de creier, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, telina, rosii uscate, bors, sare si piper. Ingrediente : 300 g creier de porc 4 morcovi 4 rădăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ţelină mică 100 g roşii uscate 500 ml borş sare piper Mod de preparare : Pui creierul în...
Read more »
Bors moldovenesc cu gaina
O reteta delicioasa de bors din: gaina de curte, bors, ceapa, morcovi, patrunjel, marar, leustean, loboda, oua, taitei, faina si sare. Ingrediente: 1 găină de curte 1/2 l borş 1 ceapă 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă sare Ingrediente tăieţei : 2 ouă 300 g...
Read more »
Ciorbă de varză nouă si carne
O reteta gustoasa de ciorba de varza, carne, suc de rosii, smantana, piper boabe, sare si cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 2 verze noi 300 ml suc de roşii 1 cutie mare de smântână 2 gălbenuşuri boabe de piper cimbru sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi...
Read more »
Ciorbă de şalău cu corcoduse verzi
O reteta absolut delicioasa de ciorba de salau cu corcoduse verzi din: salau, ceapa, apa, telina, ardei, pasta de tomate, corcoduse verzi, leustean, sare si piper. Ingrediente: un şalău de aproximativ un kg 4 litri de apă două cepe doi morcovi o ţelină doi ardei două linguri de pastă de tomate corcoduşe verzi (sau,...
Read more »
Retete de post:Borş mănăstiresc
O reteta de post de bors manastiresc din: varza dulce, ceapa, ardei gras, morcov, rosii, bors, leustean, sare, piper si facultativ, untdelemn si urda. Ingrediente: un kg varză dulce 3 cepe 3 ardei graşi un morcov 3 roşii 700 ml borş o legătură de leuştean sare piper facultativ: l00 ml untdelemn 150 g urdă...Read more »
Ciorbă de perisoare si carne bucati
O reteta delicioasa de ciorba de perisoare, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, galbenuisuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente : 250 g carne tocată 250 g carne de porc 3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 gulie 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 500...
Read more »
Ciorbă de lobodă cu kaizer afumat
O reteta de ciorba de laboda, kaizer, ceapa verde, usturoi, marar, lapte acru, faina, otet si sare. Ingrediente: 4-5 legături de lobodă roşie 600 g kaizer afumat 5 fire ceapă verde 5 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 ceaşcă lapte acru (sau iaurt) 2 linguri făină 2 linguri lapte 3 l apă...
Read more »
Ciorba de carne
O reteta deliciasa de ciorba de carne de porc, ceapa, pastarnac, radacina de telina, bulion si verdeata. Ingrediente: 250 g carne de porc 1 ceapă 1 păstârnac mic 1 morcov potrivit 1/2 rădăcină de ţelină 2-3 linguri bulion verdeaţă Mod de preparare: Pui la fiert carnea în apă rece cu sare şi...
Read more »
Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura
O reteta de ciorba cu carne de vitel, tarhon, chisatura, foi de dafin, morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, faina, lapte, galbenusuri si sare. Ingrediente : 1 kg carne viţel 5 foi dafin 3-4 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură chisătură (100 g slănină şi puţină ceapă tocate) 1...
Read more »
Ciorba cu galuste de ficat
O reteta delicioasa de ciorba de galuste din ficat de vita, os de vita, pastarnac, morcov, ou, faina, ceapa, lamaie, smantana, sare, piper, patrunjel si telina. Ingrediente: 1 bucată os de vită 1 ficat vită 1 păstârnac 1 morcov 1 ou 2-3 linguri făină 1 ceapa 1 lămâie smântână sare piper câteva frunze...
Read more »
Ciorba falsa de burta
O reteta delicioasa de ciorba falsa de burta din: gogosar, usturoi, pleurotus, ou, morcov, otet, ceapa, ulei, smnatana si sare. Ingrediente: 1 bucată gogoşar acru 1 căţel usturoi 300 g pleurotus 1 gălbenuş 1 morcov oţet 1 ceapă ulei 50 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul şi le tai mărunt....
Read more »
Ciorba cu galuste
O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din: patrunjel, morcov, pastarnac, ulei, boia dulce, sare, piper, bors, ceapa, radacina de patrunjel si faina. Ingrediente: 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1 păstârnac ulei boia de ardei dulce sare piper borş 1 ceapă pătrunjel verde Ingrediente găluşte : 1 ceapă 1 lingură făină 1 lingură...
Read more »
Ciorba de pepene
O reteta gustoasa de ciorba de pepene, ceapa, morcov, patrunjel, marar, sare, ulei si smantana. Ingrediente: o farfurie adâncă de coajă albă de pepene verde 2 cepe 1 morcov pătrunjel mărar sare 50 ml ulei 200 g smântână sau iaurt Mod de preparare: Ceapa şi morcovul le tai mărunt şi pui la...
Read more »
Ciorbă de miel cu verdeţuri
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina, leustean, sare si putin patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe 1 l borş 1 morcov mare 2 cuburi de tăiţei 1 ou 2 cartofi 1 ceşcuţă...
Read more »
Ciorbă clasică de miel
O reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura...
Read more »
Bors cu carne de oaie
O reteta delicioasa de bors cu carne de oaie din: carne de oaie, bors, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei iute, verdeata, otet de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,6 kg carne de oaie 1/2 l borş 3 linguri de orez 2-3 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei...Read more »
Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţel
O reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper, frunze de telina si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1...
Read more »
Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet
O reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din: coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana, galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet. Ingrediente: 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului) 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 1...
Read more »
Reţete culinare pentru masa de Paşti
Va prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de pasti! Drob de miel cu ficat de pui Ciorba de linte cu miel Frigărui de miel cu tarhon Miel caramelizat cu usturoi marinat Tocana cu carne de miel Miel marocan Arpagic cu miel Tarta...Read more »
Ciorba mexicana
O reteta delicioasa de ciorba mexicana din: carne de porc, ceapa, fasole, rosii in bulion, sare, piper, otet, zahar, ulei si ardei iute. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 3 cepe mari 1 doză fasole albă (420 g) 1 doză fasole colorată (420 g) 1 doză roşii în bulion decojite (420 g) 1 linguriţă sare...
Read more »
Ciorbă de miel delicioasă
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata, leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua. Ingrediente: 1 cap miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii spatelui, pulpe şi măruntaie) 2-3 morcovi 1 ţelină mică...
Read more »
Ciorba de burtă (ranga ranga)
O retea de ciorba de burta din: burta de vaca, cartofi, patrunjel, supa, usturoi, boia galbena, piper, sare si sarza. Ingrediente: 1 bucată mare de burtă de vacă 8 cartofi mari pătrunjel tăiat fin 1 ceaşcă supă 3 căţei de usturoi 8 linguri boia galbenă măcinată piper şi sare, după gust sarza Mod...
Read more »
Ciorbă rece de sfeclă roşie
O reteta simpla de ciorba rece de sfecla din: sfecla rosie, castraveti, patrunjel, marar, ceapa verde, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 500 g sfeclă roşie 4 ouă castraveţi verzi pătrunjel şi mărar proaspete, tocate fin 1 legătură ceapă verde sucul de la o lămâie smântână Mod de preparare: Sfecla se spală foarte...
Read more »
Ciorbă rece de măcriş cu jambon afumat
O reteta delicioasa de ciorba rece de macris cu jambon afumat din: macris, oua, smantana, jambon afumat, ceapa verde, castraveti verzi, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 kg măcriş 3 ouă 4 linguri smântână 150 g jambon afumat ceapă verde castraveţi verzi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt Mod de preparare: Frunzele de măcriş se spală...Read more »
Ciorba ca la lipoveni
O reteta gustoasa de ciorba de peste, ceapa, rosii, ardei, leustean, cartofi, sare, piper, otet. Ingrediente: 3 kg peşte (de mai multe feluri: ştiucă, somn, biban, crap) 6-7 cepe 6-7 roşii 2-3 ardei 2-3 legături leuştean 8 cartofi sare piper oţet Mod de preparare: Cureţi ceapa, cartofii, roşiile şi ardeii, apoi tai mărunt...
Read more »
Ciorbă de pui si legume de toamnă
O reteta delicioasa de ciorba de pui, morcovi, telina, ardei verde, gogosar, ceapa, conopida, dovleac, rosii, bors, verdeata. Ingrediente: 4-5 aripi de pui (sau 2 de curcan) 1 morcov 1/2 căpăţână de ţelină 1 ardei verde 1/2 gogoşar 1 ceapă câteva bucheţele de conopidă 1/2 felie de dovleac 3 roşii 1/2 l borş...
Read more »
Ciorba de legume cu busuioc
O reteta gustoasa de ciorba din:rosii, telina, morcovi, cartofi, dovlecei, varza, fasole verde, orez, usturoi, ulei, ceapa, busuioc si sare. Ingrediente: 3 căni roşii tăiate mărunt sau 1 cană bulion 1 ţelină mică 2 morcovi 2 cartofi 2 dovlecei mai mari tăiaţi 1/2 varză mică 2 căni fasole verde 6-8 căni apă caldă...
Read more »
Ciorbă de mazăre cu orez
O reteta ciorba de mazare, orez, morcovi, patrunjel, ceapa, usturoi, bulion, ulei si sare. Ingrediente: 200 g mazăre congelată 2-3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 cană orez 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 1 cană bulion 2 linguri ulei sare mărar 1 l apă Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, pătrunjelul, morcovul şi usturoiul...
Read more »
Ciorba de linte cu otet si usturoi
O reteta gustoasa de ciorba de linte din: ulei, ceapa, usturoi, sare, piper, otet si cimbru. Ingrediente: 1 cană linte înmuiată cu o zi înainte 2 linguri ulei 1 ceapă 2 căţei usturoi sare piper 2 linguri oţet 2 l apă cimbru Mod de preparare: Pui apa la fiert şi, când clocoteşte,...
Read more »
Bors de miel cu smantana
O reteta de bors de miel cu smantana din: carne de miel, morcovi, telina, ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, galbenus si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 morcovi 1 telina 2 legaturi de ceapa verde 3 linguri orez 2 linguri bulion 1 litru de bors 4 linguri de smantana...
Read more »
Ciorba de miel (cu macris)
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu macris din: carne de miel, frunze de macris, ceapa, galbenus, smantana, orez, tarhon, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg. carne de miel 300g. frunze de macris o ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smintina 25g. orez (1 lingura) tarhon, leustean, patrunjel sare Mod...
Read more »
Ciorba de miel a la grec 2
O reteta de ciorba de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de miel 2,5 l apa 200 g morcovi 200 g albitura 100 g telina 200 g ceapa 100 g orez 250 g...
Read more »
Ciorba de miel a la grec
O reteta de ciorna de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ulei, orez, smantana, oua, faina, lamaie, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente 500-600g carne de miel 150 g morcovi 50 g patrunjel 100 g telina 150 g ceapa 50 g ulei 50g orez 300g smantana 2 oua 25...Read more »
Ciorbă de miel tradiţională
O reteta de ciorba de miel traditionala din: cap si gat de miel, morcovi, oase de miel, ceapa, orez, galbenusuri de ou, bors, smantana, sare, piper, patrunjel, tarhon si leustean. Ingrediente: cap si gat de miel 2 morcovi 2-3 oase de miel 1 ceapa 1 lingura de orez 3 galbenusuri de ou bors 100...
Read more »
Bors de miel 1
O reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenus de ou, smantana, bors, sare si leustean. Ingrediente 1 kg de carne de miel (coastele si gatul) 2 legaturi zdravene de ceapa verde o ceasca de orez 2 galbenusuri de ou 200 gr. smantana bors si sare dupa gust leustean...
Read more »
Ciorba de miel cu leustean
O reteta de ciorba de miel din: ceapa verde, orez, smantana, carne de miel, morcov, leustean, patrunjel verde, ou, sare, piper, telina, apa si bors. Ingrediente: 3 fire ceapă verde 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă smântână 500 g carne de miel 1 morcov 1/2 legătură leuştean proaspăt 1/2 legătură pătrunjel verde 1 ou sare,...Read more »
Ciorba de miel (cu bors)
O reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, orez, ceapa verde, bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, leustean, galbenus, smantana si sare. Ingrediente: 1 – 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada) 100 g. orez 100 g. ceapa verde tocata marunt 750 g. bors 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina...
Read more »
Peşte în supă orientală
O reteta simpla de peste in supa orientala din: fileuri de cod, eglefin sau cambula, broccoli, salata chinezeasca, morcovi, ulei de suna, bulion de pui, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 500 g fileuri de cod, eglefin sau cambulă 100 g broccoli, rupt în bucheţele 4 cepe...
Read more »
Ciorbă de porc cu albitura
O reteta de ciorba de porc cu albitura din: piept de porc, morcovi, albitura, ceapa, orez, tarhon, patrunjel, sare, otet, smantana, oua si faina. Ingrediente: 500 g piept de porc 100 g morcovi albitură 1 ceapă 1 lingură orez 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel sare şi oţet, după gust 250 g smântână 3...Read more »
Ciorbă de crap cu pastarnac
O reteta de ciorba de crap cu pastarnac din: crap, morcovi, pastarnac, frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, orez, bors, ceapa si sare. Ingrediente: 1 kg crap 50 g morcovi păstârnac 2 frunze ţelină 1 rădăcină pătrunjel pătrunjel mărar şi leuştean 1 lingură orez 1 1 borş 2 cepe sare, după gust Mod de...Read more »
Borş
O reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel, varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata, smantana, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 ţeline 3 fire praz 4 morcovi 2 legături pătrunjel proaspăt 1 varză albă 2 linguri faină 6 linguri bulion 1 foaie dafin...Read more »
Cum se prepara Supa crema de legume (video)
O reteta video simpla despre cum se prepara supa crema de legume din: dovlecei, telina, morcovi, conopida, broccoli, ardei capia, patrunjel, ulei de masline, smantana, sare si piper. Ingrediente: dovlecei telina ceapa morcovi conopida broccoli ardei capia patrunjel ulei de masline smantana sare piper Mod de preparare: intr-o oala de ciorba metalica speciala,...
Read more »
Ciorbă de dovlecei, cartofi si parmezan
O reteta de ciorba cu dovlecei, cartofi si parmezan din: paste fainoase, dovlecei, cartofi, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste făinoase 8 dovlecei mici 6 cartofi medii ulei de măsline parmezan ras sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se pune pe foc o oală cu 1,5 l...Read more »
Borş delicios de dovlecei
O reteta usoare de bors delicioas de dovlecei din: ceapa, morcov, patrunjel, orez, bors, ou, smantana, leustean verde si dovlecei. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceaşcă orez 1 l borş 1 ou 2 linguri smântână leuştean verde 1 kg dovlecei în floare Mod de preparare: Ceapa, morcovul şi pătrunjelul se...
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu carne de vită
O reteta simpla de ciorba de dovlecei cu carne de vita din: dovlecei, carne de vita, morcovi, telina, ceapa, orez, lamaie, zeama de carne, patrunjel, marar, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlccei 500 g carne de vită 250 g morcovi şi ţelină 150 g ceapă 50 g orez 2 lămâi mari 1,5 ...Read more »
Ciorba Saint Germain
O reteta simpla de ciorba saint germain din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 1 apă 3 lăptuci 500 g unt Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră....Read more »
Borş cu coriandru şi chimen
O reteta delicioasa de bors cu coriandru si chimen din: sfecla, telina, ciuperci, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei de floarea soarelui sau de masline, coriandru, bulion de legume, sare, piper negru, iaurt degresat si frunze de chives. Ingrediente: 500 g sfeclă crudă, tăiată cuburi 1 tijă de ţelină, tocată 50 g ciuperci champignon, tăiate...
Read more »
Ciorba de sfecla rosie
O reteta delicioasa de ciorba de sfecla rosie, bors, telina frunze, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, sare, foi de dafin si patrunjel. Ingrediente: 2 sfecle roşii 500 ml borş 1 ţelină cu frunze 2 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 3 l apă ulei sare 2 frunze dafin 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli...
Read more »
Ciorbă de perişoare cu borş
O reteta gustoasa de ciorba de perisoare din: bors, morcov, pastranac, telina, patrubjel, sare, piper, carne de pui, orez, ou si paine. Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac o jumătate de ţelină frunze de pătrunjel sare piper 200 g carne pui tocată 1 lingură orez l ou 1 felie înmuiată în lapte Mod de...
Read more »
Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec
O reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi, ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean, piper negru si sare. Ingrediente: 1 pui mai mic 500 ml borş 100 g smântână 2 morcovi 1 ceapă 50 ml ulei 4 roşii 2 ardei 2-3 linguriţe porumb 2-3 cartofi...
Read more »
Ciorbă de gâscă
O reteta delicioasa de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, patrunjel, morcov, varza, ardei gras, rosii, otet de vin alb, smantana fermentata, salata verde, patrunjel, leustean, boabe piper negru si sare. Ingrediente: 500 g carne de gâscă 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 250 g varză 1 ardei gras 1...
Read more »
Ciorba de legume cu bors de casa
O reteta de ciorba de legume cu bors de casa din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, praz, cartofi, ulei, smantana, patrunjel verde, bors de casa si sare. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 fire de praz 1 cartof potrivit 2 linguri ulei 150 ml smântână 2...
Read more »
Ciorba de fasole cu sunca si tarhon
O reteta de ciorba de fasole cu sunca si tarhon din: fasole alba, apa, sunca afumata, ceapa, morcovi, telina, tarhon, pasta de tomate, sare, otet si ulei. Ingrediente: fasole alba 1 l de apa sunca afumata ceapa morcovi telina radacina tarhon pasta de tomate sare otet ulei Mod de preparare: Se pune intr-o...
Read more »
Ciorba de cartofi cu perisoare
O reteta deliciaosa de ciorba de cartofi cu perisoare din: carne tocata, ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rgas, bors, ulei si sare. Ingrediente perisoarele: 500g carne tocata 1 ceapa 1 lingura orez patrunjel verde sare piper ciorba: 1 ceapa 2 morcovi 1 telina 1 ardei gras 300g cartofi ½...
Read more »
Bors de babic
O reteta delicioasa de ciorba de babic, ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia, slanina afumata, orez, cartofi, patrujel, leustean, bors. Ingrediente: 2 cepe roşii 1 ţelină mică 1 morcov mediu 1 ardei capia 100 g slăninuţă afumată 150 g babic 100 g orez 2 cartofi 11 borş pătrunjel şi leuştean sare Mod de...
Read more »
Ciorbe: Ciorba de peste
O reteta gustoasa de ciorba de peste, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, telina, ardei gras, rosii, orez, bors, ulei, leustean, sare. Ingrediente: un peşte de 1 kg (crap sau ce doriţi) 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe mici 100 g ţelină 2 ardei graşi roşii 4 roşii mari 2 linguriţe orez 1/21...
Read more »
Ciorbă de legume cu perisoare
O reteta delicioasa de ciorba de legume cu perisoare : morcovi, carne de porc, telina, patrunjel, oua, ceapa, leustean, paine, zeama de varza, ulei, piper, sare. Ingrediente: 600g carne de porc tocată 1 morcov 1 ţeliriă mica l legatura pătrunjel 2 cepe 2 ouă 3-4 frunze de leustean 1 felie pâine 11 zeamă...
Read more »
Borsuri si ciorbe
Va prezentam o serie de 3 retete: ciorba cu varza alba si pui, ciorba taraneasca cu zeama de lamaie si bors de curcan. Ciorba cu varza alba si pui O reteta delicioasa de ciorba de varza alba si pui din: varza alba, piept de pui, rosii, telina, morcov, ardei gras, pasta de tomate, ceapa,...
Read more »
Ciorba de oaie
O reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors, marar, cimbru, tarhon, piper si sare. Ingrediente: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov patrunjel 1 ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2...
Read more »
Supa – Beneficiile supei
Un bol de supă rece te răcoreşte, te hidratează şi îţi aduce senzaţia de saţietate în doar câteva minute. Doar de tine depinde să o prepari cum trebuie, adica plina de vitamine si foarte gustoasa. Supa este felul de mâncare care aduce organismului cele mai multe elemente nutritive. Preparate prin fierbere, ingredientele devin moi,...
Read more »
Bors de curcan
O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt. Ingrediente: 2 aripi de curcan 2 morcovi 1 mâni de fasole verde 1 ceapă 2 pumni de fidea subţire 1 ţelină mică 1 ceaşcă de mazăre verde 1 păstârnac bors leuştean verde sare unt...
Read more »
Ciorba taraneasca de vita
O reteta delicioasa de ciorba taraneasca din antricot de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei, fasole verde, mazare, varza, cartofi, paste, ulei, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g antricot vită 300 g morcovi 200 g ţelină 2 cepe 2 ardei 200 g fasole verde 200 g mazăre 200 g varză 2 cartofi 300...
Read more »
Ciorbă de pui cu smantană
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de pui cu smantana,ceapa, morcov, ardei gras, telina, sare, galbenus, taietei. Ingrediente: 1 piept pui 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ţelină sare 3 linguri smântână 1 gălbenuş 100 g tăiţei laţi Mod de preparare: Se curăţă legumele....
Read more »
Ciorba de fasole rosie
O reteta delicioasa de ciorba de fasole rosie, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, radacina de telina, ardei gras, cimbru verde, leustean, sos de rosii, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină frunze de ţelină 1 ardei gras cimbru...
Read more »
Bors din cap de miel
O reteta de bors din cap de miel din: cap de miel, costita de miel, ceapa, morcov, orez, bors, leustean, smantana, bulion si sare. Ingrediente: un cap de miel trei bucati de costita de miel o ceapa mare un morcov mare o ceasca de orez un litru de bors o legatura de leustean tocat...
Read more »
Ciorba de miel ca in Ardeal
O reteta de ciorba de miel ca in Ardel din: carne de miel, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, patrunjel, leustean, stevie, ceapa verde, galbenusuri si bors. Ingrediente cap de miel si/sau gat , sira, coaste o leg. de morcovi un pastarnac mare o leg de radacina de patrunjel o ceapa mare o telina mica...
Read more »
Ciorba de miel 2
O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, morcovi, patrunjel, ceapa, tarhon, leustean verde, frunze macris, galbenus, smantana, sare si piper. Ingrediente: 0,500 g carne miel 2-3 morcovi 1 patrunjel radacina 1 ceapa tarhon, leustean verde 300 g frunze macris 1 galbenus smantina sare si piper Mod de preparare: Aveti nevoie de...
Read more »
Ciorba de miel cu sofran
O reteta de ciorba de miel cu sofran din: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, galbenusuri, frunze de patrunjel, cimbru, rozmarin, fire de sofran, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 650 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de usturoi 6 linguri de smantana 1 dovlecel...
Read more »
Ciorba scotiana cu ceafa de miel
O reteta de cioarba scotiana cu ceafa de miel din: ceafa de miel, ceapa verde, arpacas, patrunjel, morcov, praz, varza alba si sare. Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz tocat 1/2 varza...
Read more »