Retete de toamna:
Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran
26 November 2013
Orez
cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom,
sofran, migdale, fistic. Ingrediente: ¼ ceasca orez basmati 4 cesti + 1
lingura lapte 3/4 – 1 cana zahar cardamom un varf de cutit sofran
migdale fistic Mod de preparare: Se inmoaie orezul timp de 30 minute in
apa fierbinte. Intr-un bol…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor
26 November 2013
Pui
cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de
masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie. Ingrediente: 50 g
hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie 6 bucati de piept de pui,
cu tot cu piele 1⁄2 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de ciuperci cu paste
26 November 2013
O
reteta savuroasa de Musaca de ciuperci cu paste din: ciuperci, ulei,
paste, ceapa, sare si condimente. Ingrediente: 500 ciuperci 100 ml ulei
500 g paste tuburi 4-5 cepe 1 lingura sare condimente dupa gust Mod
de preparare: Cureti ciupercile si ceapa si le…
Read more »
Read more »
Tarte cu mere si caramel
26 November 2013
Tarte
cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie,
scortisoara, zahar si frisca. Ingrediente: 250g aluat fraged gata
preparat 8 linguri crema sau sos caramel 2 mere mari, taiate felii
subtiri 1 lingura zeama de lamaie un praf de scortisoara 2 lingurite
zahar…
Read more »
Read more »
Vinete cu sote de morcovi
26 November 2013
Vinete
cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun,
smantana, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 vinete mai mici 125 g crema de
branza 5 morocvi 1 lingura cu unt 3 linguri cu zahar brun 2 linguri cu
smantana sare ulei …
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci la cuptor umplute cu spanac
26 November 2013
Ciuperci
la cuptor umplute cu spanac din: ciuperci, ulei de masline, sare,
piper, spanac, usturoi verde, verdeata si cascaval de post. Ingrediente:
10 ciuperci mari ulei de masline sare piper 200 g spanac 2-3 catei de
usturoi verde verdeata 150-200 g cascaval de post (optional) …
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si smantana
26 November 2013
Paste
cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc,
paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto.
Ingrediente: 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva 3
linguri smantana 40 g parmezan, ras o legatura de busuioc proaspat,
tocat 350 g paste (tagliatelle)…
Read more »
Read more »
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
26 November 2013
Friptură
tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne
tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa.
Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne
tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si nuci
26 November 2013
Prajitura
cu prune si nuci din: prune, oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt,
faina, praf de copt, nuci si glazura. Ingrediente: 2 kg prune 6 oua 275 g
zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf cutit sare 200 g unt moale 200 g
faina alba 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Roşii cu orez
26 November 2013
O
reteta simpla si savuroasa de Roşii cu orez din: rosii, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, orez, marar, condimente, sare si piper.
Ingrediente: 12 rosii potrivite 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri cu
ulei de masline 150 g orez 1/2 legatura de…
Read more »
Read more »
Cocktail Limbo Beat
26 November 2013
O
reteta simpla de Cocktail Limbo Beat din: sirop de banana, zeama de
lamaie si bitter orange. Ingrediente: 5 cl sirop de banana 2 cl zeama de
lamaie Bitter Orange Mod de preparare: Turnam siropul de banana
si zeama de lamaie intr-un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci umplute
26 November 2013
Ciuperci
umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,
sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapa, cuburi 3 catei de
usturoi, tocat 1 1/2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet…
Read more »
Read more »
Vinete in sos de vin
26 November 2013
Vinete
in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de
tomate, vin, susan, ulei si sare. Ingrediente: 2-3 vinete 3 cepe 1 ardei
gras 4 rosii 1 capatana de usturoi 1 lingura cu pasta de tomate 1
ceascuta cu vin alb susan…
Read more »
Read more »
Placinta savuroasa cu carne
26 November 2013
Placinta
savuroasa cu carne din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa,
usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de
placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4 linguri ulei de
masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15…
Read more »
Read more »
Sandwich cu sos de mustar
26 November 2013
Sandwich
cu sos de mustar din: vinete, rosii, casaval si sunca de curcan.
Ingrediente: 1 vanata 2 rosii cateva felii de cascaval 300 g sunca de
curcan pentru sos: 5 lingurite cu mustar 150 ml ulei 5-6 catei de
usturoi 1 lingura cu smantana 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Snitel de ciuperci
26 November 2013
O
reteta gustoasa de Snitel de ciuperci din: ciuperci, pesmet, faina,
sare, piper, marar si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci cu palarie mare
pesmet (in post) sau 2 oua (in perioada dulce) 2 linguri faina sare
piper 1 legatura marar ulei pentru gatit Mod…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume si paste
26 November 2013
Macrou
cu legume si paste din: spanac, rosii, broccoli, zeama de lamaie,
patrunjel, file de macrou, paste, rosii uscate, sos pesto si ulei de
masline. Ingrediente: 100 g spanac 200 g rosii, taiate bucati mici 150 g
broccoli, oparite timp de 2 min si taiate bucati…
Read more »
Read more »
Inghetata de smochine
26 November 2013
Inghetata
de smochine din: smochine, suc de lamaie, cuisoare, zahar, sare si
smantana. Ingrediente: 900 g (circa 20 bucati) smochine proaspete sau 1
cana de smochine conservate (gem) 1 lingurita suc de lamaie 1/4 lingura
cuisoare (sau anason/cardamom) 3/4 cana zahar un praf sare 1 cana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta delicioasa de legume
26 November 2013
Placinta
delicioasa de legume din: ulei, faina, supa de legume, ceapa, morcov,
telina, fenicul, ciuperci, cartofi, mazare, tofu, mustar, vin alb,
cimbru, tarhon, sare, drojdie, piper alb, aluat de patiserie.
Ingrediente : 3 linguri ulei 1/4 cana faina 3 cesti supa de legume 1…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu paste si patrunjel proaspat
26 November 2013
Supa
de legume cu paste si patrunjel proaspat din: ceapa, morcovi, telina,
ardei, patrunjel, pastarnac, usturoi, sare, piper, paste si ulei de
masline. Ingrediente: 2 cepe 3-4 morcovi o telina radacina 2 ardei o
radacina de patrunjel o radacina pastarnac 2-3 catei usturoi sare piper
macinat…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu legume calite
26 November 2013
O
reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din:
muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de
soia, boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita,
fara grasime si taiat fasii de 1…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu cartofi si dovleac
26 November 2013
Pulpe
de pui cu cartofi si dovleac din: pulpe de pui, dovleac, cartofi,
fasole verde, busuioc, ulei, ceapa, pasta de curry, lapte si concentrat
vegetal de pui. Ingrediente: 500 g pulpe de pui, taiate bucati mari 600 g
dovleac, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi…
Read more »
Read more »
Paste cu sos picant si ton
26 November 2013
Paste
cu sos picant si ton din: paste, ton in ulei, zeama de lamaie, masline,
pasta de chilli, pasta de rosii, sare, piper, ulei de masline, ceapa si
patrunjel. Ingrediente: 400 g paste 300 g ton in ulei vegetal zeama de
la o lamaie 100 g…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu piept de pui
26 November 2013
Vinete
umplute cu piept de pui din: vinete, piept de pui, ardei gras, rosii,
ceapa, usturoi, vin, untura, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1
piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 2-3 rosii 1 ceapa 5-6
catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole frecată cu mămăligă
26 November 2013
Fasole
frecată cu mămăligă din: fasole, ceapa, boia dulce, usturoi, ulei si
sare. Ingrediente: 300 g fasole uscata 1 ceapa mare 1 lingurita boia
dulce 3 catei de usturoi 50 ml ulei sare Mod de preparare: Alegi
fasolea uscată, o speli şi o pui la…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza cu sunca si conopida
26 November 2013
Sufleu
de branza cu sunca si conopida din: conopida, sunca, praz, patrunjel,
ulei de masline, lapte, boabe de mustar, pesmet, branza cedar si cartofi
prajiti. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele mici 200 g
sunca slaba, rupta fasii 2 fire de praz, taiate rondele subtiri…
Read more »
Read more »
Halva de fistic
26 November 2013
Halva
de fistic din: ulei de masline, faina, zahar, esenta de vanilie, esenta
de fistic, apa, sofran si fistic. Ingrediente: 250 ml ulei de masline
400 g faina 300 g zahar esenta de vanilie 2-3 linguri esenta de fistic
300 ml apa un praf sofran pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine dukan
26 November 2013
Paine
dukan din: oua, branza dietetica, tarate de ovaz, tarate de grau,
drojdie, sare. Ingrediente: 2 oua 4 linguri tarate ovaz 4 linguri
branza dietetica 2 lingurite tarate de grau 2 pliculete drojdie uscata 1
praf de sare Mod de preparare: Amestecati toate…
Read more »
Read more »
Friptura de iepure
26 November 2013
Friptura
de iepure din: pulpe de iepure, muschi de iepure, slanina, vin rosu,
lapte, ceapa, usturoi, otet din vin, ghimbir, salvie si maghiran.
Ingrediente: pulpele din spate ale iepurelui muschiul de sub spinare al
iepurelui felii de slanina afumata 250 ml vin rosu pentru marinata: 250…
Read more »
Read more »
Salata cu vinete si ardei grasi
26 November 2013
Salata
cu vinete si ardei grasi din: vinete, ardei grasi, ceapa, maioneza,
zeama de lamaie, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2-3 vinete
potrivite 5-6 ardei grasi rosii sau ardei capia 1 ceapa 2 linguri cu
maioneza 1 lingura cu zeama de lamaie ulei de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Gogosi cu mujdei de usturoi
26 November 2013
Gogosi
cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei,
usturoi si zeama de lamaie. Mod de preparare: 300 g faina aproximativ
200 ml apa sare 1 cubulet de drojdie usturoi ulei pentru prajit pentru
maioneza din mujdei de usturoi: 1 capatana de usturoi…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu smantana
26 November 2013
Bors
de pui cu smantana din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras,
morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean.
Ingrediente: 800 ml supa de pui 200 ml concentrat de pui, obtinut
dintr-un cub de pui 1 ardei gras, taiat fasii 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Pussyfoot
26 November 2013
O
reteta simpla de Cocktail Pussyfoot din: suc de grepfrut, suc de
portocale, sirop de grenadine si apa minerala. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 12 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl suc proaspat
de portocale 3 cl sirop de grenadine apa minerala …
Sfaturi pentru un ficat sanatos
25 November 2013
Ficatul
este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, avand
numeroase functii vitale. Chiar daca are proprietatea de a se regenera,
el nu este indestructibil si ar trebui protejat constant pe tot
parcursul vietii. Factori precum alcoolul, unele medicamente, virusurile
hepatice, alimentatia excesiva, bogata in grasimi si zaharuri, oboseala
si stresul produc, in timp,…
Read more »
Read more »
3 Retete dulci de Craciun
25 November 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa Gogosi delicioase
de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar, scortisoara, ulei.
Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar pudra ½ cana de zahar 2
½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei Mod de preparare: Puneti
biscuitii pe o farfurie sa se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale
25 November 2013
Prajitura
cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza
dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de
vanilie. Ingrediente pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri
faina 1 esenta de vanilie Ingrediente pentru crema: 1 kg branza dulce 1
pachet unt 1 cana zahar 1…
Read more »
Read more »
Cidru aromat de pere
25 November 2013
Cidru
aromat de pere din: cidru, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat,
suc de mere, zahar tos, coniac si mar. Ingrediente: 4×500 ml cidru de
mere sau pere coaja de la o lamaie (rupta in fasii spiralate) 1 baton
scortisoara, plus 1 lingurita pentru servit 1 pliculet zahar vanilat 250
ml suc de mere fara zahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Baklava (video)
25 November 2013
O reteta
video despre Cum se prepara Baklava: Ingrediente: 1 cups (250ml)
walnuts 1 1/2 cups pistachio nuts 1 cups (250ml) sugar 1/2 cups honey 1
cups (250ml) melted butter 1 pack filo pastry 1 cups (250ml) water 1/2
lemon (juice) 2 tsp rose water 1 tsp cinnamon Cum se prepara Baklava
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu ardei iute
25 November 2013
Piure
de cartofi cu ardei iute din: cartofi dulci, lapte de cocos, ardei
iute, coaja de lime, zeama de lime, coriandru. Ingrediente: 1 kg cartofi
dulci 2 1/2 linguri lapte de cocos 1 ardei iute rosu, taiat in jumatate
si feliat coaja de la 1 lime si putina zeama 1 pachetele de coriandru,
tocat grosier…
Read more »
Read more »
Pentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitatea
25 November 2013
Pentru
o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim
imunitate. Cele cinci fructe si legume pe zi, recomandate de
specialistii in nutritie, nu sunt de neglijat in timpul iernii, intrucat
ne asigura toate vitaminele necesare. Si iarna ne poate oferi alimente
bogate in vitaminele de care am avem atat…
Read more »
Read more »
Programul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani.
25 November 2013
Programul
de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru
saptamani si este potrivit pentru toate femeile, inclusiv pentru cele
aflate la menopauza. In aceste patru saptamani, regimul tau va fi
schimbat astfel incat sa consumi mai multi micronutrienti pretiosi
pentru sanatate si sa ajuti sistemul endocrin sa primeasca diversitatea
optima de care are nevoie…
Read more »
Read more »
Retete dulci de Craciun
25 November 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )
Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele
trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa.
Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa
pregatiti o gustare rapida. Ingrediente: 450g branza de vaci facuta…
Read more »
Read more »
Meniu #21
25 November 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Dieta cu lamai
25 November 2013
Foarte
populara in toata lumea, dieta cu lamai si-a castigat faima datorita
rezultatelor bune si rapide pe care le are! Vedete precum Beyonce, Heidi
Klum sau Jennifer Aniston s-au declarat adepte ale dietei cu lamai, mai
ales atunci cand vor sa obtina in doar o saptamana o silueta mai zvelta
si un ten mai luminos, cu aspect…
Read more »
Read more »
Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească mazărea, fasolea boabe, lintea, ciupercile şi soia
25 November 2013
Vrei
să ții postul Crăciunului, dar nu știi cu ce să înlocuiești carnea și
lactatele ca să nu ai de suferit și nici să nu-ți vină foame imediat?
Îţi venim în întâmpinare cu câteva sugestii! Pentru ca trecerea la
mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă
acomodarea treptată. ,,Celor care obişnuiesc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mere caramelizate
25 November 2013
Mere
caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.
Ingrediente: 8 mere, spalate , uscate și racite 8 bete de acadea 1 1/2
ceasca smantana 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ceasca miere Mod de
preparare: Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In
fiecare mar infigeti cate un…
Read more »
Read more »
Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii
25 November 2013
Cartofi
in coaja, cu carnati cabanos si rosii din: carnati, cartofi, ulei de
masline, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, ardei, rosii,
salvie si patrunjel. Ingrediente: 12 carnati cabanos 1,2 kg cartofi mari
1⁄2 lingura ulei de masline 1 lingura ulei de floarea-soarelui 4 catei
de usturoi 2 cepe rosii 3 ardei rosii 2 conserve…
Read more »
Read more »
Vinete impanate cu orez
25 November 2013
Vinete
impanate cu orez din: vinete, orez, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel,
ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 cana cu orez 2 rosii 1 ceapa 1
morcov 1 radacina de patrunjel ulei sare Mod de preparare: Separat,
pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare, ceapa, morcovul şi
rădăcina de pătrunjel, toate…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de ghebe
25 November 2013
Supa
de ghebe din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen,
boia, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 400-500 g ghebe 1
ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 4-5 cartofi ulei 1/2 lingurita
chimen boia de ardei dulce sare piper patrunjel verde Mod de
preparare: Ghebele le cureţi, le speli, pe cele mari…
Read more »
Read more »
Mancarica cu vinete, telina si ardei gras
25 November 2013
Mancarica
cu vinete, telina si ardei gras din: vinete, patrunjel, ceapa, morcovi,
patrunjel, telina, ardei grasi, varza, usturoi, ulei de masline, rosii,
suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete coapte
lungi patrunjel pentru umplutura: 2 cepe 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina 2
ardei grasi 3 linguri cu varza tocata 3…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste cu bacon
25 November 2013
Fileuri
de peste cu bacon din: bacon, fileuri de peste alb, coaja de lamaie,
suc de lamaie, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, telina, mere,
suc de lamaie, marar, iaurt si mustar dijon. Ingrediente: 70 g bacon sau
sunca pancetta 250 g fileuri de peste alb coaja rasa de la 1 lamaie
sucul de la 1/2…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu lămâie
25 November 2013
Prăjitura
cu lămâie din: unt, zahar tos, oua, migdale, seminte de mac, coaja si
zeama de lamai, faina si zahar pudra. Ingrediente: 115 g unt nesărat,
moale 115 g zahăr tos 4 ouă mari 180 g migdale măcinate 30 g seminţe de
mac coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi 125 g făină cu agenţi…
Read more »
Read more »
Dulceata de caise
25 November 2013
Dulceata
de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 35
caise coapte 1 kg zahar 3 linguri cu zeama de lamaie 3 pahare cu apa
Mod de preparare: Spală caisele şi curăţă-le de coajă. Pune-le în apă de
var pentru 20 de minute. Clăteşte-le bine cu apă rece, curăţă-le de
sâmburi, fără…
Read more »
Read more »
Carnati cu cartofi si oua
25 November 2013
O
reteta gustoasa de Carnati cu cartofi si oua din: ulei de masline,
ardei iute, carnati, paprika iute, cartof si oua. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1-2 ardei iuti rosii carnati 1 lingurita paprika iute 1
cartof copt 4 oua Mod de preparare: Incinge intr-o tigaie 2 linguri
ulei de masline, pune 1-2…
Read more »
Read more »
Branza de capra cu salata de sfecla rosie
25 November 2013
Branza
de capra cu salata de sfecla rosie din: pesmet, ceapa verde, branza de
capra, ou, ulei, salata verde, sfecla, ceapa, otet de vin rosu, ulei de
masline, miez de nuca si miere. Ingrediente: 50 g pesmet 2 lingurite
ceapa verde tocata 300 g branza de capra, taiata rondele groase 1 ou,
batut ulei pentru prajit…
Read more »
Read more »
Cocktail Jogging Flip
25 November 2013
Cocktail
jogging Flip din: suc de portocale, suc de grepfrut, zeama de lamaie,
sirop de grenadine si galbenus. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portocale 4 cl suc proaspat de
grepfrut 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 lingurita de sirop de
grenadine 1 galbenus Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Penne Bolognese
25 November 2013
Penne
Bolognese din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, carne de vita,
oregano, maghiran, busuioc, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate,
lapte, usturoi, sare, piper, penne, parmezan. Ingrediente: ¼ ceasca
ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 2 morcovi,
tocati 2 kg carne de vita, tocata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata si alune
25 November 2013
Briose
cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, oua, lapte, faina, praf de
copt, alune, pudra de cacao, crema de ciocolata cu alune, frisca,
ciocolata amaruie si alune prajite. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 125 g
zahar tos 2 oua mari, batute 2 linguri lapte 125 g faina, cernuta un
praf de copt 40 g…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu bacon
25 November 2013
Supa
crema de conopida cu bacon din: ceapa, telina, conopida, frunze de
dafin, supa, lapte, nucsoara, smantana si bacon. Ingrediente: 1 ceapa
mare, tocata grosier 1 telina mica, rasa fin 1 conopida de cca 1 kg,
rupta in buchetele 2 frunze de dafin 500 ml supa concentrata fierbinte
500 ml lapte integral un praf de nucsoara…
Read more »
Read more »
Tarta crocanta cu pere
25 November 2013
Tarta
crocanta cu pere din: faina, unt, zahar, ou, coaja de lamaie, pere, suc
de lamaie, piscoturi, pastaie de vanilie, amidon, miere, frisca, gem de
caise si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 200 g faina 150 g unt 75 g
zahar 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa umplutura: 4-5 pere 2
linguri…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin
25 November 2013
Curcan
la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt,
rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin,
ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la
temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat,
tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Sirop si gem de capsune
25 November 2013
Sirop
si gem de capsune din: capsune, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg
capsune 1 kg zahar 1 lamaie Mod de preparare: Spală fructele,
curăţă-le de codiţe şi lasă-le cinci minute în strecurătoare. Aşază
într-o cratiţă încăpătoare un strat de căpşune, unul de zahăr şi tot
aşa. Ultimul strat să fie de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de fasole cu legume
25 November 2013
Ciorbă
de fasole cu legume din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, dovlecel,
telina, bulion, verdeata, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g fasole
alba uscata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 1 dovlecel 1 telina mica 500 ml
bulion verdeata sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Alegi
fasolea, o speli şi o laşi la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )
25 November 2013
Syrniki
este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie
neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu
branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o
gustare rapida. Ingrediente: 450g branza de vaci facuta in casa 4 oua
mari 3/4 cana faina 3 linguri zahar 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Compot de rubarba
25 November 2013
Compot
de rubarba din: tije de rubarba, apa, zahar, baton de vanilie, lamaie
si menta. Ingrediente: 25 tije de rubarba 1,6 l apa 8 linguri cu zahar
1/2 baton de vanilie 1/2 lamaie menta Mod de preparare: Curăţă tijele
de rubarbă (sau revent, cum i se mai spune), taie-leîn bucăţi de 3-4 cm
şi clăteşte-le…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu mirodenii
25 November 2013
Piept
de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de
lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si
cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura
rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi,
zdrobit coaja de la 1 lamaie un piept de curcan de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de caise si piersici
Ne
aflam in plin sezon al caiselor si piersicilor, asa ca o dulceata
delicioasa din aceste fructe parfumate si pline de savoare este la
indemana oricui.Dulceata de caise si piersici va da un gust deosebit
deserturilor dumneavoastra si la micul dejun va fi de asemenea apreciata
de catre toti membrii familiei. Ingrediente: 1,5 kg…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hamburgeri de vita cu branza si ananas
Hamburgeri
de vita cu branza si ananas din: sos teriyaki, burrgeri din carne de
vita, sare, piper, rosie, ananas, branza cheddar, salata verde,
maioneza, chifle. Ingrediente: 1 ceasca sos teriyaki 2 burgeri de
carne de vita Sare și piper 1 rosie, taiata felii 4 felii de ananas 2
felii de branza cheddar salata verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mic dejun cu oua, cartofi si bacon
Mic
dejun delicios cu oua, cartofi si bacon din: ulei de masline, ceapa,
ardei gras, carnati, cartofi, spanac, oua, bacon. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1/2 ceapa, taiata felii subtiri 1/2 ardei gras rosu,
fara semințe și taiat 2-3 carnati 3-4 cartofi 3 cesti spanac 4 – 6 oua
prajite 8-12 felii de bacon…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sangria cu fructe si menta
Cocktail
Sangria cu fructe si menta din: vin, lichior de portocale, apa
minerala, piersica, mar, portocala, lamaie, capsuni, afine, mure, frunze
de menta. Ingrediente: 750 ml vin alb 1/2 ceasca lichior de portocale
1 litru apa mineral 1 piersica, feliata 1 mar, feliat 1 portocala,
tăiata 1 lamaie mica, necurățate și tăiate 8-10 căpșuni mijlocii,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de caise cu samburi
Aduceti-va
aminte iarna trecuta cat de dor v-a fost de gustul parfumat al caiselor
si cat de mult ati asteptat sa se coaca. Ca sa nu mai patiti ca anul
trecut, faceti-va o rezerva serioasa de borcane cu dulceata de caise, la
care adaugati miezul samburilor de caise. Ingrediente: 2kg caise cu
samburii scosi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume
Ciorba
de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune
ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este
alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi. Ingrediente: 2
morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa rosie 2 ardei rosii 1
cana bulion de rosii patrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Taitei prajiti cu legume crocante
Taitei
prajiti cu legume crocante din: ulei, fidea de orez, usturoi, ghimbir,
ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, arpagic, sos de
fasole, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, supa,
faina de porumb. Ingrediente: ulei 150 g de fidea de orez 2 catei de
usturoi, tocat 1 bucatica ghimbir, tocat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini
Musaca
de dovlecei cu branza feta si sos tahini din: dovlecel, ovaz, branza
feta, oua, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline, marar,
nucsoara, piper, iaurt, pasta tahini, suc de lamaie, ulei de masline,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente musaca: 3 cesti dovlecel ras 2 cesti
de ovaz 1 cana branza feta maruntita 3 oua,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella
Salata
de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de masline,
sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.
Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat macinat Ingrediente
salata: 3 bucati porumb 1 cana rosii, injumatatite 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vita cu legume
Vita
cu legume in: ulei, friptura de vita, ceapa, mazare, morcov, ardei
gras, coaja de portocala, suc de portocala, sos de soia, ulei de susan,
ghimbir, usturoi, zahar brun, susan, ceapa verde, orez. Ingrediente: 1
½ linguri ulei 1 ½ kg friptura de vita 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ½
cani mazare dulce…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii cu ierburi aromatice in aluat
Rosii
cu ierburi aromatice in aluat din: paine, oua, lapte, piper, busuioc,
rozmarin, patrunjel, ceapa verde, usturoi, rosii cherry, branza cheddar.
Ingrediente: 3 cupe resturi de paine sau chifle, cuburi 3 oua, batute
1 cana de lapte ½ lingurita piper negru 1 lingura busuioc proaspat,
tocat 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1 lingura patrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite
Salata
de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite din: fasole verde, rosii,
usturoi, ardei gras, otet balsamic, ulei de masline, piper, busuioc,
pesto, nuci. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceasca de rosii 4 catei
de usturoi 1 ardei gras rosu (cuburi) 1/4 ceasca otet balsamic 1/4
ceasca ulei de masline 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu caise si cirese
Prajitura
cu caise si cirese din: caise, cirese, zahar, faina, scortisoara,
esenta de vanilie, unt, sare, ou. Ingrediente umplutura: 1/2 kg caise 1
cana cirese fara samburi ¼ cana de zahar 1 lingura faina ½ lingurita
scortisoara macinata ½ lingurita de esenta de vanilie ½ lingura unt
Ingrediente aluat: 1 ¼ cana faina ½…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de visine si pepene galben
Haideti
sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna
poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui
galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe
care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece.
Ingrediente: 1 kg…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii
Friptura
de vita cu sos de rosii din: ceapa rosie, ardei gras, usturoi, carne
tocata de vita, patrunjel, oregano, busuioc, branza ricotta, parmezan,
pesmet, rosii. Ingrediente: 1/2 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras rosu,
cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 kg de carne tocata de vita 1
lingurita patrunjel uscat 1 lingurita oregano…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu carne de pui
Placinta
cu carne de pui din: faina, unt, sare, zahar rbun, gheata, smantana,
lapte, ou, piper, nucsoara, carne de pui, parmezan, usturoi, sare,
amidon, ceapa verde, ulei de masline, branza. Ingrediente aluat: 2 1/2
ceasca de faina 230 de grame de unt nesarat, foarte rece 1 1/2
lingurita de sare 1 lingurita de zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de iaurt
Pulpe
de pui in sos de iaurt din: pulpe de pui, praf de chimen, praf de
coriandru, garam masala, praf de turmeric, ceapa, usturoi, ghimbir,
rosii, unt, cuisoare, frunze de curry, scortisoara, pasta de tomate,
iaurt. Ingrediente: 1.5 kg de pulpe de pui fara piele 2 lingurite de
praf de chimen 2 lingurite de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sangria cu mandarine si mango
Sangria
cu mandarine si mango din: vin, nectar de mango, mango, nectarine
Ingrediente: 3 cupe vin alb 1 cana nectar de mango 1 mango, decojit si
feliat 3 mandarine 1 nectarina, fara samburi si taiata Mod de
preparare: Intr-un recipient mare, combinati feliile de fructe. Se
toarna vin si nectar mango. Se amesteca usor…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu cartofi
Cea
mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor
gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la
cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres
niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru o cina
copioasa sau un pranz de neuitat. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar
Sandwich
picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute,
pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei
copt, salata, rosie. Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 lingura sos
de arde iute 1 lingurita pasta de usturoi 1 lingurita praf de ardei iute
1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu cartofi
Cea
mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor
gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la
cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres
niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru o cina
copioasa sau un pranz de neuitat. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar
Sandwich
picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute,
pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei
copt, salata, rosie. Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 lingura sos
de arde iute 1 lingurita pasta de usturoi 1 lingurita praf de ardei iute
1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza vegetariana
Pizza
vegetariana din: dovlecei, sparanghel, porumb, rosii cherry, paine, sos
de pizza, mozzarella, ceapa, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 2-3 dovlecei, taiat fasii 1/2 buchet sparanghel 1 porumb
1/2 cana rosii cherry, injumatatite 4 felii paine 1/2 ceasca de sos de
pizza 2 cesti de mozzarella maruntita 1 ceapa, feliata Sare si piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu biscuiti si inghetata
Desert
cu biscuiti si inghetata din: bere neagra, esenta de vanilie, zahar,
sare, galbenusuri, smantana, faina, bicarbonat de sodiu, unt, zahar,
zahar brun, fulgi de ciocolata, alune, covrigi. Ingrediente inghetata:
2 sticle de bere neagra 1 lingurita de esenta de vanilie 3/4 cana de
zahar 1/2 lingurita de sare 6 galbenusuri 2 cani de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de burta
Exista
persoane care pur si simplu adora ciorba de burta, dar le este teama
atunci cand vine vorba s-o gateasca acasa. O sa vedeti in reteta noastra
ca nu-i foarte greu de preparat, iar daca urmati cu atentie pasii
prezentati veti obtine o ciorba de burta savuroasa si consistenta.
Ingrediente: 1-1,5kg burta de vita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de creveti cu avocado si ardei iute
Salata
de creveti din: creveti, avocado, rosii cherry, ceapa, ardei iute, ulei
de masline, suc de lamaie, sare, coriandru, sos iute, chipsuri.
Ingrediente: 1/2 kg creveti mici, decorticati, pre-fierti 2 avocado,
taiate cuburi 2 cani rosii cherry 1/2 ceapa, fin tocata 1 arde iute
jalapeno, fara seminte si tocat ) ulei de masline Sucul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei sotati cu salata de fasole neagra
Dovlecei
sotati cu salata de fasole neagra din: fasole neagra, avocado, suc de
lamaie, ardei chili, rosii, coaja de limeta, suc de lamaie, ulei de
masline, condimente, praf chili, dovlecei, usturoi, sare, piper.
Ingrediente Sos: 1 cutie fasole neagra, clatita si scursa 2 avocado,
decojite si taiate cubulete 2 linguri suc de lamaie 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu frisca si zmeura
Desert
cu frisca si zmeura din: cacao, apa, ulei de canola, oua, smantana,
zahar pudra, crema de whisky, blat, frisca, zmeura. Ingrediente pentru
blat: 1 pachet cacao 1-1/4 cana de apă ½ ceasca ulei de canola 3 oua
Ingrediente pentru frisca: 4 cupe smantana ½ cana de zahar pudr 1
lingura crema de whiski…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume la gratar cu maioneza de casa
Legume
la gratar cu maioneza de casa din: ou, suc de lamaie, mustar de dijon,
ardei chili, sare, ulei de masline, dovlecei, ardei grasi, ceapa.
Ingrediente maioneza: 1 oun 2 linguri de suc de lamaie 1 lingurita
mustar de Dijon 1 lingura de ardei Chili ½ lingurita sare ¾ cana ulei de
masline Ingrediente…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu sos de usturoi
Dovlecei
la gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei,
sare, piper. Ingrediente: 3 catei de usturoi, pisat ¼ cana ulei de
masline 4 dovlecei Sare si piper Mod de preparare: Se incalzeste
gratarul. Intr-un castron mic, combinati usturoiul si ¼ cana ulei de
masline. Se amesteca si se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rosii, castraveti si ridichii
Salata
de rosii, castraveti si ridichii din: castravete, rosii, ridichi, sare,
iaurt, pasta de susan, suc de lamaie, chimen, usturoi, ardei iute.
Ingrediente: 2 cani castravete tocat 1 ceasca rosii tocate 1 cana de
ridichii taiate 1 lingurita sare 1/2 cana iaurt 1/4 ceasca pasta de
susan 2 linguri suc de lamaie 1/2 –…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini tarte cu crema de cirese
Mini
tarte cu crema de cirese din: faina, zahar, unt rece, crema de branza,
iaurt cu cirese, lamai, suc de cirese, zahar pudra, cirese.
Ingrediente: 1 1/2 cani faina 1 lingurita de zahar 1/2 ceasca unt rece
1/2 cana apa rece 1 cutie crema de branza iaurt cu cirese 3 lamai 1/2
cana suc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan in glazura de miere
Piept
de curcan in glazura de miere din: piept de curcan dezosat, unt, praf
de usturoi, praf de ceapa, piper alb, boia iute, sare, patrunjel, unt,
miere. Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat cu piele 8 linguri unt 1
lingurita praf de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita piper
alb 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui cu carne de pui si legume
Frigarui
de pui cu legume din: piept de pui, ardei, ceapa rosie, ulei de
masline, suc de lamaie, piper, condimente, usturoi, busuioc, oregano,
salvie, praf de ceapa. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat,
fara piele 1 ardei rosu 1 ceapa rosie Ingrediente Marinata: 1/2 cana
ulei de masline 3 linguri suc proaspat de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu ciuperci, branza si rosii
Sandwich
cu ciuperci, branza si rosii din: ciuperci, sos de rosii, pasta de
usturoi, branza mozzarella, rosie, busuioc, pasta de ardei, ardei copt,
ulei de masline. Ingrediente: 2 ciuperci mari 2 linguri sos de rosii 1
lingurita pasta de usturoi 1/2 cana branza mozzarella 1/2 rosie feliata
4-6 busuioc frunze busuioc 1/4 ceasca pasta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu lapte de nuca de cocos si afine
Placinta
cu lapte de nuca de cocos si afine din: migdale, scortisoara, miere,
ulei de nuca de cocos, coaja de lamaie, esenta de migdale, sare,
gelatina, suc de lamaie, miere, lapte de nuca de cocos, afine.
Ingrediente aluat: 3 cesti de migdale ½ lingurita de scortisoara ½
ceasca de miere 2 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de spanac cu ricotta
Chiftelute
de spanac cu ricotta din: spanac, branza ricotta, parmezan, faina, oua,
sare, piper, nucsoara, sos marinara, unt. Ingrediente: 1 pachet de
spanac tocat 1 1/2 cesti branza ricotta 1 cana de parmezan ras 6 linguri
de faina 2 oua sare si piper 1 varf de cutit de nucsoara 2 cesti sos
marinara 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu albus de ou si ciuperci
Omleta
cu albus de ou si ciuperci din: albusuri de ou, ciuperci, sare, piper,
praf de usturoi, praf de ceapa, ulei de masline. Ingediente: 2-3
albusuri de ou 100 g ciuperci sare piper praf de usturoi praf de ceapa
ulei de masline Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati ulei de
masline si ciupercile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de sfecla cu legume si lamaie
Supa
de sfecla cu legume si lamaie din: morcovi, sfecla, cartofi, telina,
mazare, usturoi, ceapa, ulei de masline, ghimbir, lamaie, supa de
legume, piper, iaurt. Ingrediente: 3-4 morcovi, cuburi 1/2 kg sfecla,
cuburi 2-3 cartofi, cuburi 3 tulpini de telina, cuburi 1 mana de mazare
pastai 1 ceapa, feliata 4 catei de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Serbet de afine
Serbet
de afine din: afine, zahar, lapte, smantana, suc de fructul pasiunii.
Ingrediente: 2 cani afine 2/3 cana de zahar 1 cana de lapte 1 lingura
smantana 2 linguri de suc de fructul pasiunii/suc de mango Mod de
preparare: Combinati afinele si zaharul intr-o cratita mica. Se lasa la
fiert la foc…
Read more »
Read more »