sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Retete de toamna #84

Retete de toamna:

Retete de ardei la otet

22 October 2013
Retete de ardei la otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Gogosari murati Gogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa,…
Read more »





Retete de castraveti murati

22 October 2013
Retete_de_castraveti_muratiPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu mere si inghetata

22 October 2013
Prajitura_cu_mere_si_inghetata_08Prajitura cu mere si inghetata din: unt, miere, oua, praf de copt, vanilie, mere, scortisoara.   Ingrediente aluat: 1/2 cana unt ½ ceasca de miere 2 oua ½ lingurita praf de copt 2 lingurite de vanilie Ingrediente umplutura: 2 kg mere, curatate, feliate 2 linguri de unt ½ lingurita scortisoara   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »





Farfalle cu fructe de mare

22 October 2013
Farfalle_cu_fructe_de_mareFarfalle cu fructe de mare din: farfalle, fructe de mare, porumb, ardei capia, masline feliate, lamaie, ghimbir, usturoi, vin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g farfalle colorate 500 g amestec fructe de mare 200 g porumb din conserva doi ardei capia 200 g masline feliate 175 ml ulei de masline o lamaie ghimbir ras 3…
Read more »





Brioşe delicioase cu legume

22 October 2013
Briose_delicioase_cu_legumeBrioşe delicioase cu legume din: mazare, branza feta, oua, parmezan, faina, praf de copt, ulei de masline, ardei capia, otet, zahar, marar, sare, piper, salata verde, usturoi, castraveti verzi. Ingrediente: 100 g mazare 100 g branza feta 3 oua 80 g parmezan 150 g faina o jumatate de pliculet cu praf de copt 120 ml…
Read more »





Cotlete la cuptor, cu sos de legume

22 October 2013
Cotlete_la_cuptor_cu_sos_de_legumeCotlete la cuptor, cu sos de legume din: cotlete de porc, ulei, vin, sare, piper alb, morcov, telina, ardei gras, rosii, ceapa, unt, cimbru, sare. Ingrediente: 4 cotlete de porc, fara os cate 100 ml ulei si vin alb sare piper alb macinat pentru sosul de legume: 1 morcov mic cate 1/2 telina si ardei…
Read more »





Mancare de praz si sfecla

22 October 2013
Mancare_de_praz_si_sfeclaMancare de praz si sfecla din: sunculita, oua, praz, sfecla rosie, seminte de chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g sunculita 6 oua 4 fire de praz 500 g sfecla rosie 1 lingurita seminte de chimen 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în cubuleţe şi puneţi-le la fiert în…
Read more »





Ciorba de vita cu smantana si verdeata

22 October 2013
Supa si ciorbeCiorba de vita cu smantana si verdeata din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, galbenusuri, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de vita 1 rasol de vita – 250 g aproximativ 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 ardei rgas 2 galbenusuri 200 ml smantana 1…
Read more »





Placinta pufoasa cu struguri

22 October 2013
Placinta_pufoasa_cu_struguriPlacinta pufoasa cu struguri din: sare, lapte, unt, ou, zahar, apa, zeama de lamaie, faina de porumb, faina, praf de copt, vanilie, boabe de struguri. Ingrediente: 1 praf sare 125 ml lapte 125 ml unt topit 1 ou 250 g zahar 100 ml apa 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingura faina de porumb 250…
Read more »





Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci

22 October 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_în_sos_de_vin_cu_ciuperciRulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci din: piept de pui, mrocov, ardei gras, masline, ulei de masline, ceapa, unt, ciuperci, vin, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 bucati piept de pui (aproximativ 700 g) 1 morcov 1 ardei gras rosu 100 g masline 2 linguri ulei de masline 1 ceapa…
Read more »





Beneficii pe care nu le stiai – Cafeaua

22 October 2013
CafeaPentru multe persoane, cafeaua este o bautura aromata si energizanta fara de care nu isi pot incepe ziua. Consumata cu moderatie, cafeaua este extrem de benefica pentru organismul uman. Previne imbatranirea prematura, cancerul, diabetul si depresia. Indeparteaza depresia Cafeaua are efecte de stimulare a starii generale. Cei care isi incep ziua cu o ceasca de…
Read more »





Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză

22 October 2013
Retete_9Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză din: ceapa, vanata, ardei, gogosari, morcov, telina, ardei iute, rosii, dovlecel, marar, telemea, branza de burduf, ulei. Ingrediente: 2 cepe 1 vanata medie 2 ardei rosii 4 gogosari mici sau capia 1 morcov 1 bucata mica de telina 1-2 ardei iuti 4-5 rosii coapte 1 dovlecel mic…
Read more »





Mere umplute cu cremă

22 October 2013
Mere_umplute_cu_cremaMere umplute cu cremă din: mere, frisca, ciocolata neagra, scortisoara, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, lamaie, zahar candel, sos de coacaze rosii. Ingrediente: 4 mere mai mari 400 ml frisca 400 g ciocolata neagra o lingura scortisoara 50 g zahar tos 50 g zahar pudra doua pliculete cu zahar vanilinat…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc cu legume in sos de bere

22 October 2013
Friptura_de_porc_cu_legume_in_sos_de_bere_12Friptura de porc cu legume in sos de bere din: faina, sare, piper negru, pulpa de porc, ulei de masline, ceapa, morcovi, mere, usturoi, dafin, rosii, supa de pui, bere, zagar brun, taitei noodles.   Ingrediente: 1/2 cana faina 1/2 lingurita de sare 1/8 lingurita piper negru 1 bucata pulpa dezosata de porc , taiata…
Read more »





Viticultura biologica si vinurile biologice

22 October 2013
VIn_8VITICULTURA BIOLOGICA – Notiunea de cultura biologica s-a nascut în Franta în 1932 si a fost reactivata în anii saizeci. Este nevoie de trei pâna la sapte ani pentru ca un sol sa fie acceptat pentru cultura biologica, timp în care reziduurile tratamentelor chimice din anii anteriori sa dispara complet din pamânt. In 1966, Franta…
Read more »





Crochete din pui si legume

22 October 2013
Retete_5Crochete din pui si legume din: carne de pui, morcov, cartof, telina, franzela, telemea, oua, faina, ceapa, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 morcov 1 cartof 1/2 telina 1 felie franzela 50 g telemea 2 oua 1 lingura faina 1 ceapa 1 legatura marar 150 ml ulei sare piper  …
Read more »





Tarta cu branza de vaci si struguri

22 October 2013
Tarta_cu_branza_de_vaci_si_struguriTarta cu branza de vaci si struguri din: faina, zahar pudra, unt, zeama de lamaie, branza de vaci, smantana, galbenusuri, struguri. Ingrediente: pentru blat: 175 g faina 20 g zahar pudra 75 g unt zeama de lamaie pentru umplutura: 110 g zahar 200 g branza de vaci 50 ml smantana 6 galbenusuri 60 g faina…
Read more »





Chiftelute la cuptor, cu sos de susan

22 October 2013
Chiftelute_la_cuptor_cu_sos_de_susanChiftelute la cuptor, cu sos de susan din: carne de vita, ceapa, patrunjel verde, piper, chimen, scortisoara, coriandru, nucsoara, cartofi, lamai, susan, sare, seminte de susan. Ingrediente: 1/2 kg carne de vita sau miel tocata 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde piper chimen scortisoara coriandru nucsoara 2 cartofi 2 lamai 4 linguri de susan 1…
Read more »





Ciocanele de pui marinate

22 October 2013
Ciocanele_de_pui_marinateCiocanele de pui marinate din: ciocanele, vin rosu sec, usturoi, sare, piper, ulei, boia iute, boia dulce. Ingrediente: 1 kg ciocanele 200 ml vin rosu sec 2 capatani de usturoi sare piper ulei boia iute boia dulce   Mod de preparare: Speli ciocănelele, le ştergi cu şerveţele de bucătărie absorbante, le dai cu ulei şi…
Read more »





Desert cu magiun

22 October 2013
Desert_cu_magiunDesert cu magiun din: faina, zahar, oua, lapte, sare, coaja de lamaie, unt, esenta, drojdie, magiun de prune. Ingrediente: 550 g faina 90 g zahar 4 oua 150 ml lapte 1/2 lingurita de sare coaja de la o lamaie 220 g unt 1 fiola esenta 40 g drojdie 150 g magiun de prune   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Tortellini cu branza si legume

22 October 2013
Tortellini cu branza si legumeTortellini cu branza si legume din: boabe de porumb, ciuperci, ulei de masline, sare, rosii, spanac, tortellini umplute cu branza, smantana, busuioc, parmezan, piper.   Ingrediente: 1 1/ 2 cani de boabe de porumb 6 ciuperci, feliate 2 linguri ulei de masline 1/4 lingurita de sare 1 rosie, cuburi 2 cani spanac proaspat 1 pachet…
Read more »





Trucuri pentru un stil de viata sanatos

22 October 2013
Alimente_1In unele parti ale lumii, stilul de viata este unul mult mai sanatos, iar boli precum diabetul, cancerul sau afectiunile cardiace sunt mai rar intalnite. Alimentele proaspete, portiile de mancare moderate, grasimile benefice si un pahar de vin rosu sunt mici secrete care fac minuni pentru organismul uman. Iata ce trebuie sa inveti de la…
Read more »





Galbiori cu mamaliguta

22 October 2013
Galbiori_cu_mamaligutaGalbiori cu mamaliguta din: galbiori, vin, ulei, ceapa, rosii, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g galbiori sau ghebe 100 ml vin alb 50 ml ulei 4 cepe 4 rosii 5-6 catei de usturoi 2 linguri smantana 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli ciupercile bine, sub jet de apă, şi…
Read more »





Aperitiv cu crenvurşti

22 October 2013
Aperitiv_cu_crenvurstiAperitiv cu crenvurşti din: aluat de foitaj, spanac, ceapa, linte, usturoi, patrunjel, crenvursti, masline, ulei de floarea soarelui, sare, piper, pudra de curry. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 100 g spanac o ceapa 200 g linte un catel de usturoi o legatura de patrunjel 400 g crenvursti 100 g masline feliate 75 ml ulei…
Read more »





Prajitura cu mere si pere

22 October 2013
Prajitura_cu_mere_si_perePrajitura cu mere si pere din: faina, margarina, zahar, ou, sare, zahar vanilat, apa rece, otet, mere, pere, biscuiti cu cacao, margarina, gris, scortisoara, cuisoare, prune, piersici. Ingrediente: pentru foi: 400 g faina 250 g margarina 1 lingura zahar 1 ou 1 praf de sare 1 pliculet zahar vanilat 3 linguri apa rece 1 lingura…
Read more »





Pui cu măsline şi ardei copt

22 October 2013
Pui_cu_masline_si_ardei_coptPui cu măsline şi ardei copt din: piept de pui file, ardei capia, masline negre, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, rozmarin, foi de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 200 g piept de pui file 2 ardei capia 100 g masline negre sau kalamata 2 linguri pasta de rosii sare piper negru macinat 1 lingurita…
Read more »





Plachie de crap cu patrunjel

22 October 2013
Plachie_de_crap_cu_patrunjelPlachie de crap cu patrunjel din: crap, vin, ceapa, foaie de dafin, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1,5 kg 250 ml vin alb 1 kg ceapa 1 foaie dafn 700 g rosii 200 ml ulei sare piper 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Crapul il cureti de solzi si…
Read more »





Jeleu de pere şi ardei

22 October 2013
Jeleu_de_pere_si_ardeiJeleu de pere şi ardei din: pere, ardei gras, ceapa verde, otet din vin alb, ghimbir, zahar gelifiant, sare, sos tabasco. Ingrediente: 700 g pere 300 g ardei gras galben 150 g ceapa verde 250 ml otet din vin alb 25 g ghimbir 1 plic zahar gelifiant 1 kg zahar sare sos tabasco   Mod…
Read more »





Supă cu scortisoara, ananas si curmale

22 October 2013
Supa_cu_scortisoara_ananas_si_curmaleSupă cu scortisoara, ananas si curmale din: ananas, curmale, portocale, mere, lamaie, rozmarin, ghimbir, scortisoara, apa, amidon alimentar, anason, zahar, frisca, inghetata de lamaie. Ingrediente: o conserva de ananas 10 curmale 4 portocale 3 mere o lamaie o crenguta de rozmarin ghimbir un baton de scortisoara 1,5 litri apa o lingura de amidon alimentar o…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu legume, carnati si fasole neagra

22 October 2013
SONY DSCOrez cu legume, carnati si fasole neagra din: carnati afumati, ceapa, ardei gras, orez, supa de pui, sos worcestershire, sare, fasole neagra, branza rasa. Ingrediente 3-4 carnati afumati, feliati 1 cana ceapa tocata 1 ardei gras verde, tocat 1 cana orez 3 cani supa de pui 1 lingurita sos Worcestershire 1/4 linguriță de sare 1…
Read more »





Consumul si productia de vin in secolul XX in Franta

22 October 2013
VinLa începutul secolului XX, productia de vin era cu 30% mai mare decât consumul intern. Ca urmare, o lege restituie în 1906 velnicerilor dreptul de a distila excedentele. Acesti ani de supraproductie nu descurajeaza însa deloc fraudele. Autoritatile publice iau în 1907 masuri împotriva lor: statul îl obliga pe fiecare viticultor sa faca o declaratie…
Read more »





Tort cu mere, portocale si kiwi

22 October 2013
Tort_cu_mere_portocale_si_kiwiTort cu mere din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa rece, zahar vanilat, coaja de lamaie, rom, portocale, kiwi, frisca. Ingrediente: 10 mere 6 linguri zahar 75 g unt pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa rece 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie pentru sirop:…
Read more »





Pui cu sos si oregano

22 October 2013
Pui_cu_sos_si_oreganoPui cu sos si oregano din: cartofi, piept de pui, praz, ardei gras, rosii, ulei de masline, sare, oregano, cascaval, patrunjel. Ingrediente: cate 1 kg cartofi si piept de pui 1 fir de praz 1 ardei gras 2 rosii 6-7 linguri ulei de masline sare oregano sau menta 50 g cascaval 2-3 fire patrunjel  …
Read more »


Omleta umpluta cu ciuperci

22 October 2013
Omleta_umpluta_cu_ciuperciOmleta umpluta cu ciuperci din: ciuperci, usturoi, branza, ulei, sare, patrunjel, oua, piper, ulei, busuioc. Ingrediente: 200 g ciuperci taiate marunt 2 catei de usturoi zdrobiti 100 g branza rasa 2 linguri de ulei sare piper patrunjel tocat pentru omleta: 4 oua sare piper ulei pentru prajit pentru decor: busuioc verde   Mod de preparare:…
Read more »





Salata de ardei iuti, la borcan

22 October 2013
muraturiSalata de ardei iuti, la borcan din: ardei iuti bulgaresti, sare, otet, pastai de fasole. Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti cate 3-4 ardei rosii, galbeni, verzi 1 lingura de sare otet cateva pastai de fasole fideluta, galbena sau verde 1 borcan   Mod de preparare: Speli toti ardeii si fasolea. Asezi in borcan ardeii…
Read more »





Consumul si productia de vin in secolul al XIX- lea

21 October 2013
Vin_1Publicând “Almanack gourmandîn” 1803, Grimod de la Reyniere devine într-un fel primul critic gastronomic. El scrie despre vin: „Vinul este, în opinia multor amatori, cel mai bun prieten al omului daca este folosit cu masura, si cel mai mare dusman al sau daca e baut în exces. Este camaradul vietii noastre, mângâietorul suferintelor noastre, podoaba…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata de nuca de cocos cu ciocolata si fructe de padure

21 October 2013
Inghetata_de_nuca_de_cocos_cu_ciocolata_si_fructe_de_padure_07Inghetata de nuca de cocos cu ciocolata si fructe de padure din: inghetata de nuca de cocos, ciocolata neagra, lapte de cocos, fructe de padure.   Ingrediente: 1 cutie inghetata de nucă de cocos 1 ciocolata neagra ¼ cana lapte de cocos 2 cani de fructe de padure proaspete   Mod de preparare: Rupeti ciocolata…
Read more »





Piept de pui in lapte de cocos

21 October 2013
Piept_de_pui_in_lapte_de_cocosPiept de pui in lapte de cocos din: piept de pui, ulei, ceapa, curry, lapte de cocos, supa de pui, lamaie verde, usturoi, sos de soia, zahar brun. Ingrediente: 1 piept de pui 5 linguri ulei 1 ceapa 2 lingurite curry 250 ml lapte de cocos 200 ml supa de pui 1 lamaie verde 4…
Read more »





Omleta cu legume, parmezan si sos

21 October 2013
Omleta_cu_legume_parmezan_si_sosOmleta cu legume, parmezan si sos din: oua, lapte, faina, tija de telina, boabe de mazare, parmezan, morcov, ardei gras, boabe de porumb, unt, ulei, sare, piper, smantana, patrunjel. Ingrediente: pentru omleta: 4 oua 3 linguri de lapte 1 lingura de faina pentru umplutura: 1/2 tija de telina taiata cubulete 1 mana de boabe de…
Read more »





Limba cu sos de rosii

21 October 2013
Limba _cu_sos_de_rosiiLimba cu sos de rosii din: limba de vita, radacina de patrunjel, morcov, ceapa, boabe de piper, ulei, faina, zahar, foaie de dafin, sare, bulion. Ingrediente: 1 kg limba de vita 1 radacina de patrunjel 1 morcov 2 cepe 10 g boabe de piper 2 linguri ulei 1 lingurita faina 1 lingurita zahar 1 foaie…
Read more »





Roşii la borcan

21 October 2013
muraturiRoşii la borcan   Ingrediente: rosii     Mod de preparare: Speli cantitatea de roşii dorită. Tai apoi roşiile în felii subţiri sau mai mari, după cum doreşti. Pui roşiile în borcane de diverse mărimi. Cu coada unei linguri îndeşi bine roşiile de pe margine, pentru a nu rămâne spaţiu între ele. Capsezi borcanele şi…
Read more »





Consumul de vin in evul mediu (476-1453) in Franta

21 October 2013
VinPâna în 1414, împartasania era data la slujba sub cele doua forme: pâinea si vinul. Tocmai de aceea trebuie mentinuta o productie viticola importanta. Diversele invazii afecteaza culturile de vita-de-vie, chiar daca o mare parte a navalitorilor burgunzi si vizigoti o cruta din superstitie. Ei se tem de puterile magice ale oamenilor Bisericii, care întretin…
Read more »





Bomboane de ciocolata cu migdale

21 October 2013
Bomboane_de_ciocolata_cu_migdaleBomboane de ciocolata cu migdale din: ciocolata neagra, esenta de migdale, unt, zahar pudra, migdale, cacao. Ingrediente: 170 g ciocolata neagra 2 linguri esenta de migdale 3 linguri de unt nesarat si moale 1/2 cana zahar pudra 1/2 cana migdale zdrobite grosier 1 lingura de cacao   Mod de preparare: Pui ciocolata la topit pe…
Read more »





Tocanita de pui cu ciuperci

21 October 2013
Tocanita_de_pui_cu_ciuperciTocanita de pui cu ciuperci din: piept de pasare, ciuperci, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, condimente, patrunjel, bulion. Ingrediente: 1 kg piept de pasare dezosat 1/2 kg ciuperci 1 kg rosii 2 cepe 50 ml ulei sare piper condimente pentru carnea de pasare 1 legatura patrunjel 3 linguri bulion   Mod de preparare: Speli pieptul…
Read more »





Crap cu mamaliguta

21 October 2013
Crap_cu_mamaligutaCrap cu mamaliguta din: crap, untdelemn, ceapa, usturoi, cimbru, pasta de tomate, zahar, sare, piper. Ingrediente: 1 crap proaspat, de circa 750 g 3 linguri untdelemn 2 cepe 4-5 catei de usturoi 1/4 lingurita cimbru uscat maruntit 2-3 linguri pasta de tomate 1 varf de cutit zahar sare piper negru macinat   Mod de preparare:…
Read more »





Fasole cu roşii

21 October 2013
Fasole_cu_rosiiFasole cu roşii din: fasole verde, ulei, rosii, sare, frunze de patrunjel, frunze de telina, frunze de dafin. Ingrediente: 8 kg fasole verde 0,75 l ulei 4,5 kg rosii 7 linguri sare frunze de patrunjel si de telina 6 frunze de dafin   Mod de preparare: Păstăile de fasoe rupte le căleşti în ulei, aproximativ…
Read more »





Ravioli cu nuci si menta

21 October 2013
Ravioli_cu_nuci_si_mentaRavioli cu nuci si menta din: ravioli, zahar, unt, nuci, frunze de menta. Ingrediente: 1 pachet ravioli cu branza 1/2 pahar zahar 1 cubulet unt 100 g nuci frunze de menta   Mod de preparare: Prepari ravioli conform instrucţiunilor de pe ambalaj. îi pui la scurs. Opreşti un pahar din apa în care au fiert.…
Read more »





Reteta zilei: Pui in sos de rosii cu usturoi

21 October 2013
Pui_in_sos_de_rosii_cu_usturoi_03Pui in sos de rosii cu usturoi din: carne de pui, ceapa, ardei gras, ciuperci, sos de rosii, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, cimbru, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 500 de grame de carne de pui 2 cepe 2 ardei grasi 200 de grame de ciuperci 500 de grame de sos de rosii…
Read more »





Supa crema de dovleac cu seminte

21 October 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_seminteSupa crema de dovleac cu seminte din: unt, ceapa, usturoi, faina, nucsoara, dovleac, supa de legume, zahar, ulei de masline, paine neagra, seminte de floarea soarelui, sare, piper negru. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura fiana un varf de cutit nucsoara rasa 350 g dovleac – cubulete 600 ml…
Read more »





Bomboane cu cacao si ciocolata

21 October 2013
Bomboane_cu_cacao_si_ciocolataBomboane cu cacao si ciocolata din: ciocolata menaj, unt, cacao, nuca, lapte, esenta de rom. Ingrediente: 800 g ciocolata menaj 150 g unt 200 g cacao 150 g nuca zdrobita grosier 2 linguri cu lapte rece esenta de rom   Mod de preparare: Dai prin râzătoare jumătate din cantitatea de ciocolată, iar restul o rupi…
Read more »





Sfeclă umplută cu branza si nuci

21 October 2013
Sfecla_umpluta_cu_branza_si_nuciSfeclă umplută cu branza si nuci din: sfecla, nuci, branza telemea, iaurt, marar, miez de nuca, hrean. Ingrediente: 4 bucati de sfecla 100 g nuci tocate 300 g branza telemea 5 linguri iaurt cremos marar 3-4 mieji de nuca pentru decor 2 lingurite hrean razuit   Mod de preparare: Speli bine, sub jet de apă,…
Read more »





Nu ratati supele crema cu dovleac

21 October 2013
Supa_crema_cu_dovleacDovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze…
Read more »





Consumul de vin in lumea antica: Egipt, Grecia, Roma si Gallia

21 October 2013
Vin_3VINUL ÎN EGIPT Egiptul este cea dintâi tara din bazinul mediteraneean care a cultivat vita-de-vie. Gasim de altminteri numeroase marturii în acest sens în basoreliefuri. Dar consumul vinului era, se pare, limitat pentru ca, dat fiind caracterul lui sacru, era folosit în principal la ceremoniile religioase (vin funerar). Vinul este baut în fapt doar de…
Read more »





Descopera retete delicioase cu dovleac

21 October 2013
Dovleac3Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si…
Read more »





Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos

21 October 2013
Legume_la_cuptor_cu_sos_07Legume la cuptor cu sos din: broccoli, ciuperci, cartofi, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, struguri rosii, miere, sare, piper.   Ingrediente: 3 capete de broccoli, rupt buchețele 200-300gr ciuperci, feliate 6 cartofi , cuburi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita nucsoara macinata 2 cesti de struguri rosii, fara samburi 1…
Read more »





Limonada cu menta

21 October 2013
Limonada_cu_mentaLimonada cu menta din: lamai, zahar, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 6 lamai 8 linguri de zahar frunze de menta proaspete, bine spalate gheata (sau 1 litru de apa rece ca gheata)     Mod de preparare: Se extrage sucul de la cele 6 lamai, se pune zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se…
Read more »





Cele mai gustoase deserturi cu dovleac

21 October 2013
Dovleac2Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »





Tocanite de cartofi cu carne

21 October 2013
Tocana_2Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă din piept de curcan Tocăniţă din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei de masline, bulion, sare, piper,…
Read more »





Retete de sezon cu dovleac pentru cei dragi

21 October 2013
Dovleac4Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac…
Read more »





Retete simple si rapide de tocanita cu ficatei

21 October 2013
TocanaCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Tocăniţă de ficătei Tocăniţă de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500…
Read more »





5 retete cu dovleac de incercat in aceasta toamna

21 October 2013
Dovleac1Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Musaca de dovleac cu sunca Musaca de dovleac cu…
Read more »





Retete apetisante de placinte cu dovleac

21 October 2013
Placinta_de_dovleacDovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »





Retete delicioase de placinte

21 October 2013
Retete_de_placinta_3.Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Reteta zilei: Placintele cu piersici Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou, apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de vanilie, zahar.   Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani…
Read more »





Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de muştar

21 October 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_mustar_06Muschi de porc cu sos de mustar din: sos de soia, vin, zahar brun, muschiluet de porc,  smantana, maioneza, mustar, ceapa. Ingrediente marinata: 1/4 ceasca sos de soia 1/4 cana vin 2 linguri de zahar brun 1 muschiulet de porc Ingrediente sos:   1/3 cana smantana 1/3 cana maioneza 2 lingurite mustar 2 cepe, fin…
Read more »





Merluciu la cuptor, cu sos de roşii

21 October 2013
Merluciu_la_cuptor_cu_sos_de_rosiiMerluciu la cuptor, cu sos de roşii din: merluciu, ulei, rosii, usturoi, patrunjel, piper, condiment din legume uscate. Ingrediente: 1 kg merluciu 50 ml ulei 500 g rosii 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel piper condiment din legume uscate   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi, îl ungi cu ulei şi îl presari…
Read more »





Salata picanta cu sfecla rosie

21 October 2013
Salata_picanta_cu_sfecla_rosieSalata picanta cu sfecla rosie din: sfecla, nuci, prune uscate, usturoi, hrean, sare, piper, ulei, otet, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g sfecla 400 g nuci 150 g prune uscate 3 catei de usturoi 3 lingurite de hrean dat prin razatoarea mica sare piper ulei otet frunze de patrunjel   Mod de preparare: Speli bine…
Read more »




Antricot de vitel cu sos de lamaie

21 October 2013
Antricot_de_vitel_cu_sos_de_lamaieAntricot de vitel cu sos de lamaie din: antricoate de vitel, unt, bacon, lamai, faina, vin, patrunjel verde, sare, piper alb. Ingrediente: 4 antricoate de vitel, fara os 4 linguri unt 8 felii de bacon 2 lamai 2-3 linguri faina 1 lingura vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper alb macinat   Mod de…
Read more »





Chiftelute aromate cu ciuperci

21 October 2013
Chiftelute aromate cu ciuperciChiftelute aromate cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, usturoi, marar, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierti in coaja 500 g ciuperci 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura marar faina pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat. Speli ciu­percile şi le…
Read more »





Gogosari murati

21 October 2013
muraturiGogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, boabe de piper, cimbru, marar, hrean, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari rosii 750 ml otet 100 ml ulei 150 g zahar 5 linguri sare grunjoasa 1 l apa 1 lingura boabe de piper cimbru marar uscat hrean 4 foi de dafin   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata neagra

20 October 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_neagra_06Prajiturele cu ciocolata neagra din: oua, ciocolata neagra, zahar, unt.   Ingrediente: 3 oua 100 de grame de ciocolata neagra 100-150 de grame de zahar 50 de grame de unt       Mod de preparare: Intr-un castron topiti ciocolata cu unt si 30 de grame de zahar la bain marie. Lasati sa se raceasca.…
Read more »





Tu gateste placinte delicioase, noi te ajutam cu retetele

20 October 2013
Retete_de_placintaAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc Placinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc din: ulei, apa minerala, praf de copt, zeama de lamaie, faina, sare, ardei capia, praz, branza de…
Read more »





Retete de tocanite

20 October 2013
Tocana_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Tocanita de vacuta cu cartofi si telina Tocanita de vacuta cu cartofi si telina din: carne de vita, oase de vita,…
Read more »





Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete

20 October 2013
Dovleac1Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Dovleac cu carne de vita si piersici Dovleac cu…
Read more »





Retete gustoase de tocanita

20 October 2013
TocanitaCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de floarea soarelui, ceapa,…
Read more »





Retete de placinte

20 October 2013
Retete_de_placinta_1Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu mere si stafide Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar, margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente: 380-400 g făină 100 g stafide 250 g zahăr 250 g margarină…
Read more »





3 retete cu poze de tocanita

20 October 2013
Tocana_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din: ciuperci asortate, muschi…
Read more »





Retete delicioase de tocanita

20 October 2013
Tocanita_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vinete cu rosii si ceapa Tocanita de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi, piper, sare.…
Read more »





Retete savuroase de placinte

20 October 2013
Retete_de_placinta_4.Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu dovlecei si ciuperci Placinta cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare, drojdie, dovlecel, ceapa, ciuperci, ulei, condiment, marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1 praf de sare 10 g drojdie pentru umplutura:…
Read more »





Castraveciori în otet

20 October 2013
muraturi_4Castraveciori în otet din: castraveciori, otet, apa, sare de mare, miere, piper boabe, foi de dafin, hrean, morcovi, usturoi. Ingrediente: 8 kg castraveciori 2 l otet 4 l apa 6 linguri sare de mare 2 linguri miere piper boabe 2 foi de dafin 2-3 bucati de hrean 1/2 kg morcovi 1 capatana de usturoi  …
Read more »





Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei

20 October 2013
Cartofi_umpluti_cu_ciuperci_si_dovleceiCartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei din: cartofi, ciuperci, dovlecei, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi mari 700 g ciuperci 2 dovlecei 2 cepe 5-6 catei de usturoi sare piper ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Scurgi…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos aromat

20 October 2013
Frigarui_de_porc_cu_sos_aromat_12Frigarui de porc cu sos aromat din: otet de mere, zahar, ketchup, melasa, usturoi, ardei iute, ghimbir, sare, muschi de porc, sare.   Ingrediente sos: 3/4 cana de oțet de mere 1/4 cana de zahar ¼ ceasca ketchup 3 linguri de melasa 2 linguri usturoi tocat 1 lingura ardei iute tocat 1 lingura de ghimbir…
Read more »





Gogosi cu carnati si sos picant

20 October 2013
Gogosi_cu_carnati_si_sos_picantGogosi cu carnati si sos picant din: faina, cartofi, lapte, drojdie, sare, ou, ulei, cas afumat, ceapa, ardei gras, ardei iute, suc de rosii, foi de dafin, frunze de telina, miere, faina. Ingrediente: pentru gogosi: 600 g faina 200 g cartofi cate 100 ml lapte si apa 30 g drojdie proaspata sare 1 ou 200…
Read more »





Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi

20 October 2013
Placinta_cu_ciuperci_vinete_si_usturoiPlacinta cu ciuperci, vinete si usturoi din: apa minerala, ulei, sare, praf de copt, ciuperci, vanata, patrunjel, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 15 linguri apa minerala 15 linguri ulei sare 1 praf de copt faina cuprinde pentru umplutura: 500 g ciuperci 1 vanata 1 legatura patrunjel 4 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…
Read more »





Ceapă cu ardei iuţi

20 October 2013
muraturi_4Ceapă cu ardei iuţi din: ardei iuti, ceapa, otet, apa, zahar, sare neiodata. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 1 kg ceapa 1 l otet 1 l apa 400 g zahar 200 g sare neiodata   Mod de preparare: Tai felii ardeii iuţi, toci mărunt ceapa, le amesteci şi le aşezi în borcane. Pui la fiert…
Read more »





Bors cu fasole rosie

20 October 2013
Supa si ciorbeBors cu fasole rosie din: fasole rosie, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, leustean verde, cimbru, sare, ulei. Ingrediente: 1 cutie mare (800 g) fasole rosie fiarta 1 ceapa 2 ardei grasi 500 g rosii 500 ml bors proaspat 1 legatura leustean verde 1 crenguta cimbru sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »





Chiftelute coapte

20 October 2013
Chiftelute_coapteChiftelute coapte din: fasole, paine, usturoi, patrunjel verde, ceapa, morcov, pastarnac, sare, piper, faina. Ingrediente: 300 g fasole uscata 2 felii paine alba inmuiate 4-5 catei de usturoi pisati patrunjel verde tocat 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac sare piper faina   Mod de preparare: Intr-un bol cu apă rece pui fasolea la înmu­iat de…
Read more »





Pulpe de pui la cuptor cu morcovi si sos

20 October 2013
Pulpe_de_pui_la_cuptor_cu_morcovi_si_sosPulpe de pui la cuptor cu morcovi si sos din: pulpe de pui, morcovi, ceapa, ulei de floarea soarelui, caju, frunze de coriandru, miere, sos dulce de ardei iute, coaja de portoca,a, zeama de lime, coaja de lime, otet din orez, piure de rosii, ghimbir. Ingrediente: 8 pulpe de pui 300-400 g de morcovi tineri…
Read more »





Piept de pui in foitaj

20 October 2013
Piept_de_pui_in_foitajPiept de pui in foitaj din: foitaj, piept de pui, ou, branza de oaie, smantana, rosii, ulei, sare, piper, ou, salata verde, rucola. Ingrediente: pentru aluat: 1 pachet foitaj pentru umplutura: 1 piept de pui 1 ou 200 g branza de oaie zdrobita cu furculita 50 g smantana 2 rosii ulei sare piper pentru decor:…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita

20 October 2013
Salata_de_cartofi_dulci_copti_cu_carne_de_vita_06Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita din: cartofi dulci, carne de vita, condimente, salata verde, rosii, branza cheddar, smantana, guacamole.   Ingrediente: 2 cartofi dulci ½ kg carne de vita 3-4 linguri condimente, dupa preferinta 4 cesti salata verde tocata 2 cani de rosii tocate 1 cana branza cheddar, rasa iaurt sau…
Read more »





Prajitura delicioasa cu ghimbir si pere

20 October 2013
Prajitura_cu_pere_caramelizatePrajitura delicioasa cu ghimbir si pere din: sirop de zahar, lapte, ou, ghimbir, faina, zahar tos, bicarbonat, unt, pere, zahar. Ingrediente: blat: 125 ml miere 125 ml lapte 1 ou 1 lingura ghimbir proaspat ras 550 g faina 50 g zahar tos 1 lingurita bicarbonat 50 g unt un varf de cutit sare decor: 2…
Read more »





Mancarica de fasole cu legume si cod

20 October 2013
Mancarica_de_fasole_cu_legume_si_codMancarica de fasole cu legume si cod din: fasole, ceapa, morcovi, bulion, ulei, sare, piper, patrunjel, usturoi, fileuri de cod, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 4 linguri bulion ulei sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 2 fileuri de cod zeama de la o lamaie…
Read more »





Supa crema de morcovi si cartofi

20 October 2013
Supa_crema_de_morcovi_si_cartofiSupa de crema de morcovi si cartofi din: ceapa, ulei de masline, curry, cartofi, morcovi, supa de pui, sare, piper, crutoane, smantana. Ingrediente: 1 ceapa de dimensiune mijlocie 1 lingura ulei de masline 1/2 lingurita de curry pudra 3 cartofi dulci mari 3 morcovi mari 2 cani supa de pui sare piper 100 g crutoane…
Read more »





Fasole batuta cu usturoi

20 October 2013
Fasole_batuta_cu_usturoiFasole batuta cu usturoi din: fasole, ceapa, boia, usturoi, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 1/2 lingurita boia 3 catei de usturoi pisati 2 linguri bulion ulei sare   Mod de preparare: Ţii fasolea la înmuiat de seara. A doua zi o pui la fiert, schimbând apa de mai multe ori.…
Read more »





Sufleu delicios de gutui

20 October 2013
Sufleu_delicios_de_gutuiSufleu delicios de gutui din: gutui, zahar, unt, galbenus, rachiu de mere, cuisoare, zahar praf. Ingrediente: 450 g cubulete de gutui 3 linguri zahar 30 g unt 1 galbenus 2 albusuri 1 lingura rachiu de mere 2 cuisoare 1 lingura zahar praf   Mod de preparare: Porniţi cuptorul şi ungeţi cu unt o formă de…
Read more »





Cornete cu branza si ceapa verde

20 October 2013
Cornete_cu_branza_si_ceapa_verdeCornete cu branza si ceapa verde din: aluat foitaj, ulei, branza de oaie, ceapa verde, unt, patrunjel, branza camembert, ridichi de luna. Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj ulei pentru umplutura: 300 g branza de oaie 50 g unt moale 1 legatura de ceapa verde cateva fire de patrunjel tocat 200 g branza camembert 1…
Read more »





Ardei capia muraţi, cu usturoi

20 October 2013
muraturiArdei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, usturoi, otet, sare, apa, zahar, piper boabe, foi de dafin, seminte de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei capia rosii 2 capatani de usturoi 800 ml otet 1 lingura de sare 200 ml apa 150 g zahar 2 linguri piper boabe 6 foi de dafin 2 linguri seminte…
Read more »





Tarta cu stafide si mere

20 October 2013
Tarta_cu_stafide_si_mereTarta cu stafide si mere din: faina, zahar, unt, galbenusuri, apa, lapte, mere, stafide, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g zahar 170 g unt rece, taiat in cubulete 2 galbenusuri batute cu 2 linguri apa sare umplutura: 100 g faina 75 g zahar 50 ml ulei 50 ml lapte 800…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica de piept de pui cu fasole si rosii

20 October 2013
Mancarica_de_piept_de_pui_cu_fasole_si_rosii_06Mancarica de piept de pui cu fasole si rosii din: ulei, piept de pui, ardei gras, ceapa, paprika, oregano, chimen, praf de usturoi, piper rosu, fasole neagra, fasole alba, rosii, supa de pui, porumb.   Ingrediente 1 lingura de ulei vegetal 1 kg piept de pui fara piele, taiat cuburi 1 ceasca ardei gras, tocat…
Read more »





Ciorba de fasole cu legume si afumatura

20 October 2013
Ciorba_de_fasole_cu_legume_si_afumaturaCiorba de fasole cu legume si afumatura din: fasole boabe, morcovi, pastarnac, boia, bulion, telina, sare, cimbru, piper, ciolan afumat, tarhon. Ingrediente: 700 g fasole boabe 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 lingurita boia 1 pahar de bulion 1 telina sare cimbru piper 500 g ciolan afumat tarhon tocat   Mod de rpeparare: Pui fasolea la…
Read more »


Coltunasi la cuptor

20 October 2013
Coltunasi_la_cuptorColtunasi la cuptor din: oua, faina, apa, carne de curcan, ciuperci, ceapa, sare, piper, ulei, supa de legume, unt. Ingrediente: pentru aluat: 6 oua faina cat cuprinde 5-6 linguri de apa pentru umplutura: 500 g carne de curcan, taiata cubulete 200 g ciuperci taiate marunt 1 ceapa sare piper 3 linguri de ulei 1 cana…
Read more »





Supa crema de dovlecei cu orez si marar

20 October 2013
Ciorbe_si_borsuriSupa crema de dovlecei cu orez si marar din: ceapa, ulei, dovlecei, cartofi, orez, lapte, galbenus, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 1 ceapa mare 2 linguri ulei 2 dovlecei de dimensiune medie 3 cartofi 2 linguri orez 200 ml lapte dulce pasteurizat 1 galbenus sare piper 1 legatura marar verde   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Tarta cu mere si gutui

20 October 2013
Tarta_cu_mere_si_gutuiTarta cu mere si gutui din: faina, unt, sare, lapte, gutui, unt, zahar tos, scortisoara, mere, zeama de lamaie, faina, galbenus, zahar brun. Ingrediente: pentru crusta (foaie) 250 g faina 250 g unt rece din  frigider, taiat cubulete 1 lingurita de sare 125 ml lapte rece pentru umplutura: 2 gutui mari 50 g unt 50…
Read more »





Mamaliga coapta cu cascaval si bacon

20 October 2013
Mamaliga_coapta_cu_cascaval_si_baconMamaliga coapta cu cascaval si bacon din: malai, sare, unt, cascaval, branza telemea, oua, bacon, sare, piper. Ingrediente: 300 g malai o lingurita sare o lingura unt 300 g cascaval 200 g branza telemea 6 oua 2-3 felii bacon sare piper   Mod de preparare: Se prepară mămăliga: se pun la fiert 2,5 I apă…
Read more »





Retete gustoase de tocanite

19 October 2013
Tocanita_3Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Tocăniţă de porc, cu bere Tocăniţă de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa, usturoi, bere neagra, ketchup,…
Read more »





Retete de placinta cu mere

19 October 2013
Placinta_cu_mereAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ceapa, cimbru si mere Placinta cu ceapa, cimbru si mere din: cartofi, unt, ceapa, cimbru, mere. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati in felii rotunde cu grosimea 5 mm 50 g de unt nesarat,…
Read more »





Retete cu gutui pe placul familiei tale

19 October 2013
Gutui1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Supă de pui cu gutui Supă de pui cu gutui din: carne de pui, gutui, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, iaurt, ou, cimbru, patrunjel verde, sare.…
Read more »





Tocanite cu carne sau legume

19 October 2013
TocanaCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vita cu legume si rozmarin Tocanita de vita cu legume si rozmarin din: carne de vita, faina, concentrat de vita,…
Read more »





Reteta zilei: Ciocolata cu frisca

19 October 2013
Ciocolata_cu_frisca_05Ciocolata cu frisca din: lapte praf, zahar, cacao, sare, lapte, gheata, frisca, ciocolata.   Ingrediente: 1/3 cana lapte praf 1/3 cana de zahar 1/4 ceasca de cacao 1 varf de cuțit de sare 1 cana de lapte 3 cesti de gheata frisca ciocolata   Mod de preparare: Se amesteca laptele praf, zahar, cacao și sare…
Read more »





Dovlecei în otet

19 October 2013
muraturiDovlecei în otet din: dovlecei, zahar, sare, otet, crengute de marar. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1 lingurita zahar 1 lingurita sare otet crengute de marar   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi tai felii, după care îi pui în borcane, cu o lingurita de sare si 1 lingurita de zahar pentru fiecare borcan. Aşezi crenguţe…
Read more »





Chiftelute prajite cu garnitura de cartofi

19 October 2013
Chiftelute_prajite_cu_garnitura_de_cartofiChiftelute prajite cu garnitura de cartofi din: carne de curcan, ceapa de porc, ceapa, oua, cartofi, praz, marar, patrunjel, sare, piper, paine, ulei, faina. Ingrediente: 500 g carne de curcan 500 g ceafa de porc 2 cepe 2 oua 3 cartofi 1 praz (numai partea alba) 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper 300…
Read more »





Ardei umpluti cu carne tocata si orez

19 October 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_si_orezArdei umpluti cu carne tocata si orez din: ardei, carne tocata, orez, ceapa, ou, rosii, marar, patrunjel, praz, supa de legume, bulion, sare, piper. Ingrediente: 12 ardei 700 g carne tocata (amestec porc si vita) 1/2 pahar orez 2 cepe 1 ou 4 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 praz, numai partea alba…
Read more »





Prajitura cu prune si lamaie

19 October 2013
Prajitura_cu_prune_si_lamaiePrajitura cu prune si lamaie  din: prune, iaurt, oua, zahar pudra, faina, ulei, zahar vanilat, praf de copt, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 500 g prune 250g iaurt 5 oua 300 g zahar pudra 500 g faina 125 ml ulei 1 lingurita zahar vanilat 1 linguita praf de copt 1 lingurita coaja rasa de lamaie…
Read more »





Placinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc

19 October 2013
Placinta_cu_ardei_copti_praz_si_cotlete_de_porcPlacinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc din: ulei, apa minerala, praf de copt, zeama de lamaie, faina, sare, ardei capia, praz, branza de capra, cotlete de porc fara os, sare, piper, busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 15 linguri ulei 15 linguri apa minerala 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie faina…
Read more »





Prune in aluat de foitaj

19 October 2013
Prune_in_aluat_de_foitajPrune in aluat de foitaj din: lamai, aluat, prune, unt, migdale, galbenus, zahar, zahar praf. Ingrediente: 6 lamai 500 g aluat de foitaj 200 g prune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1 galbenus 400 g zahar 50 g zahar praf   Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu…
Read more »





Salata de dovleci si morcovi

19 October 2013
Salata_de_dovleci_si_morcoviSalata de dovleci si morcovi din: dovlecel, morcovi, mix de salata, rosii, sparanghel, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, unt, ulei. Ingrediente: 1 dovlecel 2 morcovi 1 pachet mix de salata 4 rosii 2-3 bucati de sparanghel sare piper ulei de masline zeama de la o lamaie 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »





Supa de ardei copti cu busuioc

19 October 2013
Supa_de_ardei_copti_cu_busuiocSupa de ardei copti cu busuioc din: ardei, ceapa, morcov, telina, rosii, usturoi, iaurt, busuioc, unt, sare, otet balsamic. Ingrediente: 1 kg ardei (rosii, galbeni, portocalii) 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina 2-3 rosii 1 catel de usturoi 1-2 bborcanele iaurt busuioc 1 lingurita unt sare otet balsamic   Mod de preparare: Coci ardeii, ii…
Read more »





Rulada de carne cu ciuperci

19 October 2013
Rulada_de_carne_cu_ciuperciRulada de carne cu ciuperci din: cotlet de porc, ciuperci, bacon, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 400 g ciuperci 10 felii bacon sare piper cimbru 6 catei usturoi 2 linguri ulei pentru calit 1 lingura ulei pentru uns tava   Mod de preparare: Tai cotletul în aşa…
Read more »





Musaca de dovleac cu sunca

19 October 2013
Musaca_de_dovleac_cu_suncaMusaca de dovleac cu sunca din: dovleac, sunca, smantana, marar, cascaval, sare, piper, otet, ulei, pesmet, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg dovleac curatat 100 g sunca presata 1 cutie smantana (circa 200g) 1 legatura marar 200 g cascaval sare piper 1 lingura otet 1 lingura ulei 1 lingura pesmet 2-3 catei de usturoi   Mod de…
Read more »





Tort delicios cu struguri

19 October 2013
Tort_delicios_cu_struguriTort delicios cu struguri din: unt, zahar, oua, faina, seminte de mac, lapte, frisca, oua, boabe de struguri. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahar 6 oua 350 g faina 4 linguri seminte de mac 3 linguri lapte crema: 350 g zahar 375 ml lapte 650 g frisca 7 oua ornare: 500 g boabe de…
Read more »





Reteta zilei: Mic dejun delicios cu oua si sunca

19 October 2013
Mic_dejun_delicios_cu_oua_si_sunca_08Mic dejun delicios cu oua si sunca din: apa, smantana, usturoi, unt, sare, piper, gris, cascaval, oua, sunca, ceapa verde, lapte.   Ingrediente: 1 2/3 cani de apa 1 cana de smantana 2 catei de usturoi, pisat 2 linguri de unt 1 lingurita de sare 1/4 lingurita piper 2/3 ceasca gris 1 1/4 cesti cascaval…
Read more »





Cornete cu fistic si caramel

19 October 2013
Cornete_cu_fistic_si_caramelCornete cu fistic si caramel din: cornete inghetata, crema de branza, frisca, fistic, topping de caramel, sare. Ingrediente: 4 cornete inghetata 150 g crema de branza 100 ml frisca lichida o mana fistic crud, curatat topping de caramel un praf sare     Mod de preparare: Bateţi frişca, până se întăreşte. Frecaţi crema de brânză…
Read more »





Supa crema de praz cu sunca

19 October 2013
SupeSupa crema de praz cu sunca din: cartofi, praz, usturoi, ulei, smantana, margarina, supa de radacinoase, sare, piper, sunca. Ingrediente: 4 cartofi 2 fire de praz 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 100 ml smantana pentru frisca 2 linguri unt sau margarina 500 ml supa de radacinoase sare piper 100 g sunca   Mod…
Read more »





Macarons de ciocolată

19 October 2013
Macarons_de_ciocolataMacarons de ciocolată din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri, cacao, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: 95 g faina de migdale 155+50 g zahar pudra 3 albusuri o lingurita cacao pentru umplutura: 50 g ciocolata neagra 50 ml frisca lichida   Mod de preparare: Făina de migdale şi cele 155 g zahăr pudră se amestecă şi…
Read more »





Cocos in vin cu bacon si ciuperci

19 October 2013
Cocos_in_vin_cu_bacon_si_ciuperciCocos in vin cu bacon si ciuperci din: cocos, vin rosu, bacon, ciuperci, supa de vita, coniac, ceapa, morcovi, usturoi, cimbru, foi de dafin,foi de patrunjel, piper boabe, faina, sare, piper macinat. Ingrediente: un cocos de 2,5-3 kg un litru de vin rosu 250 g bacon 250 g ciuperci albe 500 ml supa de vita…
Read more »





Scoici marinăreşti

19 October 2013
Scoici_marinarestiScoici marinăreşti din: scoici, vin, ceapa, patrunjel, usturoi, piper. Ingrediente: 2 kg scoici 300 ml vin alb 2 cepe mici o legatura patrunjel 4 catei de usturoi piper   Mod de preparare: Se spală scoicile bine închise (cele deschise deja se aruncă) în mai multe ape pentru a înlătura nisipul. La nevoie, cu gingăşie, se…
Read more »





Buchet de mere cu nuca si coaja de lamaie

19 October 2013
Buchet_de_mere_cu_nuca_si_coaja_de_lamaieBuchet de mere cu nuca si coaja de lamaie din: oua, zahar praf, zeama de lamaie, ghimbir, nuci, coaja de lamaie, unt, faina, praf de copt, lapte, vanilie, scortisoara, mere. Ingrediente: blatul: 6 oua 6 linguri zahar praf 3 linguri zeama de lamaie 1 lingura cubulete de ghimbir 2 linguri nuci zdrobite 1 lingurita coaja…
Read more »





Reteta zilei: Pizza cu smochine si ceapa caramelizata

19 October 2013
Pizza_cu_smochine_si_ceapa_caramelizata_06Pizza cu smochine si ceapa caramelizata din: aluat de pizza, smochine, ceapa caramelizata, carnati, mozzarella, arpagic.   Ingrediente: 1 aluat pentru pizza 1 ceasca smochine din conserva 1 ceasca ceapa caramelizata 2-3 carnați, feliati 2 cesti branza mozzarella maruntita Arpagic feliat   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Intindeti aluatul intr-o tava rostunda.…
Read more »





Supa de rosii cu legume si orez

19 October 2013
Supa_de_rosii_cu_legume_si_orezSupa de rosii cu legume si orez din: rosii, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ulei de masline, zahar, sare, piper, orez. Ingrediente: 2 kg rosii bine coapte 1 ceapa 1 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel sau pastarnac 2 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar sare piper 2 linguri orez  …
Read more »





Salata de vinete cu iaurt si menta

19 October 2013
Salata_de_vinete_cu_iaurt_si_mentaSalata de vinete cu iaurt si menta din: vinete, iaurt grecesc, maioneza, usturoi, zeama de lamaie, menta, sare, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 vinete mari 200 ml iaurt grecesc o lingura maioneza un catel usturoi zeama de la o lamaie o lingurita menta uscata sare 2 linguri ulei de floarea soarelui   Mod de…
Read more »





Piept de pui marinat

19 October 2013
Piept_de_pui_marinatPiept de pui marinat din: piept de pui, sare, piper, busuioc, lamaie, ulei de masline extavirgin. Ingrediente: 2 bucati piept de pui sare piper o mana busuioc proaspat o lamaie 100 ml ulei de masline extravirgin   Mod de preparare: Presarati pieptul de pui cu sare si piper, apoi stropiti-l cu utin ulei de masline.…
Read more »





Desert cu pere

19 October 2013
Desert_cu_pereDesert cu pere din: pere, miere, cuisoare, faina, ulei presat la rece, apa, sare. Ingrediente: 4 pere 4 lingurite miere 2 cuisoare pentru aluat: 250 g faina 5 linguri ulei presat la rece 50 ml apa un praf sare   Mod de preparare: Perele curăţate de coajă se pun la fiert cu două cuişoare şi…
Read more »





Chiftele delicioase la cuptor

19 October 2013
Chiftele_delicioase_la_cuptorChiftele delicioase la cuptor din: carne de vita, cimbru, pudra de ceapa, pudra de usturoi, ou, faina. Ingrediente: 400 g carne de vita o lingurita cimbru 1/2 lingurita pudra de ceapa 1/2 lingurita pudra de usturoi un ou o lingura faina   Mod de preparare: Carnea macră se toacă de două ori piin maşina de…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro