Retete de toamna:
Friptura de vita cu legume calite
26 November 2013
O
reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din:
muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de
soia, boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita,
fara grasime si taiat fasii de 1 cm grosime 2 morcovi mari, curatati si
taiati in jumatate…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu cartofi si dovleac
26 November 2013
Pulpe
de pui cu cartofi si dovleac din: pulpe de pui, dovleac, cartofi,
fasole verde, busuioc, ulei, ceapa, pasta de curry, lapte si concentrat
vegetal de pui. Ingrediente: 500 g pulpe de pui, taiate bucati mari 600 g
dovleac, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi mari 600 g cartofi,
curatati si taiati cuburi mari 150…
Read more »
Read more »
Paste cu sos picant si ton
26 November 2013
Paste
cu sos picant si ton din: paste, ton in ulei, zeama de lamaie, masline,
pasta de chilli, pasta de rosii, sare, piper, ulei de masline, ceapa si
patrunjel. Ingrediente: 400 g paste 300 g ton in ulei vegetal zeama de
la o lamaie 100 g masline fara samburi o lingurita pasta de chilli 2-3
linguri…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu piept de pui
26 November 2013
Vinete
umplute cu piept de pui din: vinete, piept de pui, ardei gras, rosii,
ceapa, usturoi, vin, untura, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1
piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 2-3 rosii 1 ceapa 5-6
catei de usturoi 1 cana de vin 1 lingura cu untura ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole frecată cu mămăligă
26 November 2013
Fasole
frecată cu mămăligă din: fasole, ceapa, boia dulce, usturoi, ulei si
sare. Ingrediente: 300 g fasole uscata 1 ceapa mare 1 lingurita boia
dulce 3 catei de usturoi 50 ml ulei sare Mod de preparare: Alegi
fasolea uscată, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Când este
fiartă, pui fasolea…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza cu sunca si conopida
26 November 2013
Sufleu
de branza cu sunca si conopida din: conopida, sunca, praz, patrunjel,
ulei de masline, lapte, boabe de mustar, pesmet, branza cedar si cartofi
prajiti. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele mici 200 g
sunca slaba, rupta fasii 2 fire de praz, taiate rondele subtiri 500 g
sos de branza o legatura de patrunjel proaspat,…
Read more »
Read more »
Halva de fistic
26 November 2013
Halva
de fistic din: ulei de masline, faina, zahar, esenta de vanilie, esenta
de fistic, apa, sofran si fistic. Ingrediente: 250 ml ulei de masline
400 g faina 300 g zahar esenta de vanilie 2-3 linguri esenta de fistic
300 ml apa un praf sofran pentru culoare 600 g fistic prajit Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine dukan
26 November 2013
Paine
dukan din: oua, branza dietetica, tarate de ovaz, tarate de grau,
drojdie, sare. Ingrediente: 2 oua 4 linguri tarate ovaz 4 linguri
branza dietetica 2 lingurite tarate de grau 2 pliculete drojdie uscata 1
praf de sare Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un
castron pana se omogenizeaza, incalziti cuptorul la 150-160C…
Read more »
Read more »
Friptura de iepure
26 November 2013
Friptura
de iepure din: pulpe de iepure, muschi de iepure, slanina, vin rosu,
lapte, ceapa, usturoi, otet din vin, ghimbir, salvie si maghiran.
Ingrediente: pulpele din spate ale iepurelui muschiul de sub spinare al
iepurelui felii de slanina afumata 250 ml vin rosu pentru marinata: 250
ml lapte 1 ceapa mica 2 catei usturoi 4 linguri…
Read more »
Read more »
Salata cu vinete si ardei grasi
26 November 2013
Salata
cu vinete si ardei grasi din: vinete, ardei grasi, ceapa, maioneza,
zeama de lamaie, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2-3 vinete
potrivite 5-6 ardei grasi rosii sau ardei capia 1 ceapa 2 linguri cu
maioneza 1 lingura cu zeama de lamaie ulei de masline otet sare Mod de
preparare: Spală vinetele, şterge-le…
Read more »
Read more »
Retete de post: Gogosi cu mujdei de usturoi
26 November 2013
Gogosi
cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei,
usturoi si zeama de lamaie. Mod de preparare: 300 g faina aproximativ
200 ml apa sare 1 cubulet de drojdie usturoi ulei pentru prajit pentru
maioneza din mujdei de usturoi: 1 capatana de usturoi sare 100 ml ulei
zeama de lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu smantana
26 November 2013
Bors
de pui cu smantana din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras,
morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean.
Ingrediente: 800 ml supa de pui 200 ml concentrat de pui, obtinut
dintr-un cub de pui 1 ardei gras, taiat fasii 1 morcov, dat pe
razatoare 1 ceapa, tocata 1 telina mica,…
Read more »
Read more »
Cocktail Pussyfoot
26 November 2013
O
reteta simpla de Cocktail Pussyfoot din: suc de grepfrut, suc de
portocale, sirop de grenadine si apa minerala. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 12 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl suc proaspat
de portocale 3 cl sirop de grenadine apa minerala Mod de
preparare: Turnam ingredientele int-run pahar pentru…
Read more »
Read more »
Sfaturi pentru un ficat sanatos
25 November 2013
Ficatul
este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, avand
numeroase functii vitale. Chiar daca are proprietatea de a se regenera,
el nu este indestructibil si ar trebui protejat constant pe tot
parcursul vietii. Factori precum alcoolul, unele medicamente, virusurile
hepatice, alimentatia excesiva, bogata in grasimi si zaharuri, oboseala
si stresul produc, in timp,…
Read more »
Read more »
3 Retete dulci de Craciun
25 November 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa Gogosi delicioase
de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar, scortisoara, ulei.
Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar pudra ½ cana de zahar 2
½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei Mod de preparare: Puneti
biscuitii pe o farfurie sa se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale
25 November 2013
Prajitura
cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza
dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de
vanilie. Ingrediente pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri
faina 1 esenta de vanilie Ingrediente pentru crema: 1 kg branza dulce 1
pachet unt 1 cana zahar 1…
Read more »
Read more »
Cidru aromat de pere
25 November 2013
Cidru
aromat de pere din: cidru, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat,
suc de mere, zahar tos, coniac si mar. Ingrediente: 4×500 ml cidru de
mere sau pere coaja de la o lamaie (rupta in fasii spiralate) 1 baton
scortisoara, plus 1 lingurita pentru servit 1 pliculet zahar vanilat 250
ml suc de mere fara zahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Baklava (video)
25 November 2013
O reteta
video despre Cum se prepara Baklava: Ingrediente: 1 cups (250ml)
walnuts 1 1/2 cups pistachio nuts 1 cups (250ml) sugar 1/2 cups honey 1
cups (250ml) melted butter 1 pack filo pastry 1 cups (250ml) water 1/2
lemon (juice) 2 tsp rose water 1 tsp cinnamon Cum se prepara Baklava
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu ardei iute
25 November 2013
Piure
de cartofi cu ardei iute din: cartofi dulci, lapte de cocos, ardei
iute, coaja de lime, zeama de lime, coriandru. Ingrediente: 1 kg cartofi
dulci 2 1/2 linguri lapte de cocos 1 ardei iute rosu, taiat in jumatate
si feliat coaja de la 1 lime si putina zeama 1 pachetele de coriandru,
tocat grosier…
Read more »
Read more »
Pentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitatea
25 November 2013
Pentru
o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim
imunitate. Cele cinci fructe si legume pe zi, recomandate de
specialistii in nutritie, nu sunt de neglijat in timpul iernii, intrucat
ne asigura toate vitaminele necesare. Si iarna ne poate oferi alimente
bogate in vitaminele de care am avem atat…
Read more »
Read more »
Programul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani.
25 November 2013
Programul
de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru
saptamani si este potrivit pentru toate femeile, inclusiv pentru cele
aflate la menopauza. In aceste patru saptamani, regimul tau va fi
schimbat astfel incat sa consumi mai multi micronutrienti pretiosi
pentru sanatate si sa ajuti sistemul endocrin sa primeasca diversitatea
optima de care are nevoie…
Read more »
Read more »
Retete dulci de Craciun
25 November 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )
Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele
trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa.
Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa
pregatiti o gustare rapida. Ingrediente: 450g branza de vaci facuta…
Read more »
Read more »
Meniu #21
25 November 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Dieta cu lamai
25 November 2013
Foarte
populara in toata lumea, dieta cu lamai si-a castigat faima datorita
rezultatelor bune si rapide pe care le are! Vedete precum Beyonce, Heidi
Klum sau Jennifer Aniston s-au declarat adepte ale dietei cu lamai, mai
ales atunci cand vor sa obtina in doar o saptamana o silueta mai zvelta
si un ten mai luminos, cu aspect…
Read more »
Read more »
Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească mazărea, fasolea boabe, lintea, ciupercile şi soia
25 November 2013
Vrei
să ții postul Crăciunului, dar nu știi cu ce să înlocuiești carnea și
lactatele ca să nu ai de suferit și nici să nu-ți vină foame imediat?
Îţi venim în întâmpinare cu câteva sugestii! Pentru ca trecerea la
mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă
acomodarea treptată. ,,Celor care obişnuiesc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mere caramelizate
25 November 2013
Mere
caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.
Ingrediente: 8 mere, spalate , uscate și racite 8 bete de acadea 1 1/2
ceasca smantana 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ceasca miere Mod de
preparare: Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In
fiecare mar infigeti cate un…
Read more »
Read more »
Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii
25 November 2013
Cartofi
in coaja, cu carnati cabanos si rosii din: carnati, cartofi, ulei de
masline, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, ardei, rosii,
salvie si patrunjel. Ingrediente: 12 carnati cabanos 1,2 kg cartofi mari
1⁄2 lingura ulei de masline 1 lingura ulei de floarea-soarelui 4 catei
de usturoi 2 cepe rosii 3 ardei rosii 2 conserve…
Read more »
Read more »
Vinete impanate cu orez
25 November 2013
Vinete
impanate cu orez din: vinete, orez, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel,
ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 cana cu orez 2 rosii 1 ceapa 1
morcov 1 radacina de patrunjel ulei sare Mod de preparare: Separat,
pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare, ceapa, morcovul şi
rădăcina de pătrunjel, toate…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de ghebe
25 November 2013
Supa
de ghebe din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen,
boia, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 400-500 g ghebe 1
ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 4-5 cartofi ulei 1/2 lingurita
chimen boia de ardei dulce sare piper patrunjel verde Mod de
preparare: Ghebele le cureţi, le speli, pe cele mari…
Read more »
Read more »
Mancarica cu vinete, telina si ardei gras
25 November 2013
Mancarica
cu vinete, telina si ardei gras din: vinete, patrunjel, ceapa, morcovi,
patrunjel, telina, ardei grasi, varza, usturoi, ulei de masline, rosii,
suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete coapte
lungi patrunjel pentru umplutura: 2 cepe 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina 2
ardei grasi 3 linguri cu varza tocata 3…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste cu bacon
25 November 2013
Fileuri
de peste cu bacon din: bacon, fileuri de peste alb, coaja de lamaie,
suc de lamaie, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, telina, mere,
suc de lamaie, marar, iaurt si mustar dijon. Ingrediente: 70 g bacon sau
sunca pancetta 250 g fileuri de peste alb coaja rasa de la 1 lamaie
sucul de la 1/2…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu lămâie
25 November 2013
Prăjitura
cu lămâie din: unt, zahar tos, oua, migdale, seminte de mac, coaja si
zeama de lamai, faina si zahar pudra. Ingrediente: 115 g unt nesărat,
moale 115 g zahăr tos 4 ouă mari 180 g migdale măcinate 30 g seminţe de
mac coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi 125 g făină cu agenţi…
Read more »
Read more »
Dulceata de caise
25 November 2013
Dulceata
de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 35
caise coapte 1 kg zahar 3 linguri cu zeama de lamaie 3 pahare cu apa
Mod de preparare: Spală caisele şi curăţă-le de coajă. Pune-le în apă de
var pentru 20 de minute. Clăteşte-le bine cu apă rece, curăţă-le de
sâmburi, fără…
Read more »
Read more »
Carnati cu cartofi si oua
25 November 2013
O
reteta gustoasa de Carnati cu cartofi si oua din: ulei de masline,
ardei iute, carnati, paprika iute, cartof si oua. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1-2 ardei iuti rosii carnati 1 lingurita paprika iute 1
cartof copt 4 oua Mod de preparare: Incinge intr-o tigaie 2 linguri
ulei de masline, pune 1-2…
Read more »
Read more »
Branza de capra cu salata de sfecla rosie
25 November 2013
Branza
de capra cu salata de sfecla rosie din: pesmet, ceapa verde, branza de
capra, ou, ulei, salata verde, sfecla, ceapa, otet de vin rosu, ulei de
masline, miez de nuca si miere. Ingrediente: 50 g pesmet 2 lingurite
ceapa verde tocata 300 g branza de capra, taiata rondele groase 1 ou,
batut ulei pentru prajit…
Read more »
Read more »
Cocktail Jogging Flip
25 November 2013
Cocktail
jogging Flip din: suc de portocale, suc de grepfrut, zeama de lamaie,
sirop de grenadine si galbenus. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portocale 4 cl suc proaspat de
grepfrut 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 lingurita de sirop de
grenadine 1 galbenus Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Penne Bolognese
25 November 2013
Penne
Bolognese din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, carne de vita,
oregano, maghiran, busuioc, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate,
lapte, usturoi, sare, piper, penne, parmezan. Ingrediente: ¼ ceasca
ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 2 morcovi,
tocati 2 kg carne de vita, tocata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata si alune
25 November 2013
Briose
cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, oua, lapte, faina, praf de
copt, alune, pudra de cacao, crema de ciocolata cu alune, frisca,
ciocolata amaruie si alune prajite. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 125 g
zahar tos 2 oua mari, batute 2 linguri lapte 125 g faina, cernuta un
praf de copt 40 g…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu bacon
25 November 2013
Supa
crema de conopida cu bacon din: ceapa, telina, conopida, frunze de
dafin, supa, lapte, nucsoara, smantana si bacon. Ingrediente: 1 ceapa
mare, tocata grosier 1 telina mica, rasa fin 1 conopida de cca 1 kg,
rupta in buchetele 2 frunze de dafin 500 ml supa concentrata fierbinte
500 ml lapte integral un praf de nucsoara…
Read more »
Read more »
Tarta crocanta cu pere
25 November 2013
Tarta
crocanta cu pere din: faina, unt, zahar, ou, coaja de lamaie, pere, suc
de lamaie, piscoturi, pastaie de vanilie, amidon, miere, frisca, gem de
caise si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 200 g faina 150 g unt 75 g
zahar 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa umplutura: 4-5 pere 2
linguri…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin
25 November 2013
Curcan
la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt,
rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin,
ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la
temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat,
tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Sirop si gem de capsune
25 November 2013
Sirop
si gem de capsune din: capsune, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg
capsune 1 kg zahar 1 lamaie Mod de preparare: Spală fructele,
curăţă-le de codiţe şi lasă-le cinci minute în strecurătoare. Aşază
într-o cratiţă încăpătoare un strat de căpşune, unul de zahăr şi tot
aşa. Ultimul strat să fie de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de fasole cu legume
25 November 2013
Ciorbă
de fasole cu legume din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, dovlecel,
telina, bulion, verdeata, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g fasole
alba uscata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 1 dovlecel 1 telina mica 500 ml
bulion verdeata sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Alegi
fasolea, o speli şi o laşi la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )
25 November 2013
Syrniki
este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie
neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu
branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o
gustare rapida. Ingrediente: 450g branza de vaci facuta in casa 4 oua
mari 3/4 cana faina 3 linguri zahar 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Compot de rubarba
25 November 2013
Compot
de rubarba din: tije de rubarba, apa, zahar, baton de vanilie, lamaie
si menta. Ingrediente: 25 tije de rubarba 1,6 l apa 8 linguri cu zahar
1/2 baton de vanilie 1/2 lamaie menta Mod de preparare: Curăţă tijele
de rubarbă (sau revent, cum i se mai spune), taie-leîn bucăţi de 3-4 cm
şi clăteşte-le…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu mirodenii
25 November 2013
Piept
de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de
lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si
cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura
rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi,
zdrobit coaja de la 1 lamaie un piept de curcan de…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si ciuperci
25 November 2013
Tarta
cu branza si ciuperci din: aluat, oua, ciuperci, unt, ulei de masline,
usturoi, otet balsamic, cimbru, smantana si branza. Ingrediente: 400 g
aluat fraged gata preparat 2 oua, batute 500 g ciuperci, taiate felii 30
g unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 linguri
otet balsamic 1 lingura cimbru proaspat…
Read more »
Read more »
Ghiveci gustos de crap
25 November 2013
Ghiveci
gustos de crap din: peste, ceapa, morcov, patrunjel, telina, bulion,
fasole verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg peste (crap) 1
ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 2 linguri bulion 1 mana
de fasole verde conservata sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
peştele, îl speli, il freci cu sare…
Read more »
Read more »
Desert delicios cu pere
25 November 2013
Buturugi
cu pere din: faina, zahar, cacao, galbenus, unt, migdale, pere, zahar,
vin si amidon. Ingrediente: blat: 150 g faina 50 g zahar 2 linguri cacao
1 galbenus 125 g unt 50 g migdale tocate umplutura: 2 pere 50 g zahar
100 ml vin alb sec 1 lingurita rasa amidon Mod de preparare: Se
amestecă…
Read more »
Read more »
Cartofi copti, cu rozmarin
25 November 2013
Cartofi
copti, cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si
rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi, mai fainosi, curatati si
taiati sferturi 100 ml grasime de pasare sare de mare 4 ramurele de
rozmarin, doar frunzele, taiate marunt Mod de preparare: Preincalzeste
cuptorul la semnul 6/200°C. Pune cartofii intr-o oala mare cu…
Read more »
Read more »
Tort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare
25 November 2013
Tort
de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare din: oua, zhar,
faina, cacao, blat de pandispan, compot de merisoare, pere, rachiu de
pere, ciocolata de merisoare si frisca. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar
75 g faina 1 lingura cacao 1 blat de pandispan(circa 250 g, 2 niveluri) 8
linguri compot de merisoare (de la…
Read more »
Read more »
Salata de varza rosie cu fructe
25 November 2013
Salata
de varza rosie cu fructe din: varza rosie, mere, ceapa, fructe de
padure, zahar brun, otet balsamic, seminte de chimen, coaja si suc de
portocala. Ingrediente: 800 g varza rosie 2 mere mari 1ceapa mare 200 g
fructe de padure congelate 125 g zahar brun 3 linguri otet balsamic 1
lingura seminte de chimen coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna cu pui si sos de rosii
25 November 2013
O
reteta savuroasa de Lasagna cu pui si sos de rosii din: piept de pui,
supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de
lasagan, cascaval, unt, faina si lapte. Ingrediente: 1 kg piept de pui
300 ml supa de pui 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Spuma de ciocolata
25 November 2013
Spuma
de ciocolata din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, frisca, oua,
zahar pudra, sos de ciocolata, frisca Inrgedeinte: 200 g ciocolata
amaruie, cu 70% cacao, topita 100 g ciocolata cu lapte, topita 75 ml
frisca 5 oua, separate 50 g zahar pudra 150 ml sos de ciocolata gata
preparat 300 ml frisca batuta 1 ciocolata, zdrobita…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Spanakopita
25 November 2013
Spanakopita
din: spanac, ulei de masline, patrunjel, coriandru, ceapa verde, feta,
oua, foi de plancita, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de
spanac proaspăt 4 linguri de ulei de măsline jumătate de legătură de
pătrunjel proaspăt jumătate de legătură coriandru proaspăt 1 ceapă verde
mare 300 de grame de feta 3 ouă 10 foi de…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie cu dulceata
25 November 2013
O
reteta delicioasa de crema de vanilie cu: oua, zahar pudra, faina,
lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata. Ingrediente: 6
gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2
linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 ml frişcă lichidă dulceaţă de
fructe Mod de preparare: Freacă…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #8
25 November 2013
Retete
tv Paprika: Ficat de pui Crostini Ingrediente: 150 g ficăței de pui,
curățați de orice urmă de grăsime 1 lingură de ulei de măsline 2 linguri
vin Marsala, Porto sau brandy 1 cățel de usturoi pisat sau tăiat felii
subțiri 1 lingură salvie tocată sau cimbru sau puțin rozmarin 75 g unt
(pentru o…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu migdale si cimbru
25 November 2013
Varza
de Bruxelles cu migdale si cimbru din: varza de bruxelles, slaninuta,
usturoi, migdale si cimbru. Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles 100 g
slaninuta 2 catei de usturoi 50 g migdale 1 lingura de cimbru proaspat
Mod de preparare: Fierbe in apa clocotita 600 g varza de bruxelles
timp de 2-3 min. Scurge, apoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta delicioasa cu mere
24 November 2013
Tarta
delicioasa cu mere din: faina, zahar, sare, unt, apa rece, mere, suc de
lamaie. Ingrediente aluat: 2 cani faina 1 lingura de zahar ½
lingurita de sare 9 linguri de unt rece nesarat, taiat bucati 6 linguri
de apa rece Ingrediente umplutura: 9 mere Sucul de la o lamaie 1 cana de
zahar…
Read more »
Read more »
Gem de pere
24 November 2013
Gem
de pere din: pere, zahar, scortisoara, baton de vanilie si suc de
lamaie. Ingrediente: 2,5 kg pere 1 kg zahar 1 baton de scortisoara 1/2
baton de vanilie 1 lingura cu suc de lamaie Mod de preparare: Spală
perele, curăţă-le de coajă şi cotor şi dă-le pe răzătoarea mare. Intr-o
cratiţă cu fundul gros,…
Read more »
Read more »
Porcheta cu prune si fenicul
24 November 2013
Porcheta
cu prune si fenicul din: piept de porc, ceapa, usturoi, seminte de
fenicul, patrunjel, boia de ardei, supa de legume, vin, ulei, fenicul,
prune uscate, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2,5 -3 kg piept de
porc dezosat, fara sorici (bucata intreaga) 3 cepe 4-5 catei de usturoi 1
lingura seminte de fenicul macinate 4-5…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lapte de cocos si sirop de grenadine
24 November 2013
Cocktail
cu lapte de cocos si sirop de grenadine din: sirop de grenadine, zeama
de lamaie, lapte de cocos, apa minerala si lamaie. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 4 cl sirop de grenadine zeama unui sfert de
lamaie 2 cl lapte de cocos apa minerala carbogazoasa sau plata o felie
de lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Aperitiv pe baza de ardei rosu si vanata (Ajvar)
24 November 2013
Ajvar din:
ardei rosii, vanata, ulei de masline, usturoi, otet de vin, sare si
piper. Ingrediente: 1 kilogram de ardei roşii 1 vânătă 4 linguri de ulei
de măsline 2 căţei de usturoi 2 linguri de oţet de vin sare piper Mod
de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 210 ° C. Inţeapă pieliţa
vinetei cu un…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Foie gras
24 November 2013
Foie
gras din: ficat de gasca, paine prajita, faina, unt, mere, smochine,
dulceata de afine, zeama de lamaie, chives, sare si piper. Ingrediente:
1,2 kg ficat degasca indopata 6 felii de paine prajita 2 linguri faina
100 g unt 2 mere 12 smochine 200 g dulceata de afine 2 linguri zeama de
lamaie 50 g chives…
Read more »
Read more »
Salata calda de creveti
24 November 2013
O
reteta delicioasa de salata calda cu:creveti, ceapa, dovlecei, ardei
gras, unt, coniac, marar, otet balsamic, sare. Ingredient 350g creveti
decorticati 1 ceapa 1 dovlecel 1 ardei gras 100 g unt 2 linguri coniac 1
lingura de marar 1 lingura de otet balsamic sare Mod de preparare:
Spală bine creveţii, şterge-i cu un şervet, după…
Read more »
Read more »
Gem picant
24 November 2013
Gem
picant din: mere, prune, pere, zahar, lamaie, ghimbir, baton de
scortisoara si nuca. Ingrediente: 1,3 kg mere 1,3 kg prune 900 g pere 2
kg zahar 1 lamaie ghimbir (cam 2 cm) 1 baton de scortisoara 100 g nuca
Mod de preparare: Curăţă de coajă fructele spălate şi îndepărtează
sâmburii. Păstrează într-un săculeţ de…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Calamar umplut
24 November 2013
O
reteta delicioasa de calamar umplut cu:peste, cod, praz, pesmet, ou,
patrunjel verde, vin alb sec, unt, piper, otet, sare, frunze de dafin.
Ingrediente: 3 calamari 200g file de cod 2 fire de praz 1 lingura de
pesmet 1 ou patrunjel verde 200 ml vin alb sec unt piper otet sare
frunza de dafin …
Read more »
Read more »
Friptura de vita condimentata
24 November 2013
O
reteta delicioasa de friptura condimentata cu:carne de vita, otet
balsamic, zahar, ceapa rosie, vin rosu, supa de vita, rozmarin,
cimbrisor, piper, ulei, sare. Ingrediente: 800 g pulpă de vită oţet
balsamic 1 lingură cu zahăr 1 ceapă roşie 300 ml vin roşu 100 ml supă de
carne de vită 2 crenguţe de rozmarin 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Crema de dovleac
24 November 2013
O
reteta delicioasa de crema de dovleac cu:dovleac, cartofi, ceapa,
usturoi, maorcovi, telina, sare, smantana, unt, patrunjel verde.
