Retete de toamna:
Reteta zilei: Mere caramelizate
25 November 2013
Mere
caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.
Ingrediente: 8 mere, spalate , uscate și racite 8 bete de acadea 1 1/2
ceasca smantana 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ceasca miere Mod de
preparare: Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In
fiecare mar infigeti cate un…
Read more »
Read more »
Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii
25 November 2013
Cartofi
in coaja, cu carnati cabanos si rosii din: carnati, cartofi, ulei de
masline, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, ardei, rosii,
salvie si patrunjel. Ingrediente: 12 carnati cabanos 1,2 kg cartofi mari
1⁄2 lingura ulei de masline 1 lingura ulei de floarea-soarelui 4 catei…
Read more »
Read more »
Vinete impanate cu orez
25 November 2013
Vinete
impanate cu orez din: vinete, orez, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel,
ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 cana cu orez 2 rosii 1 ceapa 1
morcov 1 radacina de patrunjel ulei sare Mod de preparare: Separat,
pune orezul la fiert în apă cu un…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de ghebe
25 November 2013
Supa
de ghebe din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen,
boia, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 400-500 g ghebe 1
ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 4-5 cartofi ulei 1/2 lingurita
chimen boia de ardei dulce sare piper patrunjel verde Mod…
Read more »
Read more »
Mancarica cu vinete, telina si ardei gras
25 November 2013
Mancarica
cu vinete, telina si ardei gras din: vinete, patrunjel, ceapa, morcovi,
patrunjel, telina, ardei grasi, varza, usturoi, ulei de masline, rosii,
suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete coapte
lungi patrunjel pentru umplutura: 2 cepe 2 morcovi 1 patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste cu bacon
25 November 2013
Fileuri
de peste cu bacon din: bacon, fileuri de peste alb, coaja de lamaie,
suc de lamaie, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, telina, mere,
suc de lamaie, marar, iaurt si mustar dijon. Ingrediente: 70 g bacon sau
sunca pancetta 250 g fileuri de peste alb…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu lămâie
25 November 2013
Prăjitura
cu lămâie din: unt, zahar tos, oua, migdale, seminte de mac, coaja si
zeama de lamai, faina si zahar pudra. Ingrediente: 115 g unt nesărat,
moale 115 g zahăr tos 4 ouă mari 180 g migdale măcinate 30 g seminţe de
mac coaja rasă şi…
Read more »
Read more »
Dulceata de caise
25 November 2013
Dulceata
de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 35
caise coapte 1 kg zahar 3 linguri cu zeama de lamaie 3 pahare cu apa
Mod de preparare: Spală caisele şi curăţă-le de coajă. Pune-le în apă de
var pentru 20 de…
Read more »
Read more »
Carnati cu cartofi si oua
25 November 2013
O
reteta gustoasa de Carnati cu cartofi si oua din: ulei de masline,
ardei iute, carnati, paprika iute, cartof si oua. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1-2 ardei iuti rosii carnati 1 lingurita paprika iute 1
cartof copt 4 oua Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Branza de capra cu salata de sfecla rosie
25 November 2013
Branza
de capra cu salata de sfecla rosie din: pesmet, ceapa verde, branza de
capra, ou, ulei, salata verde, sfecla, ceapa, otet de vin rosu, ulei de
masline, miez de nuca si miere. Ingrediente: 50 g pesmet 2 lingurite
ceapa verde tocata 300 g branza de…
Read more »
Read more »
Cocktail Jogging Flip
25 November 2013
Cocktail
jogging Flip din: suc de portocale, suc de grepfrut, zeama de lamaie,
sirop de grenadine si galbenus. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portocale 4 cl suc proaspat de
grepfrut 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 lingurita de sirop…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Penne Bolognese
25 November 2013
Penne
Bolognese din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, carne de vita,
oregano, maghiran, busuioc, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate,
lapte, usturoi, sare, piper, penne, parmezan. Ingrediente: ¼ ceasca
ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 2…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata si alune
25 November 2013
Briose
cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, oua, lapte, faina, praf de
copt, alune, pudra de cacao, crema de ciocolata cu alune, frisca,
ciocolata amaruie si alune prajite. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 125 g
zahar tos 2 oua mari, batute 2 linguri lapte…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu bacon
25 November 2013
Supa
crema de conopida cu bacon din: ceapa, telina, conopida, frunze de
dafin, supa, lapte, nucsoara, smantana si bacon. Ingrediente: 1 ceapa
mare, tocata grosier 1 telina mica, rasa fin 1 conopida de cca 1 kg,
rupta in buchetele 2 frunze de dafin 500 ml supa…
Read more »
Read more »
Tarta crocanta cu pere
25 November 2013
Tarta
crocanta cu pere din: faina, unt, zahar, ou, coaja de lamaie, pere, suc
de lamaie, piscoturi, pastaie de vanilie, amidon, miere, frisca, gem de
caise si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 200 g faina 150 g unt 75 g
zahar 1 ou 1 varf de…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin
25 November 2013
Curcan
la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt,
rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin,
ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la
temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat,
tocat…
Read more »
Read more »
Sirop si gem de capsune
25 November 2013
Sirop
si gem de capsune din: capsune, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg
capsune 1 kg zahar 1 lamaie Mod de preparare: Spală fructele,
curăţă-le de codiţe şi lasă-le cinci minute în strecurătoare. Aşază
într-o cratiţă încăpătoare un strat de căpşune, unul…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de fasole cu legume
25 November 2013
Ciorbă
de fasole cu legume din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, dovlecel,
telina, bulion, verdeata, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g fasole
alba uscata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 1 dovlecel 1 telina mica 500 ml
bulion verdeata sare piper 2 linguri ulei Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )
25 November 2013
Syrniki
este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie
neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu
branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o
gustare rapida. Ingrediente: 450g branza de vaci facuta in casa 4…
Read more »
Read more »
Compot de rubarba
25 November 2013
Compot
de rubarba din: tije de rubarba, apa, zahar, baton de vanilie, lamaie
si menta. Ingrediente: 25 tije de rubarba 1,6 l apa 8 linguri cu zahar
1/2 baton de vanilie 1/2 lamaie menta Mod de preparare: Curăţă tijele
de rubarbă (sau revent, cum i…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu mirodenii
25 November 2013
Piept
de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de
lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si
cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura
rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi,
zdrobit…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si ciuperci
25 November 2013
Tarta
cu branza si ciuperci din: aluat, oua, ciuperci, unt, ulei de masline,
usturoi, otet balsamic, cimbru, smantana si branza. Ingrediente: 400 g
aluat fraged gata preparat 2 oua, batute 500 g ciuperci, taiate felii 30
g unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de…
Read more »
Read more »
Ghiveci gustos de crap
25 November 2013
Ghiveci
gustos de crap din: peste, ceapa, morcov, patrunjel, telina, bulion,
fasole verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg peste (crap) 1
ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 2 linguri bulion 1 mana
de fasole verde conservata sare piper ulei Mod…
Read more »
Read more »
Desert delicios cu pere
25 November 2013
Buturugi
cu pere din: faina, zahar, cacao, galbenus, unt, migdale, pere, zahar,
vin si amidon. Ingrediente: blat: 150 g faina 50 g zahar 2 linguri cacao
1 galbenus 125 g unt 50 g migdale tocate umplutura: 2 pere 50 g zahar
100 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Cartofi copti, cu rozmarin
25 November 2013
Cartofi
copti, cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si
rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi, mai fainosi, curatati si
taiati sferturi 100 ml grasime de pasare sare de mare 4 ramurele de
rozmarin, doar frunzele, taiate marunt Mod de preparare:
Preincalzeste…
Read more »
Read more »
Tort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare
25 November 2013
Tort
de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare din: oua, zhar,
faina, cacao, blat de pandispan, compot de merisoare, pere, rachiu de
pere, ciocolata de merisoare si frisca. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar
75 g faina 1 lingura cacao 1 blat de pandispan(circa 250…
Read more »
Read more »
Salata de varza rosie cu fructe
25 November 2013
Salata
de varza rosie cu fructe din: varza rosie, mere, ceapa, fructe de
padure, zahar brun, otet balsamic, seminte de chimen, coaja si suc de
portocala. Ingrediente: 800 g varza rosie 2 mere mari 1ceapa mare 200 g
fructe de padure congelate 125 g zahar brun…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna cu pui si sos de rosii
25 November 2013
O
reteta savuroasa de Lasagna cu pui si sos de rosii din: piept de pui,
supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de
lasagan, cascaval, unt, faina si lapte. Ingrediente: 1 kg piept de pui
300 ml supa de…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Spuma de ciocolata
25 November 2013
Spuma
de ciocolata din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, frisca, oua,
zahar pudra, sos de ciocolata, frisca Inrgedeinte: 200 g ciocolata
amaruie, cu 70% cacao, topita 100 g ciocolata cu lapte, topita 75 ml
frisca 5 oua, separate 50 g zahar pudra 150 ml sos de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Spanakopita
25 November 2013
Spanakopita
din: spanac, ulei de masline, patrunjel, coriandru, ceapa verde, feta,
oua, foi de plancita, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de
spanac proaspăt 4 linguri de ulei de măsline jumătate de legătură de
