Retete de toamna:
Reteta zilei: Prajitura cu glazura de zmeura
4 November 2013
Prajitura
cu glazura de zmeura din: faina, praf de copt, scortisoara, sare, unt,
zahar, zmeura, oua, esenta de vanilie, iaurt, zahar pudra, gem de
zmeura. Ingrediente aluat: 3 cupe faina +1 lingura faina 2 lingurite
praf de copt 3 lingurite de scortisoara 1/2 lingurita de sare 1 cana unt
1 1/2 cesti de zahar+1…
Read more »
Read more »
Peşte cu orez şi mandarine
4 November 2013
Peşte
cu orez şi mandarine din: orez integral, trunchiuri de peste, ceapa
rosie, usturoi, mandarine, broccoli, sos de soia, lamaie, vin alb sec,
ulei, sare, piper, cimbru, ardei capia, ardei iute. Ingrediente: 150 g
orez integral 800 g trunchiuri de peste o ceapa rosie doi…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de mozzarella
4 November 2013
Paste
cu sos de mozzarella din: paste, seminte de dovleac, rosii cherry,
porumb, vin, branza mascarpone, lapte, parmezan, mozzarella, marar,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 40 g paste fundite 50 g seminte de
dovleac 200 g rosii cherry 200 g porumb din conserva 50 ml vin…
Read more »
Read more »
Rinichi cu sos picant
4 November 2013
Rinichi
cu sos picant din: rinichi de porc, rosii, ardei capia, ardei iute,
broccoli, ceapa rosie, vin rosu, frunza de dafin, faina, ulei, sare,
piper, cimbru, cartofi, orez, mazare. Ingrediente: 600 g rinichi de porc
un kilogram rosii 3 ardei capia un ardei iute 500…
Read more »
Read more »
Rulouri cu crema de nuca si cacao
4 November 2013
Rulouri
cu crema de nuca si cacao din: foaie de placinta, miez de nuca,
albusuri, zahar, cacao. Ingrediente: pentru blat: 1 foaie placinta
pentru umplutura: 40 g miez de nuca 5 albusuri 5 linguri zahar 3 linguri
cacao Mod de preparare: Dezgheţi foaia de…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu carne de porc
4 November 2013
Mere
umplute cu carne de porc din: mere, carne de porc, ceapa, usturoi,
morcov, ardei capia, smantana, mustar iute, ou, patrunjel, ulei, sare,
piper, cartofi, mazare, praz. Ingrediente: 8 mere 300 g carne de porc
tocata doua cepe doi catei de usturoi un mrocov mic…
Read more »
Read more »
Desert cu prune
4 November 2013
Desert
cu prune din: faina, galbenusuri, drojdie, zahar, lapte caldut, sare,
unt, coaja de lamaie, prune, rom, ghimbir, turte. Ingrediente: blat: 350
g faina 2 galbenusuri 30 g drojdie 40 g zahar circa 170 ml lapte caldut
1 praf sare 100 g unt 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Chiftele de fasole in sos de rosii
4 November 2013
Chiftele
de fasole in sos de rosii din: fasole mung, morcovi, ardei capia, gris,
ceapa, sare, piper, ulei, gogosar, morcov, rosii, sare, piper, oregano,
cimbru, busuioc. Ingrediente: pentru chiftele: 250 g fasole mung 2
morcovi 2 ardei capia 2 linguri gris 1 ceapa mare sare…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi cu gem de prune
4 November 2013
Găluşte
de cartofi cu gem de prune din: cartofi, branza de vaci, faina, ou,
sare, unt, cas dulce, faina, zahar, gem de prune, sare, scortisoara,
rom. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g branza de vaci 150 g faina 1 ou
1/2 lingurita sare 4 linguri…
Read more »
Read more »
Dovleac copt, cu broccoli si sos de brânză
4 November 2013
Dovleac
copt, cu broccoli si sos de brânză din: dovleac placintar, broccoli,
lapte dulce pasteurizat, branza, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1
dovleac placintar, de circa 1 kg 1 manunchi de broccoli de aproximativ
350 g 100 ml lapte dulce pasteurizat 100 g branza ulei…
Read more »
Read more »
Tartă cu pere şi mere
4 November 2013
Tartă
cu pere şi mere din: faina, unt, zahar, ou, sare, mere acrisoare, pere,
suc de lamaie, smantana, galbenusuri, miere. Ingrediente: 150 g faina
100 g unt 50 g zahar 1 ou 1 praf sare 3 mere acrisoare 3 pere 2 linguri
suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti in sos de portocale cu orez
4 November 2013
Creveti
in sos de portocale cu orez din: broccoli, ceapa verde, ardei gras
rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, ulei de masline, creveti,
zahar brun, ghimbir, suc de portocale, sos de soia, orez. Ingrediente:
1 ½ cesti broccoli 5 fire ceapa verde, tocata…
Read more »
Read more »
Legume coapte cu sos tahini
4 November 2013
Legume
coapte cu sos tahini din: dovlecel, vanata, ciuperci, tofu afumat, sos
de soia, ulei, susan, usturoi, mustar dijon, zeama de lamaie, sare,
piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1 dovlecel subtire 1 vanata 4
ciuperci 100 g tofu afumat 2 linguri sos de soia 2 linguri…
Read more »
Read more »
Placinta cu sunca, branza si cascaval
4 November 2013
Placinta
cu sunca, branza si cascaval din: foi de placinta, ulei, sunca presata,
oua, branza, cascaval, ou, susan. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta
ulei pentru uns pentru umplutura: 200 g sunca presata 5 oua 500 g
branza 100 g cascaval ras pentru uns: 1…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor, cu sos de urzici
4 November 2013
Cartofi
la cuptor, cu sos de urzici din: cartofi, ulei, condiment din legume,
boia, patrunjel verde, urzici, faina, sare, lapte, usturoi, ulei.
Ingrediente: 6 cartofi mari 50 ml ulei condiment din legume uscate boia
1/2 legatura patrunjel verde pentru sos: 500 g urzici proaspete sau…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu mere şi caramel
4 November 2013
Cheesecake
cu mere şi caramel din: biscuiti digestivi, unt, branza de vaci, zahar
pudra, oua, esenta de vanilie, malai, amidon alimentar, smantana,
caramele, unt, mere, zahar brun, scortisoara. Ingrediente: blat: 200 g
biscuiti digestivi 100 g unt moale umplutura: 400 g branza de vaci de…
Read more »
Read more »
Paine cu nuci si seminte de in
4 November 2013
Paine
cu nuci si seminte de in din: drojdie, miere, faina integrala, seminte
de in, sare, seminte de susan, nuci tocate. Ingrediente: 1 cub drojdie 1
lingurita miere 1 kg faina integrala 100 g seminte de in sare 100 g
seminte de susan 300 g…
Read more »
Read more »
Lasagna cu broccoli si muguri de pin
4 November 2013
Lasagna
cu broccoli si muguri de pin din: foi de lasagna, broccoli, ceapa,
ulei, faina, lapte dulce pasteurizat, smantana, muguri de pin, cascaval.
Ingrediente: 6 foi de lasagna 250 g broccoli proaspat sau congelat 1
ceapa mica 2 linguri ulei 1 lingura faina 200 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu curry si legume
4 November 2013
Orez
cu curry si legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de
curry, orez, supa, lapte de cocos, naut, rosii, mazare, sare, piper,
caju. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel
de usturoi, tocat 4 lingurite de pasta de…
Read more »
Read more »
Rasol de pastrav cu legume
4 November 2013
Rasol
de pastrav cu legume din: sare, suc de lamaie, otet, vin alb, ceapa,
cuisor, foaie de dafin, morcov, praz, telina verde, cimbru, pastravi,
unt, faina, galbenus. Ingrediente: 2 linguri sare 1 lingura suc de
lamaie 2 linguri otet 200 ml vin alb 1/2 ceapa…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de curcan si branza feta
4 November 2013
Salata
cu piept de curcan si branza feta din: salata verde, inimi de
anghinare, rosii, piper de curcan, sare, piper, faina, ulei de masline,
aceto balsamic, branza feta. Ingrediente: 300 g salata verde asortata 8
inimi de anghinare in ulei 8 rosii mici 300 g…
Read more »
Read more »
Legume cu sos si coriandru
4 November 2013
Legume
cu sos si coriandru din: conopida, broccoli, ardei gras, frunze de
coriandru, ulei de arahide, unt de arahide, lapte de cocos, zeama de
lamaie verde, sos de ardei iute, sos de soia, sare. Ingrediente: 300 g
conopida 300 g broccoli 1 ardei gras rosu…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu ton
4 November 2013
Cartofi
copţi cu ton din: cartofi, ton in ulei, salata rucola, ardei capia,
ceapa verde, seminte de dovleac, seminte de susan, otet balsamic, ulei
de masline, rosii cherry, sare, piper, menta, cimbru. Ingrediente: 8
cartofi doua cutii ton in ulei 200 g salata rucola trei…
Read more »
Read more »
Bascute cu stafide
4 November 2013
Bascute
cu stafide din: aluat foitaj, branza de vaci, stafide aurii, ou, zahar
vanilinat, galbenus, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 250 g
branza de vaci 200 g stafide aurii un ou un plic zahar vanilinat pentru
copt: un galbenus 3 linguri lapte Mod…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut cu caise, fistic si stafide
4 November 2013
Piept
de curcan umplut cu caise, fistic si stafide din: piept de curcan,
caise uscate, fistic, stafide, smantana, vin alb sec, apa, concentrat de
pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept intreg de curcan 200 g
caise uscate 100 g fistic 100 g stafide 2…
Read more »
Read more »
Penne cu sos de roşii si vinete
4 November 2013
Penne
cu sos de roşii si vinete din: paste fainoase, ceapa, usturoi, vanata,
rosii, ulei de masline, sare, piper, fulgi de ardei iute, parmezan,
busuioc. Ingrediente: 400 g paste fainoase tip penne, de preferat
integrale 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 vanata 200 g…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema si nuci
4 November 2013
Rulada
cu crema si nuci din: oua, faina, nuci, zahar, coaja, zahar, coaja de
lamaie, sare, unt, lapte, dulceata de zmeura, nuci, zahar, faina, zahar
vanilat, rom. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 4 linguri faina 6 linguri
nuci macinate 10 linguri zahar 20 g coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu legume si sos de branza
4 November 2013
Paste
cu legume si sos de branza din: ulei de masline, dovlecel, sparanghel,
fasole verde, salata creata, usturoi, unt, faina, lapte, cimbru, piper
rosu, parmezan, paste, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 1 dovlecel , taiat bucati ½ buchet sparanghel , taiat…
Read more »
Read more »
Placinta cu mazare si morcovi
4 November 2013
Placinta
cu mazare si morcovi din: aluat, mazare, morcovi, smantana, lapte, oua,
sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat congelat de foitaj 200 g
mazare 2 morcovi fierti un pahar mare smantana 100 ml lapte 2 oua sare
piper Mod de preparare: Aluatul de foitaj…
Read more »
Read more »
Rulada de zmeura garnisita cu petale de trandafir
4 November 2013
Rulada
de zmeura garnisita cu petale de trandafir din: oua, sare, zahar, coaja
de lamaie, faina, amidon, praf de copt, zmeura, frisca, zahar vanilat,
intaritor de frisca, petale de trandafir confiate. Ingrediente: 3 oua 1
praf sare 150 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de vin, smântână şi legume
4 November 2013
Paste
cu sos de vin, smântână şi legume din: paste, sparanghel, fasole verde,
mazare, fasole lata, ceapa, ulei, usturoi, ciuperci, faina, vin alb
sec, smantana, menta, piper, sare, salvie. Ingrediente: 350 g paste 200 g
sparanghel 200 g fasole verde 200 g mazare 200 g…
Read more »
Read more »
Gutui cu firimituri la cuptor
4 November 2013
Gutui
cu firimituri la cuptor din: gutui, faina, nuci, zahar brun, unt,
scortisoara. Ingrediente: 600 g guiti 125 g faina 80 g nuci 125 g zahar
brun 125 g unt scortisoara, dupa gust Mod de preparare: Se spală, se
taie şi se curăţă gutuile…
Read more »
Read more »
Sos delicios pentru gratar
4 November 2013
Sos
delicios pentru gratar din: ardei gras, ceapa, usturoi, bulion, miere,
mustar, ketchup, vin rosu, supa din concetrat de pui, ulei, sare, piper.
Ingrediente: un ardei gras o ceapa mica un catel usturoi 100 g bulion 3
linguri miere o lingurita mustar fin o lingura…
Reteta zilei: Cheesecake cu mere si branza de vaci
3 November 2013
Cheesecake
cu mere si branza de vaci este o reteta simpla, dar foarte gustoasa
care nu o sa va dea prea multa bataie de cap pentru ca blatul se face
rapid cu biscuiti zdrobiti. Ingrediente: 700 gr branza de vaci 200 gr
smantana 2 oua 2 linguri de miere 2 linguri de faina 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara rata cu mirodenii (video)
3 November 2013
Retete cu pere dulci si zemoase disponibile toamna
3 November 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pere cu sos de ciocolată O reteta de pere
cu sos de ciocolata din: pere, ciocolata, inghetata de vanilie si alune
de padure. Ingrediente: 2…
Read more »
Read more »
Dieta alba
3 November 2013
In
nici un caz nu vorbim despre zahar ori faina alba, care nu-ti vor fi
recomandate în nici o dieta! Pregateste-ţi frigiderul pentru alimente de
o singură culoare, alb, repartizate zilnic in cinci mese echilibrate. O
dieta sanatoasa, usoara, plina de nutrienti de care ai nevoie, o dieta
detoxifianta si purificatoare. Lista de cumparaturi: Nu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara placinta de cartofi cu oua ochiuri si pancetta (video)
3 November 2013
Retete video: Cum se prepara placinta de cartofi cu oua ochiuri si pancetta Vezi mai multe video din blog
Read more »
Read more »
5 leacuri-condiment pentru ficat
3 November 2013
Sanatatea
organismului uman depinde in mare masura de sanatatea si buna
functionare a ficatului, organul intern cel mai mare şi diversificat din
punct de vedere metabolic. Laboratorul organismului uman, cum este
denumit ficatul, prelucreaza toate toxinele pe care intr-un fel sau
altul le asimilam. Acesta este motivul pentru care din când în cand
gafaie si,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pasta de naut cu boia afumata (video)
3 November 2013
Retete video: Cum se prepara pasta de naut cu boia afumata Vezi mai multe video din blog
Read more »
Read more »
Polenul crud
3 November 2013
Nu
se poate compara, ca eficienţă, cu polenul uscat. Iar ca gust, nici
atât. Luat proaspăt, din stupul albinelor, este o uzină de sănătate
Tatăl polenului crud O descoperire remarcabilă pentru apicultură,
nutriţie şi apiterapie a constituit-o polenul crud. În spatele lui se
află o întâmplare care merită a fi relatată. În martie 1992, Patrice…
Read more »
Read more »
Tratament cu plante medicinale in raceala si gripa
3 November 2013
Un
viciu de procedură: antibioticele În ultima vreme, venirea toamnei este
legată automat de boli. Răceala şi gripa sunt mai răspândite decât
frunzele căzătoare şi întunecă frumuseţea anotimpului. Cine este de
vină? În primul rând, bacteriile şi viruşii, cărora pare să nu li se mai
împotrivească nimic (peste 80% din infecţiile acute de căi
respiratorii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata
3 November 2013
Briose
de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata din: faina, zahar, cacao,
praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, cafea, lapte, ulei, ou, esenta
de vanilie, apa clocotita, albus de ou, smantana, esenta de migdale,
ciocolata neagra, ulei de nuca de cocos. Ingrediente aluat de
ciocolata: 1 cana faina 1 cana de zahar…
Read more »
Read more »
Salata de fasole cu ceapa rosie si rosii
3 November 2013
Salata
de fasole cu ceapa rosie si rosii din: fasole, mustar, otet de vin alb,
ulei, fasole boabe, ceapa rosie, salata verde, rosii. Ingrediente: 600 g
fasole verde din conserva (asorata, galbena si verde) 1 lingurita
mustar 3 linguri otet de vin alb 3 linguri ulei 1 conserva fasole boabe 1
ceapa rosie 1 salata…
Read more »
Read more »
Lasagna cu spanac şi sos
3 November 2013
Lasagna
cu spanac şi sos din: spanac, smantana, unt, ulei de masline,
mozzarella, ceapa verde, usturoi verde, ardei capia, seminte de chimen,
foi de lasagna, sare, piper, sos de iaurt cu porumb. Ingrediente: 500 g
spanac 300 ml smantana 50 g unt 50 ml ulei de masline 300 g mozzarella o
legatura ceapa verde un…
Read more »
Read more »
Briose cu gutui
3 November 2013
Briose
cu gutui din: iaurt, ulei, oua, faina, zahar, praf de copt, gutui,
scortisoara. Ingrediente: 140 g iaurt natur 50 ml ulei 2 oua 130 g faina
50 g zahar 2 lingurite praf de copt 120 g gutui crude o lingurita
scortisoara Mod de preparare: Se pune iaurtul într-un vas, se toarnă
uleiul şi…
Read more »
Read more »
Fasole pastai in sos alb cu nucsoara
3 November 2013
Fasole
pastai in sos alb cu nucsoara din: fasole pastai, ceapa, unt, usturoi,
patrunjel, faina, lapte, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg fasole
pastai 1 ceapa 100 g unt 2 catei de usturoi 1/2 legatura patrunjel 2
linguri faina 500 ml lapte sare piper nucsoara Mod de preparare:
Cureţi păstăile de fasole, le speli…
Read more »
Read more »
Bors de perisoare cu legume si orez
3 November 2013
Bors
de perisoare cu legume si orez din: carne tocata amestec, ou, orez,
praz, ceapa, ardei gras, fasole verde, suc de rosii, bors, sare, piper.
Ingrediente: 300 g carne tocata amestec un ou 50 g orez un tub praz o
ceapa un ardei gras o conserva mica de fasole verde 300 ml suc de rosii…
Read more »
Read more »
Salată vegetariană cu porumb şi avocado
3 November 2013
Salată
vegetariană cu porumb şi avocado din: lamaie, fructe de avocado, ulei
de masline, sare, piper, sos tabasco, boabe de porumb, rosii, ceapa
rosie, telina, patrunjel. Ingrediente: 1 lamaie 2 fructe de avocado 6
linguri ulei de masline sare piper sos tabasco 300 g boabe de porumb
(conserva) 4 rosii 2 cepe rosii 2 fire…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Friganele cu fulgi de porumb (video)
3 November 2013
Gutui umplute cu branza de vaci, stafide si miez de nuca
3 November 2013
Gutui
umplute cu branza de vaci, stafide si miez de nuca din: gutui, branza
de vaci, stafide, miez de nuca, lamaie, zahar, unt, zahar pudra.
Ingrediente: 4 gutui 250 g branza de vaci 100 g stafide 100 g miez de
nuca o lamaie 125 g zahar 15 g unt zahar pudra pentru servit Mod…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac, oua si cascaval
3 November 2013
Tarta
cu spanac, oua si cascaval din: aluat, spanac, rosie, oua, cascaval.
Ingrediente: un pachet aluat foitaj un kg spanac proaspat o rosie mare 2
oua 50 g cascaval Mod de preparare: Aluatul se întinde cu sucitorul
şi se aşază într-o formă de copt. Se taie marginile, care se adună
într-o bilă din care…
Read more »
Read more »
Crochete de telină cu sos de roşii
3 November 2013
Crochete
de telină cu sos de roşii din: telina, sare, oua, faina, verdeata,
germeni de grau, pesmet, piper, rosii, ardei gras, foaie de dafin,
faina, zahar, frunze de telina, otet de mere, mustar dijon. Ingrediente:
2-3 teline mari sare 2 oua faina 1/2 legatura verdeata 2 lingurite
germeni de grau 5-6 linguri pesmet piper pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt
3 November 2013
Ciorba
de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac,
ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors,
verdeata. Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) o
telina un pastarnac o ceapa 2 morcovi un ardei o jumatate de conopida o
jumatate de cana bulion 100g iaurt 2…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de vita si galuste
3 November 2013
Gulas
cu carne de vita si galuste din: carne de vita, ceapa, ardei gras,
morcovi, radacina de telina, pasta de tomate, cartofi, ulei, cimbru,
ulei, patrunjel verde, usturoi, boia de ardei dulce, chimen, arde iute,
sare, piper, supa de oase, faina, ou. Ingrediente: 1 kg carne de vita
500 g ceapa 400 g ardei gras…
Read more »
Read more »
Piept de pui crocant
3 November 2013
Piept
de pui crocant din: lapte batut, usturoi, pipet de pui, pesmet alb,
faina, boia de ardei, pudra de mustar, cimbru, pudra de ardei iute,
piper negru, ulei de rapita. Ingrediente: 150 ml de lapte batut 2 catei
de usturoi, zdrobiti 4 bucati piept de pui, fara os si fara piele (in
greutate totala de…
Read more »
Read more »
Dovlecei pane, cu sos de caşcaval
3 November 2013
Dovlecei
pane, cu sos de caşcaval din: dovlecel, ulei, faina, pesmet, oua,
smantana, cascaval, sare, piper, marar, fulgi de ardei iute.
Ingrediente: 1 dovlecel mare sau 2 dovlecei de dimensiune medie 150 ml
ulei pentru prajit 100 g faina 100 g pesmet 4 oua pentru sos: 200 g
smantana pentru gatit 200 g cascaval sare…
Read more »
Read more »
Sos de mustar cu smantana
3 November 2013
Sos
de mustar cu smantana din: mustar, ceapa, unt, otet, smantana, lapte,
sare, piper. Ingrediente: 2 lingurite mustar fin o ceapa medie 10 g unt
otet 150 ml smantana de gatit 150 ml lapte sare piper Mod de
preparare: In unt topit, se pune ceapa la calit si, dupa ce s-a inmuiat,
se toarna…
Read more »
Read more »
Pateuri cu carne si masline
3 November 2013
Pateuri
cu carne si masline din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, carne
tocata, masline verzi, chimen, chili, stafide, ou, unt, branza de vaci,
faina. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 ardei rgas rosu
600 g carne tocata 100 g masline verzi tocate 1 1/2 chimen macinat 1
lingurita chili 50 g…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de capra si praz
3 November 2013
Tarta
cu branza de capra si praz din: aluat de foi, praz, smantana
semidegresata, oua, banza de capra, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata
aluat de foi (250 g) 2 fire praz 250 ml smantana semidegresata 4 oua 200
g branza de capra sare piper Mod de preparare: Se intinde o foaie de
aluat si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc cu ciuperci si sos de rosii pe pat de taitei de orez
3 November 2013
Friptura
de porc cu ciuperci si sos de rosii pe pat de taitei de orez din:
faina, sare, piper, praf de usturoi, friptura de porc, ceapa, ardei
gras, ciuperci, rosii, sos de soia, taitei de orez. Ingrediente: ⅓
cana faina 1 lingurita de sare ¼ lingurita de piper 1 lingurita praf de
usturoi 1…
Read more »
Read more »
Vinul este cel mai bun digestiv
3 November 2013
Actiunea
asupra stomacului Vinul are un efect protector împotriva riscului de
ulcer gastroduodenal, îndeosebi prin inhibarea mecanismului de formare a
histaminei. Studiul lui Peterson din anul 1986 a aratat ca vinul
stimuleaza secretia gastrica a stomacului, conferindu-i astfel o reala
putere de a creste apetitul. Conform autorului, la originea acestei
proprietati se afla aminele din…
Read more »
Read more »
Rulada umpluta cu crema de ananas
3 November 2013
Rulada
umplute cu crema de ananas din: oua, sare, zahar, faina, amidon, praf
de copt, dulceata de coacaze, gelatina, fulgi de cocos, rondele de
ananas, lapte de cocod neindulcit, suc de lamaie, rom, frisca.
Ingrediente: 4 oua sare 185 g zahar 100 g faina 50 g amidon 1 lingurita
cu varf praf de copt 150…
Read more »
Read more »
Sos de smântână cu piper şi migdale
3 November 2013
Sos
de smântână cu piper şi migdale din: smantana, piper alb, unt, amidon,
migdale. Ingrediente: 400 ml smantana de gatit o lingurita piper alb
macinat o lingurita unt o lingurita amidon o lingura migdale feliate
Mod de preparare: Se pune untul într-o crăticioară si, când începe să se
topească, se adaugă smântâ¬nă si se…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlecei si carne
3 November 2013
Plăcintă
cu dovlecei si carne din: dovlecei, carne tocata, unt, ceapa, pasta de
rosii, scortisoara, scortisoara, cuisoare, oua, foi de placinta, branza,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g carne tocata 3
linguri unt 1 ceapa 1 cutie mica de pasta de rosii 2 bucati de
scortisoara 2 cuisoare 3 oua 1 pachet…
Read more »
Read more »
Sfeclă umplută cu branza si nuci
21 October 2013
Sfeclă
umplută cu branza si nuci din: sfecla, nuci, branza telemea, iaurt,
marar, miez de nuca, hrean. Ingrediente: 4 bucati de sfecla 100 g nuci
tocate 300 g branza telemea 5 linguri iaurt cremos marar 3-4 mieji de
nuca pentru decor 2 lingurite hrean razuit Mod de preparare: Speli
bine, sub jet de apă,…
Read more »
Read more »
Nu ratati supele crema cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze…
Read more »
Read more »
Consumul de vin in lumea antica: Egipt, Grecia, Roma si Gallia
21 October 2013
VINUL
ÎN EGIPT Egiptul este cea dintâi tara din bazinul mediteraneean care a
cultivat vita-de-vie. Gasim de altminteri numeroase marturii în acest
sens în basoreliefuri. Dar consumul vinului era, se pare, limitat pentru
ca, dat fiind caracterul lui sacru, era folosit în principal la
ceremoniile religioase (vin funerar). Vinul este baut în fapt doar de…
Read more »
Read more »
Descopera retete delicioase cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos
21 October 2013
Legume
la cuptor cu sos din: broccoli, ciuperci, cartofi, ulei de masline,
scortisoara, nucsoara, struguri rosii, miere, sare, piper.
Ingrediente: 3 capete de broccoli, rupt buchețele 200-300gr ciuperci,
feliate 6 cartofi , cuburi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita
scortisoara macinata 1 lingurita nucsoara macinata 2 cesti de struguri
rosii, fara samburi 1…
Read more »
Read more »
Limonada cu menta
21 October 2013
Limonada
cu menta din: lamai, zahar, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 6
lamai 8 linguri de zahar frunze de menta proaspete, bine spalate gheata
(sau 1 litru de apa rece ca gheata) Mod de preparare: Se extrage
sucul de la cele 6 lamai, se pune zaharul si se amesteca pana se
dizolva. Se…
Read more »
Read more »
Cele mai gustoase deserturi cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »
Read more »
Tocanite de cartofi cu carne
21 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă din piept de curcan
Tocăniţă din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei
de masline, bulion, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Retete de sezon cu dovleac pentru cei dragi
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac…
Read more »
Read more »
Retete simple si rapide de tocanita cu ficatei
21 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă de ficătei
Tocăniţă de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii,
usturoi, ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500…
Read more »
Read more »
5 retete cu dovleac de incercat in aceasta toamna
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Musaca de dovleac cu sunca Musaca de dovleac cu…
Read more »
Read more »
Retete apetisante de placinte cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de placinte
21 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Reteta zilei:
Placintele cu piersici Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou,
apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de
vanilie, zahar. Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de muştar
21 October 2013
Muschi
de porc cu sos de mustar din: sos de soia, vin, zahar brun, muschiluet
de porc, smantana, maioneza, mustar, ceapa. Ingrediente marinata: 1/4
ceasca sos de soia 1/4 cana vin 2 linguri de zahar brun 1 muschiulet de
porc Ingrediente sos: 1/3 cana smantana 1/3 cana maioneza 2 lingurite
mustar 2 cepe, fin…
Read more »
Read more »
Merluciu la cuptor, cu sos de roşii
21 October 2013
Merluciu
la cuptor, cu sos de roşii din: merluciu, ulei, rosii, usturoi,
patrunjel, piper, condiment din legume uscate. Ingrediente: 1 kg
merluciu 50 ml ulei 500 g rosii 4-5 catei de usturoi 1 legatura
patrunjel piper condiment din legume uscate Mod de preparare: Speli
peştele, îl porţionezi, îl ungi cu ulei şi îl presari…
Read more »
Read more »
Salata picanta cu sfecla rosie
21 October 2013
Salata
picanta cu sfecla rosie din: sfecla, nuci, prune uscate, usturoi,
hrean, sare, piper, ulei, otet, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g
sfecla 400 g nuci 150 g prune uscate 3 catei de usturoi 3 lingurite de
hrean dat prin razatoarea mica sare piper ulei otet frunze de patrunjel
Mod de preparare: Speli bine…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel cu sos de lamaie
21 October 2013
Antricot
de vitel cu sos de lamaie din: antricoate de vitel, unt, bacon, lamai,
faina, vin, patrunjel verde, sare, piper alb. Ingrediente: 4 antricoate
de vitel, fara os 4 linguri unt 8 felii de bacon 2 lamai 2-3 linguri
faina 1 lingura vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper alb
macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Chiftelute aromate cu ciuperci
21 October 2013
Chiftelute
aromate cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, usturoi, marar,
faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierti in coaja
500 g ciuperci 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura marar faina pesmet
ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai prin
maşina de tocat. Speli ciupercile şi le…
Read more »
Read more »
Gogosari murati
21 October 2013
Gogosari
murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, boabe de
piper, cimbru, marar, hrean, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari
rosii 750 ml otet 100 ml ulei 150 g zahar 5 linguri sare grunjoasa 1 l
apa 1 lingura boabe de piper cimbru marar uscat hrean 4 foi de dafin
Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata neagra
20 October 2013
Prajiturele
cu ciocolata neagra din: oua, ciocolata neagra, zahar, unt.
Ingrediente: 3 oua 100 de grame de ciocolata neagra 100-150 de grame de
zahar 50 de grame de unt Mod de preparare: Intr-un castron topiti
ciocolata cu unt si 30 de grame de zahar la bain marie. Lasati sa se
raceasca.…
Read more »
Read more »
Tu gateste placinte delicioase, noi te ajutam cu retetele
20 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ardei
copti, praz si cotlete de porc Placinta cu ardei copti, praz si cotlete
de porc din: ulei, apa minerala, praf de copt, zeama de lamaie, faina,
sare, ardei capia, praz, branza de…
Read more »
Read more »
Retete de tocanite
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vacuta cu
cartofi si telina Tocanita de vacuta cu cartofi si telina din: carne de
vita, oase de vita,…
Read more »
Read more »
Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete
20 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Dovleac cu carne de vita si piersici Dovleac cu…
Read more »
Read more »
Retete gustoase de tocanita
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi
dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de
floarea soarelui, ceapa,…
Read more »
Read more »
Retete de placinte
20 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu mere si
stafide Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar,
margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente:
380-400 g făină 100 g stafide 250 g zahăr 250 g margarină…
Read more »
Read more »
3 retete cu poze de tocanita
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de purcel cu paste
si sos de ciuperci Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din:
ciuperci asortate, muschi…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de tocanita
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vinete cu rosii
si ceapa Tocanita de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii,
ulei, usturoi, piper, sare.…
Read more »
Read more »
Retete savuroase de placinte
20 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu
dovlecei si ciuperci Placinta cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare,
drojdie, dovlecel, ceapa, ciuperci, ulei, condiment, marar. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina 1 praf de sare 10 g drojdie pentru
umplutura:…
Read more »
Read more »
Castraveciori în otet
20 October 2013
Castraveciori
în otet din: castraveciori, otet, apa, sare de mare, miere, piper
boabe, foi de dafin, hrean, morcovi, usturoi. Ingrediente: 8 kg
castraveciori 2 l otet 4 l apa 6 linguri sare de mare 2 linguri miere
piper boabe 2 foi de dafin 2-3 bucati de hrean 1/2 kg morcovi 1 capatana
de usturoi …
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei
20 October 2013
Cartofi
umpluti cu ciuperci si dovlecei din: cartofi, ciuperci, dovlecei,
ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 6
cartofi mari 700 g ciuperci 2 dovlecei 2 cepe 5-6 catei de usturoi sare
piper ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel Mod de
preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Scurgi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos aromat
20 October 2013
Frigarui
de porc cu sos aromat din: otet de mere, zahar, ketchup, melasa,
usturoi, ardei iute, ghimbir, sare, muschi de porc, sare. Ingrediente
sos: 3/4 cana de oțet de mere 1/4 cana de zahar ¼ ceasca ketchup 3
linguri de melasa 2 linguri usturoi tocat 1 lingura ardei iute tocat 1
lingura de ghimbir…
Read more »
Read more »
Gogosi cu carnati si sos picant
20 October 2013
Gogosi
cu carnati si sos picant din: faina, cartofi, lapte, drojdie, sare, ou,
ulei, cas afumat, ceapa, ardei gras, ardei iute, suc de rosii, foi de
dafin, frunze de telina, miere, faina. Ingrediente: pentru gogosi: 600 g
faina 200 g cartofi cate 100 ml lapte si apa 30 g drojdie proaspata
sare 1 ou 200…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi
20 October 2013
Placinta
cu ciuperci, vinete si usturoi din: apa minerala, ulei, sare, praf de
copt, ciuperci, vanata, patrunjel, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 15 linguri apa minerala 15 linguri ulei sare 1 praf de copt
faina cuprinde pentru umplutura: 500 g ciuperci 1 vanata 1 legatura
patrunjel 4 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…
Read more »
Read more »
Ceapă cu ardei iuţi
20 October 2013
Ceapă
cu ardei iuţi din: ardei iuti, ceapa, otet, apa, zahar, sare neiodata.
Ingrediente: 1 kg ardei iuti 1 kg ceapa 1 l otet 1 l apa 400 g zahar 200
g sare neiodata Mod de preparare: Tai felii ardeii iuţi, toci mărunt
ceapa, le amesteci şi le aşezi în borcane. Pui la fiert…
Read more »
Read more »
Bors cu fasole rosie
20 October 2013
Bors
cu fasole rosie din: fasole rosie, ceapa, ardei grasi, rosii, bors,
leustean verde, cimbru, sare, ulei. Ingrediente: 1 cutie mare (800 g)
fasole rosie fiarta 1 ceapa 2 ardei grasi 500 g rosii 500 ml bors
proaspat 1 legatura leustean verde 1 crenguta cimbru sare 2 linguri ulei
Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Chiftelute coapte
20 October 2013
Chiftelute
coapte din: fasole, paine, usturoi, patrunjel verde, ceapa, morcov,
pastarnac, sare, piper, faina. Ingrediente: 300 g fasole uscata 2 felii
paine alba inmuiate 4-5 catei de usturoi pisati patrunjel verde tocat 1
ceapa 1 morcov 1 pastarnac sare piper faina Mod de preparare: Intr-un
bol cu apă rece pui fasolea la înmuiat de…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui la cuptor cu morcovi si sos
20 October 2013
Pulpe
de pui la cuptor cu morcovi si sos din: pulpe de pui, morcovi, ceapa,
ulei de floarea soarelui, caju, frunze de coriandru, miere, sos dulce de
ardei iute, coaja de portoca,a, zeama de lime, coaja de lime, otet din
orez, piure de rosii, ghimbir. Ingrediente: 8 pulpe de pui 300-400 g de
morcovi tineri…
Read more »
Read more »
Piept de pui in foitaj
20 October 2013
Piept
de pui in foitaj din: foitaj, piept de pui, ou, branza de oaie,
smantana, rosii, ulei, sare, piper, ou, salata verde, rucola.
Ingrediente: pentru aluat: 1 pachet foitaj pentru umplutura: 1 piept de
pui 1 ou 200 g branza de oaie zdrobita cu furculita 50 g smantana 2
rosii ulei sare piper pentru decor:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita
20 October 2013
Salata
de cartofi dulci copti cu carne de vita din: cartofi dulci, carne de
vita, condimente, salata verde, rosii, branza cheddar, smantana,
guacamole. Ingrediente: 2 cartofi dulci ½ kg carne de vita 3-4 linguri
condimente, dupa preferinta 4 cesti salata verde tocata 2 cani de rosii
tocate 1 cana branza cheddar, rasa iaurt sau…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere caramelizate
20 October 2013
Prajitura
cu pere caramelizate din: sirop de zahar, lapte, ou, ghimbir, faina,
zahar tos, bicarbonat, unt, pere, zahar. Ingrediente: blat: 125 ml sirop
gros de zahar sau miere 125 ml lapte 1 ou 1 lingura ghimbir proaspat
ras 550 g faina 50 g zahar tos 1 lingurita bicarbonat 50 g unt un varf
de cutit…
Read more »
Read more »
Mancarica de fasole cu legume si cod
20 October 2013
Mancarica
de fasole cu legume si cod din: fasole, ceapa, morcovi, bulion, ulei,
sare, piper, patrunjel, usturoi, fileuri de cod, zeama de lamaie.
Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 4 linguri bulion ulei
sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 2 fileuri de cod
zeama de la o lamaie…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi si cartofi
20 October 2013
Supa
de crema de morcovi si cartofi din: ceapa, ulei de masline, curry,
cartofi, morcovi, supa de pui, sare, piper, crutoane, smantana.
Ingrediente: 1 ceapa de dimensiune mijlocie 1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita de curry pudra 3 cartofi dulci mari 3 morcovi mari 2 cani
supa de pui sare piper 100 g crutoane…
Read more »
Read more »
Fasole batuta cu usturoi
20 October 2013
Fasole
batuta cu usturoi din: fasole, ceapa, boia, usturoi, bulion, ulei,
sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 1/2 lingurita boia 3 catei
de usturoi pisati 2 linguri bulion ulei sare Mod de preparare: Ţii
fasolea la înmuiat de seara. A doua zi o pui la fiert, schimbând apa de
mai multe ori.…
Read more »
Read more »
Sufleu delicios de gutui
20 October 2013
Sufleu
delicios de gutui din: gutui, zahar, unt, galbenus, rachiu de mere,
cuisoare, zahar praf. Ingrediente: 450 g cubulete de gutui 3 linguri
zahar 30 g unt 1 galbenus 2 albusuri 1 lingura rachiu de mere 2 cuisoare
1 lingura zahar praf Mod de preparare: Porniţi cuptorul şi ungeţi cu
unt o formă de…
Read more »
Read more »
Cornete cu branza si ceapa verde
20 October 2013
Cornete
cu branza si ceapa verde din: aluat foitaj, ulei, branza de oaie, ceapa
verde, unt, patrunjel, branza camembert, ridichi de luna. Ingrediente: 1
pachet de aluat foitaj ulei pentru umplutura: 300 g branza de oaie 50 g
unt moale 1 legatura de ceapa verde cateva fire de patrunjel tocat 200 g
branza camembert 1…
Read more »
Read more »
Ardei capia muraţi, cu usturoi
20 October 2013
Ardei
capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, usturoi, otet, sare, apa,
zahar, piper boabe, foi de dafin, seminte de mustar. Ingrediente: 1 kg
ardei capia rosii 2 capatani de usturoi 800 ml otet 1 lingura de sare
200 ml apa 150 g zahar 2 linguri piper boabe 6 foi de dafin 2 linguri
seminte…
Read more »
Read more »
Tarta cu stafide si mere
20 October 2013
Tarta
cu stafide si mere din: faina, zahar, unt, galbenusuri, apa, lapte,
mere, stafide, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: aluat: 150 g
faina 100 g zahar 170 g unt rece, taiat in cubulete 2 galbenusuri batute
cu 2 linguri apa sare umplutura: 100 g faina 75 g zahar 50 ml ulei 50
ml lapte 800…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de piept de pui cu fasole si rosii
20 October 2013
Mancarica
de piept de pui cu fasole si rosii din: ulei, piept de pui, ardei gras,
ceapa, paprika, oregano, chimen, praf de usturoi, piper rosu, fasole
neagra, fasole alba, rosii, supa de pui, porumb. Ingrediente 1 lingura
de ulei vegetal 1 kg piept de pui fara piele, taiat cuburi 1 ceasca
ardei gras, tocat…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu legume si afumatura
20 October 2013
Ciorba
de fasole cu legume si afumatura din: fasole boabe, morcovi, pastarnac,
boia, bulion, telina, sare, cimbru, piper, ciolan afumat, tarhon.
Ingrediente: 700 g fasole boabe 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 lingurita boia
1 pahar de bulion 1 telina sare cimbru piper 500 g ciolan afumat tarhon
tocat Mod de rpeparare: Pui fasolea la…
Read more »
Read more »
Coltunasi la cuptor
20 October 2013
Coltunasi
la cuptor din: oua, faina, apa, carne de curcan, ciuperci, ceapa, sare,
piper, ulei, supa de legume, unt. Ingrediente: pentru aluat: 6 oua
faina cat cuprinde 5-6 linguri de apa pentru umplutura: 500 g carne de
curcan, taiata cubulete 200 g ciuperci taiate marunt 1 ceapa sare piper 3
linguri de ulei 1 cana…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu orez si marar
20 October 2013
Supa
crema de dovlecei cu orez si marar din: ceapa, ulei, dovlecei, cartofi,
orez, lapte, galbenus, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 1 ceapa
mare 2 linguri ulei 2 dovlecei de dimensiune medie 3 cartofi 2 linguri
orez 200 ml lapte dulce pasteurizat 1 galbenus sare piper 1 legatura
marar verde Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si gutui
20 October 2013
Tarta
cu mere si gutui din: faina, unt, sare, lapte, gutui, unt, zahar tos,
scortisoara, mere, zeama de lamaie, faina, galbenus, zahar brun.
Ingrediente: pentru crusta (foaie) 250 g faina 250 g unt rece din
frigider, taiat cubulete 1 lingurita de sare 125 ml lapte rece pentru
umplutura: 2 gutui mari 50 g unt 50…
Read more »
Read more »
Mamaliga coapta cu cascaval si bacon
20 October 2013
Mamaliga
coapta cu cascaval si bacon din: malai, sare, unt, cascaval, branza
telemea, oua, bacon, sare, piper. Ingrediente: 300 g malai o lingurita
sare o lingura unt 300 g cascaval 200 g branza telemea 6 oua 2-3 felii
bacon sare piper Mod de preparare: Se prepară mămăliga: se pun la
fiert 2,5 I apă…
Read more »
Read more »
Retete gustoase de tocanite
19 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă de porc, cu bere
Tocăniţă de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa,
usturoi, bere neagra, ketchup,…
Read more »
Read more »
Retete de placinta cu mere
19 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ceapa,
cimbru si mere Placinta cu ceapa, cimbru si mere din: cartofi, unt,
ceapa, cimbru, mere. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati in felii rotunde
cu grosimea 5 mm 50 g de unt nesarat,…
Read more »
Read more »
Retete cu gutui pe placul familiei tale
19 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Supă de pui cu gutui Supă de pui cu gutui
din: carne de pui, gutui, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, iaurt,
ou, cimbru, patrunjel verde, sare.…
Read more »
Read more »
Tocanite cu carne sau legume
19 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vita cu legume si
rozmarin Tocanita de vita cu legume si rozmarin din: carne de vita,
faina, concentrat de vita,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciocolata cu frisca
19 October 2013
Ciocolata
cu frisca din: lapte praf, zahar, cacao, sare, lapte, gheata, frisca,
ciocolata. Ingrediente: 1/3 cana lapte praf 1/3 cana de zahar 1/4
ceasca de cacao 1 varf de cuțit de sare 1 cana de lapte 3 cesti de
gheata frisca ciocolata Mod de preparare: Se amesteca laptele praf,
zahar, cacao și sare…
Read more »
Read more »
Dovlecei în otet
19 October 2013
Dovlecei
în otet din: dovlecei, zahar, sare, otet, crengute de marar.
Ingrediente: 2 kg dovlecei 1 lingurita zahar 1 lingurita sare otet
crengute de marar Mod de preparare: Speli dovleceii, îi tai felii,
după care îi pui în borcane, cu o lingurita de sare si 1 lingurita de
zahar pentru fiecare borcan. Aşezi crenguţe…
Read more »
Read more »
Chiftelute prajite cu garnitura de cartofi
19 October 2013
Chiftelute
prajite cu garnitura de cartofi din: carne de curcan, ceapa de porc,
ceapa, oua, cartofi, praz, marar, patrunjel, sare, piper, paine, ulei,
faina. Ingrediente: 500 g carne de curcan 500 g ceafa de porc 2 cepe 2
oua 3 cartofi 1 praz (numai partea alba) 1 legatura marar 1 legatura
patrunjel sare piper 300…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne tocata si orez
19 October 2013
Ardei
umpluti cu carne tocata si orez din: ardei, carne tocata, orez, ceapa,
ou, rosii, marar, patrunjel, praz, supa de legume, bulion, sare, piper.
Ingrediente: 12 ardei 700 g carne tocata (amestec porc si vita) 1/2
pahar orez 2 cepe 1 ou 4 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1
praz, numai partea alba…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si lamaie
19 October 2013
Prajitura
cu prune si lamaie din: prune, iaurt, oua, zahar pudra, faina, ulei,
zahar vanilat, praf de copt, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 500 g
prune 250g iaurt 5 oua 300 g zahar pudra 500 g faina 125 ml ulei 1
lingurita zahar vanilat 1 linguita praf de copt 1 lingurita coaja rasa
de lamaie…
Read more »
Read more »
Placinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc
19 October 2013
Placinta
cu ardei copti, praz si cotlete de porc din: ulei, apa minerala, praf
de copt, zeama de lamaie, faina, sare, ardei capia, praz, branza de
capra, cotlete de porc fara os, sare, piper, busuioc. Ingrediente:
pentru aluat: 15 linguri ulei 15 linguri apa minerala 1 praf de copt
stins cu zeama de lamaie faina…
Read more »
Read more »
Prune in aluat de foitaj
19 October 2013
Prune
in aluat de foitaj din: lamai, aluat, prune, unt, migdale, galbenus,
zahar, zahar praf. Ingrediente: 6 lamai 500 g aluat de foitaj 200 g
prune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1 galbenus 400 g
zahar 50 g zahar praf Mod de preparare: Se topeşte untul şi se
amestecă cu…
Read more »
Read more »
Salata de dovleci si morcovi
19 October 2013
Salata
de dovleci si morcovi din: dovlecel, morcovi, mix de salata, rosii,
sparanghel, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, unt, ulei.
Ingrediente: 1 dovlecel 2 morcovi 1 pachet mix de salata 4 rosii 2-3
bucati de sparanghel sare piper ulei de masline zeama de la o lamaie 1
lingura de unt 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supa de ardei copti cu busuioc
19 October 2013
Supa
de ardei copti cu busuioc din: ardei, ceapa, morcov, telina, rosii,
usturoi, iaurt, busuioc, unt, sare, otet balsamic. Ingrediente: 1 kg
ardei (rosii, galbeni, portocalii) 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina 2-3 rosii
1 catel de usturoi 1-2 bborcanele iaurt busuioc 1 lingurita unt sare
otet balsamic Mod de preparare: Coci ardeii, ii…
Read more »
Read more »