Ingrediente: 1 dovleac potrivit 4 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi 2
morcovi 1 ţelină mică sare 3-4 linguri cu smântână 2 linguri cu unt
pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţă dovleacul, fă-l cubuleţe şi
lasă-l…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu carne de curcan si legume
24 November 2013
Paste
cu carne de curcan si legume din: paste, carnati de curcan, ardei gras,
ceapa, fulgi de ardei rosu, piper, sare, apa, oregano, ulei de masline,
rosii, patrunjel, mozzarella, ricotta, parmezan. Ingrediente: 1 ½
ceasca paste 2 carnați de curcan (doar carnea) ½ ardei gras ½ ceapa ¼
lingurita fulgi de ardei roșu ¼…
Read more »
Read more »
Supa cu smantana
24 November 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: cartofi, radacina de patrunjel, telina,
conopida, praz, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2
rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mare câteva bucheţele de conopidă 1 fir
de praz 200 g smântână 1 lingură cu unt 1 legătură de pătrunjel sare
Mod de preparare: Taie cartofii, rădăcina de…
Read more »
Read more »
Retete simple: Vinete pane
24 November 2013
O
reteta delicioasa de vinete pane cu: vinete, oua, faina, pesmet,
usturoi, smantana, marar, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 2 ouă 4
linguri cu făină 4 linguri cu pesmet 4 căţei de usturoi 150 g smânână
mărar ulei sare Mod de preparare: Alege vinete potrivit de groase.
Spală-le şi şterge-le cu un şervet curat. Taie-le…
Read more »
Read more »
Rulouri de rechin
24 November 2013
O
reteta delicioasa de rulouri de rechin cu:rechin, spanac, dovlecel,
ardei gras, ceapa, branza de vaci, uleiu de masline, sare. Ingrediente:
700g cotlete de rechin 200g spanac 1 ceapa 1 ardei gras 200g branza de
vaci 1 dovlecel mic ulei de masline sare Mod de preparare: Taie ceapa
mărunt şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă…
Read more »
Read more »
Minitort cu zmeura
24 November 2013
O
reteta gustoasa de minitort cu:zmeura, zahar, lapte, zahar vanilat,
lamaie, frisca, biscuiti, unt, vin alb. Ingrediente: 500 g zmeura 200g
zahar 200ml lapte 1 pliculet zahar vanilat 1 lamaie 100g frisca
Ingrediente blat: 150g biscuiti simpli 50g unt 1 lingura vin alb Mod de
preparare: Topeşte untul la foc mic. Opreşte focul, după care…
Read more »
Read more »
Salata de dovecei
24 November 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: dovlecei, arde gras, varza alba, rosie,
unt, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare. Ingrediente: 2
dovlecei 2 ardei graşi 1/2 varză albă mică 1 roşie 1 lingură cu unt
Ingrediente sos: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet
balsamic 3 căţei de usturoi sare Mod…
Read more »
Read more »
Friptura de pui cu unt aromat si salata de rosii
24 November 2013
O
reteta delicioasa de friptura de pui cu: carne de pui, ulei de masline,
unt, usturoi, ceapa verde, frunze de salvie, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri cu ulei de măsline Ingrediente
untul aromat: 100 g unt 4 căţei mari de usturoi 2-3 fire de ceapă verde
(numai partea verde) frunză…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ton cu capere si rosii cherry pe pat de salata verde
24 November 2013
O
reteta savuroasa de Salata de ton cu capere si rosii cherry pe pat de
salata verde din: ton in ulei, maioneza, mustar dijon, suc de lamaie,
sare, telina, capere, ceapa verde, frunze de salata si rosii cherry.
Ingrediente: 2 cutii ton in ulei 1/4 ceasca maioneza 1 linguriță. mustar
Dijon 1 lingura suc…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si verdeata
24 November 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel,
radacina de patrunjel, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu
orez 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 1 morcov 1 dovlecel 1 rădăcină de
pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie ceapa
mărunt Şi căleşte-o în ulei. Adaugă orezul şi lasă pe…
Read more »
Read more »
Pui cu tarhon si cartofi
24 November 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: cartofi, sare, tarhon, piept de pui, ulei,
piper, lapte, unt, nucsoara, pesmet. Ingrediente: 750 g cartofi făinoşi
sare 1/2 legătură tarhon 3 buc. piept de pui (cca. 500 g) 2 linguri
ulei piper 150 ml lapte 60 g unt nucşoară rasă 2 linguri pesmet Mod de
preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Sarmale de post
24 November 2013
Sarmale
de post din: varza murata, orez, ciuperci, paine prajita, morcovi,
mere, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si boia. Ingrediente: varza
murata 1 cana orez 2 cutii ciuperci 4 felii paine prajita 2 morcovi 2
mere 2 cepe ulei 1 crenguta cimbru sare piper boia Mod de preparare:
Ceapa o tai mărunt şi o înăbuşi…
Read more »
Read more »
Gem de piersici
24 November 2013
O
reteta savuroasa de gem de piersici din: piersici, pulpa de ananas,
ghimbir si zahar. Este un gem numai bun de umplut nişte fursecuri
fragede şi de servit lângă o ceşcuţă de cafea aromată. Ingrediente: 10
piersici 1 kg pulpa de ananas 1 ghimbir proaspat 2 kg zahar Mod de
preparare: Dă ananasul prin…
Read more »
Read more »
Tortilla cu salam chorizo si dovlecei
24 November 2013
Tortilla
cu salam chorizo si dovlecei din: ceapa rosie, ulei de masline, salam
chorizo, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, busuioc, oua, smantana,
sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roşii 5 linguri de ulei de măsline
200 de grame de salam chorizo 600 de grame de dovlecei 1 căţel de
usturoi zeama unei lămâi bio jumătate de…
Read more »
Read more »
Piure cu ierburi
24 November 2013
Piure
cu ierburi din: cartofi, usturoi, smantana, ieburi, lapte. Ingrediente:
1 kg cartofi, taiati in cuburi mari de marimi egale 3 catei de usturoi,
decojiti si lasati intregi 4 linguri de smantana lichida pentru gatit 1
mana mare de ierburi amestecate, tocata grosier putin lapte (optional)
Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. înţeapă…
Read more »
Read more »
Tajine de kefta cu menta
24 November 2013
Tajine
de kefta cu menta din: ceapa, ulei de masline, usturoi, patrunjel,
menta, spata de miel, chifle, oua, ceapa, ulei de masline, rosii,
usturoi, seminte de chimen, paprika, scortisoara, supa de pasare, sare
si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de
usturoi jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt un sfert…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ceapă umplută cu ciuperci, măsline şi nuci
24 November 2013
Ceapă
umplută cu ciuperci, măsline şi nuci din: ceapa, ciuperci, masline,
nuci, morcovi, telina, ulei, pasta de tomate, sare si piper.
Ingrediente: 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conserva 150 g
masline fara samburi 100 g nuci 2 morcovi 1 telina 6 linguri ulei 2
linguri pasta de tomate sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi cu branza cheddar
24 November 2013
Supa
de cartofi cu branza cheddar din: unt, ceapa, faina, cartofi rosii,
lapte, supa de pui, apa, sare, piper, branza cheddar, piper cayenne,
praf de usturoi, praz. Ingrediente: 1 lingura unt 1 cana ceapa, tocata
2 1/2 linguri faina 3 cani cartofi rosii, cuburi 1 1/4 cana lapte 1 1/4
cani supa de pui…
Read more »
Read more »
Crap umplut la cuptor
24 November 2013
Crap
umplut la cuptor din: crap, orez, ciuperci, migdale, vin, lamai,
patrunjel, ulei de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare
(circa 3kg) 70 g orez 1 cutie ciuperci 100 g migdale 200 ml vin alb sec 2
lamai 2 legatura patrunjel 100 ml ulei de dovleac sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi peştele…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu ciocolata
24 November 2013
Cheesecake
cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, biscuiti, ciocolata alba,
mascarpone, lichior, zahar vanile, frisca si ciocolata amaruie.
Ingrediente: 75 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, topita 50 g unt 200 g
biscuiti digestivi, zdrobiti marunt Pentru umplutura: 300g ciocolata
alba de menaj, rupta bucati 500 g crema mascarpone 3-4 linguri lichior
Amaretto 1 plic zahar…
Read more »
Read more »
Tocana cu carne de porc
24 November 2013
Tocana
cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, telina, praz,
pasta de tomate, vin, foi de dafin, ardei iute, untura, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc (pulpa, spata) 2 cepe 3
morcovi 1 telina mica 4 fire de praz 2 linguri pasta de tomate 100 ml
vin alb demisec…
Read more »
Read more »
Piure de telina cu sos de hrean
24 November 2013
Piure
de telina cu sos de hrean din: telina, mere, sos de hrean. Ingrediente:
1 telina de circa 750 g, curatata de coaja si taiata in cuburi 2 mere,
decojite si taiate in cuburi 1 lingura sos de hrean Mod de rpeparare:
Pune telina într-o oală mare cu apă şi adu-o la punctul de…
Read more »
Read more »
Chutney de mere
24 November 2013
Chutney
de mere din: ceapa, mere, stafide, coriandru, boia de ardie iute, mix
aromatic, sare, zahar si otet. Cu un gust şi picant, şi dulce,
delicatesa de mere este ideală pentru sendvişuri cu brânză albă sau
cedar, pentru fripturile de pui ori curcan sau în salatele cu ton şi
maioneză (în acest caz, pune doar jumătate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri umplute cu jeleu de cirese
23 November 2013
Rulouri
umplute cu jeleu de cirese din: tortilla, ulei de canola, inghetata de
vanilie, frisca, jeleu de cirese, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet
tortilla ¾ cana ulei de canola 1 cutie inghetata de vanilie 1 bol de
frisca 1 borcan jeleu de cirese Zahar pudra Mod de preparare:
Incalziti tortilla cateva secunde intr-o…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu rozmarin si salvie in aluat
23 November 2013
Muschi
de vita cu rozmarin si salvie in aluat din: muschi de vita, unt, aluat,
ceapa, usturoi, rozmarin, marar, patrunjel, salvie, ulei de masline,
chimen, sare si piper. Ingrediente: 1,6 kg muschi de vita (bucata
intreaga) 100 g unt 600 g aluat fraged 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 fire
de rozmarin 1 legatura…
Read more »
Read more »
Mancare gustoasa de vinete
23 November 2013
Mancare
gustoasa de vinete din: vanata, varza, ceapa, rosii, morcov, pasta de
tomate, ceapa verde, foiae de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1 vanata 1 varza 1 ceapa 3 rosii 1 morcov 2-3 linguri cu pasta de
tomate 2 fire de ceapa verde 1 foaie de dafin ulei sare piper Mod de
preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Amaretti si crema de espresso
23 November 2013
Amaretti
si crema de espresso din: albusuri, sare, zahar granulat, aroma de
migdale amare, pudra de migdale, zahar pudra, smantana, espresso, cafea
si foi de gelatina. Ingrediente: 2 albuşuri un vârf de sare 50 de grame
de zahăr granulat o linguriţă de aromă de migdale amare 100 de grame de
pudră de migdale 140 de grame…
Read more »
Read more »
Piure de morcovi si gulioare
23 November 2013
Piure
de morcovi si gulioare din: morcovi, gulii, miere, unt si frunze de
salvie. Ingrediente: 400 g morcovi si 400 g gulioare, curatate si taiate
cubulete 2 linguri miere lichida 40 g unt sarat 10 frunze de salvie,
tocate Mod de preparare: Fierbe morcovii si gulioarele la foc mic, in
apa sarata, 20 min, pana…
Read more »
Read more »
Baclava cu fistic
23 November 2013
Baclava
cu fistic din: migdale, fistic, scortisoara, foi de placinta, unt,
zahar pudra, miere si apa de trandafiri. Ingrediente: 150 de grame de
migdale fără pieliţă 150 de grame de fistic nesărat 1 lingură rasă cu
praf de scorţisoară 15 foi pentru plăcintă refrigerate 80 de grame de
unt topit Pentru sirop: 200 de grame de…
Read more »
Read more »
Paste integrale cu fileu de macrou si smantana
23 November 2013
Paste
integrale cu fileu de macrou si smantana din: paste integrale, praz,
supa de pui, coaja de lamaie, zeama de lamaie, fileuri de macrou,
smantana, patrunjel. Ingrediente: 300 g de paste integrale 2 fire de
praz, feliate subtire 150 ml supa de pui cu legume cu continut scazut de
sodiu coaja rasa si zeama de…
Read more »
Read more »
Prajiturele umplute cu fructe
23 November 2013
Prajiturele
umplute cu fructe din: faina, aluat, coaja de protocla, umplutura de
fructe, ou si zahar pudra. Ingrediente: faina, pentru intins aluatul 500
g aluat fraged gata preparat coaja de la 1 portocala 500 g umplutura de
fructe (mere, stafide, caise uscate, amestecate cu mirodenii si putina
untura) 1 ou, batut zahar pudra, pentru ornat …
Read more »
Read more »
Carnaciori de berbecut in bacon
23 November 2013
Carnaciori
de berbecut in bacon din: pulpa de berbecut, seu de oaie, usturoi,
enibahar, scortisoara, pudra de ghimbir, ceapa, chimen, seminte de
coriandru, piper, busuioc, menta, patrunjel, orez, mate de oaie, bacon,
sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de berbecut 250 g seu de oaie
2-3 catei de usturoi 3-4 boabe de enibahar macinate 1…
Read more »
Read more »
Salata cu legume, spanac si seminte de rodie
23 November 2013
Salata
cu legume, spanac si seminte de rodie dn: cartofi dulci, ceapa rosie,
pastarnac, condimente ras el hanout, ulei de masline, spanac, seminte de
rodie, feta, otet din sherry. Ingrediente: 2 cartofi dulci 2 cepe
rosii, radacinile pastrate intacte, taiate in semirondele 1 pastarnac
mare, curatat de coaja si tocat grosier 1 lingura de condimente…
Read more »
Read more »
Serbet de lamaie cu ghimbir
23 November 2013
Serbet
de lamaie cu ghimbir din: zahar, lamaie, apa si ghimbir. Ingrediente:
1,5 kg zahar 1 lamaie 750 ml apa ghimbir ras Mod de preparare: Pune
la topit, pe foc domol, zahărul cu apa într-o cratiţă emailată, de
preferat una specială pentru dulceţuri. Când zahărul s-a topit, măreşte
flacăra şi ia spuma de câte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vita cu taitei de orez
23 November 2013
Vita
cu taitei de orez din: taitei de orez, amidon, sos de soia, ulei de
susan, carne de vita, praz, usturoi, ghimbir, piper alb, zahar, sos de
soia, vin de orez, sos de stridii, apa, fasole neagra, apa, muguri de
fasole, ulei de sofran, sos de chili. Ingrediente: 1 pachet taitei de
orez 2…
Read more »
Read more »
Somon cu fenicul
23 November 2013
Somon
cu fenicul din: somon, fenicul, marar, ulei de masline, sare, piper si
hartie cerata. Ingrediente: 4 felii de somon 40 g fenicul tocat 40 g
marar tocat 40 g ulei de masline sare piper 4 bucati hartie cerata Mod
de preparare: Prăjeşti feniculul tocat mărunt în ulei câteva minute.
Aşezi feliile de somon pe…
Read more »
Read more »
Gasca la cuptor cu galuste de cartofi
23 November 2013
Gasca
la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa,
mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet,
nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3
cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml
vin alb 2-3 crengute de salvie…
Read more »
Read more »
Carnaciori crocanti
23 November 2013
Carnaciori
crocanti din: carnaciori de bere, porumb de lapte, ou, asre si piper.
Ingrediente: 200 g carnaciori de bere 1 cutie cu porumb de lapte 1 ou
sare piper macinat negru si rosu Mod de preparare: Pune pe cate doua
scobitori un porumb flancat de cate un carnacior. Tavaleste fiecare
formatiune prin ou batut cu…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu ciocolată
23 November 2013
Prăjiturele
cu ciocolată din: unt, ciocolata maruie, visine uscate, nuci, pudra de
cacao, faina, praf de copt, zahar tos, coaja de portocala si frisca.
Ingrediente: 250 g unt nesărat 200 g ciocolată amăruie de calitate
foarte bină (cu 70% cacao), ruptă bucăţele opţional: 150 g vişine uscate
opţional: 150 g nuci tocate 80 g pudră de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de fasole cu cimbru
23 November 2013
Ciorbă
de fasole cu cimbru din: boabe de fasole, ceapa, morcovi, telina,
cimbru, pulpa de rosii si sare. Ingrediente: 300 g boabe de fasole 1
ceapa 2 morcovi 2 frunze de telina 1 ramurica de cimbru 200 ml pulpa de
rosii sare Mod de preparare: fasolea la înmuiat cu o seară înainte. A
doua zi…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu fasole si pasta de ardei iute
23 November 2013
Carne
de vita cu fasole si pasta de ardei iute din: ulei de masline, ceapa,
carne de vita, pasta de ardei iute, amestec de condimente cajun, rosii,
supa de vita, ciocolata neagra, coriandru, orez brun, iaurt.
Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 250 g
carne tocata de vita, fara grasime 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole picanta cu carne tocata de curcan
23 November 2013
Mancare
de fasole picanta cu carne tocata de curcan din: sos de chili, carne
tocata de curcan, fasole neagra, rosii, apa, condimente, legume.
Ingrediente: 1 cutie de sos de chili ½ kg carne tocata de curcan 2 cutii
de fasole neagra 1 cutie rosii, cuburi 1 ½ cana de apa Condimente, dupa
gust Legume,…
Read more »
Read more »
Fileuri de somon cu salata
23 November 2013
Fileuri
de somon cu salata din: fileuri de somon, miere, mix de seminte,
minole, ulei de masline, otet de vin rosu, nasturel, sfecla rosie.
Ingrediente: 2 fileuri de somon fara piele, de circa 140 g fiecare 2
lingurite miere 2-3 linguri mix de seminte pentru salata: 4 minole 1
lingura ulei de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Tocana cu carne de porc, vita si oaie
23 November 2013
Tocana
Karelian din: carne de porc, carne de vita, carne de vita, ceapa, ulei,
castraveti murati, piper, boia de ardei iute si sare. Ingrediente: 250
g carne de porc 250 g carne de vita 250 g carne de oaie 3 cepe 100 ml
ulei 1 kg castraveti murati in saramura 1 lingurita rasa piper mozaic 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Miami
23 November 2013
Cokctail
Miami din: suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de zahar, sirop de
menta, lamaie si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 14
cl suc de ananas 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 cl sirop de
menta o felie de lamaie menta proaspata Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »
Read more »
Pasteles sau Tamales
23 November 2013
Pasteles
sau Tamales din: carne de porc, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate,
ardei gras, patrunjel, pesmet, faina de porumb, sare si piper.
Ingrediente: 1,2 carne tocata de porc 250 g sunca de Praga 1 ceapa mare 3
catei de usturoi 2 linguri pasta de tomate 1 ardei gras verde 1
legatura patrunjel 100 g pesmet…
Read more »
Read more »
Placinta cu peste si mirodenii
23 November 2013
O
reteta savuroasa de Placinta cu peste si mirodenii din: urda, coaja de
lamaie, capere, hrean, marar, ceapa verde, peste alb afumat, foi de
placinta, pesmet, file de peste si ou. Ingrediente: 250 g urda coaja de
la 2 lamai 2 linguri capere in saramura, scurse si tocate 1 lingura
hrean ras 1 legatura marar,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ruladă de gutui
23 November 2013
Ruladă
de gutui din: gutui, zahar, stafide, nuci si esenta de rom.
Ingrediente: 1/2 gutui 200 g zahar 100 g stafide 100 g nuci 1 esenta de
rom Mod de preparare: Cureţi gutuile şi le tai cubulete. Pui fructele
la fiert cu apă, atâta cât să le acopere. Când gutuile s-au înmuiat,
pui zahărul şi…
Read more »
Read more »
Terina cu branza si somon
23 November 2013
Terina
cu branza si somon din: branza de vaci, mascarpone, branza de burduf,
crema de branza, lapte, vin, gelatina, marar, morcovi, somon, lamaie,
salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g branza de vaci 200 g
mascarpone 200 g branza de burduf 250 g cema de branza 200 ml lapte 100
ml vin alb 2 pliculete gelatina…
Read more »
Read more »
Friptura cu crusta de mustar si cimbru
23 November 2013
Friptura
cu crusta de mustar si cimbru din: fleica de vaca, mustar cu boabe,
zahar brun, whisky si cimbru. Ingrediente: 1,5 kg fleica de vaca,
curatata putin de grasime 4 linguri mustar cu boabe 1⁄2 lingura zahar
brun 2 linguri whisky 4 ramurele de cimbru Mod de preparare:
Preincalzeste cutorul la semnul 6/200°C. Pune carnea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de vitel la cuptor, ciuperci cu unt si mujdei de usturoi
23 November 2013
O
reteta savuroasa de Pulpa de vitel la cuptor, ciuperci cu unt si mujdei
de usturoi din: pulpa de vitel, ciuperci, unt, usturoi, ierburi de
provence, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente: 1 kg pulpa vitel 1
kg ciuperci 50 g unt 3-4 catei usturoi Ierburi de provence Sare si
piper Sos de…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu iaurt si menta
23 November 2013
Supa
crema de legume cu iaurt si menta din: ceapa rosie, morcovi, pastarnac,
dovleac, cartof, usturoi, mix de condimente ras el hanout, supa de
legume, iaurt, menta, piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie, taiata in 8
cate 300 g de morcovi, pastarnac si dovleac curatat de coaja, toate
taiate in bucati de 2 cm 1 cartof…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Şniţel vânătoresc
23 November 2013
Şniţel
vânătoresc din: muschi de porc, faina, ou, praf de usturoi, boia,
lapte, mustar, pesmet, bacon, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de carne,
unt, sare, piper si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 4 linguri
cu faina 1 ou 1 lingurita cu praf de usturoi 1 lingurita cu boia dulce
1/2 cana cu lapte 2…
Read more »
Read more »
Gulas gustos de pasare
23 November 2013
Gulas
gustos de pasare din: ceapa, ciuperci, piept de curcan, usturoi, sare,
piper, chili, ierburi de provence, ulei, piper verde, smantana, unt,
faina si ketchup. Ingrediente: 150 g ceapă 170 g ciuperci Champignon
(conservă) 800 g piept de curcan 4 căței de usturoi sare piper praf de
chili ierburi de Provence 2 linguri ulei 1 linguriță…
Read more »
Read more »
Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice
23 November 2013
Jambon
la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc,
ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de
mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon
de porc de cca 2,5 kg, dezosat, eventual afumat 50 g radacina de
ghimbir, taiat felii subtiri 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Supă savuroasa de conopidă
23 November 2013
Supă
savuroasa de conopidă din: conopida, morcov, ceapa, cartofi, usturoi,
unt, apa, sare, piper, patrunjel, ulei si crutoane. Ingrediente: 1
conopida 1 morcov 1 ceapa 2 cartofi 3 catei de usturoi 1 cubulet de unt
(cam 1 lingurita) circa 1 l apa sare piper patrunjel verde putin ulei
crutoane de paine si cascaval Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu caramel si aroma de cocos
22 November 2013
Prajiturele
cu caramel si aroma de cocos din: zahar de nuca de cocos, ulei de nuca
de cocos, esenta de vanilie, lapte de cocos, sare, nuca de cocos, fulgi
de nuca de cocos, ciocolata neagra, migdale, unt de caju. Ingrediente:
1 ½ cani de zahar de nuca de cocos ½ ceasca de ulei de…
Read more »
Read more »
Chiftelute de curcan marinate
22 November 2013
Chiftelute
de curcan marinate din: ceapa, usturoi, carne de curcan, smantana,
ketchup, ou, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, bulion,
rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 ceapă 1 cățel de usturoi 500 g carne
de curcan tocată 50 ml smântâna 1 lingură ketchup 1 ou 2 linguri pesmet
2 linguri pătrunjel sare piper 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu legume
22 November 2013
Rulouri
de pui cu legume din: piept de pui, telina, morcovi, cartofi, oua,
faina si amestec crocant. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 tije de
telina 2 morcovi mari 2 cartofi mari 2 oua 3 linguri cu faina amestec
corcant cu mac, sare, piper negru macinat Mod de preparare: Amesteci
bine urmatoarele ingrediente: 100…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu broccoli si porumb
22 November 2013
Salată
de conopidă cu broccoli si porumb din: broccoli, conopida, boabe de
porumb, maioneza, limeta, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 400 g
broccoli 400 g conopida 400 g boabe de porumb conservat 4 linguri
maioneza 1 limeta (lamaie verde) 1 ardei iute sare piper Mod de
preparare: Puneţi la fiert apă cu sare…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc umplut cu mirodenii
22 November 2013
Cotlet
de porc umplut cu mirodenii din: cotlet de porc, salvie, rozmarin,
patrunjel, usturoi, coaja de lamaie, pesmet, ulei de masline, otet de
mere si sare de mare. Ingrediente: un cotlet de porc de cca 1,8 kg
dezosat, cu soriciul crestat 6 frunze de salvie, tocate grosier 2 fire
de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier 1…
Read more »
Read more »
File de salau in prosciutto
22 November 2013
File
de salau in prosciutto din: file de salau, prosciutto de vita, rosii
cherry, ulei de masline, usturoi, salvie, lamaie, vin, zahar brun, sare
si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau 300 g prosciutto de vita 600
g rosii cherry 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 6-7 frunze de
salvie 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu sfeclă roşie şi brânză de capră
22 November 2013
Colţunaşi
cu sfeclă roşie şi brânză de capră din: faina, oua, sare, apa, piureu,
branza de capra, nucsoara si gris. Ingrediente: pentru aluat: 500 g
faina 2 oua 1/2 lingurita sare apa calda pireul obtinut de la o sfecla
rosie coapta pentru umplutura: 250 g branza de capra 1 ou 1 varf cutit
praf de nucsoara…
Read more »
Read more »
Prajitura Pavlova cu visine si lichior
22 November 2013
Prajitura
Pavlova cu visine si lichior din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb,
malai, esenta de vanilie, cacao, visine in alcool, frisca, zahar pudra,
lichior amaretto si biscuiti amaretti. Ingrediente: 4 albusuri 225 g
zahar tos 1 lingurita otet de vin alb 2 lingurite malai 1 lingurita
esenta de vanilie 1 lingura cacao, cernuta Pentru…
Read more »
Read more »