luni, 30 martie 2015

Retete de post (2015) #6

Retete de post

 

Reteta de post: Iahnie de fasole

Iahnie_de_fasole
Iahnie de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin, pasta de rosii si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cepe rosii 3-4 catei de usturoi boia dulce…
Read more »
 

Supa de telina cu taitei

Supa_de_telina_cu_taitei
Supa de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper, taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3…
Read more »

Retete de post: Salata de sfecla cu hrean

Salata_de_sfecla_cu_hrean
Salata de sfecla cu hrean din: sfecla, radacina de hrean, seminte de chimen, otet de mere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 sfecle mai mici si mai inchise la…
Read more »

Retete de post: Cartofi copti

Cartofi_copti
Cartofi copti din: cartofi, boabe de porumb, mazare, ceapa, ardei, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mai mari 100 g boabe de porumb fiert 100 g mazare…
Read more »

Salată călugărească

Salata_calugareasca
Salată călugărească din: fasole alba, ceapa rosie, rosii, ulei de masline, ardei iute uscat, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 4 rosii…
Read more »

Salata de telina cu fasole

Salata_de_telina_cu_fasole
Salata de telina cu fasole din: telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de mere, fasole, sare si piper. Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1 lingurita hrean ras…
Read more »

Varză roşie de post

Varza_rosie_de_post
Varză roşie de post din: varza rosie, ceapa rosie, chimen, ulei de masline, miez de nuca, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 1 varza rosie 1 ceapa rosie 1 lingurita…
Read more »

Cubulete de malai cu verdeturi

Cubulete_de_malai_cu_verdeturi
Cubulete de malai cu verdeturi din: malai, spanac, ulei, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 200 g malai 500 g spanac congelat sau leurda, urzici, stevie 100…
Read more »

Fasole alba cu legume

Fasole_alba_cu_legume
Fasole alba cu legume din: fasole alba, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, ceapa verde, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 2…
Read more »

Retete de post: Salata de ciuperci

Salata_de_ciuperci
Salata de ciuperci din: ciupercute, ardei, patrunjel verde, ceapa verde, margarina, pesmet, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: un kg ciupercute 3 ardei o legatura patrunjel verde o legatura ceapa…
Read more »

Retete de post: Ciorba taraneasca

Ciorba_taraneasca
Ciorba taraneasca din: cartofi, ceapa rosie, ardei, morcovi, dovlecel, rosii, sare, piper, ulei de masline, bors, patrunjel verde si leustean verde. Inggrediente: 3-4 cartofi o legatura ceapa sau o ceapa…
Read more »

Piure de linte

Piure_de_linte
Piure de linte din: linte rosie, castarveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 castraveti acri sau gogonele 4 linguri ulei…
Read more »

Paste de masline cu nuci

Paste_de_masline_cu_nuci
Paste de masline cu nuci din: masline negre, masline maronii, ceapa, nuci, ulei, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline negre sarate 250 g masline roscate, maronii 100…
Read more »

Paste cu sos de masline

Paste_cu_sos_de_masline
Paste cu sos de masline din: paste fara ou, ulei, sare, pasta de masline, sare, piper, usturoi, rosii si busuioc. Ingrediente: un pachet paste fara ou 3-4 linguri ulei un…
Read more »

Tarte cu morcovi

Tarte_cu_morcovi
Tarte cu morcovi din: faina, margarina, bicarbonat, sare, apa minerala, ceapa, morcovi, dovlecei, sare, lei de masline si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g margarina o lingurita…
Read more »

Retete de post: Chifteluţe de ciuperci

Chiftelute_de_ciuperci
Chifteluţe de ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper, ulei, usturoi, marar, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente: 600 g ciuperci 2 legături ceapă verde o…
Read more »

Mucenici muntenesti (de post)

Mucenici_muntenesti
Mucenici muntenesti din: faina, drojdie, apa, sare, zahar vanilat, ulei, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, scortisoara, nuca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g faina 50…
Read more »

Mucenici moldovenesti (de post)

Mucenici_moldovenesti
Mucenici moldovenesti din: faina, ulei, margarina, zahar, drojdie, apa calduta, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, coaja de lamaie, baton de vanilie si miere si zahar. Ingrediente:…
Read more »

Bruschete cu rosii

Bruschete_cu_rosii
Bruschete cu rosii din: bagheta, rosii, busuioc, cimbru uscat, patrunjel verde, ulei de masline, sare si usturoi. Ingrediente: o bagheta 4 rosii 2 fire busuioc cimbru uscat o legatura patrunjel…
Read more »

Reteta de post: Ardei umpluti cu orez

Ardei_umpluti_cu_orez
Ardei umpluti cu orez din: ardei gras, rosii, ceapa, morcovi, orez, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei de floarea soarelui si suc de rosii. Ingrediente: un kg ardei

Specialitate cu legume coapte

Specialitate_cu_legume_coapte
Specialitate cu legume coapte din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere. Ingrediente: un kg ardei capia si…
Read more »
 

Retete de post: Rulada de ciuperci

Rulada_de_ciuperci
Rulada de ciuperci din: ciuperci, margarina, pesmet, ceapa, marar, patrunjel, masline, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: un kg ciuperci 200 g margarina 200 g pesmet 2 legatura ceapa…
Read more »

Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi

Ciuperci_cu_suc_de_portocale_si_usturoi
Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi din: ciuperci, portocale, usturoi, patrunjel, ulei de masline, marar si sare. Ingrediente: 12 ciuperci 2 portocale 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel…
Read more »

Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel

Ciuperci_cu_ceapa_rosie_si_patrunjel
Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel din: ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei, otet balsamic, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci mici 2 cepe rosii 2 catei de usturoi…
Read more »

Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui

Supa_de_ciuperci_si_praz_cu_asmatui
Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g ciuperci 1 lingura…
Read more »

Ciuperci brune în oţet balsamic

Ciuperci_brune_în_otet_balsamic
Ciuperci brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei…
Read more »

Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde

Salata_de_conopida_ciuperci_si_sparanghel_verde
Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde din: spanac, ciuperci, conopida, sparanghel verde, miez de anghinare, ardei, otet, ulei, sare, piper si mustar. Ingrediente: 200 g spanac 150 g ciuperci…
Read more »

Salată de cartofi cu struguri

Salata_de_cartofi_cu_struguri
Salată de cartofi cu struguri din: salata verde, cartofi, tofu, maioneza vegetala, nuci, boabe de strugure si sare. Ingrediente: 1 salata verde 3-4 cartofi 100 g tofu cateva linguri cu…
Read more »

Retete de post: Pastă de măsline

Pasta_de_masline
Pastă de măsline din: masline, pesmet, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g măsline fără sâmburi 150 g pesmet 100 ml ulei 6-7 căţei de usturoi sare   Mod de…
Read more »

Retete de post: Macaroane cu măsline

Macaroane_cu_masline
Macaroane cu măsline din: macaroane, rosii decojite, masline, ceapa, ardei gras, spranghel, ulei de masline, busuioc verde, maghiran si sare. Ingrediente: 400 g macaroane 1 cutie cu roşii decojite 200…
Read more »

Retete de post: Iahnie de fasole cu praz

Iahnie_de_fasole_cu_praz
Iahnie de fasole cu praz din: fasole, morcovi, praz, ceapa, suc de rosii, cimbru, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole 2 morcovi 1 fir…
Read more »

Retete de post: Ghiveci picant

Ghiveci_picant
Ghiveci picant din: cartofi, telina, morcovi, ardei grasi, ardei iute, ceapa, fasole fiarta, foi de dafin, rosii decojite, pasta de tomate, supa de legume, ulei, boia de ardei iute, boabe…
Read more »

Legume călite în sos dulce acrişor

Legume_calite_în_sos_dulce_acrisor
Legume călite în sos dulce acrişor din: ceapa, ardei grasi, porumb, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, pudra de ghimbir, ananas, suc de…
Read more »

Cuşcuş cu legume si portocala

Cuscus_cu_legume_si_portocala
Cuşcuş cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac, rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea…
Read more »

Retete de post: Mini tarte cu legume

Mini_tarte_cu_legume
Mini tarte cu legume din: faina, unt, sare, ou, salata verde, rosii, castaveti, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 150 g faina 90 g…
Read more »

Retete de post: Supa crema de rosii

Supa_crema_de_rosii
Supa crema de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ardei, telina, patrunjel, sare, piper rosu, busuioc, ulei de masline si orez. Ingrediente: un kg rosii 3-4 fire ceapa un fir usturoi…
Read more »

Retete de post: Conopida in paine

Conopida_in_paine
Conopida in paine din: margarina, faina, sare, apa minerala, conopida, usturoi, cascaval de post, piper, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente: pentru aluat: 200 g margarina 400 g faina…
Read more »

Retete de post: Bors de varza

Bors_de_varza
Bors de varza din: varza, bors, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, morcovi, sfecla, pastarnac, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza mica 500 ml bors 1 radacina de patrunjel 2…
Read more »

Retete de post: Cupolă de orez cu năut

Cupola_de_orez_cu_naut
Cupolă de orez cu năut din: orez, naut, ceapa, supa de legume, unt, sofran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana de orez 1 conserva cu naut 1 ceapa 3…
Read more »

Ardei umpluti de post

Ardei_umpluti_de_post
Ardei umpluti de post din: ardei grasi, orez, praz, rosii, bulion, morcovi, ardei verzi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi

Colţunaşi cu varză călită cu mărar

Coltunasi_cu_varza_calita_cu_marar
Colţunaşi cu varză călită cu mărar din: ulei, varza calita, ceapa, marar, cimbru, piper, faina, apa, gris si sare. Ingrediente: 300 ml ulei 400 g varza calita 1 ceapa marar…
Read more »
 

Retete de post: Mancare de vinete si ardei

Mancare_de_vinete_si_ardei
Mancare de vinete si ardei din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vinete, ardei copti, sare, piper, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 2-3 cepe 4-5 catei usturoi 6-8 linguri ulei…
Read more »

Retete de post: Supa cu varza de bruxelles

Supa_cu_varza_de_bruxelles
Supa cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ardei capia, ceapa verde, cartofi, sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 400 g varza de Bruxelles 4…
Read more »

Reteta zilei: Tort de ciocolata si capsune

Tort_de_ciocolata_si_capsune_04
Tortul de ciocolata si capsune reprezinta combinatia care nu esueaza niciodata. Va invitam cu drag sa-l preparati si asteptam cu interes parerile dumneavoastra. pentru blat: 170g faina 2 linguri cacao…
Read more »

Retete de post: Fasole batuta cu masline

Fasole batuta cu masline din: fasole boabe, ceapa, morcov, ulei, masline, usturoi, castraveti murati, cimbru, busuioc si sare. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei…
Read more »

Retete de post: Sărmăluţe în foi de vită

Sărmăluţe în foi de vită din: orez, rosie, bulion, ceapa, foi de vita, ulei de masline, lamaie, menta, piper, sare, zahar, scortisoara si enibahar. Ingrediente: 2 cesti orez 1 rosie…
Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu fasole

Ardei umpluţi cu fasole din: ardei grasi, fasole boabe, ceapa, faina, ulei, boia dulce, patrunjel, frunze de telina, usturoi, tarhon, rosie, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 ardei grasi…
Read more »

Retete de post: Sarmale cu stafide si nuci

Sarmale cu stafide si nuci din: varza murata, pasta de tomate, stafide, miez de nuca, orez, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg varza murata 4 linguri pasta de tomate…
Read more »

Ciuperci cu arpacaş

Ciuperci cu arpacaş din: ciuperci uscate, arpacas, chimen, usturoi, maghiran, sare, piper si ulei.  Ingrediente: 3 maini de ciuperci uscate 400 g arpacas chimen macinat 2-3 catei de usturoi maghiran…
Read more »

Retete de post: Gnocchi cu sos de rosii

Gnocchi cu sos de rosii din: cartofi, faina, margarina, sare, ulei de masline, usturoi, cimbru, busuioc verde, rosii, miere, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 125 g faina 100…
Read more »

Retete de post: Tocana de ardei

Tocana de ardei din: ardei, zahar, ulei de masline, usturoi, sare, suc de rosii, piper, cimbru verde, paprika si patrunjel. Ingrediente: un kg ardei 2 linguri zahar 4 linguri ulei…
Read more »

Retete de post: Prajitura de post

Prajitura de post din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, ciocolata de post, bicarbonat, vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina 300 ml lapte de soia 150…
Read more »

Cartofi cu naut si soia

Cartofi cu naut si soia din: cartofi, naut, soia, morcov, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 100 g naut 500 g soia (bucati potrivite) 1 morcov 2…
Read more »

Retete de post: Sarmalute de post cu nuci

Sarmalute de post cu nuci din: varza acra, ceapa, orez, miez de nuca, morcov, suc de rosii, vin alb, ulei, mere, stafide, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra…
Read more »

Retete de post: Fasole cu legume

Fasole cu legume din: fasole rosie, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, praz, marar verde, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 2 morcovi 1 radacina pastarnac…
Read more »

Retete de post: Pasta de masline cu nuci

Pasta de masline cu nuci din: masline, ceapa, nuci, ulei de masline, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari negre 100 g ceapa 100 g nuci macinate…
Read more »

Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci din: frunze de vita, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de legume, boia dulce, pasta de rosii, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 25 frunze de vita din saramura…
Read more »

Broccoli cu năut

Broccoli cu năut din: naut, broccoli, ceapa, ulei de masline, garam masala, curcuma, ardei iute, stafide, sare si rosii. Ingrediente: 250 g năut 800 g broccoli 2 cepe 2 linguri…
Read more »

