Retete de toamna:
Reteta zilei: Prajitura cu caramel si topping de ciocolata
29 November 2013
Prajitura
cu caramel si topping de ciocolata din: zahar brun, faina, nuca de
cocos, unt topit, unt, lapte condensat, sirop de zahar, ciocolata
neagra, ulei. Ingrediente aluat: 1 1/2 de cana de zahar brun 1/2 de
ceasca de faina 1 cana de nuca de cocos 125g de unt, topit Ingrediente
pentru caramel: 30g de…
Read more »
Read more »
Galuste din cartofi cu carne
29 November 2013
Galuste
din cartofi cu carne din: cartofi, faina, praf de copt, carne de vita,
ardei gras, usturoi, ardei iute, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1
kg cartofi fierti si pisati ca pentru piure 1/2 kg faina 1 praf de copt
600 g carne de vita…
Read more »
Read more »
Salată cu pui şi sos de usturoi
29 November 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, rosii cherry, naut,
porumb, morcov, arpagic, spanac verde, usturoi, ou, ulei de masline,
lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: două piepturi de pui 300 g
roşii cherry 100 g năut 100 g boabe de porumb din conservă…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Macrou cu legume
29 November 2013
O
reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, foi de dafin,
rosii, limete, masline, ardei capia, ardei iute, ulei de masline, sare,
piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g spanac
verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4…
Read more »
Read more »
Tarte de mălai cu şuncă
29 November 2013
O
reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte dulce, oua, zahar
tos, unt, sunca, branza, spanac, praf de copt, sare, piper. Ingrediente:
115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g zahăr tos 125 g
unt 200 g şuncă…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc umplute
29 November 2013
Rulouri
de porc umplute din: cotlete de porc, caise, ardei capia, oua, faina
integrala, pesmet, ulei, sare, piper, usturoi, otet, ulei de masline,
zahar, sare. Ingrediente: 6 cotlete de porc dezosae, a cate 200 g
fiecare 200 g caise sau smantana grasa 5 ardei capia…
Read more »
Read more »
Supa cu legume si carne de vitel
29 November 2013
Supa
cu legume si carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcovi,
radacina de telina, cartofi, pasta de rosii, ardei grasi, ulei, boia
dulce, pasta de ardei iute, seminte de chimen, frunze de dafin,
patrunjel verde, piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne…
Read more »
Read more »
Pizza cu praz şi nuci
29 November 2013
O
reteta delicioasa de pizza cu: faina, drojdie, apa, ulei de masline,
zahar tos, sos pesto, masline feliate, ardei capia, miez de nuca,
cascaval, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă
două linguri cu ulei de măsline o linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu verdeata
29 November 2013
Crema
de branza cu verdeata din: branza dulce, smantana, unt, boia dulce,
chimen, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g branza dulce 50 g
smantana 50 g unt 1 lingura boia dulce 1 lingurita chimen macinat sare
piper 2 fire ceapa verde sau 1 legatura…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu carnat afumat
29 November 2013
O
reteta delicioasa de Supa de ciuperci cu carnat afumat din: ciuperci,
ceapa verde, morcovi, carnat afumat, piept d epui, ulei, frunze de
patrunjel si smantana. Ingrediente: 150 g ciuperci 100 g ceapa verde 100
g morcovi 100 g carnat afumat 200 g piept de…
Read more »
Read more »
Salata cu sunca si sos de iaurt
29 November 2013
Salata
cu sunca si sos de iaurt din: iaurt, sunca de pasare, cascaval, oua,
ardei grasi, castraveti, rosii, marar, sare, piper. Ingrediente: 20 g
iaurt simplu 200 g sunca de pasare 100 g cascaval 2 oua 2 ardei grasi 2
castraveti mici 4 rosii 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez salbatic cu ciuperci si verdeata
29 November 2013
Orez
salbatic cu ciuperci si verdeata din: unt, ceapa, ciuperci, cimbru,
sare, piper, salvie, supa de legume, orez salbatic, mere, patrunjel.
Ingrediente: 200gr unt 4 cepe 500gr ciuperci 3 linguri cimbru proaspat
1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 2 linguri salvie proaspata 5
cesti…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei umpluţi cu legume
29 November 2013
Ardei
umpluţi cu legume din: ardei grasi, ceapa, cartof, pastarnac, morcov,
orez, rosii, suc de rosii, soia granule, legume deshidratate, sare,
piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei grasi 2 cepe 1
cartof 1 pastarnac 1 morcov 1 ceasca de orez 2 rosii 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Chec cu mac si caise
29 November 2013
Chec
cu mac si caise din: oua, zahar, sare, faina, mac, mar, caise confiate,
ulei, praf de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 praf de sare 1
cana faina 250 g mac macinat 1 mar mic 100 g caise confiate 8 linguri
ulei…
Read more »
Read more »
Salata sarbeasca (Ajvar)
29 November 2013
Salata
sarbeasca (Ajvar) din: ardei, vinete, usturoi, ceapa, ulei, sare,
piper, boia dulce, otet. Ingrediente: 500 g ardei rosii 250 g vinete 2
catei de usturoi 1 ceapa 50 ml ulei sare piper boia dulce putin otet
Mod de preparare: Speli vinetele şi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Rizoto cu vinete
29 November 2013
Rizoto
cu vinete din: orez cu bob lung, vinete, boia, ceapa, usturoi, vin,
cascaval, piper, zahar, sare si ulei. Ingrediente: 300 g orez cu bob
lung 2 vinete potrivite 2 lingurite cu boia dulce 2 cepe 4-5 catei de
usturoi 1 pahar cu vin 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Clătite de peşte cu ciuperci
29 November 2013
Clătite
de peşte cu ciuperci din: oua, faina, lapte, file de peste, ciuperci,
ceapa, ulei, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 400 g
faina 1 l lapte 1 kg fileuri de peste (cod, merluciu, pastrav sau salau)
1/2 kg ciuperci 2 cepe 200 ulei…
Read more »
Read more »
Orez cu carne de cocoş
29 November 2013
Orez
cu carne de cocoş din: orez, copane de cocos, piept de cocos, ardei
rgasi, morcovi, telina, ciuperci champignon, patrunjel verde, sare,
piper, ulei, foaie de dafin. Ingrediente: 200 g orez copanele si piept
de cocos 3 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 morcovi 1/4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piure de cartofi cu aroma de usturoi
29 November 2013
Piure
de cartofi cu aroma de usturoi din: cartofi, sare, unt, lapte, usturoi.
Ingrediente: 4-5 cartofi Sare 100gr unt 100ml lapte 3 catei de
usturoi Mod de preparare: Curatati cartofii, taiati cuburi, spalati
bine, apoi adaugati intr-o oala. Acoperiti cu apa si…
Read more »
Read more »
Chili de curcan cu porumb si ceapa verde
29 November 2013
Chili
de curcan cu porumb si ceapa verde din: ceapa, ulei de masline,
chimion, carne de curcan, pasta de ardei iute, rosii, fasole, porumb,
tortilla, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1
lingura ulei de masline, plus extra pentru carne 2 lingurite chimion…
Read more »
Read more »
Placinta sarbeasca cu telemea
29 November 2013
Placinta
sarbeasca cu telemea din: faina, ulei, untura, apa, ou, sare, telemea
de vaca, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: pentru foi: 800-850 g faina
1/2 cana ulei 2 linguri untura 1 cana apa 1 ou 1 praf de sare pentru
umplutura: 1 kg telemea de vaca,…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu varza
29 November 2013
Ciorba
de cartofi cu varza din: cartofi, varza, morcovi, bulion, ceapa, pasta
de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel, telina, suc de
lamaie si apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi
taiati cubulete mici 1 ceapa mare taiatamarunt 1 cana bulion 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocanita de ciuperci cu verdeata
29 November 2013
Tocanita
de ciuperci din: ciuperci, ceapa, bulion, usturoi, patrunjel, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 700 g ciuperci 4-5 cepe potrivite 2 linguri
cu bulion 2 catei de usturoi 1 lingurita cu patrunjel sare piper ulei
Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o, împreună cu…
Read more »
Read more »
Aperitive cu ardei
29 November 2013
Aperitive
cu ardei din: ardei verzi, ardei capia, mozzarella, piept de pui,
miere, otet balsamic, sare, piper, usturoi si ulei de masline.
Ingrediente: 4 ardei verzi 2 ardei capia 100 g mozzarella 250 g piept de
pui fiert 2 ardei portocalii o lingura miere 2-3 lingurite…
Read more »
Read more »
Placintele cu varza
29 November 2013
Placintele
cu varza din: faina, lapte, ou, drojdie uscata, untura, sare, zahar,
varza dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina
700 ml lapte 1 ou 2 plicuri (14 g) drojdie uscata 100 g untura cate 1
lingurita sare si zahar pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Clatite cu sos de ciocolata
29 November 2013
Clatite
cu sos de ciocolata din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, ulei,
smantana, coaja de portocala, nuca, rom, frisca, ciocolata neagra, rom.
Ingrediente: pentru clatite: 2 oua 1 pahar faina 1 pahar lapte 1 pahar
apa minerala 1 lingura zahar 1 praf de sare…
Read more »
Read more »
Supă de rădăcinoase şi curry
29 November 2013
Incinge
cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă de coajă şi taie cubuleţe 300g de
morcovi, 450g de ridiche albă, 200g de cartofi dulci şi 300g de
păstârnac. Stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline şi 2 linguri pudră
de curry. Amestecă bine şi dă la cuptor…
Read more »
Read more »
Langosi cu gem
29 November 2013
Langosi
cu gem din: faina, drojdie uscata, smantana, zahar, oua, gem acrisor,
pudra de scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 400 g faina 1 pachet (7
g) drojdie uscata 300 g smantana 2 linguri zahar 3 oua 400 g gem de
preferinta acrisor 100 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella
29 November 2013
Pizza
de casa cu sunca, cascaval si mozzarella din: faina, ou, apa, drojdie,
sare, ulei de masline, sunca de praga, carnati, cascaval, mozzarella,
sare, piper. Ingrediente pentru blat: 500 g faina 1 ou 1 cana de apa 1
plic drojdie uscata sare 3 lg ulei…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de porc, varza si ardei iute
29 November 2013
Ciorba
cu carne de porc, varza si ardei iute din: carne de porc, varza, ceapa,
ardei, morcov, bulion de tomate, cimbru, marar, sare, ardei iuti.
Ingrediente: 1 kg carne de porc, cu os 1 varza dulce mare 1 ceapa 1
ardei 1 morcov 200 g…
Read more »
Read more »
Cocktail de Grepfrut
29 November 2013
Cocktail
de Grepfrut din: grepfrut, sirop de cirese, zeama de lamaie si apa
minerala. Ingrediente: 1/2 grepfrut 4 cl siropd e cirese 1 lingurita de
zeama de lamaie apa minerala sau naturala Mod de preparare:
Curatam grepfrutul, il desfacem felii si il taiem…
Read more »
Read more »
Mancare macedoneana de legume
29 November 2013
Mancare
macedoneana de legume din: vanata, dovlecei, cartofi, ardei gras, ulei
de masline, rosii, usturoi, sare, piper, menta si apa. Ingrediente: 1
vanata medie 2 dovlecei medii 2 cartofi mari 4 bucati ardei gras verde
ulei de masline 1 kg rosii bine coapte 1 capatana de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu ouă si tarhon
29 November 2013
Ciorbă
cu ouă si tarhon din: morcov, telina, ceapa, radacina de pastarnac,
ardei, faina, unt, tarhon, zahar, oua, verdeata, sare, piper, smantana.
Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1
ardei 3 linguri faina 2 linguri unt sau ulei 2…
Cocktail cu gin
28 November 2013
Cocktail
cu gin din: kiwi, gin, suc de lamaie, sirop de zahar. Ingrediente: 1
kiwi 40 ml gin 10 ml suc de lamaie 20 ml sirop de zahar Mod de
preparare: Pune kiwiul şi rozmarinul în shaker. Cu o lingură sau un
pistil pisează-le bine. Toarnă restul ingredientelor şi apoi gheaţa până
la ¾…
Read more »
Read more »
Citricele si beneficiile pe care le au asupra organismului nostru
28 November 2013
Sezonul
citricelor este un prilej excelent de a consuma aceste fructe din
abundenta, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc acestea
sanatatii. Portocalele, madarinele, grapefruitul sau fructele de pomelo
sunt delicioase, revigorante si bogate in compusi numiti flavonoizi, cu
proprietati anticancerigene. Aceste substante importante s-au dovedit
eficiente in inhibarea proliferarii celulelor cancerigene si in
prevenirea…
Read more »
Read more »
3 Retete de Craciun
28 November 2013
Retete
de Craciun: Carnati de casa cu usturoi si cimbru Carnati de casa cu
usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de porc,
usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute. Ingrediente: 5
kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8 catei de
usturoi sare piper macinat cimbru…
Read more »
Read more »
3 Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun
28 November 2013
Retete
de cocktailuri pentru masa de Craciun: Cocktail savuros Cocktail
savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa
minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl
sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala Mod de preparare:
Turnam intr-o…
Read more »
Read more »
Vârsta maturităţii poate avea efecte asupra siluetei
28 November 2013
Alimente
pe care trebuie să le consumi după 30 de ani. Totuşi, asta nu înseamnă
că, după o anumită etapă a vieţii, cu siguranţă te vei îngrăşa. Din
contră, medicul specialist îţi spune ce trebuie să consumi ca să arăţi
excelent şi să fii în formă maximă! Necesarul caloric pentru femeile
care se află în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negresa cu sos de ciocolata si migdale
28 November 2013
Negresa
cu sos de ciocolata si migdale din: unt, zahar, oua, cacao, faina,
esenta de vanilie, sare, migdale, bezele, zahar pudra, lapte.
Ingrediente: 300gr unt 2 cani de zahar 4 oua 4 linguri cacao 1/2 cana
faina 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita de sare 1 cana migdale
maruntite 1 ceasca de bezele…
Read more »
Read more »
Ciorba de afine cu ciolan afumat
28 November 2013
Ciorba
de afine cu ciolan afumat din: ciolan, afine, oua, faina, sare, lapte,
smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 1 ciolan de 1 kg 1 lingura de
afine 2 oua 2 linguri faina sare 300 ml lapte 2 linguri smantana
patrunjel verde tocat Mod de preparare: Speli bine ciolanul si il pui
la fiert in 2…
Read more »
Read more »
Pui in crusta cu sos de branza
28 November 2013
Pui
in crusta cu sos de branza din: piept de pui, boia, alune, sare, piper,
branza mascarpone, branza brie, nucsoara, ghimbir, chivas, ulei de
masline, cartofi si unt. Ingrediente: 600 g piept d epui o lingurita
boia 100 g alune macinate sare piper negru macinat pentru sos: 100 g
branza mascarpone 100 g branza brie un…
Read more »
Read more »
Salata cu orez si pui
28 November 2013
Salata
cu orez si pui din: piept de pui, orez, mango, curry, ardei gras,
mazare, sare si maioneza. Ingrediente: 200 g piept de pui 200 g orez cu
bobul lung 1 mango 1/2 lingurita curry 1 ardei gras rosu 1 ardei gras
galben 25 g mazare 1/2 lingurita sare maioneza (din 2 oua si ulei) …
Read more »
Read more »
Retete de post: Ghiveci cu legume
28 November 2013
Ghiveci
cu legume din: varza de Bruxelles, ardei capia, ceapa rosie, orez,
sare, piper, boia iute, cimbru, ulei de masline si zeama de lamaie.
Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles 2 ardei capia 2 cepe rosii 300 g
orez cu bobul rotund sare piper negru macinat o lingurita boia iute
cimbru verde si uscat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Foietaj cu ceapa
28 November 2013
Foietaj
cu ceapa din: foietaj, ceapa, masline, mar, usturoi, peste in ulei,
rosii, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Mod de preparare: 250 g
foietaj (o foaie) 1/2 kg ceapa 100 g masline fara samburi 1 mar verde
mai mare 4 catei de usturoi 2 conserve de peste in ulei 2-3 osii ulei
sare piper condiment…
Read more »
Read more »
Mancare de legume si carne la cuptor
28 November 2013
Mancare
de legume si carne la cuptor din: cartofi, copane, ceapa, morcovi,
porumb, mazare, ardei gras, pasta de tomate, piper, ulei, condimente,
sare si apa. Ingrediente: 3 cartofi mari 7 copanele (sau copane si piept
de pui) 2 cepe potrivite 2 morcovi mai mari 1 cutie porumb fiert 1 mana
mazare verde (din conserva) 1 conserva…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu aroma de capere
28 November 2013
Chiftelute
cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata,
mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de
sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1
ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1
lingurita maghiran uscat 4 linguri patrunjel…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smantana si ficatei
28 November 2013
Cartofi
cu smantana si ficatei din: ficatei de pui, cartofi, smantana, oua,
sare, piper si condimente. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 1 kg
cartofi 200 g smantana 2 oua sare piper condimente Mod de preparare:
Speli ficatul de pui, îl scurgi bine de apă şi îl pui în tigaie în puţin
ulei, acoperind totul…
Read more »
Read more »
Cocktail savuros
28 November 2013
Cocktail
savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa
minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl
sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala Mod de preparare:
Turnam intr-o cana zeama de lamaie, sucul de struguri si siropul…
Read more »
Read more »
Retete de post: Plăcintă cu mere si nuci
28 November 2013
O
reteta savuroasa de Plăcintă cu mere si nuci din: faina, sare,
margarina, iaurt de soia, coaja de mere, coaja de lamaie, zahar tos,
scortisoara, zahar vanilat, nuci si zahar pudra. Ingrediente: pentru
aluat: 420 g faina un praf sare 250 g margarina 125 g iaurt de soia
pentru umplutura: un kg de mere coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado
28 November 2013
Sandwich-uri
cu bacon, rosii si avocado din: bacon, chifle, rosie, avocado, branza
albastra, maioneza, piper. Ingrediente: 8 felii de bacon 4 chifle 1
rosie, feliata 1 avocado, feliat 4 linguri branza albastra, maruntita 2
linguri de maioneza ½ lingurita piper Mod de preparare: Intr-o
tigaie adaugati baconul si prajiti pe fiecare parte…
Read more »
Read more »
Lichior de struguri
28 November 2013
Lichior
de struguri din: struguri rosii, cuisoare, alcool, zahar si pastaie de
vanilie. Ingrediente: 1 kg struguri rosii 3 cuisoare 800 ml alcool de 90
de grade 200 g zahar o pastaie de vanilie Mod de preparare: Speli
boabele de struguri, le speli şi le mărunţeşti, apoi le pui într-o
cratiţă pe foc şi…
Read more »
Read more »
Supă picantă de năut şi vinete
28 November 2013
Sotează
1 ceapă tocată într-o lingură ulei de măsline încins într-o cratiţă
mare. Adaugă 2 linguri de harissa şi amestecă timp de 2 minute. Pune în
cratiţă 2 vinete tăiate cubuleţe şi tăvăleşte-le prin sosul format.
Toarnă peste ele 400g de roşii din conservă, 400g de năut din conservă
şi 500ml de apă. Adu totul…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mure si coaja de portocala
28 November 2013
Prajitura
cu mure si coaja de portocala din: branza dulce, frisca, piscoturi,
lapte, zahar pudra, coaja de portocala, gelatina si mure. Ingrediente:
400 g branza dulce 250 g frisca batuta 100 g piscoturi 200 ml lapte 200 g
zahar pudra coaja rasa de la 1 portocala 30 g gelatina 150 g mure Mod
de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă-cremă de fasole
28 November 2013
Supă-cremă
de fasole din: fasole, apa, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline,
rosii, seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, condimente, sare,
piper si parmezan. Ingrediente: 600 g fasole fiarta 900 ml apa 4 catei
de usturoi 1 ceapa rosie 5 linguri ulei de masline 4 rosii 1 lingurita
seminte de fenicul 1 lingurita seminte…
Read more »
Read more »
Paine (Lepinja)
28 November 2013
Paine
(Lepinja) din: faina, sare, zahar, apa, lapte dulce integral, drojdie
uscata, ulei. Ingrediente: 350 g faina 1 lingurita de sare 1 lingura
zahar 100-150 ml apa 2 linguri lapte dulce integral 1 plic (7 g) drojdie
uscata 1 lingura unt sau ulei Mod de preparare: Presari drojdia
peste laptele călduţ…
Read more »
Read more »
Tarta cu carne tocata si legume
28 November 2013
Tarta
cu carne tocata si legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, carne tocata mixta, piper, boia dulce, smantana,
lapte si bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g
unt moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras
verde 4 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crutoane cu aroma de rozmarin
28 November 2013
Crutoane
cu aroma de rozmarin din: bagheta, paine neagra, paine cu tarate de
ovaz, frunze de rozmarin, unt, parmezan, praf de usturoi, patrunjel,
sare, ulei de masline. Ingrediente: 1 bagheta 1 paine neagra sau paine
cu tarate de ovaz frunze de rozmarin proaspete ¾ cub de unt 1 cana de
parmezan ½ lingurita praf…
Read more »
Read more »
Pljeskavica sarbeasca
28 November 2013
Pljeskavica
sarbeasca din: carne de vita, carne de porc, ceapa, usturoi, ulei,
slanina afumata, cascaval, sare, piper, boia iute, cimbru, ceapa rosie,
varza alba, morcov, rosii, mustar, chifle. Ingrediente: 650 g carne de
vita 150 g carne de porc 1 ceapa 1-2 linguri ulei 3 catei de usturoi
50-100 g slanina afumata 150-200 g cascaval…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu brânză pane
28 November 2013
Dovlecei
cu brânză pane din: dovlecel, oua, apa minerala, paine, branza de oi,
sare, piper, boia de ardei, frunze de patrunjel si ulei. Ingrediente: 1
dovlecel mare 2 oua 2-3 linguri apa minerala 50 g paine alba 50 g branza
de oi sare piper negru boia de ardei dulce 1 lingura frunze de
patrunjel tocat ulei…
Read more »
Read more »
Pâine cu seminţe fără gluten
28 November 2013
Pâine
cu seminţe fără gluten din: amidon, faina de hrisca, faina de soia,
guma de hanthan, drojdie, zahar, lapte, ulei de floarea soarelui, otet
de vin alb, seminte si nuci. Ingrediente: 185 g de amidon 300 g faina de
hrisca 2 linguri faina de soia 2 lingurite guma de xanthan 7 g drojdie
uscata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu ardei iute
28 November 2013
Sotează
1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline, încins într-o
cratiţă mare, timp de 5 minute. Adaugă 1 ardei iute roşu tocat mărunt şi
sotează totul încă 5 minute. Presară 1 lingură de oregano uscat şi
toarnă 1 conservă de 400g de roşii tocate, 2 conserve de 400g de fasole
mixtă şi 800ml…
Read more »
Read more »
Papricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras
28 November 2013
Papricas
de ciuperci cu usturoi si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi, ceapa,
usturoi, faina, apa, condiment din legume uscate, ulei, patrunjel
verde, piper, boia, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon sau de
padure 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura faina 1
cana apa 2 lingurite condiment din legume…
Read more »
Read more »
Terina de rata
28 November 2013
Terina
de rata din: piept de rata, bacon afumat, pulpe superioare de pui,
usturoi, ficatei de pui, ienibahar, boabe de ienupar, patrunjel, coniac,
vin, supa de pui si unt. Ingrediente: 1 piept de rata cu piele si fara
os (de aproximativ 300g) 300 g felii de bacon afumat 300 g pulpe
superioare de pui, fara piele…
Read more »
Read more »
Trigoane cu ciuperci
28 November 2013
Trigoane
cu ciuperci din: aluat, ciuperci, ceapa rosie, sare, patrunjel, piper,
pesmet, ulei de masline, cascaval si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat
foitaj 800 g ciuperci 1-2 cepe rosii sare o legatura mare patrunjel
piper negru macinat 2-3 linguri pesmet 3-4 lingurite ulei de masline 50 g
cascaval un galbenus pentru uns Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Clatite cu umplutura de legume
28 November 2013
Clatite
cu umplutura de legume din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar,
sare, unt, varza alba, ceapa, carne tocata, faina, lapte, cimbru,
seminte de chimen, iaurt, untura. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 100
g faina 250 ml lapte 125 ml apa minerala 1 lingura zahar 1 lingura de
sare 25 g unt/margarina pentru copt pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pateu de casa din ficat de pui
28 November 2013
Pateu
de casa din ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, branza dietetica,
sare, piper. Ingrediente: 6-7 ficatei de pui 1 ceapa 150g branza
dietetica sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Spalati bine
ficateii de pui, curatati si taiati ceapa in sferturi. Puneti intr-o
cratita potrivita si fierbeti aproximativ…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne de vită cu ananas
28 November 2013
Ruladă
din carne de vită cu ananas din: muschi de vita, ananas, seminte de
pin, pesmet, parmezan, smantana, menta, busuioc, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 felii ananas 4 linguri muguri
(seminte) pin 1/3 pahar pesmet alb 2 linguri parmezan 2 linguri smantana
lichida 2 crengute menta 2 crengute busuioc 2…
Read more »
Read more »
Spaghete gratinate cu dovlecei
28 November 2013
Spaghete
gratinate cu dovlecei din: spaghete, mozzarella, ulei, sare, piper,
pesmet, varza, dovlecei si busuioc. Ingrediente: 1 pachet mic de
spaghete 250 g mozzarella 4 linguri ulei sare piper 2-3 linguri pesmet 1
varza mica 2 dovlecei busuioc Mod de preparare: Fierbi spaghetele
conform instrucţiunilor de pe pachet. Le clăteşti, le scurgi de apă şi…
Read more »
Read more »
Inghetata cu coniac
28 November 2013
O
reteta savuroasa de inghetata cu coniac din: albusuri, zahar pudra,
zeama de lamaie, coniac, frisca si gelatina. Ingrediente: 4 albusuri 4
galbenusuri 5 linguri zahar pudra 1 linguri zeama de lamaie 100 ml
coniac 250 g frisca batuta 2 pliculete gelatina Mod de preparare:
Inmoi gelatina in 100 ml de apa. Bati albusurile…
Read more »
Read more »
Rulada de ficat cu branza
28 November 2013
Rulada
de ficat cu branza din: ficatei de pasare, ceapa, unt, branaz dulce,
smantana, patrunjel verde, ulei, sare, ienibahar, piper. Ingrediente:
400 g ficatei de pasare 2 cepe 100 g unt 200 g branza dulce 1 lingura
smantana 1 legatura patrunjel verde 50 ml ulei sare ienibahar macinat
piper Mod de preparare: Speli ficateii…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de varză de post
28 November 2013
Ciorbă
de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar,
cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion. Ingrediente:
100 ml ulei 1 kg varza ardei grasi 4 l de apa 100 g orez 1 legatura
combinata de marar si cimbru 1/2 kg bulion 1 lingurita condiment vegetal
2 linguri faina 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Placinta cu telemea, iaurt si spanac
28 November 2013
Placinta
cu telemea, iaurt si spanac din: foi de placinta, telemea, praf de
copt, iaurt, apa mienrala, oua, smantana, spanac, ulei. Ingrediente: 1
pachet foi de placinta 400 g telemea 1/2 plic praf de copt 400 ml iaurt
150 ml apa minerala 5 oua 200 g smantana 100 g spanac congelat 75 ml
ulei sau…
Read more »
Read more »
Retete pentru Craciun cu porc
27 November 2013
Retete
pentru Craciun: Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice
Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc,
ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de
mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon
de porc de cca 2,5 kg,…
Read more »
Read more »
Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun
27 November 2013
Retete
de cocktailuri pentru masa de Craciun: Cocktail Eastern Sour Cocktail
Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat
syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a
ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices
Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime…
Read more »
Read more »
Alimente pentru masa de seara
27 November 2013
Lupta
cu kilogramele in plus este destul de greu de dus, mai ales in cazul
persoanelor care au un program destul de incarcat si au nevoie de un
aport caloric destul de mare atunci pentru a trece peste stresul de pe
parcursul unei zile intregi. Pentru aceste persoane, printre care se
regasesc foarte multi dintre…
Read more »
Read more »
Cum sa va mentineti silueta pe timpul iernii
27 November 2013
Iarna
poate fi un anotimp dificil pentru cei care urmeaza dieta si nu doar
din cauza sarbatorilor. Vremea rece poate intrerupe rutina exercitiilor
fizice si oamenii petrec mai mult timp in interior. Cand stati mai mult
timp in casa este posibil sa faceti exces de anumite produse alimentare,
iar acest lucru duce la supraalimentare si,…
Read more »
Read more »
Meniu #22
27 November 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
5 Retete dulci de Craciun
27 November 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca Tarta cu
ciocolata si frisca din: zahar, faina, amidon, sare, lapte,
galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra,
aluat de tarta. Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2
linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani…
Read more »
Read more »
Despre exercitiile fizice in timpul iernii
27 November 2013
In
timpul iernii, cand zilele sunt mai scurte si mai intunecoase, este mai
greu pentru majoritatea oamenilor sa se mobilizeze sa faca exercitii
fizice. Totusi nu exista motive solide de a abandona echipamentul
sportiv. Este important ca orice persoana sa isi pastreze forma fizica
cu ajutorul activitatii fizice. Exercitiul fizic este o parte esenetiala
a…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu sos de caramel
27 November 2013
Clatite
cu sos de caramel din: oua, lapte, faina, zahar, sos de caramel.
Ingrediente: 3 oua 500ml lapte 300gr de faina 2 linguri de zahar Sos de
caramel, pentru servire Mod de preparare: Puneti laptele intr-un
castron, adaugati oualele. Se amesteca bine. Adaugati zahar si
amestecati bine. Cerneti faina si incorporati usor,…
Read more »
Read more »
Salată de toamnă cu carne de vită
27 November 2013
Salată
de toamnă cu carne de vită din: muschi de vitel, cartofi, ardei grasi,
ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, frunze de patrunjel si lamaie.
Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 1 kg cartofi 3-4 ardei grasi (rosii,
galbeni, verzi) 3 cepe mari 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 100 ml
ulei frunze de patrunjel 1 lamaie …
Read more »
Read more »
Pacheţele cu legume şi mozzarella
27 November 2013
Pacheţele
cu legume şi mozzarella din: aluat, ardei, unt, mozzarella, busuioc,
praz, porumb si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 6 ardei culori
diferite 50 g unt 250 g mozzarella busuioc proaspat un fir praz 125 g
porumb dulce un galbenus pentru uns Mod de preparare: Se scoate
aluatul de la rece si se lasă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Varză călită cu măsline
27 November 2013
Varză
călită cu măsline din: varza acra, masline, ulei, bulion de rosii,
cimbru si piper. Ingrediente: 1 varza acra 100 g masline 200 ml ulei 1
lingura bulion de rosii cimbru piper Mod de preparare: Speli varza, o
tai fideluţă şi pui câte puţin în uleiul încins. După ce s-a călit,
adaugi boabele de piper,…
Read more »
Read more »
Spaghetti bolognese cu parmezan
27 November 2013
Spaghetti
bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei
de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de
legume, patrunjel, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi
2 cepe 100 g morcovi 100 g fire de telina 1/2 fir praz 2 linguri ulei
de masline 400 g carne tocata mixta sare…
Read more »
Read more »
Sarmale cu arahide în sos de arahide
27 November 2013
O
reteta savuroasa de Sarmale cu arahide în sos de arahide din: varza,
sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper,
germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide.
Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3 cepe verzi 50 g arahide
prajite si sarate 1 ou 2…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu usturoi copt
27 November 2013
O
reteta savuroasa de Supa de rosii cu usturoi copt din: rosii, ceapa
rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, paprika, supa de legume si
smantana. Ingrediente: 1,5 kg rosii bine coapte, taiate jumatati 2 cepe
rosii mari, curatate si taiate sferturi 8 catei de usturoi, in coaja
cateva ramurele de cimbru 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciuperci cu cascaval
27 November 2013
Ruladă
de ciuperci cu cascaval din: unt, faina, lapte, oua, cascaval,
ciuperci, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt
300 g faina 400 ml lapte 8 oua 100 g cascaval 2 cutii ciuperci 1 ceapa 1
legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Pui într-un
castron făina, torni peste ea puţin…
Read more »
Read more »
Ficat de gasca cu carnati si slanina
27 November 2013
Ficat
de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca,
carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel.
Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati
picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3
rosii sare…
Read more »
Read more »
File de peste aromat
27 November 2013
File
de peste aromat din: file de peste, sare grunjoasa, lamai, piper, ulei
de masline, usturoi, cimbru si busuioc. Ingrediente: 800 g file de peste
sare grunjoasa 1-2 lamai piper negru macinat ulei de masline 6-8 catei
usturoi cimbru busuioc proaspat Mod de preparare: Se porţionează
bucăţile de peste, se stropesc cu ulei de măsline,…
Read more »
Read more »
Bors de vita cu legume si leustean
27 November 2013
Bors
de vita cu leustean din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, fasole
verde, dovlecel, varza, rosii, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 400 g
carne de vita (piept, rasol) 2 morcovi potriviti ca marime 1 telina
mica 2-3 cepe O mana de fasole verde un dovlecel 2 cartofi un sfert de
varza 400 ml bors 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu carne de vita
27 November 2013
Tacos
cu carne de vita din: cartof dulce, ulei de masline, varza rosie,
coriandru, limeta, carne de vita, chimen, chili, sare, piper, ceapa,
tortilla, avocado, sos. Ingrediente: 1 cartof dulce , cuburi 1 lingura
ulei de masline 1 ceasca varza rosie, tocata 1 cana coriandru 1 limeta 1
kg de carne de vita tocata…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Muschi de porc cu legume
27 November 2013
Muschi
de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet,
unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi
cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei de
masline 250 ml vin alb sec o lingura miere…
Read more »
Read more »
Chec cu fistic si cireşe confiate
27 November 2013
Chec
cu fistic si cireşe confiate din: oua, unt, sare, zahar vanilat, zahar
pudra, faina, cirese si fistic. Ingrediente: 5 oua 100 g unt un praf
sare un plic zahar vanilat 7 linguri zahar pudra 5 linguri faina 100 g
cirese confiate 200 g fistic copt Mod de preparare: Se curăţă fisticul
de coajă şi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de fasole si andive
27 November 2013
Salată
de fasole si andive din: fasole boabe, andive, ulei, rosii cherry,
patrunel, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 3 andive
mari 3 linguri cu ulei 300 g rosii cherry 3 fire patrunjel 2 linguri de
otet sare piper Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat pentru o
noapte. Dimineaţa scurgi apa…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla rosie cu hrean si branza
27 November 2013
Supa
de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa
rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci,
marar, castravete. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 cepe rosii
100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume 50 g smantana 1 lingurita
hrean ras sare…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu mere
27 November 2013
Piept
de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi,
unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry.
Ingrediente: 6 jumatati piept de pui fara os si piele 1 lingurita sare
1/4 lingurita piper 1/2 cana ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi,
maruntiti 3 linguri unt 1 mar…
Read more »
Read more »
Ciulama de ciuperci cu zeama de varza
27 November 2013
Ciulama
de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina,
morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat.
Ingrediente: 500 g ciuperci uscate 1 ceapa 6 linguri faina 1 morcov 4
linguri ulei 1/2 l zeama de varza acra sare piper cimbru uscat maruntit
Mod de preparare: Pui ciupercile într-un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu noodles
27 November 2013
Supa
de pui cu noodles din: ulei de canola, ulei de nuca de cocos, ceapa,
usturoi, ghimbir, supa de pui, lemongrass, piept de pui, varza
chinezeasca, frunze de coriandru, frunze de busuioc, suc de limeta,
sare, noodles, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 lingurita ulei de
canola sau de nuca de cocos 1 ceapa,…
Read more »
Read more »
Cepe umplute
27 November 2013
Cepe
umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel,
piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2
lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura
patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in
ulei) zahar 4 fire busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Gratin de cartof cu bacon afumat
27 November 2013
Gratin
de cartof cu bacon afumat din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat,
vin, rozmarin, smantana, lapte si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi (cei
albi merg mai bine), taiati rondele de 2cm 1⁄2 lingura ulei de masline 6
felii de bacon afumat, tocate grosier 3 ramurele de rozmarin, doar
frunzele tocate 100 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu carne tocata in dovleac
27 November 2013
Sarmalute
cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de
pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza
acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce.
Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 morcovi 4 radacini de
pastarnac 3 cepe 1 legatura patrunjel verde 100 g orez cateva…
Read more »
Read more »
Bastonase de cartofi
27 November 2013
O
reteta delicioasa de bastonase cu:cartofi, smantana, unt, galbenus,
branza de oi, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2
linguri smântână 1 lingură unt 3 gălbenuşuri 150 g brânză telemea de oi
sare piper 100 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se spală
bine cartofii, se fierb în apă cu…
Read more »
Read more »
Rulada cu ananas
27 November 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina,
amidon, praf de copt, cacao, compot de ananas, mascarpone, zahar pudra,
frisca, cacao. Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1
praf sare 50 g făină 50 g amidon 1 linguriţă praf de copt 2 linguri
cacao 850 ml compot de…
Read more »
Read more »
Salată din sfeclă roşie cu mazăre
27 November 2013
Salată
din sfeclă roşie cu mazăre din: sfecla rosie, cartofi, morcov,
castraveti murati, mazare, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente:
500 g sfecla rosie 700 g cartofi 1 morcov mare 200 g cstarveti murati
500 g boabe de mazare congelata sau din conserva 1 ceapa mare 50 ml ulei
1 legatura patrunjel sare Mod de…
Read more »
Read more »
Placinta cu urda si spanac
27 November 2013
Placinta
cu urda si spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa,
frunze de spanac, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan,
nucsoara, ulei de masline, sare de mare si piper verde. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate sau tocate 3
catei de usturoi, tocati 1 ceapa, tocata marunt 200…
Read more »
Read more »
Tort de pepene
27 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:blat, gelatina, pepene galben, lichior de
portocale, suc de lamaie, zahar, frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 1
blat subţire de pandişpan ( 26 cm) 6 foi gelatină 1 pepene galben 3
linguri lichior de portocale 4 linguri suc de lămâie 75 g zahăr 600 ml
frişcă 1 plic zahăr vanilinat …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui pe pat de sare
27 November 2013
Pulpe
de pui pe pat de sare din: pulpe de pui, sare gronjoasa. Ingrediente:
4 pulpe de pui 500gr sare gronjoasa salata, dupa preferinta, pentru
servire Mod de preparare: Intr-o tava potrivita se pune sarea, se
spala si se curata de grasime pulpele de pui. Se aseaza in tava si se
dau…
Read more »
Read more »
Deruni (Clatite din cartofi)
27 November 2013
Clatite
din cartofi din: cartofi, ou, ceapa, smantana, faina, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 5 cartofi 1 ou 1 ceapa 1 lingura smantana 3 linguri
faina sare piper 50 ml ulei pentru prajit Mod de preparare: Cureţi şi
speli cartofii şi ceapa, după care le dai pe răzătoarea mare. Le
amesteci şi adaugi peste ele…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si nuci
27 November 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu:mere, aluat congelat, nuci, miere,
coaja de portocala, albus, zahar pudra, lichior portocale, gem de
portocale. Ingrediente: 400 g aluat congelat Ingrediente umplutura: 500
g mere mici 1 lingură nuci tocate 1 lingură miere 1 lingură coajă de
portocicală glasată şi tocată 1 albuş Ingrediente glazura: 3 lincguri
zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Salata de morcov marinat cu usturoi si coriandru
27 November 2013
Salata
de morcov marinat cu usturoi si coriandru din: morcov, miere, otet,
ulei de masline, usturoi, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 500 g
morcov cate 2 linguri miere si otet 4 linguri ulei de masline 2-3 catei
de usturoi 1 lingurita boabe de coriandru 1/2 lingurita de sare Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi…
Read more »
Read more »
Tort de mere cu fistic
27 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: mere, oua, zahar, faina, gelatina, mere,
zahar vanilat, suc de lamaie, lapte, vin alb, fistic. Ingrediente blat: 2
ouă 60 g zahăr 80 g făină Ingrediente crema: 15 g gelatină 1,5 kg mere 2
plicuri zahăr vanilinat 5 linguri suc de lămâie 4 gălbenuşuri 240 g
zahăr 250 rml…
Read more »
Read more »
Bors de fasole cu carne afumata de porc
27 November 2013
Bors
de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, apa,
fasole boabe, cartofi, fidea, ceapa, morcov, radacina de patrunjel,
telina, rosii, bors de tarate, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 500 g
carne afumata de porc 1 1/2 l apa 1 cana boabe de fasole alba 3 cartofi
20 g fidea 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran
26 November 2013
Orez
cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom,
sofran, migdale, fistic. Ingrediente: ¼ ceasca orez basmati 4 cesti + 1
lingura lapte 3/4 – 1 cana zahar cardamom un varf de cutit sofran
migdale fistic Mod de preparare: Se inmoaie orezul timp de 30 minute in
apa fierbinte. Intr-un bol…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor
26 November 2013
Pui
cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de
masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie. Ingrediente: 50 g
hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie 6 bucati de piept de pui,
cu tot cu piele 1⁄2 lingura ulei de masline 400 g ceapa rosie, tocata
250 ml vin…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de ciuperci cu paste
26 November 2013
O
reteta savuroasa de Musaca de ciuperci cu paste din: ciuperci, ulei,
paste, ceapa, sare si condimente. Ingrediente: 500 ciuperci 100 ml ulei
500 g paste tuburi 4-5 cepe 1 lingura sare condimente dupa gust Mod
de preparare: Cureti ciupercile si ceapa si le tai fideluta, apoi le
calesti si le dai deoparte cand…
Read more »
Read more »
Tarte cu mere si caramel
26 November 2013
Tarte
cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie,
scortisoara, zahar si frisca. Ingrediente: 250g aluat fraged gata
preparat 8 linguri crema sau sos caramel 2 mere mari, taiate felii
subtiri 1 lingura zeama de lamaie un praf de scortisoara 2 lingurite
zahar frisca pentru servit (optional) Mod de preparare: Preincalzeste
cuptorul…
Read more »
Read more »
Vinete cu sote de morcovi
26 November 2013
Vinete
cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun,
smantana, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 vinete mai mici 125 g crema de
branza 5 morocvi 1 lingura cu unt 3 linguri cu zahar brun 2 linguri cu
smantana sare ulei Mod de preparare: Unge vinetele cuu ulei aşază-le
într-o tavă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci la cuptor umplute cu spanac
26 November 2013
Ciuperci
la cuptor umplute cu spanac din: ciuperci, ulei de masline, sare,
piper, spanac, usturoi verde, verdeata si cascaval de post. Ingrediente:
10 ciuperci mari ulei de masline sare piper 200 g spanac 2-3 catei de
usturoi verde verdeata 150-200 g cascaval de post (optional) Mod de
preparare: Speli ciupercile, le îndepărtezi picioruşele şi le…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si smantana
26 November 2013
Paste
cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc,
paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto.
Ingrediente: 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva 3
linguri smantana 40 g parmezan, ras o legatura de busuioc proaspat,
tocat 350 g paste (tagliatelle) 2 linguri ulei masline 15 g unt 3 catei
de…
Read more »
Read more »
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
26 November 2013
Friptură
tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne
tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa.
Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne
tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita
maghiran uscat 250 g ciuperci Champignon…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si nuci
26 November 2013
Prajitura
cu prune si nuci din: prune, oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt,
faina, praf de copt, nuci si glazura. Ingrediente: 2 kg prune 6 oua 275 g
zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf cutit sare 200 g unt moale 200 g
faina alba 1 lingurita praf de copt 200 g nuci macinate 1 plic…
Read more »
Read more »
Retete de post: Roşii cu orez
26 November 2013
O
reteta simpla si savuroasa de Roşii cu orez din: rosii, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, orez, marar, condimente, sare si piper.
Ingrediente: 12 rosii potrivite 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri cu
ulei de masline 150 g orez 1/2 legatura de marar condimente sare piper
Mod de preparare: Tai un…
Read more »
Read more »
Cocktail Limbo Beat
26 November 2013
O
reteta simpla de Cocktail Limbo Beat din: sirop de banana, zeama de
lamaie si bitter orange. Ingrediente: 5 cl sirop de banana 2 cl zeama de
lamaie Bitter Orange Mod de preparare: Turnam siropul de banana
si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de
gheata, mixam bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci umplute
26 November 2013
Ciuperci
umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,
sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapa, cuburi 3 catei de
usturoi, tocat 1 1/2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 1
varf de cutit de sare 1 varf de…
Read more »
Read more »
Vinete in sos de vin
26 November 2013
Vinete
in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de
tomate, vin, susan, ulei si sare. Ingrediente: 2-3 vinete 3 cepe 1 ardei
gras 4 rosii 1 capatana de usturoi 1 lingura cu pasta de tomate 1
ceascuta cu vin alb susan ulei sare Mod de preparare: Spală vinetele,
şterge-le cu…
Read more »
Read more »
Placinta savuroasa cu carne
26 November 2013
Placinta
savuroasa cu carne din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa,
usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de
placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4 linguri ulei de
masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15 fire cimbru 600 g
carne de vita tocata 50 g…
Read more »
Read more »
Sandwich cu sos de mustar
26 November 2013
Sandwich
cu sos de mustar din: vinete, rosii, casaval si sunca de curcan.
Ingrediente: 1 vanata 2 rosii cateva felii de cascaval 300 g sunca de
curcan pentru sos: 5 lingurite cu mustar 150 ml ulei 5-6 catei de
usturoi 1 lingura cu smantana 1 lingurita cu otet sare piper Mod de
preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Snitel de ciuperci
26 November 2013
O
reteta gustoasa de Snitel de ciuperci din: ciuperci, pesmet, faina,
sare, piper, marar si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci cu palarie mare
pesmet (in post) sau 2 oua (in perioada dulce) 2 linguri faina sare
piper 1 legatura marar ulei pentru gatit Mod de preparare: Speli
ciupercile, le usuci şi le presari cu…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume si paste
26 November 2013
Macrou
cu legume si paste din: spanac, rosii, broccoli, zeama de lamaie,
patrunjel, file de macrou, paste, rosii uscate, sos pesto si ulei de
masline. Ingrediente: 100 g spanac 200 g rosii, taiate bucati mici 150 g
broccoli, oparite timp de 2 min si taiate bucati mici zeama de la 1
lamaie o legatura de patrunjel,…
Read more »
Read more »
Inghetata de smochine
26 November 2013
Inghetata
de smochine din: smochine, suc de lamaie, cuisoare, zahar, sare si
smantana. Ingrediente: 900 g (circa 20 bucati) smochine proaspete sau 1
cana de smochine conservate (gem) 1 lingurita suc de lamaie 1/4 lingura
cuisoare (sau anason/cardamom) 3/4 cana zahar un praf sare 1 cana
smantana grasa 1/2 cana smantana semidegresata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta delicioasa de legume
26 November 2013
Placinta
delicioasa de legume din: ulei, faina, supa de legume, ceapa, morcov,
telina, fenicul, ciuperci, cartofi, mazare, tofu, mustar, vin alb,
cimbru, tarhon, sare, drojdie, piper alb, aluat de patiserie.
Ingrediente : 3 linguri ulei 1/4 cana faina 3 cesti supa de legume 1
ceapa tocata 4 cani morcov, telina , fenicul , ciuperci…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu paste si patrunjel proaspat
26 November 2013
Supa
de legume cu paste si patrunjel proaspat din: ceapa, morcovi, telina,
ardei, patrunjel, pastarnac, usturoi, sare, piper, paste si ulei de
masline. Ingrediente: 2 cepe 3-4 morcovi o telina radacina 2 ardei o
radacina de patrunjel o radacina pastarnac 2-3 catei usturoi sare piper
macinat 100 g paste mici 2 lingurite ulei de masline 1-2…
Read more »
Read more »