pătrunjel proaspăt jumătate de legătură coriandru proaspăt 1 ceapă verde
mare…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie cu dulceata
25 November 2013
O
reteta delicioasa de crema de vanilie cu: oua, zahar pudra, faina,
lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata. Ingrediente: 6
gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2
linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 ml…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #8
25 November 2013
Retete
tv Paprika: Ficat de pui Crostini Ingrediente: 150 g ficăței de pui,
curățați de orice urmă de grăsime 1 lingură de ulei de măsline 2 linguri
vin Marsala, Porto sau brandy 1 cățel de usturoi pisat sau tăiat felii
subțiri 1 lingură salvie tocată…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu migdale si cimbru
25 November 2013
Varza
de Bruxelles cu migdale si cimbru din: varza de bruxelles, slaninuta,
usturoi, migdale si cimbru. Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles 100 g
slaninuta 2 catei de usturoi 50 g migdale 1 lingura de cimbru proaspat
Mod de preparare: Fierbe in apa clocotita 600
Reteta zilei: Tarta delicioasa cu mere
24 November 2013
Tarta
delicioasa cu mere din: faina, zahar, sare, unt, apa rece, mere, suc de
lamaie. Ingrediente aluat: 2 cani faina 1 lingura de zahar ½
lingurita de sare 9 linguri de unt rece nesarat, taiat bucati 6 linguri
de apa rece Ingrediente umplutura: 9 mere Sucul de la o lamaie 1 cana de
zahar…
Read more »
Read more »
Gem de pere
24 November 2013
Gem
de pere din: pere, zahar, scortisoara, baton de vanilie si suc de
lamaie. Ingrediente: 2,5 kg pere 1 kg zahar 1 baton de scortisoara 1/2
baton de vanilie 1 lingura cu suc de lamaie Mod de preparare: Spală
perele, curăţă-le de coajă şi cotor şi dă-le pe răzătoarea mare. Intr-o
cratiţă cu fundul gros,…
Read more »
Read more »
Porcheta cu prune si fenicul
24 November 2013
Porcheta
cu prune si fenicul din: piept de porc, ceapa, usturoi, seminte de
fenicul, patrunjel, boia de ardei, supa de legume, vin, ulei, fenicul,
prune uscate, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2,5 -3 kg piept de
porc dezosat, fara sorici (bucata intreaga) 3 cepe 4-5 catei de usturoi 1
lingura seminte de fenicul macinate 4-5…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lapte de cocos si sirop de grenadine
24 November 2013
Cocktail
cu lapte de cocos si sirop de grenadine din: sirop de grenadine, zeama
de lamaie, lapte de cocos, apa minerala si lamaie. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 4 cl sirop de grenadine zeama unui sfert de
lamaie 2 cl lapte de cocos apa minerala carbogazoasa sau plata o felie
de lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Aperitiv pe baza de ardei rosu si vanata (Ajvar)
24 November 2013
Ajvar din:
ardei rosii, vanata, ulei de masline, usturoi, otet de vin, sare si
piper. Ingrediente: 1 kilogram de ardei roşii 1 vânătă 4 linguri de ulei
de măsline 2 căţei de usturoi 2 linguri de oţet de vin sare piper Mod
de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 210 ° C. Inţeapă pieliţa
vinetei cu un…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Foie gras
24 November 2013
Foie
gras din: ficat de gasca, paine prajita, faina, unt, mere, smochine,
dulceata de afine, zeama de lamaie, chives, sare si piper. Ingrediente:
1,2 kg ficat degasca indopata 6 felii de paine prajita 2 linguri faina
100 g unt 2 mere 12 smochine 200 g dulceata de afine 2 linguri zeama de
lamaie 50 g chives…
Read more »
Read more »
Salata calda de creveti
24 November 2013
O
reteta delicioasa de salata calda cu:creveti, ceapa, dovlecei, ardei
gras, unt, coniac, marar, otet balsamic, sare. Ingredient 350g creveti
decorticati 1 ceapa 1 dovlecel 1 ardei gras 100 g unt 2 linguri coniac 1
lingura de marar 1 lingura de otet balsamic sare Mod de preparare:
Spală bine creveţii, şterge-i cu un şervet, după…
Read more »
Read more »
Gem picant
24 November 2013
Gem
picant din: mere, prune, pere, zahar, lamaie, ghimbir, baton de
scortisoara si nuca. Ingrediente: 1,3 kg mere 1,3 kg prune 900 g pere 2
kg zahar 1 lamaie ghimbir (cam 2 cm) 1 baton de scortisoara 100 g nuca
Mod de preparare: Curăţă de coajă fructele spălate şi îndepărtează
sâmburii. Păstrează într-un săculeţ de…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Calamar umplut
24 November 2013
O
reteta delicioasa de calamar umplut cu:peste, cod, praz, pesmet, ou,
patrunjel verde, vin alb sec, unt, piper, otet, sare, frunze de dafin.
Ingrediente: 3 calamari 200g file de cod 2 fire de praz 1 lingura de
pesmet 1 ou patrunjel verde 200 ml vin alb sec unt piper otet sare
frunza de dafin …
Read more »
Read more »
Friptura de vita condimentata
24 November 2013
O
reteta delicioasa de friptura condimentata cu:carne de vita, otet
balsamic, zahar, ceapa rosie, vin rosu, supa de vita, rozmarin,
cimbrisor, piper, ulei, sare. Ingrediente: 800 g pulpă de vită oţet
balsamic 1 lingură cu zahăr 1 ceapă roşie 300 ml vin roşu 100 ml supă de
carne de vită 2 crenguţe de rozmarin 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Crema de dovleac
24 November 2013
O
reteta delicioasa de crema de dovleac cu:dovleac, cartofi, ceapa,
usturoi, maorcovi, telina, sare, smantana, unt, patrunjel verde.
Ingrediente: 1 dovleac potrivit 4 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi 2
morcovi 1 ţelină mică sare 3-4 linguri cu smântână 2 linguri cu unt
pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţă dovleacul, fă-l cubuleţe şi
lasă-l…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu carne de curcan si legume
24 November 2013
Paste
cu carne de curcan si legume din: paste, carnati de curcan, ardei gras,
ceapa, fulgi de ardei rosu, piper, sare, apa, oregano, ulei de masline,
rosii, patrunjel, mozzarella, ricotta, parmezan. Ingrediente: 1 ½
ceasca paste 2 carnați de curcan (doar carnea) ½ ardei gras ½ ceapa ¼
lingurita fulgi de ardei roșu ¼…
Read more »
Read more »
Supa cu smantana
24 November 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: cartofi, radacina de patrunjel, telina,
conopida, praz, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2
rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mare câteva bucheţele de conopidă 1 fir
de praz 200 g smântână 1 lingură cu unt 1 legătură de pătrunjel sare
Mod de preparare: Taie cartofii, rădăcina de…
Read more »
Read more »
Retete simple: Vinete pane
24 November 2013
O
reteta delicioasa de vinete pane cu: vinete, oua, faina, pesmet,
usturoi, smantana, marar, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 2 ouă 4
linguri cu făină 4 linguri cu pesmet 4 căţei de usturoi 150 g smânână
mărar ulei sare Mod de preparare: Alege vinete potrivit de groase.
Spală-le şi şterge-le cu un şervet curat. Taie-le…
Read more »
Read more »
Rulouri de rechin
24 November 2013
O
reteta delicioasa de rulouri de rechin cu:rechin, spanac, dovlecel,
ardei gras, ceapa, branza de vaci, uleiu de masline, sare. Ingrediente:
700g cotlete de rechin 200g spanac 1 ceapa 1 ardei gras 200g branza de
vaci 1 dovlecel mic ulei de masline sare Mod de preparare: Taie ceapa
mărunt şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă…
Read more »
Read more »
Minitort cu zmeura
24 November 2013
O
reteta gustoasa de minitort cu:zmeura, zahar, lapte, zahar vanilat,
lamaie, frisca, biscuiti, unt, vin alb. Ingrediente: 500 g zmeura 200g
zahar 200ml lapte 1 pliculet zahar vanilat 1 lamaie 100g frisca
Ingrediente blat: 150g biscuiti simpli 50g unt 1 lingura vin alb Mod de
preparare: Topeşte untul la foc mic. Opreşte focul, după care…
Read more »
Read more »
Salata de dovecei
24 November 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: dovlecei, arde gras, varza alba, rosie,
unt, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare. Ingrediente: 2
dovlecei 2 ardei graşi 1/2 varză albă mică 1 roşie 1 lingură cu unt
Ingrediente sos: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet
balsamic 3 căţei de usturoi sare Mod…
Read more »
Read more »
Friptura de pui cu unt aromat si salata de rosii
24 November 2013
O
reteta delicioasa de friptura de pui cu: carne de pui, ulei de masline,
unt, usturoi, ceapa verde, frunze de salvie, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri cu ulei de măsline Ingrediente
untul aromat: 100 g unt 4 căţei mari de usturoi 2-3 fire de ceapă verde
(numai partea verde) frunză…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ton cu capere si rosii cherry pe pat de salata verde
24 November 2013
O
reteta savuroasa de Salata de ton cu capere si rosii cherry pe pat de
salata verde din: ton in ulei, maioneza, mustar dijon, suc de lamaie,
sare, telina, capere, ceapa verde, frunze de salata si rosii cherry.
Ingrediente: 2 cutii ton in ulei 1/4 ceasca maioneza 1 linguriță. mustar
Dijon 1 lingura suc…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si verdeata
24 November 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel,
radacina de patrunjel, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu
orez 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 1 morcov 1 dovlecel 1 rădăcină de
pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie ceapa
mărunt Şi căleşte-o în ulei. Adaugă orezul şi lasă pe…
Read more »
Read more »
Pui cu tarhon si cartofi
24 November 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: cartofi, sare, tarhon, piept de pui, ulei,
piper, lapte, unt, nucsoara, pesmet. Ingrediente: 750 g cartofi făinoşi
sare 1/2 legătură tarhon 3 buc. piept de pui (cca. 500 g) 2 linguri
ulei piper 150 ml lapte 60 g unt nucşoară rasă 2 linguri pesmet Mod de
preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Sarmale de post
24 November 2013
Sarmale
de post din: varza murata, orez, ciuperci, paine prajita, morcovi,
mere, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si boia. Ingrediente: varza
murata 1 cana orez 2 cutii ciuperci 4 felii paine prajita 2 morcovi 2
mere 2 cepe ulei 1 crenguta cimbru sare piper boia Mod de preparare:
Ceapa o tai mărunt şi o înăbuşi…
Read more »
Read more »
Gem de piersici
24 November 2013
O
reteta savuroasa de gem de piersici din: piersici, pulpa de ananas,
ghimbir si zahar. Este un gem numai bun de umplut nişte fursecuri
fragede şi de servit lângă o ceşcuţă de cafea aromată. Ingrediente: 10
piersici 1 kg pulpa de ananas 1 ghimbir proaspat 2 kg zahar Mod de
preparare: Dă ananasul prin…
Read more »
Read more »
Tortilla cu salam chorizo si dovlecei
24 November 2013
Tortilla
cu salam chorizo si dovlecei din: ceapa rosie, ulei de masline, salam
chorizo, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, busuioc, oua, smantana,
sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roşii 5 linguri de ulei de măsline
200 de grame de salam chorizo 600 de grame de dovlecei 1 căţel de
usturoi zeama unei lămâi bio jumătate de…
Read more »
Read more »
Piure cu ierburi
24 November 2013
Piure
cu ierburi din: cartofi, usturoi, smantana, ieburi, lapte. Ingrediente:
1 kg cartofi, taiati in cuburi mari de marimi egale 3 catei de usturoi,
decojiti si lasati intregi 4 linguri de smantana lichida pentru gatit 1
mana mare de ierburi amestecate, tocata grosier putin lapte (optional)
Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. înţeapă…
Read more »
Read more »
Tajine de kefta cu menta
24 November 2013
Tajine
de kefta cu menta din: ceapa, ulei de masline, usturoi, patrunjel,
menta, spata de miel, chifle, oua, ceapa, ulei de masline, rosii,
usturoi, seminte de chimen, paprika, scortisoara, supa de pasare, sare
si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de
usturoi jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt un sfert…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ceapă umplută cu ciuperci, măsline şi nuci
24 November 2013
Ceapă
umplută cu ciuperci, măsline şi nuci din: ceapa, ciuperci, masline,
nuci, morcovi, telina, ulei, pasta de tomate, sare si piper.
Ingrediente: 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conserva 150 g
masline fara samburi 100 g nuci 2 morcovi 1 telina 6 linguri ulei 2
linguri pasta de tomate sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi cu branza cheddar
24 November 2013
Supa
de cartofi cu branza cheddar din: unt, ceapa, faina, cartofi rosii,
lapte, supa de pui, apa, sare, piper, branza cheddar, piper cayenne,
praf de usturoi, praz. Ingrediente: 1 lingura unt 1 cana ceapa, tocata
2 1/2 linguri faina 3 cani cartofi rosii, cuburi 1 1/4 cana lapte 1 1/4
cani supa de pui…
Read more »
Read more »
Crap umplut la cuptor
24 November 2013
Crap
umplut la cuptor din: crap, orez, ciuperci, migdale, vin, lamai,
patrunjel, ulei de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare
(circa 3kg) 70 g orez 1 cutie ciuperci 100 g migdale 200 ml vin alb sec 2
lamai 2 legatura patrunjel 100 ml ulei de dovleac sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi peştele…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu ciocolata
24 November 2013
Cheesecake
cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, biscuiti, ciocolata alba,
mascarpone, lichior, zahar vanile, frisca si ciocolata amaruie.
Ingrediente: 75 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, topita 50 g unt 200 g
biscuiti digestivi, zdrobiti marunt Pentru umplutura: 300g ciocolata
alba de menaj, rupta bucati 500 g crema mascarpone 3-4 linguri lichior
Amaretto 1 plic zahar…
Read more »
Read more »
Tocana cu carne de porc
24 November 2013
Tocana
cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, telina, praz,
pasta de tomate, vin, foi de dafin, ardei iute, untura, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc (pulpa, spata) 2 cepe 3
morcovi 1 telina mica 4 fire de praz 2 linguri pasta de tomate 100 ml
vin alb demisec…
Read more »
Read more »
Piure de telina cu sos de hrean
24 November 2013
Piure
de telina cu sos de hrean din: telina, mere, sos de hrean. Ingrediente:
1 telina de circa 750 g, curatata de coaja si taiata in cuburi 2 mere,
decojite si taiate in cuburi 1 lingura sos de hrean Mod de rpeparare:
Pune telina într-o oală mare cu apă şi adu-o la punctul de…
Read more »
Read more »
Chutney de mere
24 November 2013
Chutney
de mere din: ceapa, mere, stafide, coriandru, boia de ardie iute, mix
aromatic, sare, zahar si otet. Cu un gust şi picant, şi dulce,
delicatesa de mere este ideală pentru sendvişuri cu brânză albă sau
cedar, pentru fripturile de pui ori curcan sau în salatele cu ton şi
maioneză (în acest caz, pune doar jumătate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mix de muraturi picante
Mix
de muraturi picante din: ardei iute, ardei grasi, castraveti, otet,
sare, boabe de piper, fulgi de ardei rosu, usturoi, apa. Ingrediente: 1
ardei iute 2 ardei grasi 2 castraveți 3/4 cana otet 1 lingura sare 1
lingura boabe de piper 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu 2 catei de
usturoi, tocat Apa Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida si sfecla murate
Conopida
si sfecla murate din: conopida, sfecla, usturoi, apa, otet, sare, fulgi
de ardei rosu, semitne de marar, boabe de ienibahar, boabe de piper
negru. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchețele 1 sfecla, curatata si
feliata 4 catei de usturoi, curatati si taiati in jumatate 3 cani de apa
½ ceasca otet ⅛ ceașcă de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni
Desert
cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni din: fulgi de
ciocolata alba, glazura de capsuni, nuci pecan. Ingrediente: 1 pachet
fulgi de ciocolata alba 1 cutie glazura capsuni 2/3 cana nuci pecan
tocate Mod de preparare: Ungeti o tava cu putin ulei. Topiti fulgii
de ciocolata alba la bain marie.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si parmezan
Paste
cu sos de rosii si parmezan din: paste, ulei de masline, rosii,
patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1
pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 10 rosii,
cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de cutit de piper rosu
pisat sare si piper dupa gust 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry
Gogonele
murate in otet de mere cu praf de curry din: gogonele, ceapa, sare,
otet de mere, zahar brun, radacina de ghimbir, ienibahar, seminte de
chimen, seminte de coriandru, seminte de schinduf, boabe de piper,
seminte de mustar, curcuma, praf de chili. Ingrediente: 2-4 kg
gogonele, feliate 1 ceapa, feliata 2 1/2 linguri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei murati
Dovlecei
murati din: dovlecei, ceapa, sare, otet de mere, zahar, seminte de
telina, seminte de telina, seminte de mustar, praf de turmeric.
Ingrediente: 2-3 dovlecei 1 ceapa 1 lingura sare 2 cesti otet de mere 1
cana zahar 1/2 lingurita seminte de telina 1/2 lingurita de semințe de
marar 1 lingura seminte de mustar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu crema de fructe de padure
Clatite
cu crema de fructe de padure din: oua, lapte, ulei vegetal, sare,
vanilie, faina de grau, crema de branza, esenta de vanilie, fructe de
padure, smantana. Ingrediente aluat: 3 oua 2/3 cana lapte 2 linguri de
ulei vegetal 1/4 lingurita de sare 1 lingurita vanilie 1/3 cana faina
de grau Ingrediente crema de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute cu paste si sos de rosii
Chiftelute
cu paste si sos de rosii din: carne de porc, usturoi, piper negru,
oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin alb, busuioc, fulgi
de ardei rosu, parmezan, paste. Ingrediente chiftelute: 1 kg carne de
porc 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita piper negru macinat 2
lingurite de frunze oregano uscat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogonele murate
Gogonele
murate din: gogonele, otet, apa, zahar, sare, seminte de marar, boabe
de piper, usturoi, frunze de dafin. Ingrediente: 2-4 kilograme de
gogonele 2 cani otet 2 cani apa 1 lingura zahar 4 lingurite de sare 3
lingurite semințe de marar 3 lingurite boabe de piper 4 catei de usturoi
8 frunze de dafin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati in otet balsamic
Castraveti
murati in otet balsamic din: castraveti, otet, apa, otet balsamic,
zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric.
Ingrediente: 4 castraveți 1 ceasca oțet 1 cana apa 1/3 ceasca alb otet
balsamic 6 linguri zahar 3 linguri sare 1/2 lingurita semințe de mustar
1/4 lingurița semințe de telina 1/4 lingurita praf turmeric…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ananas cu lapte de cocos
Salata
de ananas cu lapte de cocos din: ananas, portocale, capsuni, struguri,
iaurt, lapte de cocos, esenta de vanilie, nuca de cocos. Ingrediente: 1
ananas proaspat o portocala 1 si 1/2 cani capsuni 1 si 1/2 cani de
struguri rosii 1 si 1/4 cesti iaurt 1/4 ceasca lapte de cocos 1/2
lingurita esenta de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de cartofi cu branza
Budinca
de cartofi cu branza din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, faina
de grau integrala, smantana, sare, piper cayenne, branza, branza
cheddar, boia de ardei. Ingrediente: 4 cupe cartofi feliati subtire 2
linguri ulei de masline 1 lingura unt 1/4 ceapa, felii subtiri 3 linguri
de faina de grau integrala 1 1/2 cani…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati cu usturoi si marar
Castraveti
murati cu usturoi si marar din: castraveti, otet de mere, apa, sare,
usturoi, fulgi de ardei, marar, condimente. Ingrediente: 2 kg de
castraveti 1 3/4 cana otet de mere 1 1/2 ceasca de apa 2 linguri de sare
6 catei de usturoi 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1 legatura de marar
proaspat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole verde murata
Fasole
verde murata din: fasole verde, usturoi, marar, ardei chili, piper,
apa, otet, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 catei de usturoi 1
lingurita de marar uscat 2 ardei chili rosii ¼ lingurita piper
Ingrediente pentru saramura: 5 cani de apa 5 cesti de otet ½ ceasca de
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piersici coapte cu mascarpone si miere
Piersici
coapte cu mascarpone si miere din: piersici, ulei, mascarpone, miere.
Ingrediente: 5 piersici, taiate jumatati, fara samburi ulei 1 cutie
crema mascarpone miere Mod de preparare: Incalziti gratarul.
Ungeti piersicile cu ulei. Gatiti piersicile pe gratar aproximativ 4
minute pe fiecare parte. Serviti piersicile copate cu mascarpone si
miere. Piersici coapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta
Sandwich
cu friptura de vita si ceapa crocanta din: maioneza, smantana, hrean,
miere, mustar dijon, sare, piper, lapte, ulei vegetal, faina, ardei
iute, boia de ardei iute, chifle, branza cheddar, friptura de vita.
Ingrediente sos hrean: 1/2 cana maioneza 1/2 cana smantana 1/4 ceasca
hrean ras 2 lingurite miere 2 lingurite mustar dijon sare si piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati in saramura
Castraveti
murati in saramura din: castraveti, seminte de coriandru, seminte de
mustar, boabe de piper negru, marar, frunze de dafin, usturoi, sare,
apa. Ingrediente: 5 castraveți 1/2 lingurita seminte de coriandru 1/2
lingrita seminte de muștar 1/2 lingurita boabe de piper negru 1 legatura
de marar proaspat 3 frunze de dafin 6 catei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muraturi asortate cu piper si marar
Muraturi
asortate din: otet, zahar tos, sare, castarveti, ceapa rosie, boabe de
piper, marar. Ingrediente: 1 2/3 cana otet 2/3 ceasca + 2 linguri de
zahar tos 1/2 lingurita sare 2 cani castraveți, taiati felii 1/2 ceapa
rosie, feliata subtire 1 lingura boabe de piper 2 linguri crengute marar
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si caramel
Prajitura
cu ciocolata si caramel din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt,
zahar brun, ou, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, caramel.
Ingrediente: 1 2/3 cani faina 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2
lingurita de sare 3/4 ceasca unt nesarat, la temperatura camerei 1
ceasca + 2 linguri zahar brun 1 ou, la temperatura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vita Sichuan
Vita
Sichuan din: carne de vita, supa de pui, otet de orez, ulei de chili,
telina, praz, sos chili, sos de soia, amidon de porumb. Ingrediente: 1
bucata carne de vita, taiata felii subtiri amestec de supa de pui cu
otet de orez 3 linguri de ulei de chili 1 telina, taiata felii 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de broccoli cu branza si cascaval
Supa
de broccoli cu branza si cascaval din: ceapa, morcovi, ulei de masline,
faina de grau, lapte, smantana, supa de pui, piper cayenne, nucsoara,
sare, piper, branza cheddar, cascaval, broccoli. Ingrediente: 1 ceasca
ceapa tocata 1/2 cana morcovi tocat 2 linguri ulei de masline 1/4
ceasca faina de grau 4 cesti de lapte 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu branza si parmezan
Conopida
gratinata cu branza si parmezan din: conopida, sare, unt, faina, lapte,
piper, nucsoara, branza, parmezan, pesmet. Ingrediente: 1 conopida,
rupta buchetele sare 4 linguri unt nesarat 3 linguri de faina 2 cani de
lapte cald 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 1/4 lingurita
nucsoara rasa 3/4 ceasca branza proaspat rasa 1/2 cana parmezan…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu fulgi de ciocolata
Briose
cu fulgi de ciocolata din: crema de branza, ou, zahar, sare, fulgi de
ciocolata, faina, bicarbonat de sodiu, cacao, apa, ulei, otet, esenta de
vanilie, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 ou,
batut 2 cani si 2/3 cana zahar 1 si 1/4 lingurita de sare fulgi de
ciocolata, dupa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica picanta de fasole cu rasol de porc
Mancarica
picanta de fasole cu rasol de porc din: rasol de porc, condimente, suc
de mere, otet de mere, sos worcestershire, praf de usturoi, sos iute,
ardei gras, ceapa, fasole neagra, fasole alba, rosii, sos de rosii,
ardie iute, praf de chilli, boia de ardei, chimen, sare. Ingrediente: 1
rasol porc condimente dupa gust…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu piept de curcan
Sandwich
cu piept de curcan din: paine integrala, crema de branza, frunze de
spanac, sos de afine, piept de curcan la gratar, maioneza.
Ingrediente: 4 felii paine integrala 1 cutie crema de branza frunze de
spanac, spalate sos de afine piept curcan la gratar maioneza Mod de
preparare: Ungeti doua dintre feliile de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati cu seminte de marar si usturoi
Castraveti
murati cu seminte de marar si usturoi din: castraveti, sare, apa, otet,
zahar, seminte de marar, boabe de piper, cuisoare, usturoi.
Ingrediente: 7-8 kg castraveți 1 1/2 cesti de sare 6 cani de apa 6 cesti
de otet 1/2-3/4 cana de zahar 9 linguri semințe de marar Boabe de piper
cuișoare usturoi …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu afine si cereale
Briose
cu afine si cereale din: lapte, tarate de grau, esenta de vanilie,
zahar, miere, oua, ulei, sos de mere, smantana, faina integrala,
bicarbonat de sodiu, praf de copt, scortisoara, cereale, afine.
Ingrediente: 1 cana de lapte 1 cana tarate de grau 1 lingurita esenta de
vanilie 1/4 ceasca zahar 1/4 ceasca de miere 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Morcovi picanti murati
Morcovi
picanti murati din: morcovi, apa, otet de mere, zahar, usturoi, seminte
de marar, seminte de fenicul, sare, ardei iute, marar. Ingrediente: 5
morcovi, curatati 1 cana de apa 1 cana otet de mere 1/4 ceasca zahar 2
catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita de seminte de marar 1 lingurita
semințe de fenicul 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de somon la cuptor
File
de somon la cuptor din: miere, ulei de masline, ceapa, suc de lamaie,
coaja de lamaie, fileuri de somon, smantana, piper, frunze de macris,
marar, frunze de tarhon. Ingrediente marinata: 2 linguri de miere 1
lingura ulei de masline 2 linguri ceapa tocata 2 linguri suc proaspat de
lamaie 1/2 lingurita coaja de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vinete pane cu sos de rosii si parmezan
Vinete
pane cu sos de rosii si parmezan din: vinete, faina, oua, pesmet, ulei
de masline, sos de rosii, mozzarella, frunze de busuioc, parmezan.
Ingrediente: 2-3 vinete 2 cani de faina 4 oua, batute cu 1-2 linguri de
apa 3 cupe pesmet ulei de masline sos de rosii mozzarella feliata 16
frunze de busuioc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu ciocolata
Prajitura
delicioasa cu ciocolata din: faina de orez, zahar, unt nesarat, fulgi
de ciocolata amaruie, lapte, esenta de vanilie, oua. Ingrediente: 2
cani faina de orez 2 cani de zahar 1/2 ceasca unt nesarat 1 cana fulgi
de ciocolata amaruie 2 cutii de lapte 2 lingurita esenta de vanilie 2
oua, batute Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de farfalle cu struguri si nuci
Salata
de farfalle cu struguri si nuci din: nuci, farfalle, broccoli,
maioneza, zahar, ceapa rosie, otet de vin rosu, sare, struguri, bacon.
Ingrediente: 1 cana nuci, tocate 1 pachet farfalle 1 broccoli 1 ceasca
maioneza 1/3 cana de zahar 1/3 cana ceapa rosie, taiata cuburi 1/3 cana
de otet de vin rosu 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Morcovi si ridichi albe murate
Morcovi
si ridichi albe murate din: ridichi albe, morcovi, sare, apa fierbinte,
zahar, otet. Ingrediente: ½ kg ridichi albe ½ kg morcovi 1 lingura de
sare ½ cana apa fierbinte 5 linguri de zahar 1 cana apa 4 linguri de
oțet Mod de preparare: Curatati si taiati legumele. Puneti intr-un
castron, adaugati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mazare murata
Mazare
murata din: otet, apa rece, sare, zahar, usturoi, fulgi de ardei rosu,
piper alb, seminte de mustar, seminte de coriandru, mazare.
Ingrediente: 1 cana de oțet 1 cana de apa rece 1/2 lingura sare 1/2
lingura zahar 4 catei de usturoi, feliat 1/4 lingurita fulgi de ardei
rosu 1/4 lingurita piper alb 1/4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie
Gem
de capsuni din: capsuni, lamaie, zahar, sare. Ingrediente: 2 1/2 cani
capsuni, taiate cuburi 1 lamaie 1/4 ceasca de zahar Un varf de cutit de
sare Mod de preparare: Combinati fructele si zaharul intr-o
cratita. Adaugati un varf de cutit de sare, suc de lamaie si radeti
putina coaja de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc la tigaie
Cotlete
de porc la tigaie din: cotlete de porc, faina, amidon de porumb, sare,
piper, praf de usturoi, boia de ardei, piper cayenne, ulei vegetal, unt.
Ingrediente: 2 cotlete de porc 1/2 cana faina 1 lingura amidon de
porumb 2 lingurite de sare 2 lingurite piper negru 1/2 lingurita praf de
usturoi 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida murata
Conopida
murata din: seminte de coriandru, seminte de mustar, seminte de chimen,
otet de mere, usturoi, ghimbir, zahar, ceapa, sare, boabe de piper,
turmeric, fulgi de ardei, conopida, morcovi, ardei rosu. Ingrediente: 1
lingurita seminte de coriandru 1 lingurița seminte de mustar 1/2
lingurita seminte de chimen 2 cesti de otet de mere 5…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fidea de orez prajita cu sos si tofu
Fidea
de orez prajita cu sos si tofu din: ulei de gatit, fidea de orez,
usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca,
sos de fasola, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin,
faina de porumb. Ingrediente: ulei de gatit 150 g de fidea de orez,
inmuiata in apa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata
Tort
cu crema de lapte si glazura de ciocolata din: oua, esenta de vanilie,
zahar, faina, sare, zahar, lapte, galbenusuri de ou, sare, sirop,
ciocolata amaruie. Ingrediente blat: 3 oua, la temperatura camerei,
albusurile separate de galbenusuri 1 lingurita de esenta de vanilie 1/2
ceasca zahar 3/4 cana faina 1 praf de sare Ingrediente…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati in otet de mere
Castraveti
murati in otet de mere din: castravete, suc de limeta, apa, sare,
gheata, ceapa, otet de mere, zahar, seminte de mustar, tumeric, seminte
de telina, cuisoare. Ingrediente: 8-10 kg castraveți, spalati 1 ceasca
suc de limeta 10l apa 3 linguri sare gheata 4-6 cepe, feliate 6 cesti
de otet de mere 6 cani…
Read more »
Read more »