Retete de toamna:
Salata de dovleci tocati
16 September 2013
Salata
de dovleci tocati din: dovlecei, ceapa, lamaie, rosii, sare, ulei,
paine, masline. Ingrediente: 4 dovlece tineri 1 ceapa 1/2 lamaie 2 rosii
sare 4 linguri cu ulei 1 felie de paine 10-12 masline Mod de
preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi, tăiaţi în două pe lung,
scoateţi seminţele şi puneţi-i să fiarbă în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu morcovi si ciocolata
16 September 2013
Prajitura
cu morcovi si ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, cacao, praf de
copt, morcovi, nuci, ulei, crema de macarpone, zahar tos, ciocolata de
menaj. Ingrediente: 5 oua 150 g zahar pudra 150 g faina 50 g cacao 1
lingurita praf de copt 200 g morcovi rasi cat mai fin 50 g nuci zdrobite
2…
Read more »
Read more »
Crap cu usturoi, rosii, si ardei capia
16 September 2013
Crap
cu usturoi, rosii, si ardei capia din: crap, ceapa, usturoi, ardei
capia, rosii, frunze de telina, radacina de telina, ardei gras, vin,
ulei, boabe de piper, sare. Ingrediente: 900 g crap filetat 200 g ceapa
30 g usturoi 200 g ardei capia copt 400 g rosii 250 g telina frunze si
radacina 200 g…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ciuperci si ficatei
16 September 2013
Pui
umplut cu ciuperci si ficatei din: pui, ciuperci, ficatei de pui, vin,
oua, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, unt, sare, piper, boia.
Ingrediente: 1 pui maricel 1 cutie cu ciuperci 300 g ficatei de pui 2
cepe 2 oua 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi verdeata (marar si
patrunjel) unt sare piper boia…
Read more »
Read more »
Salata cu somon afumat, piept de pui si telemea de capra
16 September 2013
Salata
cu somon afumat, piept de pui si telemea de capra din: somon afumat,
morcovi, piept de pui, masline umplute, telemea de capra, ardei capia,
rosii cherry, salata mixta, lamaie, oregano, ciboulette, ulei de
masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat 200
g morcovi 350 g piept de pui 250 g masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mix de gogonele cu ceapa rosie in saramura
16 September 2013
Mix
de gogonele cu ceapa rosie in saramura din: apa, otet de vin rosu,
ghimbir, fenicul, sare, seminte de coriandru, boabe de piper, seminte de
fneicul, seminte de mustar, cuisoare, boabe de ienupar, foaie de dafin,
ardei iute, gogonele, ceapa rosie. Ingrediente: 2 1/4 cani de apa 2/3
cani de otet de vin rosu 1…
Read more »
Read more »
Cod cu sos de ananas
16 September 2013
Cod
cu sos de ananas din: cod, ananas, alune de padure, migdale, usturoi,
ghimbir, ulei, ananas, otet balsamic, sos de soia, amidon, lapte, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g cod un ananas 100 g alune de padure
100 g migdale doi catei de usturoi 5 g ghimbir 150 ml ulei o conserva
de ananas 50…
Read more »
Read more »
Budincă de pâine
16 September 2013
Budincă
de pâine din: franzela, lapte, unt, zahar, oua, ciocolata menaj, nuci.
Ingrediente: 1 franzela 500 ml lapte 2 linguri cu unt 100 g zahar 2 oua 1
ciocolata menaj 10 nuci tocate Mod de preparare: Puneţi untul topit
într-o formă de sticlă termorezistentă, puneţi felii de franzelă pe
toată suprafaţa formei, turnaţi laptele…
Read more »
Read more »
Milkshake de ciocolata
16 September 2013
Milkshake
de ciocolata din: inghetata de ciocolata, lapte, coniac, cacao, frisca.
Ingrediente: 500 g inghetata de ciocolata 1 l lapte 50 ml coniac 30 g
cacao 100 ml frisca Mod de preparare: Se mixeaza inghetata cu laptele
caldut pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga coniacul si
cacaua cernuta si se mixeaza in…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere, ciocolata si smantana
16 September 2013
Prajitura
cu pere, ciocolata si smantana din: oua, zahar, lapte, ulei, faina,
praf de copt, coaja de lamaie, smantana, ciocolata cu lapte, gelatina,
pere, zahar, ciocolata. Ingrediente: bere: 4 oua 250 g zahar 200 ml
lapte 200 ml ulei 250-300 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita
coaja rasa de lamaie mousse de…
Read more »
Read more »
Peste cu cartofi si morcovi (storceac)
16 September 2013
Peste
cu cartofi si morcovi din: morun, cartofi, morcovi, bors, ceapa, varza,
rosie, ardei gras, zer, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morun
4 cartofi 2 morcovi 500 ml bors 2 cepe 1 varza mica 1 rosie 1 ardei
gras 500 ml zer 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavatul, spălaţi-l…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu mere
15 September 2013
Briose
cu mere din: tarate, apa, miere, zahar, oua, ulei, sos de mere,
smantana, esenta de vanilie, faina integrala, bicarbonat de sodiu,
scortisoara, nucsoara, mere. Ingrediente: 1 cana tarate 1 cana apa
clocotita 1/4 ceasca de miere 1/3 ceasca zahar 2 oua 1/4 ceasca ulei 1/4
ceasca sos de mere 1 cana smantana 1…
Read more »
Read more »
Hribi cu paste
15 September 2013
Hribi
cu paste din: hribi, spaghete, ulei de masline, usturoi, cimbru, cimbru
verde, sare, piper. Ingrediente: 700 g hribi proaspeti 500 g spaghete
100 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingurita rasa cimbru uscat
3-4 fire cimbru verde sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
ciupercile, spălaţi-le, scurgeti-le bine de apă şi…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu sos şi morcovi
15 September 2013
Mămăligă
cu sos şi morcovi din: malai, apa, lapte dulce, sare de mare, morcovi,
smantana, usturoi, ceapa verde, marar, oua, ulei de floarea soarelui,
unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g malai 1250 ml apa 500 ml lapte
dulce o lingura cu sare de mare un kilogram de morcovi 300 ml smantana 6
catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Păstrăvi cu legume şi măsline la cuptor
15 September 2013
Păstrăvi
cu legume şi măsline la cuptor din: pastravi, morcovi, ceapa, rosii,
telina, usturoi, masline, ulei, cimbru, frunze de salvie, sare, piper.
Ingrediente: 4 pastravi potriviti 2 morcovi 1 ceapa 4 rosii 1 telina
mica 1 catel de usturoi 200 g masline 50 ml ulei 2-3 fire de cimbru
verde 2-3 frunze de salvie sare…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume şi sos
15 September 2013
Piept
de pui cu legume şi sos din: piept de pui, ardei capia, ceapa, usturoi,
ardei iute, lapte dulce, unt, cascaval, amidon, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, oregano, salata verde, rosii, ceapa verde.
Ingrediente: doi piepti de pui 600 g ardei capia o ceapa 4 catei de
usturoi un ardei iute mic 600 ml…
Read more »
Read more »
Pateuri cu pesto, rosii si branza de capra
15 September 2013
Pateuri
cu pesto, rosii si branza de capra din: aluat, sos pesto, rosii cherry,
masline, branza de capra, galbenusuri, frunze de busuioc. Ingrediente:
800 g aluat foitaj 1 borcanel cu sos pesto 500 g rosii cherry 200 g
masline 200 g branza de capra 2 galbenusuri frunze de busuioc Mod de
preparare: Decongelează aluatul…
Read more »
Read more »
Cod cu sos si portocale
15 September 2013
Cod
cu sos si portocale din: file de cod, portocale, unt, lamaie, marar,
usturoi, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de cod 4 portocale 100 g
unt 1 lamaie 1 legatura marar 1 catel de usturoi sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi fileul de pieliţe, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă.
Stoarceti zeama de I;…
Read more »
Read more »
Negresa cu ananas si kiwi
15 September 2013
Negresa
cu ananas si kiwi din: faina, zahar tos, oua, ciocolata neagra, frisca,
ulei, esenta de rom, zahar vanilinat, ananas confiat, coaja de limeta.
Ingrediente: 150 g faina 150 g zahar tos 5 oua 400 g ciocolata neagra
200 ml frisca doua linguri ulei o lingura cu esenta de rom doua
pliculete zahar vanilinat 100…
Read more »
Read more »
Mancare rece de pasare
15 September 2013
Mancare
rece de pasare din: piept de pasare, maruntaie de pasare, ceapa, ulei,
vin, morcovi, albitura, telina, masline, rosii, foiae de dafin, sare,
piper boabe. Ingrediente: 1 piept de pasare si maruntaiele 4 cepe 1
ceasca mare cu ulei 1 pahar cu vin alb 2 morcovi albitura 1 telina
masline 2 rosii sau bulion foaie…
Read more »
Read more »
Tarta cu usturoi, rosii cherry si branza de capra
15 September 2013
Tarta
cu usturoi, rosii cherry si branza de capra din: usturoi, ulei de
masline, aluat de foitaj, mustar dijon, rosii cherry, ou, branza de
capra, frunze de busuioc. Ingrediente: 3 capatani de usturoi 2 linguri
ulei de masline 375 g aluat de foitaj 1 1/2 lingurita de mustar Dijon cu
miere 325 g de rosii…
Read more »
Read more »
Cioppino (video)
15 September 2013
Cioppino
din: homar, creveti, peste, scoici, ulei de masline, ceapa, ardei gras,
usturoi, rosii in bulion, vin rosu, suc de rosii, supa de peste, foi de
dafin, patrunjel, busuioc, cimbru, sare, piper, sos tabasco.
Ingrediente: 1 homar fiert sau 1 crab mare (de circa 1 kg) 1 kg creveti
mari, decorticati 1,5 kg peste marin…
Read more »
Read more »
Clatite delicioase de cartofi
15 September 2013
Clatite
delicioase de cartofi din: cartofi, ceapa, oua, faina, sare, piper,
unt. Ingrediente: 8-10 cartofi potriviti 1 ceapa 2 oua 3-4 linguri cu
faina sare piper unt Mod de preparare: Spală cartofii, curăţă-i de
coajă şi dă-i pe râzătoare. Taie mărunt ceapa. Amestecă ouăle cu un praf
de sare şi piper. Stoarce în pumni…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu pui, ciuperci si castraveti murati
15 September 2013
Salata
cu pui, ciuperci si castraveti murati din: ciuperci marinate, piept de
pui, ceapa, castraveti murati, mazare, morcovi, verdeata, ulei, galbenus
de ou, sare, piper. Ingrediente: 2 cani ciuperci marinate 2 bucati
piept de pui 1 ceapa, feliata 2 cani castraveti murati 2 cani mazare 2
morcovi, curațati și rasi Verdeata pentru servire Ingrediente…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu sos si ciuperci
15 September 2013
Cotlete
de porc cu sos si ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa,
smanatana, mustar, unt, faina, piper rosu, oregano, ulei, sare.
Ingrediente: 400 g cotlete de porc 200 g ciuperci 1 ceapa 8 linguri cu
smantana grasa 1 lingura cu mustar 1 lingura cu unt faina piper rosu
oregano ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Nuga cu alune si cafea
15 September 2013
Nuga
cu alune si cafea din: apa, miere, zahar, ciocolata, miez de nuca,
alune de padure, boabe de cafea si albusuri. Ingrediente: 400 ml apă 100
ml miere 500 g zahăr 100 g ciocolată 100 g miez de nucă 100 g alune de
pădure 50 g boabe de cafea-prăjită 6 albușuri Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de rosii si dovleac cu ceapa si naut
15 September 2013
Supa
de rosii si dovleac cu ceapa si naut din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, dovleac, naut, rosii pasate, supa de legume, patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, taiata rondele 2
catei de usturoi, feliati 1/4 dovleac placintar, taiat cuburi 1 conserva
de naut de 400 g 3500 g rosii pasate…
Read more »
Read more »
Creveţi înăbuşiţi cu roşii şi ardei
15 September 2013
Creveţi
înăbuşiţi cu roşii şi ardei din: creveti decorticati, ulei, cartofi,
ceapa, rosie, usturoi, otet de vin rosu, sos de soia, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 750 g creveti decorticati 1/4 cana ulei 2 cani
cubulete de cartofi fierti 1 ceapa mare, taiata pestisori 1 rosie mare,
taiata bucati 3 catei de usturoi, tocati 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tartine cu ficat
15 September 2013
Tartine
cu ficat din: ficatei de pui, ceapa, unt, vin, bagheta, patrunjel
verde, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 200 g ficatei de pui 1 ceapa
mica 50 g unt + 2 lingurite 50 ml vin alb 1 bagheta patrunjel verde
piper sare cimbru Mod de preparare: Incinge două linguriţe cu unt şi
aureşte ceapa tocată…
Read more »
Read more »
Sarmale cu urda si marar
15 September 2013
Sarmale
cu urda si marar din: urda, ceapa, ulei de masline, orez, stafide,
marar verde, iaurt dietetic, foi de vita, bors, vin alb. Ingrediente:
500 g urda 1 ceapa tocata fin 1 lingura ulei de masline 100 g orez 20 g
stafide 2 legaturi de marar verde 1/2 pahar iaurt dietetic foi de vita
fierte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Galuste chinezesti umplute cu carne de porc
15 September 2013
Galuste
chinezesti umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti,
castane, ceapa verde, ghimbir, sos de soia, piper alb, ulei de susan,
vin, albus de ou, faina de porumb, galusti, sos de chili. Ingrediente:
500 g de carne de porc tocata 250 g creveti, decojiti, tocati 8
castane, tocate 2 cepe verzi,…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel, cu varza rosie
15 September 2013
Ciorba
de vitel, cu varza rosie din: carne de vitel, ceapa, cartofi, varza
rosie, ulei, scortisoara, patrunjel verde, morcovi, nucsoara, cuisoare,
cimbru, piper, sare. Ingrediente: 350 g carne de vitel 2 cepe 500 g
cartofi 500 g varza rosie 2 linguri ulei 1 varf de cutit scortisoara
macinata 1 legatura patrunjel verde 2 morcovi 1…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume in dovleac
15 September 2013
Ghiveci
de legume in dovleac din: dovleac, ceafa de vitel, cartofi, dovlecei,
ardei grasi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac (2-2,5
kg) 700 g ceafa de vitel 2 cartofi 2 dovlecei 2 ardei grasi rosii 2
cepe patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spală dovleacul şi
taie-i un capac generos. Cu atenţie…
Read more »
Read more »
Homari cu sos
15 September 2013
Homari
cu sos din: cozi de homar, unt, sare, piper, furnze de laptuce, salata
romana, iceberg, ridichi, miere, suc de portocale, otet din vin, sare,
piper. Ingrediente: 4 cozi de homar congelate 1 lingura unt topit sare
si piper dupa gust frunze de laptuca, salata romana, iceberg 4 ridichi,
taiate felii subtiri sos: 1/4 cana…
Read more »
Read more »
Pateuri cu branza si smantana
15 September 2013
Pateuri
cu branza si smantana din: faina, unt, ou, apa, sare, zeama de lamaie,
unt, branza dulce, smantana, faina, sare, zahar, zahar vanilinat.
Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 300 g unt proaspat sau margarina 1
ou 150 ml apa 1/2 lingurita sare 1 lingurita zeama de lamaie sau otet 1
lingura unt sau margarina…
Read more »
Read more »
Penne cu sos de rosii
15 September 2013
Penne
cu sos de rosii din: penne, ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de
ansoa, pulpa de rosii, parmezan, busuioc. Ingrediente: 1 pachet de
penne sau alte paste scurte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica,
tocata marunt 1 catel de usturoi, tocat marunt 4-5 fileuri de ansoa 400 g
pulpa de rosii 50…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu legume si branza feta
15 September 2013
Vinete
umplute cu legume si branza feta din: vinete, dovlecei, feta, ardei
grasi, smantana, usturoi, ardei iute, unt, marar, sare, piper.
Ingrediente: 4 vinete 3 dovlecei 300 g feta 2 ardei grasi rosii 3-4
buchetele de conopida 150 ml smantana grasa 3-4 catei de usturoi 1 ardei
iute unt marar sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cod cu spanac şi ciuperci
15 September 2013
Cod
cu spanac şi ciuperci din: trunchiuri de cod, spanac, ciuperci, ceapa,
usturoi, boia dulce, ardei iute, masline, lamaie, sare, piper,
patrunjel, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 700 g trunchiuri de
cod un kilogram spanac congelat 400 g ciuperci o ceapa 4 catei de
usturoi o lingurita cu boia dulce un ardei iute mic 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos marinara
15 September 2013
Sos
marinara din: rosii cu busuioc, ulei de masline, bacon, ceapa, usturoi,
sare, frunze de busuioc, oregano, piper. Ingrediente: 4 rosii 1/2
ceasca ulei de masline 4 bucati bacon, taiat cubulete 6 linguri de ceapa
tocata 4 catei de usturoi, tocat sare dupa gust 12 frunze de busuioc
proaspat oregano uscat piper negru, dupa gust…
Read more »
Read more »
Rulada cu pasta pentru carnati
15 September 2013
Rulada
cu pasta pentru carnati din: cotlet de porc, carne tocata, boia dulce,
busuioc, oregano, cimbru, usturoi, foi de dafin, ulei, apa, piper, sare.
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc nu prea gras 500 g carne tocata
amestec porc si vita 2 linguri boia dulce cate 1/2 lingurita busuioc,
oregano si cimbru usturoi 2 foi…
Read more »
Read more »
Milkshake cu cacao
15 September 2013
Milkshake
cu cacao din: lapte, cacao, zahar, galbenusuri, coniac, miere,
ciocolata rasa. Ingrediente: 800 ml lapte 120 g cacao 120 g zahar 3
galbenusuri 50 ml coniac 50 ml miere 80 g ciocolata rasa Mod de
preparare: Laptele fiert si racit se amesteca cu cacaua. Se adauga
galbenusurile, mierea si zaharul si se mixeaza.…
Read more »
Read more »
Legume umplute cu carne
15 September 2013
Legume
umplute cu carne din: ardei grasi, dovlecei, vanata, carne tocata de
vita, ceapa, ulei, usturoi, rosii, orez, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 5 ardei grasi 6 dovlecei 1 vanata 500 g carne de vita
tocata 1 ceapa mare 100 ml ulei 2 catei de usturoi 5 rosii 5 linguri cu
orez 1 legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Salata de legume si cartofi fierti
15 September 2013
Salata
de legume si cartofi fierti din: ardei grasi, rosii, cartofi, stafide,
ulei, ceapa, sare, piper, patrunjel, busuioc, mustar. Ingrediente: 2
ardei grasi 3 rosii mari 4 cartofi fierti 2 linguri cu stafide 2 linguri
cu ulei de salata 2 cepe sare piper patrunjel busuioc 2 linguri cu
mustar Mod de preparare: Curăţaţi ceapa,…
Read more »
Read more »
Sardine cu stafide, fenicul si fileuri de ansoa
15 September 2013
Sardine
cu stafide, fenicul si fileuri de ansoa din: pesmet, masline negre,
patrunjel, frunze de menta, lamaie, fileuri de ansoa, seminte de pin,
stafide, fulgi de ardei iute, fenicul, ulei de masline, sardine, frunze
de dafin. Ingrediente: 85 g de pesmet proaspat 50 g masline negre, fara
samburi, tocate mare 1 mana mare de patrunjel,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos de maioneza
14 September 2013
Sandwich
cu pui si sos de maioneza din: maioneza, mustar de dijon, miere, piept
de pui, chili, sare, piper negru, faina, ulei, chifle, arpagic.
Ingrediente pentru sos: ¼ cana maioneza 1 lingura plus 1 lingurita
mustar de Dijon 1 lingura plus 1 lingurita miere Ingrediente pentru
sandwich: 2 bucati piept de pui fara piele,…
Read more »
Read more »
Creveţi cu sos de portocale
14 September 2013
Creveţi
cu sos de portocale din: creveti, maioneza, ketchup, hot sauce,
portocala, salata verde. Ingrediente: 500 g creveti decorticati 1 cana
maioneza 3 linguri ketchup hot sauce 1 portocala frunze de salata verde
Mod de preparare: Spălaţi creveţii în strecurătoare. Puneţi la fiert 2 1
apă cu puţină sare. Când clocoteşte, puneţi creveţii şi…
Read more »
Read more »
Muşchi în bacon
14 September 2013
Muşchi
în bacon din: muschi de porc, bacon, untura, pere, morcovi, pastarnac,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc 6-8 felii de
bacon 2 linguri cu untura (unt) topita 4 pere 5 morcovi 4 pastarnaci 2
linguri cu cimbru sare piper Mod de preparare: Curăţă bucata de carne
şi dă-o cu un…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu orez si bacon
14 September 2013
Rosii
umplute cu orez si bacon din: orez, bacon, rosii, ulei, usturoi,
parmezan, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 150 g bacon 8 rosii 5
linguri cu ulei 2 catei de usturoi 30 g parmezan sare piper Mod de
preparare: Incinge trei linguri cu ulei într-o tigaie adâncă şi căleşte
orezul. Când a devenit…
Read more »
Read more »
Rinichi cu ciuperci
14 September 2013
Rinichi
cu ciuperci din: ciuperci, rinichi, vin, verdeata, sare, piper, faina,
unt. Ingrediente: 250 g ciuperci sau hribi 500 g rinichi 1 pahar cu vin
alb verdeata sare piper faina 2 linguri cu unt Mod de preparare:
Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două pe lat, îi opăriţi cu
apă clocotită amestecată cu…
Read more »
Read more »
Homari la grătar
14 September 2013
Dacă
folosiţi homari vii, în ciuda „cutumei” de a-i arunca în apă clocotită,
apelaţi la o metodă mult mai umană de a-i omorî – băgaţi-i în
congelator până îngheaţă complet şi abia apoi preparaţi-i (decongelaţi).
Alegeţi homari cu greutatea de 750 g – 1 kg. Puneţi la fiert cca 1 l
apă. Când clocoteşte, puneţi…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta cu carne de vita
14 September 2013
Ceapa
umpluta cu carne de vita din: ceapa, ulei de soia, praz, ardei, carne
de vita, fulgi de ardei iute, mozzarella. Ingrediente: 2 cepe mari 1
lingura de ulei de soia 1 praz 1/2 ardei rosu 150 g carne de vita macra 1
varf de cutit de ardei iute tocat 150 g mozzarella Mod…
Read more »
Read more »
Mousse de branza cu dulceata de visine
14 September 2013
Mousse
de branza cu dulceata de visine din: branzica de vaci, unt, smantana,
zahar dulceata de visine, esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g brânzică
de vaci 50 g unt 100 g smântână 200 g zahăr dulceață de vișine esență
de vanilie Mod de preparare: Se zdrobește brânzica de vaci și se
freacă energic cu…
Read more »
Read more »
Shake de sfecla rosie cu iaurt
14 September 2013
Shake
de sfecla rosie cu iaurt din: sfecla rosie, hrean, miere, iaurt,
chimen, sare. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 200 g hrean 50 ml miere
1,5 l iaurt chimen macinat sare Mod de preparare: Sfecla si hreanul se
curata si se dau prin razatoarea mica. Se adauga mierea, chimen si sare
dupa gust si…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de pui aromate
14 September 2013
Chifteluţe
de pui aromate din: ceapa, rosii, patrunjel, vin rosu, busuioc, oregano
verde, usturoi, piept de pui, paine, ulei de soia, orez brun, mazare.
Ingrediente: 1 ceapa mica 2 rosii 1 legatura de patrunjel 1/2 pahar de
vin rosu sec 2 linguri de busuioc tocat 1 lingura de oregano verde tocat
1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuci si crema de ciocolata
14 September 2013
Prajitura
cu nuci si crema de ciocolata din: albusuri, zahar, nuca, galbenusuri,
ciocolata, cafea solubila, apa, unt. Ingrediente: pentru foi: 10
albusuri 300 g zahar 300 g nuca pentru crema: 10 galbenusuri 250 g
galbenusuri 100 g ciocolata 2-3 lingurite cafea solubila 2-3 linguri apa
400 g unt Mod de preparare: Baţi albuşurile până…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste bolognese cu ciuperci
14 September 2013
Paste
bolognese cu ciuperci din: ciuperci uscate, apa, ulei de masline,
ceapa, sare, piper, carne tocata de pui, usturoi, vin, pasta de tomate,
rosii, spaghete, sare, parmezan, patrunjel, condimente. Inrgediente:
30g ciuperci uscate 1 cana cu apa clocotita 1 lingura ulei de masline 2
1/2 cani ceapa tocata 3/4 lingurita sare 1/2 lingurita piper…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu telina si iaurt
14 September 2013
Supa
de praz cu telina si iaurt din: frunze de telina, frunze de patrunjel,
praz, iaurt, zeama de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 legatura
de frunze de telina 1 legatura mare de frunze de patrunjel 6 bucati de
praz 1 cana de iaurt slab zeama de la 1/2 lamaie (sau lime) coaja rasa
de…
Read more »
Read more »
Clătite cu peşte şi legume
14 September 2013
Clătite
cu peşte şi legume din: lapte dulce, oua, faina, fileuri de peste,
cimbru, rozmarin, branza tofu, ardei umpluti cu branza, masline, sare,
piper, ulei, apa minerala. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 3 oua 400 g
faina 500 g fileuri de peste un fir de cimbru un fir de rozmarin 200 g
branza tofu 200…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu ciocolată şi cocos
14 September 2013
Gogoşele
cu ciocolată şi cocos din: apa, lapte, unt, faina, oua, ciocolata
neagra, frisca, rom, nuca de cocos, miez de nuca, zahar vanilinat,
migdale, fistic, ghimbir confit. Ingrediente: 125 ml apa 125 ml lapte
125 g unt 150 g faina 4 oua 200 g ciocolata neagra 200 ml frisca o
lingurita rom 100 g nuca…
Read more »
Read more »
Varză umplută murată (muraturi)
14 September 2013
Varză
umplută murată din: varza, ceapa alba, castraveti, morcovi, marar,
cimbru verde, boabe de mustar, boabe de piper, otet, sare grunjoasa.
Ingrediente: 4 verze mai mari cu foile de culoare verde inchis 8 cepe
albe mari 1 kg castraveti 4 ardei kapia 4 morcovi 1 legatura mare marar 1
legatura mare cimbru verde 2 linguri…
Read more »
Read more »
Mancare cu ardei si rosii
14 September 2013
Mancare
cu ardei si rosii din: ardei capia, rosii, ceapa, vinete, usturoi,
orez, ulei, sare, piper boabe, cimbru, patrunjel verde, supa de legume.
Ingrediente: 1 kg ardei capia 1/2 kg rosii 1 ceapa 2 vinete 3-4 catei de
usturoi 100 g orez 100 ml ulei sare 1 lingurita piper boabe cimbru 1
legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Suc de roşii cu busuioc
14 September 2013
Suc
de roşii cu busuioc din: rosii coapte, sare, frunze de busuioc, telina.
Ingrediente: 10 kg rosii coapte sare dupa gust (1 lingura la 1 kg de
suc) frunze verzi de busuioc (4-5 la litru) telina rasa (1 lingura la
litru: optional) Mod de preparare: Se aleg cele mai coapte, cărnoase
şi zemoase roşii,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mix de muraturi picante
14 September 2013
Mix
de muraturi picante din: ardei iute, ardei grasi, castraveti, otet,
sare, boabe de piper, fulgi de ardei rosu, usturoi, apa. Ingrediente: 1
ardei iute 2 ardei grasi 2 castraveți 3/4 cana otet 1 lingura sare 1
lingura boabe de piper 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu 2 catei de
usturoi, tocat Apa Mod…
Read more »
Read more »
Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie
14 September 2013
Dulceata
de zmeura cu vanilie si lamaie din: zahar, vanilie, zmeura, lamaie.
Ingrediente: 1 Kg zahăr 1 baton vanilie 1 Kg zmeură 1 lămâie Mod de
preparare: Borcanele trebuie să fie foarte curate ș i sterilizate,
capacele să închidă perfect etanș , iar conț inutul să fie sterilizat
corect la finalul preparării. Fructele se aș ază într-o cratiță…
Read more »
Read more »
Rosii cu migdale, bacon si cuscus
14 September 2013
Rosii
cu migdale, bacon si cuscus din: rosii, cuscus, fulgi de migdale,
bacon, zeama de lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg rosii 190 g
cuscus 2 linguri cu fulgi de migdale 100 g bacon zeama de la o lamaie
sare piper ulei Mod de preparare: Taie capac roşiilor şi, cu ajutorul
unei linguriţe,…
Read more »
Read more »
Salata gustoasa de sparanghel
14 September 2013
Salata
gustoasa de sparanghel din: sparanghel, ulei de salata, sare, piper,
lamaie. Ingrediente: 500 g sparanghel 4 linguri cu ulei de salata sare
piper macinat 1/2 lamaie Mod de preparare: Rupeţi cozile tari de la
sparanghel şi înlăturaţi-le. Spălaţi sub jet mic de apă sau schimbaţi
apa din vas de 2-3 ori. Trebuie protejate…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si bezea
14 September 2013
Prajitura
cu prune si bezea din: margarina, zahar, galbenusuri, lapte dulce,
faina, praf de copt, coaja de lamaie, galbenusuri, zahar, prune.
Ingrediente: pentru blat: 200 g margarina 180 g zahar 3 galbenusuri 100
ml lapte dulce pasteurizat 200 g faina 1/2 plic praf de copt coaja rasa
de la 1 lamaie 1 lingura margarina pentru…
Read more »
Read more »
Zacusca gustoasa pentru iarna
14 September 2013
Zacusca
gustoasa pentru iarna din: rosii, gogosari, ardei kapia, morcovi,
ceapa, usturoi, ulei, zahar, miere, sare, piper. Ingrediente: 4 kg rosii
1 kg gogosari 1 kg ardei kapia 500 g morcovi 500 g ceapa 2 capatani de
usturoi 500 ml ulei 2 linguri zahar 2 linguri miere sare piper proaspat
macinat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Briose cu branza si dovlecel
14 September 2013
Briose
cu branza si dovlecel din: unt, dovlecei, faina, praf de copt, sare,
oregano, oua, lapte, ulei de floarea soarelui, ardei, branza cheddar,
branza brie. Ingrediente: 1 lingurita de unt 2 dovlecei mici sau 1 mare,
taiati cubulete 250 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita de
sare 1 lingura frunze proaspete de…
Read more »
Read more »
Tartă cu dovlecei si bacon
14 September 2013
Tartă
cu dovlecei si bacon din: aluat, dovlecel, bacon, ulei, smantana, oua,
cascaval, branza de oaie, ardei iute, usturoi, sare, cimbru, menta,
condimet, piper alb. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 1 dovlecel
200 g bacon 3-4 linguri ulei 200 ml smantana 4 oua 50 g cascaval 150 g
branza de oaie sau capra cate…
Read more »
Read more »
Sos concentrat de ardei, gogoşari si roşii
14 September 2013
Sos
concentrat de ardei, gogoşari si roşii din: ardei gras, gogosari,
rosii, sare. Ingrediente: 3 kg ardei gras rosu 1 kg gogosari 3 kg rosii
sare Mod de preparare: Spălaţi roşiile, ardeii şi gogoşarii,
lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile şi ardeii.
Puneti-le la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida si sfecla murate
14 September 2013
Conopida
si sfecla murate din: conopida, sfecla, usturoi, apa, otet, sare, fulgi
de ardei rosu, semitne de marar, boabe de ienibahar, boabe de piper
negru. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchețele 1 sfecla, curatata si
feliata 4 catei de usturoi, curatati si taiati in jumatate 3 cani de apa
½ ceasca otet ⅛ ceașcă de…
Read more »
Read more »
Crumble de mere si pere cu scortisoara si vanilie
14 September 2013
Crumble
de mere si pere cu scortisoara si vanilie din: apa, zahar, pesmet,
faina, unt, zahar brun, scortisoara, pere, mere, baton de vanilie.
Ingrediente: 60 ml apă 100 g zahăr 100 g pesmet 100 g făină 100 g unt 50
g zahăr brun 30 g scorțișoară 8-10 pere 5 mere 1 baton de vanilie …
Read more »
Read more »
Ciuperci cu salvie si rozmarin
14 September 2013
Ciuperci
cu salvie si rozmarin din: ciuperci de padure, seminte de mustar,
frunze de praz, crengute de rozmarin, piper boabe, frunze de dafin,
cimbru, sare grunjoasa, otet. Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure:
galbiori, bureti, hribi tineri, ghebe 2 linguri seminte de mustar 1
legatura frunze de praz 1 legatura crengute de rozmarin 1 lingura…
Read more »
Read more »
Shake de portocale cu chefir
14 September 2013
Shake
de portocale cu chefir din: portocale, miere, coaja de portocala,
chefir. Ingrediente: 1 kg portoale 100 g miere coaja rasa a unei
portocale 1 l chefir Mod de preparare: Feliile de portocala se mixeaza
si se amesteca cu mierea si coaja rasa de portocala. Se adauga chefirul
si se amesteca. Se serveste rece.…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu ricotta, pesto si seminte de pin
14 September 2013
Rulouri
de vinete cu ricotta, pesto si seminte de pin din: vinete, dovlecei,
ulei de masline, ardei, pesto, ricotta, seminte de pin, busuioc.
Ingrediente: 2 vinete preferabil lungi si subtiri 3 dovlecei 6 linguri
ulei de masline 3 ardei rosii 100 g de ricotta 2 linguri de pesto 50 g
seminte de pin frunze de…
Read more »
Read more »
Budincă de clătite cu brânză de vaci
14 September 2013
Budincă
de clătite cu brânză de vaci din: clatite, branza de vaci, zahar,
stafide, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 7-8 clatite 500 g branza de
vaci 3 linguri cu zahar stafide sau mere 1 lingura cu unt coaja de
lamaie Mod de preparare: Amestecaţi brânza cu felii de măr fără coajă,
zahăr şi coajă…
Read more »
Read more »
Shake de zarzavaturi cu iaurt
13 September 2013
Shake
de zarzavaturi cu iaurt din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa verde,
frunze de patrunjel, iaurt. Ingrediente: 200 g morcovi 200 g patrunjel
150 g telina 1 legatura ceapa verde 1 legatura frunze de patrunjel 1,5 l
iaurt Mod de preparare: Morcovii, patrunjelul si telina se curata si
se dau pe razatoarea mica. Ceapa verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni
13 September 2013
Desert
cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni din: fulgi de
ciocolata alba, glazura de capsuni, nuci pecan. Ingrediente: 1 pachet
fulgi de ciocolata alba 1 cutie glazura capsuni 2/3 cana nuci pecan
tocate Mod de preparare: Ungeti o tava cu putin ulei. Topiti fulgii
de ciocolata alba la bain marie.…
Read more »
Read more »
Salata de avocado cu dovleac si grapefruit
13 September 2013
Salata
de avocado cu dovleac si grapefruit din: dovleac, avocado, grapefruit
rosu, patrunjel verde, samburi de rodie, ulei de masline, otet balsamic,
sare, piper. Ingrediente: 150 g dovleac taiat subtire 150 g avocado 150
g grapefruit rosu patrunjel verde 2 linguri samburi de rodie 2 linguri
ulei de masline 1 lingura otet balsamic sare piper…
Read more »
Read more »
Creveţi în stil cajun
13 September 2013
Creveţi
în stil cajun din: creveti, unt, ceapa, usturoi, ardei gras, telina,
rosii in bulion, vin, sos tabasco, seminte de telina, cimbru, patrunjel,
sare, piper. Inrgediente: 500 g creveti decorticati sau cozi de creveti
2 linguri unt 1/4 cana ceapa tocata 1-2 catei de usturoi, tocati 1
ardei gras, taiat cubulete 1 tija de telina…
Read more »
Read more »
Galbiori cu usturoi
13 September 2013
Galbiori
cu usturoi din: galbiori, usturoi, frunze de patrunjel verde, foi de
dafin, boabe de piper, cimbru, otet, ulei de masline, sare grunjoasa.
Ingrediente: 2 kg galbiori 2 capatani usturoi frunze de patrunjel verde
7-8 foi de dafin 2 linguri boabe de piper 1 legatura cimbru uscat otet
200 ml ulei de masline sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel cu broccoli si ton
13 September 2013
Rulouri
de vitel cu broccoli si ton din: muschi de vitel, ton, ulei de masline,
rosie, ardei gras, rozmarin, sare, piper, boia iute. Ingrediente: 400 g
muschi de vitel 200 g ton 4 linguri ulei de masline 1 rosie 1 ardei
gras 1 ceapa 8 crengute de rozmarin sare piper boia iute Mod de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu ciuperci, orez si verdeata
13 September 2013
Ardei
umpluti cu ciuperci, orez si verdeata din: ardei grasi, orez, ciuperci,
rosii, ceapa, verdeata, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 10-12
ardei grasi 1/2 cana cu orez 6 ciuperci 1 kg rosii 2 cepe verdeata sare
piper cimbru ulei Mod de preparare: Curăţă ardei de cotor şi taie-le
capac. Curăţă şi taie mărunt ciupercile…
Read more »
Read more »
Salată Crab Louie
13 September 2013
Salată
Crab Louie din: maioneza, ketchup, castravete murat, hean, piper,
capere, salata verde, carne de crab, oua, lamai. Ingrediente: 1 cana
maioneza 1/4 cana ketchup 2 linguri zeama de castraveti murati,
amestecata cu un pic de castarvete murat, ras foarte fin 1 lingurita
hrean ras 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita piper proaspat macinat…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu sos
13 September 2013
Pulpa
de porc cu sos din: pulpa de porc, vin, smantana, piper verde, coniac,
mustar dijon, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 100 ml vin
alb 100 ml smantana lichida 1 lingura piper verde 2 linguri coniac 1
lingurita mustar Dijon sare piper Mod de preparare: Desfaci pulpa de
porc în felii…
Read more »
Read more »
Crema caramel cu zahar caramelizat
13 September 2013
Crema
caramel cu zahar caramelizat din: zahar, lapte, oua, zahar vanilat.
Ingrediente: 400 g zahăr 1 l lapte 8 ouă zahăr vanilat sau esență Mod
de preparare: Se caramelizează 200 g zahăr. După ce s-a topit tot
zahărul se tapetează pereții formei în care se va coace crema. Se freacă
ouăle cu 200 g…
Read more »
Read more »
Iepure la tava cu telina, morcovi si rosii
13 September 2013
Iepure
la tava cu telina, morcovi si rosii din: pulpe posterioare de iepure,
ceapa, telina, morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin,
ienibahar, seminte de coriandru, vin, cimbru, usturoi. Ingrediente: 2
pulpe posterioare de iepure 4 cepe potrivite 3-4 tulpini telina 1
radacina telina mica 2 morcovi 4-5 rosii mari bine coapte 1 ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si parmezan
13 September 2013
Paste
cu sos de rosii si parmezan din: paste, ulei de masline, rosii,
patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1
pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 10 rosii,
cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de cutit de piper rosu
pisat sare si piper dupa gust 1/2…
Read more »
Read more »
Tocanita de legume si linte cu curry
13 September 2013
Tocanita
de legume si linte cu curry din: linte, morcovi, telina, ceapa, ardei
gras, rosii, curry, pipet, sare, foi de dafin, usturoi, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi 1 telina mica 1 ceapa 1 ardei
rgas rosii proaspete tocate marunt sau bulion condimente: curry, piper,
sare 3 foi de dafin 4 catei…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si mozzarella
13 September 2013
Pui
cu ciuperci si mozzarella din: fileuri de piept de pui, ciuperci,
mozzarella, ulei, smantana, vin, usturoi, boia, piper, sare.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 500 g ciuperci 400 g mozzarella 1
lingura ulei 100 ml smantana dulce pentru gatit 50 ml vin 2 catei de
usturoi boia piper sare Mod de…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu costita afumata si carne tocata
13 September 2013
Rosii
umplute cu costita afumata si carne tocata din: carne tocata, rosii,
ou, sare, piper, verdeata, costita afumata, faina, ulei, cimbru,
maghiran, orez. Ingrediente: 500 g carne tocata 12 rosii 1 ou sare piper
macinat verdeata toata 100 g costita afumata 1 lingura cu faina 1
lingura cu ulei cimbru maghiran 4 linguri orez …
Read more »
Read more »
Brioşe cu piept de curcan
13 September 2013
Brioşe
cu piept de curcan din: piept de curcan, oua, masline verzi, ceapa,
ciuperci, ardei capia, ulei, cimbru, marar, patrunjel, praf de copt,
sare, piper, faina. Ingrediente: 1/2 piept de curcan tocat 3 oua 150 g
masline verzi fara samburi 2 cepe 200 g ciuperci 1 ardei capia 2 linguri
ulei 1 lingurita cimbru cate…
Read more »
Read more »
Chec delicios cu visine si fistic
13 September 2013
Chec
delicios cu visine si fistic din: faina, zahar, visine, fistic, pesmet,
oua, praf de copt. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr 300 g vișine
100 g fistic decojit 100 g pesmet 10 ouă 1 plic praf de copt Mod de
preparare: Se scot sâmburii din vișine și se presară cu pesmet.
Fisticul…
Read more »
Read more »
Cartofi cu porumb si ceapa verde
13 September 2013
Cartofi
cu porumb si ceapa verde din: cartofi, boabe de porumb, ceapa verde,
sunca de praga, cascaval, ou, sare, piper alb, unt, patrunjel verde.
Ingrediente: 6 cartofi mari 400 g boabe de porumb dulce din conserva 3
fire ceapa verde 200 g sunca de Praga 100 g cascaval 1 ou sare piper alb
macinat 50…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry
13 September 2013
Gogonele
murate in otet de mere cu praf de curry din: gogonele, ceapa, sare,
otet de mere, zahar brun, radacina de ghimbir, ienibahar, seminte de
chimen, seminte de coriandru, seminte de schinduf, boabe de piper,
seminte de mustar, curcuma, praf de chili. Ingrediente: 2-4 kg
gogonele, feliate 1 ceapa, feliata 2 1/2 linguri de…
Read more »
Read more »
Briose delicioase cu struguri
13 September 2013
Briose
delicioase cu struguri din: faina, ulei, zahar, iaurt, oua, praf de
copt, zahar vanilat, struguri. Ingrediente: 400 g făină 200 ml ulei 200 g
zahăr 200 ml iaurt 2 ouă 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat
struguri Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul și zahărul
vanilat. Se toarnă…
Read more »
Read more »
Tarta cu conopida, sunca si praz
13 September 2013
Tarta
cu conopida, sunca si praz din: aluat de foitaj, conopida, branza de
vaci, telemea, smantana, oua, ulei de masline, praz, sunca, marar verde,
sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj sau aluat fraged
obtinut din 300 g faina, 200 g unt, 3 galbenusuri, un varf cutit sare
500 g conopida 500 g branza…
Read more »
Read more »
Gogosi cu smantana
13 September 2013
Gogosi
cu smantana din: faina, smantana, arome, oua, zahar, sare, drojdie,
ulei. Ingrediente: 500 g faina 1 cana cu smantana arome 2 oua 1 pahar cu
zahar sare drojdie cat o nuca 1 cana cu ulei Mod de preparare: Faceţi
un aluat moale din făină, arome, smântână, drojdie, zahăr dizolvat
într-o ceaşcă de apă,…
Read more »
Read more »
Bors de dovlecei cu orez si smantana
13 September 2013
Bors
de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, ceapa verde, rosii,
orez, morcov, sare, bors, smantana, leustean, loboda. Ingrediente: 3-4
dovlecei 4-6 fire de ceapa verde 2 rosii 2 linguri cu orez 1 morcov sare
500 ml bors 1 pahar cu smantana leustean tocat 2 legaturi de loboda
Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii,…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu ardei, ceapa si usturoi
13 September 2013
Ciuperci
umplute cu ardei, ceapa si usturoi din: ciuperci, rosii, ardei capia,
ardei grasi, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8
ciuperci mari 3-4 rosii 2 ardei capia 2 ardei grasi galbeni 1 ceapa 2-3
catei de usturoi cimbru ulei sare piper Mod de preparare: Taie ceapa
mărunt şi aureşte-o în puţin ulei…
Read more »
Read more »
Cotlete de vitel cu ciuperci si sos
13 September 2013
Cotlete
de vitel cu ciuperci si sos din: cotlete de vitel, orez, ciuperci de
padure, migdale, ulei, unt, nucsoara, smantana, salata verde, sare,
piper, curry. Ingrediente: 4 cotlete mai mari de vitel 250 g orez 200 g
ciuperci de padure 200 g migdale 5 linguri ulei 50 g unt 1/2 lingurita
nucsoara 3 linguri smantana…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu tarhon, masline si ceapa verde
13 September 2013
Fasole
verde cu tarhon, masline si ceapa verde din: fasole verde, ceapa verde,
ulei de masline, masline, zeama de lamaie, tarhon. Ingrediente: 400 g
fasole verde, capetele indepartate 12 cepe verzi, capete indepartate 1
lingura ulei de masline 1 mana de masline negre mici 1 strop de zeama de
lamaie 1 mana de tarhon, tocat…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu parmzan si arahide
13 September 2013
Salata
de spanac cu parmzan si arahide din: spanac, parmezan, merisoare,
arahide, susan, ulei de masline, otet balsamic, miere. Inrgediente: 200 g
spanac 100 g parmezan 2 linguri merisoare uscate 2 maini de arahide
prajite 2 lingurite susan pentru dressing: 2 linguri ulei de masline 2
linguri de otet balsamic 2 lingurite de miere …
Read more »
Read more »
Chili con carne (varianta)
13 September 2013
Chili
con carne din: ceapa, carne macra tocata de vita, usturoi, pudra de
chili, pimento, scortisoara, cumin, piper rosu, sare, cacao, suc de
rosii, sos worcestershire, otet de cidru, apa. Ingrediente: 1 ceapa mare
tocata pestisori 0,5 kg de carne macra tocata de vita 1 catel de
usturoi maruntit 1 lingurita de pudra de chili…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei murati
13 September 2013
Dovlecei
murati din: dovlecei, ceapa, sare, otet de mere, zahar, seminte de
telina, seminte de telina, seminte de mustar, praf de turmeric.
Ingrediente: 2-3 dovlecei 1 ceapa 1 lingura sare 2 cesti otet de mere 1
cana zahar 1/2 lingurita seminte de telina 1/2 lingurita de semințe de
marar 1 lingura seminte de mustar…
Read more »
Read more »
Clatite delicioase cu dulceata
13 September 2013
Clatite
delicioase cu ducleata din: lapte batut, faina, unt, ou, dulceata de
capsune, zahar farin. Ingrediente: 300 ml lapte bătut 100 g făină 30 g
unt 1 ou dulceață de căpșune zahăr farin Mod de preparare: Peste
făină, se sparge oul și se toarnă laptele treptat, amestecând încontinuu
cu telul. Se adaugă untul moale.…
Read more »
Read more »
Spanac cu rosii si cascaval
13 September 2013
Spanac
cu rosii si cascaval din: spanac, unt, rosii, sare, cascaval, smantana.
Ingrediente: 1,5 kg spanac 2 linguri cu unt 4 rosii decojite sare 100 g
cascaval 1 pahar smantana Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi
spanacul frunză cu frunză, îl tocaţi mărunt, îl puneţi în cratiţă cu
unt, amestecaţi cu lingura de lemn…
Read more »
Read more »
Ceapă roşie cu salată de linte
13 September 2013
Ceapă
roşie cu salată de linte din: linte, ceapa rosie, bacon, rosii, telina,
patrunjel verde, parmezan, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 cutie cu
linte in apa 4 cepe rosii 150 g bacon 1-2 rosii 1 telina apio patrunjel
verde parmezan sare piper ulei Mod de preparare: Scurge lintea.
Rumeneşte baconul tăiat în fâşii, adaugă…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecut cu salata
13 September 2013
Cotlete
de berbecut cu salata din: ulei de rapita, pasta de curry, cotlete de
berbecut, seminte de rodie, castarvete, ridichi, rosii cherry, ceapa
rosie, menta, coriandru, chimon, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingura
ulei de rapita 1 lingura pasta de curry 2 cotlete de berbecut semintele
de la 1/2 rodie 1/4 castarvete, curatat de coaja…
Read more »
Read more »
Briose delicioase cu lamaie
13 September 2013
Briose
delicioase cu lamaie din: unt, zahar, faina, oua, suc de lamaie, esenta
de vanilie, coaja de lamaie, praf de copt. Ingrediente: 150 g unt 150 g
zahăr 200 g făină 4 ouă suc de lămâie esență de vanilie coajă de lămâie
praf de copt Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu zahărul,
vanilia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu crema de fructe de padure
12 September 2013
Clatite
cu crema de fructe de padure din: oua, lapte, ulei vegetal, sare,
vanilie, faina de grau, crema de branza, esenta de vanilie, fructe de
padure, smantana. Ingrediente aluat: 3 oua 2/3 cana lapte 2 linguri de
ulei vegetal 1/4 lingurita de sare 1 lingurita vanilie 1/3 cana faina
de grau Ingrediente crema de…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa verde, rosii si mac
12 September 2013
Tarta
cu ceapa verde, rosii si mac din: faina, margarina, oua, sare, lapte,
rosii, ulei, mac, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g faina 200
g margarina/unt 3 oua sare lapte (optional) umplutura: 500 g rosii 2
linguri ulei 200 ml lapte 200 g mac 1 legatura ceapa verde sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Clatite delicioase cu fructe
12 September 2013
Clatite
delicioase cu fructe din: faina, lapte, oua, esenta de vanilie, sirop
de ciocolata, banane, capsune, ulei. Ingrediente: 100 g făină 200 ml
lapte 2 ouă esență de vanilie sirop de ciocolată banane căpșune ulei
Mod de preparare: Se freacă ouăle cu făina și esența de vanilie. Se
adaugă laptele și se amestecă energic.…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu busuioc
12 September 2013
Piept
de pui umplut cu busuioc din: piept de pui, mozzarella, rosie, usturoi,
frunze de busuioc, sunca, ulei de masline extravirgn, sare, piper,
zeama de lamaie, salata verde. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui
dezosat 100 g mozzarella 1 rosie 2 catei de usturoi 25 g frunze de
busuioc 4 felii sunca presata 3 linguri…
Read more »
Read more »
Pâine cu măsline si ardei iute
12 September 2013
Pâine
cu măsline si ardei iute din: faina, drojdie, apa, unt, sare, masline,
ardei iute, ardei capia, ceapa, ulei de masline, piper, patrunjel,
cascaval, branza de vaci, marar. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie
250 ml apa 30 g unt o lingurita cu sare 200 g masline un ardei iute doi
ardei capia doi…
Read more »
Read more »
Chec delicios cu nuci
12 September 2013
Chec
delicios cu nuci din: faina, zahar, ulei, nuca, cacao, oua, praf de
copt, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr
100 ml ulei 300 g nucă 20 g cacao 10 ouă 1 plic praf de copt zahăr
vanilat esență de rom Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu…
Read more »
Read more »
Paste cu dovlecei, ciuperci si parmezan
12 September 2013
Paste
cu dovlecei, ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, dovlecel, ulei
de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g
papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50 ml ulei de masline 50
g parmezan 2-3 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare:
Fierbeţi pasteleîn 3 litri apă cu 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Gulii cu fructe de mare
12 September 2013
Gulii
cu fructe de mare din: gulii, amestec de fructe de mare, ulei de
masline, usturoi, gorgonzola, vin, smantana, boabe de porumb, marar,
sare, chili, piper. Ingrediente: 6 gulii 400 g amestec fructe de mare 2
linguri cu ulei de masline 3 catei de usturoi 100 g gorgonzola 100 ml
vin alb 200 ml smantana…
Read more »
Read more »
Briose delicioase cu ciocolata
12 September 2013
Briose
delicioase cu ciocolata din: faina, iaurt, zahar, cacao, ciocolata,
praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 200 g iaurt 150 g zahăr 20 g
cacao 300 g ciocolată 1 plic praf de copt Mod de preparare: Se freacă
gălbenușurile cu zahărul și iaurtul. Se adaugă albușurile bătute spumă.
Se presară făina amestecată cu…
Read more »
Read more »
Cocktail de creveti cu lamaie
12 September 2013
Cocktail
de creveti cu lamaie: creveti, patrunjel, lamaie, sos ketchup, hrean,
zahar, sare, piper, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi.
Ingrediente: 16-24 creveti medii sau mari, decorticati, fierti patrunjel
si felii de lamaie, pentru servit sos: 1/2 cana sos ketchup dulce sau
iute 2 lingurite hrean ras 1/4 lingurite zahar 1/2 lingurita sare 1/2
lingurita…
Read more »
Read more »
Rosii cu usturoi
12 September 2013
Rosii
cu usturoi din: rosii, usturoi, frunze de dafin, frunze de vita de
vita, seminte de mustar, frunze de visin, sare grunjoasa, otet, piper
boabe. Ingrediente: 2 kg rosii din soiul cherry 2 capatani de usturoi
5-6 frunze de dafin 5-6 frunze de vita de vie 1 lingura semitne de
mustar frunze de visin sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute cu paste si sos de rosii
12 September 2013
Chiftelute
cu paste si sos de rosii din: carne de porc, usturoi, piper negru,
oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin alb, busuioc, fulgi
de ardei rosu, parmezan, paste. Ingrediente chiftelute: 1 kg carne de
porc 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita piper negru macinat 2
lingurite de frunze oregano uscat…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu oua si rosii
12 September 2013
Ciuperci
cu oua si rosii din: ciuperci, oua de prepelita, patrunjel, salata
verde, rosii cherry, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci 8 oua de
prepelita patrunjel salata verde rosii cherry ulei sare piper Mod de
preparare: Curăţă ciupercile şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de
copt stropită cu puţin ulei. Pune pe…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii cherry, sardine si masline verzi
12 September 2013
Paste
cu rosii cherry, sardine si masline verzi din: spaghete, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii cherry, sardine, masline verzi, capere si
frunze de patrunjel. Ingrediente: 100 g spaghete 1 lingrua ulei de
masline 1 ceapa mica, tocata fin 2 catei mari de usturoi, tocati fin 10
rosii cherry, taiate in jumatate 100 g de…
Read more »
Read more »
Omleta cu ficatei de pasare
12 September 2013
Omleta
cu ficatei de pasare din: ficatei de pasare, oua, faina, sare, piper
macinat, lapte, ulei, unt, verdeata, rosii. Ingrediente: 6-10 ficatei de
pasare 6 oua 1 lingurita cu faina sare piper macinat 1 ceasca mare cu
lapte 2 linguri cu ulei 1 lingura cu unt verdeata tocata 2 rosii Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Păstăi de fasole cu mărar
12 September 2013
Păstăi
de fasole cu mărar din: fasole pastai, usturoi, marar verde, boabe de
piper negru, seminte de mustar, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg fasole
pastai 2 capatani de usturoi un manunchi mare de marar verde 2 linguri
boabe de piper negru 1 lingura seminte de mustar sare grunjoasa Mod de
preparare: Curăţaţi păstăile de…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde
12 September 2013
Pulpă
de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde din: pulpa de miel,
ciuperci, ceapa verde, patrunjel, ou, lamaie, ulei, supa de legume,
sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata 400 g ciuperci
proaspete 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 ou 1 lamaie 100
ml ulei 150 ml supa de legume sare…
Read more »
Read more »
Mâncărică picantă cu vită
12 September 2013
Mâncărică
picantă cu vită din: cartofi, mrocovi, ceapa, ardei iute, telina,
vanata, rosii cherry, carne de vita, masline, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi doi
morcovi o ceapa doi ardei iuti doua tije de telina o vanata 300 g rosii
cherry 600 g carne de vita 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogonele murate
12 September 2013
Gogonele
murate din: gogonele, otet, apa, zahar, sare, seminte de marar, boabe
de piper, usturoi, frunze de dafin. Ingrediente: 2-4 kilograme de
gogonele 2 cani otet 2 cani apa 1 lingura zahar 4 lingurite de sare 3
lingurite semințe de marar 3 lingurite boabe de piper 4 catei de usturoi
8 frunze de dafin…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne tocata de vita
12 September 2013
Dovlecei
cu carne tocata de vita din: dovlecei, carne tocata de vita, orez,
rosii, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei medii
400 g carne tocata de vita 50 g orez 500 g rosii 2 morcovi 1 ceapa mare
ulei sare piper Mod de preparare: Căleşte ceapa tocată în două linguri
cu ulei.…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu cimbru (pentru iarna)
12 September 2013
Sos
de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper,
sare. Ingrediente: 10 kg rosii 5 kg ardei (gogosar si capia) 1 crenguta
de cimbru 100 gr zahar 10 boabe de piper sare dupa gust Mod de
preparare: Ardeii se curata , se trec prin masina de tocat carne sau se…
Read more »
Read more »