Retete de post: Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre

Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre din: vinete, dovlecei, mazare, ceapa, faina, usturoi, sos de tomate, oregano, patrunjel, piper, sare si ulei. Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei…
Read more »

Retete de post: Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor

Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor din: dovlecei, vinete, rosii, ceapa, ulei, usturoi, sare si marar. Ingrediente: 2 kg dov

Retete de post: Pizza de post

Pizza de post din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, cascaval de post, ciuperci, masline, ardei gras, ceapa, rosie si usturoi. Ingrediente: pentru blat: 250 g faina 150 ml apa…
Read more »
 

Retete de post: Sarmale cu fasole alba

Sarmale cu fasole alba din: fasole, varza murata, ardei, ceapa, morcovi, orez, suc de rosii, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper si dafin. Ingrediente: 300 g fasole alba 1…
Read more »

Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean

Borş de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras, zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 paini negre de grau 1 ceapa 1…
Read more »

Retete de post: Tagliatele cu ciuperci

Tagliatele cu ciuperci din: tagliatele, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 300 g tagliatele 500 g ciuperci o legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 6-7…
Read more »

Retete de post: Ghiveci gustos de legume

Ghiveci gustos de legume din: cartofi, ceapa, mazare, fasole verde, morcovi, castravete murati, suc de rosii, mar, ulei, foi de dafin, marar, patrunjel si apa. Ingrediente:  500 g cartofi 100…
Read more »

Retete de post: Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, ciuperci, marar, sare, piper, suc de rosii, ulei si rozmarin. Ingrediente: 60 foi de vita mai mici 350 g…
Read more »

Retete de post: Ciorba savuroasa de cartofi

Ciorba savuroasa de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, rosii, bors, leustean, morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente:  6 cartofi 2 cepe 2 ardei 4 rosii un litru bors leustean 2-3…
Read more »

Retete de post: Burritos cu legume

Burritos cu legume din: foi pentru buritto, ardei, cartofi, sare, cimbru, piper, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, branza tofu si ulei. Ingrediente: 8 foi pentru buritto 8-10 ardei diferite…
Read more »

Retete de post: Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere

rp_Pasta_dulce_cu_telina_morcov_si_mere.jpg
Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri miere 1/2 lingurita chimen…
Read more »

Retete de post: Pasta de masline cu telina

rp_Pasta_de_masline_cu_telina.jpg
Pasta de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g masline 400 g telina 4 linguri ulei de…
Read more »

Retete de post: Pastă din nuci, alune şi ceapă

Pastă din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de masline, ceapa rosie si hrean. Ingrediente: 200 g nuci 100 g alune de padure 1 lamaie…
Read more »

Tocană cu soia şi fasole verde

O reteta gustoasa de Tocană cu soia şi fasole verde din: soia, fasole verde, rosii, ardei grasi, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si marar. Ingrediente: o punga…
Read more »

Retete de post: Gălbiori cu praz

O reteta savuroasa de Gălbiori cu praz din: praz, galbiori, ardei iute, ulei, unt, supa de legume, otet balsamic, sare, piper si zahar. Ingrediente: 3 fire de praz 500 g…
Read more »

Retete de post: Parjoale de post

Parjoale de post din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, ulei, pesmet, faina, marar si condimente. Ingrediente: 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 3 cepe mici 3-4 cartofi…
Read more »

Retete de post: Orez cu legume si caju

Orez cu legume si caju din: orez, caju, ceapa, ardei capia, dovlecei, ciuperci, sare, nucsoara, piper, sos de soia si ulei. Ingrediente: 250 g orez cu bobul subtire 200 g…
Read more »

Retete de post: Chiftele din ceapa cu sos de rosii

Chiftele din ceapa cu sos de rosii din: ceapa, sos de rosii, faina, bicarbonat, pesmet, marar, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceapa…
Read more »

Retete de post: Piure de linte cu castraveti acri

O reteta simpla de Piure de linte cu castraveti acri din: linte rosie, castraveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4…
Read more »

Retete de post: Ghiveci de legume

O reteta savuroasa de Ghiveci de legume din: porumb, mazare, pulpa de rosii, fasole verde, cartofi, ardei grasi, ceapa, morcov, broccoli, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu porumb…
Read more »

Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde

Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa verde, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: o cana de orez integral cu bob lung…
Read more »

Retete de post: Supă de fasole verde cu mazare

O reteta de Supă de fasole verde cu mazare din: fasole verde, mazare, morcovi, cartofi, telina, ceapa, usturoi, ulei, amidon, p

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro