Retete de toamna:
Reteta zilei: Sos proaspat de rosii
9 October 2013
Sos
proaspat de rosii din: ceapa, ardei gras, ardei iute, coriandru,
usturoi, rosii, sare. Ingrediente: 1/2 ceapa, taiata bucati 1/2 ardei
gras taiat bucati 1-2 ardei iuti, fara seminte 1/2 cana coriandru 2
catei usturoi 4 cani rosii bcati, fara coaja sare, dupa gust Mod de
preparare: Fierbeți rosiile si lasati sa se…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu ficatei si verdeata
9 October 2013
Oua
umplute cu ficatei si verdeata din: oua, ficatei, sare, mustar, piper,
verdeata, rosie, frunze de salata, rosii, ardei grasi. Ingrediente:
10-12 oua fierte tari 250 g ficatei sare 1 lingurita cu mustar piper
macinat verdeata tocata 1 miez de rosie frunze de salata 3-4 rosii 2
ardei grasi Mod de preparare: Fierbeţi ouăle…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sos de verdeaţă
9 October 2013
Cartofi
cu sos de verdeaţă din: cartofi noi, sare, otet din vin alb, oua,
amestec de verdeata, smantana, piper, unt. Ingrediente: 600 g cartofi
noi, mici sare 3 linguri otet din vin alb 4 oua 1 legatura mare amestec
de verdeata (patrunjel, marar, hasmatuchi etc.) 250 g smantana
fermentata piper 2 linguri unt Mod…
Read more »
Read more »
Tort de iaurt si capsune
9 October 2013
Tort
de iaurt si capsune din: oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt,
migdale, gelatina, iaurt, suc de lamaie, frisca, capsune, glazura.
Ingrediente: 2 oua 200 g zahar 1 praf de sare 30 g faina 30 g amidon 1
lingurita praf de copt 25 g migdale macinate 8 foite gelatina 500 g
iaurt slab…
Read more »
Read more »
Ciorba de rosii cu tarhon si taitei
9 October 2013
Ciorba
de rosii cu tarhon si taitei din: rosii, ceapa, tarhon in otet,
dovlecel, ulei, supa de legume, piper, sare, oua, faina. Ingrediente: 1
kg rosii 3 cepe 1 legatura tarhon in otet 1 dovlecel 3-4 linguri ulei 2 l
supa de legume piper sare pentru taitei: 2 oua circa 150 g faina 1
varf…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne si ardei iute
9 October 2013
Vinete
umplute cu carne si ardei iute din: vinete, ardei iute, ardei capia,
ceapa, carne tocata de vita, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6
vinete potrivite 6 ardei iuti 3 ardei capia 2 cepe 400 g carne tocata de
vita patrunjel proaspat sare piper Mod de preparare: Spălăm vinetele
şi le decojim alternativ, lăsând şi câteva…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu topping de banane
8 October 2013
Clatite
cu topping de banane din: faina, zahar praf de copt, galbenusuri de ou,
sare, lapte de migdale, unt, banane, ulei de canola. Ingrediente
pentru clatite : 2 cesti faina 2 lingurite de zahar 4 lingurite praf de
copt 2 galbenusuri de ou 1 lingurita de sare 2 cani de lapte de migdale
2…
Read more »
Read more »
Cartofi aromati cu rozmarin si lamaie
8 October 2013
Cartofi
aromati cu rozmarin si lamaie din: cartofi, lamaie, unt, busuioc,
rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi mari 1 lamaie 100 g unt
busuioc rozmarin sare piper Mod de preparare: Curăţăm cartofii şi îi
tăiem felii. Ii fierbem 10 minute în apă cu sare. Ii scoatem într-o tavă
în care am pus grămăjoare de…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu usturoi
8 October 2013
Pulpe
de pui cu usturoi din: pulpe de pui, catei de usturoi, pasta de rosii,
vin alb, ulei, busuioc, frunze de salvie, sare, piper. Ingrediente: 6
pulpe de pui 10 catei de usturoi 50 g pasta de rosii 200 ml vin alb ulei
busuioc pisat frunze de salvie sare piper Mod de preparare: Tăiem…
Read more »
Read more »
Retete traditionale de muraturi pentru iarna
8 October 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »
Read more »
Dulceturi si conserve fara conservanti preparate in casa
8 October 2013
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta
zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie Gem…
Read more »
Read more »
Zacusca de vinete cu ingrediente la indemana oricui
8 October 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
vinete cu rosii si morcovi Zacusca de vinete cu rosii si morcovi din:
vinete, rosii, gogosari, ardei grasi, ardei capia, morcovi, ulei,
usturoi, sare, piper, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 10
vinete mari…
Read more »
Read more »
Tratamente naturiste
8 October 2013
Presiunea
atmosferica schimbatoare, umiditatea sau temperaturile scazute sunt
factori agravanti in aceasta perioada pentru anumite boli, cum sunt
afectiunile cardiace sau problemele respiratorii. In plus, toamna este
anotimpul cand debuteaza racelile si alergiile, iar sistemul digestiv
sufera si el schimbari din cauza mancarurilor grele din aceasta
perioada. Iata 5 tratamente naturiste care te ajuta sa…
Read more »
Read more »
De ce e importanta detoxifierea la inceput de toamna
8 October 2013
Odata
cu pasirea in mofturoasa toamna, este timpul pentru curatenia de sezon…
din organism. Corpul tau trebuie curatat de toxine, iar sistemul
imunitar revitalizat, pentru a se putea adapta schimbarilor de
temperatura si a face fata radicalilor liberi si virusurilor care vor
incerca sa il atace odata cu racirea vremii. Descopera cateva trucuri
simple si…
Read more »
Read more »
Retete culinare propuse si testate de muraturi
8 October 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »
Read more »
Retete traditionale de gemuri si dulceturi
8 October 2013
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Gem de
macese cu cuisoare Gem de macese cu cuisoare…
Read more »
Read more »
Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!
8 October 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu
vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii,
ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei.
Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole verde murata cu ardei iute
8 October 2013
Fasole
verde murata cu ardei iute din: fasole verde, usturoi, marar, ardei
iute,otet, apa, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 capatana
usturoi 1 legatura marar 2 ardei iuti 8 cesti de otet 8 cani de apa 1
ceasca de sare Mod de preparare: Rupeti capetele de la fasole.
Puneti in…
Read more »
Read more »
Supă de chimen cu mei
8 October 2013
Supă
de chimen cu mei din: seminte de chimen, supa de radacinoase, ceapa,
faina, smantana, ulei, boia dulce, mei, frunze de telina, parmezan.
Ingrediente: 1 lingura seminte de chimen 1 l supa de radacinoase 1
lingura faina 1 ceapa de dimensiune mijlocie 100 g smantana 2 linguri
ulei 1 lingurita boia dulce 50 g mei…
Read more »
Read more »
Salată cu pui, valeriana şi roşii
8 October 2013
Salată
cu pui, valeriana şi roşii din: file de pui, suc de lamaie, otet
balsamic, rosii cherry, ardei iute, ceapa verde, sfecla, valeriana, ulei
de masline, piper, zahar. Ingrediente: 600 g file de pui 1 lingura suc
de lamaie 1 lingura otet balsamic sare 1 lingurita feliute de ardei iute
uscat 250 g rosii cherry…
Read more »
Read more »
Pui cu ierburi aromate
8 October 2013
Pui
cu ierburi aromate din: pui, sare, piper, boia de ardei dulce, lamai,
cimbru, unt, ierburi aromate. Ingrediente: 1 pui grill (circa 1,2 kg)
sare piper boia de ardei dulce 2 lamai 3 crengute cimbru 3 linguri unt
moale 3 linguri ierburi aromate, tocate Mod de preparare: Preîncălziţi
cuptorul la 180°C. Frecaţi puiul cu…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu salată de cartofi
8 October 2013
Chiftelute
cu salată de cartofi din: cartofi fierti, ridichii, ceapa, crema de
branza, lapte, otet, sare, piper, arpagic, patrunjel, creson, ceapa
verde, amestec de carne tocata, ou, pesmet, mustar cu verdeata, ulei.
Ingrediente: 600 g cartofi fierti in coaja cu o zi inainte 1 legatura
ridichii 1 ceapa mica 200 g crema de branza 100…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci, cu fulgi de ovaz
8 October 2013
Supa
crema de ciuperci, cu fulgi de ovaz din: ciuperci, iutari, ceapa, fulgi
de ovaz, ulei de masline, lapte dulce pasteurizat, sare, piper, supa de
legume, cimbru. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 250 g iutari 2
cepe 3-4 linguri fulgi de ovaz 2 linguri ulei de masline 500 ml lapte
dulce pasteurizat sare piper macinat…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne tocata si patrunjel
8 October 2013
Placinta
cu carne tocata si patrunjel din: oua, ceapa, unt, iaurt, faina, carne
tocata, patrunjel proaspat, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 oua 2 cepe
100 g unt 100 ml iaurt 300 g faina 500 g carne tocata patrunjel
proaspat ulei sare piper Mod de preparare: Frecăm untul moale cu un
praf de sare şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu omleta, branza si legume
8 October 2013
Sandwich
cu omleta, branza si legume din: oua, lapte, unt, sare, piper, chifle,
praf de usturoi, branza, branza cheddar, rosii cherry, arpagic.
Ingrediente pentru omleta: 4 oua 2 linguri de lapte 1 lingura de unt
sare piper Ingrediente pentru sandwich: 2 chifle 2 linguri de unt ½
lingurita praf de usturoi omleta ½ ceasca…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu şuncă la cuptor
8 October 2013
Ciuperci
cu şuncă la cuptor din: cartofi, sare, ciuperci, ceapa, sunca, piper,
arpagic, smantana, branza dulce, oua, branza telemea. Ingrediente: 400 g
cartofi sare 600 g ciuperci champignon mici 2 cepe 200 g sunca piper 1
legatura arpagic 200 g smantana fermentata 125 g branza dulce 4 oua 100 g
branza telemea Mod de…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu sos pesto
8 October 2013
Salată
de paste cu sos pesto din: paste, sare, ulei de masline, rosii cherry,
ceapa verde, ardei gras, sunca, mozzarella, iaurt, sos pesto, piper,
zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g paste sare 3 linguri ulei de
masline 250 g rosii cherry 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras galben
100 g sunca (kaizer) 250…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu ardei gras si rosii
8 October 2013
Somon
la cuptor cu ardei gras si rosii din: ardei grasi, rosii, ceapa,
usturoi, ulei, supa, zacusca, sare, piper, file de somon, suc de lamaie,
leusrda, unt, coaja de lamaie, pesmet. Ingrediente: cate 2 arde rgasi
verzi si rosii 4 rosii 2 cepe medii 1 catel de usturoi 1 lingura ulei
100 ml supa 4…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor cu sos, fasole si cartofi
8 October 2013
Miel
la cuptor cu sos, fasole si cartofi din: paine toast, cimbru,
patrunjel, unt, mustar, sare, piper, spate de miel, ulei, fasole verde,
arpagic, cartofi, supa, vin rosu, faina. Ingrediente: 2 felii paine
toast cate 2 crengute cimbru si patrunjel 40 g unt 1/2 lingurita mustar
sare piper 300 g spate de miel 2 linguri…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu aluat fărâmiţat
8 October 2013
Prăjitură
cu aluat fărâmiţat din: faina, drojdie, zahar, oua, coaja de lamaie,
sare, lapte, margarina, zahar, branza dulce, amidon, coaja de lamaie,
zahar vanilinat. Ingrediente: aluat: 400 g faina 1 pachetele drojdie 80 g
zahar 2 oua coaja rasa de la o lamaie 1 praf de sare 150 ml lapte 80 g
margarina umplutura: 200…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu rosii
8 October 2013
Supa
de pui cu rosii din: piept de pui, ceapa, rosii, ulei de masline,
usturoi, usturoi verde, patrunjel verde, frunze de telina, sare, piper.
Ingrediente: 1 piept de pui fara piele 2 cepe 6 rosii 2 linguri ulei de
masline 2 catei de usturoi 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel
verde 1 legatura frunze…
Read more »
Read more »
Rulouri picante de curcan
8 October 2013
Rulouri
picante de curcan din: salvie, rozmarin, ricotta, sare, piper, piept de
curcan, kaizer, parmezan, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1/2
legatura salvie 1 crenguta de rozmarin 250 g branza ricotta sare piper
12 bucati piept de curcan (a circa 60 g) 6 felii subtiri de kaizer 75 g
parmezan dat pe razatoare 1 catel…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu legume si sunca afumata
8 October 2013
Pui
la cuptor cu legume si sunca afumata din: sunca afumata, ulei de
floarea soarelui, ceapa, ficat de pasare, toast, patrunjel, sare, piper,
pui, boia de ardei dulce, dovlecel, vanata, ardei grasi, masline,
rozmarin. Ingrediente: 75 g sunca afumata taiata cubulete 3 linguri ulei
de floarea soarelui 1 ceapa 100 g ficat de pasare 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de morcovi cu mere si stafide
8 October 2013
Salata
de morcovi cu mere si stafide din: mere, morcovi, ceapa verde, stafide,
menta, coriandru, lamaie, iaurt, pudra de curry, sare, piper.
Ingrediente: 2 mere, feliate 2 morcovi feliati 2 cepe verzi, tocate 1/3
ceasca de stafide 2 linguri menta proaspata, tocata 2 linguri de
coriandru proaspat, tocat O jumatate de lamaie, stoarsa 3/4…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fulgi de ciocolata si capsune
8 October 2013
Prajitura
cu fulgi de ciocolata si capsune din: faina, unt, zahar, sare, ou,
portocale, lapte, frisca, spuma de straciatella, capsune, fulgi de
ciocolata. Ingrediente: aluat: 350 g faina 150 g unt 75 g zahar 1 praf
de sare 1 ou si: 2 portocale 350 ml lapte 200 ml frisca 2 plicuri spuma
de straciatella 1…
Read more »
Read more »
Ciorba delicioasa de burta cu usturoi
8 October 2013
Ciorba
delicioasa de burta cu usturoi din: burta de vita, morcovi, ceapa,
smantana, galbenusuri de ou, usturoi, otet, sare. Ingrediente: 2 kg
burta de vita 3 morcovi mari 3 cepe 1 kg smantana 6-7 oua (galbenusuri)
3-4 caciulii de usturoi otet sare Mod de preparare: Cureţi bine burta
de vită şi o laşi circa…
Read more »
Read more »
Muschi umplut cu piure si muraturi
8 October 2013
Muschi
umplut cu piure si muraturi din: muschiulet de porc, carnat afumat de
porc, cartofi, lapte, unt, piper, usturoi, boia de ardei dulce, bulion,
sare, verdeata. Ingrediente: 500 g muschiulet de porc 300 g carnat
afumat de porc 600 g cartofi 500 ml lapte 25 g unt piper 50 g usturoi un
varf de cutit…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si lamaie
8 October 2013
Tarta
cu mere si lamaie din: mere acrisoare, coaja de lamaie, suc de lamaie,
faina, migdale, budinca de caramel, praf de copt, unt, zahar, sare,
zahar vanilat, oua, migdale, gem de caise. Ingrediente: 750 g mere
acrisoare coaja rasa si sucul de la 1 lamaie 175 g faina 25 g migdale
macinate 1 plic praf…
Read more »
Read more »
Plăcinta cu sfeclă si curcan
8 October 2013
Plăcinta
cu sfeclă si curcan din: faina, sare, unt, sfecla, rosii cherry, piept
de curcan, ceapa, ulei, oua, ulei, branza telemea, smantana, sare,
piper. Ingrediente: 250 g faina 1/2 lingurita sare 125 g unt umplutura:
600 g sfecla 100 g rosii cherry 400 g piept de curcan 1 ceapa 2 linguri
ulei 2 oua 100…
Read more »
Read more »
Detoxifierea de toamna: Toamna reprezinta de fapt, anotimpul cel mai potrivit pentru a elimina tot ceea ce este invechit
7 October 2013
Cu
toate ca majoritatea persoanelor considera primavara ca fiind sezonul
ideal de curatare a organismului si detoxifiere, adevarul este ca toamna
reprezinta de fapt, anotimpul cel mai potrivit pentru a elimina tot
ceea ce este invechit. Asemeni copacilor, si dumneavoastra trebuie sa va
scuturati frunzele si sa va curatati inainte de venirea iernii.
Detoxifierea de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu mere
7 October 2013
Prajitura
delicioasa cu mere din: ulei, zahar, oua, faina, bicarbonat de sodiu,
esenta de vanilie, nuci pecan, mere, unt, zahar brun, lapte. Ingrediente
pentru aluat: 1 cana ulei vegetal 2 cani de zahar 3 oua 3 cana de faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite esenta de vanilie 1 cana
nuci pecan tocate 3…
Read more »
Read more »
Pui cu sos şi sparanghel
7 October 2013
Pui
cu sos şi sparanghel din: pui, foi de dafin, ienibahar, cuisoare,
piper, sare, sparanghel alb si verde, ciuperci, unt, faina, lapte,
nucsoara, sos worchester, suc de lamaie. Ingrediente: 1 pui cate 2 foi
de dafin 2 boabe de ienibahar si 2 cuisoare piper sare cate 300 g
sparanghel alb si verde 200 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Gulas de curcan
7 October 2013
Gulas
de curcan din: pulpe de curcan dezosate, ceapa, ciuperci, rosii cherry,
ulei, sare, piper, pasta de rosii, rosii pasate, supa, patrunjel,
cimbru, suc de lamaie, smantana. Ingrediente: 500 g pulpe de curcan
dezosate, fara piele 1 ceapa mare 400 g ciuperci champignon 200 g rosii
cherry 1 lingura ulei sare piper 2 linguri pasta…
Read more »
Read more »
Salata de cuscus cu vinete si ardei gras
7 October 2013
Salata
de cuscus cu vinete si ardei gras din: cuscus, apa, ceapa, vanata,
ardei gras, ceapa verde, lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1
cana de cuscus 1/2 cana cu apa 1 ceapa 1 vanata mica 1 ardei gras 2 fire
de ceapa verde 1 lamaie ulei de masline sare Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Placinta cu orez si branza
7 October 2013
Placinta
cu orez si branza din: orez, spanac, dovlecel, branza telemea, rosii
cherry, oua, smantana, mustar, unt, pesmet, seminte de pin, sare.
Ingrediente: 1 cana cu orez 300 g spanac 1 dovlecel 300 g branza telemea
500 g rosii cherry 5-6 oua 2 linguri cu smantana 1 lingurita cu mustar 1
lingura cu unt 1…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu curry
7 October 2013
Supa
de pui cu curry din: dovlecel, usturoi, ceapa, ardei gras, praz,
morcovi, cartofi, ulei, curry, supa, lapte de cocos, pasta curry, piept
de pui, mazare, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mare 1 catel de
usturoi 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 fir de praz 1-2 morcovi 300 g
cartofi 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Snitel de curcan în crusta de susan
7 October 2013
Snitel
de curcan în crusta de susan din: file din piept de curcan, sare,
piper, ou, faina, susan, morcovi, ciuperci, mazare, unt, ulei, sos de
soia. Ingrediente: 8 bucati file din piept de curcan pentru snitel
(circa 80 g) sare piper 1 ou 2 linguri faina 10 linguri susan 2 morcovi
medii 100 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Prăjitură la tavă cu mere
7 October 2013
Prăjitură
la tavă cu mere din: drojdie, zahar, lapte, faina, ou, unt, moale,
sare, nuci caramelizate, scortisoara, frisca, coaja de lamaie, budinca
de vanilie, mere, suc de lamaie. Ingrediente: 5 g drojdie 100 g zahar
175 ml lapte 450 g faina 1 ou 125 g unt moale sare 50 g nuci
caramelizate 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »
Read more »
Fettuccine cu ciuperci, vinete si rosii
7 October 2013
Fettuccine
cu ciuperci, vinete si rosii din: usturoi, ulei de masline, cimbru,
vinete, ceapa, ciuperci, rosii, patrunjel, sare, piper, fettuccine.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 8 linguri ulei de masline 2 fire cimbru 2
vinete mici (a 150 g) 100 g ceapa 400 g ciuperci 250 g rosii 1/2
legatura patrunjel sare piper 320 g…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu carne de pasare
7 October 2013
Dovlecei
umpluti cu carne de pasare din: dovlecei, piept de pasare, ou,
verdeata, sare, piper, slanina, ulei, smantana. Ingrediente: 6 dovlecei
mijlocii 1 piept de pasare 1 ou verdeata tocata sare piper macinat 100 g
slanina 2 linguri cu ulei 1 pahar cu smantana Mod de preparare:
Tăiaţi fiecare dovlecel în două pe lungime,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu carne tocata si legume
7 October 2013
Sandwich
cu carne tocata si legume din: carne tocata de vita, ardei gras, ceapa,
ketchup, apa, sos iute, piper, ulei de masline, chifle, varza, ardei
rosu, ceapa rosie. Ingrediente pentru sandwich : 1 /2 kg carne de vita
tocata ½ ceasca ardei gras verde ½ ceasca ceapa tocata 1 ceasca ketchup
1 cana cu…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui, smantana si parmezan
7 October 2013
Salata
cu piept de pui, smantana si parmezan din: file de piept de pui, sare,
piper, unt, salata, mustar dulce, otet din vin alb, ulei de masline,
smantana, parmezan. Ingrediente: 600 g file din piept de pui sare piper 1
lingura unt topit 250 g salata (eisberg, creata etc) 1 lingurita mustar
dulce 3 linguri…
Read more »
Read more »
Sufleu cu patrunjel
7 October 2013
Sufleu
cu patrunjel din: albusuri, branza, cascaval, lapte, sunca, unt, faina,
patrunjel, pesmet, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 6 albusuri
150 g branza rasa 50 g cascaval 1 1/2 cesti cu lapte 250 g sunca 1
lingura cu unt 1 lingura cu faina 1 legatura de patrunjel 50 g pesmet 50
g unt sare piper…
Read more »
Read more »
Supa de spanac cu smantana
7 October 2013
Supa
de spanac cu smantana din: spanac, ceapa, morcov, telina, radacina de
pastarnac, usturoi, orez, lamai, smantana, usturoi verde, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g spanac 2 cepe 1 morcov 1 telina
1 radacina de pastarnac 4 catei de usturoi 3 linguri orez 2 lamai 200
ml smantana 1 legatura usturoi verde 2…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu jambon
7 October 2013
Salata
de rosii cu jambon din: rosii, jambon, salata verde, frunze de busuioc,
usturoi, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3-4 rosii
mari 200 g jambon 1 salata verde 10-12 frunze de busuioc 4-6 catei de
usturoi 3-4 linguri cu ulei de salata sau de masline 1/2 lamaie sare
piper macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Pulpa de curcan cu sos de bere
7 October 2013
Pulpa
de curcan cu sos de bere din: pulpa de curcan, sare, piper, ulei,
ceapa, morcov, pasta de rosii, faina, bere bruna, sos pentru carne de
pasare, amidon. Ingrediente: 1 pulpa superioara de curcan (circa 1,2 kg)
sare piper 1 lingura ulei 3 cepe de dimensiuni medii 1 morcov mediu 1
lingura pasta de rosii…
Read more »
Read more »
Minitarte mediteraneene
7 October 2013
Minitarte
mediteraneene din: faina, branza de vaci, praf de copt, lapte, ulei,
sare, smantana, oua, branza de capra, spranghel, rosii. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina 150 g branza cremoasa de vaci 1 plic cu praf
de copt 6 linguri cu lapte 6 linguri cu ulei 1 lingurita cu sare pentru
umplutura: 200 g smantana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou si pesmet
7 October 2013
Cotlete
de porc in crusta de parmezan cu ou si pesmet din: cotlete de porc,
oua, pesmet, parmezan, sare, piper, ulei de masline, unt. Ingrediente:
4 cotlete de porc fara os 2 oua 1 cana de pesmet 1 cana parmezan ras
sare si piper negru proaspat macinat 3 linguri ulei de masline 1
lingura…
Read more »
Read more »
Legume cu rozmarin
7 October 2013
Legume
cu rozmarin din: morcovi, dovlecei, ceapa, ulei de masline, radacina de
pastarnac, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 500 g morcovi 250
g dovlecei 2 cepe 4 linguri ulei de masline 200 g radacina de pastarnac
4 rosii cateva ramuri de rozmarin sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi legumele şi spălaţi-le, tăiaţi-le în bastonaşe…
Read more »
Read more »
Supa cu sfecla rosie, pastarnac si smantana
7 October 2013
Supa
cu sfecla rosie, pastarnac si smantana din: sfecla rosie, morcov,
ceapa, radacina de pastarnac, varza dulce, telina, marar, smantana,
sare. Ingrediente: 4 sfecla rosii (600 g) 1 morcov 2 cepe 1 radacina
pastarnac 200 g varza dulce tocata 1 telina 1 legatura marar 200 ml
smantana sare Mod de preparare: Curatati zarzavaturile si…
Read more »
Read more »
Sufleu de morcovi cu dovlecei
7 October 2013
Sufleu
de morcovi cu dovlecei din: morcovi, dovlecei, ceapa, ulei, faina,
lapte, oua, sare, piper, nucsoara. Inrgediente: 500 g morcovi 2
dovlecei potrivit – 300 g in total 1 ceapa 2 linguri ulei 2 linguri
faina 100 ml lapte 4 oua sare piper nucsoara Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii, spălaţi i, fierbeţi-i 15 minute,…
Read more »
Read more »
Tort cu prune si nuci
7 October 2013
Tort
cu prune si nuci din: oua, zahar, scortisoara, faina, amidon, praf de
copt, prune, zahar, rom, amidon, mascarpone, nuci, frisca vegetala,
nuci. Ingrediente: blat: 4 oua 175 g zahar 1/2 lingurita scortisoara 150
g faina 50 g amidon 2 lingurite rase praf de copt crema si ornat: 1 kg
prune 250 g zahar 50…
Read more »
Read more »
Pui copt cu salata de cartofi
7 October 2013
Pui
copt cu salata de cartofi din: pui, sos de ardei iute, lime, cartofi
noi, varza, morcov, ceapa rosie, smantana, otet din cidru, coriandru.
Ingrediente: 1 pui mare intreg, de circa 1,8 kg 100 g sos de ardei iute 1
liime, taiat in jumatate pentru salata de cartofi: 400 g cartofi noi,
taiati bucati mici…
Read more »
Read more »
Tarta cu legume, cascaval si smantana
7 October 2013
Tarta
cu legume, cascaval si smantana din: dovlecei, morcovi, telina, ceapa
verde, cascaval, telemea, smantana, radacina de pastarnac, marar verde,
sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 morcovi 1 telina 3 legaturi ceapa
verde 150 g cascaval 50 g telemea 100 ml smantana 2 radacini de
pastarnac 1 legatura marar verde sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Quesadilla cu sos si branza cheddar
7 October 2013
Quesadilla
cu sos si branza cheddar din: fasole, sos de ardei iute, coriandru,
branza cheddar, faina de grau. Ingrediente: 2 conserve a cate 400 g de
fasole amestecata 3 linguri sos de ardei iute 1 mana de coriandru, tocat
140g branza Cheddar sau cascaval tare, ras 8 tortilla din faina de grau
Mod de…
Read more »
Read more »
Pastrav cu cartofi si verdeata
7 October 2013
Pastrav
cu cartofi si verdeata din: pastravi, fulgi de migdale, cartofi, ulei
de masline, marar verde, patrunjel verde, faina, lamai, zeama de lamaie,
sare, patrunjel. Ingrediente: 8 pastravi mici sau 4 mai mari 100 g
fulgi de migdale 600 g cartofi noi 6 linguri ulei de masline 1 legatura
marar verde 1 legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gnochhi tricolore cu ragu alla bolognese
7 October 2013
Gnochhi
tricolore cu ragu alla bolognese este un fel de mancare italiana, usor
de pregatit, dar care necesita mult timp pentru a prepara sosul
bolognese. Pentru a gati aceasta reteta trebuie sa incepeti mai intai cu
sosul pe care puteti sa-l folositi la orice tip de paste sau lasagna.
Ingrediente: 500g gnocchi tricolore 600g…
Read more »
Read more »
Salata calda de ciuperci cu telemea
7 October 2013
Salata
calda de ciuperci cu telemea din: ciuperci, dovlecei, usturoi, ceapa
rosie, praz, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic alb, sare,
piper, telemea. Ingrediente: 600 g ciuperci asortate 2 dovlecei 3 catei
de usturoi 1 ceapa rosie 3 fire praz 1 legatura ceapa verde 2 linguri
ulei de masline 2 linguri otet balsamic alb…
Read more »
Read more »
Mere cu crema
7 October 2013
Mere
cu crema din: mere, oua, zahar, coaja de lamaie, faina de orez, fructe
din dulceata, sare. Ingrediente: 6 mere 2 oua 1 pahar cu zahar coaja de
lamaie 1 lingurita cu faina de orez fructe din dulceata putina sare Mod
de preparare: Spălaţi merele, le curăţaţi de coajă, le goliţi de
seminţe. Le păstraţi…
Read more »
Read more »
Supa de curcan cu orez si legume
7 October 2013
Supa
de curcan cu orez si legume din: carne de curcan, usturoi, orez, ceapa,
morcov, telina, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de curcan 2
capatani de usturoi 2 linguri orez 1 ceapa 1 morcov 1 telina sare piper
Mod de preparare: Infăşuraţi usturoiul în folie aluminată şi coaceţi-l
la cuptor. Când s-a înmuiat,…
Read more »
Read more »
Blini cu ciuperci si smantana
7 October 2013
Blini
cu ciuperci si smantana din: oua, faina de grau, faina de hrisca,
drojdie, lapte, unt, sare, ciuperci, usturoi, ulei de masline, piper,
cimbru uscat, smantana. Ingrediente: aluat: 3 oua 150 g faina de grau
150 g faina de hrisca 1/2 cub de drojdie 500 g lapte caldut 2 linguri
unt topit 1 praf sare…
Read more »
Read more »
Cod cu rosii cherry si dovlecei
7 October 2013
Cod
cu rosii cherry si dovlecei din: file de cod, dovlecei, rosii cherry,
ceapa, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400
g file de cod 2 dovlecei 300 g rosii cherry 1 ceapa 50 ml ulei de
masline 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi fileul de cod,…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână
7 October 2013
Paste
cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână din: taitei, sare,
ceapa, usturoi, ciuperci asortate, piept de curcan, ulei de masline,
cimbru, piper, otet aromat, smantana. Ingrediente: 350 g taitei lati
sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 400 g ciuperci asortate (iutari,
galbiori, pleurotus, hribi) 1 piept de curcan 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Batoane cu musli si alune
6 October 2013
Batoane
cu musli si alune din: miere, unt de arahide, unt, mere, musli, alune,
faina, nuca de cocos, stafide, sos de mere, esenta vanilie, scortisoara.
Ingrediente: 3/4 ceasca de miere 3/4 ceasca unt de arahide 2 linguri
de unt 1 cana mere, curatate si tocate 3 cesti musli 1/2 cana alune
tocate 1 cana…
Read more »
Read more »
Regimul lacto-vegetarian pentru a fi în formă toamna aceasta
6 October 2013
Toamna
reprezintă anotimpul fructelor şi legumelor proaspete. Dacă vă gândiţi
să deveniţi vegetarian, acesta este cel mai potrivit moment. Avantajele
regimului lacto-vegetarian sunt numeroase. În primul rând, veţi reuşi să
faceţi faţă mai bine schimbării de anotimp şi disconfortului provocat
de vremea capricioasă. Veţi deborda de vitalitate şi energie, veţi avea
un sistem digestiv mai…
Read more »
Read more »
Retete si sfaturi utile despre muraturi
6 October 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. …
Read more »
Read more »
Compoturi si dulceturi din fructe de sezon
6 October 2013
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de fructe de pădure asortate Dulceaţă de fructe de…
Read more »
Read more »
Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca!
6 October 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu
vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii,
ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei.
Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4…
Read more »
Read more »
Desert cu mere si banane
6 October 2013
Desert
cu mere si banane din: aluat de foi, mere, suc de lamaie, scortisoara,
zahar, banane, unt, pesmet. Ingrediente: 400 g aluat de foi congelat 2
mere 2 linguri suc de lamaie 1/2 lingurita scortisoara macinata 4
linguri zahar 2 banane 50 g unt topit 40 g pesmet Mod de preparare: Se
decongelează aluatul.…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu branza dulce
6 October 2013
Ardei
umpluti cu branza dulce din: ardei, branza dulce, branza de burduf,
marar, smantana, unt. Ingrediente: 4-5 ardei carnosi 100 g branza dulce
100 g branza de burduf marar tocat 2 linguri cu smantana 1 lingura cu
unt Mod de preparare: Spălaţi ardeii, scoateţi codiţele şi seminţele,
lăsaţi la scurs. Amestecaţi brânza dulce cu…
Read more »
Read more »
Budinca cu branza si marar
6 October 2013
Budinca
cu branza si marar din: oua, faina, smantana, branza mascarpone,
telemea de vaca, marar, sare, piper, busuioc verde, rosii. Ingrediente:
12 oua 4 linguri faina 500 g smantana 100 g branza mascarpone 200 g
telemea de vaca 2 legaturi marar sare piper busuioc verde 2 rosii Mod
de preparare: Baţi bine ouăle cu…
Read more »
Read more »
Medalioane de viţel cu ciuperci şi morcovi
6 October 2013
Medalioane
de viţel cu ciuperci şi morcovi din: morcovi, unt, zahar, supa de
legume, ciuperci de padure, usturoi, file de vitel, ulei, sare, piper,
ceapa, vin, smantana, rozmarin, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 8
morcovi 3 linguri unt 3 linguri zahar 200 ml supa de legume 500 g
ciuperci de padure 1 catel de usturoi 600 g…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel umplută
6 October 2013
Friptură
de viţel umplută din: carne de vitel, zucchini, boia, piper, sare,
ciuperci, ardei gras, bacon, pesmet, patrunjel, untura, vin, smantana.
Ingrediente: 800 g carne de vitel (piept sau pulpa) 100 g zucchini
(dovlecel) boia piper sare 75 g ciuperci champignon 75 g ciuperci
pleurotus 1 ardei gras rosu 100 g bacon sau costita de…
Read more »
Read more »
Pastă de conopidă, cu usturoi si cremă de brânză
6 October 2013
Pastă
de conopidă, cu usturoi si cremă de brânză din: conopida, crema de
branza, usturoi, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 30 g conopida 150 g
crema de branza 2 catei de usturoi 1 lingura maioneza sare piper Mod
de preparare: Fierbi buchetelele de conopida in apa cu sare, cat sa fie
al dente. Dacă le…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana de legume cu smantana si patrunjel
6 October 2013
Tocana
de legume cu smantana si patrunjel din: unt, ceapa, usturoi, cartofi,
vinete, sare de mare, piper, telina, broccoli, morcovi, vin rosu,
dovlecei, rosii, ciuperci, pasta de tomate, melasa, marar uscat,
smantana, patrunjel. Ingrediente: 6 linguri de unt 2 cepe, tocate 3
catei de usturoi, zdrobit 2 cartofi, taiati cuburi 1 vanata, cuburi
sare…
Read more »
Read more »
Fasole noua cu marar
6 October 2013
Fasole
noua cu marar din: fasole boabe, ardei gras, rosii, ceapa, sare, piper,
marar, boia iute, ulei. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ardei gras 2
rosii 2 cepe sare piper marar tocat boia iute de ardei ulei Mod de
preparare: Alegeţi fasolea, o spălaţi, o puneţi în apă rece 3-5 ore, o
spălaţi…
Read more »
Read more »
Supa din carne de pasare cu mere
6 October 2013
Supa
din carne de pasare cu mere din: pui, mere, smantana, sare, lamaie,
zahar, morcov, telina, ou. Ingrediente: 1/2 pui 1 kg mere 1 pahar cu
smantana sare 1/2 lamaie 1 lingurita cu zahar 1 morcov 1 telina mica 1
ou Mod de preparare: Spălaţi puiul, îl tăiaţi bucăţi, îl opăriţi în
apă clocotită.…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci de padure
6 October 2013
Pizza
cu ciuperci de padure din: drojdie, zahar, faina, ulei de masline,
sare, ciuperci de padure, usturoi, smantana, galbenus, parmezan, sare,
piper. Ingrediente: blat: 1/2 cub drojdie proaspata (21 g) 1 praf zahar
400 g faina 3 linguri ulei de masline sare topping: 350 g ciuperci de
padure (hribi) 2 catei de usturoi 150 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de cocos si ciocolata
6 October 2013
Prajitura
cu crema de cocos si ciocolata din: zahar, oua, praf de copt, ulei,
lapte, ciocolata topita, cacao, faina. Ingrediente: 250 g zahar 3 oua 1
praf de copt 125 ml ulei 125 ml lapte 100 g ciocolata topita 2 linguri
cacao 1 cana de faina 2 linguri ciocolata rasa Mod de preparare: Baţi…
Read more »
Read more »
Friptura de vita, cu sos de hrean
6 October 2013
Friptura
de vita, cu sos de hrean din: muschi de vita, hrean, smantana, branza
de mucegai, unt, vin, sare, piper, piper verde. Ingrediente: 500 g
muschi de vita 3 bete de hrean rase 200 g smantana 100 g bnza cu mucegai
100 100 g unt 2 pahare vin alb sare piper piper verde boabe …
Read more »
Read more »
Bureti de padure cu smantana
6 October 2013
Bureti
de padure cu smantana din: ceapa, usturoi, foaie de dafin, cuisoare,
faina, unt, lapte, smantna, bureti de padure, sare, piper, supa,
nucsoara, coaja delamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa mare 1 catel
de usturoi 1 foaie de dafin 2 cuisoare 50 g faina 90 g unt 800 ml lapte
300 ml smantana 850 g bureti…
Read more »
Read more »
Clătite cu banane
6 October 2013
Clătite
cu banane din: oua, faina, razatura de lamaie, sare, unt, apa minerala,
banane, unt, zahar, rom. Ingrediente: 2 oua 2 cani cu faina 500 ml
lapte razatura de lamaie 1/4 lingurita cu sare 1 lingura cu unt 1 cana
cu apa minerala 6 banane 1 lingura cu unt 2 linguri cu zahar 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie de mango cu lapte
6 October 2013
Smoothie
de mango cu lapte din: iaurt, lapte, mango, zahar, cardamom.
Ingrediente: 1 cana iaurt 1/2 cana lapte 1 cana mango 4 lingurite de
zahar 1 varf de cutit cardamom Mod de preparare: Combinati iaurt,
lapte, mango, zahar si cardamom intr-un blender. Amestecati timp de 2
minute pana se omogenizeaza. Serviti…
Read more »
Read more »
Tort delicios
6 October 2013
Tort
delicios din: oua, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie,
sare, ulei, zeama de compot de ananas. Ingrediente: 5 oua 1 cana faina 1
cana zahar pudra 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de
lamaie 1 praf sare 4 linguri ulei 1 cana zeama de compot de ananas,
pentru insiropat …
Read more »
Read more »
Tocăniţă de porc, cu bere
6 October 2013
Tocăniţă
de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa, usturoi, bere
neagra, ketchup, morcovi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg
carne de porc 50 ml ulei 20 g faina 2 cepe 1 catel de usturoi 300 ml
bere neagra 30 g ketchup 4 morcovi sare piper patrunjel Mod de
preparare: Tai…
Read more »
Read more »
Ciocănele în sos de miere si scortisoară
6 October 2013
Ciocănele
în sos de miere si scortisoară din: ciocanele, miere, sos de soia,
mustar, pasta de tomate, scortisoara, ulei de masline, rozmarin, sare,
piper. Ingrediente: 8 ciocanele 1 lingura miere 2 linguri sos de soia 1
lingura mustar 1 lingurita pasta de tomate 1 lingurita scortisoara 3
linguri ulei de masline rozmarin sare piper …
Read more »
Read more »
Supa cu galuste si verdeata
6 October 2013
Supa
cu galuste si verdeata din: pui, mrocovi, cartofi, telina, pastarnac,
ceapa, oua, ulei, gris, sare, patrunjel, leustean. Ingrediente: 1/2 pui 3
morcovi 2 cartofi 1/2 telina 1 pastarnac 1 ceapa 2 oua 3 linguri ulei
10 linguri de gris sare patrunjel leustean Mod de preparare:
Portionezi puiul şi-l pui la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Desert de caramel cu fructe
6 October 2013
Desert
de caramel cu fructe din: lapte, frisca, esenta de vanilie,
galbenusuri, zahar, prune. Ingrediente: 250 ml lapte 200 ml frisca 1
lingurita esenta de vanilie 5 galbenusuri 200 g zahar 200 g prune Mod
de preparare: Se încinge cuptorul la 160 °C. Se dă în clocot laptele cu
frişcă şi vanilie. Se bat…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne de porc, vita si pasare
6 October 2013
Sarmale
cu carne de porc, vita si pasare din: carne de porc, carne de vita,
carne de pasare, varza murata, ceapa, orez, oua, sare, piper, suc de
rosii, cimbru, sunculita, marar, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de
porc 500 g carne de vita 500 g carne de pasae 2-3 capatani de varza
murata 2-3 cepe…
Read more »
Read more »
Friptura de porc in forma de spic
6 October 2013
Friptura
de porc in forma de spic din: muschi de porc, piper, slaninta, sare,
usturoi, ulei. Ingrediente: 4 bucati muschi de porc sau 4 bucati de
carne, mai grasa, dupa preferinta, lungi de circa 15 cm piper slaninita
sare 4-5 catei de usturoi ulei Mod de preparare: Speli carnea şi o
aranjezi astfel: Fiiecare…
Read more »
Read more »
Tarta cu migdale si prune
6 October 2013
Tarta
cu migdale si prune din: unt, zahar pudra, sare, faina, galbenusuri,
coaja de lamaie, migdale, zahar, oua, prune. Ingrediente: 230 g unt rece
taiat bucatele 100 g zahar pudra 1 praf de sare 350 g faina 4
galbenusuri 1 lingurita coaja de lamaie rasa umplutura: 200 g migdale
macinate 100 g zahar 150 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu salata
6 October 2013
Cotlete
de porc la gratar cu salata din: cotlete de porc, salata, ulei de
arahide, sos de soia, otet de orez, fulgi de chili, piure de ghimbir,
piure de usturoi si mustar. Ingrediente: 4-6 cotlete de porc salata
(dupa preferinta) Ingrediente Marinata: 1/4 ceasca ulei de arahide 1/4
ceasca sos de soia 1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Rulada de vitel cu ciuperci si spanac
6 October 2013
Rulada
de vitel cu ciuperci si spanac din: pulpa de vitel, sunca, cascaval,
ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru.
Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel 150 g sunca 3 linguri cascaval ras 150 g
ciuperci 100 g spanac fiert 1 ou 1 lingura pesmet 1 ceapa 100 ml vin
1/2 linguri unt…
Read more »
Read more »
Ficătei caramelizaţi
6 October 2013
Ficătei
caramelizaţi din: ficatei de pasare, zahar, smantana, ardei iute, sare,
piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 2 linguri zahar 100 ml
smantana 1 ardei iute sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie pui
zaharul la caramelizat. Cand devine auriu, adaugi ficăţeii şi îi laşi,
amestecând, pentru 6-8 minute. Pui sare, piper şi…
Read more »
Read more »
Tarta cu merisoare uscate
6 October 2013
Tarta
cu merisoare uscate din: faina, unt, bere, mere, suc de lamaie, unt,
zahar pudra, merisoare uscate, gem de caise, caisata. Ingrediente: blat:
250 g faina 125 g unt rece 100 ml bere umplutura: 5 mere 1 lingura suc
de lamaie 30 g unt 2 linguri zahar pudra merisoare uscate 2 linguri gem
de caise…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu carne tocata
6 October 2013
Musaca
de vinete cu carne tocata din: vinete, carne tocata, ceapa, rosii,
ulei, sare, piper, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 3 vinete medii 1
caserola carne tocata (mixta sau de pasare) 2 cepe mari 3 rosii ulei
sare piper patrunjel 150 g cascaval Mod de preparare: Speli şi tai
legumele după preferinţă. Speli vinetele şi le…
Read more »
Read more »
Minitarte cu portocale si prune
6 October 2013
Minitarte
cu portocale si prune din: faina, unt, ou, zeama de lamaie, apa, sare
smantana, faina, ou, galbenus, zahar vanilat, sare, portocale, prune.
Ingrediente: 250 g faina 200 g unt 1 ou 2 lingurite zeama de lamaie 2
linguri apa rece 1 praf de sare pentru umplutura: 250 ml smantana 170 g
zahar 3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu branza si chili
5 October 2013
Sandwich
cu branza si chili din: paine, branza, unt, sos de chili.
Ingrediente: 4 felii de paine felii de branza 3 linguri unt 1 cana sos
de chili Mod de preparare: Incalzti chili intr-o tigaie si pastrati
deoparte. Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu. Asezati feliile de
paine, adaugati untul in…
Read more »
Read more »
Retete de zacusca de dovlecei pentru iarna
5 October 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
dovlecei cu ardei gras si morcovi Zacusca de dovlecei cu ardei gras si
morcovi din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare,
frunze de telina, dafin patrunjel. Ingrediente: 4 kg dovlecei 1 kg
ardei…
Read more »
Read more »
Simte aroma copilariei cu gemurile si dulceturile noastre
5 October 2013
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de pepene galben O reteta simpla si delicioasa de…
Read more »
Read more »
Muraturi la borcan ca la mama acasa
5 October 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. …
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei cu brânză picantă
5 October 2013
Rulouri
de dovlecei cu brânză picantă din: dovlecei, ulei de masline, piper,
feta, iaurt, ardei iute, oregano, suc de lamaie. Ingrediente: 2 dovlecei
mici ulei de masline piper negru pentru crema picanta: 20 g feta 1
lingura iaurt grecesc sau smantana 2 ardei iuti verzi 50 ml ulei de
masline 1 lingurita oregano uscat 1…
Read more »
Read more »
Ardei grasi umpluti
5 October 2013
Ardei
grasi umpluti din: ardei grasi, frunze de visin, frunze de telina, apa,
aspirine, sare. Ingrediente: 10 kg ardei grasi cateva frunze de visin 5
legaturi de frunze de telina 3 l apa 3 aspirine 3 linguri sare Mod de
preparare: Speli ardeii si ii oparesti, pe rand, 2 minute, in apa
clocotita. ii…
Read more »
Read more »
Oţetul aromatic este leacul de care ai nevoie dacă migrenele şi neplăcerile digestive nu-ţi dau pace
5 October 2013
Uşor
de preparat chiar la tine acasă, oţetul aromatic este leacul de care ai
nevoie dacă migrenele şi neplăcerile digestive nu-ţi dau pace. Însă
acest remediu îţi este de ajutor şi în multe alte probleme de sănătate.
Oţetul aromatic, leacul bun la toate Oţetul de levănţică tratează
acneea Se ştie: dacă ai răcit, compresa…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe de padure
5 October 2013
Tort
cu fructe de padure din: smantana, unt, zahar pudra, faina, fructe de
padure, gelatina, esenta de vanilie, ou, jeleu, migdale, sare, zeama de
lamaie, unt, gris, zahar pudra. Ingrediente: 650 g smantana 120 g unt
180 g zahar pudra 180 g faina 400 g fructe de padure (zmeura, mure,
agrise) 8 foi gelatina 1…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu varza si sfecla
5 October 2013
Mere
umplute cu varza si sfecla din: mere, varza rosie, ceapa, untura de
rata, foi de dafin, suc de mere, cimbru, chimen, sfecla rosie, sare,
piper. Ingrediente: 4 mere mari 1 varza rosie 1 ceapa 100 g untura de
rata (gasca) 2 foi de dafin 200 ml suc de mere 1 lingurita rasa cimbru
uscat…
Read more »
Read more »
Paste cu sunca si smantana
5 October 2013
Paste
cu sunca si smantana din: paste, smantana, unt, sunca, parmezan, ardei
gras. Ingrediente: 400 g paste (penne) 300-400 g smantana lichida pentru
gatit 125 g unt 300 g sunca presata 100 g parmezan 1 ardei gras rosu 1
ardei gras galben Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu sare.…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu vin si smantana
5 October 2013
Ciuperci
cu vin si smantana din: ciuperci, vin, ulei, ceapa verde, rosii,
smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci pleurotus
1/2 pahar vin alb 1/2 pahar ulei 10 ceapa verzi 2 rosii 2-3 linguri
smantana 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Speli
ciupercile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli ceapa,…
Read more »
Read more »
Legume fierte cu peste afumat
5 October 2013
Cartofii,
morcovii, ţelina şi dovlecelul – fierte în supă, tăiate felii subţiri,
amestecate cu roşii şi ardei felii, peşte afumat tăiat feliuţe, ou fiert
tare trecut pe râzătoare – se servesc ca un fel de mâncare. Peste
amestecul acesta se pune un sos de: muştar, ulei, oţet, piper măcinat,
frunze de cimbru sau busuioc tocate…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu jambon
5 October 2013
Fasole
verde cu jambon din: fasole verde, jambon, faina, ceapa verde, supa,
sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole verde 300 g jambon 5-6 fire
ceapa verde 1 lingura cu faina 1 cana cu supa sare piper 2 linguri cu
ulei Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe, spălaţi
în apă călduţă…
Read more »
Read more »
Sufleu de fructe asortate
5 October 2013
Sufleu
de fructe asortate din: piersici, prune, mure, mascarpone, smantana,
coaja de lamaie. Ingrediente: 4 piersici sau pere 8 prune 250 g mure 250
g mascarpone 4 linguri zahar 30 ml smantana dulce 1 lingurita coaja de
lamaie rasa Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180 °C. Se golesc
de sâmburi piersicile şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de creveti cu dressing de lamaie
5 October 2013
Salata
de creveti cu dressing de lamaie din: creveti, inimi de palmier,
avocado, branza feta, sare, piper, ceapa verde, suc de lamaie, suc de
creveti, ulei de masline, oregano, marar, condimente. Ingrediente:
300gr creveti fierti, decorticati 1 borcan inimi de palmier 1 avocado,
cuburi 1 lingura suc de lamaie 2/3 cana branza feta maruntita…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu ceapa si oua
5 October 2013
Scrumbie
cu ceapa si oua din: scrumbie, ceapa, franzela, oua, ulei, unt, mere,
frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 scrumbie sarata de circa 350 g 1
ceapa mare 2 felii de franzela alba (150 g) 2 oua 2 linguri ulei 50 g
unt 2-3 mere frunze de patrunjel Mod de preparare: Speli scrumbia, o
cureţi de…
Read more »
Read more »
Supa limpede de legume cu fidea
5 October 2013
Supa
limpede de legume cu fidea din: cartofi, morcovi, ceapa, telina, praz,
dovlecel, ardei, rosie, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi 6
morcovi 1 ceapa 1 telina 1 praz 1 dovlecel 1 ardei 1 rosie sare
patrunjel frunze Mod de preparare: Curăţaţi legumele, le tăiaţi felii,
le puneţi să fiarbă în apă caldă. Păstraţi ceapa…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu umplutura de branza
5 October 2013
Rulada
de curcan cu umplutura de branza din: piept de curcan, otet, ulei de
masline, sare, piper macinat, cimbru, patrunjel, ceapa, pesmet, galbenus
de ou, crema de branza, supa de pui, vin, smantana, mustar, amidon,
cartofi, sparanghel alb, sparanghel verde, ciuperci, mazare, unt.
Ingrediente: 1 1/2 kg piept de curcan (pentru rulada) 1 lingura otet…
Read more »
Read more »
Tartă cu mure si cremă de lămâie
5 October 2013
Tartă
cu mure si cremă de lămâie din: unt, zahar pudra, sare, coaja de
lamaie, galbenusuri, faina, nuca de cocos, lapte, amidon, galbenusuri,
smantana, zahar, zeama de lamaie, mure. Ingrediente: tarta: 130 g unt 50
g zahar pudra 1 varf de sare coaja rasa de la 1 lamaie 2 galbenusuri
150 g faina 50 g…
Read more »
Read more »
Strugurii sunt adevărate medicamente fără efecte secundare
5 October 2013
Neplăcerile
digestive şi infecţiile urinare sunt câteva dintre problemele în care
cura cu struguri are efect benefic. Ca atare sau sub formă de leacuri,
strugurii sunt adevărate medicamente fără efecte secundare. Beneficiile
curei cu struguri Vedetele lunii septembrie sunt, de departe, strugurii.
Fie ei albi sau roşii, strugurii sunt alimente-medicament, cu avantaje
pentru sănătate, dar…
Read more »
Read more »
Conserve pentru iarna
5 October 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. …
Read more »
Read more »
Gemuri si dulceturi-retete de top
5 October 2013
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de piersici O reteta delicioasa de dulceata de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii coapte cu mei si busuioc
5 October 2013
Rosii
coapte cu mei si busuioc din: ceapa, rosii, mei, apa, ulei de masline,
zahar brun, drojdie, busuioc, cimbru, sare, frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa, taiata 1 kilogram de rosii 3-4 catei de usturoi,
tocati 1/2 cana mei uscat 1/2 ceasca apa fierbinte Ulei de masline 1
lingurita de zahar brun 1 lingura…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui marinate
5 October 2013
Aripioare
de pui marinate din: aripioare de pui, miere, mustar, usturoi, cimbru,
vin, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 1 lingura
miere 1 lingura mustar 5 catei de usturoi 3 fire de cimbru proaspat 50
ml vin alb 1/2 lingurita boia de ardei dulce sau iute sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Cremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre
5 October 2013
Cremă
de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre din: ceapa, mazare, unt,
smantana, sare, piper, nucsoara, gelatina, iaurt, frunze de leurda.
Ingrediente: 1 ceapa 200 g mazare 30 g unt 600 g smantana sare piper
macinat nucsoara 8 foi gelatina alba 150 g iaurt 30 g frunze de leurda
Mod de preparare: Ceapa se…
Read more »
Read more »