Retete de toamna:
Reteta zilei: Budinca de spaghete cu carne tocata
21 September 2013
Budinca
de spaghete cu carne tocata din: carne tocata, ceapa, usturoi,
ciuperci, pasta de tomate, rosii, sare, cimbru, oregano, busuioc, fulgi
de ardei, spaghete, branza ricotta, parmezan, mozzarella. Ingrediente:
1 pachet de carne tocata (aproximativ 1 kg) 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, tocati 200-300 gr ciuperci feliate 1 cutie pasta de tomate…
Read more »
Read more »
Pilaf de crevete
21 September 2013
Pilaf
de crevete din: crevete, orez, ulei de masline, suc de rosii, ceapa,
sare, piper. Ingrediente: un kilogram de crevete două căni de orez trei
sferturi de cană de ulei de măsline o cană de suc de roşii (de preferat
de casă) o ceapă mare tăiată mărunt sare piper Mod de preparare:
Crevetele se…
Read more »
Read more »
Clatite cu dulceata de coacaze negre
21 September 2013
Clatite
cu dulceata de coacaze negre din: apa minerala, ulei, sare, faina,
dulceata de coacaze negre, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 500 ml apa
minerala 3 linguri de ulei 1 praf de sare faina 1 borcan de dulceata de
coacaze negre ulei pentru prajit zahar pudra Mod de preparare:
Amesteci în apa minerală un praf…
Read more »
Read more »
Budincă de tăiţei cu brânză
21 September 2013
Budincă
de tăiţei cu brânză din: taitei, branza dulce, branza sarata, zahar,
oua, stafide, mere, unt. Ingrediente: 300 g taitei 300 g branza dulce
200 g branza sarata 4 linguri cu zahar 2 oua stafide mere unt Mod de
preparare: Fierbeţi tăiţeii în apă, îi scurgeţi, îi spălaţi cu apă rece
şi puneţi jumătate…
Read more »
Read more »
Minirulada de curcan cu dovleac
21 September 2013
Minirulada
de curcan cu dovleac din: piept de curcan, cas, masline verzi, pesmet,
oua, dovleac, seminte de mustar murate, smantana, iaurt, sare, piper,
ulei de floarea soarelui, patrunjel. Ingrediente: 800 g piept de curcan
200 g cas 100 g masline verzi 100 g pesmet doua oua 600 g dovleac pentru
placinta o lingura cu seminte…
Read more »
Read more »
Inghetata cu prune si parfe de castane
21 September 2013
Inghetata
cu prune si parfe de castane din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt,
lapte, aluat, galbenus, frisca, prune, zahar, scortisoara, cuisoare,
vin, amidon, vanilie, piure de castane, frisca. Ingrediente: blaturi:
120 g unt 120 g zahar 2 oua 230 g faina 1 lingurita praf de copt 80 ml
lapte 450 g aluat de…
Read more »
Read more »
Ghiveci de toamna cu gogosari
21 September 2013
Ghiveci
de toamna cu gogosari din: ceapa, morcovi, ardei, gogosari, rosii,
ulei, sare, orez, bulion, conservant. Ingrediente: 500 g ceapa 700 g
morcovi 1 kg ardei 2,5 kg gogosari 3 kg rosii decojite 650 ml ulei sare
400 g orez fiert separat 400 ml bulion conservant Mod de preparare:
Speli şi cureţi legumele. Căleşti…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu pateu de ficat
21 September 2013
Rosii
umplute cu pateu de ficat din: rosii, pateu de ficat, ou, sare, piper,
marar, salata verde. Ingrediente: 6-8 rosii mijlocii 100 g pateu de
ficat 1 ou fiert tare sare piper macinat marar tocat 1 salata verde
Mod de preparare: Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi căpăcele, le
lăsaţi la scurs. Din pateu…
Read more »
Read more »
Homar fiert cu sos de lamaie
21 September 2013
Homar
fiert cu sos de lamaie din: homar, telina, ulei de masline, lamaie,
sare, piper. Ingrediente: un homar mare o crenguţă de ţelină trei
sferturi de cană cu ulei de măsline două lămâi mari, suculente sare şi
piper alb, după gust Mod de preparare: Homarul se spală şi se astupă
cu o bucăţică de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de legume pentru iarna
21 September 2013
Sos
de legume pentru iarna din: rosii, morcovi, ardei grasi, mere, ardei
chili, ulei, otet, sare, zahar, usturoi. Ingrediente: 7 rosii 10
morcovi 6 ardei grasi rosii 6 mere verzi 5 ardei chili 200 ml ulei 3/4
ceasca otet 2 linguri de sare 150 gr zahar 1 1/2 capatani de usturoi
Mod de…
Read more »
Read more »
Papară dulce cu prune
21 September 2013
Papară
dulce cu prune din: prune, zahar, scortisoara, anason, vin, rom, oua,
zahar vanilat, branza de vaci, gris, lapte, unt. Ingrediente: 500 g
prune 230 g zahar 1 baton de scortisoara 1 anason stelat 150 ml vin rosu
sec 50 g stafide eventual 60 ml rom 3 oua 1 lingura zahar vanilat 400 g
branza…
Read more »
Read more »
Crevete cu feta si rosii
21 September 2013
Crevete
cu feta si rosii din: crevete, feta, ulei de masline, rosii, patrunjel
verde, ceapa, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de crevete
mari 500 g feta o cană şi jumătate de ulei de măsline o cutie mare cu
roşii din conserve sau şase roşii mari, opărite şi descojite o lingură
de pătrunjel verde mărunţit…
Read more »
Read more »
Viţel cu ciuperci si sos
21 September 2013
Viţel
cu ciuperci si sos din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, unt, supa de
carne, smantana, faina, verdeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de
vitel 400-500 g ciuperci 1-2 cepe 25 g unt 1 cana supa de carne sau de
legume 1 ceasca smantana 1 lingurita faina 1 lingura verdeata tocata
(marar si patrunjel)…
Read more »
Read more »
Muraturi asoratate cu otet
21 September 2013
Muraturi
asoratate cu otet din: conopida, castraveti, ceapa, morcovi, ardei
gras, sare, otet. Ingrediente: mix de legume – conopida, castraveti,
ceapa, morcovi, ardei gras 60 gr sare pentru fiecare kg de legume otet
Mod de preparare: Decojeste ceapa si las-o intreaga daca folosesti
salote. Taie restul legumelor in bucati medii. Pune legumele in castron…
Read more »
Read more »
Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca
21 September 2013
Sufleu
de prune cu fulgi de migdale si frisca din: prune, briose, frisca, oua,
lapte, zahar, zahar vanilat, unt, fulgi de migdale, zahar pudra.
Ingrediente: 800 g prune 350 g briose sau felii de cozonac mai vechi 150
g frisca 3 oua 250 ml lapte 75 g zahar 1 lingura zahar vanilat 75 g
unt…
Read more »
Read more »
Piept de porc umplut
20 September 2013
Piept
de porc umplut din: piept de porc cu sorici, ulei, oua, ceapa,
ciuperci, branza de oaie, ardei gras, piper, patrunjel verde, cuisoare,
usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu sorici 100 ml ulei 2
oua 1 ceapa 600 g ciuperci 150 g branza de oaie sau de capra 1 ardei
gras rosu…
Read more »
Read more »
Bruschete cu chutney de ceapă
20 September 2013
Bruschete
cu chutney de ceapă din: bagheta, branza dulce, prosciutto, ceapa
rosie, stafide, zahar, zahar brun, otet de mere, vin, cuisoare, foi de
dafin, scortisoara, sare. Ingrediente: 1 bagheta 100 g branza dulce 100 g
prosciutto pentru chutney: 500 g ceapa rosie 75 g stafide 150 g zahar
150 g zahar brun 350 ml otet…
Read more »
Read more »
Somon cu varză de Bruxelles
20 September 2013
Somon
cu varză de Bruxelles din: cotlete de somon, varza de bruxelles,
fenicul, ceapa, seminte de mustar, limete, sos de soia, sos chili, sare,
piper, ulei, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 cotlete de somon 800 g
varza de Bruxelles doua bucati de fenicul o ceapa o lingura cu seminte
de mustar doua limete doua linguri cu…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciuperci si legume
20 September 2013
Rulada
cu ciuperci si legume din: ciuperci, foi de placinta, snitele de soia,
patrunjel, ceapa, usturoi, morcov, seminte de dovleac, oua, sare, piper,
ulei, sos de rosii. Ingrediente: 500 g ciuperci un pachet foi de
placinta 200 g snitele de soia 200 ml smantana o legatura patrunjel o
ceapa doi catei de usturoi un mrocov…
Read more »
Read more »
Crema de banane
20 September 2013
Crema
de banane din: banane, galbenusuri, zahar pudra, faina, frisca.
Ingrediente: 6 banane 2 galbenusuri 1 pahar cu zahar pudra 1 lingura cu
faina 1 pahar cu frisca Mod de preparare: Curăţaţi bananele, le
zdrobiţi cu o furculiţă până devine pastă. Faceţi o cremă din
gălbenuşuri frecate cu zahărul pudră şi 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placintele cu piersici
20 September 2013
Placintele
cu piersici din: margarina, faina, ou, apa rece, lapte batut, piersici,
zahar brun, amidon, rom, esenta de vanilie, zahar. Ingrediente aluat:
1 1/2 cesti de margarina 3 cani faina 1 ou, batut 5 linguri de apa rece
1 1/2 linguri lapte batut Ingrediente umplutura: 3 piersici, fara
samburi si feliate 1/4 – 1/2…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in sos de rosii
20 September 2013
Piept
de curcan in sos de rosii din: piept de curcan, sare, piper, faina,
rosii cherry, ceapa, capere, patrunjel, ulei de masline, otet balsamic,
supa. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (a 100 g) sare piper 2
linguri faina 300 g rosii cherry 2 cepe 3 linguri capere 1/2 legatura
patrunjel tocat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Porc dulce acrisor pe pat de orez
20 September 2013
Porc
dulce acrisor pe pat de orez din: pulpa de porc, orez basmati, amestec
de legume, muguri de bambus, ciuperci, germeni de fasole, sos de rosii,
amidon, sos de soia, ulei de arahide, zahar brun, cinci arome
chinezesti, piper sichuan, usturoi, ghimbir. Ingrediente: 500 g pulpa de
porc 200 g orez basmati 500 g amestec…
Read more »
Read more »
Burger de curcan cu mozzarella si ruccola
20 September 2013
Burger
de curcan cu mozzarella si ruccola din: mozzarella, ceapa, mustar, ou,
carne de curcan, pesmet, sare, piper de Cayenne, ulei, ruccola, rosii,
chifle, maioneza. Ingrediente: 125 g mozzarella 1 ceapa 1 lingurita
mustar 1 ou 400 g carne de curcan tocata 2-3 linguri pesmet sare piper
de Cayenne 2 linguri ulei 1 mana ruccola…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu varza rosie
20 September 2013
Gogosari
umpluti cu varza rosie din: gogosari, varza rosie, morcovi, conopida,
hrean, otet, apa, zahar, sare, foid e dafin, marar uscat, boabe de
mustar, boabe de piper, ienibahar. Ingrediente: 3 kg gogosari 2 verzi
rosii 500 g morcovi buchetele de conopida hrean 1 l otet 1 l apa 1
lingura zahar 1 lingura de sare…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu ciuperci, porumb si branza de soia
20 September 2013
Ardei
umpluti cu ciuperci, porumb si branza de soia din: ciuperci, ardei
grasi, ceapa, usturoi, broccoli, branza de soia, sare, piper, ulei,
orez, porumb. Ingrediente: 500 g ciuperci taiate pe lung 6 ardei grasi 1
ceapa tocata 3-4 catei de usturoi pisati 3 buchetele de broccoli 1
ardei verde taiat cubulete 100 g branza de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghetti cu ragu alla napoletana
20 September 2013
Reteta
de spaghetti cu ragu alla napoletana raspunde tuturor iubitorilor de
paste pentru ca pune in evidenta aroma ingredientelor folosite. Fiecare
zona din Italia are propriul ragu, denumire generica a sosurilor
italiene pe baza de carne pentru paste. Ragu alla napoletana este
specific orasului Napoli si se serveste in primul rand cu spaghetti.
Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa cu ciuperci si fasole verde
20 September 2013
Supa
delicioasa cu ciuperci si fasole verde din: ciuperci, morcov, ceapa,
conopida, supa de legume, sare, piper, usturoi, ulei, boia iute, fasole
verde, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g ciuperci taiate pe lung 1
morcov dat prin razatoare 1 ceapa tocata 3-4 buchetele de conopida 2
cani supa de legume sau apa fierbinte sare piper usturoi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu legume
20 September 2013
Piept
de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, amestec de
condimente, ceapa rosie, dovlecei, ardei grasi rosii, menta, iaurt,
usturoi, sare, piper, zahar, suc de lamaie, fulgi de ardei. Ingrediente:
500 g piept de curcan 4 linguri ulei de masline 2 linguri amestec de
condimente pentru carne de pasare 2 cepe…
Read more »
Read more »
Salata de mere si pere cu rozmarin
20 September 2013
Salata
de mere si pere cu rozmarin din: mere, pere, zahar, apa, rozmarin,
frunze de dafin. Ingrediente: 8 mere 8 pere 200 g zahar 200 ml apa 2
crengute de rozmarin 2 frunze de dafin Mod de preparare: Puneţi
zahărul cu apa la fiert şi când amestecul începe să clocotească,puneţi
în vas rozmarinul şi…
Read more »
Read more »
Bruschete cu naut si romzarin
20 September 2013
Bruschete
cu naut si romzarin din: franzela, naut, ceapa, usturoi, rosii, boia
dulce, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 franzela 1 cutie cu
naut 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 cutie cu rosii decojite 1 lingurita cu
boia dulce rozmarin ulei sare piper Mod de preparare: Pune năutul la
fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si cuisoare
20 September 2013
Tarta
cu prune si cuisoare din: unt, faina, zahar brun, galbenusuri, sare,
lapte, pesmet, prune, zahar brun, cuisoare, rachiu de prune, fulgi de
migdale. Ingrediente: blat: 150 g unt 250 g faina 50 g zahar brun 2
galbenusuri 1 praf sare 1-3 linguri lapte topping: 3 linguri pesmet 1,2
kg prune 50 g zahar brun…
Read more »
Read more »
Bruschete cu usturoi, rosii si masline
20 September 2013
Bruschete
cu usturoi, rosii si masline din: paine, rosii, usturoi, masline, ulei
de masline, oregano, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 8 felii de
paine 4 rosii 4 catei de usturoi 1 lingura cu masline rondele 3 linguri
cu ulei de masline oregano sau busuioc parmezan sare piper Mod de
preparare: Taie roşiile mărunt, în cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti in saramura
20 September 2013
Castraveti
deliciosi murati in saramura din: castraveti, marar, apa, sare,
usturoi. Ingrediente: 1 kg castraveti 6 crengute de marar proaspat 1
litru apa calduta 3 linguri de sare 10 catei de usturoi Mod de
preparare: Se spala si se taie capetele de la castraveți. Clatiti
mararul si usturoiul. Puneti mararul, castravetii si…
Read more »
Read more »
Crema de pui cu porumb
20 September 2013
Crema
de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, usturoi, boabe de
porumb, supa de legume, cognac, sos de rosii, malai, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 2 catei de
usturoi 200 g boabe de porumb fiert 1,5 litri supa de legume 2 linguri
cognac 3…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu sardine si parmezan
20 September 2013
Vinete
umplute cu sardine si parmezan din: vinete, untdelemn, sardine,
usturoi, ardei iute, apa, parmezan, mozzarella, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 2 vinete de dimensiune mijlocie 2-3 linguri
untdelemn 1 conserva sardine in sos de rosii 2 catei de usturoi 1 ardei
iuti mici uscati 100 ml apa calda 4 linguri parmezan ras 6…
Read more »
Read more »
Tocanita de ardei cu ceapa
20 September 2013
Tocanita
de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei iute,
sare. Ingrediente: 8 cepe 8 ardei grasi 8 rosii 4 linguri ulei 1 ardei
iute sare Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele.
