vineri, 29 noiembrie 2013

Retete de toamna #72

Retete de toamna:

Reteta zilei: Prajitura cu caramel si topping de ciocolata

29 November 2013
Prajitura_cu_caramel_si_topping_de_ciocolata_08Prajitura cu caramel si topping de ciocolata din: zahar brun, faina, nuca de cocos, unt topit, unt, lapte condensat, sirop de zahar, ciocolata neagra, ulei.   Ingrediente aluat: 1 1/2 de cana de zahar brun 1/2 de ceasca de faina 1 cana de nuca de cocos 125g de unt, topit Ingrediente pentru caramel: 30g de…
Read more »





Galuste din cartofi cu carne

29 November 2013
Galuste_din_cartofi_cu_carneGaluste din cartofi cu carne din: cartofi, faina, praf de copt, carne de vita, ardei gras, usturoi, ardei iute, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti si pisati ca pentru piure 1/2 kg faina 1 praf de copt 600 g carne de vita…
Read more »





Salată cu pui şi sos de usturoi

29 November 2013
Salata_cu_pui_si_sos_de_usturoiO reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, rosii cherry, naut, porumb, morcov, arpagic, spanac verde, usturoi, ou, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: două piepturi de pui 300 g roşii cherry 100 g năut 100 g boabe de porumb din conservă…
Read more »





Retete culinare: Macrou cu legume

29 November 2013
Macrou_cu_legumeO reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, foi de dafin, rosii, limete, masline, ardei capia, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g spanac verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4…
Read more »





Tarte de mălai cu şuncă

29 November 2013
Tarte_de_malai_cu_suncaO reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte dulce, oua, zahar tos, unt, sunca, branza, spanac, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g zahăr tos 125 g unt 200 g şuncă…
Read more »





Rulouri de porc umplute

29 November 2013
Rulouri_de_porc_umpluteRulouri de porc umplute din: cotlete de porc, caise, ardei capia, oua, faina integrala, pesmet, ulei, sare, piper, usturoi, otet, ulei de masline, zahar, sare. Ingrediente: 6 cotlete de porc dezosae, a cate 200 g fiecare 200 g caise sau smantana grasa 5 ardei capia…
Read more »





Supa cu legume si carne de vitel

29 November 2013
Supa_cu_legume_si_carne_de_vitelSupa cu legume si carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcovi, radacina de telina, cartofi, pasta de rosii, ardei grasi, ulei, boia dulce, pasta de ardei iute, seminte de chimen, frunze de dafin, patrunjel verde, piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne…
Read more »





Pizza cu praz şi nuci

29 November 2013
Pizza_cu_praz_si_nuciO reteta delicioasa de pizza cu: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline feliate, ardei capia, miez de nuca, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă două linguri cu ulei de măsline o lin­guriţă cu…
Read more »





Crema de branza cu verdeata

29 November 2013
Crema_de_branza_cu_verdeataCrema de branza cu verdeata din: branza dulce, smantana, unt, boia dulce, chimen, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g branza dulce 50 g smantana 50 g unt 1 lingura boia dulce 1 lingurita chimen macinat sare piper 2 fire ceapa verde sau 1 legatura…
Read more »





Supa de ciuperci cu carnat afumat

29 November 2013
Supa_de_ciuperci_cu_carnat_afumatO reteta delicioasa de Supa de ciuperci cu carnat afumat din: ciuperci, ceapa verde, morcovi, carnat afumat, piept d epui, ulei, frunze de patrunjel si smantana. Ingrediente: 150 g ciuperci 100 g ceapa verde 100 g morcovi 100 g carnat afumat 200 g piept de…
Read more »





Salata cu sunca si sos de iaurt

29 November 2013
Salata_cu_sunca_si_sos_de_iaurtSalata cu sunca si sos de iaurt din: iaurt, sunca de pasare, cascaval, oua, ardei grasi, castraveti, rosii, marar, sare, piper. Ingrediente: 20 g iaurt simplu 200 g sunca de pasare 100 g cascaval 2 oua 2 ardei grasi 2 castraveti mici 4 rosii 2…
Read more »





Reteta zilei: Orez salbatic cu ciuperci si verdeata

29 November 2013
Orez_salbatic_cu_ciuperci_si_verdeata_12Orez salbatic cu ciuperci si verdeata din: unt, ceapa, ciuperci, cimbru, sare, piper, salvie, supa de legume, orez salbatic, mere, patrunjel.   Ingrediente: 200gr unt 4 cepe 500gr ciuperci 3 linguri cimbru proaspat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 2 linguri salvie proaspata 5 cesti…
Read more »





Retete de post: Ardei umpluţi cu legume

29 November 2013
Ardei_umpluti_cu_legumeArdei umpluţi cu legume din: ardei grasi, ceapa, cartof, pastarnac, morcov, orez, rosii, suc de rosii, soia granule, legume deshidratate, sare, piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei grasi 2 cepe 1 cartof 1 pastarnac 1 morcov 1 ceasca de orez 2 rosii 1 ceasca…
Read more »





Chec cu mac si caise

29 November 2013
Chec_cu_mac_si_caiseChec cu mac si caise din: oua, zahar, sare, faina, mac, mar, caise confiate, ulei, praf de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 praf de sare 1 cana faina 250 g mac macinat 1 mar mic 100 g caise confiate 8 linguri ulei…
Read more »





Salata sarbeasca (Ajvar)

29 November 2013
Ajvar_05Salata sarbeasca (Ajvar) din: ardei, vinete, usturoi, ceapa, ulei, sare, piper, boia dulce, otet.   Ingrediente: 500 g ardei rosii 250 g vinete 2 catei de usturoi 1 ceapa 50 ml ulei sare piper boia dulce putin otet   Mod de preparare: Speli vinetele şi…
Read more »





Retete de post: Rizoto cu vinete

29 November 2013
Rizoto_cu_vineteRizoto cu vinete din: orez cu bob lung, vinete, boia, ceapa, usturoi, vin, cascaval, piper, zahar, sare si ulei. Ingrediente: 300 g orez cu bob lung 2 vinete potrivite 2 lingurite cu boia dulce 2 cepe 4-5 catei de usturoi 1 pahar cu vin 1 lingurita…
Read more »





Clătite de peşte cu ciuperci

29 November 2013
Retete_1Clătite de peşte cu ciuperci din: oua, faina, lapte, file de peste, ciuperci, ceapa, ulei, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 400 g faina 1 l lapte 1 kg fileuri de peste (cod, merluciu, pastrav sau salau) 1/2 kg ciuperci 2 cepe 200 ulei…
Read more »





Orez cu carne de cocoş

29 November 2013
Orez_cu_carne_de_cocosOrez cu carne de cocoş din: orez, copane de cocos, piept de cocos, ardei rgasi, morcovi, telina, ciuperci champignon, patrunjel verde, sare, piper, ulei, foaie de dafin. Ingrediente: 200 g orez copanele si piept de cocos 3 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 morcovi 1/4…
Read more »





Reteta zilei: Piure de cartofi cu aroma de usturoi

29 November 2013
Piure_de_cartofi_cu_aroma_de_usturoi_06Piure de cartofi cu aroma de usturoi din: cartofi, sare, unt, lapte, usturoi.   Ingrediente: 4-5 cartofi Sare 100gr unt 100ml lapte 3 catei de usturoi     Mod de preparare: Curatati cartofii, taiati cuburi, spalati bine, apoi adaugati intr-o oala. Acoperiti cu apa si…
Read more »





Chili de curcan cu porumb si ceapa verde

29 November 2013
Chili_de_curcan_cu_porumb_si_ceapa_verdeChili de curcan cu porumb si ceapa verde din: ceapa, ulei de masline, chimion, carne de curcan, pasta de ardei iute, rosii, fasole, porumb, tortilla, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru carne 2 lingurite chimion…
Read more »





Placinta sarbeasca cu telemea

29 November 2013
Placinta_sarbeasca_cu_telemeaPlacinta sarbeasca cu telemea din: faina, ulei, untura, apa, ou, sare, telemea de vaca, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: pentru foi: 800-850 g faina 1/2 cana ulei 2 linguri untura 1 cana apa 1 ou 1 praf de sare pentru umplutura: 1 kg telemea de vaca,…
Read more »





Ciorba de cartofi cu varza

29 November 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_varzaCiorba de cartofi cu varza din: cartofi, varza, morcovi, bulion, ceapa, pasta de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel, telina, suc de lamaie si apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi taiati cubulete mici 1 ceapa mare taiatamarunt 1 cana bulion 2…
Read more »





Retete de post: Tocanita de ciuperci cu verdeata

29 November 2013
Tocanita_de_ciuperciTocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, bulion, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 700 g ciuperci 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 2 catei de usturoi 1 lingurita cu patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o, împreună cu…
Read more »





Aperitive cu ardei

29 November 2013
Aperitive_cu_ardeiAperitive cu ardei din: ardei verzi, ardei capia, mozzarella, piept de pui, miere, otet balsamic, sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei verzi 2 ardei capia 100 g mozzarella 250 g piept de pui fiert 2 ardei portocalii o lingura miere 2-3 lingurite…
Read more »





Placintele cu varza

29 November 2013
Placintele_cu_varzaPlacintele cu varza din: faina, lapte, ou, drojdie uscata, untura, sare, zahar, varza dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 700 ml lapte 1 ou 2 plicuri (14 g) drojdie uscata 100 g untura cate 1 lingurita sare si zahar pentru umplutura:…
Read more »





Clatite cu sos de ciocolata

29 November 2013
Clatite_cu_sos_de_ciocolataClatite cu sos de ciocolata din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, ulei, smantana, coaja de portocala, nuca, rom, frisca, ciocolata neagra, rom. Ingrediente: pentru clatite: 2 oua 1 pahar faina 1 pahar lapte 1 pahar apa minerala 1 lingura zahar 1 praf de sare…
Read more »





Supă de rădăcinoase şi curry

29 November 2013
Ciorbe_si_borsuriIncinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă de coajă şi taie cubuleţe 300g de morcovi, 450g de ridiche albă, 200g de cartofi dulci şi 300g de păstârnac. Stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline şi 2 linguri pudră de curry. Amestecă bine şi dă la cuptor…
Read more »





Langosi cu gem

29 November 2013
Langosi_cu_gemLangosi cu gem din: faina, drojdie uscata, smantana, zahar, oua, gem acrisor, pudra de scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 400 g faina 1 pachet (7 g) drojdie uscata 300 g smantana 2 linguri zahar 3 oua 400 g gem de preferinta acrisor 100 g zahar pudra…
Read more »





Reteta zilei: Pizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella

29 November 2013
Pizza_de_casa_cu_sunca_cascaval_si_mozzarella_19Pizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella din:  faina, ou, apa, drojdie, sare, ulei de masline, sunca de praga, carnati, cascaval, mozzarella, sare, piper.   Ingrediente pentru blat:  500 g faina 1 ou 1 cana de apa 1 plic drojdie uscata sare 3 lg ulei…
Read more »





Ciorba cu carne de porc, varza si ardei iute

29 November 2013
Ciorba_cu_carne_de_porc_varza_smantana_si_ardei_iuteCiorba cu carne de porc, varza si ardei iute din: carne de porc, varza, ceapa, ardei, morcov, bulion de tomate, cimbru, marar, sare, ardei iuti. Ingrediente: 1 kg carne de porc, cu os 1 varza dulce mare 1 ceapa 1 ardei 1 morcov 200 g…
Read more »





Cocktail de Grepfrut

29 November 2013
Cocktail_de_GrepfrutCocktail de Grepfrut din: grepfrut, sirop de cirese, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 1/2 grepfrut 4 cl siropd e cirese 1 lingurita de zeama de lamaie apa minerala sau naturala       Mod de preparare: Curatam grepfrutul, il desfacem felii si il taiem…
Read more »





Mancare macedoneana de legume

29 November 2013
Mancare_macedoneana_de_legumeMancare macedoneana de legume din: vanata, dovlecei, cartofi, ardei gras, ulei de masline, rosii, usturoi, sare, piper, menta si apa. Ingrediente: 1 vanata medie 2 dovlecei medii 2 cartofi mari 4 bucati ardei gras verde ulei de masline 1 kg rosii bine coapte 1 capatana de…
Read more »





Ciorbă cu ouă si tarhon

29 November 2013
Ciorba_cu_oua_si_tarhonCiorbă cu ouă si tarhon din: morcov, telina, ceapa, radacina de pastarnac, ardei, faina, unt, tarhon, zahar, oua, verdeata, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1 ardei 3 linguri faina 2 linguri unt sau ulei 2…

Cocktail cu gin

28 November 2013
Cocktail_cu_ginCocktail cu gin din: kiwi, gin, suc de lamaie, sirop de zahar. Ingrediente: 1 kiwi 40 ml gin 10 ml suc de lamaie 20 ml sirop de zahar   Mod de preparare: Pune kiwiul şi rozmarinul în shaker. Cu o lingură sau un pistil pisează-le bine. Toarnă restul ingredientelor şi apoi gheaţa până la ¾…
Read more »





Citricele si beneficiile pe care le au asupra organismului nostru

28 November 2013
Citricele_si_beneficiile_pe_care_le_au_asupra_organismului_nostruSezonul citricelor este un prilej excelent de a consuma aceste fructe din abundenta, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc acestea sanatatii. Portocalele, madarinele, grapefruitul sau fructele de pomelo sunt delicioase, revigorante si bogate in compusi numiti flavonoizi, cu proprietati anticancerigene. Aceste substante importante s-au dovedit eficiente in inhibarea proliferarii celulelor cancerigene si in prevenirea…
Read more »





3 Retete de Craciun

28 November 2013
RdlRetete de Craciun: Carnati de casa cu usturoi si cimbru Carnati de casa cu usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de porc, usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute. Ingrediente: 5 kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8 catei de usturoi sare piper macinat cimbru…
Read more »





3 Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun

28 November 2013
Cocktail2Retete de cocktailuri pentru masa de Craciun: Cocktail savuros Cocktail savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala         Mod de preparare: Turnam intr-o…
Read more »





Vârsta maturităţii poate avea efecte asupra siluetei

28 November 2013
SanatateAlimente pe care trebuie să le consumi după 30 de ani.  Totuşi, asta nu înseamnă că, după o anumită etapă a vieţii, cu siguranţă te vei îngrăşa. Din contră, medicul specialist îţi spune ce trebuie să consumi ca să arăţi excelent şi să fii în formă maximă! Necesarul caloric pentru femeile care se află în…
Read more »





Reteta zilei: Negresa cu sos de ciocolata si migdale

28 November 2013
Negresa_cu_sos_de_ciocolata_si_migdale_13Negresa cu sos de ciocolata si migdale din: unt, zahar, oua, cacao, faina, esenta de vanilie, sare, migdale, bezele, zahar pudra, lapte.   Ingrediente: 300gr unt 2 cani de zahar 4 oua 4 linguri cacao 1/2 cana faina 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita de sare 1 cana migdale maruntite 1 ceasca de bezele…
Read more »





Ciorba de afine cu ciolan afumat

28 November 2013
Ciorba_de_afine_cu_ciolan_afumatCiorba de afine cu ciolan afumat din: ciolan, afine, oua, faina, sare, lapte, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 1 ciolan de 1 kg 1 lingura de afine 2 oua 2 linguri faina sare 300 ml lapte 2 linguri smantana patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Speli bine ciolanul si il pui la fiert in 2…
Read more »





Pui in crusta cu sos de branza

28 November 2013
Pui_in_crusta_cu_sos_de_branzaPui in crusta cu sos de branza din: piept de pui, boia, alune, sare, piper, branza mascarpone, branza brie, nucsoara, ghimbir, chivas, ulei de masline, cartofi si unt. Ingrediente: 600 g piept d epui o lingurita boia 100 g alune macinate sare piper negru macinat pentru sos: 100 g branza mascarpone 100 g branza brie un…
Read more »





Salata cu orez si pui

28 November 2013
Salata_cu_orez_si_puiSalata cu orez si pui din: piept de pui, orez, mango, curry, ardei gras, mazare, sare si maioneza. Ingrediente: 200 g piept de pui 200 g orez cu bobul lung 1 mango 1/2 lingurita curry 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 25 g mazare 1/2 lingurita sare maioneza (din 2 oua si ulei)  …
Read more »





Retete de post: Ghiveci cu legume

28 November 2013
Ghiveci_cu_legumeGhiveci cu legume din: varza de Bruxelles, ardei capia, ceapa rosie, orez, sare, piper, boia iute, cimbru, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles 2 ardei capia 2 cepe rosii 300 g orez cu bobul rotund sare piper negru macinat o lingurita boia iute cimbru verde si uscat 2 linguri…
Read more »





Foietaj cu ceapa

28 November 2013
Foietaj_cu_ceapaFoietaj cu ceapa din: foietaj, ceapa, masline, mar, usturoi, peste in ulei, rosii, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Mod de preparare: 250 g foietaj (o foaie) 1/2 kg ceapa 100 g masline fara samburi 1 mar verde mai mare 4 catei de usturoi 2 conserve de peste in ulei 2-3 osii ulei sare piper condiment…
Read more »





Mancare de legume si carne la cuptor

28 November 2013
Mancare_de_legume_si_carne_la_cuptorMancare de legume si carne la cuptor din: cartofi, copane, ceapa, morcovi, porumb, mazare, ardei gras, pasta de tomate, piper, ulei, condimente, sare si apa. Ingrediente: 3 cartofi mari 7 copanele (sau copane si piept de pui) 2 cepe potrivite 2 morcovi mai mari 1 cutie porumb fiert 1 mana mazare verde (din conserva) 1 conserva…
Read more »





Chiftelute cu aroma de capere

28 November 2013
Chiftelute_cu_aroma_de_capereChiftelute cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1 ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1 lingurita maghiran uscat 4 linguri patrunjel…
Read more »





Cartofi cu smantana si ficatei

28 November 2013
Cartofi_cu_smantana_si_ficateiCartofi cu smantana si ficatei din: ficatei de pui, cartofi, smantana, oua, sare, piper si condimente. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 1 kg cartofi 200 g smantana 2 oua sare piper condimente   Mod de preparare: Speli ficatul de pui, îl scurgi bine de apă şi îl pui în tigaie în puţin ulei, acoperind totul…
Read more »





Cocktail savuros

28 November 2013
Cocktail_savurosCocktail savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala         Mod de preparare: Turnam intr-o cana zeama de lamaie, sucul de struguri si siropul…
Read more »





Retete de post: Plăcintă cu mere si nuci

28 November 2013
Placinta_cu_mere_si_nuciO reteta savuroasa de Plăcintă cu mere si nuci din: faina, sare, margarina, iaurt de soia, coaja de mere, coaja de lamaie, zahar tos, scortisoara, zahar vanilat, nuci si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 420 g faina un praf sare 250 g margarina 125 g iaurt de soia pentru umplutura: un kg de mere coaja…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado

28 November 2013
Sandwichuri_cu_bacon_rosii_si_avocado_10Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado din: bacon, chifle, rosie, avocado, branza albastra, maioneza, piper.   Ingrediente: 8 felii de bacon 4 chifle 1 rosie, feliata 1 avocado, feliat 4 linguri branza albastra, maruntita 2 linguri de maioneza ½ lingurita piper     Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati baconul si prajiti pe fiecare parte…
Read more »





Lichior de struguri

28 November 2013
Lichior_de_struguriLichior de struguri din: struguri rosii, cuisoare, alcool, zahar si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 kg struguri rosii 3 cuisoare 800 ml alcool de 90 de grade 200 g zahar o pastaie de vanilie     Mod de preparare: Speli boabele de struguri, le speli şi le mărunţeşti, apoi le pui într-o cratiţă pe foc şi…
Read more »





Supă picantă de năut şi vinete

28 November 2013
Supe_6Sotează 1 ceapă tocată într-o lingură ulei de măsline încins într-o cratiţă mare. Adaugă 2 linguri de harissa şi amestecă timp de 2 minute. Pune în cratiţă 2 vinete tăiate cubuleţe şi tăvăleşte-le prin sosul format. Toarnă peste ele 400g de roşii din conservă, 400g de năut din conservă şi 500ml de apă. Adu totul…
Read more »





Prajitura cu mure si coaja de portocala

28 November 2013
Prajitura_cu_mure_si_coaja_de_portocalaPrajitura cu mure si coaja de portocala din: branza dulce, frisca, piscoturi, lapte, zahar pudra, coaja de portocala, gelatina si mure. Ingrediente: 400 g branza dulce 250 g frisca batuta 100 g piscoturi 200 ml lapte 200 g zahar pudra coaja rasa de la 1 portocala 30 g gelatina 150 g mure   Mod de…
Read more »





Retete de post: Supă-cremă de fasole

28 November 2013
Supa_crema_de_fasoleSupă-cremă de fasole din: fasole, apa, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, rosii, seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, condimente, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 600 g fasole fiarta 900 ml apa 4 catei de usturoi 1 ceapa rosie 5 linguri ulei de masline 4 rosii 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingurita seminte…
Read more »





Paine (Lepinja)

28 November 2013
Lepinja_05Paine (Lepinja) din: faina, sare, zahar, apa, lapte dulce integral, drojdie uscata, ulei.   Ingrediente: 350 g faina 1 lingurita de sare 1 lingura zahar 100-150 ml apa 2 linguri lapte dulce integral 1 plic (7 g) drojdie uscata 1 lingura unt sau ulei       Mod de preparare: Presari drojdia peste laptele călduţ…
Read more »





Tarta cu carne tocata si legume

28 November 2013
Tarta_cu_carne_tocata_si_legumeTarta cu carne tocata si legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei gras, ulei de masline, carne tocata mixta, piper, boia dulce, smantana, lapte si bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g unt moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Crutoane cu aroma de rozmarin

28 November 2013
Crutoane_cu_aroma_de_rozmarin_07Crutoane cu aroma de rozmarin din: bagheta, paine neagra, paine cu tarate de ovaz, frunze de rozmarin, unt, parmezan, praf de usturoi, patrunjel, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bagheta 1 paine neagra sau paine cu tarate de ovaz frunze de rozmarin proaspete ¾ cub de unt 1 cana de parmezan ½ lingurita praf…
Read more »





Pljeskavica sarbeasca

28 November 2013
Pljeskavica_sarbeascaPljeskavica sarbeasca din: carne de vita, carne de porc, ceapa, usturoi, ulei, slanina afumata, cascaval, sare, piper, boia iute, cimbru, ceapa rosie, varza alba, morcov, rosii, mustar, chifle. Ingrediente: 650 g carne de vita 150 g carne de porc 1 ceapa 1-2 linguri ulei 3 catei de usturoi 50-100 g slanina afumata 150-200 g cascaval…
Read more »





Dovlecei cu brânză pane

28 November 2013
Dovlecei_cu_branza_paneDovlecei cu brânză pane din: dovlecel, oua, apa minerala, paine, branza de oi, sare, piper, boia de ardei, frunze de patrunjel si ulei. Ingrediente: 1 dovlecel mare 2 oua 2-3 linguri apa minerala 50 g paine alba 50 g branza de oi sare piper negru boia de ardei dulce 1 lingura frunze de patrunjel tocat ulei…
Read more »





Pâine cu seminţe fără gluten

28 November 2013
Pâine_cu_seminte_fara_glutenPâine cu seminţe fără gluten din: amidon, faina de hrisca, faina de soia, guma de hanthan, drojdie, zahar, lapte, ulei de floarea soarelui, otet de vin alb, seminte si nuci. Ingrediente: 185 g de amidon 300 g faina de hrisca 2 linguri faina de soia 2 lingurite guma de xanthan 7 g drojdie uscata 1 lingura…
Read more »





Supa de fasole cu ardei iute

28 November 2013
Supe_3Sotează 1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline, încins într-o cratiţă mare, timp de 5 minute. Adaugă 1 ardei iute roşu tocat mărunt şi sotează totul încă 5 minute. Presară 1 lingură de oregano uscat şi toarnă 1 conservă de 400g de roşii tocate, 2 conserve de 400g de fasole mixtă şi 800ml…
Read more »





Papricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras

28 November 2013
Papricas_de_ciuperci_cu_usturoi_si_ardei_grasPapricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi, ceapa, usturoi, faina, apa, condiment din legume uscate, ulei, patrunjel verde, piper, boia, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon sau de padure 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura faina 1 cana apa 2 lingurite condiment din legume…
Read more »





Terina de rata

28 November 2013
Terina_de_rataTerina de rata din: piept de rata, bacon afumat, pulpe superioare de pui, usturoi, ficatei de pui, ienibahar, boabe de ienupar, patrunjel, coniac, vin, supa de pui si unt. Ingrediente: 1 piept de rata cu piele si fara os (de aproximativ 300g) 300 g felii de bacon afumat 300 g pulpe superioare de pui, fara piele…
Read more »





Trigoane cu ciuperci

28 November 2013
Trigoane_cu_ciuperciTrigoane cu ciuperci din: aluat, ciuperci, ceapa rosie, sare, patrunjel, piper, pesmet, ulei de masline, cascaval si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 800 g ciuperci 1-2 cepe rosii sare o legatura mare patrunjel piper negru macinat 2-3 linguri pesmet 3-4 lingurite ulei de masline 50 g cascaval un galbenus pentru uns   Mod de preparare:…
Read more »





Clatite cu umplutura de legume

28 November 2013
Clatite_cu_umplutura_de_legumeClatite cu umplutura de legume din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, sare, unt, varza alba, ceapa, carne tocata, faina, lapte, cimbru, seminte de chimen, iaurt, untura. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 100 g faina 250 ml lapte 125 ml apa minerala 1 lingura zahar 1 lingura de sare 25 g unt/margarina pentru copt pentru…
Read more »





Reteta zilei: Pateu de casa din ficat de pui

28 November 2013
Pateu_de_casa_din_ficat_de_pui_09Pateu de casa din ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, branza dietetica, sare, piper.   Ingrediente: 6-7 ficatei de pui 1 ceapa 150g branza dietetica sare si piper, dupa gust     Mod de preparare: Spalati bine ficateii de pui, curatati si taiati ceapa in sferturi. Puneti intr-o cratita potrivita si fierbeti aproximativ…
Read more »


Ruladă din carne de vită cu ananas

28 November 2013
Retete_7Ruladă din carne de vită cu ananas din: muschi de vita, ananas, seminte de pin, pesmet, parmezan, smantana, menta, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 felii ananas 4 linguri muguri (seminte) pin 1/3 pahar pesmet alb 2 linguri parmezan 2 linguri smantana lichida 2 crengute menta 2 crengute busuioc 2…
Read more »





Spaghete gratinate cu dovlecei

28 November 2013
Spaghete_gratinate_cu_dovleceiSpaghete gratinate cu dovlecei din: spaghete, mozzarella, ulei, sare, piper, pesmet, varza, dovlecei si busuioc. Ingrediente: 1 pachet mic de spaghete 250 g mozzarella 4 linguri ulei sare piper 2-3 linguri pesmet 1 varza mica 2 dovlecei busuioc   Mod de preparare: Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe pachet. Le clăteşti, le scurgi de apă şi…
Read more »





Inghetata cu coniac

28 November 2013
Inghetata_cu_coniacO reteta savuroasa de inghetata cu coniac din: albusuri, zahar pudra, zeama de lamaie, coniac, frisca si gelatina. Ingrediente: 4 albusuri 4 galbenusuri 5 linguri zahar pudra 1 linguri zeama de lamaie 100 ml coniac 250 g frisca batuta 2 pliculete gelatina   Mod de preparare: Inmoi gelatina in 100 ml de apa. Bati albusurile…
Read more »





Rulada de ficat cu branza

28 November 2013
Rulada_de_ficat_cu_branzaRulada de ficat cu branza din: ficatei de pasare, ceapa, unt, branaz dulce, smantana, patrunjel verde, ulei, sare, ienibahar, piper. Ingrediente: 400 g ficatei de pasare 2 cepe 100 g unt 200 g branza dulce 1 lingura smantana 1 legatura patrunjel verde 50 ml ulei sare ienibahar macinat piper   Mod de preparare: Speli ficateii…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de varză de post

28 November 2013
Ciorba_de_varza_de_postCiorbă de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar, cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion. Ingrediente: 100 ml ulei 1 kg varza  ardei grasi 4 l de apa 100 g orez 1 legatura combinata de marar si cimbru 1/2 kg bulion 1 lingurita condiment vegetal 2 linguri faina 1 lingurita…
Read more »





Placinta cu telemea, iaurt si spanac

28 November 2013
Placinta_cu_telemea_iaurt_si_spanacPlacinta cu telemea, iaurt si spanac din: foi de placinta, telemea, praf de copt, iaurt, apa mienrala, oua, smantana, spanac, ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 400 g telemea 1/2 plic praf de copt 400 ml iaurt 150 ml apa minerala 5 oua 200 g smantana 100 g spanac congelat 75 ml ulei sau…
Read more »





Retete pentru Craciun cu porc

27 November 2013
RdlRetete pentru Craciun:   Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc, ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon de porc de cca 2,5 kg,…
Read more »





Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun

27 November 2013
Cocktailuri_6Retete de cocktailuri pentru masa de Craciun:   Cocktail Eastern Sour Cocktail Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime…
Read more »





Alimente pentru masa de seara

27 November 2013
Alimente_1Lupta cu kilogramele in plus este destul de greu de dus, mai ales in cazul persoanelor care au un program destul de incarcat si au nevoie de un aport caloric destul de mare atunci pentru a trece peste stresul de pe parcursul unei zile intregi. Pentru aceste persoane, printre care se regasesc foarte multi dintre…
Read more »





Cum sa va mentineti silueta pe timpul iernii

27 November 2013
Sanatate_3Iarna poate fi un anotimp dificil pentru cei care urmeaza dieta si nu doar din cauza sarbatorilor. Vremea rece poate intrerupe rutina exercitiilor fizice si oamenii petrec mai mult timp in interior. Cand stati mai mult timp in casa este posibil sa faceti exces de anumite produse alimentare, iar acest lucru duce la supraalimentare si,…
Read more »





Meniu #22

27 November 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





5 Retete dulci de Craciun

27 November 2013
Desert_5Retete de Craciun: Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca Tarta cu ciocolata si frisca din:  zahar, faina, amidon, sare, lapte, galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra, aluat de tarta.   Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2 linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani…
Read more »





Despre exercitiile fizice in timpul iernii

27 November 2013
SanatateIn timpul iernii, cand zilele sunt mai scurte si mai intunecoase, este mai greu pentru majoritatea oamenilor sa se mobilizeze sa faca exercitii fizice. Totusi nu exista motive solide de a abandona echipamentul sportiv. Este important ca orice persoana sa isi pastreze forma fizica cu ajutorul activitatii fizice. Exercitiul fizic este o parte esenetiala a…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu sos de caramel

27 November 2013
Clatite_cu_sos_de_caramel_10Clatite cu sos de caramel din: oua, lapte, faina, zahar, sos de caramel.   Ingrediente: 3 oua 500ml lapte 300gr de faina 2 linguri de zahar Sos de caramel, pentru servire     Mod de preparare: Puneti laptele intr-un castron, adaugati oualele. Se amesteca bine. Adaugati zahar si amestecati bine. Cerneti faina si incorporati usor,…
Read more »





Salată de toamnă cu carne de vită

27 November 2013
Salata_de_toamna_cu_carne_de_vitaSalată de toamnă cu carne de vită din: muschi de vitel, cartofi, ardei grasi, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, frunze de patrunjel si lamaie. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 1 kg cartofi 3-4 ardei grasi (rosii, galbeni, verzi) 3 cepe mari 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 100 ml ulei frunze de patrunjel 1 lamaie  …
Read more »





Pacheţele cu legume şi mozzarella

27 November 2013
Pachetele_cu_legume_si_mozzarellaPacheţele cu legume şi mozzarella din: aluat, ardei, unt, mozzarella, busuioc, praz, porumb si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 6 ardei culori diferite 50 g unt 250 g mozzarella busuioc proaspat un fir praz 125 g porumb dulce un galbenus pentru uns   Mod de preparare: Se scoate aluatul de la rece si se lasă…
Read more »





Retete de post: Varză călită cu măsline

27 November 2013
Varza_calita_cu_maslineVarză călită cu măsline din: varza acra, masline, ulei, bulion de rosii, cimbru si piper. Ingrediente: 1 varza acra 100 g masline 200 ml ulei 1 lingura bulion de rosii cimbru piper   Mod de preparare: Speli varza, o tai fideluţă şi pui câte puţin în uleiul încins. După ce s-a călit, adaugi boa­bele de piper,…
Read more »





Spaghetti bolognese cu parmezan

27 November 2013
Spaghetti_bolognese_cu_parmezanSpaghetti bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de legume, patrunjel, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi 2 cepe 100 g morcovi 100 g fire de telina 1/2 fir praz 2 linguri ulei de masline 400 g carne tocata mixta sare…
Read more »





Sarmale cu arahide în sos de arahide

27 November 2013
Sarmale_cu_arahide_în_sos_de_arahideO reteta savuroasa de Sarmale cu arahide în sos de arahide din: varza, sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper, germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide. Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3 cepe verzi 50 g arahide prajite si sarate 1 ou 2…
Read more »





Supa de rosii cu usturoi copt

27 November 2013
Supa_de_rosii_cu_usturoi_coptO reteta savuroasa de Supa de rosii cu usturoi copt din: rosii, ceapa rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, paprika, supa de legume si smantana. Ingrediente: 1,5 kg rosii bine coapte, taiate jumatati 2 cepe rosii mari, curatate si taiate sferturi 8 catei de usturoi, in coaja cateva ramurele de cimbru 4 linguri ulei de…
Read more »





Ruladă de ciuperci cu cascaval

27 November 2013
Rulada_de_ciuperci_cu_cascavalRuladă de ciuperci cu cascaval din: unt, faina, lapte, oua, cascaval, ciuperci, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt 300 g faina 400 ml lapte 8 oua 100 g cascaval 2 cutii ciuperci 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Pui într-un castron făina, torni peste ea puţin…
Read more »





Ficat de gasca cu carnati si slanina

27 November 2013
Ficat_de_gasca_cu_carnati_si_slaninaFicat de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca, carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3 rosii sare…
Read more »





File de peste aromat

27 November 2013
File_de_peste_aromatFile de peste aromat din: file de peste, sare grunjoasa, lamai, piper, ulei de masline, usturoi, cimbru si busuioc. Ingrediente: 800 g file de peste sare grunjoasa 1-2 lamai piper negru macinat ulei de masline 6-8 catei usturoi cimbru busuioc proaspat   Mod de preparare: Se porţionează bucăţile de peste, se stropesc cu ulei de măsline,…
Read more »





Bors de vita cu legume si leustean

27 November 2013
bors_vita_legume_leusteanBors de vita cu leustean din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, fasole verde, dovlecel, varza, rosii, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita (piept, rasol) 2 morcovi potriviti ca marime 1 telina mica 2-3 cepe O mana de fasole verde un dovlecel 2 cartofi un sfert de varza 400 ml bors 100…
Read more »





Reteta zilei: Tacos cu carne de vita

27 November 2013
Tacos_cu_carne_de_vita_05Tacos cu carne de vita din: cartof dulce, ulei de masline, varza rosie, coriandru, limeta, carne de vita, chimen, chili, sare, piper, ceapa, tortilla, avocado, sos.   Ingrediente: 1 cartof dulce , cuburi 1 lingura ulei de masline 1 ceasca varza rosie, tocata 1 cana coriandru 1 limeta 1 kg de carne de vita tocata…
Read more »





Retete gustoase: Muschi de porc cu legume

27 November 2013
Muschi_de_porc_cu_legumeMuschi de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet, unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb sec o lingura miere…
Read more »





Chec cu fistic si cireşe confiate

27 November 2013
Chec_cu_fistic_si_cirese_confiateChec cu fistic si cireşe confiate din: oua, unt, sare, zahar vanilat, zahar pudra, faina, cirese si fistic. Ingrediente: 5 oua 100 g unt un praf sare un plic zahar vanilat 7 linguri zahar pudra 5 linguri faina 100 g cirese confiate 200 g fistic copt   Mod de preparare: Se curăţă fisticul de coajă şi…
Read more »





Retete de post: Salată de fasole si andive

27 November 2013
Salata_de_fasole_si_andiveSalată de fasole si andive din: fasole boabe, andive, ulei, rosii cherry, patrunel, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 3 andive mari 3 linguri cu ulei 300 g rosii cherry 3 fire patrunjel 2 linguri de otet sare piper   Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat pentru o noapte. Dimineaţa scurgi apa…
Read more »





Supa de sfecla rosie cu hrean si branza

27 November 2013
Supa_de_sfecla_rosie_cu_hrean_si_branzaSupa de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci, marar, castravete. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 cepe rosii 100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume 50 g smantana 1 lingurita hrean ras sare…
Read more »





Piept de pui umplut cu mere

27 November 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_merePiept de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry. Ingrediente: 6 jumatati piept de pui fara os si piele 1 lingurita sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi, maruntiti 3 linguri unt 1 mar…
Read more »





Ciulama de ciuperci cu zeama de varza

27 November 2013
Ciulama_de_ciuperci_cu_zeama_de_varzaCiulama de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina, morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat. Ingrediente: 500 g ciuperci uscate 1 ceapa 6 linguri faina 1 morcov 4 linguri ulei 1/2 l zeama de varza acra sare piper cimbru uscat maruntit   Mod de preparare: Pui ciupercile într-un…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu noodles

27 November 2013
Supa_de_pui_cu_noodles_09Supa de pui cu noodles din: ulei de canola, ulei de nuca de cocos, ceapa, usturoi, ghimbir, supa de pui, lemongrass, piept de pui, varza chinezeasca, frunze de coriandru, frunze de busuioc, suc de limeta, sare, noodles, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 1 lingurita ulei de canola sau de nuca de cocos 1 ceapa,…
Read more »





Cepe umplute

27 November 2013
Cepe_umpluteCepe umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in ulei) zahar 4 fire busuioc   Mod de…
Read more »

Gratin de cartof cu bacon afumat

27 November 2013
Gratin_de_cartof_cu_bacon_afumatGratin de cartof cu bacon afumat din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat, vin, rozmarin, smantana, lapte si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi (cei albi merg mai bine), taiati rondele de 2cm 1⁄2 lingura ulei de masline 6 felii de bacon afumat, tocate grosier 3 ramurele de rozmarin, doar frunzele tocate 100 ml vin alb sec…
Read more »





Sarmalute cu carne tocata in dovleac

27 November 2013
Retete_1Sarmalute cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 morcovi 4 radacini de pastarnac 3 cepe 1 legatura patrunjel verde 100 g orez cateva…
Read more »





Bastonase de cartofi

27 November 2013
Bastonase_de_cartofi.pngO reteta delicioasa de bastonase cu:cartofi, smantana, unt, galbenus, branza de oi, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri smântână 1 lingură unt 3 gălbenuşuri 150 g brânză telemea de oi sare piper 100 g pesmet ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se fierb în apă cu…
Read more »





Rulada cu ananas

27 November 2013
Rulada_cu_ananas.pngO reteta delicioasa de rulada cu:oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, compot de ananas, mascarpone, zahar pudra, frisca, cacao. Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf sare 50 g făină 50 g amidon 1 linguriţă praf de copt 2 linguri cacao 850 ml compot de…
Read more »





Salată din sfeclă roşie cu mazăre

27 November 2013
Salata_din_sfecla_rosie_cu_mazareSalată din sfeclă roşie cu mazăre din: sfecla rosie, cartofi, morcov, castraveti murati, mazare, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 700 g cartofi 1 morcov mare 200 g cstarveti murati 500 g boabe de mazare congelata sau din conserva 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare   Mod de…
Read more »





Placinta cu urda si spanac

27 November 2013
Placinta_cu_urda_si_spanacPlacinta cu urda si spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa, frunze de spanac, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, ulei de masline, sare de mare si piper verde. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate sau tocate 3 catei de usturoi, tocati 1 ceapa, tocata marunt 200…
Read more »





Tort de pepene

27 November 2013
Tort_de_pepene.pngO reteta delicioasa de tort cu:blat, gelatina, pepene galben, lichior de portocale, suc de  lamaie, zahar, frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 1 blat subţire de pandişpan ( 26 cm) 6 foi gelatină 1 pepene galben 3 linguri lichior de portocale 4 linguri suc de lămâie 75 g zahăr 600 ml frişcă 1 plic zahăr vanilinat  …
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui pe pat de sare

27 November 2013
Pulpe_de_pui_pe_pat_de_sare_13Pulpe de pui pe pat de sare din: pulpe de pui, sare gronjoasa.   Ingrediente: 4 pulpe de pui 500gr sare gronjoasa salata, dupa preferinta, pentru servire     Mod de preparare: Intr-o tava potrivita se pune sarea, se spala si se curata de grasime pulpele de pui. Se aseaza in tava si se dau…
Read more »





Deruni (Clatite din cartofi)

27 November 2013
Deruni Clatite din cartofi din: cartofi, ou, ceapa, smantana, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 5 cartofi 1 ou 1 ceapa 1 lingura smantana 3 linguri faina sare piper 50 ml ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii şi ceapa, după care le dai pe răzătoarea mare. Le amesteci şi adaugi peste ele…
Read more »





Placinta cu mere si nuci

27 November 2013
Placinta_cu_mere_si_nuci.pngO reteta delicioasa de placinta cu:mere, aluat congelat, nuci, miere, coaja de portocala, albus, zahar pudra, lichior portocale, gem de portocale. Ingrediente: 400  g aluat congelat Ingrediente umplutura: 500 g mere mici 1 lingu­ră nuci  tocate 1 lingură miere 1 lingură coajă de portocicală glasată şi tocată 1 albuş Ingrediente glazura: 3 lincguri zahăr pudră…
Read more »





Salata de morcov marinat cu usturoi si coriandru

27 November 2013
Salata_de_morcov_marinat_cu_usturoi_si_coriandruSalata de morcov marinat cu usturoi si coriandru din: morcov, miere, otet, ulei de masline, usturoi, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 500 g morcov cate 2 linguri miere si otet 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi 1 lingurita boabe de coriandru 1/2 lingurita de sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi…
Read more »





Tort de mere cu fistic

27 November 2013
Tort_de_mere_cu_fistic.pngO reteta delicioasa de tort cu: mere, oua, zahar, faina, gelatina, mere, zahar vanilat, suc de lamaie, lapte, vin alb, fistic. Ingrediente blat: 2 ouă 60 g zahăr 80 g făină Ingrediente crema: 15 g gelatină 1,5 kg mere 2 plicuri zahăr vanili­nat 5 linguri suc de lămâie 4 gălbenuşuri 240 g zahăr 250 rml…
Read more »





Bors de fasole cu carne afumata de porc

27 November 2013
Bors_de_fasole_cu_carne_afumata_de_porcBors de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, apa, fasole boabe, cartofi, fidea, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, rosii, bors de tarate, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne afumata de porc 1 1/2 l apa 1 cana boabe de fasole alba 3 cartofi 20 g fidea 1…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran

26 November 2013
Orez_cu_lapte_si_aroma_de_sofran_09Orez cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom, sofran, migdale, fistic. Ingrediente: ¼ ceasca orez basmati 4 cesti + 1 lingura lapte 3/4 – 1 cana zahar cardamom un varf de cutit sofran migdale fistic Mod de preparare: Se inmoaie orezul timp de 30 minute in apa fierbinte. Intr-un bol…
Read more »





Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor

26 November 2013
Pui_cu_lamaie_si_ciuperci_la_cuptorPui cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie. Ingrediente: 50 g hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie 6 bucati de piept de pui, cu tot cu piele 1⁄2 lingura ulei de masline 400 g ceapa rosie, tocata 250 ml vin…
Read more »





Retete de post: Musaca de ciuperci cu paste

26 November 2013
Musaca_de_ciuperci_cu_pasteO reteta savuroasa de Musaca de ciuperci cu paste din: ciuperci, ulei, paste, ceapa, sare si condimente. Ingrediente: 500  ciuperci 100 ml ulei 500 g paste tuburi 4-5 cepe 1 lingura sare condimente dupa gust   Mod de preparare: Cureti ciupercile si ceapa si le tai fideluta, apoi le calesti si le dai deoparte cand…
Read more »





Tarte cu mere si caramel

26 November 2013
Tarte_cu_mere_si_caramelTarte cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie, scortisoara, zahar si frisca. Ingrediente: 250g aluat fraged gata preparat 8 linguri crema sau sos caramel 2 mere mari, taiate felii subtiri 1 lingura zeama de lamaie un praf de scortisoara 2 lingurite zahar frisca pentru servit (optional)   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul…
Read more »





Vinete cu sote de morcovi

26 November 2013
Vinete_cu_sote_de_morcoviVinete cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun, smantana, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 vinete mai mici 125 g crema de branza 5 morocvi 1 lingura cu unt 3 linguri cu zahar brun 2 linguri cu smantana sare ulei   Mod de preparare: Unge vinetele cuu ulei aşază-le într-o tavă…
Read more »





Retete de post: Ciuperci la cuptor umplute cu spanac

26 November 2013
Ciuperci_la_cuptor_umplute_cu_spanacCiuperci la cuptor umplute cu spanac din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, spanac, usturoi verde, verdeata si cascaval de post. Ingrediente: 10 ciuperci mari ulei de masline sare piper 200 g spanac 2-3 catei de usturoi verde verdeata 150-200 g cascaval de post (optional)   Mod de preparare: Speli ciupercile, le îndepărtezi picioruşele şi le…
Read more »





Paste cu ciuperci si smantana

26 November 2013
Paste_cu_ciuperci_si_smantanaPaste cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc, paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto. Ingrediente: 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva 3 linguri smantana 40 g parmezan, ras o legatura de busuioc proaspat, tocat 350 g paste (tagliatelle) 2 linguri ulei masline 15 g unt 3 catei de…
Read more »





Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână

26 November 2013
Friptura_tocata_cu_sos_de_ciuperci_si_smântânaFriptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita maghiran uscat 250 g ciuperci Champignon…
Read more »





Prajitura cu prune si nuci

26 November 2013
Prajitura_cu_prune_si_nuciPrajitura cu prune si nuci din: prune, oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt, faina, praf de copt, nuci si glazura. Ingrediente: 2 kg prune 6 oua 275 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf cutit sare 200 g unt moale 200 g faina alba 1 lingurita praf de copt 200 g nuci macinate 1 plic…
Read more »





Retete de post: Roşii cu orez

26 November 2013
Rosii_cu_orezO reteta simpla si savuroasa de Roşii cu orez din: rosii, ceapa, ardei gras, ulei de masline, orez, marar, condimente, sare si piper. Ingrediente: 12 rosii potrivite 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri cu  ulei de masline 150 g orez 1/2 legatura de marar condimente sare piper   Mod de preparare: Tai un…
Read more »





Cocktail Limbo Beat

26 November 2013
Cocktailuri_7O reteta simpla de Cocktail Limbo Beat din: sirop de banana, zeama de lamaie si bitter orange. Ingrediente: 5 cl sirop de banana 2 cl zeama de lamaie Bitter Orange       Mod de preparare: Turnam siropul de banana si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, mixam bine…
Read more »





Reteta zilei: Ciuperci umplute

26 November 2013
Ciuperci_umplute_06Ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan, patrunjel.   Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapa, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1 1/2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 1 varf de cutit de sare 1 varf de…
Read more »





Vinete in sos de vin

26 November 2013
Vinete_in_sos_de_vinVinete in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de tomate, vin, susan, ulei si sare. Ingrediente: 2-3 vinete 3 cepe 1 ardei gras 4 rosii 1 capatana de usturoi 1 lingura cu pasta de tomate 1 ceascuta cu vin alb susan ulei sare   Mod de preparare: Spală vinetele, şterge-le cu…
Read more »





Placinta savuroasa cu carne

26 November 2013
Placinta_savuroasa_cu_carnePlacinta savuroasa cu carne din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4 linguri ulei de masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15 fire cimbru 600 g carne de vita tocata 50 g…
Read more »





Sandwich cu sos de mustar

26 November 2013
Sandwich_cu_sos_de_mustarSandwich cu sos de mustar din: vinete, rosii, casaval si sunca de curcan. Ingrediente: 1 vanata 2 rosii cateva felii de cascaval 300 g sunca de curcan pentru sos: 5 lingurite cu mustar 150 ml ulei 5-6 catei de usturoi 1 lingura cu smantana 1 lingurita cu otet sare piper   Mod de preparare: Taie…
Read more »





Retete de post: Snitel de ciuperci

26 November 2013
Snitel_de_ciuperciO reteta gustoasa de Snitel de ciuperci din: ciuperci, pesmet, faina, sare, piper, marar si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci cu palarie mare pesmet (in post) sau 2 oua (in perioada dulce) 2 linguri faina sare piper 1 legatura marar ulei pentru gatit   Mod de preparare: Speli ciuperci­le, le usuci şi le presari cu…
Read more »





Macrou cu legume si paste

26 November 2013
Macrou_cu_legume_si_pasteMacrou cu legume si paste din: spanac, rosii, broccoli, zeama de lamaie, patrunjel, file de macrou, paste, rosii uscate, sos pesto si ulei de masline. Ingrediente: 100 g spanac 200 g rosii, taiate bucati mici 150 g broccoli, oparite timp de 2 min si taiate bucati mici zeama de la 1 lamaie o legatura de patrunjel,…
Read more »





Inghetata de smochine

26 November 2013
Inghetata_de_smochineInghetata de smochine din: smochine, suc de lamaie, cuisoare, zahar, sare si smantana. Ingrediente: 900 g (circa 20 bucati) smochine proaspete sau 1 cana de smochine conservate (gem) 1 lingurita suc de lamaie 1/4 lingura cuisoare (sau anason/cardamom) 3/4 cana zahar un praf sare 1 cana smantana grasa 1/2 cana smantana semidegresata   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Placinta delicioasa de legume

26 November 2013
Placinta_delicioasa_de_legume_09Placinta delicioasa de legume din: ulei, faina, supa de legume, ceapa, morcov, telina, fenicul, ciuperci, cartofi, mazare, tofu, mustar, vin alb, cimbru, tarhon, sare, drojdie, piper alb, aluat de patiserie.   Ingrediente : 3 linguri ulei 1/4 cana faina 3 cesti supa de legume 1 ceapa tocata 4 cani morcov, telina , fenicul , ciuperci…
Read more »





Supa de legume cu paste si patrunjel proaspat

26 November 2013
Supa_de_legume_cu_paste_si_patrunjel_proaspatSupa de legume cu paste si patrunjel proaspat din: ceapa, morcovi, telina, ardei, patrunjel, pastarnac, usturoi, sare, piper, paste si ulei de masline. Ingrediente: 2 cepe 3-4 morcovi o telina radacina 2 ardei o radacina de patrunjel o radacina pastarnac 2-3 catei usturoi sare piper macinat 100 g paste mici 2 lingurite ulei de masline 1-2…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro