Retete de toamna:
Sfaturi pentru un ficat sanatos
25 November 2013
Ficatul
este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, avand
numeroase functii vitale. Chiar daca are proprietatea de a se regenera,
el nu este indestructibil si ar trebui protejat constant pe tot
parcursul vietii. Factori precum alcoolul, unele medicamente, virusurile
hepatice, alimentatia excesiva, bogata in grasimi si zaharuri, oboseala
si stresul produc, in timp,…
Read more »
Read more »
3 Retete dulci de Craciun
25 November 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa Gogosi delicioase
de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar, scortisoara, ulei.
Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar pudra ½ cana de zahar 2
½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei Mod de preparare: Puneti
biscuitii pe o farfurie sa se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale
25 November 2013
Prajitura
cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza
dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de
vanilie. Ingrediente pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri
faina 1 esenta de vanilie Ingrediente pentru crema: 1 kg branza dulce 1
pachet unt 1 cana zahar 1…
Read more »
Read more »
Cidru aromat de pere
25 November 2013
Cidru
aromat de pere din: cidru, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat,
suc de mere, zahar tos, coniac si mar. Ingrediente: 4×500 ml cidru de
mere sau pere coaja de la o lamaie (rupta in fasii spiralate) 1 baton
scortisoara, plus 1 lingurita pentru servit 1 pliculet zahar vanilat 250
ml suc de mere fara zahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Baklava (video)
25 November 2013
O reteta
video despre Cum se prepara Baklava: Ingrediente: 1 cups (250ml)
walnuts 1 1/2 cups pistachio nuts 1 cups (250ml) sugar 1/2 cups honey 1
cups (250ml) melted butter 1 pack filo pastry 1 cups (250ml) water 1/2
lemon (juice) 2 tsp rose water 1 tsp cinnamon Cum se prepara Baklava
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu ardei iute
25 November 2013
Piure
de cartofi cu ardei iute din: cartofi dulci, lapte de cocos, ardei
iute, coaja de lime, zeama de lime, coriandru. Ingrediente: 1 kg cartofi
dulci 2 1/2 linguri lapte de cocos 1 ardei iute rosu, taiat in jumatate
si feliat coaja de la 1 lime si putina zeama 1 pachetele de coriandru,
tocat grosier…
Read more »
Read more »
Pentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitatea
25 November 2013
Pentru
o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim
imunitate. Cele cinci fructe si legume pe zi, recomandate de
specialistii in nutritie, nu sunt de neglijat in timpul iernii, intrucat
ne asigura toate vitaminele necesare. Si iarna ne poate oferi alimente
bogate in vitaminele de care am avem atat…
Read more »
Read more »
Programul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani.
25 November 2013
Programul
de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru
saptamani si este potrivit pentru toate femeile, inclusiv pentru cele
aflate la menopauza. In aceste patru saptamani, regimul tau va fi
schimbat astfel incat sa consumi mai multi micronutrienti pretiosi
pentru sanatate si sa ajuti sistemul endocrin sa primeasca diversitatea
optima de care are nevoie…
Read more »
Read more »
Retete dulci de Craciun
25 November 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )
Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele
trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa.
Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa
pregatiti o gustare rapida. Ingrediente: 450g branza de vaci facuta…
Read more »
Read more »
Meniu #21
25 November 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Dieta cu lamai
25 November 2013
Foarte
populara in toata lumea, dieta cu lamai si-a castigat faima datorita
rezultatelor bune si rapide pe care le are! Vedete precum Beyonce, Heidi
Klum sau Jennifer Aniston s-au declarat adepte ale dietei cu lamai, mai
ales atunci cand vor sa obtina in doar o saptamana o silueta mai zvelta
si un ten mai luminos, cu aspect…
Read more »
Read more »
Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească mazărea, fasolea boabe, lintea, ciupercile şi soia
25 November 2013
Vrei
să ții postul Crăciunului, dar nu știi cu ce să înlocuiești carnea și
lactatele ca să nu ai de suferit și nici să nu-ți vină foame imediat?
Îţi venim în întâmpinare cu câteva sugestii! Pentru ca trecerea la
mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă
acomodarea treptată. ,,Celor care obişnuiesc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mere caramelizate
25 November 2013
Mere
caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.
Ingrediente: 8 mere, spalate , uscate și racite 8 bete de acadea 1 1/2
ceasca smantana 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ceasca miere Mod de
preparare: Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In
fiecare mar infigeti cate un…
Read more »
Read more »
Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii
25 November 2013
Cartofi
in coaja, cu carnati cabanos si rosii din: carnati, cartofi, ulei de
masline, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, ardei, rosii,
salvie si patrunjel. Ingrediente: 12 carnati cabanos 1,2 kg cartofi mari
1⁄2 lingura ulei de masline 1 lingura ulei de floarea-soarelui 4 catei
de usturoi 2 cepe rosii 3 ardei rosii 2 conserve…
Read more »
Read more »
Vinete impanate cu orez
25 November 2013
Vinete
impanate cu orez din: vinete, orez, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel,
ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 cana cu orez 2 rosii 1 ceapa 1
morcov 1 radacina de patrunjel ulei sare Mod de preparare: Separat,
pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare, ceapa, morcovul şi
rădăcina de pătrunjel, toate…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de ghebe
25 November 2013
Supa
de ghebe din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen,
boia, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 400-500 g ghebe 1
ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 4-5 cartofi ulei 1/2 lingurita
chimen boia de ardei dulce sare piper patrunjel verde Mod de
preparare: Ghebele le cureţi, le speli, pe cele mari…
Read more »
Read more »
Mancarica cu vinete, telina si ardei gras
25 November 2013
Mancarica
cu vinete, telina si ardei gras din: vinete, patrunjel, ceapa, morcovi,
patrunjel, telina, ardei grasi, varza, usturoi, ulei de masline, rosii,
suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete coapte
lungi patrunjel pentru umplutura: 2 cepe 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina 2
ardei grasi 3 linguri cu varza tocata 3…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste cu bacon
25 November 2013
Fileuri
de peste cu bacon din: bacon, fileuri de peste alb, coaja de lamaie,
suc de lamaie, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, telina, mere,
suc de lamaie, marar, iaurt si mustar dijon. Ingrediente: 70 g bacon sau
sunca pancetta 250 g fileuri de peste alb coaja rasa de la 1 lamaie
sucul de la 1/2…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu lămâie
25 November 2013
Prăjitura
cu lămâie din: unt, zahar tos, oua, migdale, seminte de mac, coaja si
zeama de lamai, faina si zahar pudra. Ingrediente: 115 g unt nesărat,
moale 115 g zahăr tos 4 ouă mari 180 g migdale măcinate 30 g seminţe de
mac coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi 125 g făină cu agenţi…
Read more »
Read more »
Dulceata de caise
25 November 2013
Dulceata
de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 35
caise coapte 1 kg zahar 3 linguri cu zeama de lamaie 3 pahare cu apa
Mod de preparare: Spală caisele şi curăţă-le de coajă. Pune-le în apă de
var pentru 20 de minute. Clăteşte-le bine cu apă rece, curăţă-le de
sâmburi, fără…
Read more »
Read more »
Carnati cu cartofi si oua
25 November 2013
O
reteta gustoasa de Carnati cu cartofi si oua din: ulei de masline,
ardei iute, carnati, paprika iute, cartof si oua. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1-2 ardei iuti rosii carnati 1 lingurita paprika iute 1
cartof copt 4 oua Mod de preparare: Incinge intr-o tigaie 2 linguri
ulei de masline, pune 1-2…
Read more »
Read more »
Branza de capra cu salata de sfecla rosie
25 November 2013
Branza
de capra cu salata de sfecla rosie din: pesmet, ceapa verde, branza de
capra, ou, ulei, salata verde, sfecla, ceapa, otet de vin rosu, ulei de
masline, miez de nuca si miere. Ingrediente: 50 g pesmet 2 lingurite
ceapa verde tocata 300 g branza de capra, taiata rondele groase 1 ou,
batut ulei pentru prajit…
Read more »
Read more »
Cocktail Jogging Flip
25 November 2013
Cocktail
jogging Flip din: suc de portocale, suc de grepfrut, zeama de lamaie,
sirop de grenadine si galbenus. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portocale 4 cl suc proaspat de
grepfrut 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 lingurita de sirop de
grenadine 1 galbenus Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Penne Bolognese
25 November 2013
Penne
Bolognese din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, carne de vita,
oregano, maghiran, busuioc, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate,
lapte, usturoi, sare, piper, penne, parmezan. Ingrediente: ¼ ceasca
ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 2 morcovi,
tocati 2 kg carne de vita, tocata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata si alune
25 November 2013
Briose
cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, oua, lapte, faina, praf de
copt, alune, pudra de cacao, crema de ciocolata cu alune, frisca,
ciocolata amaruie si alune prajite. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 125 g
zahar tos 2 oua mari, batute 2 linguri lapte 125 g faina, cernuta un
praf de copt 40 g…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu bacon
25 November 2013
Supa
crema de conopida cu bacon din: ceapa, telina, conopida, frunze de
dafin, supa, lapte, nucsoara, smantana si bacon. Ingrediente: 1 ceapa
mare, tocata grosier 1 telina mica, rasa fin 1 conopida de cca 1 kg,
rupta in buchetele 2 frunze de dafin 500 ml supa concentrata fierbinte
500 ml lapte integral un praf de nucsoara…
Read more »
Read more »
Tarta crocanta cu pere
25 November 2013
Tarta
crocanta cu pere din: faina, unt, zahar, ou, coaja de lamaie, pere, suc
de lamaie, piscoturi, pastaie de vanilie, amidon, miere, frisca, gem de
caise si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 200 g faina 150 g unt 75 g
zahar 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa umplutura: 4-5 pere 2
linguri…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin
25 November 2013
Curcan
la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt,
rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin,
ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la
temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat,
tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Sirop si gem de capsune
25 November 2013
Sirop
si gem de capsune din: capsune, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg
capsune 1 kg zahar 1 lamaie Mod de preparare: Spală fructele,
curăţă-le de codiţe şi lasă-le cinci minute în strecurătoare. Aşază
într-o cratiţă încăpătoare un strat de căpşune, unul de zahăr şi tot
aşa. Ultimul strat să fie de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de fasole cu legume
25 November 2013
Ciorbă
de fasole cu legume din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, dovlecel,
telina, bulion, verdeata, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g fasole
alba uscata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 1 dovlecel 1 telina mica 500 ml
bulion verdeata sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Alegi
fasolea, o speli şi o laşi la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )
25 November 2013
Syrniki
este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie
neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu
branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o
gustare rapida. Ingrediente: 450g branza de vaci facuta in casa 4 oua
mari 3/4 cana faina 3 linguri zahar 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Compot de rubarba
25 November 2013
Compot
de rubarba din: tije de rubarba, apa, zahar, baton de vanilie, lamaie
si menta. Ingrediente: 25 tije de rubarba 1,6 l apa 8 linguri cu zahar
1/2 baton de vanilie 1/2 lamaie menta Mod de preparare: Curăţă tijele
de rubarbă (sau revent, cum i se mai spune), taie-leîn bucăţi de 3-4 cm
şi clăteşte-le…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu mirodenii
25 November 2013
Piept
de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de
lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si
cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura
rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi,
zdrobit coaja de la 1 lamaie un piept de curcan de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu crema de broccoli
O
reteta de Spaghete cu crema de broccoli din: broccoli, spaghete, unt,
ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana si parmezan.
Ingrediente: 1/2 broccoli 500 spaghete 1 lingura unt nesărat 1 lingura
ulei de masline 1/2 ceapa, fin tocata 1 cățel de usturoi, tocat 1/2
linguriță de sare de masă Piper negru proaspăt măcinat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de rosii
O
reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc,
oregano si patrunjel. Ingrediente: 60g unt 60ml ulei de masline 1 ceapa
mare taiata marunt 5 capatani de usturoi taiate marunt 4 conserve de
rosii (410g fiecare) 400ml apa 20ml zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole neagra cu porumb si rosii
O
reteta de supa de fasole neagra cu porumb si rosii din: ulei de
masline, ceapa, morcovi, usturoi, praf de chilli, chimen, piper, supa de
legume, fasole neagra, porumb si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 ceapa, tocata 2 morcovi, feliati 4 catei de usturoi, tocati 2
linguri praf de chili 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de branza cu rosii si coriandru
Sos
de branza cu rosii si coriandru din: branza, cascaval, ardei gras,
ceapa rosie, ulei vegetal, coriandru, rosie si lapte. Ingrediente:
brânză albă, maruntita cascaval ras 1 ardei gras, fara semințe și tocat
1/2 cana ceapa rosie 1 lingura ulei de canola sau ulei vegetal coriandru
proaspat, tocat 1 rosie proaspata, fara semințe și taiata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere
O
reteta de Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere din:
piept de pui, sare, piper, miere, condimente si ulei de masline.
Ingrediente: Piept de pui dezosat Sare și piper miere mix de condimete
ulei de măsline Mod de preparare: Asezoneaza fiecare bucata de pipet
de pui piept cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmezan
Salata
cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmesan din:
dovlecei, sparanghel, ardei grasi, spanac, parmezan, ulei de masline,
sare, piper, ulei de masline, canola, otet balsamic, miere, sare si
piper. Ingrediente: 3 dovlecei tăiati 1 buchet sparanghel 2 ardei grasi
Spanac proaspat 3/4 cana parmezan ras 1/4 ulei de măsline 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crema de zahar ars
O
reteta de Crema de zahar ars din: galbenusuri de ou, oua, zahar, sare,
lapte, smantana si vanilie. Ingrediente: 6 gălbenușuri de ou 2 oua 3/4
cana zahăr sare 1 cana lapte 3 1/2 cani smantana 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 300 C. Razuiti batul de vanilie
în lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de tortellini
Supa
de tortellini din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, sare, ardei
gras, usturoi, boia de ardei, dovleac, tortellini cu branza, otet
balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe
tocate 1/2 telina tocata 1 morcov tocat 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2
ardei gras tocat 2 căței de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete carbonara
O
reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei
de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2
oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1
lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2
catei mari de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pacheţele de vară transparente
O
reteta de pachetele de vara transparente din: tofu, ghimbir, zahar,
otet de orez, sos de soia, usturoi, taitei de orez, castraveti, morcovi,
ridiche alba, ceapa, foi de orez, ardei iute, sos de soia, sos de
peste, otet de orez, zahar, usturoi si apa calda. Ingrediente: 300 g
tofu 2 cm radacina de ghimbir 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere
O
reteta de burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza,
suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina,
migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si
rosii. Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate
1/4 ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado
O
reteta de Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado din:
piept de pui, supa de pui, fasole neagra, ardei gras, ceapa verde, sare,
piper, sos de avocado si lapte batut. Ingrediente: 4 căni cuburi
piept de pui fiert supa de pui 200 g fasole neagra clătită si scursă 1
ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta
O
reteta de Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta din:
spanac, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi
si branza feta. Ingrediente: spanac proaspăt, spălat și uscat 1/4 ceapă
roșie, taiata julienne 6-8 ciuperci, feliate 3 linguri ulei de măsline 2
lingurite otet balsamic 1/4 lingurita usturoi pisat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Zacusca delicioasa
O
reteta de Zacusca: vinete, ardei gras, ceapa, suc de rosii, sare,
piper, bulion, foi de dafin si ulei de masline. Ingrediente: 6 kg
vinete coapte 6 kg ardei gras copt 2 kg ceapa 2 sticle suc de rosii 5
linguri bulion Sare Piper boabe si macinat Foi dafin ½ l ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata mixta
O
reteta de Salata mixta din: varza, salata verde, varza rosie, nuci,
branza, rosii, avocado, morcovi, fasole, crutoane, sare, ulei si otet
balsamic. Ingrediente: 1/2 varză alba 1 salata verde 1/2 varza rosie
nuci branza rosii avocado morcovi fasole crutoane sare ulei otet
balsamic Mod de preparare: Spalati si tocati atat varza alba,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine
Prajitura
crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare,
scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si
inghetata de vanilie. Ingrediente blat: 3/4 ceasca făină 1/3 ceasca de
zahar brun 1 lingura de zahar 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de
scorțișoară 1/2 cana nuci pecan…
Read more »
Read more »
Reteta zilei:Fondue picant cu branza cheddar
O
reteta de fondue picant cu branza cheddar din: vin alb, amidon de
porumb, branza cheddar, branza pepper chesse, boia de ardei, ardei
jalapeno si usturoi. Ingrediente: 1 ceasca de vin alb sec 2 linguri
amidon de porumb branza Cheddar tocata branza pepper chesse 1 lingurita
boia de ardei 3-4 ardei jalapeno prajiti, tocati 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de prune
Gem
de prune din: prune si fructoza. Ingrediente: 6 kg prune 1200 g
fructoza Mod de preparare: Se scot samburii de la prune, se dau
prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare
si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun
apoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de broccoli si merisoare uscate
Salata
de broccoli si merisoare uscate din: broccoli, seminte de floarea
soarelui, merisoare, frunze de praz, maioneza, otet balsamic alb si
zahar. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1/2 ceasca seminte de
floarea-soarelui 1/2 ceasca merisoare uscate Frunze de praz tăiat în
inele mici 1/2 ceasca maioneza 1 1/2 linguri de oțet balsamic alb 1
lingura de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu peste crocant
O
reteta de tacos cu peste crocant din: peste alb, bere, faina, amidon de
porumb, usturoi, piper cayenne, pesmet, ulei, tortilla de porumb,
varza, avocado, rosii, lamaie verde, smantana, suc de lime, coaja de
lamaie si sare. Ingrediente: Fileuri de pește alb 1 1/2 cesti de bere 1
cană făină 1 lingura amidon de porumb…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Limonada cu menta proaspata
Limonada
cu menta proaspata din: zahar, apa, suc de lamaie, gheata si frunze de
menta. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr 2 cani de apa (împărțit) 1 cană de
suc de lamaie proaspat 3 1/2 cupe de gheață 1/2 ceasca frunze
proaspete de menta 6 crengute de menta pentru ornat (opțional) Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra
O
reteta de Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra din: dovlecei,
branza, fasole neagra, ceapa verde, ardei iute, orez brun, smantana si
sos tabasco. Ingrediente: 8 dovlecei potriviti 1/4 ceasca branza
maruntita Ingrediente umplutura: 200 g fasole neagra 1 cană de felii
subțiri ceapa verde Ardei iute feliat 2 cesti orez brun fiert…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon in crusta
O
reteta de Somon in crusta din: file de somon, fileuri, creveti, marar,
aluat, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente 820g file de somon
190g fileuri peste plat 5 creveti 10 g marar tocat 340g aluat de
patiserie 1 galbenus de ou Sare piper Mod de preparare: Curatati bine
pestele si crevetii. Puneti…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de portocale rosii
O
reteta de Suc de portocale rosii din: apa, zahar, suc de portocale, suc
de lamaie, apa minerala si limeta. Ingrediente: 1/4 ceasca de apa 1/4
ceasca zahăr Sucul de la 4 portocale rosii Sucul de la o portocala suc
de lămâie 140 ml apa minerala felii de limeta Mod de preparare:
Intr-o tigaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu bacon
O
reteta delicioasa de paste cu bacon din: bacon, ceapa, morcovi, fulgi
de ardei, vin alb, sos de rosii, branza pecorino si spaghete.
Ingrediente: 250 g bacon 1 ceapa medie tocata 2 linguri de morcov ras
fin 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 cana vin alb sec 750 g sos de
rosii 30 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor
O
reteta de Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor din: ulei de
susan, ghimbir, carne, ceapa, morcov, telina, ciuperci, varza, sos de
stridii, amidon de cartofi, sos de soia, piper alb, sare, foi, faina,
ulei vegetal, ulei vegetal, otet de orez, zahar, ketchup si sare.
Ingrediente: 1 lingura de ulei de susan 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata rece cu noodles
O
reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca,
ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia,
seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi.
Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de
castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca taiata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)
O
reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare,
zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet,
amidon si ulei vegetal. Ingrediente: 800 de grame de aripi de pui 1/2
lingurita piper negru 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de zahăr brun 3
linguri de sos de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii
O
reteta de Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii din:
morcovi, unt, miere, suc de portocale rosii si sare. Ingrediente: 4
morcovi medii, curatati si taiati felii 2 linguri de unt 2 linguri de
miere 1/3 cana de suc de portocale rosii 1/4 lingurita de sare Mod
de preparare: Într-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi copti
O
reteta simpla de cartofi copti din: cartofi, sare, piper si ulei de
masline. Ingrediente: cartofi sare piper ulei de masline Mod de
preparare: Se curata si se spala bine cartofii si se taie in felii de
aproximativ 1 cm grosime. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt
si se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vita
O
reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de
masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de
vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Ingrediente:
1/2 kg de linte Ulei de măsline 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi tăiat
în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu ciuperci
O
reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline,
patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de
masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si
se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o
crenguta de patrunjel si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Miel in crusta de aluat
O
reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de
casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru
boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb.
Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1
galbenus de ou…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde
O
reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel,
ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei,
supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os
300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere
O
reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi
sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit
putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin.
Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve minute…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos tartar
Tartarul
face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara
“la rece”. Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la
poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite.
Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin
presare sub saua calului. În prezent, Tartar este…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu carne de pui
O
reteta de placinta cu carne de pui din: faina, ulei, lapte, apa, sare,
pui, dovleac, crema de branza, oua, unt, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 6 cesti faina cu autocrestere 1 ceasca ulei 1
ceasca lapte 1 ceasca apa 2 lingurite sare pentru umplutura: 1 piept
pui fiert 200g dovleac 300g crema…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto
O
reteta de Salata de rucola si prosciutto din: rucola, prosciutto,
parmezan, ulei de masline, nuci si sare. Ingrediente: rucola prosciuto
parmezan ulei de masline nuci sare Mod de preparare: Se taie rucola si
prosciutto in bucati mari. Se adauga putin ulei de masline si un praf de
sare, apoi cateva bucatele de parmezan si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza brie
O
reteta de bruchete cu branza brie din: paine de tara, branza brie,
rucola, prosciutto, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, unt, nuci,
sare si piper. Ingrediente: paine de tara branza brie rucola prosciutto
ciuperci patrunjel ulei de masline unt nuci sare piper Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, adaugam ciupercile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcan
O
reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de
curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miez de dovlecel, suc de
rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina
1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc
de rosii Sare si piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan
O
reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan din: dovlecei,
carne tocata de curcan, ceapa, sare, piper, suc de rosii si iaurt.
Ingrediente: 12 jumatati dovlecei 1 kg carne tocata de curcan 2 cepe
Sare si piper Suc de rosii Iaurt natural Mod de preparare: Se
scobesc dovleceii de miez.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc
O
reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de
potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi de dafin, boia dulce,
maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2
linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita
chimen 3 foi de dafin 2-3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu tagliatelle
O
reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei
de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie,
usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta
minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g
somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper
patrunjel pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tiramisu rusesc
O
reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de
vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu
este un desert italian. La tiramisu rusesc se foloseste pentru blat, in
loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O alta deosebire consta in
faptul ca la tiramisu rusesc nu se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de gaina
O
reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei
rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana.
Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu
1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii
patrunjel sare smantana (optional) Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc cu orez
O
reteta de carne de porc cu orez din: carne de porc, ceapa, morcovi,
ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai
groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Morcovii se spala, se
curata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)
O
reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun,
lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat
frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana
zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2
linguri faina 300g unt nesarat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciocolata de casa
O
reteta de ciocolata de casa din: ciocolata alba, ciocolata neagra si
unt de arahide. Ingrediente: 200g ciocolata alba 400g ciocolata neagra
300g unt de arahide Mod de preparare: Untul se topeste pe bain
marie. Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste pe bain marie.
Jumatate din untul de arahide…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Stelute glazurate
O
reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de
lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru
aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de
lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g
smantana Mod de preparare: Untul se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Focaccia cu bacon
Focaccia
este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene
care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi
aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun
sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat:
25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de vacuta
O
reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa,
morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare,
bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa
mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana
bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute (optional)…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu dovleac
O
reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac,
cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente:
pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura
sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de
branza 2 cepe verzi sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura Inimioara
O
reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca,
compot de caise si o rodie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri
zahar 2 linguri faina 2 linguri cacao pentru umplutura: 500 ml frisca
lichida 1 borcan compot caise 1 rodie Mod de preparare: Albusurile se
separa de galbenusuri si se bat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza
O
reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte,
branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de
Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4
lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza
de Bruxelles nu este toata de dimensiuni…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior
O
reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior,
galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si
smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4
linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel
ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perisoare
O
reteta de ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa,
ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare,
carne tocata, orez, sare si oua. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1/2
telina 2 cepe 2 ardei rosii 1 cana bulion sau 2-3 rosii 250 ml zeama de
varza sau bors 1 lingurita vegeta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu sos de mustar
O
reteta de pui cu sos de mustar din: pui, suc de portocale, smatana, vin
alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1
pui 100ml suc de portocale 100g smantana 100ml vin alb 3 linguri mustar
4-5 catei usturoi 1 lingura amidon de porumb sare piper Mod de
preparare: Puiul se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra
O
reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra,
oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si
ciocolata neagra. Ingrediente: 3/4 fasole neagra uscata sau 425g
conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml)
ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra 55g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de ciocolata
O
reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar,
ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g
smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1
lingura amidon Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele,
amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc mic…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu fructe confiate
O
reteta delicioasa de chec cu fructe confiate din: unt, zahar, oua,
faina, stafide, fructe confiate, nuci, esenta de vanilie, lichior,
ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g
zahar 4 oua 450 g faina de autocrestere 50 g stafide 50 g fructe
confiate 50 g nuci 1 lingurita esenta de…
Read more »
Read more »