Retete de toamna:
Mujdeiul si siropul de soc
13 November 2013
Odata
cu venirea sezonului rece, suntem tot mai expusi riscului de a face
gripa sau alte afectiuni ale tractului respirator. Ne putem intari insa
sistemul imunitar si putem tine la distanta numeroase boli cu ajutorul
unor remedii naturale. Usturoiul Usturoiul are proprietati
antibacteriene si antifungice, el avand capacitatea de a tine la
distanta numeroase afectiuni.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de porc cu varza chinezeasca murata
13 November 2013
Supa
de porc cu varza chinezeasca murata din: carne de porc, usturoi,
ghimbir, fulgi ardei rosu, varza chinezeasca murata, zeama de varza
chinezeasca murata, apa, tofu, ceapa verde. Ingrediente: ½ kg carne de
porc , taiata bucati 1 lingurita usturoi , tocat ½ lingurita ghimbir,
tocat 1 lingura fulgi de ardei rosu 2 cesti…
Read more »
Read more »
Macrou cu sfela rosie si busuioc
13 November 2013
Macrou
cu sfela rosie si busuioc din: macrou, sfecla rosie, ceapa, lamai,
boabe d epiper, boabe de mustar,dafin, apa, otet, smantana, usturoi,
busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bcuati de macrou
800 g sfecla rosie 4 cepe 3 lamai boabe de piper dafin o lingura cu
boabe de mustar 600 ml apa 150…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu stafide
13 November 2013
Prajitura
delicioasa cu stafide din: faina, praf de copt, zahar, ulei, lapte,
cacao, oua, sare, urda, zahar, stafide aurii, esenta de rom, zahar
vanilinat, galbenusuri, albusuri, zahar pudra. Ingrediente: pentru
aluat: 370 g faina 1 plic praf de copt 180 g zahar 125 ml ulei 125 ml
lapte 1 lingura cacao 3 oua 1 praf…
Read more »
Read more »
Alimente care reduc apetitul
13 November 2013
1.
Iaurtul grecesc menţine senzaţia de saţietate Ceea ce face iaurtul
grecesc ideal în curele de slăbire este conţinutul mare de proteine.
Obţinut din lapte de capră sau oaie, iaurtul grecesc are de două ori mai
multe proteine decât iaurturile de vacă. Proteinele rămân în stomac
pentru mai mult timp, spun specialiştii, ceea ce menţine…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu afumatura si cimbru
13 November 2013
Ciorba
de fasole cu afumatura si cimbru din: fasole boabe, afumatura, radacina
de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, ardei grasi, ceapa,
usturoi, foaie de dafin, cimbru, tarhon in otet, rosii decojite, faina,
piper negru, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe 200 g afumatura cate 1
radacina de patrunjel si de pastarnac 2 morcovi 2 ardei…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu legume si cascaval
13 November 2013
Placinta
delicioasa cu legume si cascaval din: faina, margarina, ou, drojdie,
zahar, praz, ciuperci, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, ulei,
smantana, branza, gris, oua. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g
margarina 1 ou 20 g drojdie 1 lingurita zahar pentru umplutura si
decor: 2 fire de praz 400 g ciuperci 4 rosii 100 g…
Read more »
Read more »
Dieta care combate cancerul
12 November 2013
Cele
mai multe dintre bolile de care suferim sunt rezultatul alegerilor
noastre în materie de alimentaţie şi stil de viaţă. Vindecarea este
posibilă, indiferent de afecţiune, dacă tratăm cauza şi nu efectul.
Teoria îi aparţine nutriţionistului american Robert Young, autorul mai
multor cărţi de medicină alternativă. Specialistul este de părere că
organismul se îmbolnăveşte şi…
Read more »
Read more »
Consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas
12 November 2013
Cel
putin in cazul femeilor, consumul frecvent de nuci si migdale este o
masura de prevenire a cancerului de pancreas, anunta un studiu recent.
Consumate de doua ori pe saptamana, fructele uscate – nucile, migdalele,
arahidele, fisticul si caju – ofera o protectie semnificativa contra
cancerului pancreatic, este concluzia unei cercetari citate de The
Telegraph.…
Read more »
Read more »
Metode simple si eficienta sa scapi de durerea de cap
12 November 2013
Te-a
luat brusc durerea de cap? Înainte să apelezi la medicamente încearcă
următoarele metode: 1. Lasă telefonul din mână Atunci când scrii mesaje
sau stai pe internet pe mobil îți obosești ochii, de aceea apar durerile
de cap. 2. Bea apă Deshidratarea cauzează dureri de cap, potrivit unui
studiu din 2012 publicat în Journal of…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta rece cu pere
12 November 2013
Tarta
rece cu pere din: tofu, pere, zahar de nuca de cocos, esenta de
vanilie, nucsoara, seminte de chia, nuca de cocos, nuci, curmale, fulgi
de cocos, sirop de artar, suc de lamaie. Ingrediente umplutura: 600 gr
de tofu 2 pere coapte , taiate cubulete 1/4 ceasca de zahar de nuca de
cocos 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu smantana si ardei verde
12 November 2013
Supă
de legume cu smantana si ardei verde din: morcovi baby, ceapa rosie,
paste, telina, ardei capia, varza alba, mazare, dovlecel, conopida, ulei
de floarea soarelui, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana, suc
de lamaie. Ingrediente: 150 g morcovi baby doua cepe rosii 150 g paste
mici o telina mica doi ardei capia 200 g…
Read more »
Read more »
Vita cu legume si salata de gogonele
12 November 2013
Vita
cu legume si salata de gogonele din: carne de vita, ceapa, telina,
ardei capia, ardei grasi, ardei iute, usturoi, vin alb, bicarbonat de
sodiu, ulei, sare, piper, paine, gogonele. Ingrediente: 600 g carne de
vita 500 g ceapa mica o telina mare cu frunze 4 ardei capia 4 ardei
grasi un ardei iute 4…
Read more »
Read more »
Pui in sos delicios de smantana
12 November 2013
Pui
in sos delicios de smantana din: pulpe de pui, smantana, faina, lapte,
sare, unt, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui 250 g smântână pentru
gătit 2 linguri făină 250 ml lapte sare 1 lingura unt 1 legatura
pătrunjel Mod de preparare: Se spală pulpele de pui, se taie în două
și se pun la fiert în apă cu puțină…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu sunca si branza topita
12 November 2013
Cartofi
la cuptor cu sunca si branza topita din: cartofi, sunca, smantana,
branza topita. Ingrediente: 8 cartofi mari 150 g sunca 100 ml smantana 4
tiunghiuri branza topita Mod de preparare: Cartofii se spală foarte
bine şi se pun la fiert în apă. Se fierb acoperiţi aproximativ 30 de
minute. Intre timp, smântână…
Read more »
Read more »
Placinta cu mure si pere
12 November 2013
Placinta
cu mure si pere din: aluat fraged, gem de mure, mure, pere, zahar
pudra. Ingrediente: 500 g de aluat fraged 4 linguri gem de mure 140 g
mure 4 pere coapte, curatate de coaja, de cotor si feliate zahar pudra,
pentru presarat Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C şi pune
o…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui in sos de bere neagra
12 November 2013
Aripioare
de pui in sos de bere neagra din: aripi de pui, bere neagra, ulei,
boia, patrunjel, sare. Ingrediente: o caserola aripi de pui 2 cutii bere
neagra 2 linguri ulei boia iute sau dulce patrunjel sare Mod de
preparare: Aripile se curăţă bine, eventual se pârlesc la flacăra
aragazului si se spală foarte…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi
12 November 2013
Crap
la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi dn: untdelemn, unt, vin alb
sec, cartofi, rosii, ardei gras, morcovi, ceapa alba, ceapa verde,
usturoi, piper, sare, boia, marar, patrunjel, crap. Ingrediente: 100 ml
untdelemn 50 g unt 500 ml vin alb sec 2 kg cartofi 1 kg roşii 5 ardei
graşi 5 morcovi potriviţi…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu mere coapte si rozmarin
12 November 2013
Pui
la cuptor cu mere coapte si rozmarin din: pui, mere, sare, boia dulce,
piper alb, zahar, usturoi verde, lamai, rozmarin, unt. Ingrediente: un
pui 500 g mere sare boia dulce piper alb 2 linguri zahăr 1 legatura
usturoi verde 2 lămâi 2-3 rozmarin 150 g unt Mod de preparare: Se
spală bine puiul în câteva ape, se opăreşe în…
Read more »
Read more »
Salata cu varza, telina si mere
12 November 2013
Salata
cu varza, telina si mere din: varza, telina apio, mere verzi, boabe de
strugure, maioneza light, otet din vin alb, miez de nuca. Ingrediente: 1
varza mica alba, tocata 4 tulpii de telina Apio, feliate 2 mere verzi,
curatate de coaja si taiate in cubulete 1 mana boabe de strugure, taiate
in jumatati 6…
Read more »
Read more »
Blinii cu sos si ton
12 November 2013
Blinii
cu sos si ton din: faina, lapte dulce, ou, drojdie, rosii, ardei capia,
ceapa, dovlecel, ton in ulei, spanac baby, usturoi, ulei de floarea
soarelui, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 250 ml lapte dulce un ou
5 g drojdie 500 g rosii 3 ardei capia doua cepe un dovlecel doua
conserve de ton…
Read more »
Read more »
Sfecla cu smantana si branza de vaci
12 November 2013
Sfecla
cu smantana si branza de vaci din: sfecla rosie, branza de vaci,
smantana, chimen, sare, ulei. Ingrediente: 4 sfecle medii 2 pachete de
branza de vaci 2-3 linguri smantana un pic chimen macinat sare putin
ulei Mod de preparare: Sfeclele se spală foarte bine si se pun la copt
înţepate cu furculiţa. Brânza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta de legume
12 November 2013
Placinta
de legume din: vinete, rosii, sos de rosii, branza telemea, mozzarella,
oregano. Ingrediente: 2 vinete, feliate 6-9 rosii, feliate 1 cutie
sos de rosii 200-300gr branza telemea, maruntita 200-300 gr mozzarella ,
maruntita 1 lingurita oregano Mod de preparare: Aduceti o oala mare
de apa cu sare la fiert , se…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu legume si sos
12 November 2013
Tagliatelle
cu legume si sos din: paste tagliatelle, ardei capia, ciuperci, praz,
ardei grasi, dovlecel, ardei iute, rosii, pasta de tomate, sos de soia,
ghimbir, sare, piper, rozmarin, menta, masline. Ingrediente: 400 g paste
tagliatelle doi ardei capia 400 g ciuperci un fir de praz doi ardei
grasi un dovlecel un ardei iute 600 g…
Read more »
Read more »
Muschiulet de vita in sos
12 November 2013
Muschiulet
de vita in sos din: muschi file de vita, unt, ulei de masline, zahar
tos, salvie, sare, piper, smantana, ceapa rosie, vin rosu sec, cartofi,
pesmet, ulei, fasole verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi file de
vită 200 g unt 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zahăr tos 2-3 frunze
salvie sare piper roşu şi negru măcinat şi…
Read more »
Read more »
Linte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi
12 November 2013
Linte
cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi din: ulei de masline, frunze de
rozmarin, usturoi, linte, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei
de masline 1 lingura frunze de rozmarin, tocate fin 2 catei de usturoi,
zdrobiti 2 conserve a cate 400 g de linte, scursa zeama de la 1/2 lamaie
…
Read more »
Read more »
Mamaliga in straturi cu carnati si costita
12 November 2013
Mamaliga
in straturi cu carnati si costita din: carnati, costita afumata, branza
de oaie, malai grisat, unt, untdelemn, sare. Ingrediente: cate 200 g
carnati, costita afumata, branza sarata de oaie si malai grisat 1
lingura unt 2 linguri untdelemn sare Mod de preparare: Tai cârnatui şi
costiţa în felii subţiri şi le prăjeşti în…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu mălai şi afine
12 November 2013
Fursecuri
cu mălai şi afine din: malai, faina, unt, zahar tos, oua, praf de copt,
branza de vaci, frisca, zahar vanilinat, zahar pudra, sare, lamaie,
afine, esenta de lamaie. Ingrediente: 300 g malai 300 g faina 300 g unt
200 g zahar tos 4 oua un pliculet praf de copt 300 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos bechamel si ciuperci
12 November 2013
Piept
de pui cu sos bechamel si ciuperci din: piept de pui, boia dulce,
ciuperci, cimbru verde, ceapa verde, patrunjel, sare, ulei, piper, unt,
lapte, faina. Ingrediente: 800 g piept de pui boia dulce 600 g ciuperci
cimbru verde 1-2 legaturi ceapă verde 1 legatura pătrunjel sare 50 ml
ulei piper boabe şi măcinat Pentru sosul bechamel 75 g unt 250 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa minestrone cu penne
12 November 2013
Supa
minestrone cu penne din: supa de vita, apa, ulei de masline, usturoi,
boabe de porumb, mazare, morcovi, cartofi, carne de vaca, spanac,
busuioc, branza, sare, piper, penne. Ingrediente : 10 cani supa de
vita 8 cani de apa 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi , tocat
3/4 cana boabe de…
Read more »
Read more »
Spanac cu crema de branza si nucsoara
12 November 2013
Spanac
cu crema de branza si nucsoara din: crema de branza, spanac, nucsoara.
Ingrediente: 200 g crema de branza light cu usturoi si ierburi 1 kg
spanac congelat, dezghetat si bine scurs 1 varf de nucsoara Mod de
preparare: Topeşte brânza la foc mic, îrrtr-o cratiţă medie. Adaugă
apoi spanacul şi amestecă…
Read more »
Read more »
Tacos cu carne de porc si salsa
12 November 2013
Tacos
cu carne de porc si salsa din: carne tocata de porc, ceapa, chimion,
zahar brun, otet de mere, passata, ananas, coriandru, foi taco, salsa,
smantana, sos tabasco. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc, fara
grasime 1 ceapa mica, tocata cate 2 lingurite de chimion macinat si
paprika afumata 2 linguri de zahar brun…
Read more »
Read more »
Tocana cu piept de pui
12 November 2013
Tocana
cu piept de pui din: piept de pui, unt, dovlecei, rosii cherry, ceapa
alba, ceapa verde, usturoi verde, usturoi, ardei, ulei de porumb, sare
grunjoasa, piper alb, piper negru, boia dulce, rozmarin. Ingrediente:
1 kg piept de pui 50 g unt 4-5 dovlecei cu coajă verde 400 g roșii
cherry 2 cepe albe sau 2 legături de ceapă verde…
Read more »
Read more »
Curcan cu sos de mac
12 November 2013
Curcan
cu sos de mac din: piept de curcan, lapte, usturoi, ulei de masline,
ardei iute, salata verde, morcov, ceapa, faina, mustar, seminte de mac,
seminte de in, sare, piper, lamaie, portocale. Ingrediente: 600 g piept
de curcan 300 ml lapte un catel de usturoi 150 ml ulei de masline un
ardei iute o salata…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de vita si legume
12 November 2013
Tocanita
cu carne de vita si legume din: ulei, carne tocata de vita, ceapa,
usturoi, ghimbir, cartof, morcovi, piure de rosii, supa de legume, orez
basmati, coriandru. Ingrediente: 1 lingura de ulei 500 g carne tocata de
vita, fara grasime 1 ceapa mare, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati 1
lingura de ghimbir tocat…
Read more »
Read more »
Aripioare picante cu garnitura
12 November 2013
Aripioare
picante cu garnitura din: aripioare de pui, suc de rosii, ulei, boia
iute, boia dulce, sare, chili, miere, cimbru, salata verde, zeama de
lamaie, ulei, piper, busuioc, ardei capia. Ingrediente: 12 aripioare de
pui 100 ml suc de roşii ulei pentru prăjit boia iute boia dulce 1
lingurite chili sare 2 lingurite miere 1…
Read more »
Read more »
Supa cu chiftele din carne de curcan
12 November 2013
Supa
cu chiftele din carne de curcan din: coriandru, usturoi, carne tocata
de curcan, sos de peste, pasta rosie de curry, supa de pui, zeama de
limes, legume, taitei cu ou. Ingrediente: 1/2 pachetele mic de
coriandru, firele tocate, iar frunzele puse deoparte 1 catel de usturoi
250 g carne tocata de curcan 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri cu fasole neagra si migdale
12 November 2013
Burgeri
cu fasole neagra si migdale din: fasole neagra, ceapa, usturoi,
migdale, porumb, coriandru, ardei, ou, branza, chifle, verdeturi mixte,
avocado, sare, felii de limeta. Ingrediente: 1 cutie de fasole neagra 2
linguri ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1/4 ceasca migdale
tocate ½ cana porumb 1/3 cana coriandru tocat 4 linguri ardei…
Read more »
Read more »
Paste cu carne tocata de miel si rozmarin
12 November 2013
Paste
cu carne tocata de miel si rozmarin din: ulei de masline, carne tocata
de miel, bulbi de fenicul, usturoi, rozmarin, rosii decojite, masline,
spaghete, parmezan, salata verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
500 g carne tocata de miel, fara grasime 2 bulbi de fenicul, tocati
dupa indepartarea cotorului 3 catei de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu carne de vita si porc
12 November 2013
Praz
umplut cu carne de vita si porc din: praz, carne de vita si porc, vin
alb sec, supa de vita, pasta de rosii, pasta picanta de ardei, unt, oua,
sare, piper. Ingrediente: 5 fire de praz mai groase cate 250 g carne de
vita si de porc 150 ml vin alb sec 500 ml…
Read more »
Read more »
Vita cu ciuperci si ceapa verde in aluat
12 November 2013
Vita
cu ciuperci si ceapa verde in aluat din: muschi de vita, ciuperci,
ceapa verde, usturoi, patrunjel, aluat. Ingrediente: 800 g muşchi de
vita 400 g ciuperci 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi 1 legatura
pătrunjel 500 g aluat franţuzesc Mod de preparare: Se
condimentează muşchiul de vită cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei
şi…
Read more »
Read more »
Sandwich cu branza si ciuperci
12 November 2013
Sandwich
cu branza si ciuperci din: ulei de masline, ardei, ciuperca champignon,
usturoi, frunze de cimbru, paine, branza camemebrt. Inrgediente: 1
lingura ulei de masline 1/2 ardei rosu, feliat 1 ciuperca cahmpignon
mare, taiata in felii groase 1 catel de usturoi, tocat fin 1 lingurita
frunze de cimbru 1-2 fleii de paine 75 g branza…
Read more »
Read more »
Crevete cu orez brun
12 November 2013
Crevete
cu orez brun din: crevete decorticate, orez brun, ardei gras, usturoi,
ceapa alba, ghimbir, ulei de masline, broccoli, rosii galbene, sos de
soia, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 300 g crevete
decorticate 130 g orez brun un ardei gras 3 catei de usturoi o ceapa
alba o lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu ardei copţi
11 November 2013
Tocăniţă
de pui cu ardei copţi din: aripioare de pui, ceapa, rosii, ulei, ardei
grasi, ardei iute, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 8-10
aripioare de pui 500 g ceapa 1 kg rosii 50 ml ulei 10 ardei grasi 1
ardei iute sare piper 3-4 fire de patrunjel verde Mod de preparare:
Coci ardeii, îi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu zmeura si fistic
11 November 2013
Prajitura
cu zmeura si fistic din: faina, praf de copt, zahar pudra, sare, unt,
oua, fulgi de ciocolata, zmeura, fistic, coaja de portocale, suc de
portocale. Ingrediente: 225 g de faina 1,5 lingurita de praf de copt
225 g de zahar pudra un varf de cutit de sare 225 g de unt nesarat 4…
Read more »
Read more »
Orez cu naut
11 November 2013
Orez
cu naut din: naut, orez, ulei, ceapa, supa de legume, sare, ceapa
rosie. Ingrediente: 250 g naut 150 g orez cu bob rotund o lingura ulei o
ceapa alba 175 ml supa de legume din concentrat sare pentru servit:
ceapa rosie Mod de preparare: Năutul se pune la înmuiat în apă rece
de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de legume cu menta
11 November 2013
Tocăniţă
de legume cu menta din: ardei gras, ardei capia, morcovi, telina, ceapa
verde, vanata, ceapa rosie, dovlecel, mazare, ciuperci, rosii cherry,
marar, ulei, sare, piper, castraveti verzi, menta. Ingrediente: doi
ardei grasi doia ardei capia doi morcovi o telina mare o legatura de
ceapa verde o ceapa rosie o vanata un dovlecel 300 g…
Read more »
Read more »
Aspic de legume
11 November 2013
Aspic
de legume din: morcovi, mazare, fasole pastai, ton, concentrat de
legume, gelatina. Ingrediente: 2 morcovi o conserva mica de mazare o
conserva fasole pastai o cutie ton in suc propriu un cub concentrat
legume un plic gelatina Mod de preparare: Morcovii se taie rondele
si se pun la fiert. Mazărea si fasolea…
Read more »
Read more »
Clătite cu cremă si smochine
11 November 2013
Clătite
cu cremă si smochine din: oua, faina, lapte, branza de vaci, zahar
pudra, zahar vanilinat, esenta de lamaie, lamaie, smochine, frisca,
ciocolata neagra, sare, ulei, nuci caramelizate. Ingrediente: doua oua
200 g faina 400 ml lapte 300 g branza de vaci 75 g zahar pudra doua
pliculete cu zahar vanilinat o lingura cu esenta…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne tocată
11 November 2013
Plăcintă
cu carne tocată din: carne de vita, carne de porc, aluat de foitaj,
parmezan, oua, rosii, ceapa, usturoi, masline verzi, rozmarin, ulei,
sare, piper, muraturi, morcovi. Ingrediente: 500 g carne de vita 400 g
carne de porc doua foi de aluat de foitaj 100 g parmezan 4 oua doua
rosii doua cepe 5 catei…
Read more »
Read more »
Paste cu carne tocata si suc de rosii
11 November 2013
Paste
cu carne tocata si suc de rosii din: paste fusilli, carne tocata, ulei,
suc de rosii, cascaval, sare. Ingrediente: o punga paste fusilli 250 g
carne tocata o lingura ulei 250 ml suc de rosii o lingura cascaval sare
Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se pune carnea la calit si se…
Read more »
Read more »
Tarta cu salata
11 November 2013
Tarta
cu salata din: aluat foitaj, ceapa, salata, piept de porc neafumat,
telemea, oua, lapte, mustar, piper, unt. Ingrediente: un pachet aluat
foitaj o ceapa medie o salata 200 g piept de porc neafumat 200 g telemea
4 oua 400 ml lapte o lingurita mustar fin piper 20 g unt Mod de
preparare: Aluatul…
Read more »
Read more »
Mancare de midii
11 November 2013
Mancare
de midii din: midii, ardei capia, praz, ceapa alba, rosii, cartofi,
lamai, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper,
smantana, sos de lamaie. Ingrediente: 500 g midii doia ardei capia un
fir de praz doua cepe albe 3 rosii 3 cartofi doua lamai un ardei iute o
legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu sos alb
11 November 2013
Ciuperci
umplute cu sos alb din: ciuperci, orez, ceapa, usturoi, ardei gras,
dovlecei, sos de soia, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
cimbru, varza alba, varza rosie, gulie. Ingrediente: 500 g ciuperci 50 g
orez o ceapa 4 catei de usturoi un ardei gras doi dovlecei doua linguri
cu sos de soia 300 ml…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu portocale
11 November 2013
Tarta
delicioasa cu portocale din: aluat foitaj, crema de ciocolata,
smantana, galbenusuri, portocale, ciocolata. Ingrediente: un pachet
aluat foitaj 3 linguri crema de ciocolata un pahar mare smantana 3
galbenusuri 2 portocale 50 g ciocolata rasa sau 2 linguri fulgi de
ciocolata Mod de preparare: Intr-o tavă de tartă se aşază aluatul de
foitaj…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu legume proaspete
11 November 2013
Salata
de pui cu legume proaspete din: piept de pui, limeta, sos
worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu,
coriandru, ulei de masline, salata, spanac, varza rosie, morcovi, boabe
de porumb, ardei rosu, ceapa rosie. Ingrediente pentru sos: 2 bucati
piept de pui, dezosat 1 limeta ½ lingurita sos Worcestershire 1…
Read more »
Read more »
Melcişori cu magiun
11 November 2013
Melcişori
cu magiun din: faina, lapte dulce, drojdie, sare, zahar tos, oua, unt,
zahar vanilinat, portocala, magiun, miez de nuca, ulei de floarea
soarelui, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 160 ml lapte dulce 20 g
drojdie o lingurita cu sare 120 g zahar tos 3 oua 100 g unt doua
pliculete zahar vanilinat o…
Read more »
Read more »
Iepure cu legume picante
11 November 2013
Iepure
cu legume picante din: carne de iepure, cartofi, usturoi verde, ardei
iute, ceapa verde, ardei capia, patrunjel, ardei grasi, vin alb,
cuisoare, scortisoara, sare, piper, ulei de masline, iaurt. Ingrediente:
4 bucati carne de iepure 800 g cartofi o legatura usturoi verde un
ardei iute o legatura de ceapa verde 3 ardei capia patrunjel…
Read more »
Read more »
Sardine cu legume şi sos
11 November 2013
Sardine
cu legume şi sos din: sardine, fasole verde, vinete, usturoi, rosie
uscata, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, oregano, paine
cu malai, salata de sfecla rosie. Ingrediente: 4 sardine 500 g fasole
verde doua vinete o capatana de usturoi o rosie uscata in ulei 400 ml
smantana 200ml ulei de floarea soarelui sare…
Read more »
Read more »
Dovlecei şi conopidă la cuptor
11 November 2013
Dovlecei
şi conopidă la cuptor din: dovlecei, conopida, branza telemea, faina,
rosii, ardei capia, ceapa, praz, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
cimbru, morcovi, gulii. Ingrediente: doua dovlecei un kilogram conopida
400 g branza telemea doua lingura cu faina 600 g rosii un ardei capia o
ceapa un fir de praz ulei de floarea soarelui…
Read more »
Read more »
Budinca de tapioca cu miere
11 November 2013
Budinca
de tapioca cu miere din: tapioca, apa, lapte dulce, zahar tos, zahar
vanilinat, limeta, fistic, miere, crengute de menta, sare, frisca,
fructe de sezon. Ingrediente: 250 g tapioca 500 ml apa 400 ml lapte
dulce 150 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat o limeta 100 g
fistic 50 ml miere doua crengute de…
Read more »
Read more »
Ce alimente iti pot da alergii
11 November 2013
Alergiile
alimentare nu se manifestă la primul contact cu alimentul, iar
simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifesta la numerose
alimente, dar în funcțile de specificul alimentar al unei țări pot
domina unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la
ouă, soia, alune, arahide sau lapte. „Terenul alergic” și problemele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de vita cu legume si pesmet
11 November 2013
Mancare
de vita cu legume si pesmet din: ceapa, morcov, usturoi, carne de vita,
sos de rosii, fasole boabe, piept de pui, cimbru, sare, piper, pemest,
ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 morcov, ras 1 catel de
usturoi , tocat 500gr carne de vita, bucatele 1 cutie sos de rosii 1
cutie…
Read more »
Read more »
Puişori cu sos şi ardei
11 November 2013
Puişori
cu sos şi ardei din: puisori, ceapa, mustar, smantana, vin alb sec,
ulei de masline, boia dulce, lamai, ardei murati, cuisoare, cimbru,
sare, piper, telina, broccoli, morcovi. Ingrediente: 4 puisori doua cepe
doua linguri cu mustar 300 ml smantana 100 ml vin alb sec 100 ml ulei
de masline o lingura cu boia dulce…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare de peste cu verdeata
11 November 2013
Ciorba
de perisoare de peste cu verdeata din: miez de paine alba, ceapa rasa,
oua, faina, piper macinat, sare, marar, peste alb, arde gras, rosii
coapte, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare.
Ingrediente: perisoare: 200 g miez de paine alba o ceapa rasa 4 oua mari
100 g faina piper macinat (dupa gust) o…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu cuscus
11 November 2013
Scrumbie
cu cuscus din: scrumbii, cuscus, ceapa, masline feliate, usturoi, ardei
capia, ardei iute, curry, boia dulce, lamaie, ulei, oregao verde, sare,
piper, sos de ardei dulce, sfecla rosie. Ingrediente: 4 scrumbii 150 g
cuscus o ceapa 100 g masline feliate o capatana de usturoi doia ardei
capia un ardei iute 5 g curry o…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de vinete cu spanac
11 November 2013
Bărcuţe
de vinete cu spanac din: vinete, spanac, ceapa, usturoi, parmezan,
rosii uscate, linte, broccoli, suc de rosii, pasta de tomate, busuioc
verde, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete 600 g spanac
congelat doua cepe 3 catei de usturoi 200 g parmezan 4 rosii uscate in
ulei 100 g linte 200 g broccoli…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe si scortisoara
11 November 2013
Briose
cu fructe si scortisoara din: oua, zahar tos, stafide, fructe confiate,
migdale, ceapa de menta, ulei, lapte dulce, faina, sare, praf de copt,
zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 3 oua 200 g zahar tos 30 g
stafide 100 g fructe confiate 50 g migdale doua plicuri de ceai de menta
100 ml ulei 250 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de cucan, nuca si ardei iute
11 November 2013
Salata
cu piept de cucan, nuca si ardei iute din: piept de curcan, salata
verde, nuca, cirese, ardei iute, cascaval, rosii cherry, castraveti
verzi, ardei capia, cartofi, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare,
piper, cimbru, iaurt. Ingrediente: 500 g piept de curcan o salata verde
100 g nuca 250 g cirese un ardei iute…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca
11 November 2013
Dovlecei
la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca din: dovlecei, parmezan,
masline, rosii, ceapa, usturoi, miez de nuca, boia dulce, migdale, sare,
piper, ulei de masline, busuioc, smantana, salata de ardei copti.
Ingrediente: 500 g dovlecei 100 g parmezan 200 g masline feliate 500 g
rosii o ceapa 2 catei de usturoi 50…
Read more »
Read more »
Ficat in lapte
11 November 2013
Ficat
in lapte din: ficat de porc, lapte, faina, sare, ulei, cartofi, sare,
smantana, unt, compot de visine. Ingrediente: 1-1/2 kg ficat de porc 1 l
lapte 100 g faina sare 70 ml ulei sau untura topita pentru garnitura:
5-6 cartofi sare 100 g smantana 50 g unt 1 borcan (400 g) compot de
visine,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de curcan cu legume si branza
11 November 2013
Burgeri
de curcan cu legume si branza din: carne tocata de curcan, ardei gras,
ceapa rosie, bacon, branza albastra, piper, praf de usturoi, sare, ulei
de masline, paine, maioneza, busuioc. Ingrediente: ¾ kg carne tocata
de curcan 1 ardei gras roșu 2 felii groase de ceapa rosie 2 linguri
bacon maruntit 4 linguri branza…
Read more »
Read more »
Batoane cu afine si stafide
11 November 2013
Batoane
cu afine si stafide din: unt, oua, zahar tos, praf de copt, faina,
sare, lapte dulce, zahar vanilinat, afine, stafide, ciocolata neagra,
frisca, sos de menta, migdale. Ingrediente: 100 g unt doua oua 180 g
zahar tos un pliculet praf de copt 350 g faina sare 200 ml lapte dulce
doua pliculete zahar vanilinat…
Read more »
Read more »
Miel cu ciuperci si salata
11 November 2013
Miel
cu ciuperci si salata din: carne de miel, ciuperci, ceapa, usturoi,
ulei de alune, ghimbir, ardei iute, seminte de chimen, rosii, ulei,
lamaie, sare, piper, cimbru, gulii, varza rosie. Ingrediente: 800 g
carne de miel 600 g ciuperci doua cepe 4 catei de usturoi 3 linguri cu
ulei de alune o lingurita cu ghimbir…
Read more »
Read more »
Gulii umplute, cu sos de mărar
11 November 2013
Gulii
umplute, cu sos de mărar din: gulii, pulpa de porc, orez, marar, sare,
piper, ceapa, untdelemn, faina alba de grau, marar, sare, piper.
Ingrediente: 5 gulii tinere, de dimensiunea unui mar 200 g pulpa de porc
4 lingurite orez 1 legatura mare de marar sare piper 1 ceapa pentru
sosul de marar: 2 linguri…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu carnati
11 November 2013
Mamaliga
cu carnati din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati de porc,
rosii, supa de pui, pasta de rosii, rozmarin, mamaliga, branza afumata.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de
usturoi, tocat marunt 6 carnati de porc, cu carnea scoasa din piele 1
conserva de 400 g de rosii tocate…
Read more »
Read more »
Papara cu carnati
11 November 2013
Papara
cu carnati din: oua, ceapa rosie, ceapa alba, carnati de casa, rosii,
smantana, untura, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 4 oua
proaspete 2 cepe rosii 1 ceapa alba 300 g carnati de casa, din carne de
porc si oaie 4 rosii bine coapte 4 linguri smantana grasa 2 linguri
untura sare piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu dovleac si nuci
10 November 2013
Placinta
cu dovleac si nuci din: dovleac, zahar brun, condimente, nuci pecan,
unt topit, ou, aluat de placinta, frisca. Ingrediente: 1 dovleac ,
cojit si feliat ¼- ½ cana de zahar brun 1/2 lingurita condimente pentru
dovleac 1/4 ceasca nuci pecan , faramitate 3 linguri de unt, topit 1 ou 1
aluat de placinta…
Read more »
Read more »
Cosulete cu creveti
10 November 2013
Cosulete
cu creveti din: aluat de foitaj, spanac, creveti, ceapa verde, usturoi,
lamaie, vin alb sec, curry, ou, sare, piper, ulei de floarea soarelui,
castraveti verzi, iaurt, menta. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj
500 g spanac 300 g creveti o legatura ceapa verde 2 catei de usturoi o
lamaie 200 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Mâncare de ciuperci cu ficăţei
10 November 2013
Mâncare
de ciuperci cu ficăţei din: ciuperci, ficatei de pui, ceapa, unt, orez,
sare, piper, cascaval. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g ficatei de pui
1 ceapa 50 g unt 200 g orez sare piper optional, 100 g cascaval Mod
de preparare: Cureţi şi speli ciupercile şi ceapa. Tai ciupercile în
felioare, iar ceapa…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu rucola si cascaval
10 November 2013
Piept
de pui umplut cu rucola si cascaval din: piept de pui, rucola,
cascaval, oua, sare, piper, unt. Ingrediente: 4 felii piept de pui 4
linguri rucola taiata marunt 4 linguri cascaval ras 2 oua sare piper 25 g
unt Mod de preparare: Feliile de carne se aşază între două foi de
folie alimentară…
Read more »
Read more »
Taitei cu adei gras si morcovi
10 November 2013
Taitei
cu adei gras si morcovi din: taitei de orez, ardei gras, morcov, ulei,
marar, sare, piper. Ingrediente: o punga de taitei de orez sau fidea
fara ou 2 ardei grasi un morcov 2 linguri ulei 1/2 lingura marar sare
piper Mod de preparare: Moorcovul se trece prin razatoarea cu ochiuri
mari şi se…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de ciocolată
10 November 2013
Somon
cu sos de ciocolată din: somon, ciocolata neagra, smantana, cuscus,
fasole verde, ardei capia, morcov, mazare, ceapa, ulei de floarea
soarelui, lamaie, sare, patrunjel, ciocolata cu chili. Ingrediente: 4
bucati de somon 200 g ciocolata neagra 150 ml smantana 150 g cuscus 200 g
fasole verde un ardei capia un morcov 150 g mazare…
Read more »
Read more »
Frigarui cu piept de pui
10 November 2013
Frigarui
cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, ridichi, sare, piper, cimbru,
boia, salata, ridichi, rosii, ceapa, usturoi, castarvei, zeama de
lamaie, ulei de masline, zahar. Ingrediente: 600 g piept de pui 2 cepe 1
legatura ridichi sare piper cimbru uscat boia dulce şi iute beţe pentru
frigărui pentru salată o salată mare…
Read more »
Read more »
Melcisori cu brânză feta
10 November 2013
Melcisori
cu brânză feta din: foi de placinta, spanac, branza feta, ceapa verde,
patrunjel, marar, oua, miez de nuca, migdale, masline, rosii, busuioc
verde, sare, piper, iaurt. Ingrediente: un pachet foi de palcinta 400 g
spanac congelat 300 g branza feta doua legaturi ceapa verde o legatura
patrunjel o legatura marar doua oua 100 g…
Read more »
Read more »
Cotlete la gratar cu ceapa rosie, dovlecel si gogosari
10 November 2013
Cotlete
la gratar cu ceapa rosie, dovlecel si gogosari din: cotlet, rozmarin,
unt, sare, piper, sos de rosii, ceapa rosie, dovlecel, ulei de masline,
vanata, gogosari. Ingrediente: 4 bucati cotlet rozmarin unt topit sare
piper alb sos de roşii 1 ceapă roşie 1 dovlecel 2-3 linguri ulei de
măsline 1 vânătă coaptă ardei roşii sau…
Read more »
Read more »
Bezele cu cremă de portocale
10 November 2013
Bezele
cu cremă de portocale din: albusuri, zahar tos, esenta de portocala,
gelatina, portocale, frisca, sare, sos de ciocolata, sos de visine,
fistic. Ingrediente: 5 albusuri 350 g zahar tos o lingurita cu esenta de
portocala 10 g gelatina alimentara 4 portocale 400 ml frisca un sfert
de lingurita cu sare sos de ciocolata sos…
Read more »
Read more »
Iepure cu sos de legume
10 November 2013
Iepure
cu sos de legume din: carne de iepure, orez, ardei capia, ardei gras,
usturoi, praz, ciuperci, telina, rosii, ardei iute, sos de soia, ulei,
sare, piper, busuioc, sfeca rosie. Ingrediente: 600 g carne de iepure
150 g orez doi ardei capia un ardei gras 4 catei de usturoi un fir de
praz 200 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu rosii, ciuperci si spanac
10 November 2013
Omleta
cu rosii, ciuperci si spanac din: oua, ciuperci, spanac, rosie, branza
feta, piper, usturoi, ulei. Ingrediente: 2 – 3 oua batute 200gr
ciuperci feliate 150 gr spanac 1 rosie 1-2 felii branza feta, maruntita
piper usturoi ulei Mod de preparare: Rumeniti usor ciupercile intr-un
pic de ulei. Se adauga rosiile si spanac,…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli cu crutoane
10 November 2013
Supa
de broccoli cu crutoane din: broccoli, ceapa, unt, concentrat de
pasare, smantana, sare, piper. Ingrediente: un kg broccoli 2 cepe 25 g
unt 3 cuburi concentrat de pasare 250 ml smantana sare piper Mod de
preparare: Se prepară supa de pasăre din cele trei cuburi si 1,5 litri
de apă. Broccoli se curăţă…
Read more »
Read more »
Carne de vita marinata
10 November 2013
Carne
de vita marinata din: carne de vita, unt, lamaie, smantana, faina,
ceapa, radacina de patrunjel, radacina de telina, morcov, otet, piper
boabe, foaie de dafin, sare. Ingrediente: 600 g carne de vita (macra) 80
g unt topit o lamaie 1/2 zeama in care a fiert carnea 50 g smantana o
lingurita faina de grau…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu linte si rosii cherry
10 November 2013
Pulpe
de pui cu linte si rosii cherry din: pulpe de pui, ceapa rosie, ulei de
masline, rosii cherry, seminte de chimen, linte verde, otet din vin
rosu, patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpe de pui dezosate, fara piele,
taiate in bucati 1 ceapa rosie, taiata in sferturi 1 lingura ulei de
masline 200 g rosii…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu morcovi si sunculita
10 November 2013
Rulada
de pui cu morcovi si sunculita din: piept de pui, ceapa verde, usturoi,
ou, unt, chimen, morcovi, cartofi, patrunjel verde, sunculita, sare,
piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 2 cepe verzi 2-3 căţei de usturoi
1 ou 50 g unt 1 lingura chimen 2 morcovi 2 cartofi 1 legatura pătrunjel
verde 200 g…
Read more »
Read more »
Paste cu andive si creveti
10 November 2013
Paste
cu andive si creveti din: creveti decorticati, lamaie, ghimbir,
usturoi, smantana, andive, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel, ardei iute, capere. Ingrediente: 500 g creveti decorticati o
lamaie o lingurita cu ghimbir ras doi catei de usturoi 150 ml smantana
doua andive 400 g tagliatelle 50 ml ulei de masline sare piper
patrunjel…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi mere
10 November 2013
Orez
cu legume şi mere din: orez, ciuperci, ceapa, praz, ardei capia, mere,
stafide, ghimbir, rozmarin, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, gulii, sfecla rosie, castraveti verzi. Ingrediente: 150 g orez
200 g ciuperci o ceapa un fir de praz doi ardei capia 4 mere 20 g
stafide o lingurita cu ghimbir o crenguta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos picant cu rosii si coriandru
10 November 2013
Sos
picant cu rosii si coriandru din: rosii, ceapa, coriandru, ardei iute,
usturoi, sare. Ingrediente: 1 cutie rosii ¼ ceapa 1/2 buchet
coriandru, proaspat 3 ardei iuti 1 catel de usturoi ¾- 1 lingurita de
sare Mod de preparare: Adaugati toate ingredientele intr-un blender .
Procesati aproximativ 1 minut. Adaugati sare dupa…
Read more »
Read more »
Ciorba de dovlecei cu verdeata
10 November 2013
Ciorba
de dovlecei cu verdeata din: dovlecei, ardei verde, ceapa verde, ulei,
rosii, morcovi, sare, piper, marar, patrunjel verde. Ingrediente:
3 dovlecei un ardei verde un ardei capia 1 legatura ceapă verde
1-2 lingurite ulei 6 roşii 3 morcovi sare 1 praf piper mărar
pătrunjel verde Mod de preparare: Se spală toate legumele, se curăţă
de coajă şi de seminţe,…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu orez
10 November 2013
Carne
de vita cu orez din: ulei de masline, ceapa, carne de vita, sos
teriyaki, usturoi, orez, ceapa verde, ghimbir murat. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata in felii groase 250 g carne de
vita 4 linguri sos teriyaki 1 lingura de ghimbir ras fin 1 catel de
usturoi, ras fin 250…
Read more »
Read more »
Gulas de porc cu prune
10 November 2013
Gulas
de porc cu prune din: carne de porc, prune uscate, ceapa rosie, ulei,
faina, supa, vin rosu, foi de dafin, sare, piper, rosii, zahar, miere,
chimen, patrunjel verde. Ingrediente: 800 g carne de porc pentru gulas
400 g prune uscate 1 ceapa rosie mare 4 linguri ulei 3 linguri faina 500
ml supa 120…
Read more »
Read more »
Budinca de paine cu usturoi si branza Cheddar
10 November 2013
Budinca
de paine cu usturoi si branza Cheddar din: unt, paine alba, praz, rosii
cherry, oua, lapte, branza cheddar, ketchup. Ingrediente: 25 g unt,
plus extra pentru uns vasul de copt 200 g de paine alba cu coaja, rupta
in bucati 2 fire de praz, feliate subtire, 2 catei de usturoi, tocati
fin 100 g…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui cu sos picant
10 November 2013
Chiftele
de pui cu sos picant din: carne tocata de pui, patrunjel, marar, ceapa,
usturoi, cartof, ou, rosii, ardei rosii, sare, piper, ulei, ardei iute.
Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 legatura pătrunjel 1 legatura
mărar 2 cepe mijlocii 2-3 căţei de usturoi 1 cartof 1 ou 8 roşii mari 2
ardei roşii…
Read more »
Read more »
Mazare cu carnaciori
10 November 2013
Mazare
cu carnaciori din: boabe de mazare uscata, cartofi, ulei, zahar, sare,
boia, patrunjel, branza topita, chimen, carnaciori, ardei iute.
Ingrediente: 250 g boabe de mazare uscata 500 g cartofi 4 linguri ulei 1
lingurita zahar sare boia 1 legatura patrunjel 1 lingura branza topita 1
lingurita chimen macinat 4 carnaciori 4 ardei iuti in…
Read more »
Read more »
Sandwich de vinete
10 November 2013
Sandwich
de vinete din: vinete, mustar, smantana, sos de rosii, cascaval, frunze
de busuioc. Ingrediente: 2 vinete 2 linguri mustar 200 ml smantana 4-5
lingui sos de rosii 100 g cascaval 4-5 frunze busuioc Mod de
preparare: Vinetele se taie rondele late de 2 cm şi se aşază în tava de
copt în care…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si smantana
10 November 2013
Pui
cu ciuperci si smantana din: carne de pui, ciuperci, smantana, unt,
ceapa verde, usturoi, costita afumata, vin, galbenusuri, piper, sare,
cimbru. Ingrediente: 500 g carne de pui cate 300 g ciuperci si smantana
50 g unt 3 fire de ceapa verde 3 catei de usturoi 200 g costita afumata
200 ml vin alb 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de somon cu legume si seminte de susan
10 November 2013
Salata
de somon cu legume si seminte de susan din: somon, castraveti, ceapa
verde, ardei chili, ceapa, seminte de susan, sos de soia, mirin, suc de
lamaie, ulei de susan. Ingrediente: 2 buc de somon, feliat 2
castraveti, curatati si feliati pe lungime 2 fire ceapa verde, tocata 1
ardei chili rosu, fara seminte,…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui, porumb si alune
10 November 2013
Salata
cu piept de pui, porumb si alune din: piept de pui, boabe de porumb,
salata verde, alune, sare, piper alb, cascaval, zeama de lamaie, ulei de
masline, castraveti. Ingrediente: 300 g piept de pui 250 g boabe de
porumb 1 salată verde 50 g alune prăjite sare piper alb 50 g caşcaval
zeama de la o lămâie 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Frigarui de peste cu ceapa si lamaie
10 November 2013
Frigarui
de peste cu ceapa si lamaie din: file de peste alb, ulei de masline,
lamaie, zeama de lamaie, ceapa, otet alb, marar, sare. Ingrediente: 1 kg
file de peste alb 100 ml ulei de masline 1/2 lamaie si zeama de la o
lamaie 1 ceapa 1 lingura cu otet alb 1 legatura marar sare…
Read more »
Read more »
Dieta de 7 zile cu supa
10 November 2013
LUNI
Mic dejun (ora 8.00): o cana cu lapte, cereale integrale, o cafea (cu o
lingurita de miere sau zahar brun) Gustare (ora 11.00): o portocala
Pranz (ora 14.00): supa de legume/rosii, 200 g piept de pui, salata
verde Gustare (ora 17.00): o portocala Cina (ora 19.00): supa de
legume/rosii MARTI Mic dejun: un iaurt…
Read more »
Read more »
Mini checuri cu cirese
10 November 2013
Mini
checuri cu cirese din: zahar tos, faina, praf de copt, unt, migdale,
cirese, suc de mere, sare, ciocolata neagra, miez de nuca, stafide, sos
de lamaie, fructe de sezon. Ingrediente: 150 g zahar tos 130 g faina 3
oua un pliculet praf de copt 100 g unt 100 g migdale 400 g cirese 50…
Read more »
Read more »
Plachie delicioasa
10 November 2013
Plachie
delicioasa din: peste, ceapa, rosii rascoapte, arde grasi, unt, ulei,
ciuperci, usturoi, vin, smantana, sare, piper, boia dulce, patrunjel,
cimbru. Ingrediente: 2 kg peste, crap sau alt peste de apa dulce 1 kg
ceapa 1 kg rosii rascoapte 2-3 ardei grasi 50 g unt 50 ml ulei 400 g
hribi sau ciuperci champignon 5-6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici
9 November 2013
Prajitura
crocanta cu piersici din: piersici, esenta de vanilie, sirop de artar,
faina, scortisoara, inghetata, migdale, faina de migdale, ulei de nuca
de cocos, sirop de artar, sare. Ingrediente: 6 piersici, feliate 2
lingurite esenta de vanilie 2 linguri de sirop de artar 1 lingura de
faina ¼ lingurita de scortisoara Inghetata pentru servire…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu praz şi gulii
9 November 2013
Ghiveci
cu praz şi gulii din: gulii, varza alba, morcovi, cartofi, praz,
bulion, ulei, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 300 g gulii tinere, de
marime mijlocie 200 g varza alba 4 morcovi mari 2 cartofi 1 fir de praz
sau 1 ceapa mare 100 g bulion 1 ml ulei cimbru uscat maruntit piper
negru macinat sare…
Read more »
Read more »
Chiftele de peste cu garnitura de cartofi natur
9 November 2013
Chidtele
de peste cu garnitura de cartofi natur din: peste file, oua, paine,
lapte, ardei gras, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei, sare, faina,
piper. Ingrediente: 1 kg peste file 2 oua 4 felii paine 200 ml lapte 1
ardei gras rosu 2 fire ceapa verde zeama de la o jumatate de lamaie ulei
sare…
Read more »
Read more »
Turnedo de vită cu sos
9 November 2013
Turnedo
de vită cu sos din: turnedouri de vita, coniac, unt, ceapa verde,
usturoi, rosii, ardei capia, frunza de dafin, ciuperci, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, varza rosie, castraveti verzi, marar.
Ingrediente: 4 turnedouri de vita 100 ml coniac 50 g unt o legatura
ceapa verde doi catei de usturoi 600 g rosii un…
Read more »
Read more »
Supa de cascaval cu verdeata
9 November 2013
Supa
de cascaval cu verdeata din: unt, faina, zeama de carne, cascaval,
paine, ulei vegetal, frunze de patrunjel, nucsoara, piper, sare.
Ingrediente: 60 g unt 60 g faina 1,5 l zeama in care a fiert carnea 180 g
cascaval 6 felioare paine ulei vegetal frunze de patrunjel nucsoara
piper negru macinat sare Mod de…
Read more »
Read more »
Tochitura cu carne de porc
9 November 2013
Tochitura
cu carne de porc din: carne de porc, limba de porc, ficat de porc,
rinichi de porc, otet, carnati afumati, vin, ceapa, pasta de bulion,
rosii, condiment din legume uscate, piper, boia dulce, usturoi, cimbru,
ardei iute, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 1
limba porc 500 g ficat de porc…
Read more »
Read more »
Somon afumat cu legume
9 November 2013
Somon
afumat cu legume din: cartofi, broccoli, conopida, morcovi, ceapa
verde, usturoi, Ingrediente: 600 g cartofi 500 g broccoli 200 g conopida
doi morcovi o legatura ceapa verde 3 catei de usturoi 500 ml lapte
dulce 500 g cascaval o lingurita cu cimbru uscat 300 g somon fume 5 g
curry 200 g smantana sare…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu salată
9 November 2013
Aperitiv
cu salată din: aluat de foitaj, parmezan, ou, varza rosie, miez de
nuca, stafide, oua de prepelita, sos de soia, otet balsamic, ulei de
masline, sare, piper, cimbru, caise uscate, menta. Ingrediente: un
pachet aluat de foitaj 100 g parmezan un ou o varza rosie mica 60 g miez
de nuca 25 g stafide…
Read more »
Read more »
Desert cu fructe rosii
9 November 2013
Desert
cu fructe rosii din: zmeura, coacaze rosii, capsuni, visine, zahar,
amidon, vodca. Ingrediente: 750 g fructe rosii (zmeura, coacaze rosii,
capsune, visine) 50 g zahar 40 g amidon un pahar vodca de visine sau rom
Mod de preparare: Fructele se aleg, se spala si se dau prin
strecuratoare. Se izolva zaharul in sucul…
Read more »
Read more »
Tuslama cu burta de vita
9 November 2013
Tuslama
cu burta de vita din: burta de vita, picioare de vaca, usturoi, sare,
radacini de hrean. Ingrediente: 1 kg burta de vita 1-2 picioare de vaca
sau un rasol 1 captana de usturoi sare 2-3 radacini de hrean Mod de
preparare: Cureţi burta de vită şi o speli bine. Pârleşti picioarele,
apoi le…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor cu sos
9 November 2013
Dovlecei
la cuptor cu sos din: dovlecei, smantana, usturoi, ceapa verde, marar,
rosii, branza de vaca. Ingrediente: 2 dovlecei mari 150 g smantana 6
catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar 3 rosii mari
300 g branza de vaca, potrivit de sarata Mod de preparare: Speli
dovleceii, îi tai în două…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Penne cu legume si sos de rosii
9 November 2013
Penne
cu legume si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii,
inimi de anghinare, boabe de porumb, vin rosu, fulgi de ardei rosu,
masline, sare, piper, penne. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1
ceapa, tocata 3 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii 1 cutie inimi de
anghinare, scurse 2…
Read more »
Read more »
Broccoli cu branza halloumi si ardei iute
9 November 2013
Broccoli
cu branza halloumi si ardei iute din: broccoli, ulei de masline, branza
halloumi, garam masala, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama de
lamaie, lipii. Ingrediente: 1 broccoli, rupt in buchetele 1 lingura ulei
de masline 225 g de branza halloumi, feliata 1 lingurita garam masala 1
catel de usturoi, tocat fin 1 ardei…
Read more »
Read more »
Pizza cu peste si dovlecel
9 November 2013
Pizza
cu peste si dovlecel din: apa, drojdie, ulei, faina, sare, peste,
rosii, masline, dovlecel, suc de rosii, busuioc, oregano. Ingrediente:
pentru aluat: 1 cana apa calduta drojdie cat o nuca 4 linguri ulei 400 g
faina sare pentru umplutura: 250 g peste alb file 3 rosii coapte
masline 1/2 dovlecel 1/2 cana suc de…
Read more »
Read more »
Crema cu dulceata de cirese
9 November 2013
Crema
cu dulceata de cirese din: lapte de cocos, lapte, frisca, tapioca,
zahar tos, nuca de cocos, caise, afine, dulceata de cirese, zahar
vanilinat, sare, miez de nuca, menta, fistic. Ingrediente: 250 ml lapte
de cocos 500 ml lapte 250 ml frisca 125 g tapioca 100 g zahar tos 30 g
nuca de cocos 50…
Read more »
Read more »
Supă cu măruntaie de pui şi cu găluşte
9 November 2013
Supă
cu măruntaie de pui şi cu găluşte din: maruntaie de pui, morcovi,
telina, cartof, radacina de patrunjel, oua, ulei, sare, gris, patrunjel.
Ingrediente: 250 g maruntaie de pui (inima, pipota sau ficatei) 2
morcovi 1 telina mica 1 cartof mare 1 radacina de patrunjel pentru
galuste: 2 oua mari 2 linguri ulei sare 8-9…
Read more »
Read more »
Pui fript, cu sos de roşii
9 November 2013
Pui
fript, cu sos de roşii din: pui, sunca afumata, lamaie, unt, usturoi,
spaghete, sos de rosii, frunze de tarhon. Ingrediente: 1 pui mare 30 g
sunca afumata 1 lamaie 50 g unt usturoi spaghete sos de rosii frunze de
tarhon Mod de preparare: Cureţi puiul şi îl speli bine. In interiorul
lui introduci…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in sos de ghimbir si chili
9 November 2013
Pui
in sos de ghimbir si chili din: ulei, unt, margarina, faina, sare,
ghimbir, piper, pulpe de pui, miere, sos de chili, sos de soia.
Ingrediente 3 linguri de ulei 3 linguri unt sau margarina 1/3 cana de
faina 3/4 lingurita de sare 1 lingurita ghimbir ras 1/4 lingurita piper 3
kg pulpe de…
Read more »
Read more »
Iepure cu legume sotate
9 November 2013
Iepure
cu legume sotate din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa
verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara,
ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de
iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6
catei de usturoi 200 g ciuperci o…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sos de usturoi si nuci
9 November 2013
Cartofi
cu sos de usturoi si nuci din: cartofi, usturoi, ulei, ulei de masline,
nuci, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 capatani de usturoi 1 ceascuta
ulei 2-3 linguri ulei de masline 100 g nuci sare Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în sferturi, pe lungime. Presari
cartofii cu sare…
Read more »
Read more »
5 fructe excelente pentru tenul tau
9 November 2013
Capsunele
hidrateaza Delicioasele capsune sunt excelente pentru tenul
deshidratat, deoarece aceste fructe contin multa vitamina C, un nutrient
esential pentru a avea o piele frumoasa. Iei, asadar, cinci capsune pe
care le zbrobesti si adaugi o lingura de smantana proaspata. Le amesteci
si aplici pasta pe fata, gat si decolteu, lasand sa-si faca efectul 10…
Read more »
Read more »
Burger cu carne de pui si mango
9 November 2013
Burger
cu carne de pui si mango din: piept de pui, cimbru, ulei de masline,
amestec de condimente, zeama de lime, chifle, mango, rosie, salata
verde, maioneza, ketchup. Ingrediente: 2 bucati piept de pui fara piele
frunzele de la cateva fire de cimbru 1 lingura ulei de masline 2
lingurite amestec de condimente zeama de…
Read more »
Read more »