Curăţaţi ardeii, eliminaţi cotorul şi seminţele şi tăiaţi-i în cubuleţe.
Decojiţi sau nu, după plac, roşiile…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si scortisoara
20 September 2013
Tarta
cu prune si scortisoara din: prune, faina, zahar, scortisoara, unt,
zahar vanilat, praf de copt, oua, iaurt. Ingrediente: topping: 700 g
prune crusta crocanta: 200 g faina 100 g zahar 1/2 lingurita scortisoara
macinata 100 g unt blat: 180 g unt 180 g zahar 1 lingura zahar vanilat 3
oua 400 g faina 1…
Read more »
Read more »
Bruschete cu salata si parmezan
20 September 2013
Bruschete
cu salata si parmezan din: paine, usturoi, rosii, busuioc, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, ierburi aromatice, sare. Ingrediente: 1 paine
neagra 5 catei de usturoi 6 rosii 1 legatura de busuioc 1 ceapa 1 ardei
gras ulei de masline otet cu ierburi aromatice sare Mod de preparare:
Taie pâinea în felii grosuţe…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume cu măsline
20 September 2013
Mâncare
de legume cu măsline din: ciuperci, masline, ardei grasi, ardei iute,
rosii, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, rozmarin, ulei
de floarea soarelui, sare, piper, iaurt, menta. Ingrediente: 500 g
ciuperci 200 g masline 4 ardei grasi un ardei iute 4 rosii un dovlecel
doua cepe rosii 4 catei de usturoi o lingura…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb, ceapa rosie si avocado
20 September 2013
Salata
cu porumb, ceapa rosie si avocado din: porumb, rosii, ardei, avocado,
ardei iute, coriandru, zeama de lime, branza feta. Ingrediente: 4
stiuleti de porumb 2 rosii cu codita, tocate 1 ardei rosu, curatat de
semitne 1 avocado, curatat de coaja si de sambure si tocat 1 ardei iute
jalapeno, curatat de seminte si tocat…
Read more »
Read more »
Vinete coapte în saramură
20 September 2013
Vinete
coapte în saramură din: vinete, ardei iute, ceapa, ceapa verde,
usturoi, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 1 ardei iute 8
cepe albe mici 2-3 fire ceapa verde 3 catei de usturoi 2 legaturi
patrunjel 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi
grătarul. Il ungi cu grăsime şi-l laşi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu pui si legume
20 September 2013
Tortilla
cu pui si legume din: piept de pui, ulei de masline, suc de limeta,
fulgi de ardei rosu, chimen, usturoi, praf de chili, piper, ceapa rosie,
ceapa, ardei, tortilla. Ingrediente: 4 bucati piept de pui dezosat 2
linguri ulei de masline 1 lingura suc proaspat de limeta 1/2 lingurita
fulgi de ardei rosu…
Read more »
Read more »
Supă din carne de pui cu zdrenţe de ou
20 September 2013
Supă
din carne de pui cu zdrenţe de ou din: pui, morcov, ceapa, telina,
sare, ou, verdeata, faina, ulei. Inrgediente: 1 pui mare 1 morcov 2 cepe
1 telina 1 ou sare verdeata 2 linguri cu faina 1 lingura cu ulei Mod
de preparare: Curăţaţi puiul, îl treceţi prin flacără, îl goliţi, îl
spălaţi…
Read more »
Read more »
Vinete cu scordolea
20 September 2013
Vinete
cu scordolea din: vinete, cartofi, rosii, ulei, miez de nuca, usturoi,
patrunjel verde, otet de mere, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 500 g
cartofi 1 kg rosii 150 ml ulei 20 miezuri de nuca 10 catei de usturoi 2
legatura patrunjel verde 1-2 linguri otet de mere sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Shake de portocala
20 September 2013
Shake
de portocala din: suc natural de portocale, lapte, frisca, galbenusuri,
zahar pudra, portocala, coaja de portocala. Ingrediente: 400 ml suc
natural de portocale 400 ml lapte 200 ml frisca 5 galbenusuri 120 g
zahar pudra felii de portocala coaja de portocala Mod de preparare:
Sucul de portocale se amesteca cu galbenusurile, apoi se…
Read more »
Read more »
Salata de quinoa cu alune, piersici si menta
20 September 2013
Salata
de quinoa cu alune, piersici si menta din: quinoa, piersici, alune de
padure, menta, patrunjel, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de
lamaie. Ingrediente: 100 g quinoa 3 piersici sau nectarine, sau 6 caise
taiate in cubulete 50 g alune de padure prajite, tocate mare cate 1 mana
de menta si patrunjel, tocate…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu grau
20 September 2013
Supa
de rosii cu grau din: rosii in bulion, boabe de grau, ceapa, morcov,
telina, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g rosii in
bulion 150 g boabe de grau 1 ceapa 1 morcov 1 telina 2 catei de usturoi 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Alegeti grâul şi
puneţi-l la fiert…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu ricotta si limoncello
19 September 2013
Tarta
cu ricotta si limoncello din: ricotta, oua, zahar, faina, sare, coaja
de lamaie, limoncello, zahar pudra, fructe confiate. Ingrediente: 600g
ricotta 6 oua 100g zahar 50g faina 1 varf de cutit sare coaja rasa de
la o lamaie 1 pahar mic de limoncello pentru decor: zahar pudra fructe
confiate Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Şalău cu morcovi
19 September 2013
Şalău
cu morcovi din: trunchiuri de salau, morcovi, ceapa, usturoi, miere,
vin alb, portocale, lamaie, pudra de curry, sare, piper, ulei de
masline, patrunjel, tarta de malai, smanatna. Ingrediente: 4 trunchiuri
de salau un kg morcovi 3 cepe 4 catei de usturoi o lingura de miere 500
ml vin alb sec doua portocale o lamaie…
Read more »
Read more »
Omleta cu sos de rosii
19 September 2013
Omleta
cu sos de rosii din: rosii, zahar, busuioc verde, oua, ulei de masline,
mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 1 lingura zahar 3-4
fire busuioc verde 8 oua 4 linguri ulei de masline 200 g branza
mozzarella sau cas proaspat sare piper Mod de preparare: Tăiaţi
roşiile în sferturi şi puneţi-le într-o…
Read more »
Read more »
Prajitura cu physalis
19 September 2013
Prajitura
cu physalis din: faina, drojdie, zahar tos, oua, lapte dulce, unt,
sare, zahar vanilinat, ghimbir, physalis, miere, frisca, menta.
Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie 50 g zahar tos 4 oua 100 ml lapte
dulce 150 g unt un sfert de lingurita cu sare doua pliculete zahar
vanilinat o lingurita cu ghimbir confiat…
Read more »
Read more »
Biftec corsican cu legume
19 September 2013
Biftec
corsican cu legume din: muschi de vaca, ulei, otet, sare, usturoi,
verdeata, cartofi natur, mustar. Ingrediente: 6 felii muschi de vaca 1
ceasca de ulei 1 lingura cu otet sare usturoi verdeata tocata cartofi
natur mustar Mod de preparare: Spălaţi muşchiul, îl ştergeţi cu un
prosop curat, îl tăiaţi felii groase (aveţi nevoie…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci şi conopidă
19 September 2013
Pui
cu ciuperci şi conopidă din: piept de pui, ciuperci, conopida, ceapa,
usturoi, cimbru, ghimbir, amidon alimentar, ulei de masline, sos de
soia, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: doi piepti de pui 500 g
ciuperci 500 g conopida 3 cepe 8 catei de usturoi 5 g cimbru 10 g
ghimbir ras 400 ml lapte de soia…
Read more »
Read more »
Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi
19 September 2013
Tocanita
de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, dovlecei, rosii tocate, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 3
dovlecei, taiati in cuburi 2 conserve de 400 g de rosii tocate 1
legatura mica de busuioc, rupt 25 g de…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu ceapa si gogonele
19 September 2013
Carne
de porc cu ceapa si gogonele din: gogonele acre, carne de porc, ceapa,
ulei, faina, bulion, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 600 g
gogonele acre 800 g carne de porc 6 cepe mari 100 ml ulei 1 lingura
faina 2 linguri bulion 1-2 foi de dafin sare piper Mod de preparare:
Căliţi…
Read more »
Read more »
Piersici murate in otet cu scortisoara
19 September 2013
Piersici
murate in otet cu scortisoara din: zahar, otet alb, scortisoara,
cuisoare, piersici. Ingrediente: 4 cani zahar 2 cani otet alb 4 bete
scortisoara 15 cuisoare intregi 1.8 kg piersici proaspete Mod de
preparare: Decojeste piersicile, taie-le si scoate samburele. Pune
intr-o cratita zaharul si otetul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, adauga
scortisoara si…
Read more »
Read more »
Pere delicioase in ciocolata
19 September 2013
Pere
delicioase in ciocolata din: vin alb, ciocolata cu lapte, zahar, unt,
pere. Ingrediente: 100 ml vin alb 400 g ciocolată cu lapte 100 g zahăr
50 g unt 6 pere Mod de preparare: Se spală perele, se curăţă de coajă
şi cu un cuţit ascuţit se îndepărtează cotorul cu seminţe, lăsându-se
fructele întregi.…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu telina
19 September 2013
Mancare
de cartofi cu telina din: cartofi, ceapa, telina, foi de dafin, boia,
faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g ceapa 1 telina
2 foi de dafin 1 lingurita boia 1 lingura faina 100 ml ulei sare piper
Mod de preparare: Puneţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe într-o
cratiţă, acoperiţi-i…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume si sos Bechamel
19 September 2013
Piept
de pui cu legume si sos Bechamel din: piept de pui, mustar, amestec de
condimente pentru pui, lamaie, conopida, broccoli, bacon, unt, smantana,
faina, cascaval, lapte, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 2 linguri mustar 1 lingurita amestec de condimente pentru pui 1/2
lamaie 1 conopida mica 200 g broccoli 200 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitele de pui cu invelis crocant din fulgi de porumb
19 September 2013
Reteta
originala de Crispy Strips este bineinteles secreta, dar putem si noi
sa realizam in casa snitele de pui cu invelis crocant asemanatoare celor
de la KFC. Cu ingrediente naturale, snitelele propuse de noi vor iesi
la fel de crispy si de bune cum sunt cele ale colonelului.
Ingrediente: 600 gr piept de pui…
Read more »
Read more »
Prune murate cu ghimbir si ardei iute
19 September 2013
Prune
murate cu ghimbir si ardei iute din: prune, ghimbir macinat, ardei
iute, cuisoare, scortisoara, sare, zahar, otet. Ingrediente: 1,5 kg
prune 15 g ghimbir macinat 2 ardei iuti tocati marunt 5 g cuisoare un
praf de scortisoara un praf de sare 400 g zahar 500 ml otet Mod de
preparare: Speli fructele si…
Read more »
Read more »
Cozonac cu carne de porc
19 September 2013
Cozonac
cu carne de porc din: carne tocata de porc, morcov, radacina de
patrunjel, ceapa rosie, franzela, cartof, oua, margarina, condiment din
legume uscate, boia dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: 300 g carne
tocata de porc sau amestec 1 morcov mare 1 raadcina de patrunjel 1
ceapa mare rosie 1 felie de franzela 1 cartof…
Read more »
Read more »
Creşterea imunităţii (cel mai important pas pentru o sănătate de fier)
19 September 2013
Mecanismul
de apărare a organismului în faţa atacului agenţilor patogeni, precum
virusuri, bacterii, ciuperci microscopice, protozoare, paraziţi,
veninuri şi toxine, poartă numele de sistem imunitar, fără de care am fi
mult mai vulnerabili şi fragili în faţa factorilor externi. Imunitatea
este, pe de o parte înnascută, pe de alta, dobândită de-a lungul vieţii,
apărarea pe…
Read more »
Read more »
Prajitura de dovlecei cu zmeura si mure
19 September 2013
Prajitura
de dovlecei cu zmeura si mure din: dovlecei, oua, faina, lapte, zahar
pudra, coaja de lamaie, zmeura, mure, unt. Ingrediente: 600 g zucchini
sau dovlecei obisnuiti 3 oua 150 g faina 150 ml lapte 150 g zahar pudra 2
plicuri zahar vanilat sau coaja de lamaie 150 g zmeura, mure sau afine
50 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu legume si zeama de varza
19 September 2013
Ciorba
de peste cu legume si zeama de varza din: peste, ceapa, morcov,
radacina de pastarnac, ardei gras, telina, rosii, zeama de varza, orez,
praz, marar, lesutean, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
limeta. Ingrediente: 600 g peste o ceapa un morcov o radacina de
pastarnac doi ardei grasi o telina mica 4 rosii…
Read more »
Read more »
rdei gras murat cu ceapa si coriandru
19 September 2013
Ardei
gras murat cu ceapa si coriandru din: ardei gras, ceapa verde, otet din
vin alb, coriandru, zahar, sare, patrunjel. 1 ardei gras, rosu 1 ardei
gras, galben 1 legatura ceapa verde 125 ml otet din vin alb 125 ml apa
fiarta 1 1/2 lingurite coriandru 1 1/2 lingurita zahar 1/4 lingurita
sare 1/4 cana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi cu smantana si carne tocata
19 September 2013
Supa
de cartofi cu smantana si carne tocata din: carne tocata, ceapa,
usturoi, smantana, salata creata, apa, bulion, cartofi, ulei de masline.
Ingrediente: 500gr carne tocata 1 ceapa 1 capatana usturoi 1 cana
smantana 1/4 salata creata 3 litri de apa 2 linguri bulion 3 cartofi
ulei de masline Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu dovleac şi şvaiţer
19 September 2013
Colţunaşi
cu dovleac şi şvaiţer din: faina, oua, ceapa, dovleac de palcinta,
seminte de in, svaiter, ceapa, faina, branza de vaci, lapte, curry,
sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g faina doua oua doua
cepe 500 g dovleac de placinta doua linguri cu seminte de in 300 g
svaiter o ceapa alba o lingura…
Read more »
Read more »
Paste cu fructe şi sos
19 September 2013
Paste
cu fructe şi sos din: tagliatelle, migdale, alune de padure, struguri
rosii, coacaze rosii, zahar brun, portocale, coniac, cuisoare,
scortisoara, boia iute, frisca, menta, fistic. Ingrediente: 400 g
tagliatelle 100 g migdale 50 g alune de padure 500 g struguri rosii 200 g
coacaze rosii 200 g zahar brun doua portocale 75 ml coniac…
Read more »
Read more »
Dovlecei murati cu otet din cidru si turmeric
19 September 2013
Dovlecei
murati cu otet din cidru si turmeric din: dovlecei, ceapa, sare, apa,
otet din cidru, zahar, praf de mustar, seminte de mustar, turmeric.
Ingrediente: 6 dovlecei , taiati fasii subtiri 1 ceapa maruntita 2
linguri sare 6 cani apa rece 500 ml otet din cidru 215 gr zahar 1 1/2
lingurita praf de mustar…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu fasole si rosii
19 September 2013
Ostropel
de pui cu fasole si rosii din: ulei de masline, ceapa, ciocanele de
pui, supa de pui, usturoi, cimbru, fasole, ardei iute, malai, parmezan,
unt, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe mici,
feliate fin 4 ciocanele de pui 300 ml supa de pui 2 catei mari de
usturoi, curatati de coaja,…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carnati de porc si ardei
19 September 2013
Tocanita
cu carnati de porc si ardei din: ardei grasi, carnati de porc, ceapa,
rosii, usturoi, salvie, sos de rosii, bulion de rosii, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 3 ardei rgasi rosii, curatati si taiati felii 400 g
carnati de porc 1 ceapa tocata marunt 400 g rosii, curatate de coaja si
de seminte 2 catei…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel la tava
19 September 2013
Friptura
de vitel la tava din: pulpa de vitel, unt, alune, rozmarin, vin, sare,
piper. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel un pachet unt 200 g alune
macinate o lingura rozmarin 2 crengute rozmarin 200 ml vin alb sare
piper Mod de preparare: Carnea se taie pentru a se obtine o foaie cat
mai…
Read more »
Read more »
Milkshake cu mere si vanilie
19 September 2013
Milkshake
cu mere si vanilie din: mere, zahar pudra, galbenusuri, lichior de
vanilie, lapte. Ingrediente: 800 g mere 200 g zahar pudra 2 galbenusuri
100 ml lichior de vanilie 1 l lapte Mod de preparare: Se curata merele
si se dau prin razatoare, apoi se mixeaza. Se adauga zaharul,
galbenusurile, apoi lichiorul si lapte.…
Read more »
Read more »
Tort de clatite cu ciuperci, spanac si branza
19 September 2013
Tort
de clatite cu ciuperci, spanac si branza din: oua, lapte, faina, sare,
ulei, ciuperci, unt, ceapa, patrunjel, spanac, branza de oaie, smantana,
chimen, cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 500 ml lapte sau
sifon 250 g faina 1 praf de sare 3 linguri ulei pentru umplutura de
ciuperci: 500 g ciuperci 50 g unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dressing aromat
19 September 2013
Dressing
aromat din: oregano, patrunjel, praf de usturoi, praf de ceapa, zahar,
ardei rgas uscat, piper, busuioc, cimbru, sare, apa, otet, ulei.
Ingrediente: 2 linguri de oregano uscat 1 lingura patrunjel uscat 1
lingura praf de usturoi 1 lingura praf de ceapa 1 lingura de zahar 1
lingura mix de ardei gras uscat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Carnati prajiti in bere
19 September 2013
Carnati
prajiti in bere din: carnati, bere, ulei. Ingrediente: 4 carnati dupa
gust 200 ml bere 2 linguri ulei Mod de preparare: Cârnaţii se
crestează şi se pun să se prăjească în ulei încins. Când încep să se
rumenească bine, se adaugă berea, se pune capac şi se lasă la fiert 10
minute maximum,…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu peste
19 September 2013
Salata
de spanac cu peste din: spanac, sardele, ulei de masline, lamaie, mar
verde, sare, marar, ceapa, oua. Ingrediente: 500 g spanac 2 cutii
sardele din conserva 2 linguri cu ulei de masline 1 lamaie 1 mar verde
sare 4 fire de marar 1 ceapa 2 oua Mod de preparare: Curatati spanacul
frunza cu…
Read more »
Read more »
Gem de morcovi cu lamaie si portocala
19 September 2013
Gem
de morcovi cu lamaie si portocala din: morcovi, suc de lamaie, coaja de
lamaie, suc de portocala, coaja de portocala, seminte de cardamom,
zahar, pectina. Ingrediente: 500 grame morcovi tocati sucul si coaja
rasa de la 3 lamai sucul si coaja rasa de la 1 portocala 1 lingurita
seminte de cardamom 1 kg zahar…
Read more »
Read more »
Salata cu mazare, paste si sunca
19 September 2013
Salata
cu mazare, paste si sunca din: mazare, paste, sunca, rosii.
Ingrediente: o cutie mica de mazare 200 g paste 4-5 felii sunca 6-8
rosii Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu sare si,
între timp, mazărea se spală de apa în care a fost conservată. Se gustă
pentru a…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei gras murat
18 September 2013
Ardei
gras murat din: ardei, ceapa, rosii, zahar, otet, sare, ulei vegetal,
frunze de dafin, usturoi. Ingrediente: 20 ardei rosii 2 cepe 15 rosii
3/4 cesti de zahar 1/2 cani otet 2 linguri de sare 2 cesti de ulei
vegetal 10 frunze de dafin 6 catei de usturoi, taiat felii subtiri Mod
de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu conopida
18 September 2013
Ciorba
cu conopida din: conopida, ardei capia, gogosari, usturoi, ceapa, boia
dulce, sare, piper, ulei, apa, suc de rosii, bors. Ingrediente: 400 g
conopida 1 ardei capia 2 gogosari 3 catei de usturoi 1 legatura de ceapa
20 g boia dulce sare piper 100 ml ulei 4 l apa 1 l suc de rosii 700…
Read more »
Read more »
Minitarte cu rubarba
18 September 2013
Minitarte
cu rubarba din: aluat, rubarba, unt, miere, fistic. Ingrediente: un
pachet aluat foitaj 10 tulpini rubarba 200 g unt 200 g miere 100 g
fistic macinat Mod de preparare: Aluatul se aşază pe masa presărată cu
un praf de făină si se întinde puţin cu sucitorul. Apoi, se taie în
pătrate. Mierea si…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciuperci, cascaval si smantana
18 September 2013
Tarta
cu ciuperci, cascaval si smantana din: ciuperci, aluat, smantana, oua,
cascaval, ulei. Ingrediente: 200 g ciuperci proaspete un pachet aluat
foitaj 300 ml smantana 23 oua 200 g cascaval o lingura ulei Mod de
preparare: Se desface aluatul din ambalaj, se lasă la decongelat şi,
între timp, se spală bine ciupercile si se…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu legume si ciuperci
18 September 2013
Muşchi
de vită cu legume si ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, ardei
capia, vin rosu, frunza de dafin, telina, ceapa rosie, usturoi, sos de
soia, otet, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 800 g muschi de
vita 500 g ciuperci 4 ardei capia copti 500 ml vin rosu o frunza de
dafin o telina mica o…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu morcovi si cartofi
18 September 2013
Supa
de peste cu morcovi si cartofi din: peste, morcov, ardei gras, cartofi,
orez, ulei, sare. Ingrediente: capatani, cozi si burta de peste un
morcov un ardei gras rosu 5 cartofi 6 linguri orez 2 linguri ulei sare
Mod de preparare: In ulei incins, in oala de fiert supa, se pun
morcovii rasi si…
Read more »
Read more »
Despre miere
18 September 2013
Deşi
considerat un aliment banal ale cărui proprietăţi excepţionale pentru
sănătate şi frumuseţe sunt, pe nedrept, neglijate, mierea nu ar trebui
să lipsească de pe masa nimănui. Datorită conţinutului mare de
antioxidanţi, se crede despre miere ca întăreşte sistemul imunitar,
conferă energie organismului, vindecă afecţiunile pielii, grăbeşte
refacerea ţesuturilor, are efect antibacterian, iar la capitolul…
Read more »
Read more »
Clatite cu carne de pui
18 September 2013
Clatite
cu carne de pui din: clatite, piept de pui, rosii, ardei, ceapa,
usturoi, cascaval, pasta de tomate, oregano, boia dulce, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 16 clatite simple un piept de pui mare 8 rosii 2
ardei 4 cepe 6 catei de usturoi 200 g cascaval 200 g pasta de tomate 2
lingurite oregano 4…
Read more »
Read more »
Salata cu taitei din orez si carne de crab
18 September 2013
Salata
cu taitei din orez si carne de crab din: taitei de orez, dovlecel,
carne de crab, castravete, ardei iute, ceapa verde, frunze de coriandru,
frunze de menta, otet din vin de orez, sos de soia, ulei de susan,
zahar brun, coaja de lime, zeama de lime. Ingrediente: 100 g de taitei
subtiri din orez…
Read more »
Read more »
Pastarnac cu branza
18 September 2013
Pastarnac
cu branza din: pastarnac, branza gorgonzola, unt. Ingrediente: 4 bucati
pastarnac 200 g branza Gorgonzola o lingura unt Mod de preparare:
Pastarnacul se curata de coaja, se taie bastonase subtiri, care se pun
la fiert pentru 30 de minute. Intre timp, vasul de copt se unge cu unt,
iar branza se sfarama usor,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita marinata
18 September 2013
Friptura
de vita marinata din: friptura de vita, sos de soia, zahar, apa, ulei
de susan, vin, usturoi, seminte de susan, piper, ceapa verde.
Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 1/2 cana sos de soia 1/2 cana de
zahar 1/2 cana de apa 1/4 ceasca ulei de susan 1/4 ceasca sake sau vin
alb…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cremă de cocos
18 September 2013
Ruladă
cu cremă de cocos din: biscuiti, lapte, cacao, esenta de rom, ciocolata
de menaj, zahar, fulgi de nuca de cocos, banane. Ingrediente: 500 g
biscuiti populari 200 ml lapte 2-3 linguri cacao 1 fiola esenta de rom
100 g ciocolata de menaj circa 100 g zahar pentru crema: 200 g unt 100 g
fulgi…
Read more »
Read more »
Rulouri de vita cu sos de cimbru
18 September 2013
Rulouri
de vita cu sos de cimbru din: muschi de vita, vin alb, otet, ulei,
seminte de floarea soarelui, unt, cimbru verde, sare, piper.
Ingrediente: 4 felii muschi de vita 200 ml vin alb 1 lingura otet 2
linguri ulei 200 g seminte de floarea soarelui decojite 4 linguri unt 2
legaturi cimbru verde sare…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu gulioare
18 September 2013
Bors
de pui cu gulioare din: pui, gulioare, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, ardei gras, leustean, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 5
gulioare 2 cepe 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 ardei gras 1 legatura
leustean 1 l bors sare piper Mod de preparare: Curăţaţi puiul,
spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi potrivite. Puneţi-I…
Read more »
Read more »
Blinii cu piure şi creveţi
18 September 2013
Blinii
cu piure şi creveţi din: creveti, broccoli, faina, lapte, smantana,
oua, creveti, vin, ceapa, usturoi, unt, curry, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, marar, limeta. Ingrediente: 700 g creveti 300 g broccoli
40 g faina 150 ml lapte 100 ml smantana doua oua 300 g creveti 150 ml
vin alb sec o ceapa doi…
Read more »
Read more »
Salata de oua cu lesutean
18 September 2013
Salata
de oua cu lesutean din: oua, castraveti, mustar dulce, ulei de masline,
leustean, lamaie, sare, rosie. Ingrediente: 4 oua 2 castraveti tineri 2
linguri cu mustar dulce 2 linguri cu ulei de masline 6-8 tije de
leustean tanar 1/2 lamaie sare 1 rosie Mod de preparare: Faceţi o
salată de castraveţi tineri: spălaţi…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan cu pastarnac
18 September 2013
Friptura
de curcan cu pastarnac din: piept de curcan, unt, cimbru, pastarnac,
vin, sare, piper. Ingrediente: o bucata piept de curcan 100 g unt o
lingura cimbru 4 bucati pastarnac 100 ml vin sare piper Mod de
preparare: Carnea se taie în aşa fel încât să se obţină o foaie întinsă.
Se unge o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de vinete cu legume si masline
18 September 2013
Salata
de vinete cu legume si masline din: vanata, usturoi, coriandru, ceapa,
ardei rosu, rosie, ardei iute, pesmet, suc de lamaie, ulei de masline,
masline. Ingrediente: 1 vanata 2 catei de usturoi cateva crengute de
coriandru sau patrunjel 1/2 ceapa 1/2 ardei rosu 1 rosie 2 ardei iuti
rosii 1/2 ceasca pesmet sucul de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu naut
18 September 2013
Ciuperci
cu naut din: ciuperci, soia granulata, linte, oua, ceapa, usturoi,
morcov, cartof, masline, cascaval, sos de ardei dulce, miez de nuca,
sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci mai mari 100 g
soia granulata 150 g linte doua oua doua cepe 4 catei de usturoi un
morcov un cartof 100 g masline feliate…
Read more »
Read more »
Galuste cu sos de rodie
18 September 2013
Galuste
cu sos de rodie din: gris, oua, lapte, apa, rodii, amidon, portocale,
scortisoara, unt, sare, zahar tos, bicarbonat de sodiu, seminte de mac,
susan. Ingrediente: 200 g gris doua oua un litru lapte 500 ml apa doua
rodii o lingura cu amidon doua portocale o lingurita cu scortisoara 70 g
unt nesarat un sfert…
Read more »
Read more »
Mâncare de mazăre cu carne
18 September 2013
Mâncare
de mazăre cu carne din: carne de porc, mazare, linte, ceapa, usturoi,
ardei gras, morcovi baby, frunza de dafin, sos de soia, ulei, sare,
piper, cimbru, scortisoara. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g
mazare 150 g linte doua cepe 6 catei de usturoi doi ardei grasi 300 g
morcovi baby o frunza…
Read more »
Read more »
Carnati cu fenicul, ardei iute si fasole
18 September 2013
Carnati
cu fenicul, ardei iute si fasole din: ulei de masline, carnati, ceapa,
fenicul, usturoi, ardei iute, seminte de fenicul, faina, vin, supa de
pui, fasole verde, boabe de fasole verde, mazare, crema fraiche,
patrunjel, busuioc, paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 12
carnati de calitate 1 ceapa mica, tocata 1 bulb de fenicul,…
Read more »
Read more »
Supa crema de pastarnac
18 September 2013
Supa
crema de pastarnac din: pastarnac, cartofi, usturoi, margarina, boia,
sare. Ingrediente: 300 g pastarnac 4 cartofi 2 catei de usturoi o
lingura margarina un praf boia dulce sua iute sare Mod de preparare:
Se razuie si se spala pastarnacul care se taie apoi in rondele subtiri.
La fel, se curata cartofii si se…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne de pui, parmezan si mascarpone
18 September 2013
Lasagna
cu carne de pui, parmezan si mascarpone din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, piept de pui, faina, supa de pui, mascarpone, pesto, busuioc,
dovleac placintar, nucsoara, foi de lasagna, parmezan, lapte, seminte de
pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2 catei de
usturoi, zdrobiti 4 bucati piept de pui fara…
Read more »
Read more »
Tartine cu ansoa si sos de soia
18 September 2013
Tartine
cu ansoa si sos de soia din: broccoli, spanac, ceapa verde, maioneza,
smantana, oua, usturoi, ansoa in ulei, capere, cartofi, sare, piper,
salata verde, paine prajita, otet balsamic, sos de soia. Ingrediente:
200 g broccoli 100 g spanac o legatura ceapa verde 100 ml maioneza 100
ml smanana 4 oua doi catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Milkshake cu prune
18 September 2013
Milkshake
cu prune din: prune, zahar pudra, tuica de prune, apa minerala, lapte.
Ingrediente: 800 g prune 150 g zahar pudra 50 ml tuica de prune 300 ml
apa minerala 1 l lapte Mod de preparare: Fructele bine coapte se
curata de coaja si samburi si se mixeaza. Se adauga zaharul, tucica, apa
minerala…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu perisoare si verdeata
18 September 2013
Ciorba
de vita cu perisoare din: carne tocata, piept de vita, morcov,
radacina de patrunjel, otez, ceapa, cartofi, ou, bors, sare, ulei,
verdeata. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 400 g piept de vita 1
morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri cu orez 2 cepe 2 cartofi 1 ou
500 ml bors sare ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Morcovi murati in otet
18 September 2013
Morcovi
murati in otet din: morcovi, marar, apa, otet, zahar, usturoi, seminte
de marar, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi, curatati si taiati fasii
sau felii 2 fire de marar proaspat 3 ¾ cani apa 3 cesti de otet ½ cana
de zahar 5 catei de usturoi, zdrobiti ¼ cana seminte de marar ¼ cana…
Read more »
Read more »
Supa de zarzavat cu morcovi si orez
18 September 2013
Supa
de zarzavat cu morcovi si orez din: cartofi, morcovi, gulioara, ceapa,
telina, varza, patrunjel verde, frunze de telina, ulei, orez, smantana,
sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 2 morcovi 1 gulioara 1 ceapa 1/2
telina 1/4 varza 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de telina
2 linguri ulei 2 linguri orez smantana, optional…
Read more »
Read more »
Piept de vitel cu fasole verde
18 September 2013
Piept
de vitel cu fasole verde din: piept de vitel, unt, fasole verde, ceapa,
faina, suc de rosii, supa de zarzavat, marar, sare, piper. Ingrediente:
700 g piept de vitel 100 g unt 600 g fasole verde 3 cepe 1 lingura
faina 4 linguri suc de rosii 1,5 l supa de zarzavat 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu ananas
18 September 2013
Placinta
delicioasa cu ananas din: unt, zahar, esenta de rom, ananas, foitaj,
ou. Ingrediente: 30 g unt 50 g zahăr esență de rom 1 ananas 1 pachet
foitaj 1 ou Mod de preparare: Se curăță ananasul și setaie cubulețe.
Se întinde foitajul în două foi. Se pune o foaie în tava unsă cu unt.…
Read more »
Read more »
Ciorba cu afumatura si zeama de varza
18 September 2013
Ciorba
cu afumatura si zeama de varza din: varza costita afumata, ceapa, ulei,
morcovi, patrunjel, cartofi, zeama de varza acra, marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 varza mare 500 g costita afumata 2 cepe 500 ml ulei 2
morcovi 1 radacina patrunjel 4 cartofi mari 500 ml zeama de varza acra 1
legatua marar sare piper…
Read more »
Read more »
Granita de piersici cu vin spumant dulce
18 September 2013
Granita
de piersici cu vin spumant dulce din: piersici, coaja de lamaie, zeama
de lamaie, vin spumant, zahar. Ingrediente: 450 g de piersici, plus 1
piersica pentru servit coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 125 ml vin
spumant dulce 2 linguri de zahar Mod de preparare: Intr-un blender,
amestecă piersicile cu coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu ciocolata si zmeura
17 September 2013
Briose
cu ciocolata si zmeura din: ulei, faina, zahar, pudra de cacao,
bicarbonat de sodiu, sare, apa, lapte batut, ulei vegetal, oua, esenta
de vanilie, ciocolata, smantana, gem de zmeura, zmeura. Ingrediente:
ulei 2 cesti faina 1 3/4 cani de zahar 3/4 cana pudra de cacao 2
lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurița…
Read more »
Read more »
Crap umplut cu legume si cascaval
17 September 2013
Crap
umplut cu legume si cascaval din: crap, lamai, ulei de masline,
morcovi, ceapa, ardei gras, untdelemn, orez, cascaval, marar, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 1 crap de 1 1/2 kg 2 lamai pentru marinat si
ornat 3-4 linguri ulei de masline 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras rosu 2-3
linguri untdelemn 200 g orez…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu vinete
17 September 2013
Budincă
de paste cu vinete din: vinete, paste, ceapa, rosii, pasta de rosii,
usturoi, parmezan, mozzarella, sare, piper, ulei, unt. Ingrediente: 2
vinete potrivite 300 g paste (penne sau fusilli) 1 ceapa 2 rosii mari 3
linguri cu pasta de rosii 3-4 catei de usturoi 100 g parmezan 100 g
mozzarella sare piper ulei unt…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu carne de vitel
17 September 2013
Ciorba
taraneasca cu carne de vitel din: carne de vitel, apa, varza, cartofi,
morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ciuperci, ardei, ulei, ou,
smantana, bors, sare, piper, marar, leustean. Ingrediente: 500 g carne
de vitel 2 l apa 1 varza mica alba 4-5 cartofi 2 morcovi 2 radacini de
patrunjel 1 ceapa 5-6 ciuperci champignon 1…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola
17 September 2013
Salata
de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola din: seminte de fenicul,
zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, dovlecel,
rucola, fileuri de ansoa. Ingrediente: 1/4 lingurita seminte de fenicul
zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei de masline
extravirgin, plus extra pentru stropit 1 catel de…
Read more »
Read more »
Shake de piersici
17 September 2013
Shake
de piersici din: piersici, inghetata cu aroma de piersici, zahar pudra,
migdale, triplu sec, frisca, lapte. Ingrediente: 800 g piersici 200 g
inghetata cu aroma de piersici 150 g zahar pudra 50 g migdale 100 ml
triplu sec 200 ml frisca 800 ml lapte Mod de preparare: Piersicile
curatate de coaja si samburi…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume si sos de rosii
17 September 2013
Pizza
cu legume si sos de rosii din: faina, apa, drojdie, ciuperci, ardei
grasi, sos de rosii, masline, ulei de masline, busuioc, cimbru verde,
sare, piper, cascaval, miez de nuca. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa
20 g drojdie 300 g ciuperci doi ardei grasi 400 ml sos de rosii dulce
200 g masline…
Read more »
Read more »
Orez cu piept de pui
17 September 2013
Orez
cu piept de pui din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, turmeric,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 cana cu orez 2 piepti de pui (sau 500 g
muschi de porc) 2-3 morcovi 1 ceapa mare 1 lingurita cu turmeric ulei
sare piper negru macinat Mod de preparare: Pune la fiert pieptul de
pui…
Read more »
Read more »
Homar umplut cu sos alb
17 September 2013
Homar
umplut cu sos alb din: homari, ulei de masline, vin, supa de peste,
ceapa, tarhon, galbenusuri, smantana, faina de mustar, sherry, sare,
piper, unt, faina, supa de peste, lapte, nucsoara. Ingrediente: 2 homari
nefierti 2/3 cana ulei de masline 2/3 cana vin alb sec 1 cana supa de
peste sau pui 2-3 linguri ceapa…
Read more »
Read more »
Pui cu rucola, rosii si branza
17 September 2013
Pui
cu rucola, rosii si branza din: piept de pui, branza, ou, marar,
patrunjel, ardei, ridichi, rucola, rosii, piper, cimbru, ulei de
masline. Ingrediente: 1 piept de pui mari 200 g branza de capra sau feta
1 ou 1 legatura marar sau patrunjel 1 ardei rosu 1 legatura ridichi 1
caserola rucola cateva rosii mici…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu afine
17 September 2013
Placinta
delicioasa cu afine din: unt, faina, zahar, galbenusuri, zahar vanilat,
afine. Ingrediente: 200 g unt 300 g făină 100 g zahăr 3 gălbenușuri
zahăr vanilat afine Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul. Se
adaugă gălbenușurile și se omogenizează bine. Se adaugă făina și se
frământă. Se păstrează 20 minute la rece.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui de pui cu dovlecei
17 September 2013
Frigarui
de pui cu dovlecei din: piept de pui, sos de soia, maioneza, dressing,
usturoi, ceapa, piper, sare, dovlecel. Ingrediente: 3 bucati piept de
pui dezosat 1/4 cana sos soia 1/4 cana maioneza 1/2 cana dressing dupa
preferinta 10 catei de usturoi 1 ceapa 1 lingura piper sare 1 dovlecel
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tarta cu zmeura si ciocolata
17 September 2013
Tarta
cu zmeura si ciocolata din: faina, ou, unt, ciocolata neagra, faina,
ciocolata alba, frisca, zmeura. Ingrediente: pentru aluat: 220 g faina 1
ou 120 g unt 30 g ciocolata neagra (85% cacao) cate 1 lingura unt si
faina pentru forma pentru umplutura: 200 g ciocolata alba 1 lingura unt
50 g ciocolata neagra 100…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu fistic si marar
17 September 2013
Cotlete
de miel cu fistic si marar din: cotlete de miel, ulei de masline, fulgi
de ardei iute, fistic, ulei de masline, frunze de patrunjel, marar.
Ingrediente: 4 cotlete de miel sau berbecu 2 ingurite ulei de masline
1/2 lingurita fulgi de ardie iute 25 g de fistic 1 1/2 lingura ulei de
masline 1…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu morcovi, dovlecei si cartofi
17 September 2013
Pui
la cuptor cu morcovi, dovlecei si cartofi din: pui, ulei, morcovi,
telina, cartofi, rosii cherry, pasta de tomate, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 cartofi mari
250 g rosii cherry 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Creveti scampi
17 September 2013
Creveti
scampi din: creveti, unt, usturoi, ceapa verde, vin, zeama de lamaie,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g creveti mari decorticati
(16-24 creveti) 1/3 cana unt 4 linguri usturoi tocat 6 fire ceapa verde,
tocata marunt 1/4 cana vin alb sec 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri
patunjel tocat sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu legume si tarhon
17 September 2013
Ciorba
de vita cu legume si tarhon din: piept de vita, ceapa, morcovi,
cartofi, telina, rosii, patrunjel, tarhon, sare, ulei. Inrgediente: 500 g
piept de vita 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi mijlocii 1 telina
mica 1 cutie de rosii taiate 1 legatura de patrunjel 1 fir de tarhon
sare 1 lingura cu ulei…
Read more »
Read more »
Bruschete cu usturoi, pecorino si anghinare
17 September 2013
Bruschete
cu usturoi, pecorino si anghinare din: anghinare, fulgi de ardei iute,
frunze de menta, coaja de lamaie, ulei de masline, paine crocanta,
usturoi, pecorino. Ingrediente: 140 g anghinare in ulei de masline,
scurse 1 praf fulgi de ardei iute 1 aman mica frunze de menta coaja rasa
de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »