Retete de toamna:
Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca
8 November 2013
Tarta
cu ciocolata si frisca din: zahar, faina, amidon, sare, lapte,
galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra,
aluat de tarta. Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2
linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani de lapte 4
galbenusuri 1 ciocolata neagra, maruntita 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu sos
8 November 2013
Cartofi
copţi cu sos din: cartofi, miez de nuca, ceapa verde, branza de vaci,
cas, lapte, ciuperci, dovlecel, ceapa, marar, smantana, unt, sare,
piper, castraveti murati, menta verde. Ingrediente: 4 cartofi 50 g miez
de nuca o legatura ceapa verde 100 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Budincă de tapioca cu afine
8 November 2013
Budincă
de tapioca cu afine din: tapoica, lapte dulce, frisca, esenta de
migdale, sare, zahar tos, zahar vanilat, portoale, mango, menta, fistic.
Ingrediente: 125 g tapoica 500 ml lapte dulce 500 ml frisca doua oua
jumatate de lingurita cu esenta de migdale un sfert de…
Read more »
Read more »
Ciorbă dobrogeană cu carne
8 November 2013
Ciorbă
dobrogeană cu carne din: carne tocata, ulei, ceapa, morcov, telina,
pastarnac, ardei, fidea, smantana, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g
carne tocata de oaie sau vita 3 linguri ulei 4 cepe 1 morcov 1 telina 1
pastarnac 1 ardei fidea sau orzisor 200 g smantana…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de prune
8 November 2013
Pui
cu sos de prune din: pulpe de pui, ceapa, ulei, fasone verde, prune,
orez, condiment vegetal, morcov, ceapa. Ingrediente: 4-5 pulpe de pui
dezosate 2 cepe 50 ml ulei 1 mana de fasole verde 300 g prune mai tari 1
cana orez 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Chiftele delicioase de soia
8 November 2013
Chiftele
delicioase de soia din: soia granule, concentrat de legume, usturoi,
faina, cartof, piper, patrunjel, pesmet auriu, ulei, sare. Ingrediente: o
punga soia granule 1/2 cub concentrat de legume 3-4 catei de usturoi 2
linguri faina un cartof piper o legatura patrunjel 3-4 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Bors de perisoare cu legume si verdeata
8 November 2013
Bors
de perisoare cu legume si verdeata din: oase de vitel, carne tocata de
vita, orez, ou, ceapa, morcovi, ardei, bors, sare, patrunjel, leustean.
Ingrediente: un kilogram oase de vitel 300 g carne tocata de vita 2
linguri orez un ou 2 cepe 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Pizza cu dovlecei
8 November 2013
Pizza
cu dovlecei din: faina, drojdie, apa minerala, dovlecel, ceapa verde,
pasta de tomate, masline feliate, ardei capia, branza tofu, oregano,
sare, piper, ulei de masline, sos picant. Ingrediente: 500 g faina 20 g
drojdie 250 ml apa minerala un dovlecel ceapa verde o lingura…
Read more »
Read more »
Melcisori de curcan
8 November 2013
Melcisori
de curcan din: piept de curcan dezosat, cascaval, zeama de lamaie, ulei
de masline, sare, piper, salata verde, ardei gras, patrunjel verde.
Ingrediente: 400 g piept de curcan dezosat 150 g cascaval pentru sosul
marinat: zeama de la trei lamai 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Clatite cu ton
8 November 2013
Clatite
cu ton din: ton in ulei, apa minerala, lapte, oua, faina, morcov, ardei
gras, ceapa verde, castraveti, marar, lamaie, sare, piper, ulei,
usturoi, smantana. Ingrediente: doua conserve ton in ulei 250 ml apa
minerala 250 ml lapte doua oua 250 g faina un morcov…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de ciuperci
8 November 2013
Pui
cu sos de ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ulei de arahide, faina,
smantana, patrunjel, ceapa verde, usturoi, boia dulce, sare, piper.
Ingrediente: doua piepturi de pui mai mari 300 g ciuperci 100 ml ulei de
arahide o lingura cu faina 200 ml smantana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschiulet de porc cu sos de mango
8 November 2013
Muschiulet
de porc cu sos de mango din: mango, coriandru, usturoi, ardei iute, suc
de limeta, ghimbir, muschiulet de porc, sos de chili, miere, sos
sriracha. Ingrediente pentru sos de mango: 1 mango, decojit , fara
semințe si tocat 1-2 linguri de coriandru tocat…
Read more »
Read more »
Budinca cu soc
8 November 2013
Budinca
cu soc din: lapte, gris, branza de vaci, oua, zahar tos, lamaie, caise
uscate, sare, zahar vanilinat, flori de soc, ceai de menta, sos de
ciocolata, unt. Ingrediente: 500 ml lapte 100 g gris 200 g branza de
vaci 3 oua 120 g zahar…
Read more »
Read more »
Polenta cu branza
8 November 2013
Polenta
cu branza din: apa, malai, branza de vaci, branza telemea, usturoi,
masline, parmezan, ceapa verde, smantana, spanac, rosii, sare, piper,
ulei, otet de mere. Ingrediente: 750 ml apa 250 ml malai 500 g branza de
vaci 100 g branza telemea doi catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Hamburger aromat
8 November 2013
Hamburger
aromat din: carne tocata de vita, ceapa, oua, coriandru, chimen, sare,
piper, ketchup picant, salata verde. Ingrediente: 600 g carne tocata de
vita 1 ceapa mare 2 oua 1/2 lingurita coriandru uscat 1/2 lingurita
chimen macinat sare piper pentru garnitura: ketchup picant salata verde…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan cu sos
8 November 2013
Chiftele
de curcan cu sos din: carne de curcan, ceapa, pudra de curry, morcov,
cartof, gris, ou, rosii, ceapa verde, ardei grasi, ardei iute, rozmarin,
sare, piper, ulei, telina, conopida. Ingrediente: 300 g carne de curcan
o ceapa jumatate de lingurita cu pudra de curry…
Read more »
Read more »
Supă cremă cu anşoa
8 November 2013
Supă
cremă cu anşoa din: conopida, cartof, ardei gras, ceapa verde, usturoi,
ulei de masline, smantana, cascaval, fileuri de ansoa, sare, piper,
marar, ardei iute. Ingrediente: 600 g conopida un cartof un ardei gras
doua legaturi ceapa verde doi catei de usturoi 75 ml ulei…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si fulgi de ciocolata
8 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf
de copt, branza de vaci, oua, lapte, budinca de vanilie, coaja de
lamaie, cacao. Imgrediente blat: 90 g unt rece 40 g zahăr 1 plic zahăr
vanilinat 120 g făină 1 vârf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu legume si stafide
8 November 2013
Orez
cu legume si stafide din: ulei de masline, ceapa, ceapa verde, orez,
pasta de curry, supa de legume, fasole neagra, mazare, stafide, nuci
pecan, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa,
tocata 2 cepe verzi, tocate 1 cana orez alb,…
Read more »
Read more »
Prajiturele turcesti cu iaurt
8 November 2013
O
reteta delicioasa de prajiturele cu: oua, unt, iaurt, zahar, zahar
vanilat, gris, praf de copt, lamaie, fulgi de cocos. Ingrediente blat: 4
ouă 125 g unt moale 500 g iaurt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 500 g
griş 1 plic praf de…
Read more »
Read more »
Omleta picanta cu mamaliga
8 November 2013
Omleta
picanta cu mamaliga din: malai, costita afumata, oua, carnat oltenesc,
ardei iute, ceapa verde, usturoi, lapte dulce, unt, floarea soarelui,
sare, piper, oregano, smantana. Ingrediente: 750 ml apa 300 g malai 200 g
costita afumata 6 oua un carnat oltenesc un ardei iute o…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu piersici si ciocolata
8 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare,
unt, faina, praf de copt, suc de lamie, compot piersici, ciocolata cu
lapte. Ingrediente: 5 ouă 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare
150 g unt 250 g făină 1/2 plic…
Read more »
Read more »
Cele mai bune 10 alimente pentru post
8 November 2013
Ca
sa te hranesti corect si sa ai energie in timpul Postului, afla care
sunt cele mai bune alimente recomandate de medicii specialisti, inclusiv
ce inseamna “o portie” la fiecare dintre ele. Pastele fainoase ar
trebui alese cele din faina integrala. Sunt o sursa buna…
Read more »
Read more »
Pernite cu peste
8 November 2013
Pernite
cu peste din: foi aluat de foitaj, spanac, oua, ceapa verde, branza de
vaci, fileuri de peste, ulei de masline, masline, usturoi, sare, piper,
marar, salata verde, rosii. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 400 g
spanac congelat 3 oua o legatura de ceapa…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si mac
8 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara,
faina, praf de copt, branza de vaci, oua, amidon, budinca de vanilie,
lapte, mac, pesmet. Ingrediente aluat: 100 g unt moale 50 g zahăr 1 plic
zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit praf de scorţişoară…
Read more »
Read more »
Paste cu porumb si ciuperci
8 November 2013
Paste
cu porumb si ciuperci din: paste mici, ciuperci, morcovi, ardei gras,
mazare, porumb, ceapa rosie, pesto de busuioc, ulei de masline,
parmezan, sare, piper, rosii cherry, migdale. Ingrediente: 400 g paste
mici 200 g ciuperci doi morcovi un ardei gras un ardei capia 150…
Read more »
Read more »
Tort frantuzesc
8 November 2013
O
reteta delicioasa de tort frantuzesc cu:oua, zahar, faina, amidon,
coaja de lamaie, gelatina, smantana, zahar pudra, lichior de portocale,
zahar vanilat, frisca, lapte, piscoturi, nuci. Ingrediente: 2 ouă 50 g
zahăr 30 g făină 30 g amidon 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
Ingrediente…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna cu pui, crema de branza si anghinare
8 November 2013
Lasagna
cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, mozzarella, parmezan,
rosii uscate, crema de branza, lapte, praf de usturoi, busuioc, foi de
lasagna. Ingrediente: 2 bucati piept de pui , fiert si maruntit 1 ½
ceasca anghinare, tocate 2 cesti branza mozzarella…
Read more »
Read more »
Crap umplut cu prune
8 November 2013
Crap
umplut cu prune din: crap, prune, ulei, vin alb, sare, piper, lamaie,
foi de dafin. Ingrediente: 1 crap de 1-2 kg 500 g prune 1 lingura ulei 1
pahar vin alb sare piper negru boabe si macinat 1 lamaie 2-3 foi de
dafin …
Read more »
Read more »
Frigarui cu legume si ciuperci
8 November 2013
Frigarui
cu legume si ciuperci din: dovlecel, vanata, ardei grasi, ceapa rosie,
ciuperci, rosie, porumb, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi,
cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata mica 2
ardei grasi (rosu, galben) 1 ceapa rosie 4-5 ciuperci 1 rosie 1…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu sos si mamaliga
8 November 2013
Pui
la cuptor cu sos si mamaliga din: copane de pui, usturoi, ardei capia,
ceapa, tarhon, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, rosii, smantana,
cimbru, sare, piper, malai. Ingrediente: 8 copane de pui o capatana de
usturoi 4 ardei capia 4 cepe o legatura…
Read more »
Read more »
Orez cu spanac şi ton
8 November 2013
Orez
cu spanac şi ton din: orez, ton in ulei, spanac baby, ardei capia,
ceapa, usturoi, lamaie, seminte de dovleac, unt, ulei de masline, sare,
piper, busuioc verde, iaurt. Ingrediente: 150 g orez doua conserve de
ton in ulei 200 g spanac baby 4 ardei…
Read more »
Read more »
Stiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur
8 November 2013
Stiucă
umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur din: stiuca, franzela,
nuci, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, zahar, ulei, cartofi, patrunjel,
vin. Ingrediente: 1 stiuca de 1,5 kg 2 felii de franzela 120 g nuci
macinate 4 catei de us
Reteta zilei: Prajiturele umplute cu unt de arahide
7 November 2013
Prajiturele
umplute cu unt de arahide din: unt de arahide, zahar pudra, dovleac,
scortisoara, ciocolata. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 6 linguri
zahar pudra 1/2 lingurita de dovleac amestecat cu scortisoara 1
ciocolata neagra sau ciocolata cu lapte, maruntita Mod de preparare:
Combinati untul de arahide , zahar pudra si dovleac…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu tarhon
7 November 2013
Ciorba
de peste cu tarhon din: peste, morcov, telina, radacina de patrunjel,
cartofi, ceapa, fenicul, frunza de dafin, orez, bors, pasta de tomate,
rosii, ardei capia, ulei, tarhon, sare, piper, ardei iute, oua.
Ingrediente: 700 g peste un morcov o telina o radacina de patrunjel 4
cartofi doua cepe o bucata de fenicul o frunza…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane de paine
7 November 2013
Ciuperci
umplute cu sos de rosii picant si crutoane de paine din: ciuperci,
spanac, usturoi, branza tofu, parmezan, dovlecei, salata verde, rosii
cherry, ceapa rosie, miez de nuca, sos de rosii picant, crutoane,
busuioc verde, ulei. Ingrediente: 12 ciuperci 200 g spanac congelat doi
catei de usturoi 200 g branza tofu 30 g parmezan doi…
Read more »
Read more »
Brioşe cu castane şi pere
7 November 2013
Brioşe
cu castane şi pere din: faina, unt, oua, zahar tos, praf de copt,
branza de vaci, lamaie, piure de castane, migdale, miez de nuca, sare,
pere, miere, menta. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 3 oua 150 g zahar
tos un pliculet praf de copt 200 g branza de vaci o lamaie 200…
Read more »
Read more »
Tartă cu morcovi
7 November 2013
Tartă
cu morcovi din: faina, lapte dulce, zahar tos, drojdie, morcov, mazare,
ceapa, cimbru, branza de vaci, branza telemea, oua, patrunjel, sare,
piper, ulei, sos de rosii. Ingrediente: 250 g faina 140 ml lapte dulce o
lingurita cu zahar tos 10 g drojdie un morcov 100 g mazare o ceapa alba
un sfert de lingurita…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pipote cu mărar
7 November 2013
Tocăniţă
de pipote cu mărar din: pipote, ceapa, usturoi, smantana, rosii, arde
grasi, sare, piper, marar, vin alb, faina, boia, ulei. Ingrediente: 1 kg
pipote 2 cepe mari 3 catei de usturoi 1 cutie mica smantana 2 rosii 2
ardei grasi sare piper 1 legatura marar 100 ml vin alb 1 lingura faina 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Carnati de casa cu garnitura
7 November 2013
Carnati
de casa cu garnitura din: carnati de casa, ulei, piper alb, coriandru,
salata verde, rosii, katchup. Ingrediente: 600 g carnati de casa subtiri
2 linguri ulei piper alb zdrobit coriandru uscat pentru garnitura:
frunze de salata verde rosii coapte ketchup picant sau dulce Mod de
preparare: Tai carnatii bucati de aproximativ 20 cm,…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu spanac şi sos
7 November 2013
Piept
de pui cu spanac şi sos din: piept de pui, spanac, ardei capia,
galbenusuri, apa, unt, ulei, usturoi, vin alb sec, lamaie, sare, piper,
patrunjel, nucsoara. Ingrediente: doua piepturi de pui mai mari 500 g
spanac 4 ardei capia doua cepe rosii doua galbenusuri doua linguri cu
apa 100 g unt 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Gutui cu ciolan de porc
7 November 2013
Gutui
cu ciolan de porc din: ciolane de porc, gutui, ceapa, vin alb sec,
scortisoara, cuisoare, miere, frunza de dafin, usturoi, ulei de floarea
soarelui, lamaie, sare, piper, busuioc, marar. Ingrediente: 4 ciolane de
porc 4 gutui doua cepe 200 ml vin alb sec un betisor de scortisoara
doua cuisoare doua linguri cu miere o…
Read more »
Read more »
Rulouri cu orez şi peşte
7 November 2013
Rulouri
cu orez şi peşte din: apa minerala, lapte, oua, faina, peste afumat,
orez, ceapa, unt, rozmarin, ardei capia, seminte de mac, rosii cherry,
usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 ml apa minerala
250 ml lapte 3 oua 400 g faina 400 g peste afumat 75 g orez o ceapa alba
50 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de miere si ghimbir
7 November 2013
Cotlet
de porc cu sos de miere si ghimbir din: cotlet de porc, ceapa, usturoi,
sare, piper, ulei, dafin, apa fierbinte, sos de soia, miere, otet de
orez, ghimbir, cuisoare, amidon, apa rece. Ingrediente: 1 bucata
cotlet de porc fara os 1 ceapa feliata 3 catei de usturoi, zdrobit ½
lingurita de sare ½…
Read more »
Read more »
Tarte cu ceapă şi busuioc
7 November 2013
Tarte
cu ceapă şi busuioc din: oua, faina, malai, miez de nuca, branza
telemea, ceapa rosie, ceapa alba, ulei de masline, branza mozzarella,
caise uscate, busuioc, praf de copt, sare, piper, sos de rosii, fenicul.
Ingrediente: 3 oua 150 g faina 50 g malai 50 g miez de nuca 130 g
branza telemea o ceapa…
Read more »
Read more »
Spirale cu brânză şi stafide
7 November 2013
Spirale
cu brânză şi stafide din: faina, unt, oua, sare, zahar tos, lapte
dulce, drojdie, branza de vaci, gris, lamaie, stafide, zahar vanilat,
zahar pudra, lamaie confiata. Ingrediente: 450 g faina 140 g unt 4 oua
sare 150 g zahar tos 60 ml lapte dulce 10 g drojdie 400 g branza de vaci
doua linguri…
Read more »
Read more »
Varza de bruxelles cu castane
7 November 2013
Varza
de bruxelles cu castane din: castane, varza de bruxelles, ulei de
masline, ceapa, usturoi, sare, rozmarin, coaja de lamaie, unt.
Ingrediente: 400 g castane proaspete 400 g varza de Bruxelles 2
lingurite ulei de masline 2 cepe 2 catei de usturoi 1/2 lingurita de
sare 1/2 lingurita rozmarin 1 lingura coaja rasa de lamaie…
Read more »
Read more »
Ruladă cu sos
7 November 2013
Ruladă
cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc, carne de vita,
pasta de tomate, oua, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, sos de soia,
fructe de padure, gem de caise, zahar, sare, piper, ulei, crutoane.
Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 350 g carne de porc 350 g
carne de…
Read more »
Read more »
Muschiulet cu rozmarin
7 November 2013
Muschiulet
cu rozmarin din: muschiulet de vita, rozmarin verde, cartofi, ulei,
sare, piper, vin rosu demisec, foi de dafin, boabe de piper, cimbru.
Ingrediente: 800 g muschiulet de vita 4-5 ramurele de rozmarin verde
pentru garnitura: 1 kg cartofi noi 3 linguri ulei sare piper pentru
sosul marinat: 400 ml vin rosu demisec 1 capatana…
Read more »
Read more »
Gratin cu fructe de mare
7 November 2013
Gratin
cu fructe de mare din: fructe de mare, morcov, ciuperci, ceapa,
usturoi, smantana, oua, ardei capia, vin alb sec, lamaie, unt, faina,
sare, piper, oregano, parmezan, rosii uscate. Ingrediente: 500 g amestec
fructe de mare un morcov 4 ciuperci o ceapa doi catei de usturoi 100 ml
smantana doua oua doi ardei capia 250…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu carne de crab si usturoi
7 November 2013
Paste
cu carne de crab si usturoi din: linguini, ulei de masline, unt,
usturoi, piper, sos de stridii, carne de crab. Ingrediente: 1 pachet
de linguini 1 lingurita ulei de masline 1 pachet de unt 3 linguri de
usturoi, zdrobit 1 lingurita piper negru 1 lingura sos de stridii 500g
carne de crab …
Read more »
Read more »
Mâncare de linte cu vinete
7 November 2013
Mâncare
de linte cu vinete din: linte, canata, morcov, seminte de chimen,
usturoi, ceapa alba, ceapa rosie, telina, lamaie, ulei de masline,
menta, sare, piper, patrunjel, castraveti verzi, smantana. Ingrediente:
250 g linte o vanata un morcov seminte de chimen doi catei de usturoi o
ceapa alba o ceapa rosie o telina mica o lamaie…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de conopidă cu găluşte
7 November 2013
Tocăniţă
de conopidă cu găluşte din: conopida, ceapa, ardei gras, rosie, ulei,
boia, sare, chimen, smantana, oua, patrunjel. Ingrediente: 800 g
conopida 1 ceapa mare 1 ardei gras 1 rosie 3 linguri ulei 1 lingurita
boia sare chimen smantana pentru galuste: 2 oua faina cat cuprinde 1
frunza de patrunjel tocata sare Mod de…
Read more »
Read more »
Frigarui cu piept de curcan si porumb
7 November 2013
Frigarui
cu piept de curcan si porumb din: piept de curcan, stiuleti de porumb,
ardei gras, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto.
Ingrediente: 300 g piept de curcan 3 stiuleti de porumb in lapte 1 ardei
gras verde 1 ceapa mare 2 rosii 2 linguri ulei sare piper ketchup sos
pesto Mod…
Read more »
Read more »
Pachetele delicioase de vinete
7 November 2013
Pachetele
delicioase de vinete din: vinete, rosii, zeama de lamaie, ulei, marar,
piper, sare, ulei, usturoi, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete
lunguiete subtiri 2 rosii bine coapte, dar tari zeama de lamaie 2
linguri ulei marar sare piper pentru sos: 2 rosii bine coapte 2 linguri
ulei 2 catei de usturoi frunze de busuioc…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu cartofi
7 November 2013
Carne
de porc cu cartofi din: pulpa de porc, mazare, cartofi, ceapa, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 200 g mazare 4 cartofi o
ceapa 3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert
cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, iar mazărea se dă într-un clocot.
Carnea tăiată cuburi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fulgi de ovaz
7 November 2013
Prajitura
cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, zahar, unt, miere, scortisoara,
ghimbir, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: 220 g fulgi de ovaz 25 g
zahar 75 g unt 2 linguri miere scortisoara ghimbir pentru sosul de
ciocolata: 100 g ciocolata neagra 50 ml frisca lichida Mod de
preparare: Se topeşte untul si se…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de peste
7 November 2013
Paste
cu sos de peste din: fileuri de peste, unt, morcov, ulei, paste, ceapa,
usturoi, suc de rosii, ardei gras, boia dulce, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 4 fileuri de salau sau cod o nuca unt un morcov o lingura
ulei 500 g paste o ceapa mica 10 catei de usturoi 225 g suc de rosii…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu ardei gras
7 November 2013
Tocana
de pui cu ardei gras din: pulpe de pui, ceapa, ardei gras, suc de
rosii, ulei, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de pui 3 cepe
un ardei gras 100 ml suc de rosii 3 linguri ulei o lingurita boia dulce
sare piper Mod de preparare: Se spală carnea sub jet de…
Read more »
Read more »
Gogosi de dovleac
7 November 2013
Gogosi
de dovleac din: dovleac, faina, drojdie, sare, ulei, crema de
ciocolata, zahar pudra. Ingrediente: un kg dovleac un kg faina un cub
drojdie un praf sare ulei pentru prajit pentru servit: crema de
ciocolata zahar pudra Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă
si seminţe Si se taie cuburi care se pun…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich-uri de pui cu sos de maioneza
7 November 2013
Sandwich-uri
de pui cu sos de maioneza din: piept de pui, lapte batut, piper rosu,
boabe de piper negru, usturoi, scortisoara, ardei iute, zahar brun,
sare, maioneza, chili, limeta, faina, boia de ardei dulce, oregano,
piper, apa, ulei, chifle, varza. Ingrediente saramura: 2 bucati piept
de pui, dezosat 1-1/2 cani lapte batut 1 lingura…
Read more »
Read more »
Piure cu tochitura de porc
7 November 2013
Piure
cu tochitura de porc din: cartofi, lapte, unt, sare, muschi de porc,
carnaciori afumati, ceapa, ardei, pasta de tomate, usturoi, concentrat
de legume, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: pentru piure: 1 kg
cartofi 200 ml lapte 150 g unt sare pentru tochitura: 500 g muschi de
porc 200 g carnaciori afumati 1 ceapa mare…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu cartofi dulci
7 November 2013
Ruladă
de porc cu cartofi dulci din: carne de porc, ciuperci, carne de curcan,
cartofi dulci, ceapa, usturoi, ardei capia, busuioc, boia dulce, vin
alb, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 800 g carne de porc cu
grasime 600 g ciuperci 300 g carne de curcan 4 cartofi dulci mai mari o
ceapa alba 4 catei…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu dovlecei
7 November 2013
Ciorbă
de peşte cu dovlecei din: peste, morcovi, telina, ceapa, rosii, pasta
de tomate, suc de rosii, ardei grasi, usturoi, dovlecei, fidea, bors,
ulei, sare, piper, cimbru, varza. un kilogram peste un morcov o telina
mica doua cepe 4 rosii 20 g pasta de tomate 200 ml suc de rosii doi
ardei rgasi 3 catei…
Read more »
Read more »
Briose cu dovleac si nuci
7 November 2013
Briose
cu dovleac si nuci din: dovleac, zahar, oua, sare, faina, praf de copt,
nuci, scortisoara, ulei. Ingrediente: 400 g dovleac 300 g zahar 4 oua
un praf de sare 300 g faina 1/2 plic praf de copt 2 linguri nuci o
lingurita scortisoara 150 ml ulei Mod de preparare: Se taie dovleacul
în…
Read more »
Read more »
Briose cu cârnăciori si bere
7 November 2013
Briose
cu cârnăciori si bere din: carnaciori, bere blonda, ou, faina, praf de
copt, mustar, sare, piper, ketchup. Ingrediente: 6 carnaciori, taiati pe
jumatate 150 ml bere blonda 1 ou 50 g faina 1 lingura praf de copt 1/2
lingura mustar sare si piper negru proaspat macinat ketchup (pentru
servire) Mod de preparare: Preîncălzeşti…
Read more »
Read more »
Remedii naturale pentru o imunitate de invidiat
6 November 2013
Cand
toamna e la ea acasa, organismului ii prinde tare bine o mana de ajutor
in lupta cu vremea rece si bolile de sezon. Ingrediente care nu-ţi
lipsesc nicicand din casa, ieftine si deloc pretentioase, sunt arma
secreta a sanatatii de invidiat. Afla cum sa le prepari, alege o
varianta pe placul tău (sau mai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negrese cu ciocolata si unt de arahide
6 November 2013
Negrese
cu ciocolata si unt de arahide din: ciocolata neagra, unt, unt de
arahide, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, batoane de ciocolata
cu unt de arahide. Ingrediente: 1 ciocolata neagra 1/2 ceasca de unt,
topit 1/2 cana unt de arahide 2 cani zahar brun 4 oua 2 lingurite
esenta de vanilie 1…
Read more »
Read more »
Brioşe picante cu masline si scortisoara
6 November 2013
Brioşe
picante cu masline si scortisoara din: faina, drojdie, lapte, sare,
ulei de masline, boia iute, masline, miere, scortisoara, oua, stafide.
Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 350 ml lapte dulce 3 g sare o
lingura cu ulei de masline un sfert de lingurita cu boia iute 100 g
masline feliate doua linguri cu…
Read more »
Read more »
Cod cu castraveti căliţi
6 November 2013
Cod
cu castraveti căliţi din: fileuri de cod, suc de lamaie, castraveti,
rosii, unt, ulei, smantana, branza de vaci, marar, faina, sare, piper.
Ingrediente: 8 fileuri de cod a 125 g bucata 1 lingura suc de lamaie 2
castraveti proaspeti 300 g rosii proaspete 20 g unt sau margarina 3
linguri ulei 1 lingura smantana…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu gălbiori
6 November 2013
Salată
de paste cu gălbiori din: spaghete, kaizer, ciuperci, sparanghel, unt,
sare, piper. Ingrediente: 300 g spaghete 250 g kaizer 300 g ciuperci
(galbiori) 200 g sparanghel conservat 50 g unt sare piper Mod de
preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe
ambalaj, pentru a fi „al dente”. Le scurgi…
Read more »
Read more »
Strudel pufos cu dovleac
6 November 2013
Strudel
pufos cu dovleac din: faina, sare, ou, apa, unt, seminte de dovleac,
dovleac, zahar, zahar, smochine. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina
1/2 lingurita sare un ou 4 linguri apa o lingura unt topit 50 g unt
topit 50 g seminte de dovleac macinate pentru umplutura: 600 g dovleac 3
linguri zahar 5 linguri…
Read more »
Read more »
Sardine cu sos de rosii
6 November 2013
Sardine
cu sos de rosii din: sardine, rosii, suc de rosii, ceapa, vin alb sec,
usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg sardine 5 rosii
150 ml suc de rosii o ceapa 150 ml vin alb sec 2 catei usturoi 2 linguri
ulei o legatura marar sare piper Mod de preparare: Sardinele se…
Read more »
Read more »
Omletă cu dovlecei şi kaizer
6 November 2013
Omletă
cu dovlecei şi kaizer din: dovlecel, kaizer, ceapa verde, usturoi,
verde, branza telemea, oua, lapte dulce, miez de nuca, sare, piper, ulei
de floarea soarelui, patrunjel, rosii, usturoi, seminte de in.
Ingrediente: un dovlecel 300 g kaizer o legatura ceapa verde un fir de
usturoi verde 300 g branza telemea 4 oua 100 ml…
Read more »
Read more »
Somon cu roşii uscate şi cuşcuş
6 November 2013
Somon
cu roşii uscate şi cuşcuş din: cuscus, somon, ardei iute, masline cu
ardei, rosii uscate, avocado, portocale, lamaie, ulei de masline, sos
pesto, cimbru uscat, sare, piper, menta verde. Ingrediente: 200 g cuscus
4 bucati de somon un ardei iute 100 g masline cu ardei 10 rosii uscate
in ulei un avocado 3 portocale…
Read more »
Read more »
Orez cu spanac si ciuperci
6 November 2013
Orez
cu spanac si ciuperci din: orez, ciuperci, spanac, concentrat de
legume, ceapa, vin alb, usturoi, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente:
250 g orez 300 g ciuperci albe 200 g spanac 2 cuburi concentrat legume o
ceapa 100 ml vin alb si 3 linguri un catel usturoi o nuca unt o lingura
ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Taitei cu sunca si sparanghel
6 November 2013
Taitei
cu sunca si sparanghel din: faina de grau, oua, sare, ulei, spanraghel
verde, unt, prosciutto, patrunjel, busuioc, smantana, sare, piper, apa,
busuioc, parmezan. Ingrediente: 500 g faina de grau 5 oua 1 lingurita
sare 1 lingurita ulei sos: 2 legaturi sparanghel verde 50 g unt 150 g
prosciutti 1 lingura patrunjel tocat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri umplute cu carne de porc si legume
6 November 2013
Rulouri
umplute cu carne de porc si legume din: sos de soia, otet de orez,
zahar brun, ulei, varza, morcov, usturoi, ghimbir, sare, piper, carne de
porc, praz, aluat, ou, sos dulce-acru, sos de chili. Ingrediente: 1/4
cana sos de soia 2 linguri otet de orez 1 lingura zahar brun ulei
vegetal 4 cani…
Read more »
Read more »
Tort rosu de capsuni cu frisca
6 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: fursecuri, cacao, unt, blat, gelatina,
capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, lamaie, frisca, suc de
capsuni. Ingrediente: 100 g fursecuri cu unt 1 lingură pudră de cacao 40
g unt topit 1 blat subţire (24 cm) Ingredinete cremă: 10 g gelatină 300
g căpşuni 400g brânză de vaci 125…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu ciuperci, orez si smantana
6 November 2013
Supa
de legume cu ciuperci, orez si smantana din: mazare, ardei capia, ceapa
alba, ceapa rosie, morcovi baby, ciuperci, radacina de patrunjel, orez,
ulei, ardei iute, praz, sare, piper, patrunjel, smantana, lamaie.
Ingrediente: 200 g mazare doi ardei capia o ceapa alba o ceapa rosie 200
g mrocovi baby 200 g ciuperci o radacina de…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare cu pui
6 November 2013
Mancare
de mazare cu pui din: mazare, carne de pui, ceapa, ciuperci, curry,
ardei grasi, sos de soia, usturoi verde, ulei, sare, piper, patrunjel,
amidon alimentar. Ingrediente: 400 g mazare 500 g carne de pui doua cepe
200 g ciuperci 5 g curry 3 rosii doi ardei grasi doua linguri cu sos de
soia doua…
Read more »
Read more »
Cartofi cu legume si carne
6 November 2013
Cartofi
cu legume si carne din: cartofi, mix de legume, concentrat de vita,
sare, cotlete de porc. Ingrediente: un kg cartofi mix de legume 2 cuburi
concentrat de vita sare 4 cotlete de porc Mod de preparare: Se desfac
cuburile de concentrat în apă, iar cartofii se curăţă si se taie felii
foarte fine.…
Read more »
Read more »
Tort cu capsuni si migdale
6 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: faina, unt, zahar, oua, gem de capsuni,
lichior de oua, frisca, zahar vanilat, migdale. Ingrediente blat: 100 g
făină 50 g unt rece 30 g zahăr 1 gălbenuş 1 blat de cumpărat Ingrediente
cremă: 200 g gem de căpşuni 150 ml lichior de ouă 300 ml frişcă 1 plic…
Read more »
Read more »
Coaste cu fasole
6 November 2013
Coaste
cu fasole din: fasole, coaste de porc, rosii in bulion, salvie, ceapa,
rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole un kg coaste de
porc 4 rosii in bulion 4 frunze salvie o ceapa o crenguta rozmarin 2-3
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat
30 de minute…
Read more »
Read more »
Prajitura cu visine si scortisoara
6 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, sare, lamaie, faina,
praf de copt, compot de visine, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente
blat: 200 g unt 200 g zahăr 3 ouă 1 praf sare coaja rasă de la o lămâie
380 g făină 1 plic praf de copt Ingrediente umplutură: 1500 ml compot de
vişine fără…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez
6 November 2013
Creveti
in sos dulce acrisor pe pat de orez din: amidon, creveti, broccoli,
ceapa, ardei gras, usturoi, ghimbir, sare, apa, ketchup, otet de mere,
castane de apa, orez. Ingrediente: 500g creveti decorticati 2 cani de
broccoli, rupt buchetele 1 ceapa feliata 1 ardei gras taiat bucati 1
catel de usturoi, tocat 1 lingurita ghimbir…
Read more »
Read more »
Burta de vitel cu bacon si verdeata
6 November 2013
Burta
de vitel cu bacon si verdeata din: burta de vitel, cap de vitel, ulei
de masline, ceapa, usturoi, bacon, chorizo, supa de vita, vin alb sec,
frunza de dafin, boia iute, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente:
500 g burta de vitel 500 g cap de vitel (preferabil doar carnea de pe
os) 4 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta italiana cu Ricotta
6 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, oua, lamaie, sare, zahar,
lapte, scortisoara, fidea, branza ricotta, portocala glasata, rom, coaja
de lamaie verde. Ingrediente blat: 180 g făină 125 g unt 3 gălbenuşuri 1
linguriţă coajă rasă de lămâie sare 100 g zahăr Ingrediente umplutură:
350 ml lapte 1 praf sare 1 linguriţă scorţişoară…
Read more »
Read more »
Fasole cu ceapa rosie si verdeata
6 November 2013
Fasole
cu ceapa rosie si verdeata din: fasole alba, ceapa, morcovi, ardei
grasi, bulion, sare. Ingrediente: 300 g fasole alba o ceapa 2 morcovi 2
ardei grasi 2 linguri bulion sare Mod de preparare: Fasolea se pune la
înmuiat cu apă rece de seara până a doua zi. Se scurge de apa în care…
Read more »
Read more »
Cozonac grecesc
6 November 2013
O
reteta delicioasa de cozonac grecesc cu: oua, zahar, portocala, lamaie,
baton de vanilie, sare, faina. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 1
portocală 1 lămâie 1/2 baton de vanilie 1 praf sare 100 g făină Mod de
preparare: Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge cu unt o formă de
colac (26…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sos de mere
6 November 2013
Cartofi
cu sos de mere din: cartofi, mere, ceapa, praz, seminte de mustar,
miere, scortisoara, boia dulce, oregano, busuioc, ulei de masline, sare,
piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g mere doua
cepe albe o ceapa rosie un fir de praz seminte de mustar miere
scortisoara 5 g boia dulce 5 g oregano…
Read more »
Read more »
Tort delicios cu visine
6 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu : oua, zahar, faina, amidon, cacao, compot
de visine, zahar vanilat, frisca, zahar pudra, visinata, ciocolata.
Ingrediente blat: 3 ouă 90 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 25 g pudră de
cacao Ingrediente umplutură şi decor: 720 ml compot de vişine 20 g
amidon 1 plic zahăr…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu ciolan si verdeata
6 November 2013
Supa
de fasole cu ciolan si verdeata din: fasole boabe, apa, ciolan
neafumat, ceapa, morcovi, telina, usturoi, piper, sare, ulei, boia
dulce, verdeata. Ingrediente: 500 g fasole boabe inmuiata in apa 3,5 l
apa un ciolan neafumat, cu os o ceapa 2 morcovi 2 tije de telina un
catel de usturoi 1/4 linguri piper sare…
Read more »
Read more »
Tort spaniol de migdale
6 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: martipan, unt, sofran, vin rosu, oua,
zahar, faina, amidon, migdale, gelatina, rodii, suc de lamaie, fulgi de
migdale, zahar pudra. Ingrediente blat: 125 g compoziţie de marţipan 200
g unt şofran 2 linguri vin roşu 6 ouă 150 g zahăr 70 g făină 30 g
amidon 100 g migdale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole cu mamaliga
6 November 2013
Mancare
de fasole cu mamaliga din: fasole pestrita, ceapa, usturoi, dafin,
piper, fulgi de ardei rosu, sare, zahar, mamaliga. Ingrediente: 1 kg
fasole pestrita 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de
dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri fulgi de ardei rosu Sare si
zahar, dupa gust Mamaliga, pentru…
Read more »
Read more »
Supa crema de sfecla rosie
6 November 2013
Supa
crema de sfecla rosie din: sfecla rosie, cartofi, morcov, ceapa, supa
de legume, hrean, foaie de dafin, ulei, sare, piper, crema de branza,
usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 1 cartof 1 morcov 1
ceapa 800 ml supa de legume 1/2 lingurita cu hean ras 1 foaie de dafin
ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema de ciocolata
6 November 2013
Rulada
cu crema de ciocolata din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, cacao,
amidon, zahar, miere, frisca, unt, ciocolata, extract de vanilie.
Ingrediente: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 80 g faina 2 linguri
cacao 1 lingura amidon crema: 100 g zahar 2 lingurite miere 200 ml
frisca 100 g unt 30 g…
Read more »
Read more »
Mâncărică de fasole cu carne
6 November 2013
Mâncărică
de fasole cu carne din: fasole alba pastai, carne de porc, ceapa rosie,
ardei iute, ardei capia, masline negre, pasta de tomate, ciuperci,
telina, morcov, ulei, sare, piper, busuioc, rosii, muraturi, legume.
Ingrediente: 600 g fasole alba pastai 600 g carne de porc doua cepe
rosii un ardei iute doi ardei capia 300 g…
Read more »
Read more »
Supă orientală picantă
6 November 2013
Supă
orientală picantă din: piept de pui, amidon alimentar, legume
chinezesti, ulei de masline, sos hoisin, sos de soia, otet balsamic,
condimente chinezesti, sos de chili dulce, sare, taitei din faina de
orez. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 lingura amidon alimentar sau
faina 500 g legume chinezesti 2 linguri ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Cremsnit cu ciocolată
6 November 2013
Cremsnit
cu ciocolată din: aluat de foi, oua, lapte, zahar, zahar vanilat,
esenta de vanilie, amidon, frisca vegetala, ciocolata, unt. Ingrediente:
400 g aluat de foi 5 oua 950 ml lapte 160 g zahar 2 plicuri zahar
vanilat 1/4 lingurita esenta de vanilie 140 g amidon 250 ml frisca
vegetala 100 g ciocolata 20 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi copti de doua ori la cuptor
5 November 2013
Avem
pentru dumneavoastra o reteta delicioasa de cartofi umpluti cu slanina,
ceapa verde si ardei kapia care va ajuta sa preparati o cina gustoasa
pentru intreaga familie. Ingrediente: 8 cartofi 100g slanina o
legatura de ceapa verde un ardei kapia 50g unt branza sare piper Mod
de preparare: Se pun cartofii la cuptor…
Read more »
Read more »
Intampina anotimpul rece cu castraveti la otet
5 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei:
Castraveti in saramura Castraveti deliciosi murati in saramura din:
castraveti, marar,…
Read more »
Read more »
Retetele noastre preferate de vinete umplute
5 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Vinete umplute cu
sardine si parmezan Vinete umplute cu sardine si parmezan din:…
Read more »
Read more »
3 retete de castraveti murati in saramura
5 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei:
Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »
Read more »
Leurda (Sfaturi pentru sanatate)
5 November 2013
Nu
întâmplător ne este dăruită de natură la începutul primăverii, când
ieşim din iarnă slăbiţi, cu organismul împovărat de toxine. Cu frunzele
ei în formă de paloş, colorate în verde lucios, leurda este unul dintre
cele mai puternice remedii din farmacia naturii. Conţine mai multe
substanţe binefăcătoare decât ruda ei, usturoiul, şi este mult mai…
Read more »
Read more »
3 retete de muraturi
5 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Morcovi
murati in otet Morcovi murati in otet din: morcovi,…
Read more »
Read more »
Dieta: Regim cu salata si carne
5 November 2013
Vrei
sa slabesti si toate dietele de pana acum au dat gres? Iti propun un
regim usor, care va fi pe placul tau si te va ajuta sa dai jos
kilogramele in plus. Micul dejun in fiecare zi: 2 oua fierte tari, o
felie de paine, ceai sau cafea cu zaharina Luni, miercuri si vineri:…
Read more »
Read more »
Punem nucile in valoare cu retete speciale
5 November 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Reteta zilei: Prajiturele cu nuca de
cocos si cacao Prajiturele cu nuca de cocos si cacao din: lapte de
cocos, cacao, ulei de cocos, zahar…
Read more »
Read more »
Cateva trucuri pentru a slabi sanatos
5 November 2013
Simti
ca este cazul sa scapi de cateva kilograme si te sperie ideea de a tine
o alta cura de slabire care te va molesi si iti va seca toata energia?
Nu e nevoie sa te infometezi, ci trebuie doar sa stii cum si ce sa
mananci, pentru a putea sa te simti mai supla…
Read more »
Read more »
Retete de muraturi
5 November 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi ca la mama acasa Daca
e…
Read more »
Read more »
Vinuri medicinale
5 November 2013
Vinurile
medicinale sunt un medicament si, ca orice medicament, au o prescriptie
stricta si nu trebuie confundate cu vinurile de masa. Desi mai putin
mediatizate, vinurile medicinale au efecte benefice atat asupra
sanatatii, cat si a starii noastre de spirit. Ca sa fii sigur ca
folosesti un produs suta la suta natural si sa te…
Read more »
Read more »
Retete de muraturi delicioase
5 November 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta zilei: Dovlecei murati
Dovlecei murati din:…
Read more »
Read more »
Frunzele de untisor ajuta la eliminarea toxinelor
5 November 2013
Untisorul
te scapa de toxinele din organism Untisorul (Ficaria ranunculoides)
creste prin tufisuri, in livezi, paduri, parcuri si gradini, in toate
zonele tarii, pretutindeni unde este umezeala. Frunzele de untisor ajuta
la eliminarea toxinelor, curata sangele si ficatul, lupta cu anemia,
apara organismul de virusuri si infectii, ne umple de energie,
redandu-ne pofta de viata.…
Read more »
Read more »
Retete de muraturi simple
5 November 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta zilei: Morcovi picanti
murati Morcovi picanti murati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Galuste cu prune
5 November 2013
Galuste
cu prune din: piure de cartofi, oua, sare, faina, prune, unt, pesmet,
scortisoara. Ingrediente: 5 cartofi, piure 2 oua 1 lingurita de sare 2
1/2 cani faina 18 prune, spalate si fara samburi 4 linguri unt 1 1/2
cani pesmet 1/4 ceasca de scortisoara Mod de preparare: Intr-un
castron mare, se combina…
Read more »
Read more »
Melc din aluat cu ton
5 November 2013
Melc
din aluat cu ton din: faina, galbenusuri, oua, sare, ulei, ton,
dovlecel, morcov, ardei capia, ceapa rosie, ardei iute, lamaie, unt,
marar, sare, piper, spanac baby, rosii, castraveti, otet. Ingrediente:
500 g faina doua galbenusuri doua oua sare 120 ml ulei doua conserve de
ton un dovlecel un morcov un ardei capia o ceapa…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu smantana si migdale
5 November 2013
Legume
la cuptor cu smantana si migdale din: cartofi, fasole verde, morcovi,
usturoi, dovlecel, rosii, branza tofu, ardei capia, cimbru, ulei de
masline, supa de legume, sare, piper, migdale, smantana. Ingrediente: 3
cartofi 300 g fasole verde doi morcovi 6 catei de usturoi un dovlecel 4
rosii 400 g branza tofu doi ardei capia doua…
Read more »
Read more »
Desert cu portocale
5 November 2013
Desert
cu portocale din: cuscus, smochine, miere, suc de portocale,
scortisoara, portocale, seminte de dovleac, susan, vin alb, menta,
frisca, ciocolata neagra, ciocolata picanta. Ingrediente: 200 g cuscus 4
smochine 3 curmale 10 ml miere 50 ml suc de portocale scortisoara 4
portocale 50 g seminte de dovleac 20 g susan 100 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Rinichi cu sos picant şi spanac
5 November 2013
Rinichi
cu sos picant şi spanac din: rinichi de porc, ceapa rosie, ardei grasi,
rosii, ardei iute, ceapa, spanac, lapte, branza de vaci, cartof, ulei,
unt, dafin, sare, piper, vin alb sec. Ingrediente: 600 g rinichi de porc
3 cepe rosii 3 ardei grasi 4 rosii un ardei iute mic o ceapa alba 500
g…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi cu menta si chimion
5 November 2013
Salata
de morcovi cu menta si chimion din: apa din flori de portocal, chimion,
ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, morcovi, frunze de menta.
Ingrediente: 1/2 lingurita apa din flori de portocal 1/2 lingurita de
chimion macinat 1 lingura ulei de masline extravirgin zeama de la 1/2
lamaie 500 g de morcovi, dati prin…
Read more »
Read more »
Chec marmorat cu sos caramel
5 November 2013
Chec
marmorat cu sos caramel din: unt, zahar, oua, branza de vaci, sare,
faina, praf de copt, praf de cacao, zahar, frisca. Ingrediente: 160 g
unt 200 g zahar 4 oua 500 g branza de vaci 1 praf de sare 250 g faina 1
lingurita praf de copt unt si faina pentru tapetat forma 20…
Read more »
Read more »
Chiftele de peşte cu miez de nuca in sos
5 November 2013
Chiftele
de peşte cu miez de nuca in sos din: fileuri de peste, cartofi,
morcov, ceapa verde, usturoi verde, oua, patrunjel, ceapa rosie,
ghimbir, rosie, lapte de cocos, faina, ulei, sare, rozmarin, miez de
nuca, susan. Ingrediente: 750 g fileuri de peste un cartof un morcov o
legatura ceapa verde un fir de usturoi verde…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume la cuptor
5 November 2013
Sufleu
de legume la cuptor din: ciuperci, cartofi, morcov, lapte dulce, oua,
ceapa rosie, unt, cascaval, miez de nuca, seminte de susan, sare,
busuioc verde, smantana, sos de tomate picant. Ingrediente: 400 g
ciuperci doi cartofi un morcov 500 ml lapte dulce 5 oua o ceapa rosie 60
g unt 100 g cascaval 100 g…
Read more »
Read more »
Salata cu sfecla si linte
5 November 2013
Salata
cu sfecla si linte din: linte, mustar cu boabe, ulei de masline
extravirgin, sfecla rosie, tarhon. Ingrediente: 200 g linte verde uscata
(sau 500 g de linte din conserva) 1 lingura de mustar cu boabe 1 1/2
lingura ulei de masline extravirgin 300 g de sfecla rosie fiarta (nu in
otet), feliata 1 mana…
Read more »
Read more »
Checuri cu banane si scortisoara
5 November 2013
Checuri
cu banane si scortisoara din: faina, praf de copt, sare, scortisoara,
banane, oua, zahar, ulei, lapte batut. Ingrediente: 380 g faina 2
lingurite praf de copt 1/4 lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara
macinata 3 banane 3 oua 100 g zahar 125 ml ulei 125 ml lapte batut Mod
de preparare: Se incinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Beneficiile pentru sănătatea şi frumuseţea pielii ale uleiurilor naturale din plante, fructe şi seminţe
5 November 2013
Cele
mai eficiente uleiuri vegetale pentru frumuseţea pielii Marile companii
cosmetice au identificat beneficiile extraordinare pentru sănătatea şi
frumuseţea pielii ale uleiurilor naturale din plante, fructe şi seminţe
şi le-au inclus printre ingredientele-cheie ale produselor antirid şi
antiage lansate în ultimii ani. Astfel, uleiul de argan este nelipsit
din compoziţia produselor de îngrijire şi machiaj…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu perisoare, fasole alba si salata creata
5 November 2013
Supa
cu perisoare, fasole alba si salata creata din: carnati, ardei gras,
supa de pui, fasole alba, salata creata, suc de limeta, sare, piper.
Ingrediente: 4 carnati (se foloseste doar carnea, maruntita) 1 ardei
gras verde, cuburi 4 cesti supa de pui 1 cutie fasole alba 4 cesti
salata create tocata Sucul de la…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata amaruie
5 November 2013
Prajitura
cu ciocolata amaruie din: unt, ciocolata amaruie, oua, galbenusuri,
zahar, faina. Ingrediente: 110 g unt 110 g ciocolata amaruie 2 oua 2
glabenusuri 4 linguri zahar 2 lingurite faina Mod de preparare:
Intr-un castron termorezistent, se rupe ciocolata; se aşază la
bain-marie şi se lasă să se topească. Intre timp, se bat ouăle…
Read more »
Read more »
Cuscus picant cu sunca
5 November 2013
Cuscus
picant cu sunca din: cuscus, supa de pui, morcov, ceapa, rosii uscate,
cimbru, usturoi, sunca de porc, spanac baby, lamaie, portocla, ulei de
masline, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 200 g cuscus 250 ml supa
de pui un morcov o ceapa alba rosii uscate in ulei cimbru un catel de
usturoi 400 g sunca…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu nucsoara
5 November 2013
Supa
crema de dovleac cu nucsoara din: dovleac, supa de legume, lapte,
smantana, ceapa, foaie de dafin, ghimbir, ulei de masline, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac 800 ml supa de legume 100 ml lapte
50 g smantana 1 ceapa 1 foaie de dafin 1/4 lingurita ghimbir ras 2
linguri cu ulei de masline nucsoara…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne tocată
5 November 2013
Fasole
cu carne tocată din: carne tocata de vita, fasole rosie, ceapa alba,
ardei gras, usturoi, cimbru, supa de vita, rosii in bulion, boia dulce,
chimen, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocata de
vita 400 g fasole rosie 2 cepe albe un ardei gras rosu 3 catei de
usturoi o lingura cimbru…
Read more »
Read more »
Orez cu creveti si parmezan
5 November 2013
Orez
cu creveti si parmezan din: orez, creveti, ceapa, usturoi, vin alb,
supa de legume, ardei gras, unt, parmezan, orez. Ingrediente: 1 cescuta
cu orez 100 g creveti 1 ceapa 3 catei de usturoi 100-150 ml vin alb 500
ml supa de legume ardei gras (verde, rosu, galben) 100 g unt 50 g
parmezan ulei…
Read more »
Read more »