Retete de toamna:
Salata cu tofu si usturoi
29 June 2013
Salata
cu tofu si usturoi din: tofu, otet aromatizat, sos de soia, ulei de
masline, otet balsamic, busuioc, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g
tofu 2 linguri otet aromatizat cu ierburi 2 linguri sos de soia 6
linguri ulei de masline 4 linguri otet balsamic 1 legatura busuioc 2
catei de usturoi sare piper …
Read more »
Read more »
Tarte cu spumă de ciocolată
29 June 2013
Tarte
cu spumă de ciocolată din: faina, zahar, pudra, faina de migdale, unt,
zahar vanilinat, ou, cacao, ciocolata neagra, unt. Ingrediente: pentru
aluat: 195 g faina 85 g zahar pudra 25 g faina de migdale 130 g unt un
pliculet zahar vanilinat un ou 15 g cacao pentru spuma: 200 g ciocolata
neagra 100 g…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca de legume
29 June 2013
Ciorba
taraneasca de legume din: dovlecel, morcov, ceapa, cartofi, telina,
ardei gras, pastarnac, ulei, mazare, fasole verde, orez, leustean, bors,
smantana. Ingrediente: 1 dovlecel 1 morcov 2 cepe 2 cartofi 1 telina 1
ardei gras rosu 1 pastarnac 100 ml ulei 400 g mazare 400-500 g fasole
verde 1 cana orez cate 2 legaturi leustean…
Read more »
Read more »
Ingheţată de vanilie cu sos de vişine
29 June 2013
Ingheţată
de vanilie cu sos de vişine din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar
tos, baton de vanilie, visine, zahar. Ingrediente: 450 ml lapte (3,5%
grasime) 250 ml smantana dulce (30-35% grasime) 6 galbenusuri 150 g
zahar tos 1 baton de vanilie pentru sos: 300 g visine 150 g zahar Mod
de preparare: Amestecă pe foc…
Read more »
Read more »
Peşte la cuptor cu legume
29 June 2013
O
reteta delicioasa de peste cu: spanac, parmezan, unt, cartofi, pesmet,
oua, morcovi, ardei iute, ulei de masline, broccoli, sare, piper,
smantana, castraveti verzi, marar. Ingrediente: un kilogram spanac verde
4 fileuri peşte 200 g parmezan 100 g unt doi cartofi 100 g pesmet două
ouă 500 g morcovi un ardei iute 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu mango si afine
28 June 2013
Tarta
cu mango si afine din: aluat de tarta, zahar, lamaie, faina, afine,
mango, albus de ou. Ingrediente: 1 aluat de tarta 1/4 cana de zahar 1
lamaie 1/4 ceasca faina 4 cesti afine 1 mango, taiat bucati 1 albus de
ou Mod de preparare: Intr-o forma de tarta puneti hartie de copt si…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu legume
28 June 2013
Salata
de ton cu legume din: ton, cartofi, fasole verde, rosie, zeama de
lamaie, sare, piper, ulei, rucola, masline verzi. Ingrediente: 1
conserva de ton maruntit 3 cartofi pastai de fasole verde 1 rosie ulei
de masline 2 linguri de zeama de lamaie sare piper ulei cateva fire de
rucola masline verzi fara samburi …
Read more »
Read more »
Cozonac cu fructe uscate
28 June 2013
Cozonac
cu fructe uscate din: faina, drojdie, suc portocale, ulei, zahar,
esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, fructe de rom, esenta de rom.
Ingrediente: 250 g faina 20 g drojdie 120 ml suc portocale 40 ml ulei 40
g zahar 2 esente vanilie coaja de lamaie sare umplutura: 250 g fructe
uscate 1 esenta…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu somon si avocado
28 June 2013
Tagliatele
cu somon si avocado din: tagliatele, ulei de masline, somon afumat,
usturoi, coriandru, rozmarin, avocado, sare, piper alb. Ingrediente: 350
g tagliatele 2 linguri ulei de masline 115 g somon afumat 3 catei de
usturoi zdrobiti coriandru rozmarin 1 avocado curatat sare si piper alb
Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor…
Read more »
Read more »
Chipsuri din mamaliga cu chilli
28 June 2013
Chipsuri
din mamaliga cu chilli din: malai, praf de chilli, ulei de masline,
iaurt de soia, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 350 g malai 2
lingurite de praf de chilli 1 lingura ulei de masline 150 ml iaurt de
soia 1 lingura de patrunjel tocat sare si piper Mod de preparare:
Fierbeti 1,5 litri de…
Read more »
Read more »
Cornulete cu gem si nuca
28 June 2013
Cornulete
cu gem si nuca din: faina, margarina, drojdie, zahar, sare, zahar
vanilat, coaja de lamaie, apa, gem de caise, nuci. Ingrediente: 700 g
faina 250 g margarina 1 cubulet drojdie 200 g zahar putina sare 2
pliculete zahar vanilat 1 lingura coaja rasa de lamaie 150 ml apa
umplutura: gem de caise nuci macinate…
Read more »
Read more »
Salata de peste cu masline
28 June 2013
Salata
de peste cu masline din: pastravi, rosii cherry, masline verzi,
usturoi, sare, piper, patrunjel, masline, ulei de masline, lamaie.
Ingrediente: 2 pastravi 200 g rosii cherry 150 g masline verzi 4 catei
de usturoi sare piper patrunjel masline ulei de masline lamaie Mod de
preparare: Păstrăvii se pregătesc separat la grătar, se curăţă…
Read more »
Read more »
Chiftelute de legume cu oregano si cimbru
28 June 2013
Chiftelute
de legume cu oregano si cimbru din: cartofi, ceapa, usturoi, ciuperci,
faina, oregano, cimbru, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 3
cartofi mari 4-5 cepe mici 1 capatana de usturoi 300-400 g ciuperci
proaspete 1-2 linguri faina oregano cimbru sare piper 1 legatura marar 1
legatura de patrunjel Mod de preparare: Cartofii se dau pe…
Read more »
Read more »
Plachie de platica
28 June 2013
Plachie
de platica din: platica, ceapa, ulei, vin, rosii, patrunjel, usturoi,
lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g platica 3 cepe 100 ml
ulei 50 ml vin alb sec 300 g rosii decojite si tocate 1 legatura de
patrunjel 3 catei de usturoi 1 lamaie cimbru sare piper Mod de
preparare: Cureţi peştele, îl…
Read more »
Read more »
Mozzarella cu vinete
28 June 2013
Mozzarella
cu vinete din: mozzarella, vinete, busuioc, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: mozzarella 1-2 vinete busuioc verde ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Speli vinetele sub jet de apă, le
îndepărtezi codiţele şi le tai felii rotunde. Le dai cu sare şi le
laşi puţin la frigider. Le scoţi, le ştergi…
Read more »
Read more »
Friptura din muschi de porc cu fasole fiarta si cartofi copti
28 June 2013
Friptura
din muschi de porc cu fasole fiarta si cartofi copti din: ciuperci,
ceapa rosie, vin, piper asortat, sare, muschi de porc, ulei, unt, fasole
verde, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 4
cepe rosii 50 ml vin de Porto 2 linguri piper asortat pisat 1 lingurita
de sare 800 g muschi de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata calda de tofu cu legume
28 June 2013
Salata
calda de tofu cu legume din: tofu, ulei de masline, sos de soia,
dovlecei, ardei gras, ardei iute, sos de soia, sare. Ingrediente
pentru tofu: 1 cutie tofu taiata bucati 4 lingurite ulei de masline 2
linguri sos de soia Ingrediente pentru legume: 3 cesti dovlecei, taiati
bucati 2 cani ardei gras galben…
Read more »
Read more »
Omleta cu verdeata
28 June 2013
Omleta
cu verdeata din: oua, cascaval, sunca, ardei gras, ceapa verde, marar,
patrunjel verde, sare, unt, cascaval, rosii. Ingrediente: 4 oua 100 g
cascaval 100 g sunca presata 1 ardei gras 2 fire de ceapa verde 1
legatura marar 1 legatura patrunjel verde sare 20g unt 50 g cascaval si 4
rosii pentru decor …
Read more »
Read more »
Spumă de fructe cu ghimbir
28 June 2013
Spumă
de fructe cu ghimbir din: fructe, rachiu de fructe, lapte, albusuri,
zahar, lamaie, ghimbir. Ingrediente: 1 kg fructe de sezon (capsune,
cirese, coacaze), sau mere, pere, etc. 4 linguri rachiu de fructe, rom
sau cognac 4 linguri lapte 2 albusuri 2 linguri zahar 1 lamaie 2 linguri
cu varf ghimbir ras Mod de…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu legume înăbuşite
28 June 2013
Păstrăv
cu legume înăbuşite: pastrav, ceapa rosie, gogosari murati, ciuperci,
rosii, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pastrav de aproximativ
700 g 2 cepe rosii 2 gogosari murati 200 g ciuperci proaspete sau 1
cutie ciuperci conservate 300 g rosii 100 ml vin alb sec 25 ml ulei sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu porumb şi avocado
28 June 2013
Salată
de ton cu porumb şi avocado din: avocado, ton, rosii cherry, masline,
ardei gras, salata verde, porumb, zeama de lamaie, ulei extravirgin de
masline, piper, sare de mare. Ingrediente: 1 avocado 200 g trunchi de
ton conservat in suc propriu 200 g rosii cherry 10 masline sau 50 g
rondele de masline dietetice 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ananas si capsune
28 June 2013
Prajitura
cu ananas si capsune din: oua, faina, zahar, praf de copt, capsune,
ananas, ulei, margarina, amidon, frisca. Ingrediente: 5 oua 160 g faina
160 g zahar 1/2 plic praf de copt 300 g capsune 1 cutie ananas rondele
50 ml ulei 1 lingura margarina pentru uns tava 2 linguri amidon sau
faina, pentru fructe…
Read more »
Read more »
Vinete in stil mediteranean
28 June 2013
Vinete
in stil mediteranean din: vinete, lamaie, ceapa verde, dovlecel,
ciuperci, rosii, oregano, busuioc, usturoi, ulei de masline, unt,
prosciutto crudo, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete lungi
si subtiri 1/2 lamaie 4-5 fire ceapa verde 1 dolecel mai mic sau 1
zucchini 7 ciuperci 3 rosii medii 1 lingura oregano proaspat 4-5 frunze
busuioc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Caju in sos de curry
28 June 2013
Caju
in sos de curry din: pudra de curry, sare, miere, apa, ulei de masline,
caju. Ingrediente: 2 linguri de pudra de curry 1 lingura de sare 1
lingura de miere 2 linguri de apa 1 lingurița ulei de măsline 3 cani
caju Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 140C și intr-o…
Read more »
Read more »
Ciorba de macris cu loboda si costita afumata
28 June 2013
Ciorba
de macris cu loboda si costita afumata din: loboda, macris, ceapa
verde, morcovi, radacina de patrunjel, galbenus, smantana, ulei, frunze
de marar si patrunjel, sare, piper, costita afumata. Ingrediente: 1
legatura loboda 1 legatura macris 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 1 galbenus 2 linguri smantana degresata 2 linguri
ulei…
Read more »
Read more »
Salata de fenicul si pepene
28 June 2013
Salata
de fenicul si pepene din: fenicul, pepene verde, busuioc, suc de
lamaie, ulei de masline, sunca, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g
fenicul 600 g pulpa de pepene verde 1 lingura busuioc tocat 2 lingurite
suc de lamaie 2 linguri ulei de masline 8 felii sunca sare piper putin
zahar Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Spuma de caise cu fistic
28 June 2013
Spuma
de caise cu fistic din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca,
albusuri, zahar, fistic. Ingrediente: 300 g caise 100 ml lichior de
caise 1 plic (10 g) gelatina 250 ml frisca 2 albusuri 50 g zahar 50 g de
fistic Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le
tai în…
Read more »
Read more »
Snitele de stevie cu sunca si casacval
28 June 2013
Snitele
de stevie cu sunca si casacval din: frunze de stevie, cascaval, sunca,
oua, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 10 frunze de stevie 10 felii
decascaval de marime potrivita 10 felii de sunca de marime potrivita 2
oua faina pesmet ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli sub jet de
apă frunzele de ştevie, apoi…
Read more »
Read more »
Ciorba de zarzavat cu seminte
28 June 2013
Ciorba
de zarzavat cu seminte din: zeama de varza, morcovi, pastarnac,
radacina de patunjel, telina, seminte decojite, ulei de masline, marar
verde. Ingrediente: 1 litru zeama de varza 2 morcovi 1 pastarnac 1
radacina de patrunjel 1/2 telina 100 g seminte decojite 1 lingura ulei
de masline sau de bostan 1 legatura marar verde …
Read more »
Read more »
Bruschete cu ardei copti
28 June 2013
Bruschete
cu ardei copti din: bagheta, ardei capia, ardei gras, usturoi,
parmezan, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 bagheta 5
ardei capia 1 ardei gras verde 3 catei de usturoi parmezan busuioc 3
linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Coaceti ardeii,
curatati-i de coaja, curatati cotorul si semitnele. Taiati…
Read more »
Read more »
Hering cu fasole si usturoi
28 June 2013
Hering
cu fasole si usturoi din: heringi, fasole, usturoi, ulei, lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 2 heringi medii 300 g fasole grasa 3 catei de
usturoi 150 ml ulei 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Curata
pestele, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele
absorbante. Presarati-l cu sare si piper si prajiti-l in…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe si bezea
28 June 2013
Prajitura
cu fructe si bezea din: unt, zahar pudra, oua, sare, praf de copt,
faina, cirese, gris, zahar pudra. Ingrediente: 90 g unt 200 g zahar
pudra 5 oua 1 praf de sare 1/2 lingurita praf de copt 120 g faina 500 g
cirese sau fructe de sezon 3-4 linguri gris sau pesmet 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata calda de legume cu avocado
28 June 2013
Salata
calda de legume cu avocado din: salata verde, ceapa rosie, coriandru,
ardei gras, porumb, avocado, ulei de masline, praf de chili, seminte de
fenicul, sare, piper, limeta, ardei, ulei de masline, otet de vin,
limeta, usturoi, zahar brun. Ingrediente: 1 salata verde, tocata 1/2
ceapa rosie, feliata 1/2 cana coriandru proaspat, tocat marunt…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă rosie cu portocale si usturoi
28 June 2013
Salată
de sfeclă rosie cu portocale si usturoi din: sfecla rosie, portocale,
vin rosu, scortisoara, frunze de salvie, foi de dafin, usturoi, otet de
vin rosu, ulei de masline, miere, sare, piper. Ingrediente: 300 g sfecla
rosie (cruda sau fiarta) 4 portocale 2 dl vin rosu 1 baton scortisoara 6
frunze de salvie 2 foi…
Read more »
Read more »
Indiene cu fructe
28 June 2013
Indiene
cu fructe din: oua, sare, zahar, faina, praf de copt, esenta de
vanilie, ulei, frisca lichida, frunze de sezon, ciocolata de menaj.
Ingrediente: 6 oua sare 200 g zahar 200 g faina 1/2 plic praf de copt 1
fiola esenta de vanilie 1 lingura ulei 500 ml frisca lichida 400 g
fructe de sezon…
Read more »
Read more »
Budinca de legume cu parmezan
28 June 2013
Budinca
de legume cu parmezan din: vinete, ardei grasi, ceapa, dovlecel, ulei,
rosii, telina, albusuri, parmezan, sare, piper. Alegeţi vinetele tari,
grele, cu coajă netedă şi bine coapte. Nu le lăsaţi la temperatura
camerei, fiindcă, se amărăsc; se pot păstra o săptămână la frigider.
Sunt mai bune vinetele mici, cele mari au seminţe mai mari…
Read more »
Read more »
Vinete la cuptor cu iaurt
28 June 2013
Vinete
la cuptor cu iaurt din: vinete, sare, ulei de masline, telemea de oaie,
iaurt de oaie, oua, usturoi, busuioc, piper, cascaval de oaie.
Ingrediente: 2 vinete mari sare ulei de masline 100 g telemea de oaie
200 g iaurt de oaie 4 oua 2 catei de usturoi 4 fire de busuioc piper 60
g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca de cocos si mascarpone
28 June 2013
Prajitura
cu nuca de cocos si mascarpone din: oua, zahar, unt, zahar vanilat,
nuca de cocos, lapte, faina, praf de copt, branza dulce, zahar pudra,
mascarpone, frisca, gelatina, frunze de menta. Ingrediente: pentru
aluat: 2 oua 100 g zahar 100 g unt 1 plic zahar vanilinat 150 g nuca de
cocos 100 ml lapte 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata cu nuca de cocos, avocado si limeta
27 June 2013
Inghetata
cu nuca de cocos, avocado si limeta din: lapte de cocos, avocado, sirop
de artar, suc de limeta, coaja de limeta, apa. Ingrediente: 1 cutie
de lapte de cocos 2 avocado, decojite si fara samburi 1 ceasca sirop de
artar ½ ceasca suc de limeta 1 lingura de coaja de limeta ¼ cana…
Read more »
Read more »
Salata de hering marinat cu cartofi
27 June 2013
Salata
de hering marinat cu cartofi din: cartofi, hering marinat, ceapa, ceapa
verde, lamaie, salata verde, masline negre, sare, piper. Ingrediente:
300 g cartofi fierti in coaja 150 g hering marinat 1/2 ceapa uscata 1
ceapa verde (numai frunzele) 1 lamaie taiata felii subtiri salata verde
masline negre sare piper Mod de preparare: Cartofii…
Read more »
Read more »
Chec delicios cu cacao
27 June 2013
Chec
delicios cu cacao din: faina, ulei, zahar, apa minerala, otet, cacao,
zahar vanilat, bicarbonat, praf de copt, margarina, sare. Ingrediente: 2
cesti faina 1 ceasca ulei 2 cesti zahar 2 cesti apa rece (minerala) 3
linguri otet 6 linguri cacao 1 plicuri zahar vanilat 2 lingurite
bicarbonat 1 lingurita de praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu vinete si masline
27 June 2013
Ardei
umpluti cu vinete si masline din: ardei grasi, vinete, ceapa, masline,
ulei, suc de rosii, patrunjel, zahar, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei
grasi 4 vinete 2 cepe 100 g masline rondele 1 lingura ulei 1 pahar suc
de rosii 1 legatura de patrunjel zahar sare piper Mod de preparare:
Vinetele se coc, se…
Read more »
Read more »
Ciorba cu persioare de peste
27 June 2013
Ciorba
cu persioare de peste din: file de peste, ardei grasi, morcov,
patrunjel, telina, ceapa, rosii, franzela, faina, bors, leustean, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 250 g file de peste 1-2 ardei grasi 1 morcov
patrunjel 1 telina 1 ceapa 2 rosii 50 g franzela 25 g faina bors leustan
ulei sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Retete prajituri: Baclava cu migdale si nuca
27 June 2013
Baclava
cu migdale si nuca din: nuca, migdale, scortisoara, zahar fin,
margarina, ulei de masline, foi pentru placinta, zahar, apa, cuisoare,
zeama de lamaie. Ingrediente: 375 g nuca 150 g migdale 1 lingurita de
scortisoara 1 lingura zahar fin 2 linguri margarina 1-2 linguri ulei de
masline 16 foi pentru palcinta pentru sirop: 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Peste prajit cu cartofi si fasole verde
27 June 2013
Peste
prajit cu cartofi si fasole verde din: file de peste, pesmet, cartofi,
ceapa, fasole verde, marar, ulei, sare, piper, lamaie, capere.
Ingrediente: 4 bucati file peste 3 linguri pesmet 4 cartofi o ceapa
uscata mica 150 g fasole verde din conserva 1 lingura faina marar ulei
sare piper lamaie capere Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc afumat cu fasole sau varză călită
27 June 2013
O
reteta delicioasa de ciolan de porc afumat cu: varza, fasole.
Ingrediente: 900 g de ciolan afumat cu os 350 g de varză călită sau
iahnie de fasole Mod de preparare: Preparare cu iahnie de fasole:
Fasolea boabe se spală şi se pune la fiert. Separat se prepară un sos
din ceapă albă…
Read more »
Read more »
Sardine la cuptor
27 June 2013
O
reteta delicioasa de sardine cu:ceapa, cartofi, ardei gras, usturoi,
vin alb, foi de dafin, patrubjel, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg sardine 2
cepe 2-3 cartofi fierţi 2 ardei graşi de diferite culori 5-6 căţei de
usturoi 1 ceşcuţă cu vin alb 2 foi de dafin pătrunjel sare ulei Mod de
preparare: Spală bine…
Read more »
Read more »
Muşchi afumat umplut
27 June 2013
O
reteta delicioasa de muschi afumat umplut cu: oua, ciuperci, ceapa,
carne tocata, marar, patrubjel, piper, cimbru. Ingrediente: o bucată mai
mare de muşchi două ouă Ingrediente umplutură: 2-3 ciuperci 3 cepe un
kg de came tocată mărar pătrunjel piper cimbru Mod de preparare:
Muşchiul se bate bine. Cepele se taie mărunt, se călesc…
Read more »
Read more »
Frigarui de broccoli cu sunca si piure
27 June 2013
Frigarui
de broccoli cu sunca si piure din: cartofi, morcovi, sare, chimen,
broccoli, sunca, cascaval, ulei, lapte, ceapa verde. Ingrediente: 700 g
cartofi 4 morcovi sare chimen 500 g broccoli 200 g sunca (bcata
intreaga, nefeliata) 100 g cascaval 1-2 linguri ulei 100 ml lapte cald
ceapa verde Mod de preparare: Se curata cartofii,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Guacamole cu bacon
27 June 2013
Guacamole
cu bacon din: avocado, coriandru, usturoi, ardei iute, ceapa verde, suc
de lamaie, sare, rosii, bacon. Ingrediente: 2 avocado, fara samburi,
curatate 2 linguri de coriandru, tocat 1 catel de usturoi, tocat 1
lingura de ardei iute, tocat 1 lingura ceapa verde, tocata 1 lingurita
suc de lamaie, proaspat stors 1 ½ lingurite sare…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie cu rozmarin
27 June 2013
Cartofi
la tigaie cu rozmarin din: cartofi, ulei, usturoi, sare, piper,
rozmarin. Ingrediente: 0,5 kg cartofi 50 ml ulei 3 capatani usturoi sare
piper rozmarin Mod de preparare: Cartofii se curată şi se taie
cubulefe şi se amestecă cu usturoiul, rozmarinul, sarea şi piperul. Se
prăjesc în baie de ulei până capătă o culoare…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole si peste afumat
27 June 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: salata verde, naut, fasole, ceapa
rosie, castraveti verzi, peste afumat, rosii cherry, lamaie, ulei,
piper, patrunjel. Ingrediente: o salată verde o conservă de năut o
conservă de fasole o ceapă roşie un castravete verde 4 bucăţi peşte
afumat 200 g roşii cherry o lămâie 75 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Avat cu legume
27 June 2013
Avat
cu legume din: avat, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, verdeata, vin,
sare, plante aromatice. Ingrediente: 1 avat de 1 1/2 kg 1 kg cartofi 150
g ceapa 2 morcovi 150 ml ulei 1 legatura verdeata 200 ml vin sare
plante aromatice (tarhon, cimbru) Mod de preparare: Cureţi şi speli
peştele şi legumele. Tai legumele…
Read more »
Read more »
Bulz ciobănesc cu afumătură
27 June 2013
O
reteta delicioasa de bulz cu: mamaliga, kaizer, branza de burduf,
cascaval, oua. Ingrediente: 100 g de mămăligă 50 g kaizer 50 g brânză de
burduf 30 g caşcaval un ou ochi Mod de preparare: Se aşază pe fundul
unei forme 20 g brânză de burduf, deasupra se pun 50 g de mămăligă, 50…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu afumătură si legume
27 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: fasole alba, ceapa, morcov, albitura,
telina, ardei verde, cimbru, foi de dafin, afumatura, piper, sare.
Ingrediente: 300 g fasole albă 400 g ceapă 300 g morcov 100 g albitură
200 g ţelină 200 g ardei verde şi roşu 3 crenguţe de cimbru 4 foi de
dafin 2 kg de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci si galuste
27 June 2013
Piept
de pui cu ciuperci si galuste din: galbenusuri, unt, smantana, faina,
sare, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, piept de pui, ciuperci,
smantana, lapte, cimbru, parmezan, verdeata. Ingrediente: galuste: 2
galbenusuri 2 linguri cu varf unt 200 ml smantana 400 g faina sare pui
cu sos: 1 ceapa ulei pentru prajit 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tofu marinat in sos picant cu legume crocante
27 June 2013
Tofu
marinat in sos picant cu legume crocante din: tofu, sos de soia, sos de
ardei iute, pasta de ghimbir, pasta de usturoi, praf de turmeric, ulei,
ardei gras, ceapa, sos de rosii, ceapa verde. Ingrediente: 1 cutie de
tofu 2 linguri de sos de soia 4 lingurite de sos de ardei iute 2…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopida cu branza
27 June 2013
Sufleu
de conopida cu branza din: conopida, pesmet, ulei de masline, oua,
smantana, branza cu mucegai, faina, sare, piper, patrunjel, cascaval.
Ingrediente: 1 conopida 50 g pesmet 2 linguri ulei de masline 3 oua mari
150 ml smantana 100 g branza cu mucegai, rasa 2 linguri faina sare
piper 2-3 linguri patrunjel tocat 100 g…
Read more »
Read more »
Pui cu bere, scortisoara si curry
27 June 2013
Pui
cu bere, scortisoara si curry din: pulpe de pui, cartofi, bere,
scortisoara, cuisoare, curry, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente:
4 pulpe de pui 1 kg cartofi 1 sticla (500 g) bere 1 baton de
scortisoara 2 cuisoare 1/2 lingurita curry sare piper ulei de masline
Mod de preparare: Cureţi pulpele, apoi le…
Read more »
Read more »
Mazăre cu afumătură
27 June 2013
O
reteta delicioasa de mazare: ceapa, carne afumata, bulion, sare, ulei,
marar. Ingrediente: două cepe două cutii cu mazăre o jumătate de kg de
carne afumată o lingură de bulion sare ulei mărar Mod de preparare: Se
pun la fiert două căni de apă. Separat se prăjesc cepele, se adaugă
bucăţile de carne (carnea…
Read more »
Read more »
Ciorbă de berbecuţ
27 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de berbecut cu: fasole verde, ardei gras,
rosii, pasta de tomate, ceapa, morcov, dovlecel, ulei, bors, sare,
piper, coriandru, frunze de telina. Ingrediente: 600 g carne de berbecuţ
300 g fasole verde doi ardei graşi 4 roşii o lingură cu pastă de tomate
o ceapă un morcov un dovlecel 100…
Read more »
Read more »
Macrou cu ceapa si lamaie
27 June 2013
Macrou
cu ceapa si lamaie din: file de macrou, ceapa, lamai, mustar, ulei,
oua, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de macrou 4 cepe 2
lamai 1 lingura mustar 100 ml ulei 2 oua fierte 1 legatura marar sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi fileul de eventualele oscioare rămase
de la filetare, spălaţi-l,…
Read more »
Read more »
Pipote marinate, cu seminte de susan
27 June 2013
Pipote
marinate, cu seminte de susan din: pipote de pui, sos de soia, ceapa,
ardei gras, seminte de susan, zeama de lamaie, ulei de seminte de susan,
ardei iute. Ingrediente: 500 g pipote de pui 1/4 pahar sos de soia 2
cepe 1 ardei gras rosu 3 linguri seminte de susan 1 lingura zeama de…
Read more »
Read more »
Cremă de mango cu ananas
27 June 2013
O
reteta delicioasa de crema cu: lapte, zahra, amidon, galbenus, ananas,
mango, coacaze rosii, sare, zahar vanilat, rom, frisca, migdale, fistic.
Ingrediente: un litru de lapte dulce 180 g zahăr tos o lingură cu
amidon alimentar 6 gălbenuşuri un ananas proaspăt două bucăţi de mango
200 g coacăze roşii sare 3 pliculeţe zahăr vanilinat o…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de porc si legume
27 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de porc, morcovi, cartofi, ceapa,
usturoi, mazare, telina, ardei gras, bors, ulei, sare, piper, smantana.
Ingrediente: 700 g carne de porc doi morcovi 4 cartofi două cepe 3
căţei de usturoi 200 g mazăre o felie de ţelină doi ardei graşi 500 ml
borş 150 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie de banane cu unt de arahide
27 June 2013
Smoothie
de banane cu unt de arahide din: banane, unt de arahide, zahar, lapte.
Ingrediente: 2 banane 3-4 lingurite unt de arahide zahar 1, 1/2 ceasca
lapte Mod de preparare: Feliati si congelati bananele. Apoi, intr-un
blender, adaugati toate ingredientele si procesati pana la omogenizare.
Serviti rece. Smoothie de banane cu unt…
Read more »
Read more »
File de crap cu legume
27 June 2013
File
de crap cu legume din: file de crap, ulei, morcov, radacina de
pastarnac, ardei gras, ceapa, patrunjel, coriandru, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 2 bucati file de crap 150 ml ulei 1 morcov 1 radacina
pastarnac 1 ardei gras rosu 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 lingurita
rasa coriandru macinat 1 lamaie sare piper …
Read more »
Read more »
Supa de varza noua cu afumatura
27 June 2013
Supa
de varza noua cu afumatura din: varza noua, afumatura, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, orez, ulei, bulion, marar verde, sare, piper.
Ingrediente: 1 varza noua 400 g afumatura 2 cepe 1 morcov mare 1
radacina patrunjel 30 g orez 100 ml ulei 2 linguri bulion 1 legatura
marar verde sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel cu fasole
27 June 2013
Pulpa
de vitel cu fasole din: pulpa de vitel, fasole, ceapa, ulei, usturoi,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g pulpa de vitel (bucata
intreaga) 600 g fasole grasa 1 ceapa mare 50 ml ulei 2 fire usturoi
verde 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Spălaţi
carnea, crestati-o în câteva locuri, presăraţi-o cu…
Read more »
Read more »
Broccoli pane cu piure si salata
27 June 2013
Broccoli
pane cu piure si salata din: cartofi, lapte, unt, broccoli, oua, sare,
piper, faina, salata verde, otet de mere, ulei de masline. Ingrediente: 6
cartofi de dimensiune mijlocie 100-150 ml lapte dulce pasteurizat 4
linguri unt 1 broccoli proaspat 2 oua sare piper 1-2 lingura faina 1
salata verde mica 1 lingura otet de…
Read more »
Read more »
Bors de verdeturi cu orez
27 June 2013
Bors
de verdeturi cu orez din: verdeturi, ceapa, morcov, radacina de
patrunjel, cimbru, orez, bors, leustean, sare. Ingrediente: 6-7 legaturi
verdeturi: loboda, stevie, leurda 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel
1 lingurita cimbru 50 g orez 1 l bors 1 legatura leustean sare Mod de
preparare: Căliţi într-o oală, în ulei, ceapa curăţată,…
Read more »
Read more »
Retete zilei: Dulceata de cirese albe
26 June 2013
Dulceata
de cirese albe este una dintre cele mai aromate si fine dulceturi.
Pentru a pastra aroma si culoarea cireselor albe aveti mai jos o metoda
de conservare a fructelor care la prima vedere pare migaloasa, dar este
usor de realizat. Urmati cu atentie pasii descrisi in reteta si veti
obtine o dulceata deosebita de…
Read more »
Read more »
Peste la cuptor cu legume si masline
26 June 2013
Peste
la cuptor cu legume si masline din: dorada, rosii, pasta de tomate,
ceapa, ulei de masline, vin alb, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua
dorade de aproximativ 250 g fiecare 4 rosii mari 3 linguri de pasta de
tomate 2 cepe 2 linguri ulei de masline 300 ml vin alb 1 lingura de
oregano uscat…
Read more »
Read more »
Cartofi cu broccoli
26 June 2013
Cartofi
cu broccoli din: cartofi, broccoli, ulei de masline, praf de usturoi,
apa, sare, piper, marar. Ingrediente: 6-7 cartofi 200 g broccoli 2
linguri ulei de masline 1 lingurita praf de usturoi apa sare piper marar
Mod de preparare: Se pun cartofii întregi la fiert în apă cu sare,
până fierb pe jumătate. Se…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu orez si ciuperci
26 June 2013
Ardei
umpluti cu orez si ciuperci din: ardei grasi, ciuperci, orez, ceapa
verde, ulei, sare, piper, patrunjel, suc de rosii, sare, piper.
Ingrediente: 4 ardei grasi 300 g ciuperci 500 g orez 1 legatura de ceapa
verde putin ulei pentru calit sare piper patrunjel sos: 200 ml suc de
rosii 300 ml apa o lingurita…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu morcov
26 June 2013
Salata
de creveti cu morcov din: creveti, morcov, ridichi, salata verde,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg creveti congelati 1 morcov 2-3
ridichi 2 buchete de salata verde 1 lamaie sare piper Mod de
preparare: Crevetii se decongelează şi se fierb cu putină sare şi
usturoi, se scurg, apoi se lasă să se răcească.…
Read more »
Read more »
Friptura de vita picanta
26 June 2013
Friptura
picanta din: muschi de vita, ulei, piper rosi, fulgi de ardei rosu,
cimbru, chimen, oregano, usturoi, sare. Ingrediente: 500 g muschi de
vita 200 ml ulei 1/2 lingurita piper rosu macinat grosier 1/2 lingurita
fulgi de ardei rosu 1/2 lingurita cimbru macinat 1/2 lingurita chimen
macinat 1/2 lingurita oregano maruntit 2-3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Peste cu legume si mamaliga la cuptor
26 June 2013
Peste
cu legume si mamaliga la cuptor din: pastravi, ceapa, ceapa verde,
rosie, gogosar, ulei de masline, sare, piper, lamaie, malai, usturoi.
Ingrediente: 2 pastravi intregi eviscerati 1 ceapa uscata 1 ceapa verde
(numai frunzele) 1 rosie mare 1 gogosar rosu mare ulei de masline sare
piper lamaie malai usturoi Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pui tandoori cu limeta
26 June 2013
Pui
tandoori cu limeta din: pulpe de pui, piept de pui, sare, piper, iaurt,
otet de vin alb, ulei de arahide, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru,
chimen, boia dulce, curcuma, praf de chilli, limeta. Ingrediente: 2
pulpe de pui 2 piepti de pui sucul de la 1 limetta sare piper 200 g
iaurt 3 linguri otet…
Read more »
Read more »
Supa din maruntaie de pasare
26 June 2013
Supa
din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare, sare, ceapa, morcovi,
radacini de patrunjel, telina, unt, faina, piper, nucsoara, galbenus,
lapte, taitei, patrunjel. Ingrediente: 500 g maruntaie de pasare
(pipote, ficatei, inimioare) sare 2 cepe 100 g morcovi 2 radacini de
patrunjel 1 telina mica 2 linguri unt 1 lingura faina piper alb 1…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii, ardei gras si branza feta
26 June 2013
Salata
cu rosii, ardei gras si branza feta din: rosii, castraveciori, ardei
gras, ceapa rosie, ulei de masline, otet din vin rosu, branza feta,
masline, oregano, frunze de salata, sare, piper. Ingrediente: 2 rosii
medii 2-3 castraveciori 1 ardei gras (sau bucati de ardei de diferite
culori) 1 ceapa rosie medie 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu sos picant
26 June 2013
Ceafa
de porc cu sos picant din: ceafa de porc, untura, ardei grasi, ceapa,
rosii, ulei, patrunjel, capere, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati ceafa
de porc de circa 150 g fiecare 2 linguri untura sau untdelemn 2 ardei
grasi verzi 1 ceapa mare 4 rosii 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel 2
linguri capere sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu capsuni si crema de branza
26 June 2013
Bruschete
cu capsuni si crema de branza din: bagheta, capsune, frunze de busuioc,
frunze de menta, ulei de masline, otet balsamic, crema de branza,
piper. Ingrediente: 1 bagheta, feliata 12 capsuni, taiate bucati 6
frunze de busuioc, tocat 5 frunze de menta, tocata 1/4 ceasca ulei de
masline 1/4 ceasca otet balsamic Crema de…
Read more »
Read more »
FIle de salau cu legume
26 June 2013
File
de salau cu legume din: file de salau, ardei gras, fasole verde,
morcovi, ceapa verde, sare, piper, busuioc, felii de lamaie.
Ingrediente: 350 g file de salau 2 ardei grasi rosii 150 g fasole verde
3 morcovi micuti 1 ceapa verde (numai frunzele) sare piper busuioc
felii de lamaie Mod de preparare: Peştele…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi cu crenvurşti
26 June 2013
Chiftelute
de cartofi cu crenvurşti din: cartofi, crenvursti, unt, cascaval,
galbenusuri, oua, patrunjel, malai, faina, nucsoara, pesmet, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g crenvursti 1 lingura unt 80
g cascaval 2 galbenusuri 2 oua 1 legatura patrunjel cate 3 linguri
malai si faina 1 varf de cutit nucsoara 4-5 linguri pesmet sare…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu migdale
26 June 2013
Pui
umplut cu migdale din: pui, sare, chifle, lapte, oua, unt, sunca,
migdale, piper, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 2 pui mici sare 4
chifle vechi de-o zi 250 ml lapte 3 oua 25 g unt 100 g sunca 70 g
migdale nesarate piper nucsoara 1 legatura patrunjel (curatat si tocat)
Mod de preparare: Se spală…
Read more »
Read more »
Hamburger vegetarian
26 June 2013
Hamburger
vegetarian din: faina, supa de legume, ulei, usturoi, cimbru, maghiran,
boia dulce, piper, sare, salata verde, rosii, patrunjel. Ingrediente:
500 g faina seitan (gluten de grau) 275 ml supa de legume 5 linguri ulei
2 linguri praf de usturoi 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita maghiran 3
lingurite boia dulce piper sare pentru decor: rosii…
Read more »
Read more »
Salata cu broccoli, ceapa rosie si stafide
26 June 2013
Salata
cu broccoli, ceapa rosie si stafide din: broccoli, ceapa rosie, seminte
de floarea soarelui, stafide, branza feta, iaurt, suc de lamaie, zahar,
sare, piper. Ingrediente: 3-4 broccoli (in functie de dimensiune) 1
ceapa rosie mica sau 2-3 fire ceapa verde 1/4 ceasca seminte de floarea
soarelui 1/2 ceasca stafide 1/2 ceasca branza feta taiata…
Read more »
Read more »
Patrav prajit cu malai
26 June 2013
Patrav
prajit cu malai din: pastravi, malai, ulei, sare, piper, lamaie.
Ingrediente: 5-6 pastravi mijlocii 3 linguri de malai ulei sare piper
lamaie Mod de preparare: Pestele se curăţă, se sărează şi se lasă să
stea timp de 30 de min. Apoi se usucă într-un prosop de hârtie, se dă
prin mălai şi se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu sos pesto, nuci si parmezan
26 June 2013
Noodles
cu sos pesto, nuci si parmezan din: nuci de pin, parmezan, usturoi,
sare de mare, ulei de masline, apa, salata creata, busuioc, noodles.
Ingrediente pentru sosul pesto: ¼ ceasca nuci de pin, prajite ¼ cana
parmezan, ras 2 catei de usturoi, tocati 2 lingurite sare de mare 6
linguri ulei de masline ¼…
Read more »
Read more »
Bruschete cu sos picant
26 June 2013
O
reteta delicioasa de bruschete cu: bruschete, cartofi, rosii, ceapa,
ardei gras, ulei, usturoi, coriandru, foi de dafin, rozmarin, vin,
faina, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 500 groşii 2 cepe 2 ardei
graşi 25 ml ulei 5-6 căţei de usturoi 1/2linguriţă cu coriandru 1 foaie
de dafin 1/2 lingurita cu rozmarin 50ml vin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Parjoale cu salata
26 June 2013
Parjoale
cu salata din: ceapa, piept de pasare, ou, patrunjel, sare, piper,
rosii cherry, paine ciabatta, masline, ulei de masline, usturoi, aceto
balsamico alb. Ingrediente: 1 ceapa 400 g piept de pasare tocat 1 ou 2
linguri patrunjel tocat sare piper salata: 400 g rosii cherry 2 cepe
rosii 1 paine ciabatta 150 g masline…
Read more »
Read more »
Chec cu stafide si ciocolata
26 June 2013
O
reteta delicioasa de chec cu: ulei, zahar, apa, otet, faina, bicarbonat
de sodiu, praf de copt, stafide, lamaie, ciocolata neagra, sare.
Ingrediente: 100 ml ulei 1 cană cu zahăr 1 cană cu apă rece 1 lingură cu
oţet 1/2 căni cu făină 1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu 1/2
linguriţă cu praf de copt…
Read more »
Read more »
Orez cu inele de calamar
26 June 2013
Orez
cu inele de calamar din: calamar, orez salbatic, suc de rosii, ulei de
masline, otet de mere, foaie de dafin, sare, piper, lamaie, patrunjel,
busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g calamar 300 g orez salbatic 7
linguri suc de rosii ulei de masline otet de mere 1 foaie de dafin sare
piper 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Placinta cu spanac si branza
26 June 2013
Placinta
cu spanac si branza din: faina, ou, ulei de masline, sare, spanac,
telemea de vaca, ceapa, unt, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:
foi: 300 g faina 1 ou 15 ml ulei de masline 150 ml apa 1/2 lingurita
sare umplutura: 1 kg spanac proaspat 250 g telemea vaca 1 ceapa 2
linguri unt 2…
Read more »
Read more »
Chiftele si verdeata
26 June 2013
O
reteta delicioasa de chiftele cu: cartofi, ceapa, faina,supa de legume,
usturoi, marar, patrunjel, nucsoara, ulei, sare. Ingrediente: 500 g
cartofi 2 cepe 4 linguri cu făină 1 cană cu supă de legume 4 căţei de
usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 vârf de cuţit de
nucşoară ulei sare Mod…
Read more »
Read more »
Costita de porc cu sos brun
26 June 2013
Costita
de porc cu sos brun din: costita de porc, vin rosu, boia dulce, supa de
legume, faina, unt, rosii, usturoi, amidon, ardei iute, frunze de
busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 costita de porc pentru sosul
brun: 125 ml vin rosu 2 linguri boia dulce 250 ml supa de legume 7 g
faina 25…
Read more »
Read more »
Paste cu somon si spanac
26 June 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: file de somon afumat, spanac, ulei de
masline, unt, smantana dulce, ricotta, parmezan, nucsoara, sare, piper.
Ingrediente: 250 g paste 150 g file de somon afumat 300 g spanac
congelat sau proaspăt ulei de măsline Ingrediente sos: 50 g unt 100 ml
smântână dulce 1 lingură cu ricotta 50…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez basmati cu legume prajite in sos de soia
26 June 2013
Orez
basmati cu legume prajite in sos de soia din: orez basmati, morcov,
ardei gras, varza, mazare, ulei, sos de soia, sos de ardei iute, sare.
Ingrediente: 1.5 cesti orez basmati 1 morcov, tocat 1/2 ardei gras,
tocat varza, tocata 1/4 ceasca de mazare 1 lingura de ulei 4 lingurite
de sos de soia…
Read more »
Read more »
Cotlet la tava cu legume
26 June 2013
Cotlet
la tava cu legume din: cotlete de porc, usturoi, ulei, sare, piper,
ardei, praz, rosii, morcov, dovlecel, patrunjel. Ingrediente: 3 cotlete
de porc 2 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper cate 1 ardei rosu,
galben si verde 1 fir praz 2 rosii 1 morcov 1 dovlecel 1 legatura
patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Ochiuri pe pat de tortilla
26 June 2013
O
reteta delicioasa de ochiuri cu: oua, foi de tortilla, carne, ardei
gras, rosii, ceapa rosie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4
foi de tortilla 4 ouă 400 g carne 1 ardei gras 2 roşii 1 ceapă roşie
pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Taie ardeiul, roşiile şi
ceapa cubuleţe şi trage-le în…
Read more »
Read more »
Mancare scazuta de vita
26 June 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu :pulpa de vita, vin zahar, carofi,
faina, morcovi, ceapa, fasole verde, pasta de rosii, foi de dafin, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpă de vită 100 ml vin 20 g zahăr 500
g cartofi mici 1 lingură cu făină 2 morcovi 1 ceapă 1 cutie cu fasole
verde…
Read more »
Read more »
Frigarui Kebap din carne de berbecut
26 June 2013
Figarui
Kebap din carne de berbecut din: pulpa de berbecut, ceapa, usturoi,
miere, menta, bulion, sare, piper, cumin, seminte de coriandru, pasta de
harissa, ulei, ridichi, ceapa rosie, usturoi, otet de vin rosu, zahar
fin, iaurt, inimi de salata verde. Dacă se folosesc ţepuşe din lemn
pentru frigărui, acestea se vor lăsa la înmuiat cca…
Read more »
Read more »
Pui cu iaurt si mustar
26 June 2013
Pui
cu iaurt si mustar din: carne de pui, margarina, miere, mustar, iaurt,
faina, sare, condimente, orez salbatic, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de
pui (piept, aripi sau pulpe) 50 g margarina 2-3 linguri miere 1 lingura
mustar 200 g iaurt 1-2 linguri faina sare condimente pentru carne de
pasare 300 g orez salbatic 500…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de peste cu taitei (video)
25 June 2013
Despre peste si fructe de mare
25 June 2013
Cumpăraţi
fileuri sau medalioane de peste proaspăt care au carnea fermă, elastică
şi par umede. Pielea trebuie să fie lucioasă şi viu colorată. Ochii
peştelui întreg nu trebuie să fie înfundaţi şi tulburi, iar corpul
trebuie să fie ferm şi elastic la atingere. Peştele proaspăt are un
miros moderat. Cel cu miros puternic trebuie evitat,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cotlete de miel cu legume (video)
25 June 2013
Cum se prepara crema de zahar ars (video)
25 June 2013
Cum alcatuim un meniu corect
25 June 2013
Cu
siguranţă trebuie să ne orientăm spre reţetele pe care le-am mai făcut
şi cu care ne putem mândri în fata invitaţilor. Mesele ar trebui
planificate să conţină reţete cu o varietate mare de alimente, texturi
şi gusturi pentru a satisface pe toată lumea. Verificaţi dacă printre
invitaţi sunt persoane ce tin un regim vegetarian…
Read more »
Read more »
Cum se prepara platica neagra cu mazare (video)
25 June 2013
Reteta zilei: Compot de visine
25 June 2013
E
luna visinelor asa ca nu ratati ocazia sa preparati compot de visine
pentru ca stim ca iubiti aceste fructe si ar fi pacat sa nu duceti
gustul lor usor acrisor si parfumat pana tarziu in iarna.
Ingrediente: visine zahar apa Mod de preparare: Visinele se spala
foarte bine si se pun,…
Read more »
Read more »
Midii cu sos de patrunjel
25 June 2013
Midii
cu sos de patrunjel din: scoici decorticate, vin, ulei de masline,
patrunjel, rosie, telina, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 200 g
scoici decorticate 50 ml vin alb ulei de masline 1 legatura patrunjel
verde 1 rosie 1 lingura de telina rasa 1 catel de usturoi 1 ceapa mica
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia
25 June 2013
Ardei
umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia din: ardei grasi, ulei de
masline, ceapa rosie, vanata, ciuperci, rosii cherry, sos de ciuperci,
busuioc, suc de lamaie, sare, piper, lamaie, branza de soia.
Ingrediente: 4 ardei grasi (rosu, verde, galben, portocaliu) 6 lingurite
ulei de masline 1 ceapa rosie mica taiata in rondele o…
Read more »
Read more »
Placinta de spanac cu soia
25 June 2013
Placinta
de spanac cu soia din: foi de placinta, spanac, soia, ceapa, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 g spanac 200 g soia
cu cea mai mica granulatie 1 ceapa mica sare piper ulei pentru uns foile
Mod de preparare: Se fierbe soia conform instrucţiunilor şi se scurge
de apă.…
Read more »
Read more »
Orez cu fructe de mare
25 June 2013
Orez
cu fructe de mare din: orez, ceapa, usturoi, sofran, tije de telina,
ulei de masline, vin, fructe de mare, sare, piper, pasta de ardei iute,
coriandru, suc de rosii. Ingrediente: 500 g orez cu bob lung 1 ceapa
mica 2 catei de usturoi sofran 2 tije subtiri de telina ulei de masline
vin alb…
Read more »
Read more »
Portofele din piept de curcan
25 June 2013
Portofele
din piept de curcan din: piept de curcan, cimbru, oregano, piper, sare,
rosii, busuioc, cascaval, dovlecei, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: 1
kg piept de curcan dezosat cimbru oregano piper sare pentru umplutura: 3
rosii potrivite cimbru busuioc 400 g cascaval sare piper pentru
garnitura: 3 dovlecei potriviti 3 rosii mari pentru piure: 4 cartofi…
Read more »
Read more »
Midii cu sos de rosii
25 June 2013
Midii
cu sos de rosii din: midii, patrunjel, ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii, suc de rosii. Ingrediente: 1,5 kg midii negre 2 linguri de
patrunjel proaspat tocat 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa medie
tocata marunt 6 catei de usturoi zdrobiti 400 g rosii tocate 425 g suc
de rosii Mod…
Read more »
Read more »
Placinta cu soia si ciuperci
25 June 2013
Placinta
cu soia si ciuperci din: foi de palcinta, ciuperci, soia, ceapa, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi plăcintă (obişnuite, nu foetaj) 250 g
ciupeci 200 g soia cu cea mai mică granulatie 1 ceapă mare sare piper
ulei Mod de preparare: Se fierbe soia conform instrucţiunilor şi se
scurge de apă. Ciupercile…
Read more »
Read more »
Aperitive cu somon si branza
25 June 2013
Aperitive
cu somon si branza din: castraveti, file de somon afumat, lamaie,
branza de vaci, branza de oaie, piper. Ingrediente: 2 castraveti mari
200 g file de somon afumat 1/2 lamaie 175 g branza de vaci 175 g branza
veche de oaie piper Mod de preparare: Speli castraveţii şi îi tai în
patru. îi…
Read more »
Read more »
Paste cu ficatei de pui
25 June 2013
Paste
cu ficatei de pui din: papardelle, ficatei de pui, ceapa, usturoi,
salvie, patrunjel, sare, piper, ulei, vin alb, unt. Ingrediente: 250 g
papardelle 500 g ficatei de pui 1 ceapa mica usturoi salvie uscata
maruntita 1/2 legatura patrunjel verde sare piper negru macinat 1
lingura ulei 5 linguri de vin alb dulce 25 g…
Read more »
Read more »
Chiftelute de vitel cu salata
25 June 2013
Chiftelute
de vitel cu salata din: ceapa, usturoi, carne tocata de vita, boia,
maghiran, chimen, piper, sare, bob, dovlecei, ulei de masline, ardei
iute, usturoi, boabe de porumb, sare, piper, otet de vin alb.
Ingrediente: 1 ceapa 3 catei de usturoi 600 g carne tocata de vita 2
lingurite boia 1 lingurita maghiran 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fructe de mare
25 June 2013
Supa
de fructe de mare din: carnat, fenicul, ceapa, usturoi, pasta de
tomate, vin alb, supa de pui, rosii, somon, midii, creveti, piper,
patrunjel, lamaie, sare, ulei de masline, paine. Ingrediente: 1 carnat
maruntit 2 cesti fenicul fin tocat 1 ceasca ceapa tocata marunt 4 catei
de usturoi, zdrobit 2 linguri pasta de tomate…
Read more »
Read more »
Icre de peste
25 June 2013
Icre
de peste din: icre, ulei de masline, lamaie, apa minerala. Ingrediente:
50 g icre 1/4 ulei de masline 1-2 linguri de lamaie 4-5 linguri apa
minerala Mod de preparare: Icrele proaspete se sărează puţin şi se
lasă 2-3 zile la frigider. Când le pregătim se pun într-un castron cu o
linguriţă de zeamă…
Read more »
Read more »
Mancarica de dovlecei cu carne
25 June 2013
Mancarica
de dovlecei cu carne din: dovlecei, ceapa, carne tocata, marar, bulion,
ulei, boabe de piper rosi, piper, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2
cepe sau 10 fire ceapa verde 150 g carne tocata de pui sau vita 1/2
legtura marar 1 lingurita bulion 50 ml ulei cateva boabe de piper rosu
piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Desert cu migdale si caspuni
25 June 2013
Desert
cu migdale si caspuni din: lapte, businca de vanilie, zahar, frisca,
capsuni, menta, unt, ou, lichior de migdale, faina, migdale.
Ingrediente: 500 ml lapte plic praf de businc de vanilie 4 lingurite
zahar 300 ml frisca 500 g caspuni 1 fir de menta pentru fursecuri cu
migdale: 125 g unt 1/2 ceasca zahar 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel a la grec cu legume
25 June 2013
Ciorba
de miel a la grec cu legume din: carne de miel, smantana, morcovi,
ceapa, usturoi, telina, patrunjel verde, galbenusuri de ou, lamaie,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 500 g smantana 2
morcovi 2 cepe 2 catei de usturoi 1 telina 2 radacini de patrunjel verde
4 galbenusuri de ou…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si visine
25 June 2013
Pui
cu mere si visine din: piept de pui, mere, visine, untua, ulei, tarhon,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de pui 4 mere 300 g visine 150 g
untura de gaina sau gasca 50 ml ulei 3-4 fire de tarhon sare piper Mod
de preparare: Incingeţi într-o tigaie untura şi prăjiţi la foc…
Read more »
Read more »
Paine cu rosii uscate
25 June 2013
Paine
cu rosii uscate din: drojdie, apa fierbinte, zahar, faina, sare,
busuioc uscat, bulion, rosii uscate, ulei de masline. Ingrediente: 7 g
drojdie uscata 300 ml apa fierbinte 1 lingurita zahar 450 g faina 1
lingurita sare 2 lingurite de busuioc uscat 2 lingurite bulion 12 rosii
uscate 1 lingurita ulei de masline Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt
25 June 2013
Paste
cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt din: macaroane, usturoi, frunze
de busuioc, frunze de menta, nuci, iaurt, sare, piper, suc de lamaie,
ton, ulei de canola, rosii cherry, oua. Ingrediente: 1 punga macaroane
Ingrediente sos pesto: 2 catei de usturoi 1/2 ceasca frunze busuioc 1/2
ceasca frunze menta 1/2 ceasca…
Read more »
Read more »
Hamsie prajita cu avocado si sos de usturoi
25 June 2013
Hamsie
prajita cu avocado si sos de usturoi din: hamsii, ulei, usturoi,
avocado, sos de rosii, maioneza vegetala, apa, sare. Ingrediente: 1 kg
hamsii (sau sport eviscerat) 200 ml ulei 1 capatana de usturoi 3-4
avocado 100 ml sos de rosii maioneza vegetala 100 ml apa sare Mod de
preparare: Hamsiile se curăţă şi…
Read more »
Read more »