Retete de toamna:
Reteta zilei: Tocana de legume cu carne de porc si rosii
19 November 2013
Tocana
de legume cu carne de porc si rosii din: carne de porc, apa, sos de
peste, usturoi, ceapa, fasole verde, vanata, mar, rosii, ulei, orez
fiert. Ingrediente: ½ kg carne de porc, cuburi ½ cana de apa 3 linguri
sos de peste 2 catei de usturoi, tocat ½ ceapa, tocata ½ kg fasole…
Read more »
Read more »
Specialitate nemţească
19 November 2013
Specialitate
nemţească din: varza murata, cartofi, rosii, oua, cascaval, lapte,
margarina, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 captana varza
murata (circa 1kg) 1/2 kg cartofi 3-4 rosii 2 oua 100 g cascaval 200 ml
lapte degresat 1 lingura margarina pentru uns vasul 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu legume
19 November 2013
Ciorba
de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina,
ardei gras, pulpa rosie, pastai de fasole verde, ardei iute, leustean,
patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de vitel
(piept) 1 ceapa mare 1 cartof 1 morcov 1 felie de…
Read more »
Read more »
Strudel cu crema de branza
19 November 2013
Strudel
cu crema de branza din: faina, oua, ulei, sare, lapte batut, branza
dulce, galbenusuri, zahar vanilat, unt, ulei si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g faina 2 oua 1 lingura de ulei sare lapte batut pentru
umplutura: 300 g branza dulce 2 galbenusuri 2 linguri zahar…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie cu legume
19 November 2013
Cartofi
la tigaie cu legume din: cartofi, morcovi, ardei grasi, ceapa, ulei,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 2 ardei
grasi 3 cepe 50 ml ulei 1 lingura rasa cimbru uscat sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii şi celelalte legume,…
Read more »
Read more »
Paste cu urechiuse
19 November 2013
Paste
cu urechiuse din: urechi, paste, unt, sunca, masline, ketchup, oua,
smantana, branza, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 200 g urechiuse
proaspete 400 g paste cu busuioc sau simple 1 lingura de unt 200 g sunca
100 g masline negre 100 ml ketchup 4 oua 100…
Read more »
Read more »
Legume gustoase cu taitei de orez
19 November 2013
Legume
gustoase cu taitei de orez din: morcovi, fenicul, ceapa verde, ardei
gras, tofu afumat, ghimbir, usturoi, sos de soia, miere, amestec de
condimente, ananas, amidon, taitei de orez, ulei de arahide, ananas si
nuci caju. Ingrediente: 2 morcovi 1 bulb de fenicul 3 cepe verzi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale din praz
19 November 2013
Sarmale
din praz din: praz, ciuperci, orez, ceapa, pasta de ardei, pasta de
rosii, miere, vin, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg praz 500 g
ciuperci 100 g orez 1 ceapa 1 lingura pasta de ardei 1 lingura pasta de
rosii 1 lingura miere…
Read more »
Read more »
Terina cu sfecla si nuca
19 November 2013
Terina
cu sfecla si nuca din: sfecla, ulei de masline, patrunjel, marar, nuci,
usturoi, cascaval, ulei de masline, branza telemea, sare, piper,
usturoi, mustar, otet de mere si salata verde. Ingrediente: 3 sfecle
(750 g) 2 linguri ulei de masline crema de branza: 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Supa de curcan cu cartofi
19 November 2013
Supa
de curcan cu cartofi din: carne de curcan, morcovi, patrunjel,
pastarnac, ceapa, telina, cartofi, suc de rosii, patrunjel, marar, sare
si piper. Ingrediente: 700 g carne de curcan 2 morcovi radacina
patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ceapa mare 1 telina mica 5 cartofi
portiviti ca…
Read more »
Read more »
Frigărui gustoase de pui cu ciuperci
19 November 2013
Frigărui
gustoase de pui cu ciuperci din: piept de pui, ficatei de pui, marar,
ceapa, ciuperci, oua, sare si busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui
500 g ficatei de pui marar verde ceapa verde 300 g ciuperci 3-4 oua sare
busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Sos de ierburi aromate
19 November 2013
Sos
de ierburi aromate din: ceapa verde, telina, patrunjel, marar, cimbru,
hasmatuchi, coriandru, oreano, smantana, zeama de lamaie, ulei de
masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 codite de ceapa verde
cateva frunze de telina cateva frunze de patrunjel verde cateva frunze
de marar verde cateva…
Read more »
Read more »
Portofele de pui umplute cu ficat
19 November 2013
Portofele
de pui umplute cu ficat din: piept de pui, ficatei de pui, marar, ceapa
verde, ciuperci, oua, sare si busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui
500 g ficatei de pui marar verde ceapa verde 300 g ciuperci 3-4 oua sare
busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Exotica
19 November 2013
Cocktail
Exotica din: suc de ananas, sirop de zahar, zeama de limeta, apa,
limeta, zeama de lamaie si zahar. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 6 cl suc de ananas (fara indulcitori) 1 cl siropd e zahar
zeama unei limete apa carbogazoasa sau plata o felie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Telina umpluta
19 November 2013
Telina
umpluta din: telina, ceapa, ulei, usturoi, cartofi, nuci, cimbru, sare,
piper si nucsoara. Ingrediente: 4 teline, cam de aceeasi dimensiune 2
cepe 150 ml ulei 4 catei de usturoi 2 cartofi 4 linguri nuci macinate 1
lingurita cimbru uscate sare piper nucsoara Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de mazare cu rasol de porc
19 November 2013
Supa
de mazare cu rasol de porc din: mazare, rasol de porc, morcov, ceapa,
telina, usturoi, foi de dafin, sare, piper, supa de pui, apa.
Ingrediente: 1 /2 kg mazare 1 rasol de porc 1 morcov , ras 1 ceapa ,
cuburi 2 tulpini…
Read more »
Read more »
Bors aromat
19 November 2013
Bors
aromat din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez,
rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, bors, lestean verde, sare, piper si
smantana. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1
radacina de patrunjel 1 telina potrivita 1 ceapa 2 linguri orez 1
lingurita amestec…
Read more »
Read more »
Bezea cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel
19 November 2013
Bezea
cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel din: bezea, alune,
frisca, zahar pudra, vanilie, zmeura, mure, zahar tos si menta.
Ingrediente: bezea preparată după reţeta de bază 50 g alune decojite 400
ml frişcă nebătută 2 linguri zahăr pudră, cernut un baton de vanilie…
Read more »
Read more »
Cosulete cu carne tocata
19 November 2013
Cosulete
cu carne tocata din: carne tocata, oua, praz, ulei, usturoi, cartofi,
ciuperci, mustar, cascaval, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne tocata (vita+porc) 2 oua 2 fire de praz 50 ml
ulei 2 catei de usturoi 4 cartofi 200 g ciuperci 1 lingura…
Read more »
Read more »
Crema de telina cu mere
19 November 2013
Crema
de telina cu mere din: telina, mere acrisoare, crema de branza, unt,
ceapa, smantana, patrunel, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari 2
mere acrisoare 2 linguri orez fiert 2 linguri crema de branza 2 linguri
unt 1 ceapa 4 linguri smantana 1 lingura patrunjel…
Read more »
Read more »
Placinta rapida
19 November 2013
Placinta
rapida din: carne de vita, oua, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei, sare,
piper, ciuperci, ceapa verde, usturoi si cascaval afumat. Ingrediente:
700 g carne de vita tocata 2 oua 1 ceapa patrunjel verde tocat fin 2
linguri pesmet ulei sare piper pentru umpltura: 300 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii garnisite cu busuioc proaspat
18 November 2013
O
reteta savuroasa de Paste cu sos de rosii garnisite cu busuioc proaspat
din: rosii, unt, ceapa, sare, paste si busuioc. Ingrediente: 1 cutie
rosii intregi decojite 5 linguri unt sărat 1 ceapa medie, curatata si
taiata in jumatate Sare dupa gust 500 g…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu suc de rosii
18 November 2013
Fasole
verde cu suc de rosii din: fasole, rosii, apa, frunze de telina, piper,
patrunjel, oregano, sare si aspirina. Ingrediente: 6 kg fasole 3 kg
rosii 3 l apa frunze de telina patrunjel piper oregano verde sare
aspirina Mod de preparare: Curăţă păstăile, de aţe…
Read more »
Read more »
Tort alb cu boabe de cafea si mascarpone
18 November 2013
Tort
alb din: unt, biscuiti, crema de branza, mascarpone, mascarpone, oua,
zahar, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frisca si
boabe de cafea. Ingrediente: blaturi: 200 g unt 650 g biscuiti tip
amaretto sau de ovaz umplutura: 500 g crema de branza 500…
Read more »
Read more »
Ciocolată caldă cu cognac
18 November 2013
Ciocolată
caldă cu cognac din: lapte, ciocolata neagra, cogna, frisca, cacao si
scortisoara. Ingrediente: 1 litru lapte 120 g ciocolata neagra de manaj 4
linguri cognac ornare: 6 linguri frisca 4 lingurite cacao 1 lingurita
scortisoara Mod de preparare: Puneţi laptele la fiert. In alt…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu afumatura
18 November 2013
Ciorba
de fasole cu afumatura din: fasole boabe, costita afumata, ceapa,
morcovi, patrunjel, pastarnac, ulei, rosii in bulion, tarhon, sare si
piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 400 g costita afumata 2 cepe 2
morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 50 ml ulei 400 g…
Read more »
Read more »
Frigarui ca in Ardeal
18 November 2013
Frigarui
ca in Ardeal din: piept de pui, muschi de vitel, piept de curcan,
bacon, ciuperci, ardei gras, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente:
250 g piept de pui 200 g muschi de vitel 200 g piept de curcan 200 g
bacon 8 ciuperci 1 ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu legume si oua
18 November 2013
O
reteta savuroasa de Tacos cu legume si oua din: tortilla de porumb,
ulei de masline, ceapa, rosii, ardei iute, oua, sare, piper, branza,
coriandru si sos cholula. Ingrediente: 2 tortilla de porumb 1
lingurită ulei de măsline 2 linguri ceapa alba tocata 2…
Read more »
Read more »
Chutney de vinete
18 November 2013
Chutney
de vinete din: vinete, curcuma, sare de mare, otet alb, otet balsamic,
stafide, zahar brun, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, coriandru,
scortisoara, ardei iute si sare. Cand carnea este aproape facuta, unge-o
la suparata cu chutney si mai da la cuptor pana se caramelizeaza.
Ingrediente: 1…
Read more »
Read more »
Chiftele cu branza de oaie
18 November 2013
Chiftele
cu branza de oaie din: dovleac, cartofi, ceapa, oua, faina, branza de
oaie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g dovleac 250 g
cartofi 1 ceapa 2 oua 3-4 linguri faina 100 g branzade oaie rasa cateva
fire de patrunjel verde tocat ulei pentru…
Read more »
Read more »
Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta
18 November 2013
Cocktail
cu pepene rosu, vodca si menta din: pepene rosu, frunze de menta, vodca
si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g pepene rosu, in bucati mici 5
frunze proaspete de menta 50 ml vodca 1 lingura suc de lamaie Mod de
preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Totul despre Bolile reumatismale
18 November 2013
Topul
medicamentelor Toamna aceasta este mai schimbătoare ca niciodată: ba ne
pedepseşte cu ploi reci şi zile mohorâte, ba ne alintă cu raze de soare
arzător, ridicând temperatura aerului la 25°C. După cum se ştie, aceste
schimbări bruşte de temperatură provoacă un disconfort major
persoanelor…
Read more »
Read more »
Inamicii nevazuti din mancarea noastra: aditivii alimentari
18 November 2013
Multi
specialisti sunt de parere ca am fi mai sanatosi daca am manca precum
bunicii nostri. Ce faci, insa, in viata de zi cu zi, cand trebuie sa
cumperi alimentele de la magazin si nu le poti lua din gradina proprie?
Cele mai m
Tusea, strănutul şi nasul înfundat reprezintă primele simptome ale răcelii. Remedii naturiste pentru răcelile de sezon
18 November 2013
Tusea,
strănutul şi nasul înfundat reprezintă primele simptome ale răcelii. În
mod normal, boala se manifestă în primul rând în zona nasului şi a
gâtului, însă răceala afectează toate părţile corpului. Acest tip de
răceală este cea mai des întâlnită afecţiune, motiv pentru care mai
poartă şi numele de “răceală comună”. Când întâmpinăm aceste
disconforturi,…
Read more »
Read more »
Pui cu otet balsamic, rozmarin si cartofi
18 November 2013
Pui
cu otet balsamic, rozmarin si cartofi din: otet balsamic, mustar,
usturoi, gem de caise, carne de pui, cartofi, ulei de masline, rozmarin,
rosii cherry si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 cana de otet balsamic
1 1/2 lingurita de mustar cu boabe intregi 2 catei de usturoi o lingura
de gem de caise sau de miere…
Read more »
Read more »
Praz picant
18 November 2013
Praz
picant din: praz, otet de vin, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper,
ghimbir, frunze de dafin si ardei iute. Ingrediente: 500-600 g praz 2
cani cu otet de vin 1 cana cu zahar 2 1/2 lingurite cu sare grunjoasa 1
lingurita cu coriandru (boabe) 1/2 lingurita cu piper (boabe) 1/2
lingurita cu ghimbir ras 2-3 frunze…
Read more »
Read more »
Desert de ciocolata cu sos de cafea
18 November 2013
Desert
de ciocolata cu sos de cafea din: unt, zahar, ciocolata neagra, oua,
faina, frisca, albusuri, zahar, espreso, pulbere de cafea si cacao.
Ingrediente: terina: 250 g unt 250 g zahar 250 g ciocolata neagra 70% 5
oua 1 lingura faina sosul: 500 ml frisca 5 albusuri 100 g zahar 30 ml
espresso 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Ceai pentru colindatori
18 November 2013
Ceai
pentru colindatori din: portocala, lamaie, scortisoara, cuisoare,
ghimbir, miere, whisky, apa si ceai negru. Ingrediente: 1 portocala 1
lamaie 1 lingurita scortisoara rasa 2 cuisoare 1 lingurita ghimbir ras 4
linguri miere 200 ml whisky 1 litru apa 4 lingurite ceai negru Mod de
preparare: Puneţi apa la fiert şi când clocoteşte, adăugaţi plantele…
Read more »
Read more »
Secretul unei inimi sănătoase – Micul dejun
18 November 2013
Cercetătorii
din Marea Britanie recomandă cetăţenilor să nu sară peste micul dejun,
dacă vor să îşi păstreze inima sănătoasă. Rezultatele unui studiu făcut
pe 27.000 de mii de bărbaţi arată că aceia care sar peste micul dejun
riscă să aibă mari probleme cu inima, informează BBC. Echipa de
cercetători de la Institutul de Sănătate Publică…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri celebre
18 November 2013
Cocktailuri
celebre: Mojito Cocktail Mojito Cocktail din: lime, rom, apa mienrala,
zahar, gheata, frunze de menta. Ingrediente: 1 lime 60 ml rom 150 ml apa
minerala 25 g zahar gheata frunze de menta Mod de preparare: Turnăm
în shaker romul, apa minerală, sucul de la lime şi frunze de mentă.
Agităm bine. Punem cuburi…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Chiftele de peşte
18 November 2013
In
multe părţi ale lumii se prepară chiftele de peşte. Cele thailandeze
(tod muri) sunt subţiri, crocante şi sunt legate cu pastă de curry; de
obicei se servesc cu un sos de ardei iuţi. Iniţial, chiftelele erau
considerate doar o metodă de a folosi cu economie carnea de peste
proaspăt în perioadele când era mai greu de…
Read more »
Read more »
Retete de cocktailuri cu vodka
18 November 2013
Retete
de cocktailuri cu vodka: Cocktail răcoritor cu gin si votca Cocteil
răcoritor din: gin, votca, lichior crema de rodie si zeama de lamaie.
Ingrediente: 25 ml gin 25 ml votca 25 ml lichior crema de rodie 3-4
linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecă
ginul, votca, lichiorul de rodie…
Read more »
Read more »
5 remedii care stopeaza pierderea podoabei capilare
18 November 2013
Toate
femeile isi doresc un par frumos si sanatos, cu care sa atraga toate
privirile. O podoaba capilara bogata si stralucitoare este un motiv de
mandrie. Dar ce te faci cand parul tau este subtire, cade tot mai mult
si si-a pierdut din vitalitatea de alta data? Cu siguranta, ceva din
comportamentul tau sau din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu susan
18 November 2013
Rulouri
cu susan din: lapte, unt, drojdie, faina, zahar, sare, sare de mare,
praf de ceapa, praf de usturoi, susan alb. Ingrediente: 1 1/2 cani
lapte 8 linguri unt nesarat , taiat bucati, plus 2 linguri unt topit 4
1/2 lingurita drojdie uscata 4 cani faina 3 linguri zahar 1 lingura sare
1 1/2…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu ciuperci
18 November 2013
O
reteta savuroasa de Fasole boabe cu ciuperci din: carne tocata de porc,
ceapa, ulei, supa de oase, ardei iute, fasole, ciuperci, pasta de
rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 1 ceapa 50
ml ulei 200-300 ml supa de oase 1 ardei iute 400 g fasole alba sau
rosie (conserva)…
Read more »
Read more »
Spirale savuroase cu pastrama
18 November 2013
Spirale
savuroase cu pastrama din: pastrama de porc, chilli, chimen, faina,
apa, ulei si otet. Ingrediente: 400 g pastrama de porc pudra de chilli
si chimen pentru aluat: 500 g faina 1 pahar de apa calduta 3 linguri
ulei 1 lingura otet Mod de preparare: Cerni faina intr-un castron
mare, adaugi uleiul, apa calduta si…
Read more »
Read more »
Ciocolata alba fierbinte
18 November 2013
Ciocolata
alba fierbinte din: frisca, unt, zahar praf, ciocolata alba, ghimbir si
cognac. Ingrediente: 300 ml frisca proaspata din smantana 100 g unt 6
linguri zahar praf 350 g ciocolata alba de menaj 1 lingurita ghimbir ras
4 linguri cognac Mod de preparare: Puneti frisca la fiet, la
bain-marie. Adaugati untul taiat cubulete, zaharul, ghimbirul…
Read more »
Read more »
Rulouri cu peste si ardei copti
18 November 2013
Rulouri
cu peste si ardei copti din: oua, ardei capia, usturoi, ulei de
masline, hrean, peste, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 4 ardei capia
copti 3 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingurita hrean ras
4 fileuri de peste – merluciu, cod, salau sare piper Mod de
preparare: Faceti 4 omlete…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu legume şi mere
18 November 2013
Salată
de pui cu legume şi mere din: piept de pui, mar, cartofi, morcovi,
ardei gras, usturoi, ulei de masline, seminte de coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 mar mai mare acrisor 6 cartofi
rosii 4 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 catei de usturoi 4
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Turtite cu dovleac
18 November 2013
Turtite
cu dovleac din: faina, praf de copt, scortisoara, oua, zahar, lapte,
miez de dovleac, ulei, sare, nuci si stafide. Ingrediente: 500 g faina 1
lingurita praf de copt sau bicarbonat 1/2 lingurita scortisoara rasa
fin 3 oua 50 g zahar 300 ml lapte 300 g miez fin de dovleac 3 linguri
ulei sare ornare: 150…
Read more »
Read more »
Rulada din piept de pui cu spanac
18 November 2013
Rulada
din piept de pui cu spanac din: piept de pui, cascaval, morcov, oua,
patrunjel verde, foietaj, spanac, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de pui 100 g cascaval 100 g morcov 2 oua 1 legatura patrunjel
verde 400 g foietaj 400 g spanac sare piper Mod de preparare: Pieptul
de pui se crestează,…
Read more »
Read more »
Trio Saint-Jacques
18 November 2013
Trio
Siant-Jacques din: scoici, legume, fenicul, ciuperci, mazare, salam
chorizo, sos de unt cu patrunjel si icre negre. Ingrediente: Scoici
Saint Jasques proaspete – 3 bucati legume bunoise – cate 10 g fenicul
ciuperci porcini manzare tanara salam chorizo sos de unt cu patrunjel
icre negre Mod de preparare: Se sotează feniculul, ciupercile şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Eastern Sour
18 November 2013
Cocktail
Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat
syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a
ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices
Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime
juice 20 ml orgeat syrup 3 dash-uri Angostura bitters Mod…
Read more »
Read more »
Supa crema de porumb cu bacon
18 November 2013
Supa
crema de porumb cu bacon din: ceapa, smantana, ceapa verde, unt, lapte,
curry, supa de legume, porumb si bacon. Ingrediente: 1 ceapa 100 ml
smantana 1 legatura ceapa verde 50 g unt 200 ml lapte 1 lingura curry 40
g faina 800 ml supa de legume 600 g porumb congelat (sau conserva) 100 g
bacon…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu sos de rosii si garnitura de orez fiert
18 November 2013
Pui
cu sos de rosii si garnitura de orez fiert din: ceapa, ceapa rosie,
apa, unt, turmeric, condimente, rosii, sos de rosii, usturoi, pulpe de
pui, orez fiert. Ingrediente: 1 ceapa, cuburi 1 ceapa rosie, cuburi 1
cana cu apa 2 linguri de unt 1 lingura tumeric 6 linguri condimente,
dupa preferinta 2 rosii,…
Read more »
Read more »
Budinca cu paine si ciuperci
18 November 2013
Budinca
cu paine si ciuperci din: ulei, ciuperci, usturoi, oua, smantana,
lapte, cascaval, sare, piper si o franzela. Ingrediente: 3 linguri ulei
8-10 ciuperci 4 caei de usturoi 7 oua mari 250 ml smantana 500 ml lapte
gras 100 g cascaval sare piper 1 franzel aveche de o zi Mod de
preparare: Speli ciupercile bine…
Read more »
Read more »
File de somon în crustă de ciuperci
18 November 2013
File
de somon în crustă de ciuperci din: file de somon, ciuperci, paine,
smantana, albus, ulei de masline, patrunjel, marar, seminte de susan,
sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somon 100 g ciuperci
champignon 150 g paine 150 g smantana 1 albus 2 linguri ulei de masline 1
legatura patrunjel 1 fir de marar…
Read more »
Read more »
Crema de spanac
18 November 2013
Crema
de spanac din: spanac, iaurt, seminte de dovleac, usturoi, marar, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac congelat 250 ml iaurt 2
linguri seminte decojite de dovleac 2 catei de usturoi 1 legatura marar 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul,
pisaţi-l mărunt şi căliţi-l în ulei. Când începe să…
Read more »
Read more »
Foitaj umplut cu ciuperci
18 November 2013
Foitaj
umplut cu ciuperci din: galbenusuri, bureti, arpagic, usturoi, ulei de
floarea soarelui, vin, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2
galbenusuri 400 g bureti 2 bucati arpagic 2 catei de usturoi 2 linguri
ulei de floarea soarelui 50 ml vin alb sec 3 linguri smantana 1 lingura
patrunjel tocat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu legume
18 November 2013
Pulpe
de pui cu legume din: pulpe de pui, sare, pudra de curry, ceapa,
usturoi, ghimbir, morcovi, unt, ciuperci, mazare, ceapa verde si lapte
de cocos. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare 1 lingura pudra de curry 1
ceapa 4 catei de usturoi 40 g ghimbir 300 g morcovi 2 linguri unt 250 g
ciuperci champignon…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin
18 November 2013
Tocăniţă
de ciuperci cu găluşte în sos de vin din: galuste de paine, sare,
amestec de ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin, supa, smantana, crema de
branza, patrunjel si piper. Ingrediente: 12 galuste de paine (pachet)
sare 800 g amestec de ciuperci(champignon, bureti, manatarci) 1 ceapa
mica 1 catel de usturoi 2 linguri unt 150 ml vin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu legume si alune
18 November 2013
Noodles
cu legume si alune din: noodles, usturoi, ceapa, varza, muguri de
fasole, ceapa verde, arahide, ulei, limeta, corinadru, pasta de
tamarind, apa, sos de soia, sos sriracha, zahar brun. Ingrediente: 1
pachet noodles 4 catei de usturoi , tocat 4 cepe, tocate 2 cani de varza
, tocata 2 cesti de muguri de fasole…
Read more »
Read more »
Cocktail de banane cu lamaie
18 November 2013
Cocktail
de babane cu lamaie din: banana, zeama de lamaie, siropd e zahar, apa
mienrala, lamaita si cirese. Ingrediente: 1/2 de banana zeama de la un
sfert de lamaie 2 cl sirop de zahar apa minerala carbogazoasa sau plata o
felie de lamaie lamaita cirese de cocktail Mod de preparare: Facem un
pure din babana,…
Read more »
Read more »
Broccoli cu somon
18 November 2013
O
reteta savuroasa de Broccoli cu somon din: cartofi, broccoli, somon
afumat, branza de vaca, lapte, branza de oaie, sare si piper.
Ingrediente: 750 g cartofi 250 g broccoli 200 g somon afumat 350 g
branza de vaca proaspata 100 ml lapte 100 g branza de oaie sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Şniţel vănătoresc
18 November 2013
Şniţel
vănătoresc din: manatarci, ceapa, ciuperci, snitele de porc, sare,
piper, faina, unt, vin si smantana. Ingrediente: 10 manatarci uscate 2
cepe mici 400 g ciuperci champignon 8 snitele de porc (a 80g) sare piper
2 linguri faina 2 linguri unt topit 100 ml vin alb sec 150 g smantana
Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »
Read more »
Peste cu hrean si mere
18 November 2013
Peste
cu hrean si mere din: fileuri de peste, hrean, mere, otet, ceapa, praz,
sare, piper, frunze de dafin, lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de
peste 1 bucata hrean 2 mere 20 ml otet 1 ceapa 1 praz sare 5 boabe
piper 1 frunze dafin 1 lamaie ulei pentru uns vasul Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tarta gustoasa cu ciuperci
18 November 2013
Tarta
gustoasa cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, praz, telemea de oaie,
oua, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 200 g
ciuperci 1 fir de praz 150 g branza telemea de oaie 3 oua 3 linguri
smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se spală bine
cartofii, se fierb în coajă, se…
Read more »
Read more »
File de cod cu piure de morcovi
18 November 2013
File
de cod cu piure de morcovi din: file de cod, ulei de masline, cimbru,
ardei iute, ceapa, dovlecel, busuioc, lamaie, sare, piper, morcovi,
smantana, unt, lapte si zahar. Ingrediente: 2 fileuri de cod 1 lingura
ulei de masline cimbru 1 ardei iute 1 ceapa 1 dovlecel busuioc 1 lamaie
sare si piper pentru piureul de…
Read more »
Read more »
Ardei şi roşii umplute cu pastă de brânză
18 November 2013
Ardei
şi roşii umplute cu pastă de brânză din: ardei, rosii, branza, unt,
maioneza, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: ardei uniformi si
rosii de aceeasi marime pentru pasta de branza: 200 g branza 1 lingura
unt 2 linguri maioneza 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare
Mod de preparare: Speli ardeii şi roşiile.…
Read more »
Read more »
Pui în sos de muştar
18 November 2013
Pui
în sos de muştar din: ciocanele, ulei, ceapa, vin alb, sare, otet de
vin, apa, piper alb, galbenusuri, unt, zeama de lamaie, mustar iute de
dijon, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele 2 linguri ulei 1 ceapa
alba 100 ml vin alb sec sare pentru sosul de mustar: 2 linguri otet de
vin alb 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos
18 November 2013
Sote
de legume si orez cu aroma de nuca de cocos din: orez, lapte de nuca de
cocs, corinadru, limeta, ulei de masline, ciuperci, dovlecei, ardei
gras, usturoi, ghimbir, boabe de fasole, ceapa, sos de peste, sare si
piper. Ingrediente: 1 ceasca orez 1 cutie lapte de cocos 1 cana
coriandru tocat 2 limete…
Read more »
Read more »
Sfaturi pentru prepararea SOSURILOR
18 November 2013
Sosul
Bechamel este unul dintre cele cinci sosuri de baza ale gastronomiei.
Acesta are la bază folosirea a trei elemente făină, unt şi lapte. Sosul
trebuie să fiarbă bine pentru a nu rămâne făina crudă, laptele folosit
trebuie să fie cald sau fierbinte pentru a împiedica formarea
cocoloaşelor. Dacă s-au format cocoloaşe, sosul trebuie trecut prin…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de vanilie
18 November 2013
Prajitura
cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, faina, fulgi
de nuca de cocos, sare, galbenusuri, zahar, lapte, unt, smantana si
fructe uscate. Ingrediente: 4 albusuri 150 g zahar 1 pliculet zahar
vanilat 3 linguri faina 2 linguri fulgi de nuca de cocos sare pentru
crema: 4 galbenusuri 1 pastaie de vanilie 4 linguri…
Read more »
Read more »
Ruladă de orez cu ficat
18 November 2013
Ruladă
de orez cu ficat din: orez, ficat de porc, paine, pesmet, oua, untura
de porc, patrunjel, usturoi, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: 250
g orez 500 g ficat de porc (sau pui) 6 felii paine 1 cana pesmet 8 oua 1
lingura untura de porc 1 legatura patrunjel 4-5 fire usturoi verde sare
boia…
Read more »
Read more »
Ciorbă savuroasa de peşte
18 November 2013
Ciorbă
savuroasa de peşte din: ceapa, ardei grasi, leustean, orez, cartofi,
ardei iue, otet, sare si peste. Ingrediente: 3 cepe portivite 2 ardei
grasi 1 mana buna de leustean sau telina (frunze) 2 maini de orez 4
cartofi 1 ardei iute otet sare peste combinati (daca e slab, adaugi si
cateva picaturi de ulei) Mod…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciuperci – numai bun pentru vegetarieni
18 November 2013
Tarta
cu ciuperci din: cartofi, drojdie, faina, oua, unt, sare, nucsoara,
manatarci, praz, ceapa, chimpignon, piper, crema de branza, lapte si
patrunjel. Ingrediente: 200 g cartofi 1/2 cubulet de drojdie (21 g) 150
g faina 4 oua 2 linguri unt sare nucsoara rasa 10 g manatarci uscate 1
fir de praz 2 cepe 400 g champignon…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu frisca si capsuni
17 November 2013
Tarta
cu frisca si capsuni din: nuci, pudra de cacao, miere, sare, lapte de
cocos, capsuni. Ingrediente aluat: 3 cani nuci ½ cesti pudra de cacao ½
ceasca de miere ⅛ lingurita sare Ingrediente umplutura: 1 cutie lapte
de cocos ¼ ceasca de miere Ingrediente topping : ½ kg capsuni feliate
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cascaval pane cu crochete
17 November 2013
Cascaval
pane cu crochete din: cascaval, oua, lapte, faina, pesmet, sare, piper,
ulei, cartofi, galbenusuri si pesmet. Ingrediente: pentru cascaval: 250
g cascaval 2 oua 3-4 linguri lapte 1 lingura jumatate de faina pesmet
sare piper ulei pentru prajit pentru crochete: 500 g cartofi fierti 2
galbenusuri 1 ou 2 linguri faina 1 lingura pesmet 2…
Read more »
Read more »
Rondele de ceapă pane
17 November 2013
Rondele
de ceapă pane pane din: ceapa, oua, faina, pesemt, apa minerala, sare
si ulei. Ingrediente: 3 cepe mari 3 oua faina pesmet apa minerala sare
ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele de circa 1 deget,
desfaci foile cu grijă să nu se rupă, să rămână cercuri. Pui cercurile
pe un prosop…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de mar
17 November 2013
Tort
cu crema de mar din: faina, zahar pudra, unt, oua, praf de copt,
stafide, rom, fructe confiate, mere acrisoare, zeama de lamaie, amidon,
suc de mar, zahar, zahar vanilat si scortisoara. Ingrediente: pentru
blat: 300 g faina 200 g zahar pudra 200 g unt 5 oua 1 pliculet praf de
copt 100 g stafide 2-3…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Conopida umpluta
17 November 2013
Conopida
umpluta din: conopida, carne de pui sau de vita, ceapa, sare, piper,
mozzarella si folie de aluminiu. Ingrediente: 1 conopida medie 200 g
carne de pui sau de vita tocata 1 ceapa sare piper 100 g mozzarella
folie de aluminiu Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi în apă cu
sare. Apoi introduci…
Read more »
Read more »
Iahnie cu bacon
17 November 2013
Iahnie
cu bacon din: fasole alba, bacon afumat, ceapa, ulei, usturoi, pasta de
tomate, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasole alba boabe
250 g bacon afumat 1 ceapa potrivita 2 linguri ulei 2 catei de usturoi 2
linguri pasta de tomate patrunjel verde sare piper zdrobit Mod de
preparare: Se pune fasolea cu…
Read more »
Read more »
File de peste impletit
17 November 2013
FIle
de peste impletit din: file de peste, sare, piper, ceapa, unt,
portocala, marar, vin, fond de peste si morcovi. Ingrediente: 4 bucati
file de pete, fara pielita(pastrav, coregon, salau sau pangasius) sare
piper o ceapa o lingura de unt o portocala pentru coaja 2 linguri marar
tocat 100 ml vin alb 300 ml fond de…
Read more »
Read more »
Ciuperci marinate pentru iarna
17 November 2013
Ciuperci
marinate pentru iarna din: ciuperci de padure, otet din vin alb, sare,
boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, marar si lamaie.
Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure (galbiori, ghirbi, ghebe) 1 pahar
otet din vin alb 3 linguri sare neiodata 2 lingurite boabe de piper
(negru rosu) 1 lingurita boabe de ienibahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc din fructe de mango
17 November 2013
O
reteta savuroasa de Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar,
praf de chili, sare, ulei de nuca de cocos, seminte de mustar si frunze
de curry. Ingrediente: 4-5 bucati mango 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4
lingurita praf de chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de nuca de…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Prăjitură cu stafide
17 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: stafide, faina, sare, zahar,unt,
drojdie, lapte, miere, scortisoara. Ingrediente: 500 g făină 1 praf de
sare 50 g zahăr 75 g unt 1 cubuleţ drojdie (42 g) 250 ml lapte călduţ 4
linguri miere 150 g stafide 150 g amestec de zahăr cu scorţişoară Mod de
preparare: Amestecaţi într-un…
Read more »
Read more »
Barbun in sos picant
17 November 2013
O
reteta delicioasa de barbun cu:frunze de dafin, usturoi, otet, amidon,
ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2
frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau
făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală, se…
Read more »
Read more »
Omletă cu paste presărată cu ciuperci
17 November 2013
Omletă
cu paste presărată cu ciuperci din: taitei, sare, ciuperci, ceapa
verde, usturoi, oua, smantana, patrunjel, parmezan, piper si ulei de
masline. Ingrediente: 200 g taitei lati sarea 200 g ciuperci champignon 4
cepe verzi 1 catel de usturoi 5 oua 50 g smantana 1 lingura patrunjel
tocat 2 linguri parmezan ras piper 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Saganaki
17 November 2013
O
reteta delicioasa de saganaki cu: branza feta, ceapa, rosii, arde gras,
ardei iute, masline negre, ulei de masline, sare, piper, rozmarin.
Ingrediente: o felie de brânză feta mai groasă o rondea de ceapă 1-2
felii de roşie 2 felii de ardei gras câteva rondele de ardei iute 3-4
măsline negre 2 linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu zmeură si frisca
17 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, sare, lamaie,
faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza dulce, iaurt,
zahar vanilat, lichior de zmeura, frisca. Ingrediente aluat: 200 g unt
175 g zahăr 4 ouă 1 praf de sare coaja rasă de la 1/4 lămâie 175 g făină
25 g amidon 1/2 pachet…
Read more »
Read more »
Macaroane cu carne tocată la cuptor
17 November 2013
O
reteta delicioasa de macaroane cu: carne de vita, rosii, ceapa,
parmezan, faina, lapte, unt, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper,
oregano. Ingrediente: un pachet macaroane un kilogram carne de vită două
conserve de roşii 2 cepe 150 g parmezan 9 linguri cu făină un litru
lapte dulce 100 g unt, ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi cu morcovi si pulpe de pui la cuptor
17 November 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Cartofi cu morcovi si pulpe de pui la
cuptor din: cartofi, morcovi, sare, piper si pulpe de pui. Ingrediente:
4-5 cartofi 2 morcovi Sare si piper 6 pulpe de pui Mod de preparare:
Se curata cartofii si morcovii. Cartofii se taie felii, morcovii
rondele. Carnea de pui se…
Read more »
Read more »
Creveţi cu roşii cherry şi vin alb
17 November 2013
O
reteta delicioasa de creveti cu: ulei de masline, ceapa, ceapa verde,
usturoi, vin alb, rosii cherry, ciuperci, patrunjel, sare, piper, orez,
suc de rosii. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline o ceapă 3 fire de
ceapă verde 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb 300 g roşii cherry 500 g
creveţi decorticaţi 4…
Read more »
Read more »
Deserturi savuroase: Prăjitură cu vişine
17 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: visine, faina, unt, zahar, zahar
vanilat, sare, oua, amidon, praf de copt, lichior de oua, frisca,
intaritor frisca. Ingrediente: 750 g vişine (borcan) 450 g făină 250 g
unt 180 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf de sare 4 ouă 100 g amidon
1 pacheţel praf de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Tocanita elvetiana
17 November 2013
O
reteta delicioasa de tocanita elvetiana cu: snitel de porc, ceapa,
ciuperci, ulei, sare, piper, vin sec, smantana, patrunjel. Ingrediente:
600 g şniţel de porc şi viţel 2 cepe mici (arpagic) 500 g ciuperci 3
linguri ulei sare piper 100 ml vin sec 200 ml smântână 1 lingură
pătrunjel Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o…
Read more »
Read more »
Pui cu orez
17 November 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: orez, supa, carne de pui, sare, piper,
ardei gras, rosii, mazare, boia de ardei, piper. Ingrediente: 250g orez
600 ml supă 4 pulpe de pui sare piper 2 ardei graşi verzi 250 g roşii
300 g mazăre congelată 1 lingură boia de ardei, dulce 1 linguriţă piper
Cayenne …
Read more »
Read more »
Paste cu şuncă
17 November 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: sare, prosciutto, arpagic, rosii cherry,
ulei de masline, sos pesto, piper, parmezan. Ingrediente: 350 g paste
(penne) sare 150 g prosciutto 4 cepe mici (arpagic) 250 g roşii cherry 2
linguri ulei de măsline 50 g sos pesto (borcan) piper 80 g parmezan Mod
de preparare: Fierbeţi pastele în…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Chiftelute aromate
17 November 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute aromate din: ceapa, dovlecel, carne
tocata, branza dulce, pesmet, sare, piper, ulei, ardei galbe, anghinare,
usturoi, cimbru, rozmarin, fruct stea. Ingrediente: 1 ceapă 1 dovlecel
mic 500 g amestec de carne tocată 2 linguri brânză dulce 1 lingură
pesmet sare piper 3 linguri ulei 2 ardei galbeni şi roşii cutie…
Read more »
Read more »
Pâine în straie de sărbătoare
17 November 2013
Pâine
în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt,
lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o
lingurita sare 50 g drojdie 200 g unt 300 ml lapte 60 ml ulei de floarea
soarelui un ou pentru uns Mod de preparare: Se cerne făina într-un
bol…
Read more »
Read more »
Clatite cu ficatei de pui si ceapa
17 November 2013
Clatite
cu ficatei de pui si ceapa din: clatite, ficatei de pui, ceapa,
usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: aluat de clatite 250 g ficatei
de pui 1 ceapa 2 catei de usturoi 3-4 linguri cu ulei sare piper Mod
de preparare: Pregăteşte aluatul clasic de clătite. Prăjeşte clătitele
şi lasă-le deoparte să se răcorească.…
Read more »
Read more »
Cupe de ciocolată cu magiun
17 November 2013
Cupe
de ciocolată cu magiun din: ciocolata neagra, frisca, esenta de rom,
portocale, pepene rosu, magiun de prune, migdale, scortisoara, boia
iute, ulei. Ingrediente: 500 g ciocolata neagra 300 g frisca o lingura
cu esenta de rom 50 g portocale confiate 50 g pepene rosu confiat 150 g
magiun de prune 100 g migdale un…
Read more »
Read more »
Chiftele de mazare cu susan
17 November 2013
Chiftele
de mazare cu susan din: mazare, oua, faina, seminte de susan, ulei,
sare, piper. Ingrediente: o conserva mare mazare 2 oua o lingura fiana
100 g seminte de susan ulei pentru prajit sare piper Mod de preparare:
In ulei încins, se pun la călit ceapa măruntită şi ardeiul cubulete.
După ce s-au înmuiat,…
Read more »
Read more »
Salata de linte cu dovlecei
17 November 2013
Salata
de linte cu dovlecei din: linte, dovlecei, miez de floarea soarelui,
seminte de susan, seminte de in, cimbru, otet balsamic, ulei de masline,
spanac, leurda, menta verde, busuioc verde, sare, piper, ulei,
crutoane. Ingrediente: 200 g linte doi dovlecei 50 g miezuri de floarea
soarelui 20 g seminte de susan seminte de in 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Taitei de orez cu sos picant de rosii
17 November 2013
Taitei
de orez cu sos picant de rosii din: sos de rosii, usturoi, ceapa, fulgi
de ardei rosu, apa, piper, patrunjel, busuioc, oregano, sos
worcestershire, otet, sare, parmezan, ulei de masline, taitei de orez.
Ingrediente : 2 cutii de sos de roșii 1 catel de usturoi, tocat ½
ceasca cubulete ceapa ¼ lingurita fulgi…
Read more »
Read more »
Zargan cu legume
17 November 2013
Zargan
cu legume din: zargani, cuscus, morcovi baby, ulei de masline, ulei de
nuci, ceapa alba, sos de soia, dafin, rosii uscate, oregano, lamaie,
fulgi de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 zargani 140 g cuscus
prefiert 500 g morcovi baby 100 ml ulei de masline 50 ml ulei de nuci
doua cepe albe o…
Read more »
Read more »
Prajitura cu portocale si sos de zmeura
17 November 2013
Prajitura
cu portocale si sos de zmeura din: oua, faina, zahar tos, portocale,
praf de copt, sare, zahar vanilinat, cacao, esenta de rom, caise
confiate, gem de mure, frisca, sos de zmeura, inghetata de menta.
Ingrediente: 3 oua 400 g faina 70 g zahar tos doua portocale praf de
copt sare 70 g zahar vanilinat…
Read more »
Read more »
Pui cu sos alb si orez
17 November 2013
Pui
cu sos alb si orez din: piepturi de pui, praz, lapte de cocos, ghimbir,
orez, ardei capia, morcovi, ceapa, amidon alimentar, cimbru, semine de
mac, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: doua piepturi
de pui un fir de praz 300 ml lapte de cocos o lingurita cu ghimbir ras
100 g orez doi…
Read more »
Read more »
Chiftele de peşte cu morcovi
17 November 2013
Chiftele
de peşte cu morcovi din: fileuri de peste, oua, ceapa, pesmet, morcovi
baby, ridichi rosii, castarveti verzi, iaurt, usturoi, menta verde,
paine, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g fileuri de peste
doua oua o ceapa alba 50 g pesmet 100 g morcovi baby ridichi rosii 3
castraveti verzi 250 ml iaurt 3 catei…
Read more »
Read more »
Briose cu masline si cascaval
17 November 2013
Briose
cu masline si cascaval din: faina, lapte, masline, cascaval, ulei, praf
de copt, oua, sare. Ingrediente: 300 g faina 200 ml lapte 100 g masline
negre fara samburi 100 masline verzi fara samburi 250 g cascaval 2-3
linguri ulei 1 praf de copt 2 oua sare Mod de preparare: Intr-un
castron, cerni faina,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu nuca de cocos si mousse de ciocolata
16 November 2013
Prajitura
cu nuca de cocos si mousse de ciocolata din: nuca de cocos, miere, ulei
de nuca de cocos, sare, avocado, cacao, vanilie, lapte de cocos, sirop
de artar. Ingrediente blat: 2 cesti nuca de cocos tocata 1/4 ceasca de
miere 1 lingura ulei de nuca de cocos 1 varf de cutit de sare…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de smantana
16 November 2013
Crap
cu sos de smantana din: crap, ulei, smantana, mustar, unt, sare, piper,
marar, lamaie. Ingrediente: un crap de 1,5 kg ulei pentru sos: 400 ml
smantana o lingura mustar fin 40 g unt sare piper 1/2 legatura marar
lamaie Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă.
Se unge…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu linte
16 November 2013
Tocanita
de pui cu linte din: piept de pui, linte, ceapa, ardei gras, bulion,
ulei, sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui plus maruntaiele o conserva
mare de linte o ceapa un ardei gras 3 linguri bulion 2 linguri ulei sare
Mod de preparare: In ulei încins, se pun la călit ceapa măruntită şi
ardeiul…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si surimi
16 November 2013
Orez
cu ciuperci si surimi din: orez, surimi, ciuperci, ceapa, unt, curry,
sare. Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 4 batoane surimi 5 ciuperci
proaspete o ceapa 50 g unt un praf curry un praf sare pentru servit: 2
batoane surimi Mod de preparare: Intr-o tigaie cu unt topit se pune
ceapa la…
Read more »
Read more »
Cornuri cu telemea si sunca
16 November 2013
Cornuri
cu telemea si sunca din: aluat foitaj, ou, telemea, nuci, sunca.
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 ou 300 g telemea 200 g nuci 250 g
sunca feliata (optional) Mod de preparare: Lasi foitajul la
decongelat. Razi telemeaua si o amesteci cu oul batut. intinzi foitajul
si il tai in patrate micai (cat…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu zeama de lamaie
16 November 2013
Ciorba
de peste cu zeama de lamaie din: carne de peste, morcov, ceapa,
masline, castarveti murati, lamaie, foi de dafin, sare, ulei.
Ingrediente: 1 kg carne de peste (crap sau somon) 1 morcov 1 ceapa 200 g
masline 3-4 castarveti murati 1 lamaie 2 foi de daifn sare 1 lingura
ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu spanac şi sos
16 November 2013
Cannelloni
cu spanac şi sos din: foi de lasagna, spanac, ricotta, parmezan,
usturoi verde, ceapa verde, suc de rosii, porumb, cimbru, patrunjel,
ulei, sare, piper, mozzarella, nucsoara. Ingrediente: 24 foi de lasagna
500 g spanac congelat 200 g ricotta 100 g parmezan doua fire de usturoi
verde doua cepe verzi 500 ml suc de rosii…
Read more »
Read more »
Clatite cu sunca si smantana
16 November 2013
Clatite
cu sunca din: faina, oua, lapte dulce, mozzarella, ardei iute, ardei
gras, ceapa rosie, usturoi, sunca, frunze de capere murate, marar, sare,
piper, ulei, smantana. Ingrediente: 225 g faina 3 oua 200 ml lapte
dulce 250 g mozzarella un ardei iute un ardei capia un ardei gras doua
cepe rosii doi catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Cornuri cu susan si mac
16 November 2013
Cornuri
cu susan si mac din: faina, lapte, ou, drojdie, zahar, cascaval, sare,
susan, sare de mare, mac. Ingrediente: 500 g faina 100-150 ml lapte 1 ou
1 cub drojdie 1 lingurita zahar 250 g cascaval sare susan sare de mare
mac Mod de preparare: Cerni faina, o pui intr-un vas incapator si
adaugi…
Read more »
Read more »
Tarta cu ardei, usturoi si cascaval
16 November 2013
Tarta
cu ardei, usturoi si cascaval din: apa, faina, unt, sare, ardei grasi,
usturoi, cascaval, oua, lapte, busuioc, sare, piper. Ingrediente: pentru
aluat: 2-3 lingurite apa rece 200 g faina 100 g unt 1 praf de sare 1 ou
pentru umplutura: 5 ardei grasi rosii 2 catei de usturoi 200 g cascaval
2 oua 4…
Read more »
Read more »
Omleta cu castraveti si surimi
16 November 2013
Omleta
cu castraveti si surimi din: oua, batoane de surimi, creveti,
castravete, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 8 batoane surimi 4
creveti congelati un castravete 100 ml ulei 25 g unt sare piper Mod
de preparare: Intâi se prepară creveţii congelaţi, care se pun într-o
tigaie cu unt topit, se dau cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de porc cu tofu si sos
16 November 2013
Mancare
de porc cu tofu si sos din: tofu, carne de porc, ceapa verde, usturoi,
ghimbir, orez fiert, sos fasole, otet, sos de soia, apa, pasta de
usturoi, amidon, sare, zahar. Ingrediente: 1 bucata tofu, taiata
cuburi ½ kg carne de porc 1 lingura ceapa verde , tocata 1 lingurita
usturoi , tocat 1…
Read more »
Read more »
Carnati de casa cu usturoi si cimbru
16 November 2013
Carnati
de casa cu usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de
porc, usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute.
Ingrediente: 5 kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8
catei de usturoi sare piper macinat cimbru boia de ardei iute Mod de
preparare: Tai carnea…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de vanilie si nuci
16 November 2013
Tort
cu crema de vanilie si nuci in: unt, oua, zahar pudra, sare, faina,
alune macinate, praf de copt, lapte, budinca de vanilie, frisca, branza
de vaci. Ingrediente: blat: 150 g unt 4 oua 150 g zahar pudra 1 praf
sare 175 g faina 125 g alune macinate 3 lingurite praf de copt 120 ml…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc in sos picant cu garnitura
16 November 2013
Cotlet
de porc in sos picant cu garnitura din: cotlet de porc, pasta de ardei
capia, ardei iute, ulei, sare, piper, zahar, boia, cimbru, rozmarin,
cartofi, castraveciori murati, cimbru. Ingrediente: 4 bucati cotlet de
porc pentru sosul picant 100 g pastă de ardei capia un ardei iute 50 ml
ulei sare piper 1 lingurita zahăr boia iute şi dulce…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare cu orez
16 November 2013
Ciorba
de perisoare cu orez din: apa, bors, ceapa, morcovi, ardei gras,
pastarnac, telina, rosie, patrunjel, marar, orez, ulei, oua, carne
tocata, sare, piper. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 2 cepe medii 3
morcovi 1 ardei gras rosu 1 pastarnac 1/2 telina 1 rosie mare patrunjel
si marar 100 g orez 3 linguri…
Read more »
Read more »
Rinichi cu sos de smântână si mix de legume sotate
16 November 2013
Rinichi
cu sos de smântână si mix de legume sotate din: rinichi de vitel, ulei,
lapte, ceapa, castraveciori muati, rosii, unt, smantana, sare, piper,
boia, marar, patrunjel. Ingrediente: 500-600 g rinichi de vitel 1
ceascuta ulei 1/2 l lapte 1 ceapa 3-4 castraveciori murati 4 rosii
coapte 1 lingura unt 1 ceasca smantana grasa sare…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si miez de nuca
16 November 2013
Prajitura
cu ciocolata si miez de nuca din: merisoare uscate, rom, miez de nuca,
unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, cacao, ciocolata,
scortisoara, ciocolata cu lapte, miez de nuca. Ingrediente: aluat: 50 g
merisoare uscate 4 linguri rom 100 g miez de nuca 150 g unt moale 100 g
zahar 2 plicuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Galuste umplute cu branza, cascaval, nuci, ceapa verde si ardei iute
16 November 2013
Galuste
umplute cu branza, cascaval, nuci, ceapa verde si ardei iute din: foi
pentru placinta, cascaval, branza, ardei iute, ceapa verde, nuci, zahar
brun, ulei de canola. Ingrediente: 1 pachet foi pentru placinta 1
bucata cascaval 1 bucata branza cheddar 1 ardei iute proaspat 1 fir
ceapa verde 3 nuci 1 ½ lingurite zahar…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza telemea si cascaval
16 November 2013
Clatite
cu branza telemea si cascaval din: aluat de clatite, branza telemea,
unt, ou, cascaval, smantana, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: aluat
clasic de clatite 1 cutie branza telemea/branzica de casa 1 cub de unt 1
ou 100 g cascaval 3 linguri cu smantana marar patrunjel sare Mod de
preparare: Dublează compoziţia de la aluatul…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole si surimi
16 November 2013
Salata
cu fasole si surimi din: fasole pastai, surimi, ceapa verde, ardei
gras, boabe de fasole, marar, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: o
cutie mica fasole pastai 5 batoane surimi 3 fire ceapa verde un ardei
gras verde 4 linguri boabe fasole 1/2 legatura marar pentru sos: sucul
unei lamai 3 linguri ulei sare…
Read more »
Read more »
Minitarte cu ciuperci
16 November 2013
Minitarte
cu ciuperci din: faina, ou, sare, piper, unt, lapte, unt, praz, sare,
ciuperci, cimbru, smantana, cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 250 g
faina 1 ou 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 200 g unt 2-3
lingurite lapte rece pentru umplutura: 90 g unt 3 fire praz 1/2
lingurita sare 500 g ciuperci 2 lingurite cimbru…
Read more »
Read more »
Tarta cu alune de padure
16 November 2013
Tarta
cu alune de padure din: unt, zahar, faina, ou, sare, suc de lamaie,
smantana, alune de padure. Ingrediente: 300 g unt 450 g zahar 150 g
faina 1 ou sare 1 lingurita suc de lamaie 100 g smantana dulce 400 g
alune de padure Mod de preparare: Se frământă un aluat din 100…
Read more »
Read more »