Retete de toamna:
Reteta zilei: Friptura de porc cu ciuperci si sos de rosii pe pat de taitei de orez
3 November 2013
Friptura
de porc cu ciuperci si sos de rosii pe pat de taitei de orez din:
faina, sare, piper, praf de usturoi, friptura de porc, ceapa, ardei
gras, ciuperci, rosii, sos de soia, taitei de orez. Ingrediente: ⅓
cana faina 1 lingurita de sare ¼ lingurita de piper 1 lingurita praf de
usturoi 1…
Read more »
Read more »
Vinul este cel mai bun digestiv
3 November 2013
Actiunea
asupra stomacului Vinul are un efect protector împotriva riscului de
ulcer gastroduodenal, îndeosebi prin inhibarea mecanismului de formare a
histaminei. Studiul lui Peterson din anul 1986 a aratat ca vinul
stimuleaza secretia gastrica a stomacului, conferindu-i astfel o reala
putere de a creste apetitul.…
Read more »
Read more »
Rulada umpluta cu crema de ananas
3 November 2013
Rulada
umplute cu crema de ananas din: oua, sare, zahar, faina, amidon, praf
de copt, dulceata de coacaze, gelatina, fulgi de cocos, rondele de
ananas, lapte de cocod neindulcit, suc de lamaie, rom, frisca.
Ingrediente: 4 oua sare 185 g zahar 100 g faina 50…
Read more »
Read more »
Sos de smântână cu piper şi migdale
3 November 2013
Sos
de smântână cu piper şi migdale din: smantana, piper alb, unt, amidon,
migdale. Ingrediente: 400 ml smantana de gatit o lingurita piper alb
macinat o lingurita unt o lingurita amidon o lingura migdale feliate
Mod de preparare: Se pune untul într-o crăticioară si,…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlecei si carne
3 November 2013
Plăcintă
cu dovlecei si carne din: dovlecei, carne tocata, unt, ceapa, pasta de
rosii, scortisoara, scortisoara, cuisoare, oua, foi de placinta, branza,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g carne tocata 3
linguri unt 1 ceapa 1 cutie mica de pasta de rosii…
Read more »
Read more »
Peste in crusta aurie
3 November 2013
Peste
in crusta aurie din: cod, cascaval, nuca, lamaie, unt, rosii, pesmet,
faina, ulei de masline, boia, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g
cod 150 g cascaval 60 g nuca 1 lamaie 50 g unt 2 rosii 4 linguri cu
pesmet 2 linguri cu faina…
Read more »
Read more »
Briose cu quinoa
3 November 2013
Briose
cu quinoa din: seminte de quinoa, ulei de floarea soarelui, faina,
zahar, praf de copt, sare, stafide, lapte de soia, ou, extract de
vanilie. Ingrediente: 1 cana seminte de quinoa 1/2 cana ulei de floarea
soarelui 2 cani faina 1/2 cana zahar 1 1/2…
Read more »
Read more »
Actiunea antiinfectioasa, unul dintre beneficiile consumului moderat de vin
3 November 2013
Profesorul
Masquelier a demonstrat actiunea antiinfectioasa a vinului ca urmare a
cercetarilor efectuate. Actiunea bactericida Daca se introduc zece
milioane de colibacili într-o jumatate de litru de vin rosu, peste o
jumatate de ora nu se mai gaseste în acest amestec nici un germene viu.…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu cartofi
3 November 2013
Supa
de gulii cu cartofi din: gulii, cartofi, ceapa, ulei de masline
extravirgin, unt, sare, supa de legume, verdeturi, smantana, otet de
mere. Ingrediente: 2 gulii cu tot cu frunze (400 g fiecare) 4 cartofi 2
cepe 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui prajit
3 November 2013
Pui
prajit din: carne de pui, lapte batut, faina, sare, piper, boia de
ardei, praf de usturoi, busuioc, oregano, ghimbir, nucsoara, ulei.
Ingrediente: 8 bucati de carne de pui 2 cani lapte batut 2 cani de faina
2 linguri de sare 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Pui cu sirop de arţar
3 November 2013
Pui
cu sirop de arţar din: pulpe de pui, suc de mere, sirop de artar, ulei
vegetal, sos de soia, stelute de anason, scortisoara, usturoi, sare
grunjoasa. Ingrediente: 12 pulpe de pui cu os si piele 250 ml suc de
mere cat mai concetrat 4…
Read more »
Read more »
Tort de lamaie
3 November 2013
Tort
de lamaie din: piscoturi, smantana dulce, lapte, oua, zahar, gelatina,
zeama de lamaie, lamaie, unt, zahar brun, sare. Ingrediente: 200 g
piscoturi 500 ml smantana dulce 125 ml lapte 2 oua 125 g zahar 25 g
gelatina 125 ml zeama de lamaie 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Legume cu sos cald de hrean
3 November 2013
Legume
cu sos cald de hrean din: cartofi, sfecla, fasole pastai, morcovi,
mazare, supa de legume, unt, mustar, hrean, galbenusuri, oua, sare,
piper, otet de mere. Ingrediente: 2 cartofi 1 sfecla mica 200 g fasole
pastai 2-3 morcovi 2 linguri mazare din conserva pentru sos:…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu usturoi si arde iute (Halaszle)
3 November 2013
Supă
de peşte cu usturoi si arde iute din: crap, caras, rosioara, ceapa,
ardei gras, rosii, usturoi, ardei iute, praf de usturoi, boia iute, boia
dulce, sare, piper, ulei verdeata. Ingrediente: 1 crap mijlociu 1 kg
peste marunt, de diferite specii (caras, rosioara) 3…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu mazare
3 November 2013
Cartofi
la cuptor cu mazare din: cartofi, ardei capia, ardei gras, ceapa,
rosii, pasta de tomate, mazare, usturoi, marar, vin alb, ulei, sare,
piper, smantana, iaurt. Ingrediente: un kilogram cartofi mici doi ardei
capia un ardei gras 3 cepe albe 4 rosii o lingura cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Jambalaya
2 November 2013
Jambalaya
este o mancare specifica zonei de sud a Statelor Unite si se aseamana
cu Paella spaniola. Gatind aceasta reteta de Jambalaya veti avea in
aceeasi farfurie un amestec delicios de carne de pui, carnati, orez si
legume. Ingrediente: 250 gr orez 1 piept…
Read more »
Read more »
Cum se prepara frigarui de pui cu ardei si cidru (video)
2 November 2013
Vinul intarzie imbatranirea
2 November 2013
Radicalii
liberi sunt rezultatul unui fenomen de oxidare ce perturba structura
ADN a cromozomilor, precum si structura celulelor, împiedicând astfel
reproducerea lor. Ca urmare, celulele nu mai sunt la fel de performante
precum cele din care s-au nascut. Pentru a întelege cum aceste
reproduceri succesive…
Read more »
Read more »
MOINETTE, bere belgiana
2 November 2013
Producator:
Dupont Brasserie Localitate: Tourpes Tip: ale Concentratie de alcool:
7,5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: pahar-balon
Dupont este o întreprindere de familie, care produce bere de la mijlocul
secolului XIX; poate fi definita chiar drept o „fabrica de tara”, dat
fiind ca spatiile…
Read more »
Read more »
Cum se prepara clatite cu crema de branza mascarpone (video)
2 November 2013
Antidotul răcelii şi gripei (Aspirina organica)
2 November 2013
Mai
întâi a fost un remediu natural, obţinut din scoarţa salciei. Apoi, un
savant neamţ a inventat un proces industrial, şi aspirina a devenit
primul medicament chimic din lume, cu o carieră extraordinară, întinsă
pe o perioadă de peste… 100 de ani. Orbiţi de succesul…
Read more »
Read more »
Berea belgiana JUDAS
2 November 2013
Producator:
Alken-Maes Brouwerijen (Scottish & Newcastle) Localitate: Kontich
Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,5% Fermentatie: la temperaturi
înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Intreprinderea Alken-Maes
Brouwe¬rijen controleaza aproximativ o cincime din piata belgiana de
bere. Actualmente, face parte din marele grup britanic Scottish &…
Read more »
Read more »
Actiunea anticanceroasa a consumului moderat de vin
2 November 2013
In
doze rezonabile, poate avea efecte protectoare, prevenind riscul de
cancer. Radicalii liberi sunt larg implicati în cancerogeneza si ei pot
fi inhibati de polifenoli. Fibrele ar avea si ele o actiune
anticanceroasa, dovedita cel putin pentru cancerele de colon si de rect.
De asemenea,…
Read more »
Read more »
Lucifer, marca belgiana de bere
2 November 2013
Producator:
Riva Brouwerij Localitate: Dentergem Tip: strong ale Concentratie de
alcool: 8,4% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat:
pahar-balon Denumirea „Lucifer” a fost aleasa pentru a le transmite
potentialilor cumparatori un semnal precis, un avertisment, înca de pe
eticheta, în legatura cu concentratia ridicata de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu nuca de cocos si cacao
2 November 2013
Prajiturele
cu nuca de cocos si cacao din: lapte de cocos, cacao, ulei de cocos,
zahar de nuca de cocos, fulgi de nuca de cocos, esenta de vanilie, nuci,
migdale, unt de migdale. Ingrediente: ½ ceasca lapte de cocos ½
ceasca de cacao ½…
Read more »
Read more »
Andive cu sos şi somon
2 November 2013
Andive
cu sos şi somon din: andive, lamaie, somon afumat, parmezan, lapte,
unt, faina, mazare, ceapa verde, amestec de ciuperci, sare, piper,
marar, nucsoara, cimbru verde. Ingrediente: 8 andive o lamaie 8 felii de
somon afumat 50 g parmezan 500 ml lapte dulce 30 g…
Read more »
Read more »
Salata cu fileuri de somon si cartofi
2 November 2013
Salata
cu fileuri de somon si cartofi din: cartofi, lamaie, fileuri de somon,
smantana, marar, patrunjel, mustar, ceapa rosie, ridichi. Ingrediente:
400 g cartofi noi mici, taiati in jumatati 1 lamaie 2 fileuri de somon
(rica 250 g) 150 ml de smantana cu putine grasimi…
Read more »
Read more »
Prune murate cu rozmarin si cimbru
2 November 2013
Prune
murate cu rozmarin si cimbru din: prune, aceto balsamico, vin, sare,
zahar, boabe de piper, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 1 kg prune 500 ml
aceto balsamico 250 ml vin rosu 1 lingura de sare 4 linguri zahar 1
lingurita boabe de piper negru 3 crengute…
Read more »
Read more »
Cârnaţi cu piure şi mazăre
2 November 2013
Cârnaţi
cu piure şi mazăre din: cartofi, mazare, carnati semiafumati, lapte,
smantana, ceapa, usturoi verde, ulei, vin, pasta de tomate, sare, piper,
marar, otet balsamic. Ingrediente: 6 cartofi 200 g mazare 4 carnati
semiafumati 100 ml lapte dulce 100 ml smantana 5 cepe o legatura…
Read more »
Read more »
Jeleu cu prune, mere si pere
2 November 2013
Jeleu
cu prune, mere si pere din: prune, mere, pere, zahar, gelfix,
scortisoara, cuisoare, foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg mere
1 kg pere 2 kg zahar 1 plic gelfix 1 baton scortisoara 1 foaie de dafin
3 cuisoare Mod de…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu urdă, conopidă şi sos
2 November 2013
Cannelloni
cu urdă, conopidă şi sos din: cannelloni, urda, conopida, busuioc,
marar, condiment din legume, oregano, cascaval, sare, unt, lapte,
nucsoara, frunze de menta. Ingrediente: 12 cannelloni 300 g urda dulce
200 g conopida cate 1/2 lingurita busuioc, marar uscat si condiment din
legume 1/4…
Read more »
Read more »
Rulada de caise
2 November 2013
Rulada
de caise din: oua, sare, zahar, extract de vanilie, faina, praf de
copt, migdale, fulgi de migdale, frisca, caise, iaurt, zahar, lichior de
caise, zahar pudra. Ingrediente: blat: 3 oua 1 praf sare 100 g zahar 1
lingurita extract de vanilie 55 g faina…
Pangasius cu spanac si sos
2 November 2013
Pangasius
cu spanac si sos din: file de pangasius, spanac verde, lamaie, fulgi de
chilli, boia dulce, smantana, hrean, otet, lapte, ulei de masline, unt,
ceapa, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 800 g
spanac verde o lamaie 5 g fulgi de chilli 5 g boia dulce doua
galbenusuri 100 ml smantana o…
Read more »
Read more »
Pizza cu dovlecei si măsline
2 November 2013
Pizza
cu dovlecei si măsline din: faina, malai, drojdie, zahar tos, apa,
pasta de tomate, rosii cherry, dovlecel, masline, ardei capia, branza
telemea, ulei de masline, sare, piper, oregano. Ingrediente: 400 g faina
100 g malai 25 g drojdie o lingurita cu zahar tos 325 ml apa pasta de
tomate 200 g rosii cherry un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu carne tocata de pui, sos de rosii si parmezan
2 November 2013
Paste
cu carne tocata de pui, sos de rosii si parmezan din: carnati, carne
de pui, boia de ardei, ceapa, rosii, oregano, cimbru, fulgi de ardei
rosu, miere, lapte, sare, piper, paste, ulei de masline, parmezan,
patrunjel. Ingrediente: Carnea de la 2 carnati 500 g carne tocata de
pui 1 lingurita boia de ardei…
Read more »
Read more »
Verzişoare de Bruxelles cu sos de cimbru
2 November 2013
Verzişoare
de Bruxelles cu sos de cimbru din: varza de bruxelles, lapte de soia,
faina, ulei, tofu, cimbru, boia dulce, boia iute. Ingrediente: 400 g
verzisoare de bruxelles proaspete sau congelate 350 ml lapte de soia 50 g
faina 30 ml ulei 100 g tofu sau telemea mai tare 1 lingurita cimbru
uscat maruntit 1…
Read more »
Read more »
Dulceata de pere cu ghimbir
2 November 2013
Dulceata
de pere cu ghimbir din: lamai, pere, ghimbir, zahar, gelfix,
scortisoara. Ingrediente: 3 lamai circa 1,2 kg pere 40 g ghimbir
proaspat circa 1 kg zahar 1 plic gelfix 2 batoane de scortisoara
Mod de preparare: Se stoarce sucul de la lămâi. Se spală perele, se
decojesc, se taie sferturi şi…
Read more »
Read more »
Macaroane cu nuci
2 November 2013
Macaroane
cu nuci din: macaroane, usturoi, cascaval, nuci, ulei, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 1 pachet macaroane 6 catei de usturoi 200 g
cascaval ras 200 g nuci 2 linguri ulei cateva fire de patrunjel tocat
sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele şi le pui la fiert în
apă clocotită cu sare. Le ţii…
Read more »
Read more »
Negresă cu cocos
2 November 2013
Negresă
cu cocos din: apa, faina, zahar, tos, ulei, oua, cacao, miez de nuca,
nuca de cocos, esenta de rom, praf de copt, cirese confiate, mere, sare,
frisca. Inrgediente: 300 ml apa 400 g faina 150 g zahar tos 150 ml ulei
4 oua 50 g cacao 100 g miez de nuca 100 g nuca…
Read more »
Read more »
Frigărui pe pat de ratatouille
2 November 2013
Frigărui
pe pat de ratatouille din: piept de pui, rosii cherry, ulei de masline,
sare, piper, cimbru, vanata, dovlecel, ardie grasi, ceapa, rosii,
usturoi, foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, ulei. Ingrediente:
pentru frigarui: 500 g piept de pui 100 g rosii cherry ulei de masline
sare piper cimbru pentru ratatouille: 1 vanata 1 dovlecel…
Read more »
Read more »
Pere cu merisoare si piper
2 November 2013
Pere
cu merisoare si piper din: jambon, lamai, otet de vin, apa, zahar,
merisoare, piper verde. In lipsă de merişoare proaspete, se pot folosi
şi uscate. Merişoarele uscate se lasă să se înmoaie 1 oră, în oţet de
mere diluat.Se poate folosi ca garnitură pentru fripturi rafinate de
pasăre Ingrediente: 5 pere jambon 2 lamai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de mazare cu legume
2 November 2013
Supa
de mazare cu legume din: ulei de masline, ceapa, dafin, usturoi,
busuioc, oregano, piper, patrunjel, mazare, apa, supa de pui, morcovi,
telina, cartofi, sare. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa,
tocata 3 frunze de dafin 8 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita
busuioc 1 lingurita oregano 1 lingurita piper negru 1…
Read more »
Read more »
Pachetele umplute cu ciuperci
2 November 2013
Pachetele
umplute cu ciuperci din: ceapa verde, ulei de susan, usturoi, ciuperci,
coriandru, ghimbir, seminte de susan negru, foi de aluat de orez, ulei
de susan, sos de soia, sos de peste. Ingrediente: 2 cepe verzi 1 lingura
ulei de susan 3 catei de usturoi 150 g ciuperci pleurotus coriandru
macinat 1 praf ghimbir macinat…
Read more »
Read more »
Sufleu de gulii
2 November 2013
Sufleu
de gulii din: gulii, smantana, oua, pesmet, unt, faina, sare, piper,
cascaval, bulion. Ingrediente: 500 g gulii 2 pahare smantana 7 oua 1
lingura pesmet pentru sos: 1 lingura unt 2 linguri faina sare piper 1
lingura cascaval ras 3 linguri bulion Mod de preparare: Faci un piure
din gulii şi îl…
Read more »
Read more »
Gutui cu scortisoara
2 November 2013
Gutui
cu scortisoara din: gutui, vin rosu, zahar, scortisoara. Ingrediente:
3 gutui 150 ml vin rosu, dulce 100 g zahar 1 lingurita de scortisoara
1/2 baton de scortisoara, optional Mod de preparare: Speli
gutuile, le cureţi de oajă, le tai jumătăţi, apoi le cureţi cotorul şi
căsuţa cu seminţe şi le…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte cu otet
2 November 2013
Chifteluţe
de peşte cu otet din: file de cod, ulei de susan, otet aceto balsamico,
usturoi, rondele de ceapa verde, seminte de susan, oua, ulei.
