Retete de toamna:
Plante care ridica imunitatea: Cătina, măceşele si tescovina
1 November 2013
Ierburi
de leac tradiţionale, aflate la îndemâna oricui, cele cinci plante
deţin supremaţia absolută în materie de stimulare a imunităţii. Să nu vă
lipsească din casă! În lunile de iarnă, lupta pentru păstrarea
sănătăţii este mai aprigă decât în orice alt anotimp. Viruşii,
bacteriile şi alte microorganisme dăunătoare atentează permanent la
echilibrul organismului nostru, asaltul…
Read more »
Read more »
Kulmbacher, bere germana
1 November 2013
Producator:
Kulmbacher Brauerei Localitate: Kulmbach Tip: pilsner Concentratie de
alcool: 4,9% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip
flute Kulmbacher este un mare grup german alcatuit din marcile de bere
Kapuziner, Kulmbacher, EKU si Monchshof, fiecare dintre acestea
producând în mod autonom o bere proprie, cu ingrediente proprii.
DEGUSTARE Kulmbacher Edelherb, o bere foarte…
Read more »
Read more »
Ardei copti la borcan, o conserva ideala pentru fripturi si salate
1 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu
usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia,…
Read more »
Read more »
HREANUL – Armoracia rusticana (totul despre hrean)
1 November 2013
Este
o plantă cu totul specială, aflată la limita dintre sălbatic şi
domestic. Ce înseamnă aceasta? Că, pe de o parte, este foarte bogată în
nutrienţi, la fel ca legumele cultivate, iar pe de altă parte, că are o
rezistenţă cu totul ieşită din comun, asemeni buruienilor. Chiar acum,
când natura pare îngheţată sub stratul…
Read more »
Read more »
Marca germana de bere Henninger
1 November 2013
Producator:
Henninger Brau AG Localitate: Frankfurt am Main Tip: lager Concentratie
de alcool: 5,5% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de
tip flute Marca germana Henninger Brau este o societate din Frankfurt,
care merita vizitata mai cu seama pentru enormul siloz cu turn, înalt
de 110 metri, în care încap pâna la 16.000 de tone…
Read more »
Read more »
Vinul este cel mai bun remediu antistres
1 November 2013
In
anul 1994, un studiu condus de Lipton a aratat ca o analiza a efectului
bauturilor alcoolice în gestionarea stresului si în prevenirea
depresiei a dus la o curba în U, cu alte cuvinte ca bautorii de apa (sau
cei ce beau foarte putin) si bautorii excesivi sunt mai sensibili la
stres. Numai bautorii moderati…
Read more »
Read more »
Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna ta
1 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveţi muraţi cu
sos de soia Castraveţi muraţi cu sos de soia…
Read more »
Read more »
Remedii populare – edeme şi ascită
1 November 2013
Edemele
sunt semnalele organismului despre defecţiunile apărute în anumite
organe, cel mai des la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului. Dacă
inima are probleme, iniţial se umflă picioarele, apoi edemul începe să
urce. Dacă sunt afectaţi rinichii, edemul apare pe faţă, apoi se
extinde pe tot corpul. Patologiile ficatului provoacă ascită, când
lichidul se adună în…
Read more »
Read more »
Actiunea benefica a vinului asupra sistemului vascular cerebral
1 November 2013
Accidentele
vasculare cerebrale se datoreaza fie unei hemoragii, fie unei
obstructii prin ateroscleroza si tromboza a unei artere care iriga
creierul. In acest ultim caz, zona creierului prost irigata va suferi
temporar (sau definitiv) si nu va mai functiona. Acest tip de afectiune
poate genera paralizii, hemiplegii sau tulburari de vorbire. Mecanismul
leziunilor este destul…
Read more »
Read more »
Berea germana EKU 28
1 November 2013
Producator:
EKU (Kulmbacher Brauerei) Localitate: Kulmbach Tip: lager doppelbock
Concentratie de alcool: 11% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar
recomandat: pahar-balon Marca de bere EKU este un acronim: E-ul vine de
la Erste („Prima”), K de la Kulmbach si U de la Union („Uniune”) adica,
„Prima Uniune de la Kulmbach”. Într-adevar, înca din anul 1872, doua…
Read more »
Read more »
Astazi, vinetele sunt vedetele meselor tale
1 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa
profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Pachetele
cu vinete Pachetele cu vinete din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de
masline, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Retete de toamna cu pere pe alese
1 November 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pere cu cremă de şofran Pere cu cremă de
şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran, pere, lamai,
fructe confiate, nuca de cocos, ulei…
Read more »
Read more »
Papadia (curata organismul de toxine)
1 November 2013
Acţiune
terapeutică De secole, păpădia este cunoscută drept una dintre cele mai
puternice ierburi detoxifiante. Datorită principiilor amare, tonifică
ficatul obosit, stimulează activitatea rinichilor şi a intestinelor.
Prin aceste calităţi, are un rol esenţial în eliminarea toxinelor. Este
indicată în toate afecţiunile în care există dereglări glandulare.
Creşte diureza, măreşte secreţia glandulară şi normalizează
circulaţia…
Read more »
Read more »
Vinul, cel mai bun protector împotriva riscului cardiovascular
1 November 2013
In
vreme ce, în multe tari ale lumii, oamenii mor înca de foame sau sufera
de subnutritie, în tarile industriale, numite evoluate, care au la
dispozitie hrana din abundenta, locuitorii sunt victime ale
asa-numitelor „boli ale civilizatiei”. Cu fiecare zi care trece, suntem
mai constienti ca aceste grave probleme de sanatate sunt imputabile
obiceiurilor alimentare…
Read more »
Read more »
Campbeltown, orasul whisky-ului
1 November 2013
In
secolul al XIX-lea, Campbeltown, situat pe cel mai înalt vârf al
peninsulei Kintyre, pe coasta de vest a Scotiei, numara mai mult de 30
de distilerii (în afara de cele 200 ilegale), în care se produceau
bauturi spirtoase cu caracteristici unice. Acest lucm a facut ca
oraselul sa devina o adevarata „capitala” a whisky-ului.…
Read more »
Read more »
Vitamina C
1 November 2013
Primele
semne ce indică un deficit de vitamina C sunt sângerările gingiilor, o
stare de astenie, de oboseală persistentă, apoi sistemul imunitar nu
mai funcţionează cum trebuie şi apar răcelile frecvente, dar putem
descoperi şi sensibilităţi alergice, pe care nu ştiam să le avem. Şi
nici nu e de mirare, câtă vreme vitamina C organică,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata delicioasa de caramel
1 November 2013
Inghetata
delicioasa de caramel din: smantana, zahar, lapte, lapte condensat,
zahar vanilat. Ingrediente: 500 de gr de smantana 130 de gr de zahar 120
ml de lapte 2 linguri de lapte condensat zahar vanilat Mod de
preparare: Se amesteca smantana cu 2 linguri de zahar si zaharul
vanilat. Se topeste restul de zahar.…
Read more »
Read more »
Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel
1 November 2013
Dovleci
umpluţi cu tocăniţă de purcel din: dovlecei, sare, cartofi fierti in
coaja, praz, rosii uscate, muschi de porc, ceapa, frunzulite de cimbru,
supa, smantana, mascarpone, piper, parmezan. Ingrediente: 4 dovlecei
mici hokkaido (a 500 g) sare 300 g cartofi fierti in coaja 1 fir praz 50
g rosii uscate, conservate in ulei 500 g…
Read more »
Read more »
Peşte cu sos si salata
1 November 2013
Peşte
cu sos si salata din: triunchiuri de peste, salata rucola, ardei capia,
rosii cherry, seminte de dovleac, otet balsamic, sos de soia, ardei
iute, cimbru, ulei, lamaie, ceapa, vin alb sec, seminte de susan.
Ingrediente: 4 trunchiuri de peste 200 g salata rucola doi ardei capia
200 g rosii cherry 50 g seminte de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto
1 November 2013
Ciuperci
cu mamaliguta si sos pesto din: ciuperci champignon, parmezan, rosii
cherry, sos pesto, ardei capia, malai grisat, ulei de floarea soarelui,
ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon
mari 100 g parmezan sau cascaval 250 g rosii cherry 150 ml sos pesto din
comert 2 ardei capia 120 g malai grisat…
Read more »
Read more »
Zacuscă cu mere
1 November 2013
Zacuscă
cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi,
ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete. Ingrediente: 2
kg mere 1 kg ceapa 18 gogosari rosii 1 kg suc de rosii sau 3 kg de
rosii 8 ardei grasi rosii 380 ml ulei piper boabe sare foi de dafin…
Read more »
Read more »
Pasta de dovleac cu sunca si parmezan
1 November 2013
Pasta
de dovleac cu sunca si parmezan din: pulpa de dovleac, ceapa, sunca de
parma, supa, margarina, sare, piper, paste, smantana vegetala, parmezan,
patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac (decojita si curatata de
seminte) 1 ceapa 100 g sunca de Parma 2 linguri margarina 150 ml supa
sare piper 600 g paste proaspete (taitei…
Read more »
Read more »
Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Occidentale
1 November 2013
Highlands-urile
Occidentale, care se întind de la Oban la Fort William, adapostesc
distilerii renumite. Plasate într-un decor natural spectaculos, acestea
produc bauturile distilate cu cel mai pronuntat gust de turba din
Highlands, asemanatoare, din anumite puncte de vedere, cu alte bauturi
distilate din Insule. Aceste tipuri de whisky au caracteristici
organoleptice foarte complexe si adeseori…
Read more »
Read more »
Consumul de vin in timpul dietelor de slabit
1 November 2013
Barbatii
care, fara a fi alcoolici, sunt bautori de vin – sa zicem constanti —
au observat ca pierd câteva kilograme (daca se întâmpla sa aiba un
surplus ponderal) imediat ce încep sa bea numai apa. Si totusi, multi
reprezentanti ai lumii masculine pretind ca au obtinut rezultate
impresionante în faza I a metodei Montignac,…
Read more »
Read more »
Mille-feuille cu cremă de pere
1 November 2013
Mille-feuille
cu cremă de pere din: foi de placinta, pere, lapte, zahar tos, oua,
amidon alimentar, zahar vanilat, sare, migdale, seminte de dovleac,
gelatina, nuca de cocos, zahar pudra, unt. Ingrediente: un pachet foi de
placinta 4 pere 500 ml lapte 100 g zahar tos 3 oua 50 g amidon
alimentar zahar vanilinat sare 100…
Read more »
Read more »
Peşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi
1 November 2013
Peşte
pane, cu sos de maioneză cu usturoi din: sprot, oua, iaurt, lapte, apa
minerala, cimbru, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, usturoi, ulei,
sare, maioneza, smantana, oregano. Ingrediente: 1 kg sport proaspat 2
oua 1 ceasca iaurt 1 ceasca lapte 1 ceapa apa minerala cimbru sare piper
1/2 legatura patrunjel faina 200 ml ulei pentru…
Read more »
Read more »
Găluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară
1 November 2013
Găluşte
cu dovleac, spanac şi nucşoară din: dovleac, galbenusuri, faina, sare,
piper, nucsoara, spanac, unt, parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac
(decojit si curatat de seminte) 2 galbenusuri 250 g faina sare piper
nucsoara rasa 300 g spanac tanar curatat 100 g unt 80 g parmezan ras
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de porc si vita marinate
1 November 2013
Chiftelute
de porc si vita marinate din: carne vita, carne de vitel, carne de
porc, oua, branza, patrunjel, usturoi, pesmet, apa, sare, piper, ulei de
masline, sos de rosii. Ingrediente: 1 kg carne de vita, tocata ½ kg
carne de vitel, tocata ½ kg carne de porc, tocata 2 oua 1 cana branza
rasa…
Read more »
Read more »
Pachetele cu salată de mere
1 November 2013
Pachetele
cu salată de mere din: faina, drojdie uscata, lapte dulce, zahar tos,
oua, unt, mere, portocala, limeta, mustar picant, otet de mere, ulei de
masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g faina 10 g drojdie
uscata 50 ml lapte dulce o lingurita cu zahar tos 3 oua 150 g unt 3 mere
o portocala…
Read more »
Read more »
Muschi afumat cu dovleac si hrean
1 November 2013
Muschi
afumat cu dovleac si hrean din: muschi impanat afumat, piper, ulei,
dovleac, ceapa, frunze de dafin, suc de mere, supa, verdeata, hrean,
sare. Ingrediente: 1 kg muschi impanat afumat piper 2 linguri ulei 600 g
dovleac 200 g ceapa frantuzeasca 2-3 frunze de dafin 200 ml suc de mere
200 ml supa verdeata proaspata…
Read more »
Read more »
Chutney picant de mango
1 November 2013
Chutney
picant de mango din: chimen, seminte de mustar negru, turmeric, mango,
ceapa, caise deshidratate, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama
de lamaie, otet de vin alb, zahar brun. Ingrediente: 1 lingurita chimen 1
lingura seminte de mustar negru 1 lingurita turmeric 6 bucati mango,
curatate de coaja si sambure si tocate 3 cepe…
Read more »
Read more »
Chiftelute in manta de ardei copti
1 November 2013
Chiftelute
in manta de ardei copti din: carne tocata de porc, carne tocata pentru
carnati, paine, ceapa, mar, cartofi, usturoi, faina, patrunjel verde,
oua, sare, piper, boia dulce, ardei capia copti, ulei, ceapa, rosii,
sare, piper, oregano, salvie, patrunjel, zahar, vin rosu. Ingrediente:
700 g carne tocata de porc 300 g carne tocata pentru carnati…
Read more »
Read more »
Sos de vin rosu
1 November 2013
Sos
de vin rosu din: ceapa, concentrat de vita, vin rosu sec, unt, sare,
piper. Ingrediente: 2 cepe mici un cub concentrat de vita 1/2 l vin rosu
sec 30 g unt sare Mod de preparare: Se căleşte în unt, 10 minute,
ceapa tăiată foarte mărunt, iar concentratul se desface în puţină apă.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Harissa
1 November 2013
Sos
Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare,
menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui,
peste, friptura de miel sau porc. Ingrediente: 1 ardei iute mare 2
ardei grasi 12 catei de usturoi , cojit 1/2 ceasca coriandru proaspat
tocat 1/2 lingurita de sare 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Fursecuri însiropate
1 November 2013
Fursecuri
însiropate din: faina, ou, zahar pudra, pudra de migdale, unt, praf de
copt, suc de lamaie, fistic. Ingrediente: 250 g faina un ou 75 g zahar
pudra 75 g pudra de migdale 125 g unt 1/2 lingurita praf de copt pentru
sirop: 600 g zahar 300 ml apa sucul unei jumatati de lamaie pentru…
Read more »
Read more »
Pacheţele dulci cu fructe uscate
1 November 2013
Pacheţele
dulci cu fructe uscate din: amestec cu fructe uscate, foi de aluat de
orez, apa, ulei, miere, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 200 g
amestec de fructe uscate (caise, prune, pere, mere) 8 foi de aluat de
orez rotunde apa calduta ulei sos: 5 linguri miere 1 lingura suc de
lamaie 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu migdale
1 November 2013
Fursecuri
cu migdale din: faina, scortisoara, unt, zahar pudra, curmale, ou,
lapte, migdale. Ingrediente: 230 g faina o lingurita scortisoara 80 g
unt 100 g zahar pudra 150 g curmale un ou 3 linguri lapte pentru decor:
100 g migdale Mod de preparare: Se amestecă făina, scorţişoara, untul,
zahărul şi curmalele mărunt tăiate. Cu…
Read more »
Read more »
Taitei cu sos de curry
1 November 2013
Taitei
cu sos de curry din: taitei lati, telemea de vaca, praf de curry,
smantana, concentrat de vita, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel.
Ingredinete: o punga taitei lati 100 g telemea de vaca pentru sos: 2
lingurite praf de curry 200 ml smantana de gatit un cub concetrat vita o
lingura cu suc de…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume în sos tomat
1 November 2013
Macrou
cu legume în sos tomat din: macrou, ulei, otet, ceapa, morcov, sos de
rosii, apa, sare, piper, foi de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg macrou
100 ml ulei 100 ml otet 3 cepe mari 1 morcov 2 cani sos de rosii 500 ml
apa sare piper 2 foi de dafin 2 crengute de cimbru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu carne de porc si spanac
31 October 2013
Chiftelute
la cuptor cu carne de porc si spanac din: carnati, carne de porc, carne
de vita, spanac, parmezan, ou, busuioc, patrunjel, praf de usturoi,
sare, fulgi de ardei rosu, pesmet. Ingrediente: ½ kg carnați tocati
(doar carnea) 1/2 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita ½
kg spanac tocat…
Read more »
Read more »
Tipuri de whisky din Highlands-urile Meridionale ale Scotiei
31 October 2013
Bauturile
distilate produse în aceasta regiune se disting prin caracteristicile
destul de pronuntate: deseori sunt mai degraba dulci si prezinta o
structura usoara si tandra. Gustul este mai putin intens decât acela al
whisky-ului produs în Highlands-ul de Nord, facându-le mai degraba sa
semene cu bauturile din Lowlands, fara a atinge însa dulceata celor din…
Read more »
Read more »
Dieta de 14 zile
31 October 2013
Iti
propunem doua diete, una de post si alta de dulce, ca sa ai de unde
alege. Regulile de baza: Aceste diete te vor ajuta sa slabesti uşor cam 4
kg daca le respecţi cu sfintenie. Pacatul lor este monotonia: trebuie
sa consumi acelasi tip de mancare timp de doua saptamani. Asta poate fi
totusi…
Read more »
Read more »
Dieta cu iaurt
31 October 2013
Dieta
cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consumă cu placere
produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate
bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai mult de cinci zile. Dieta cu
iaurt te ajuta la pierderea de grasime, pastrand totusi masa musculara.
Vedeta acestei diete e evident iaurtul, cel dietetic,…
Read more »
Read more »
Berea belgiana LEFFE
31 October 2013
Producator:
Abbaye de Leffe (InBev) Localitate: Dinant Tip: abdijbier(bere de
abatie) Concentratie de alcool: 6,6% Fermentatie: la temperaturi înalte
Pahar recomandat: cu cupa rotunda Fabrica Abbaye de Leffe, care face
parte din colosul InBev, reprezinta una dintre firmele istorice de pe
piata de bere, nu doar belgiana, ci si internationala. Retetele sale au
fost transmise…
Read more »
Read more »
Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Orientale
31 October 2013
Bauturile
alcoolice tari realizate în zona din jurul orasului Aberdeen, în
regiunea Highlands-urilor Orientale, au un corp mediu si ofera note
placute dulci si de malt, cu un iz de prajit. Câteodata, la degustare
se dezvaluie arome de cereale si iz de caramel, chiar daca sunt niste
whisky-uri mai degraba seci si usor afumate. ROYAL…
Read more »
Read more »
Berea belgiana LINDEMANS
31 October 2013
Producator:
Lindemans Brouwerij N.V. Localitate: Sint-Pieters-Leew (Vlezenbeek)
Tip: Iambic gueuze Concentratie de alcool: 5% Fermentatie: la
temperaturi înalte Pahar recomandt: halba sau pahar conic In Belgia,
fabrica Lindemans Brouwerij N.V. este considerata unul dintre liderii
sectorului vast si profitabil, al berilor Iambic aromate cu fructe.
Într-adevar, experienta sa în domeniu dateaza inca din anul 1816,…
Read more »
Read more »
Gateste retete delicioase de ardei umpluti!
31 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei umpluţi, în sos
de roşii Ardei umpluţi, în sos de roşii din:…
Read more »
Read more »
Castraveti murati in otet, delicii pentru iarna
31 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei:
Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »
Read more »
Invata cum sa prepari vinete pane!
31 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa
profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta
zilei: Vinete pane cu sos de rosii si parmezan Vinete pane cu sos…
Read more »
Read more »
Tipuri de whisky scotian din tinuturile nordice Highlands
31 October 2013
In
partea cea mai nordica a Scotiei, de la comitatul Wick pâna la
Inver-ness, whisky-urile sunt medii ca tarie, sunt mai degraba seci si
sunt mai blânde. Aroma lor nu este niciodata prea puternica, desi uneori
aminteste de pamânt si are un iz de fenol. Aceste bauturi distilate
ofera si o gama de arome proaspete…
Read more »
Read more »
La Gauloise, marca belgiana de bere
31 October 2013
Producator:
Du Bocq Brasserie Localitate: Purnode Tip: strong ale Concentratie de
alcool: 8,1% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu
cupa care se închide Fabrica Du Bocq Brasserie îsi are sediul în
localitatea Purnode, în provincia Namur. Aceasta fabrica de bere a fost
întemeiata în anul 1858 de catre Martin Belot si de atunci…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de casa
31 October 2013
Inghetata
de casa din: iaurt, smantana, lapte, zahar, galbenus de ou, zahar
vanilat. Ingrediente: 250 grame de iaurt 200 de grame de smantana 150
ml de lapte 110 gr de zahar 2 galbenusuri de ou zahar vanilat Mod de
preparare: Se amesteca 50 de gr de zahar cu galbenusurile pana cand
zaharul este…
Read more »
Read more »
Pilaf cu piept de pui si ardei gras
31 October 2013
Pilaf
cu piept de pui cu ardei gras din: piept de pui, orez, apa, unt, ardei
gras, concentrat de pui, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 400 g
orez 600 ml apa o lingura unt plus 25 g unt un ardei gras rosu un cub
concentrat pui sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Supa crema de midii
31 October 2013
Supa
crema de midii din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina,
zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb.
Ingrediente: 300 g midii 100 g unt 1 ceapa 3 tije de telina apio 50 ml
vin alb sec 7 linguri cu faina 3 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase de curcan cu sos
31 October 2013
Chiftelute
delicioase de curcan cu sos din: carne tocata de curcan, dovlecei,
usturoi, marar, ceapa, cartofi, sare, ou, piper, cimbru, ulei, rosii,
pasta de ardei, busuioc, piper, miere, maghiran, iaurt, smantana.
Ingrediente: 600 g carne tocata de curcan 1 dovlecei 4-5 catei de
usturoi 1/2 legatura marar 1 ceapa mare 2 cartofi sare 1 ou…
Read more »
Read more »
Piept de pui în sos gorgonzola
31 October 2013
Piept
de pui în sos gorgonzola din: piept de pui, mozzarella, conopida, unt,
sare, piper, boia, gorgonzola, smantana, vin alb, ceapa chives, piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 100 g mozzarella 1/2 conopida 75 g unt sare
piper boia pentru sos: 125 g gorgonzola 100 ml smantana de gatit 25 ml
vin alb demidulce 2-3…
Read more »
Read more »
Cel mai bun gem de prune
31 October 2013
Gem
de prune: prune, mirodenii pentru vin, scortisoara, coaja de portocala,
zeama de portocala, zahar tos, coniac. Ingrediente: 1 kg prune –
cantarite dupa ce au fost curatate de samburi 1 plic mirodenii pentru
vin fiert, pls intr-o pungulita din tifon ca sa poata fi indepartat dupa
fierbere 1 baton scortisoara coaja si zeama de…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si sos de smantana
31 October 2013
Pui
cu legume si sos de smantana din: piepturi de pui, cartofi, dovlecel,
vanata, broccoli, lamai, usturoi, chimen, cimbru, scortisoara, sumac,
ulei, smantana, castarveti verzi, menta. Ingrediente: 3 piepturi de pui 2
cartofi un dovlecel o vanata 500 g broccoli doua lamai 4 catei de
usturoi 5 g chimen 5 g cimbru o jumatate de…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu ciocolată şi fructe
31 October 2013
Gogoşi
cu ciocolată şi fructe din: faina, oua, drojdie, lapte, zahar pudra,
frisca, ciocolata alba, sos de fructe de padure, fructe de padure, sare,
ulei, nuca de cocos. Ingrediente: 550 g faina 3 oua 20 g drojdie 150 ml
lapte dulce 100 g zahar pudra 300 ml frisca 300 g ciocolata alba 200 ml
sos…
Read more »
Read more »
Taitei cu legume si prune murate
31 October 2013
Taitei
cu legume si prune murate din: praz, ardei gras, ceapa verde, usturoi,
ulei de arahide, taitei de orez, prune murate, sos de soia, ulei de
susan. Umeboshi sunt fructe care provin din China, dar au consacrate de
bucătăria japoneză. Europenii le-au numit impropriu „prune”, ele fiind
de fapt un soi de caise. Fructele sunt…
Read more »
Read more »
Pavlova cu fructe
31 October 2013
Pavlova
cu fructe din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, amidon, migdale,
fulgi de migdale, visine, pere, prune, esenta de vanilie, frisca, zahar
pudra, coniac. Ingrediente: pentru bezea: 4 albusuri mari la temperatura
camerei 225 g zahar tos 1 lingurita otet de vin alb 2 lingurite amidon
100 g migdale macinate 2 linguri fulgi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hot dog cu carnati si salata de varza
31 October 2013
Hot
dog cu carnati si salata de varza din: carnati, chifle, bere, ceapa,
varza, mere, ceapa verde, patrunjel, otet de mere, lamaie, ulei de
masline, mustar, sare, piper. Ingrediente : 4 carnati 4 chifle 3/4
cana de bere 1 ceapa , feliata 1 varza , tocata 2 mere verzi , taiate
fasii 8 fire…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci
31 October 2013
Cotlete
de porc cu garnitura de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa,
ardei gras, bulion, usturoi, sare, piper, ulei, vin, apa, patrunjel
verde. Ingrediente: 3 cotlete de porc fara os 500 g ciuperci 1 ceapa 1
ardei gras 2 linguri bulion 3-4 catei de usturoi sare piper ulei 20 ml
vin alb 50 ml…
Read more »
Read more »
Desert cu mere şi mure
31 October 2013
Desert
cu mere şi mure din: mere, unt, zahar, scortisoara, cuisoare, zeama de
lamaie, amidon, mure, faina integrala, zahar tos, praf de copt, coaja de
portocala, fistic. Ingrediente: pentru umplutura: 2 mere acrisoare,
curatate si taiate felii 3 mere ionatan, necuratate si taiate felii 60 g
unt nesarat 70 g zahar – de preferinta brun…
Read more »
Read more »
Broccoli cu migdale rumenite
31 October 2013
Broccoli
cu migdale rumenite din: broccoli, fulgi de migdale, ulei de masline,
coaja de portocala, zeama de portocala. Ingrediente: 600 g broccoli 25 g
fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1
portocala Mod de preparare: Fierbe broccoli în apă cu sare 3-4 min,
scurge de lichid…
Read more »
Read more »
Iepure cu fructe de pădure
31 October 2013
Iepure
cu fructe de pădure din: carne de iepure, cuisoare, fructe de padure,
ceapa rosie, praz, ardei iute, usturoi, vin, portocala, ulei, rozmarin,
sare, piper, cartofi. Ingrediente: un kilogram carne de iepure 4
cuisoare 300 g fructe de padure doua cepe rosii un fir de praz un ardei
iute doi catei de usturoi 500 ml…
Read more »
Read more »
Blinii cu anşoa
31 October 2013
Blinii
cu anşoa din: cartofi, lapte, faina, oua, smantana, ceapa rosie, crema
de branza, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ulei de floarea
soarelui, limeta. Ingrediente: 500 g cartofi 100 ml lapte dulce 150 g
faina 3 oua 50 ml smantana o ceapa rosie 200 g crema de branza 300 g
fileuri de ansoa sare…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi, în sos de roşii
31 October 2013
Ardei
umpluţi, în sos de roşii din: carne tocata, ardei grasi, ou, ceapa,
orez, marar, patrunjel, oregano, untdelemn, piper negru, sare, faina,
apa, bulion de tomate, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne tocata
amestec (porc si vita) 1 kg ardei grasi 1 ou 1 ceapa mare 100 g orez
marar, patrunjel, oregano, dupa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Taco cu carne de porc si sos de ananas
31 October 2013
Taco
cu carne de porc si sos de ananas din: pulpa de porc, apa, ceapa,
portocala, untura de porc, ulei, usturoi, dafin, lapte, oregano, sare,
taco, sos de ananas. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 3 cani de apa
1 ceapa, feliata 1/2 portocala , taiata bucati 2 linguri de untura de
porc sau…
Read more »
Read more »
Galuste de cartofi cu afumatura si varza
31 October 2013
Galuste
de cartofi cu afumatura si varza din: cartofi, sare, amidon, muschi de
porc, ceapa, untura, varza murata, chimen, zahar. Ingrediente: 500 g
cartofi cruzi 500 g cartofi fierti de o zi sare 1 lingura amidon 4 felii
muschi de porc afumat garnitura: 2 cepe 2 linguri untura 500 g varza
murata tocata chimen zahar…
Read more »
Read more »
Fursecuri umplute
31 October 2013
Fursecuri
umplute din: gris, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, apa de flori
de portocal, caise uscate, zahar pudra. Ingrediente: 200 g gris fin 150 g
faina 100 g unt 60 g zahar pudra 1/2 lingurita praf de copt apa de
flori de portocal pentru umplutura: 200 g caise uscate pentru servit:
zahar pudra…
Read more »
Read more »
Legume cu spanac
31 October 2013
Legume
cu spanac din: spanac, amestec de ciuperci, ardei capia, ceapa rosie,
usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, orez, patrunjel,
sare, piper, smantana, castarveti verzi. Ingrediente: 800 g spanac 500 g
amestec de ciuperci 3 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 50 g
unt 100 ml ulei de floarea soarelui…
Read more »
Read more »
Desert cu ciocolată si migdale
31 October 2013
Desert
cu ciocolată si migdale din: amidon, lapte, zahar tos, ciocolata
neagra, migdale, ciocolata alba, sofran, decor de zahar, faina, drojdie,
miere, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4 linguri cu amidon 500 ml lapte
120 g zahar tos 100 g ciocolata neagra 100 g migdale 100 g ciocolata
alba 5 pistile sofran 30 g decor colorat…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu carne tocata
31 October 2013
O
reteta delicioasa de cartofi umpluti cu:chifla, carne tocata, ceapa,
cascaval, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8-10 cartofi 1 chiflă 250 g
carne tocată 1 ceapă potrivită 100 g caşcaval 1 ou 50 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. După ce
s-au fiert şi s-au răcit,…
Read more »
Read more »
Biscuiti deliciosi pentru ceai
31 October 2013
Biscuiti
deliciosi pentru ceai din: unt, zahar, vanilie, oua, alune, faina,
bicarbonat, sare. Ingrediente: 160 g unt 160 g zahar 1/2 fiola subtire
de vanilie 2 oua 60 g alune macinate 360 g faina 2 lingurite bicarbonat
un praf sare Mod de preparare: Alunele se mărunţesc întâi cu sucitorul
şi apoi se pun în…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu urda si marar
31 October 2013
O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu:urda, marar, sare, piper, ou.
Ingrediente: 8 dovlecei 700 g urdă dulce 1 legătură mărar sare piper 1
ou Mod de preparare: Tai dovleceii în 2 pe lat şi cu o linguriţă
scobeşti miezul fără să spargi tubul care trebuie să rămână intact.
Separat, frămânţi…
Read more »
Read more »
Ficat cu ciuperci
31 October 2013
O
reteta delicioasa de ficat de vita cu: ciuperci, ghimbir, vin, ceapa
verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de vită 400 g
ciuperci 20 g ghimbir 100 ml vin 1 legătură de ceapă verde 50 ml ulei 20
g sare 2 g piper Mod de preparare: Speli ficatul, îl ştergi şi îl…
Read more »
Read more »
Prajitura cu blat si spuma de cocos
31 October 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: margarina, zahar pudra, praf de
copt, smantana, cacao, faina, ou, nuca de cocos, lapte, zahar vanilat,
esenta de vanilie. Ingrediente: 150 g margarină 150 g zahăr pudră 1
praf de copt 1 lingură bună de smântână 2 linguri cacao 300 g făină 1
ou Ingrediente spuma de cocos: 6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mix de legume verzi pentru iarna
31 October 2013
Mix
de legume verzi pentru iarna din: ardei gras, ardei iute, usturoi,
ceapa verde, coriandru, ulei de masline, sare, suc de lamaie.
Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 catel usturoi 3 fire ceapa
verde ½ cana coriandru 1 lingura ulei de masline sare 1 lingura suc de
lamaie Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu galuste si coriandru
31 October 2013
Supa
de morcovi cu galuste si coriandru din: morcovi, ceapa, chimen, ulei,
supa de legume, smantana, coriandru verde, sare, piper, gris, lapte,
praf de copt. Ingrediente: 1 kg morcovi 340 g ceapa 1 lingurita chimen
macinat 2 linguri ulei 1,5 l supa de legume 250 ml smantana 1 legatura
coriandru verde sare piper galuste: 200…
Read more »
Read more »
Pui cu vin si usturoi
31 October 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: usturoi, vin alb, cimbru, sare, piper,
bulion, faina, untura. Ingrediente: 1 pui 1 căciulie de usturoi 1 pahar
vin alb 1 praf cimbru sare piper 2 linguri bulion 2 linguri făină 4
linguri untură Mod de preparare: Usuci cu un şervet puiul curăţat şi
spălat. Il sărezi şi îl…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată albă si lămaie
31 October 2013
O
reteta delicioasa de crema de ciocolata alba cu:lamaie, sare, smantana,
oua. Ongrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 1 praf de sare 150 ml
smântână 4 albuşuri de ou Mod de preparare: Topeşti ciocolata albă în
bain-marie, apoi o amesteci cu smântână. Razi coaja de lămâie şi o
adaugi în crema de ciocolată.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu surimi şi ananas
31 October 2013
Rulouri
cu surimi şi ananas din: foi de alge nori, ceapa verde, batoane de
surimi, orez, avocado, castravete, limeta, ghimbir, sofran, otet de
orez, zahar, sare, piper. Ingrediente: un pachet foi de alge nori ceapa
verde 400 g batoane de surimi 300 g orez pentru sushi un avocado un
castravete o conserva de ananas o…
Read more »
Read more »
Rulada delicioasa cu frisca si capsuni
31 October 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu: oua, miere, zahar, sare, faina de grau,
faina de hrisca, capsuni, frisca. Ingrediente blat: 3 ouă 80 g miere 30
g zahăr 1 praf sare 101 g făină de grâu 20 g făină de hrişcă
Ingrediente cremă şi decor: 500 g căpşuni 500 ml frişcă 2 plicuri praf
întăritor…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Galuste umplute cu carne de porc
30 October 2013
Galuste
umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti, castane, ceapa
verde, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, piper alb, vin, albus de ou,
faina de porumb, galusti, sos de chili. Ingrediente: 500 g de carne
de porc tocata 250 g creveti, decojiti, tocati 8 castane, tocate 2 cepe
verzi, tocata…
Read more »
Read more »
Arta unei bune invechiri a whisky-ului
30 October 2013
In
industria whisky-ului, un rol important este jucat de asa-zisii
îmbuteliatori independenti. Este vorba despre întreprinderi – care îsi
bazeaza uneori succesul pe initiativa micilor comercianti sau negustori –
care cumpara en gros de la distilerii cantitati de whisky înca
nematurat, pentru a face mai departe îmbutelierea si distributia sub
marca proprie. Pasionatii vor putea…
Read more »
Read more »
Dieta impotriva celulitei
30 October 2013
Studiile
indica faptul ca programele de slabire foarte stricte, cu un aport
caloric foarte redus, favorizeaza aparitia celulitei. De asemenea, s-a
observat ca persoanele care consuma regulat alimente procesate
industrial sunt mai predispuse la aparitia celulitei. Alege alimente
naturale, pe cat posibil. Dieta ideala pentru prevenirea sau ameliorarea
celulitei ar trebui sa contina 4-5 mese…
Read more »
Read more »
Berea germana Beck’s
30 October 2013
Berea
pilsner premium Beck’s este berea germana cea mai exportata în lumea
întreaga. A fost creata în anul 1876 la Kaiserbrauerei Beck & May,
firma fondata cu trei ani mai devreme de mesterul berar Heinrich Beck si
de negustorul Thomas May, la Bremen. Pe eticheta firmei, alaturi de
cheie, simbol al orasului Bremen, se gasesc…
Read more »
Read more »
Dieta cu suc de rosii
30 October 2013
Daca
doresti sa incepi o cura de slabire, iti propunem una foarte usoara, de
sezon, cu rezultate uimitoare, dieta cu suc de rosii. Aceste legume
savuroase si sanatoase sunt ideale pentru slabit, aşa ca nu mai sta pe
ganduri si pregateste-te de dieta! Rosiile sunt vedetele verii, o sursa
de sanatate si vitalitate si un…
Read more »
Read more »
DIEBELS, bere germana
30 October 2013
Producator:
Diebels GmbH (InBev) Localitate: Issum Tip: altbier Concentratie de
alcool: 4,8% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat:
altglass Fabrica de bere Diebels a fost întemeiata în 1878 în
localitatea Issum, lânga Dusseldorf, de catre Josef Diebels. Familia sa a
continuat sa gestioneze fabrica pâna în 2001, când aceasta companie a
intrat pe orbita companiei…
Read more »
Read more »
Culesul frunzelor de ceai
30 October 2013
Când
vine vremea culesului în China, frunzele de ceai se smulg cu mâna,
deoarece pe o singura planta exista frunze de calitati diferite. In alte
tari se folosesc masini de cules, însa din cauza ca ele nu pot
identifica si sorta frunzele diferite, prin aceasta metoda se produce
numai un ceai de calitate medie. Culesul…
Read more »
Read more »
Scotia, patria whisky-ului
30 October 2013
CALITATE
INCONFUNDABILA A vizita Scotia înseamna a patrunde în istoria sa
magica, evocata de vestigii graitoare, si a te cufunda în locuri pline
de farmec, dominate de o natura adesea salbatica si neatinsa, în care
marea reprezinta o constanta spectaculoasa. Pamânt al clanurilor si
castelelor, Scotia este si natiunea care produce tipurile de whisky
cele…
Read more »
Read more »
EDEL PREMIUM, marca germana de bere
30 October 2013
Producator:
Aktien Brauerei Kaufbeuren Localitate: Kaufbeuren Tip: lager
Concentratie de alcool: 5,8% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar
recomandat: pahar german Firma Aktien Brauerei Kaufbeuren a fost
întemeiata în 1879 la Kaufbeuren (centru agricol în apropiereA orasului
Munchen, în Bavaria), pe ruinele unei foste fabrici de bere, una dintre
cele mai vechi din toata Germania, ale…
Read more »
Read more »
Plantele de ceai si varietatile lor
30 October 2013
Plantele
de ceai sunt fie salbatice, fie cultivate, iar în China se împart în
sase tipuri: albe, galbene, verzulii, verzi, rosii si negre. In
Occident, ceaiul verde si ceaiul verzuliu nu sunt diferentiate, ambele
fiind catalogate ceai verde. Cu toate ca în acest capitol se dau
informatii generale cu privire la culoarea, aroma si gustul…
Read more »
Read more »
Gustul raritatii, colectionarea whisky-ului
30 October 2013
Degustatorii
de whisky nu îsi limiteaza întotdeauna atentia la pretioasa bautura:
cum se întâmpla în mod frecvent printre pasionatii unui domeniu, pasul
catre colectionism poate fi scurt. Obiect de cult devin sticlele de
epoca sau rare, sticlele comemorative, mignone, de cantoarele, vasele de
ceramica sau paharele pretioase. In afara de a satisface orgoliul
legitim al…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu mere
30 October 2013
Rulouri
cu mere din: faina, iaurt, ulei, mere, zahar, oua, scotisoara, sare.
Ingrediente: 420 de gr de faina 125 de gr de iaurt 11 linguri de ulei 3
mere 2 linguri de zahar 2 oua scortisoara sare Mod de preparare: Se
amesteca 300 g de faina cu oua, 5 linguri de ulei, iaurt…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte
30 October 2013
Tocăniţă
de viţel cu ciuperci şi găluşte din: pulpa de vitel, sare, piper, ulei,
supa de pasare, ceapa, ciuperci champignon, frisca, smantana, pesmet,
unt, faina, lapte, oua, patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel
sare piper 80 ml ulei 200 ml supa de pasare 3 cepe frantuzesti tocate
250 g ciuperci Champignon 200 ml frisca…
Read more »
Read more »
Dovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru
30 October 2013
Dovlecel
umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru din: dovlecei, cas, piept de pui,
ceapa, usturoi, ciuperci, ou, cimbru, sos de rosii, sare, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 100 g cas proaspat 200 g piept de pui 1 ceapa
medie 2 catei de usturoi 100 g ciuperci 1 ou 1 crenguta cimbru verde 3
linguri sos de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu perişoare şi legume coapte
30 October 2013
Ciorbă
cu perişoare şi legume coapte din: coasta afumata de porc, oase de
porc, carne tocata de porc, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de
patrunjel, radacina de telina, ceapa, cartofi, orez, ou, patrunjel,
leustean, sare, piper, bors, pasta de ardei, morcov, rosii, ardei capia,
cimbru. Ingrediente: 600-700 g coasta afumata si oase de porc 400…
Read more »
Read more »
Galuste de cartofi cu piept de pui
30 October 2013
Galuste
de cartofi cu piept de pui din: cartofi, fileuri de pui, ricotta,
cimbru, salvie, rozmarin, ou, ulei de masline, smantana, ceapa, lapte,
usturoi, spanac, capere, sare, masline negre, amidon, parmezan.
Ingrediente: 4 cartofi 4 fileuri de piept de pui 200 g ricotta 3 linguri
verdeata asortata (cimbru, salvie, rozmarin) 1 ou ulei de masline…
Read more »
Read more »
Fursecuri asortate
30 October 2013
Fursecuri
asortate din: unt, galbenusuri, zahar, praf de copt, amidon, faina,
ciocolata alba, ciocolata neagra, fructe uscate. Ingrediente: pentru
aluat: 250 g unt 3 galbenusuri 150 g zahar 1/2 lingurita praf de copt 70
g amidon 400 g faina pentru umplutura: 200 g ciocolata alba 200 g
ciocolata neagra 200 g fructe uscate amestecate …
Read more »
Read more »
Cartofi rumeniti cu mac si parmezan
30 October 2013
Cartofi
rumeniti cu mac si parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan,
mac. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja alba, taiati in doua sau in
bucati egale 5 linguri ulei de masline 30 g parmezan razuit 1 lingura
mac Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Fierbe
cartofii în apă cu sare 8…
Read more »
Read more »
Galuste cu slaninuta
30 October 2013
Galuste
cu slaninuta din: telemea de oaie, gris, chifle, patrunjel, oua,
slaninuta, sare. Ingrediente: 240 g telemea de oaie 100 g gris 2 chifle
vechi de-o zi 4 linguri patrunjel 2 oua 200 g slaninuta sare Mod de
preparare: Se rad chiflele. Se rade brânza şi se amestecă împreună cu
grişul, 2 linguri pesmet,…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc cu sos si ganitura
30 October 2013
Muschiulet
de porc cu sos si ganitura din: muschiulet de porc, oregano, busuioc,
cimbru, rozmarin, piper, miere, otet balsamic, vin, ulei, apa, mere,
morcovi, mazare, fasole pastai, ardei, conopida, broccoli, unt.
Ingrediente: 1 muschiulet de porc 1 lingura amestec plante aromatice
uscate (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin) 1 lingura amestec de piper
negru macinat, boia dulce…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii, castravete si ceapa rosie
30 October 2013
Salata
cu rosii, castravete si ceapa rosie din: rosii, castravete, ceapa
rosie, salata verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, lipii, sumac,
usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 rosii tocate in bucati mari 1/4 castravete, curatat de
seminte si feliat 1/2 ceapa rosie, feliata 1 salata verde mica,…
Read more »
Read more »
Gulas de mistret in sos de vin rosu
30 October 2013
Gulas
de mistret in sos de vin rosu din: pulpa de mistret, ceapa, unt, bacon,
chimen, coniac, vin rosu sec, cimbru, supa de carne, smantana, sare,
piper, compot de merisoare, suc de lamaie, boabe de piper, boabe de
ienibahar, boabe de ienupar, foi de dafin, apa, sare. Ingrediente: 700 g
pulpa de mistret 3 cepe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume
30 October 2013
Orez
prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume din: ulei, oua, usturoi,
ceapa verde, creveti, carne de porc, orez fiert, mazare, sos de soia,
ulei de susan, piper alb. Ingrediente: 3 linguri de ulei 3 oua, batute
3 catei de usturoi , tocat 3 fire de ceapa verde , tocata (doar partea…
Read more »
Read more »
Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari
30 October 2013
Ciorbă
de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari din: conopida, ceapa
verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei,
suc de rosii, bors. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura ceapa verde 3-4
catei de usturoi 2-3 gogosari 1 ardei capia sare piper macinat 1 lingura
boia dulce 3-4 linguri ulei 1 l…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ardei, telina si bame
30 October 2013
Pulpe
de pui cu ardei, telina si bame din: ulei de masline, pulpe de pui,
ceapa, arde, telina apio, pudra de ardei cayenne, paprika afumata,
chimion, frunza de dafin, faina, rosii, supa de pui, bame, salvie,
paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g pulpe de pui
dezosate, taiate in cuburi 1 ceapa, tocata…
Read more »
Read more »
Bomboane din morcovi
30 October 2013
Bomboane
din morcovi din: morcovi, zahar, apa, zahar vanilinat, scortisoara,
nuci, unt. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 125 g zahar 100 ml apa un pachet
zahar vanilinat o lingurita scortisoara 100 g nuci macinate grosier 10 g
unt pentru servit: nuca de cocos Mod de preparare: Morcovii se spală
şi se trec prin răzătoarea cu…
Read more »
Read more »
Piept de fazan cu ficat
30 October 2013
Piept
de fazan cu ficat din: bacon, ceapa, slaninuta, piept de fazan, sare,
piper, cuisoare, nucsoara, supa, ficat de vitel, chifle, smantana,
galbenusuri. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 200 g slaninuta 500 g
piept de faza sare piper asortat cuisoare macinate nucsoara macinata 100
ml supa 150 g ficat de vitel 2 chifle 150…
Read more »
Read more »
Ardei copţi umpluţi cu carne de pui
30 October 2013
Ardei
copţi umpluţi cu carne de pui din: ardei grasi, carne de pasare,
morcovi, telina, pastarnac, rosie, zeama de lamaie, ulei de masline,
sare, patrunjel verde. Ingrediente: 2 ardei grasi mari 2 linguri de
carne de pasare fiarta 1 lingura de zarzavat fiert, taiat cuburi
(morcovi, telina, pastarnac) 1 rosie 1/2 lingura zeama de lamaie…
Read more »
Read more »
Alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa diabeticilor
30 October 2013
Peste
1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat, iar în întreaga lume
se confruntă cu această boală endocrină în jur de 350 de milioane de
oameni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în 2030
numărul deceselor cauzate de diabet se vor dubla, aceasta fiind una
dintre cele mai frecvente boli cronice netransmisibile ale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza
30 October 2013
Sandwich-uri
cu chiftele de porc si sos de maioneza din: maioneza, ceapa, sos
sriracha, carne de porc, busuioc, usturoi, praz, sos de peste, zahar,
amidon, piper, sare, morcovi, ridiche alba, otet de orez, ulei de susan,
baghete, ardei iute, coriandru. Ingrediente sos de maioneza picanta:
2/3 ceasca maioneza 2 cepe, tocate 1 lingura sos…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină
30 October 2013
Supă-cremă
de legume, cu crutoane de telină din: telina, morcov, radacina de
patrunjel, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, frunze de telina,
zahar, sare. Ingrediente: 1 telina de 300 g 1 morcov 1 radacina de
patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 150 g smantana sau iaurt 2 linguri unt sau
margarina 1 legatura patrunjel si frunze de…
Read more »
Read more »
Friptura de mistret in sos de macese
30 October 2013
Friptura
de mistret in sos de macese din: pulpa de mistret, ulei de floarea
soarelui, slaninuta, faina, zahar, vin, ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, boabe de ienibahar,
cimbru, boabe de ienupar, otet, ulei de floare soarelui, gem de macese,
coaja de lamaie, suc de lamaie. Ingrediente: (se tine la…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu arahide
30 October 2013
Fursecuri
cu arahide din: faina, zahar brun, unt, oua, arahide, praf de copt, apa
de flori de portocal. Ingrediente: 360 g faina 200 g zahar brun 120 g
unt 2 oua 200 g arahide un plic praf de copt 2-3 lingurite apa de flori
de portocal Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă untul…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu ardei
30 October 2013
Piept
de raţă cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline,
sare grunjoasa, piper, cimbru verde, miere, zeama de portocala, ardei.
Ingrediente: 1 piept de rata 300 ml vin roze demidulce 150 g unt ulei
de masline sare grunjoasa piper cimbru verde tocat 2 linguri miere zeama
de la o…
Read more »
Read more »
Coaste de vita cu muştar
30 October 2013
Coaste
de vita cu muştar din: coaste de vita, ulei de masline, sare grunjoasa,
ceapa, mustar, cimbru, rozmarin, vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg coaste
de vita 3 linguri ulei de masline 1 lingura sare grunjoasa 2 cepe mari,
taiate inele 1 lingura mustar 2 linguri cimbru, tocat 1 lingura rozmarin
300 ml vin rosu …
Read more »
Read more »
Pulpe de iepure cu ceapa
30 October 2013
Pulpe
de iepure cu ceapa din: pulpe de iepure, mustar cu boabe, mustar
cremos, piper, ceapa, ienupar, unt, supa de carne, rozmarin, cimbru, vin
rosu sec, sare. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 2 linguri mustar cu
boabe 1 lingura mustar cremos piper pisat 8 cepe mici 4 fructe de
ienupar zdrobite 100 g unt topit…
Read more »
Read more »
Zacuscă delicioasa de bureţi
30 October 2013
Zacuscă
delicioasa de bureţi din: ghebe, ceapa, ardei, ardei capia, gogosari,
morcovi, ulei, pasta de rosii, sare, piper boabe, foi de dafin.
Ingrediente: 3,2 kg ghebe 2 kg ceapa 3 kg ardei 3 kg ardei capia 3 kg
gogosari 4 morcovi mari 1 l ulei 650 g pasta de rosii, de casa sare mare
piper…
Read more »
Read more »
Supa cu ardei copti, naut si cuscus
30 October 2013
Supa
cu ardei copti, naut si cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ardei iute, ghimbir, chimion, ras el hanout, scortisoara, ardei copti,
rosii tocate, supa de legume, naut, lamaie conservate, miere, cuscus.
Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, zdrobiti 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Oua umplute cu pasta de usturoi
30 October 2013
Oua
umplute cu pasta de usturoi din: oua fierte, iaurt, usturoi, sare,
boia. Ingrediente: 4 oua fierte 2 linguri iaurt 1-2 catei de usturoi
sare boia de ardei Mod de preparare: Curatati oualele de coaja si
taiati in jumatati. Scoateti galbenusurile si puneti intr-o farfurie.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu iaurt, 1…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu lămâie
30 October 2013
Dovlecei
cu lămâie din: ulei de masline, dovlecei, coaja de lamaie, pesmet,
condimente. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 750 g dovlecei,
taiati felii in diagonala coaja rasa de la 1 lamaie 40 g pesmet
condimentat cu verdeata si usturoi Mod de preparare: Incinge uleiul
într-un vas neaderent şi prăjeşte dovleceii 5-6 min, întorcând…
Read more »
Read more »
Baclava cu sirop
30 October 2013
Baclava
cu sirop din: foi de placinta, fistic, nuci, alune de padure, unt,
zahar, apa de flori de portocal, zahar, suc de lamaie, miez de nuca.
Ingrediente: 500 g foi de placinta 150 g fistic 150 g nuci 100 g alune
de padure 180 g unt 3 linguri zahar o lingura apa de flori de…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe în foi de vită cu sos
30 October 2013
Sărmăluţe
în foi de vită cu sos din: carne tocata, foi de vita de vie, ceapa,
orez, cimbru uscat, boia, sare, piper, macris, faina, usturoi, sare.
Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec (porc si vita) 40 foi de vita de
vie 2 cepe 70 g orez 1/2 lingura cimbru uscat 1/2 lingura boia sare
piper…
Read more »
Read more »
Cartofi feliati si rumeniti
30 October 2013
Cartofi
feliati si rumeniti din: cartofi, usturoi, foi de dafin, vin alb, unt,
ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi de marime potrivita 3 catei de
usturoi, taiat felii 6 foi de dafin, rupte pe jumatate 175 ml vin alb
sec 50 g unt, taiat bucati 2 linguri ulei de masline Mod de preparare:
Incinge…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu firimituri si mere
30 October 2013
Prăjitură
cu firimituri si mere din: unt, faina, ulei, ou, sare, apa, firimituri,
zahar brun, faina, unt, mere. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 20 ml
ulei un ou un praf sare 100 ml apa pentru firimituri 225 g zahar brun
225 g faina 120 g unt pentru umplutura: 8 mere 20 g unt…
Read more »
Read more »
Reteta delicioasa pentru Halloween: Biscuiti in forma de dovleac
29 October 2013
Pentru
ca Halloween-ul este aproape v-am pregatit o reteta gustoasa si draguta
de biscuiti pentru cei dragi si mai ales pentru copii. Pentru ca de
Halloween, dovleacul nu trebuie sa lipseasca, biscuitii nostri au aroma
si forma de dovleac si sunt acoperiti cu o glazura de zahar de culoare
portocalie. Ingrediente: 300g faina 100g…
Read more »
Read more »
Berea belgiana Hoegaarden
29 October 2013
Hoegaarden
este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din
Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a
căzut în uitare pe la mijlocul secolului XX. Tradiţia ei a fost
redescoperită şi adusă din nou la apogeu de către Pieter Celis, care a
reluat producţia la mijlocul anilor 1960,…
Read more »
Read more »
Dieta cu supe reci
29 October 2013
Cum
vara iti ofera o multime de legume proaspete, iti propunem o dietă
inedita, care te ajuta sa scapi de 2 kg în 7 zile. Aceasta dieta se
bazeaza pe supe racoroase, pline de vitamine. Nimic nu e mai greu pe
canicula decat sa gatesti tot felul de mancaruri. Tocmai de aceea, ne-am
gandit sa-ti…
Read more »
Read more »
Arta degustarii whisky-ului
29 October 2013
Nu
este usor sa te orientezi în variata gama de arome si gusturi oferite
de nenumaratele tipuri de whisky comercializate în întreaga lume.
Cunoasterea tipului de batura ales si o degustare corecta sunt în mod
sigur garantiile unei experiente placute. Momentul degustarii necesita o
abordare diferita în functie de tipul de whisky, de provenienta lui,…
Read more »
Read more »