Retete de toamna:
Placinta cu ceapa, cimbru si mere
19 October 2013
Placinta
cu ceapa, cimbru si mere din: cartofi, unt, ceapa, cimbru, mere.
Ingrediente: 800 g cartofi, taiati in felii rotunde cu grosimea 5 mm 50 g
de unt nesarat, plus 25 g (optional) 2 cepe mari, taiate in jumatati si
feliate subtire o mana mica de cimbru 2 mere Mod de preparare: Adu
la…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu sardine si rosii
19 October 2013
Tarta
delicioasa cu sardine si rosii din: faina, unt, apa, ulei, ceapa,
rosii, oua, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt 3-4
linguri cu apa 12 sardine in ulei 2 cepe mari 3 rosii 3 oua 2 linguri
pesmet sare piper Mod de preparare: Frământaţi un aluat din făină, unt
şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de legume
19 October 2013
Tocanita
de legume din: ardei copt, vanata, ceapa, morcov, rosii, suc de rosii,
ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1 kg de
ardei copt 1 vanata coapta 3 cepe 1 morcov ras 4 rosii 250 de grame de
suc de rosii ulei de măsline sare piper boia de ardei Mod…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de morcovi cu crutoane
19 October 2013
Supa
delicioasa de morcovi cu crutoane din: morcovi, ceapa, cartofi, ulei,
sare, piper, crutoane. Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 2 cartofi 4
linguri ulei sare piper pentru servit: crutoane Mod de preparare:
Intr-o oală de fiert supa, se încinge uleiul si se căleşte ceapa tăiată
mărunt. După ce a devenit translucidă, se adaugă…
Read more »
Read more »
Dulceata de castraveti cu lamaie
19 October 2013
Dulceata
de castraveti cu lamaie din: castraveti, lamai, zahar. Ingrediente: un
kg castraveti mici 6 lamai un kg zahar Mod de preparare: Castraveţii
se spală si se taie sau se trec prin râzătoare. Lămâile se spală foarte
bine. Coaja de la două lămâi se taie cu un cuţit, iar sucul celor două
se presează.…
Read more »
Read more »
Porc cu alune si cimbru
19 October 2013
Porc
cu alune si cimbru din: muschiulet de porc, alune de padure, mere,
cimbru, frunza de dafin, vin, unt, ulei de masline, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 1 muschiulet de porc de 800 g 150 g alune de padure 4 mere 1
crenguta de cimbru 1 frunza de dafin 150 ml vin alb 60 g unt…
Read more »
Read more »
Supa crema cu telemea de oaie si masline verzi
19 October 2013
Supa
crema cu telemea de oaie si masline verzi din: cartof, ceapa, masline
verzi, usturoi, ulei de masline, boia iute, frunze de busuioc, oua,
telemea uscata de oaie, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1
cartof mare 2 cepe 150 g masline verzi 6 catei de usturoi 2 linguri ulei
de masline 1 varf de cutit…
Read more »
Read more »
Paste cu pui si fasole pastai
19 October 2013
Paste
cu pui si fasole pastai din: spaghete, piept de pui, fasole pastai,
supa de pui, ulei, boia, sare. Ingrediente: o punga spaghete sau alte
paste un piept intreg de pui 200 g fasole pastai 100 ml supa de pui 2
linguri ulei o lingurita boia dulce sau iute, dupa gust sare Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu aluat de biscuiti si umplutura de branza cu ciocolata
18 October 2013
Prajitura
cu aluat de biscuiti si umplutura de branza cu ciocolata din: cacao,
branza de vaci, oua, zahar, zahar vanilat, faina, biscuiti, unt, apa
minerala, ciocolata neagra, margarina, lapte. Ingrediente : 3 linguri
de cacao 750 gr de branza proaspata de vaci 3 oua 300 gr de zahar zahar
vanilat 200 gr de faina…
Read more »
Read more »
Legume delicioase la cuptor
18 October 2013
Legume
delicioase la cuptor din: vinete, dovlecei, rosii, marar, ulei presat
la rece, sare, rosii. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 4-5 rosii bine
coapte marar un pic de ulei presat la rece un praf sare pentru sos: 2
rosii bine coapte Mod de preparare: Vinetele, rosiile si dovleceii si
spala bine si se taie…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe cu ceapa rosie cu gogosar
18 October 2013
Salată
de fasole boabe cu ceapa rosie cu gogosar din: fasole boabe, gogosar,
ceapa rosie, patrunjel, bicarbonat, frunze de salata, suc de lamaie,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe un gogosar o ceapa
rosie o legatura patrunjel un varf cutit bicarbonat 2-3 frunze salata
sucul unei lamai 2-3 linguri ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Gem de morcovi
18 October 2013
Gem
de morcovi din: morcovi, ghimbir, zahar, lamaie. Ingrediente: 1,200 kg
morcovi 100 g ghimbir un kg zahar o lamaie Mod de preparare: Se curăţă
morcovii sau se spală foarte bine, se trec prin râzătoare si se
cântăresc. Ar trebui să fie un kilogram de morcovi pentru care se va
folosi aceeaşi cantitate de…
Read more »
Read more »
Peste inabusit cu praz si fenel
18 October 2013
Peste
inabusit cu praz si fenel din: dorada, fenel, praz, lamaie, unt, vin,
curry, sare grunjoasa, piper alb, anason. Ingrediente: 2 dorada regala
medie 1 bulb fenel mare 2 fire praz 1 lamaie 100 g unt 100 ml vin 2
lingurite curry sare grunjoasa piper alb anason (optional) Mod de
preparare: Taie lamâia în…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu galuste de faina
18 October 2013
Supa
de rosii cu galuste de faina din: rosii, sare, piper alb, condiment din
legume uscate, ou, faina, apa, ulei, leustean, nucsoara. Ingrediente: 2
kg rosii sare piper alb macinat condiment din legume uscate 1 ou 4-5
linguri faina 1 lingura apa 1 lingura ulei 1 legatura leustean 1 praf
nucsoara Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fileu de vita cu garnitura de orez
18 October 2013
Fileu
de vita cu garnitura de orez din: fileu de vaca, faina, boia, ulei,
unt, ceapa, ciuperci albe, concentrat de tomate, bulion de carne de
vita, smantana, coniac, sare, piper. Ingrediente: 500 g fileu de vaca 2
linguri faina 1 lingura boia 3 linguri ulei 80 g unt 4 cepe taiate
solzisori 500 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Prăjitură de pere cu ciocolată
18 October 2013
Prăjitură
de pere cu ciocolată din: ciocolata neagra, pere, oua, zahar, faina,
praf de copt, zahar vanilat, unt. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 3
pere 4 oua 80 g zahar 70 g faina un plic praf de copt un plic zahar
vanilat 60 g unt pentru tava: 20 g unt Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din pipote şi inimioare de pui
18 October 2013
Tocăniţă
din pipote şi inimioare de pui din: pipote si inimioare de pui, ceapa,
rosii in bulion, ulei, unt, boia dulce, faina, marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 caserola (500 g) pipote si inimioare 1 kg ceapa 350 g
rosii in bulion 100 ml ulei 50 g unt 1 lingurita boia dulce 1 lingura
fiana 1…
Read more »
Read more »
Pere cu scortisoara in aluat
18 October 2013
Pere
cu scortisoara in aluat din: pere, vin rosu, zahar, scortisoara,
lamaie, aluat. Ingrediente: 6 pere 1/2 l vin rosu 300 g zahar 1/2
lingurita scortisoara o lamaie pentru copt: 100 g aluat foitaj Mod de
preparare: Se pun la fiert vinul, zaharul, sucul de lamaie si
scortisoara. Dupa ce s-a topit zaharul se…
Read more »
Read more »
Chiftelute marinate cu sos de tarhon
18 October 2013
Chiftelute
marinate cu sos de tarhon din: carne, ceapa, paine, morcov, cartofi,
ou, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, ulei, rosii, faina, otet,
zahar, boabe de piper, tarhon in otet. Ingrediente: pentru chiftelute:
500 g carne 1 ceapa 1 felie paine 1 morcov 1 cartof 1 ou sare piper cate
1 legatura marar si patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne tocata de porc
18 October 2013
Musaca
de cartofi cu carne tocata de porc din: cartofi fierti, carne de porc,
ceapa, branza, smantana, morcov. Ingrediente: 1 – 1,5 kg de cartofi
fierti 500 gr de carne toccata de porc 3 cepe 2 oua 200 gr de branza 200
gr smantana 1 morcov Mod de preparare: Se prajește ceapa cateva…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu pere
18 October 2013
Ştrudel
cu pere din: aluat foitaj, pere, zahar, piscoturi, stafide aurii, zahar
pudra, coaja unei lamai, scortisoara. Ingrediente: 200 g aluat foitaj
1/2 kg pere 70 g zahar 60 g piscoturi 30 g stafide aurii 20 g zahar
pudra coaja unei lamai scortisoara Mod de preparare: Aluatul de foitaj
decongelat se întinde cu sucitorul…
Read more »
Read more »
Cod cu fasole
18 October 2013
Cod
cu fasole din: fileuri de cod sarate, fasole alba, ardei gras, ceapa,
usturoi, cuisoare, ierburi aromate, pesmet, unt, ulei de arahide, ulei
de masline. Ingrediente: 750 g fileuri de cod sarate 400 g fasole alba 1
ardei gras 1 ceapa 3 catei de usturoi 2 cuisoare 1 buchetele ieburi
aromate 1 lingura pesmet 20…
Read more »
Read more »
Tarta sarata cu rosii, masline si branza
18 October 2013
Tarta
sarata cu rosii, masline si branza din: aluat foitaj, rosioare, branza,
masline, ou, frunze de busuioc, muguri de pin, usturoi, ulei, parmezan,
sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 6 rosioare 200 g
branza 10 masline un ou cateva frunze busuioc pentru sos: 120 g frunze
busuioc 60 g muguri de pin 5 catei…
Read more »
Read more »
Chiftele de cod
18 October 2013
Chiftele
de cod din: cod, cartofi, oua, ulei, ceapa, patrunjel, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 300 g cod decongelat 300 g cartofi albi 4 oua 100 ml
ulei o ceapa o legatura patrunjel sare piper ulei pentru prajit Mod de
preparare: Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă. Se lasă 35
de minute.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu sirop
18 October 2013
Prajitura
cu sirop din: faina, oua, apa, margarina, ulei de masline, zahar pudra,
suc de lamaie, sare. Ingrediente: 90 g faina 4 oua 170 ml apa plus 3
linguri 2 linguri margarina topita 120 ml ulei de maslineeu nu inteleg
nic 240 g zahar pudra o lingurita suc de lamaie un praf de sare …
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu castraveti
18 October 2013
Ciorba
de pui cu castraveti din: piept de pui, cartofi, morcov, radacina de
patrunjel, ceapa, suc de rosii, bors, castraveti murati, patrunjel
verde, leustean, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cartofi 1
morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 300 ml suc de rosii 500 ml
bors sau zeama de varza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sufleu de conopida cu ciuperci si rosii
18 October 2013
Sufleu
de conopida cu ciuperci si rosii din: conopida, oua, morcovi, branza,
rosii, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida 2 oua 2 morcovi
200 gr branza 250 gr roșii 250 gr ciuperci proaspete sare piper Mod de
preparare: Se rupe conopida buchetele si se fierbe. Ungeți o tava de
cuptor cu unt. Se…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de ardei iuti
18 October 2013
Dulceaţă
de ardei iuti din: ardei iute, zahar, apa. Ingrediente: un kg ardei
iuti 600 g zahar 100 ml apa Mod de preparare: Se spală si se taie
ardeii iuti, aruncând cotoarele. Apoi, ardeii se pun într-o cratiţă cu
zahărul şi apa. Se lasă la fiert 20 de minute. Fiertura se trece apoi…
Read more »
Read more »
Plăcintă de dovleac
18 October 2013
Plăcintă
de dovleac din: oua, zahar, ulei, faina, lapte, zahar vanilat, praf de
copt, sare, dovleac, scortisoara, coaja de lamaie. Ingrediente: pentru
aluat: 2 oua 6 linguri zahar 14 linguri ulei 24-25 linguri faina 1
ceasca lapte 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt sare pentru
umplutura: 1 dovleac 3 linguri zahar 1…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu pui şi legume
18 October 2013
Pacheţele
cu pui şi legume din: foi placinta, unt, ulei, piept de pui, ardei
gras, morcov, ceapa, broccoli, patrunjel, scortisoara, chimen, sare,
piper. Ingrediente: 10 foi placinta 25 g unt topit 50 ml ulei un piept
intreg de pui un ardei gras rosu un morcov o ceapa 200 g broccoli 2
linguri patrunjel 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole in bol de paine
18 October 2013
Ciorba
de fasole in bol de paine din: fasole boabe, costita afumata, ceapa,
morcovi, ulei de masline, suc de rosii, foaie de dafin, sare, piper,
cimbru, patrunjel verde, ardei, telina, busuioc, faina, apa calduta,
drojdie, sare, ulei de masline. Ingrediente: 500 g fasole boabe 400 g
costita afumata sau kaizer 2 cepe 2 morcovi 2-3…
Read more »
Read more »
Gogosi din spuma de lapte
18 October 2013
Gogosi
din spuma de lapte din: branza, faina, ardamom, ulei, zahar, sofran.
Ingrediente: pentru aluat: 500 g branza din 5 l lapte integral 100 g
faina 1/4 lingurita cardamom macinat ulei pentru prajit pentru sirop:
600 g zahar 200 ml apa putin sofran 1/2 lingurita cardamom macinat Mod
de preparare: Cu o zi înainte…
Read more »
Read more »
Pachetele cu spanac si branza
18 October 2013
Pachetele
cu spanac si branza din: spanac, aluat foitaj, feta, unt, smantana,
seminte de susan, sare, ulei. Ingrediente: 500 g spanac 1/2 pachet aluat
foitaj 300 g feta 30 g unt 250 ml smantana o lingura seminte de susan
sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Se topeste untul, iar
spanacul, curăţat se opăreşte…
Read more »
Read more »
Ciocanele marinate
18 October 2013
Ciocanele
marinate din: ciocanele, iaurt, oua, stafide, patrunjel, pesmet, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 8 ciocanele 150 g iaurt 2 oua 3 linguri
stafide aurii o lingura patrunjel 150 g pesmet auriu sare piper ulei
pentru prajit Mod de preparare: Carnea bine curatata si spalata se
pune in iaurt si se acoperă uniform cu acesta.…
Read more »
Read more »
Rulada de spanac cu somon si crema de branza
18 October 2013
Rulada
de spanac cu somon si crema de branza din: spanac, oua, smantana,
faina, unt, sare, piper, somon, crema de branza. Ingrediente: 1/2 kg
spanac 4 oua 200 ml smantana o lingura faina 25 g unt sare piper pentru
umplutura: 400 g somon 300 g crema de branza Mod de preparare: Intr-o
tigaie se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc cu ciuperci si sos de smantana
18 October 2013
Carne
de porc cu ciuperci si sos de smantana din: carne de porc, ceapa,
ciuperci, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 de
grame de carne de porc, taiata bucatele 3 cepe 500 de grame de ciuperci
250 de grame de smantana ulei de masline sare piper Mod de preparare:
Se toaca…
Read more »
Read more »
Mere coapte, cu nucă
18 October 2013
Mere
coapte, cu nucă din: mere, unt, zahar, dulceata de visine, fulgi de
migdale. Ingrediente: 4 mere potriit de mari 20-30 g unt 1 lingura zahar
2 lingurite dulceata de visine sau de cirese 3-4 linguri fulgi de
migdale sau nuca tocata Mod de preparare: Incingi cuptorul. Speli
merele şi le cureţi de coajă,…
Read more »
Read more »
Salata cu branza si pere
18 October 2013
Salata
cu branza si pere din: miez de nuca, pere, andive, branza uc mucegai,
ulei de masline extravirgin, vin rosu, otet balsamic, zahar brun.
Ingrediente: 100 g jumatati de miez de nuca 2 pere tari 2 bucati de
andive rosii sau radicchio, frunzele desprinse una de cealalta 100 g
bresaola 140 g branza cu mucegai…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu mozzarella si spanac
18 October 2013
Rulouri
de pui cu mozzarella si spanac din: piept de pui, spanac, mozzarella,
alune, sare, ulei. Ingrediente: 4 felii piept de pui 300 g spanac 100 g
mozzarella 100 g alune sare ulei pentru prajit Mod de preparare:
Spanacul se opăreşte maximum 5 minute în apă clocotită, se scoate şi se
scurge. Carnea se…
Read more »
Read more »
Gogosi din faina de naut
18 October 2013
Gogosi
din faina de naut din: faina de naut, zahar, unt, seminte de cardamom,
fistic. Ingrediente: 150 g faina de naut 65 g zahar 65 g unt clarifiat 2
seminte de cardamom 4 samburi fistic pentru servit: fistic Mod de
preparare: Se cerne făina de năut si se pune într-o tigaie fără grăsime.
Se…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu gutui
18 October 2013
Supă
de pui cu gutui din: carne de pui, gutui, ceapa, morcovi, cartofi,
orez, ulei, iaurt, ou, cimbru, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 600 g
carne de pui (aripioare sau pulpe) 2 gutui mari, bine coapte 2 cepe 2
morcovi 2 cartofi 1 lingura orez 2 linguri ulei 2 linguri iaurt sau
lapte batut 1 ou…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piure de cartofi cu sofran
17 October 2013
Piure
de cartofi cu sofran din: cartofi, sofran, margarina, faina, lapte,
lapte de cocos, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi,
curatati si taiati bucati 1 varf de cutit de sofran 2 linguri margarina 1
1/2 linguri de faina 1 cana de lapte 3/4 cana lapte de cocos 1
lingurita usturoi pisat Sare și…
Read more »
Read more »
O mancare simpla si intotdeauna delicioasa-ghiveciul de legume
17 October 2013
Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Retete culinare: Ghiveci de legume O reteta de
ghiveci de legume din: broccoli, conopida,…
Read more »
Read more »
Cum preparam dovleacul
17 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si…
Read more »
Read more »
Trucuri pentru conserve
17 October 2013
Evitaţi
sarea iodată, deoarece poate înmuia murăturile. Oţetul balsamic nu este
indicat pentru murături, ci doar cel de 9°. După ce ai deschis un
borcan cu murături, este bine ca el să fie ţinut în frigider pentru a nu
face mucegai după ce a luat aer. Alege cu grijă castraveţii pentru
murat, să fie proaspeţi…
Read more »
Read more »
Ghiveciul de legume cu carne, retete excelente pentru un pranz rapid
17 October 2013
Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Reteta zilei: Ghiveci de legume cu orez la borcan
pentru iarna Sumtem in plin…
Read more »
Read more »
Surprinde-i pe cei dragi cu retete delicioase de dovleac
17 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Supa de rosii si dovleac cu ceapa si…
Read more »
Read more »
5 retete de tocanita cu carne de vita
17 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita haiduceasca cu carne
de vita Tocanita haiduceasca cu carne de vita din: vita, cartofi, suc
de rosii, bulion, ceapa, usturoi, morcovi,…
Read more »
Read more »
Retete culinare cu nuca, pe intelesul tuturor
17 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Reteta zilei: Tarte cu nuca de cocos si
migdale Tarte cu nuca de cocos si migdale din: budinca de nuca de
cocos, lapte, aluat…
Read more »
Read more »
Retete cu pere de facut acasa
17 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pere in vin Pere in vin din: vin rosu,
scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir, boabe de piper, zahar tos,
coaja de portocala, coaja de lamaie, pere. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Top retete cu gutui absolut delicioase
17 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pui cu prune si gutui O reteta delicioasa
de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb, sare, ulei.
Ingrediente: 1 pui mare (sau 1 kg…
Read more »
Read more »
Sa invatam sa facem ghiveci de legume-retete simple
17 October 2013
Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Ghiveci aromat Ghiveci aromat din: tulpini de
telina, ceapa, dovlecei, morcovi, cartofi, pasta de…
Read more »
Read more »
Cum sa folositi dovleacul la gatit
17 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Reteta zilei: Supa de dovleac cu smantana Supa de…
Read more »
Read more »
Retete savuroase de placinta cu carne
17 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu carne
tocata si patrunjel Placinta cu carne tocata si patrunjel din: oua,
ceapa, unt, iaurt, faina, carne tocata, patrunjel proaspat, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 3 oua 2 cepe 100 g unt 100 ml…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de tocanita cu pui pentru un pranz in familie
17 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Reteta zilei: Tocanita de
pui cu cartofi Tocanita de pui cu cartofi din: pulpe de pui, ulei de
masline, cartofi, cartof…
Read more »
Read more »
Podgoreanul si oenologul in slujba vinului
17 October 2013
Vinul
este rodul muncii podgoreanului si a oenologului. Primul face
viticultura, al doilea vinicultura. Acesti doi lucratori ai vitei-de-vie
sunt de multe ori una si aceeasi persoana. Podgoreanul Calendarul lui
este plin de-a lungul întregului an. Fiecarei perioade îi corespunde o
activitate anume. Din octombrie pâna în martie este pauza vegetativa.
Podgoreanul taie via pentru…
Read more »
Read more »
Cele mai usoare si delicioase retete de ghiveci cu legume
17 October 2013
Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Retete de post: Ghiveci picant Ghiveci picant
din: cartofi, telina, morcovi, ardei grasi,…
Read more »
Read more »
Retete de supa cu dovleac pe gustul tuturor
17 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Supa de rosii si dovleac cu ceapa si naut…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarte cu nuca de cocos si migdale
17 October 2013
Tarte
cu nuca de cocos si migdale din: budinca de nuca de cocos, lapte, aluat
de tarte, migdale, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet budinca de nuca
de cocos 2 cesti de lapte rece 1 cutie aluat de tarte 3 linguri migdale
Zahar pudra Mod de preparare: Intr-un castron mare, amestecati
impreuna lapte…
Read more »
Read more »
Cocktail Cointreau Fizz cu menta
17 October 2013
Cocktail
Cointreau Fizz cu menta din: cointreau, lime, apa minerala, gheata,
frunze de menta, ghimbir. Ingrediente: 5cl Cointreau 2 sferturi de lime
10cl apa minerala 5 cuburi de gheata 4 frunze de menta 3 felii de
ghimbir proaspat Mod de preparare: Reteta origina de Cointreau Fizz
contine doar Cointreau, lime si apa minereala, noi…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si cimbru
17 October 2013
Pui
cu ciuperci si cimbru din: pui, supa de pui, unt, ciuperci, usturoi,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: un pui 300 ml supa de pui 50 g unt 500
g ciuperci proaspete o capatana de usturoi cimbru uscat sau proaspat
sare piper Mod de preparare: Carnea se curăţă foarte bine, se pârleşte
şi se unge…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu fructe si ciuperci
17 October 2013
Piept
de pui umplut cu fructe si ciuperci din: piept de pui, caise uscate,
goji, ciuperci, unt, supa de pui, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: un
piept mare de pui o lingura caise uscate o lingura prune uscate o
lingura goji 100 g unt 2-3 linguri ciuperci din conserva 200 ml supa de
pui o lingurita…
Read more »
Read more »
Dovleac cu carne de vita si piersici
17 October 2013
Dovleac
cu carne de vita si piersici din: pulpa de vaca, orez, rosii, cartofi,
porumb, bulion de vaca, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, cimbru,
ulei, sare, piper, dovleac. Ingrediente: 800 g pulpa de vaca taiata
cubulete 200 g orez fiert 4 rosii 4 piersici mai verzi, taiate sferturi 4
cartofi taiati cuburi 3 cartofi dulci…
Read more »
Read more »
Dulceata de prune cu nuci
17 October 2013
Curăţaţi
1 kg prune de sâmburi şi în locul acestora puneţi câte un miez de nucă
presărat cu zahăr praf şi cu scorţisoară. Fierbeţi un sirop din 1kg
zahăr şi 500 ml apă. Când siropul începe să se îngroaşe, adăugaţi zeama
de la 1 lămâie şi prunele umplute cu nuci. Fierbeţi dulceaţa până când
siropul…
Read more »
Read more »
Spaghete cu pesto, seminte de pin si parmezan
17 October 2013
Spaghete
cu pesto, seminte de pin si parmezan din: spaghete, oua, lapte, pesto,
parmezan, anghinare, seminte de pin. Ingrediente: 350 g de spaghete 2
oua 2 linguri de lapte 4 linguri de pesto 50 g parmezan, ras, plus extra
pentru servit (optional) 390 g anghinare, din conserva, scurse, taiate
in sferturi si zvantate 50 g…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu cascaval
17 October 2013
Supa
de praz cu cascaval din: praz, cartofi, ulei, ceapa, supa din
concentrat, lapte, sare, piper, cascaval, rondele de praz. Ingrediente: 4
bucati praz un cartof mare 2 linguri ulei o ceapa medie 1/2 l supa din
concentrat 500 ml lapte sare piper pentru servit: cascaval cateva
rondele praz Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Carnati cu usturoi, orez si masline verzi
17 October 2013
Carnati
cu usturoi, orez si masline verzi din: carnati chorizo, ceapa, usturoi,
paprika dulce, orez basmati, ardei copti, rosii cherry, masline verzi.
Ingrediente: 250 g carnati chorizo, taiati in jumatate pe lungime 1
ceapa, taiata in jumatate si feliata 2 catei de usturoi, tocati 1
lingurita de paprika dulce afumata 250 g de orez basmati…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cacao
17 October 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:faina, lapte, oua, praf de copt,
margarina, lamaie, cacao. Ingrediente: 500 g făină albă 125 g lapte 2
ouă 1 pachet praf de copt 125 g margarină coaja rasă de la 1 lămâie sau
de la 1 portocală 3 linguri cacao foarte bună Mod de preparare: Cerni
făina, pui…
Read more »
Read more »
Cocktail Negroni cu portocala
17 October 2013
Cocktail
Negroni cu portocala din: gheata, vin spumant, martini, campari,
portocala. Ingrediente gheata 25 ml vin spumant 25ml Martini Rosso 25
ml Campari 1 portocala Mod de preparare: Intr-un pahar se pun 5
cuburi de gheta, se toarna vin spumant, Martini si Campari in proportie
egala si se amesteca bine. Portocala…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de vinete cu carne tocata de porc
17 October 2013
Musaca
de vinete cu carne tocata de porc din: carne tocata de porc, suc de
rosii, smantana, ulei de masline, vinete, oua, ceapa, sare, piper, boia
de ardei, busuioc. Ingrediente: 750 de grame de carne toccata de porc
250 de grame de suc de rosii 100 de grame de smantana 50 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Oua cu spanac la cuptor
17 October 2013
Oua
cu spanac la cuptor din: spanac, cascaval, oua, unt, faina, lapte.
Ingrediente: un kg spanac proaspat 100 g cascaval ras 8 oua pentru sos:
50 g unt 50 g faina 200 ml lapte Mod de preparare: Spanacul se spală
si se opăreşte 5 minute în apă clocotită. Apoi, se scoate cu o spumieră…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de pere şi soc
17 October 2013
La
1 kg pere curăţate şi tăiate în cubuleţe aveţi nevoie de 500g fructe de
soc bine coapte. Fierbeţi mai întâi un sirop legat din 1 kg zahăr şi
400 ml apă. Când siropul s-a îngroşat, adăugaţi 2-3 linguri de zeamă de
lămâie şi reduceţi focul la minimum. Adăugaţi în sirop perele şi
fructele de…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi cu crutoane aromate
17 October 2013
Supa
de usturoi cu crutoane aromate din: usturoi, apa, supa de legume,
amidon, ulei, boai de ardei dulce, sare, piper, pasta de ardei, marar,
paine, ulei de masline, oregano, smantana, cascaval. Ingrediente: 6
catei mari de usturoi 1 1/2 l apa 3 cuburi concentrat pentru supa de
legume 1 lingura amidon 4 linguri ulei optional,…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu capsuni
17 October 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, zahar, sare, unt, ou, capsuni,
ciocolata alba, frisca lichida, eaenta de rom, zahar pudra. Ingrediente:
250 g făină albă 2 linguri zahăr tos alb praf de sare 150 g unt 1 ou
500 g căpşuni 150 g ciocolată albă (menaj) 250 ml frişcă lichidă puţină
esenţă de rom…
Read more »
Read more »
Varza calita cu mamaliguta
17 October 2013
Varza
calita cu mamaliguta din: varza, bulion, cimbru, foaie de dafin, sare,
ulei, piper boabe. Ingrediente: 1 varza mare 1 lingura bulion sau 3
rosii decojite 1 crenguta cimbru 1 foaie de dafin sare ulei piper boabe
Mod de preparare: Cureti varza de foile exterioare vestede, o tai
marunt si o freci cu sare. …
Read more »
Read more »
Salată de fructe cu scortisoara
17 October 2013
O
reteta delicioasa de salata de fructe cu:portocale, kiwi, lamaie,
banane, mere, pere, struguri, zahar, lamaie, cacao, frisca, scortisoara.
Ingrediente: 4 portocale 2 kiwi 1 lămâie 2 banane 2 mere 2 pere 200 g
struguri 200 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă cacao 250 g frişcă 2 g
scorţişoară Mod de preparare: Cureţi merele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de varza cu carne de porc si legume
17 October 2013
Mancarica
de varza cu carne de porc si legume din: varza, carne de porc, ardei
gras, rosii, slanina, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, morcovi,
sare, piper, frunze dafin, cimbru. Ingrediente: 2 kg de varza 700 de
grame de carne de porc 2 ardei grasi 500 de grame de rosii 100 de grame…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne tocata de porc si ceapa verde
17 October 2013
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu:capa verde, oua, marar, piper,
ulei, suc de rosii, faina, sare, concentrat de legume, carne tocata de
porc. Ingrediente: 1 kg ardei graşi 1 kg carne tocata de porc 1 legătură
ceapă verde 3 ouă 2 legături mărar 1/2 linguriţă piper 300 ml ulei 1 I
suc de roşii…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem, frisca si biscuiti
17 October 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:biscuiti, gem, nuci, stafide, sirop,
rom, frisca. Ingrediente: 300 g biscuiţi 400 g gem acrişor 200 g nuci
măcinate 100 g stafide 200 ml sirop preparat din 100 ml apă şi 100 g
zahăr 1 esenţă de rom 300 g frişcă Mod de preparare: Prepari întâi
siropul din zahăr…
Read more »
Read more »
Milkshake cu fructe de padure si banane
17 October 2013
Milkshake
cu fructe de padure si banane este o bautura delicioasa si sanatoasa
care se prepara in cateva minute. Ingrediente: 250g fructe de padure 1
banana 150ml lapte de soia 1 lingura de miere Mod de preparare:
Fructele de padure foarte bine spalate le punem intr-un blender impreuna
cu banana rupta in bucati. Se…
Read more »
Read more »
Ciorba de linte cu ardei iute
17 October 2013
Ciorba
de linte cu ardei iute din: linte verde, tulpini de telina, ardei
galben, ceapa, dovlecel, morcovi, carnati uscati, foaie de dafin, ulei
de masline, sos tomat, cimbrisor, zahar, sare, piper, ardei iute.
Ingrediente: 250 g linte verde 2 tulpini de telina 1/2 ardei galben 1
ceapa mare 1 dovlecel 2 morcovi 2 carnati uscati…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu branză şi stafide
17 October 2013
O
reteta delicioasa de placintele cu: zahar, zahar vanilat, oua, drojdie,
lapte, lamaie, sare, stafide, branza de vaci, zahar tos, vanilie.
Ingrediente: 60 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 2 gălbenuşuri + 1 ou
pentru uns aluatul 3 linguri unt topit 1 cub drojdie (25 g) 250 ml lapte
coaja de la o lămâie un…
Read more »
Read more »
Tocană din carne de vită cu paste
17 October 2013
Tocană
din carne de vită cu paste din: carne de vita, ceapa, rosie, ardei
gras, piper, sare, paste, concentrat de legume, ulei, patrunjel verde.
