Retete de toamna:
Totul despre Anason
23 September 2013
La
începutul toamnei, ating maturitatea o categorie cu totul aparte de
ierburi de leac: cele care produc seminţele aromatice. Fie că vorbim de
anason, de fenicul, de coriandru sau de chimen, seminţele foarte
parfumate, aflate la limita dintre condimente şi plante medicinale, fac
minuni pentru însănătoşirea sistemului digestiv şi nu numai. În cele ce
urmează…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu lapte si migdale
23 September 2013
Tort
cu lapte si migdale din: oua, miere, zahar, unt, bicarbonat de sodiu,
lapte, migdale. Ingrediente blat: 2 oua 2 linguri de miere 200 gr
zahar 100 g unt 1,5 lingurita de bicarbonat de sodiu 2.5 pahare faina
Ingrediente umplutura: 1 cutie de lapte condensat 100g migdale Mod de
preparare: Cu doua ore…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu carne
23 September 2013
Mere
umplute cu carne din: mere, carne pentru mici, patrunjel, caise uscate,
migdale, miez de nuca, miere, otet balsamic, ulei de masline, sare,
piper, cascaval, ardei iute, seminte de dovleac. Ingrediente: un
kilogram mere 600 g carne pentru mici patrunjel 200 g caise uscate 100 g
migdale 100 g miez de nuca o lingura cu…
Read more »
Read more »
Salata de fructe de mare cu rosii si ceapa rosie
23 September 2013
Salata
de fructe de mare cu rosii si ceapa rosie din: fructe de mare, lamaie,
usturoi, patrunjel, ulei de masline, masline, ceapa rosie, somon afumat,
sare, piper, salata verde. Ingrediente: 700 g fructe de mare (scoici,
raci, caracatita) 60 g lamaie 25 g usturoi 30 g patrunjel 3 fire busuioc
120 ml ulei de masline 50…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de broccoli
23 September 2013
Somon
cu sos de broccoli din: somon, oua, morcov, arde gras, broccoli,
cartofi, unt, lapte, ceapa verde, patrunjel, miez de nuca, sare, piper,
paine prajita, busuioc. Ingrediente: 500 g somon 4 oua un morcov un
ardei gras 600 g broccoli doi cartofi 100 g unt 200 ml lapte ceapa verde
o legatura de patrunjel 150…
Read more »
Read more »
Piept de pui in sos delicios
23 September 2013
Piept
de pui in sos delicios din: ulei de masline, piept de pui, rosii
cherry, usturoi, otet de vin, supa de pui, patrunjel, frunze de salata.
Ingrediente: 90 ml ulei de masline doua kilograme de piept de pui 500 g
rosii cherry foarte coapte 2 catei de usturoi, zdrobiti 50 ml de otet de
vin…
Read more »
Read more »
Pancakes cu zahar si scortisoara
23 September 2013
Pancakes
cu zahar si scortisoara din: drojdie, zahar fin, faina, lapte, sare,
ou, unt, ulei, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 75 g drojdie 200 g
zahar fin 150 g faina circa 250 ml lapte caldut 1 praf de sare 1 ou
mare 100 g unt ulei pentru prajit 50 g zahar pudra 1 lingurita
scortisoara macinata…
Read more »
Read more »
Cartofi cu legume la cuptor
23 September 2013
Cartofi
cu legume la cuptor din: fasole rosie, cartofi, linte, morcov, ceapa
rosie, telina, rosii, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, patrunjel, miez de nuca, ghimbir. Ingrediente: 200 g fasole
rosie boabe 500 g cartofi 100 g linte un morcov ceapa rosie o telina
mica o conserva de rosii doi ardei capia…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap cu cartofi si ardei iute
23 September 2013
Ciorba
de crap cu cartofi si ardei iute din: crap, cartofi, rosii, ceapa,
morcov, patrunjel, telina, leustean, otet, ardei iute. Ingrediente: 4
capete crap 5 cartofi, cubulete 3 rosii, decojite, cubulete 3 cepe mici,
feliate 1 morcov, cubulete cate o legatura de patrunjel, telina si
leustean , tocate 2 linguri otet 1 ardei iute bors…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu mere
23 September 2013
Salata
de rosii cu mere din: rosii, marar, mere, ulei de masline, salata
verde, lamaie, sare. Ingrediente: 400 g rosii 1 legatura marar 300 g
mere 50 ml ulei de masline 1 salata verde 1 lamaie sare Mod de
preparare: Salata o rupi frunză cu frunză, pe care le speli şi le tai
bucăţi…
Read more »
Read more »
Paste cu vinete, usturoi si parmezan
23 September 2013
Paste
cu vinete, usturoi si parmezan din: vinete, sare, faina, ulei de
floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, ceapa, rosii, paste,
parmezan, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete sare 2-4
linguri faina ulei de floarea soarelui 4 linguri ulei de masline 1 catel
de usturoi 1 ceapa curatata si tocata 500 g rosii decojite…
Read more »
Read more »
Tarta cu fulgi si mere
23 September 2013
Tarta
cu fulgi si mere din: aluat de foitaj, mere, fulgi de ovaz, zahar tos,
zahar vanilinat, oua, scortisoara, miez de nuca, alune de padure, lapte,
unt, coacaze rosii, zahar pudra, frisca. Ingrediente: un pachet aluat
de foitaj 4 mere 100 g fulgi de ovaz 75 g zahar tos doua pliculete zahar
vanilinat 3 oua…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu rosii si branza feta
23 September 2013
Salata
de fasole verde cu rosii si branza feta din: ulei de masline, otet de
vin rosu, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, oregano, fasole
verde, rosii cherry, ceapa verde, branza feta. Ingrediente dressing: 3
linguri ulei de masline 2 linguri otet de vin rosu 1 lingurita coaja de
lamaie 1 lingura suc…
Read more »
Read more »
Piept de vita cu bacon, ceapa si morcovi
23 September 2013
Piept
de vita cu bacon, ceapa si morcovi din: piept de vita, usturoi, bacon,
ceapa, morcovi, vin rosu, frunze de dafin, zahar, rozmarin. Ingrediente:
1 kg si jumatate de piept de vita 2 catei de usturoi 125 g bacon 500 g
ceapa 400 g morcovi 1 sticla de vin rosu 2 frunze de dafin 1…
Read more »
Read more »
Mancare de iepure cu sos
23 September 2013
Mancare
de iepure cu sos din: carne de iepure, smantana, unt, ceapa, vin,
mustar iute, ciuperci, morcov, sare, piper, cimbru, orez, naut.
Ingrediente: 700 g carne de iepure 125 ml smantana 30 g unt doua cepe
albe 200 ml vin alb demisec o lingura cu mustar iute 300 g ciuperci mici
un morcov sare piper…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de legume
23 September 2013
Peste
cu sos de legume din: morcovi, ceapa, mazare, rosii, pasta de tomate,
usturoi, merluciu, ulei de floarea soarelui, vin, lamaie, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: doi morcovi doua cepe 200 g mazare o conserva
rosii o lingura cu pasta de tomate doi catei de usturoi 800 g merluciu
100 ml ulei de floarea soarelui 250…
Read more »
Read more »
Salata de crevete cu porumb
23 September 2013
Salata
de crevete cu porumb din: boabe de porumb, crevete, andive, ulei,
usturoi, sare, boia de ardei, maioneza, frisca, ketchup, suc de
portocale, coniac, hrean, sare, piper cayenne. Ingrediente: 300 g boabe
de porumb 300 g crevete congelate fara carcasa 2 andive 60 ml ulei 25 g
usturoi sare boia de ardei 150 g maioneza…
Read more »
Read more »
Frigarui de vita cu sos si salata
23 September 2013
Frigarui
de vita cu sos si salata din: carne de vita, sos teriyaki, mazare
verde, castravete, frunze de salata, ulei de susan, otet de orez, vin
dulce, sos de soia, pasta de wasab, zahar pudra. Ingrediente: 650 g
carne de vita 1/3 ceasca de sos teriyaki 250 g mazare verde 1 castravete
50 g frunze…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu creveti si sos alb
23 September 2013
Tagliatelle
cu creveti si sos alb din: creveti, usturoi, radacina de ghimbir, zeama
de lamaie, ulei de masline, faina, spanac, sare, ulei de masline,
smantana, pecorino, frunze de busuioc, marinata, sare de mare, piper
alb. Ingrediente: 500 g creveti decorticati 3 catei de usturoi 1 cm
radacina de ghimbir zeama de la 1 lamaie verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Morcovi murati cu ardei iute
23 September 2013
Morcovi
murati cu ardei iute din: otet, apa, ulei, ardei iute, chimen, oregano,
boabe de piper negru, sare, morcovi, ceapa, usturoi. Ingrediente: 2
cesti de otet 1 cana cu apa 1/4 ceasca ulei de canola/floarea soarelui
10 ardei iuti uscati 1 lingurita chimen 1 lingurita oregano 1 lingurita
boabe de piper negru 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Bureti murati in otet
23 September 2013
Bureti
murati in otet din: bureti, usturoi, apa, otet, sare, piper, cimbru,
pastarnac. Ingrediente: 500 grame bureti 1 catel de usturoi 2 l apa 150
gr otet 2 linguri sare 100 gr piper cimbru pastarnac Mod de preparare:
Amesteca intr-un castron apa cu sarea, piperul, cimbrul, usturoiul si
otetul. Amesteca bine, pentru a obtine…
Read more »
Read more »
Salata cu orez si struguri
23 September 2013
Salata
cu orez si struguri din: orez, mere, banane, boabe de struguri, ananas,
suc de lamaie, alune, nuca de cocos, ulei, otet de mere, mustar, piper
cayenne, sare, piper macinat. Ingrediente: 300 g orez 300 g mere 4
banane 250 g boabe de struguri albi 100 g ananas 100 ml suc de lamaie
100 g…
Read more »
Read more »
Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi
23 September 2013
Zacusca
de dovlecei cu ardei gras si morcovi din: dovlecei, ardei grasi, ceapa,
morcovi, rosii, ulei, sare, frunze de telina, dafin patrunjel.
Ingrediente: 4 kg dovlecei 1 kg ardei grasi taiati marunt 500 gr ceapa
taiata marunt 2 morcovi rasi 2 kg rosii 1 l ulei sare frunze de telina
dafin patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Chec cu lămâie si mure
23 September 2013
Chec
cu lămâie si mure din: albusuri, oua, unt, faina, praf de copt, zahar
vanilat, lamaie, mure, esenta de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 4
albusuri+2 oua 100 g unt 300 g faina 1 praf de copt 1 lingura de zahar 1
plic zahar vanilat 1 lamaie 200 g mure 1 fiola esenta de lamaie 1…
Read more »
Read more »
Piscoturi cu vanilie
23 September 2013
Piscoturi
cu vanilie din: unt, nuci, faina, sare, zahar vanilinat, zahar.
Ingrediente: 100 g unt 10 g nuci macinate 150 g faina sare 1 lingura cu
zahar vanilinat 3 linguri cu zahar Mod de preparare: Ţineţi untul la
cald, îl frecaţi spumă timp de 5 min, adăugaţi zahărul şi anestecaţi
energic. Puneţi nucile măcinate,…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu branza si nucsoara
23 September 2013
Supa
de praz cu branza si nucsoara din: praz, supa de legume, ceapa ciorii,
leustean, branza topita, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 3 fire de
praz 1 l supa de legume 1 legatura ceapa ciorii 2 fire de leustean 2
cuburi de branza topita sare piper nucsoara Mod de preparare: Prazul
se spală cu apă…
Read more »
Read more »
Cotlete la gratar
23 September 2013
Cotlete
la gratar din: cotlete, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 6
cotlete 1 lingura cu ulei sare piper usturoi Mod de preparare: Spălaţi
cotletele, le ştergeţi cu prosop curat, le bateţi uşor ocolind osul.
Săraţi, pperaţi şi ungeţi cu ulei, le frigeţi pe grătar, întorcându-le
des. Dacă le faceţi la cuptor aşezaţi sub cotlete…
Read more »
Read more »
Shake cu visine si frisca
23 September 2013
Shake
cu visine si frisca din: visine, zahar pudra, galbenusuri, triplu sec,
frisca, lapte. Ingrediente: 1 kg visine 150 g zahar pudra 2 galbenusuri
100 ml triplu sec 400 ml frisca 600 ml lapte Mod de preparare:
Visinele curatate de codite si samburi se mixeaza pana devin o pasta
omogena. Se adauga zaharul si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii cherry murate
23 September 2013
Rosii
cherry murate din: rosii cherry, marar, boabe de piper negru, otet,
apa, zahar, sare, seminte de mustar, usturoi. Ingrediente: 6 cani
rosii cherry 6 crengute marar proaspat 3 lingurite de boabe de piper
negru 2 1/2 cesti de otet 3/4 cana cu apa 1/2 cana de zahar 2 lingurite
de sare 1 1/2…
Read more »
Read more »
Gem de dovlecel cu banane
23 September 2013
Gem
de dovlecel cu banane din: dovlecel, banane, suc de nanas, zahar,
lamai, zahar vanilat, rom. Ingrediente: 500 g dovlecel 500 g banane 750
ml suc natural de ananas 1 kg zahar 2 lamai zahar vanilat 20 ml rom
Mod de preparare: Razi dovlecelul, presari peste el zaharul, torni sucul
de ananas si lasi…
Read more »
Read more »
Rosii in ulei cu usturoi si busuioc
23 September 2013
Rosii
in ulei cu usturoi si busuioc din: rosii, ulei de masline, usturoi,
busuioc, ardei iute, sare. Ingrediente: 5 kg rosii ulei de masline
usturoi busuioc fulgi de ardei iute sare Mod de preparare: Spala bine
rosiile si apoi taie-le pe jumatate. Scoate usor semintele si aseaza-le
pe o tava tapetata cu hartie de…
Read more »
Read more »
Păstăi cu ardei copţi şi roşii la cuptor
23 September 2013
Păstăi
cu ardei copţi şi roşii la cuptor din: fasole pastai, rosii, ardei
gras, ceapa, usturoi, rosii, ardei, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 1 kg fasole pastai 3 rosii mari 1 kg ardei gras 2 cepe 4
catei de usturoi zarzavat pregatit in asa, din rosii si ardei sare piper
ulei patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Curcan cu spaghete si sos de vin
23 September 2013
Curcan
cu spaghete sis sos de vin din: curcan, sare, piper, salvie, sunca,
ceapa verde, ulei, vin, spaghete, unt, coaja de lamaie, parmezan.
Ingrediente: 8 felii file de curcan (de 70 g) sare piper 16 frunze mari
de salvie 8 felii subtiri sunca 1 legatura ceapa verde 3 linguri ulei 50
ml vin rosu 150…
Read more »
Read more »
Morcovi cu ceapa in otet
23 September 2013
Morcovi
cu ceapa in otet din: otet alb, zahar alb, sare, piper, apa, morcovi.
Ingrediente: 1 cana otet alb distilat 2 linguri zahar alb 1 lingurita
sare 1/8 lingurita piper negru macinat 2/3 cana apa 8 morcovi, taiati
Mod de preparare: Pune intr-o oala otetul alb, zaahrul, sarea, piperul
si apa. Lasa la fiert…
Read more »
Read more »
Vitamina C organica (totul despre vitamina C)
22 September 2013
Este
o substanţă care poate părea banală, dar efectele sale asupra sănătăţii
sunt incredibil de puternice. Cu ea pot fi tratate forme grave de
cancer, dar şi o răceală puternică, poate fi prevenit infarctul, dar şi
accidentul vascular cerebral sau astmul. Ne referim la vitamina C
organică, extrasă prin procedee 100% naturale, care este de…
Read more »
Read more »
Reţete de sănătate
22 September 2013
Nu
există necaz, pentru care înţelepciunea populară să nu aibă sfaturi, pe
post de medicament. Ele circulă ca şi banii, folosite de toţi. Dar ce
părea doar o glumă este cât se poate de adevărat. Cercetări recente au
dovedit valabilitatea medicală a zicalelor. Pe câteva dintre ele vi le
recomandăm în continuare: 1. Un măr…
Read more »
Read more »
Camara cu conserve si muraturi
22 September 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »
Read more »
Shake cu portocale si branza de vaci
22 September 2013
Shake
cu portocale si branza de vaci din: branza de vaci, portocale, zahar
pudra, lapte, coaja de lamaie, coaja de portocala. Ingrediente: 250 g
branza de vaci 250 g portocale 100 g zahar pudra 1,5 l lapte coaja rasa a
unei jumatati de lamai si a unei jumatati de portocale Mod de
preparare: Feliile…
Read more »
Read more »
Usutroi: Beneficiile pentru sanatate ale consumului de usturoi
22 September 2013
Adevarul
despre usturoi este usor de descoperit. Ce este interesant este faptul
ca de-a lungul timpului, calitatile sale au fost confirmate. In
prezent, usturoiul este considerat important gratie modului in care
acesta poate ajuta la prevenirea a multiple boli. Usturoiul a fost
folosit inca din Evul Mediu pentru o sanatate optima. Oamenii de
stiinta au…
Read more »
Read more »
Totul despre piersici
22 September 2013
Sănătatea
nu are gustul amar al medicamentelor, nici mirosul de chimicale sau de
spital şi, în nici un caz, nu poate fi asociată cu lipsa de bucurie. De
fapt, sănătatea are – cel mai probabil – un gust dulce, un parfum
asemănător cu cel al miezului de vară şi nu te saturi de ea niciodată.…
Read more »
Read more »
Sanatate: Sanatate cu apa de mare
22 September 2013
Apa
mărilor şi a oceanelor constituie o adevărată matrice a vieţii de pe
Pământ. Miliardele de tone de apă sărată păstrează în memoria lor
evoluţia întregii planete, mistere ale vieţii nepătrunse de mintea umană
şi, cel mai important, un imens potenţial de însănătoşire. Aşa că nu
este de mirare că noi, oamenii, suntem genetic programaţi…
Read more »
Read more »
Sanatate: Ceapa (Ceapa imbunatateste auzul si trateaza ulcerul gastric)
22 September 2013
Ceapa,
alimentul atat de folosit de fiecare dintre noi la gatit, are si
nenumarate proprietati terapeutice. Nu vom insista in acest articol pe
calitatile culinare ale cepei, ci vom incerca sa detaliem la ce este ea
utila ca tratament naturist. Ceapa este un remediu la indemana tuturor
si se foloseste atat intern (sub forma de…
Read more »
Read more »
Tratamente naturiste pentru anemia nutritionala
22 September 2013
Anemia
nutritionala este determinata de absenta din organism a unor substante
necesare procesului de formare si de maturizare a celulelor sangvine,
numit medical hematopoieza. Acest tip de anemie apare dincauza unor
carente alimentare, rezultatul ei fiind scaderea cantitatii de
hemoglobina din globulele rosii. Ce sunt globulele rosii ? Globulele
rosii sunt celulele care transporta oxigenul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de smantana si piersici
22 September 2013
Tort
cu crema de smantana si piersici din: lapte, maioneza, ou, zahar,
faina, praf de copt, smantana, piersici, migdale. Ingrediente: 1 cutie
de lapte (250 ml) 250g maioneza 4 oua 250 gr zahar + 3-4 lingurite
zahar 2 pahare de faina 1 lingurita praf de copt 800g smantana Zahar
pentru crema (dupa gust) 1…
Read more »
Read more »
Cocktail de raci cu avocado
22 September 2013
Cocktail
de raci cu avocado din: avocado, raci, ceapa rosie, castraveciori in
otet, grapefruit roz, rondele de ananas, mere, pere, ardei, rosii
cherry, telina, sos tartar, salata creata, ceapa verde. Ingrediente: 2
bucati avocado 200 g aci congelati 60 g ceapa rosie 100 g castraveciori
in otet 150 g grapefruit roz 150 g rondele de…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu dovleac si salvie
22 September 2013
Gnocchi
cu dovleac si salvie din: cartofi, faina, salvie, dovleac, seminte de
floarea soarelui, parmezan, ou, ulei de masline, nucsoara, sare, piper,
faina. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g faina doua crengute de salvie
500 g dovleac pentru palcinta 100 g seminte de floarea soarelui 300 g
parmezan un ou 50 ml ulei de masline…
Read more »
Read more »
Gogonele murate in otet
22 September 2013
Gogonele
murate in otet din: gogonele, ceapa, zahar brun, otet din cidru,
condimente pentru muraturi. Ingrediente: 1 kg de rosii verzi, feliate 12
cepe medii 2 cani zahar brun 1 cana otet din cidru amestec de
condimente pentru muraturi Mod de preparare: Pune intr-o tava, in
mod alternativ, cate un strat de tomate…
Read more »
Read more »
Supa de castraveti cu iaurt
22 September 2013
Supa
de castraveti cu iaurt din: castraveti, iaurt, apa rece, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, miez de nuca, sare, piper. Ingrediente: 400
g castraveti 600 ml iaurt natural 200 ml apa rece 2 linguri ulei de
masline 4-5 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sau de marar 50 g
miez de nuca sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ananas şi ciocolată
22 September 2013
Prăjitură
cu ananas şi ciocolată din: oua, zahar tos, faina, frisca, ciocolata
neagra, esenta de rom, coaja de lamaie, ananas, sare, unt, afine,
ananas. Ingrediente: 5 oua 300 g zahar tos 150 g faina 500 ml frisca 400
g ciocolata neagra o lingura cu esenta de rom coaja rasa de la o lamaie
o conserva…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu mere
22 September 2013
Placinta
delicioasa cu mere din: mere, unt, zahar, foitaj, scortisoara, ou.
Ingrediente: 800 g mere 100 g unt 200 g zahăr 1 pachet foitaj 1
linguriță scorțișoară 1 ou Mod de preparare: Se decojesc merele și se
rad pe răzătoarea mare. Se încinge untul și se pun merele rase. Se
adaugă zahărul și scorțișoara.…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu garnitură de ţelină
22 September 2013
Friptură
de porc cu garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de
fenicul, oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca
impanata, ceapa, radacina de telina, vin rosu. Ingrediente: 900 g muschi
de porc 6 catei de usturoi 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingura
oregano uscat 1 lingurita maghiran uscat 5…
Read more »
Read more »
Beneficii pentru sanatate: Ardeiul iute
22 September 2013
Unele
dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape
incredibile iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma
cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea
celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un
atac de cord in maxim 30 de secunde. Ardeiul iute face parte din
familia capsicum, si este…
Read more »
Read more »
Alimente pentru un sistem imunitar puternic (Top 10 alimente pentru un sistem imunitar puternic)
22 September 2013
Toamna
bate la usa, iar sezonul gripelor si racelilor este pe cale sa inceapa!
Pentru ca e mult mai simplu sa previi decat sa tratezi, fortifica-ti
sistemul imunitar inca de la inceputul toamnei cu ajutorul unor
super-alimente. Include macar unul dintre ele in meniul tau zilnic, fie
consumat ca atare, fie in combinatii pe gustul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortellini cu sos de smantana si parmezan
22 September 2013
Tortellini,
originari din Bologna sunt pastele ideale pentru momentele in care nu
ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit. Facuti din ou si cu
umplutura la mijloc, tortellini cu sos de smantana si parmezan pot fi
solutia unei cine rapide si savuroase. Ingrediente: 500g tortellini
umpluti cu prosciutto 50g unt 300g smantana 100g…
Read more »
Read more »
Carne de pui cu ardei iute, fasole verde si curry
22 September 2013
Carne
de pui cu ardei iute, fasole verde si curry din: pasta de curry rosu,
carne de pui, ulei vegetal, lapte de cocos, sos de peste, zahar brun,
ardie iute, fasole verde, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura si
jumatate de pasta de curry rosu 600 g carne de pui 1 lingura si jumatate
de…
Read more »
Read more »
Şalău cu orez şi curry
22 September 2013
Şalău
cu orez şi curry din: trunchiuri de salau, morcovi, ciuperci, radacina
de patrunjel, tija de telina, telina, usturoi, ceapa, orez, pudra de
curry, ulei, sare, piper, lamaie, rozmarin, sos de usturoi. Ingrediente:
4 trunchiuri de salau doi morcovi 300 g ciuperci o radacina de
patrunjel tija de telina o felie de telina 4 catei…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu paste şi sos
22 September 2013
Ruladă
de porc cu paste şi sos din: sorici cu grasime, paste, carne de porc,
paine, morcov, ceapa, ardei gras, oua, rosii, miez de nuca, usturoi,
sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: o bucata sorici cu grasime 400 g
paste 300 g carne de porc tocata doua felii de paine un mrocov o ceapa
un ardei…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu ceapa si sos de mustar
22 September 2013
Salata
de cartofi cu ceapa si sos de mustar din: cartofi, ceapa, ulei, mustar,
otet, salata verde, oua, masline, sare, busuioc, patrunjel.
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe mijlocii 3 linguri cu ulei 2 linguri cu
mustar picant 2 linguri cu otet 1 salata verde tanara 2 oua fierte 6-10
masline sare busuioc 3-4 tije…
Read more »
Read more »
Tartă rustică cu hribi
22 September 2013
Tartă
rustică cu hribi din: faina, unt, oua, sare, apa, hribi, rosii,
usturoi, sare de mare, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: pentru
aluat: 300 g faina 150 g unt 2 oua 1 praf de sare 1 lingura apa pentru
umplutura: 350 g hribi proaspeti 2 rosii 4 catei de usturoi sare de mare
cimbru verde…
Read more »
Read more »
Salata de toamna cu seminte de susan si coriandru
22 September 2013
Salata
de toamna cu seminte de susan si coriandru din: radacina de telina,
telina verde, ceapa verde, ridichi, cartof, mere verzi, seminte de
suasn, fire de coriandru, suc de lamaie, ghimbir, ulei de masline
extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 60 g radacina de telina 2 tije
telina verde 4 cepe verzi 1 legatura ridichi 1 cartof…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez prajit cu legume si ou
22 September 2013
Orez
prajit cu legume si ou din: orez, sunca, mazare, oua, ulei de arahide,
sare, praz. Ingrediente: 3 ½ cesti de orez 2-3 felii sunca, taiata
cubulete ½ ceasca mazare 2 oua, batute 3-4 linguri ulei de arahide 1
lingurita sare 6 fire praz , feliat Mod de preparare: Spalati si
gatiti orezul…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe de padure si sos
22 September 2013
Prajitura
cu fructe de padure si sos din: unt, zahar, faina, oua, praf de copt,
scortisoara, ciocolata alba, afine, coacaze rosii, mascarpone, migdale,
zahar brun, capuccino, zahar vanilinat. Ingrediente: 250 g unt 250 g
zahar 300 g faina 4 oua un pliculet praf de copt 2 g scortisoara 100 g
ciocolata alba 300 g afine…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu somon
22 September 2013
Pacheţele
cu somon din: aluat de foitaj, somon, mozzarella, parmezan, spanac,
lapte, unt, busuioc, marar, ou, ceapa, usturoi, nucsoara, sare, piper.
Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 500 g somon 200 g mozzarella 150 g
parmezan 200 g spanac congelat 100 ml lapte dulce 30 g unt un fir de
busuioc o legatura de marar…
Read more »
Read more »
Gem de struguri cu dovleac
22 September 2013
Gem
de struguri cu dovleac din: must de struguri albi, dovleac, miez de
nuca, zahar, frunze de indrusaim. Ingrediente: 1 l must de struguri albi
1 dovleac mic sau o felie de dovleac mai mare 1 mana de miez de nuca
500 g zahar 1 legatura de frunze de indrusaim Mod de preparare:
Cureţi…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu ghimbir
22 September 2013
Supă
de legume cu ghimbir din: fasole verde, ciuperci, morcovi, ceapa alba,
dovlecel, porumb, sos de chili, ghimbir, sos de soia, ulei, sare, piper,
ceapa verde, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 300 g ciuperci
doi morcovi doua cepe albe un dovlecel 150 g porumb din conserva 5 g sos
de chili o jumatate de…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu pui
22 September 2013
Salată
caldă cu pui din: piept de pui, ciuperci, mazare, ardei capia, morcovi,
ceapa, usturoi, limeta, parmezan, telina, otet balsamic, ulei de
masline, sare, piper, migdale, fistic. Ingrediente: doua piepturi de pui
300 g ciuperci pleurotus 300 g mazare 3 ardei capia doi morcovi o ceapa
4 catei de usturoi o limeta 150 g parmezan…
Read more »
Read more »
Tarte cu ciocolată si cardamom
22 September 2013
Tarte
cu ciocolată si cardamom din: unt, zahar pudra, faina, apa, vanilie,
esenta de vanilie, ou, zmeura, ciocolata, frisca, cadamom, ciocolata
amaruie, nes, frunze de menta. Ingrediente: pentru aluat: cate 100 g unt
si zahar pudra 250 g faina 6 linguri apa 1 lingurita vanilie pudra 1
lingurita esenta de vanilie 1 ou pentru sos:…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina
22 September 2013
Cotlete
de miel cu sos de menta si piureu de telina din: otet de vin alb,
mustar, miere, menta, ulei de masline, radacina de telina, otet de mere,
fulgi de mei, lapte, unt, usturoi, cotlete de miel, ciuperci.
Ingrediente: sos de menta: 2 lingurite otet de vin alb 1 lingurita
mustar 1 lingurita miere 3…
Read more »
Read more »
Varza murata cu otet si seminte de mustar
22 September 2013
Varza
murata cu otet si seminte de mustar din: varza, apa, sare, otet, zahar,
seminte de mustar. Ingrediente: 3 kg varza taiata 3 litri apa 1 ceasca
sare 3 litri otet 1.5 litri zahar 1 cana seminte de mustar Mod de
preparare: Pune varza intr-un recipient si apoi toarna apa peste ea,
adauga sarea…
Read more »
Read more »
Gem delicios, de piersici sau nectarine
22 September 2013
Gem
delicios, de piersici sau nectarine din: piersici, zahar, esenta de
migdale, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 kg piersici (nectarine) 1 kg
zahar 1 fiola esenta de migdale 30 ml zeama de lamaie Mod de
preparare: Fructelor decojite le scoţi sâmburii şi le tai în 3-4 bucăţi,
iar peste ele adaugi alternativ zahărul. Le…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de vita cu legume
22 September 2013
Supa
de vita cu legume din: morcovi, ciuperci, telina, fasole verde, ceapa,
cartofi, usturoi, porumb, carne de vita, ulei, sos worchestershire,
piper, mustar, roegano, cimbru, frunza de dafin, pasta de tomate, carne
de vita, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura de morcovi, maruntiti 1
bol ciuperci, maruntite 1 bol telina, maruntita 500gr fasole verde,
maruntita…
Read more »
Read more »
Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie
22 September 2013
Dulceaţă
din coajă de pepene cu lămâie din: coaja de pepene, zahar, otet, coaja
de lamaie, zeama de lamaie, baton de vanilie. Ingrediente: coaja de la 1
pepene de 5-6 kg 1 kg zahar 300 ml otet coaja si zeama de la 1 lamaie 1
baton de vanilie Mod de preparare: Indepărtezi coaja verde,…
Read more »
Read more »
Macaroane cu sunca
22 September 2013
Macaroane
cu sunca din: sunca, macaroane, telemea, unt, oua, suc de rosii, zahar,
sare. Ingrediente: 300 g sunca slaba 250 g macaroane 100 g telemea 2
linguri cu unt 3 oua 1 pahar cu suc de rosii 1 lingura cu zahar sare
Mod de preparare: Fierbeţi macaroanele 15 min, le clătiţi cu apă rece,…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu taitei
22 September 2013
Supa
crema de telina cu taitei din: ceapa, unt, cartofi, radacina de telina,
morcov, radacina de patrunjel, supa de pasare, sare, piper, piept d
epui, taitei, patrunjel verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura unt 250 g
cartofi decojiti 200 g radacina de telina curatata si decojita 1 morcov 1
radacina de patrunjel 1,3 l supa…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de merisoare cu ananas
22 September 2013
Dulceaţă
de merisoare cu ananas din: ananas, merisoare, apa, zahar. Ingrediente:
600 g ananas cubulete mici 400 g merisoare 250 ml apa 500 g zahar Mod
de preparare: Cureţi ananasul de coajă, îl tai cubuleţe, după care îl
cântăreşti. Ai nevoie de 600 g. Merişoarele le cureţi de codiţe şi moţ.
Faci un sirop…
Read more »
Read more »
Varza cu taitei si telemea
22 September 2013
Varza
cu taitei si telemea din: frunze de varza, supa de legume, ceapa, ulei,
telemea, piper, faina integrala, sare, ou. Ingrediente: 500 g frunze de
varza 200 ml supa de legume 2 cepe 2 linguri ulei 100 g telemea piper
taitei: 100 g faina integrala 100 g gris integrala sare 1 ou ulei pentru
prajit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu cafea si nuci
21 September 2013
Briose
cu cafea si nuci din: ulei vegetal, sos de mere, ou, esenta de vanilie,
miere, smantana, zahar brun, lapte, cafea, faina de grau, tarate de
ovaz, nuci, praf de copt, sare. Ingrediente: 1/4 ceasca ulei vegetal
1/4 ceasca sos de mere 1 ou 1 lingurita esenta vanilie 2 linguri de
miere 3/4 cana de…
Read more »
Read more »
Zacuscă de dovlecei
21 September 2013
Zacuscă
de dovlecei din: dovlecei, gogosari, rosii, ceapa, ulei, frunze de
telina, frunze de patrunjel, cimbru, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 4
kg dovlecei 2 kg gogosari rosii 2 kg rosii 500 g ceapa 500 ml ulei
frunze de telina si patrunjel 1 lingurita cimbru sare piper 4-5 catei de
usturoi Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Carne de vitel cu bame
21 September 2013
Carne
de vitel cu bame din: carne de vitel, ulei, ceapa, faina, bulion, bame,
rosii, verdeata, otet, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g carne
de vitel 100 ml ulei 1-2 cepe 50 g faina 75 g bulion 750 g bame 250 g
rosii 1 legatura verdeata 100 ml otet sare zeama de la 1…
Read more »
Read more »
Biscuiti picanti cu parmezan
21 September 2013
Biscuiti
picanti cu parmezan din: faina, parmezan, telemea, praf de copt, unt,
oua, lapte dulce, capere, seminte de chimen, piper, ardei iute, sos de
rosii, alune. Ingrediente: 500 g faina integrala 300 g parmezan 100 g
telemea sarata un pliculet praf de copt 120 g unt doua oua 50 ml lapte
dulce o lingura cu…
Read more »
Read more »
Ciorba de toamna cu afumatura
21 September 2013
Ciorba
de toamna cu afumatura din: costita afumata, ceapa, morcovi, vanata,
ardei gras, conopida, rosii, telina, varza, ulei, patrunjel verde, sare,
piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g costita afumata 3 cepe 2
morcovi 1 vanata mare 2 ardei grasi 1 conopida potivita 5 rosii 1 telina
mica 1 varza mica 100 ml ulei patrunjel…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de mure cu lamaie
21 September 2013
Dulceaţă
de mure cu lamaie din: mure, zahar, lamaie, zahar vanilat, vin rosu.
Ingrediente: 1 kg mure 1 kg zahar 1 lamaie 3 plicuri zahar vanilat 50 ml
vin rosu Mod de preparare: Alegi mure cât mai proaspete şi mai
întregi şi le treci pe sub jet de apă rece, apoi le…
Read more »
Read more »
Placinta cu vaza si carnaciori
21 September 2013
Placinta
cu vaza si carnaciori din: varza, sare, ceapa, ulei de floarea
soarelui, oua, smantana, piper, aluat de foi, galbenus, seminte de
susan, cascaval. Ingrediente: 450 g varza sare 1 ceapa 1 lingura ulei de
floarea soarelui 2 carnaciori proaspeti 2 oua 3 linguri smantana piper
macinat 400 g aluat de foi congelat 1 galbenus…
Read more »
Read more »
Chiftelute de porc cu sos picant
21 September 2013
Chiftelute
de porc cu sos picant din: carne de porc, ceapa verde, usturoi, ananas,
apa, sos de soia, ardei iute, ghimbir, menta, ulei, sare, piper,
patrunjel, faina, castraveti. Ingrediente: 450 g carne de porc o
legatura de ceapa verde un catel de usturoi o conserva de ananas 250 ml
apa 30 ml sos de soia…
Read more »
Read more »
Turtiţe picante de porumb
21 September 2013
Turtiţe
picante de porumb din: faina de porumb, faina de grau, drojdie, iaurt,
telemea, lapte, oua, zahar, ardei gras, ardei iute, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 700 g faina de porumb 200 g faina de grau 30 g drojdie 200 g
iaurt 50 g telemea 2 linguri lapte 2 oua 1 lingurita zahar 1 ardei
gras…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu boia si taitei
21 September 2013
Pulpe
de pui cu boia si taitei din: pulpe de pui, ulei, ceapa, ardei,
usturoi, bere, lapte, boia dulce, ciuperci, rosii, sare, piper, oua,
gris, condiment. Ingrediente: 4 pulpe de pui 6 linguri ulei 3 cepe mari 1
ardei rosu mare 5 catei de usturoi 2 pahare bere 1/2 cana lapte 2
lingurite boia dulce…
Read more »
Read more »
Turnuleţ cu şuncă şi dovlecei
21 September 2013
Turnuleţ
cu şuncă şi dovlecei din: paine, mozzarella, dovlecei, sunca, smantana,
mustar dulce, ananas, uleid e floarea soarelui, sare, piper, cimbru,
capere, miez de nuca, masline. Ingrediente: o paine feliata 300 g
mozzarella doi dovlecei 300 g sunca feliata 300 ml smantana o lingurita
cu mustar dulce 100 g ananas din conserva 200 ml ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta de pui cu legume
21 September 2013
Placinta
de pui cu legume din: pui, boia de ardei, cimbru, oregano, salvie,
ceapa, telina, mazare, morcovi, cartof, usturoi, faina, supa de pui,
vin, smantana, ou, aluat de placinta. Ingrediente: 1 pui la rotisor
1/2 lingurita boia de ardei 1 crenguta de cimbru 1/4 lingurita oregano
uscat 1/4 lingurita salvie uscata 1 ceapa, tocata…
Read more »
Read more »
Marinata de gogosari cu foi de dafin
21 September 2013
Marinata
de gogosari cu foi de dafin din: gogosari, bulion, ulei, otet, zahar,
sare, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 2,5
gogosari 200 g bulion 200 ml ulei 150 ml otet 150 g zahar 1 lingurita de
sare mare boabe de piper si mustar foi de dafin Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu varza dulce umplute cu carne de curcan
21 September 2013
Sarmalute
cu varza dulce umplute cu carne de curcan din: ceapa, ulei, curcuma,
carne de curcan tocata, sare, piper, usturoi, ou, orez, pesmet, frunze
de varza, bacon. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 2 lingurite curcuma
250 g carne de curcan tocata sare piper 1 catel de usturoi pisat 1 ou 1
ceasca orez fiert…
Read more »
Read more »
Vin de macese cu lamaie
21 September 2013
Vin
de macese din: macese, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 1 kg macese
uscate sau 1,5 kg macese proaspete 2 kg zahar 2-3 lamai 8-9 l apa Mod
de preparare: Macesele proaspete se taie in doua, iar cele uscate se
piseaza sau se trec prin masina de tocat. Se oparesc cu 5 l de apa…
Read more »
Read more »
Negresa cu alune de padure
21 September 2013
Negresa
cu alune de padure din: cacao, faina, zahar, praf de copt, zeama de
lamaie, alune de padure, apa minerala, ulei. Ingrediente: 3 linguri
cacao 500 g faina 100 g zahar 1 praf de copt zeama de lamaie 100 g alune
de padure zdrobite 300 ml apa minerala 125 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Zacusca cu linte
21 September 2013
Zacusca
cu linte din: gogosari, vinete, rosii, ceapa rosie, praz, morcovi,
linte, ulei de floarea soarelui, foi de dafin, sare grunjoasa, piper,
ienibahar. Ingrediente: 1 kg gogosari rosii 1 kg vinete 3 kg rosii 3
cepe rosii 1 praz 2 morcovi 400 g linte 300 ml ulei de floarea soarelui 3
foi de dafin 1/2…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe, brânză si mac
21 September 2013
Prăjitură
cu fructe, brânză si mac din: faina, zahar, pudra, unt, oua, crema de
branza dulce, branza, zahar, esenta de vanilie, oua, lapte, zahar, zahar
vanilinat, mac, coaja de lamaie, scortisoara, fructe. Ingrediente:
pentru aluat: 400 g faina 125 g zahar pudra 250 g unt 3 oua pentru crema
de branza dulce 1/2 kg branza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de spaghete cu carne tocata
21 September 2013
Budinca
de spaghete cu carne tocata din: carne tocata, ceapa, usturoi,
ciuperci, pasta de tomate, rosii, sare, cimbru, oregano, busuioc, fulgi
de ardei, spaghete, branza ricotta, parmezan, mozzarella. Ingrediente:
1 pachet de carne tocata (aproximativ 1 kg) 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, tocati 200-300 gr ciuperci feliate 1 cutie pasta de tomate…
Read more »
Read more »
Pilaf de crevete
21 September 2013
Pilaf
de crevete din: crevete, orez, ulei de masline, suc de rosii, ceapa,
sare, piper. Ingrediente: un kilogram de crevete două căni de orez trei
sferturi de cană de ulei de măsline o cană de suc de roşii (de preferat
de casă) o ceapă mare tăiată mărunt sare piper Mod de preparare:
Crevetele se…
Read more »
Read more »
Clatite cu dulceata de coacaze negre
21 September 2013
Clatite
cu dulceata de coacaze negre din: apa minerala, ulei, sare, faina,
dulceata de coacaze negre, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 500 ml apa
minerala 3 linguri de ulei 1 praf de sare faina 1 borcan de dulceata de
coacaze negre ulei pentru prajit zahar pudra Mod de preparare:
Amesteci în apa minerală un praf…
Read more »
Read more »
Budincă de tăiţei cu brânză
21 September 2013
Budincă
de tăiţei cu brânză din: taitei, branza dulce, branza sarata, zahar,
oua, stafide, mere, unt. Ingrediente: 300 g taitei 300 g branza dulce
200 g branza sarata 4 linguri cu zahar 2 oua stafide mere unt Mod de
preparare: Fierbeţi tăiţeii în apă, îi scurgeţi, îi spălaţi cu apă rece
şi puneţi jumătate…
Read more »
Read more »
Minirulada de curcan cu dovleac
21 September 2013
Minirulada
de curcan cu dovleac din: piept de curcan, cas, masline verzi, pesmet,
oua, dovleac, seminte de mustar murate, smantana, iaurt, sare, piper,
ulei de floarea soarelui, patrunjel. Ingrediente: 800 g piept de curcan
200 g cas 100 g masline verzi 100 g pesmet doua oua 600 g dovleac pentru
placinta o lingura cu seminte…
Read more »
Read more »
Inghetata cu prune si parfe de castane
21 September 2013
Inghetata
cu prune si parfe de castane din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt,
lapte, aluat, galbenus, frisca, prune, zahar, scortisoara, cuisoare,
vin, amidon, vanilie, piure de castane, frisca. Ingrediente: blaturi:
120 g unt 120 g zahar 2 oua 230 g faina 1 lingurita praf de copt 80 ml
lapte 450 g aluat de…
Read more »
Read more »
Ghiveci de toamna cu gogosari
21 September 2013
Ghiveci
de toamna cu gogosari din: ceapa, morcovi, ardei, gogosari, rosii,
ulei, sare, orez, bulion, conservant. Ingrediente: 500 g ceapa 700 g
morcovi 1 kg ardei 2,5 kg gogosari 3 kg rosii decojite 650 ml ulei sare
400 g orez fiert separat 400 ml bulion conservant Mod de preparare:
Speli şi cureţi legumele. Căleşti…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu pateu de ficat
21 September 2013
Rosii
umplute cu pateu de ficat din: rosii, pateu de ficat, ou, sare, piper,
marar, salata verde. Ingrediente: 6-8 rosii mijlocii 100 g pateu de
ficat 1 ou fiert tare sare piper macinat marar tocat 1 salata verde
Mod de preparare: Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi căpăcele, le
lăsaţi la scurs. Din pateu…
Read more »
Read more »
Homar fiert cu sos de lamaie
21 September 2013
Homar
fiert cu sos de lamaie din: homar, telina, ulei de masline, lamaie,
sare, piper. Ingrediente: un homar mare o crenguţă de ţelină trei
sferturi de cană cu ulei de măsline două lămâi mari, suculente sare şi
piper alb, după gust Mod de preparare: Homarul se spală şi se astupă
cu o bucăţică de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de legume pentru iarna
21 September 2013
Sos
de legume pentru iarna din: rosii, morcovi, ardei grasi, mere, ardei
chili, ulei, otet, sare, zahar, usturoi. Ingrediente: 7 rosii 10
morcovi 6 ardei grasi rosii 6 mere verzi 5 ardei chili 200 ml ulei 3/4
ceasca otet 2 linguri de sare 150 gr zahar 1 1/2 capatani de usturoi
Mod de…
Read more »
Read more »
Papară dulce cu prune
21 September 2013
Papară
dulce cu prune din: prune, zahar, scortisoara, anason, vin, rom, oua,
zahar vanilat, branza de vaci, gris, lapte, unt. Ingrediente: 500 g
prune 230 g zahar 1 baton de scortisoara 1 anason stelat 150 ml vin rosu
sec 50 g stafide eventual 60 ml rom 3 oua 1 lingura zahar vanilat 400 g
branza…
Read more »
Read more »
Crevete cu feta si rosii
21 September 2013
Crevete
cu feta si rosii din: crevete, feta, ulei de masline, rosii, patrunjel
verde, ceapa, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de crevete
mari 500 g feta o cană şi jumătate de ulei de măsline o cutie mare cu
roşii din conserve sau şase roşii mari, opărite şi descojite o lingură
de pătrunjel verde mărunţit…
Read more »
Read more »
Viţel cu ciuperci si sos
21 September 2013
Viţel
cu ciuperci si sos din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, unt, supa de
carne, smantana, faina, verdeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de
vitel 400-500 g ciuperci 1-2 cepe 25 g unt 1 cana supa de carne sau de
legume 1 ceasca smantana 1 lingurita faina 1 lingura verdeata tocata
(marar si patrunjel)…
Read more »
Read more »
Muraturi asoratate cu otet
21 September 2013
Muraturi
asoratate cu otet din: conopida, castraveti, ceapa, morcovi, ardei
gras, sare, otet. Ingrediente: mix de legume – conopida, castraveti,
ceapa, morcovi, ardei gras 60 gr sare pentru fiecare kg de legume otet
Mod de preparare: Decojeste ceapa si las-o intreaga daca folosesti
salote. Taie restul legumelor in bucati medii. Pune legumele in castron…
Read more »
Read more »
Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca
21 September 2013
Sufleu
de prune cu fulgi de migdale si frisca din: prune, briose, frisca, oua,
lapte, zahar, zahar vanilat, unt, fulgi de migdale, zahar pudra.
Ingrediente: 800 g prune 350 g briose sau felii de cozonac mai vechi 150
g frisca 3 oua 250 ml lapte 75 g zahar 1 lingura zahar vanilat 75 g
unt…
Read more »
Read more »
Piept de porc umplut
20 September 2013
Piept
de porc umplut din: piept de porc cu sorici, ulei, oua, ceapa,
ciuperci, branza de oaie, ardei gras, piper, patrunjel verde, cuisoare,
usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu sorici 100 ml ulei 2
oua 1 ceapa 600 g ciuperci 150 g branza de oaie sau de capra 1 ardei
gras rosu…
Read more »
Read more »
Bruschete cu chutney de ceapă
20 September 2013
Bruschete
cu chutney de ceapă din: bagheta, branza dulce, prosciutto, ceapa
rosie, stafide, zahar, zahar brun, otet de mere, vin, cuisoare, foi de
dafin, scortisoara, sare. Ingrediente: 1 bagheta 100 g branza dulce 100 g
prosciutto pentru chutney: 500 g ceapa rosie 75 g stafide 150 g zahar
150 g zahar brun 350 ml otet…
Read more »
Read more »
Somon cu varză de Bruxelles
20 September 2013
Somon
cu varză de Bruxelles din: cotlete de somon, varza de bruxelles,
fenicul, ceapa, seminte de mustar, limete, sos de soia, sos chili, sare,
piper, ulei, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 cotlete de somon 800 g
varza de Bruxelles doua bucati de fenicul o ceapa o lingura cu seminte
de mustar doua limete doua linguri cu…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciuperci si legume
20 September 2013
Rulada
cu ciuperci si legume din: ciuperci, foi de placinta, snitele de soia,
patrunjel, ceapa, usturoi, morcov, seminte de dovleac, oua, sare, piper,
ulei, sos de rosii. Ingrediente: 500 g ciuperci un pachet foi de
placinta 200 g snitele de soia 200 ml smantana o legatura patrunjel o
ceapa doi catei de usturoi un mrocov…
Read more »
Read more »
Crema de banane
20 September 2013
Crema
de banane din: banane, galbenusuri, zahar pudra, faina, frisca.
Ingrediente: 6 banane 2 galbenusuri 1 pahar cu zahar pudra 1 lingura cu
faina 1 pahar cu frisca Mod de preparare: Curăţaţi bananele, le
zdrobiţi cu o furculiţă până devine pastă. Faceţi o cremă din
gălbenuşuri frecate cu zahărul pudră şi 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placintele cu piersici
20 September 2013
Placintele
cu piersici din: margarina, faina, ou, apa rece, lapte batut, piersici,
zahar brun, amidon, rom, esenta de vanilie, zahar. Ingrediente aluat:
1 1/2 cesti de margarina 3 cani faina 1 ou, batut 5 linguri de apa rece
1 1/2 linguri lapte batut Ingrediente umplutura: 3 piersici, fara
samburi si feliate 1/4 – 1/2…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in sos de rosii
20 September 2013
Piept
de curcan in sos de rosii din: piept de curcan, sare, piper, faina,
rosii cherry, ceapa, capere, patrunjel, ulei de masline, otet balsamic,
supa. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (a 100 g) sare piper 2
linguri faina 300 g rosii cherry 2 cepe 3 linguri capere 1/2 legatura
patrunjel tocat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Porc dulce acrisor pe pat de orez
20 September 2013
Porc
dulce acrisor pe pat de orez din: pulpa de porc, orez basmati, amestec
de legume, muguri de bambus, ciuperci, germeni de fasole, sos de rosii,
amidon, sos de soia, ulei de arahide, zahar brun, cinci arome
chinezesti, piper sichuan, usturoi, ghimbir. Ingrediente: 500 g pulpa de
porc 200 g orez basmati 500 g amestec…
Read more »
Read more »
Burger de curcan cu mozzarella si ruccola
20 September 2013
Burger
de curcan cu mozzarella si ruccola din: mozzarella, ceapa, mustar, ou,
carne de curcan, pesmet, sare, piper de Cayenne, ulei, ruccola, rosii,
chifle, maioneza. Ingrediente: 125 g mozzarella 1 ceapa 1 lingurita
mustar 1 ou 400 g carne de curcan tocata 2-3 linguri pesmet sare piper
de Cayenne 2 linguri ulei 1 mana ruccola…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu varza rosie
20 September 2013
Gogosari
umpluti cu varza rosie din: gogosari, varza rosie, morcovi, conopida,
hrean, otet, apa, zahar, sare, foid e dafin, marar uscat, boabe de
mustar, boabe de piper, ienibahar. Ingrediente: 3 kg gogosari 2 verzi
rosii 500 g morcovi buchetele de conopida hrean 1 l otet 1 l apa 1
lingura zahar 1 lingura de sare…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu ciuperci, porumb si branza de soia
20 September 2013
Ardei
umpluti cu ciuperci, porumb si branza de soia din: ciuperci, ardei
grasi, ceapa, usturoi, broccoli, branza de soia, sare, piper, ulei,
orez, porumb. Ingrediente: 500 g ciuperci taiate pe lung 6 ardei grasi 1
ceapa tocata 3-4 catei de usturoi pisati 3 buchetele de broccoli 1
ardei verde taiat cubulete 100 g branza de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghetti cu ragu alla napoletana
20 September 2013
Reteta
de spaghetti cu ragu alla napoletana raspunde tuturor iubitorilor de
paste pentru ca pune in evidenta aroma ingredientelor folosite. Fiecare
zona din Italia are propriul ragu, denumire generica a sosurilor
italiene pe baza de carne pentru paste. Ragu alla napoletana este
specific orasului Napoli si se serveste in primul rand cu spaghetti.
Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa cu ciuperci si fasole verde
20 September 2013
Supa
delicioasa cu ciuperci si fasole verde din: ciuperci, morcov, ceapa,
conopida, supa de legume, sare, piper, usturoi, ulei, boia iute, fasole
verde, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g ciuperci taiate pe lung 1
morcov dat prin razatoare 1 ceapa tocata 3-4 buchetele de conopida 2
cani supa de legume sau apa fierbinte sare piper usturoi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu legume
20 September 2013
Piept
de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, amestec de
condimente, ceapa rosie, dovlecei, ardei grasi rosii, menta, iaurt,
usturoi, sare, piper, zahar, suc de lamaie, fulgi de ardei. Ingrediente:
500 g piept de curcan 4 linguri ulei de masline 2 linguri amestec de
condimente pentru carne de pasare 2 cepe…
Read more »
Read more »
Salata de mere si pere cu rozmarin
20 September 2013
Salata
de mere si pere cu rozmarin din: mere, pere, zahar, apa, rozmarin,
frunze de dafin. Ingrediente: 8 mere 8 pere 200 g zahar 200 ml apa 2
crengute de rozmarin 2 frunze de dafin Mod de preparare: Puneţi
zahărul cu apa la fiert şi când amestecul începe să clocotească,puneţi
în vas rozmarinul şi…
Read more »
Read more »
Bruschete cu naut si romzarin
20 September 2013
Bruschete
cu naut si romzarin din: franzela, naut, ceapa, usturoi, rosii, boia
dulce, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 franzela 1 cutie cu
naut 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 cutie cu rosii decojite 1 lingurita cu
boia dulce rozmarin ulei sare piper Mod de preparare: Pune năutul la
fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si cuisoare
20 September 2013
Tarta
cu prune si cuisoare din: unt, faina, zahar brun, galbenusuri, sare,
lapte, pesmet, prune, zahar brun, cuisoare, rachiu de prune, fulgi de
migdale. Ingrediente: blat: 150 g unt 250 g faina 50 g zahar brun 2
galbenusuri 1 praf sare 1-3 linguri lapte topping: 3 linguri pesmet 1,2
kg prune 50 g zahar brun…
Read more »
Read more »
Bruschete cu usturoi, rosii si masline
20 September 2013
Bruschete
cu usturoi, rosii si masline din: paine, rosii, usturoi, masline, ulei
de masline, oregano, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 8 felii de
paine 4 rosii 4 catei de usturoi 1 lingura cu masline rondele 3 linguri
cu ulei de masline oregano sau busuioc parmezan sare piper Mod de
preparare: Taie roşiile mărunt, în cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti in saramura
20 September 2013
Castraveti
deliciosi murati in saramura din: castraveti, marar, apa, sare,
usturoi. Ingrediente: 1 kg castraveti 6 crengute de marar proaspat 1
litru apa calduta 3 linguri de sare 10 catei de usturoi Mod de
preparare: Se spala si se taie capetele de la castraveți. Clatiti
mararul si usturoiul. Puneti mararul, castravetii si…
Read more »
Read more »
Crema de pui cu porumb
20 September 2013
Crema
de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, usturoi, boabe de
porumb, supa de legume, cognac, sos de rosii, malai, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 2 catei de
usturoi 200 g boabe de porumb fiert 1,5 litri supa de legume 2 linguri
cognac 3…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu sardine si parmezan
20 September 2013
Vinete
umplute cu sardine si parmezan din: vinete, untdelemn, sardine,
usturoi, ardei iute, apa, parmezan, mozzarella, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 2 vinete de dimensiune mijlocie 2-3 linguri
untdelemn 1 conserva sardine in sos de rosii 2 catei de usturoi 1 ardei
iuti mici uscati 100 ml apa calda 4 linguri parmezan ras 6…
Read more »
Read more »
Tocanita de ardei cu ceapa
20 September 2013
Tocanita
de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei iute,
sare. Ingrediente: 8 cepe 8 ardei grasi 8 rosii 4 linguri ulei 1 ardei
iute sare Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele.
Curăţaţi ardeii, eliminaţi cotorul şi seminţele şi tăiaţi-i în cubuleţe.
Decojiţi sau nu, după plac, roşiile…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si scortisoara
20 September 2013
Tarta
cu prune si scortisoara din: prune, faina, zahar, scortisoara, unt,
zahar vanilat, praf de copt, oua, iaurt. Ingrediente: topping: 700 g
prune crusta crocanta: 200 g faina 100 g zahar 1/2 lingurita scortisoara
macinata 100 g unt blat: 180 g unt 180 g zahar 1 lingura zahar vanilat 3
oua 400 g faina 1…
Read more »
Read more »