Retete de toamna:
Supă de ghebe cu găluşte
9 November 2013
Supă
de ghebe cu găluşte din: ghebe, telina, fasole verde, morcov, mazare,
praf de copt, ulei, ceapa, sare, piper, oua, gris, patrunjel, condiment
din legume uscate, smantana. Ingrediente: 300 g ghebe 1 telina de
dimensiune medie 120 g fasole verde 1 morcov 100 g mazare 1 varf de
cutit praf de copt 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Sote de ciuperci cu ardei iute
9 November 2013
Sote
de ciuperci cu ardei iute din: vin alb, ulei, ciuperci, usturoi, ardei
iute, sare, piper. Ingrediente: 50 ml vin alb sec 2 linguri ulei 500 g
ciuperci albe proaspete 1/2 capatana usturoi 1/2 ardei iute sare piper
Mod de preparare: Se spală ciupercile si se taie doar puţin din
picioruşul care a stat…
Read more »
Read more »
Cuscus cu ton
9 November 2013
Cuscus
cu ton din: cuscus, rosii cherry, ton in ulei, lamaie, naut, salata,
ceapa verde, masline, miez de nuca, castraveti verzi, rosii uscate,
sare, piper, ulei de masline, cimbru, ardei iute. Ingrediente: 200 g
cuscus 200 g rosii cherry doua conserve ton in ulei o lamaie 100 g naut
fiert o salata ceapa verde 200…
Read more »
Read more »
Pui cu usturoi si sos de rosii
9 November 2013
Pui
cu usturoi si sos de rosii din: pui, unt, rosii, usturoi, sare, piper,
vin alb. Ingrediente: 1 pui mare 150 g unt 4 rosii 1 capatana de usturoi
sare piper negru macinat 1/2 l vin alb Mod de preparare: Speli puiul
şi îl tai în bucăţi potrivite. Cureţi usturoiul. Opăreşti roşiile, le
decojeşti…
Read more »
Read more »
Ardei capia umpluti cu crema de branza
9 November 2013
Ardei
capia umpluti cu crema de branza din: ardei capia, branza de vaci,
telemea, oua, busuioc, cimbru, patrunjel verde, ardei iute, usturoi,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei capia verzi mai mari sau 8 mai
mici 250 g branza de vaci 200 g telemea 2 oua 1 lingura busuioc proaspat
1 lingurita cimbru 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de vinete cu carne de porc
9 November 2013
Supa
de vinete cu carne de porc din: ulei de masline, carne tocata de porc,
scortisoara, oregano, fulgi de ardei rosu, ienibahar, sare, praf de
usturoi, ceapa, usturoi, vanata,rosii, sos de rosii, supa de pui, otet
de mere, stafide. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline ½ kg carne
tocata de porc 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu ardei copti
9 November 2013
Salata
de pui cu ardei copti din: piept de pui, ardei capia, masline,
patrunjel, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, otet, piper, sare.
Ingrediente: 1/2 piept de pui fiert sau fript 3 ardei capia 10 masline 2
linguri patrunjel tocat 1 fir ceapa verde 1 catel de usturoi 3 linguri
ulei de masline 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Ciorba radauteana cu piept de pui
9 November 2013
Ciorba
radauteana cu piept de pui din: piept de pui, morcovi, radacina de
pastarnac, telina, ceapa, gogosari murati, sare, usturoi, ou, smantana,
faina, otet. Ingrediente: 1 piept de pui mare 2 morcovi 2 radacini de
pastarnac 1 telina de dimensiune mijlocie 1 cepe 2-3 gogosari murati
sare 1 capatana de usturoi 1 ou 250 g…
Read more »
Read more »
Carnati cu linte si sirop de artar
9 November 2013
Carnati
cu linte si sirop de artar din: ceapa, carnati, linte verde, otet din
rosu, sirop de artar. Ingrediente: 3 cepe mici 6 carnati de buna
calitate 2 conserve a cate 250 g linte verde 3 linguri de otet din vin
rosu 3 linguri sirop de artar Mod de preparare: Incinge cuptorul la…
Read more »
Read more »
Scovergi umplute cu varza si fidea
9 November 2013
Scovergi
umplute cu varza si fidea din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei,
varza, praz, fidea, piper, ulei. Ingrediente: pentru aluat: 750 g faina
25 g drojdie 1 lingurita zahar 1 lingurita de sare 300 ml apa 200 ml
ulei pentru umplutura: 1 varza mica 1 fir de praz 100 g fidea piper 50
ml…
Read more »
Read more »
Gogosele de dovleac
9 November 2013
Gogosele
de dovleac din: dovleac, apa, coaja de lamaie, coaja de portocala,
faina, vin rosu dulce, galbenusuri, zahar pudra, ulei, sare.
Ingrediente: 300 g dovleac 1 pahar cu apa coaja rasa de lamaie si
portocala 250 g faina circa 100-150 ml vin rosu dulce 4 galbenusuri 200 g
zahar pudra ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Remedii naturiste pentru depresie
8 November 2013
Ştiai
că 1 din 3 români suferă de depresie? Afecţiunea este des întâlnită în
sezonul rece, mai ales în preajma Sărbătorilor, când sunt agravate
stările de tristeţe şi de supărare, care influenţează instalarea
depresiei. Din fericire, poate fi tratată cu medicaţie recomandată de
medic ori cu ceaiuri eficiente din plante medicinale. Depresia face
parte din…
Read more »
Read more »
Consumat cu moderație, vinul roșu are doar beneficii asupra organismului
8 November 2013
Consumat
cu moderație, vinul roșu are doar beneficii asupra organismului. În
cele ce urmează, află de ce este bine să bem din când în când câte un
pahar de vin roșu. Scade riscul mortalității Cercetătorii europeni
afirmă că un aport zilnic moderat, de vin roșu (22-32 g de alcool) are
un efect protector împotriva tuturor…
Read more »
Read more »
Beneficiile rodiilor
8 November 2013
Potrivit
studiilor, aceste fructe-minune ţin la distanţă bolile de inimă, ne
scapă de stres şi previn îmbătrânirea. Iată câteva motive pentru care ar
trebui să începi să mănânci rodii: Previn îmbătrânirea Rodiile conțin o
canitate uriașă de antioxidanți. O doză zilnică de rodie ar putea
încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţine un studiu care…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca
8 November 2013
Tarta
cu ciocolata si frisca din: zahar, faina, amidon, sare, lapte,
galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra,
aluat de tarta. Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2
linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani de lapte 4
galbenusuri 1 ciocolata neagra, maruntita 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu sos
8 November 2013
Cartofi
copţi cu sos din: cartofi, miez de nuca, ceapa verde, branza de vaci,
cas, lapte, ciuperci, dovlecel, ceapa, marar, smantana, unt, sare,
piper, castraveti murati, menta verde. Ingrediente: 4 cartofi 50 g miez
de nuca o legatura ceapa verde 100 g branza de vaci 100 g cas 50 ml
lapte 200 g ciuperci un…
Read more »
Read more »
Budincă de tapioca cu afine
8 November 2013
Budincă
de tapioca cu afine din: tapoica, lapte dulce, frisca, esenta de
migdale, sare, zahar tos, zahar vanilat, portoale, mango, menta, fistic.
Ingrediente: 125 g tapoica 500 ml lapte dulce 500 ml frisca doua oua
jumatate de lingurita cu esenta de migdale un sfert de lingurita cu sare
130 g zahar tos doua pliculete zahar…
Read more »
Read more »
Ciorbă dobrogeană cu carne
8 November 2013
Ciorbă
dobrogeană cu carne din: carne tocata, ulei, ceapa, morcov, telina,
pastarnac, ardei, fidea, smantana, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g
carne tocata de oaie sau vita 3 linguri ulei 4 cepe 1 morcov 1 telina 1
pastarnac 1 ardei fidea sau orzisor 200 g smantana 1 lamaie sare Mod
de preparare: Cureţi şi speli…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de prune
8 November 2013
Pui
cu sos de prune din: pulpe de pui, ceapa, ulei, fasone verde, prune,
orez, condiment vegetal, morcov, ceapa. Ingrediente: 4-5 pulpe de pui
dezosate 2 cepe 50 ml ulei 1 mana de fasole verde 300 g prune mai tari 1
cana orez 1 lingurita condiment vegetal 1 morcov 1 ceapa Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Chiftele delicioase de soia
8 November 2013
Chiftele
delicioase de soia din: soia granule, concentrat de legume, usturoi,
faina, cartof, piper, patrunjel, pesmet auriu, ulei, sare. Ingrediente: o
punga soia granule 1/2 cub concentrat de legume 3-4 catei de usturoi 2
linguri faina un cartof piper o legatura patrunjel 3-4 linguri pesmet
auriu ulei pentru prajit sare Mod de preparare: Soia…
Read more »
Read more »
Bors de perisoare cu legume si verdeata
8 November 2013
Bors
de perisoare cu legume si verdeata din: oase de vitel, carne tocata de
vita, orez, ou, ceapa, morcovi, ardei, bors, sare, patrunjel, leustean.
Ingrediente: un kilogram oase de vitel 300 g carne tocata de vita 2
linguri orez un ou 2 cepe 2 morcovi un ardei 500 ml bors sare patrunjel
leustean Mod…
Read more »
Read more »
Pizza cu dovlecei
8 November 2013
Pizza
cu dovlecei din: faina, drojdie, apa minerala, dovlecel, ceapa verde,
pasta de tomate, masline feliate, ardei capia, branza tofu, oregano,
sare, piper, ulei de masline, sos picant. Ingrediente: 500 g faina 20 g
drojdie 250 ml apa minerala un dovlecel ceapa verde o lingura cu pasta
de tomate 100 g masline feliate doi ardei…
Read more »
Read more »
Melcisori de curcan
8 November 2013
Melcisori
de curcan din: piept de curcan dezosat, cascaval, zeama de lamaie, ulei
de masline, sare, piper, salata verde, ardei gras, patrunjel verde.
Ingrediente: 400 g piept de curcan dezosat 150 g cascaval pentru sosul
marinat: zeama de la trei lamai 4 linguri ulei de masline sare piper
pentru ganitura: salata verde ardei gras, rosu…
Read more »
Read more »
Clatite cu ton
8 November 2013
Clatite
cu ton din: ton in ulei, apa minerala, lapte, oua, faina, morcov, ardei
gras, ceapa verde, castraveti, marar, lamaie, sare, piper, ulei,
usturoi, smantana. Ingrediente: doua conserve ton in ulei 250 ml apa
minerala 250 ml lapte doua oua 250 g faina un morcov un ardei gras o
legatura ceapa verde 4 castraveti verzi…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de ciuperci
8 November 2013
Pui
cu sos de ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ulei de arahide, faina,
smantana, patrunjel, ceapa verde, usturoi, boia dulce, sare, piper.
Ingrediente: doua piepturi de pui mai mari 300 g ciuperci 100 ml ulei de
arahide o lingura cu faina 200 ml smantana o legatura de patrunjel o
legatura de ceapa verde doi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschiulet de porc cu sos de mango
8 November 2013
Muschiulet
de porc cu sos de mango din: mango, coriandru, usturoi, ardei iute, suc
de limeta, ghimbir, muschiulet de porc, sos de chili, miere, sos
sriracha. Ingrediente pentru sos de mango: 1 mango, decojit , fara
semințe si tocat 1-2 linguri de coriandru tocat 1 catel de usturoi mic ,
tocat 1 lingura ardei…
Read more »
Read more »
Budinca cu soc
8 November 2013
Budinca
cu soc din: lapte, gris, branza de vaci, oua, zahar tos, lamaie, caise
uscate, sare, zahar vanilinat, flori de soc, ceai de menta, sos de
ciocolata, unt. Ingrediente: 500 ml lapte 100 g gris 200 g branza de
vaci 3 oua 120 g zahar tos o lamaie 50 g caise uscate un sfert de…
Read more »
Read more »
Polenta cu branza
8 November 2013
Polenta
cu branza din: apa, malai, branza de vaci, branza telemea, usturoi,
masline, parmezan, ceapa verde, smantana, spanac, rosii, sare, piper,
ulei, otet de mere. Ingrediente: 750 ml apa 250 ml malai 500 g branza de
vaci 100 g branza telemea doi catei de usturoi 300 g masline negre 100 g
parmezan o legatura ceapa…
Read more »
Read more »
Hamburger aromat
8 November 2013
Hamburger
aromat din: carne tocata de vita, ceapa, oua, coriandru, chimen, sare,
piper, ketchup picant, salata verde. Ingrediente: 600 g carne tocata de
vita 1 ceapa mare 2 oua 1/2 lingurita coriandru uscat 1/2 lingurita
chimen macinat sare piper pentru garnitura: ketchup picant salata verde
Mod de preparare: Toci ceapa marunt, o calesti 1-2…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan cu sos
8 November 2013
Chiftele
de curcan cu sos din: carne de curcan, ceapa, pudra de curry, morcov,
cartof, gris, ou, rosii, ceapa verde, ardei grasi, ardei iute, rozmarin,
sare, piper, ulei, telina, conopida. Ingrediente: 300 g carne de curcan
o ceapa jumatate de lingurita cu pudra de curry un morcov un cartof o
lingura cu gris un ou…
Read more »
Read more »
Supă cremă cu anşoa
8 November 2013
Supă
cremă cu anşoa din: conopida, cartof, ardei gras, ceapa verde, usturoi,
ulei de masline, smantana, cascaval, fileuri de ansoa, sare, piper,
marar, ardei iute. Ingrediente: 600 g conopida un cartof un ardei gras
doua legaturi ceapa verde doi catei de usturoi 75 ml ulei de masline 100
g smantana 300 ml lapte dulce 100…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si fulgi de ciocolata
8 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf
de copt, branza de vaci, oua, lapte, budinca de vanilie, coaja de
lamaie, cacao. Imgrediente blat: 90 g unt rece 40 g zahăr 1 plic zahăr
vanilinat 120 g făină 1 vârf de cuţit praf de copt Ingrediente
umplutură: 750 g brânză de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu legume si stafide
8 November 2013
Orez
cu legume si stafide din: ulei de masline, ceapa, ceapa verde, orez,
pasta de curry, supa de legume, fasole neagra, mazare, stafide, nuci
pecan, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa,
tocata 2 cepe verzi, tocate 1 cana orez alb, nefiert 2 linguri pasta de
curry 2 ½ cesti supa…
Read more »
Read more »
Prajiturele turcesti cu iaurt
8 November 2013
O
reteta delicioasa de prajiturele cu: oua, unt, iaurt, zahar, zahar
vanilat, gris, praf de copt, lamaie, fulgi de cocos. Ingrediente blat: 4
ouă 125 g unt moale 500 g iaurt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 500 g
griş 1 plic praf de copt Ingrediente glazură: 125g zahăr sucul de la 1
lămâie…
Read more »
Read more »
Omleta picanta cu mamaliga
8 November 2013
Omleta
picanta cu mamaliga din: malai, costita afumata, oua, carnat oltenesc,
ardei iute, ceapa verde, usturoi, lapte dulce, unt, floarea soarelui,
sare, piper, oregano, smantana. Ingrediente: 750 ml apa 300 g malai 200 g
costita afumata 6 oua un carnat oltenesc un ardei iute o legatura ceapa
verde doi catei de usturoi 50 ml lapte…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu piersici si ciocolata
8 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare,
unt, faina, praf de copt, suc de lamie, compot piersici, ciocolata cu
lapte. Ingrediente: 5 ouă 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare
150 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sucul de la 1/2 lămâie
Ingrediente umplutură:…
Read more »
Read more »
Cele mai bune 10 alimente pentru post
8 November 2013
Ca
sa te hranesti corect si sa ai energie in timpul Postului, afla care
sunt cele mai bune alimente recomandate de medicii specialisti, inclusiv
ce inseamna “o portie” la fiecare dintre ele. Pastele fainoase ar
trebui alese cele din faina integrala. Sunt o sursa buna de energie, se
prepara usor si aduc un aport important…
Read more »
Read more »
Pernite cu peste
8 November 2013
Pernite
cu peste din: foi aluat de foitaj, spanac, oua, ceapa verde, branza de
vaci, fileuri de peste, ulei de masline, masline, usturoi, sare, piper,
marar, salata verde, rosii. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 400 g
spanac congelat 3 oua o legatura de ceapa verde 200 g branza de vaci 800
g fileuri de…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si mac
8 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara,
faina, praf de copt, branza de vaci, oua, amidon, budinca de vanilie,
lapte, mac, pesmet. Ingrediente aluat: 100 g unt moale 50 g zahăr 1 plic
zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit praf de scorţişoară 150 g făină 1 vârf
de cuţit praf de copt…
Read more »
Read more »
Paste cu porumb si ciuperci
8 November 2013
Paste
cu porumb si ciuperci din: paste mici, ciuperci, morcovi, ardei gras,
mazare, porumb, ceapa rosie, pesto de busuioc, ulei de masline,
parmezan, sare, piper, rosii cherry, migdale. Ingrediente: 400 g paste
mici 200 g ciuperci doi morcovi un ardei gras un ardei capia 150 g
mazare 200 g porumb din conserva o ceapa rosie…
Read more »
Read more »
Tort frantuzesc
8 November 2013
O
reteta delicioasa de tort frantuzesc cu:oua, zahar, faina, amidon,
coaja de lamaie, gelatina, smantana, zahar pudra, lichior de portocale,
zahar vanilat, frisca, lapte, piscoturi, nuci. Ingrediente: 2 ouă 50 g
zahăr 30 g făină 30 g amidon 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
Ingrediente cremă si decor: 10 g gelatină 200 g smântână 85…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna cu pui, crema de branza si anghinare
8 November 2013
Lasagna
cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, mozzarella, parmezan,
rosii uscate, crema de branza, lapte, praf de usturoi, busuioc, foi de
lasagna. Ingrediente: 2 bucati piept de pui , fiert si maruntit 1 ½
ceasca anghinare, tocate 2 cesti branza mozzarella maruntita 1 cana de
parmezan ras ½ ceasca rosii uscate…
Read more »
Read more »
Crap umplut cu prune
8 November 2013
Crap
umplut cu prune din: crap, prune, ulei, vin alb, sare, piper, lamaie,
foi de dafin. Ingrediente: 1 crap de 1-2 kg 500 g prune 1 lingura ulei 1
pahar vin alb sare piper negru boabe si macinat 1 lamaie 2-3 foi de
dafin Mod de preparare: Cureţi crapul bine de solzi şi măruntaie,…
Read more »
Read more »
Frigarui cu legume si ciuperci
8 November 2013
Frigarui
cu legume si ciuperci din: dovlecel, vanata, ardei grasi, ceapa rosie,
ciuperci, rosie, porumb, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi,
cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata mica 2
ardei grasi (rosu, galben) 1 ceapa rosie 4-5 ciuperci 1 rosie 1 stiulete
de porumb in lapte pentru sosul aromat: 2 linguri…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu sos si mamaliga
8 November 2013
Pui
la cuptor cu sos si mamaliga din: copane de pui, usturoi, ardei capia,
ceapa, tarhon, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, rosii, smantana,
cimbru, sare, piper, malai. Ingrediente: 8 copane de pui o capatana de
usturoi 4 ardei capia 4 cepe o legatura de tarhon 500 ml vin alb sec 100
ml ulei…
Read more »
Read more »
Orez cu spanac şi ton
8 November 2013
Orez
cu spanac şi ton din: orez, ton in ulei, spanac baby, ardei capia,
ceapa, usturoi, lamaie, seminte de dovleac, unt, ulei de masline, sare,
piper, busuioc verde, iaurt. Ingrediente: 150 g orez doua conserve de
ton in ulei 200 g spanac baby 4 ardei capia o ceapa alba doi catei de
usturoi o lamaie…
Read more »
Read more »
Stiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur
8 November 2013
Stiucă
umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur din: stiuca, franzela,
nuci, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, zahar, ulei, cartofi, patrunjel,
vin. Ingrediente: 1 stiuca de 1,5 kg 2 felii de franzela 120 g nuci
macinate 4 catei de usturoi 2 cepe 2 oua sare piper zahar 100 ml ulei
500 g cartofi 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele umplute cu unt de arahide
7 November 2013
Prajiturele
umplute cu unt de arahide din: unt de arahide, zahar pudra, dovleac,
scortisoara, ciocolata. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 6 linguri
zahar pudra 1/2 lingurita de dovleac amestecat cu scortisoara 1
ciocolata neagra sau ciocolata cu lapte, maruntita Mod de preparare:
Combinati untul de arahide , zahar pudra si dovleac…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu tarhon
7 November 2013
Ciorba
de peste cu tarhon din: peste, morcov, telina, radacina de patrunjel,
cartofi, ceapa, fenicul, frunza de dafin, orez, bors, pasta de tomate,
rosii, ardei capia, ulei, tarhon, sare, piper, ardei iute, oua.
Ingrediente: 700 g peste un morcov o telina o radacina de patrunjel 4
cartofi doua cepe o bucata de fenicul o frunza…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane de paine
7 November 2013
Ciuperci
umplute cu sos de rosii picant si crutoane de paine din: ciuperci,
spanac, usturoi, branza tofu, parmezan, dovlecei, salata verde, rosii
cherry, ceapa rosie, miez de nuca, sos de rosii picant, crutoane,
busuioc verde, ulei. Ingrediente: 12 ciuperci 200 g spanac congelat doi
catei de usturoi 200 g branza tofu 30 g parmezan doi…
Read more »
Read more »
Brioşe cu castane şi pere
7 November 2013
Brioşe
cu castane şi pere din: faina, unt, oua, zahar tos, praf de copt,
branza de vaci, lamaie, piure de castane, migdale, miez de nuca, sare,
pere, miere, menta. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 3 oua 150 g zahar
tos un pliculet praf de copt 200 g branza de vaci o lamaie 200…
Read more »
Read more »
Tartă cu morcovi
7 November 2013
Tartă
cu morcovi din: faina, lapte dulce, zahar tos, drojdie, morcov, mazare,
ceapa, cimbru, branza de vaci, branza telemea, oua, patrunjel, sare,
piper, ulei, sos de rosii. Ingrediente: 250 g faina 140 ml lapte dulce o
lingurita cu zahar tos 10 g drojdie un morcov 100 g mazare o ceapa alba
un sfert de lingurita…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pipote cu mărar
7 November 2013
Tocăniţă
de pipote cu mărar din: pipote, ceapa, usturoi, smantana, rosii, arde
grasi, sare, piper, marar, vin alb, faina, boia, ulei. Ingrediente: 1 kg
pipote 2 cepe mari 3 catei de usturoi 1 cutie mica smantana 2 rosii 2
ardei grasi sare piper 1 legatura marar 100 ml vin alb 1 lingura faina 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Carnati de casa cu garnitura
7 November 2013
Carnati
de casa cu garnitura din: carnati de casa, ulei, piper alb, coriandru,
salata verde, rosii, katchup. Ingrediente: 600 g carnati de casa subtiri
2 linguri ulei piper alb zdrobit coriandru uscat pentru garnitura:
frunze de salata verde rosii coapte ketchup picant sau dulce Mod de
preparare: Tai carnatii bucati de aproximativ 20 cm,…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu spanac şi sos
7 November 2013
Piept
de pui cu spanac şi sos din: piept de pui, spanac, ardei capia,
galbenusuri, apa, unt, ulei, usturoi, vin alb sec, lamaie, sare, piper,
patrunjel, nucsoara. Ingrediente: doua piepturi de pui mai mari 500 g
spanac 4 ardei capia doua cepe rosii doua galbenusuri doua linguri cu
apa 100 g unt 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Gutui cu ciolan de porc
7 November 2013
Gutui
cu ciolan de porc din: ciolane de porc, gutui, ceapa, vin alb sec,
scortisoara, cuisoare, miere, frunza de dafin, usturoi, ulei de floarea
soarelui, lamaie, sare, piper, busuioc, marar. Ingrediente: 4 ciolane de
porc 4 gutui doua cepe 200 ml vin alb sec un betisor de scortisoara
doua cuisoare doua linguri cu miere o…
Read more »
Read more »
Rulouri cu orez şi peşte
7 November 2013
Rulouri
cu orez şi peşte din: apa minerala, lapte, oua, faina, peste afumat,
orez, ceapa, unt, rozmarin, ardei capia, seminte de mac, rosii cherry,
usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 ml apa minerala
250 ml lapte 3 oua 400 g faina 400 g peste afumat 75 g orez o ceapa alba
50 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de miere si ghimbir
7 November 2013
Cotlet
de porc cu sos de miere si ghimbir din: cotlet de porc, ceapa, usturoi,
sare, piper, ulei, dafin, apa fierbinte, sos de soia, miere, otet de
orez, ghimbir, cuisoare, amidon, apa rece. Ingrediente: 1 bucata
cotlet de porc fara os 1 ceapa feliata 3 catei de usturoi, zdrobit ½
lingurita de sare ½…
Read more »
Read more »
Tarte cu ceapă şi busuioc
7 November 2013
Tarte
cu ceapă şi busuioc din: oua, faina, malai, miez de nuca, branza
telemea, ceapa rosie, ceapa alba, ulei de masline, branza mozzarella,
caise uscate, busuioc, praf de copt, sare, piper, sos de rosii, fenicul.
Ingrediente: 3 oua 150 g faina 50 g malai 50 g miez de nuca 130 g
branza telemea o ceapa…
Read more »
Read more »
Spirale cu brânză şi stafide
7 November 2013
Spirale
cu brânză şi stafide din: faina, unt, oua, sare, zahar tos, lapte
dulce, drojdie, branza de vaci, gris, lamaie, stafide, zahar vanilat,
zahar pudra, lamaie confiata. Ingrediente: 450 g faina 140 g unt 4 oua
sare 150 g zahar tos 60 ml lapte dulce 10 g drojdie 400 g branza de vaci
doua linguri…
Read more »
Read more »
Varza de bruxelles cu castane
7 November 2013
Varza
de bruxelles cu castane din: castane, varza de bruxelles, ulei de
masline, ceapa, usturoi, sare, rozmarin, coaja de lamaie, unt.
Ingrediente: 400 g castane proaspete 400 g varza de Bruxelles 2
lingurite ulei de masline 2 cepe 2 catei de usturoi 1/2 lingurita de
sare 1/2 lingurita rozmarin 1 lingura coaja rasa de lamaie…
Read more »
Read more »
Ruladă cu sos
7 November 2013
Ruladă
cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc, carne de vita,
pasta de tomate, oua, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, sos de soia,
fructe de padure, gem de caise, zahar, sare, piper, ulei, crutoane.
Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 350 g carne de porc 350 g
carne de…
Read more »
Read more »
Muschiulet cu rozmarin
7 November 2013
Muschiulet
cu rozmarin din: muschiulet de vita, rozmarin verde, cartofi, ulei,
sare, piper, vin rosu demisec, foi de dafin, boabe de piper, cimbru.
Ingrediente: 800 g muschiulet de vita 4-5 ramurele de rozmarin verde
pentru garnitura: 1 kg cartofi noi 3 linguri ulei sare piper pentru
sosul marinat: 400 ml vin rosu demisec 1 capatana…
Read more »
Read more »
Gratin cu fructe de mare
7 November 2013
Gratin
cu fructe de mare din: fructe de mare, morcov, ciuperci, ceapa,
usturoi, smantana, oua, ardei capia, vin alb sec, lamaie, unt, faina,
sare, piper, oregano, parmezan, rosii uscate. Ingrediente: 500 g amestec
fructe de mare un morcov 4 ciuperci o ceapa doi catei de usturoi 100 ml
smantana doua oua doi ardei capia 250…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu carne de crab si usturoi
7 November 2013
Paste
cu carne de crab si usturoi din: linguini, ulei de masline, unt,
usturoi, piper, sos de stridii, carne de crab. Ingrediente: 1 pachet
de linguini 1 lingurita ulei de masline 1 pachet de unt 3 linguri de
usturoi, zdrobit 1 lingurita piper negru 1 lingura sos de stridii 500g
carne de crab …
Read more »
Read more »
Mâncare de linte cu vinete
7 November 2013
Mâncare
de linte cu vinete din: linte, canata, morcov, seminte de chimen,
usturoi, ceapa alba, ceapa rosie, telina, lamaie, ulei de masline,
menta, sare, piper, patrunjel, castraveti verzi, smantana. Ingrediente:
250 g linte o vanata un morcov seminte de chimen doi catei de usturoi o
ceapa alba o ceapa rosie o telina mica o lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez
6 November 2013
Creveti
in sos dulce acrisor pe pat de orez din: amidon, creveti, broccoli,
ceapa, ardei gras, usturoi, ghimbir, sare, apa, ketchup, otet de mere,
castane de apa, orez. Ingrediente: 500g creveti decorticati 2 cani de
broccoli, rupt buchetele 1 ceapa feliata 1 ardei gras taiat bucati 1
catel de usturoi, tocat 1 lingurita ghimbir…
Read more »
Read more »
Burta de vitel cu bacon si verdeata
6 November 2013
Burta
de vitel cu bacon si verdeata din: burta de vitel, cap de vitel, ulei
de masline, ceapa, usturoi, bacon, chorizo, supa de vita, vin alb sec,
frunza de dafin, boia iute, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente:
500 g burta de vitel 500 g cap de vitel (preferabil doar carnea de pe
os) 4 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta italiana cu Ricotta
6 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, oua, lamaie, sare, zahar,
lapte, scortisoara, fidea, branza ricotta, portocala glasata, rom, coaja
de lamaie verde. Ingrediente blat: 180 g făină 125 g unt 3 gălbenuşuri 1
linguriţă coajă rasă de lămâie sare 100 g zahăr Ingrediente umplutură:
350 ml lapte 1 praf sare 1 linguriţă scorţişoară…
Read more »
Read more »
Fasole cu ceapa rosie si verdeata
6 November 2013
Fasole
cu ceapa rosie si verdeata din: fasole alba, ceapa, morcovi, ardei
grasi, bulion, sare. Ingrediente: 300 g fasole alba o ceapa 2 morcovi 2
ardei grasi 2 linguri bulion sare Mod de preparare: Fasolea se pune la
înmuiat cu apă rece de seara până a doua zi. Se scurge de apa în care…
Read more »
Read more »
Cozonac grecesc
6 November 2013
O
reteta delicioasa de cozonac grecesc cu: oua, zahar, portocala, lamaie,
baton de vanilie, sare, faina. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 1
portocală 1 lămâie 1/2 baton de vanilie 1 praf sare 100 g făină Mod de
preparare: Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge cu unt o formă de
colac (26…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sos de mere
6 November 2013
Cartofi
cu sos de mere din: cartofi, mere, ceapa, praz, seminte de mustar,
miere, scortisoara, boia dulce, oregano, busuioc, ulei de masline, sare,
piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g mere doua
cepe albe o ceapa rosie un fir de praz seminte de mustar miere
scortisoara 5 g boia dulce 5 g oregano…
Read more »
Read more »
Tort delicios cu visine
6 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu : oua, zahar, faina, amidon, cacao, compot
de visine, zahar vanilat, frisca, zahar pudra, visinata, ciocolata.
Ingrediente blat: 3 ouă 90 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 25 g pudră de
cacao Ingrediente umplutură şi decor: 720 ml compot de vişine 20 g
amidon 1 plic zahăr…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu ciolan si verdeata
6 November 2013
Supa
de fasole cu ciolan si verdeata din: fasole boabe, apa, ciolan
neafumat, ceapa, morcovi, telina, usturoi, piper, sare, ulei, boia
dulce, verdeata. Ingrediente: 500 g fasole boabe inmuiata in apa 3,5 l
apa un ciolan neafumat, cu os o ceapa 2 morcovi 2 tije de telina un
catel de usturoi 1/4 linguri piper sare…
Read more »
Read more »
Tort spaniol de migdale
6 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: martipan, unt, sofran, vin rosu, oua,
zahar, faina, amidon, migdale, gelatina, rodii, suc de lamaie, fulgi de
migdale, zahar pudra. Ingrediente blat: 125 g compoziţie de marţipan 200
g unt şofran 2 linguri vin roşu 6 ouă 150 g zahăr 70 g făină 30 g
amidon 100 g migdale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole cu mamaliga
6 November 2013
Mancare
de fasole cu mamaliga din: fasole pestrita, ceapa, usturoi, dafin,
piper, fulgi de ardei rosu, sare, zahar, mamaliga. Ingrediente: 1 kg
fasole pestrita 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de
dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri fulgi de ardei rosu Sare si
zahar, dupa gust Mamaliga, pentru…
Read more »
Read more »
Supa crema de sfecla rosie
6 November 2013
Supa
crema de sfecla rosie din: sfecla rosie, cartofi, morcov, ceapa, supa
de legume, hrean, foaie de dafin, ulei, sare, piper, crema de branza,
usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 1 cartof 1 morcov 1
ceapa 800 ml supa de legume 1/2 lingurita cu hean ras 1 foaie de dafin
ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema de ciocolata
6 November 2013
Rulada
cu crema de ciocolata din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, cacao,
amidon, zahar, miere, frisca, unt, ciocolata, extract de vanilie.
Ingrediente: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 80 g faina 2 linguri
cacao 1 lingura amidon crema: 100 g zahar 2 lingurite miere 200 ml
frisca 100 g unt 30 g…
Read more »
Read more »
Mâncărică de fasole cu carne
6 November 2013
Mâncărică
de fasole cu carne din: fasole alba pastai, carne de porc, ceapa rosie,
ardei iute, ardei capia, masline negre, pasta de tomate, ciuperci,
telina, morcov, ulei, sare, piper, busuioc, rosii, muraturi, legume.
Ingrediente: 600 g fasole alba pastai 600 g carne de porc doua cepe
rosii un ardei iute doi ardei capia 300 g…
Read more »
Read more »
Supă orientală picantă
6 November 2013
Supă
orientală picantă din: piept de pui, amidon alimentar, legume
chinezesti, ulei de masline, sos hoisin, sos de soia, otet balsamic,
condimente chinezesti, sos de chili dulce, sare, taitei din faina de
orez. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 lingura amidon alimentar sau
faina 500 g legume chinezesti 2 linguri ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Cremsnit cu ciocolată
6 November 2013
Cremsnit
cu ciocolată din: aluat de foi, oua, lapte, zahar, zahar vanilat,
esenta de vanilie, amidon, frisca vegetala, ciocolata, unt. Ingrediente:
400 g aluat de foi 5 oua 950 ml lapte 160 g zahar 2 plicuri zahar
vanilat 1/4 lingurita esenta de vanilie 140 g amidon 250 ml frisca
vegetala 100 g ciocolata 20 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi copti de doua ori la cuptor
5 November 2013
Avem
pentru dumneavoastra o reteta delicioasa de cartofi umpluti cu slanina,
ceapa verde si ardei kapia care va ajuta sa preparati o cina gustoasa
pentru intreaga familie. Ingrediente: 8 cartofi 100g slanina o
legatura de ceapa verde un ardei kapia 50g unt branza sare piper Mod
de preparare: Se pun cartofii la cuptor…
Read more »
Read more »
Intampina anotimpul rece cu castraveti la otet
5 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei:
Castraveti in saramura Castraveti deliciosi murati in saramura din:
castraveti, marar,…
Read more »
Read more »
Retetele noastre preferate de vinete umplute
5 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Vinete umplute cu
sardine si parmezan Vinete umplute cu sardine si parmezan din:…
Read more »
Read more »
3 retete de castraveti murati in saramura
5 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei:
Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »
Read more »
Leurda (Sfaturi pentru sanatate)
5 November 2013
Nu
întâmplător ne este dăruită de natură la începutul primăverii, când
ieşim din iarnă slăbiţi, cu organismul împovărat de toxine. Cu frunzele
ei în formă de paloş, colorate în verde lucios, leurda este unul dintre
cele mai puternice remedii din farmacia naturii. Conţine mai multe
substanţe binefăcătoare decât ruda ei, usturoiul, şi este mult mai…
Read more »
Read more »
3 retete de muraturi
5 November 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Morcovi
murati in otet Morcovi murati in otet din: morcovi,…
Read more »
Read more »
Dieta: Regim cu salata si carne
5 November 2013
Vrei
sa slabesti si toate dietele de pana acum au dat gres? Iti propun un
regim usor, care va fi pe placul tau si te va ajuta sa dai jos
kilogramele in plus. Micul dejun in fiecare zi: 2 oua fierte tari, o
felie de paine, ceai sau cafea cu zaharina Luni, miercuri si vineri:…
Read more »
Read more »
Punem nucile in valoare cu retete speciale
5 November 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Reteta zilei: Prajiturele cu nuca de
cocos si cacao Prajiturele cu nuca de cocos si cacao din: lapte de
cocos, cacao, ulei de cocos, zahar…
Read more »
Read more »
Cateva trucuri pentru a slabi sanatos
5 November 2013
Simti
ca este cazul sa scapi de cateva kilograme si te sperie ideea de a tine
o alta cura de slabire care te va molesi si iti va seca toata energia?
Nu e nevoie sa te infometezi, ci trebuie doar sa stii cum si ce sa
mananci, pentru a putea sa te simti mai supla…
Read more »
Read more »
Retete de muraturi
5 November 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi ca la mama acasa Daca
e…
Read more »
Read more »
Vinuri medicinale
5 November 2013
Vinurile
medicinale sunt un medicament si, ca orice medicament, au o prescriptie
stricta si nu trebuie confundate cu vinurile de masa. Desi mai putin
mediatizate, vinurile medicinale au efecte benefice atat asupra
sanatatii, cat si a starii noastre de spirit. Ca sa fii sigur ca
folosesti un produs suta la suta natural si sa te…
Read more »
Read more »
Retete de muraturi delicioase
5 November 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta zilei: Dovlecei murati
Dovlecei murati din:…
Read more »
Read more »
Frunzele de untisor ajuta la eliminarea toxinelor
5 November 2013
Untisorul
te scapa de toxinele din organism Untisorul (Ficaria ranunculoides)
creste prin tufisuri, in livezi, paduri, parcuri si gradini, in toate
zonele tarii, pretutindeni unde este umezeala. Frunzele de untisor ajuta
la eliminarea toxinelor, curata sangele si ficatul, lupta cu anemia,
apara organismul de virusuri si infectii, ne umple de energie,
redandu-ne pofta de viata.…
Read more »
Read more »
Retete de muraturi simple
5 November 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta zilei: Morcovi picanti
murati Morcovi picanti murati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Galuste cu prune
5 November 2013
Galuste
cu prune din: piure de cartofi, oua, sare, faina, prune, unt, pesmet,
scortisoara. Ingrediente: 5 cartofi, piure 2 oua 1 lingurita de sare 2
1/2 cani faina 18 prune, spalate si fara samburi 4 linguri unt 1 1/2
cani pesmet 1/4 ceasca de scortisoara Mod de preparare: Intr-un
castron mare, se combina…
Read more »
Read more »
Melc din aluat cu ton
5 November 2013
Melc
din aluat cu ton din: faina, galbenusuri, oua, sare, ulei, ton,
dovlecel, morcov, ardei capia, ceapa rosie, ardei iute, lamaie, unt,
marar, sare, piper, spanac baby, rosii, castraveti, otet. Ingrediente:
500 g faina doua galbenusuri doua oua sare 120 ml ulei doua conserve de
ton un dovlecel un morcov un ardei capia o ceapa…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu smantana si migdale
5 November 2013
Legume
la cuptor cu smantana si migdale din: cartofi, fasole verde, morcovi,
usturoi, dovlecel, rosii, branza tofu, ardei capia, cimbru, ulei de
masline, supa de legume, sare, piper, migdale, smantana. Ingrediente: 3
cartofi 300 g fasole verde doi morcovi 6 catei de usturoi un dovlecel 4
rosii 400 g branza tofu doi ardei capia doua…
Read more »
Read more »
Desert cu portocale
5 November 2013
Desert
cu portocale din: cuscus, smochine, miere, suc de portocale,
scortisoara, portocale, seminte de dovleac, susan, vin alb, menta,
frisca, ciocolata neagra, ciocolata picanta. Ingrediente: 200 g cuscus 4
smochine 3 curmale 10 ml miere 50 ml suc de portocale scortisoara 4
portocale 50 g seminte de dovleac 20 g susan 100 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Rinichi cu sos picant şi spanac
5 November 2013
Rinichi
cu sos picant şi spanac din: rinichi de porc, ceapa rosie, ardei grasi,
rosii, ardei iute, ceapa, spanac, lapte, branza de vaci, cartof, ulei,
unt, dafin, sare, piper, vin alb sec. Ingrediente: 600 g rinichi de porc
3 cepe rosii 3 ardei grasi 4 rosii un ardei iute mic o ceapa alba 500
g…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi cu menta si chimion
5 November 2013
Salata
de morcovi cu menta si chimion din: apa din flori de portocal, chimion,
ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, morcovi, frunze de menta.
Ingrediente: 1/2 lingurita apa din flori de portocal 1/2 lingurita de
chimion macinat 1 lingura ulei de masline extravirgin zeama de la 1/2
lamaie 500 g de morcovi, dati prin…
Read more »
Read more »
Chec marmorat cu sos caramel
5 November 2013
Chec
marmorat cu sos caramel din: unt, zahar, oua, branza de vaci, sare,
faina, praf de copt, praf de cacao, zahar, frisca. Ingrediente: 160 g
unt 200 g zahar 4 oua 500 g branza de vaci 1 praf de sare 250 g faina 1
lingurita praf de copt unt si faina pentru tapetat forma 20…
Read more »
Read more »
Chiftele de peşte cu miez de nuca in sos
5 November 2013
Chiftele
de peşte cu miez de nuca in sos din: fileuri de peste, cartofi,
morcov, ceapa verde, usturoi verde, oua, patrunjel, ceapa rosie,
ghimbir, rosie, lapte de cocos, faina, ulei, sare, rozmarin, miez de
nuca, susan. Ingrediente: 750 g fileuri de peste un cartof un morcov o
legatura ceapa verde un fir de usturoi verde…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume la cuptor
5 November 2013
Sufleu
de legume la cuptor din: ciuperci, cartofi, morcov, lapte dulce, oua,
ceapa rosie, unt, cascaval, miez de nuca, seminte de susan, sare,
busuioc verde, smantana, sos de tomate picant. Ingrediente: 400 g
ciuperci doi cartofi un morcov 500 ml lapte dulce 5 oua o ceapa rosie 60
g unt 100 g cascaval 100 g…
Read more »
Read more »
Salata cu sfecla si linte
5 November 2013
Salata
cu sfecla si linte din: linte, mustar cu boabe, ulei de masline
extravirgin, sfecla rosie, tarhon. Ingrediente: 200 g linte verde uscata
(sau 500 g de linte din conserva) 1 lingura de mustar cu boabe 1 1/2
lingura ulei de masline extravirgin 300 g de sfecla rosie fiarta (nu in
otet), feliata 1 mana…
Read more »
Read more »
Checuri cu banane si scortisoara
5 November 2013
Checuri
cu banane si scortisoara din: faina, praf de copt, sare, scortisoara,
banane, oua, zahar, ulei, lapte batut. Ingrediente: 380 g faina 2
lingurite praf de copt 1/4 lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara
macinata 3 banane 3 oua 100 g zahar 125 ml ulei 125 ml lapte batut Mod
de preparare: Se incinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Hercules: The Legend Begins Trailer
5 November 2013
Hercules: The Legend Begins Official Trailer #1 (2013) – Kellan Lutz Movie HD:
Read more »
Read more »
Non-Stop Trailer
5 November 2013
Non-Stop Official Trailer #1 (2014) – Liam Neeson Thriller HD:
Read more »
Read more »
Beneficiile pentru sănătatea şi frumuseţea pielii ale uleiurilor naturale din plante, fructe şi seminţe
5 November 2013
Cele
mai eficiente uleiuri vegetale pentru frumuseţea pielii Marile companii
cosmetice au identificat beneficiile extraordinare pentru sănătatea şi
frumuseţea pielii ale uleiurilor naturale din plante, fructe şi seminţe
şi le-au inclus printre ingredientele-cheie ale produselor antirid şi
antiage lansate în ultimii ani. Astfel, uleiul de argan este nelipsit
din compoziţia produselor de îngrijire şi machiaj…
Read more »
Read more »
The Secret Life of Walter Mitty Trailer
5 November 2013
The Secret Life of Walter Mitty:
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu perisoare, fasole alba si salata creata
5 November 2013
Supa
cu perisoare, fasole alba si salata creata din: carnati, ardei gras,
supa de pui, fasole alba, salata creata, suc de limeta, sare, piper.
Ingrediente: 4 carnati (se foloseste doar carnea, maruntita) 1 ardei
gras verde, cuburi 4 cesti supa de pui 1 cutie fasole alba 4 cesti
salata create tocata Sucul de la…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata amaruie
5 November 2013
Prajitura
cu ciocolata amaruie din: unt, ciocolata amaruie, oua, galbenusuri,
zahar, faina. Ingrediente: 110 g unt 110 g ciocolata amaruie 2 oua 2
glabenusuri 4 linguri zahar 2 lingurite faina Mod de preparare:
Intr-un castron termorezistent, se rupe ciocolata; se aşază la
bain-marie şi se lasă să se topească. Intre timp, se bat ouăle…
Read more »
Read more »
Cuscus picant cu sunca
5 November 2013
Cuscus
picant cu sunca din: cuscus, supa de pui, morcov, ceapa, rosii uscate,
cimbru, usturoi, sunca de porc, spanac baby, lamaie, portocla, ulei de
masline, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 200 g cuscus 250 ml supa
de pui un morcov o ceapa alba rosii uscate in ulei cimbru un catel de
usturoi 400 g sunca…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu nucsoara
5 November 2013
Supa
crema de dovleac cu nucsoara din: dovleac, supa de legume, lapte,
smantana, ceapa, foaie de dafin, ghimbir, ulei de masline, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac 800 ml supa de legume 100 ml lapte
50 g smantana 1 ceapa 1 foaie de dafin 1/4 lingurita ghimbir ras 2
linguri cu ulei de masline nucsoara…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne tocată
5 November 2013
Fasole
cu carne tocată din: carne tocata de vita, fasole rosie, ceapa alba,
ardei gras, usturoi, cimbru, supa de vita, rosii in bulion, boia dulce,
chimen, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocata de
vita 400 g fasole rosie 2 cepe albe un ardei gras rosu 3 catei de
usturoi o lingura cimbru…
Read more »
Read more »
Orez cu creveti si parmezan
5 November 2013
Orez
cu creveti si parmezan din: orez, creveti, ceapa, usturoi, vin alb,
supa de legume, ardei gras, unt, parmezan, orez. Ingrediente: 1 cescuta
cu orez 100 g creveti 1 ceapa 3 catei de usturoi 100-150 ml vin alb 500
ml supa de legume ardei gras (verde, rosu, galben) 100 g unt 50 g
parmezan ulei…
Read more »
Read more »
Cozonac delicios cu mac
5 November 2013
Cozonac
delicios cu mac din: drojdie, zahar, faina, lapte, sare, unt,
galbenusuri, zahar pudar, mac, lapte, zahar, vanilie, scortisoara,
cuisoare, turta dulce. Ingrediente: aluat: 20 g drojdie 4 linguri zahar
500 g faina 250 ml lapte 1 lingurita sare 4 linguri unt topit 2
galbenusuri unt si faina pentru tapetat tava zahar pudra umplutura: 150…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vita si broccoli in sos de soia pe pat de orez fiert
5 November 2013
Vita
si broccoli in sos de soia pe pat de orez fiert din: muschi de vita,
sos de soia, sherry, amidon, broccoli, usturoi, ghimbir, ulei, orez
fiert. Ingrediente: ½ kg muschi de vita 4 linguri de sos de soia 2
linguri de sherry 1 lingurita amidon 1 buchet broccoli proaspat, rupt
buchetele 2 catei…
Read more »
Read more »
Sufleu dulce cu mere şi mac
5 November 2013
Sufleu
dulce cu mere şi mac din: lapte, fidea, praf de budinca, zahar
vanilinat, ou, scortisoara, mere, unt, suc de mere. Ingrediente: sufleu:
750 ml lapte 1 plic fidea 1 lingurita cu varf praf de budinca cu gust
de vanilie 125 g mac 2 plicuri zahar vanilinat 1 ou 1 lingurita
scortisoara mere caramelizate: 3…
Read more »
Read more »
Supă cu somon fume
5 November 2013
Supă
cu somon fume din: somon afumat, unt, usturoi, cartofi, faina,
smantana, vin alb sec, telina, morcov, broccoli, ceapa, tarhon, ulei de
masline, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 250 g somon afumat 30 g unt
doi catei de usturoi 5 cartofi albi o lingura cu faina 250 ml smantana
100 ml vin alb sec o telina…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere, caise uscate si nuci
5 November 2013
Prăjitură
cu mere, caise uscate si nuci din: caise uscate, unt, zahar, zahar
vanilinat, nuci, coaja de lamaie, oua, faina, praf de copt, lapte, mere,
suc de lamaie, martipan, amidon, scortisoara. Ingrediente: aluat: 100 g
caise uscate 150 g unt 170 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 100 g nuci
macinate 1 lingurita coaja de…
Read more »
Read more »
Salata cu castane si rozmarin
5 November 2013
Salata
cu castane si rozmarin din: pastarnac, ulei de masline, castane,
rozmarin, miere, frunze de salata mixta. Ingrediente: 500 g pastarnac,
taiat in sferuri 1 lingura ulei de masline 200 g castane intregi, gatite
si decojite 2 fire de rozmarin, tocate mare 1 lingurita de miere 140 g
frunze de salata mixta Mod de…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si migdale
5 November 2013
Tarta
cu prune si migdale din: oua, zahar, smantana, ulei, zahar vanilat,
praf de copt, faina, prune, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, zahar
vanilat. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 1 ceasca smantana (circa 100 g) 4
linguri ulei 2 plicuri zahar vanilat 1 plic praf de copt 200-250 g
faina 1/2 kg prune mai…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de praz cu smantana
5 November 2013
Supă-cremă
de praz cu smantana din: praz, cartofi, morcov, telina, pastarnac, unt,
smantana, sare, piper. Ingrediente: 3 fire praz 2 cartofi 1 morcov 1/2
telina 1 pastarnac 100 g unt 100 g smantana sare piper Mod de
preparare: Curăţă prazul, taie-l în rondele şi căleşte-l în untul topit.
Păstrează câteva rondele pentru decor. Adaugă…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu pasta de hrean
5 November 2013
Oua
umplute cu pasta de hrean din: oua, mustar, pasta de hrean, boia iute,
maioneza, sare. Ingrediente: 5 oua 2 lingurite mustar 2 lingurite pasta
de hrean 1 praf boia iute 2 linguri maioneza sare Mod de preparare:
Speli bine ouăle şi le pui la fiert în apă cu sare. Le laşi aproximativ
10…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Galuste cu carne de porc si sos de chili
5 November 2013
Galuste
cu carne de porc si sos de chili din: varza, sare, carne de porc,
ghimbir, morcov, praz, usturoi, sos de soia, ulei de susan, ou, piper,
aluat, ulei de canola, sos de chili, otet de orez, sos de soia, ulei de
susan. Ingrediente galuste: 1/4 varza 3/4 lingurita sare ½ kg carne
tocata…
Read more »
Read more »
Briose cu kiwi
5 November 2013
Briose
cu kiwi din: kiwi, zahar brun, oua, faina, bicarbonat de sodiu, ulei,
lapte, ulei, faina. Ingrediente: 3 kiwi 200 g zahar brun 2 oua 200 g
faina 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 60 ml ulei 100 ml lapte ulei,
pentru uns formele faina pentru presarat in forme Mod de preparare:
Splei, cureti si…
Read more »
Read more »
Ruladă cu spanac si cascaval
5 November 2013
Ruladă
cu spanac si cascaval din: ou, lapte, faina, praf de copt, spanac,
ceapa, usturoi, ardei capia copt, seminte de mac, cascaval, ulei, sare,
piper, patrunjel, linte. Ingrediente: un ou 350 ml lapte dulce 175 g
faina o lingurita cu praf de copt 500 g spanac o ceapa alba doi catei de
usturoi 500 g…
Read more »
Read more »
Tartă cu prune şi brânză
5 November 2013
Tartă
cu prune şi brânză din: faina, praf de copt, sare, zahar, unt, coaja de
lamaie, smantana, prune, galbenusuri, branza de vaci, amidon, suc de
lamaie, albusuri, gem de caise. Ingrediente: 200 g faina 1 varf de cutit
praf de copt 1 praf de sare 120 g zahar 170 g unt 1 lingurita coaja de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu pui şi fasole păstăi
5 November 2013
Ciorbă
cu pui şi fasole păstăi din: fasole alba pastai, carne de pui, rosii,
morcov, ceapa, radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, ulei de
floarea soarelui, bors, oua, sare, piper, oregano, smantana, iaurt.
Ingrediente: 500 g fasole alba pastai 700 g carne de pui 5 rosii un
morcov doua cepe o radacina de patrunjel doi…
Read more »
Read more »
Rulada cu struguri si branza de vaci
5 November 2013
Rulada
cu struguri si branza de vaci din: oua, zahar, faina, ulei, praf de
copt, struguri, iaurt, branza de vaci, smantana, zahar pudra, gelatina,
apa. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1
lingura ulei 1/2 lingurita praf de copt pentru umplutura: 300 g struguri
albi si negri 100 g iaurt…
Read more »
Read more »
Dieta satioasa
4 November 2013
Cum
vine toamna, doritoarele de o silueta de vis la urgenta scot de la
naftalina rapida cura cu supa de varza si intra din nou in jeansii
preferati. Numai doar cele pline de rabdare si lipsite de pofte pot
indura o asemenea cura fara gust. Noi iti prezentam o alternativa
atragatoare si la fel de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu glazura de zmeura
4 November 2013
Prajitura
cu glazura de zmeura din: faina, praf de copt, scortisoara, sare, unt,
zahar, zmeura, oua, esenta de vanilie, iaurt, zahar pudra, gem de
zmeura. Ingrediente aluat: 3 cupe faina +1 lingura faina 2 lingurite
praf de copt 3 lingurite de scortisoara 1/2 lingurita de sare 1 cana unt
1 1/2 cesti de zahar+1…
Read more »
Read more »
Peşte cu orez şi mandarine
4 November 2013
Peşte
cu orez şi mandarine din: orez integral, trunchiuri de peste, ceapa
rosie, usturoi, mandarine, broccoli, sos de soia, lamaie, vin alb sec,
ulei, sare, piper, cimbru, ardei capia, ardei iute. Ingrediente: 150 g
orez integral 800 g trunchiuri de peste o ceapa rosie doi catei de
usturoi 4 mandarine 500 g broccoli doua linguri…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de mozzarella
4 November 2013
Paste
cu sos de mozzarella din: paste, seminte de dovleac, rosii cherry,
porumb, vin, branza mascarpone, lapte, parmezan, mozzarella, marar,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 40 g paste fundite 50 g seminte de
dovleac 200 g rosii cherry 200 g porumb din conserva 50 ml vin alb sec
150 g branza mascarpone 50 g parmezan 50…
Read more »
Read more »
Rinichi cu sos picant
4 November 2013
Rinichi
cu sos picant din: rinichi de porc, rosii, ardei capia, ardei iute,
broccoli, ceapa rosie, vin rosu, frunza de dafin, faina, ulei, sare,
piper, cimbru, cartofi, orez, mazare. Ingrediente: 600 g rinichi de porc
un kilogram rosii 3 ardei capia un ardei iute 500 g broccoli 3 cepe
rosii 300 ml vin rosu sec…
Read more »
Read more »
Rulouri cu crema de nuca si cacao
4 November 2013
Rulouri
cu crema de nuca si cacao din: foaie de placinta, miez de nuca,
albusuri, zahar, cacao. Ingrediente: pentru blat: 1 foaie placinta
pentru umplutura: 40 g miez de nuca 5 albusuri 5 linguri zahar 3 linguri
cacao Mod de preparare: Dezgheţi foaia de plăcintă. Mărunţeşti nuca
şi păstrezi câteva bucăţi mari pentru ornat.…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu carne de porc
4 November 2013
Mere
umplute cu carne de porc din: mere, carne de porc, ceapa, usturoi,
morcov, ardei capia, smantana, mustar iute, ou, patrunjel, ulei, sare,
piper, cartofi, mazare, praz. Ingrediente: 8 mere 300 g carne de porc
tocata doua cepe doi catei de usturoi un mrocov mic un ardei capia 300
ml smantana o lingura mustar iute…
Read more »
Read more »
Desert cu prune
4 November 2013
Desert
cu prune din: faina, galbenusuri, drojdie, zahar, lapte caldut, sare,
unt, coaja de lamaie, prune, rom, ghimbir, turte. Ingrediente: blat: 350
g faina 2 galbenusuri 30 g drojdie 40 g zahar circa 170 ml lapte caldut
1 praf sare 100 g unt 1 lingurita coaja de lamaie rasa umplutura: 250 g
prune pasate 1-2…
Read more »
Read more »
Chiftele de fasole in sos de rosii
4 November 2013
Chiftele
de fasole in sos de rosii din: fasole mung, morcovi, ardei capia, gris,
ceapa, sare, piper, ulei, gogosar, morcov, rosii, sare, piper, oregano,
cimbru, busuioc. Ingrediente: pentru chiftele: 250 g fasole mung 2
morcovi 2 ardei capia 2 linguri gris 1 ceapa mare sare piper pentru sos:
1 ceapa 2 linguri ulei 1 gogosar…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi cu gem de prune
4 November 2013
Găluşte
de cartofi cu gem de prune din: cartofi, branza de vaci, faina, ou,
sare, unt, cas dulce, faina, zahar, gem de prune, sare, scortisoara,
rom. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g branza de vaci 150 g faina 1 ou
1/2 lingurita sare 4 linguri unt topit 250 g cas dulce sos: 40 g unt…
Read more »
Read more »
Dovleac copt, cu broccoli si sos de brânză
4 November 2013
Dovleac
copt, cu broccoli si sos de brânză din: dovleac placintar, broccoli,
lapte dulce pasteurizat, branza, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1
dovleac placintar, de circa 1 kg 1 manunchi de broccoli de aproximativ
350 g 100 ml lapte dulce pasteurizat 100 g branza ulei de masline sare
Mod de preparare: Speli dovleacul, îl…
Read more »
Read more »
Tartă cu pere şi mere
4 November 2013
Tartă
cu pere şi mere din: faina, unt, zahar, ou, sare, mere acrisoare, pere,
suc de lamaie, smantana, galbenusuri, miere. Ingrediente: 150 g faina
100 g unt 50 g zahar 1 ou 1 praf sare 3 mere acrisoare 3 pere 2 linguri
suc de lamaie 250 ml smantana dulce 4 galbenusuri 2 linguri miere …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti in sos de portocale cu orez
4 November 2013
Creveti
in sos de portocale cu orez din: broccoli, ceapa verde, ardei gras
rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, ulei de masline, creveti,
zahar brun, ghimbir, suc de portocale, sos de soia, orez. Ingrediente:
1 ½ cesti broccoli 5 fire ceapa verde, tocata 1 ardei rosu, feliat 1
ardei gras galben sau verde,…
Read more »
Read more »