Retete de toamna:
Tarta cu prune si scortisoara
20 September 2013
Tarta
cu prune si scortisoara din: prune, faina, zahar, scortisoara, unt,
zahar vanilat, praf de copt, oua, iaurt. Ingrediente: topping: 700 g
prune crusta crocanta: 200 g faina 100 g zahar 1/2 lingurita scortisoara
macinata 100 g unt blat: 180 g unt 180 g zahar 1 lingura zahar vanilat 3
oua 400 g faina 1…
Read more »
Read more »
Bruschete cu salata si parmezan
20 September 2013
Bruschete
cu salata si parmezan din: paine, usturoi, rosii, busuioc, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, ierburi aromatice, sare. Ingrediente: 1 paine
neagra 5 catei de usturoi 6 rosii 1 legatura de busuioc 1 ceapa 1 ardei
gras ulei de masline otet cu ierburi aromatice sare Mod de preparare:
Taie pâinea în felii grosuţe…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume cu măsline
20 September 2013
Mâncare
de legume cu măsline din: ciuperci, masline, ardei grasi, ardei iute,
rosii, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, rozmarin, ulei
de floarea soarelui, sare, piper, iaurt, menta. Ingrediente: 500 g
ciuperci 200 g masline 4 ardei grasi un ardei iute 4 rosii un dovlecel
doua cepe rosii 4 catei de usturoi o lingura…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb, ceapa rosie si avocado
20 September 2013
Salata
cu porumb, ceapa rosie si avocado din: porumb, rosii, ardei, avocado,
ardei iute, coriandru, zeama de lime, branza feta. Ingrediente: 4
stiuleti de porumb 2 rosii cu codita, tocate 1 ardei rosu, curatat de
semitne 1 avocado, curatat de coaja si de sambure si tocat 1 ardei iute
jalapeno, curatat de seminte si tocat…
Read more »
Read more »
Vinete coapte în saramură
20 September 2013
Vinete
coapte în saramură din: vinete, ardei iute, ceapa, ceapa verde,
usturoi, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 1 ardei iute 8
cepe albe mici 2-3 fire ceapa verde 3 catei de usturoi 2 legaturi
patrunjel 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi
grătarul. Il ungi cu grăsime şi-l laşi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu pui si legume
20 September 2013
Tortilla
cu pui si legume din: piept de pui, ulei de masline, suc de limeta,
fulgi de ardei rosu, chimen, usturoi, praf de chili, piper, ceapa rosie,
ceapa, ardei, tortilla. Ingrediente: 4 bucati piept de pui dezosat 2
linguri ulei de masline 1 lingura suc proaspat de limeta 1/2 lingurita
fulgi de ardei rosu…
Read more »
Read more »
Supă din carne de pui cu zdrenţe de ou
20 September 2013
Supă
din carne de pui cu zdrenţe de ou din: pui, morcov, ceapa, telina,
sare, ou, verdeata, faina, ulei. Inrgediente: 1 pui mare 1 morcov 2 cepe
1 telina 1 ou sare verdeata 2 linguri cu faina 1 lingura cu ulei Mod
de preparare: Curăţaţi puiul, îl treceţi prin flacără, îl goliţi, îl
spălaţi…
Read more »
Read more »
Vinete cu scordolea
20 September 2013
Vinete
cu scordolea din: vinete, cartofi, rosii, ulei, miez de nuca, usturoi,
patrunjel verde, otet de mere, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 500 g
cartofi 1 kg rosii 150 ml ulei 20 miezuri de nuca 10 catei de usturoi 2
legatura patrunjel verde 1-2 linguri otet de mere sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Shake de portocala
20 September 2013
Shake
de portocala din: suc natural de portocale, lapte, frisca, galbenusuri,
zahar pudra, portocala, coaja de portocala. Ingrediente: 400 ml suc
natural de portocale 400 ml lapte 200 ml frisca 5 galbenusuri 120 g
zahar pudra felii de portocala coaja de portocala Mod de preparare:
Sucul de portocale se amesteca cu galbenusurile, apoi se…
Read more »
Read more »
Salata de quinoa cu alune, piersici si menta
20 September 2013
Salata
de quinoa cu alune, piersici si menta din: quinoa, piersici, alune de
padure, menta, patrunjel, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de
lamaie. Ingrediente: 100 g quinoa 3 piersici sau nectarine, sau 6 caise
taiate in cubulete 50 g alune de padure prajite, tocate mare cate 1 mana
de menta si patrunjel, tocate…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu grau
20 September 2013
Supa
de rosii cu grau din: rosii in bulion, boabe de grau, ceapa, morcov,
telina, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g rosii in
bulion 150 g boabe de grau 1 ceapa 1 morcov 1 telina 2 catei de usturoi 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Alegeti grâul şi
puneţi-l la fiert…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu ricotta si limoncello
19 September 2013
Tarta
cu ricotta si limoncello din: ricotta, oua, zahar, faina, sare, coaja
de lamaie, limoncello, zahar pudra, fructe confiate. Ingrediente: 600g
ricotta 6 oua 100g zahar 50g faina 1 varf de cutit sare coaja rasa de
la o lamaie 1 pahar mic de limoncello pentru decor: zahar pudra fructe
confiate Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Şalău cu morcovi
19 September 2013
Şalău
cu morcovi din: trunchiuri de salau, morcovi, ceapa, usturoi, miere,
vin alb, portocale, lamaie, pudra de curry, sare, piper, ulei de
masline, patrunjel, tarta de malai, smanatna. Ingrediente: 4 trunchiuri
de salau un kg morcovi 3 cepe 4 catei de usturoi o lingura de miere 500
ml vin alb sec doua portocale o lamaie…
Read more »
Read more »
Omleta cu sos de rosii
19 September 2013
Omleta
cu sos de rosii din: rosii, zahar, busuioc verde, oua, ulei de masline,
mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 1 lingura zahar 3-4
fire busuioc verde 8 oua 4 linguri ulei de masline 200 g branza
mozzarella sau cas proaspat sare piper Mod de preparare: Tăiaţi
roşiile în sferturi şi puneţi-le într-o…
Read more »
Read more »
Prajitura cu physalis
19 September 2013
Prajitura
cu physalis din: faina, drojdie, zahar tos, oua, lapte dulce, unt,
sare, zahar vanilinat, ghimbir, physalis, miere, frisca, menta.
Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie 50 g zahar tos 4 oua 100 ml lapte
dulce 150 g unt un sfert de lingurita cu sare doua pliculete zahar
vanilinat o lingurita cu ghimbir confiat…
Read more »
Read more »
Biftec corsican cu legume
19 September 2013
Biftec
corsican cu legume din: muschi de vaca, ulei, otet, sare, usturoi,
verdeata, cartofi natur, mustar. Ingrediente: 6 felii muschi de vaca 1
ceasca de ulei 1 lingura cu otet sare usturoi verdeata tocata cartofi
natur mustar Mod de preparare: Spălaţi muşchiul, îl ştergeţi cu un
prosop curat, îl tăiaţi felii groase (aveţi nevoie…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci şi conopidă
19 September 2013
Pui
cu ciuperci şi conopidă din: piept de pui, ciuperci, conopida, ceapa,
usturoi, cimbru, ghimbir, amidon alimentar, ulei de masline, sos de
soia, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: doi piepti de pui 500 g
ciuperci 500 g conopida 3 cepe 8 catei de usturoi 5 g cimbru 10 g
ghimbir ras 400 ml lapte de soia…
Read more »
Read more »
Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi
19 September 2013
Tocanita
de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, dovlecei, rosii tocate, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 3
dovlecei, taiati in cuburi 2 conserve de 400 g de rosii tocate 1
legatura mica de busuioc, rupt 25 g de…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu ceapa si gogonele
19 September 2013
Carne
de porc cu ceapa si gogonele din: gogonele acre, carne de porc, ceapa,
ulei, faina, bulion, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 600 g
gogonele acre 800 g carne de porc 6 cepe mari 100 ml ulei 1 lingura
faina 2 linguri bulion 1-2 foi de dafin sare piper Mod de preparare:
Căliţi…
Read more »
Read more »
Piersici murate in otet cu scortisoara
19 September 2013
Piersici
murate in otet cu scortisoara din: zahar, otet alb, scortisoara,
cuisoare, piersici. Ingrediente: 4 cani zahar 2 cani otet alb 4 bete
scortisoara 15 cuisoare intregi 1.8 kg piersici proaspete Mod de
preparare: Decojeste piersicile, taie-le si scoate samburele. Pune
intr-o cratita zaharul si otetul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, adauga
scortisoara si…
Read more »
Read more »
Pere delicioase in ciocolata
19 September 2013
Pere
delicioase in ciocolata din: vin alb, ciocolata cu lapte, zahar, unt,
pere. Ingrediente: 100 ml vin alb 400 g ciocolată cu lapte 100 g zahăr
50 g unt 6 pere Mod de preparare: Se spală perele, se curăţă de coajă
şi cu un cuţit ascuţit se îndepărtează cotorul cu seminţe, lăsându-se
fructele întregi.…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu telina
19 September 2013
Mancare
de cartofi cu telina din: cartofi, ceapa, telina, foi de dafin, boia,
faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g ceapa 1 telina
2 foi de dafin 1 lingurita boia 1 lingura faina 100 ml ulei sare piper
Mod de preparare: Puneţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe într-o
cratiţă, acoperiţi-i…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume si sos Bechamel
19 September 2013
Piept
de pui cu legume si sos Bechamel din: piept de pui, mustar, amestec de
condimente pentru pui, lamaie, conopida, broccoli, bacon, unt, smantana,
faina, cascaval, lapte, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 2 linguri mustar 1 lingurita amestec de condimente pentru pui 1/2
lamaie 1 conopida mica 200 g broccoli 200 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitele de pui cu invelis crocant din fulgi de porumb
19 September 2013
Reteta
originala de Crispy Strips este bineinteles secreta, dar putem si noi
sa realizam in casa snitele de pui cu invelis crocant asemanatoare celor
de la KFC. Cu ingrediente naturale, snitelele propuse de noi vor iesi
la fel de crispy si de bune cum sunt cele ale colonelului.
Ingrediente: 600 gr piept de pui…
Read more »
Read more »
Prune murate cu ghimbir si ardei iute
19 September 2013
Prune
murate cu ghimbir si ardei iute din: prune, ghimbir macinat, ardei
iute, cuisoare, scortisoara, sare, zahar, otet. Ingrediente: 1,5 kg
prune 15 g ghimbir macinat 2 ardei iuti tocati marunt 5 g cuisoare un
praf de scortisoara un praf de sare 400 g zahar 500 ml otet Mod de
preparare: Speli fructele si…
Read more »
Read more »
Cozonac cu carne de porc
19 September 2013
Cozonac
cu carne de porc din: carne tocata de porc, morcov, radacina de
patrunjel, ceapa rosie, franzela, cartof, oua, margarina, condiment din
legume uscate, boia dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: 300 g carne
tocata de porc sau amestec 1 morcov mare 1 raadcina de patrunjel 1
ceapa mare rosie 1 felie de franzela 1 cartof…
Read more »
Read more »
Creşterea imunităţii (cel mai important pas pentru o sănătate de fier)
19 September 2013
Mecanismul
de apărare a organismului în faţa atacului agenţilor patogeni, precum
virusuri, bacterii, ciuperci microscopice, protozoare, paraziţi,
veninuri şi toxine, poartă numele de sistem imunitar, fără de care am fi
mult mai vulnerabili şi fragili în faţa factorilor externi. Imunitatea
este, pe de o parte înnascută, pe de alta, dobândită de-a lungul vieţii,
apărarea pe…
Read more »
Read more »
Prajitura de dovlecei cu zmeura si mure
19 September 2013
Prajitura
de dovlecei cu zmeura si mure din: dovlecei, oua, faina, lapte, zahar
pudra, coaja de lamaie, zmeura, mure, unt. Ingrediente: 600 g zucchini
sau dovlecei obisnuiti 3 oua 150 g faina 150 ml lapte 150 g zahar pudra 2
plicuri zahar vanilat sau coaja de lamaie 150 g zmeura, mure sau afine
50 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu legume si zeama de varza
19 September 2013
Ciorba
de peste cu legume si zeama de varza din: peste, ceapa, morcov,
radacina de pastarnac, ardei gras, telina, rosii, zeama de varza, orez,
praz, marar, lesutean, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
limeta. Ingrediente: 600 g peste o ceapa un morcov o radacina de
pastarnac doi ardei grasi o telina mica 4 rosii…
Read more »
Read more »
Ardei gras murat cu ceapa si coriandru
19 September 2013
Ardei
gras murat cu ceapa si coriandru din: ardei gras, ceapa verde, otet din
vin alb, coriandru, zahar, sare, patrunjel. 1 ardei gras, rosu 1 ardei
gras, galben 1 legatura ceapa verde 125 ml otet din vin alb 125 ml apa
fiarta 1 1/2 lingurite coriandru 1 1/2 lingurita zahar 1/4 lingurita
sare 1/4 cana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi cu smantana si carne tocata
19 September 2013
Supa
de cartofi cu smantana si carne tocata din: carne tocata, ceapa,
usturoi, smantana, salata creata, apa, bulion, cartofi, ulei de masline.
Ingrediente: 500gr carne tocata 1 ceapa 1 capatana usturoi 1 cana
smantana 1/4 salata creata 3 litri de apa 2 linguri bulion 3 cartofi
ulei de masline Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu dovleac şi şvaiţer
19 September 2013
Colţunaşi
cu dovleac şi şvaiţer din: faina, oua, ceapa, dovleac de palcinta,
seminte de in, svaiter, ceapa, faina, branza de vaci, lapte, curry,
sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g faina doua oua doua
cepe 500 g dovleac de placinta doua linguri cu seminte de in 300 g
svaiter o ceapa alba o lingura…
Read more »
Read more »
Paste cu fructe şi sos
19 September 2013
Paste
cu fructe şi sos din: tagliatelle, migdale, alune de padure, struguri
rosii, coacaze rosii, zahar brun, portocale, coniac, cuisoare,
scortisoara, boia iute, frisca, menta, fistic. Ingrediente: 400 g
tagliatelle 100 g migdale 50 g alune de padure 500 g struguri rosii 200 g
coacaze rosii 200 g zahar brun doua portocale 75 ml coniac…
Read more »
Read more »
Dovlecei murati cu otet din cidru si turmeric
19 September 2013
Dovlecei
murati cu otet din cidru si turmeric din: dovlecei, ceapa, sare, apa,
otet din cidru, zahar, praf de mustar, seminte de mustar, turmeric.
Ingrediente: 6 dovlecei , taiati fasii subtiri 1 ceapa maruntita 2
linguri sare 6 cani apa rece 500 ml otet din cidru 215 gr zahar 1 1/2
lingurita praf de mustar…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu fasole si rosii
19 September 2013
Ostropel
de pui cu fasole si rosii din: ulei de masline, ceapa, ciocanele de
pui, supa de pui, usturoi, cimbru, fasole, ardei iute, malai, parmezan,
unt, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe mici,
feliate fin 4 ciocanele de pui 300 ml supa de pui 2 catei mari de
usturoi, curatati de coaja,…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carnati de porc si ardei
19 September 2013
Tocanita
cu carnati de porc si ardei din: ardei grasi, carnati de porc, ceapa,
rosii, usturoi, salvie, sos de rosii, bulion de rosii, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 3 ardei rgasi rosii, curatati si taiati felii 400 g
carnati de porc 1 ceapa tocata marunt 400 g rosii, curatate de coaja si
de seminte 2 catei…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel la tava
19 September 2013
Friptura
de vitel la tava din: pulpa de vitel, unt, alune, rozmarin, vin, sare,
piper. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel un pachet unt 200 g alune
macinate o lingura rozmarin 2 crengute rozmarin 200 ml vin alb sare
piper Mod de preparare: Carnea se taie pentru a se obtine o foaie cat
mai…
Read more »
Read more »
Milkshake cu mere si vanilie
19 September 2013
Milkshake
cu mere si vanilie din: mere, zahar pudra, galbenusuri, lichior de
vanilie, lapte. Ingrediente: 800 g mere 200 g zahar pudra 2 galbenusuri
100 ml lichior de vanilie 1 l lapte Mod de preparare: Se curata merele
si se dau prin razatoare, apoi se mixeaza. Se adauga zaharul,
galbenusurile, apoi lichiorul si lapte.…
Read more »
Read more »
Tort de clatite cu ciuperci, spanac si branza
19 September 2013
Tort
de clatite cu ciuperci, spanac si branza din: oua, lapte, faina, sare,
ulei, ciuperci, unt, ceapa, patrunjel, spanac, branza de oaie, smantana,
chimen, cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 500 ml lapte sau
sifon 250 g faina 1 praf de sare 3 linguri ulei pentru umplutura de
ciuperci: 500 g ciuperci 50 g unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dressing aromat
19 September 2013
Dressing
aromat din: oregano, patrunjel, praf de usturoi, praf de ceapa, zahar,
ardei rgas uscat, piper, busuioc, cimbru, sare, apa, otet, ulei.
Ingrediente: 2 linguri de oregano uscat 1 lingura patrunjel uscat 1
lingura praf de usturoi 1 lingura praf de ceapa 1 lingura de zahar 1
lingura mix de ardei gras uscat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Carnati prajiti in bere
19 September 2013
Carnati
prajiti in bere din: carnati, bere, ulei. Ingrediente: 4 carnati dupa
gust 200 ml bere 2 linguri ulei Mod de preparare: Cârnaţii se
crestează şi se pun să se prăjească în ulei încins. Când încep să se
rumenească bine, se adaugă berea, se pune capac şi se lasă la fiert 10
minute maximum,…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu peste
19 September 2013
Salata
de spanac cu peste din: spanac, sardele, ulei de masline, lamaie, mar
verde, sare, marar, ceapa, oua. Ingrediente: 500 g spanac 2 cutii
sardele din conserva 2 linguri cu ulei de masline 1 lamaie 1 mar verde
sare 4 fire de marar 1 ceapa 2 oua Mod de preparare: Curatati spanacul
frunza cu…
Read more »
Read more »
Gem de morcovi cu lamaie si portocala
19 September 2013
Gem
de morcovi cu lamaie si portocala din: morcovi, suc de lamaie, coaja de
lamaie, suc de portocala, coaja de portocala, seminte de cardamom,
zahar, pectina. Ingrediente: 500 grame morcovi tocati sucul si coaja
rasa de la 3 lamai sucul si coaja rasa de la 1 portocala 1 lingurita
seminte de cardamom 1 kg zahar…
Read more »
Read more »
Salata cu mazare, paste si sunca
19 September 2013
Salata
cu mazare, paste si sunca din: mazare, paste, sunca, rosii.
Ingrediente: o cutie mica de mazare 200 g paste 4-5 felii sunca 6-8
rosii Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu sare si,
între timp, mazărea se spală de apa în care a fost conservată. Se gustă
pentru a…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei gras murat
18 September 2013
Ardei
gras murat din: ardei, ceapa, rosii, zahar, otet, sare, ulei vegetal,
frunze de dafin, usturoi. Ingrediente: 20 ardei rosii 2 cepe 15 rosii
3/4 cesti de zahar 1/2 cani otet 2 linguri de sare 2 cesti de ulei
vegetal 10 frunze de dafin 6 catei de usturoi, taiat felii subtiri Mod
de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu conopida
18 September 2013
Ciorba
cu conopida din: conopida, ardei capia, gogosari, usturoi, ceapa, boia
dulce, sare, piper, ulei, apa, suc de rosii, bors. Ingrediente: 400 g
conopida 1 ardei capia 2 gogosari 3 catei de usturoi 1 legatura de ceapa
20 g boia dulce sare piper 100 ml ulei 4 l apa 1 l suc de rosii 700…
Read more »
Read more »
Minitarte cu rubarba
18 September 2013
Minitarte
cu rubarba din: aluat, rubarba, unt, miere, fistic. Ingrediente: un
pachet aluat foitaj 10 tulpini rubarba 200 g unt 200 g miere 100 g
fistic macinat Mod de preparare: Aluatul se aşază pe masa presărată cu
un praf de făină si se întinde puţin cu sucitorul. Apoi, se taie în
pătrate. Mierea si…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciuperci, cascaval si smantana
18 September 2013
Tarta
cu ciuperci, cascaval si smantana din: ciuperci, aluat, smantana, oua,
cascaval, ulei. Ingrediente: 200 g ciuperci proaspete un pachet aluat
foitaj 300 ml smantana 23 oua 200 g cascaval o lingura ulei Mod de
preparare: Se desface aluatul din ambalaj, se lasă la decongelat şi,
între timp, se spală bine ciupercile si se…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu legume si ciuperci
18 September 2013
Muşchi
de vită cu legume si ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, ardei
capia, vin rosu, frunza de dafin, telina, ceapa rosie, usturoi, sos de
soia, otet, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 800 g muschi de
vita 500 g ciuperci 4 ardei capia copti 500 ml vin rosu o frunza de
dafin o telina mica o…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu morcovi si cartofi
18 September 2013
Supa
de peste cu morcovi si cartofi din: peste, morcov, ardei gras, cartofi,
orez, ulei, sare. Ingrediente: capatani, cozi si burta de peste un
morcov un ardei gras rosu 5 cartofi 6 linguri orez 2 linguri ulei sare
Mod de preparare: In ulei incins, in oala de fiert supa, se pun
morcovii rasi si…
Read more »
Read more »
Despre miere
18 September 2013
Deşi
considerat un aliment banal ale cărui proprietăţi excepţionale pentru
sănătate şi frumuseţe sunt, pe nedrept, neglijate, mierea nu ar trebui
să lipsească de pe masa nimănui. Datorită conţinutului mare de
antioxidanţi, se crede despre miere ca întăreşte sistemul imunitar,
conferă energie organismului, vindecă afecţiunile pielii, grăbeşte
refacerea ţesuturilor, are efect antibacterian, iar la capitolul…
Read more »
Read more »
Clatite cu carne de pui
18 September 2013
Clatite
cu carne de pui din: clatite, piept de pui, rosii, ardei, ceapa,
usturoi, cascaval, pasta de tomate, oregano, boia dulce, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 16 clatite simple un piept de pui mare 8 rosii 2
ardei 4 cepe 6 catei de usturoi 200 g cascaval 200 g pasta de tomate 2
lingurite oregano 4…
Read more »
Read more »
Salata cu taitei din orez si carne de crab
18 September 2013
Salata
cu taitei din orez si carne de crab din: taitei de orez, dovlecel,
carne de crab, castravete, ardei iute, ceapa verde, frunze de coriandru,
frunze de menta, otet din vin de orez, sos de soia, ulei de susan,
zahar brun, coaja de lime, zeama de lime. Ingrediente: 100 g de taitei
subtiri din orez…
Read more »
Read more »
Pastarnac cu branza
18 September 2013
Pastarnac
cu branza din: pastarnac, branza gorgonzola, unt. Ingrediente: 4 bucati
pastarnac 200 g branza Gorgonzola o lingura unt Mod de preparare:
Pastarnacul se curata de coaja, se taie bastonase subtiri, care se pun
la fiert pentru 30 de minute. Intre timp, vasul de copt se unge cu unt,
iar branza se sfarama usor,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita marinata
18 September 2013
Friptura
de vita marinata din: friptura de vita, sos de soia, zahar, apa, ulei
de susan, vin, usturoi, seminte de susan, piper, ceapa verde.
Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 1/2 cana sos de soia 1/2 cana de
zahar 1/2 cana de apa 1/4 ceasca ulei de susan 1/4 ceasca sake sau vin
alb…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cremă de cocos
18 September 2013
Ruladă
cu cremă de cocos din: biscuiti, lapte, cacao, esenta de rom, ciocolata
de menaj, zahar, fulgi de nuca de cocos, banane. Ingrediente: 500 g
biscuiti populari 200 ml lapte 2-3 linguri cacao 1 fiola esenta de rom
100 g ciocolata de menaj circa 100 g zahar pentru crema: 200 g unt 100 g
fulgi…
Read more »
Read more »
Rulouri de vita cu sos de cimbru
18 September 2013
Rulouri
de vita cu sos de cimbru din: muschi de vita, vin alb, otet, ulei,
seminte de floarea soarelui, unt, cimbru verde, sare, piper.
Ingrediente: 4 felii muschi de vita 200 ml vin alb 1 lingura otet 2
linguri ulei 200 g seminte de floarea soarelui decojite 4 linguri unt 2
legaturi cimbru verde sare…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu gulioare
18 September 2013
Bors
de pui cu gulioare din: pui, gulioare, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, ardei gras, leustean, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 5
gulioare 2 cepe 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 ardei gras 1 legatura
leustean 1 l bors sare piper Mod de preparare: Curăţaţi puiul,
spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi potrivite. Puneţi-I…
Read more »
Read more »
Blinii cu piure şi creveţi
18 September 2013
Blinii
cu piure şi creveţi din: creveti, broccoli, faina, lapte, smantana,
oua, creveti, vin, ceapa, usturoi, unt, curry, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, marar, limeta. Ingrediente: 700 g creveti 300 g broccoli
40 g faina 150 ml lapte 100 ml smantana doua oua 300 g creveti 150 ml
vin alb sec o ceapa doi…
Read more »
Read more »
Salata de oua cu lesutean
18 September 2013
Salata
de oua cu lesutean din: oua, castraveti, mustar dulce, ulei de masline,
leustean, lamaie, sare, rosie. Ingrediente: 4 oua 2 castraveti tineri 2
linguri cu mustar dulce 2 linguri cu ulei de masline 6-8 tije de
leustean tanar 1/2 lamaie sare 1 rosie Mod de preparare: Faceţi o
salată de castraveţi tineri: spălaţi…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan cu pastarnac
18 September 2013
Friptura
de curcan cu pastarnac din: piept de curcan, unt, cimbru, pastarnac,
vin, sare, piper. Ingrediente: o bucata piept de curcan 100 g unt o
lingura cimbru 4 bucati pastarnac 100 ml vin sare piper Mod de
preparare: Carnea se taie în aşa fel încât să se obţină o foaie întinsă.
Se unge o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de vinete cu legume si masline
18 September 2013
Salata
de vinete cu legume si masline din: vanata, usturoi, coriandru, ceapa,
ardei rosu, rosie, ardei iute, pesmet, suc de lamaie, ulei de masline,
masline. Ingrediente: 1 vanata 2 catei de usturoi cateva crengute de
coriandru sau patrunjel 1/2 ceapa 1/2 ardei rosu 1 rosie 2 ardei iuti
rosii 1/2 ceasca pesmet sucul de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu naut
18 September 2013
Ciuperci
cu naut din: ciuperci, soia granulata, linte, oua, ceapa, usturoi,
morcov, cartof, masline, cascaval, sos de ardei dulce, miez de nuca,
sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci mai mari 100 g
soia granulata 150 g linte doua oua doua cepe 4 catei de usturoi un
morcov un cartof 100 g masline feliate…
Read more »
Read more »
Galuste cu sos de rodie
18 September 2013
Galuste
cu sos de rodie din: gris, oua, lapte, apa, rodii, amidon, portocale,
scortisoara, unt, sare, zahar tos, bicarbonat de sodiu, seminte de mac,
susan. Ingrediente: 200 g gris doua oua un litru lapte 500 ml apa doua
rodii o lingura cu amidon doua portocale o lingurita cu scortisoara 70 g
unt nesarat un sfert…
Read more »
Read more »
Mâncare de mazăre cu carne
18 September 2013
Mâncare
de mazăre cu carne din: carne de porc, mazare, linte, ceapa, usturoi,
ardei gras, morcovi baby, frunza de dafin, sos de soia, ulei, sare,
piper, cimbru, scortisoara. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g
mazare 150 g linte doua cepe 6 catei de usturoi doi ardei grasi 300 g
morcovi baby o frunza…
Read more »
Read more »
Carnati cu fenicul, ardei iute si fasole
18 September 2013
Carnati
cu fenicul, ardei iute si fasole din: ulei de masline, carnati, ceapa,
fenicul, usturoi, ardei iute, seminte de fenicul, faina, vin, supa de
pui, fasole verde, boabe de fasole verde, mazare, crema fraiche,
patrunjel, busuioc, paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 12
carnati de calitate 1 ceapa mica, tocata 1 bulb de fenicul,…
Read more »
Read more »
Supa crema de pastarnac
18 September 2013
Supa
crema de pastarnac din: pastarnac, cartofi, usturoi, margarina, boia,
sare. Ingrediente: 300 g pastarnac 4 cartofi 2 catei de usturoi o
lingura margarina un praf boia dulce sua iute sare Mod de preparare:
Se razuie si se spala pastarnacul care se taie apoi in rondele subtiri.
La fel, se curata cartofii si se…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne de pui, parmezan si mascarpone
18 September 2013
Lasagna
cu carne de pui, parmezan si mascarpone din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, piept de pui, faina, supa de pui, mascarpone, pesto, busuioc,
dovleac placintar, nucsoara, foi de lasagna, parmezan, lapte, seminte de
pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2 catei de
usturoi, zdrobiti 4 bucati piept de pui fara…
Read more »
Read more »
Tartine cu ansoa si sos de soia
18 September 2013
Tartine
cu ansoa si sos de soia din: broccoli, spanac, ceapa verde, maioneza,
smantana, oua, usturoi, ansoa in ulei, capere, cartofi, sare, piper,
salata verde, paine prajita, otet balsamic, sos de soia. Ingrediente:
200 g broccoli 100 g spanac o legatura ceapa verde 100 ml maioneza 100
ml smanana 4 oua doi catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Milkshake cu prune
18 September 2013
Milkshake
cu prune din: prune, zahar pudra, tuica de prune, apa minerala, lapte.
Ingrediente: 800 g prune 150 g zahar pudra 50 ml tuica de prune 300 ml
apa minerala 1 l lapte Mod de preparare: Fructele bine coapte se
curata de coaja si samburi si se mixeaza. Se adauga zaharul, tucica, apa
minerala…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu perisoare si verdeata
18 September 2013
Ciorba
de vita cu perisoare din: carne tocata, piept de vita, morcov,
radacina de patrunjel, otez, ceapa, cartofi, ou, bors, sare, ulei,
verdeata. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 400 g piept de vita 1
morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri cu orez 2 cepe 2 cartofi 1 ou
500 ml bors sare ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Morcovi murati in otet
18 September 2013
Morcovi
murati in otet din: morcovi, marar, apa, otet, zahar, usturoi, seminte
de marar, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi, curatati si taiati fasii
sau felii 2 fire de marar proaspat 3 ¾ cani apa 3 cesti de otet ½ cana
de zahar 5 catei de usturoi, zdrobiti ¼ cana seminte de marar ¼ cana…
Read more »
Read more »
Supa de zarzavat cu morcovi si orez
18 September 2013
Supa
de zarzavat cu morcovi si orez din: cartofi, morcovi, gulioara, ceapa,
telina, varza, patrunjel verde, frunze de telina, ulei, orez, smantana,
sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 2 morcovi 1 gulioara 1 ceapa 1/2
telina 1/4 varza 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de telina
2 linguri ulei 2 linguri orez smantana, optional…
Read more »
Read more »
Piept de vitel cu fasole verde
18 September 2013
Piept
de vitel cu fasole verde din: piept de vitel, unt, fasole verde, ceapa,
faina, suc de rosii, supa de zarzavat, marar, sare, piper. Ingrediente:
700 g piept de vitel 100 g unt 600 g fasole verde 3 cepe 1 lingura
faina 4 linguri suc de rosii 1,5 l supa de zarzavat 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu ananas
18 September 2013
Placinta
delicioasa cu ananas din: unt, zahar, esenta de rom, ananas, foitaj,
ou. Ingrediente: 30 g unt 50 g zahăr esență de rom 1 ananas 1 pachet
foitaj 1 ou Mod de preparare: Se curăță ananasul și setaie cubulețe.
Se întinde foitajul în două foi. Se pune o foaie în tava unsă cu unt.…
Read more »
Read more »
Ciorba cu afumatura si zeama de varza
18 September 2013
Ciorba
cu afumatura si zeama de varza din: varza costita afumata, ceapa, ulei,
morcovi, patrunjel, cartofi, zeama de varza acra, marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 varza mare 500 g costita afumata 2 cepe 500 ml ulei 2
morcovi 1 radacina patrunjel 4 cartofi mari 500 ml zeama de varza acra 1
legatua marar sare piper…
Read more »
Read more »
Granita de piersici cu vin spumant dulce
18 September 2013
Granita
de piersici cu vin spumant dulce din: piersici, coaja de lamaie, zeama
de lamaie, vin spumant, zahar. Ingrediente: 450 g de piersici, plus 1
piersica pentru servit coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 125 ml vin
spumant dulce 2 linguri de zahar Mod de preparare: Intr-un blender,
amestecă piersicile cu coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu ciocolata si zmeura
17 September 2013
Briose
cu ciocolata si zmeura din: ulei, faina, zahar, pudra de cacao,
bicarbonat de sodiu, sare, apa, lapte batut, ulei vegetal, oua, esenta
de vanilie, ciocolata, smantana, gem de zmeura, zmeura. Ingrediente:
ulei 2 cesti faina 1 3/4 cani de zahar 3/4 cana pudra de cacao 2
lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurița…
Read more »
Read more »
Crap umplut cu legume si cascaval
17 September 2013
Crap
umplut cu legume si cascaval din: crap, lamai, ulei de masline,
morcovi, ceapa, ardei gras, untdelemn, orez, cascaval, marar, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 1 crap de 1 1/2 kg 2 lamai pentru marinat si
ornat 3-4 linguri ulei de masline 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras rosu 2-3
linguri untdelemn 200 g orez…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu vinete
17 September 2013
Budincă
de paste cu vinete din: vinete, paste, ceapa, rosii, pasta de rosii,
usturoi, parmezan, mozzarella, sare, piper, ulei, unt. Ingrediente: 2
vinete potrivite 300 g paste (penne sau fusilli) 1 ceapa 2 rosii mari 3
linguri cu pasta de rosii 3-4 catei de usturoi 100 g parmezan 100 g
mozzarella sare piper ulei unt…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu carne de vitel
17 September 2013
Ciorba
taraneasca cu carne de vitel din: carne de vitel, apa, varza, cartofi,
morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ciuperci, ardei, ulei, ou,
smantana, bors, sare, piper, marar, leustean. Ingrediente: 500 g carne
de vitel 2 l apa 1 varza mica alba 4-5 cartofi 2 morcovi 2 radacini de
patrunjel 1 ceapa 5-6 ciuperci champignon 1…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola
17 September 2013
Salata
de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola din: seminte de fenicul,
zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, dovlecel,
rucola, fileuri de ansoa. Ingrediente: 1/4 lingurita seminte de fenicul
zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei de masline
extravirgin, plus extra pentru stropit 1 catel de…
Read more »
Read more »
Shake de piersici
17 September 2013
Shake
de piersici din: piersici, inghetata cu aroma de piersici, zahar pudra,
migdale, triplu sec, frisca, lapte. Ingrediente: 800 g piersici 200 g
inghetata cu aroma de piersici 150 g zahar pudra 50 g migdale 100 ml
triplu sec 200 ml frisca 800 ml lapte Mod de preparare: Piersicile
curatate de coaja si samburi…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume si sos de rosii
17 September 2013
Pizza
cu legume si sos de rosii din: faina, apa, drojdie, ciuperci, ardei
grasi, sos de rosii, masline, ulei de masline, busuioc, cimbru verde,
sare, piper, cascaval, miez de nuca. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa
20 g drojdie 300 g ciuperci doi ardei grasi 400 ml sos de rosii dulce
200 g masline…
Read more »
Read more »
Orez cu piept de pui
17 September 2013
Orez
cu piept de pui din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, turmeric,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 cana cu orez 2 piepti de pui (sau 500 g
muschi de porc) 2-3 morcovi 1 ceapa mare 1 lingurita cu turmeric ulei
sare piper negru macinat Mod de preparare: Pune la fiert pieptul de
pui…
Read more »
Read more »
Homar umplut cu sos alb
17 September 2013
Homar
umplut cu sos alb din: homari, ulei de masline, vin, supa de peste,
ceapa, tarhon, galbenusuri, smantana, faina de mustar, sherry, sare,
piper, unt, faina, supa de peste, lapte, nucsoara. Ingrediente: 2 homari
nefierti 2/3 cana ulei de masline 2/3 cana vin alb sec 1 cana supa de
peste sau pui 2-3 linguri ceapa…
Read more »
Read more »
Pui cu rucola, rosii si branza
17 September 2013
Pui
cu rucola, rosii si branza din: piept de pui, branza, ou, marar,
patrunjel, ardei, ridichi, rucola, rosii, piper, cimbru, ulei de
masline. Ingrediente: 1 piept de pui mari 200 g branza de capra sau feta
1 ou 1 legatura marar sau patrunjel 1 ardei rosu 1 legatura ridichi 1
caserola rucola cateva rosii mici…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu afine
17 September 2013
Placinta
delicioasa cu afine din: unt, faina, zahar, galbenusuri, zahar vanilat,
afine. Ingrediente: 200 g unt 300 g făină 100 g zahăr 3 gălbenușuri
zahăr vanilat afine Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul. Se
adaugă gălbenușurile și se omogenizează bine. Se adaugă făina și se
frământă. Se păstrează 20 minute la rece.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui de pui cu dovlecei
17 September 2013
Frigarui
de pui cu dovlecei din: piept de pui, sos de soia, maioneza, dressing,
usturoi, ceapa, piper, sare, dovlecel. Ingrediente: 3 bucati piept de
pui dezosat 1/4 cana sos soia 1/4 cana maioneza 1/2 cana dressing dupa
preferinta 10 catei de usturoi 1 ceapa 1 lingura piper sare 1 dovlecel
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tarta cu zmeura si ciocolata
17 September 2013
Tarta
cu zmeura si ciocolata din: faina, ou, unt, ciocolata neagra, faina,
ciocolata alba, frisca, zmeura. Ingrediente: pentru aluat: 220 g faina 1
ou 120 g unt 30 g ciocolata neagra (85% cacao) cate 1 lingura unt si
faina pentru forma pentru umplutura: 200 g ciocolata alba 1 lingura unt
50 g ciocolata neagra 100…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu fistic si marar
17 September 2013
Cotlete
de miel cu fistic si marar din: cotlete de miel, ulei de masline, fulgi
de ardei iute, fistic, ulei de masline, frunze de patrunjel, marar.
Ingrediente: 4 cotlete de miel sau berbecu 2 ingurite ulei de masline
1/2 lingurita fulgi de ardie iute 25 g de fistic 1 1/2 lingura ulei de
masline 1…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu morcovi, dovlecei si cartofi
17 September 2013
Pui
la cuptor cu morcovi, dovlecei si cartofi din: pui, ulei, morcovi,
telina, cartofi, rosii cherry, pasta de tomate, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 cartofi mari
250 g rosii cherry 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Creveti scampi
17 September 2013
Creveti
scampi din: creveti, unt, usturoi, ceapa verde, vin, zeama de lamaie,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g creveti mari decorticati
(16-24 creveti) 1/3 cana unt 4 linguri usturoi tocat 6 fire ceapa verde,
tocata marunt 1/4 cana vin alb sec 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri
patunjel tocat sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu legume si tarhon
17 September 2013
Ciorba
de vita cu legume si tarhon din: piept de vita, ceapa, morcovi,
cartofi, telina, rosii, patrunjel, tarhon, sare, ulei. Inrgediente: 500 g
piept de vita 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi mijlocii 1 telina
mica 1 cutie de rosii taiate 1 legatura de patrunjel 1 fir de tarhon
sare 1 lingura cu ulei…
Read more »
Read more »
Bruschete cu usturoi, pecorino si anghinare
17 September 2013
Bruschete
cu usturoi, pecorino si anghinare din: anghinare, fulgi de ardei iute,
frunze de menta, coaja de lamaie, ulei de masline, paine crocanta,
usturoi, pecorino. Ingrediente: 140 g anghinare in ulei de masline,
scurse 1 praf fulgi de ardei iute 1 aman mica frunze de menta coaja rasa
de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de rosii cu mazare si branza prajita
17 September 2013
Mancarica
de rosii cu mazare si branza prajita din: ulei de nuca de cocos,
branza, seminte de mustar, seminte de chimen, ceapa, ghimbir, usturoi,
piure de tomate, nectar de agave, sare, garam masala, praf de coriandru,
praf de chimen, praf de turmeric, mazare, smantnaa, coriandru, orez.
Ingrediente: 4 linguri de ulei de nuca de…
Read more »
Read more »
Strudel cu mere si caise
17 September 2013
Strudel
cu mere si caise din: aluat de foitaj, mere, migdale, caise uscate,
seminte de dovleac, ou, scortisoara, zahar tos, lamaie, miere, ciocolata
neagra, frisca. Ingrediente: doua pachete aluat de foitaj 800 g mere
200 g migdale 50 g migdale feliate 100 g caise uscate 50 g seminte de
dovleac un ou o lingura cu…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella
17 September 2013
Spaghete
cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella din: spaghete, ardei iute,
ceapa, ulei de masline extravirgin, coaja de lamaie, otet din vin rosu,
zahar, rosii, mozzarella, frunze de busuioc. Ingrediente: 200 g de
spaghete sau linguine 1 arde iute rosu, curatat de seminte si tocat fin 2
cepe mici, tocate fin 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pâinici cu brânză şi mărar
17 September 2013
Pâinici
cu brânză şi mărar din: drojdie, apa, zahar, ulei de masline, faina,
sare, ou, telemea, smantana, marar. Ingrediente: pentru aluat: 3
lingurite cu drojdie uscata 1 cana cu apa calda 1 lingurita cu zahar 2
lingurite cu ulei de masline 2 1/2 cani cu faina 1 lingurita cu sare
pentru umplutura: 1 ou 5-6…
Read more »
Read more »
Supa crema cu ciuperci si cascaval
17 September 2013
Supa
crema cu ciuperci si cascaval din: ciuperci, ulei, ceapa, smantana,
morcovi, cartofi, telina, pastarnac, paine, usturoi, cascaval, sare,
piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete sau 300 g ciuperci uscate
50 ml ulei 2 cepe 100 ml smantana 3 morcovi 3 cartofi 1 telina 1
pastarnac 8 felii de paine 2 catei de usturoi 50…
Read more »
Read more »
Doada cu rosii, capere si usturoi
17 September 2013
Doada
cu rosii, capere si usturoi din: ulei de masline extravirgin, dorade,
usturoi, ardei iute, rosii, vin, capere, patrunjel. Ingrediente: 4
linguri ulei de masline extravirgin 2 dorade intregi sau bibani de mare
(de circa 450 g fiecare), curatati de solzi si eviscerati 2 catei de
usturoi, feliati fin 1/2 ardei iute rosu mic, tocat…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu sos
17 September 2013
Drob
de pui cu sos din: carne de pui, ficat de pui, morcov, radacina de
patrunjel, ardei capia, ceapa, orez, oua, sare, piper, rosii, telina,
usturoi, ulei, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de pui
tocata 300 g ficat de pui 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia
1 ceapa 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Milshake cu zmeura
17 September 2013
Milshake
cu zmeura din: zmeura, sirop de zmeura, lapte. Ingrediente: 300 g
zmeura 200 ml sirop de zmeura 1 l lapte Mod de preparare: Zmeura se
curata si se spala. Se scurge de apa, apoi 2/3 se pun in cupa
blenderului si se mixeaza. Apoi, se adauga siropul si laptele fiert si
racit. Se…
Read more »
Read more »
Paste Alfredo cu creveti
17 September 2013
Paste
Alfredo cu creveti din: creveti, paste, unt, ceapa, usturoi, smantana,
piper alb, parmezan, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 40 g creveti mici,
decorticati 400 g paste (preferabil linguini) 1/4 cana unt topit 4
linguri ceapa tocata 4 lingurite usturoi tocat marunt 1 cana smantana
grasa 2 lingurite piper alb macinat 6 linguri parmezan ras fire de…
Read more »
Read more »
Strudel delicios cu mere
17 September 2013
Strudel
delicios cu mere din: faina, apa, ou, drodjdie uscata, margarina, sare,
mere, scortisoara, zahar, pesemt, zahar pudra, untdelemn. Ingrediente:
500 g faina alba 180 ml apa 1 ou 1 plic (7 g) drojdie uscata 100 g
margarina 1 praf de sare 1 1/2 mere 1 lingura scortisoara sau amestec de
condimente pentru strudel 130…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceapa murata
17 September 2013
Ceapa
murata din: ceapa rosie, otet de mere, otet de vin rosu, sare, zahar,
condimente. Ingrediente: 3 cepe rosii 1 cana de otet de mere ½ cană de
otet de vin rosu 1 lingurita sare 1 lingurita de zahar 1 lingura de
condimente, dupa preferinta Mod de preparare: Se taie ceapa felii
subtiri.…
Read more »
Read more »
Milkshake cu visine
17 September 2013
Milkshake
cu visine din: inghetata de visine, suc natural de visine, lapte, zeama
de lamaie, miere, zahar, visine, esenta de rom. Ingrediente: 200 g
inghetata de visine 200 ml suc natural de visine 600 ml lapte zeama unei
lamai 100 ml miere 80 g zahar 100 g visine esenta de rom Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Sarmalute in foi de vita cu menta
17 September 2013
Sarmalute
in foi de vita cu menta din: foi de vita, carne tocata de porc, ceapa,
orez, rosii, menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 40 foi de vita 500 g
carne tocata de porc 2 cepe medii 1 ceasca de orez 1 cutie mica de
rosii tocate in bulion 1 lingura cu menta tocata marunt ulei…
Read more »
Read more »
Papara cu spanac
17 September 2013
Papara
cu spanac din: spanac, oua, franzela, lapte, branza de capra, smantana,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 2 oua 1/2 franzela 1 cana cu
lapte 150 g branza de oi sau de capra 1 pahar cu smantana 1 lingura cu
unt sare piper macinat Mod de preparare: Alegeţi spanacul frunză cu
frunză…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan
17 September 2013
Salata
de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan din: rosii, ceapa
rosie, zahar, patrunjel, otet din sherry, ulei de masline extavirgin,
usturoi, fulgi de migdale, prosciutto crudo, parmezan. Ingrediente: 1,25
kg rosii amestecate, de diferite sortimente si culori 1/2 ceapa rosie,
feliata foarte, tocat 1 1/2 lingurita de zahar 1 legatura mica de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in crusta cu sos de rosii
16 September 2013
Pui
in crusta de pesmet cu sos de rosii din: sos marinara, faina, sare,
piper, pesmet, piept de pui, oua, ulei de masline, mozzarella, parmezan,
frunze de busuioc. Ingrediente: 3 cesti sos marinara 1/2 cana faina
sare si piper negru proaspat macinat 1 cana pesmet 4 bucati piept de pui
dezosat, fara piele 2…
Read more »
Read more »
Sărătele cu bacon
16 September 2013
Sărătele
cu bacon din: aluat, oua, rosii, parmezan, bacon, ulei, ardei capia,
ceapa, usturoi, ardei iute, sare, piper, cimbru, scortisoara, ghimbir.
Inrgediente: doua foi aluat foitaj doua oua doua conserve rosii 200 g
parmezan 300 g bacon 80 ml ulei un ardei capia o ceapa 3 catei de
usturoi un ardei iute mic sare piper…
Read more »
Read more »
Crab cu sos de iaurt şi avocado
16 September 2013
Crab
cu sos de iaurt şi avocado din: crabi, apa, vin alb, ceapa, cuisoare,
boabe de piper, ardei iute uscat, telina, avocado, zeama de lamaie,
iaurt, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 crabi mai mari 4 l
apa clocotita 500 ml vin alb sec 1 ceapa, taiata bucati 2 cuisoare 1
lingurita boabe de piper…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu iaurt şi prune
16 September 2013
Gogoşi
cu iaurt şi prune din: ou, zahar, iaurt, bicarbonat de sodiu, prune,
scortisoara, sare, faina, ulei, zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ingrediente: 1 ou 3 linguri zahar 150 g iaurt 1/2 lingurita bicarbonat
de sodiu 5 prune grase 1 varf de cutit scortisoara 1 praf de sare circa
200 g faina 250 ml…
Read more »
Read more »
Gratin de rosii cu ceapa si usturoi
16 September 2013
Gratin
de rosii cu ceapa si usturoi din: ceapa, usturoi, ulei, rosii, cimbru,
zahar, pesmet. Ingrediente: 3 cepe, feliate subtire 3 catei de usturoi,
feliati subtire 4 linguri ulei de masline 1,2 kg de rosii amestecate 8
fire de cimbru sau oregano, sau un amestec, frunzele desprinse, plus
cateva extra 1 lingura de zahar 50-85…
Read more »
Read more »
Foitaj cu mozzarella şi prosciutto
16 September 2013
Foitaj
cu mozzarella şi prosciutto din: foitaj, mozzarella, rosii, frunze de
busuioc, prosciutto crudo, ou, lapte dulce, sare, ulei de masline.
Ingrediente: doua foi de foitaj 250 g mozzarella doua rosii 10 frunze de
busuioc verde 100 g prosciutto crudo feliat un ou o lingura cu lapte
dulce sare ulei de masline Mod de…
Read more »
Read more »
Uscăţele ardeleneşti
16 September 2013
Uscăţele
ardeleneşti din: smantana, rom, oua, faina, drojdie, sare, zahar tos.
Ingrediente: 1 cana cu smantana 3 linguri cu rom 2 oua 300 g faina 1
lingurita cu drojdie sare 1 lingura cu zahar tos Mod de preparare:
Frământaţi un aluat tare din: făină, ouă, rom, smântână şi drojdie
frecată cu zahăr şi 1/2…
Read more »
Read more »
Creveţi tempura
16 September 2013
Creveţi
tempura din: creveti, ou, faina, apa carbogazoasa, praf de copt, ulei,
sare. Ingrediente: 12 creveti mari 1 ou 1 cana faina 1 cana apa
carbogazoasa de la gheata 1/4 lingurita praf de copt ulei pentru prajit
sare Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi decorticaţi creveţii, fără
să rupeţi cozile. Faceţi 2-3 incizii în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lamaie si nuci
16 September 2013
Prajitura
cu lamaie si nuci din: faina, margarina, zahar, amoniac, ou, galbenus,
smantana, nuci, zahar, lamaie, lapte, vanilie, esenta de rom, unt,
cacao. Ingrediente: foile: 500 g faina 150 g margarina 200 zahar 1
lingura cu varf amonic 1 ou intreb 1 galbenus 1-2 lingurita smantana sau
iaurt crema: 300 g nuci macinate 300 g…
Read more »
Read more »
Piept de curcan impletit cu carnati
16 September 2013
Piept
de curcan impletit cu carnati din: piept de curcan, carnati, cabanos,
ciuperci champignon, condimt, piper, chili, ulei, vin alb. Ingrediente:
1/2 piept de curan dezosat 500 g carnati proaspeti 500 g cabanos 300 g
ciuperci champignon condiment din legume uscate piper chili 100 ml ulei
150 ml vin alb Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Prajitura cu smantana, branza de vaci si migdale
16 September 2013
Prajitura
smantana, branza de vaci si migdale din: lamai, branza de vaci,
gelatina, galbenusuri, zahar, smantana dulce, migdale, biscuiti cereale,
unt. Ingrediente: 6 lamai 400 g branza de vaci 20 g gelatina 3
galbenusuri 400 g zahar 250 g smantana dulce 50 g migdale macinate 250 g
biscuiti cu cereale 100 g unt Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui la tigaie pe pat de orez
16 September 2013
Pui
aromat la tigaie pe pat de orez din: piept de pui, ceapa, praf de
usturoi, chimen, piper negru, praf de chili, praf de ceapa, sare,
oregano, ulei de masline, limeta, faina, orez, patrunjel. Ingrediente:
2 bucati piept de pui dezosat 1 ceapa, tocata 1 lingurita praf de
usturoi 1 lingurita chimen 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Placinta cu amestec de carne
16 September 2013
Placinta
cu amestec de carne din: foitaj, amestec de carne tocata, ceapa, vin,
smantana, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 350 g aluat foitaj 500
g amestec carne tocata 2 cepe 1 pahar cu vin rosu 2 linguri cu smantana
grasa 2 linguri cu ulei cimbru uscat sare piper Mod de preparare:
Toacă foarte mărunt…
Read more »
Read more »
Ghiveci de toamna cu verdeata
16 September 2013
Ghiveci
de tomana cu verdeata din: ceapa, rosii, dovlecei, morcovi, ardei
capia, bulion, patrunjel verde, boabe de piper negru, sare, ulei.
Ingrediente: 2 cepe potrivite 1 kg rosii foarte bine coapte 3 dovlecei 2
morcovi 2-3 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 legatura de patrunjel
verde 10 boabe de piper negru sare ulei …
Read more »
Read more »
Mozzarella cu vinete si rucola
16 September 2013
Mozzarella
cu vinete si rucola din: vinete, mozzarella, pesto, suc de rosii,
busuioc, sare, piper, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, rucola.
Ingrediente: doua vinete 500 g mozzarella 120 g pesto 250 ml suc de
rosii proaspete busuic sare piper ulei de masline ulei de floarea
soarelui salata rucola Mod de preparare: Mozzarella…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel cu sos de rosii
16 September 2013
Friptura
de vitel cu sos de rosii din: carne de vitel, rosii, usturoi, cimbru,
marar, ulei, sare, piper boabe. Ingrediente: 1 kg carne de vitel 4-5
rosii usturoi cimbru marar tocat ulei sau unt sare piper boabe Mod de
preparare: Curăţaţi carnea, o tăiaţi felii groase de 3-4 cm, o rumeniţi
în ulei sau…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti cu legume
16 September 2013
Frigarui
de creveti cu legume din: creveti, ardei gras, ceapa, sos de soia, ulei
de susan, zahar brun, usturoi, ghimbir, ardei iute, ceapa verde.
Ingrediente: 4-5 ceveti mari de persoana 1 ardei gras 1 cepa marinata:
1/4 cana sos de soia 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita zahar brun 1
catel de usturoi, tocat…
Read more »
Read more »
Tarta cu fileuri de ansoa si rozmarin
16 September 2013
Tarta
cu fileuri de ansoa si rozmarin din: faina, margarina, oua, apa rece,
sare, rosii, fileuri de ansoa, unt, rozmarin, lamaie. Ingrediente: 200 g
faina 100 g margarina 1 ou 2 linguri cu apa rece sare pentru umplutura:
2 rosii 300 g fileuri ansoa crud 1 lingura cu unt rozmarin lamaie Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveciori murati cu seminte de marar si boabe de piper
16 September 2013
Castraveciori
murati cu seminte de marar si boabe de piper din: castraveti, otet,
apa, seminte de marar, boabe de piper, usturoi, sare. Ingrediente: 1-2
kg castraveti 1-2 cani otet 1-2 litri apa seminte de marar boabe de
piper usturoi sare Mod de preparare: Sterilizati borcanele si capacele
in apa clocotita. Fierbeti intr-o oala apa…
Read more »
Read more »
Milkshake cu vanilie
16 September 2013
Milkshake
cu vanilie din: inghetata de vanilie, zahar, lichior de oua, lapte.
Ingrediente: 50 g inghetata de vanilie 100 g zahar 100 ml lichior de oua
1 l lapte Mod de preparare: Se mixeaza inghetata cu laptele, apoi se
adauga zaharul pudra si lichiorul. Se amesteca energic, apoi se serveste
rece. Milkshake cu vanilie…
Read more »
Read more »
Mancare de conopida cu masline
16 September 2013
Mancare
de conopida cu masline din: conopida, masline negre, rosii, ceapa, vin,
arde gras, usturoi, oregano, ulei. Ingrediente: 1 conopida potrivita
200 g masline negre 400 g rosii 1 ceapa mica 1 pahar cu vin alb 1 ardei
gras rosu 2 catei de usturoi oregano ulei Mod de preparare: Spală şi
rupe conopida în…
Read more »
Read more »
Bruschete cu sos de ricotta si rosii
16 September 2013
Bruschete
cu sos de ricotta si rosii din: ricotta, crema de branza, menta,
chives, rosii cherry, otet de vin alb, zahar, ulei de masline
extravirgin, paine, ulei de masline, usturoi. Ingrediente: 500 g ricotta
200 g crema de branza 1 legatura mica de menta, tocata, plus cateva
frunze pentru servit 1 legatura mica de chives,…
Read more »
Read more »