Ingrediente: 600 g file de cod fara piele 1 lingura ulei de susan 1
lingura otet aceto balsamico 1 catel de usturoi pisat 4 linguri rondele
de ceapa verde 2…
Read more »
Read more »
Gutui umplute cu miez de nuca si stafide
2 November 2013
Gutui
umplute cu miez de nuca si stafide din: gutui, stafide, miez de nuca,
fistic, miere, unt, scortisoara, frunze de menta, rom. Ingrediente: 4
gutui de marime potrivita 100 g stafide 100 g miez de nuca 50 g fistic
50 g miere sau zahar 50 g unt topit 1 praf de scortisoara 1 frunza de…
Read more »
Read more »
Melcişori cu sos de salvie
2 November 2013
Melcişori
cu sos de salvie din: paste, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa,
morcov, suc de rosii, zahar, busuioc, frunze de salvie, sare, vin alb,
frunze de telina. Ingrediente: 300 g paste in forma de melcisori 1-2
linguri ulei de masline 1 lingura unt 6 catei de usturoi 1 ceapa 1
morcov mic 50-60 ml…
Read more »
Read more »
Zacuscă de legume şi fructe
2 November 2013
Zacuscă
de legume şi fructe din: gogosari, telina, mere, pere, suc de rosii,
morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 gogosari rosii 2 telina
potrivite 4 mere 4 pere 1 l suc de rosii mai gros 500 g morcovi 350 ml
ulei sare piper Mod de preparare: Speli gogoşarii, îi cureţi de
cotoare şi seminţe…
Read more »
Read more »
Tartă picantă cu dovleac
2 November 2013
Tartă
picantă cu dovleac din: faina, sare, ou, unt, pulpa de dovleac, ardei
iute, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: blat: 200 g faina sare 1 ou 140 g unt topping: 400 g pulpa
de dovleac 2 ardei iuti rosii 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de
masline 150…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de porc pe pat de spaghete cu parmezan
2 November 2013
Chiftelute
de porc pe pat de spaghete cu parmezan din: carne de porc, patrunjel,
oua, parmezan, pesmet, usturoi, fulgi de ardei rosu, ulei de masline,
sare, piper, ulei, spaghete. Ingrediente : 2kg carne tocata de porc
2/3 ceasca patrunjel 2 oua 1 ceasca parmezan 1/2 cana pesmet 3 catei de
usturoi tocat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Jeleu de mere cu salvie
2 November 2013
Jeleu
de mere cu salvie din: mere acrisoare, frunze de salvie, zema de
lamaie, otet de mere, zahar tos, suc. Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare
30 g frunze de salvie cu coditele lor zeama de la 1 lamaie 5 linuri
otet de mere 450 g zahar tos 600 ml suc Mod de preparare: Toacă…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sos de murături
2 November 2013
Cartofi
cu sos de murături din: cartofi, castraveti in saramura, gogosari in
otet, ceapa, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, piper, oregano.
Ingrediente: 800 g cartofi 200 g castraveti in saramura 200 g gogosari
in otet 2 cepe 1 lingura unt 1 lingura faina 400 ml supa de legume 200 g
smantana sare piper…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si masline
2 November 2013
Tarta
cu branza si masline din: faina, sare, unt, cascaval, telemea, ardei
gras, smantana, fasole pastai, oua, sare, piper, oregano. Ingrediente:
225 g faina un praf de sare 110 g unt faina pentru forma pentru
umplutura: 220 g cascaval 150 g telemea 100 g ardei rgas rosu 40 g
masline negre 200 ml smantana…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu pastă de dovleac si linte
2 November 2013
Friptura
de vita cu pastă de dovleac si linte din: friptura de vita, mustar,
sare, piper, ulei, zarzavat de supa, boabe de mustar, supa, mere, ceapa,
usturoi, pulpa de dovleac, unt, linte, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1
kg friptura de vita 2 linguri mustar sare piper 2 linguri ulei 300 g
zarzavat de supa (radacinoase) 1…
Read more »
Read more »
Ruladă delicioasa de curcan
2 November 2013
Ruladă
delicioasa de curcan din: carne de curcan, cascaval afumat, ceapa
verde, muschi de porc afumat, fulgi de porumb, lapte dulce, ciuperci,
faina, praz, sare, piper, ulei, patrunjel, marar. Ingrediente: 600 g
carne de curcan 200 g cascaval afumat o legatura ceapa verde 300 g
muschi de porc afumat 100 g fulgi de porumb 300…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi fierti cu legume
1 November 2013
Cartofi
fierti cu legume din: cartofi, ulei de masline, sare, legume.
Ingrediente: 1-8 cartofi ulei de masline sare legume fierte, dupa
preferinta Mod de preparare: Pregatiti cartofii. Rupeti folie de
aluminiu pentru fiecare cartof. Intepati cartofi peste tot cu o
furculita. Frecati cu 1/2 lingurita de ulei de masline si presarati
sare.…
Read more »
Read more »
Plante care ridica imunitatea: Cătina, măceşele si tescovina
1 November 2013
Ierburi
de leac tradiţionale, aflate la îndemâna oricui, cele cinci plante
deţin supremaţia absolută în materie de stimulare a imunităţii. Să nu vă
lipsească din casă! În lunile de iarnă, lupta pentru păstrarea
sănătăţii este mai aprigă decât în orice alt anotimp. Viruşii,
bacteriile şi alte microorganisme dăunătoare atentează permanent la
echilibrul organismului nostru, asaltul…
Read more »
Read more »
Kulmbacher, bere germana
1 November 2013
Producator:
Kulmbacher Brauerei Localitate: Kulmbach Tip: pilsner Concentratie de
alcool: 4,9% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip
flute Kulmbacher este un mare grup german alcatuit din marcile de bere
Kapuziner, Kulmbacher, EKU si Monchshof, fiecare dintre acestea
producând în mod autonom o bere proprie, cu ingrediente proprii.
DEGUSTARE Kulmbacher Edelherb, o bere foarte…
Read more »
Read more »
Ardei copti la borcan, o conserva ideala pentru fripturi si salate
1 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu
usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia,…
Read more »
Read more »
HREANUL – Armoracia rusticana (totul despre hrean)
1 November 2013
Este
o plantă cu totul specială, aflată la limita dintre sălbatic şi
domestic. Ce înseamnă aceasta? Că, pe de o parte, este foarte bogată în
nutrienţi, la fel ca legumele cultivate, iar pe de altă parte, că are o
rezistenţă cu totul ieşită din comun, asemeni buruienilor. Chiar acum,
când natura pare îngheţată sub stratul…
Read more »
Read more »
Marca germana de bere Henninger
1 November 2013
Producator:
Henninger Brau AG Localitate: Frankfurt am Main Tip: lager Concentratie
de alcool: 5,5% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de
tip flute Marca germana Henninger Brau este o societate din Frankfurt,
care merita vizitata mai cu seama pentru enormul siloz cu turn, înalt
de 110 metri, în care încap pâna la 16.000 de tone…
Read more »
Read more »
Vinul este cel mai bun remediu antistres
1 November 2013
In
anul 1994, un studiu condus de Lipton a aratat ca o analiza a efectului
bauturilor alcoolice în gestionarea stresului si în prevenirea
depresiei a dus la o curba în U, cu alte cuvinte ca bautorii de apa (sau
cei ce beau foarte putin) si bautorii excesivi sunt mai sensibili la
stres. Numai bautorii moderati…
Read more »
Read more »
Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna ta
1 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveţi muraţi cu
sos de soia Castraveţi muraţi cu sos de soia…
Read more »
Read more »
Remedii populare – edeme şi ascită
1 November 2013
Edemele
sunt semnalele organismului despre defecţiunile apărute în anumite
organe, cel mai des la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului. Dacă
inima are probleme, iniţial se umflă picioarele, apoi edemul începe să
urce. Dacă sunt afectaţi rinichii, edemul apare pe faţă, apoi se
extinde pe tot corpul. Patologiile ficatului provoacă ascită, când
lichidul se adună în…
Read more »
Read more »
Actiunea benefica a vinului asupra sistemului vascular cerebral
1 November 2013
Accidentele
vasculare cerebrale se datoreaza fie unei hemoragii, fie unei
obstructii prin ateroscleroza si tromboza a unei artere care iriga
creierul. In acest ultim caz, zona creierului prost irigata va suferi
temporar (sau definitiv) si nu va mai functiona. Acest tip de afectiune
poate genera paralizii, hemiplegii sau tulburari de vorbire. Mecanismul
leziunilor este destul…
Read more »
Read more »
Berea germana EKU 28
1 November 2013
Producator:
EKU (Kulmbacher Brauerei) Localitate: Kulmbach Tip: lager doppelbock
Concentratie de alcool: 11% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar
recomandat: pahar-balon Marca de bere EKU este un acronim: E-ul vine de
la Erste („Prima”), K de la Kulmbach si U de la Union („Uniune”) adica,
„Prima Uniune de la Kulmbach”. Într-adevar, înca din anul 1872, doua…
Read more »
Read more »
Astazi, vinetele sunt vedetele meselor tale
1 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa
profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Pachetele
cu vinete Pachetele cu vinete din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de
masline, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Retete de toamna cu pere pe alese
1 November 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pere cu cremă de şofran Pere cu cremă de
şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran, pere, lamai,
fructe confiate, nuca de cocos, ulei…
Read more »
Read more »
Papadia (curata organismul de toxine)
1 November 2013
Acţiune
terapeutică De secole, păpădia este cunoscută drept una dintre cele mai
puternice ierburi detoxifiante. Datorită principiilor amare, tonifică
ficatul obosit, stimulează activitatea rinichilor şi a intestinelor.
Prin aceste calităţi, are un rol esenţial în eliminarea toxinelor. Este
indicată în toate afecţiunile în care există dereglări glandulare.
Creşte diureza, măreşte secreţia glandulară şi normalizează
circulaţia…
Read more »
Read more »
Vinul, cel mai bun protector împotriva riscului cardiovascular
1 November 2013
In
vreme ce, în multe tari ale lumii, oamenii mor înca de foame sau sufera
de subnutritie, în tarile industriale, numite evoluate, care au la
dispozitie hrana din abundenta, locuitorii sunt victime ale
asa-numitelor „boli ale civilizatiei”. Cu fiecare zi care trece, suntem
mai constienti ca aceste grave probleme de sanatate sunt imputabile
obiceiurilor alimentare…
Read more »
Read more »
Campbeltown, orasul whisky-ului
1 November 2013
In
secolul al XIX-lea, Campbeltown, situat pe cel mai înalt vârf al
peninsulei Kintyre, pe coasta de vest a Scotiei, numara mai mult de 30
de distilerii (în afara de cele 200 ilegale), în care se produceau
bauturi spirtoase cu caracteristici unice. Acest lucm a facut ca
oraselul sa devina o adevarata „capitala” a whisky-ului.…
Read more »
Read more »
Vitamina C
1 November 2013
Primele
semne ce indică un deficit de vitamina C sunt sângerările gingiilor, o
stare de astenie, de oboseală persistentă, apoi sistemul imunitar nu
mai funcţionează cum trebuie şi apar răcelile frecvente, dar putem
descoperi şi sensibilităţi alergice, pe care nu ştiam să le avem. Şi
nici nu e de mirare, câtă vreme vitamina C organică,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata delicioasa de caramel
1 November 2013
Inghetata
delicioasa de caramel din: smantana, zahar, lapte, lapte condensat,
zahar vanilat. Ingrediente: 500 de gr de smantana 130 de gr de zahar 120
ml de lapte 2 linguri de lapte condensat zahar vanilat Mod de
preparare: Se amesteca smantana cu 2 linguri de zahar si zaharul
vanilat. Se topeste restul de zahar.…
Read more »
Read more »
Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel
1 November 2013
Dovleci
umpluţi cu tocăniţă de purcel din: dovlecei, sare, cartofi fierti in
coaja, praz, rosii uscate, muschi de porc, ceapa, frunzulite de cimbru,
supa, smantana, mascarpone, piper, parmezan. Ingrediente: 4 dovlecei
mici hokkaido (a 500 g) sare 300 g cartofi fierti in coaja 1 fir praz 50
g rosii uscate, conservate in ulei 500 g…
Read more »
Read more »
Peşte cu sos si salata
1 November 2013
Peşte
cu sos si salata din: triunchiuri de peste, salata rucola, ardei capia,
rosii cherry, seminte de dovleac, otet balsamic, sos de soia, ardei
iute, cimbru, ulei, lamaie, ceapa, vin alb sec, seminte de susan.
Ingrediente: 4 trunchiuri de peste 200 g salata rucola doi ardei capia
200 g rosii cherry 50 g seminte de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto
1 November 2013
Ciuperci
cu mamaliguta si sos pesto din: ciuperci champignon, parmezan, rosii
cherry, sos pesto, ardei capia, malai grisat, ulei de floarea soarelui,
ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon
mari 100 g parmezan sau cascaval 250 g rosii cherry 150 ml sos pesto din
comert 2 ardei capia 120 g malai grisat…
Read more »
Read more »
Zacuscă cu mere
1 November 2013
Zacuscă
cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi,
ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete. Ingrediente: 2
kg mere 1 kg ceapa 18 gogosari rosii 1 kg suc de rosii sau 3 kg de
rosii 8 ardei grasi rosii 380 ml ulei piper boabe sare foi de dafin…
Read more »
Read more »
Pasta de dovleac cu sunca si parmezan
1 November 2013
Pasta
de dovleac cu sunca si parmezan din: pulpa de dovleac, ceapa, sunca de
parma, supa, margarina, sare, piper, paste, smantana vegetala, parmezan,
patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac (decojita si curatata de
seminte) 1 ceapa 100 g sunca de Parma 2 linguri margarina 150 ml supa
sare piper 600 g paste proaspete (taitei…
Read more »
Read more »
Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Occidentale
1 November 2013
Highlands-urile
Occidentale, care se întind de la Oban la Fort William, adapostesc
distilerii renumite. Plasate într-un decor natural spectaculos, acestea
produc bauturile distilate cu cel mai pronuntat gust de turba din
Highlands, asemanatoare, din anumite puncte de vedere, cu alte bauturi
distilate din Insule. Aceste tipuri de whisky au caracteristici
organoleptice foarte complexe si adeseori…
Read more »
Read more »
Consumul de vin in timpul dietelor de slabit
1 November 2013
Barbatii
care, fara a fi alcoolici, sunt bautori de vin – sa zicem constanti —
au observat ca pierd câteva kilograme (daca se întâmpla sa aiba un
surplus ponderal) imediat ce încep sa bea numai apa. Si totusi, multi
reprezentanti ai lumii masculine pretind ca au obtinut rezultate
impresionante în faza I a metodei Montignac,…
Read more »
Read more »
Mille-feuille cu cremă de pere
1 November 2013
Mille-feuille
cu cremă de pere din: foi de placinta, pere, lapte, zahar tos, oua,
amidon alimentar, zahar vanilat, sare, migdale, seminte de dovleac,
gelatina, nuca de cocos, zahar pudra, unt. Ingrediente: un pachet foi de
placinta 4 pere 500 ml lapte 100 g zahar tos 3 oua 50 g amidon
alimentar zahar vanilinat sare 100…
Read more »
Read more »
Peşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi
1 November 2013
Peşte
pane, cu sos de maioneză cu usturoi din: sprot, oua, iaurt, lapte, apa
minerala, cimbru, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, usturoi, ulei,
sare, maioneza, smantana, oregano. Ingrediente: 1 kg sport proaspat 2
oua 1 ceasca iaurt 1 ceasca lapte 1 ceapa apa minerala cimbru sare piper
1/2 legatura patrunjel faina 200 ml ulei pentru…
Read more »
Read more »
Găluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară
1 November 2013
Găluşte
cu dovleac, spanac şi nucşoară din: dovleac, galbenusuri, faina, sare,
piper, nucsoara, spanac, unt, parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac
(decojit si curatat de seminte) 2 galbenusuri 250 g faina sare piper
nucsoara rasa 300 g spanac tanar curatat 100 g unt 80 g parmezan ras
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de porc si vita marinate
1 November 2013
Chiftelute
de porc si vita marinate din: carne vita, carne de vitel, carne de
porc, oua, branza, patrunjel, usturoi, pesmet, apa, sare, piper, ulei de
masline, sos de rosii. Ingrediente: 1 kg carne de vita, tocata ½ kg
carne de vitel, tocata ½ kg carne de porc, tocata 2 oua 1 cana branza
rasa…
Read more »
Read more »
Pachetele cu salată de mere
1 November 2013
Pachetele
cu salată de mere din: faina, drojdie uscata, lapte dulce, zahar tos,
oua, unt, mere, portocala, limeta, mustar picant, otet de mere, ulei de
masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g faina 10 g drojdie
uscata 50 ml lapte dulce o lingurita cu zahar tos 3 oua 150 g unt 3 mere
o portocala…
Read more »
Read more »
Muschi afumat cu dovleac si hrean
1 November 2013
Muschi
afumat cu dovleac si hrean din: muschi impanat afumat, piper, ulei,
dovleac, ceapa, frunze de dafin, suc de mere, supa, verdeata, hrean,
sare. Ingrediente: 1 kg muschi impanat afumat piper 2 linguri ulei 600 g
dovleac 200 g ceapa frantuzeasca 2-3 frunze de dafin 200 ml suc de mere
200 ml supa verdeata proaspata…
Read more »
Read more »
Chutney picant de mango
1 November 2013
Chutney
picant de mango din: chimen, seminte de mustar negru, turmeric, mango,
ceapa, caise deshidratate, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama
de lamaie, otet de vin alb, zahar brun. Ingrediente: 1 lingurita chimen 1
lingura seminte de mustar negru 1 lingurita turmeric 6 bucati mango,
curatate de coaja si sambure si tocate 3 cepe…
Read more »
Read more »
Chiftelute in manta de ardei copti
1 November 2013
Chiftelute
in manta de ardei copti din: carne tocata de porc, carne tocata pentru
carnati, paine, ceapa, mar, cartofi, usturoi, faina, patrunjel verde,
oua, sare, piper, boia dulce, ardei capia copti, ulei, ceapa, rosii,
sare, piper, oregano, salvie, patrunjel, zahar, vin rosu. Ingrediente:
700 g carne tocata de porc 300 g carne tocata pentru carnati…
Read more »
Read more »
Sos de vin rosu
1 November 2013
Sos
de vin rosu din: ceapa, concentrat de vita, vin rosu sec, unt, sare,
piper. Ingrediente: 2 cepe mici un cub concentrat de vita 1/2 l vin rosu
sec 30 g unt sare Mod de preparare: Se căleşte în unt, 10 minute,
ceapa tăiată foarte mărunt, iar concentratul se desface în puţină apă.…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac cu sofran si ardei iute
1 November 2013
Supa
de dovleac cu sofran si ardei iute din: cartofi albi, pulpa de dovleac,
ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, supa, sofran, seminte de dovleac,
smantana fermentata, sare, piper de cayenne, nucsoara, smantana dulce.
Ingrediente: 200 g cartofi albi 400 g pulpa de dovleac (decojita si
curatata de seminte) 1 ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich-uri de pui cu sos de rosii si parmezan
1 November 2013
Sandwich-uri
de pui cu sos de rosii si parmezan din: ulei de masline, carne de pui,
cimbru, oregano, sos de rosii, mozzarella, bagheta, patrunjel, pesmet,
unt, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 4
felii de carne de pui 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita oregano uscat
1 borcan sos de rosii…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc umplută
1 November 2013
Ruladă
de porc umplută din: carne de porc cu sorici, pulpa de porc, ceapa,
usturoi, morcov, dafin, telina, ardei capia, cartofi, vin alb, unt,
praf, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1,2 kg carne de porc
cu sorici 200 g pulpa de porc doua cepe 3 catei de usturoi un morcov
dafin o telina un ardei…
Read more »
Read more »
Pachetele cu carne si legume
1 November 2013
Pachetele
cu carne si legume din: varza chinezeasca, gulie, ulei de orez, piept
de pui prajit, foi de aluat de orez, apa, sos de chili, sos de stridii,
sos de soia. Ingrediente: 6 funze de varza chinezeasca 1 gulie taiata
fasii 1 lingurita ulei de orez 200 g piept de pui prajit 12 foi rotunde…
Read more »
Read more »
AVOCADO: Totul despre avocado
1 November 2013
Este
un fruct pe care îl găsim permanent, în toate marile lanţuri de
magazine. Încă prea puţin cunoscut la noi, acest aliment cu coaja verde
închis şi cu miezul untos este printre cele mai sănătoase din lume.
Motiv temeinic ca să vă facem cunoştinţă cu el. Originar din America
Centrală, este cunoscut şi sub numele…
Read more »
Read more »
Fursecuri fara ou
1 November 2013
Fursecuri
fara ou din: unt, zahar pudra, faina, nucsoara, cardamom, praf de copt,
sare, miere, fistic. Ingrediente: 120 g unt 65 g zahar pudra 120 g
faina 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita cardamom 1/4 lingurita praf
de copt un praf sare pentru copt: o lingura miere o lingura fistic Mod
de preparare: Untul moale,…
Read more »
Read more »
Crap cu orez integral
1 November 2013
Crap
cu orez integral din: crap, orez, amestec de ciuperci, pasta de tomate,
rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, tarhon, patrunjel, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 4 crapi mai mici 150 g orez integral 400 g
amestec de ciuperci o lingura pasta de tomate 4 rosii 3 ardei capia o
ceapa rosie un ardei iute…
Read more »
Read more »
Morcovi sote cu sos
1 November 2013
Morcovi
sote cu sos din: morcovi baby, miere, cimbru, ulei de masline, ceapa
rosie, unt, faina, lapte, mustar dulce, cascaval, nucsoara, vin, sare,
piper, scortisoara. Ingrediente: 800 g morcovi baby 50 ml miere 5 g
cimbru uscat 50 ml ulei de masline doua cepe rosii 40 g unt 40 g faina
430 ml lapte dulce…
Read more »
Read more »
Ostropel oltenesc, din pulpe de pui
1 November 2013
Ostropel
oltenesc, din pulpe de pui din: pulpe d epui, sare, supa de pui, piper,
usturoi, otet. Ingrediente: 1 kg pulpe de pui sare 2 cani supa de pui,
de legume sau apa piper negru macinat 1 capatana mare de usturoi otet
Mod de preparare: Cureţi bine pulpele, le speli, le pârleşti şi le…
Read more »
Read more »
Fursecuri crocante cu fistic
1 November 2013
Fursecuri
crocante cu fistic din: faina, zahar, praf de copt, coaja de lamaie,
ulei, scortisoara, fistic, miere. Ingrediente: 250 g faina 125 g zahar
1/2 pliculet praf de copt 100 ml ulei coaja unei lamai o lingurita
scortisoara pentru servit: 100 g fistic macinat 2 linguri miere Mod de
preparare: Se amestecă făina cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Harissa
1 November 2013
Sos
Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare,
menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui,
peste, friptura de miel sau porc. Ingrediente: 1 ardei iute mare 2
ardei grasi 12 catei de usturoi , cojit 1/2 ceasca coriandru proaspat
tocat 1/2 lingurita de sare 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Fursecuri însiropate
1 November 2013
Fursecuri
însiropate din: faina, ou, zahar pudra, pudra de migdale, unt, praf de
copt, suc de lamaie, fistic. Ingrediente: 250 g faina un ou 75 g zahar
pudra 75 g pudra de migdale 125 g unt 1/2 lingurita praf de copt pentru
sirop: 600 g zahar 300 ml apa sucul unei jumatati de lamaie pentru…
Read more »
Read more »
Pacheţele dulci cu fructe uscate
1 November 2013
Pacheţele
dulci cu fructe uscate din: amestec cu fructe uscate, foi de aluat de
orez, apa, ulei, miere, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 200 g
amestec de fructe uscate (caise, prune, pere, mere) 8 foi de aluat de
orez rotunde apa calduta ulei sos: 5 linguri miere 1 lingura suc de
lamaie 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu migdale
1 November 2013
Fursecuri
cu migdale din: faina, scortisoara, unt, zahar pudra, curmale, ou,
lapte, migdale. Ingrediente: 230 g faina o lingurita scortisoara 80 g
unt 100 g zahar pudra 150 g curmale un ou 3 linguri lapte pentru decor:
100 g migdale Mod de preparare: Se amestecă făina, scorţişoara, untul,
zahărul şi curmalele mărunt tăiate. Cu…
Read more »
Read more »
Taitei cu sos de curry
1 November 2013
Taitei
cu sos de curry din: taitei lati, telemea de vaca, praf de curry,
smantana, concentrat de vita, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel.
Ingredinete: o punga taitei lati 100 g telemea de vaca pentru sos: 2
lingurite praf de curry 200 ml smantana de gatit un cub concetrat vita o
lingura cu suc de…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume în sos tomat
1 November 2013
Macrou
cu legume în sos tomat din: macrou, ulei, otet, ceapa, morcov, sos de
rosii, apa, sare, piper, foi de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg macrou
100 ml ulei 100 ml otet 3 cepe mari 1 morcov 2 cani sos de rosii 500 ml
apa sare piper 2 foi de dafin 2 crengute de cimbru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu carne de porc si spanac
31 October 2013
Chiftelute
la cuptor cu carne de porc si spanac din: carnati, carne de porc, carne
de vita, spanac, parmezan, ou, busuioc, patrunjel, praf de usturoi,
sare, fulgi de ardei rosu, pesmet. Ingrediente: ½ kg carnați tocati
(doar carnea) 1/2 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita ½
kg spanac tocat…
Read more »
Read more »
Tipuri de whisky din Highlands-urile Meridionale ale Scotiei
31 October 2013
Bauturile
distilate produse în aceasta regiune se disting prin caracteristicile
destul de pronuntate: deseori sunt mai degraba dulci si prezinta o
structura usoara si tandra. Gustul este mai putin intens decât acela al
whisky-ului produs în Highlands-ul de Nord, facându-le mai degraba sa
semene cu bauturile din Lowlands, fara a atinge însa dulceata celor din…
Read more »
Read more »