Retete de toamna:
Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta
Supa
de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui,
ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii,
spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro
8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina
tocata, tocata 1 lingura condimente 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca
Tort
cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt,
lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine,
bana si tort gelee. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5
linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g
zahar 3 linguri faina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata
Crema
de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 3-4 feluri de branza (dupa
preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri
verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru proaspat măcinat Mod de
preparare: Se amesteca branzeturile cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir
Supa
de pui cu legume, orez si ghimbir din: supa de pui, orez, morcovi, suc
de lamaie, ghimbir, sare si ou. 1 l supa de pui 2 – 3 linguri de orez
alb 2 morcovi medii, curatati si taiati rondele Sucul de la 1 lamaie 1 –
2 lingurite ghimbir fin tocat Sare dupa gust…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Pesto cu paste
Sosul
Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de
paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu
cu branza si rosii. 1 cana frunze proaspete de busuioc 1/4 cana
parmezan ras 1/4 cana ulei de masline (extravirgin este cel mai bun) 1/4
cana miez…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si frisca
Cu
cateva piscoturi si doua creme de ciocolata si frisca putem realiza un
tort minunat in forma de cupola pe care il putem servi de fiecare data
cand avem ceva de sarbatorit sau pur si simplu cand dorim sa-i incantam
pe cei dragi. 300g piscoturi 300g ciocolata alba 300g ciocolata amaruie
600ml frisca 3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini tarte cu gutui si crema mascarpone
Mini
tarte cu gutui si crema mascarpone din: aluat, gutui, zahar brun,
mascarpone, smantana si zahar pudra. 1 foaie aluat pentru foietaj 1-2
gutui zahar brun pentru crema mascarpone: 200g mascarpone 100g smantana 4
linguri zahar pudra Mod de preparare: Aluatul se lasa sa se
decongeleze, dupa care se taie in patratele si se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ciuperci cu orz
Supa
de ciuperci cu orz din: supa de pui, orz, frunze de dafin, ceapa, ulei
de masline, telina, morcovi, usturoi, ciuperci, sare si piper. 12 cupe
supa de pui sau ciuperci 1 1/4 cupe orz 2 frunze de dafin 6 ciuperci
Shiitake uscate 1/4 ceasca ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 1 ceasca
telina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de ciocolata si capsune
Tortul
de ciocolata si capsune reprezinta combinatia care nu esueaza
niciodata. Va invitam cu drag sa-l preparati si asteptam cu interes
parerile dumneavoastra. pentru blat: 170g faina 2 linguri cacao 1
pliculet praf de copt 170g unt 180g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de
vanilie 150ml lapte pentru umplutura: gem de capsune capsune proaspete…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negresa cu alune si glazura de ciocolata
Negresa
cu alune si glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar,
oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom
si esenta de vanilie. 100 g ciocolata amaruie 100 g unt 250 g zahăr 2
oua 100 g alune 150 g faina 1 plic praf de copt Ingrediente glazura: 6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale din piept de curcan
Sarmale
din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, ceapa, orez,
sare, piper si bulion. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 varza murata 1
ceapa toccata marunt 50 g orez Sare si piper Bulion Mod de preparare:
Se toaca carnea de curcan, se amesteca cu ceapa toccata si orez, se
asezoneaza cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor
Muschi
de porc la cuptor: muschi de porc, ulei de masline, sare, piper si unt.
5-6 fripturi de muschi de porc taiate gros Ulei de masline sare piper
negru proaspat unt Mod de preparare: Puneti fripturile pe o farfurie
si ungeti cu ulei de masline fiecare bucata si pe o parte si pe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de creier
Budinca
de creier din: creier de porc, smantana, ciuperci, miez de franzela,
branza telemea, lapte, ceapa, unt, faina, oua, marar, piper si sare.
700g creier de porc 250 ml smantana 300g ciuperci miezul de la o
franzela 150g branza telemea 300ml lapte 2 cepe 150g unt 5 linguri faina
4 oua marar piper sare …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata
Ciorba
de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac,
telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de
varza. carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina
patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1
cana zeama de varza …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac
Cotletele
de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o combinatie reusita
atunci cand doriti sa schimbati meniul, iar daca sunteti in pana de idei
aceasta reteta reprezinta optiunea perfecta pentru o masa sanatoasa si
gustoasa. Cotletele de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o
reteta rapida si foarte buna,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste cu legume
Peste
cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei,
peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 1/4 lingurita turmeric coriandru proaspat morcovi decojiti
taiati sferturi 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita fulgi de ardei
rosu zdrobit (opțional) 4 fileuri de peste dezosat 2 linguri de boia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine
Prajitura
cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de
rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina,
visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: biscuiti
lapte 500ml frisca sucul de la o rodie pentru pandispan: 6 oua 6 linguri
zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao esenta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec aperitiv
Chec
aperitiv din: oua, masline, castraveti, gogosari in otet, branza
telemea, sunca, lapte, ulei, faina, cascaval, praf de copt, sare si
piper. Ingrediente: 6 oua 100g masline negre fara samburi 2 castraveti
murati 2 felii gogosari in otet 150g branza telemea 400g sunca 200ml
lapte 4 linguri ulei 200g faina 100g cascaval 1 praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort diplomat
Tort
diplomat din: piscoturi, lapte, frisca, unt, oua, gelatina, zahar,
visine, mure, zmeura, capsune, portocale, kiwi si banane. Ingrediente:
piscoturi lapte pentru crema: 400 ml frisca 1 pachet unt 150 ml lapte 4
oua 4 pachetele gelatina 300g zahar fructe congelate (visine, mure,
zmeura, capsune etc) portocale kiwi banane Mod de preparare: Crema…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor
Toamna
este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata
tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o
reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul
principal al meniului de duminica. Ingrediente: 1 rata 1 kg cartofi
1-2 mere 2 cepe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de ananas
Gem
de ananas din: ananas, apa, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 1
ananas 1 cana de apa 2 cesti de zahar Suc de lamaie Mod de
preparare: Curatati ananasul si taiati bucati. Se incalzeste tigaia.
Adaugati ananasul si apa. Lasati la foc mediu pentru 20 de minute. Se
amesteca frecvent. Adaugati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale
Gaini
la cuptor glazurate cu marmelada de portocale: gaini, sare de mare,
piper, condimente, patrunjel, cimbru, rozmarin, lamai, portocale,
marmelada si suc de portocale. Ingrediente: 4 gaini de 1 ½ kg fiecare,
spalate si uscate in afara sare de mare piper negru 2 lingurite
condimente italiene un mic buchet frunze de patrunjel 16 crengute…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosi cu sos de ciocolata
Gogosi
cu sos de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, ulei de
arahide, zahar pudra, ciocolata amaruie, unt si extract de vanilie.
Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 1 lingurita praf de copt 1 varf de
cutit de sare 1 ou 1 cana de lapte ulei de arahide pentru prajit Zahar
pudra…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat si crema de branza
Bruschete
cu somon afumat si crema de branza: bagheta, ulei de masline
extravirgin, unt, iaurt, crema de branza, suc de lamaie, sare, somon
afumat si capere. Ingrediente: 1 bagheta subtire 2 linguri ulei de
masline extra virgin 2 linguri de unt topit 3/4 ceasca iaurt grecesc 6
linguri crema de branza 2 linguri marar tocat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri de sarbatori
Fursecuri
de sarbatori din: zahar, unt, oua, extract de vanilie, extract de
migdale, faina, praf de copt si sare. Ingrediente: 2 cesti de zahăr 1
1/2 cesti unt nesarat, la temperatura camerei 4 oua la temperatura
camerei 3/4 lingurita extract de migdale 3/4 lingurite extract de
vanilie 5 cupe faina 2 lingurite praf de copt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de cartofi
Chiftelute
de cartofi din: cartofi, ceapa, pesmet, oua, amidon, sare, piper si
ulei de arahide. Ingrediente: 2 1/2 kg cartofi 1 ceapa mare 3/4 ceasca
pesmet 2 oua batute 1 lingura de amidon de cartofi Sare și piper ulei de
arahide pentru prajit Mod de preparare: Se curata cartofii, se dau pe
razatoare. Procedati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru
Supa
cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac,
sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume,
chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri
tortilla. Ingrediente: 1 dovleac mare (de aproximativ 1,5 kg.) sare si
piper negru proaspat 2 lingurite ulei de masline 2 cesti…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si migdale
Fursecuri
cu ciocolata si migdale din: indulcitor, cacao, sare de mare, ciocolata
amaruie, migdale, nuca de cocos si albusuri de ou. Ingrediente: 3 cupe
indulcitor 3/4 ceasca de cacao pudra 1/2 lingurita sare de mare 3/4
ceasca ciocolata amaruie 1 cana de migdale, prajite și tocate 3/4 ceasca
de nuca de cocos neindulcita 4 albușuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean
Friptura
de vita cu sos de mustar Dijon si hrean din: carne de vita, usturoi,
rozmarin, cimbru, patrunjel, condimente, sare de mare, piper, ulei de
masline, hrean, smantana si mustar dijon. Ingrediente: 7-8 bucati carne
de vita 4 catei de usturoi 2 linguri de frunze proaspete de rozmarin,
tocat fin 2 linguri de frunze proaspete…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu mere si mandarine
Salata
cu mere si mandarine din: salata verde, mere, mandarine, ceapa rosie,
nuci, afine, branza feta, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si
otet balsamic. Ingrediente: 1 salata verde 1-2 mere medii 3-4 mandarine
1/2 ceapa rosie, fin tocata ½ cana nuci ¼ ceasca afine uscate ¼ ceasca
branza feta maruntita (opțional) Ingrediente vinegreta: ½…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli
Paste
cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de
masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet
broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin
parmezan ras sare dupa gust Mod de preparare: Fierbeti pastele conform
instructiunilor de pe ambalaj. Opariti broccoli intre timp…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu afine
Clatite
cu afine din: faina, malai, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu,
lapte, unt, ou si afine. Ingrediente: 1 ceasca faina 1/2 cana malai 1/4
ceasca + 2 lingurite de zahar 1 1/4 lingurite praf de copt 1 lingurita
de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 ceasca lapte 3 linguri unt
1 ou…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de somon cu sos cremos de marar
File
de somon cu sos cremos de marar din: fileuri de somon, ulei de masline,
sare, piper, marar, maioneza, smantna, hrean, suc de lamaie si usturoi.
Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline Sare
și piper Crengute proaspete de marar pentru ornat Ingrediente sos: 1/3
ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala
Bere
cu scortisoara, ghimbir si portocala din: bere, portocala, miere,
cuisoare, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 500 ml de bere 1
portocala 3 linguri de miere 1 lingurita de cuisoare 1/4 lingurita de
scortisoara 1/4 lingurița de ghimbir proaspat Mod de preparare: Se
spală și se taie portocala felii potrivite. Se toarna berea intr-o
oala.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno
Rulouri
de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno din: ardei iute, bacon,
crema de branza, carnato, branza cheddar si praf de usturoi.
Ingrediente: 12 ardei iuti 12 felii de bacon crema de branza carnati
branza Cheddar maruntita 1/4 lingurita de praf de usturoi Mod de
preparare: Se taie ardeii iuti in jumatati si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu topping de branza si sote de legume
Somon
cu topping de branza si sote de legume din: file de somon, sare, piper,
lamaie, parmezan, unt, faina, lapte, branza, sare si zahar.
Ingrediente: 1800 g file de somon sare si piper 1 lamaie 2-3 linguri
parmezan ras Ingrediente pentru topping: 2 linguri de unt 3 linguri de
faina 1 cana de lapte 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati
Bagheta
crocanta umpluta cu carne de carnati din: carne de carnati, bagheta,
crema, parmezan si ceapa verde. Ingrediente: carnea de la 4-5 carnati 1
Bagheta crema de branza 1/4 ceasca parmezan proaspat ras 3 linguri ceapa
verde tocata Mod de preparare: Puneti carnea de carnati intr-un
castron pe prosoape de hartie pentru a fi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Milkshake cu turta dulce si scortisoara
Milkshake
cu turta dulce si scortisoara din: inghetata de vanilie, lapte cu
ciocolata, cuisoare, nucsoara, sirop de scortisoara, turta dulce,
scortisoara si zahar. Ingrediente milkshake: 1-2 cupe inghetata de
vanilie 250 ml de lapte cu ciocolată 1/4 lingurita cuișoare 1/4
lingurita nucsoara 1 lingura de sirop de scortisoara simplu turta dulce
faramitata Scortisoara Ingrediente sirop…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha
Rulouri
de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha din: bacon, carnati,
castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si unt.
Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa
Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de
Sriracha 2 linguri de sos teriyaki…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu castravete si votca
Cocktail
cu castravete si votca din: votca, castravete, sirop de porumb, apa,
gheata si castraveti. Ingrediente: 1 cana votca 1 castravete, feliat 1/3
ceasca de sirop de porumb 2 cutii de apa gazoasa 2 cesti de gheata
zdrobita Bastoane castraveti, pentru ornat Mod de preparare: Se
înmoaie feliile de castravete in votca timp de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac
Piept
de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac din:
piept de pui, unt, ulei de masline, vin, suc de lamaie, usturoi, ceapa,
spanac, bacon, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati
piept de pui 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de măsline 1 ceasca
vin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tagliatelle cu sos bolognese
Tagliatelle
cu sos bolognese: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, foiae de
dafin, bacon, carne tocata de porc, carne tocata de vita, vin rosu, supa
de pui, pasta de tomate, lapte, unt, parmezan, concentrat de pui si
tagliatelle. Ingrediente: 1 ceasca ulei de masline 1 Morcov, fin tocat 1
țelina, fin tocata 2 cepe tocate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta
Sos
de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta din:
mamaliga, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa rosie, vin alb,
smantana, praz, unt, usturoi, sare, piper, branza, ulei de trufe si
arpagic. Ingrediente: Mamaliga rece 2 linguri de ulei de măsline 3 Cupe
ciuperci salbatice 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de cocos la tigaie cu struguri copti
Piept
de cocos la tigaie cu struguri copti din: piept de cocos, cardamom,
usturoi, ghimbir, garam masala, fulgi de ardei iute, sare, ulei de
masline, struguri rosii, vin rosu, sare, piper, ulei de masline, cimbru,
cuscus, seminte de rodie si coriandru. Ingrediente: 2/3 piept cocoș de
munte 6 pastai cardamom, fara coji 2 catei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu carne de porc si fenicul murat
Bruschete
cu carne de porc si fenicul murat din: coaste de porc dezosate,
slanina, usturoi, cimbru, supa de pui, fenicul, chimen, cimbru, zahar,
sare, otet, apa si boabe de piper negru. Ingrediente: Coaste de porc
dezosate Slanina Usturoi Cimbru proaspat supa de pui Ingrediente fenicul
murat: Fenicul taiat rondele Chimen Cimbru Zahar Sare Oțet Apa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan
Fursecuri
cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan.
Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca
zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina
1 cana nuci pecan tocate Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la
200 C. Bateti la mixer…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii cherry coapte cu busuioc si ulei de masline
Rosii
Cherry coapte cu busuioc si ulei de masline din: rosii cherry, busuioc,
ulei de masline si sare. Ingrediente: roșii cherry 5 frunze de busuioc 1
lingura de ulei de masline 1/4 lingurita sare Mod de preparare:
Intr-un vas termorezistent puneti rosiile, adaugati sare. Dati la cuptor
pentru 15 minute. Scoateti din cuptor, puneti…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu banana
O
reteta savuroasa de Tarta cu banana din: banana, zahar brun, unt, sare
de mare si aluat. Ingrediente: 1 banana 2 linguri zahar brun 1 lingura
de unt nesarat sare de mare aluat pentru tarta Mod de preparare:
Intr-cratita potrivita sau o forma de tarta imprastiati untul uniform,
presarati zaharul, adaugati sare de mare.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura de crema de branza
Briose
cu dovleac si glazura de crema de branza din: scortisoara, ghimbir,
cuisoare, nucsoara, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt,
zahar brun, oua, extract de vanilie, piure de dovleac, crema de branza,
extract de vanilie, extract de migdale si lapte. Ingrediente: 1 1/2
lingurite de scortisoara 3/4 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza de bruxelles cu bacon la tigaie
Varza
de bruxelles cu bacon la tigaie din: bacon, supa de pui, varza de
bruxelles si ceapa. Ingrediente: 3 felii de bacon 1-1/2 cesti supa de
pui Verze de bruxelles 1 ceapa toccata Mod de preparare: Gatiti
baconul la foc mare pana se rumeneste. Scoateți și scurgeti pe prosoape
de hartie. Pastrati in tigaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail de sampanie cu votca si ghimbir confiat
Cocktail
de sampanie cu votka si ghimbir confiat din: sampanie, zahar, apa,
votca, ghimbir si ghimbir. Ingrediente: șampanie 1/2 cana de zahăr 1/2
ceașca de apă 1/2 ceasca Votca 1/2 ghimbir proaspat, tocat Ghimbir
confiat Mod de preparare: Fierbeti la foc mic de apa, zaharul,
ghimbirul intr-o tigaie pentru 7-10 minute, amestecand des. Dupa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si menta
Fursecuri
cu ciocolata si menta din: ciocolata amaruie, unt, menta, oua, zahar,
extract de vanilie, faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt si
menta. Ingrediente: 280 gr ciocolata amaruie, tocata fin 3 linguri de
unt nesarat 57 gr menta tocata 2 oua 1/3 ceasca zahar 1 lingurița de
extract de vanilie 1/4 ceasca faina 1/4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine cu branza si condimente la cuptor
Paine
cu branza si condimente la cuptor din: paine, branza, unt, usturoi,
condimente si ceapa verde. Ingrediente: 1 paine rotunda 2 cesti branza
maruntita 1-1/2 bucati de unt nesarat 2 catei de usturoi, tocat 1/2
lingurita condimente italiene uscate frunze ceapa verde tocate Mod
de preparare: Incalziti cuptorul la 200 C. Taiati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi frantuzesti cu sofran
O
reteta simpla de Cartofi frantuzesti cu sofran din: cartofi, sofran,
apa calda, unt, faina, lapte de cocos, lapte de migdale, sare, usturoi
si boia. Ingrediente: 5 cartofi 1 vârf de cuțit șofran 2 linguri de
apă caldă 2 linguri unt 2 1/2 linguri de faina 1 cutie lapte de cocos 1
cană lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel
O
reteta savuroasa de Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel din:
sparanghel, muschi de vita, cimbru, oua, ulei de masline, sare, piper si
parmezan. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 5-6 bucati muschi de vita 2
lingurite cimbru uscat 2 oua ulei de masline sare și piper parmezan
Mod de preparare: Incalziti cuptorul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de varza creata cu carnati de pui
O
reteta delicioasa de Supa de varza creata cu carnati de pui din: ulei
de masline, unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei, carnati de pui,
cartofi, rosie, supa de pui, frunze de varza creata, lapte, spanac, sare
si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingură de unt 1
ceapa, taiata julienne 2 caței…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba
O
reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata
alba din: lamai, zahar si ciocolata alba. Ingrediente: 4 lămâi 3 1/4
cani de zahar 1 ciocolata alba Mod de preparare: Taiati lămâile în
sferturi pe lungime. Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile
taiati-le subtiri. Puneti cojile într-o cratiță și acopereti cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu bacon, branza brie si mar
Sandwich
cu bacon, branza brie si mar din: paine, mar, bacon, branza brie si
sirop de artar. Ingrediente: 1 paine feliata 1 mar, tăiat felii
subțiri 8 felii de bacon 200 g branza brie câteva lingurițe de sirop de
arțar Mod de preparare: Într-o tigaie prajiti bacon-ul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde
Coaste
de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de
porc, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de
vin si miere. Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5
catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin, rupte în jumatați 5
crengute proaspete de cimbru 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu spanac si mozzarella
Budinca
cu spanac si mozzarella din: spanac, ulei de masline, mozzarella, ceapa
verde, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat 1-2
lingurite ulei de măsline 1 1/2 cani mozzarella 1/3 ceasca felii subtiri
ceapa verde 8 oua, batute sare si piper negru dupa gust Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 190C. Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu spanac si mozzarella
Paste
cu spanac si mozzarella din: paste, sos de rosii, sos pesto, smantana,
frunze de spanac, anghinare si mozzarella. Ingrediente: 450 grame paste 1
borcan sos de rosii 1/4 ceasca sos pesto 3/4 ceasca smantana 240 grame
frunze de spanac 340 grame anghinare 113 grame mozzarella maruntita
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rucola, struguri rosii si migdale
O
reteta savuroasa de Salata cu rucola, struguri rosii si migdale din:
rucola, struguri rosii, branza, migdale, ceapa rosie, otet balsamic,
nectar de agave si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 250 g
rucola 2 cani struguri roșii, tăiati în jumatati 2-3 linguri branza
Manchego 2-3 linguri migdale feliate, prăjite Ingrediente dressing: 10
Struguri tocati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca
O
reteta savuroasa de Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare,
sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza
degresata. Ingrediente: 1/2 conopida, buchetele mici 1/2 lingurita
sare 2 cani cuburi șuncă slabă 250 crema de branza, 3/4 ceasca iaurt 2
linguri parmezan ras 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere
Mancarica
de curcan cu cartofi dulci si pere din: cartofi, otet de cidru de mere,
suc de mere, sirop de artar, mustar dijon, pere, ulei de masline,
faina, cimbru, usturoi, curcan, sare si piper. Ingrediente: 4 cani de
apa 2 cartofi dulci mari, decojiti și taiati bucați 1 cana de oțet de
cidru de mere…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu rozmarin, legume si porumb copt
O
reteta savuroasa de Pui cu rozmarin, legume si porumb copt din: pui,
sare, piper, rozmarin, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, porumb,
busuioc si unt. Ingrediente: 1 pui Sare și piper 2 linguri de rozmarin
proaspat, tocat ulei de măsline 4 morcovi, tocati 4 cepe, tocate 1
capatana usturoi 4 stiuleți de porumb proaspăt,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon
O
reteta delicioasa de Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing
de mustar Dijon din: snitele de curcan, mustar dijon, sos de soia, vin
alb, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, gulii, ardei gras,
usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 3 snitele de curcan, proaspete 1
lingura mustar Dijon 1 lingura sos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy
O
reteta savuroasa de Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy din:
carne de bibilica, sos hoisin, usturoi, sos de soia, zahar, otet de
orez, mirin, ulei de susan, bak choy, ulei de arahide, ulei de susan,
usturoi, ardei iute si sos de peste. 4 bucati carne bibilica 2 linguri
sos hoisin 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ficat de vitel cu sos de muştar
O
reteta savuroasa de Ficat de vitel cu sos de muștar din: ceapa rosie,
unt, otet de vin alb, supa de manzat, mustar dijon, ficat de vitel,
sare, piper, faina si unt. Ingrediente: 2 cepe rosii, felii subtiri 3
linguri de unt 1/4 cana de oțet de vin alb 1/2 cana supa manzat 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de carne tocata cu legume
O
reteta savuroasa de Rulada de carne tocata cu legume din: carne tocata,
ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, paine, sare, piper, ou si rosii.
Ingrediente: 1 kg carne tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2-3 catei de
usturoi, tocat 2 ardei grasi, 1 rosu si 1 galben, tocati 1/4 ceasca de
paine faramitata 1 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogonele in ulei
O
reteta savuroasa de Gogonele in ulei din: gogonele, ulei de masline,
seminte de mustar, praf de turmeric, ardei iute si sare. Ingrediente:
8-10 gogonele 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de seminte de mustar
1/2 lingurita praf de turmeric 2 ardei iuti verzi, proaspeti sare dupa
gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc din fructe de mango
Suc
din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chilli, sare, ulei
de masline, seminte de mustar si frunze de curry. Ingrediente: 4-5
bucati mango salbatic 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de
chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de de masline 1/2 lingurita
seminte de mustar frunze…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mere si scortisoara
Prajitura
cu mere si scortisoara din: oua, ulei, lapte, zahar, faina, mere,
scortisoara, praf de copt, esenta de vanilie si zahar vanilat.
Ingrediente: 2 oua 30 lg ulei 30 lg lapte 25 lg zahar 12 lg faina 2 kg
mere 1 lingurita scortisoara 1 praf de copt Esenta de vanilie/rom 1
zahar vanilat Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini Frittata cu branza feta si ciuperci
O
reteta savuroasa de Mini Frittata cu branza feta si ciuperci din:
ciuperci, ulei de masline, branza de vaci, branza feta, ceapa verde,
oua, condimente si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci feliate 2
lingurite ulei de măsline 1/2 ceasca branza de vaci degresata 3/4 ceasca
branza feta maruntita 3 linguri ceapa verde taiata rondele 6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine artizanala
Paine
artizanala din: apa, sare, drojdie, faina, hartie pergament si faina de
porumb. Ingrediente: 1 1/2 cana apa calda 1/2 lingura sare 3/4 lingura
drojdie 3 1/4 cani faina pentru paine hartie pergament 2 linguri faina
de porumb Mod de preparare: Intr-un castron mare se pune apa, se
adauga sarea si se presara drojdia.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu legume la cuptor
O
reteta savuroasa de Somon cu legume la cuptor din: file de somon,
zucchini, ceapa de apa, ardei, dovlecel, morcovi baby, andive, vin, ulei
de masline, usturoi, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 4
fileuri de somon 1 zucchini 1-2 cepe de apa 1 ardei rosu 1 dovlecel 250g
morcovi baby 2 andive 1/2 pahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carnati cu crutoane la cuptor
Carnati
cu crutoane de paine de porumb la cuptor din: crutoane, unt, telina,
ceapa, carnati, supa de pui si sare de mare. Ingrediente: Crutoane de
paine 1 bucata unt nesărat 3 tulpini de telina, cuburi 1 ceapa mica,
cuburi 4-5 carnati chorizo 4-5 carnati afumati 4-5 cani supa de pui sare
de mare Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu galuste
Supa
cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina,
tartita de curcan, sare, oua si gris. Ingrediente: pentru supa: 1 ardei
rosu 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 tartita de curcan
sare pentru galuste: 2 oua 13-14 linguri gris in functie de marimea
oualor sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de prune uscate
O
reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie.
Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa
vanilie Mod de preparare: Intr-o cratita se amesteca prunele cu
zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30 minute pana cand compozitia
se ingroasa. In tot acest timp…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frittata cu legume si branza feta
O
reteta savuroasa de Frittata cu legume si branza feta din: rosii,
zucchini, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, piper, oua,
mozzarella, branza feta si lapte. Ingrediente: 1cutie rosii cubulete 1
zucchini taiat cubulete 1 lingura ulei de măsline 2 cătei de usturoi,
tocat fin 1/2 lingurita busuioc uscat 1/4 lingurita oregano uscat piper
negru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si pere
O
reteta savuroasa de Biscuiti cu ciocolata si pere din: pere, faina,
zahar granulat, praf de copt, sare, unt, smantana, ciocolata, oua si
zahar. Ingrediente: 3 pere 190 grame faina 50 grame zahar granulat, plus
1 1/2 linguri pentru ornat 8 grame praf de copt 3 grame sare 85 grame
unt nesărat, rece,taiat în cuburi…
Read more »
Read more »