Retete de toamna:
Friptura in crusta de parmezan
26 October 2013
Friptura
in crusta de parmezan din: boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de
coriandru, scortisoara, ceapa, ulei, unt, mustar, patrunjel, sare,
coaja de lamaie, parmezan, muchi de vitel, spanac, fulgi de migdale,
unt, salata verde, usturoi, parmezan. Ingrediente: 2 lingurite boabe de
piper negru 1 lingurita boabe de ienibahar 1/2 lingurita boabe de
coriandru…
Read more »
Read more »
Mascarpone cu ananas
26 October 2013
Mascarpone
cu ananas din: branza mascarpone, branza de vaci, portocala, zahar tos,
ananas, scortisoara, gelatina, fructe confiate, fulgi de porumb, menta
verde, fistic. Ingrediente: 500 g branza mascarpone 200 g branza de vaci
o portocala 70 g zahar tos zahar vanilinat o conserva de ananas o
lingurita cu scortisoara 5 g gelatina alimentara 100 g…
Read more »
Read more »
Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi
26 October 2013
Friptură
de pui aromată, cu vin şi usturoi din: pulpe de pui, vin alb sec,
usturoi, foaie de dafin, ulei, rozmarin, oregano, sare, piper.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 cana de vin alb sec 4 catei de usturoi 1
foaie de dafin 2 linguri ulei 1 lingura amestec rozmarin si oregano sare
piper…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de miel
26 October 2013
Ciorbă
cu carne de miel din: carne de miel, ulei, rosii, pasta de tomate,
ceapa rosie, ciuperci, rozmarin verde, usturoi, vin alb, sare, piper,
malai, castarveti murati. Ingrediente: un kilogram de carne de miel 300
ml ulei 800 g rosii o lingura cu pasta de tomate doua cepe rosii 400 g
ciuperci doua crengute de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de porc in sos
26 October 2013
Chiftelute
de porc in sos din: unt, ceapa, carne de porc, sare, piper, ienibahar,
nucsoara, pesmet, lapte, smantana, ou, faina, supa de vita, jeleu de
coacaze. Ingrediente: 5 linguri unt nesarat 1 ½ cesti ceasca rosie ,
tocata 1 kg carne tocata de porc 1 1/2 lingurite sare 1/2 lingurita
piper negru proaspat macinat…
Read more »
Read more »
Salata de somon cu sfecla rosie
26 October 2013
Salata
de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin,
ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml
vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat
1 lamaie sare…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu linte
26 October 2013
Carne
de vita cu linte din: carne de vita, linte verde, rosii, ceapa,
ghimbir, boia dulce, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare, piper,
usturoi. Ingrediente: 500-600 g carne de vita 300 g linte verde 3 rosii 2
cepe 1 lingurita ghimbir ras 1 lingura boia dulce ulei 2 foi de dafin 1
legatura patrunjel sare…
Read more »
Read more »
Rahat cu fulgi de cocos
26 October 2013
Rahat
cu fulgi de cocos din: zahar, gelatina, apa de trandafiri, zahar pudra,
amidon, colorant, fulgi de cocos. Ingrediente: 450 g zahar 25 g
gelatina granule 6 picaturi apa de trandafiri 2 linguri zahar pudra 2
linguri amidon 4 picaturi colorant galben 200 g fulgi de cocos Mod de
preparare: Gelatina se pune într-un…
Read more »
Read more »
Dovleac umplut cu carne tocata si verdeata
26 October 2013
Dovleac
umplut cu carne tocata si verdeata din: dovlecei, orez, paine toast,
vin alb, ceapa verde, telina, usturoi, ghimbir, patrunjel, oua, sare,
carne tocata de vita, merisoare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mici
(circa 12 cm diametru) 40 g orez cu bob lung 2 felii paine toast 100 ml
vin alb sec 3 cepe verzi 2…
Read more »
Read more »
Marinată din legume
26 October 2013
Marinată
din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina,
pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.
Ingrediente: 1 kg morcov 2 kg ardei capia 1 kg ceapa uscata 2 radacini
de telina 200 g pasta de tomate 1 borcan mustar 500 ml ulei pentru
marinata: 1…
Read more »
Read more »
Nuga cu migdale si fistic
26 October 2013
Nuga
cu migdale si fistic din: miere, migdale, fistic, zahar, albusuri,
zahar vanilinat, sare, colorant, suc de lamaie. Ingrediente: 400 g miere
de tei 500 g migdale 100 g fistic 250 g zahar 2 albusuri 2 pliculete
zahar vanilinat un praf de sare cateva picaturi de colorant rosu sucul
de la 1/2 lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu ciuperci si bacon
26 October 2013
Pui
cu ciuperci si bacon din: pui, ciuperci, bacon, vin, unt, ceapa verde,
usturoi, smantana, ou, boia de ardei, cimbru, sare, piper. Ingrediente
: 1 pui, taiat bucati 500 de grame de ciuperci 100 de grame de bacon 50
ml vin 50 de gr de unt 5 fire de ceapa verde 3 fire usturoi…
Read more »
Read more »
Nuga cu cafea
26 October 2013
Nuga
cu cafea din: miere, migdale, nuci, alune, boabe de cafea, cafea
solubila, scortisoara. Ingrediente: un kg miere poliflora un kg amestec
de migdale, nuci sau alune 100 g boabe de cafea 2 lingurite cafea
solubila 1/2 lingurita scortisoara Mod de preparare: Intr-un vas
încăpător se pune mierea la încălzit si se adună spuma.…
Read more »
Read more »
Budincă de dovlecei cu branză de vaci
26 October 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: dovlecei, branza de vaci, ou, faina,
unt, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g brânză de vaci 1 ou 1
linguriţă făină 1 lingură unt 1 lingură ulei Mod de preparare: Alegi
dovlecei tineri, îi cureţi, îi fierbi, îi scurgi şi îi striveşti cu
furculiţa. Apoi îi…
Read more »
Read more »
Nuga cu alune de padure
26 October 2013
Nuga
cu alune de padure din: miere, albusuri, alune de padure, zahar, apa.
Ingrediente: 500 g miere 8 albusuri 750 g alune de padure 500 g cuburi
de zahar 120 ml apa Mod de preparare: Se pune mierea la bain-marie şi
se lasă aproximativ 3/4 de oră. în momentul în care devine lichidă, se…
Read more »
Read more »
Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras
26 October 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: dovlecei, morcovi, rosii, ardei gras,
ceapa, patrunjel verde, piper, ulei de porumb, sare. Ingrediente: 1
dovlecel 2 morcovi 5-6 roşii 3 ardei graşi de diferite culori (verde,
roşu şi galben) 4 cepe albe 2 căni orez 1 legătură pătrunjel verde 1
legătură mărar verde piper măcinat ulei de…
Read more »
Read more »
Desert cu fistic, nuci si susan
26 October 2013
Desert
cu fistic, nuci si susan din: suc de struguri rosii, faina, nuci,
fistic, susan, ulei. Ingrediente: 2 l suc de struguri rosii 250 g faina 2
albusuri 250 g nuci 250 g fistic 20 g susan un pic de ulei Mod de
preparare: Se presează struguri roşii pentru a obţine doi litri de suc…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciuperci si cascaval
26 October 2013
Rulada
cu ciuperci si cascaval din: ciuperci de padure, oua, ou, ceapa,
usturoi, paine inmuiata in lapte, smantana, cascaval, unt, patrunjel,
foi de placinta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure 4 oua
1 ou pentru uns aluatul 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine
inmuiata in lapte 50 ml smantana…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sunca la cuptor
26 October 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: cartofi, sunca, unt, lapte, ou.
Ingrediente: 300 g cartofi 100 g şuncă 20 g unt 100 ml lapte 1 ou
Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Apoi îi cureţi
şi îi tai rondele. Sărezi bucăţile de cartofi şi le ungi cu unt…
Read more »
Read more »
Halva de nuci
26 October 2013
Halva
de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte,
zahar, cardamom. Ingrediente: 250 g nuci 150 g unt clarifiat 120 ml
lapte 125 g lapte praf 100 g spuma de lapte 120 g zahar 1/4 lingurita
pulbere cardamom Mod de preparare: Nucile se zdrobesc cu sucitorul, nu
foarte mărunt. Intr-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Humus cu usturoi
26 October 2013
Humus
cu usturoi din: naut, suc de lamaie, tahini, usturoi, sare, ulei de
masline. Ingrediente: 1 cutie naut 2 linguri suc proaspat de lamaie 1
lingura tahini 1 catel de usturoi, ras 1/2 lingurita sare 1/4 ulei de
masline Mod de preparare: Se scurge și se clătește nautul și se pune
intr-un castron…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu piept de pui
26 October 2013
O
reteta delicioasa de salata de vinete cu: ceapa, oua, lamaie, ulei,
sare, usturoi, piept de pui, masline. Ingrediente: 500 g vinete 2 cepe
mari 2-3 ouă 1/2 lămâie 500 ml ulei sare după gust 1 căţel de usturoi 1
piept de pui măsline pentru ornat Mod de preparare: Coci vinetele, le
cureţi şi…
Read more »
Read more »
Halva cu fructe uscate
26 October 2013
Halva
cu fructe uscate din: curmale, unt clarifiat, nuci caju, nuci simple,
migdale, cardamom. Ingrediente: 15 curmale fara sambure o lingura unt
clarifiat 100 g nuci caju 100 g nuci simple 100 g migdale 1/2 lingurita
pulbere cardamom Mod de preparare: Se taie curmalele foarte mărunt.
Nucile caju, nucile simple şi migdalele se mixează…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu carnati picanti
26 October 2013
O
reteta delicioasa de tocana cu: ceapa, ardei gras, rosii, carnati
picanti, cartofi, ulei, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe
mari 2- 3 ardei graşi 3 roşii (iarna pui bulion) 2-3 cârnaţi picanţi 3
cartofi mari 50 + 200 ml ulei 1 linguriţă boia dulce sare piper Mod de
preparare: Tai ceapa…
Read more »
Read more »
Halva de amidon
26 October 2013
Halva
de amidon din: apa, zahar, lapte integral, amidon de porumb, migdale,
fistic, sofran, cardamom, unt, ulei. Ingrediente: 750 ml apa 675 g zahar
250 ml lapte integral 300 g amidon de porumb 2 linguri migdale taiate 2
linguri fistic taiat putin sofran 3-4 seminte cardamom 75 g unt o
lingurita ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu caşcaval si orez
26 October 2013
O
reteta delicioasa de pulpe de pui cu: ceapa, orez, cascaval, ulei,
sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 4 pulpe de pui
întregi 200 g caşcaval ulei sare piper usturoi Mod de preparare:
Condimentezi carnea, o usturoiezi şi o pui în cuptor la copt. Tai ceapa
rondele şi o căleşti în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta delicioasa cu mere si scortisoara
25 October 2013
Placinta
delicioasa cu mere si scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, sare,
faina, aluat de placinta. Ingrediente: 5 mere curatate si feliate 1
cana de zahar ½ lingurita scortisoara 1 varf de cutit de sare 1 lingura
faina aluat de placinta Mod de preparare: Adaugati merele felii,
zahar, scortisoara si sare intr-o cratita medie.…
Read more »
Read more »
Slabesti 3 kilograme in 7 zile (suc de telina)
25 October 2013
Dieta
cu suc de telina este un mod rapid de slabire, insa nu este agresiva
pentru organism. Intr-o singura saptamana de cura cu suc de telina poti
slabi pana la 3 kilograme fara efort, dar pentru aceasta trebuie sa iti
placa aroma acestei radacinoase senzationale. Inca din vechi timpuri
telina a fost considerata o planta-minune,…
Read more »
Read more »
Incepe dieta de toamna
25 October 2013
Ai
reusit sa scapi de cateva kilograme bune in timpul verii si nu vrei sa
le pui inapoi odata cu sosirea toamnei? Afla cum sa incepi o dieta
sanatoasa de toamna, care sa nu iti afecteze greutatea. Abundenta
vitaminelor din fructele si legumele de toamna te indeamna la excese,
din fericire cele mai multe fructe…
Read more »
Read more »
Vinul ca medicament in evul mediu
25 October 2013
Dupa
prabusirea Imperiului Roman, lucrarile lui Hipocrat si Galenus sunt
temporar uitate. Se considera ca Dumnezeu este singurul care poate
vindeca un bolnav, cu conditia ca acesta sa aiba credinta. In acea
epoca, doar calugarii, care sunt si viticultori (fie si numai pentru a
produce vinul pentru liturghie), continua sa trateze bolnavii cu vin,
în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar
25 October 2013
Briose
cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar din: faina,
praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara,
zahar, iaurt de vanilie, ulei de canola, oua, piure de dovleac, nuci,
zahar brun, unt, zahar pudra, sirop de artar, lapte. Ingrediente: 2
cesti faina 3 lingurite praf de copt…
Read more »
Read more »
Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute
25 October 2013
Castraveti
murati cu foi de dafin si ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi,
foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 gr marar uscat cu
seminte 50 gr hrean 100gr usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 gr
sare Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15…
Read more »
Read more »
File de cod picant
25 October 2013
File
de cod picant din: file de cod alb, ardei capia, fulgi de ardei dulci,
cimbru uscat, usturoi, ghimbir, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de cod alb 4 ardei capia o
lingura cu fulgi de ardei dulci o lingura cu cimbru uscat o capatana de
usturoi o lingura cu…
Read more »
Read more »
Conopida gratinata cu bacon
25 October 2013
Conopida
gratinata cu bacon din: bacon, conopida, smantana, cascaval,
galbenusuri, faina, sare, piper alb, frunze de telina, ulei.
Ingrediente: 300 g bacon 1 conopida 200 g smantana 200 g cascaval 2
galbenusuri 1 lingura faina sare piper alb telina frunze 20 ml ulei
Mod de preparare: Fierbi conopida 10 minute în apă sărată. O…
Read more »
Read more »
Blinii cu ouă si salată de varză
25 October 2013
Blinii
cu ouă si salată de varză din: iaurt, faina, praf de copt, oua, varza
rosie, oua de prepelita, seminte de susan, sos de soia, otet balsamic,
ulei, sare, piper, ardei capia, portocala, cimbru. Inrgediente: 250 ml
iaurt 200 g faina un pliculet cu praf de copt doua oua 500 g varza rosie
8 oua…
Read more »
Read more »
Halva de morcovi
25 October 2013
Halva
de morcovi din: morcovi, stafide, cardamom, zahar, unt, lapte, migdale,
fistic. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g stafide 6 seminte cardamom 200
g zahar 100 g unt 850 ml lapte o lingura migdale prajite o lingura
fistic prajit Mod de preparare: Se curăţă si se trec morcovii prin
răzătoarea cu ochiuri mici. într-o…
Read more »
Read more »
Supă de dovleac cu ghimbir
25 October 2013
Supă
de dovleac cu ghimbir din: pulpa de dovleac, ceapa, ghimbir, supa de
legume, coriandru verde, lapte de cocos, suc de lamaie, sare, piper,
zahar, usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de dovleac 1 ceapa 2 cm ghimbir
1 ardei iute 2 linguri ulei 750 ml supa de legume coriandru verde 400
ml lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Desert cu fistic si migdale
25 October 2013
Desert
cu fistic si migdale din: gris, unt, nuci, stafide aurii, cardamom,
apa, zahar, fistic, migdale. Ingrediente: 250 g gris fin 60 g unt 40 g
nuci 2 linguri stafide aurii 1/4 lingurita cardamom pentru sirop: 750 ml
apa 150 g zahar pentru decor: fistic migdale Mod de rpeparare: Intr-o
tigaie uscată, pe foc…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume
25 October 2013
Ciorbă
cu scăriţă de porc şi legume din: scarita afumata, fasole pastai,
cartofi, ceapa, morcovi, ardei, patrunjel, bulion, faina alba, boia
dulce, ulei, smantana, sare. Ingrediente: 500 g de scarita afumata 3
maini de fasole pastai 5 cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ardei rosu 1
legatura de patrunjel 3 linguri bulion 2 faina…
Read more »
Read more »
Supă cu somon si spaghete
25 October 2013
Supă
cu somon si spaghete din: somon, fasole fava, ceapa rosie, morcov,
supa, usturoi, spaghete, ciuperci, ardei iute, ardei capia, ulei de
masline, limete, patrunjel, sare, piper, rosii uscate. Ingrediente: 500 g
somon 100 g fasole fava din conserva doua cepe rosii un morcov doi
litri supa 4 catei de usturoi 200 g spaghete 200…
Read more »
Read more »
Ruladă umplută cu cremă de castane
25 October 2013
Ruladă
umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte,
unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata. Ingrediente: 300 g
faina sare 20 g drojdie 50 g zahar 150 ml lapte 30 g unt 2 galbenusuri
300 g castane comestibile decojite 1/2 borcan gem de caise 3 linguri
ciocolata topita Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati
25 October 2013
Piept
de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati din: piept de pui,
usturoi, ulei, sare, piper, boia de ardei, dafin, cartofi, ceapa, bacon,
smantana, branza. Ingrediente pentru carnea prajita: 300-400 de grame
de piept de pui 1 catel de usturoi 50 ml ulei de floarea soarelui sare
piper boia de ardei foaie de…
Read more »
Read more »
Andive cu spanac şi sos
25 October 2013
Andive
cu spanac şi sos din: andive, conopida, lapte, smantana, branza de
vaci, cascaval, spanac, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline,
lamaie, sare, piper, miez de nuca, migdale. Ingrediente: 4 andive o
conopida mica 400 ml lapte 200 ml smantana 200 g branza de vaci 100 g
cascaval patrunjel 500 g spanac 3 catei de…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de struguri
25 October 2013
Pui
cu sos de struguri din: piept de pui, unt, vin alb sec, cimbru, sare,
piper, zahar, unt, amidon, supa de pui, boabe de struguri. Ingrediente:
500 g piept de pui 25 g unt 3 linguri vin alb sec 1 lingura rasa cimbru
sare piper pentru sos: 1 lingura zahar 2 linguri vin alb sec…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu legume si clatite
25 October 2013
Supa
de pui cu legume si clatite din: piept de pui, morcovi, radacina de
patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, foi de dafin, telina,
praz, unt, sare, oua, faina, unt. Ingrediente: 2 piepti de pui cu os 3
morcovi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina 5 boabe de piper 3
cuisoare 2…
Read more »
Read more »
Pui cu dovleac si ciuperci
25 October 2013
Pui
cu dovleac si ciuperci din: piept de pui, sare, piper, ulei, ciuperci
de padure, pulpa de dovleac, rozmarin, vin, supa de pui. Ingrediente: 4
piepti de pui sare piper 2 linguri ulei 200 g ciuperci de padure 400 g
pulpa de dovleac 2 fire de rozmarin 200 ml vin alb 600 ml supa de…
Read more »
Read more »
Dovleac în caramel
25 October 2013
Dovleac
în caramel din: unt, zahar, pulpa de dovleac, suc de ananas, ananas,
felii de lamaie, piscoturi, cereale, frisca. Ingrediente: 70 g unt 3
linguri zahar 300 g pulpa de dovleac 50 ml suc de ananas felii de ananas
din comot felii de lamaie ornat: piscoturi cereale frisca Mod de
preparare: Se topeşte untul…
Read more »
Read more »
Vinul ca medicament in perioada Renasterii si in secolul Luminilor
25 October 2013
ÎN
RENASTERE Principiile hipocratice, ca si cele ale lui Galenus, ramân
multa vreme de referinta, întrucât lucrarile unor cercetatori ca Harvey
si Pecquet asupra circulatiei sangvine si limfatice se impun cu greu.
Farmacopeea epocii continua sa fie dominata de plante, dar dezvoltarea
cunostintelor, deschiderea spre lume ce caracterizeaza aceasta epoca si
amplul recurs la Antichitate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Galusti cu carne de porc si creveti
25 October 2013
Galusti
cu carne de porc si creveti din: creveti, carne de porc, rucola,
castane de apa, praz, sos de stridii, ulei de susan, usturoi, sos de
soia, piper alb, sare, aluat. Ingrediente: 500gr creveti, decorticati
500gr carne de porc, tocata 1 ceasca de rucola, tocata 1/2 cutie castane
de apa 1/4 ceasca praz tocat…
Read more »
Read more »
Miel cu legume, cimbru si scortisoara
25 October 2013
Miel
cu legume, cimbru si scortisoara din: carne de miel, ciuperci, vanata,
ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, portocale, cuisoare, vin alb
sec, scortisoara, frunze de dafin, ulei, sare, piper, cimbru.
Ingrediente: 800 g carne de miel 500 g ciuperci o vanata doi ardei capia
un ardei iute doua cepe 6 catei de usturoi doua…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu varză si sfeclă roşie
25 October 2013
Mere
umplute cu varză si sfeclă roşie din: mere, varza rosie, ceapa, ulei,
foi de dafin, suc de mere, cimbru uscat, chimen, sfecla rosie, sare,
piper. Ingrediente: 4 mere mari 1 varza rosie 1 ceapa 20 ml ulei 2 foi
de dafin 200 ml suc de mere 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingurita
chimen…
Read more »
Read more »
Halva clasica
25 October 2013
Halva
clasica din: seminte decojite de floarea soarelui, susan, miere, unt de
cacal. Ingrediente: 500 g seminte decojite de floarea soarelui 120 g
susan 250 ml miere 50 g unt de cacao alimentar Mod de preparare:
Seminţele de floarea-soarelui foarte bine uscate, dar nu coapte în
cuptor, se râşnesc, împreună cu susanul. Apoi, pentru…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu caşcaval
25 October 2013
Salată
de andive cu caşcaval din: andiva, ridichi, porumb, cascaval, otet, sos
de chili, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 andiva 2
legaturi ridichi 1 conserva de porumb (425 g) 300 g cascaval 3 linguri
otet 3 linguri sos de chili sare piper 4 linguri ulei 2 linguri
patrunjel tocat Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie cu mere
25 October 2013
Ciorba
de sfecla rosie cu mere din: sfecla rosie, supa de pui, suc de mere,
cartofi, morcov, mar, foaie de dafin, smantana, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 2 sfecle rosii mijlocii 1 l supa de pui 150 ml suc de mere 2
cartofi 1 morcov 1 mar 1 foaie de dafin smantana sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Brioşe cu cremă şi fructe
25 October 2013
Brioşe
cu cremă şi fructe din: faina, sare, zahar tos, zahar vanilinat,
drojdie, lapte dulce, oua, unt, frisca, coacaze rosii, zahar pudra,
seminte de dovleac, sos de coacaze rosii, unt. Ingrediente: 300 g faina
sare 70 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat 7 g drojdie uscata
50 ml lapte dulce 3 oua 125…
Read more »
Read more »
Galuste cu cascaval in sos
25 October 2013
Galuste
cu cascaval in sos din: cartofi albi, sare, oua, gris, piper, nucsoara,
ciuperci de padure, rosii, ceapa, usturoi, bacon afumat, ulei, unt,
smantana, cascaval. Ingrediente: 700 g cartofi albi sare 3 oua circa 75 g
gris piper nucsoara rasa 250 g iutari galbiori (ciuperci de padure) 250
g rosii 1 ceapa 2 catei de…
Read more »
Read more »
Crema de castane preparata in casa
25 October 2013
Crema
de castane preparata in casa din: castane, lapte, zahar pudra, baton de
vanilie, cacao, frisca. Castanele se crestează în X cu cuţitul, pe 2
feţe şi se coc într-o tavă la cuptor, până ce se înnegreşte coaja. Se
scot din cuptor, se stropesc cu puţină apă rece, apoi se acoperă timp de
10 min.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin
25 October 2013
Mancarica
de pui cu dovleac si rozmarin din: dovleac, pulpe de pui, ulei de
masline, ceapa, supa de pui, rozmarin, sare, parmezan. Ingrediente: ½
dovleac taiat cuburi 2-3 pulpe de pui 1 lingura ulei de masline 1 ceapa,
tocata 1 ceasca supa de pui 1 lingura rozmarin , tocat 1 lingura de
sare parmezan…
Read more »
Read more »
Tocanita de cartofi cu morcov si carne de porc
25 October 2013
Tocanita
de cartofi morcov si carne de porc din: carne de porc, cartofi, ceapa,
morcov, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: cateva
cubulete carne de porc 200 g cartofi 1 ceapa 1 morcov 2-3 rosii pentru
sos 75 ml de ulei 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare:
Cureţi legumele. Ceapa o…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu ciocolata neagra
25 October 2013
Prajiturele
cu ciocolata neagra din: apa, margarina, zahar, sare, faina, lapte,
budinca de vanilie, unt, ciocolata menaj, lapte. Ingrediente: pentru
aluat: 400 ml apa 100 g margarina 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare
250 g faina+4 oua pentru umplutura: 500 ml lapte 1 plic budinca de
vanilie 50 g unt pentru glazura: 200 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Tarta cu legume si orez
25 October 2013
Tarta
cu legume si orez din: unt, ou, sare, apa minerala, faina, folie de
copt, orez, morcov, ceapa, smantana, oua, cascaval, masline, patrunjel,
frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt moale 1 ou 1
praf sare 3 linguri de apa minerala 200 g faina folie de copt pentru
umplutura: 100 g orez 1…
Read more »
Read more »
Desert cu coaja de lamaie si scortisoara
25 October 2013
Desert
cu coaja de lamaie si scortisoara din: lapte, apa, orez, faina de orez,
zahar vanilinat, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: un
litru lapte rece un litru apa 100 g orez 2 linguri faina de orez un
pliculet zahar vanilinat 300 g zahar o lingurita coaja rasa de lamaie
scortisoara Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocanita aromata cu carne de vitel
25 October 2013
Tocanita
aromata cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cartofi, bulion,
usturoi, supa de legume, sare, piper, ulei, patrunjel, foaie de dafin.
Ingrediente: 500 g carne de vitel 4 cepe 8 cartofi 2 linguri bulion 6-7
catei de usturoi tocati 1 cana apa fierbinte sau supa de legume sare
piper ulei patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata delicioasa de vanilie
24 October 2013
Inghetata
delicioasa de vanilie din: smantana, lapte, zahar pudra, galbenus de
ou, vanilie. Ingrediente: 400 de grame de smantana 300 ml de lapte 10
linguri de zahar pudra 3 galbenusuri de ou 1 bucata vanilie sau esenta
de vanilie, dupa gust Mod de preparare: Se fierbe laptele cu
vanilie și 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tarte cu mozzarella si somon
24 October 2013
Tarte
cu mozzarella si somon din: faina, unt, apa, somon fume, branza
mozzarella, ou, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper, migdale,
miez de nuca, rosii uscate. Ingrediente: 150 g faina 75 g unt 50 ml apa
300 g somon fume 250 g branza mozzarella un ou 200 ml smantana 50 g
cascaval o legatura de…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi sos
24 October 2013
Paste
cu legume şi sos din: paste, fasole, morcovi, porumb, cimbru, ceapa,
usturoi, ulei de masline, smantana, sofran, parmezan, lamaie, sare,
piper, seminte de mac. Ingrediente: 400 g paste 400 g fasole doi morcovi
200 g porumb din conserva cimbru uscat doua cepe albe doi catei de
usturoi 150 ml ulei de masline 250 ml…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu sos
24 October 2013
Ruladă
de porc cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc tocata,
ceapa rosie, usturoi, broccoli, ardei capia, rosii, oregano, unt, marar,
ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: un kilogram carne
de porc cu sorici 500 g carne de porc tocata o ceapa rosie 4 catei de
usturoi 500 g broccoli…
Read more »
Read more »
Supa-crema de orez cu verdeata
24 October 2013
O
reteta delicioasa de supa-crema cu: orez, zeama de carne, oua,
smantana, unt, faina, lamaie, sare, patrunjel, marar. Ingrediente: 1,5
I zeamă de carne 200 g orez 2 ouă 1 pahar de smântână 20 g unt 200 g
făină 1 lămâie sare 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Vinul este un medicament inca din Antichitate
24 October 2013
Istoria
medicinii ne învata ca vinul, din momentul descoperirii lui, a fost
inclus pe scara larga în arsenalul terapeutic. In Antichitatea
greco-romana deja, apoi în Evul Mediu, în Renastere, în secolul
Luminilor care a vazut nascându-se Revolutia Industriala, vinul a fost,
în medicina traditionala, un remediu curent. El si-a pastrat acest loc
onorabil pâna când…
Read more »
Read more »
Pui cu fructe
24 October 2013
O
reteta delicioasa de frigarui de pui cu: ulei, sare, boia, kiwi,
portocale, ananas, smantana, iaurt, suc de ananas, busuioc. Ingrediente:
4 bucăţi de piept de pui ulei sare 1 praf de boia 2 kiwi 2 portocale 12
felii de ananas (din compot) 4 linguri de smântână 4 linguri iaurt 4
linguri de suc de…
Read more »
Read more »
Friptura delcioasa de vita
24 October 2013
O
reteta delicioasa de friptura de vita cu: carne de vita, morcovi,
cartofi, pastarnac, ardei gras, verdeata, foi de dafin, usturoi, sare.
Ingrediente: 1kg carne de vacă 2 morcovi 2 cartofi 2 păstârnaci 2 ardei
graşi verdeaţă 1 foaie de dafin 2-3 căţei de usturoi sare Mod de
preparare: Pui carnea în apă…
Read more »
Read more »
Rata umpluta cu ceapa si costita
24 October 2013
O
reteta delicioasa de rata umpluta cu: carne de porc, oua, ceapa,
costita afumata, cartofi, ulei, piper, sare, varza rosie, mere, zahar.
Ingrediente: 1 rată de 1,5 kg 300 g carne de porc 2 ouă 50 g ceapă 150 g
costiţă afumată 400 g cartofi 150 ml ulei piper sare Ingrediente
garnitură: 800 g…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe cu carne de curcan
24 October 2013
O
reteta delicioasa de sarmale cu:carne de curcan, varza murata, ceapa
verde, orez, patrunjel, concentrat de legume, rosii, ulei, piper,
cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 verze mijlocii
murate 1 legătură ceapă verde 1 cub concentrat de legume 1 cană orez 1
legătură pătrunjel 3-4 roşii 50 ml ulei piper o mână…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu sos de gogoşari
24 October 2013
Piept
de curcan cu sos de gogoşari din: piept de curcan, gogosari, rosii,
ceapa, morcov, dovlecei, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg
piept de curcan 5 gogosari 2 rosii 2-3 cepe 1 morcov 2 dovlecei 1 morcov
2 dovlecei 1 legatura marar 3 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Speli carnea şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou
24 October 2013
Cotlete
de porc in crusta de parmezan cu ou din: oua, pesmet, parmezan, cotlete
de porc, sare, piper, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 2 oua 1
cana pesmet 3/4 ceasca parmezan ras 4 cotlete de porc sare si piper
negru proaspat macinat 6 linguri ulei de masline felii de lamaie, pentru
servire Mod…
Read more »
Read more »
Omleta cu ardei gras si file de cod
24 October 2013
Omleta
cu ardei gras si file de cod din: oua, marar, sare, piper, smantana,
ulei, patrunjel, file de cod, ardei gras, ceapa, zeama de lamaie.
Ingrediente: 4 oua 1 legatura marar tocat sare piper 2 linguri smantana
ulei patrunjel pentru umplutura: 1 file de cod 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras verde 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Chec sarat cu ardei capia si ton
24 October 2013
Chec
sarat cu ardei capia si ton din: oua, faina, ulei, sare, ton, ardei
capia, zeama de lamaie, foaie de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana faina 4
linguri ulei sare, dupa gust 1 conserva de ton in suc propriu 3 ardei
capia copti si curatati zeama de la 1 lamaie foaie de copt …
Read more »
Read more »
Mic dejun cu fructe de pădure
24 October 2013
Mic
dejun cu fructe de pădure din: faina de secara, faina alba, ou, sare,
miere, amestec seminte, ulei, apa, frisca, nuca de cocos, fructe de
padure, zahar vanilinat. Ingrediente: 150 g faina de secara 90 g faina
alba un ou un sfert de lingurita cu sare 100 ml miere 100 g amestec
seminte 50 ml…
Read more »
Read more »
Pui cu masline si sos de lamaie
24 October 2013
Pui
cu masline si sos de lamaie din: piept de pui, ceapa, masline, lamaie,
supa de legume, ardei gras, ulei, mustar, pudra de coriandru.
Ingrediente: 600 g piept de pui 3 cepe 200 g masline 1 lamaie 200 ml
supa de legume 1 ardei gras rosu 100 ml ulei 1 lingurita mustar 1
lingurita pudra…
Read more »
Read more »
Linte cu usturoi, telina si patrunjel
24 October 2013
Linte
cu usturoi, telina si patrunjel din: linte, telina, usturoi, patrunjel
verde, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: 600 g linte fiarta 300 g
telina 1 morcov 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 3
linguri ulei 3 linguri vin alb sare piper rozmarin o cana supa de legume
Mod de…
Read more »
Read more »
Budinca cu miere si nuci
24 October 2013
Budinca
cu miere si nuci din: lapte, zahar, faina de orez, unt, apa de
trandafiri, miere, nuci. Ingrediente: 2 pahare lapte 3 linguri zahar 2
linguri faina de orez 5 g unt o lingura apa de trandafiri pentru servit:
miere nuci Mod de preparare: Laptele si zahărul se pun pe foc si se
amestecă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu legume si carne de porc
24 October 2013
Orez
cu legume si carne de porc din: ulei, morcovi, mazare, castane, porumb,
orez fiert, carne de porc fiarta, arpagic, ulei de susan, ceapa.
Ingrediente: 1 lingura de ulei 1/2 ceasca de morcovi, cubulete 1 cana de
mazare 1 cutie castane 1 cutie porumb 4-5 cani de orez fiert, rece 1
1/2 cesti carne…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne tocata in sos
24 October 2013
Ardei
umpluti cu carne tocata in sos din: carne tocata, ardei grasi, rosii,
orez, ceapa, praz, patrunjel, marar, oua, sare, piper, foi de dafin,
folie de aluminiu, ulei. Ingrediente: 1 kg carne tocata 8 ardei grasi 8
rosii 100 g orez 2 cepe 1 praz 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2
oua sare piper…
Read more »
Read more »
Clatite marocane
24 October 2013
Clatite
marocane din: faina, gris, apa calduta, drojdie, praf de copt, sare,
ou, ulei, unt, miere. Ingrediente: o masura faina o masura gris fin 3
masuri apa calduta o lingura drojdie proaspata un plic praf de copt 1/2
lingurita sare un ou pentru prajit: ulei pentru servit: unt miere Mod
de preparare: Grişul, sarea…
Read more »
Read more »
Efectele vinului asupra organismului atunci cand depunem efort fizic sau facem sport
24 October 2013
Vreme
de secole, vinul a însotit efortul fizic al lucratorilor, întrucât
exista convingerea ca el da energie si elan celui ce munceste. In
septembrie 1949, un congres medical care a avut loc la Bordeaux ajungea
la urmatoarea concluzie: „Lucratorul trebuie sa bea mai mult de un litru
pe zi, iar intelectualul mai mult de o…
Read more »
Read more »
Desert cu lapte
24 October 2013
Desert
cu lapte din: foi de amidon, zahar, lapte, zahar vanilinat, apa de
trandafiri, nuci macinate, boabele unei rodii, capsuni, fistic, alune.
Ingrediente: un pachet foi de amidon (400 g amidon) un kilogram zahar 3
litri lapte 2 pliculete zahar vanilinat cateva picaturi apa de
trandafiri 200 g nuci macinate pentru servit la alegere: boabele…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos
24 October 2013
Chiftelute
cu sos din: carne de curcan, paine, cartofi, sare, piper, ceapa, oua,
usturoi, marar, patrunjel, ulei, faina, boia iute, boia dulce, ceapa,
bulion, patrunjel, zahar. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 2
felii de paine alba inmuiate in lapte 3 cartofi dati prin razatoare sare
piper 2 cepe 2 oua 5 catei de…
Read more »
Read more »
Pui cu jambon si ardei
24 October 2013
Pui
cu jambon si ardei din: pui, jambon, ardei grasi, ceapa, usturoi, vin
alb, rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, boia dulce, ulei de
masline. Ingrediente: 1 pui 150 g jambon uscat 2 ardei grasi rosii 2
arde grasi galbeni 3 cepe 3-4 catei de usturoi 250 ml vin alb sec 1 kg
rosii…
Read more »
Read more »
Placinta cu fructe uscate
24 October 2013
Placinta
cu fructe uscate din: foi de placinta, lapte, zahar, smantana, alune de
padure, migdale, nuca de cocos, stafide aurii, scortisoara, zahar
pudra. Ingrediente: 230 g foi de placinta 800 ml lapte 180 g zahar 150
ml smantana pentru umplutura: 100 g alune de padure 100 g migdale
neprajite 100 g nuca de cocos 50…
Read more »
Read more »
Supa de zarzavat cu paste
24 October 2013
Supa
de zarzavat cu paste din: cartofi, morcovi, mazare, radacina de
pastarnac, telina, ceapa, paste, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2
cartofi 2 morcovi 200 g mazare boabe 1 radacina pastarnac 1 telina mica 2
cepe 150 g paste scurte sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu branza si legume
24 October 2013
Paste
cu branza si legume din: paste, ulei de masline, unt, telina, ceapa,
ardei rosu, usturoi, dafin, cimbru, coaja de lamaie, piper, carne de
crab, condimente pentru fructe de mare, faina, lapte, nucsoara, mustar,
branza, sos iute, pesmet, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 1 punga
paste 2 linguri ulei de masline 6 linguri de unt 1…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu taitei si tarhon
24 October 2013
Supa
de fasole cu taitei si tarhon din: supa de fasole, tarhon, ulei, sare,
taitei, smantana. Ingrediente: 1,5 kg supa de fasole strecurata 20 g
tarhon tocat 30 ml ulei sare 70 g taitei 100 g smantana Mod de
preparare: In zeama de la fasolea uscată fiartă, pui la fiert tăiţeii şi
îi laşi…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu branza de vaci
24 October 2013
Coltunasi
cu branza de vaci din: branza de vaci, stafide, samntana, oua, faina,
zahar, unt, sare. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g stafide 200 g
smantana 2 oua 400 g faina 150 g zahar 100 g unt un varf de cutit de
sare Mod de preparare: Bateţi un ou cu 100ml…
Read more »
Read more »
Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci
24 October 2013
Tocanita
de vitel cu cartofi si ciuperci din: carne de vitel, cartofi, ciuperci,
ceapa, morcovi, sare, piper, boia, rosii, usturoi, patrunjel, ulei.
Ingrediente: 500 g carne de vitel taiata cubulete 700 g cartofi 200 g
ciuperci 3 cepe 2 morcovi sare piper 1 lingurita boia iute 1 lingurita
boia dulce 3 rosii 6 catei de…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta in paine
24 October 2013
Ciorba
de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei
grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi,
patrunjel, painici, ceapa verde, piper. Ingrediente: 500-700 g carne de
vita 1 kg rosii zemoase 2 morcovi potriviti 1 ceapa mare 2 ardei grasi
ulei de floarea soarelui sare 2 l apa clocotita…
Read more »
Read more »
Pere cu cremă de şofran
24 October 2013
Pere
cu cremă de şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran,
pere, lamai, fructe confiate, nuca de cocos, ulei de masline, fidea de
orez, miere, capsuni, frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 90 g zahar tos
sare 500 ml lapte o jumatate de lingurita cu sofran 4 pere doua lamai
200 g fructe confiate 50 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de lamaie cu stafide
23 October 2013
Inghetata
de lamaie cu stafide din: smantana, zahar pudra, lapte, galbenusuri,
unt, lamaie, stafide. Ingrediente: 250 de grame de smantana 120 de
grame de zahar pudra 100 grame de lapte 3 galbenusuri de ou 5 grame de
unt 1 lamaie stafide Mod de preparare: Puneti smantana si laptele la
foc mic pentru cateva…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie cu legume
23 October 2013
Ciorba
de sfecla rosie cu legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel,
cartofi, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel verde, otet de mere,
sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle potrivite ca marime 3 morcovi 3
radacini de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri suc de rosii 1
legatura patrunjel verde 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Dovleac cu jambon si nucsoara
23 October 2013
Dovleac
cu jambon si nucsoara din: dovleac, jambon, ulei de masline, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 800 g dovleac 400 g jambon crud-sucat 4
linguri ulei de masline 1 lingurita nucsoara rasa sare piper Mod de
preparare: Spălati dovleacul, ştergeţi-l şi apoi tăiaţi -1 în
triunghiuri cu latura de maximum 7 – 8cm. Tăiaţi jambonul…
Read more »
Read more »
Cod cu mere şi prune
23 October 2013
Cod
cu mere şi prune din: file de cod, mere, prune, smantana, lamaie,
tarhon, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de cod 3 mere acrisoare 4
prune 100 g unt 150 g smantana 1 lamaie 1 legatura tarhon sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi fileul, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi
ştergeţi-l cu şerveţele…
Read more »
Read more »
Cocktail Sangria cu piersici si mere
23 October 2013
Cocktail
Sangria este o bautura traditionala spaniola din vin, zahar si fructe
proaspete Ingrediente pentru 2,5 litri de Cocktail Sangria: 1500ml vin
rosu 750ml apa minerala 50ml coniac 1 lamaie 2 portocale 2 piersici 2
mere 50g zahar 1 baton de vanilie 1 baton de scortisoara cuisoare Mod
de preparare: Piersicile si merele…
Read more »
Read more »
Compozitia nutritionala a vinului
23 October 2013
Vinul
reprezinta un aliment complet, de neignorat in alcatuirea unui meniu
echilibrat si sanatos. Un aliment este o substanta comestibila care
contine macro- si micronutrienti susceptibili de a contribui la nevoile
de hrana ale organismului uman. In lumina acestei definitii, vinul este
incontestabil un aliment deoarece contine macronutrienti (glucide, unele
proteine) care produc energie si…
Read more »
Read more »
Rulouri cu migdale si miere
23 October 2013
Rulouri
cu migdale si miere din: foi de placinta, pudra de migdale, zahar,
scortisoara, unt, coaja de portocala, apa de flori de portocal, albus,
ulei, miere. Ingrediente: 5 foi mari de placinta 250 g pudra de migdale
75 g zahar o lingurita scortisoara 40 g unt topit coaja unei portocale 2
linguri apa de flori…
Read more »
Read more »
Somon fume cu legume şi sos
23 October 2013
Somon
fume cu legume şi sos din: vinete, dovlecei, fenicul, somon fume, vin,
limete, capere, ulei, busuioc, menta, oregano, sare, piper. Ingrediente:
doua vinete doi dovlecei o bucata de fenicul 400 g somon fume 100 ml
vin alb sec 250 g unt doua limete o lingura cu capere ulei o lingura cu
busuioc uscat o…
Read more »
Read more »
Daca e toamna mancam prajituri cu prune
23 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pachetele cu prune si miere Pachetele cu
prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos,
migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide,…
Read more »
Read more »
Retete gustoase de salata de vinete la indemana oricui
23 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Salata
de vinete cu legume si masline Salata de vinete…
Read more »
Read more »
Pui cu sos indian
23 October 2013
Pui
cu sos indian din: pui, ulei, curry, unt, foaie de dafin, radacina de
patrunjel, ceapa, cimbru, telina, faina, sare, boia ite, cuisor, supa de
carne. Ingrediente: 1/2 pui de dimensiune mijlocie 1 lingura ulei 1
lingurita curry 25 g unt 1 foaie de dafin 1 radacina de patrunjel 2 cepe
1 crenguta de cimbru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu smantana
23 October 2013
Conopida
gratinata cu smantana din: conopida, smantana, mustar, sare, piper,
branza, pesmet. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 1/2 ceasca
smantana 1/2 lingurita mustar 1 lingurita de sare 1/4 lingurita de piper
1 cana branza maruntita 1/3 ceasca pesmet Mod de preparare: Incalziti
cuptorul la 180C. Puneti conopida intr-un castron. Intr-un alt castron
amestecati smantana…
Read more »
Read more »
Tarta glazurata
23 October 2013
Tarta
glazurata din: faina, smantana, unt, mere, galbenusuri, zahar, faina,
zahar brun, apa. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 2 linguri
smantana 100 g unt pentru umplutura: 6 mere mari 3 galbenusuri 100 ml
smantana 100 g zahar 4 linguri faina pentru glazura: 250 g zahar brun
125 ml apa Mod de preparare: Omogenizezi…
Read more »
Read more »
Paste late cu legume şi sos iute
23 October 2013
Paste
late cu legume şi sos iute din: paste, telina, ardei capia, ciuperci,
praz, dovlecei, ceapa, rosii, usturoi, ardei iute, pasta de tomate,
seminte de chimen, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 400 g paste
late doua tije de telina 3 ardei capia 300 g ciuperci un fir de praz doi
dovlecei 3 cepe 3 rosii…
Read more »
Read more »
Prajitura aromata cu mere
23 October 2013
Prajitura
aromata cu mere din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, esenta de
vanilie, mere, compot de mere, apa. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt
sau margarina 150 g zahar 1 ou 300 g faina 2 linguri praf de copt 1
lingura esenta de vanilie pentru umplutura: 4 mere 50 ml compot de mere…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu sos
23 October 2013
Friptura
de porc cu sos din: carne de porc, piper, oregano, usturoi, condiment
din legume, ulei, vin, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline.
Ingrediente: 1 kg carne de porc piper oregano 1 capatana de usturoi 1
lingura condiment din legume uscate 100 ml ulei 100 ml vin alb pentru
sos: 2 cepe mici 5-6…
Read more »
Read more »
Batoane cu rom
23 October 2013
Batoane
cu rom din: zahar pudra, faina, unt, cacao, apa, sare, zahar, rom,
migdagle. Ingrediente: 120 g zahar pudra 200 g faina 125 g unt 30 g
cacao 2 linguri apa 1 praf de sare pentru crema: 3 oua 50-100 g zahar
100 ml rom 125 g migdale macinate Mod de preparare: Framanti un…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu carne
23 October 2013
Praz
umplut cu carne din: carne de porc, praz, paine, cartof, morcov, ceapa,
usturoi, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel,
ardei capia, otet de vin. Ingrediente: 600 g carne de porc un kilogram
praz o felie de paine un cartof un morcov o ceapa 3 catei de usturoi 300
ml smantana 100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu carne de pui si legume
23 October 2013
Tortilla
cu carne de pui si legume din: carne de pui, ceapa, usturoi, ardei
gras, sos de rosii, porumb, masline, fasole, branza, tortilla de porumb,
ceapa verde, rosii. Ingrediente: 1 kg carne de pui fiarta, cuburi 1
ceapa, tocata 1 cațel de usturoi, tocat 1/2 ceasca ardei gras rosu,
tocat 2 cutii sos de…
Read more »
Read more »
Somon cu fidea de orez
23 October 2013
Somon
cu fidea de orez din: somon, portocale, fidea de orez, capere, vin,
lamaie, faina, pudra de curry, unt, smantana, cimbru, sare, piper,
migdale. Ingrediente: 4 bucati de somon doua portocale 200 g fidea de
orez 100 g capere 250 ml vin alb demisec o lamaie o lingura cu faina 5 g
pudra de curry…
Read more »
Read more »
Mere cu sos
23 October 2013
Mere
cu sos din: mere, stafide, fulgi de ovaz, unt, lapte, zahar,
galbenusuri, esenta de vanilie, amidon de porumb. Ingrediente: 4 mere 4
linguri stafide inmuiate in rom 4 linguri fulgi de ovaz 2 linguri unt,
la temperatura camerei pentru sos: 400 ml lapte 3 linguri zahar 3
galbenusuri 1 lingura esenta de vanilie 1…
Read more »
Read more »
Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna
23 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti murati cu
ceapa si morcov Castraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet,…
Read more »
Read more »
Desert cu sos
23 October 2013
Desert
cu sos din: faina, unt, smantana, mere, zahar, apa. Ingrediente: pentru
aluat: 375 g de faina 100 ml unt, la temperatura camerei 2 linguri
smantana pentru umplutura: 6 mere mari, zemoase 50 g zahar 2 linguri unt
2 mere mari, fainoase 60 ml apa Mod de preparare: Omogenizezi foarte
bine ingredientele pentru aluat…
Read more »
Read more »
Cuiburi de paste cu legume
23 October 2013
Cuiburi
de paste cu legume din: paste bicolore, morcovi, spanac, porumb, ardei
capia, usturoi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca,
migdale, fistic. Ingrediente: 400 g paste bicolore un kilogram morcovi
400 g spanac verde 200 g porumb din conserva 2 ardei capia 4 catei de
usturoi 4 rosii o ceapa 150 ml…
Read more »
Read more »
Desert cu struguri si stafide
23 October 2013
Desert
cu struguri si stafide din: unt, zahar tos, oua, coaja de lamaie,
faina, praf de copt, sare, ulei, lapte, stafide, struguri. Ingrediente:
125 g unt, la temperatura camerei 200 g zahar tos 2 oua, la temperatura
camerei coaja rasa de la 1 lamaie 400 g faina, la temperatura camerei 1
praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Ficat cu sos de rozmarin
23 October 2013
Ficat
cu sos de rozmarin din: ficat de vita, ulei, faina, lapte, rozmarin,
boia, smantana, orez, ceapa, unt, sare, condiment, foaie de dafin, boabe
de piper. Ingrediente: 500 g ficat de vita 120 ml ulei 100 g faina 400
ml lapte 1 crenguta rozmarin sau 1/2 lingura rozmarin uscat maruntit 1
varf de cutit boia…
Read more »
Read more »
Pachetele cu prune si miere
23 October 2013
Pachetele
cu prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos,
migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide, scortisoara, anason,
cuisoare, miere, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 500 g
prune 300 g smochine 60 g zahar tos 100 g migdale 100 g miez de nuca
doua pliculete zahar vanilinat 50 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii
23 October 2013
Chiftele
de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne
tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi,
paine, patrunjel, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 700 de grame de
suc de rosii 300 de grame de carne tocata (amestec de porc cu vita) 200 g
de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de porc cu dovlecei
23 October 2013
Tocăniţă
de porc cu dovlecei din: carne de porc, ceapa, usturoi, rosii, ardei,
ulei, pasta de rosii, broccoli, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de
porc 3 cepe potrivite 4 catei de usturoi 5 rosii 4 ardei 4 linguri ulei
2 linguri pasta de rosii 450 g broccoli sare piper Mod de preparare:
Speli…
Read more »
Read more »
Fructe cu fistic si smantana dulce
23 October 2013
Fructe
cu fistic si smantana dulce din: pere, banane, portocale, zahar brun,
scortisoara, nuci, fistic, smantana dulce. Ingrediente: 2 pere tari 2
banane 2 portocale 150 g zahar brun 2 lingurite scortisoara 50 g nuci
macinate grosier 50 g fistic macinat 150 ml smantana dulce Mod de
preparare: Intr-o crăticioară arzi zahărul, adaugi perele…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de curcan cu sos de pere
23 October 2013
Chifteluţe
de curcan cu sos de pere din: carne tocata de curcan, ou, susan,
migdale, marar, patrunjel, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, ulei,
pere, unt, frunze de menta, patrunjel, salata verde. Ingrediente: 400 g
carne tocata de curcan 1 ou 50 g susan 50 g migdale macinate 1 legatura
marar 1 legatura patrunjel 2-3 fire…
Read more »
Read more »
Ficat de viţel cu sos picant
23 October 2013
Ficat
de viţel cu sos picant din: file de vitel, vanata, spanac, ardei capia,
rosii, arde iute, malai, morcov, apa, sare, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, usturoi, marar. Ingrediente: 600 g file de vitel o vanata
300 g spanac verde 3 ardei capia 6 rosii un ardei iute 250 g malai un
morcov 750…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu dulceata de trandafiri
23 October 2013
Budincă
de orez cu dulceata de trandafiri din: orez, lapte, frisca, apa de
trandafiri, zahar, unt, dulceata de trandafiri. Ingrediente: 125 g orez
cu bobul rotund 300 ml lapte 200 ml frica lichida 3 linguri apa de
trandafiri 80 g zahar 20 g unt 50 g dulceata de trandafiri Mod de
preparare: preincalzeste cuptorul…
Read more »
Read more »
Consumul si productia de vin din veacul al XV-lea pana in veacul al XVII-lea
22 October 2013
In
cursul acestei perioade, vinul va parcurge o noua etapa în termeni de
calitate. Apare oenologia, si aceasta noua stiinta va duce la mari
progrese, în special în vinificatie. Sterilizarea si sulfitarea
butoaielor vor fi puse la punct cu ajutorul unui sistem cunoscut sub
numele de allumettes hollandaises (chibrituri olandeze). Oprirea
fermentarii poate fi astfel…
Read more »
Read more »
Cocktail Mimosa
22 October 2013
Cocktail
Mimosa din: suc de portocale, sampanie, apa, zahar. Ingrediente
pentru 4 persoane: 300ml suc de portocale 600ml sampanie 100ml apa 6
linguri de zahar Mod de preparare: Pregatiti un sirop din apa si
zahar prin fierbere pana se topeste zaharul la foc moderat. Se toarna
sucul de portocale intr-un castron mare…
Read more »
Read more »
Retete de mancare cu vinete pe gustul tuturor
22 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Placinta cu ciuperci,
vinete si usturoi Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi din:…
Read more »
Read more »