marți, 26 noiembrie 2013

Retete de toamna #46

Retete de toamna:

Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran

26 November 2013
Orez_cu_lapte_si_aroma_de_sofran_09Orez cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom, sofran, migdale, fistic. Ingrediente: ¼ ceasca orez basmati 4 cesti + 1 lingura lapte 3/4 – 1 cana zahar cardamom un varf de cutit sofran migdale fistic Mod de preparare: Se inmoaie orezul timp de 30 minute in apa fierbinte. Intr-un bol…
Read more »





Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor

26 November 2013
Pui_cu_lamaie_si_ciuperci_la_cuptorPui cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie. Ingrediente: 50 g hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie 6 bucati de piept de pui, cu tot cu piele 1⁄2 lingura ulei…
Read more »





Retete de post: Musaca de ciuperci cu paste

26 November 2013
Musaca_de_ciuperci_cu_pasteO reteta savuroasa de Musaca de ciuperci cu paste din: ciuperci, ulei, paste, ceapa, sare si condimente. Ingrediente: 500  ciuperci 100 ml ulei 500 g paste tuburi 4-5 cepe 1 lingura sare condimente dupa gust   Mod de preparare: Cureti ciupercile si ceapa si le…
Read more »





Tarte cu mere si caramel

26 November 2013
Tarte_cu_mere_si_caramelTarte cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie, scortisoara, zahar si frisca. Ingrediente: 250g aluat fraged gata preparat 8 linguri crema sau sos caramel 2 mere mari, taiate felii subtiri 1 lingura zeama de lamaie un praf de scortisoara 2 lingurite zahar…
Read more »





Vinete cu sote de morcovi

26 November 2013
Vinete_cu_sote_de_morcoviVinete cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun, smantana, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 vinete mai mici 125 g crema de branza 5 morocvi 1 lingura cu unt 3 linguri cu zahar brun 2 linguri cu smantana sare ulei  …
Read more »





Retete de post: Ciuperci la cuptor umplute cu spanac

26 November 2013
Ciuperci_la_cuptor_umplute_cu_spanacCiuperci la cuptor umplute cu spanac din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, spanac, usturoi verde, verdeata si cascaval de post. Ingrediente: 10 ciuperci mari ulei de masline sare piper 200 g spanac 2-3 catei de usturoi verde verdeata 150-200 g cascaval de post (optional)  …
Read more »





Paste cu ciuperci si smantana

26 November 2013
Paste_cu_ciuperci_si_smantanaPaste cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc, paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto. Ingrediente: 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva 3 linguri smantana 40 g parmezan, ras o legatura de busuioc proaspat, tocat 350 g paste (tagliatelle)…
Read more »





Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână

26 November 2013
Friptura_tocata_cu_sos_de_ciuperci_si_smântânaFriptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita…
Read more »





Prajitura cu prune si nuci

26 November 2013
Prajitura_cu_prune_si_nuciPrajitura cu prune si nuci din: prune, oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt, faina, praf de copt, nuci si glazura. Ingrediente: 2 kg prune 6 oua 275 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf cutit sare 200 g unt moale 200 g faina alba 1…
Read more »





Retete de post: Roşii cu orez

26 November 2013
Rosii_cu_orezO reteta simpla si savuroasa de Roşii cu orez din: rosii, ceapa, ardei gras, ulei de masline, orez, marar, condimente, sare si piper. Ingrediente: 12 rosii potrivite 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri cu  ulei de masline 150 g orez 1/2 legatura de…
Read more »





Cocktail Limbo Beat

26 November 2013
Cocktailuri_7O reteta simpla de Cocktail Limbo Beat din: sirop de banana, zeama de lamaie si bitter orange. Ingrediente: 5 cl sirop de banana 2 cl zeama de lamaie Bitter Orange       Mod de preparare: Turnam siropul de banana si zeama de lamaie intr-un…
Read more »





Reteta zilei: Ciuperci umplute

26 November 2013
Ciuperci_umplute_06Ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan, patrunjel.   Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapa, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1 1/2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet…
Read more »





Vinete in sos de vin

26 November 2013
Vinete_in_sos_de_vinVinete in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de tomate, vin, susan, ulei si sare. Ingrediente: 2-3 vinete 3 cepe 1 ardei gras 4 rosii 1 capatana de usturoi 1 lingura cu pasta de tomate 1 ceascuta cu vin alb susan…
Read more »





Placinta savuroasa cu carne

26 November 2013
Placinta_savuroasa_cu_carnePlacinta savuroasa cu carne din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4 linguri ulei de masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15…
Read more »





Sandwich cu sos de mustar

26 November 2013
Sandwich_cu_sos_de_mustarSandwich cu sos de mustar din: vinete, rosii, casaval si sunca de curcan. Ingrediente: 1 vanata 2 rosii cateva felii de cascaval 300 g sunca de curcan pentru sos: 5 lingurite cu mustar 150 ml ulei 5-6 catei de usturoi 1 lingura cu smantana 1…
Read more »





Retete de post: Snitel de ciuperci

26 November 2013
Snitel_de_ciuperciO reteta gustoasa de Snitel de ciuperci din: ciuperci, pesmet, faina, sare, piper, marar si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci cu palarie mare pesmet (in post) sau 2 oua (in perioada dulce) 2 linguri faina sare piper 1 legatura marar ulei pentru gatit   Mod…
Read more »





Macrou cu legume si paste

26 November 2013
Macrou_cu_legume_si_pasteMacrou cu legume si paste din: spanac, rosii, broccoli, zeama de lamaie, patrunjel, file de macrou, paste, rosii uscate, sos pesto si ulei de masline. Ingrediente: 100 g spanac 200 g rosii, taiate bucati mici 150 g broccoli, oparite timp de 2 min si taiate bucati…
Read more »





Inghetata de smochine

26 November 2013
Inghetata_de_smochineInghetata de smochine din: smochine, suc de lamaie, cuisoare, zahar, sare si smantana. Ingrediente: 900 g (circa 20 bucati) smochine proaspete sau 1 cana de smochine conservate (gem) 1 lingurita suc de lamaie 1/4 lingura cuisoare (sau anason/cardamom) 3/4 cana zahar un praf sare 1 cana…
Read more »





Reteta zilei: Placinta delicioasa de legume

26 November 2013
Placinta_delicioasa_de_legume_09Placinta delicioasa de legume din: ulei, faina, supa de legume, ceapa, morcov, telina, fenicul, ciuperci, cartofi, mazare, tofu, mustar, vin alb, cimbru, tarhon, sare, drojdie, piper alb, aluat de patiserie.   Ingrediente : 3 linguri ulei 1/4 cana faina 3 cesti supa de legume 1…
Read more »





Supa de legume cu paste si patrunjel proaspat

26 November 2013
Supa_de_legume_cu_paste_si_patrunjel_proaspatSupa de legume cu paste si patrunjel proaspat din: ceapa, morcovi, telina, ardei, patrunjel, pastarnac, usturoi, sare, piper, paste si ulei de masline. Ingrediente: 2 cepe 3-4 morcovi o telina radacina 2 ardei o radacina de patrunjel o radacina pastarnac 2-3 catei usturoi sare piper macinat…
Read more »





Friptura de vita cu legume calite

26 November 2013
Friptura_de_vita_cu_legume_caliteO reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din: muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de soia, boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita, fara grasime si taiat fasii de 1…
Read more »





Pulpe de pui cu cartofi si dovleac

26 November 2013
Pulpe_de_pui_cu_cartofi_si_dovleacPulpe de pui cu cartofi si dovleac din: pulpe de pui, dovleac, cartofi, fasole verde, busuioc, ulei, ceapa, pasta de curry, lapte si concentrat vegetal de pui. Ingrediente: 500 g pulpe de pui, taiate bucati mari 600 g dovleac, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi…
Read more »





Paste cu sos picant si ton

26 November 2013
Paste_cu_sos_picant_si_tonPaste cu sos picant si ton din: paste, ton in ulei, zeama de lamaie, masline, pasta de chilli, pasta de rosii, sare, piper, ulei de masline, ceapa si patrunjel. Ingrediente: 400 g paste 300 g ton in ulei vegetal zeama de la o lamaie 100 g…
Read more »





Vinete umplute cu piept de pui

26 November 2013
Vinete_umplute_cu_piept_de_puiVinete umplute cu piept de pui din: vinete, piept de pui, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, vin, untura, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 2-3 rosii 1 ceapa 5-6 catei de usturoi 1…
Read more »





Retete de post: Fasole frecată cu mămăligă

26 November 2013
Fasole_frecata_cu_mamaligaFasole frecată cu mămăligă din: fasole, ceapa, boia dulce, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 300 g fasole uscata 1 ceapa mare 1 lingurita boia dulce 3 catei de usturoi 50 ml ulei sare   Mod de preparare: Alegi fasolea uscată, o speli şi o pui la…
Read more »





Sufleu de branza cu sunca si conopida

26 November 2013
Sufleu_de_branza_cu_sunca_si_conopidaSufleu de branza cu sunca si conopida din: conopida, sunca, praz, patrunjel, ulei de masline, lapte, boabe de mustar, pesmet, branza cedar si cartofi prajiti. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele mici 200 g sunca slaba, rupta fasii 2 fire de praz, taiate rondele subtiri…
Read more »





Halva de fistic

26 November 2013
Halva_de_fisticHalva de fistic din: ulei de masline, faina, zahar, esenta de vanilie, esenta de fistic, apa, sofran si fistic. Ingrediente: 250 ml ulei de masline 400 g faina 300 g zahar esenta de vanilie 2-3 linguri esenta de fistic 300 ml apa un praf sofran pentru…
Read more »





Reteta zilei: Paine dukan

26 November 2013
Paine_dukan_12Paine dukan din: oua, branza dietetica, tarate de ovaz, tarate de grau, drojdie, sare.   Ingrediente: 2 oua 4 linguri tarate ovaz 4 linguri branza dietetica 2 lingurite tarate de grau 2 pliculete drojdie uscata 1 praf de sare   Mod de preparare: Amestecati toate…
Read more »





Friptura de iepure

26 November 2013
Retete_5Friptura de iepure din: pulpe de iepure, muschi de iepure, slanina, vin rosu, lapte, ceapa, usturoi, otet din vin, ghimbir, salvie si maghiran. Ingrediente: pulpele din spate ale iepurelui muschiul de sub spinare al iepurelui felii de slanina afumata 250 ml vin rosu pentru marinata: 250…
Read more »





Salata cu vinete si ardei grasi

26 November 2013
Salata_cu_vinete_si_ardei_grasiSalata cu vinete si ardei grasi din: vinete, ardei grasi, ceapa, maioneza, zeama de lamaie, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2-3 vinete potrivite 5-6 ardei grasi rosii sau ardei capia 1 ceapa 2 linguri cu maioneza 1 lingura cu zeama de lamaie ulei de…
Read more »





Retete de post: Gogosi cu mujdei de usturoi

26 November 2013
Gogosi_cu_mujdei_de_usturoiGogosi cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei, usturoi si zeama de lamaie. Mod de preparare: 300 g faina aproximativ 200 ml apa sare 1 cubulet de drojdie usturoi ulei pentru prajit pentru maioneza din mujdei de usturoi: 1 capatana de usturoi…
Read more »





Bors de pui cu smantana

26 November 2013
Bors_de_pui_cu_smantanaBors de pui cu smantana din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras, morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 800 ml supa de pui  200 ml concentrat de pui, obtinut dintr-un cub de pui  1 ardei gras, taiat fasii  1…
Read more »





Cocktail Pussyfoot

26 November 2013
Cocktail_PussyfootO reteta simpla de Cocktail Pussyfoot din: suc de grepfrut, suc de portocale, sirop de grenadine si apa minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 12 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl suc proaspat de portocale 3 cl sirop de grenadine apa minerala  …

Sfaturi pentru un ficat sanatos

25 November 2013
Alimente_1Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, avand numeroase functii vitale. Chiar daca are proprietatea de a se regenera, el nu este indestructibil si ar trebui protejat constant pe tot parcursul vietii. Factori precum alcoolul, unele medicamente, virusurile hepatice, alimentatia excesiva, bogata in grasimi si zaharuri, oboseala si stresul produc, in timp,…
Read more »





3 Retete dulci de Craciun

25 November 2013
Desert_6Retete de Craciun: Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa Gogosi delicioase de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar pudra ½ cana de zahar 2 ½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei   Mod de preparare: Puneti biscuitii pe o farfurie sa se…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale

25 November 2013
Prajitura_cu_branza_dulce_si_glazura_cu_suc_de_portocale_18Prajitura cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de vanilie.   Ingrediente pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 1 esenta de vanilie Ingrediente pentru crema: 1 kg branza dulce 1 pachet unt 1 cana zahar 1…
Read more »





Cidru aromat de pere

25 November 2013
Cidru_aromat_de_pereCidru aromat de pere din: cidru, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat, suc de mere, zahar tos, coniac si mar. Ingrediente: 4×500 ml cidru de mere sau pere coaja de la o lamaie (rupta in fasii spiralate) 1 baton scortisoara, plus 1 lingurita pentru servit 1 pliculet zahar vanilat 250 ml suc de mere fara zahar…
Read more »





Cum se prepara Baklava (video)

25 November 2013
Cum_se_prepara_BaklavaO reteta video despre Cum se prepara Baklava: Ingrediente: 1 cups (250ml) walnuts 1 1/2 cups pistachio nuts 1 cups (250ml) sugar 1/2 cups honey 1 cups (250ml) melted butter 1 pack filo pastry 1 cups (250ml) water 1/2 lemon (juice) 2 tsp rose water 1 tsp cinnamon Cum se prepara Baklava
Read more »





Piure de cartofi cu ardei iute

25 November 2013
Piure_de_cartofi_cu_ardei_iutePiure de cartofi cu ardei iute din: cartofi dulci, lapte de cocos, ardei iute, coaja de lime, zeama de lime, coriandru. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 2 1/2 linguri lapte de cocos 1 ardei iute rosu, taiat in jumatate si feliat coaja de la 1 lime si putina zeama 1 pachetele de coriandru, tocat grosier…
Read more »





Pentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitatea

25 November 2013
FructePentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitate. Cele cinci fructe si legume pe zi, recomandate de specialistii in nutritie, nu sunt de neglijat in timpul iernii, intrucat ne asigura toate vitaminele necesare. Si iarna ne poate oferi alimente bogate in vitaminele de care am avem atat…
Read more »





Programul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani.

25 November 2013
AlimenteProgramul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani si este potrivit pentru toate femeile, inclusiv pentru cele aflate la menopauza. In aceste patru saptamani, regimul tau va fi schimbat astfel incat sa consumi mai multi micronutrienti pretiosi pentru sanatate si sa ajuti sistemul endocrin sa primeasca diversitatea optima de care are nevoie…
Read more »





Retete dulci de Craciun

25 November 2013
Desert_4Retete de Craciun:   Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki ) Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o gustare rapida.   Ingrediente: 450g branza de vaci facuta…
Read more »





Meniu #21

25 November 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Dieta cu lamai

25 November 2013
Lamaie2Foarte populara in toata lumea, dieta cu lamai si-a castigat faima datorita rezultatelor bune si rapide pe care le are! Vedete precum Beyonce, Heidi Klum sau Jennifer Aniston s-au declarat adepte ale dietei cu lamai, mai ales atunci cand vor sa obtina in doar o saptamana o silueta mai zvelta si un ten mai luminos, cu aspect…
Read more »





Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească mazărea, fasolea boabe, lintea, ciupercile şi soia

25 November 2013
Alimente_1Vrei să ții postul Crăciunului, dar nu știi cu ce să înlocuiești carnea și lactatele ca să nu ai de suferit și nici să nu-ți vină foame imediat? Îţi venim în întâmpinare cu câteva sugestii! Pentru ca trecerea la  mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă acomodarea treptată. ,,Celor care obişnuiesc…
Read more »





Reteta zilei: Mere caramelizate

25 November 2013
Mere_caramelizate_05Mere caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.   Ingrediente: 8 mere, spalate , uscate și racite 8 bete de acadea 1 1/2 ceasca smantana 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ceasca miere   Mod de preparare: Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In fiecare mar infigeti cate un…
Read more »





Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii

25 November 2013
Cartofi_in_coaja_cu_carnati_cabanos_si_rosiiCartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii din: carnati, cartofi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, ardei, rosii, salvie si patrunjel. Ingrediente: 12 carnati cabanos 1,2 kg cartofi mari 1⁄2 lingura ulei de masline 1 lingura ulei de floarea-soarelui 4 catei de usturoi 2 cepe rosii 3 ardei rosii 2 conserve…
Read more »





Vinete impanate cu orez

25 November 2013
Vinete_impanate_cu_orezVinete impanate cu orez din: vinete, orez, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 cana cu orez 2 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Separat, pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare, ceapa, morcovul şi rădăcina de pătrunjel, toate…
Read more »





Retete de post: Supa de ghebe

25 November 2013
Supa si ciorbeSupa de ghebe din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen, boia, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 400-500 g ghebe 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 4-5 cartofi ulei 1/2 lingurita chimen boia de ardei dulce sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Ghebele le cureţi, le speli, pe cele mari…
Read more »





Mancarica cu vinete, telina si ardei gras

25 November 2013
Mancarica_cu_vinete_telina_si_ardei_grasMancarica cu vinete, telina si ardei gras din: vinete, patrunjel, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, varza, usturoi, ulei de masline, rosii, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete coapte lungi patrunjel pentru umplutura: 2 cepe 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina 2 ardei grasi 3 linguri cu varza tocata 3…
Read more »





Fileuri de peste cu bacon

25 November 2013
Fileuri_de_peste_cu_baconFileuri de peste cu bacon din: bacon, fileuri de peste alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, telina, mere, suc de lamaie, marar, iaurt si mustar dijon. Ingrediente: 70 g bacon sau sunca pancetta 250 g fileuri de peste alb coaja rasa de la 1 lamaie sucul de la 1/2…
Read more »





Prăjitura cu lămâie

25 November 2013
Prajitura_cu_lamâiePrăjitura cu lămâie din: unt, zahar tos, oua, migdale, seminte de mac, coaja si zeama de lamai, faina si zahar pudra. Ingrediente: 115 g unt nesărat, moale 115 g zahăr tos 4 ouă  mari 180 g migdale măcinate 30 g seminţe de mac coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi 125 g făină cu agenţi…
Read more »





Dulceata de caise

25 November 2013
Dulceata_de_caiseDulceata de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 35 caise coapte 1 kg zahar 3 linguri cu zeama de lamaie 3 pahare cu apa   Mod de preparare: Spală caisele şi curăţă-le de coajă. Pune-le în apă de var pentru 20 de minute. Clăteşte-le bine cu apă rece, curăţă-le de sâmburi, fără…
Read more »





Carnati cu cartofi si oua

25 November 2013
Carnati_cu_cartofi_si_ouaO reteta gustoasa de Carnati cu cartofi si oua din: ulei de masline, ardei iute, carnati, paprika iute, cartof si oua. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1-2 ardei iuti rosii carnati 1 lingurita paprika iute 1 cartof copt 4 oua   Mod de preparare: Incinge intr-o tigaie 2 linguri ulei de masline, pune 1-2…
Read more »





Branza de capra cu salata de sfecla rosie

25 November 2013
Branza_de_capra_cu_salata_de_sfecla_rosieBranza de capra cu salata de sfecla rosie din: pesmet, ceapa verde, branza de capra, ou, ulei, salata verde, sfecla, ceapa, otet de vin rosu, ulei de masline, miez de nuca si miere. Ingrediente: 50 g pesmet 2 lingurite ceapa verde tocata 300 g branza de capra, taiata rondele groase 1 ou, batut ulei pentru prajit…
Read more »





Cocktail Jogging Flip

25 November 2013
Cocktail_Jogging_FlipCocktail jogging Flip din: suc de portocale, suc de grepfrut, zeama de lamaie, sirop de grenadine si galbenus. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portocale 4 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine 1 galbenus   Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »





Reteta zilei: Penne Bolognese

25 November 2013
Penne_Bolognese_05Penne Bolognese din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, carne de vita, oregano, maghiran, busuioc, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, lapte, usturoi, sare, piper, penne, parmezan.   Ingrediente: ¼ ceasca ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 2 morcovi, tocati 2 kg carne de vita, tocata 1 lingura…
Read more »





Briose cu ciocolata si alune

25 November 2013
Briose_cu_ciocolata_si_aluneBriose cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, oua, lapte, faina, praf de copt, alune, pudra de cacao, crema de ciocolata cu alune, frisca, ciocolata amaruie si alune prajite. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 125 g zahar tos 2 oua mari, batute 2 linguri lapte 125 g faina, cernuta un praf de copt 40 g…
Read more »





Supa crema de conopida cu bacon

25 November 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_baconSupa crema de conopida cu bacon din: ceapa, telina, conopida, frunze de dafin, supa, lapte, nucsoara, smantana si bacon. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata grosier 1 telina mica, rasa fin 1 conopida de cca 1 kg, rupta in buchetele 2 frunze de dafin 500 ml supa concentrata fierbinte 500 ml lapte integral un praf de nucsoara…
Read more »





Tarta crocanta cu pere

25 November 2013
Tarta_crocanta_cu_pereTarta crocanta cu pere din: faina, unt, zahar, ou, coaja de lamaie, pere, suc de lamaie, piscoturi, pastaie de vanilie, amidon, miere, frisca, gem de caise si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 200 g faina 150 g unt 75 g zahar 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa umplutura: 4-5 pere 2 linguri…
Read more »





Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin

25 November 2013
Curcan_la_cuptor_cu_mirodenii_si_carnaciori_cu-bacon_si_rozmarinCurcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin, ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie…
Read more »





Sirop si gem de capsune

25 November 2013
Sirop_si_gem_de_capsuneSirop si gem de capsune din: capsune, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg capsune 1 kg zahar 1 lamaie         Mod de preparare: Spală fructele, curăţă-le de codiţe şi lasă-le cinci minute în strecurătoare. Aşază într-o cratiţă încăpătoare un strat de căpşune, unul de zahăr şi tot aşa. Ultimul strat să fie de…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de fasole cu legume

25 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_legumeCiorbă de fasole cu legume din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, dovlecel, telina, bulion, verdeata, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 1 dovlecel 1 telina mica 500 ml bulion verdeata sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli şi o laşi la…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )

25 November 2013
Clatite_cu_branza_de_vaci_14Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o gustare rapida.   Ingrediente: 450g branza de vaci facuta in casa 4 oua mari 3/4 cana faina 3 linguri zahar 1/2 lingurita…
Read more »





Compot de rubarba

25 November 2013
Compot_de_rubarbaCompot de rubarba din: tije de rubarba, apa, zahar, baton de vanilie, lamaie si menta. Ingrediente: 25 tije de rubarba 1,6 l apa 8 linguri cu zahar 1/2 baton de vanilie 1/2 lamaie menta   Mod de preparare: Curăţă tijele de rubarbă (sau revent, cum i se mai spu­ne), taie-leîn bucăţi de 3-4 cm şi clăteşte-le…
Read more »





Piept de curcan cu mirodenii

25 November 2013
Piept_de_curcan_cu_mirodeniiPiept de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie un piept de curcan de…
Read more »

Reteta zilei: Dulceata de caise si piersici

Dulceata_de_caise_si_piersici_15Ne aflam in plin sezon al caiselor si piersicilor, asa ca o dulceata delicioasa din aceste fructe parfumate si pline de savoare este la indemana oricui.Dulceata de caise si piersici va da un gust deosebit deserturilor dumneavoastra si la micul dejun va fi de asemenea apreciata de catre toti membrii familiei.   Ingrediente: 1,5 kg…
Read more »





Reteta zilei: Hamburgeri de vita cu branza si ananas

Hamburgeri_de_vita_cu_branza_si_ananas_10Hamburgeri de vita cu branza si ananas din: sos teriyaki, burrgeri din carne de vita, sare, piper, rosie, ananas, branza cheddar, salata verde, maioneza, chifle.   Ingrediente: 1 ceasca sos teriyaki 2 burgeri de carne de vita Sare și piper 1 rosie, taiata felii 4 felii de ananas 2 felii de branza cheddar salata verde…
Read more »





Reteta zilei: Mic dejun cu oua, cartofi si bacon

Mic_dejun_cu_oua_cartofi_si_bacon_04Mic dejun delicios cu oua, cartofi si bacon din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, carnati, cartofi, spanac, oua, bacon. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1/2 ceapa, taiata felii subtiri 1/2 ardei gras rosu, fara semințe și taiat 2-3 carnati 3-4 cartofi 3 cesti spanac 4 – 6 oua prajite 8-12 felii de bacon…
Read more »





Reteta zilei: Sangria cu fructe si menta

Sangria_cu_fructe_si_menta_07Cocktail Sangria cu fructe si menta din: vin, lichior de portocale, apa minerala, piersica, mar, portocala, lamaie, capsuni, afine, mure, frunze de menta.   Ingrediente: 750 ml vin alb 1/2 ceasca lichior de portocale 1 litru apa mineral 1 piersica, feliata 1 mar, feliat 1 portocala, tăiata 1 lamaie mica, necurățate și tăiate 8-10 căpșuni mijlocii,…
Read more »





Reteta zilei: Dulceata de caise cu samburi

Dulceata_de_caise_cu_samburi_16Aduceti-va aminte iarna trecuta cat de dor v-a fost de gustul parfumat al caiselor si cat de mult ati asteptat sa se coaca. Ca sa nu mai patiti ca anul trecut, faceti-va o rezerva serioasa de borcane cu dulceata de caise, la care adaugati miezul samburilor de caise.   Ingrediente: 2kg caise cu samburii scosi…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume

Ciorba_de_perisoare_cu_legume_15Ciorba de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi.   Ingrediente: 2 morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa rosie 2 ardei rosii 1 cana bulion de rosii patrunjel…
Read more »





Reteta zilei: Taitei prajiti cu legume crocante

Taitei_prajiti_cu_legume_crocante_07Taitei prajiti cu legume crocante din: ulei, fidea de orez, usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, arpagic, sos de fasole, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, supa, faina de porumb. Ingrediente: ulei 150 g de fidea de orez 2 catei de usturoi, tocat 1 bucatica ghimbir, tocat…
Read more »





Reteta zilei: Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini

Musaca_de_dovlecei_cu_branza_feta_si_sos_tahini_08Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini din: dovlecel, ovaz, branza feta, oua, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline, marar, nucsoara, piper, iaurt, pasta tahini, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente musaca: 3 cesti dovlecel ras 2 cesti de ovaz 1 cana branza feta maruntita 3 oua,…
Read more »





Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella

Salata_de_porumb_cu_rosii_si_mozzarella_04Salata de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de masline, sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.   Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat macinat Ingrediente salata: 3 bucati porumb 1 cana rosii, injumatatite 2…
Read more »





Reteta zilei: Vita cu legume

Vita_cu_legume_15Vita cu legume in: ulei, friptura de vita, ceapa, mazare, morcov, ardei gras, coaja de portocala, suc de portocala, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, usturoi, zahar brun, susan, ceapa verde, orez.   Ingrediente: 1 ½ linguri ulei 1 ½ kg friptura de vita 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ½ cani mazare dulce…
Read more »





Reteta zilei: Rosii cu ierburi aromatice in aluat

Rosii_cu_ierburi_aromatice_in_aluat_06Rosii cu ierburi aromatice in aluat din: paine, oua, lapte, piper, busuioc, rozmarin, patrunjel, ceapa verde, usturoi, rosii cherry, branza cheddar.   Ingrediente: 3 cupe resturi de paine sau chifle, cuburi 3 oua, batute 1 cana de lapte ½ lingurita piper negru 1 lingura busuioc proaspat, tocat 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1 lingura patrunjel…
Read more »





Reteta zilei: Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite

Salata_de_legume_coapte_cu_sos_pesto_si_nuci_prajite_08Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite din: fasole verde, rosii, usturoi, ardei gras, otet balsamic, ulei de masline, piper, busuioc, pesto, nuci.   Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceasca de rosii 4 catei de usturoi 1 ardei gras rosu (cuburi) 1/4 ceasca otet balsamic 1/4 ceasca ulei de masline 1/2…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu caise si cirese

Prajitura_cu_caise_si_cirese_16Prajitura cu caise si cirese din: caise, cirese, zahar, faina, scortisoara, esenta de vanilie, unt, sare, ou.   Ingrediente umplutura: 1/2 kg caise 1 cana cirese fara samburi ¼ cana de zahar 1 lingura faina ½ lingurita scortisoara macinata ½ lingurita de esenta de vanilie ½ lingura unt Ingrediente aluat: 1 ¼ cana faina ½…
Read more »





Reteta zilei: Dulceata de visine si pepene galben

Dulceata_de_visine_si_pepene_galben_21Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece.   Ingrediente: 1 kg…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii

Friptura_de_vita_cu_sos_de_rosii_05Friptura de vita cu sos de rosii din: ceapa rosie, ardei gras, usturoi, carne tocata de vita, patrunjel, oregano, busuioc, branza ricotta, parmezan, pesmet, rosii.   Ingrediente: 1/2 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras rosu, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 kg de carne tocata de vita 1 lingurita patrunjel uscat 1 lingurita oregano…
Read more »





Reteta zilei: Placinta cu carne de pui

Placinta_cu_carne_de_pui_10Placinta cu carne de pui din: faina, unt, sare, zahar rbun, gheata, smantana, lapte, ou, piper, nucsoara, carne de pui, parmezan, usturoi, sare, amidon, ceapa verde, ulei de masline, branza.   Ingrediente aluat: 2 1/2 ceasca de faina 230 de grame de unt nesarat, foarte rece 1 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de zahar…
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de iaurt

Pulpe_de_pui_in_sos_de_iaurt_08Pulpe de pui in sos de iaurt din: pulpe de pui, praf de chimen, praf de coriandru, garam masala, praf de turmeric, ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, unt, cuisoare, frunze de curry, scortisoara, pasta de tomate, iaurt.   Ingrediente: 1.5 kg de pulpe de pui fara piele 2 lingurite de praf de chimen 2 lingurite de…
Read more »





Reteta zilei: Sangria cu mandarine si mango

Sangria_cu_mandarine_si_mango_06Sangria cu mandarine si mango din: vin, nectar de mango, mango, nectarine   Ingrediente: 3 cupe vin alb 1 cana nectar de mango 1 mango, decojit si feliat 3 mandarine 1 nectarina, fara samburi si taiata   Mod de preparare: Intr-un recipient mare, combinati feliile de fructe. Se toarna vin si nectar mango. Se amesteca usor…
Read more »





Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

Ceafa_de_porc_la_cuptor_cu_cartofi_16Cea mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres  niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru o cina copioasa sau un pranz de neuitat.   Ingrediente:…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar

Sandwich_picant_cu_piept_de_pui_la_gratar_07Sandwich picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute, pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei copt, salata, rosie.   Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 lingura sos de arde iute 1 lingurita pasta de usturoi 1 lingurita praf de ardei iute 1/2…
Read more »

Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

Ceafa_de_porc_la_cuptor_cu_cartofi_16Cea mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres  niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru o cina copioasa sau un pranz de neuitat.   Ingrediente:…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar

Sandwich_picant_cu_piept_de_pui_la_gratar_07Sandwich picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute, pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei copt, salata, rosie.   Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 lingura sos de arde iute 1 lingurita pasta de usturoi 1 lingurita praf de ardei iute 1/2…
Read more »





Reteta zilei: Pizza vegetariana

Pizza_vegetariana_05Pizza vegetariana din: dovlecei, sparanghel, porumb, rosii cherry, paine, sos de pizza, mozzarella, ceapa, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2-3 dovlecei, taiat fasii 1/2 buchet sparanghel 1 porumb 1/2 cana rosii cherry, injumatatite 4 felii paine 1/2 ceasca de sos de pizza 2 cesti de mozzarella maruntita 1 ceapa, feliata Sare si piper…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu biscuiti si inghetata

Desert_cu_biscuiti_si_inghetata_09Desert cu biscuiti si inghetata din: bere neagra, esenta de vanilie, zahar, sare, galbenusuri, smantana, faina, bicarbonat de sodiu, unt, zahar, zahar brun, fulgi de ciocolata, alune, covrigi.   Ingrediente inghetata: 2 sticle de bere neagra 1 lingurita de esenta de vanilie 3/4 cana de zahar 1/2 lingurita de sare 6 galbenusuri 2 cani de…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de burta

Ciorba_de_burta_19Exista persoane care pur si simplu adora ciorba de burta, dar le este teama atunci cand vine vorba s-o gateasca acasa. O sa vedeti in reteta noastra ca nu-i foarte greu de preparat, iar daca urmati cu atentie pasii prezentati veti obtine o ciorba de burta savuroasa si consistenta.   Ingrediente: 1-1,5kg burta de vita…
Read more »





Reteta zilei: Salata de creveti cu avocado si ardei iute

Salata_de_creveti_cu_avocado_si_ardei_iute_07Salata de creveti din: creveti, avocado, rosii cherry, ceapa, ardei iute, ulei de masline, suc de lamaie, sare, coriandru, sos iute, chipsuri.   Ingrediente: 1/2 kg creveti mici, decorticati, pre-fierti 2 avocado, taiate cuburi 2 cani rosii cherry 1/2 ceapa, fin tocata 1 arde iute jalapeno, fara seminte si tocat ) ulei de masline Sucul…
Read more »





Reteta zilei: Dovlecei sotati cu salata de fasole neagra

Dovlecei_sotati_cu_salata_de_fasole_neagra_13Dovlecei sotati cu salata de fasole neagra din: fasole neagra, avocado, suc de lamaie, ardei chili, rosii, coaja de limeta, suc de lamaie, ulei de masline, condimente, praf chili, dovlecei, usturoi, sare, piper.   Ingrediente Sos: 1 cutie fasole neagra, clatita si scursa 2 avocado, decojite si taiate cubulete 2 linguri suc de lamaie 1…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu frisca si zmeura

Desert_cu_frisca_si_zmeura_15Desert cu frisca si zmeura din: cacao, apa, ulei de canola, oua, smantana, zahar pudra, crema de whisky, blat, frisca, zmeura.   Ingrediente pentru blat: 1 pachet cacao 1-1/4 cana de apă ½ ceasca ulei de canola 3 oua Ingrediente pentru frisca: 4 cupe smantana ½ cana de zahar pudr 1 lingura crema de whiski…
Read more »





Reteta zilei: Legume la gratar cu maioneza de casa

Legume_la_gratar_cu_maioneza_de_casa_05Legume la gratar cu maioneza de casa din: ou, suc de lamaie, mustar de dijon, ardei chili, sare, ulei de masline, dovlecei, ardei grasi, ceapa.   Ingrediente maioneza: 1 oun 2 linguri de suc ​​de lamaie 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura de ardei Chili ½ lingurita sare ¾ cana ulei de masline Ingrediente…
Read more »





Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu sos de usturoi

Dovlecei_la_gratar_cu_sos_de_usturoi_06Dovlecei la gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei, sare, piper.   Ingrediente: 3 catei de usturoi, pisat ¼ cana ulei de masline 4 dovlecei Sare si piper     Mod de preparare: Se incalzeste gratarul. Intr-un castron mic, combinati usturoiul si ¼ cana ulei de masline. Se amesteca si se…
Read more »





Reteta zilei: Salata de rosii, castraveti si ridichii

Salata_de_rosii_castraveti_si_ridichii _06Salata de rosii, castraveti si ridichii din: castravete, rosii, ridichi, sare, iaurt, pasta de susan, suc de lamaie, chimen, usturoi, ardei iute.   Ingrediente: 2 cani castravete tocat 1 ceasca rosii tocate 1 cana de ridichii taiate 1 lingurita sare 1/2 cana iaurt 1/4 ceasca pasta de susan 2 linguri suc de lamaie 1/2 –…
Read more »





Reteta zilei: Mini tarte cu crema de cirese

Mini_tarte_cu_crema_de_cirese_05Mini tarte cu crema de cirese din: faina, zahar, unt rece, crema de branza, iaurt cu cirese, lamai, suc de cirese, zahar pudra, cirese.   Ingrediente: 1 1/2 cani faina 1 lingurita de zahar 1/2 ceasca unt rece  1/2 cana apa rece 1 cutie crema de branza iaurt cu cirese 3 lamai 1/2 cana suc…
Read more »





Reteta zilei: Piept de curcan in glazura de miere

Piept_de_curcan_in_glazura_de_miere_25Piept de curcan in glazura de miere din: piept de curcan dezosat, unt, praf de usturoi, praf de ceapa, piper alb, boia iute, sare, patrunjel, unt, miere.   Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat cu piele 8 linguri unt 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita piper alb 1 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui cu carne de pui si legume

Frigarui_cu_carne_de_pui_si_legume_12Frigarui de pui cu legume din: piept de pui, ardei, ceapa rosie, ulei de masline, suc de lamaie, piper, condimente, usturoi, busuioc, oregano, salvie, praf de ceapa.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat, fara piele 1 ardei rosu 1 ceapa rosie Ingrediente Marinata: 1/2 cana ulei de masline 3 linguri suc proaspat de…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu ciuperci, branza si rosii

Sandwich_cu_ciuperci_branza_si_rosii_10Sandwich cu ciuperci, branza si rosii din: ciuperci, sos de rosii, pasta de usturoi, branza mozzarella, rosie, busuioc, pasta de ardei, ardei copt, ulei de masline.   Ingrediente: 2 ciuperci mari 2 linguri sos de rosii 1 lingurita pasta de usturoi 1/2 cana branza mozzarella 1/2 rosie feliata 4-6 busuioc frunze busuioc 1/4 ceasca pasta…
Read more »





Reteta zilei: Placinta cu lapte de nuca de cocos si afine

Placinta_cu_lapte_de_nuca_de_cocos_si_afinePlacinta cu lapte de nuca de cocos si afine din: migdale, scortisoara, miere, ulei de nuca de cocos, coaja de lamaie, esenta de migdale, sare, gelatina, suc de lamaie, miere, lapte de nuca de cocos, afine.   Ingrediente aluat: 3 cesti de migdale ½ lingurita de scortisoara ½ ceasca de miere 2 linguri de ulei…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de spanac cu ricotta

Chiftelute_de_spanac_cu_ricottaChiftelute de spanac cu ricotta din: spanac, branza ricotta, parmezan, faina, oua, sare, piper, nucsoara, sos marinara, unt.   Ingrediente: 1 pachet de spanac tocat 1 1/2 cesti branza ricotta 1 cana de parmezan ras 6 linguri de faina 2 oua sare si piper 1 varf de cutit de nucsoara 2 cesti sos marinara 2…
Read more »





Reteta zilei: Omleta cu albus de ou si ciuperci

Omleta_cu_albus_de_ou_si_ciuperciOmleta cu albus de ou si ciuperci din: albusuri de ou, ciuperci, sare, piper, praf de usturoi, praf de ceapa, ulei de masline.   Ingediente: 2-3 albusuri de ou 100 g ciuperci sare piper praf de usturoi praf de ceapa ulei de masline   Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati ulei de masline si ciupercile…
Read more »





Reteta zilei: Supa de sfecla cu legume si lamaie

Supa_de_sfecla_cu_legume_si_lamaie_07Supa de sfecla cu legume si lamaie din: morcovi, sfecla, cartofi, telina, mazare, usturoi, ceapa, ulei de masline, ghimbir, lamaie, supa de legume, piper, iaurt.   Ingrediente: 3-4 morcovi, cuburi 1/2 kg sfecla, cuburi 2-3 cartofi, cuburi 3 tulpini de telina, cuburi 1 mana de mazare pastai 1 ceapa, feliata 4 catei de usturoi, tocati…
Read more »





Reteta zilei: Serbet de afine

Serbet_de_afine_12Serbet de afine din: afine, zahar, lapte, smantana, suc de fructul pasiunii.   Ingrediente: 2 cani afine 2/3 cana de zahar 1 cana de lapte 1 lingura smantana 2 linguri de suc ​​de fructul pasiunii/suc de mango     Mod de preparare: Combinati afinele si zaharul intr-o cratita mica. Se lasa la fiert la foc…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro