Retete de toamna:
Salata festiva de curcan
22 November 2013
Salata
festiva de curcan din: piept de curcan, avocado, maioneza, ardei rgasi,
seminte de coriandru, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de curcan 1 avocado 4 linguri maioneza 4 ardei grasi copti 1
lingurita seminte de coriandru 1 lingurita otet balsamic sare piper
Mod de preparare: Fierbeţi carnea în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos brun
22 November 2013
Friptura
cu sos brun din: spata de porc, cartofi, varza rosie murata, unt, sare
grunjoasa, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 2 kg spata de porc
de porc dezosata, cu sorici (bucata intreaga) 1,5 kg cartofi mici 1,5 kg
varza rosie murata 200 g unt 3 linguri sare grunjoasa 3 linguri zahar
brun sare piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Moro Special
22 November 2013
Cocktail
Moro Special din: suc de protocale rosii, suc de visine si inghetata de
visine. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 0,1 l suc de
portocale rosii 0,1 l suc de visine 1 glob de inghetata de visine
Mod de preparare: Mixam bine sucul de portocale rosii (din cutie) si
sucul de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si busuioc
22 November 2013
Spaghete
cu sos de rosii si busuioc din: ulei de masline, ceapa, telina,
morcovi, usturoi, rosii, oregano, zahar, sare, piper negru, dafin,
busuioc, pasta tomate, spaghete. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 1 ceapa , tocata 5 tulpini de telina, tocata 2 morcovi, tocati 3
catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Conopidă la cuptor cu caşcaval si smântână
22 November 2013
Conopidă
la cuptor cu caşcaval si smântână din: conopida, smantana, cascaval,
ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg conopida 250 g smantana 100 g
cascaval ras 1 ou sare piper Mod de preparare: Speli bine conopida şi o
desfaci în bucheţele de mărime medie. Apoi pui conopida la fiert în
apă cu sare, iar când…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc in crusta
22 November 2013
Ceafa
de porc in crusta din: ceafa de porc, sare, piper, oua, faina si ulei.
Ingrediente: 500 g ceafa de porc sare piper negru macinat 2 oua 3
linguri cu faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Amestec crocant
cu rosii uscate: Amesteci bine urmatoarele ingrediente: 100 g pesmet,
2-3 rosii uscate tocate marunt si…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos libanez de usturoi (video)
22 November 2013
O reteta
video despre Cum se prepara sos libanez de usturoi: Ingrediente: 1
garlic head 1 tbsp sea salt 1 cups (250ml) vegetable oil 1/2 cups
(120ml) lemon juice Cum se prepara sos de usturoi libanez
Read more »
Read more »
Crema de zahar ars cu sos de fructe
22 November 2013
Crema
de zahar ars cu sos de fructe din: fructe uscate, vin rosu, zahar tos,
scortisoara, coaja de portocala, frisca, lapte, esenta de vanilie,
galbenusuri si zahar tos. Ingrediente: pentru amestecul de fructe: 150 g
fructe uscate (stafide, caise, mere) 2 linguri vin rosu dulce 2 linguri
zahar tos un varf de cutit cu scortisoara macinata…
Read more »
Read more »
Vita cu ghimbir, usturoi si sofran
22 November 2013
Vita
cu ghimbir, usturoi si sofran din: ulei de masline, pulpa de vita,
ceapa, usturoi, ghimbir, sofran, coriandru, pasta de ardei iute,
migdale, supa de vita, frunze de dafin, merisoare uscate. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 8 felii groase de pulpa de vita, 1 kg de carne
in total 2 cepe mari, foarte fin…
Read more »
Read more »
Retete de post: Vinete umplute cu anghinare
22 November 2013
Vinete
umplute cu anghinare din: vinete, sare, anghinare, oregano, boabe de
piper, chimen, ceapa, usturoi, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: 4
vinete sare 200 g funduri de anghinare (conservă) 400 g roșii cherry 1
linguriță oregano uscat 1/2 linguriță boabe de piper 1/2 linguriță
chimen 2 cepe 3 căței de usturoi 5 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de ou cu pesmet
22 November 2013
Cotlete
de porc in crusta de ou cu pesmet din: cotlete de porc, faina, sare,
piper, oua, pesmet, fulgi de porumb, parmezan, ulei, suc de lamaie.
Ingrediente: 4-5 cotlete de porc Faina sare și piper negru Oua batuțe
pesmet fulgi de porumb maruntiti parmezan ulei suc de lamaie Mod de
preparare: Intr-un bol…
Read more »
Read more »
Desert cu frisca si fructe de padure
22 November 2013
Desert
cu frisca si fructe de padure din: chec, gem de coacaze, zmeura, afine,
crema de afine, frisca si fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g chec
gata preparat 5-6 linguri gem de coacaze 225 g zmeura congelata 150 g
afine congelate 500ml crema de vanilie gata preparata 600 ml frisca
batuta 2 linguri fulgi de migdale…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #9
22 November 2013
TV
Paprika: Focaccia cu roșii Ingrediente: 600g de roșii cherry 10 linguri
de ulei de măsline exravirgin Făină O mână de frunze de busuioc
proaspăt Sare de mare și piper negru proapăt măcinat Mod de preparare:
Faceți aluatul obișnuit pentru pâine și lăsați-l să se odihnească timp
de 40 de minute. Înțepați roșiile cu un…
Read more »
Read more »
Pui copt în bere
22 November 2013
Pui
copt în bere din: pulpe de pui, usturoi, bere, rozmarin, lamaie, boia
iute, boia dulce, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4
pulpe de pui 4-5 catei de usturoi 1 doza de bere (330 ml) 1 lingurita
cu rozmarin 1 lamaie 1 lingurita cu boia iute 1 lingurita cu boia dulce 1
varf…
Read more »
Read more »
Prajitura mozaic cu fructe
22 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, faina, praf de
copt, lapte, piersici, visine, amidon, suc de lamaie, mac, zahar
vanilat, branza de vaci. Ingrediente blat: 250 g unt moale 200 g zahăr 4
ouă 400 g făină 1 plic praf de copt 100 ml lapte Ingrediente umplutură:
4 piersici 250 g vişine…
Read more »
Read more »
Supă de carne egipteană
22 November 2013
Supă
de carne egipteană din: carne de vita, ceapa, unt, usturoi, otet,
cardamom, orez, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de
vită (sau de miel) ceapă 3 linguri de unt 5 căţei de usturoi 1 lingură
de oţet 1- 2 boabe de cardamom 2 pahare orez fiert crutoane sare si
piper dupa gust …
Read more »
Read more »
Banane sub cupolă de ciocolată
22 November 2013
O
reteta delicioasa de desert cu:oua, zahar, zahar vanilat, faina, cacao,
sare, praf de copt, gelatina, banane, branza de vaci, ciocolata rasa,
coaja de lamaie, frisca, suc de lamaie. Ingrediente blat: 4 ouă 120 g
zahăr 1 plic zahăr vanilinat 140 g făină 10 g cacao sare 1 linguriţă
praf de copt Ingrediente crema: 5…
Read more »
Read more »
Tigaie in stil asiatic
22 November 2013
O
reteta delicioasa de tigaie in stil asiatic cu: ciuperci, morcovi,
ceapa verde, bambus, arde iute rosu, arpagic, tofu, paste chinezesti,
ulei de rapita, mazare, sos de soia, sherry, zahar, sare, mirodenii
asiatice, supa, amidon. Ingrediente: 100 g ciuperci 2 morcovi 1
legătură ceapă verde 100 g mlădiţe de bambus 1 ardei iute roşu 2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ananas si cirese confiate
22 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, zahar, zahar vanilat,
faina, nuci, praf de copt, zahar brun, ananas, cirese confiate.
Ingrediente: 3 oua 100g unt 100 gjzahăr 1 plic zahăr vanilinat 250 g
făină 50 g muci măcinate 1 lingiuriţă praf de copt Ingrediente
umplutura: 30g unt 100 g zahăr brun 8 felii de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi prajiti cu sos picant si sos de maioneza
22 November 2013
Cartofi
prajiti cu sos picant si sos de maioneza din: cartofi, ulei de canola,
sare, ketchup, ardei iute, piper, sos adobo, maioneza, smantana, ceapa
verde, branza albastra, lapte batut. Ingrediente pentru cartofii
prajiti: 5 cartofi taiati fasii 1 cana ulei de canola 1 lingurita sare
Ingrediente sos picant: ½ ceasca ketchup ½ de ardei…
Read more »
Read more »
Tort cu prune
22 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: aluat de foi congelate, oua, fulgi de
migdale, prune, suc de prune, zahar, budinca de vanilie, gelatina, crema
de branza, coaja de lamaie, zahar, frica. Ingrediente blat: 400 g aluat
de foi congelat 2 gălbenuşuri 100 g fulgi de migdale Umplutura de
fructe: 500 g prune 200 ml suc…
Read more »
Read more »
Sote de varză de Bruxelles cu usturoi si nucsoara
22 November 2013
Sote
de varză de Bruxelles cu usturoi si nucsoara din: varza de Bruxelles,
supa de legume, ulei, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles proaspătă 500 ml supă de legume 40
g ulei 20 g ceapă franțuzească 20 g usturoi nucșoară rasă sare piper
Mod de preparare: Se curăță varza…
Read more »
Read more »
Surpriza crocanta
22 November 2013
O
reteta delicioasa de desert cu:unt, faina, zahar, zahar vanilat, sare,
ou, compot caise, gem zmeura, zahar pudra. Ingrediente blat: 125 g unt
rece 250 g făină 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf sare 1
gălbenuş Umplutură si bezea: 850 ml compot de caise 200 g gem de zmeură 3
albuşuri 100…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne de crab si nucsoara
22 November 2013
Lasagna
cu carne de crab si nucsoara din: lapte, nucsoara, unt, faina,
smantana, parmezan, ou, carne de crab, praz, foi de lasagna, file de
cod. Ingrediente: 600 ml de lapte 1/4 lingurita de nucsoara macinata 85 g
de unt, plus extra pentru uns 50 g de faina 250 ml de smantana 100 g de
parmezan,…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de dovleac copt cu usturoi
22 November 2013
Supă-cremă
de dovleac copt cu usturoi din: dovleac, morcovi, smantana, usturoi,
unt, supa de legume, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovleac 4
morcovi 4 linguri smantana 6 catei de usturoi 2 linguri de unt 2 l supa
de legume 1 ceapa sare si piper Mod de preparare: Cureţi dovleacul de
coajă şi sâmburi,…
Read more »
Read more »
Unde găsim reduceri de Black Friday la electronice şi electrocasnice
21 November 2013
O
parte dintre magazinele on-line au anuntat deja mega-reduceri de Black
Friday pentru electronice si electrocasnice precum: frigidere, masini de
spalat, masini de spalat vase, cuptoare cu microunde, plite si
cuptoare, masini de facut paine, roboti de bucatarie, mixere sau
friteuze.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa
21 November 2013
Gogosi
delicioase de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar,
scortisoara, ulei. Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar
pudra ½ cana de zahar 2 ½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei Mod
de preparare: Puneti biscuitii pe o farfurie sa se obisnuiasca cu
temperature camerei. Cu degetul apasati usor mijlocul…
Read more »
Read more »
Borş de salată verde
21 November 2013
O
reteta delicioasa de bors cu: salata, carne afumata, ceapa, morcov,
patrunjel, leustean, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 3 salate 100 g
carne afumată 1 ceapă 1 morcov 500 ml borş 1 legătură de pătrunjel 1
legătură de leuştean smântână ulei sare Mod de preparare: Spală salata,
tai-o în fâşii sau rupe-o în bucăţi. Pune salata…
Read more »
Read more »
Salată de pătrunjel cu menta
21 November 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: patrunjel, menta, rosii, ceapa rosie,
bulgur, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 5 legături de
pătrunjel 2 fire de mentă 3 roşii 1 ceapă roşie 1 ceşcuţă cu bulgur 1
lămâie 4 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Lasă
bulgurul la înmuiat în apă…
Read more »
Read more »
Friptura in cafea
21 November 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu:carne de porc, rozmarin, telemea
maturata, cafea neagra, muguri de pin, piper rosu macinat, vin rosu,
usturoi, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 8
crenguţe de rozmarin 200 g telemea maturată 50 g cafea neagră măcinată
2 linguri cu muguri de pin piper roşu măcinat Ingrediente marinada: 1…
Read more »
Read more »
Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie
21 November 2013
Peşte
marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline,
suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa,
ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline. Ingrediente:
700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero ,
lenguado (sole), pango, huachinango) 700 g roşii 80…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Branzoaice
21 November 2013
O
reteta delicioasa de branzoaice cu: faina, oua, drojdie, zahar, lapte,
ulei, branza de vaci. Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 cub de
drojdie 100 g zahăr 200 ml lapte 100 ml ulei Ingrediente umplutura: 700 g
brânză de vaci 1 ou 3 linguri cu zahăr Mod de preparare: Cerne făina
într-un lighenaş.…
Read more »
Read more »
Supa crema de broccoli cu frigarui de pui
21 November 2013
O
reteta delicioasa de supa-crema cu:broccoli, apa, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, smantana, ou, unt, sare, nucsoara. Ingrediente:
500 g broccoli 750 ml apă 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 100 g
smântână 2 gălbenuşuri 2 linguri cu unt sare nucşoară Mod de preparare:
Căleşte ceapa în unt. Adaugă bucheţele de broccoli. Stinge…
Read more »
Read more »
Prăjitură gustoasă de morcovi, cu glazură de mascarpone şi lămâie verde
21 November 2013
Prăjitură
gustoasă de morcovi, cu glazură de mascarpone şi lămâie verde din: unt,
zahar brun, oua, coaja si zeama de lamaie, faina, praf de copt,
migdale, nuci, scortisoara, nucsoara, ghimbir, morcovi, sare de mare,
mascarpone, branza de vaci, zahar pudra, coaja de lamaie si zeama de
lamaie. Această prăjitură cu morcovi este deosebit de gustoasă, iar…
Read more »
Read more »
Pui cu bere neagra si stafide
21 November 2013
Pui
cu bere neagra si stafide din: pulpe de pui, ceapa, stafide, bere
neagra, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2
cepe 2 linguri cu stafide 1 l bere neagra 3 linguri ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Pune la încins uleiul într-o tigaie
încăpătoare şi rumeneşte pe…
Read more »
Read more »
Salata cu dovleac si miez de nuca
21 November 2013
Salata
cu dovleac si miez de nuca din: dovleac, ceapa rosie, usturoi, ulei de
masline extravirgin, frunze de cimbru, orz, miez de nuca, sirop de
artar, zahar brun, fulgi de ardei iute, otet balsamic, mustar dijon,
spanac, branza cu mucegai. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si
taiat in bucati mari, pune semitnele deoparte 2…
Read more »
Read more »
Tort cu cafea, caramel si nuci
21 November 2013
Tort
cu cafea, caramel si nuci din: zahar tos, zahar brun, unt, nuci, oua,
cafea instant, scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, faina, praf de
copt, branza, urda, miez de nuca si sirop caramel. Ingrediente: Pentru
blat 100 g zahar tos 100 g zahar brun 200 g unt, la temperatura camerei
100 g nuci macinate 4 oua…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui la cuptor in sos picant
21 November 2013
Pui
la cuptor in sos picant din: ketchup, zahar brun, otet de mere, sos
picant, mustar, sos worcestershire, usturoi. Ingrediente: 1 ceasca
ketchup 2 linguri zahar brun 2 linguri otet de mere 3 linguri sos picant
1 lingura mustar 1 lingura sos Worcestershire 1 catel de usturoi, tocat
Mod de preparare: Puneți toate…
Read more »
Read more »
Supa savuroasa de ciuperci
21 November 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Supa savuroasa de ciuperci din: ceapa,
morcovi, lapte, ciuperci, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2
morcovi lapte 1 kg ciuperci 4-5 linguri de faina sare piper Mod de
preparare: Căleşti ceapa în ulei, după care adaugi morcovul, curăţat şi
ras pe râzătoare. După ce s-a călit…
Read more »
Read more »
Tartă cu somon
21 November 2013
Se
lasă să se decongeleze 4 bucăți de aluat de foi congelat (à 75 g). Se
taie rondele 1 fir mare de praz; se călește în 2 linguri ulei 5 min. Se
rup bucăți 200 g somon afumat feliat. Se bat 3 ouă cu 150 ml smântână
dulce și 300 ml smântână fermentată, sare, piper…
Read more »
Read more »
Pateuri delicioase
21 November 2013
Pateuri
delicioase din: faina, pudra de mustar, unt, branza cheddar, salvie,
ou, lapte batut. Ingrediente: 225 g faina amestecata cu 1/2 lingurita
praf de copt 1 1/2 lingurita pudra de mustar 50 g unt rece, taiat in
cuburi 100 g branza Cheddar, rasa 1 lingurita de salvie fin tocata, plus
8 frunze mici 1 ou,…
Read more »
Read more »
Trufe delicioase de ciocolata
21 November 2013
Trufe
delicioase de ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie,
frisca, rom, fistic, fulgi de nuca de cocos si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 200 g ciocolata cu lapte, rupta 100 g ciocolata amaruie,
rupta 150 ml frisca 2 linguri rom, coniac, whisky sau lichiorul preferat
(optional) 50 g fistic, maruntit 30 g fulgi de nuca de…
Read more »
Read more »
Vita in sos aromat de bere
21 November 2013
Vita
in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru,
nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vitel 1
lingura cu boabe de mustar 1 lingurita cu cimbru 1 varf de cutit de
nucsoara 4-5 cuisoare macinate 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Negrese delicioase cu migdale
21 November 2013
Negrese
cu migdale din: unt, ciocolata neagra de menaj, oua, zahar tos, pudra
de cacao, faina, ciocolata cu lapte, ciocolata alba de menaj si migdale.
Ingrediente: 300 g unt 300 g ciocolata neagra de menaj, rupta bucati
mari 6 oua mari 300 g zahar tos 40 g pudra de cacao, cernuta 75 g faina,
cernuta 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi cu castraveti proaspeti si ceapa
21 November 2013
Salata
de cartofi cu castraveti proaspeti si ceapa din: cartofi, castraveti,
ceapa, otet de mere, ulei de rapita, sare, piper. Ingrediente: 6
cartofi, curatati si feliati 2 castraveți 1 ceapa, tocata 5 linguri de
otet de mere 5 linguri ulei de rapita Sare si piper Mod de
preparare: Fierbeti cartofii in…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu branza de capra
21 November 2013
Piept
de pui umplut cu branza de capra din: branza de capra, coaja de lamaie,
ardei iute, tarhon, piept de pui, prosciutto. Ingrediente: 140 g branza
de capra oaja rasa de la 1/2 lamaie 1/2 ardei iute rosu, curatat si
tocat fin 1 lingura de tarhon, tocat fin 4 bucati piept de pui fara
piele…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si ciocolata
21 November 2013
O
reteta delicioasa de desert: unt, zahar, oua, faina, praf de copt,
lapte, gelatina, banane, branza de vaci, iaurt, frisca, compot
mandarine, cocos, ciocolata. Ingrediente blat: 200 g unt 150 g zahăr
2ouă 250gfăină 1/2 plic praf de copt 100 ml lapte Ingrediente umplutură:
15 g gelatină 2 banane 300 g brânză de vaci 500…
Read more »
Read more »
Ficatei cu smantana si boia
21 November 2013
Ficatei
cu smantana si boia din: ficatei de pui, ulei de masline extravirgin,
boia, ceapa, faina, bere, lamaie, smantana, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 2 linguri ulei de masline extravirgin 1
lingurita cu boia dulce 1 ceapa 1 lingura cu faina 1 doza de bere 1
lamaie 2 linguri cu smantana…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise şi fulgi de marţipan
21 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, faina, praf de
copt, lapte, martipan, scortisoara, faina, caise. Ingrediente blat: 250 g
unt moale 200 g zahăr 4 ouă 400 g făină 1 plic praf de copt 100 ml
lapte Ingrediente fulgi: 80 g compoziţie de marţipan 100 g unt moale 100
g zahăr 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci umplute
21 November 2013
Ciuperci
umplute din: ciuperci, margarina, patrunjel, rosii uscate, boia dulce,
sare si piper. Ingrediente: 8-10 ciuperci cu palarii foarte mari 100 g
margarina 1 legatura de patrunjel cateva rosii uscate boia dulce sare
piper Mod de preparare: Căleşte ceapa în două linguri cu ulei şi o
lingură cu apă. Adaugă ciupercile, opărite în apă…
Read more »
Read more »
Tartă gustoasa cu prune si migdale
21 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: drojdie, zahar, lapte, faina, sare, unt,
ou, prune, zahar vanilat, rom, scortidoara, smantana, migdale.
Ingrediente blat: 1 cub drojdie 80 g zahăr 250 ml lapte călduţ 500 g
făină 1 praf sare 80 g unt topit 1 ou Ingrediente umplutură: 2 kg prune 2
plicuri zahăr vanilinat 70 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă vegetariană de perişoare
21 November 2013
Ciorbă
vegetariană de perişoare din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina,
ardei gras, ceapa, lamaie, leustean, patrunjel, ulei, ceapa, orez,
granule de soia, pesmet si gris. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac, 1
radacina de patrunjel 1 bucata de telina 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie
leustean patrunjel ulei pentru perisoare: 2 cepe 100 g orez 100 g…
Read more »
Read more »
Tartă cu fulgi şi mure
21 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:faina, drojdie, zahar, frisca, unt, ou,
sare, lamaie, scortisoara, gelatina, mure, zahar vanilat. Ingrediente
blat: 500 g făină 1 cub drojdie 100 g zahăr 200 ml frişcă 150 g unt 1 ou
sare 1 lingură coajă rasă de lămâie Ingrediente fulgi: 100 g zahăr 200 g
unt 100 g făină…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume cu tofu pe pat de orez basmati
21 November 2013
Legume
cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi, ghimbir, cardamom,
coriandru, chimen, praf de mustar, piper cayenne, scortisoara, turmeric,
ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii,
mazare, apa, orez basmati. Ingrediente: 6 catei de usturoi , tocat 3
linguri de ghimbir , tocat 1 lingurita cardamom 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Tarta picanta cu dovleac
21 November 2013
O
reteta savuroasa de tarta picanta cu dovleac din: faina, unt, sare,
otet, apa, ou, piure de dovleac, cascaval, kaizer, telemea de capra,
smantana, cimbru, piper, patrunjel, busuioc, nucsoara si mieji de
seminte de dovleac. Ingrediente: 280 g faina 250 g unt rece 1/2
lingurita sare 1 lingura otet 2 linguri apa foarte rece 1…
Read more »
Read more »
Griş prăjit cu ciuperci
21 November 2013
Griş
prăjit cu ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, patrunjel, gris, ulei,
sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 1
legatura de ceapa verde 1 legatura de patrunjel verde 1 ceasca de gris 3
linguri cu ulei sare piper boia dulce Mod de preparare: Caleste ceapa
in doua linguri cu ulei si o…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu legume
21 November 2013
Curcan
umplut cu legume din: curcan, oua, ceapa, ulei, morcov, masline, paine,
ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1
curcan de circa 4-5 kg 5 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 morcov mare 100 g
masline fara samburi 2 felii de paine 1 ardei gras mic 1 legatura
patrunjel 1 catel de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez copt in dovleac
21 November 2013
Orez
copt in dovleac din: dovleac, orez, ardei grasi, ceapa, pastarnac,
patrunjel, supa de legume, piper si sare. Ingrediente: un dovleac
placintar 60 gr de orez cu bob lung doi ardei grasi o ceapa mare o
radacina de pastarnac o radacina de patrunjel supa de legume piper sare
Mod de preparare: Spalam dovleacul si ii…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu mango
21 November 2013
Supă
de morcovi cu mango din: morcovi, cartofi, ceapa, ulei, supa, mango,
seminte de coriandu, smantana, sare si piper de cayenne. Ingrediente:
600 g morcovi 200 g cartofi albi 1 ceapă 2 linguri ulei 750 ml supă 1
mango 1/2 linguriță semițe de coriandru 150 ml smântână sare piper de
Cayenne Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde
20 November 2013
O
reteta savuroasa de Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si
fasole verde din: coaste de porc afumate, ceapa, usturoi, frunze de
dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin alb si miere. Ingrediente:
2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3
frunze de dafin, rupte în jumatați…
Read more »
Read more »
Tortulete cu iaurt
20 November 2013
O
retea delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti cu cocos, gelatina,
zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150
g biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu
lămâie 150 ml frişcă 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Topiţi
untul şi lăsaţi-l să se…
Read more »
Read more »
Gutuile sunt ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi ale pancreasului
20 November 2013
Gustoase
şi parfumate, gutuile nu sunt doar fructe aromate specifice sezonului,
ci ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi
ale pancreasului. Şi lista beneficiilor nu se opreşte aici! Datorită
multiplelor virtuţi terapeutice, în medicina naturistă se folosesc
fructul, frunzele, dar şi sâmburii de gutui. Cu un conţinut ridicat de
apă (70-72%), zaharuri…
Read more »
Read more »
Placintele savuroase de Craciun
20 November 2013
Placintele
de Craciun din: faina, drojdie, lapte, ulei, zahar, varza acra,
carnaciori, ou, seminte de chimen, varza, sare si piper. Ingrediente: 1
kg faina 40 g drojdie 500 ml lapte 200 ml ulei pentru aluat 1 lingurita
zahar 1 varza acra (1kg) 1 kg carnaciori afumati 1 ou pentru uns
deasupra 1 lingurita seminte de chimen…
Read more »
Read more »
Tarta cu frisca si crema caramel
20 November 2013
Tarta
cu frisca si crema caramel din: biscuiti, unt, crema caramel, banane,
frisca, lichior si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g biscuiti
digestivi, zdrobiti 125 g unt, topit 400 g crema caramel gata facuta 3
banane bine coapte, taiate felii groase 250 ml frisca 3 linguri lichior
(optional) fulgi de ciocolata pentru ornat Mod de…
Read more »
Read more »
Peşte la tigaie (somon)
20 November 2013
O
reteta delicioasa de peste la tigaie cu:somon, condimente pentru peste,
sos Worchester, sare, piper, dovlecel, fenicul, rosii, ceapa, ulei,
maghiran, cimbru, supa. Ingrediente: 600 g file de somon condimente
pentru peşte câteva picături sos Worchester sare piper 1 dovlecel mare 2
bulbi fenicul 250 g roşii 2 cepe 2 linguri ulei 1/2 linguriţă măghiran…
Read more »
Read more »
Tort la rece cu struguri
20 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, crema de branza, frisca, zahar,
gelatina, struguri. Ingrediente: 8 biscuiţi rotunzi 500 g cremă de
brânză 100 ml frişcă 100 g zahăr 2 pliculeţe de gelatină 500 g struguri
Mod de preparare: Bate frişca. Adaugă jumătate din cantitatea de
zahăr. Incorporează brânza, câteva boabe de strugure…
Read more »
Read more »
Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna
20 November 2013
Desi
afecteaza pielea, parul, silueta, etc, anotimpul rece nu trebuie
considerat un inamic al frumusetii. Sunt necesare doar cateva mici
trucuri pentru mentinerea starii de sanatate si frumusetii exterioare.
Ingrijirea tenului si parului Exfolierea Trecerea de la temperaturi
scazute la un mediu incalzit artificial are un efect puternic de uscare a
pielii. Exfolierea este importanta…
Read more »
Read more »
Greseli care pot afecta starea de sanatate
20 November 2013
O
stare de sanatate solida necesita implicare, nu este un fenomen care
are loc peste noapte si presupune desfasurarea unui proiect continuu
care implica fiecare parte a fiintei umane. Nimeni nu poate fi perfect,
dar este important sa intelegem care sunt problemele cel mai frecvent
intalnite care afecteaza negativ starea generala de sanatate. Somnul la…
Read more »
Read more »
Tipuri de Bezele
20 November 2013
Bezelele sunt
extraordinare. Nu sunt greu de făcut, sunt ieftine, le puteţi prepara
din timp dacă daţi o petrecere, arată întotdeauna impresionant şi toată
lumea le adoră! în general sunt compuse din doar două ingrediente —
albuşuri bătute şi zahăr. Dar aceste două ingrediente pot fi combinate
în trei feluri: Bezeaua italiana: se prepară încălzind zahărul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu crema de dovleac
20 November 2013
Fursecuri
cu crema de dovleac din: unt, zahar brun, ou, melasa, faina, bicarbonat
de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, crema de branza, unt,
dovleac, zahar pudra. Ingrediente aluat: 12 linguri unt nesarat , la
temperatura camerei 1 cana zahar brun 1 ou 1/3 cana melasa 2 cani faina 1
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu salata de legume si piper rosu
20 November 2013
Friptura
de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper
rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de
lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de
floarea soarelui si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc,
taiat in 6 felii 6 linguri sos…
Read more »
Read more »
Supa de os cu clatite
20 November 2013
Supa
de os cu clatite din: rasol de vita, morcov, ceapa, patrunjel verde si
boabe de piper. Ingrediente: 1 rasol de vita cu maduca 1 morcov 2 cepe
patrunjel verde 5-6 boabe de piper negru Mod de preparare: Se spală
bine rasolul şi se pune la fiert în apă rece, în aşa fel încât să…
Read more »
Read more »
Cosulet cu pere si nuci
20 November 2013
Cosulet
cu pere si nuci din: pere, nuci, margarina, zahar, faina, apa, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 150 g nuci 1 lingurita cu margarina 2
linguri cu zahar pentru aluat: 250 g margarina 400 g faina 8 linguri cu
apa 1 lingura cu suc de lamaie 1 lingura cu zahar pudra sare …
Read more »
Read more »
Pachetele gustoase cu legume
20 November 2013
Pachetele
gustoase cu legume din: smantana, vin, marar, carnaciori picanti,
cascaval, morcov, ceapa, dovlecel, ardei grasi si ulei. Ingrediente:
pentru clatite: 2 linguri cu smantana 1 ceasca de vin alb sec sau
sampanie 1 legatura de marar pentru umpltura: 100 g carnaciori picanti
50 g cascaval 1 morcov 1 ceapa 1 dovlecel 2 ardei grasi 4…
Read more »
Read more »
Midii în stil provensal
20 November 2013
Midii
în stil provensal din: midii, ceapa, usturoi, ceapa verde, morcovi,
patrunjel, busuioc, ulei de masline, rosii in bulion, vin, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg midii 1 ceapă 2 căței de usturoi 2 cepe verzi
200 g morcovi 3 fire pătrunjel 3 fire busuioc 3 linguri ulei de măsline 1
conservă mică roșii în bulion…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocanita de ciuperci
20 November 2013
O
reteta savuroasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei
gras, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, patrujel, vin rosu si cimbru.
Ingrediente: 1kg de ciuperci proaspete 1 ceapa 1 ardei gras rosu 5 catei
de usturoi 3 linguri ulei 3 rosii oparite sare piper 1 legatura de
patrunjel verde vin rosu sec -100 ml…
Read more »
Read more »
Ghiveci de dovlecei
20 November 2013
Ghiveci
de dovlecei din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, marar,
patrunjel, cimbru, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 3 kg dovlecei
1 kg ardei grasi 500 g ceapa alba 2 kg rosii 50 ml ulei marar patrunjel
1 ramura de cimbru sare piper ardei iute Mod de preparare: Curăţă şi
taie dovleceii, presară o…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Supă cremă de sfeclă
20 November 2013
Supă
cremă de sfeclă din: sfecla rosie, zarzavat, cartofi, smantana,
galbenus, sare si piper. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie zarzavat de supa 2
cartofi 150 g smantana 1 galbenus sare piper Mod de preparare: Faci o
supă de legume în care adaugi jumătate din sfecla roşie, tăiată în mici
cubuleţe. Restul de sfeclă îl razi, îl…
Read more »
Read more »
Cozonac argesean
20 November 2013
Cozonac
argesean din: faina, unt, oua, lapte, zahar, drojdie, lamaie, cacao,
zahar vanilat, rom si nuci. Ingrediente: 600 g faina 250 g unt sau
margarina 3 oua 200 ml lapte 450 g zahar 40 g drojdie 1 lamaie 50 g
cacao 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura rom 100 g nuci pisate Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Borş tradiţional de spanac
20 November 2013
Borş
tradiţional de spanac din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa,
suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean si
patrunjel. Ingrediente: 2 kg spanac 2 morcovi 1 pastarnac 500 g cartofi 2
cepe 500 ml suc de rosii 1,5 l bors 150 ml ulei sare piper 400 g
costita afumata 1 legatura leustean 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rissoto cu dovleac
20 November 2013
O
reteta delicioasa de Rissoto cu dovleac din: supa, dovleac, carne de
pui, orez, ceapa, usturoi, ardei, unt, cascaval, crema de branza,
oregano, piper si sare. Ingrediente: 500ml supa 200g dovleac fiert
200g carne de pui tocata 100g orez 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 3 ardei
de diverse culori 100g unt 200g cascaval…
Read more »
Read more »
Ghiveci pentru iarna
20 November 2013
Ghiveci
pentru iarna din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute,
usturoi, ulei, zahar, piper si sare. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei
capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg rosii 2-3 ardei iuti rosii 10-12 catei de
usturoi 1 l ulei zahar piper sare Mod de preparare: Taie rondele
vinetele, presară sare şi…
Read more »
Read more »
Scutecele Domnului (Turte)
20 November 2013
Scutecele
Domnului din: faina, apa, nuci, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie,
scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg faina 200-250 ml apa calda 500 g
nuci prajite si macinate sau alune de padure 500 g zahar 50 ml esenta de
rom sau 2 linguri rachiu de fructe coaja rasa de la 1 lamaie 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Gustare românească pe pat de mămăligă
20 November 2013
Gustare
românească pe pat de mămăligă din: malai, concentrat de legume, oua,
kaizer, carnat, ardei, ceapa, praz, rosii, bulion, patrunjel, unt,
zahar, boia, sare si piper. Ingrediente: 150 g malai 1 cub concentat de
legume 4 oua 6 felii de kaizer 1 carnat semiafumat sau cabanos 1 ardei
rosu 1 ceapa 1/2 fir de praz 2…
Read more »
Read more »
Cozonac savuros cu mac
20 November 2013
Cozonac
savuros cu mac din: faina, zahar praf, drojdie, lapte, unt, coaja de
lamaie, seminte de mac, miere, stafide, coaja de portocala, migdale,
galbenus, gem de caise, suc de lamaie, cognac si miez de nuci.
Ingrediente: aluat: 450 g faina 2 linguri zahar praf 25 g drojdie 175 ml
lapte 50 g unt coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Ratatouille pentru zile reci
20 November 2013
Ratatouille
pentru zile reci din: ardei gras, rosii, vinete, dovlece, ceapa, ulei,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ardei gras (rosu, verde,
galben) 1,5 kg rosii 2-3 vinete potrivite 2-3 dovlecei 800 g ceapa alba
300 ml ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Spală legumele şi taie
cuburi ardeii, vinetele, dovleceii, ceapa. Opăreşte…
Read more »
Read more »
Bezele — retetă de bază
20 November 2013
Bezele
— retetă de bază din: albusuri, zahar tos si sare. Ingrediente:
albuşurile de la 6 ouă mari 300 g zahăr tos un praf de sare Mod de
preparare: Incingeţi cuptorul la 150°C (treapta 2). Tapetaţi o tavă
pentru cuptor cu hârtie cerată. Puneţi albuşurile într-un bol,
asigurându-vă mai întâi că n-a mai rămas nici…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale
20 November 2013
Carne
cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale din: faina, sare,
piper, ou, mustar, pesmet, carne de curcan, unt, ulei de masline, coaja
de portocala, suc de portocala, patrunjel, usturoi, coniac.
Ingrediente: 2/3 cana faina Sare si piper proaspat macinat , dupa gust 1
ou 2 lingurite mustar Dijon 2 1/2…
Read more »
Read more »
Despre raci
20 November 2013
Deşi,
în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei
sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi
în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi
yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac
parte din aceeaşi familie cu homarul, însă trăiesc în…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu brânză de oaie
20 November 2013
Tăiţei
cu brânză de oi din: faina, oua, sare, telemea de oi, smantana, unt,
gris, zahar, stafide, zahar vanilat si oua. Ingrediente: pentru taiteii
de casa: 300 g faina de cozonac 2 oua putina sare pentru umplutura: 500 g
telemea de oi 2-3 linguri de smantana 50 g unt 1 lingrua de gris 4-5
linguri de…
Read more »
Read more »
Vinete marinate
20 November 2013
Vinete
marinate din: vinete, ulei, sare, otet de vin rosu, usturoi, marar
verde si cimbru verde. Ingrediente: 1 kg vinete subtiri 1 l ulei sare
500 ml otet de vin 1 capatana usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura
cimbru verde Mod de preparare: Alege vinete subţiri, care nu au aşa
multe seminţe. Spală-le sub…
Read more »
Read more »
Colaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine
20 November 2013
Colaci
de Crăciun cu stafide, curmale si smochine din: faina, oua, ulei,
lapte, zahar vanilat, caise uscate, stafide, curmale, smochine, drojdie,
ou, portocale, miere, scortisoara si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 4
oua 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar vanilat 100 g caise
uscate 100 g stafide inmuiate in rom 50 g curmale…
Read more »
Read more »
Calcan de Dover
20 November 2013
Calcanul
de Dover era considerat unul dintre cei mai buni peşti cu corpul plat,
tocmai de aceea a ajuns să fie pescuit în exces. Acest calcan are o
formă ovală, pe partea superioară a corpului fiind de culoare maro-gri,
iar pe cea inferioară alb. Numele i se trage de la faptul că odinioară,
astfel de calcani se găseau…
Read more »
Read more »
Chec cu miere si fructe uscate
20 November 2013
Chec
cu miere si fructe uscate din: faina, cacao, oua, miere, zahar, zahar
praf, lapte, ulei, bicarbonat, lamaie, stafide, alune de padure si nuci.
Ingrediente: 350 g faina 2 linguri cacao 6 oua 200 ml miere 6 linguri
zahar 4-5 linguri zahar praf 400 ml lapte 14 linguri ulei 1 lingurita
bicarbonat 1 lamaie 100 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare ca in Moldova
20 November 2013
Ciorbă
de perişoare ca in Moldova din: carne de porc, orez, oua, smantana,
morcovi, telina, bulion, ceapa, piper, patrunjel si otet. Ingrediente:
1/2 kg carne de porc tocata 2 linguri orez 2 oua 2 linguri smantana 2
morcovi 1 telina mica bulion 1 ceapa piper patrunjel verde otet Mod de
preparare: Carnea de porc tocată…
Read more »
Read more »
Cocktail Davis Cup
20 November 2013
Cocktail
Davis Cup din: suc de portocale, zeama de lamaie, sirop de grenadine,
lime juice, bitter lemon, portocala, ananas si cirese. Este un cocktail
non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portoale 2 cl zeama
proaspata de lamaie 1 cl sirop de grenadine 1 cl Lime Juice Bitter Lemon
o felie de portocala o felie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu carne de curcan si salata de cruditati
20 November 2013
Sandwich
cu carne de curcan si salata de cruditati din: nap, ridichi,
castravete, otet de mere, maioneza, sare, piper, baghete, mustar dijon,
carne de curcan, sunca, rosii, branza. Ingrediente pentru salata: ½
ceasca nap ras ½ ceasca ridichi rase ½ cana castravete ras 2 lingurite
de otet de mere 1 lingurita de maioneza ¼…
Read more »
Read more »
Fasole batuta cu costita si mamaliguta
20 November 2013
Fasole
batuta cu costita si mamaliguta din: fasole, ulei, costita afumata,
ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, marar, sare, piper si malai grisat.
Ingrediente: 250 g fasole boabe alba 100 ml ulei 200 g costita afumata
100 g ceapa 1 morcov 1 patrunjel radacina 7 catei de usturoi 1 legatura
marar sare si piper pentru mamaliguta: malai grisat…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu verdeata
20 November 2013
Dovlecei
cu verdeata din: dovlecei, patrunjel, marar, frunze de telina, sare si
gheata. Pentru un gust si mai bun, conserva dovleceii in bulion. Nu
trebuie decat sa inlocuiesti apa cu suc de rosii proaspat stros, dat in
cateva clocote impreuna cu un praf de sare si cateva frunze de patrunjel
si/sau telina. Ingrediente: 1 kg dovlecei…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #10
20 November 2013
TV
Paprika: Fursecuri cu ciocolată albă și merișoare Ingrediente: 150 g
unt 150 g făină albă 1/2 linguriță bicarbonat 50 g migdale 50 g terci de
ovăz 50 g merișoare uscate sau stafide 50 g zahăr brun 50 g zahăr pudră
100 g ciocolată albă tăiată în bucăți mari 1 gălbenuș mare de ou sau…
Read more »
Read more »
Cum se prepara gustare cu peste (video)
20 November 2013
Ciorba savuroasa de varza acra
20 November 2013
Ciorba
savuroasa de varza acra din: ceapa, ulei, boia, supa de legume,varza
murata, chimen, foi de dafin, enibahar, sare, cartofi, ardei gras si
ceapa verde. Ingrediente: 150 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriță boia 1
l supă de legume 300 g varză murată 1 linguriță chimen măcinat 2 foi de
dafin 8 boabe de enibahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burta de porc la cuptor cu legume
19 November 2013
O
reteta savuroasa de Burta de porc la cuptor cu legume din: burta de
porc, sare, fenicul, morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, mar, ulei de
masline, otet de vin alb si rozmarin. Ingrediente: 500 g burta de porc
sare fenicul, taiat felii 3 morcovi, taiati jumatati 1 ceapa alba 3
cepe rosii, taiate in…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu crema de zahăr ars si mirodenii
19 November 2013
Prăjitură
cu crema de zahăr ars din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt,
mirodenii, lapte, margarina si galbenusuri. Ingrediente: pentru blat: 7
oua 1/2 cana zahar 1/2 cana ulei 2 cani faina 1 praf de copt mirodenii
pentru crema: 3 cani lapte 4 linguri faina 1/4 pachet unt sau margarina 1
cana de zahar 3-4…
Read more »
Read more »
Chiftelute de porc si ansoa
19 November 2013
Chiftelute
de porc si ansoa din: carne de porc, fileuri de ansoa, oregano, sare de
telina, usturoi, pesmet, ulei de masline, ceapa, carnati choriza, vin
rosu, zahar si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 6
fileuri de ansoa, tocate marunt 1 lingurita de oregano 1⁄2 lingurita
sare cu telina 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »
Read more »
Totul despre sare si sodiu
19 November 2013
Avertismentele
publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a
condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul
are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un
mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale
corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in…
Read more »
Read more »
Bicarbonatul de sodiu: Sanatate si frumusete
19 November 2013
Bicarbonatul
de sodiu a fost folosit cu multi ani in urma pentru curatarea si
albirea dintilor sau tratarea unora dintre problemele gastrice. In
prezent, bicarbonatul de sodiu are multiple intrebuintari si poate fi
folosit atat in scopuri estetice cat si pentru mentinerea sanatatii.
Poate fi utilizat pentru pastrarea frumusetii atat a femeii cat si a…
Read more »
Read more »
Chiftelute de dovleac
19 November 2013
Chiftelute
de dovleac din: cartofi, pulpa de dovleac, ou, faina, amidon, sare,
piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei. Ingrediente: 400 g
cartofi roșii 400 g pulpă de dovleac 1 ou 150 g făină 20 g amidon sare
piper nucșoară 75 g semințe de dovleac 2 linguri unt 2 linguri ulei
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Mowgli
19 November 2013
Cocktail
Mowgli din: guava, suc de coacaze negre si bitter grepfrut. Este un
cocktial non alcoolic. Ingrediente: 1 guava (fruct tropical), din
conserva 1/8 l suc de coacaze negre Bitter grepfrut Mod de
preparare: Taiem in patru bucati guava si o punem intr-un pahar inalt.
Adaugam 2 linguri de suc de guave si de…
Read more »
Read more »
Prajitura gustoasa cu mandarine
19 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, rom, faina, praf de
copt, cacao, gelatina, compot de mandarine, kefir, frisca, lamaita.
Ingrediente blat: 125g unt 100gzahăr 4 ouă 1 linguriţă rom 200 g făină 1
plic praf de copt 1 lingură cacao Ingrediente umplutură: 15 g gelatină
630 ml compot de mandarine 500 ml kefir…
Read more »
Read more »
Cum să mănânci ca să nu te îngraşi?
19 November 2013
Dacă
nu ţi-ai dat încă seama din ce motive te îngraşi află că tocmai
combinaţiile alimentare pe care le faci sunt responsabile de kilogramele
care se lipesc de tine. Află cum să mănânci pe săturate, dar fără să te
îngraşi, doar învăţând cum să combini diverse alimente! Tot mai multe
studii scot la iveală asocierea…
Read more »
Read more »
5 cocktailuri celebre
19 November 2013
Cocktailuri
celebre: Pina Colada Cocktail Pina Colada Cocktail din: nectar de
anans, sirop de cocos, rom alb, frisca lichida. Ingrediente: 200 ml
nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml rom alb 20 ml frisca lichida
Mod de preparare: Folosim un shaker in care punem romul alb, nectarul
de ananas, siropul de…
Read more »
Read more »
Carbohidraţi care te ajută să scapi de kilogramele în plus
19 November 2013
Multe
femei care ţin cură de slăbire evită carbohidraţii pe motiv că îngraşă.
Dacă vorbim despre cei rafinaţi este adevărat. Dar mai există şi alţi
carbohidraţi care asigură energie şi nu te îngraşă. Orice produs care
are la bază făina albă rafinată intră în categoria carbohidraţilor răi.
Pâinea albă, orezul alb, pastele din făină rafinată,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cornulete cu mere si afine
19 November 2013
Cornulete
cu mere si afine din: zahar brun, scortisoara, nucsoara, mar, unt
topit, afine, aluat de patiserie, zahar pudra, lapte. Ingrediente: 1/4
ceasca de zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara 1/4 lingurita
nucsoara 1 mar, decojit , taiat cubulete 2 linguri de unt nesarat, topit
1/4 ceasca afine 1 cutie aluat de patiserie Ingrediente…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu smantana si seminte
19 November 2013
Supa
crema de dovleac cu smantana si seminte din: dovleac, ceapa, cartofi,
mar, supa de legume, smantana, vin, ulei de masline, nucsoara, sare,
piper si seminte de dovleac. Ingrediente: 1 dovleac (din soiul
Butternut, care seama cu o para) 2 cepe 2 cartofi 1 mar (sau para) 1 l
supa de legume sau de pui 200…
Read more »
Read more »
Budinca cu sunca si dovleac
19 November 2013
Budinca
cu sunca si dovleac din: pulpa de dovleac, supa de legume, praz, sunca,
cascaval, oua, smantana, piper, sare, nucsoara si patrunjel verde.
Ingrediente: 700 g pulpa dovleac 500 ml supa de legume 150 g praz 200 g
sunca 150 g cascaval 3 oua 200 ml smantana (12% grasime) piper sare 1
varf de cutit nucsoara…
Read more »
Read more »
Şniţel de legume
19 November 2013
Şniţel
de legume din: telina, morcovi, castraveti, varza, gulii, unt, ou,
faina si lapte. Ingrediente: 40 g telina 40 g morcovi 40 g castraveti 75
g varza dulce 50 g gulii 20 g unt 1/2 ou 10 g faina 20 ml lapte Mod
de preparare: Morcovii şi ţelina, curăţate şi spălate, le dai pe
răzătoarea…
Read more »
Read more »
Pasta de macrou
19 November 2013
Pasta
de macrou din: macrou, ceapa, sare, branza topita, oua, unt, zeama de
lamaie si piper. Ingrediente: 1 bucata macrou afumat 1 ceapa sare 150 g
branza topita 2 oua fierte tari 2 linguri unt zeama de la 1/2 lamaie
piper Mod de preparare: Cureţi peştele de piele şi foarte bine de
oase, îl pui…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu sos de caise si mustar
19 November 2013
Muschid
e porc cu sos de caise si mustar din: muschi de porc, caise si mustar.
Ingrediente: 500 g muschi de porc 3 linguri de caise uscate, maruntite
1/4 cana de mustar Mod de preparare: Carnea se sareaza si se
pipereaza. Mustarul si caisele uscate se amesteca intr-un bol. Carnea se
pune la…
Read more »
Read more »
Salata gustoasa cu pere
19 November 2013
Salata
gustoasa cu pere din: piper, andive, para, radicchio, capere, frunze de
salata, ulei de masline, msutar dijon, sare, otet balsamic, zahar si
nuca prajita. Ingrediente: ¼ lingurita piper negru macinat 1 mana de
andive tocate 1 para para fara samburi feliata subtire 1 mana de
radicchio tocata 1 lingura capere tocate 1 mana frunze de…
Read more »
Read more »
Prune uscate umplute
19 November 2013
Prune
uscate umplute din: prune, zahar, rom, marmelada de caise, miez de nuca
si zahar vanilat. Ingrediente: 24 prune uscate 8 linguri zahar 2
linguri rom 3 linguri marmelada de caise 200 miez de nuca 1 lingurita
zahar vanilat Mod de preparare: Puneţi prunele în apă de pe o zi pe
alta, apoi tăiaţi-le şi…
Read more »
Read more »
Salata de hering
19 November 2013
Salata
de hering din: hering marinat, ardei gras, castraveciori murati, ceapa
rsoie, marar verde, salata verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 500 g hering marinat 1 arde gras galben 1 ardei
gras rosu 2 castraveciori murati 1 ceapa rosie 1/2 legatura marar verde 2
frunze de salata verde pentru dressing: 2…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Păstrăvi rasol
19 November 2013
Păstrăvi
rasol din: pastravi, ceapa, morcov, patrunjel, foi de dafin, boabe de
piper, patrunjel verde, sare, otet, lamaie, cartofi si ulei.
Ingrediente: 800 g pastravi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel
1-2 foi de dafin cateva boabe de piper patrunjel verde sare otet 1
lamaie cativa cartofi 50 ml ulei sau unt Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail de sampanie cu inghetata de vanilie
19 November 2013
Cocktail
de sampanie cu inghetata de vanilie din: zmeura, inghetata de vanilie
si sampanie. Ingrediente: 250 g zmeura (proaspata sau congelata) 4 cupe
de inghetata de vanilie 200 ml sampanie Mod de preparare: Se mixeaza
zmeura in blender (se pastreaza 12 fructe de zmeura pentru decorare).
Pasta astfel obtinuta se imparte in 4 pahare…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovlecei cu branza de oaie
19 November 2013
Sufleu
de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartofi, ulei, marar verde,
lapte, smantana, branza de oia, oua, unt, ncusoara, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 3 dovlecei tineri 1 ceapa 2 catei usturoi 2 cartofi 2
linguri ulei marar verde patrunjel verde 150 ml lapte 150 ml smantana
150 g branza de oaie rasa 4 oua 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui aromat la gratar
19 November 2013
Pui
aromat la gratar din: suc de lamaie, otet de mere, sirop de artar,
sare, usturoi, ulei de nuca de cocos, boia, chimen, chili, pui.
Ingrediente: sucul de la 2 lamai 2 linguri de oțet de mere 1 lingura de
sirop de arțar 2 lingurite de sare 4 catei de usturoi , zdrobit 1…
Read more »
Read more »
Specialitate nemţească
19 November 2013
Specialitate
nemţească din: varza murata, cartofi, rosii, oua, cascaval, lapte,
margarina, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 captana varza
murata (circa 1kg) 1/2 kg cartofi 3-4 rosii 2 oua 100 g cascaval 200 ml
lapte degresat 1 lingura margarina pentru uns vasul 1 legatura marar
sare piper chimen Mod de preparare: Toci varza fin,…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu legume
19 November 2013
Ciorba
de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina,
ardei gras, pulpa rosie, pastai de fasole verde, ardei iute, leustean,
patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de vitel
(piept) 1 ceapa mare 1 cartof 1 morcov 1 felie de telina 1 ardei gras
500 ml pulpa de rosie 5-6…
Read more »
Read more »
Strudel cu crema de branza
19 November 2013
Strudel
cu crema de branza din: faina, oua, ulei, sare, lapte batut, branza
dulce, galbenusuri, zahar vanilat, unt, ulei si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g faina 2 oua 1 lingura de ulei sare lapte batut pentru
umplutura: 300 g branza dulce 2 galbenusuri 2 linguri zahar 1 plic de
zahar vanilat circa 20 2 unt (1…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie cu legume
19 November 2013
Cartofi
la tigaie cu legume din: cartofi, morcovi, ardei grasi, ceapa, ulei,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 2 ardei
grasi 3 cepe 50 ml ulei 1 lingura rasa cimbru uscat sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii şi celelalte legume, spălaţi-le, apoi
tăiaţi cartofii în sferturi, ceapa tocati-o mărunt iar…
Read more »
Read more »
Paste cu urechiuse
19 November 2013
Paste
cu urechiuse din: urechi, paste, unt, sunca, masline, ketchup, oua,
smantana, branza, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 200 g urechiuse
proaspete 400 g paste cu busuioc sau simple 1 lingura de unt 200 g sunca
100 g masline negre 100 ml ketchup 4 oua 100 ml smantana 100 g branza
1/2 lingurita busuioc sare piper…
Read more »
Read more »
Legume gustoase cu taitei de orez
19 November 2013
Legume
gustoase cu taitei de orez din: morcovi, fenicul, ceapa verde, ardei
gras, tofu afumat, ghimbir, usturoi, sos de soia, miere, amestec de
condimente, ananas, amidon, taitei de orez, ulei de arahide, ananas si
nuci caju. Ingrediente: 2 morcovi 1 bulb de fenicul 3 cepe verzi 1
ardei gras roșu 200 g tofu afumat 1 bucățică…
Read more »
Read more »