Retete de toamna:
Reteta zilei: Clatite cu sos de caramel
27 November 2013
Clatite
cu sos de caramel din: oua, lapte, faina, zahar, sos de caramel.
Ingrediente: 3 oua 500ml lapte 300gr de faina 2 linguri de zahar Sos de
caramel, pentru servire Mod de preparare: Puneti laptele intr-un
castron, adaugati oualele. Se amesteca bine. Adaugati zahar si
amestecati bine. Cerneti faina si incorporati usor,…
Read more »
Read more »
Salată de toamnă cu carne de vită
27 November 2013
Salată
de toamnă cu carne de vită din: muschi de vitel, cartofi, ardei grasi,
ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, frunze de patrunjel si lamaie.
Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 1 kg cartofi 3-4 ardei grasi (rosii,
galbeni, verzi) 3 cepe mari 3 morcovi 2 radacini de…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu legume şi mozzarella
27 November 2013
Pacheţele
cu legume şi mozzarella din: aluat, ardei, unt, mozzarella, busuioc,
praz, porumb si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 6 ardei culori
diferite 50 g unt 250 g mozzarella busuioc proaspat un fir praz 125 g
porumb dulce un galbenus pentru uns Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Varză călită cu măsline
27 November 2013
Varză
călită cu măsline din: varza acra, masline, ulei, bulion de rosii,
cimbru si piper. Ingrediente: 1 varza acra 100 g masline 200 ml ulei 1
lingura bulion de rosii cimbru piper Mod de preparare: Speli varza, o
tai fideluţă şi pui câte puţin în…
Read more »
Read more »
Spaghetti bolognese cu parmezan
27 November 2013
Spaghetti
bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei
de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de
legume, patrunjel, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi
2 cepe 100 g morcovi 100 g fire de telina 1/2 fir praz 2…
Read more »
Read more »
Sarmale cu arahide în sos de arahide
27 November 2013
O
reteta savuroasa de Sarmale cu arahide în sos de arahide din: varza,
sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper,
germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide.
Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3 cepe…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu usturoi copt
27 November 2013
O
reteta savuroasa de Supa de rosii cu usturoi copt din: rosii, ceapa
rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, paprika, supa de legume si
smantana. Ingrediente: 1,5 kg rosii bine coapte, taiate jumatati 2 cepe
rosii mari, curatate si taiate sferturi 8 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciuperci cu cascaval
27 November 2013
Ruladă
de ciuperci cu cascaval din: unt, faina, lapte, oua, cascaval,
ciuperci, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt
300 g faina 400 ml lapte 8 oua 100 g cascaval 2 cutii ciuperci 1 ceapa 1
legatura patrunjel verde sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ficat de gasca cu carnati si slanina
27 November 2013
Ficat
de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca,
carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel.
Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati
picanti 4 felii slanina cu sorici 2…
Read more »
Read more »
File de peste aromat
27 November 2013
File
de peste aromat din: file de peste, sare grunjoasa, lamai, piper, ulei
de masline, usturoi, cimbru si busuioc. Ingrediente: 800 g file de peste
sare grunjoasa 1-2 lamai piper negru macinat ulei de masline 6-8 catei
usturoi cimbru busuioc proaspat Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Bors de vita cu legume si leustean
27 November 2013
Bors
de vita cu leustean din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, fasole
verde, dovlecel, varza, rosii, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 400 g
carne de vita (piept, rasol) 2 morcovi potriviti ca marime 1 telina
mica 2-3 cepe O mana de fasole verde un dovlecel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu carne de vita
27 November 2013
Tacos
cu carne de vita din: cartof dulce, ulei de masline, varza rosie,
coriandru, limeta, carne de vita, chimen, chili, sare, piper, ceapa,
tortilla, avocado, sos. Ingrediente: 1 cartof dulce , cuburi 1 lingura
ulei de masline 1 ceasca varza rosie, tocata 1 cana…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Muschi de porc cu legume
27 November 2013
Muschi
de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet,
unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi
cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei…
Read more »
Read more »
Chec cu fistic si cireşe confiate
27 November 2013
Chec
cu fistic si cireşe confiate din: oua, unt, sare, zahar vanilat, zahar
pudra, faina, cirese si fistic. Ingrediente: 5 oua 100 g unt un praf
sare un plic zahar vanilat 7 linguri zahar pudra 5 linguri faina 100 g
cirese confiate 200 g fistic copt…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de fasole si andive
27 November 2013
Salată
de fasole si andive din: fasole boabe, andive, ulei, rosii cherry,
patrunel, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 3 andive
mari 3 linguri cu ulei 300 g rosii cherry 3 fire patrunjel 2 linguri de
otet sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla rosie cu hrean si branza
27 November 2013
Supa
de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa
rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci,
marar, castravete. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 cepe rosii
100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu mere
27 November 2013
Piept
de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi,
unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry.
Ingrediente: 6 jumatati piept de pui fara os si piele 1 lingurita sare
1/4 lingurita piper 1/2 cana ceapa tocata marunt…
Read more »
Read more »
Ciulama de ciuperci cu zeama de varza
27 November 2013
Ciulama
de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina,
morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat.
Ingrediente: 500 g ciuperci uscate 1 ceapa 6 linguri faina 1 morcov 4
linguri ulei 1/2 l zeama de varza acra sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu noodles
27 November 2013
Supa
de pui cu noodles din: ulei de canola, ulei de nuca de cocos, ceapa,
usturoi, ghimbir, supa de pui, lemongrass, piept de pui, varza
chinezeasca, frunze de coriandru, frunze de busuioc, suc de limeta,
sare, noodles, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Cepe umplute
27 November 2013
Cepe
umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel,
piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2
lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura
patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate…
Read more »
Read more »
Gratin de cartof cu bacon afumat
27 November 2013
Gratin
de cartof cu bacon afumat din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat,
vin, rozmarin, smantana, lapte si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi (cei
albi merg mai bine), taiati rondele de 2cm 1⁄2 lingura ulei de masline 6
felii de bacon afumat, tocate grosier 3 ramurele…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu carne tocata in dovleac
27 November 2013
Sarmalute
cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de
pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza
acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce.
Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 morcovi 4 radacini de
pastarnac…
Read more »
Read more »
Bastonase de cartofi
27 November 2013
O
reteta delicioasa de bastonase cu:cartofi, smantana, unt, galbenus,
branza de oi, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2
linguri smântână 1 lingură unt 3 gălbenuşuri 150 g brânză telemea de oi
sare piper 100 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de…
Read more »
Read more »
Rulada cu ananas
27 November 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina,
amidon, praf de copt, cacao, compot de ananas, mascarpone, zahar pudra,
frisca, cacao. Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1
praf sare 50 g făină 50 g amidon 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Salată din sfeclă roşie cu mazăre
27 November 2013
Salată
din sfeclă roşie cu mazăre din: sfecla rosie, cartofi, morcov,
castraveti murati, mazare, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente:
500 g sfecla rosie 700 g cartofi 1 morcov mare 200 g cstarveti murati
500 g boabe de mazare congelata sau din conserva 1 ceapa mare…
Read more »
Read more »
Placinta cu urda si spanac
27 November 2013
Placinta
cu urda si spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa,
frunze de spanac, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan,
nucsoara, ulei de masline, sare de mare si piper verde. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate sau tocate…
Read more »
Read more »
Tort de pepene
27 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:blat, gelatina, pepene galben, lichior de
portocale, suc de lamaie, zahar, frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 1
blat subţire de pandişpan ( 26 cm) 6 foi gelatină 1 pepene galben 3
linguri lichior de portocale 4 linguri suc de lămâie 75…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui pe pat de sare
27 November 2013
Pulpe
de pui pe pat de sare din: pulpe de pui, sare gronjoasa. Ingrediente:
4 pulpe de pui 500gr sare gronjoasa salata, dupa preferinta, pentru
servire Mod de preparare: Intr-o tava potrivita se pune sarea, se
spala si se curata de grasime…
Read more »
Read more »
Deruni (Clatite din cartofi)
27 November 2013
Clatite
din cartofi din: cartofi, ou, ceapa, smantana, faina, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 5 cartofi 1 ou 1 ceapa 1 lingura smantana 3 linguri
faina sare piper 50 ml ulei pentru prajit Mod de preparare: Cureţi şi
speli cartofii şi ceapa, după care le…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si nuci
27 November 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu:mere, aluat congelat, nuci, miere,
coaja de portocala, albus, zahar pudra, lichior portocale, gem de
portocale. Ingrediente: 400 g aluat congelat Ingrediente umplutura: 500
g mere mici 1 lingură nuci tocate 1 lingură miere 1 lingură coajă de
portocicală glasată…
Read more »
Read more »
Salata de morcov marinat cu usturoi si coriandru
27 November 2013
Salata
de morcov marinat cu usturoi si coriandru din: morcov, miere, otet,
ulei de masline, usturoi, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 500 g
morcov cate 2 linguri miere si otet 4 linguri ulei de masline 2-3 catei
de usturoi 1 lingurita boabe de coriandru 1/2…
Read more »
Read more »
Tort de mere cu fistic
27 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: mere, oua, zahar, faina, gelatina, mere,
zahar vanilat, suc de lamaie, lapte, vin alb, fistic. Ingrediente blat: 2
ouă 60 g zahăr 80 g făină Ingrediente crema: 15 g gelatină 1,5 kg mere 2
plicuri zahăr vanilinat 5 linguri…
Read more »
Read more »
Bors de fasole cu carne afumata de porc
27 November 2013
Bors
de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, apa,
fasole boabe, cartofi, fidea, ceapa, morcov, radacina de patrunjel,
telina, rosii, bors de tarate, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 500 g
carne afumata de porc 1 1/2 l apa 1 cana…
Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran
26 November 2013
Orez
cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom,
sofran, migdale, fistic. Ingrediente: ¼ ceasca orez basmati 4 cesti + 1
lingura lapte 3/4 – 1 cana zahar cardamom un varf de cutit sofran
migdale fistic Mod de preparare: Se inmoaie orezul timp de 30 minute in
apa fierbinte. Intr-un bol…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor
26 November 2013
Pui
cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de
masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie. Ingrediente: 50 g
hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie 6 bucati de piept de pui,
cu tot cu piele 1⁄2 lingura ulei de masline 400 g ceapa rosie, tocata
250 ml vin…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de ciuperci cu paste
26 November 2013
O
reteta savuroasa de Musaca de ciuperci cu paste din: ciuperci, ulei,
paste, ceapa, sare si condimente. Ingrediente: 500 ciuperci 100 ml ulei
500 g paste tuburi 4-5 cepe 1 lingura sare condimente dupa gust Mod
de preparare: Cureti ciupercile si ceapa si le tai fideluta, apoi le
calesti si le dai deoparte cand…
Read more »
Read more »
Tarte cu mere si caramel
26 November 2013
Tarte
cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie,
scortisoara, zahar si frisca. Ingrediente: 250g aluat fraged gata
preparat 8 linguri crema sau sos caramel 2 mere mari, taiate felii
subtiri 1 lingura zeama de lamaie un praf de scortisoara 2 lingurite
zahar frisca pentru servit (optional) Mod de preparare: Preincalzeste
cuptorul…
Read more »
Read more »
Vinete cu sote de morcovi
26 November 2013
Vinete
cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun,
smantana, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 vinete mai mici 125 g crema de
branza 5 morocvi 1 lingura cu unt 3 linguri cu zahar brun 2 linguri cu
smantana sare ulei Mod de preparare: Unge vinetele cuu ulei aşază-le
într-o tavă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci la cuptor umplute cu spanac
26 November 2013
Ciuperci
la cuptor umplute cu spanac din: ciuperci, ulei de masline, sare,
piper, spanac, usturoi verde, verdeata si cascaval de post. Ingrediente:
10 ciuperci mari ulei de masline sare piper 200 g spanac 2-3 catei de
usturoi verde verdeata 150-200 g cascaval de post (optional) Mod de
preparare: Speli ciupercile, le îndepărtezi picioruşele şi le…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si smantana
26 November 2013
Paste
cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc,
paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto.
Ingrediente: 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva 3
linguri smantana 40 g parmezan, ras o legatura de busuioc proaspat,
tocat 350 g paste (tagliatelle) 2 linguri ulei masline 15 g unt 3 catei
de…
Read more »
Read more »
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
26 November 2013
Friptură
tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne
tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa.
Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne
tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita
maghiran uscat 250 g ciuperci Champignon…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si nuci
26 November 2013
Prajitura
cu prune si nuci din: prune, oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt,
faina, praf de copt, nuci si glazura. Ingrediente: 2 kg prune 6 oua 275 g
zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf cutit sare 200 g unt moale 200 g
faina alba 1 lingurita praf de copt 200 g nuci macinate 1 plic…
Read more »
Read more »
Retete de post: Roşii cu orez
26 November 2013
O
reteta simpla si savuroasa de Roşii cu orez din: rosii, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, orez, marar, condimente, sare si piper.
Ingrediente: 12 rosii potrivite 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri cu
ulei de masline 150 g orez 1/2 legatura de marar condimente sare piper
Mod de preparare: Tai un…
Read more »
Read more »
Cocktail Limbo Beat
26 November 2013
O
reteta simpla de Cocktail Limbo Beat din: sirop de banana, zeama de
lamaie si bitter orange. Ingrediente: 5 cl sirop de banana 2 cl zeama de
lamaie Bitter Orange Mod de preparare: Turnam siropul de banana
si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de
gheata, mixam bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci umplute
26 November 2013
Ciuperci
umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,
sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapa, cuburi 3 catei de
usturoi, tocat 1 1/2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 1
varf de cutit de sare 1 varf de…
Read more »
Read more »
Vinete in sos de vin
26 November 2013
Vinete
in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de
tomate, vin, susan, ulei si sare. Ingrediente: 2-3 vinete 3 cepe 1 ardei
gras 4 rosii 1 capatana de usturoi 1 lingura cu pasta de tomate 1
ceascuta cu vin alb susan ulei sare Mod de preparare: Spală vinetele,
şterge-le cu…
Read more »
Read more »
Placinta savuroasa cu carne
26 November 2013
Placinta
savuroasa cu carne din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa,
usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de
placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4 linguri ulei de
masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15 fire cimbru 600 g
carne de vita tocata 50 g…
Read more »
Read more »
Sandwich cu sos de mustar
26 November 2013
Sandwich
cu sos de mustar din: vinete, rosii, casaval si sunca de curcan.
Ingrediente: 1 vanata 2 rosii cateva felii de cascaval 300 g sunca de
curcan pentru sos: 5 lingurite cu mustar 150 ml ulei 5-6 catei de
usturoi 1 lingura cu smantana 1 lingurita cu otet sare piper Mod de
preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Snitel de ciuperci
26 November 2013
O
reteta gustoasa de Snitel de ciuperci din: ciuperci, pesmet, faina,
sare, piper, marar si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci cu palarie mare
pesmet (in post) sau 2 oua (in perioada dulce) 2 linguri faina sare
piper 1 legatura marar ulei pentru gatit Mod de preparare: Speli
ciupercile, le usuci şi le presari cu…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume si paste
26 November 2013
Macrou
cu legume si paste din: spanac, rosii, broccoli, zeama de lamaie,
patrunjel, file de macrou, paste, rosii uscate, sos pesto si ulei de
masline. Ingrediente: 100 g spanac 200 g rosii, taiate bucati mici 150 g
broccoli, oparite timp de 2 min si taiate bucati mici zeama de la 1
lamaie o legatura de patrunjel,…
Read more »
Read more »
Inghetata de smochine
26 November 2013
Inghetata
de smochine din: smochine, suc de lamaie, cuisoare, zahar, sare si
smantana. Ingrediente: 900 g (circa 20 bucati) smochine proaspete sau 1
cana de smochine conservate (gem) 1 lingurita suc de lamaie 1/4 lingura
cuisoare (sau anason/cardamom) 3/4 cana zahar un praf sare 1 cana
smantana grasa 1/2 cana smantana semidegresata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta delicioasa de legume
26 November 2013
Placinta
delicioasa de legume din: ulei, faina, supa de legume, ceapa, morcov,
telina, fenicul, ciuperci, cartofi, mazare, tofu, mustar, vin alb,
cimbru, tarhon, sare, drojdie, piper alb, aluat de patiserie.
Ingrediente : 3 linguri ulei 1/4 cana faina 3 cesti supa de legume 1
ceapa tocata 4 cani morcov, telina , fenicul , ciuperci…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu paste si patrunjel proaspat
26 November 2013
Supa
de legume cu paste si patrunjel proaspat din: ceapa, morcovi, telina,
ardei, patrunjel, pastarnac, usturoi, sare, piper, paste si ulei de
masline. Ingrediente: 2 cepe 3-4 morcovi o telina radacina 2 ardei o
radacina de patrunjel o radacina pastarnac 2-3 catei usturoi sare piper
macinat 100 g paste mici 2 lingurite ulei de masline 1-2…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu legume calite
26 November 2013
O
reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din:
muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de
soia, boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita,
fara grasime si taiat fasii de 1 cm grosime 2 morcovi mari, curatati si
taiati in jumatate…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu cartofi si dovleac
26 November 2013
Pulpe
de pui cu cartofi si dovleac din: pulpe de pui, dovleac, cartofi,
fasole verde, busuioc, ulei, ceapa, pasta de curry, lapte si concentrat
vegetal de pui. Ingrediente: 500 g pulpe de pui, taiate bucati mari 600 g
dovleac, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi mari 600 g cartofi,
curatati si taiati cuburi mari 150…
Read more »
Read more »
Paste cu sos picant si ton
26 November 2013
Paste
cu sos picant si ton din: paste, ton in ulei, zeama de lamaie, masline,
pasta de chilli, pasta de rosii, sare, piper, ulei de masline, ceapa si
patrunjel. Ingrediente: 400 g paste 300 g ton in ulei vegetal zeama de
la o lamaie 100 g masline fara samburi o lingurita pasta de chilli 2-3
linguri…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu piept de pui
26 November 2013
Vinete
umplute cu piept de pui din: vinete, piept de pui, ardei gras, rosii,
ceapa, usturoi, vin, untura, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1
piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 2-3 rosii 1 ceapa 5-6
catei de usturoi 1 cana de vin 1 lingura cu untura ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole frecată cu mămăligă
26 November 2013
Fasole
frecată cu mămăligă din: fasole, ceapa, boia dulce, usturoi, ulei si
sare. Ingrediente: 300 g fasole uscata 1 ceapa mare 1 lingurita boia
dulce 3 catei de usturoi 50 ml ulei sare Mod de preparare: Alegi
fasolea uscată, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Când este
fiartă, pui fasolea…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza cu sunca si conopida
26 November 2013
Sufleu
de branza cu sunca si conopida din: conopida, sunca, praz, patrunjel,
ulei de masline, lapte, boabe de mustar, pesmet, branza cedar si cartofi
prajiti. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele mici 200 g
sunca slaba, rupta fasii 2 fire de praz, taiate rondele subtiri 500 g
sos de branza o legatura de patrunjel proaspat,…
Read more »
Read more »
Halva de fistic
26 November 2013
Halva
de fistic din: ulei de masline, faina, zahar, esenta de vanilie, esenta
de fistic, apa, sofran si fistic. Ingrediente: 250 ml ulei de masline
400 g faina 300 g zahar esenta de vanilie 2-3 linguri esenta de fistic
300 ml apa un praf sofran pentru culoare 600 g fistic prajit Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine dukan
26 November 2013
Paine
dukan din: oua, branza dietetica, tarate de ovaz, tarate de grau,
drojdie, sare. Ingrediente: 2 oua 4 linguri tarate ovaz 4 linguri
branza dietetica 2 lingurite tarate de grau 2 pliculete drojdie uscata 1
praf de sare Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un
castron pana se omogenizeaza, incalziti cuptorul la 150-160C…
Read more »
Read more »
Friptura de iepure
26 November 2013
Friptura
de iepure din: pulpe de iepure, muschi de iepure, slanina, vin rosu,
lapte, ceapa, usturoi, otet din vin, ghimbir, salvie si maghiran.
Ingrediente: pulpele din spate ale iepurelui muschiul de sub spinare al
iepurelui felii de slanina afumata 250 ml vin rosu pentru marinata: 250
ml lapte 1 ceapa mica 2 catei usturoi 4 linguri…
Read more »
Read more »
Salata cu vinete si ardei grasi
26 November 2013
Salata
cu vinete si ardei grasi din: vinete, ardei grasi, ceapa, maioneza,
zeama de lamaie, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2-3 vinete
potrivite 5-6 ardei grasi rosii sau ardei capia 1 ceapa 2 linguri cu
maioneza 1 lingura cu zeama de lamaie ulei de masline otet sare Mod de
preparare: Spală vinetele, şterge-le…
Read more »
Read more »
Retete de post: Gogosi cu mujdei de usturoi
26 November 2013
Gogosi
cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei,
usturoi si zeama de lamaie. Mod de preparare: 300 g faina aproximativ
200 ml apa sare 1 cubulet de drojdie usturoi ulei pentru prajit pentru
maioneza din mujdei de usturoi: 1 capatana de usturoi sare 100 ml ulei
zeama de lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu smantana
26 November 2013
Bors
de pui cu smantana din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras,
morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean.
Ingrediente: 800 ml supa de pui 200 ml concentrat de pui, obtinut
dintr-un cub de pui 1 ardei gras, taiat fasii 1 morcov, dat pe
razatoare 1 ceapa, tocata 1 telina mica,…
Read more »
Read more »
Cocktail Pussyfoot
26 November 2013
O
reteta simpla de Cocktail Pussyfoot din: suc de grepfrut, suc de
portocale, sirop de grenadine si apa minerala. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 12 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl suc proaspat
de portocale 3 cl sirop de grenadine apa minerala Mod de
preparare: Turnam ingredientele int-run pahar pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu galuste
Supa
cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina,
tartita de curcan, sare, oua si gris. Ingrediente: pentru supa: 1 ardei
rosu 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 tartita de curcan
sare pentru galuste: 2 oua 13-14 linguri gris in functie de marimea
oualor sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de prune uscate
O
reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie.
Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa
vanilie Mod de preparare: Intr-o cratita se amesteca prunele cu
zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30 minute pana cand compozitia
se ingroasa. In tot acest timp…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frittata cu legume si branza feta
O
reteta savuroasa de Frittata cu legume si branza feta din: rosii,
zucchini, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, piper, oua,
mozzarella, branza feta si lapte. Ingrediente: 1cutie rosii cubulete 1
zucchini taiat cubulete 1 lingura ulei de măsline 2 cătei de usturoi,
tocat fin 1/2 lingurita busuioc uscat 1/4 lingurita oregano uscat piper
negru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si pere
O
reteta savuroasa de Biscuiti cu ciocolata si pere din: pere, faina,
zahar granulat, praf de copt, sare, unt, smantana, ciocolata, oua si
zahar. Ingrediente: 3 pere 190 grame faina 50 grame zahar granulat, plus
1 1/2 linguri pentru ornat 8 grame praf de copt 3 grame sare 85 grame
unt nesărat, rece,taiat în cuburi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de legume vegetariana
O
reteta gustoasa de Supa de legume vegetariana din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, condimente, fasole, rosii, salata, supa de legume,
salvie si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe medii,
tocate 2 catei usturoi tocati 2 lingurite condimente italiene (amestec
de oregano, busuioc, maghiran, cimbru și rozmarin) 2 cutii fasole 1
cutie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ravioli cu legume
O
reteta delicioasa si savuroasa de Ravioli cu legume din: fasole neagra,
edamame, porumb, ceapa, ardei gras, ulei de masline, otet de vin rosu,
coriandru, zahar, foi pentru ravioli si smantana. Ingrediente: 3/4 cană
fasole neagră 1/2 ceasca edamame 1/2 ceasca de porumb 1/4 ceasca ceapa
rosie sau alba, taiata cuburi 1/2 cana ardei gras…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel cu legume
Friptura
de miel cu legume din: pulpa de miel, ardei, morcovi, vinete, praz,
ceapa verde, ardei iute, ulei, vin rosu, busuioc, piper, boia de ardei
iute, marar si sare. Ingrediente: 1kg pulpa de miel 1 ardei 2 morcovi 2
vinete albe 2 vinete mai mici 1/2 fir de praz 2 legaturi ceapa verde 1
ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha
O
reteta savuroasa de Gogonele la cuptor cu sos sriracha din: gogonele,
faina de migdale, condimente, oua, sos sriracha si ulei de masline.
Ingrediente: 6 gogonele, feliate aproximativ 2 cm grosime 3/4 ceasca
faina de migdale 2 lingurite condimente 2 oua, batute bine 1-2 lingurite
sos sriracha Ulei de masline Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata
O
reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar,
scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte
si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei,
numit uneori gogoasa spaniola. Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3
lingurite de scortisoara 1bucata de unt 1 cană de apă 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci
O
reteta savuroasa de Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci din:
dovleac, ulei de masline, sare, piper, ieburi de provence, paine, unt,
ulei de masline, usturoi, carnati, ciuperci, salata, lapte, oua,
parmezan si mozzarella. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei:
Robot de bucatarie Philips Ingrediente: 1/2 dovleac taiat cuburi 2
linguri ulei de măsline sare, piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de ciocolata si sos de zmeura
O
reteta savuroasa de Tort de ciocolata si sos de zmeura din: pudra de
cacao, cafea, albusuri, zahar granulat, ulei vegetal, faina, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, zmeura, unt, lapte si ciocolata.
Ingrediente pentru blat: 1/2 cească pudră de cacao 1 1/3 lingura de
cafea instant ¾ cană de apă caldă 8 albusuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide
O
reteta delicioasa si savuroasa de Tofu prajit cu sos sriracha si unt de
arahide din: tofu, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos
de soia, otet de orez, unt de arahide, nectar de agave, supa de legume
si sos sriracha. Ingrediente: tofu 1 lingura ulei arahide Usturoi feliat
1 bucată mare de radacina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei grasi marinati
Ardei
grasi marinati din: ardei grasi, ulei, patrunjel, marar, usturoi,
zahar, sare, otet alb si apa. Ingrediente: 1 kg ardei grasi 2 linguri de
ulei 1 ceasca patrunjel tocat 1 cană de marar tocat 6 catei de usturoi 6
linguri de zahăr 2 linguri de sare 1 ¼ ceasca otet alb 1 cană de apă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dressing cu iaurt grecesc
Dressing
cu iaurt grecesc din: iaurt, nuci, marar, usturoi, sare, piper si
legume. Ingrediente: 2 cani iaurt grecesc degresat 1/2 cană nuci, plus
mai mult pentru garnitura 3 linguri de marar proaspat tocat 1 lingurita
usturoi tocat proaspat Sare si piper dupa gust Legume proaspat tăiate
Mod de preparare: Se toarnă iaurtul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc aromat la capac
O
reteta de Rasol de porc aromat la capac din: rasol de porc, zahar brun,
boia de ardei, piper, chilli, ceapa, usturoi, sare si piper cayenne.
Ingrediente: 1 rasol de porc ½ ceasca de zahar brun 3 linguri de boia de
ardei afumat 1 lingura piper negru 1 lingura praf de chili 1 lingura
praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu grau, dovleac si ricotta
O
reteta savuroasa de Salata cu grau, dovleac si ricotta din: dovleac,
ulei de masline, sare, piper, grau, ricotta, otet, apa, sare, zahar tos
si ceapa rosie. Ingrediente: 1 dovleac potrivit 5-6 linguri de ulei de
măsline Sare și piper negru proaspăt macinat 1 ceasca grau ricotta 1
lingură oțet 1 lingură de apă 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosari in otet cu kiwi
O
reteta savuroasa de Gogosari in otet cu kiwi din: gogosari, kiwi, otet,
zahar, ulei, sare, foi de dafin si piper. Ingrediente: 35-40 gogosari
12 kiwi 1 litru otet 250 ml apa 250g zahar 250 ml ulei 1 lingura cu varf
de sare foi de dafin piper boabe Mod de preparare: Gogosarii se
spala,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida cu varza rosie pentru iarna
O
reteta delicoasa de Conopida cu varza rosie pentru iarna din: conopida,
varza rosie, otet, apa, sare, zahar, foi de dafin si piper.
Ingrediente: 2 conopide 2 verze rosii 350 ml otet 1 litru apa 2 linguri
sare 2 linguri zahar foi de dafin piper Mod de preparare: Varza si
conopida se toaca marunt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida cu cartofi in ritmuri indiene
O
reteta savuroasa de Conopida cu cartofi in ritmuri indiene din:
conopida, cartofi, ulei vegetal, ceapa, ghimbir, rosii, piper cayenne,
coriandru, curcuma, sare, punjabi garam masala si seminte de chimen.
Ingrediente: 1 conopidă mare 2-3 cartofi medii, decojiti 8 linguri de
ulei vegetal 3 cepe medii, taiate marunt ghimbir proaspat, curatat si
taiat in felii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de varza cu castraveti si ceapa verde
O
reteta gustoasa de Salata de varza cu castraveti si ceapa verde din:
varza alba, varza rosie, castravete, ceapa verde, ulei de floarea
soarelui, otet si sare. Ingrediente: 1/2 varză albă 1/2 varza rosie 1
castravete lung 1 legătură de ceapă verde 4 linguri de ulei de floarea
soarelui 1 ½ lingura de otet 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de mazare
O
reteta simpla si savuroasa de Supa crema de mazare din: ulei de
masline, ceapa, frunze de dafin, usturoi, busuioc, oregano, piper negru,
patrunjel, mazare, apa, morcovi, telina, cartofi si sare. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 3 frunze de dafin 8 catei de
usturoi, zdrobiti 1 lingurita busuioc 1 lingurită oregano…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing cu ceapa verde
O
reteta savuroasa de Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing
cu ceapa verde din: dovleac, orz, apa, ulei de masline, ceapa verde,
otet balsamic, sirop de artar, sare, piper si andive. Ingrediente: 1/4
dovleac 1/4 ceasca de orz uscat 3/4 căni de apă plus, 1/2 ceasca 2
linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu rubarba si capsuni
O
reteta savuroasa si delicioasa de Placinta cu rubarba si capsuni din:
caspuni, rubarba, zahar, tapioca, sare, unt, aluat, galbenus si zahar.
Ingrediente: 4 1/2 cani capsune taiate felii 1 1/2 cani de rubarbă,
tăiate în bucăți de 1-2 cm 1 cană de zahăr 1/4 ceasca de tapioca 1
linguriță de sare 1 1/2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu glazura de portocale
O
reteta delicioasa de Briose cu glazura de portocale din: faina, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, ciocolata, lapte, zahar, unt, oua,
vanilie, nuca de cocos, esenta de portocale. Ingrediente: 2 1/2 căni de
făină cernută 1 1/2 lingurita praf de copt 3/4 lingurita bicarbonate de
sodiu 1/2 lingurita de sare Ciocolată neagra 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata
O
reteta savuroasa de Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de
ciocolata din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare,
scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, zahar brun, oua, ulei vegetal,
lapte, crema de branza, unt nesarat, sos caramel, ciocolara neagra si
smantana. Ingrediente: 3 căni făină 1 plic praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de conopida cu masline si capere
O
reteta delicioasa de Salata de conopida cu masline si capere din:
conopida, ulei de masline, usturoi, frunze de patrunjel, masline,
capere, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 1
conopida 4 linguri ulei de masline 2 căței de usturoi, tocati 1/4
ceasca frunze de patrunjel tocat măsline Kalamata tocate 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale delicioase cu carne de vita
O
reteta savuroasa si gustoasa de Sarmale delicioase cu carne de vita
din: varza, carne de vita, orez, ceapa, marar, ou, bors, sos de rosii,
rosii, suc de lamaie, zahar brun, pasta de tomate, boia de ardei,
usturoi, ienibahar, supa de pui, sare si piper. Ingrediente: 1 varza
mare verde 500 g carne de vită 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de linte cu conopida
O
reteta savuroasa de Mancare de linte cu conopida din: linte, ulei de
masline, ceapa, usturoi, conopida, praz, morcovi, telina, frunze de
dafin, cimbru, sare, chimen, ardei iute, piper, supa de legume, rosii,
varza si smantana. Ingrediente: linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
mare, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 conopida, tăiata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleac
O
reteta savuroasa si gustoasa de Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei
de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano,
patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole
alba. Ingrediente: 30ml de ulei de masline 30ml de unt 2 cepe rosii,
taiate in patru 6-8 ciocanele de pui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura
O
reteta savuroasa si gustoasa de Ciorba de fasole cu afumatura din:
fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz,
rosii, sare, cimbru si leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 400g
costita afumata 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 morcovi 2 ardei 1 fir
de praz 4-5 rosii proaspete sau o cana de bulion sare cimbru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata
O
reteta de Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata din:
ulei de masline, ceapa, ardei chilli, usturoi, mustar dijon, supa de
pui, cartofi dulci, fasole alba, foaie de dafin, sunca afumata, sos
worcestershire si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
tocata 1 ardei chili, fara semințe și tocat4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mojito cu sampanie si menta
O
reteta delicioasa de Mojito cu sampanie si menta din: menta, zahar, suc
de lamaie, rom si sampanie. Ingrediente: 1 lingura de menta 1/2
lingurita de zahar 1 linguriță de suc de lămâie rom șampanie Mod de
preparare: Amestecati menta cu zaharul si lamaia, adaugati rom si
sampanie. Dati la rece si serviti.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu unt de usturoi
O
reteta delicioasa si savuroasa de Friptura de vita cu unt de usturoi
din: fripturi de vita, sare, piper, ulei de masline, unt, praf de
usturoi si patrunjel. Ingrediente: 2-4 fripturi de vita sare piper ulei
de măsline 1/2 cana de unt 1/2 lingurita praf de usturoi 1 lingurita
patrunjel uscat Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei iuti murati
O
reteta de Ardei iuti murati din: ardei iute, otet, apa, sare, booabe de
piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 750 ml otet 1 l
apa Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar Mod de preparare:
Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane de 400/800…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza de bruxelles la cuptor
O
reteta savuroasa si delicioasa de Varza de bruxelles la cuptor din:
varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare.
Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1
lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza a la cluj
O
retete de varza a la cluj din: varza, carne tocata de porc, ceapa,
bors, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1 varza dulce potrivita 800 g
carne toccata de porc 1 ceapa tocata 2-3 linguri bors 3-4 linguri bulion
Sare Piper Mod de preparare: Se toaca jumatate de varza intr-o
cratita inalta. Carnea de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prăjitură crocantă cu piersici
O
reteta de prajitura corcanta cu piersici din: unt, faina, sare, praf de
copt, zeama de lamaie, ou, galbenus, fulgi de ovaz, piersici, miez de
nuca, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 400 g faina 1/2
lingurita cu sare 1 plic cu praf de copt (cu sofran) 1 lingura cu zeama
de lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muraturi asortate
O
reteta de Muraturi asortate din: gogonele, conopida, varza rosie,
morcovi, hrean, sare, boabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 5
kg gogonele 2 conopide potrivite 2 verze rosii 1 kg morcovi Hrean Sare
de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar Mod de preparare: Se spala
bine gogonelele. Conopida se desface buchetele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei bulgaresti murati
O
reteta de ardei bulgaresti murati din: ardei iuti bulgaresti, otet,
apa, boabe de piper, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 kg ardei
iuti bulgaresti 750 ml otet 1 l apa Boabe de piper Boabe de mustar Sare
de muraturi Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri.
Se pun borcane…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de mazare cu crutoane
O
reteta de Supa crema de mazare cu crutoane din: mazare verde, telina,
morcov, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper cayenne, sare si piper.
Ingrediente: 2 cesti de mazăre verde 1 telina tulpină, tocata 1 morcov
mare, curatat si tocat 1 ceapa mica, curatata si tocata 1/4 lingurita
cimbru 1 foaie de dafin, maruntita in…
Read more »
Read more »