Retete de toamna:
Măşti din fructe
28 September 2013
Dacă
atunci când vă gândiţi la fructe o faceţi doar în scop alimentar, iată
că a sosit timpul să deveniţi inventive şi să păstraţi câteva fructe şi
pentru tenul dumneavoastră. Veţi afla că strugurii, lămâile, merele,
portocalele, bananele, dar şi uleiul de măsline nu vă vitaminizează doar
dacă le mâncaţi, ci şi dacă le adăugaţi…
Read more »
Read more »
Tartine cu legume şi peşte
28 September 2013
Tartine
cu legume şi peşte din: vanata, dovlecel, ceapa verde, usturoi verde,
fileuri de peste, sos de soia, ulei de masline, lamaie, rosii cherry,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: o vanata un dovlecel o legatura
ceapa verde un fir de usturoi verde 500 g fileuri de peste sos de soia
150 ml ulei de masline o…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu carne de vitel si ciuperci
28 September 2013
Dovlecei
umpluti cu carne de vitel si ciuperci din: ardei iute, ceapa verde,
mere, carne tocata de vitel, dovlecei, ciuperci, ulei, busuioc, sare,
piper. Ingrediente: 1 ardei iute 2 cepe verzi 2 mere 300 g carne tocata
de vitel 4 dovlecei 200 g ciuperci Champignon 1 linguri ulei 2 fire
busuioc proaspat sare piper …
Read more »
Read more »
Supa cu broccoli si ciuperci
28 September 2013
Supa
cu broccoli si ciuperci din: ciuperci, broccoli, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, telina, ardei gras, paste, ulei, busuioc, sare,
piper, lamaie, smantana, iaurt, crutoane cu usturoi. Ingrediente: 500 g
ciuperci pleurotus 500 g broccoli doua cepe un morcov o radacina de
patrunjel o telina mica doi ardei grasi 250 g paste 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Blinii cu sos de fructe
28 September 2013
Blinii
cu sos de fructe din: faina, praf de copt, lapte de soia, ou, curmale,
gutui, ananas, scortisoara, vin, zahar tos, sare, lamaie, ulei, menta,
frisca. Ingrediente: 250 g faina o lingura cu praf de copt 250 ml lapte
de soia un ou 8 curmale doua gutui o conserva de ananas o lingurita cu
scortisoara…
Read more »
Read more »
Gem de macese cu cuisoare
28 September 2013
Gem
de macese cu cuisoare din: macese, zahar, cuisoare. Ingrediente: 1 kg
macese, taiate in jumatati si curatate, fara codite si flori 1 kg zahar
1/2 lingurita cuisoare macinate Mod de preparare: Se acoperă măceşele
cu apă. Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă cca 30 min. până ce se
înmoaie. Apoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu banane si nuci
27 September 2013
Prajitura
cu banane si nuci din: unt, zahar, oua, banane, lapte, vanilie, faina,
bicarbonat de sodiu, sare, nuci, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 1/2
ceasca unt nesarat 1 cana de zahar 2 oua 3 banane 1/4 cana de lapte 1
lingurita vanilie 2 cani de faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2
lingurita sare 1/2…
Read more »
Read more »
Rosii murate cu ceapa
27 September 2013
Rosii
murate cu ceapa din: rosii, ceapa, usturoi, tarhon, vin, otet, sare,
zahar, boabe de piper. Ingrediente: 1,5 kg rosii sau gogonele 350 g
ceapa 4 catei de usturoi 4 fire de tarhon 500 ml vin alb 500 ml otet 2
lingurite sare 1 lingurita zahar 1 lingura boabe de piper negru Mod
de…
Read more »
Read more »
Usturoi marinat cu mirodenii
27 September 2013
Usturoi
marinat cu mirodenii din: usturoi, otet, zahar, sare, foi de dafin,
boabe de coriandru, boabe de mustar, boabe de piper verde, ienibahar,
cimbru, rozmarin, tarhon, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g
usturoi proaspat 500 ml otet 50 g zahar 1 lingurita de sare 2 foi de
dafin 2 lingurite boabe de coriandru 2…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu ardei
27 September 2013
Rulada
de pui cu ardei din: piept de pui, ardei, ceapa, ulei, oregano, piper,
boia, sare, apa, vin. Ingrediente: 3 bucati de piept de pui fara os 1
ardei rosu 1 ardei gralben 1 ceapa mare ulei oregano piper boia sare 150
ml apa 75 ml vin alb sec Mod de preparare: Speli carnea…
Read more »
Read more »
Vită cu legume şi sos
27 September 2013
Vită
cu legume şi sos din: carne de vita, fasole verde, mazare, arpagic,
ciuperci, cartofi, ceapa, usturoi verde, faina, lapte dulce, vin rosu,
frunza de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g carne de vita 400
g fasole vrde 300 g mazare 100 g arpagic 300 g ciuperci 4 cartofi doua
cepe doua fire de…
Read more »
Read more »
Cuiburi de verdeaţă cu ouă
27 September 2013
Cuiburi
de verdeaţă cu ouă din: cartofi, broccoli, lapte dulce, oua, unt,
salata rucola, lamaie, rosii, busuioc verde, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 4 cartofi 300 g broccoli 200 ml lapte dulce 4 oua 70
g unt 200 g salata rucola o lamaie 4 rosii o lingura cu busuioc verde
tocat 50 ml ulei…
Read more »
Read more »
Muraturi asortate (reteta traditionala)
27 September 2013
Muraturi
asortate din: morcovi, gogonele, gulii, broccoli, conopida,
castraveciori, ardei gras, sare, zahar, otet, verdeata, marar, boabe de
mustar, boabe de coriandru. Ingrediente: circa 1 kg legume asortate, de
dimensiuni comparabile (morcovi, gogonele, gulii, ceapa, broccoli,
conopida, castarveciori si ardei gras) 30 g sare 125 g zahar 350 ml otet
cu verdeata 1/2 legatura marar…
Read more »
Read more »
Piscoturi cu capsune
27 September 2013
Piscoturi
cu capsune din: faina, unt, zahar tos, zahar vanilinat, lapte,
albusuri, ciocolata neagra, frisca, migdale, capsune, sare. Ingrediente:
150g faina 220 g unt 80 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 25
ml lapte dulce doua albusuri 350 g ciocolata neagra 300 ml frisca 100 g
migdale 400 g capsune un sfert de lingurita…
Read more »
Read more »
Supa de creveti thailandeza
27 September 2013
Supa
de creveti thailandeza din: supa de pasare, ardei iute, radacina de
ghimbir, cuisoare, usturoi, ciuperci, unt, creveti, sare, coriandru,
lemongrass, suc de limete, muguri de bambus, ceapa verde, taitei de
orez. Ingrediente: 750 ml supa de pasare 1-4 ardei iuti 1 bucata
radacina de ghimbir de circa 5 cm lungime 2-4 cuisoare usturoi 6…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu oua
27 September 2013
Salata
de rosii cu oua din: oua, rosii, sos de soia, mustar, patrunjel, miez
de nuca, migdale, castraveti murati, masline verzi, pudra de curry,
paine prajita. Ingrediente: 4 oua 4 rosii o lingura cu sos de soia o
lingura cu mustar o legatura de patrunjel 100 g miez de nuca 100 g
migdale doi castraveti…
Read more »
Read more »
Desert Flamingo
27 September 2013
Desert
Flamingo din: faina de grau, amidon din cartofi, lapte, cascaval, unt,
suc de sfecla, piper, sare. Ingrediente: o lingurita faina de grau o
lingurita amidon din cartofi 1,5 din pahar lapte 150 g cascaval ras 200 g
unt cateva pitauri suc de sfecla piper negru macinat sare Mod de
preparare: Se amesteca amidonul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mic dejun delicios cu cartofi si oua ochiuri
27 September 2013
Mic
dejun delicios cu cartofi si oua ochiuri din: cartofi, ulei, oua, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 linguri de ulei 2 oua
sare si piper, dupa gust patrunjel proaspat tocat, pentru garnitura
Mod de preparare: Curatati cartofii si taiati cuburi. Adaugati intr-o
oala si fierbeti 3 minute, scurgeti bine.…
Read more »
Read more »
Hribi in otet cu foi de dafin si usturoi
27 September 2013
Hribi
in otet cu foi de dafin si usturoi din: ciuperci de padure, usturoi,
ulei de masline, otet de vin, apa, cuisoare, piper alb, foaie de dafin,
sare, ulei de masline. Ingrediente: 400 g ciuperci de pădure (gălbiori,
hribi, ghebe) 2-3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 500 ml oţet
de vin de…
Read more »
Read more »
Blinii cu sos iute si oua de prepelita
27 September 2013
Blinii
cu sos iute si oua de prepelita din: iaurt, faina, oua, praf de copt,
oua de prepelita, ardei iute, ardei capia, amidon, vin, miere, rosii
cherry, sare, piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 375 ml iaurt
375 g faina 3 oua de gaina un pliculet praf de copt 8 oua de prepelita
un ardei…
Read more »
Read more »
Midii in ulei cu rosii uscate
27 September 2013
Midii
in ulei cu rosii uscate din: midii, rosii uscate, ierburi de provence,
sare, piper, lamaie, ulei. Ingrediente: 200 g midii 100 g rosii uscate
conservate in ulei 1 lingura amestec de ierburi de Provence sare piper 1
lamaie 200 ml ulei Mod de preparare: Se curăţă midiile, se freacă cu
peria şi se…
Read more »
Read more »
Pâine cu cartofi si seminţe de dovleac
27 September 2013
Pâine
cu cartofi si seminţe de dovleac din: faina, cartof, ulei, seminte de
dovleac, sare, seminte de chimen, drojdie, apa. Ingrediente: 650 g faina
1 cartof mare fiert 2 linguri ulei 6 linguri seminte de dovleac sare
seminte de chimen 1 cubulet drojdie 300 ml apa calduta Mod de
preparare: Dizolvi drojdia în puţină…
Read more »
Read more »
Pasta picanta cu usturoi
27 September 2013
Pasta
picanta cu usturoi din: ardei iute, usturoi, ketchup, otet, sare.
Ingrediente: 400 g ardei iuţi 6 căţei de usturoi 15 ml ketchup dulce 2
linguri oţet 1 lingurita sare Mod de preparare: Se spală ardeii şi
se curăţă de cotor. Se taie în bucăţete mici, se pun într-o oală, se
amestecă bine…
Read more »
Read more »
Svaiter pane cu sparanghel
27 September 2013
Svaiter
pane cu sparanghel din: svaiter, sparanghel, usturoi, cartofi, ulei de
masline, otet de mere, ou, pesmet, boia dulce, sare, piper, ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 4 bucati svaiter 500 g sparanghel o
capatana de usturoi 3 cartofi 250 ml ulei de masline 100 ml otet de mere
un ou 100 g pesmet o lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de porc cu vita
27 September 2013
Chiftelute
de porc cu vita din: ceapa rosie, branza, nuci de pin, rosii uscate,
sos worcestershire, fulgi de ardei rosu, usturoi, oua, carne de vita,
carne de porc, pesmet, patrunjel, oregano. Ingrediente: ½ ceapa rosie,
tocata marunt ½ ceasca branza rasa 3 linguri nuci de pin prajite 3
linguri de rosii uscate, tocate 1…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu spanac şi mămăligă
27 September 2013
Păstrăv
cu spanac şi mămăligă din: pastravi, spanac, apa, malai, cascaval, sos
de soia, lamai, usturoi, sare, ulei, piper, patrunjel. Ingrediente: 4
pastravi 500 g spanac un litru apa 300 g malai 300 g cascaval doua
lingura sos de soia doua lamai 4 catei de usturoi o lingura cu sare mare
ulei de floarea soarelui…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi măsline
27 September 2013
Paste
cu legume şi măsline din: paste, dovlecei, ardei capia, usturoi,
masline verzi, rosii, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, busuioc. Ingrediente: 300 g paste doi dovlecei doi ardei capia 3
catei de usturoi 200 g masline verzi umplute 200 g frunze de spanac o
conserva de rosii o ceapa un ardei…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu oregano si cascaval
27 September 2013
Budinca
de cartofi cu oregano si cascaval din: cartofi, ceapa, oua, smantana,
cascaval, usturoi, sare, piper, chimen, oregano, patrunjel. Ingrediente:
450 g cartofi 2 cepe 2 oua 150 ml smantana 300 g cascaval 4 catei de
usturoi sare piper chimen macinat oregano 1 legatura patrunjel Mod de
preparare: Cureti cartofii si ceapa, apoi ii…
Read more »
Read more »
Legume murate cu ciuperci
27 September 2013
Legume
murate cu ciuperci din: ciuperci, conopida, gogosari, ceapa, dovlecei,
apa, otet, boabe de mustar, boabe de piper alb, zahar, sare neiodata.
Ingrediente: 500 g ciuperci (ghebe, mânătărci) 500 g conopidă 4 gogoşari
4 cepe 2 dovlecei 1 litru apă 500 ml oţet boabe de muştar boabe de
piper alb 10 lingurite zahăr 30 g…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu cuscus aromat
27 September 2013
Piept
de curcan cu cuscus aromat din: piept de curcan, ulei, sare, piper,
oregano, cuscus, suc de lamaie, rosii cherry, castraveti, curcuma, ulei,
sare, piper, patrunjel, ardei iute, lamaie. Ingrediente: 500 g piept de
curcan dezosat ulei sare piper zdrobit grosier oregano pentru
garnitura: 250 g cuscus 3 linguri suc de lamaie 380 g rosii…
Read more »
Read more »
Midii cu paste si sos
27 September 2013
Midii
cu paste si sos din: midii, ceapa, ulei, vin, ciuperci, ardei iute,
usturoi, patrunjel, paste scoici, sare, piper. Ingrediente: 800 g midii 2
cepe 4 linguri ulei 170 ml vin alb 150 g ciuperci Champignon 2 ardei
iuti tocati 2 catei de usturoi 4 fire patrunjel 500 g paste scoici sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
File de ton cu dovlecei
27 September 2013
File
de ton cu dovlecei din: ton, suc de lamaie, sare, piper, rosie, ulei de
masline, nucsoara, usturoi, busuioc. Ingrediente: 4 felii de ton 2
linguri suc de lamaie sare piper 1 rosie 40 g dovlecei 4 linguri ulei de
masline nucsoara rasa 1 catel de usturoi 1 legatura busuioc Mod de
preparare: Feliile…
Read more »
Read more »
Pâine dulce cu fructe uscate
27 September 2013
Pâine
dulce cu fructe uscate din: faina, drojdie, arpacas, lapte dulce, unt,
zahar pudra, ou, rom, esenta de lamaie, caise uscate, stafide, sare,
zahar vanilinat, migdale, fistic. Ingrediente: 625 g faina 25 g drojdie
100 g arpacas 225 ml lapte dulce 50 g unt 100 g zahar pudra un ou 50 g
rom o lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mix de muraturi cu ardei iute
27 September 2013
Mix
de muraturi cu ardei iute din: morcovi, telina, ardei gras, conopida,
masline, ardei iute, sare, apa, otet, condimente, zahar. 1/2 kg morcovi,
curatati si feliati . 1/2 telina, taiata bucati 2 ardei gras rosii,
taiati cuburi 1/2 conopida, rupta buchetele ½ kg masline, fara samburi,
taiate bucati 10-12 ardei iuti tocati 1 ceasca de…
Read more »
Read more »
Rosii murate cu busuioc
27 September 2013
Rosii
murate cu busuioc din: rosii cherry, piper, busuioc, otet de vin, sare,
zahar. Ingrediente: 500 g roşii cherry 1 plic piper 1 legatura busuioc
proaspăt 200 ml oţet de vin 2 pliculete sare 40 g zahăr Mod de
preparare: Se spală bine busuiocul, după care se lasă să se scurgă de
apă.…
Read more »
Read more »
Ficat cu sos si dovlecei
27 September 2013
Ficat
cu sos si dovlecei din: ficat de vitel, dovlecei, ceapa rosie, sos de
soia, stafide, vin, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
coriandru, legume de sezon, paine prajita. Ingrediente: 600 g ficat de
vitel doi dovlecei doua cepe rosii doua linguri cu sos de soia 50 g
stafide 500 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Ardei copti cu branza de capra
27 September 2013
Ardei
copti cu branza de capra din: ardei grasi, branza de capra, ciuperci,
ceapa, busuioc, oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 5 ardei grasi
rosii potriviti 750 g branza de capra 5 ciuperci potrivite 1 ceapa mare
busuioc proaspat oregano proaspat sare piper ulei Mod de preparare:
Speli ardeii, ii tai jumatati si le scoti…
Read more »
Read more »
Somon cu tartă de porumb
27 September 2013
Somon
cu tartă de porumb din: medalioane de somon, praz, lapte, oua, paine,
porumb, parmezan, unt, sare, piper, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 4
medalioane de somon un fir de praz 500 ml lapte dulce doua oua jumatate
de paine 200 g porumb din conserva 100 g parmezan 50 g unt sare piper
patrunjel lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de pui si pere
27 September 2013
Salata
cu carne de pui si pere din: file de pui, pere, castravete, ardei
dulce, lamai, maioneza, alune de padure, patrunjel, sare. Ingrediente:
200 g file de pui fiert 2 pere zemoase un castravete un ardei dulce 1/2
lamai 4 linguri maioneza 30 g alune de padure curatate frunze de
patrunjel sare Mod de…
Read more »
Read more »
Micul dejun are o importanţă crucială în sănătatea inimii noastre
26 September 2013
Încă
din copilărie ni se spune că trebuie să mâncăm bine dimineaţă, iar
părinţii şi bunicii noştri ne spuneau că motivul este acela că omleta şi
laptele de la micul dejun ne ajută să avem energie toată ziua. Este
adevărat, însă oamenii de ştiinţă merg mai departe de-atât şi au
explicat, în urma unor studii…
Read more »
Read more »
Spanacul şi ţelina, alimente pentru o piele frumoasă
26 September 2013
Pentru
a combate efectele alimentaţiei defectuoase a timpurilor noastre,
compusă în special din fast-food, băuturi acidulate şi dulciuri cu mult
zahăr rafinat, putem opta, din când în când, pentru alimente bogate în
vitamine care ne ajută nu numai să fim sănătoşi, ci şi frumoşi. Pentru a
avea o piele de bebeluş, trebuie să mâncăm somon…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu pere si ciocolata
26 September 2013
Tort
cu pere si ciocolata din: prajituri, unt, pere, branza philadelphia,
smantana, ciocolata, zahar, lichior, gelatina, lamaie. Ingrediente:
200g prajituri uscate cu nuci 100 g unt 450 – 500g de pere 375gr branza
philadelphia 300ml smantana 100g ciocolata 4 linguri zahar 1 lingura
lichior (dupa preferinta) 10g gelatina lamaie Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa, bacon si cascaval
26 September 2013
Tarta
cu ceapa, bacon si cascaval din: ceapa, ulei, bacon, cimbru, smantana,
oua, cascaval, sare, piper, blat de tarta. Ingrediente: 3 cepe 1 lingura
ulei 12 felii bacon 4 fire cimbru tocat 350 ml smantana 2 oua 10
linguri cascaval ras sare piper 1 blat de tarta frantuzeasca Mod de
preparare: Se curata ceapa, se…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume cu sos de soia si porumb
26 September 2013
Mâncare
de legume cu sos de soia si porumb din: hrisca, dovlecei, ardei capia,
ardei grasi, porumb, miez de nuca, ceapa, usturoi, sos de soia, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 100 g hrisca doi
dovlecei doi ardei capia doi ardei gasi 100 g porumb din conserva 100 g
miez de nuca o…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu alune şi vanilie
26 September 2013
Fursecuri
cu alune şi vanilie din: zahar brun, unt, unt de alune, ou, faina,
sare, zahar vanilinat, ciocolata neagra, alune de padure, ghimbir,
scortisoara, susan, cafea. Ingrediente: 150 g zahar brun 50 g unt 100 g
unt de alune un ou 200 g faina un sfert de lingurita cu sare doua
pliculete zahar vanilinat 100…
Read more »
Read more »
Branza marinata cu rozmarin si cimbru
26 September 2013
Branza
marinata cu rozmarin si cimbru din: rozmarin, cimbru, ardei iute,
frunze de dafin, branza, boabe de piper, ulei de masline. Ingrediente: 2
legaturi rozmarin şi cimbru 4 ardei iuţi roşii 3 frunze de dafin 500 g
brânză (de preferat de capră) 8 boabe de piper alb 500 ml ulei de
măsline Mod de…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu ceapă şi nuci
26 September 2013
Ficăţei
de pui cu ceapă şi nuci din: ficatei de pui, vin, ceapa, nuci, suc de
rosii, ardei iute, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficatei
de pui 250 ml vin alb sec 4 cepe albe potrivite 100 g nuci zdrobite
grosier 150 ml suc de rosii ardei iute rosu, taiat julien 3-4 catei…
Read more »
Read more »
Coaste marinate de porc la grătar
26 September 2013
Coaste
marinate de porc la grătar din: coaste de porc, sos de soia, miere,
usturoi, ceapa, boia iute, sos de gratar. Ingrediente: un kg coaste de
porc 200 ml sos de soia 3 linguri miere 2 catei de usturoi o ceapa o
lingura boia iute 3 linguri sos de gratar Mod de preparare: Cu…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare cu vita
26 September 2013
Mancare
de mazare cu vita din: mazare, carne de vita, morcov, ceapa rosie,
usturoi, ardei capia, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, ciuperci, fasole verde. Ingrediente: 500 g mazare
600 g carne de vita un morcov o ceapa rosie 4 catei de usturoi doia
ardei capia 5 rosii o lingura…
Read more »
Read more »
Gogosari in otet cu telina si miere
26 September 2013
Gogosari
in otet cu telina si miere din: gogosari, sare, zahar, telina, usturoi,
boabe de piper, otet, miere. Ingrediente: 1 kg gogoşari necurăţaţi 1
lingurita sare 1 lingura zahăr 1 ţelină mică cu frunze 5-6 căţei de
usturoi 10-15 boabe de piper 15-20 boabe de muştar 80-100 ml oţet de 9° 1
lingurita miere …
Read more »
Read more »
File de rechin cu legume
26 September 2013
File
de rechin cu legume din: fileuri de rechin, fasole verde, morcovi baby,
ardei capia, ardei iute, amidon, vin alb, seminte de mac, rosii, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, busuioc, lamai. Ingrediente: 4 fileuri
de rechin 400 g fasole verde 300 g morcovi baby 3 ardei capia un ardei
iute o lingura cu amidon…
Read more »
Read more »
Mâncare de hrişcă cu vinete
26 September 2013
Mâncare
de hrişcă cu vinete din: hrisca, vanata, ceapa rosie, rosii uscate,
scortisoara, ghimbir, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
miez de nuca, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 150 g hrisca o
vanata doua cepe rosii 100 g rosii uscate in ulei un sfert de lingurita
cu scortisoara un sfert de lingurita cu ghimbir…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza si ciuperci
26 September 2013
Bruschete
cu branza si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, usturoi,
ciuperci, sare, piper, vin, patrunjel, cimbru, crema de branza.
Ingrediente: 1 bagheta, taiata felii ulei de masline 2 cepe, tocate 1
catel de usturoi, tocat 300gr ciuperci ¼ lingurita de sare Piper negru
proaspat macinat ⅓ pahar vin alb sec 1 lingura…
Read more »
Read more »
Zacusca de vinete cu rosii si morcovi
26 September 2013
Zacusca
de vinete cu rosii si morcovi din: vinete, rosii, gogosari, ardei
grasi, ardei capia, morcovi, ulei, usturoi, sare, piper, boabe de piper,
foi de dafin. Ingrediente: 10 vinete mari 4 kg roşii 30 gogoşari mari 5
ardei graşi 5 ardei capia 500 g ceapă 300 g morcovi 700-800 ml ulei 1
căpăţână de usturoi…
Read more »
Read more »
Spaghete cu carne si rosii
26 September 2013
Spaghete
cu carne si rosii din: spaghete, rosii, carne, ulei, sare, piper.
Ingrediente: un pachet spaghete 500 g rosii de gatit o cutie mare carne
conservata o lingura ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie
cu ulei se oune carnea din conservă si se lasă puţin să se călească Se
adaugă roşiile tăiate…
Read more »
Read more »
Creveti picanti cu maioneza si wasabi
26 September 2013
Creveti
picanti cu maioneza si wasabi din: maioneza, coriandru, pasta de
wasabi, suc de limete, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, praf
de chili, sare, piper, creveti, lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza 3
linguri coriandru verde tocat 1 lingurita pasta de wasabi 2 lingurite
suc de limete 3 catei de usturoi 80 ml ulei…
Read more »
Read more »
Iuţari la cuptor, cu mălai
26 September 2013
Iuţari
la cuptor, cu mălai din: iutari, ulei de floarea soarelui, malai, sare,
piper, mujdei de usturoi. Ingrediente: 1 kg iutari (ciuperci) ulei de
floarea soarelui malai sare piper mujdei de usturoi Mod de preparare:
Pentru început, cureţi şi speli foarte bine iuţarii. Aceste ciuperci au
pălării mari, pe care le tai în bucăţi…
Read more »
Read more »
Vinete marinate cu ardei iute si capere
26 September 2013
Vinete
marinate cu ardei iute si capere din: vinete, lamai, capere, ceapa,
ardei iute, oregano, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper.
Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 2 lămâi 2 lingurite capere
păstrate în saramură 1 ceapă 2-3 ardei iuţi 2-3 crengute oregano sau o
linguriţă oregano uscat ulei de măsline sau de floarea…
Read more »
Read more »
Mancare de castraveti cu ardei gras si rosii
26 September 2013
Mancare
de castraveti cu ardei gras si rosii din: castraveti, rosii, pasta de
rosii, ardei gras, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg castraveti de gradina
3-4 rosii coapte, de gatit o lingura pasta de rosii o ceapa un ardei
gras 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Castraveţii se spală binş
şi apoi se curăţă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu chiftelute si sos de rosii
26 September 2013
Sandwich
cu chiftelute si sos de rosii din: carne de vita, carnat, ardei gras,
ceapa, usturoi, sos worcestershire, ceapa, sare, piper, ou, pemset, sos
de rosii, oregano, fulgi de ardei, mozzarella, parmezan. Ingrediente
pentru chiftele: 1/ 2 kg de carne de vita 1 carnat ¼ ceasca ardei gras
verde ¼ cana ceapa tocata 2…
Read more »
Read more »
Sarlota – crema de lamaie
26 September 2013
Sarlota
– crema de lamaie din: oua, lamai, limeta, branza mascarpone, zahar
pudra, unt, gelatina, ananas, ciocolata neagra, afine, coacaze rosii,
migdale, fistic, ghimbir. Ingrediente: 3 oua doua lamai o limeta 250 g
branza mascarpone 150 g zahar pudra 20 g unt 5 g gelatina o conserva de
ananas 200 g ciocolata neagra 200 g…
Read more »
Read more »
Tarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan
26 September 2013
Tarta
cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan din: faina, unt, apa rece,
sare, rosii uscate, branza de vaci, oregano, smantana, parmezan, oua,
usturoi, sare, piper. Ingrediente: blat: 400 g faina 125 g unt 3 linguri
apa rece sare umplutura: 8 jumatati de rosii uscate conservate in ulei
400 g branza de vaci 2…
Read more »
Read more »
Dovlecel cu floare pane
26 September 2013
Dovlecel
cu floare pane din: dovlecei cu floare, feta, seminte de chimen, ou,
sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: dovlecei mici, cu floare in varf
50 g feta 1 lingurita seminte de chimen pisate 1 ou sare piper faina
ulei pentru prajit Mod de preparare: Scoţi cu grijă pistilul de la
floare, apoi o ţii…
Read more »
Read more »
Rulada din pate de ficat
26 September 2013
Rulada
din pate de ficat din: unt, ceapa, usturoi, ficat de pasare, coniac,
praf de mustar, sare, piper, marar. Ingrediente: pentru pate: 100 g unt o
ceapa un catel de usturoi 450 g ficat de pasare o lingura coniac o
lingura praf de mustar sare piper pentru garnitura: un pachet unt o
legatura marar …
Read more »
Read more »
Pricomigdale cu lichior
26 September 2013
Pricomigdale
cu lichior din: zahar, albusuri, faina de migdale, lichior amaretto.
Ingrediente: 300 g zahar 3 albusuri 200 g faina de migdale 20 ml lichior
Amaretto Mod de preparare: Se amestecă făina de migdale cu zahărul.
Se adaugă albuşurile şi se amestecă foarte bine. Apoi, se pune lichiorul
şi se amestecă din nou foarte…
Read more »
Read more »
Cartofi cu şuncă si sos
26 September 2013
Cartofi
cu şuncă si sos din: cartofi, sunca, ardei capia, ardei grasi, ceapa,
usturoi, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, praz.
Ingrediente: 700 g cartofi 300 g sunca doi ardei capia doi ardei grasi 4
cepe 4 catei de usturoi 500 g rosii 100 ml ulei de floarea soarelui
sare piper cimbru praz…
Read more »
Read more »
Supa de varza cu rosii si ardei grasi
26 September 2013
Supa
de varza cu rosii si ardei grasi din: varza, ardei grasi, morcovi,
ceapa, rosii, ciuperci, ulei, marar, sare. Ingrediente: 1/2 varza medie 2
ardei grasi 2 morcovi o ceapa mare 1/2 kg rosii bine coapte 5 ciuperci
albe 2 linguri ulei o legatura marar sare Mod de preparare: In oala de
fiert se…
Read more »
Read more »
Salata de gogosari cu varza si telina pentru iarna
26 September 2013
Salata
de gogosari cu varza si telina pentru iarna din: gogosari, varza,
telina, morcovi, ardei grasi, boabe de piper, otet, miere, sare, telina
verde. Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 varză albă 1 ţelină mare 2-3 morcovi
2-3 ardei graşi 10-15 boabe piper 500-750 ml oţet de 9 150-200 g miere
sare 2-3 rămurele de ţelină…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de salata creata cu carnati afumati
26 September 2013
Supa
de salata creata cu carnati afumati din: ulei de masline, carnati
afumati, ceapa, usturoi, supa de pui, apa, cartofi, sare, salata creata.
Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 3 carnati afumati, taiati
felii 2 cesti de ceapa 2 linguri usturoi tocat 4 cesti supa de pui 3
cani de apa 5 cartofi,…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si pui
26 September 2013
Tarta
cu spanac si pui din: mei, supa de pasare, sare, piper, ulei de floarea
soarelui, oua, branza de vaci, lapte, patrunjel, ceapa verde, usturoi,
cascaval, piept de pui, frunze de spanac. Ingrediente: (1 cana=250 ml)
blat: 1 cana mei 1 cana supa de pasare sare piper 3 linguri ulei de
floarea soarelui umplutura: 4…
Read more »
Read more »
Lipii umplute cu salata de legume
26 September 2013
Lipii
umplute cu salata de legume din: usturoi, oregano, cimbru, rozmarin,
ulei de masline, iaurt, sare, piper, castraveciro, masline negre, ardei,
ceapa verde, frunze de salata, lipii. Ingrediente: 1-2 catei de usturoi
2 lingurite oregano 1 praf cimbru 1 praf rozmarin 2 linguri ulei de
masline 200 g iaurt sare piper 1 castravecior taiat cuburi…
Read more »
Read more »
Mâncare de bob, cu chiftele de dovlecei
26 September 2013
Mâncare
de bob, cu chiftele de dovlecei din: bob, ceapa, pasta de tomate,
faina, patrunjel, sare, piper, cimbru verde, ulei. Ingrediente: 1 bol cu
boabe de bob 1 ceapa 1 lingura pasta de tomate sau 2 rosii 1 lingura
faina patrunjel sau marar sare piper cimbru verde ulei pentru prajit
Mod de preparare: Cureti…
Read more »
Read more »
Zarzavat pentru ciorbe
26 September 2013
Zarzavat
pentru ciorbe din: morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina,
patrunjel, boabe de mustar. Ingrediente: 600 g morcovi 200 g păstârnac
2-3 rădăcini de pătrunjel verde 2 ţeline 1 legatura pătrunjel verde
câteva fire de ţelină verde 2 lingurite boabe de muştar Mod de
preparare: Tot zarzavatul se curăţă şi se cântăreşte. (La 1…
Read more »
Read more »
Ciabatta cu mozzarella si rosii
26 September 2013
Ciabatta
cu mozzarella si rosii din: busuioc, usturoi, seminte de pin, cascaval,
ulei de masline, sare, piper, ciabatta, rosii, mozzarella. Ingrediente:
1 legatura de busuioc 1 catel de usturoi 80 g seminte de pin 40 g
cascaval ras 80 ml ulei de masline sare piper in plus: 4 ciabatta mici 5
rosii 200 g mozzarella…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de dulceata
25 September 2013
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de rosii Dulceata de rosii din: rosii, zahar, lamaie,…
Read more »
Read more »
3 retete de dulceturi pe care nu trebuie sa le ratezi in aceasta toamna
25 September 2013
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie Dulceaţă din coajă…
Read more »
Read more »
Beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi (Bere)
25 September 2013
Majoritatea
românilor sunt campioni la „halbere”, însă, contrar credinţei populare
răspândite de aceşti „campioni olimpici” că berea rece face canicula mai
uşor de suportat, medicii susţin că temperaturile foarte ridicate nu
fac o casă bună cu sticlele de bere fără număr. Este adevărat că o bere
pe zi nu face rău nimănui, însă puţini sunt…
Read more »
Read more »
Beneficiile gogosarilor
25 September 2013
Consumaţi
în stare crudă sau folosiţi pentru delicioasele murături, gogoşarii
sunt vedetele sezonului. Iaţă câteva motive pentru care ar trebui să-l
incluzi în alimentaţie. 1. Conţin aproape 300 procente din doza de
vitamina C pe care trebui să o consumi zilnic. Pe lângă un puternic
antioxidant, vitamina C asigură o bună absorţie a fierului. Aşa că…
Read more »
Read more »
Lupta impotriva obezitatii: Clorofila şi cetona de zmeură, arme eficiente împotriva obezităţii
25 September 2013
Vedetele
dau tonul şi în privinţa dietelor de slăbit, iar cura cu clorofilă este
ultima tendinţă în materie de metode eficiente de topire a
kilogramelor. Pe lângă efectele incredibile în cazul obezităţii,
clorofila are beneficii excelente şi pentru sănătate, top modelele Rosie
Huntington-Whiteley şi Elle Macpherson fiind doar două dintre
celebrităţile care o promovează. Înaintea…
Read more »
Read more »
Kiwi te pot scoate din depresie
25 September 2013
Fructele
de kivi, descoperite de chinezi la sfârşitul secolului al 19-lea au
beneficii nebănuite şi foarte importante pentru sănătatea noastră.
Consumat pe tot parcursul anului, kiwi este un bun remediu pentru
oboseală. Mai mult, s-a descoperit recent că dacă stăm prost cu nervii
şi suntem în depresie, putem consuma kiwi. Astfel că, fructele de kiwi…
Read more »
Read more »
Zmeura: Top 5 beneficii uimitoare pentru sănătate
25 September 2013
De
un roşu vibrant, cu un gust rafinat şi delicat, zmeura este o sursă
puternică de vitamine, minerale şi antioxidanţi cu reale beneficii
pentru întregul organism. Iar consumul zilnic al acesteia, ne poate feri
de numeroase probleme de sănătate cum ar fi cancerul, obezitatea,
afecţiunile cardiovasculare şi infertilitatea. Iată 5 motive pentru care
ar trebui…
Read more »
Read more »
Sanatate: Cură de sănătate cu clorofilă. Detoxifiază, oferă energie organismului şi stopează îmbătrânirea
25 September 2013
Cel
puţin de două ori pe an, primăvara şi toamna, fiecare dintre noi ar
trebui să urmeze o cură de detoxifiere a organismului, iar cea care are
la bază clorofila este una dintre cele mai eficiente în acest sens. Dacă
nu putem include în dieta zilnică un pahar cu licoare verde, obţinută
din plante verzi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu pere in vin rosu
25 September 2013
Tarta
cu pere in vin rosu este un desert delicios fara ou pe care merita sa-l
incercati intr-o dupa-amiaza de duminica. Ingrediente: 340g faina
130g unt biscuiti 8 pere scortisoara anason stelat ghimbir 60g zahar 1/2
litru vin rosu dulce 1 pachetel gelatina Mod de preparare: Faina,
untul taiat cubulete si 30g zahar…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu carne
25 September 2013
Cartofi
copti cu carne din: carne de berbecut, carne de vita, carne de porc,
ceapa, cartofi, grasime de porc, morcov, grasime de porc, morcov, vin,
cuisoare, foaie de dafin, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 300 g carne
berbecut (macra) 300 g carne de vita (macra) 300 g carne de porc
(macra) 250 g o ceapa pentru…
Read more »
Read more »
Salata cu varza proaspata
25 September 2013
Salata
cu varza proaspata din: varza alba, ardei, mar, ceapa, ulei vegetal,
suc de lamaie, marar, patrunjel, zahar, sare. Ingrediente: 350 g varza
alba un ardei dulce rosu un mar 1/2 ceapa 3-4 linguri ulei vegetal o
lingura suc de lamaie frunzulite de marar si patrunjel zahar sare Mod
de preparare: Varza se taie…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu ardei iute si mamaliga
25 September 2013
Plachie
de crap cu ardei iute si mamaliga din: crap, rosii, ardei gras, ardei
capia, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, praz, ardei iute, frunze de
dafin, ardei iute, vin, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel, malai.
Ingrediente: 4 bucati de crap 5 rosii un ardei gras un ardei capia 3
cepe un morcov o radacina de…
Read more »
Read more »
Tartă cu blat de mălai
25 September 2013
Tartă
cu blat de mălai din: malai, faina de grau, apa, drojdie, ulei de
masline, zahar tos, ceapa verde, masline feliate, branza de vaci, rosii
cherry, oua, sare, piper, busuioc uscat. Ingrediente: 250 g malai 400 g
faina de grau 350 ml apa 30 g drojdie doua linguri cu ulei de masline
zahar tos o…
Read more »
Read more »
Placinta cu spanac si bacon
25 September 2013
Placinta
cu spanac si bacon din: faina, ulei, sare, spanac, ceapa, bacon,
parmezan, oua, ulei, sare, piper, unt, faina. Ingrediente: pentru aluat:
250 g faina 5 linguri ulei sare pentru umplutura: un kg spanac 2 cepe
70 g bacon simplu sau afumat 5 linguri parmezan 2 oua 2 linguri ulei
sare piper pentru copt: unt…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească de porc
25 September 2013
Ciorbă
ardelenească de porc din: cotlete de porc fara os, morcovi, telina,
gulie, amestec de legume pentru ciorba, lamaie, galbenusuri, smantana,
verdeata, sare. Ingrediente: 600 g cotlet de porc fara os 3 morcovi 1/4
dintr-o telina mare 1/4 dintr-o gulie o punga de amestec de legume
pentru ciorba (cu mazare, fasole verde etc) 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Ciuperci in otet cu rozmarin si piper
25 September 2013
Ciuperci
in otet cu rozmarin si piper din: ciuperci, rozmarin, otet de vin alb,
sare, piper, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg ciuperci 4
crengute rozmarin 1/2 litri otet de vin alb 2 linguri sare 1 lingura
piper boabe 2 cana usturoi 1/2 litri ulei de masline presat la rece
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pate de porc
25 September 2013
Pate
de porc din: carne de porc, carne de vitel, piper, nucsoara,
scortisoara, cuisoare, pudra de ghimbir, coniac, ou, galbenus, faina,
sare, untura. Ingrediente: 400 g carne de porc (de la gat) 700 g carne
de vitel cate un varf de cutit de piper, nucsoara, scortisoara, cuisoare
un praf pudra de ghimbir 50 ml coniac…
Read more »
Read more »
Pizza Marina
25 September 2013
Pizza
Marina din: pasta de tomate, midii, file de crabi, masline, mozzarella,
vin alb, ulei de masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie,
ulei vegetal, sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g midii
proaspete sau inghetate, curate 100 g bastonase sau file de crabi 10
masline 100 g mozzarella 1/2 pahar de…
Read more »
Read more »
Muschi de porc dulce acrisor
25 September 2013
Muschi
de porc dulce acrisor din: muschi de porc, caise, unt, pesmet, vin
rosu, concetrat de vita, sare, piper. Ingrediente: 800 g muschi de porc
250 g caise uscate 250 g prune uscate un pachet unt 250 g pesmet auriu
100 ml vin rosu 200 ml supa din concentrat de vita sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Tortillas cu avocado, ceapa rosie si fasole rosie
25 September 2013
Tortillas
cu avocado, ceapa rosie si fasole rosie din: suc de limette, zahar,
sare, chimen, cimbru, piper de cayenne, ulei, avocado, ceapa rosie,
rosii cherry, boabe de fasole rosie, bacon, telemea, tortillas.
Ingrediente: 2 lingurite suc de limette 1 lingurita zahar sare chimen
macinat 1 praf cimbru uscat 1 praf piper de Cayenne 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosari umpluti cu struguri la borcan
25 September 2013
Din
nicio camara nu trebuie sa lipseasca gogosarii la otet. De aceasta data
ne-am propus sa pregatim niste gogosari umpluti cu struguri care la
iarna o sa arate perfect langa o friptura rumenita si condimentata.
Ingrediente: gogosari struguri verzi struguri rosii apa otet zahar sare
piper boabe boabe de mustar miere foi de dafin…
Read more »
Read more »
Pricomigdale cu căpşune
25 September 2013
Pricomigdale
cu căpşune din: migdale, zahar pudra, zahar vanilinat, albusuri, cacao,
capsune, zahar tos, scortisoara, menta verde. Ingrediente: 250 g
migdale 320 g zahar pudra doua pliculete zahar vanilinat 3 albusuri o
lingura cu cacao 500 g capsune 100 g zahar tos jumatate de lingurita cu
scortisoara menta verde Mod de preparare: Intr-un bol…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu conopida in otet si boabe de coriandru
25 September 2013
Dovlecei
cu conopida in otet si boabe de coriandru din: conopida, dovlecei, otet
din vin, piper boabe, zahar, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 1
conopidă de 750-800 g 2 dovlecei mici 500 ml oţet din vin de 1/2
lingurita piper boabe 3 linguri zahăr 3-4 boabe de coriandru 1 lingurita
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu linte si varza rosie
25 September 2013
Muschi
de porc cu linte si varza rosie din: muschi de porc, unt, busuioc,
linte, muguri de pin, sare, piper, varza rosie. Ingrediente: 600 g
muschi de porc 50 g unt o legatura busuioc 300 g linte 100 g muguri de
pin sare piper 200 g varza rosie Mod de preparare: Mugurii de pin…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu galuste
25 September 2013
Ciorba
de legume cu galuste din: fasole rosie, morcovi, telina, ardei grasi,
praz, ceapa, oua, gris, floarea soarelui, rosii, bors, sare, piper,
salvie, smantana, iaurt, crutoane. Ingrediente: 150 g fasole rosie boabe
doi morcovi o felie de telina doia ardei grasi un fir de praz o ceapa
doua oua 200 g gris 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Muşchi de viţel cu sos de ciuperci
25 September 2013
Muşchi
de viţel cu sos de ciuperci din: muschi de vitel, ciuperci, ceapa
verde, smantana, ceapa rosie, usturoi, sos de soia, frunza de dafin,
galbenus de ou, ulei, sare, piper, cimbru, vin rosu, otet. Ingrediente:
600 g muschi de vitel 400 g ciuperci o legatura de ceapa verde 200 ml
smantana dulce o ceapa rosie…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu sos si mamaliga
25 September 2013
Friptura
de vita cu sos si mamaliga din: ulei de floarea soarelui, sos
worcester, friptura de vita, sare, piper, ceapa, usturoi, patrunjel
verde, malai, lapte. Ingrediente: 7 linguri ulei de floarea soarelui
cateva pciaturi de sos Worcester 800 g friptura de vita la cuptor sare
piper 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 fire patrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de dovleac cu smantana
25 September 2013
Supa
de dovleac cu smantana din: dovlecei, ceapa, morcovi, cartofi, mere,
unt, supa de pui, usturoi, sare, piper, ghimbir, chimen, nucsoara,
smantana. Ingrediente: 2 dovleci, curatati si tocati 1 ceapa, tocata
3-4 morcovi, tocati 3 cartofi, tocati 2 mere, decojite si tocate 1/4
cana unt 2 litri supa de pui 2 lingurite praf de…
Read more »
Read more »
Peşte cu vinete umplute
25 September 2013
Peşte
cu vinete umplute din: peste, vinete, spanac, ceapa, usturoi, vin,
amidon alimentar, rosii uscate in ulei, busuioc, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, linte. Ingrediente: 800 g trunchiuri de peste doua
vinete 600 g spanac congelat doua cepe 4 catei de usturoi 300 ml vin alb
sec o lingura cu amidon alimentar 100 g…
Read more »
Read more »
Gogosari in otet cu piper boabe
25 September 2013
Gogosari
in otet cu piper boabe din: gogosari, zahar, sare, otet, morcovi, piper
boabe. Ingrediente: 3 kg gogoşari 10 lingurite zahăr 2 lingurite sare
300 ml oţet 5 morcovi piper boabe Mod de preparare: Se spală
gogoşarii, se curăţă de seminţe şi se taie felii care se aşază într-o
oală de inox sau…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu legume, dreasă
25 September 2013
Ciorbă
cu legume, dreasă din: morcovi, telina, ceapa, pastarnac, radacina de
patrunjel, cartofi, dovlecel, ardei gras, leustean, sare, ulei.
Ingrediente: 2 morcovi 1 telina potrivita 1 ceapa mare 1 pastarnac 1
patrunjel radacina 3-4 cartofi mijlocii 1 dovlecel 1 ardei gras rosu 1
legatura leustean sau patrunjel sare 100 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu branza si somon
25 September 2013
Cannelloni
umplute cu branza si somon din: ou, galbenus, smantana, ricotta, sare,
piper, marar, ceapa verde, foi de lasagna, somon afumat, parmezan.
Ingrediente: 1 ou 1 galbenus 150 ml smantana 300 g ricotta sare piper 2
fire marar 1 ceapa verde tocata 12 foi de lasagna refrigerate 200 g
somon afumat 70 g parmezan ras…
Read more »
Read more »
Millefeuille cu ciocolată
25 September 2013
Millefeuille
cu ciocolată din: faina, apa, ulei, otet de vin, zahar tos, sare,
ciocolata neagra, physalis, migdale, scortisoara. Ingrediente: 500 g
faina 250 ml apa 100 ml ulei o lingura cu otet de vin o lingurita cu
zahar tos jumatate de lingurita cu sare 300 g ciocolata neagra 200 g
physalis 200 g migdale o…
Read more »
Read more »
Muraturi asortate in otet cu hrean si marar
25 September 2013
Muraturi
asortate in otet cu hrean si marar din: conopida, ardei gras, morcovi,
dovlecei, hrean, piper boabe, frunze de marar, apa, otet, zahar, sare.
Ingrediente: 2 kg conopidă 500 g ardei gras roşu 500 g morcovi 5
dovlecei 2-3 rădăcini hrean piper boabe frunze de mărar 2 litri apă 350
ml oţet 50 g zahăr…
Read more »
Read more »
Dulceata de rubarba cu lamaie si vanilie
25 September 2013
Dulceata
de rubarba cu lamaie si vanilie din: rubarba, zahar, pastaie de
vanilie, lamaie. Ingrediente: 1 kg rubarbă 1 kg zahăr miezul de la o
păstaie de vanilie 1 lămâie Mod de preparare: Se curăţă tijele de
rubarbă şi se taie bucăţele cam de 1,5-2 cm, apoi se pun la macerat cu
zahăr, de…
Read more »
Read more »
Vită cu sos de morcovi
25 September 2013
Vită
cu sos de morcovi din: muschi de vita, ardei grasi, morcovi, usturoi,
faina, lapte, ardie iute, otet balsamic, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 4 felii muschi de vita 4 ardei grasi 4 morcovi o ceapa 4
catei de usturoi o lingura cu faina 200 ml lapte dulce un ardei iute
doua linguri cu sos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de muraturi
25 September 2013
Salata
de muraturi din: varza, sfecla, morcovi, usuroi, sare. Ingrediente: 2
verze 3 bucati sfecla 3 morcovi 4 catei de usturoi 3 linguri de sare
Mod de preparare: Se toaca varza. Curatati morcovii si sfecla. Apoi
tocati. Feliati usturoiul. Combinati toate ingredientele. Tineti apasata
salata cateva zile si amestecati zilnic. Puneti apoi in…
Read more »
Read more »
Compot de pere cu vanilie
25 September 2013
Compot
de pere cu vanilie din: pere, apa, zahar, vanilie. Ingrediente: 5 kg
pere 3 litri apă 1 kg zahăr 1 baton vanilie Mod de preparare:
Într-un vas, se pun la fiert apa, zahărul şi vanilia. Se lasă până se
formează un sirop. Perele se curăţă de coajă, se taie felii şi se…
Read more »
Read more »
Varza cu carne si carnati
25 September 2013
Varza
cu carne si carnati din: carne de porc, ceapa, ou, sare, paprika,
marar, varza, cartofi, carnati de porc, oua, smantana, ulei.
Ingrediente: 300 g carne de porc tocata sau carne de vita 2-3 cepe
tocate marunt 1 ou sare piper paprika (dulce sau iute) marar 1 varza
noua 3-4 cartofi 200 g carnati afumati…
Read more »
Read more »
Zacusca cu ardei iute si foi de dafin
25 September 2013
Zacusca
cu ardei iute si foi de dafin din: vinete, gogosari, ulei, rosii,
usturoi, ceapa, ardei iute, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 10
vinete 10 gogoşari 500 ml ulei 10 roşii mari 2-3 căpăţâni usturoi 5 cepe
mari 200 g ardei iute 1-2 foi dafin sare piper Mod de preparare: Se
coc vinetele,…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu fructe
25 September 2013
Pacheţele
cu fructe din: faina integrala, unt, migdale, zahar tos, oua, sare,
zahar vanilinat, apa, scortisoara, portocale, amidon, afine, coacaze
rosii. Ingrediente: 300 g faina integrala 150 g unt 100 g migdale 100 g
zahar tos doua oua sare doua pliculete zahar vanilinat 100 ml apa o
lingurita scortisoara 4 portocale o lingura cu amidon…
Read more »
Read more »
Rechin cu tabouleh
25 September 2013
Rechin
cu tabouleh din: cotlete de rechin, grau bulgur, rosii cherry, ceapa
verde, menta, ulei de masline, salata verde, limete, sare, piper, miez
de nuca, migdale, fistic, patrunjel. Ingrediente: 4 cotlete de rechin
150 g grau bulgur 8 rosii cherry o legatura ceapa verde doua fire de
menta 75 ml ulei de masline o salata…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta de sportiv: principii alimentare si meniu
24 September 2013
Sportivii
sunt foarte atenti la caloriile pe care le consuma zilnic. Desi au
nevoie de multa energie si de mai multe calorii, carbohidrati, grasimi
si proteine decat o persoana obisnuita, care nu face sport, tot trebuie
sa ia in considerare care este cantitatea optima din fiecare categorie.
Avantajul lor este ca beneficiaza de ajutorul specialistilor…
Read more »
Read more »
Slabeste eficient cu ajutorul fructelor de sezon (Dieta de toamna)
24 September 2013
Toamna
este sezonul potrivit pentru a scapa de kilogramele nedorite, de care
poate ca nu ai avut timp sa te ocupi in vara care tocmai a trecut.
Fructele si legumele sunt alimentele potrivite pentru dieta, deoarece
contin cantitati ridicate de apa, de vitamine si de minerale. Urmeaza si
tu cateva sfaturi in ceea ce priveste…
Read more »
Read more »
Camara cu bunatati
24 September 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Zacusca…
Read more »
Read more »
Cum se prepara crema de zahar ars cu ghimbir si citronela (video)
24 September 2013
Poftiti la zacusca!
24 September 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca din
gogosari, ardei si vinete Zacusca din gogosari, ardei si vinete din:
gogosari, ardei grasi, ceapa, vinete, morcovi, rosii, ulei, foi de
dafin, piper boabe. Ingrediente: 25 gogoşari 25 ardei graşi 1 kg ceapă
10 vinete…
Read more »
Read more »
Toamna , anotimpul muraturilor si al conservelor
24 September 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »
Read more »
Alimente de toamna care fac minuni pentru sanatate
24 September 2013
Toamna
este anotimpul in care culegem roadele. Unele fructe si legume prezinta
multe beneficii pentru sanatate si sunt recomandate oricui. Varza de
Bruxelles Aceasta leguma este foarte buna pentru corpul nostru. Ea
contine vitamina K, folat si fier, substante necesare unei bune
functionari a organismului, scrie Glamour. Merele Coaja merelor este
plina de flavonoide, ele…
Read more »
Read more »
Sanatate cu tratamente naturiste: Oboseala
24 September 2013
Este
normal sa va simtiti obosit la sfarsitul unei zile sau dupa eforturi
mintale ori fizice epuizante. Odihna, relaxarea si un somn de noapte bun
sun de obicei suficiente pentru a reface plinul de energie. Cu toate
acestea, oboseala persistenta sau care pare disproportionala cu energia
depusa poate indica prezenta unei boli sau necesitatea unor…
Read more »
Read more »
Insomnia – Remedii alternative pentru insomnie
24 September 2013
In
clasificarea internationala a tulburarilor de somn sunt peste 80 de
cauze ale insomniei, care au mult peste 80 de tratamente complet
dependente de diagnostic sau de cauza insomniei. Un exemplu de cauza a
insomniei este apneea obstructiva de somn, boala in care respiratia
bolnavului se opreste in somn. Daca in cazul unui astfel de…
Read more »
Read more »
Adevaruri despre suplimentele cu vitamine (cand ai nevoie de suplimente)
24 September 2013
Este
ideal sa ne procuram din alimentatie nutrientii de care corpul nostru
are nevoie. Este impamantenita parerea gresita ca suplimentele cu
vitamine sunt esentiale pentru sanatatea noastra. Iata 6 adevaruri pe
care ar trebui sa le stim despre suplimentele cu vitamine inainte de a
le cumpara, potrivit The New Zealand Herald. 1. Nu inlocuiesc mancarea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de piersici
24 September 2013
Din
fructe coapte si sanatoase, gemul de piersici nu trebuie sa lipseasca
din camara dumneavoatra. Usor de preparat si foarte aromat, gemul de
piersici este un deliciu dulce pe care il pregatim vara pentru zilele
friguroase de iarna. Ingrediente: 2kg piersici 1 kg zahar zeama de la o
lamaie 2 plicuri zahar vanilat 100ml…
Read more »
Read more »
Steak de vitel in sos de vin
24 September 2013
Steak
de vitel in sos de vin din: cotlet de vitel, sare, piper, ulei de
masline, vin de porto, ceapa verde, ou, mustar, unt, ciuperci.
Ingrediente: 600-800 g cotlet de vitel sare piper 100 ml ulei de masline
100 ml vin de Porto 3 cepe verzi 1 ou 1 lingurita mustar 1 lingurita
unt ciuperci…
Read more »
Read more »
Boeuf Stroganoff cu ciuperci si paste
24 September 2013
Boeuf
Stroganoff cu ciuperci si paste din: ciuperci, carne de vita, ulei,
ardei gras, ceapa, usturoi, boia, otet de vin, supa de vita, branza de
vaci, sare, piper, paste. Ingrediente: 250 g ciuperci Champignon 400 g
carne de vita 4 linguri ulei 2 ardei grasi verzi 2 cepe 4 catei de
usturoi 2 lingurite boia…
Read more »
Read more »
Placinta taraneasca cu conopida si telemea de oaie
24 September 2013
Placinta
taraneasca cu conopida si telemea de oaie din: faina, apa, ulei, praf
de copt, conopida, telemea de oaie, nucsoara, oua, smantana, piper.
Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina alba 500 ml apa calduta 100 ml
ulei 1 plic praf de copt pentru umplutura: 1 conopida mare 300 g telemea
de oaie 1 praf de…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu cirese
24 September 2013
Prajitura
delicioasa cu cirese din: cirese, faina, unt, oua, lapte, zahar brun,
scortisoara, faina, zahar, pesmet. Ingrediente: 500 g cireșe zemoase 250
g făină 200 g unt 2 ouă 2 linguri lapte 4 linguri zahăr brun
scorțișoară măcinată Pentru topping: 1 lingură făină 1 lingură zahăr ¼
linguriță scorțișoară 1-2 linguri pesmet unt zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii si rozmarin
24 September 2013
Tartă
cu roşii si rozmarin din: faina, drojdie, lapte, zahar tos, sare,
dovleac, unt, mozzarella, masline, rosii cherry, piper, sos de rosii
picant. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml lapte dulce o
lingurita cu zahar tos jumatate de lingurita cu sare 200 g dovleac de
placinta ras 45 g unt 200 g…
Read more »
Read more »