sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Retete de toamna #95

Retete de toamna:

Cartofi cu porumb si ceapa verde

13 September 2013
Cartofi_cu_porumb_si_ceapa_verdeCartofi cu porumb si ceapa verde din: cartofi, boabe de porumb, ceapa verde, sunca de praga, cascaval, ou, sare, piper alb, unt, patrunjel verde. Ingrediente: 6 cartofi mari 400 g boabe de porumb dulce din conserva 3 fire ceapa verde 200 g sunca de Praga 100 g cascaval 1 ou sare piper alb macinat 50…
Read more »





Reteta zilei: Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry

13 September 2013
Gogonele_murate_in_otet_de_mere_cu_praf_de_curry_04Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry din: gogonele, ceapa, sare, otet de mere, zahar brun, radacina de ghimbir, ienibahar, seminte de chimen, seminte de coriandru, seminte de schinduf, boabe de piper, seminte de mustar, curcuma, praf de chili.   Ingrediente: 2-4 kg gogonele, feliate 1 ceapa, feliata 2 1/2 linguri de…
Read more »





Briose delicioase cu struguri

13 September 2013
Briose_delicioase_cu_struguriBriose delicioase cu struguri din: faina, ulei, zahar, iaurt, oua, praf de copt, zahar vanilat, struguri. Ingrediente: 400 g făină 200 ml ulei 200 g zahăr 200 ml iaurt 2 ouă 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat struguri   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Se toarnă…
Read more »





Tarta cu conopida, sunca si praz

13 September 2013
Tarta_cu_conopida_sunca_si_prazTarta cu conopida, sunca si praz din: aluat de foitaj, conopida, branza de vaci, telemea, smantana, oua, ulei de masline, praz, sunca, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj sau aluat fraged obtinut din 300 g faina, 200 g unt, 3 galbenusuri, un varf cutit sare 500 g conopida 500 g branza…
Read more »





Gogosi cu smantana

13 September 2013
Gogosi_cu_smantanaGogosi cu smantana din: faina, smantana, arome, oua, zahar, sare, drojdie, ulei. Ingrediente: 500 g faina 1 cana cu smantana arome 2 oua 1 pahar cu zahar sare drojdie cat o nuca 1 cana cu ulei   Mod de preparare: Faceţi un aluat moale din făină, arome, smântână, drojdie, zahăr dizolvat într-o ceaşcă de apă,…
Read more »





Bors de dovlecei cu orez si smantana

13 September 2013
Supa si ciorbeBors de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, ceapa verde, rosii, orez, morcov, sare, bors, smantana, leustean, loboda. Ingrediente: 3-4 dovlecei 4-6 fire de ceapa verde 2 rosii 2 linguri cu orez 1 morcov sare 500 ml bors 1 pahar cu smantana leustean tocat 2 legaturi de loboda   Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii,…
Read more »





Ciuperci umplute cu ardei, ceapa si usturoi

13 September 2013
Ciuperci_umplute_cu_ardei_ceapa_si_usturoiCiuperci umplute cu ardei, ceapa si usturoi din: ciuperci, rosii, ardei capia, ardei grasi, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci mari 3-4 rosii 2 ardei capia 2 ardei grasi galbeni 1 ceapa 2-3 catei de usturoi cimbru ulei sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi aureşte-o în puţin ulei…
Read more »





Cotlete de vitel cu ciuperci si sos

13 September 2013
Cotlete_de_vitel_cu_ciuperci_si_sosCotlete de vitel cu ciuperci si sos din: cotlete de vitel, orez, ciuperci de padure, migdale, ulei, unt, nucsoara, smantana, salata verde, sare, piper, curry. Ingrediente: 4 cotlete mai mari de vitel 250 g orez 200 g ciuperci de padure 200 g migdale 5 linguri ulei 50 g unt 1/2 lingurita nucsoara 3 linguri smantana…
Read more »





Fasole verde cu tarhon, masline si ceapa verde

13 September 2013
Fasole_verde_cu_tarhon_masline_si_ceapa_verdeFasole verde cu tarhon, masline si ceapa verde din: fasole verde, ceapa verde, ulei de masline, masline, zeama de lamaie, tarhon. Ingrediente: 400 g fasole verde, capetele indepartate 12 cepe verzi, capete indepartate 1 lingura ulei de masline 1 mana de masline negre mici 1 strop de zeama de lamaie 1 mana de tarhon, tocat…
Read more »





Salata de spanac cu parmzan si arahide

13 September 2013
Salata_de_spanac_cu_parmzan_si_arahideSalata de spanac cu parmzan si arahide din: spanac, parmezan, merisoare, arahide, susan, ulei de masline, otet balsamic, miere. Inrgediente: 200 g spanac 100 g parmezan 2 linguri merisoare uscate 2 maini de arahide prajite 2 lingurite susan pentru dressing: 2 linguri ulei de masline 2 linguri de otet balsamic 2 lingurite de miere  …
Read more »





Chili con carne (varianta)

13 September 2013
Chili_con_carneChili con carne din: ceapa, carne macra tocata de vita, usturoi, pudra de chili, pimento, scortisoara, cumin, piper rosu, sare, cacao, suc de rosii, sos worcestershire, otet de cidru, apa. Ingrediente: 1 ceapa mare tocata pestisori 0,5 kg de carne macra tocata de vita 1 catel de usturoi maruntit 1 lingurita de pudra de chili…
Read more »





Reteta zilei: Dovlecei murati

13 September 2013
Dovlecei_murati_10Dovlecei murati din: dovlecei, ceapa, sare, otet de mere, zahar, seminte de telina, seminte de telina, seminte de mustar, praf de turmeric.   Ingrediente: 2-3 dovlecei 1 ceapa 1 lingura sare 2 cesti otet de mere 1 cana zahar 1/2 lingurita seminte de telina 1/2 lingurita de semințe de marar 1 lingura seminte de mustar…
Read more »





Clatite delicioase cu dulceata

13 September 2013
Clatite_delicioase_cu_ducleataClatite delicioase cu ducleata din: lapte batut, faina, unt, ou, dulceata de capsune, zahar farin. Ingrediente: 300 ml lapte bătut 100 g făină 30 g unt 1 ou dulceață de căpșune zahăr farin   Mod de preparare: Peste făină, se sparge oul și se toarnă laptele treptat, amestecând încontinuu cu telul. Se adaugă untul moale.…
Read more »





Spanac cu rosii si cascaval

13 September 2013
Retete_1Spanac cu rosii si cascaval din: spanac, unt, rosii, sare, cascaval, smantana. Ingrediente: 1,5 kg spanac 2 linguri cu unt 4 rosii decojite sare 100 g cascaval 1 pahar smantana   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi spanacul frunză cu frunză, îl tocaţi mărunt, îl puneţi în cratiţă cu unt, amestecaţi cu lingura de lemn…
Read more »





Ceapă roşie cu salată de linte

13 September 2013
Ceapa_rosie_cu_salata_de_linteCeapă roşie cu salată de linte din: linte, ceapa rosie, bacon, rosii, telina, patrunjel verde, parmezan, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 cutie cu linte in apa 4 cepe rosii 150 g bacon 1-2 rosii 1 telina apio patrunjel verde parmezan sare piper ulei   Mod de preparare: Scurge lintea. Rumeneşte baconul tăiat în fâşii, adaugă…
Read more »





Cotlete de berbecut cu salata

13 September 2013
Cotlete_de_berbecut_cu_salataCotlete de berbecut cu salata din: ulei de rapita, pasta de curry, cotlete de berbecut, seminte de rodie, castarvete, ridichi, rosii cherry, ceapa rosie, menta, coriandru, chimon, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de rapita 1 lingura pasta de curry 2 cotlete de berbecut semintele de la 1/2 rodie 1/4 castarvete, curatat de coaja…
Read more »





Briose delicioase cu lamaie

13 September 2013
Briose_delicioase_cu_lamaieBriose delicioase cu lamaie din: unt, zahar, faina, oua, suc de lamaie, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praf de copt. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr 200 g făină 4 ouă suc de lămâie esență de vanilie coajă de lămâie praf de copt   Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu zahărul, vanilia…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu crema de fructe de padure

12 September 2013
Clatite_cu_crema_de_fructe_de_padure_05Clatite cu crema de fructe de padure din: oua, lapte, ulei vegetal, sare, vanilie, faina de grau, crema de branza, esenta de vanilie, fructe de padure, smantana.   Ingrediente aluat: 3 oua 2/3 cana lapte 2 linguri de ulei vegetal 1/4 lingurita de sare 1 lingurita vanilie 1/3 cana faina de grau Ingrediente crema de…
Read more »





Tarta cu ceapa verde, rosii si mac

12 September 2013
Tarta_cu_ceapa_verde_rosii_si_macTarta cu ceapa verde, rosii si mac din: faina, margarina, oua, sare, lapte, rosii, ulei, mac, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g faina 200 g margarina/unt 3 oua sare lapte (optional) umplutura: 500 g rosii 2 linguri ulei 200 ml lapte 200 g mac 1 legatura ceapa verde sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Clatite delicioase cu fructe

12 September 2013
Clatite_delicioase_cu_fructeClatite delicioase cu fructe din: faina, lapte, oua, esenta de vanilie, sirop de ciocolata, banane, capsune, ulei. Ingrediente: 100 g făină 200 ml lapte 2 ouă esență de vanilie sirop de ciocolată banane căpșune ulei   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu făina și esența de vanilie. Se adaugă laptele și se amestecă energic.…
Read more »





Piept de pui umplut cu busuioc

12 September 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_busuiocPiept de pui umplut cu busuioc din: piept de pui, mozzarella, rosie, usturoi, frunze de busuioc, sunca, ulei de masline extravirgn, sare, piper, zeama de lamaie, salata verde. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui dezosat 100 g mozzarella 1 rosie 2 catei de usturoi 25 g frunze de busuioc 4 felii sunca presata 3 linguri…
Read more »





Pâine cu măsline si ardei iute

12 September 2013
Pâine_cu_masline_si_ardei_iutePâine cu măsline si ardei iute din: faina, drojdie, apa, unt, sare, masline, ardei iute, ardei capia, ceapa, ulei de masline, piper, patrunjel, cascaval, branza de vaci, marar. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 250 ml apa 30 g unt o lingurita cu sare 200 g masline un ardei iute doi ardei capia doi…
Read more »





Chec delicios cu nuci

12 September 2013
Chec_delicios_cu_nuciChec delicios cu nuci din: faina, zahar, ulei, nuca, cacao, oua, praf de copt, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr 100 ml ulei 300 g nucă 20 g cacao 10 ouă 1 plic praf de copt zahăr vanilat esență de rom   Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu…
Read more »





Paste cu dovlecei, ciuperci si parmezan

12 September 2013
Paste_cu_dovlecei_ciuperci_si_parmezanPaste cu dovlecei, ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, dovlecel, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50 ml ulei de masline 50 g parmezan 2-3 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pasteleîn 3 litri apă cu 1 linguriţă…
Read more »





Gulii cu fructe de mare

12 September 2013
Gulii_cu_fructe_de_mareGulii cu fructe de mare din: gulii, amestec de fructe de mare, ulei de masline, usturoi, gorgonzola, vin, smantana, boabe de porumb, marar, sare, chili, piper. Ingrediente: 6 gulii 400 g amestec fructe de mare 2 linguri cu ulei de masline 3 catei de usturoi 100 g gorgonzola 100 ml vin alb 200 ml smantana…
Read more »





Briose delicioase cu ciocolata

12 September 2013
Briose_delicioase_cu_ciocolataBriose delicioase cu ciocolata din: faina, iaurt, zahar, cacao, ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 200 g iaurt 150 g zahăr 20 g cacao 300 g ciocolată 1 plic praf de copt   Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu zahărul și iaurtul. Se adaugă albușurile bătute spumă. Se presară făina amestecată cu…
Read more »





Cocktail de creveti cu lamaie

12 September 2013
Cocktail_de_creveti_cu_lamaieCocktail de creveti cu lamaie: creveti, patrunjel, lamaie, sos ketchup, hrean, zahar, sare, piper, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi. Ingrediente: 16-24 creveti medii sau mari, decorticati, fierti patrunjel si felii de lamaie, pentru servit sos: 1/2 cana sos ketchup dulce sau iute 2 lingurite hrean ras 1/4 lingurite zahar 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita…
Read more »





Rosii cu usturoi

12 September 2013
Rosii_cu_usturoiRosii cu usturoi din: rosii, usturoi, frunze de dafin, frunze de vita de vita, seminte de mustar, frunze de visin, sare grunjoasa, otet, piper boabe. Ingrediente: 2 kg rosii din soiul cherry 2 capatani de usturoi 5-6 frunze de dafin 5-6 frunze de vita de vie 1 lingura semitne de mustar frunze de visin sare…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute cu paste si sos de rosii

12 September 2013
Chiftelute_cu_paste_si_sos_de_rosii_20Chiftelute cu paste si sos de rosii din: carne de porc, usturoi, piper negru, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin alb, busuioc, fulgi de ardei rosu, parmezan, paste.   Ingrediente chiftelute: 1 kg carne de porc 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita piper negru macinat 2 lingurite de frunze oregano uscat…
Read more »





Ciuperci cu oua si rosii

12 September 2013
Ciuperci_cu_oua_si_rosiiCiuperci cu oua si rosii din: ciuperci, oua de prepelita, patrunjel, salata verde, rosii cherry, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci 8 oua de prepelita patrunjel salata verde rosii cherry ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt stropită cu puţin ulei. Pune pe…
Read more »





Paste cu rosii cherry, sardine si masline verzi

12 September 2013
Paste_cu_rosii_cherry_sardine_si_masline_verziPaste cu rosii cherry, sardine si masline verzi  din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii cherry, sardine, masline verzi, capere si frunze de patrunjel. Ingrediente: 100 g spaghete 1 lingrua ulei de masline 1 ceapa mica, tocata fin 2 catei mari de usturoi, tocati fin 10 rosii cherry, taiate in jumatate 100 g de…
Read more »





Omleta cu ficatei de pasare

12 September 2013
Omleta_cu_ficatei_de_pasareOmleta cu ficatei de pasare din: ficatei de pasare, oua, faina, sare, piper macinat, lapte, ulei, unt, verdeata, rosii. Ingrediente: 6-10 ficatei de pasare 6 oua 1 lingurita cu faina sare piper macinat 1 ceasca mare cu lapte 2 linguri cu ulei 1 lingura cu unt verdeata tocata 2 rosii   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »





Păstăi de fasole cu mărar

12 September 2013
Pastai_de_fasole_cu_mararPăstăi de fasole cu mărar din: fasole pastai, usturoi, marar verde, boabe de piper negru, seminte de mustar, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg fasole pastai 2 capatani de usturoi un manunchi mare de marar verde 2 linguri boabe de piper negru 1 lingura seminte de mustar sare grunjoasa   Mod de preparare: Curăţaţi păstăile de…
Read more »


Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde

12 September 2013
Pulpa_de_miel_umpluta_cu_ciuperci_si_ceapa_verdePulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde din: pulpa de miel, ciuperci, ceapa verde, patrunjel, ou, lamaie, ulei, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata 400 g ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 ou 1 lamaie 100 ml ulei 150 ml supa de legume sare…
Read more »





Mâncărică picantă cu vită

12 September 2013
Mâncarica_picanta_cu_vitaMâncărică picantă cu vită din: cartofi, mrocovi, ceapa, ardei iute, telina, vanata, rosii cherry, carne de vita, masline, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi doi morcovi o ceapa doi ardei iuti doua tije de telina o vanata 300 g rosii cherry 600 g carne de vita 100 g…
Read more »





Reteta zilei: Gogonele murate

12 September 2013
Gogonele_murate_06Gogonele murate din: gogonele, otet, apa, zahar, sare, seminte de marar, boabe de piper, usturoi, frunze de dafin.   Ingrediente: 2-4 kilograme de gogonele 2 cani otet 2 cani apa 1 lingura zahar 4 lingurite de sare 3 lingurite semințe de marar 3 lingurite boabe de piper 4 catei de usturoi 8 frunze de dafin…
Read more »





Dovlecei cu carne tocata de vita

12 September 2013
Dovlecei_cu_carne_tocata_de_vitaDovlecei cu carne tocata de vita din: dovlecei, carne tocata de vita, orez, rosii, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei medii 400 g carne tocata de vita 50 g orez 500 g rosii 2 morcovi 1 ceapa mare ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşte ceapa tocată în două linguri cu ulei.…
Read more »





Sos de rosii cu cimbru (pentru iarna)

12 September 2013
Sos_de_rosii_cu_cimbruSos de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper, sare. Ingrediente: 10  kg rosii 5 kg ardei (gogosar si capia) 1 crenguta de cimbru 100 gr zahar 10 boabe de piper sare  dupa gust   Mod de preparare: Ardeii se curata , se trec prin masina de tocat carne sau se…
Read more »





Castraveti murati cu ceapa si morcov

12 September 2013
Castraveti_murati_cu_ceapa_si_morcovCastraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet, rondele de morcov, rondele de ceapa. Ingrediente: 4 borcane de 720 ml 1,4 kg de castarveti (350 g/borcan) 100 g sare (25 g/borcan) 200 g zahar (50/borcan) 400 ml otet (100ml/borcan) rondele de morcov si ceapa   Mod de preparare: Se spală castraveţii, după care se aşează în…
Read more »





Salata cu ceapa rosie, masline si bacon afumat

12 September 2013
Salata_cu_ceapa_rosie_masline_si_bacon_afumatSalata cu ceapa rosie, masline si bacon afumat din: ceapa rosie, ulei de masline, mazare, otet de vin, mustar Dijon, bacon afumat, paine, salata verde. Ingrediente: 1 ceapa rosie, taiata in 8, radacina pastrata intacta 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit (optional) 1 mana de mazare (proaspata sau congelata) 1 lingurita otet…
Read more »





Supa de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc

12 September 2013
Supa_de_morcovi_cu_smantana_crutoane_si_busuiocSupa de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc din: morcovi, pastarnac, ceapa, ghimbir, unt, zahar brun, supa de pui, sare, piper, smantana, busuioc. Ingrediente: 350 g morcovi curatati si taiati in jumatate pe lung 4-5 bucati de pastarnac curatati si taiati in jumatate pe lung 1 ceapa mare tocata marunt 1 bucata mare de ghimbir…
Read more »





Briose delicioase cu afine

12 September 2013
Briose_delicioase_cu_afineBriose delicioase cu afine din: unt, zahar, faina, lapte, afine, oua, praf de copt, zahar vanilat. Ingrediente: 120 g unt 150 g zahăr 200 g făină 50 ml lapte 200 g afine 3 ouă praf de copt zahăr vanilat   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă ouăle pe…
Read more »





Chec cu branza

12 September 2013
Deserturi_delicioaseChec cu branza din: margarina, zahar, oua, branza de vaci, lamaie, stafide, sare, faina, vanilie, zahar farin. Ingrediente: 150 g margarina 1 pahar cu zahar 3 oua 200 g branza de vaci 1 lamaie 50 g stafide sare 300 g faina vanilie zahar farin   Mod de preparare: Frecaţi spumă margarina cu zahărul şi ouăle…
Read more »





Foitaj cu piept de pui si ceapa rosie

12 September 2013
Foitaj_cu_piept_de_pui_si_ceapa_rosieFoitaj cu piept de pui si ceapa rosie din: foitaj, piept de pui, ceapa rosie, cimbru verde, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 400 g piept de pui 4 cepe rosii 5-6 fire cimbru verde 50 ml ulei de masline 1 lingurita oregano sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati in otet balsamic

12 September 2013
Castraveti_murati_in_otet_balsamic_12Castraveti murati in otet balsamic din: castraveti, otet, apa, otet balsamic, zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric.   Ingrediente: 4 castraveți 1 ceasca oțet 1 cana apa 1/3 ceasca alb otet balsamic 6 linguri zahar 3 linguri sare 1/2 lingurita semințe de mustar 1/4 lingurița semințe de telina 1/4 lingurita praf turmeric…
Read more »





Ardei umpluti cu piept de pui

12 September 2013
Ardei_umpluti_cu_piept_de_puiArdei umpluti cu piept de pui din: ardei, piept de pui, ceapa, orez, seminte de dovleac, ulei, supa de legume, rosii, zaharina, piper, cimbru, sare, marar, iaurt. Ingrediente: 8 ardei de dimensiune mijlocie 200 g piept de pui dezosat 1 ceapa 1 ceasca orez 1 pahar seminte de dovleac decojite 30 ml ulei 1/2 l…
Read more »





Budinca cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale

12 September 2013
Budinca_cu_gris_branza_de_vaci_si_fulgi_de_migdaleBudinca cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale din: gris, branza de vaci, unt, zahar, lapte, oua, cirese, fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g griș 200 g brânză de vaci 100 g unt 200 g zahăr 1 l lapte 3 ouă cireșe fulgi de migdale   Mod de preparare: Se pune laptele la…
Read more »





Vin cu portocale si miere

12 September 2013
Vin_cu_portocale_si_miereVin cu portocale si miere din: vin alb, portocale, miere. Ingrediente: 400 ml vin alb-dulce 2 portocale 2 lingurițe de miere   Mod de preparare: Se pune vinul la fiert. Se adaugă mierea și sucul de la 1 portocală. Se lasă să fiarbă un clocot. Se toarnă în pahare și se adaugă rondele de portocală…
Read more »





Rulada din muschi de porc cu gogosari

12 September 2013
Rulada_din_muschi_de_porc_cu_gogosariRulada din muschi de porc cu gogosari din: muschi de porc, gogosari, ceapa, ghimbir, ou, pesmet, patrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc (bucata intreaga) 2-3 gogosari 1 ceapa 100 g ghimbir 1 ou 2 linguri pesmet 1 legatura patrunjel 50 ml ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper  …
Read more »





Bruschete cu ciuperci si usturoi

12 September 2013
Bruschete_cu_ciuperci_si_usturoiBruschete cu ciuperci si usturoi din: ciuperci, unt, ulei de masline, usturoi, paine prajita, patrunjel. Ingrediente: ciuperci unt ulei de masline usturoi paine prajita patrunjel   Mod de preparare: Feliază subţire o mână de ciuperci şi căleşte-le într-o tigaie în care ai încins 1 linguriţă de unt şi 1 linguriţă ulei de măsline. Când ciupercile…
Read more »





Cum se prepara rulouri de vinete cu rosii calite si busuioc (video)

11 September 2013
Cum_se_prepara_rulouri_de_vinete_cu_rosii_calite_si_busuiocRetete video: Cum se prepara rulouri de vinete cu rosii calite si busuioc
Read more »





Reteta zilei: Salata de ananas cu lapte de cocos

11 September 2013
Salata_de_ananas_cu_lapte_de_cocos_06Salata de ananas cu lapte de cocos din: ananas, portocale, capsuni, struguri, iaurt, lapte de cocos, esenta de vanilie, nuca de cocos.   Ingrediente: 1 ananas proaspat o portocala 1 si 1/2 cani capsuni 1 si 1/2 cani de struguri rosii 1 si 1/4 cesti iaurt 1/4 ceasca lapte de cocos 1/2 lingurita esenta de…
Read more »





Biftec tartar cu boia

11 September 2013
Biftec_tartar_cu_boiaBiftec tartar cu boia din: muschi de vita, galbenusuri, ceapa, sare, piper, boia iute, paine, unt, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g muschi de vita tocat fin 4 galbenusuri 1 ceapa tocata ob de orez sare piper negru macinat boia iute paine feliata unt patrunjel verde   Mod de preparare: Prăjeşte pâinea pe grătarul încins pe…
Read more »





Budincă de paste cu portocale

11 September 2013
Budinca_de_paste_cu_portocaleBudincă de paste cu portocale din: macaroane, branza de vaci, telemea desarata, zahar tos, oua, zahar vanilinat, esenta de rom, scortisoara, portocale, unt, sos de ciocolata, coacaze rosii. Ingrediente: 400 g macaroane 500 g branza de vaci 200 g telemea desarata 200 g zahar tos 5 oua doua pliculete zahar vanilinat o lingurita cu esenta…
Read more »





Salata din arpacas, ciuperci si spanac

11 September 2013
Salata_din_arpacas_ciuperci_si_spanacSalata din arpacas, ciuperci si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, arpacas, supa de legume, frunze de spanac, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 250 g arpacas 1 l supa de legume 200  ciuperci 200 g frunze de spanac (sau salata verde) cimbru sare…
Read more »





Cuscus cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry

11 September 2013
Cuscus_cu_ardei_gras_rosii_uscate_si_pudra_de_curryCuscus cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry din: cuscus, praz, usturoi, ardei gras, dovlecei, rosii uscate, pudra de curry, oregano, sare, piper, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, ardei iute. Ingrediente: 150 g cuscus un fir de praz doi catei de usturoi doi ardei grasi un dovlecel 100 g rosii uscate in ulei…
Read more »





Dovlecei cu brânză şi ierburi

11 September 2013
Dovlecei_cu_brânza_si_ierburiDovlecei cu brânză şi ierburi din: dovlecei, cartofi, branza telemea, branza de vaci, smantana, oua, patrunjel verde, oregano, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei (zucchini) 4 cartofi 200 g branza telemea rasa 200 g branza de vaci 200 g smantana 2 oua patrunjel verde oregano unt sare piper   Mod de preparare: Fierbe dovleceii întregi,…
Read more »





Cocktail cu vin si fructe

11 September 2013
Cocktail_cu_vin_si_fructeCocktail cu vin si fructe din: vin roze, portocala, lamaie, menta, miere. Ingrediente: 400 ml vin roze 1 portocală 1 lămâie mentă miere   Mod de preparare: Se toarnă vinul într-o carafă. Se adaugă portocala și lămâia tăiate rondele. Se pun frunze de mentă și se adaugă mierea. Se amestecă bine. Se toarnă în pahare…
Read more »





Orez cu piept de pui şi legume

11 September 2013
Orez_cu_piept_de_pui_si_legumeOrez cu piept de pui şi legume din: orez, fasole verde, dovlecel, morcovi, ardei gras, piept d epui, usturoi, scortisoara, sos de soia, sare, piper, ulei, marar, lapte de cocos. Ingrediente: 150 g orez 200 g fasole verde 100 g masline feliate un dovlecel doi morcovi doi ardei grasi doua pieptul de pui 3 catei…
Read more »





Cartofi cu bacon si broccoli

11 September 2013
Cartofi_cu_bacon_si_broccoliCartofi cu bacon si broccoli din: cartofi, bacon, smantana, broccoli, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 200 g bacon 240 ml smantana maturata broccoli sare piper pentru creme fraiche: 240 ml smantana pentru frisca 1 lingura cu lapte batut   Mod de preparare: Pentru creme fraîche, amestecă smântână cu laptele bătut, lasă 6-8 ore la temperatura…
Read more »





Andive in sos de branza

11 September 2013
Andive_in_sos_de_branzaAndive in sos de branza din: andive, sunca, cascaval, smantana dulce, unt, sare. Ingrediente: 6 andive 6 felii de sunca 200 g cascaval 200 ml smantana dulce 50 g unt sare   Mod de preparare: Spală andivele, dă-le cu un praf de sare şi lasă-le să se zvânte. încinge untul şi pune andivele la prăjit.…
Read more »





Bruschete cu mozzarella, pesto si rucola

11 September 2013
Bruschete_cu_mozzarella_pesto_si_rucolaBruschete cu mozzarella, pesto si rucola din: paine prajita, mozzarella, rucola, parmezan, pesto. Ingrediente: paine prajita mozzarella rucola parmezan pesto   Mod de preparare: Pune pe 4 felii de pâine prăjită, pe rând, câte 1 felie de mozzarella, câteva fire de rucola, o felie foarte subţire de parmezan şi o linguriţă de pesto. Bruschete cu…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de cartofi cu branza

11 September 2013
Budinca_de_cartofi_cu_branza_06Budinca de cartofi cu branza din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, faina de grau integrala, smantana, sare, piper cayenne, branza, branza cheddar, boia de ardei.   Ingrediente: 4 cupe cartofi feliati subtire 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 1/4 ceapa, felii subtiri 3 linguri de faina de grau integrala 1 1/2 cani…
Read more »





Supa cu galuste de peste

11 September 2013
Supa_cu_galuste_de_pesteSupa cu galuste de peste din: peste, morcov, telina, ardei gras, praz, mazare, ciuperci, orez, oua, cartofi, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, patrunjel, faina, suc de lamaie. Ingrediente: 500 g peste un morcov o telina mica un ardei gras un fir de praz 400 g mazare 400 g ciuperci 50 g orez doua oua doi…
Read more »





Roşii la cuptor cu piure

11 September 2013
Rosii_la_cuptor_cu_piureRoşii la cuptor cu piure din: rosii, conopida, miez de nuca, migdale, ceapa, usturoi, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc, smantana, ardei copti. Ingrediente: un kilogram rosii un kilogram conopida 100 g miez de nuca 100 g migdale o ceapa 4 catei usturoi 100 g spanac 150 ml ulei de floarea soarelui sare…
Read more »





Smoothie de verdeata cu lamaie

11 September 2013
Smoothie_de_verdeata_cu_lamaieSmoothie de verdeata cu lamaie din: apa, patrunjel, marar, lamaie, zahar. Ingrediente: 100 ml apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lămâie 2 lingurițe zahăr   Mod de preparare: Se pune verdeața în blender. Se adaugă sucul de lămâie, zahărul și apa. Se mizează bine și se pune în pahare. Se servește proaspăt. Smoothie…
Read more »

Calamar umplut în sos de roşii

11 September 2013
Calamar_umplut_în_sos_de_rosiiCalamar umplut în sos de roşii din: calamari, ton, ceapa verde, rosii uscate, capere, pesmet, rosii cherry, vin alb, ou, unt, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 4 calamari mari sau 12 mici 1 cutie cu tin 1 legatura de ceapa verde 4 rosii uscate 1 lingurita cu capere 75 g pesmet 10 rosii cherry 150 ml…
Read more »





Dovlecei cu ton

11 September 2013
Dovlecei_cu_tonDovlecei cu ton din: dovlecei, sos de rosii, mozzarella, ton, ulei, usturoi, faina, unt, nucsoara, patrunjel, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 350 g sos de rosii 200 g mozzarella 200 g ton din conserva in ulei 2 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 lingura faina 30 g unt 1 praf de nucsoara 1/2…
Read more »





Bruschete cu rosii si ansoa

11 September 2013
Bruschete_cu_rosii_si_ansoaBruschete cu rosii si ansoa din: rosie, fileuri de ansoa, usturoi, masline negre, capere, ulei de masline, paine prajita. Ingrediente: 1 rosie bine coapte 3 fileuri de ansoa 2 catei de usturoi o mana de masline negre 1 lingura de capere ulei de masline paine prajita   Mod de preparare: Toacă mărunt 1 roşie bine…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati cu usturoi si marar

11 September 2013
Castraveti_murati_cu_usturoi_si_marar_08Castraveti murati cu usturoi si marar din: castraveti, otet de mere, apa, sare, usturoi, fulgi de ardei, marar, condimente.   Ingrediente: 2 kg de castraveti 1 3/4 cana otet de mere 1 1/2 ceasca de apa 2 linguri de sare 6 catei de usturoi 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1 legatura de marar proaspat…
Read more »





Cremă de somon cu creveti

11 September 2013
Crema_de_somon_cu_crevetiCremă de somon cu creveti din: crema de branza, creveti decorticati, somon afumat, ardei capia, ceapa verde, mustar, marar, boia dulce, ulei, sare. Ingrediente: 200 g crema de branza 200 g creveti decorticati 100 g somon afumat 1/2 ardei capia 3 cepe verzi 1 lingurita cu mustar 1 legatura de marar boia dulce ulei sare…
Read more »





Smoothie de sfecla rosie si morcovi

11 September 2013
Smoothie_de_sfecla_rosie_si_morcoviSmoothie de sfecla rosie si morcovi din: sfecla rosie, morcovi. Ingrediente: 2 sfecle roșii mici 2 morcovi     Mod de preparare: Se curăță și se spală legumele. Se taie cuburi și se storc în storcătorul pentru rădăcinoase. Se toarnă în pahare și se servește proaspăt. Smoothie de sfecla rosie si morcovi    
Read more »





Conopida imbracata

11 September 2013
Retete_1Conopida imbracata din: conopida, sare, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper, oua, pesmet, legume de sezon. Ingrediente: 1 conopida mijlocie 2 linguri cu sare 1/2 lamaie 4-6 tije de patrunjel 2 linguri cu ulei sare si piper macinat – pentru marinare 1 cana cu ulei 2 oua 4-5 linguri cu pesmet legume de sezon   Mod…
Read more »





Ciorba falsa de burta cu pleurotus

11 September 2013
Ciorba_falsa_de_burta_cu_pleurotusCiorba falsa de burta cu pleurotus din: bureti pleurotus, morcov, patrunjel, telina, ceapa, usturoi, suc de lamaie, smantana de soia, foaie de dafin, boabe de piper, concentrat de zarzavat, ulei, frunze de telina. Ingrediente: 600 g bureti pleurotus 500 g zarzavat (morcov, patrunjel si telina) 60 g ceapa 30 g usturoi sucul de la o…
Read more »





Piept de pui cu ceapa si sos de rosii

11 September 2013
Piept_de_pui_cu_ceapa_si_sos_de_rosiiPiept de pui cu ceapa si sos de rosii din: piept de pui, ulei, suc de rosii, rosii, ceapa, condimente. Ingrediente: 4 bucati mici de piept de pui 200 ml ulei 500 ml suc de rosii 6 rosii 3 cepe mijlocii 1 lingura condimente   Mod de preparare: Spălaţi carnea, dezosaţi-o şi curăţaţi-o de pieliţă.…
Read more »





Crochete de conopida si cartofi

11 September 2013
Crochete_de_conopida_si_cartofiCrochete de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, oua, ceapa, usturoi, patrunjel verde, sare, piper macinat, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 conopida mare 1 1/4 kg cartofi 3 oua 1 ceapa mare 1-2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde sare piper macinat faina 8-10 linguri pesmet 150 ml ulei pentru prajit   Mod de…
Read more »





Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac

11 September 2013
Gnocchi_cu_usturoi_pancetta_afumata_si_spanacGnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac din: gnocchi, usturoi, ulei de masline, smantana, nucsoara, pancetta afumata, spanac, coaja de lamaie, parmezan, seminte de pin. Ingrediente: 500 g gnocchi 1 catel de usturoi, feliat 1 lingura ulei de masline 100 ml de smantana nucsoara proaspat macinata 130 g cubulete de pancetta afumata 100 g de…
Read more »





Suc de castraveti

11 September 2013
Suc_de_castravetiSuc de castraveti din: castraveti, lamaie, frunze de patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 castraveți ½ lămâie frunze de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se decojesc castraveții. Se taie felii și se pun în blender împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie, un praf de sare și un praf de piper. Se…
Read more »





Reteta zilei: Fasole verde murata

11 September 2013
Fasole_verde_murata_04Fasole verde murata din: fasole verde, usturoi, marar, ardei chili, piper, apa, otet, sare.   Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 catei de usturoi 1 lingurita de marar uscat 2 ardei chili rosii ¼ lingurita piper Ingrediente pentru saramura: 5 cani de apa 5 cesti de otet ½ ceasca de sare   Mod de preparare:…
Read more »





Rulouri cu somon, kaizer si brânză

11 September 2013
Rulouri_cu_somon_kaizer_si_brânzaRulouri cu somon, kaizer si brânză din: kaizer, somon afumat, vin, rosii, marar, ulei, sare. Ingrediente: 200 g kaizer 100 g somon afumat 400 g gorgonzola 100 ml vin alb 4 rosii 1 legatura de marar ulei sare   Mod de preparare: Freacă brânza şi combin-o cu somonul tăiat în fâşii subţiri şi cu mărarul…
Read more »





Salată de creveţi cu mango si ceapa verde

11 September 2013
Salate_5Salată de creveţi cu mango si ceapa verde din: fructe de mango, ceapa verde, zeama de lime, sos de peste, zahar, usturoi, ardei iute, creveti, frunze de salata, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 fructe de mango, mari, coapte 3 linguri ceapa verde, taiata rondele subtiri 1/3 cana zeama de lime sau lamaie 2 linguri sos…
Read more »





Biscuiţi cu lămâie si cimbru

11 September 2013
Biscuiti_cu_lamâie_si_cimbruBiscuiţi cu lămâie si cimbru din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, piper, cimbru uscat, zahar, seminte de susan, seminte de in, unt, zeama de lamaie, lapte, mustar. Ingrediente: 225 g faina 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1 praf de sare 1 praf de piper negru 2 lingurite cimbru uscat maruntit 1 lingurita zahar 1 lingurita…
Read more »





Paste cu dovlecei la cuptor

11 September 2013
Paste_cu_dovlecei_la_cuptorPaste cu dovlecei la cuptor din: paste, pesto din busuioc, creme fraiche, dovlecei, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 400 g de paste (rigatoni, farfalla sau macaroni) 190 g de pesto din busuioc, proaspat sau din borcan 500 g de creme fraiche cu 50% grasime 550 g de dovlecei, rasi 85 g pesmet proaspat ulei de…
Read more »





Smoothie de piersici cu miere

11 September 2013
Smoothie_de_piersici_cu_miereSmoothie de piersici cu miere din: piersici, miere. Ingrediente: 6 piersici 1 linguriță miere     Mod de preparare: Se decojesc piersicile, se taie cuburi și se pun în blender o dată cu mierea. Se pasează bine și se pun în pahare. Smoothie de piersici cu miere  
Read more »





Cicoarea (Cichorium intybus)

10 September 2013
CicoareaExista trei mari varietăţi de cicoare, dar cea mai comună este Witloof, sau cicoarea belgiană. Are un cap compact şi alungit, numit chicon, care poate fi gătit sau servit în salată, ca frunză amară. Rădăcirile sunt prăjite şi amestecate cu cafeaua (în specal în Franţa). Rădăcinile tinere au un gust de caramel, uşor amărui, iar…
Read more »





Topul alimentelor care protejează inima (Ce mănânci ca să te fereşti de infarct)

10 September 2013
AlimenteColesterolul ridicat dă bătăi de cap multor români, iar bolile cardiovasculare rămân principala cauză de mortalitate în România. Pe lângă tratamentul medicamentos, cei cu probleme trebuie să fie atenţi şi la alimentaţie. Iată câteva idei de produse pe care le puteţi încerca. 1. Verdeţuri proaspete Rozmarinul, salvia, oregano şi cimbrul conţin antioxidanţi şi pot face…
Read more »





Despre Musetel (Chamaemelum)

10 September 2013
Despre_MustelMuşeţelul roman se plantează de obicei pe peluză şi emană un miros liniştitor în serile de vară. Cel sălbatic se foloseşte mai mult ca plantă medicinală, deşi în acest scop poate fi utilizată şi cealaltă specie. Din scrierile vechilor egipteni aflăm că şi ei foloseau muşeţelul. Probabil datorită florilor sale aurii, ei dedicau această plantă…
Read more »





Remedii naturiste (Cele mai eficiente remedii naturiste pentru artrita)

10 September 2013
PlanteArtrita se defineşte ca fiind o inflamaţie a unei articulaţii. Este o eroziune, o deteriorare treptată a cartilajului care acoperă osul unei articulaţii ce începe să se uzeze. Apare odată cu înaintarea în vârstă, după o lovitură sau la sportivi. În urma acestui proces, osul de dedesubt începe să se îngroaşe să se deformeze şi…
Read more »





Despre galbenele (Calendula officinalis)

10 September 2013
Despre_galbeneleGălbenelele pot fi folosite în cosmetică, în medicină, ca vopsea pentru haine şi în bucătărie. Vechii egipteni îi venerau proprietăţile tămăduitoare, iar perşii şi grecii din Antichitate ornau mâncarea cu ele. Hinduşii de astăzi îşi decorează altarele şi templele cu gălbenele. In Europa, sunt folosite pentru a da gust supei şi mâncării preparate la cuptor…
Read more »





Nutrienţi pentru întărirea oaselor (În ce alimente se găsesc cei mai importanţi nutrienţi pentru întărirea oaselor)

10 September 2013
Alimente_1De la calciu sau magneziu până la potasiu sau vitamina C, o serie de nutrienţi sunt necesari corpului pentru o rezistenţă bună a oaselor. Totuşi, cel mai important este să cunoaştem din ce alimente îşi poate extrage corpul aceşti nutrienţi atât de necesari. Calciu Atunci când e vorba despre prevenirea osteoporozei sau de tratamentul acesteia,…
Read more »





Reteta zilei: Piersici coapte cu mascarpone si miere

10 September 2013
Piersici_coapte_cu_mascarpone_si_miere_06Piersici coapte cu mascarpone si miere din: piersici, ulei, mascarpone, miere. Ingrediente: 5 piersici, taiate jumatati, fara samburi ulei 1 cutie crema mascarpone miere       Mod de preparare: Incalziti gratarul. Ungeti piersicile cu ulei. Gatiti piersicile pe gratar aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Serviti piersicile copate cu mascarpone si miere. Piersici coapte…
Read more »





Papricas de vita cu taitei

10 September 2013
Papricas_de_vita_cu_taiteiPapricas de vita cu taitei din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa, rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne de vita fara os 2 ardei grasi rosii 3 catei de usturoi 1 ceapa 3 rosii 1-2 foi de dafin 3 cartofi 2 linguri…
Read more »





Gulas de pasare cu praz

10 September 2013
Gulas_de_pasare_cu_prazGulas de pasare cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina, pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 500 g piept de pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri pasta de tomate boia dulce piper sare   Mod de preparare: Spălaţi pieptul de…
Read more »





Colţunaşi cu şuncă si ciuperci

10 September 2013
Coltunasi_cu_sunca_si_ciuperciColţunaşi cu şuncă si ciuperci din: faina, oua, sunca, ciuperci, ardei capia, rozmarin, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, miez de nuca, migdale. Ingrediente: 300 g faina 3 oua 200 g sunca 300 g ciuperci o ceapa un ardei capia doua crengute de rozmarin doi catei de usturoi 300 g rosii cherry 100…
Read more »





Dovlecei cu carne de vită si usturoi

10 September 2013
Dovlecei_cu_carne_de_vita_si_usturoiDovlecei cu carne de vită si usturoi din: carne de vita, dovlecei, ulei, ceapa, vin, faina, rosii, usturoi, pasta de tomate, marar, smantana, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 4 dovlecei 100 ml ulei 2 cepe 20 ml vin 2 linguri faina 2-3 rosii 2 catei de usturoi 50 g pasta de tomate…
Read more »





Prajitura cu miez de nuca si merisoare

10 September 2013
Prajitura_cu_miez_de_nuca_si_merisoarePrajitura cu miez de nuca si merisoare din: faina integrala de grau, faina, praf de copt, zahar brun, margarina, sirop de artar, ou, ulei de migdale, margarina, zahar brun, miez de nuca, merisoare. Ingrediente: aluat: 120 g faina integrala de grau 120 g faina 1 lingurita praf de copt 60 g zahar brun 120 g…
Read more »





Crap cu sos de soia si miere

10 September 2013
Crap_cu_sos_de_soia_si_miereCrap cu sos de soia si miere din: fileuri de crap, miere, sos de soia, ulei, lamaie, portocala, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de crap 3 linguri miere 2 linguri sos de soia 2 linguri ulei 1 lamaie sau 1 portocala sare piper   Mod de preparare: Spălaţi fileurile şi curăţaţi-le de eventualele oase. Aşezaţi…
Read more »





Drob cu ciuperci umplute

10 September 2013
Drob_cu_ciuperci_umpluteDrob cu ciuperci umplute din: carne tocata amestec, oua, morcovi, gris, paine, lapte, ceapa verde, patrunjel, margarina, pesmet, ciuperci, mazare, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 oua 3 morcovi 2 linguri gris 2 felii paine 100 ml lapte cate 2 legaturi ceapa verde si patrunjel cate 1 lingura margarina si pesmet…
Read more »





Supă cremă de berbecuţ

10 September 2013
Supa_crema_de_berbecutSupă cremă de berbecuţ din: carne de berbecut, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, galbenusuri, smantana, sare. Ingrediente: 700 g carne de berbecut 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 2 cepe 2 galbenusuri 3 linguri smantana sare   Mod de preparare: Spălaţi carnea şi fierbeţi-o 1 oră şi jumătate, la foc mic,…
Read more »

Minitort cu nuci

10 September 2013
Minitort_cu_nuciMinitort cu nuci din: oua, sare, zahar, unt, faina, miez de nuca, zahar, sare, unt, whiskey. Ingrediente: aluat: 5 oua sare 115 g zahar 60 g unt 100 g faina 75 g miez de nuca macinat crema: 2 oua 50 g zahar 1 praf de sare 125 g unt 4 linguri whiskey   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta

10 September 2013
Sandwich_cu_friptura_de_vita_si_ceapa_crocanta_13Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta din: maioneza, smantana, hrean, miere, mustar dijon, sare, piper, lapte, ulei vegetal, faina, ardei iute, boia de ardei iute, chifle, branza cheddar, friptura de vita. Ingrediente sos hrean: 1/2 cana maioneza 1/2 cana smantana 1/4 ceasca hrean ras 2 lingurite miere 2 lingurite mustar dijon sare si piper…
Read more »





Salata de telina cruda cu fructe

10 September 2013
Salate_6Salata de telina cruda cu fructe din: telina, mere, morcov, agrise, visine, busuioc, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 2 teline 2 mere 1 morcov 1 cana cu agrise, mure sau afine visine fara samburi sau prune taiate felii busuioc tocat ulei de salata 1/2 lamaie sare   Mod de preparare: Curăţaţi ţelinele şi morcovul, le spălaţi,…
Read more »





Tarta cu pui si ciuperci

10 September 2013
Tarta_cu_pui_si_ciuperciTarta cu pui si ciuperci din: aluat, piept de pui, dovlecel, ciuperci, ceapa, usturoi, branza de vaci, seminte de susan, oua, piper, sare. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 1 piept de pui 1 dovlecel 4 ciuperci 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 g branza de vaci 1 lingurita cu seminte de susan 2…
Read more »





Broccoli pane

10 September 2013
Broccoli_paneBroccoli pane din: broccoli, oua, faina, parmezan, ulei, sare. Ingrediente: 500 g broccoli 2 oua 6 linguri cu faina 1 lingurita cu parmezan ulei sare   Mod de preparare: Pune apă la fiert, iar când clocoteşte, adaugă broccoli spălat şi desfăcut în bucăţele, cu un praf de sare. Lasă-l să fiarbă cinci minute, apoi strecoară-l.…
Read more »





Paste orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta

10 September 2013
Paste_orzo_cu_ceapa_sfecla_rosie_si_branza_fetaPaste orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta din: ulei vegetal, ceapa rosie, sfecla rosie, paste orzo, supa, marar, branza feta. Ingrediente: ulei vegetal 1 ceapa rosie, tocata 250 g de sfecla rosie fiarta, conservata (nu inotet), tocata in cubulete (pastreaza zeama) 200 g de paste orzo 700 ml supa fierbinte de pui sau…
Read more »





Chiftelute cu crab

10 September 2013
Chiftelute_cu_crabChiftelute cu crab din: ulei de masline, ceapa verde, carne de crab, ou, maioneza, faina de mustar, biscuiti sarati, boia iute, praf de usturoi, scortisoara, nucsoara, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 6 fire ceapa verde, tocate 3/8 cana ulei de masline 450 g carne de crab 1 ou 1 lingura maioneza…
Read more »





Suc de sfecla rosie

10 September 2013
Suc_de_sfecla_rosieSuc de sfecla rosie din: sfecla rosie. Ingrediente: 4 sfecle roșii (mici și cu coaja netedă)     Mod de preparare: Se curăță sfecla și se taie cuburi. Se storc în storcătorul de rădăcinoase, se pune în pahare și se servește proaspăt. Suc de sfecla rosie  
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati in saramura

10 September 2013
Castraveti_murati_in_saramura_07Castraveti murati in saramura din: castraveti, seminte de coriandru, seminte de mustar, boabe de piper negru, marar, frunze de dafin, usturoi, sare, apa.   Ingrediente: 5 castraveți 1/2 lingurita seminte de coriandru 1/2 lingrita seminte de muștar 1/2 lingurita boabe de piper negru 1 legatura de marar proaspat 3 frunze de dafin 6 catei de…
Read more »





Negresa cu nuca de cocos

10 September 2013
Negresa_cu_nuca_de_cocosNegresa cu nuca de cocos din: unt, zahar, zahar vanilinat, faina, oua, cacao, praf de copt, dulceata, nuca de cocos, unt. Ingrediente: 250 g unt sau margarina 300 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 200 g faina 4 oua 30 g cacao 1/2 plic praf de copt 130 ml lichior sau visinata 250 g dulceata…
Read more »





Spaghete cu pesto si parmezan

10 September 2013
Spaghete_cu_pesto_si_parmezanSpaghete cu pesto si parmezan din: spaghete, spanac, mazare, busuioc, pesto, smantana, parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 100 g spanac tanar mazare congelata 1 legatura mica de busuioc, frunzele culese de pe tulpitni, cateva puse deoparte pentru sevit 3 linguri de pesto 150 ml de smantana 50 g parmezan, ras, plus putin pentru servit  …
Read more »





Portofele cu pasta de masline

10 September 2013
Portofele_cu_pasta_de_maslinePortofele cu pasta de masline din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, sare, masline, usturoi, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 20 g drojdie 250 ml apa 4 linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu sare pentru umplutura: 1 cana cu masline fara samburi 2 catei de usturoi tocati 3…
Read more »





Coaste picante

10 September 2013
Coaste_picanteCoaste picante din: coaste de porc, rosii, vin rosu, zahar, seminte de susan, otet balsamic, ulei, usturoi, oregano, cimbru, ardei iute, frunze de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 2 rosii 50 ml vin rosu dulce 1 lingurita cu zahar 1 lingurita cu seminte de susan 1 lingura cu otet balsamic 10…
Read more »





Risotto cu creveti

10 September 2013
Risotto_cu_crevetiRisotto cu creveti din: creveti, supa de pui, vin alb, unt, usturoi, fulgi de ardei iute, ceapa, orez, patrunjel. Ingrediente: 300 g creveti decorticati sau cozi de creveti 5 cani supa de pui 3/4 cana vin alb sec 150 g linguri unt 2 lingurite usturoi tocat marunt 1/4 lingurita fulgi de ardei iute 3/4 cana…
Read more »





Plăcintă cu cremă de alune

10 September 2013
Retete_6Plăcintă cu cremă de alune din: foietaj, alune, zahar tos, oua, unt, coniac, sare. Ingrediente: 500 g foietaj 150 g alune 100 g zahar tos 3 oua 100 g unt 1 lingura cu rom sau coniac sare   Mod de preparare: Pregătiţi umplutura: frecaţi spumă untul (păstraţi 1 lingură], adăugaţi zahărul, alunele măcinate, 2 ouă…
Read more »





Tarta cu oua, kaizer si cascaval

10 September 2013
Tarta_cu_oua_kaizer_si_cascavalTarta cu oua, kaizer si cascaval din: oua, smantana, kaizer, cascaval, patrunjel, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou, sare, rozmarin, ulei. Ingrediente: 6 oua 250 g smantana 200 g kaizer 100 g cascaval patrunjel pentru aluat: 350 g faina 3 linguri cu smantana 50 g margarina 1 plic cu praf de copt 1 ou…
Read more »





Chiftele cu sos de migdale

10 September 2013
Chiftele_cu_sos_de_migdaleChiftele cu sos de migdale din: amestec de carne tocata, paine, ceapa, ou, usturoi, patrunjel, sare, piper, migdale, ulei, unt, smantana, nucsoara, sare. Ingrediente: 700 g amestec de carne tocata 2 felii de paine 1 ceapa 1 ou 4-5 catei de usturoi patrunjel sare piper pentru sos: 200 g migdale 3 linguri cu ulei 50…
Read more »





Reteta zilei: Muraturi asortate cu piper si marar

10 September 2013
Muraturi_asortate_cu_piper_si_marar_04Muraturi asortate din: otet, zahar tos, sare, castarveti, ceapa rosie, boabe de piper, marar.   Ingrediente: 1 2/3 cana otet 2/3 ceasca + 2 linguri de zahar tos 1/2 lingurita sare 2 cani castraveți, taiati felii 1/2 ceapa rosie, feliata subtire 1 lingura boabe de piper 2 linguri crengute marar     Mod de preparare:…
Read more »





Lasagna cu carnati de porc, ciuperci si rosii

10 September 2013
Lasagna_cu_carnati_de_porc_ciuperci_si_rosiiLasagna cu carnati de porc, ciuperci si rosii din: ulei de masline, carnati de porc, usturoi, ciuperci, cimbru, pasta de rosii uscate, rosii cherry, creme fraiche, mustar dijon, branza cheddar, foi de lasana. Ingrediente: 1/2 linguri ulei de masline 2 carnati de porc de calitate, carnea extrasa din pielita si taiata in cuburi 1 catel…
Read more »





Smoothie de portocale si kiwi

10 September 2013
Smoothie_de_portocale_si_kiwiSmoothie de portocale si kiwi din: portocale, kiw. Ingrediente: 4 portocale 2 kiwi     Mod de preparare: Se curăță și se spală fructele. Se storc portocalele. Sucul obținut se pune în blender și se adaugă fructele de kiwi tăiate felii. Se mixează totul. Se toarnă în pahare și se servește proaspăt. Smoothie de portocale…
Read more »





Prajitura cu fructe, marmorata

10 September 2013
Prajitura_cu_fructe_marmorataPrajitura cu fructe, marmorata din: oua, faina, praf de copt, zahar, unt, esenta de vanilie, cacao, lapte integral, sare, nectarine, fructe de sezon, zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 4 oua 350 g faina 1 plic praf de copt 200 g zahar 220 g unt 1 lingurita esenta de vanilie 30 g cacao 225…
Read more »





Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan

10 September 2013
Paste_la_cuptor_cu_branza_Cheddar_si_parmezanPaste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan din: dovleac, ulei de masline, paste scurste, unt, faina, pudra de mustar, lapte, branza cheddar, parmezan. Ingrediente: 1 dovleac mare, curatat de coaja si taiat in cuburi cu latura de 2,5 cm 2 lingurite ulei de masline 300 g paste scurte 50 g unt 50 g faina…
Read more »





Despre Limba – Mielului (Borago officinalis)

10 September 2013
Despre_limba_mieluluiFiind o plantă cunoscută bucătarilor, se crede că limba-mieiului înveseleşte şi inspiră curaj. Reputaţia ei de a „ridica moralul” datează de pe vremea lui John Gerard, care a inclus-o în faimoasele sale cărţi botanice şi a afirmat că limba-mielului, cu aromă de castravete, „alungă supărarea şi înveseleşte”. Limba-mielului conţine doze însemnate de potasiu, calciu şi…
Read more »





Biscuiti spritati cu lamaie

10 September 2013
Biscuiti_spritati_cu_lamaieBiscuiti spritati cu lamaie din: unt, zahar, zahar pudra cu aroma de vanilie, oua, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilinat, faina. Ingrediente: 300 g unt sau untura 100 g zahar 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 2 oua 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingura zeama de lamaie…
Read more »





Despre hrean (Armoracia rusticana)

9 September 2013
Despre_hreanGermanii şi danezii folosesc hreanul într-un sos pentru peşte, în timp ce în Marea Britanie e asociat cu tradiţionala carne de vită prăjită şi cu budinca de Yorkshire. Hreanul are un gust puternic, desfundând sinusurile; uleiurile sale volatile sunt eliberate pe măsură ce rădăcina e răzuită, dar se evaporă rapid şi se pierd complet prin…
Read more »





Despre tarhon (Artemisia dracunculus)

9 September 2013
Despre_tarhonDeşi nu e prea aromat, tarhonul are o uşoară aromă de piper, cu o urmă vagă de anason. Nu se ştie de unde provine, dar probabil că e originar din Asia şi a fost adus în Europa de către mauri atunci când au cucerit Spania, iar în restul Europei a ajuns în secolul al XVI-lea.…
Read more »





Dieta de toamna (fructe si legume esentiale)

9 September 2013
Dieta3Cum toamna bate la usa, a venit momentul sa-ti schimbi un pic meniul zilnic! Este important sa incluzi in alimentatia ta fructe si legume de sezon, care sa-ti asigure o dieta de toamna sanatoasa si bogata in vitamine si minerale esentiale pentru sezonul rece. Descopera ce fructe si legume sa incluzi in dieta de toamna!…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si caramel

9 September 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_caramel_15Prajitura cu ciocolata si caramel din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, ou, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, caramel.   Ingrediente: 1 2/3 cani faina 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 3/4 ceasca unt nesarat, la temperatura camerei 1 ceasca + 2 linguri zahar brun 1 ou, la temperatura…
Read more »





Pulpa de berbec cu rosii umplute

9 September 2013
Pulpa_de_berbec_cu_rosii_umplutePulpa de berbec cu rosii umplute din: pulpa de berbec, vin rosu, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, peste afumat, sunca, cimbru, unt, supa de legume, faina, bulion, rosii, spanac, orez, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: pulpa de berbec 300 ml vin rosu 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 80 g peste afumat 100 g…
Read more »





Tarta cu rosii, parmezan si busuioc

9 September 2013
Tarta_cu_rosii_parmezan_si_busuiocTarta cu rosii, parmezan si busuioc din: faina, lapte, drojdie, miere, parmezan, galbenus, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 500 g faina 300 ml lapte 10 g drojdie proaspata 1 lingurita cu miere 2 linguri cu parmezan 1 galbenus 6 rosii 2 catei de usturoi frunze de busuioc proaspat ulei sare   Mod…
Read more »





Tocanita de conopida cu masline

9 September 2013
Tocanita_de_conopida_cu_maslineTocanita de conopida cu masline din: conopida, pulpa de rosii, masline, ceapa, ardei gras, praz, vin alb, praf de usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare 400 g pulpa de rosii 200 g masline rondele 2 cepe 1 ardei gras 1 fir praz 250 ml vin alb dulce 1/2 lingurita de praf de…
Read more »





Tort de nuci cu fructe

9 September 2013
Tort_de_nuci_cu_fructeTort de nuci cu fructe din: miez de nuca, unt, miere, oua, faina, praf de copt, cacao pudra, foite de gelatina, portocale, unt, galbenusuri, mascarpone, lichior de portocale. Ingrediente: aluat: cate 100 g miez de nuca tocat si macinat 200 g unt moale 200 g miere 4 oua 250 g faina integrala de grau 2…
Read more »





Pui in sos de smantana

9 September 2013
Pui_in_sos_de_smantanaPui in sos de smantana din: pui, ceapa, morcov, telina, ardei gras, radacina de patrunjel, sos de rosii, faina, unt, smantana, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 pui potrivit 1 ceapa 1 morcov 1 telina 1 ardei gras 1 radacina de patrunjel 1 cescuta cu sos de rosii 1 lingura cu faina 1 lingura cu unt…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro