Retete de toamna:
Picior de miel a la grec
25 June 2013
Picioar
de miel a la grec din: picioare de miel, lamai, oregano, cartofi, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 picioare de miel (partea
inferioara) 4-6 lamai 1 lingurita oregano 3-6 cartofi 1/2 cana ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Dă drumul cuptorului să se
încălzească la 200°C. Aşază într-o tavă (pref.…Read more »
Frigarui de somon
25 June 2013
Frigarui
de somon din: somon, ulei de masline, suc de rosii, piper, suc de
lamaie, tepuse. Ingrediente: 500 g de somon fara pielita si taiat cuburi
35 ml ulei de masline 45 ml suc de rosii piper suc de lamaie tepuse
pentru frigarui Mod de preparare: Ubeul de măsline se amestecă cu
sucul de…Read more »
Farfalle cu pesto si bacon
25 June 2013
Farfalle
cu pesto si bacon din: farfalle, ceapa, sare, piper, mazare, ulei, sos
pesto, bacon, smantana, parmzan, busuioc. Ingrediente: 300 g farfalle 1
ceapa sare piper negru macinat 200 g mazare proaspata 2 linguri ulei 100
g sos pesto 200 g bacon 300 g smantana 100 g parmezan cateva frunze
proaspete de busuioc pentru ornat…Read more »
Salata cu cas de vaca, spanac si capsuni
25 June 2013
Salata
cu cas de vaca, spanac si capsuni din: spanac, capsuni, cas de vaca,
gem de caspuni, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 300 g spanac proaspat 200 g capsuni 100 g cas de vaca
pentru vinegreta: 2 lingurite gem de capsuni 1 lingura otet balsamic 4
linguri ulei de masline sare piper…Read more »
Chifteluţe cu ardei şi ciuperci
25 June 2013
Chifteluţe
cu ardei şi ciuperci din: carne de manzat, ou, ceapa, ciuperci, ardei
grasi, franzela uscata, ulei, portocala, patrunjel verde, boia dulce,
piper, sare, miere. Ingrediente: 300 g carne de manzat 1 ou 1 ceapa mica
100 g ciuperci champignon 2 ardei grasi rosii mici 100 g franzela
uscata 2 linguri ulei 1/2 portocala 1/2…Read more »
Tarta umpluta cu cirese
25 June 2013
Tarta
umpluta cu cirese din: ou, lapte, faina, drojdie, sare, zahar, cirese,
gelatina, faina. Ingrediente: pentru aluat: 60 ml apa calduta un ou 125
ml lapte 350 g faina 250 g unt un plic drojdie uscata o lingurita sare
25 g zahar pentru umplutura: 1,5 kg cirese bine coapte 160 g zahar o
lingurita gelatina…Read more »
Reteta zilei: Sos barbeque de casa
25 June 2013
Sos
barbeque de casa din: ardei jalapeno, ardei serrano, ardei poblano, sos
adobo, usturoi, ketchup, zahar brun, melasa, mustar, pasta de tomate,
praf de ceapa, sos worcestershire. Ingrediente: 3 ardei jalapeno 1
ardei iute serrano ½ ardei iute poblano 2 ardei in sos adobo 4 catei de
usturoi 7 cupe ketchup 1 ¾ cani…Read more »
Roşii umplute cu orez şi mărar
25 June 2013
Roşii
umplute cu orez şi mărar din: rosii, orez, ceapa, ulei de masline,
marar, sare, piper. Ingrediente: 8 rosii medii 1 ceasca orez 1 ceapa
medie 2-3 linguri ulei de masline 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le „capace” în zona codiţei şi
scobiţi-le ca să scoateţi partea cu seminţe.…Read more »
File de peste la gratar
25 June 2013
File
de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie,
sare, ulei, busuioc. Ingrediente: 2-4 bucati de peste (cod sau macrou)
250 g cartofi 250 g broccoli 1 capatana de usturoi felii de lamaie sare
ulei busuioc sau patrunjel pentru decor Mod de preparare: Peştele se
curăţă, se spală, se şterge şi se…Read more »
Prajitura pufoasa cu cirese
25 June 2013
Prajitura
pufoasa cu cirese din: cirese, faina, zahar pudra, zahar vanilinat,
oua, lapte, unt, sare. Ingrediente: 750 g cirese bine coapte 100 g faina
90 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 6 oua 250 ml lapte 20 g unt
pentru tava un praf sare Mod de preparare: Cireşele se spală, li se
scot…Read more »
Paste cu carne de vitel
25 June 2013
Paste
cu carne de vitel din: ceapa verde, ardei gras, ulei, carne de vitel,
supa de pasare, parmezan, sare, paste, unt, faina, lapte, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 2 fire ceapa verde 1 ardei gras rosu 2 linguri
ulei 500 g carne de vitel tocata 200 ml supa de pasare 50 g parmezan
ras sare 20…Read more »
Cordon bleu cu garnitura de cartofi noi
25 June 2013
Cordon
bleu cu garnitura de cartofi noi din: piept de pui, branza topita,
sunca, ou, pesmet, cartofi, sare, piper, usturoi verde, ulei, unt.
Ingrediente: 4 felii piept de pui 4 felii branza topita 4 felii sunca
presata 1 ou 4-5 linguri pesmet 1 kg cartofi mici sare piper usturoi
verde sau rozmarin 150 ml ulei…Read more »
Reteta zilei: Gem de capsuni
24 June 2013
Gem
de capsuni din: capsuni, zahar, mar, suc de lamaie. Ingrediente: 2
1/4 cani capsuni 2/3 cana zahar 1 mar ras 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare: Intr-o cratita medie puneti la foc capsunile, zaharul
si marul. Fierbeti timp de 20 de minute, amestecati constant. Adaugati
apoi sucul de lamaie…Read more »
Dorada in crusta de sare
24 June 2013
Dorada
in crusta de sare Ingrediente: dorada sare Mod de preparare:
Peştele trebuie curăfăt bine de intestine, spălat şi şters cu un prosop
uscat. Il aşezăm apoi în tavă, pe un pat de sare grunjoasă, şi îl
îmbrăcăm cu sarea rămasă. Il introducem la cuptor timp de 30-40 de min
(până când sarea…Read more »
Focaccia cu masline
24 June 2013
Focaccia
cu masline din: faina, sare, drojdie uscata, ulei de masline, apa
calda, masline, ulei de masline, ceapa, sare, cimbru. Ingrediente:
aluat: 350 g faina 1/2 lingurita sare 7 g drojdie uscata 2 linguri ulei
de masline 250 ml apa calda 100 g masline verzi sau negre (fara samburi)
topping: 2 linguri ulei de masline…Read more »
Creveti cu sos de rosii
24 June 2013
Creveti
cu sos de rosii din: creveti decorticati, rosii, usturoi, coriandru,
apa, ulei de masline, rosii uscate, sare, piper, chimen. Ingrediente:
400 g creveti decorticati (congelati) 4 rosii un catel de usturoi 1
lingura de coriandru tocat fin 100 ml apa 4 linguri de ulei de masline
rosii uscate sare piper chimen Mod de…Read more »
Bruschete cu rosii si rondele de masline
24 June 2013
Bruschete
cu rosii si rondele de masline din: chifle, usturoi, margarina,
cascaval de post, busuioc, rosii decojite, bulion, masline negre, sare,
piper, ulei de masline, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 4 chifle 4
capatani de usturoi 2 lingurite de margarina cascaval de post busuioc
proaspat rosii decojite 1 lingurita bulion masline negre taiate rondele
sare…Read more »
Bagheta cu usturoi si ierburi aromate
24 June 2013
Bagheta
cu usturoi si ierburi aromate din: paine bagheta, margarina, usturoi,
patrunjel, piper. Ingrediente: 2 paini bagheta mici 150 g margarina 3
catei de usturoi zdrobiti patrunjel piper Mod de preparare: Amestecaţi
margarina, usturoiul şi pătrunjelul tocat până când se formează o pastă
omogenă. Adăugaţi piper după gust. Tăiaţi pâinea-baghetă în felii de
aprox.…Read more »
Creveti cu lamaie, masline si usturoi
24 June 2013
Creveti
cu lamaie, masline si usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi,
patrunjel, zeama de lamaie, masline, sare. Ingrediente: 1/2 kilogram de
creveti ulei de masline 5-6 catei de usturoi patrunjel zeama de la 1-2
lamai masline negre sare dupa gust Mod de preparare: Crevetii se fierb
în apă clocotită aproximativ 10 min, apoi…Read more »
Focaccia cu ceapa si usturoi
24 June 2013
Focaccia
cu ceapa si usturoi din: drojdie uscata, zahar, apa fierbinte, faina,
sare, busuioc, ulei de masline, ceapa, usturoi. Ingrediente: 7 g drojdie
uscata 1 lingurita zahar 300 ml apa fierbinte 450 g faina 2 lingurite
sare 3 linguri busuioc 2 linguri ulei de masline 450 g ceapa rosie si
alba taiata inele 4 catei…Read more »
Foi cu crema de nuci
24 June 2013
Foi
cu crema de nuci din: oua, faina, zahar, ulei, apa minerala,
bicarbonat, suc de lamaie, zahar, lapte, nuci, cacao, frisca, ciocolata
neagra, ciocolata cu lapte, nuca macinata. Ingrediente: pentru foi: 3
oua 800 g faina 12 linguri zahar 12 linguri ulei 12 linguri apa minerala
o lingurita bicarbonat 2 linguri suc de lamaie strecurat…Read more »
Bruschete cu rosii si usturoi
24 June 2013
Bruschete
cu rosii si usturoi din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
busuioc, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 paine ciabatta 2 capatani de
usturoi 4 linguri ulei de masline busuioc proaspat 300 g rosii cherry
proaspete 4 rosii uscate sare piper Mod de preparare: Tăiaţi roşiile
cherry în jumătăţi, iar roşiile uscate în bucăţele…Read more »
Salata cu varza, oua si porumb
24 June 2013
Salata
cu varza, oua si porumb din: varza chinezeasca, ardei, ceapa verde,
oua, porumb, lamai, ulei de masline, sare, piper, leurda. Ingrediente: 1
varza chinezeasca de dimensiune mijlocie 1 ardei rosu 1 ardei gralben 2
legaturi ceapa verde 2-3 oua 1 cutie (200 g) de porumb 2 lamai 2-3
linguri ulei de masline sare piper…Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie
24 June 2013
Friptura
de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie din: ulei de masline,
rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare, piper, friptura de porc, ceapa
rosie. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline plus 1 lingurita 4
lingurite rozmarin proaspat, tocat 1 lingurita mustar ½ lingurita praf
de usturoi 2 lingurite de sare 1…Read more »
Placinta delicioasa cu cirese
24 June 2013
Placinta
delicioasa cu cirese din: aluat, ou, lapte, cirese, zahar pudra, menta.
Ingrediente: 400 g aluat foitaj pentru uns: un ou 2 linguri lapte
pentru umplutura: 750 g cirese zahar pudra frunzulite menta Mod de
preparare: Aluatul de foitaj se scoate de la frigider si se lasă să
ajungă la temperatura camerei. Se întinde…Read more »
Ciuperci umplute cu branza de capra
24 June 2013
Ciuperci
umplute cu branza de capra din: ciuperci, zeama de lamaie, ulei de
masline, branza de capra, smantana, usturoi, verdeturi proaspete,
cascaval, bacon, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci alb medii, cat
mai egale 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri ulei de masline 150 g branza
grasa de capra sau bivolita 3 linguri smanatna 1 catel de…Read more »
Dovlecei umpluti cu carne
24 June 2013
Dovlecei
umpluti cu carne din: dovlecei, ulei, carne tocata de porc, rosii,
ceapa verde, patrunjel, usturoi, masline, oregano, morcov, ou, apa,
sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 6 linguri ulei 400 g carne
tocata de porc 5 rosii 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 4
catei usturoi pisati 100 g masline fara samburi 2…Read more »
Mojito
24 June 2013
Mojito
din: rom, suc de limetta, apa minerala, frunze de menta, zahar brun.
Ingrediente: 60 g rom cubanez 30 ml suc de limetta 120 ml apa minerala 6
frunze de menta 2 lingurite zahar brun Mod de preparare: Se aşază
într-un pahar zahărul, frunzele de mentă şi se stropesc cu suc de…Read more »
Ciorba de legume de vara cu corcoduse
24 June 2013
Ciorba
de legume de vara cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi,
ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2
ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g
corcoduse patrunjel sare Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert
în apă de două ori cantitatea lor.…Read more »
Ardei umpluţi cu salată de vinete şi roşii
24 June 2013
Ardei
umpluţi cu salată de vinete şi roşii din: ardei gras, vinete, ceapa,
rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ardei gras 1 kg vinete 1 ceapa
medie 500 g rosii 150 ml ulei sare Mod de preparare: Spălaţi ardeii,
tăiaţi-le un „capac”, curăţaţi-i de cotoare şi seminţe. Tocaţi mărunt
ceapa sau daţi-o pe răzătoarea…Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu legume la cuptor
24 June 2013
Sandwich
cu legume la cuptor din: vanata, ciuperci, ardei grasi, otet balsamic,
branza feta, bagheta. Ingrediente: 1 vanata 2 ciuperci 2 ardei grasi,
rosu sau galben 1 castravete ½ ceasca de otet balsamic 1/2 cupa branza
feta 1 bagheta Mod de preparare: Spalati legumele, taiati bucati apoi
puneti intr-un bol si turnati otet balsamic. Lasati…Read more »
Paste cu ansoa si broccoli
24 June 2013
Paste
cu ansoa si broccoli din: paste integrale, broccoli, ansoa in ulei,
stafide, usturoi, ulei extravirgin de masline, ardei iute. Ingrediente:
150 g paste integrale 200 g broccoli 1 cutie (200 g) ansoa in ulei 1-2
linguri stafide 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei extravirgin de
masline optional, 1 ardei iute Mod de…Read more »
Prajitura cu crema de nuci si fructe
24 June 2013
Prajitura
cu crema de nuci si fructe din: nuci, zahar brun, apa, oua, cacao,
zahar vanilat, unt, nuci, galbenusuri si fructe de sezon. Ingrediente:
blat: 250 g nuci macinate 200 g zahar, de preferat, brun 100 ml apa 7
oua 3 linguri cacao 1 lingurita zahar vanilat crema: 200 g unt 400 g
zahar 300…Read more »
Oua umplute cu piept de pui
24 June 2013
Oua
umplute cu piept de pui din: oua, piept de pui, maioneza, smantana,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1/2 piept de pui 4 linguri
maioneza 2 linguri smantana patrunjel sare piper Mod de preparare: In
vase separate se pun la fiert ouăle şi carnea. Apoi, ouăle, după ce sunt
fierte tari, se trec…Read more »
Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie
24 June 2013
Salată
verde cu roşii, busuioc şi lămâie din: bagheta, salata verde, rosii,
zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, seminte de pin,
sare, piper. Inrgediente: 1 bagheta 1 salata verde medie 4 rosii 1
lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura
busuioc proaspat 100 g seminte de pin…Read more »
Rulouri de castraveţi cu brânză Feta
24 June 2013
Rulouri
de castraveţi cu brânză Feta din: castraveti, branza feta, chimen, ulei
de masline, piper. Ingrediente: 4 castraveti potriviti 250 g branza
Feta 1 lingurita rasa chimen macinat 1 lingura ulei de masline piper
Mod de preparare: Speli castraveţii, îi usuci şi îi tai fâşii cu
ajutorul cuţitului econom. Zdrobeşti cu furculiţa brânza Feta…Read more »
Cuscus cu menta
24 June 2013
Cuscus
cu menta din: cuscus, ardei gras, castarvete, ceapa verde, usturoi,
ceapa rosie, menta, patrunjel, sare, piper, otet, ulei. Ingrediente: 300
g cuscus instant 1 ardei gras rosu 1 castravete lung 2 cepe verzi 2
catei de usturoi 1 ceapa rosie 3 linguri menta tocata 1 lingura
patrunjel tocat sare piper 3 linguri otet 3…Read more »
Paste cu porumb, pui si ceapa
24 June 2013
Paste
cu porumb, pui si ceapa din: piept de pui, pasta fainoase, smantana,
porumb dulce, ceapa rosie, sare, piper, ulei, zahar, frunze de
patrunjel. Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat 400 g pasta fainoase,
de preferinta integrale 300 g smantana 1 conserva (200 g) porumb dulce 1
ceapa rosie sare piper negru macinat 2…Read more »
Reteta zilei: Chifle de cartofi umplute cu salata de creveti
24 June 2013
Chifle
de cartofi umplute cu salata de creveti din: creveti decorticati, coaja
de limeta, sare, maioneza, arpagic, marar, suc de lamaie, zahar, piper,
chifle de cartofi, unt nesarat. Ingrediente: 260 g creveti
decorticati 150 g creveti tigru decorticati coaja de la 1/2 de limeta 1
1/2 linguri de sare 1 1/2 linguri de maioneza…Read more »
Tort cu umplutura de carne tocata
24 June 2013
Tort
cu umplutura de carne tocata din: branza dulce, lapte, praf de copt,
faina, ulei, ou, patrunjel, sare, kaizer, usturoi, carne tocata de vita,
ulei, tomate, pasta de tomate, praz, smantana, sare, piper, oregano,
patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 125 g branza dulce 4 linguri lapte
1/2 plic praf de copt 250 g faina 5 linguri…Read more »
Ruladă de curcan cu busuioc
24 June 2013
Ruladă
de curcan cu busuioc din: piept de curcan, sunca, cartofi, rosii
cherry, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g piept
de curcan fara piele 4 felii sunca 500 g cartofi mici fierti in coaja 12
rosii cherry 4 linguri ulei de masline sare piper 4 fire de busuioc
Mod de preparare:…Read more »
Rondele pane
24 June 2013
Rondele
pane din: dovlecei, oua, faina, pesmet, boia, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 3 dovlecei mari 2 oua 150 g faina 150 g pesmet boia sare
piper ulei Mod de preparare: Tai rondele dovleceii. Baţi ouăle cu
boia, sare şi piper după gust. Dai rondelele prin făină, le treci prin
ouăle bătute, apoi prin pesmet…Read more »
Sangria cu busuioc şi căpşuni
24 June 2013
Se
taie jumătăţi 500 g căpşuni. Se taie cuburi 1 măr. Se amestecă într-un
bol 300 g frunze de busuioc proaspete cu 150 g zahăr. Se toarnă 750 ml
vin alb şi 250 ml suc de struguri albi. Se amestecă bine până se
dizolvă zahărul, apoi se adaugă fructele şi se completează eventual cu
apă…Read more »
Tort cu frisca si capsuni
24 June 2013
Tort
cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, ulei, praf de copt,
zahar vanilat, sare, capsuni, frisca, gem de capsune. Ingrediente:
pentru blat: 7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 7 linguri apa 2
linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic de zahar vanilat un praf de sare
pentru crema:…Read more »
Cum se prepara Budinca de lamaie (video)
23 June 2013
Retete video: Cum se prepara Budinca de lamaieRead more »
Reteta zilei: Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie
23 June 2013
Desert
rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie din:
napolitane cu crema de lamaie, crema de branza, smantana, lamai.
Ingrediente: 1 pachet napolitane cu crema de lamaie 1 cutie crema de
branza 1 pahar de smantana 3 lamai Mod de preparare: Intr-un robot
de bucatarie adaugati napolitanele…Read more »
Creveti cu chilli
23 June 2013
Creveti
cu chilli din: creveti decorticati, ulei de masline, chilli, rosii
cherry, patrunjel, boia de ardei, ulei, sare, piper, lamaie, usturoi.
Ingrediente: 500 g creveti decorticati ulei de masline un chilli rosu
3-4 rosii cherry sau rosii uscate 1 legatura patrunjel boia de ardei
ulei sare piper lamaie usturoi Mod de preparare: Crevetii se…Read more »
Prajitura cu crema de trufe
23 June 2013
Prajitura
cu crema de trufe din: faina, amidon, zahar, unt, oua, ciocolata
neagra, miez de nuca, praf de copt, lapte, galbenusuri, unt, esenta de
vanilie, sos de ciocolata, zmeura. Ingrediente: pentru blat: 60 g faina
40 g amidon pentru prajitura 50 g zahar 50 g unt 3 oua 100 g ciocolata
neagra 100 g miez…Read more »
Ciuperci umplute cu orez si creveti
23 June 2013
Ciuperci
umplute cu orez si creveti din: ciuperci, orez, creveti decorticati,
sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci 50 g orez 12
creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia ulei sare piper Mod de
preparare: Crevefii decorticati se pun la fiert în apă cu sare timp de
10 min, se scot,…Read more »
Bruschete cu pasta de masline
23 June 2013
Bruschete
cu pasta de masline din: paine, masline negre, usturoi, ulei de
masline, branza de soia, pesmet, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 1 paine bagheta masline negre 1-2 catei de usturoi
zdrobiti ulei de masline branza de soia 25 g pesmet coaja rasa de lamaie
4 lingurite cu suc de lamaie…Read more »
Chiftelute de peste cu usturoi
23 June 2013
Chiftelute
de peste cu usturoi din: fileu de peste, cartofi, morcovi, patrunjel,
pastarnac, piper, pesmet, ulei, sare, ceapa, usturoi, salata verde.
Ingrediente: 20 g fileu de peste 100 g cartofi 50 g morcovi patrunjel
pastarnac piper faina sau pesmet ulei sare 50 g ceapa doi catei de
usturoi salata verde pentru decor Mod de…Read more »
Carne de vita cu morcovi si cimbru
23 June 2013
Carne
de vita cu morcovi si cimbru din: carne de vita, morcovi, ceapa, vin
rosu, unt, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kilogram vita de
gtit 6 morcovi 4 cepe medii 100 ml vin rosu 50 g unt o lingurita ulei
cimbru sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund dublu se
topeşte…Read more »
Legume asortate cu salsa de rosii
23 June 2013
Legume
asortate cu salsa de rosii din: fasole verde, fasole galbena, morcovi,
rosii, tomate glabene, telina verde, ardei iute, mere, stafide, otet,
zahar, cuisoare, boabe de mustar, cimbru. Ingrediente: 400 g fasole
verde 200 g fasole galbena (pastai) 200 g morcovi taiati cuburi 500 g
rosii 500 g tomate galbene 200 g telina verde 1…Read more »
Cartof umplut cu peste
23 June 2013
Cartof
umplut cu peste din: cartof, margarina vegetala, ton in ulei, boabe de
porumb, maioneza vegetala, suc de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi cu
coaja alba de cate 200 g 500 g margarina vegetala 1 conserva de ton in
ulei (175 g) 100 boabe de porumb fiert 100 g maioneza vegetala sucul de
la o lamaie…Read more »
Inghetata de busuioc
23 June 2013
Inghetata
de busuioc din: busuioc, zahar, mascarpone, iaurt. Ingrediente: 1
legatura mare de busuioc 500 g zahar 250 g mascarpone 1,3 kg iaurt gras
Mod de preparare: Combini frunzele de busuioc cu zahărul. Amesteci bine
cu ajutorul unui blender, până obţii o pudră fină. Adaugi brânza
mascarpone şi iaurtul. Amesteci din nou foarte bine…Read more »
Medalioane de porc cu fasole verde
23 June 2013
Medalioane
de porc cu fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere,
ghimbir, sos de soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu,
piper. Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2
linguri miere 2 lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 600 g fasole
verde 2 cepe…Read more »
Supă cu somon
23 June 2013
Supă
cu somon din: file de somon, morcovi, ceapa, radacina de pastarnac,
telina, praz, cartofi, smantana, usturoi, marar, patrunjel, foaie de
dafin, boabe de piper, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de somon 2
morcovi 1 ceapa mare 1 radacina de pastarnac 1 telina 100 g praz 3
cartofi mijlocii 200 g smantana grasa 3…Read more »
Reteta zilei: Frigarui de porc
23 June 2013
Frigarui
de porc din: carne de porc, vin rosu, ulei de masline, usturoi, ceapa,
sare, piper, frigarui. Ingrediente: 2 kg carne de porc ¼ cana de vin
roșu ¼ cana ulei de masline 4-5 catei de usturoi, pisat 1 ceapa feliata 1
lingurița de sare ½ lingurita de piper 6-8 frigarui Mod de…Read more »
Bruschete cu ciuperci si cascaval
23 June 2013
Bruschete
cu ciuperci si cascaval din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
cascaval de post, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 1 paine ciabatta 1
capatana de usturoi ulei de masline cascaval de post cimbru proaspat
ciuperci proaspete Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi
pe jumătate. Decojiti usturoiul şi tăiati-l în jumătate. Prăjiţi pâinea…Read more »
Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc
23 June 2013
Supa
de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc din: rosii, dovlecei,
usturoi, supa de legume, ulei, suc de lamaie, frunze de busuioc, sare.
Ingrediente: 6 rosii foarte coapte 2 dovlecei 2 catei de usturoi 300 ml
supa din concentrat de legume 4 linguri ulei sucul unei lamai 2-3 frunze
busuioc sare Mod de…Read more »
Tarta cu salam si masline
23 June 2013
Tarta
cu salam si masline din: aluat foitaj, rosii, salam, masline, ulei,
mustar, busuioc, sare. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 20 rosii mici
250 g salam masline, dupa gust 2 lingurite ulei 4 lingurite mustar
dulce sau picant cateva frunzulite busuioc un praf sare Mod de
preparare: Aluatul se scoate din tipla si se…Read more »
Gogoşi ca la mama
23 June 2013
Gogoşi
ca la mama din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, esenta de rom, ulei,
albus, suc de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faina 25 g
drojdie proaspata 150 ml lapte 2 oua 50 g zahar o lingura esenta de rom
sau alta esenta 50 ml ulei pentru prajit: 200 ml ulei pentru glazura:
un…Read more »
Salată răcoritoare de vară
23 June 2013
Salată
răcoritoare de vară din: rosii, castraveciori, ardei gras, ceapa,
marar, patrunjel, iaurt, mustar, ulei, sare, piper, ardei iute.
Ingrediente: 2 rosii mari 2-3 castraveciori 1 ardei gras 1 ceapa mica 1
legatura marar 1 legatura patrunjel sos: 1 pahar mic de iaurt 1
lingurita mustar 1 lingura ulei sare piper 1 ardei iute (optional)…Read more »
Reteta zilei: Sos pesto din spanac si busuioc
23 June 2013
Sos
pesto din spanac si busuioc din: frunze de spanac, frunze de busuioc,
nuci de pin, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 2 cani frunze de
spanac proaspete 2 cani frunze proaspete de busuioc 2 linguri usturoi
proaspat tocat fin 2/3 ceasca nuci de pin 1 1/3 cana parmezan ras 2/3
cana ulei de masline…Read more »
Piept de curcan cu sos de nuci
23 June 2013
Piept
de curcan cu sos de nuci din: piept de curcan, ulei, sare, piper, nuci
decojite, cascaval, ceapa rosie, ulei, otet balsamic, sare, piper.
Ingrediente: 4 felii piept de curcan 2 linguri ulei sare piper pentru
sos: nuci decojite o lingura cascaval o ceapa rosie o lingura ulei o
lingurita otet balsamic sare piper …Read more »
Gogosi cu banane
23 June 2013
Gogosi
cu banane din: banane, faina, oua, zahar, drojdie, lapte, sare,
scortisoara, ulei. Ingrediente: 4 banane 6-8 linguri faina 2 oua 4
linguri zahar o lingurita drojdie uscata 4 linguri lapte un praf sare
scortisoara, dupa gust ulei pentru prajit Mod de preparare: Se prepară
aluatul, pentru care se amestecă făina, zahărul, ouăle, drojdia,…Read more »
Supa verde cu branza
23 June 2013
Supa
verde cu branza din: fasole verde, unt, praz, ceapa, tije de telina,
morcov, pastarnac, patrunjel verde, piper, sare, smantana, branza.
Ingrediente: 200 g fasole verde 100 g unt 4 fire praz 2 cepe sau 4
legaturi ceapa verde 250 g tije de telina 1 morcov 1 pasarnac 1/2
radacina mica de telina 1 legatura…Read more »
Chiftelute delicioase
23 June 2013
Chiftelute
delicioase din: dovlecei, oua, faina, gris, marar, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 600 g dovlecei mici 2 oua 120 g faina 2 linguri gris 1
legatura marar sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli
dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare, presari cu sare, amesteci şi-i
laşi, 20 de minute, într-o strecurătoare. Ii…Read more »
Somon cu dovlecei
23 June 2013
Somon
cu dovlecei din: cotlete somon, dovlecei, lamai, patrunjel, usturoi,
ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana,
castraveti verzi. Ingrediente: 4 cotlete somon 4 dovlecei mici 2 lamai 1
legatura patrunjel 4 catei usturoi 50ml ulei de masline 1 lingurita
chimen 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ghimbir ras sare piper
smantana castraveti verzi…Read more »
Salata de fasole verde picanta
23 June 2013
Salata
de fasole verde picanta din: fasole verde, sare, piper, ceapa, zahar
pudra, ulei, unt, seminte de ote, otet balsamic. Ingrediente: 600 g
fasole verde sare piper 250 g ceapa 1 lingurita zahar pudra 2 linguri
ulei 2 linguri unt 100 g seminte de pin 6 linguri otet balsamic alb
Mod de preparare: Fasolea…Read more »
Inele de gogosi
23 June 2013
Inele
de gogosi din: faina, lapte, zahar, apa calda, drojdie uscata, oua,
unt, sare, ulei, zahar pudra, sirop de fructe. Inrgediente: 625 g faina
255 ml lapte cald 100 g zahar 60 ml apa calda 7 g drojdie uscata 2 oua
70 g unt un praf sare ulei pentru prajit pentru servit: zahar pudra
sirop…Read more »
Cartofi in straturi
23 June 2013
Cartofi
in straturi din: cartofi, muschi file, smantana, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 8 medii 8 felii muschi file 2 linguri
smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă
cartofii şi se spală. Cu un cuţit foarte bine ascuţit, se taie felii,
dar care să nu fie decupate…Read more »
Reteta zilei: Suc de ananas cu castravete
23 June 2013
Suc
de ananas cu castravete din: ananas, castravete, ghimbir, portocala.
Ingrediente: 1 ananas, decojit, taiat bucati 1 castravete 1 bucatica
ghimbir proaspat, decojit 1 portocala Mod de preparare: In
storcatorul de fructe puneti ananasul, castravetele si ghimbirul si
procesati. Puneti intr-un recipient, adaugati suc de portocala si
amestecati bine sa se…Read more »
Tarta cu rosii, bacon si cascaval
23 June 2013
Tarta
cu rosii, bacon si cascaval din: faina, unt, sare, lapte, bacon afumat,
cascaval ras, oua, rosie, nucsoara, piper. Ingrediente: pentru aluat:
200 g faina 100 g unt un praf sare 100 ml apa sau lapte pentru
umplutura: 150 g bacon afumat 200 g cascaval ras 3 oua o rosie nucsoara
piper Mod de…Read more »
Salata cu cartofi noi, ardei gras si usturoi
23 June 2013
Salata
cu cartofi noi, ardei gras si usturoi din: oua, cartofi noi, usturoi,
boia iute, mustar, lamaie, otet, ulei, ton, ardei gras, zahar, sare,
piper. Ingrediente: 4 oua 500 g cartofi noi 1-2 catei de usturoi 1 varf
cutit boia iute 1 lingurita mustar 1 lamaie 1 lingura otet 3 linguri
ulei 1 cutie ton…Read more »
Prăjitură cu iaurt şi fructe
23 June 2013
Prăjitură
cu iaurt şi fructe din: iaurt natural, oua, zahar, faina, ulei, praf de
copt, sare, morcov, nuci, capsune, cirese, visine, coacaze, frisca,
zahar praf. Ingrediente: 125 g iaurt natural 3 oua 200 g zahar 350 g
faina 70 ml ulei 1 lingurita praf de copt sare 150 g morcov ras fin 100 g
nuci…Read more »
Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână
23 June 2013
Păstrăv
la cuptor cu ciuperci şi smântână din: pastravi, smantana, ciuperci
champignon, morcovi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
pastravi 200 ml smantana 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa 1
lamaie 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ungi peştele cu 2
linguri ulei şi îl condimentezi pe ambele părţi…Read more »
Ciorba de loboda si stevie
23 June 2013
Ciorba
de loboda si stevie din: loboda verde si rosie, leustean, stevie,
frunze de telina, zeama de varza acra, telina, morcovi, ceapa, oua,
smantana, ulei, apa, sare, piper, legume deshidratate, quinoa.
Ingrediente: 4 legaturi de loboda verde si rosie cate 1 legatura
leustean si stevie 1/2 legatura frunze de telina 1/4 l bors sau zeama…Read more »
Reteta zilei: Chec cu crema de miere
22 June 2013
Chec
cu crema de miere din: ceai negru, lapte, unt, zahar, oua, miere,
esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, smantana, lapte condensat.
Ingrediente: 3 linguri de ceai negru 1 cana de lapte 1 1/2 bucata de
unt, la temperatura camerei 1/2 cana de zahar 2 oua, la temperatura
camerei 1/3 ceasca de miere…Read more »
Calamar prajit cu lamaie
22 June 2013
Calamar
prajit cu lamaie din: calamari, pesmet, lamaie, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 500 g calamari inele pesmet lamaie ulei sare piper Mod de
preparare: Se dezgheată calamarii si se scurg. Se dau prin pesmet cu
sare si se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se servesc cu lămâie
si garnitură de cartofi. Calamar…Read more »
Pizza cu blat din cartofi
22 June 2013
Pizza
cu blat din cartofi din: cartofi, margarina, faina, sare. Ingrediente:
225 g cartofi fierti 60 g margarina 125 g faina 1/2 lingurita sare Mod
de preparare: In cazul în care cartofii sunt fierbinţi pistositi-i şi
adăugaţi margarina. Lăsati-i deoparte până când se răcesc; Amestecaţi
făina şi sarea şi cerneti peste amestecul din cartofi.…Read more »
Bruschete cu file de ansoa
22 June 2013
Bruschete
cu file de ansoa din: paine, rosii, file de ansoa, usturoi.
Ingrediente: paine rosii file de ansoa usturoi Mod de preparare: Cel
mai important este sâ aveţi o pâine de calitate. Pentru bruscheţe,
roşiile trebuie să fie dulci; Ungem feliile de pâine cu ulei de măsline,
le frecăm cu usturoi şi le dăm…Read more »
Varza calita cu ciuperci
22 June 2013
Varza
calita cu ciuperci din: varza murata, ciuperci uscate, foi de dafin,
ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 grame varza murata 100 g
ciuperci uscate (hribi) 2 foi de dafin 1 ceapa mijlocie sare piper ulei
Mod de preparare: Ciupercile uscate se lasă câteva ore în apă la
înmuiat. Varza murată se taie fidelute…Read more »
Orez in stil asiatic
22 June 2013
Orez
in stil asiatic din: orez, conopida, broccoli, ardei, varza
chinezeasca, morcovi, unt, apa, sos de soia. Ingrediente: 250 g orez cu
bob lung 200 g conopida 200 g broccoli 1 ardei rosu mare 150 g varza
chinezeasca 2 morcovi mari 70 g unt 700 ml apa sos de soia Mod de
preparare: Speli…Read more »
Tarta cu fasole verde si praz
22 June 2013
Tarta
cu fasole verde si praz din: fasole verde, praz, mozzarella, sunca,
rosii uscate, aluat de tarta, oua, smantana, piper, sare, patrunjel.
Ingrediente: 250 g fasole verde 2 fire praz 125 g mozzarella 100 g sunca
6 rosii uscate in ulei (de la borcan) 1 pachet aluat de tarta
(congelat) 2 oua 250 ml smantana…Read more »
Supa de rosii cu marar si orez
22 June 2013
Supa
de rosii cu marar si orez din: rosii, morcov, radacina de patrunjel,
ceapa, zahar, ardei gras, orez, faina, unt, smantana, marar, sare.
Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1
ceapa 1 lingurita zahar 2 ardei grasi 1 lingura orez 1 lingurita faina 1
lingura unt 1/2 pahar smantana…Read more »
Pizza cu blat traditional
22 June 2013
Pizza
cu blat traditional din: drojdie, apa calduta, zahar, ulei de masline,
faina, sare. Ingrediente: 15 g de drojdie proaspata sau 1 lingurita de
drojdie uscata 90 ml apa calduta 1/2 lingurita zahar 1 lingura ulei de
masline 175 g faina 1 lingurita sare Mod de preparare: Se amestecă
într-un bol drojdia cu apa…Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque
22 June 2013
Coaste
de porc la cuptor cu sos barbeque din: coaste de porc, condimente, sos
barbeque, folie de aluminiu. Ingrediente: 2 randuri de coaste de porc
Condiment pentru carne de porc dupa preferinta 2 cesti de sos barbeque
folie de aluminiu Mod de preparare: Frecati coastele cu condimente,
inveliti in folie de aluminiu si…Read more »
Tagliatele cu busuioc
22 June 2013
Tagliatele
cu busuioc din: spaghete, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare,
piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 250 g spaghete 2-3 fire busuioc
proaspat (sau uscat) 3-4 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de masline
sare piper ierburi aromatice Mod de preparare: Se fierb pastele
conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pasează busuiocul împreună cu…Read more »
Varza calita cu cimbru si rosii
22 June 2013
Varza
calita cu cimbru si rosii din: varza, ceapa, rosii, ulei, foaie de
dafin, cimbru, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 varza de circa 1 kg 1
ceapa 4-5 rosii potrivite ulei 1 foaie de dafin cimbru putin marar
proaspat sare piper Mod de preparare: Se curăţă varza şi se taie în
două, apoi fiecare…Read more »
Supa de mazare cu bacon
22 June 2013
Supa
de mazare cu bacon din: ceapa, ulei de masline, boabe de mazare, faina,
supa de pasare, bacon, paine toast. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei
de masline 600 g boabe de mazare 1 lingura faina 500 ml supa de pasare
250 g bacon 3 felii paine toast Mod de preparare: Se prajeste in…Read more »
Prajitura cu spuma de ciocolata
22 June 2013
Prajitura
cu spuma de ciocolata din: zahar, faina, cacao, unt, apa, ulei, ou,
iaurt de baut, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, oua,
cafea, smantana. Ingrediente: pentru blat: 225 g zahar 95 g faina 2
linguri cacao 55 g unt 120 ml apa 3 linguri ulei un ou 3 linguri iaurt
de baut…Read more »
Lichior de menta
22 June 2013
Se
pregăteşte o farfurie adâncă plină cu frunze de mentă. Se stropeşte cu
alcool din belşug; se lasă să stea la soare cca 1 lună. Se strecoară şi
se adaugă un sirop fiert separat din 500 g zahăr şi 2 pahare mari de
apă. Se potriveşte concentraţia de alcool după gust. Se toarnă în
sticle;…Read more »
Totul despre Salate
22 June 2013
Salata
verde nu înseamnă doar salată iceberg. Combinaţiile de gusturi (frunze
de salată cu gust moderat amestecate cu verdeţuri mai dulci sau mai
amare) de texturi (onctoasă, fragedă, creată şi crocantă) şi de culori
(nuanţe de verde, de roşu şi de alb) fac salatele să fie apetisante şi
pentru ochi, nu doar bune la gust.…Read more »
Minestrone cu mazare
22 June 2013
Minestrone
cu mazare din: ceapa, rosii, morcovi, radacina de patrujel, radacina de
telina, ulei de masline, supa de legume, boabe de mazare, boabe de
fasole, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 400 g rosii 250 g
zarzavat de supa (morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina) 2
linguri ulei de masline 1,5 l supa de…Read more »
Reteta zilei: Fasole verde cu sos de usturoi
22 June 2013
Fasole
verde cu sos de usturoi din: fasole verde, usturoi, sare, iaurt, ulei
de masline, suc proaspat de lamaie, patrunjel, piper. Ingrediente: 1
kg fasole verde, taiata si spalata 2 catei de usturoi, tocati ½
lingurita sare ½ ceasca iaurt 1 lingura ulei de masline 1 lingura de suc
proaspat de lamaie 1 lingura…Read more »
Pastravi in sos de vin
22 June 2013
Pastravi
in sos de vin din: pastravi, ceapa, morcov, vin rosu, telina, supa
falsa de legume, tije de telina, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare.
Ingrediente: 4 pastravi o ceapa un morcov 300 ml vin rosu 1/2 tija
telina 120 ml supa falsa de legume o foaie de dafin o lingurita cimbru o
lingura ulei…Read more »
Hamburgeri de casă
22 June 2013
Hamburgeri
de casă din: carne de vita tocata, ceapa, oua, ulei, sare, piper, boia
dulce, patrunjel, chifle, sos de usturoi, maioneza, branza topita.
Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 200 g ceapa 3 oua 50 ml ulei sare
piper boia dulce patrunjel 8 chifle sos de usturoi maioneza 8 felii de
branza topita …Read more »
Supa de rosii cu clatite
22 June 2013
Supa
de rosii cu clatite din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, oua, faina, gris,
smantana, unt, supa de pui, piper, sare, busuioc. Ingrediente: 800 g
rosii 1 ceapa 1 capatana de usturoi 25 ml ulei 4 oua 2 linguri faina 1
lingura gris 60 g smantana 2 linguri unt 1 1/2 l supa din oase de…Read more »
Tocanita de legume la ceaun cu mamaliguta
22 June 2013
Tocanita
de legume la ceaun cu mamaliguta din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu,
morcovi, rosii, ulei, sare, piper, verdeata, mamaliguta. Ingrediente:
0,7 kg cartofi 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 2 morcovi 0,5 kg rosii ulei
sare piper verdeata mamaliguta Mod de preparare: Se taie ceapa
peştişori, morcovii, ardeiul şi cartofii cubulete şi…Read more »
Piept de pui cu sos picant si mazare
22 June 2013
Piept
de pui cu sos picant si mazare din: ardei iuti, usturoi, coriandru
verde, zahar, sos de peste, limette, ghimbir, piept de pui, ulei,
mazare, ceapa verde, germeni de fasole, menta, coriandru. Ingrediente:
pentru sosul picant: 2 ardei iuti 2 catei de usturoi decojiti 2 linguri
coriandru verde tocat 30 g zahar 40 ml sos…Read more »
Supa crema de dovlecei cu piept de pui
22 June 2013
Supa
crema de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, supa de
legume, margarina, galbenusuri, smantana, marar. Ingrediente: 500 g
dovlecei 1 piept de pui 1 l supa de legume 2 linguri margarina sau unt 4
galbenusuri 200 ml smantana pentru gatit 1 legatura marar tocat Mod
de preparare: Pentru a…Read more »
Cockail Mojito cu capsuni
22 June 2013
Se
taie sferturi 4 căpşuni şi se repartizează în 4 pahare. Se taie în opt 1
limetă şi se repartizează câte 2 felii în fiecare pahar, cu funzele de
la 3 fire mentă şi 1 lingură zahăr. Se zdrobesc frunzele şi se
completează paharele cu gheaţă pisetă. Se amestecă, apoi se completează
cu apă mirerală.…Read more »
Reteta zilei: Rulouri de muschi de vita cu legume
22 June 2013
Rulouri
de muschi de vita cu legume din: muschi de vita, sare, piper, sos
worcestershire, condimente, ulei de masline, morcov, ardei gras,
dovlecel, ceapa verde, usturoi, unt, ceapa, otet balsamic, zahar brun,
supa de vita. Ingrediente: 8-10 bucati muschi de vita feliat Sare si
piper, dupa gust 3 linguri de sos Worcestershire condimente dupa…Read more »
Chiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana
22 June 2013
Chiftelute
de dovlecei cu cascaval ras si smantana din: dovlecei, faina, oua,
patrunjel, marar, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 900 g
dovlecei 200 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel 1 legatura marar ulei
cascaval ras smantana sare piper Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii
şi daţi-i pe râzătoare (ochiurile mari). Pudraţi-i cu sare şi,…Read more »
Cartofi umpluti cu sunca
22 June 2013
Cartofi
umpluti cu sunca din: cartofi, oua, ulei, sunca, castraveciori murati,
smantana, sfecla rosie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi
medii 3 oua (pentru maioneza) 250 ml ulei 200 g sunca sau orice fel de
salam 3-4 castraveciori murati 2 linguri smantana 1 sfecla rosie 1
lingurita mustar sare piper Mod de preparare: Speli…Read more »
Paste Carbonara cu dovlecei
22 June 2013
Paste
Carbonara cu dovlecei din: spaghete, dovlecei, bacon afumat, smantana,
parmezan, mozzarella, galbenusuri, sare, piper, busuioc, ulei de
masline, usturoi. Inrgediente: 400 g spaghete 4 dovlecei medii 400 g
bacon afumat 150 ml smantana 150 ml parmezan 150 g mozzarella 3
galbenusuri sare piper busuioc ulei de masline usturoi Mod de
preparare: Fierbi pastele…Read more »
Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita
22 June 2013
Sarmalute
cu ciuperci si orez in foi de vita din: orez, ciuperci, praz, supa
vegetala, foi de vita, sare, piper, marar, suc de rosii, apa.
Ingrediente: 250 g orez 8 ciuperci champignon mari 1 praz (numai partea
alba) 1 cana de supa vegetala 50 de foi de vita sare piper marar 1/2
cana suc de…Read more »
Ciorbă de dovlecei cu orez si smantana
22 June 2013
Ciorbă
de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, supa de pui, ceapa,
ceapa verde, rosii, ardei grasi, marar, orez, galbenus, boia dulce,
smantana, piper, sare, lamai. Ingrediente: 5 dovlecei 2 1/2 l supa de
pui sau de vita 3 cepe 2 legaturi ceapa verde 4 rosii 2 ardei grasi 1
legatura marar 2 linguri…Read more »
Reteta zilei: Desert rece cu caramel
21 June 2013
Desert
rece cu caramel din: zahar de palmier, apa, galbenusuri de ou, oua,
lapte, lapte condensat, esenta de vanilie, suc de lamaie, suc de
portocale. Ingrediente caramel: 1 ceasca zahar de palmier 1/3 cana de
apa Ingrediente tarta: 3 galbenusuri de ou 2 oua 1 cutie lapte condensat
1 cutie lapte 3/4 lingurita de…Read more »
Bruschette cu avocado si rosii
21 June 2013
Bruschette
cu avocado si rosii din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
busuioc, rosii, avocado, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1
paine ciabatta 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc proaspat rosii
proaspete 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi pe…Read more »
Pizza cu blat biscuit
21 June 2013
Pizza
cu blat biscuit din: faina, sare, margarina, lapte de soia.
Ingrediente: 175 g faina 1/2 lingurita sare 25 g margarina 125 ml lapte
de soia topping Mod de preparare: Puneţi făina şi sarea într-un bol
mare şi frământaţi margarina cu degetele până când se formează mici
fărâme de cocă. Faceţi o gaură în…Read more »
Sarmalute cu soia in foi de varza
21 June 2013
Sarmalute
cu soia in foi de varza din: soia, orez, morcovi, ceapa, tulpina de
telina, supa vegetala, varza, marar, patrunjel, suc de rosii, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 200 g soia 100 g orez 3 morcovi mari 1 ceapa
mare 1 tulpina de telina 1 cana de apa sau supa vegetala 1 varza marar
patrunjel 1/2…Read more »
Bors pescaresc cu orez si legume
21 June 2013
Bors
pescaresc cu orez si legume din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei
gras, rosii, sos de rosii, lamaie, orez, ulei, leustean, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg peste (pastrav si crap) 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1
ardei gras 4 rosii 200 ml sos de rosii 1 lamaie 4 linguri cu orez 4
linguri cu…Read more »
Spaghete bolognese cu soia
21 June 2013
Spaghete
bolognese cu soia din: spaghete, soia granule, morcov, ceapa verde, suc
de rosii, sare, piper, ierburi aromate, busuioc. Ingrediente: 500 g
spaghete 200 g soia granule 1 morcov 4-5 fire ceapa verde 500 ml suc de
rosii sare piper ierburi aromate busuioc Mod de preparare: Se fierb
pastele şi soia conform instrucţiunilor de…Read more »
Rulouri de vinete umplute cu ardei
21 June 2013
Rulouri
de vinete umplute cu ardei din: vinete, orez, ceapa verde, acaju,
capere, usturoi, cascaval de post, ulei de masline, otet balsamic,
bulion, apa, vin alb, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 3 vinete
medii 60 g orez 4 cepe verzi tocate 3 linguri de acaju 2 linguri de
capere usturoi zdrobit cascaval de post ras o…Read more »
Ciorba de cartofi si dovlecei
21 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: dovlecei, morcov, telina, ceapa, bors,
ou, smantana, leustean, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 1 morcov 1 ţelină
mică 1 ceapă 1 l bors 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână leuştean sare
Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în
apă cu sare, împreună cu ceapa…Read more »
Mozzarella cu broccoli in aluat
21 June 2013
Mozzarella
cu broccoli in aluat din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar,
broccoli, morcovi, mozzarella, urda, ou, usturoi, nucsoara, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 50 g drojdie 200 ml
apa calduta 50 ml ulei de masline 10 g zahar pentru umplutura: 400 g
broccoli 250 g morcovi 200 g mozzarella…Read more »
Prajitura fina cu branza de vaci
21 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: branza de vaci, zahar pudra,
margarina, lamaie, oua, gem, faina, lapte, biscuiti populari.
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr pudră 100 g margarină 1
lămâie 4 ouă 1 borcan cu gem făină cât cuprinde Ingrediente glazură: 170
g zahăr pudră 2 linguri cu zeamă de lămâie…Read more »
Penne cu ciuperci si rosii cherry
21 June 2013
Penne
cu ciuperci si rosii cherry din: paste, ciuperci, rosii cherry,
cascaval de post, ulei, sare, piper, ierburi aromatice, busuioc.
Inrgediente: 250 g paste (penne) 300 g ciuperci 150 g rosii cherry 100 g
cascaval de post 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromatice
busuioc Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor…Read more »
Reteta zilei: Supa aromata cu carne de vita
21 June 2013
Supa
aromata cu carne de vita din: carne de vita, ghimbir, iarba de lamaie,
ceapa, usturoi, anason, scortisoara, apa, sare, sos de peste, usturoi,
menta, ceapa, piper negru, piper alb. Ingrediente: 1 kg de carne de
vita 10 buc de ghimbir 5 tulpini de iarba de lamaie 1 ceapa 1 capatana
de usturoi 5…Read more »
Rosii umplute cu paste si legume
21 June 2013
Rosii
umplute cu paste si legume din: ulei, rosii, paste, masline negre,
busuioc, patrunjel, cascaval de post, sare, piper, busuioc. Ingrediente:
5 linguri de ulei 8 rosii mari 115 g paste mici (melcisori) 8 masline
negre taiate in rondele 2 lingurite busuioc uscat o lingurita de
patrunjel uscat 60 g cascaval de post sare si…Read more »
Şniţele de porc în crustă de legume
21 June 2013
Şniţele
de porc în crustă de legume din: cotlete de porc, sare, piper, faina,
ou, castraveciori, dovlecel, morcov, ardei gras, ulei. Ingrediente:
cateva cotlete de porc sare piper 150 g faina 1 ou 2 castraveciori 1
dovlecel 1 morcov 1 ardei gras ulei pentru prajit Mod de preparare:
Dai legumele pe râzătoare, la care…Read more »
Cornuri cu seminte
21 June 2013
O
reteta delicioasa de cornuri cu: branza telemea, spanac, seminte de
dovleac, sos de rosii, faina, margarina, smantana, sare. Ingrediente:
300 g brânză telemea mai tare 400 g spanac congelat sau proaspăt seminţe
de dovleac 1 ceşcuţă cu sos de roşii Ingrediente aluat: 400 g făină 200
g margarină 200 ml smântână sare Mod…Read more »
Ciorbă deasă de pui
21 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu:piept de pui, spata de pui, cartofi,
ceapa, ardei gras, ceapa verde, rosii, porumb, bors, patrunjel,
leustean, sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 spată de pui 2 morcovi 2-
3 cartofi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de ceapă verde 2-3 roşii 1 cutie
cu porumb 1l bors…Read more »
Scrumbii umplute cu ciuperci
21 June 2013
Scrumbii
umplute cu ciuperci din: scrumbii, ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos
de rosii, vin alb, zeama de lamaie, susan, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 3-4 scrumbii 400 g ciuperci 1 legatura ceapa verde 2 catei
de usturoi 2 linguri cu sos de rosii 1/2 cescuta cu vin alb zeama de
lamaie susan ulei sare piper …Read more »
Paste cu sparanghel, rosii si masline
21 June 2013
Paste
cu sparanghel, rosii si masline din: fundite, spranghel, rosii cherry,
masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g fundite un manunchi de
sparanghel 100 g rosii cherry 75 g masline sare piper busuioc uscat
Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe
ambalaj; Se curăţă tulpina de sparanghel. Se taie din partea…Read more »
Reteta zilei: Pateuri cu crema de branza si broccoli
21 June 2013
Pateuri
cu crema de branza si broccoli din: faina, unt, telemea, iaurt, sare,
zahar, ienibahar, nucsoara, broccoli, carnati, crema de branza, branza
feta, branza albastra, piper, ou, zahar pudra, mustar. Ingrediente
aluat: 250 g de faina 200 g de unt nesarat foarte, taiat cuburi mici 55 g
telemea, maruntita 65 g iaurt sau smantana…Read more »
Ciorbă de legume cu kaizer
21 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu:kaizer, ceapa, cartofi, morcov, ardei
gras, telina, boabe de porumb, pasta de tomate, bors, leustean,
patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 500 g kaizer 2 cepe 2-3 cartofi 2
morcovi 1 ardei gras 1 ţelină 2 linguri cu boabe de porumb 2 linguri cu
pastă de tomate 1 l bors leuştean pătrunjel…Read more »
Ruladă de pandişpan cu salată verde, şuncă, brânză dulce şi porumb
21 June 2013
Ruladă
de pandişpan cu salată verde, şuncă, brânză dulce şi porumb din: oua,
praf de copt, faina, sare, branza dulce, unt, smantana, sare, piper,
chimen, frunze de salata, ardei gras, sunca. Ingrediente: pentru blat: 5
oua 1/2 plic praf de copt 5 linguri faina un praf de sare pentru
umplutura: branza dulce 150 g unt…Read more »
Salata de cruditati cu miez de nuca
21 June 2013
Salata
de cruditati cu miez de nuca din: morcovi, radacina de telina, mar,
telina verde, sare, smantana, maioneza, miez de nuca. Ingrediente: 2
morcovi o felie radacina de telina un mar verde 2 tije de telina verde
sare pentru sos: un pahar mic de smantana 2 linguri maioneza 100 g miez
de nuca Mod…Read more »
Calcan in crusta de ierburi
21 June 2013
Calcan
in crusta de ierburi din: calcan, pesmet, nuca, usturoi, ulei, mustar,
marar, sare, piper. Inrgediente: 1 calcan 2 linguri cu pesmet 50 g nuca 2
catei de usturoi 1 lingura cu ulei 2 lingurite cu mustar marar sare
piper Mod de preparare: Rumeneşte puţin nuca în cuptor. După ce s-a
răcorit, zdrobeşte-o cu…Read more »