Retete de toamna:
Reteta zilei: Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza
14 November 2013
Prajiturele
cu afine si capsuni si glazura de crema de branza din: faina, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, zahar, sare, ou, lapte batut, ulei, afine,
capsuni, sirop de artar, unt, zahar pudra, branza ricotta, crema de
branza. Ingrediente pentru aluat: 1 ¼ cesti faina 2 lingurite praf de
copt ½ lingurita bicarbonat de…
Read more »
Read more »
Peste cu praz
14 November 2013
Peste
cu praz din: praz, peste, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
bucati praz 4 pesti de marime medie sau 8 mici 3 linguri bulion 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Prazul se taie rondele şi se
pune într-o cratiţă. Se toarnă…
Read more »
Read more »
Gulas de porc cu coaste afumate
14 November 2013
Gulas
de porc cu coaste afumate din: carne de porc cu grasime, coaste de
porc, ceapa, morcovi, cartofi, boia iute, sare, piper, boia dulce, vin
rosu, apa, bulion, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 600 g carne de porc
cu grasime o bucata coasta afumata 3…
Read more »
Read more »
Ciorbă din coaste de porc
14 November 2013
Ciorbă
din coaste de porc din: coaste de porc, morcovi, radacina de patrunjel,
ardei gras, cartofi, ceapa, ulei, tarhon, otet, galbenusuri, smantana,
sare. Ingrediente: 600 g coaste de porc 3 morcovi o radacina patrunjel
un ardei gras 1/2 kg cartofi o ceapa 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de vaci, budinca de vanilie si coaja de lamaie
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta: musli, stafide, faina, unt, ou, branza de
vaci, zahar, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cirese. Ingrediente
blat: 150 g Musli cu stafide 100 g făină 100 g unt rece 1 ou Ingrediente
umplutura: 750 g brânză de vaci 4…
Read more »
Read more »
Baton cu legume şi caşcaval
14 November 2013
Baton
cu legume şi caşcaval din: cartofi, morcov, fasole verde, mazare, ardei
gras, ghimbir, seminte de chimen, ceapa rosie, oua, ciuperci, spanac,
cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: doi cartofi un
morcov 100 g fasole verde 100 g mazare un ardei gras ghimbir ras…
Read more »
Read more »
Chec cu castraveti, ceapa verde si chimen
14 November 2013
Chec
cu castraveti, ceapa verde si chimen din: castraveti, ulei de masline,
oua, ceapa verde, chimen, boia dulce, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 1/2 castraveti o lingura ulei de masline 2 oua 2 fire ceapa
verde o lingurita chimen macinat o lingurita boia dulce 300 ml…
Read more »
Read more »
Peste prajit cu garnitura
14 November 2013
Peste
prajit cu garnitura din: crap, faina, praf de copt, apa, ulei.
Ingrediente: un crap de un kg 100 g faina plus inca 4 linguri un varf de
cutit subtire praf de copt 150 ml apa foarte rece ulei pentru prajit
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Curcan marinat împletit
14 November 2013
Curcan
marinat împletit din: piept de curcan, bacon, morcov, stafide, ceapa,
usturoi, lamaie, ghimbir, ardei gras, rozmarin, oregano, busuioc, nuca
de cocos, sos fructe de padure, ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan
200 g bacon un morcov 20 g stafide o ceapa doi catei…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de porc afumata si varza murata
14 November 2013
Supa
cu carne de porc afumata si varza murata din: fasole boabe, foaie de
dafin, boabe de piper, cartofi, varza murata, carne de porc afumata,
sare, piper negru, faina, ulei, usturoi, supa de oase de porc, iaurt.
Ingrediente: 400 g fasole boabe 1 foaie de…
Read more »
Read more »
Tarta suedeza cu mere si ciocolata
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahar, zahar vanilat, faina,
amidon, praf de copt, gelatina, budinca de vanilie, lapte, mere, suc de
lamaie, frisca, intaritor de frisca, gem de mere, ciocolata rasa.
Ingrediente blat: 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 125…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de pui cu sos de rosii si paste
14 November 2013
Friptura
de pui cu sos de rosii si paste din: rosii, usturoi, ulei de masline,
sare, piper, busuioc, carne de pui, paste, parmezan. Ingrediente: 2 kg
rosii 3 catei de usturoi ¼ cana ulei de masline 1 lingurita sare ¼
lingurita piper negru busuioc…
Read more »
Read more »
Tocana de ceapa cu usturoi si morcov
14 November 2013
Tocana
de ceapa cu usturoi si morcov din: ceapa, marar, pasta de rosii, otet,
usturoi, paprica, morcov, zahar, untdelemn. Ingrediente: 6 cepe mari o
legatura de marar doua linguri de pasta de rosii o lingura de otet 3
catei de usturoi o jumatate de lingurita…
Read more »
Read more »
Tarta glazurata cu prune si branza
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: oua, branza de vaci, zahar, zahar
vanilat, lamaie, faina, prune, suc de prune. Ingrediente: 5 ouă 750 g
cremă de brânză de vaci 150 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat coaja rasă
de la o lămâie 60 g făină…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase de dovleac
14 November 2013
Chiftelute
delicioase de dovleac din: dovleac, miez de paine, lapte, mozzarella,
oua, sare, piper, nucsoara, patrunjel, pesmet, ulei, iaurt, patrunjel.
Ingrediente: 500 g dovleac 200 g miez de paine 50 ml lapte 100 g
mozzarella 2 oua sare piper nucsoara cateva fire patrunjel pesmet ulei…
Read more »
Read more »
Polenta cu peşte şi legume
14 November 2013
Polenta
cu peşte şi legume din: malai, peste afumat, dovlecei, apa, oua, branza
de vaci, branza telemea, morcovi, miere, scortisoara, sos de soia,
sare, piper, ulei de masline, marar, parmezan, curry. Ingrediente: 200 g
malai 400 g peste afumat doi dovlecei 1 l apa doua…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu ciuperci si sos
14 November 2013
Roşii
umplute cu ciuperci si sos din: rosii, ciuperci, praz, usturoi, morcov,
busuioc verde, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 8 rosii mai mari 200 g ciuperci un fir de praz mic 3 catei
de usturoi un morcov 150 g busuioc…
Read more »
Read more »
Crema delicioasa de castane
14 November 2013
Crema
delicoasa de castane din: castane, zahar, apa. Ingrediente: un kg
castane 800 g zahar apa Mod de preparare: Castanelor li se face o
incizie si se pun într-o cratiţă mare cu apă cât să le acopere. Se fierb
aşa timp de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez expandat
14 November 2013
Orez
expandat din: ulei, seminte de mustar, usturoi, frunze de curry, caju,
arahide, fasole indiana, chili, turmeric, sare, praf de ceapa si
usturoi, coriandru, orez expandat. Ingrediente: 6 linguri ulei ¼
lingurita seminte de mustar 2 catei de usturoi, zdrobit frunze de curry 2
linguri…
Read more »
Read more »
Turta dulce cu sos de frisca si menta
14 November 2013
Turta
dulce cu sos de frisca si menta din: miere, zahar tos, unt,
scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, pudra de nucsoara, faina, praf
de copt, oua, zahar pudra, pepene rosu, sos de frisca si menta.
Ingrediente: 250 g miere 80 g zahar tos 30 g…
Read more »
Read more »
Rasol de vită cu legume
14 November 2013
Rasol
de vită cu legume din: rasol de vita cu os, supa de oase, ulei, faina,
ceapa, conopida, cartofi, morcovi, ardei, sare, piper, cascaval.
Ingrediente: 2 bucati rasol de vita cu os 400 ml supa de oase 70 ml ulei
50 g faina 2 cepe…
Read more »
Read more »
Placinta cu crema si struguri
14 November 2013
Placinta
cu crema si struguri din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare, ulei,
oua, zahar pudra, branza dulce, stafide, coaja de lamaie, faina, ulei,
struguri. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 40 g drojdie 200 ml
lapte 80 g zahar 1 praf de sare 4 linguri…
Read more »
Read more »
Orez cu pui şi ciuperci
14 November 2013
Orez
cu pui şi ciuperci din: orez, ciuperci, rosii, piept de pui, ceapa,
praz, frunze de salvie, ardei capia, ardei gras, dovlecel, usturoi,
ulei, sare, piper, seminte de chimen, seminte de anason. Ingrediente:
150 g orez 600 g ciuperci 5 rosii un piept de pui…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu branza de vaci si lamaie
14 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, zahar vanilat, faina,
sare, ou, branza de vaci, amidon, lamaie, sare, frisca, inataritor de
frisca, suc de lamaie. Ingrediente blat: 100 g unt 50 g zahăr 1 plic
zahăr vanilinat 200 g făină 1 praf sare 1 ou…
Read more »
Read more »
Pizza cu salam, mozzarella si masline
14 November 2013
Pizza
cu salam, mozzarella si masline din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei,
sare, suc de rosii, mozzarella, salam uscat, masline negre, busuioc.
Ingrediente: 200 g faina fara gluten 200 ml apa calduta o lingurita
zahar 5 g drojdie proaspata o lingura ulei 1/2 lingurita sare…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere, branza de vaci si coaja de lamaie
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, sare, ou,
faina, praf de copt, rom, mere, suc de lamaie, branza de vaci, praf de
budinca de vanilie, ulei, stafide, migdale, zahar pudra Ingrediente
blat: 60 g unt 40 g zahăr 1 plic zahăr…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao si sos de menta
14 November 2013
Prăjitură
cu cacao si sos de menta din: faina, cacao, unt, zahar tos, praf de
copt, oua, banane, cirese, scortisoara, lapte batut, ciocolata neagra,
sare, sos de menta. Ingrediente: 200 g faina 100 g cacao 110 g unt 200 g
zahar tos un pliculet praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine dietetica
14 November 2013
Paine
dietetica din: malai, faina de grau integral, drojdie, sare, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, oua, dovlecel, iaurt, ulei de canola, miere.
Ingrediente: 2 cani malai 1/2 cana faina de grau integral 2 linguri de
drojdie 1 1/2 lingurita de sare 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru
14 November 2013
Aripioare
de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru din: zahar, sos de
peste, ardei iute, scortisoara, ghimbir, zeama de lime, aripioare de
pui, ceapa verde, ghimbir, corinadru, orez. Ingrediente: 100 g zahar 4
linguri sos de peste 1 ardei iute verde, taiat in…
Read more »
Read more »
Tartă cu branza de vaci, mandarine si coacaze rosii
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: lichior migdale, stafide, oua, unt,
zahar, branza de vaci, gris, budinca de vanilie, mandarine, coacaze
rosii. Ingrediente: 2 linguri lichior de migdale 100 g stafide 6 ouă
200 g unt moale 80 g zahăr 750 g brânză de vaci…
Read more »
Read more »
Pizza cu ceapa si hamsii
14 November 2013
Pizza
cu ceapa si hamsii din: hamsii, otet alb, usturoi, sare grunjoasa,
ceapa, ulei, suc de lamaie, aluat, suc de rosii, piper. Ingrediente: 500
g hamsii proaspete 500 ml otet alb 3 catei de usturoi 3 linguri sare
grunjoasa o ceapa mare 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Legume gratinate cu cascaval
14 November 2013
Legume
gratinate cu cascaval din: morcovi, ceapa verde, mazare, fasole verde,
fasole alba, ardei capia, telina, ardei gras, marar, dovlecel, rosii,
ulei, cascaval, sare, piper, smantana, iaurt, menta. Ingrediente: doi
morcovi doua legaturi de ceapa verde 200 g mazare 200 g fasole verde 200
g…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu legume
14 November 2013
Placinta
delicioasa cu legume din: spanac, ulei de masline, ceapa, usturoi,
fulgi de ardei iute, dovlecei, orez, branza cheddar, oua, mustar dijon,
aluat de tarta, lapte, seminte de susan. Ingrediente: 400 g spanac 2
linguri ulei de masline 1 ceapa mare, tocata fin 2 catei…
Read more »
Read more »
Dieta cu portocale este o dieta usor de tinut
13 November 2013
Dieta
cu portocale este o dieta usor de tinut, intrucat nu presupune
infometare, iar rezultatele se vad intr-un timp relativ scurt.
Principiul care sta la baza acestei diete de slabire este simplu:
persoana care o urmeaza are voie sa consume 1 kg de portocale pe zi,
lucru ce ii va permite sa resimta rapid senzatia…
Read more »
Read more »
Pericole din mancare si bautura
13 November 2013
Internetul
a contribuit la raspandirea unor informatii alarmante in legatura cu
mancarea si bautura noastra. Printre cele mai mari mituri referitoare la
mancarea si bautura ta se numara orezul cu arsenic, indulcitorii
artificiali din suc si somonul cu toxine in el, scrie Fox News. Somonul
crescut in ferme In mediul virtual au aparut informatii conform…
Read more »
Read more »
Cum poti scapa de grasimea de pe abdomen
13 November 2013
Grăsimea
acumulată în exces în zona abdomenului este mai periculoasă decât cea
de pe șolduri și de pe coapse. Potrivit studiilor, grăsimea de pe burtă
crește riscul de probleme cardiovasculare, AVC, diabet de tip 2,
osteoporoză, Alzheimer, cancer colorectal și hipertensiune. Nu există
alimente sau pastile-minune care subţiază talia, dar s-a dovedit că
alimentaţia bogată…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negresa cu inghetata de cocos si felii de capsuni
13 November 2013
Negresa
cu inghetata de cocos si felii de capsuni din: unt ne nuci, sirop de
artar, ou, unt topit, bicarbonat, cacao, esenta de vanilie, apa,
inghetata de nuca de cocos, capsuni. Ingrediente: 230 gr unt de nuci ½
ceasca sirop de artar 1 ou 2 linguri unt topit ¼ lingurita bicarbonat
de sodiu 6…
Read more »
Read more »
Macrou cu fidea si legume
13 November 2013
Macrou
cu fidea si legume din: macrou, morcovi baby, fidea de orez, ciuperci,
sfecla murata, capere, ulei, lamaie, ardei capia, fulgi de chili,
cimbru, smantana, busuioc, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua
bucati macrou 200 g morcovi baby 150 g fidea de orez 200 g ciuperci 200 g
sfecla murata o lingura cu capere ulei o…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac cu smantana si parmezan
13 November 2013
Supa
de dovleac cu smantana si parmezan din: dovleac, smantana, parmezan,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 kg dovleac 4 linguri smantana 100
g parmezan sau cascaval ras sare piper cateva fire patrunjel Mod de
preparare: Se spală dovleacul întreg, apoi se taie în două, se scot
seminţele şi se mărunţeste pulpa în bucăţi mici.…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne de porc cu sparanghel
13 November 2013
Ruladă
de carne de porc cu sparanghel din: carne de porc cu sorici, carne
tocata de porc, paine, boia dulce, ceapa, oua, sparanghel, unt, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, smantana, mustar dulce,
oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 300 g carne tocata
de porc doua felii de paine o lingurita…
Read more »
Read more »
Crap cu fenicul si ardei capia la cuptor
13 November 2013
Crap
cu fenicul si ardei capia la cuptor din: crapi, fenicul, usturoi,
rosii, ardei capia, ardei iute, telina, ciuperci, ulei de floarea
soarelui, vin alb sec, smantana, malai. Ingrediente: doi crapi mai mari 3
bucati de fenicul 3 catei de usturoi 6 rosii doia ardei capia un ardei
iute 4 tije de telina cu frunze…
Read more »
Read more »
Pastrama de vita cu ghimbir si scortisoara
13 November 2013
Pastrama
de vita cu ghimbir si scortisoara din: piept de vita, apa, sare
grunjoasa, zahar, cuisoare, usturoi, boabe de piper negru, boabe de
mustar, coriandru, scortisoara, ghimbir. Ingrediente: un kg piept de
vita pentru saramura: 500 ml apa 60 g sare grunjoasa 30 g zahar 2
cuisoare 6 catei de usturoi 1/4 lingurita boabe de…
Read more »
Read more »
Chiftelute de naut
13 November 2013
Chiftelute
de naut din: naut, fasole boabe, ceapa, usturoi, patrunjel, faina,
chimen, coriandru, boia dulce, busuioc, sare, ulei. Ingrediente: 200 g
naut 500 g fasole boabe o ceapa 3 catei de usturoi o legatura patrunjel 3
linguri faina o lingurita chimen macinat o lingurita coriandru macinat o
lingurita boia dulce 3 linguri busuioc proaspat, tocat…
Read more »
Read more »
Cuscus cu mazare, morcovi si conopida
13 November 2013
Cuscus
cu mazare, morcovi si conopida din: cuscus, radacina de patrunjel,
telina, mazare, morcovi, dovlecel, conopida, cartofi, ceapa verde,
curry, ulei de masline, sare, piper, marar, naut, linte. Ingrediente:
150 g cuscus prefiert doua radacini de patrunjel o telina mica 200 g
mazare doi morcovi un dovlecel 200 g conopida doi cartofi doua legatura
de…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu garnitura de orez si morcovi
13 November 2013
Ceafa
de porc cu garnitura de orez si morcovi din: ceafa de porc, sare,
piper, cimbru, vin, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel
verde, ulei de masline, orez. Ingrediente: 800 g ceafă de porc sare
cimbru verz si uscat ulei de masline piper 100 ml vin 4 linguri ulei de
floarea-soarelui 50 g unt 500 g morcovi 1 legatura pătrunjel…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu branza feta
13 November 2013
Salata
de spanac cu branza feta din: frunze de spanac, feta, ceapa verde,
piept de pui, zeama de lamaie, sare, ulei de masline. Ingrediente: 20 g
frunze de spanac 100 g feta 3 fire de ceapa verde 1 piept de pui zeama
de la 1 lamaie sare 2-3 linguri ulei de masline Mod de…
Read more »
Read more »
Pizza cu ardei gras, dovlecel si masline
13 November 2013
Pizza
cu ardei gras, dovlecel si masline din: faina, drojdie, apa, sare,
ulei, suc de rosii, dovlecel, ardei gras, ceapa, ciuperci, masline,
frunze de spanac, ulei, sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 220
ml apa calduta 10 g drojdie proaspata o lingurita sare 2 linguri ulei
pentru umplutura: 4 linguri suc de rosii un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste integrale cu sos de pui si legume
13 November 2013
Paste
integrale cu sos de pui si legume din: piept de pui, mazare, ardei
gras, varza chinezeasca, morcovi, spaghete integrale, sos de soia,
seminte de susan, sos de peste, ardei iute, usturoi, caju, coriandru.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat 20 pastai mazare ½ de ardei
gras roșu 2 verze chinezesti ½ ceasca…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de porc
13 November 2013
Tocanita
cu carne de porc din: carne de porc, dovlecel, ardei capia, vanata,
ciuperci, ceapa, morcov, broccoli, praz, rosii, ceapa verde, usturoi,
ulei, sare, piper, sfecla rosie. Ingrediente: 700 g carne de porc un
dovlecel doi ardei capia o vanata 200 g ciuperci o ceapa alba un morcov
400 g broccoli un fir de praz…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu lamaie si cartofi
13 November 2013
Scrumbie
cu lamaie si cartofi din: scrumbii, cartofi, ceapa, usturoi, pudra de
curry, lamai, vin alb sec, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana.
Ingrediente: 4 scrumbii 800 g cartofi doua cepe 4 catei de usturoi o
lingurita cu pudra de curry 4 lamai 150 g unt 300 ml vin alb sec o
legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Ciorba cu legume si smantana
13 November 2013
Ciorba
cu legume si smantana din: cartofi, conopida, ardei gras, ardei capia,
dovlecel, ceapa, morcovi, rosii, mazare, telina, suc de rosii, ulei de
floarea soarelui, tarhon, sare, marar, smantana, iaurt. Ingrediente: doi
cartofi 500 g conopida un ardei gras un ardei capia un dovlecel doua
cepe doi morcovi 4 rosii 100 g mazare o telina…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole si conopida
13 November 2013
Salata
cu fasole si conopida din: fasole pastai, conopida, morcovi, telina,
ardei gras, ciuperci, mustar, ulei, sare, frunze de salata verde, rosii,
dovlecei, castraveti. Ingrediente: 100 g fasole pastai 1 conopida mica 2
morcovi 1 telina 1 ardei rgas rosu 200 g ciuperci 1 lingura mustar 80
ml ulei sare cateva frunze de ruccola 1-2…
Read more »
Read more »
Pizza cu salam, ciuperci si ou
13 November 2013
Pizza
cu salam, ciuperci si ou din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, sos de
rosii, salam, ciuperci, frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat:
500 gfaina 250 ml apa calduta o lingurita drojdie uscata o lingurita
zahar o lingurita sare pentru umplutura: sos de rosii salam ciuperci oua
2-3 frunze de busuioc Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Corn cu migdale si caise
13 November 2013
Corn
cu migdale si caise din: aluat de foitaj, caise, migdale, albusuri,
zahar pudra, fistic, zahar vanilinat, ou, frunze de menta, miere, esenta
de vanilie, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 600 g caise
200 g migdale doua albusuri 100 g zahar pudra 50 g fistic doua pliculete
cu zahar vanilinat un ou o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de sfecla cu branza de capra si verdeata
13 November 2013
Salata
de sfecla cu branza de capra si verdeata din: sfecla, salata verde,
rucola, ceapa verde, coriandru, seminte de dovleac, seminte de susan,
sare, ulei de masline, otet balsamic, branza de capra. Ingrediente: 6
buc sfecla 1 salata verde sau rucola 1 fir ceapa verde , tocata 1
lingura coriandru , tocat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Depresia de toamna
13 November 2013
Termenul
“depresie” pare oarecum ambiguu, fiind vorba despre un fenomen foarte
individualizat, care se manifesta diferit de la o persoana la alta. In
principiu, este vorba de o tulburare mintala, caracterizata prin stari
de disconfort, tristete sau amaraciune, care persista uneori timp
indelungat. Multa lume pune depresia pe seama oboselii sau a
supraincarcarii activitatii profesionale.…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si broccoli
13 November 2013
Pui
cu ciuperci si broccoli din: piept de pui, ciuperci, ceapa verde, ardei
grasi, usturoi, miere, sos de soia, vin alb sec, sare, piper, broccoli.
Ingrediente: 4 bucati piept de pui 300 g ciuperci proaspete tăiate
felii o ceapă verde tocată fin 2 ardei grași 4 căței usturoi
2 lingurite miere 30 g sos de soia 50 ml vin alb sec sare…
Read more »
Read more »
Meniu #20
13 November 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc
13 November 2013
Musaca
de cartofi cu ardei si carne tocata de porc din: ardei capia, cartofi,
carne tocata de porc, ceapa, iaurt, patrunjel verde, ulei. Ingrediente:
8-9 ardei capia 10 cartofi de dimensiune mijlocie 1 kg carne tocata de
porc 3-4 cepe 400 g iaurt 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei
Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Iepure cu fasole păstăi
13 November 2013
Iepure
cu fasole păstăi din: iepure, fasole alba pastai, ceapa verde, suc de
rosii, rosii, sos de soia, ghimbir, ulei de masline, vin alb sec, sare,
piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: un iepure 500 g fasole alba
pastai doua legaturi de ceapa verde 250 ml suc de rosii 4 rosii doua
linguri cu sos de soia…
Read more »
Read more »
Pastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper
13 November 2013
Pastrama
de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper din: piept de pui, boabe
de ienupar, piper boabe negru, apa, zahar, sare grunjoasa, foi de dafin.
Ingrediente: un kg piept de pui 2 linguri boabe ienupar lingura piper
boabe negru 750 m apa 125 g zahar 6 linguri sare grunjoasa 2 foi de…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir
13 November 2013
Placinta
cu carne de vita, usturoi si ghimbir din: ulei, carne de vita, ceapa,
usturoi, ghimbir, boabe de piper, faina, piure de rosii, morcovi,
anason, baton de scortisoara, sos de soia, ardei iute, aluat, ou.
Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 kg carne de vita, taiata cubulete 1
ceapa mare, tocata fin 2 catei de…
Read more »
Read more »
Mujdeiul si siropul de soc
13 November 2013
Odata
cu venirea sezonului rece, suntem tot mai expusi riscului de a face
gripa sau alte afectiuni ale tractului respirator. Ne putem intari insa
sistemul imunitar si putem tine la distanta numeroase boli cu ajutorul
unor remedii naturale. Usturoiul Usturoiul are proprietati
antibacteriene si antifungice, el avand capacitatea de a tine la
distanta numeroase afectiuni.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de porc cu varza chinezeasca murata
13 November 2013
Supa
de porc cu varza chinezeasca murata din: carne de porc, usturoi,
ghimbir, fulgi ardei rosu, varza chinezeasca murata, zeama de varza
chinezeasca murata, apa, tofu, ceapa verde. Ingrediente: ½ kg carne de
porc , taiata bucati 1 lingurita usturoi , tocat ½ lingurita ghimbir,
tocat 1 lingura fulgi de ardei rosu 2 cesti…
Read more »
Read more »
Macrou cu sfela rosie si busuioc
13 November 2013
Macrou
cu sfela rosie si busuioc din: macrou, sfecla rosie, ceapa, lamai,
boabe d epiper, boabe de mustar,dafin, apa, otet, smantana, usturoi,
busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bcuati de macrou
800 g sfecla rosie 4 cepe 3 lamai boabe de piper dafin o lingura cu
boabe de mustar 600 ml apa 150…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu stafide
13 November 2013
Prajitura
delicioasa cu stafide din: faina, praf de copt, zahar, ulei, lapte,
cacao, oua, sare, urda, zahar, stafide aurii, esenta de rom, zahar
vanilinat, galbenusuri, albusuri, zahar pudra. Ingrediente: pentru
aluat: 370 g faina 1 plic praf de copt 180 g zahar 125 ml ulei 125 ml
lapte 1 lingura cacao 3 oua 1 praf…
Read more »
Read more »
Alimente care reduc apetitul
13 November 2013
1.
Iaurtul grecesc menţine senzaţia de saţietate Ceea ce face iaurtul
grecesc ideal în curele de slăbire este conţinutul mare de proteine.
Obţinut din lapte de capră sau oaie, iaurtul grecesc are de două ori mai
multe proteine decât iaurturile de vacă. Proteinele rămân în stomac
pentru mai mult timp, spun specialiştii, ceea ce menţine…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu afumatura si cimbru
13 November 2013
Ciorba
de fasole cu afumatura si cimbru din: fasole boabe, afumatura, radacina
de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, ardei grasi, ceapa,
usturoi, foaie de dafin, cimbru, tarhon in otet, rosii decojite, faina,
piper negru, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe 200 g afumatura cate 1
radacina de patrunjel si de pastarnac 2 morcovi 2 ardei…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu legume si cascaval
13 November 2013
Placinta
delicioasa cu legume si cascaval din: faina, margarina, ou, drojdie,
zahar, praz, ciuperci, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, ulei,
smantana, branza, gris, oua. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g
margarina 1 ou 20 g drojdie 1 lingurita zahar pentru umplutura si
decor: 2 fire de praz 400 g ciuperci 4 rosii 100 g…
Read more »
Read more »
Dieta care combate cancerul
12 November 2013
Cele
mai multe dintre bolile de care suferim sunt rezultatul alegerilor
noastre în materie de alimentaţie şi stil de viaţă. Vindecarea este
posibilă, indiferent de afecţiune, dacă tratăm cauza şi nu efectul.
Teoria îi aparţine nutriţionistului american Robert Young, autorul mai
multor cărţi de medicină alternativă. Specialistul este de părere că
organismul se îmbolnăveşte şi…
Read more »
Read more »
Consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas
12 November 2013
Cel
putin in cazul femeilor, consumul frecvent de nuci si migdale este o
masura de prevenire a cancerului de pancreas, anunta un studiu recent.
Consumate de doua ori pe saptamana, fructele uscate – nucile, migdalele,
arahidele, fisticul si caju – ofera o protectie semnificativa contra
cancerului pancreatic, este concluzia unei cercetari citate de The
Telegraph.…
Read more »
Read more »
Metode simple si eficienta sa scapi de durerea de cap
12 November 2013
Te-a
luat brusc durerea de cap? Înainte să apelezi la medicamente încearcă
următoarele metode: 1. Lasă telefonul din mână Atunci când scrii mesaje
sau stai pe internet pe mobil îți obosești ochii, de aceea apar durerile
de cap. 2. Bea apă Deshidratarea cauzează dureri de cap, potrivit unui
studiu din 2012 publicat în Journal of…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta rece cu pere
12 November 2013
Tarta
rece cu pere din: tofu, pere, zahar de nuca de cocos, esenta de
vanilie, nucsoara, seminte de chia, nuca de cocos, nuci, curmale, fulgi
de cocos, sirop de artar, suc de lamaie. Ingrediente umplutura: 600 gr
de tofu 2 pere coapte , taiate cubulete 1/4 ceasca de zahar de nuca de
cocos 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu smantana si ardei verde
12 November 2013
Supă
de legume cu smantana si ardei verde din: morcovi baby, ceapa rosie,
paste, telina, ardei capia, varza alba, mazare, dovlecel, conopida, ulei
de floarea soarelui, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana, suc
de lamaie. Ingrediente: 150 g morcovi baby doua cepe rosii 150 g paste
mici o telina mica doi ardei capia 200 g…
Read more »
Read more »
Vita cu legume si salata de gogonele
12 November 2013
Vita
cu legume si salata de gogonele din: carne de vita, ceapa, telina,
ardei capia, ardei grasi, ardei iute, usturoi, vin alb, bicarbonat de
sodiu, ulei, sare, piper, paine, gogonele. Ingrediente: 600 g carne de
vita 500 g ceapa mica o telina mare cu frunze 4 ardei capia 4 ardei
grasi un ardei iute 4…
Read more »
Read more »
Pui in sos delicios de smantana
12 November 2013
Pui
in sos delicios de smantana din: pulpe de pui, smantana, faina, lapte,
sare, unt, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui 250 g smântână pentru
gătit 2 linguri făină 250 ml lapte sare 1 lingura unt 1 legatura
pătrunjel Mod de preparare: Se spală pulpele de pui, se taie în două
și se pun la fiert în apă cu puțină…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu sunca si branza topita
12 November 2013
Cartofi
la cuptor cu sunca si branza topita din: cartofi, sunca, smantana,
branza topita. Ingrediente: 8 cartofi mari 150 g sunca 100 ml smantana 4
tiunghiuri branza topita Mod de preparare: Cartofii se spală foarte
bine şi se pun la fiert în apă. Se fierb acoperiţi aproximativ 30 de
minute. Intre timp, smântână…
Read more »
Read more »
Placinta cu mure si pere
12 November 2013
Placinta
cu mure si pere din: aluat fraged, gem de mure, mure, pere, zahar
pudra. Ingrediente: 500 g de aluat fraged 4 linguri gem de mure 140 g
mure 4 pere coapte, curatate de coaja, de cotor si feliate zahar pudra,
pentru presarat Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C şi pune
o…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui in sos de bere neagra
12 November 2013
Aripioare
de pui in sos de bere neagra din: aripi de pui, bere neagra, ulei,
boia, patrunjel, sare. Ingrediente: o caserola aripi de pui 2 cutii bere
neagra 2 linguri ulei boia iute sau dulce patrunjel sare Mod de
preparare: Aripile se curăţă bine, eventual se pârlesc la flacăra
aragazului si se spală foarte…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi
12 November 2013
Crap
la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi dn: untdelemn, unt, vin alb
sec, cartofi, rosii, ardei gras, morcovi, ceapa alba, ceapa verde,
usturoi, piper, sare, boia, marar, patrunjel, crap. Ingrediente: 100 ml
untdelemn 50 g unt 500 ml vin alb sec 2 kg cartofi 1 kg roşii 5 ardei
graşi 5 morcovi potriviţi…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu mere coapte si rozmarin
12 November 2013
Pui
la cuptor cu mere coapte si rozmarin din: pui, mere, sare, boia dulce,
piper alb, zahar, usturoi verde, lamai, rozmarin, unt. Ingrediente: un
pui 500 g mere sare boia dulce piper alb 2 linguri zahăr 1 legatura
usturoi verde 2 lămâi 2-3 rozmarin 150 g unt Mod de preparare: Se
spală bine puiul în câteva ape, se opăreşe în…
Read more »
Read more »
Salata cu varza, telina si mere
12 November 2013
Salata
cu varza, telina si mere din: varza, telina apio, mere verzi, boabe de
strugure, maioneza light, otet din vin alb, miez de nuca. Ingrediente: 1
varza mica alba, tocata 4 tulpii de telina Apio, feliate 2 mere verzi,
curatate de coaja si taiate in cubulete 1 mana boabe de strugure, taiate
in jumatati 6…
Read more »
Read more »
Blinii cu sos si ton
12 November 2013
Blinii
cu sos si ton din: faina, lapte dulce, ou, drojdie, rosii, ardei capia,
ceapa, dovlecel, ton in ulei, spanac baby, usturoi, ulei de floarea
soarelui, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 250 ml lapte dulce un ou
5 g drojdie 500 g rosii 3 ardei capia doua cepe un dovlecel doua
conserve de ton…
Read more »
Read more »
Sfecla cu smantana si branza de vaci
12 November 2013
Sfecla
cu smantana si branza de vaci din: sfecla rosie, branza de vaci,
smantana, chimen, sare, ulei. Ingrediente: 4 sfecle medii 2 pachete de
branza de vaci 2-3 linguri smantana un pic chimen macinat sare putin
ulei Mod de preparare: Sfeclele se spală foarte bine si se pun la copt
înţepate cu furculiţa. Brânza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta de legume
12 November 2013
Placinta
de legume din: vinete, rosii, sos de rosii, branza telemea, mozzarella,
oregano. Ingrediente: 2 vinete, feliate 6-9 rosii, feliate 1 cutie
sos de rosii 200-300gr branza telemea, maruntita 200-300 gr mozzarella ,
maruntita 1 lingurita oregano Mod de preparare: Aduceti o oala mare
de apa cu sare la fiert , se…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu legume si sos
12 November 2013
Tagliatelle
cu legume si sos din: paste tagliatelle, ardei capia, ciuperci, praz,
ardei grasi, dovlecel, ardei iute, rosii, pasta de tomate, sos de soia,
ghimbir, sare, piper, rozmarin, menta, masline. Ingrediente: 400 g paste
tagliatelle doi ardei capia 400 g ciuperci un fir de praz doi ardei
grasi un dovlecel un ardei iute 600 g…
Read more »
Read more »
Muschiulet de vita in sos
12 November 2013
Muschiulet
de vita in sos din: muschi file de vita, unt, ulei de masline, zahar
tos, salvie, sare, piper, smantana, ceapa rosie, vin rosu sec, cartofi,
pesmet, ulei, fasole verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi file de
vită 200 g unt 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zahăr tos 2-3 frunze
salvie sare piper roşu şi negru măcinat şi…
Read more »
Read more »
Linte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi
12 November 2013
Linte
cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi din: ulei de masline, frunze de
rozmarin, usturoi, linte, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei
de masline 1 lingura frunze de rozmarin, tocate fin 2 catei de usturoi,
zdrobiti 2 conserve a cate 400 g de linte, scursa zeama de la 1/2 lamaie
…
Read more »
Read more »
Mamaliga in straturi cu carnati si costita
12 November 2013
Mamaliga
in straturi cu carnati si costita din: carnati, costita afumata, branza
de oaie, malai grisat, unt, untdelemn, sare. Ingrediente: cate 200 g
carnati, costita afumata, branza sarata de oaie si malai grisat 1
lingura unt 2 linguri untdelemn sare Mod de preparare: Tai cârnatui şi
costiţa în felii subţiri şi le prăjeşti în…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu mălai şi afine
12 November 2013
Fursecuri
cu mălai şi afine din: malai, faina, unt, zahar tos, oua, praf de copt,
branza de vaci, frisca, zahar vanilinat, zahar pudra, sare, lamaie,
afine, esenta de lamaie. Ingrediente: 300 g malai 300 g faina 300 g unt
200 g zahar tos 4 oua un pliculet praf de copt 300 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos bechamel si ciuperci
12 November 2013
Piept
de pui cu sos bechamel si ciuperci din: piept de pui, boia dulce,
ciuperci, cimbru verde, ceapa verde, patrunjel, sare, ulei, piper, unt,
lapte, faina. Ingrediente: 800 g piept de pui boia dulce 600 g ciuperci
cimbru verde 1-2 legaturi ceapă verde 1 legatura pătrunjel sare 50 ml
ulei piper boabe şi măcinat Pentru sosul bechamel 75 g unt 250 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa minestrone cu penne
12 November 2013
Supa
minestrone cu penne din: supa de vita, apa, ulei de masline, usturoi,
boabe de porumb, mazare, morcovi, cartofi, carne de vaca, spanac,
busuioc, branza, sare, piper, penne. Ingrediente : 10 cani supa de
vita 8 cani de apa 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi , tocat
3/4 cana boabe de…
Read more »
Read more »
Spanac cu crema de branza si nucsoara
12 November 2013
Spanac
cu crema de branza si nucsoara din: crema de branza, spanac, nucsoara.
Ingrediente: 200 g crema de branza light cu usturoi si ierburi 1 kg
spanac congelat, dezghetat si bine scurs 1 varf de nucsoara Mod de
preparare: Topeşte brânza la foc mic, îrrtr-o cratiţă medie. Adaugă
apoi spanacul şi amestecă…
Read more »
Read more »
Tacos cu carne de porc si salsa
12 November 2013
Tacos
cu carne de porc si salsa din: carne tocata de porc, ceapa, chimion,
zahar brun, otet de mere, passata, ananas, coriandru, foi taco, salsa,
smantana, sos tabasco. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc, fara
grasime 1 ceapa mica, tocata cate 2 lingurite de chimion macinat si
paprika afumata 2 linguri de zahar brun…
Read more »
Read more »
Tocana cu piept de pui
12 November 2013
Tocana
cu piept de pui din: piept de pui, unt, dovlecei, rosii cherry, ceapa
alba, ceapa verde, usturoi verde, usturoi, ardei, ulei de porumb, sare
grunjoasa, piper alb, piper negru, boia dulce, rozmarin. Ingrediente:
1 kg piept de pui 50 g unt 4-5 dovlecei cu coajă verde 400 g roșii
cherry 2 cepe albe sau 2 legături de ceapă verde…
Read more »
Read more »
Curcan cu sos de mac
12 November 2013
Curcan
cu sos de mac din: piept de curcan, lapte, usturoi, ulei de masline,
ardei iute, salata verde, morcov, ceapa, faina, mustar, seminte de mac,
seminte de in, sare, piper, lamaie, portocale. Ingrediente: 600 g piept
de curcan 300 ml lapte un catel de usturoi 150 ml ulei de masline un
ardei iute o salata…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de vita si legume
12 November 2013
Tocanita
cu carne de vita si legume din: ulei, carne tocata de vita, ceapa,
usturoi, ghimbir, cartof, morcovi, piure de rosii, supa de legume, orez
basmati, coriandru. Ingrediente: 1 lingura de ulei 500 g carne tocata de
vita, fara grasime 1 ceapa mare, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati 1
lingura de ghimbir tocat…
Read more »
Read more »
Aripioare picante cu garnitura
12 November 2013
Aripioare
picante cu garnitura din: aripioare de pui, suc de rosii, ulei, boia
iute, boia dulce, sare, chili, miere, cimbru, salata verde, zeama de
lamaie, ulei, piper, busuioc, ardei capia. Ingrediente: 12 aripioare de
pui 100 ml suc de roşii ulei pentru prăjit boia iute boia dulce 1
lingurite chili sare 2 lingurite miere 1…
Read more »
Read more »
Supa cu chiftele din carne de curcan
12 November 2013
Supa
cu chiftele din carne de curcan din: coriandru, usturoi, carne tocata
de curcan, sos de peste, pasta rosie de curry, supa de pui, zeama de
limes, legume, taitei cu ou. Ingrediente: 1/2 pachetele mic de
coriandru, firele tocate, iar frunzele puse deoparte 1 catel de usturoi
250 g carne tocata de curcan 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri cu fasole neagra si migdale
12 November 2013
Burgeri
cu fasole neagra si migdale din: fasole neagra, ceapa, usturoi,
migdale, porumb, coriandru, ardei, ou, branza, chifle, verdeturi mixte,
avocado, sare, felii de limeta. Ingrediente: 1 cutie de fasole neagra 2
linguri ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1/4 ceasca migdale
tocate ½ cana porumb 1/3 cana coriandru tocat 4 linguri ardei…
Read more »
Read more »
Paste cu carne tocata de miel si rozmarin
12 November 2013
Paste
cu carne tocata de miel si rozmarin din: ulei de masline, carne tocata
de miel, bulbi de fenicul, usturoi, rozmarin, rosii decojite, masline,
spaghete, parmezan, salata verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
500 g carne tocata de miel, fara grasime 2 bulbi de fenicul, tocati
dupa indepartarea cotorului 3 catei de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu carne de vita si porc
12 November 2013
Praz
umplut cu carne de vita si porc din: praz, carne de vita si porc, vin
alb sec, supa de vita, pasta de rosii, pasta picanta de ardei, unt, oua,
sare, piper. Ingrediente: 5 fire de praz mai groase cate 250 g carne de
vita si de porc 150 ml vin alb sec 500 ml…
Read more »
Read more »
Vita cu ciuperci si ceapa verde in aluat
12 November 2013
Vita
cu ciuperci si ceapa verde in aluat din: muschi de vita, ciuperci,
ceapa verde, usturoi, patrunjel, aluat. Ingrediente: 800 g muşchi de
vita 400 g ciuperci 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi 1 legatura
pătrunjel 500 g aluat franţuzesc Mod de preparare: Se
condimentează muşchiul de vită cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei
şi…
Read more »
Read more »
Sandwich cu branza si ciuperci
12 November 2013
Sandwich
cu branza si ciuperci din: ulei de masline, ardei, ciuperca champignon,
usturoi, frunze de cimbru, paine, branza camemebrt. Inrgediente: 1
lingura ulei de masline 1/2 ardei rosu, feliat 1 ciuperca cahmpignon
mare, taiata in felii groase 1 catel de usturoi, tocat fin 1 lingurita
frunze de cimbru 1-2 fleii de paine 75 g branza…
Read more »
Read more »
Crevete cu orez brun
12 November 2013
Crevete
cu orez brun din: crevete decorticate, orez brun, ardei gras, usturoi,
ceapa alba, ghimbir, ulei de masline, broccoli, rosii galbene, sos de
soia, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 300 g crevete
decorticate 130 g orez brun un ardei gras 3 catei de usturoi o ceapa
alba o lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu ardei copţi
11 November 2013
Tocăniţă
de pui cu ardei copţi din: aripioare de pui, ceapa, rosii, ulei, ardei
grasi, ardei iute, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 8-10
aripioare de pui 500 g ceapa 1 kg rosii 50 ml ulei 10 ardei grasi 1
ardei iute sare piper 3-4 fire de patrunjel verde Mod de preparare:
Coci ardeii, îi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu zmeura si fistic
11 November 2013
Prajitura
cu zmeura si fistic din: faina, praf de copt, zahar pudra, sare, unt,
oua, fulgi de ciocolata, zmeura, fistic, coaja de portocale, suc de
portocale. Ingrediente: 225 g de faina 1,5 lingurita de praf de copt
225 g de zahar pudra un varf de cutit de sare 225 g de unt nesarat 4…
Read more »
Read more »
Orez cu naut
11 November 2013
Orez
cu naut din: naut, orez, ulei, ceapa, supa de legume, sare, ceapa
rosie. Ingrediente: 250 g naut 150 g orez cu bob rotund o lingura ulei o
ceapa alba 175 ml supa de legume din concentrat sare pentru servit:
ceapa rosie Mod de preparare: Năutul se pune la înmuiat în apă rece
de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de legume cu menta
11 November 2013
Tocăniţă
de legume cu menta din: ardei gras, ardei capia, morcovi, telina, ceapa
verde, vanata, ceapa rosie, dovlecel, mazare, ciuperci, rosii cherry,
marar, ulei, sare, piper, castraveti verzi, menta. Ingrediente: doi
ardei grasi doia ardei capia doi morcovi o telina mare o legatura de
ceapa verde o ceapa rosie o vanata un dovlecel 300 g…
Read more »
Read more »
Aspic de legume
11 November 2013
Aspic
de legume din: morcovi, mazare, fasole pastai, ton, concentrat de
legume, gelatina. Ingrediente: 2 morcovi o conserva mica de mazare o
conserva fasole pastai o cutie ton in suc propriu un cub concentrat
legume un plic gelatina Mod de preparare: Morcovii se taie rondele
si se pun la fiert. Mazărea si fasolea…
Read more »
Read more »
Clătite cu cremă si smochine
11 November 2013
Clătite
cu cremă si smochine din: oua, faina, lapte, branza de vaci, zahar
pudra, zahar vanilinat, esenta de lamaie, lamaie, smochine, frisca,
ciocolata neagra, sare, ulei, nuci caramelizate. Ingrediente: doua oua
200 g faina 400 ml lapte 300 g branza de vaci 75 g zahar pudra doua
pliculete cu zahar vanilinat o lingura cu esenta…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne tocată
11 November 2013
Plăcintă
cu carne tocată din: carne de vita, carne de porc, aluat de foitaj,
parmezan, oua, rosii, ceapa, usturoi, masline verzi, rozmarin, ulei,
sare, piper, muraturi, morcovi. Ingrediente: 500 g carne de vita 400 g
carne de porc doua foi de aluat de foitaj 100 g parmezan 4 oua doua
rosii doua cepe 5 catei…
Read more »
Read more »
Paste cu carne tocata si suc de rosii
11 November 2013
Paste
cu carne tocata si suc de rosii din: paste fusilli, carne tocata, ulei,
suc de rosii, cascaval, sare. Ingrediente: o punga paste fusilli 250 g
carne tocata o lingura ulei 250 ml suc de rosii o lingura cascaval sare
Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se pune carnea la calit si se…
Read more »
Read more »
Tarta cu salata
11 November 2013
Tarta
cu salata din: aluat foitaj, ceapa, salata, piept de porc neafumat,
telemea, oua, lapte, mustar, piper, unt. Ingrediente: un pachet aluat
foitaj o ceapa medie o salata 200 g piept de porc neafumat 200 g telemea
4 oua 400 ml lapte o lingurita mustar fin piper 20 g unt Mod de
preparare: Aluatul…
Read more »
Read more »
Mancare de midii
11 November 2013
Mancare
de midii din: midii, ardei capia, praz, ceapa alba, rosii, cartofi,
lamai, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper,
smantana, sos de lamaie. Ingrediente: 500 g midii doia ardei capia un
fir de praz doua cepe albe 3 rosii 3 cartofi doua lamai un ardei iute o
legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu sos alb
11 November 2013
Ciuperci
umplute cu sos alb din: ciuperci, orez, ceapa, usturoi, ardei gras,
dovlecei, sos de soia, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
cimbru, varza alba, varza rosie, gulie. Ingrediente: 500 g ciuperci 50 g
orez o ceapa 4 catei de usturoi un ardei gras doi dovlecei doua linguri
cu sos de soia 300 ml…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu portocale
11 November 2013
Tarta
delicioasa cu portocale din: aluat foitaj, crema de ciocolata,
smantana, galbenusuri, portocale, ciocolata. Ingrediente: un pachet
aluat foitaj 3 linguri crema de ciocolata un pahar mare smantana 3
galbenusuri 2 portocale 50 g ciocolata rasa sau 2 linguri fulgi de
ciocolata Mod de preparare: Intr-o tavă de tartă se aşază aluatul de
foitaj…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu legume proaspete
11 November 2013
Salata
de pui cu legume proaspete din: piept de pui, limeta, sos
worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu,
coriandru, ulei de masline, salata, spanac, varza rosie, morcovi, boabe
de porumb, ardei rosu, ceapa rosie. Ingrediente pentru sos: 2 bucati
piept de pui, dezosat 1 limeta ½ lingurita sos Worcestershire 1…
Read more »
Read more »
Melcişori cu magiun
11 November 2013
Melcişori
cu magiun din: faina, lapte dulce, drojdie, sare, zahar tos, oua, unt,
zahar vanilinat, portocala, magiun, miez de nuca, ulei de floarea
soarelui, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 160 ml lapte dulce 20 g
drojdie o lingurita cu sare 120 g zahar tos 3 oua 100 g unt doua
pliculete zahar vanilinat o…
Read more »
Read more »
Iepure cu legume picante
11 November 2013
Iepure
cu legume picante din: carne de iepure, cartofi, usturoi verde, ardei
iute, ceapa verde, ardei capia, patrunjel, ardei grasi, vin alb,
cuisoare, scortisoara, sare, piper, ulei de masline, iaurt. Ingrediente:
4 bucati carne de iepure 800 g cartofi o legatura usturoi verde un
ardei iute o legatura de ceapa verde 3 ardei capia patrunjel…
Read more »
Read more »
Sardine cu legume şi sos
11 November 2013
Sardine
cu legume şi sos din: sardine, fasole verde, vinete, usturoi, rosie
uscata, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, oregano, paine
cu malai, salata de sfecla rosie. Ingrediente: 4 sardine 500 g fasole
verde doua vinete o capatana de usturoi o rosie uscata in ulei 400 ml
smantana 200ml ulei de floarea soarelui sare…
Read more »
Read more »
Dovlecei şi conopidă la cuptor
11 November 2013
Dovlecei
şi conopidă la cuptor din: dovlecei, conopida, branza telemea, faina,
rosii, ardei capia, ceapa, praz, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
cimbru, morcovi, gulii. Ingrediente: doua dovlecei un kilogram conopida
400 g branza telemea doua lingura cu faina 600 g rosii un ardei capia o
ceapa un fir de praz ulei de floarea soarelui…
Read more »
Read more »
Budinca de tapioca cu miere
11 November 2013
Budinca
de tapioca cu miere din: tapioca, apa, lapte dulce, zahar tos, zahar
vanilinat, limeta, fistic, miere, crengute de menta, sare, frisca,
fructe de sezon. Ingrediente: 250 g tapioca 500 ml apa 400 ml lapte
dulce 150 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat o limeta 100 g
fistic 50 ml miere doua crengute de…
Read more »
Read more »
Ce alimente iti pot da alergii
11 November 2013
Alergiile
alimentare nu se manifestă la primul contact cu alimentul, iar
simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifesta la numerose
alimente, dar în funcțile de specificul alimentar al unei țări pot
domina unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la
ouă, soia, alune, arahide sau lapte. „Terenul alergic” și problemele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de vita cu legume si pesmet
11 November 2013
Mancare
de vita cu legume si pesmet din: ceapa, morcov, usturoi, carne de vita,
sos de rosii, fasole boabe, piept de pui, cimbru, sare, piper, pemest,
ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 morcov, ras 1 catel de
usturoi , tocat 500gr carne de vita, bucatele 1 cutie sos de rosii 1
cutie…
Read more »
Read more »
Puişori cu sos şi ardei
11 November 2013
Puişori
cu sos şi ardei din: puisori, ceapa, mustar, smantana, vin alb sec,
ulei de masline, boia dulce, lamai, ardei murati, cuisoare, cimbru,
sare, piper, telina, broccoli, morcovi. Ingrediente: 4 puisori doua cepe
doua linguri cu mustar 300 ml smantana 100 ml vin alb sec 100 ml ulei
de masline o lingura cu boia dulce…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare de peste cu verdeata
11 November 2013
Ciorba
de perisoare de peste cu verdeata din: miez de paine alba, ceapa rasa,
oua, faina, piper macinat, sare, marar, peste alb, arde gras, rosii
coapte, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare.
Ingrediente: perisoare: 200 g miez de paine alba o ceapa rasa 4 oua mari
100 g faina piper macinat (dupa gust) o…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu cuscus
11 November 2013
Scrumbie
cu cuscus din: scrumbii, cuscus, ceapa, masline feliate, usturoi, ardei
capia, ardei iute, curry, boia dulce, lamaie, ulei, oregao verde, sare,
piper, sos de ardei dulce, sfecla rosie. Ingrediente: 4 scrumbii 150 g
cuscus o ceapa 100 g masline feliate o capatana de usturoi doia ardei
capia un ardei iute 5 g curry o…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de vinete cu spanac
11 November 2013
Bărcuţe
de vinete cu spanac din: vinete, spanac, ceapa, usturoi, parmezan,
rosii uscate, linte, broccoli, suc de rosii, pasta de tomate, busuioc
verde, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete 600 g spanac
congelat doua cepe 3 catei de usturoi 200 g parmezan 4 rosii uscate in
ulei 100 g linte 200 g broccoli…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe si scortisoara
11 November 2013
Briose
cu fructe si scortisoara din: oua, zahar tos, stafide, fructe confiate,
migdale, ceapa de menta, ulei, lapte dulce, faina, sare, praf de copt,
zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 3 oua 200 g zahar tos 30 g
stafide 100 g fructe confiate 50 g migdale doua plicuri de ceai de menta
100 ml ulei 250 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de cucan, nuca si ardei iute
11 November 2013
Salata
cu piept de cucan, nuca si ardei iute din: piept de curcan, salata
verde, nuca, cirese, ardei iute, cascaval, rosii cherry, castraveti
verzi, ardei capia, cartofi, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare,
piper, cimbru, iaurt. Ingrediente: 500 g piept de curcan o salata verde
100 g nuca 250 g cirese un ardei iute…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca
11 November 2013
Dovlecei
la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca din: dovlecei, parmezan,
masline, rosii, ceapa, usturoi, miez de nuca, boia dulce, migdale, sare,
piper, ulei de masline, busuioc, smantana, salata de ardei copti.
Ingrediente: 500 g dovlecei 100 g parmezan 200 g masline feliate 500 g
rosii o ceapa 2 catei de usturoi 50…
Read more »
Read more »