Ingrediente: 500 g carne slaba de vita 2 cepe mijlocii 1 morcov 1 rosie 1
ardei gras (sau 1 lingura zarzavat de ciorba) piper sare 1 punga cu
paste (spirale) 1…
Read more »
Read more »
Praz gratinat
17 October 2013
Praz
gratinat din: praz, cascaval afumat, cimbru, unt, oua, patrunjel, sare.
Ingrediente: 2 bucati praz 6 felii cascaval afumat o lingurita cimbru
20 g unt 2 oua cateva fire patrunjel sare Mod de preparare: Se curăţă
prşzul de partea verde închis si setaie în bucăţi de 4-5 cm lungime are
se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Gogosi delicioase insiropate
17 October 2013
Gogosi
delicioase insiropate din: faina, ou, zahar pudra, drojdie, ulei, apa,
zahar, lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina un ou 10 g zahar
pudra 10 g drojdie proaspata ulei pentru prajit pentru sirop: 1/2 l apa
500 g zahar o lamaie Mod de preparare: Intr-un vas se pun făina, oul,
zahărul şi drojdia.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Zacusca delicioasa pentru iarna
17 October 2013
Zacusca
delicioasa pentru iarna din: vinete, ardei gras, ceapa, rosii, suc de
rosii, morcovi, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 3-4 vinete
coapte 2 ardei grasi 3 cepe 3 roșii 200 de grame de suc de rosii 1-2
morcovi sare piper boia de ardei Mod de preparare: Se taie ceapa si se
lasa…
Read more »
Read more »
Milkshake cu banane si mere
17 October 2013
Milkshake
nu este doar o bautura, ci si un aliment dulce si hranitor, care
furnizeaza organismului toate vitaminele valoroase din fructe.
Ingrediente pentru 4 persoane: 2 banane 2 mere Golden un pahar cu lapte 8
cuburi gheata un varf de cutit de scortisoara sucul de la o jumatate de
lamaie Mod de rpeparare:…
Read more »
Read more »
Ceapa murata
17 October 2013
Ceapa
murata din: ceapa alba, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, otet,
cimbru, rozmarin, cuisoare, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg ceapa alba
mai mica 4 ardei iuti 6 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 1 l otet 1
ramura cimbru 1 ramura rozmarin 3 cuisoare sare grunjoasa Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa…
Read more »
Read more »
Desert cu pasta de curmale si seminte de susan
17 October 2013
Desert
cu pasta de curmale si seminte de susan din: faina, margarina, zahar
pudra, pasta de curmale, seminte de susan, apa de portocal. Pasta de
curmale se poate face uşor prin curăţarea curmalelor de sâmburi şl
trecerea lor prin maşina de tocat. Ingrediente: 250 g faina 125 g
margarina 30 g zahar pudra 250 g…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu broccoli si smantana
17 October 2013
Piept
de pui cu broccoli si smantana din: piept de pui, tarhon verde, ceapa
verde, usturoi verde, smantana, ulei, broccoli. Ingrediente: 600 g piept
de pui 6 fire tarhon verde 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi
verde 500 ml smantana pentru gatit 100 ml ulei 1 broccoli, taiat in
buchetele Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocanita de vinete cu rosii si ceapa
17 October 2013
Tocanita
de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 5-6 vinete (depinde de marime) 300 g ceapa 500
g rosii 100 ml ulei 1 capatana de usturoi piper sare Mod de
preparare: Tai vinetele în bucăţi, cu un cuţit inoxidabil şi le opăreşti
în apă cu sare,…
Read more »
Read more »
Totul despre uleiul de peste (Beneficii pentru sanatate)
16 October 2013
Cei
care considera ca uleiul de peste are multiple calitati ar trebui sa se
informeze suplimentar. Noi studii de laborator pun la indoiala
avantajele generale ale folosirii uleiului de peste, mai ales
proprietatea sa, de a preveni atacul de cord la persoanele care au risc
de aparitie al bolilor cardiovasculare. Suplimentele din ulei de peste…
Read more »
Read more »
Ce trebuie sa stim despre TERROIR- ul vinului
16 October 2013
Vinul
este prin excelenta un produs regional. Ca sa-1 întelegem, trebuie sa
definim notiunea de terroir ca fiind „specificitatea geologica si
climatica a unui sol bine determinat, de natura sa induca plantelor
cultivate aici unele caracteristici particulare”. Solul Stratul
superficial al solului are prea putina importanta pentru vita-de-vie.
Determinanta este natura subsolului, fiindca radacinile butucilor…
Read more »
Read more »
Cocktail cu piersici si ceai
16 October 2013
Cocktail
cu piersici si ceai din: apa, ceai, zahar, piersici, lamaie.
Ingrediente: 1 litru de apa 3 pliculete de ceai 8 linguri de zahar 2
piersici felii de lamaie 1 lamaie Mod de preparare: Se fierbe apa
pentru ceai, atunci cand apa clocoteste se pun pliculetele de ceai
pentru cateva minute si se adauga…
Read more »
Read more »
Bucurati-va de o insorita de toamna cu retete savuroase de ghiveci
16 October 2013
Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Ghiveci din ceapa cu rozmarin Coaceţi în coajă 1
kg de ceapă albă…
Read more »
Read more »
Ciocolata calda preparata in casa
16 October 2013
Intr-o
zi racoroasa, o ciocolata calda este binevenita in canile noastre. Iata
cum o puteti prepara acasa la dumneavoastra! Ingrediente: 700ml lapte
100g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 2 linguri zahar un varf de cutit
scortisoara 1 lingura amidon Mod de preparare: Se amesteca bine cele 2
linguri de cacao cu zaharul, scortisoara si…
Read more »
Read more »
Retete sanatoase cu miez de nuca
16 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Dulceata de mere cu miez de nuca Dulceata
de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara,
coniac. Ingrediente: 2 kg…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cele mai apetisante placinte cu branza
16 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Plăcintă cu cartofi
si branza telemea O reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea,
cartofi, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi
de plăcintă 400 g telemea 500 g cartofi 12-14 fire…
Read more »
Read more »
Gutuia, deliciul toamnei in retete culinare
16 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Placinta cu morcov si gutui Placinta cu
morcov si gutui din: morcovi, gutui, faina, unt, ou, zahar tos, praf de
copt, lamaie, portocala, scortisoara, sare, ulei…
Read more »
Read more »
Gatiti cu noi retete usoare pentru cea mai buna tocanita!
16 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Reteta zilei: Tocanita de
porc cu legume Tocanita de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa,
sare, supa de…
Read more »
Read more »
Caracteristicile si soiurile vitei-de-vie
16 October 2013
VITA-DE-VIE
Vita-de-vie este în realitate o liana din familia Vitaceae a carei
durata de viata (ca producatoare de struguri) este de circa saptezeci si
cinci de ani. Se vorbeste în mod curent despre vii batrâne daca butucii
au peste douazeci de ani, dar exista vii foarte vechi (între 60 si 80
de ani) care înca…
Read more »
Read more »
Sucuri de legume pentru sanatate
16 October 2013
Legumele
sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor.
Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase
din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece
acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate
elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Este adevarat ca
organismul poate obtine aceste substante benefice si…
Read more »
Read more »
Retete de placinte fragede cu mere
16 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta
delicioasa cu mere si scortisoara Placinta delicioasa cu mere si
scortisoara din: oua, unt, iaurt, zahar farin, faina, praf de copt,
mere, unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: aluat: 2 oua
200 g…
Read more »
Read more »
Tocanita cu legume, un rasfat pe care ni-l ofera toamna
16 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de ardei cu ceapa
Tocanita de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei
iute, sare. Ingrediente: 8 cepe…
Read more »
Read more »
3 retete simple de compoturi pe care le poate face oricine
16 October 2013
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot
de zmeura cu menta Compot de zmeura cu menta…
Read more »
Read more »
Sfaturi pentru un somn odihnitor
16 October 2013
Multe
persoane sufera de tulburari ale somnului care se manifesta fie prin
imposibilitatea de a adormi, fie printr-un somn agitat. Un somn bun
inseamna insa sanatate curata! Iata ce trebuie sa faci ca sa ai un somn
linistit si ce trebuie sa eviti inainte de culcare: 1. Asigura-te ca
dormitorul tau este un loc linistit…
Read more »
Read more »
3 retete de tarte cu dovleac va asteapta sa le incercati
16 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac…
Read more »
Read more »
Consumul de vin in timpul sarcinii si al alaptarii
16 October 2013
Alcoolizarea
excesiva a barbatului sau a femeii sporeste riscul de sterilitate prin
leziuni ale gonadelor. Daca nu se întâmpla asa, problema alcoolizârii se
pune din momentul fecundarii; ea nu priveste doar femeia, ci si
genitorul. Daca mama nu bea, dar tatal este un bautor excesiv, nu exista
anomalii morfologice, dar exista un risc de anomalii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu branza si smantana
16 October 2013
Placinta
cu branza si smantana din: faina, apa calda, ulei, drojdie, sare,
miere, branza, iaurt, smantana, oua, patrunjel. Ingrediente pentru
aluat : 400 de grame de faina 200 ml de apa calda 50 ml ulei de floarea
soarelui 15 de grame de drojdie proaspata 1 lingurita de sare 1
lingurita de miere Ingrediente pentru…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vodca si suc de pere
16 October 2013
Acest
cocktail cu vodca si suc de pere poate fi servit ca aperitiv sau il
puteti consuma dupa ce ati savurat o masa copioasa. Ingrediente: 5 cl de
vodca 1 litru suc natural de pere 1 albus de ou 2 cl suc de lamaie 2 cl
sirop de zahar Mod de preparare: Se bate…
Read more »
Read more »
Gogoşari umpluţi cu ghebe
16 October 2013
Gogoşari
umpluţi cu ghebe din: gogosari, ghebe, ceapa, telina, hrean, morcovi,
otet, apa, zahar, ulei, sare, usturoi, piper, foi de dafin. Ingrediente:
5 kg gogosari 5 kg ghebe 2 kg ceapa 400 g telina 100 g hrean ras 100 g
morcovi 1 l otet 3 l apa 250 g zahar 200 ml ulei 70 g…
Read more »
Read more »
Desert in forma de trandafir
16 October 2013
Desert
in forma de trandafir din: faina, drojdie, sare, zahar, oua, unt,
lapte, apa de flori de portocal, galbenus, lapte, susan. Ingrediente:
260 g faina un plic drojdie uscata o lingurita mica sare 50 g zahar 2
oua 75 g unt moale 50 ml lapte 2 linguri apa de floari de portocal
pentru copt: un…
Read more »
Read more »
Tarta cu praz, cascaval si smantana
16 October 2013
Tarta
cu praz, cascaval si smantana din: faina, unt, galbenus, sare, praz,
cascaval, oua, lapte, smantana, piper. Ingrediente: 250 g faina 125 g
unt un galbenus un praf sare putina apa pentru umplutura: 4 bucati praz
100 g cascaval ras 30 g unt 3 oua 200 ml lapte 200 ml smantana sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Snitele din ardei capia cu branza
16 October 2013
Snitele
din ardei capia cu branza din: branza, oua, piper, ardei capia,
costita, cascaval, ulei, pesmet. Ingrediente: 300 g branza 2 oua piper
10 ardei capia 10 felii subtiri de costita 10 felii de cascaval 100 ml
ulei pesmet Mod de preparare: Amesteci bine brânza cu ouăle şi
piperul, apoi umpli ardeii cu această…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu galuste
16 October 2013
Supa
crema de rosii cu galuste din: rosii, telina, ceapa, morcovi, ardei
gras, cartofi, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, busuioc, oua,
ulei, gris. Ingrediente: 2 kg rosii moi 1 telina 1 ceapa 2 morcovi 1
ardei gras 2 cartofi 1-2 linguri de ulei sare piper 1 legatura patrunjel
smantana busuioc pentru galuste: 2 oua 1…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carne tocata si orez
16 October 2013
Rulouri
cu carne tocata si orez din: varza proaspata, carne tocata, orez,
usturoi, ciuperci, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: kg varza
proaspata 500 g carne tocata 100 g orez 2 catei de usturoi 4 ciuperci 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Opăreşti varza în apă
clocotită cu sare, apoi o clăteşti cu apă…
Read more »
Read more »
Gogoşari umpluţi cu vinete
16 October 2013
Gogoşari
umpluţi cu vinete din: gogosar, vinete, ulei, otet, hrean, frunze de
telina, ienibahar, apa, sare, piper boabe. Ingrediente: 4 kg gogosari 2
kg vinete 1 l ulei 1 l otet 10-12 bucati hrean 1 legatura frunze de
telina 1 lingura ienibahar 2 l apa sare piper boabe Mod de preparare:
Alegeţi vinete cu…
Read more »
Read more »
Prajitura din fidea cu fistic
16 October 2013
Prajitura
din fidea cu fistic din: fidea, fistic, unt, zahar, lamaie, apa de
flori de portocal, apa. Ingrediente: 400 g fidea 120 g fistic 150 g unt
200 g zahar 1/2 lamaie 2 linguri apa de flori de portocal 200 ml apa
Mod de preparare: Intr-o tavă se pune fideaua, pe cât posibil cu…
Read more »
Read more »
Supa de mazare verde cu verdeata
16 October 2013
Supa
de mazare verde cu verdeata din: boabe de mazare, ceapa, morcovi, unt,
paste fainoase, verdeata, sare, piper, condiment. Ingrediente: 500 g
boabe de mazare proaspete, congelate sau din conserva 1 ceapa 2-3
morcovi 50 g unt sau 50 ml ulei 50 g paste fainoase 1 legatura verdeata
sare piper negru macinat condiment din legume…
Read more »
Read more »
Bautura racoritoare cu menta
16 October 2013
Pentru
a prepara aceasta bautura super fresh este suficient sa puneti cateva
frunze de menta intr-o sticla cu apa si sa le lasati acolo cateva ore.
Veti obtine o bautura mai mult sau mai putin aromata in functie de
cantitatea de menta pe care o veti pune in sticla si cel mai important
este faptul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bors de sfecla rosie cu carne de vita
16 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti cu carnea de vita, borsul de sfecla rosie
este o optiune sanatoasa si satioasa ce se poate prepara toamna cand
sunt tot felul de legume proaspete. Ingrediente: 400ml bors 500g carne
de vita o telina 2 morcovi o radacina de patrunjel 1 fir de praz o
jumatate…
Read more »
Read more »
Rulada cu morcov si telina
16 October 2013
Rulada
cu morcov si telina din: piept de pui, telina, morcovi, sare, piper,
cimbru, oregano, ulei, boia de ardei dulce, apa. Ingrediente: 2 bucati
piept de pui 1 telina 400 g morcovi lungi si subtiri sare piper cimbru
oregano ulei boia de ardei dulce 1 cana cu apa Mod de preparare:
Cureţi pieptul de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu seminte de susan si menta
16 October 2013
Prajitura
cu seminte de susan si menta din: iaurt, ulei, gris, faina, ou, otet,
praf de copt, zahar vanilinat, sare, zahar pudra, suc de lamaie, seminte
de susan, frunzulite de menta. Ingrediente: o masura iaurt o masura si
jumatate ulei 2 masuri gris 5 masuri faina un ou o lingurita otet un
plic praf de…
Read more »
Read more »
Jambon cu salata
16 October 2013
Jambon
cu salata din: bulgur, supa de pui, ulei de masline, jambon, miere,
mar, tulpina de telina, creson, zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g
bulgur 150 ml supa fierbinte de pui (preparat din jumatate de cub) 1
lingura ulei de masline, plus un strop pentru prajit 2 felii groase de
jambon 2 linguri de miere…
Read more »
Read more »
Vinete cu pui
16 October 2013
Vinete
cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel verde.
Ingrediente: 1 pui 3 vinete mijlocii 1 ceapa 1 lingura faina 3-4 linguri
ulei sare patrunjel verde tocat Mod de preparare: Tai vinetele pe
lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărezi
bucăţile şi le laşi să stea astfel…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu patrunjel si smantana
16 October 2013
Supa
crema de dovleac cu patrunjel si smantana din: dovleac, supa de pasare,
lapte dulce pasteurizat, ceapa, ulei de masline, frunza de dafin,
nucsoara, ghimbir, sare, piper alb, paine toast, usturoi, seminte crude
de dovleac, smantana, frunze de patrunjel. Ingrediente: 700 g dovleac
800 ml supa de pasare 100 ml lapte dulce pasteurizat 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Ghiveci din ceapa cu rozmarin
16 October 2013
Coaceţi
în coajă 1 kg de ceapă albă la cuptor. Lăsaţi ceapa la răcit şi apoi
curăţaţi-o şi tăiaţi-o în sferturi. E bine ca cepele să fie de aceleaşi
dimensiuni. Spălaţi şi ştergeţi de apă 2 ardei iuţi şi 4-5 rămurele de
rozmarin verde. Tăiaţi cât mai mărunt rozmarinul şi ardeiul iute şi
amestecaţi-l bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vitel cu legume la cuptor
16 October 2013
Friptura
de vitel cu legume la cuptor din: carne de vitel, vin rosu, ciuperci,
unt, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, morcovi, foi de dafin, ardei
gras, usturoi, cimbru, boia de ardei, piper, curry, sare. Ingrediente:
800 grame carne de vitel 400 de grame de vin rosu 100 de grame de
ciuperci 20…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu cremă de cacao
16 October 2013
Tiramisu
cu cremă de cacao din: galbenusuri, zahar, vin, branza mascarpone,
frisca, piscoturi de sampanie, cacao, cafea, lichior de cafea.
Ingrediente: 4 galbenusuri 100 g zahar 120 ml vin dulce si parfumat 450 g
branza mascarpone 230 g frisca nebatuta 300 g piscoturi de sampanie
cacao neagra 300 ml cafea rece tare neindulcita 3 linguri…
Read more »
Read more »
Vin fiert cu mirodenii
16 October 2013
Vin
fiert cu mirodenii din: vin rosu, apa, zahar, anason, scortisoara,
nucsoara, coaja de portocala, coaja de lamaie, suc de portocala, suc de
lamaie. Ingrediente: (Pentru 4 pana la 6 persoane) O sticla de vin rosu o
jumatate de litru apa 50g zahar o steluta de anason 1 baton de
scortisoara 1 vârf de cutit…
Read more »
Read more »
Praz cu carne si cascaval
16 October 2013
Praz
cu carne si cascaval din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte,
cascaval, ulei, sare, piper, curry, condimente. Ingrediente: 500 g carne
tocata de vita 500 g cartofi 1 fir praz 1 ceasca lapte 50 g cascaval
uscat 50 ml ulei sare piper curry condimente pentru carne Mod de
preparare: Incălzeşti cuptorul la…
Read more »
Read more »
Ciorba iute cu afumatura
16 October 2013
Ciorba
iute cu afumatura din: slanina afumata, ceapa, ardei gras, rosie,
costita, fasole verde, morcovi, patrunjel, taitei, boia de ardei iute,
sare, piper, condiment din legume uscate, patrunjel verde, smantana.
Ingrediente: 100 g slanina afumata 1 ceapa mare 1 arde gras 1 rosie sau 1
lingura bulion 400 g ceafa, costita sau sunca 500 g…
Read more »
Read more »