Retete de toamna:
Tarta cu alune de padure
16 November 2013
Tarta
cu alune de padure din: unt, zahar, faina, ou, sare, suc de lamaie,
smantana, alune de padure. Ingrediente: 300 g unt 450 g zahar 150 g
faina 1 ou sare 1 lingurita suc de lamaie 100 g smantana dulce 400 g
alune de padure Mod de preparare: Se frământă un aluat din 100…
Read more »
Read more »
Somon cu orez roşu
16 November 2013
Somon
cu orez roşu din: somon, orez rosu, limete, miez de nuca, ceapa alba,
ceapa rosie, otet de mere, smantana, gulii, zahar pudra, unt, patrunjel,
ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon 150 g orez
rosu doua limete 100 g miez de nuca o ceapa alba o ceapa rosie 150 ml
otet…
Read more »
Read more »
Pate de ficat cu rozmarin
16 November 2013
Pate
de ficat cu rozmarin din: ficat de vitel, unt, ulei, ceapa, castravete
in otet, sare, piper, cimbru, masline, rozmarin. Ingrediente: 1 kg ficat
de vitel 1 pachet (200 g) unt 100 ml ulei 2-3 cepe 1 castravete in otet
sare piper putin cimbru de gradina cateva masline rozmarin, de preferat
verde Mod de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu linte şi mămăligă
16 November 2013
Ciuperci
cu linte şi mămăligă din: ciuperci, linte, praz, malai, apa, usturoi,
pasta de tomate, rosii, ardei gras, ceapa, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, spanac. Ingrediente: 600 g ciuperci mai mari 100 g
linte jumatate de fir de praz 200 g malai 750 ml apa doi catei de
usturoi o lingura cu pasta…
Read more »
Read more »
Taitei cu sunca si varza
16 November 2013
Taitei
cu sunca si varza din: taitei, sare, varza alba, ceapa, unt, zahar,
otet, sunca de praga, piper, chimen, coriandru, smantana, amidon, lapte,
nucsoara, piper de cayenne, emmentaler. Ingrediente: 250 g taitei lati
sare 800 g varza alba 1 ceapa 2 linguri unt 2 lingurite zahar 4 linguri
otet 150 g sunca de Praga piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu conopida si ceapa
16 November 2013
Orez
cu conopida si ceapa din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa,
conopida, orez, vin alb, verdeata, parmezan, maghiran, sare, piper.
Ingrediente: 4 cesti supa de pui 1 cana cu apa 1 lingura ulei de masline
1 ceapa, tocata ½ conopida, rupta buchetele 1 1/2 cesti de orez 1/2
cana vin alb…
Read more »
Read more »
Tarte cu sos de roşii
16 November 2013
Tarte
cu sos de roşii din: dovlecei, vanata, morcovi, ceapa verde, ardei
capia, oua, faina, unt, iaurt, parmezan, praf de copt, busuioc, sare,
piper, sos de rosii picant. Ingrediente: un dovlecel o jumatate de
vanata un morcov o legatura ceapa verde doi ardei capia doua oua 300 g
faina 125 g unt 250 ml iaurt…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pere şi căpşune
16 November 2013
Plăcintă
cu pere şi căpşune din: faina, unt, apa, ou, pere, capsune,
scortisoara, sare, miere, zahar tos, lamaie, pesmet, cacao, frisca, sos
de menta. Ingrediente: 200g faina 130 g unt 125 ml apa un ou 400 g pere
200 g capsune o lingurita cu scortisoara un sfert de lingurita cu sare o
lingura cu miere…
Read more »
Read more »
Sufleu cu sunca, ricotta si parmezan
16 November 2013
Sufleu
cu sunca, ricotta si parmezan din: faina, sare, oua, ulei de masline,
sunca afumata, ricotta, parmezan, galbenus, piper, albus, ceapa, rosii
decojite, amestec de ierburi, otet, patrunjel. Ingrediente: 250 g faina
sare 2 oua 4 linguri ulei de masline 100 g sunca afumata taiata cuburi
250 g ricotta 50 g parmezan ras 1 galbenus…
Read more »
Read more »
Crema catalana cu fructe
16 November 2013
Crema
catalana cu fructe din: smantana, galbenusuri, zahar, extract de
vanilie, pudra de scortisoara, coaja de portocala, vin dulce.
Ingrediente: 500 ml smantana 4 galbenusuri 50 g zahar o lingurita
extract de vanilie o lingurita pudra scortisoara coaja rasa de la o
portocala o lingurita vin dulce Mod de preparare: Se pune la încălzit…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi
16 November 2013
Cuşcuş
cu pătrunjel şi cârnaţi din: cuscus, carnati albi, patrunjel, ceapa,
usturoi, rosii cherry, ulei de masline, rosii uscate, busuioc, menta,
sare, piper. Ingrediente: 200 g cuscus semipreparat 600 g carnati albi o
legatura de patrunjel o ceapa alba doi catei de usturoi 200 g rosii
cherry 30 ml ulei de masline 8 rosii uscate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele de unt de arahide cu glazura de crema de ciocolata
15 November 2013
Prajiturele
de unt de arahide cu glazura de crema de ciocolata din: unt de arahide,
zahar de nuca de cocos, ou, crema de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca
unt de arahide 1 cana de zahar de nuca de cocos 1 ou Crema de ciocolata,
pentru servire Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C.…
Read more »
Read more »
Sardine cu piure şi sos de roşii
15 November 2013
Sardine
cu piure şi sos de roşii din: sardine afumate, rosii cherry, miere,
zahar tos, rosii uscate, telina, unt, smantana, scortisoara, usturoi,
lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g sardine afumate
600 g rosii cherry doua linguri cu miere o lingura cu zahar tos 8 rosii
uscate in ulei 800 g telina 75 g…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu frişcă şi ananas
15 November 2013
Gogoşele
cu frişcă şi ananas din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, zahar
vanilinat, unt, sare, zahar tos, budinca de vnailie, ananas,
scortisoara, ulei, frisca. Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte dulce
25 g drojdie doua oua doua pliculete zahar vanilinat 50 g unt un sfert
de lingurita cu sare 80 g zahar tos un…
Read more »
Read more »
Lasagna de legume cu dovleac
15 November 2013
Lasagna
de legume cu dovleac din: dovleac, sare, spanac, usturoi, rozmarin,
ulei de masline, piper, sos bechamel, nucsoara, foi de lasagna,
parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac sare 600 g spanac 2 catei de
usturoi 1 lingura rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline piper 500 g
sos bechamel nucsoara rasa 8 foi de lasagna 10…
Read more »
Read more »
Pizza cu carne de pui şi gălbiori
15 November 2013
Pizza
cu carne de pui şi gălbiori din: faina, drojdie, apa, ulei de masline,
zahar tos, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, galbiori, piept de
pui, usturoi, oregano, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente:
500 g faina 20 g drojdie 275 ml apa 100 ml ulei de masline o lingurita
cu zahar tos…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu cartofi la cuptor
15 November 2013
Ciuperci
cu cartofi la cuptor din: ciuperci, ceapa rosie, ardei capia, ardei
gras, ardei iute, cartofi, pasta de tomate, rosii, boia dulce, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, cimbru, usturoi, legume de sezon.
Ingrediente: 500 g ciuperci o ceapa rosie un ardei capia un ardei gras
un ardei iute 500 g cartofi o lingura cu…
Read more »
Read more »
Sufleu cu carne de vita
15 November 2013
Sufleu
cu carne de vita din: ceapa, carne de vita tocata, unt, rosii, otet
balsamic, oregano, sare, piper, zahar, boia, paste, dovleac, faina,
supa, lapte, cascaval, galbenus. Ingrediente: 2 cepe 400 g carne de vita
tocata 3 linguri unt 250 g rosii (conserva) 1-2 lingurita otet balsamic
1 lingurita oregano uscat sare piper zahar boia…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză şi fructe de pădure
15 November 2013
Plăcintă
cu brânză şi fructe de pădure din: foitaj, crema de branza, oua, gris,
extract de vanilie, fructe de padure, coaja de lamaie, zahar.
Ingrediente: o foaie foitaj 300 g crema de branza 2 oua o lingurita gris
o lingurita extract de vanilie 100 g fructe de padure coaja de la o
lamaie sau o…
Read more »
Read more »
Vitel cu legume si piure de rosii
15 November 2013
Vitel
cu legume si piure de rosii din: carne macra de vitel, stevie, cartofi,
morcovi, ardei, praz, usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 500 g carne macră de viţel 3 legaturi ştevie 4 cartofi
3 morcovi 2 ardei 2 fire praz 2-3 căţei de usturoi sare piper 50 ml
ulei 1 legatura pătrunjel Mod de preparare: Se taie carnea de vită
cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Cârnaţi cu piure de cartofi
15 November 2013
Cârnaţi
cu piure de cartofi din: cartofi, mazare, carnati, telina, praz, pasta
de ardei capia, ceapa, rosii, smantana, unt, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, patrunjel, castraveti murati, usturoi. Ingrediente: 8
cartofi 200 g mazare 4 rotite de carnati o telina un fir de praz 3
linguri cu pasta de ardei capia o ceapa alba…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui si cartofi la cuptor cu sos de coriandru
15 November 2013
Pui
si cartofi la cuptor cu sos de coriandru din: pui, cartofi, ardei iute,
boia de ardei, usturoi, sare, coriandru, otet, ulei de masline, piper,
iaurt, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 1 pui intreg ( 3-4 kg ) 1 ½
cartofi, taiati felii subtiri Ingrediente marinata: 2 ardei iuti 2
linguri boia de ardei…
Read more »
Read more »
Tarte cu praz
15 November 2013
Tarte
cu praz din: faina, sare, ou, unt, apa rece, unt, praz, zahar, sare,
piper, cascaval, oua. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 1 praf de
sare 1 ou 100 g unt 1-2 lingurite apa rece pentru umplutura: 30 g unt 2
fire de praz 1 lingurita zahar 1 praf de sare 1 praf de…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap cu legume si ardei iute
15 November 2013
Ciorba
de crap cu legume si ardei iute din: crap, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, telina, ardei grasi, orez, bors, ulei de floarea soarelui,
ceapa verde, oua, sare, piper, patrunjel, ardei iute, malai.
Ingrediente: un kg crap doua cepe 2 morcovi o radacina de pastarnac o
telina mica 2 ardei grasi 50 g orez 350…
Read more »
Read more »
Desert cu mere si sos de lamaie
15 November 2013
Desert
cu mere si sos de lamaie din: mere, ananas, morcovi, stafide, miez de
nuca, miere, scortisoara, nuca de cocos, menta, lamaie, portocala,
ciocolata, frisca, sos de lamaie. Ingrediente: 4 mere o conserva de
ananas doi morcovi 50 g stafide 100 g miez de nuca doua linguri cu miere
pudra de scortisoara 30 g nuca…
Read more »
Read more »
Covrigei cu coacăze
15 November 2013
Covrigei
cu coacăze din: unt, zahar tos, zahar vanilinat, ou, faina, nuca de
cocos, lamaie, portocala, ciocolata neagra, frisca, sare, coacaze negre.
Ingrediente: 150 g unt 100 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat
un ou 250 g faina 20 g nuca de cocos o lamaie o portocala 200 g
ciocolata neagra 300 ml frisca…
Read more »
Read more »
Paste cu ton si fileuri de ansoa
15 November 2013
Paste
cu ton si fileuri de ansoa din: paste, ton in ulei, rosii cherry, rosii
uscate, capere, spanac baby, ceapa, masline, cimbru, iaurt, usturoi,
sare, piper, ulei, ansoa. Ingrediente: 400 g paste doua conserve ton in
ulei 200 g rosii cherry 8 rosii uscate o lingura cu capere 200 g spanac
baby o ceapa 100…
Read more »
Read more »
Clatite cu dulceata de capsune
15 November 2013
Clatite
cu dulceata de capsune din: oua, lapte, faina, unt, sare, ulei.
Ingrediente: 2 oua 1 cana cu lapte (250 ml) 3-4 linguri cu faina 1 cub
de unt topit 1 praf de sare ulei Mod de preparare: Pregăteşte aluatul
de clătite: bate energic ouăle cu telul, apoi toarnă laptele, untul
topit, încorporează făina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu branza si chili
15 November 2013
Omleta
cu branza si chili din: lapte, unt, mozzarella, ardei iute, piper,
chili, branza cheddar, smantana, rosii,, ceapa rosie, limeta.
Ingrediente : 2 oua 1 1/2 linguri de lapte 1 1/2 linguri de unt 2
linguri de mozzarella rasa 1/4 ceasca ardei iute tocat Piper 1 cana de
chili 2 linguri de branza cheddar…
Read more »
Read more »
Placinta de cartofi cu menta si branza
15 November 2013
Placinta
de cartofi cu menta si branza din: cartofi, oua, branza, menta, sare,
piper, unt. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua mari 150 g branza 2
lingurite menta uscata sare piper negru macinat 50 g unt Mod de
preparare: Decojesti cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea mare. Ii
amesteci împreună cu ouăle,…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de curcan
15 November 2013
Ciorba
cu carne de curcan din: carne de curcan, mazare, ciuperci, ardei gras,
ceapa, morcovi, usturoi, telina, rosii, busuioc, frunza de dafin, ulei,
sare, piper, iaurt, crutoane. Ingrediente: 700 g carne de curcan 250 g
mazare 200 g ciuperci un ardei gras doua cepe doi morcovi doi catei de
usturoi o telina mica 3 rosii…
Read more »
Read more »
Minitarte cu rosii si branza
15 November 2013
Minitarte
cu rosii si branza din: faina, unt, sare, ou, apa rece, branza telemea,
rosii, sare, piper, ulei, cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 375 g
faina 135 g unt 1/2 lingurita sare 1 ou 4 lingurita apa rece pentru
umplutura: 300 g branza telemea 2-3 rosii sare piper 2 lingurite ulei
100 g cascaval Mod…
Read more »
Read more »
Blinii cu cremă de brânză
15 November 2013
Blinii
cu cremă de brânză din: ou, iaurt, faina, malai, branza de vaci,
smantana, rosii cherry, seminte de dovleac, spanac, pra de copt, ardei
gras, sare, piper, ulei, cimbru, sos de rosii picant. Ingrediente: un ou
175 ml iaurt 100 g faina 200 g malai 300 g branza de vaci 100 ml
smantana 200 g…
Read more »
Read more »
Mere la cuptor cu miez de nuca
15 November 2013
Mere
la cuptor cu miez de nuca din: mere, oua, lapte semidegresat, suc de
lamaie, indulcitor, tuica, unt, miez de nuca. Ingrediente: 600 g mere 5
oua 300 ml lapte semidegresat sucul unei lamai 100 g indulcitor pudra 90
ml tuica parfumata 30 g unt cu grasime redusa pentru umplutura: 150 g
miez de nuca…
Read more »
Read more »
Chiftelute de ton
15 November 2013
Chiftelute
de ton din: ton, pesmet, ceapa, mustar, ou, faina, ulei, sare, piper.
Ingrediente: o conserva mare de ton in suc propriu 10 g pesmet o ceapa 2
linguri mustar fin un ou 230 g faina 50 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Pestele se pune la scurs de sucul in care a…
Read more »
Read more »
Ciorba cu broccoli si ardei iute
15 November 2013
Ciorba
cu broccoli si ardei iute din: morcovi, cartofi, mazare, telina, ardei
gras, dovlecel, broccoli, rosii, bors, ceapa verde, ulei, sare, piper,
frunze de telina, iaurt, smantana, ardei iute. Ingrediente: doi morcovi
doi cartofi 200 g mazare o telina mica doi ardei grasi un dovlecel 500 g
broccoli 4 rosii 50 ml bors doua legaturi…
Read more »
Read more »
Iepure cu fasole şi sos
15 November 2013
Iepure
cu fasole şi sos din: carne de iepure, ulei, ulei de nuci, fasole
verde, ceapa verde, usturoi, miez de nuca, stafide, vin alb, smantana,
sare, piper, marar, ardei iute, ardei capia. Ingrediente: 800 g carne de
iepure 100 ml ulei 50 ml ulei de nuci 50 g fasole verde doua legaturi
de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Biscuiti garnisiti cu miere
15 November 2013
Biscuiti
garnisiti cu miere din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, oua, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 pachet de
unt (250 g) 1 cana cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 cani cu faina
(450 g) 2 oua 1 praf de copt 1/4 lingurita cu bicarbonat de sodiu
esenta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Porchetta
15 November 2013
Porchetta
din: pulpa de porc, sare, condimente, boia de ardei, fulgi de ardei
rosu, piper, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucata pulpa de
porc sare 1 ½ lingurita condimente italiene 1 lingurita boia de ardei ½
lingurita fulgi de ardei rosu ½ lingurita piper negru 3 catei de usturoi
, tocat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Sardine cu usturoi si sos de rosii
15 November 2013
Sardine
cu usturoi si sos de rosii din: sardine, rosii, suc de rosii, ceapa,
vin alb, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg sardine 5
rosii 150 ml suc de rosii o ceapa 150 ml vin alb sec 2 catei de usturoi
2 linguri ulei o legatura marar sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Briose cu banane si nuci
15 November 2013
Briose
cu banane si nuci din: faina, praf de copt, banane, zahar pudra, zahar
tos, unt, lapte, ou, sare, nucsoara, nuci. Ingrediente: 110 g faina 1
1/2 lingurita praf de copt 4 banane foarte coapte 65 g zahar pudra 35 g
zahar tos 100 g unt moale 60 ml lapte un ou un praf de…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu peşte afumat si branza de vaci
15 November 2013
Aperitiv
cu peşte afumat si branza de vaci din: lapte dulce, oua, faina, peste
afumat, smantana, branza de vaci, capere, castarvete verde, ardei capia
copti, ceapa rosie, marar, sare, piper, ulei, lamaie. Ingrediente: 500
ml lapte dulce doua oua 350 g faina 200 g peste afumat 200 ml smantana
200 g branza de vaci o…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiti cu miez de nuca
15 November 2013
Tort
de biscuiti cu miez de nuca din: biscuiti, rahat, unt, lapte, zahar,
cacao, esenta de rom ciocolata menaj, frisca lichida, miez de nuca.
Ingrediente: un kg biscuiti populari 500 g rahat 200 g unt 300 ml lapte
200 g zahar 100 g cacao o fiola subtire esenta de rom pentru crema: 200 g
ciocolata…
Read more »
Read more »
Tarta cu ansoa si capere
15 November 2013
Tarta
cu ansoa si capere din: dovlecel, morcov, fileuri de ansoa, miez de
nuca, parmezan, faina, oua, praf de copt, lapte, ulei, rosii uscate,
capere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un dovlecel un morcov un
borcanel cu fileuri de ansoa picante 100 g miez de nuca 100 g parmenza
150 g faina 3 oua praf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza
14 November 2013
Prajiturele
cu afine si capsuni si glazura de crema de branza din: faina, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, zahar, sare, ou, lapte batut, ulei, afine,
capsuni, sirop de artar, unt, zahar pudra, branza ricotta, crema de
branza. Ingrediente pentru aluat: 1 ¼ cesti faina 2 lingurite praf de
copt ½ lingurita bicarbonat de…
Read more »
Read more »
Peste cu praz
14 November 2013
Peste
cu praz din: praz, peste, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
bucati praz 4 pesti de marime medie sau 8 mici 3 linguri bulion 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Prazul se taie rondele şi se
pune într-o cratiţă. Se toarnă apă clocotită, se lasă 5 minute, apoi se
trece rapid…
Read more »
Read more »
Gulas de porc cu coaste afumate
14 November 2013
Gulas
de porc cu coaste afumate din: carne de porc cu grasime, coaste de
porc, ceapa, morcovi, cartofi, boia iute, sare, piper, boia dulce, vin
rosu, apa, bulion, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 600 g carne de porc
cu grasime o bucata coasta afumata 3 cepe 2 morcovi 4 cartofi o
lingurita boia iute sare…
Read more »
Read more »
Ciorbă din coaste de porc
14 November 2013
Ciorbă
din coaste de porc din: coaste de porc, morcovi, radacina de patrunjel,
ardei gras, cartofi, ceapa, ulei, tarhon, otet, galbenusuri, smantana,
sare. Ingrediente: 600 g coaste de porc 3 morcovi o radacina patrunjel
un ardei gras 1/2 kg cartofi o ceapa 2 linguri ulei o lingurita tarhon
2-3 linguri otet pentru dres: 2 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de vaci, budinca de vanilie si coaja de lamaie
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta: musli, stafide, faina, unt, ou, branza de
vaci, zahar, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cirese. Ingrediente
blat: 150 g Musli cu stafide 100 g făină 100 g unt rece 1 ou Ingrediente
umplutura: 750 g brânză de vaci 4 ouă 150gzahăr 1 plic praf de budincă
de vanilie sucul…
Read more »
Read more »
Baton cu legume şi caşcaval
14 November 2013
Baton
cu legume şi caşcaval din: cartofi, morcov, fasole verde, mazare, ardei
gras, ghimbir, seminte de chimen, ceapa rosie, oua, ciuperci, spanac,
cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: doi cartofi un
morcov 100 g fasole verde 100 g mazare un ardei gras ghimbir ras o
lingurita cu seminte de chimen o ceapa rosie doua…
Read more »
Read more »
Chec cu castraveti, ceapa verde si chimen
14 November 2013
Chec
cu castraveti, ceapa verde si chimen din: castraveti, ulei de masline,
oua, ceapa verde, chimen, boia dulce, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 1/2 castraveti o lingura ulei de masline 2 oua 2 fire ceapa
verde o lingurita chimen macinat o lingurita boia dulce 300 ml smantana
degresata sare piper Mod de preparare: Int-o tigaie…
Read more »
Read more »
Peste prajit cu garnitura
14 November 2013
Peste
prajit cu garnitura din: crap, faina, praf de copt, apa, ulei.
Ingrediente: un crap de un kg 100 g faina plus inca 4 linguri un varf de
cutit subtire praf de copt 150 ml apa foarte rece ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se amestecă făina, praful de copt şi apa şi se…
Read more »
Read more »
Curcan marinat împletit
14 November 2013
Curcan
marinat împletit din: piept de curcan, bacon, morcov, stafide, ceapa,
usturoi, lamaie, ghimbir, ardei gras, rozmarin, oregano, busuioc, nuca
de cocos, sos fructe de padure, ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan
200 g bacon un morcov 20 g stafide o ceapa doi catei de usturoi o
lamaie ghimbir un ardei gras 5 g…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de porc afumata si varza murata
14 November 2013
Supa
cu carne de porc afumata si varza murata din: fasole boabe, foaie de
dafin, boabe de piper, cartofi, varza murata, carne de porc afumata,
sare, piper negru, faina, ulei, usturoi, supa de oase de porc, iaurt.
Ingrediente: 400 g fasole boabe 1 foaie de dafin 1/2 lingurita boabe de
piper 3 cartofi mari 400…
Read more »
Read more »
Tarta suedeza cu mere si ciocolata
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahar, zahar vanilat, faina,
amidon, praf de copt, gelatina, budinca de vanilie, lapte, mere, suc de
lamaie, frisca, intaritor de frisca, gem de mere, ciocolata rasa.
Ingrediente blat: 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 125 g făină
25 g amidon 1 linguriţă praf de copt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de pui cu sos de rosii si paste
14 November 2013
Friptura
de pui cu sos de rosii si paste din: rosii, usturoi, ulei de masline,
sare, piper, busuioc, carne de pui, paste, parmezan. Ingrediente: 2 kg
rosii 3 catei de usturoi ¼ cana ulei de masline 1 lingurita sare ¼
lingurita piper negru busuioc Carne de pui 1 pachet paste, fierte
Parmezan, pentru servire…
Read more »
Read more »
Tocana de ceapa cu usturoi si morcov
14 November 2013
Tocana
de ceapa cu usturoi si morcov din: ceapa, marar, pasta de rosii, otet,
usturoi, paprica, morcov, zahar, untdelemn. Ingrediente: 6 cepe mari o
legatura de marar doua linguri de pasta de rosii o lingura de otet 3
catei de usturoi o jumatate de lingurita de paprica un morcov o
lingurita de zahar 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta glazurata cu prune si branza
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: oua, branza de vaci, zahar, zahar
vanilat, lamaie, faina, prune, suc de prune. Ingrediente: 5 ouă 750 g
cremă de brânză de vaci 150 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat coaja rasă
de la o lămâie 60 g făină Ingrediente umplutură: 750 g prune 1 plic
Tort Gelee transparent…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase de dovleac
14 November 2013
Chiftelute
delicioase de dovleac din: dovleac, miez de paine, lapte, mozzarella,
oua, sare, piper, nucsoara, patrunjel, pesmet, ulei, iaurt, patrunjel.
Ingrediente: 500 g dovleac 200 g miez de paine 50 ml lapte 100 g
mozzarella 2 oua sare piper nucsoara cateva fire patrunjel pesmet ulei
pentru prajit pentru servit: iaurt patrunjel Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Polenta cu peşte şi legume
14 November 2013
Polenta
cu peşte şi legume din: malai, peste afumat, dovlecei, apa, oua, branza
de vaci, branza telemea, morcovi, miere, scortisoara, sos de soia,
sare, piper, ulei de masline, marar, parmezan, curry. Ingrediente: 200 g
malai 400 g peste afumat doi dovlecei 1 l apa doua oua 100 g branza de
vaci 100 g branza telemea…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu ciuperci si sos
14 November 2013
Roşii
umplute cu ciuperci si sos din: rosii, ciuperci, praz, usturoi, morcov,
busuioc verde, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 8 rosii mai mari 200 g ciuperci un fir de praz mic 3 catei
de usturoi un morcov 150 g busuioc verde 50 g parmezan 30 g seminte de
pin 175…
Read more »
Read more »
Crema delicioasa de castane
14 November 2013
Crema
delicoasa de castane din: castane, zahar, apa. Ingrediente: un kg
castane 800 g zahar apa Mod de preparare: Castanelor li se face o
incizie si se pun într-o cratiţă mare cu apă cât să le acopere. Se fierb
aşa timp de 45 de minute. Apoi fiecare castană se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez expandat
14 November 2013
Orez
expandat din: ulei, seminte de mustar, usturoi, frunze de curry, caju,
arahide, fasole indiana, chili, turmeric, sare, praf de ceapa si
usturoi, coriandru, orez expandat. Ingrediente: 6 linguri ulei ¼
lingurita seminte de mustar 2 catei de usturoi, zdrobit frunze de curry 2
linguri caju ¼ ceasca arahide ½ ceasca fasole Indiana 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Turta dulce cu sos de frisca si menta
14 November 2013
Turta
dulce cu sos de frisca si menta din: miere, zahar tos, unt,
scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, pudra de nucsoara, faina, praf
de copt, oua, zahar pudra, pepene rosu, sos de frisca si menta.
Ingrediente: 250 g miere 80 g zahar tos 30 g unt 5 g scortisoara
jumatate de lingurita cu ghimbir doua…
Read more »
Read more »
Rasol de vită cu legume
14 November 2013
Rasol
de vită cu legume din: rasol de vita cu os, supa de oase, ulei, faina,
ceapa, conopida, cartofi, morcovi, ardei, sare, piper, cascaval.
Ingrediente: 2 bucati rasol de vita cu os 400 ml supa de oase 70 ml ulei
50 g faina 2 cepe 300 g conopida 2 cartofi 2 morcovi mari 4-5 ardei…
Read more »
Read more »
Placinta cu crema si struguri
14 November 2013
Placinta
cu crema si struguri din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare, ulei,
oua, zahar pudra, branza dulce, stafide, coaja de lamaie, faina, ulei,
struguri. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 40 g drojdie 200 ml
lapte 80 g zahar 1 praf de sare 4 linguri ulei pentru crema: 4 oua 150 g
zahar pudra 800…
Read more »
Read more »
Orez cu pui şi ciuperci
14 November 2013
Orez
cu pui şi ciuperci din: orez, ciuperci, rosii, piept de pui, ceapa,
praz, frunze de salvie, ardei capia, ardei gras, dovlecel, usturoi,
ulei, sare, piper, seminte de chimen, seminte de anason. Ingrediente:
150 g orez 600 g ciuperci 5 rosii un piept de pui doua cepe un fir de
praz 4 frunze de salvie…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu branza de vaci si lamaie
14 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, zahar vanilat, faina,
sare, ou, branza de vaci, amidon, lamaie, sare, frisca, inataritor de
frisca, suc de lamaie. Ingrediente blat: 100 g unt 50 g zahăr 1 plic
zahăr vanilinat 200 g făină 1 praf sare 1 ou Ingrediente umplutura: 500 g
brânză de vaci 2 ouă 50…
Read more »
Read more »
Pizza cu salam, mozzarella si masline
14 November 2013
Pizza
cu salam, mozzarella si masline din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei,
sare, suc de rosii, mozzarella, salam uscat, masline negre, busuioc.
Ingrediente: 200 g faina fara gluten 200 ml apa calduta o lingurita
zahar 5 g drojdie proaspata o lingura ulei 1/2 lingurita sare pentru
umplutura: suc de rosii 200 g mozzarella 150 g…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere, branza de vaci si coaja de lamaie
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, sare, ou,
faina, praf de copt, rom, mere, suc de lamaie, branza de vaci, praf de
budinca de vanilie, ulei, stafide, migdale, zahar pudra Ingrediente
blat: 60 g unt 40 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf sare 1 ou 100 g
făină 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao si sos de menta
14 November 2013
Prăjitură
cu cacao si sos de menta din: faina, cacao, unt, zahar tos, praf de
copt, oua, banane, cirese, scortisoara, lapte batut, ciocolata neagra,
sare, sos de menta. Ingrediente: 200 g faina 100 g cacao 110 g unt 200 g
zahar tos un pliculet praf de copt doua oua doua banane 200 g cirese o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine dietetica
14 November 2013
Paine
dietetica din: malai, faina de grau integral, drojdie, sare, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, oua, dovlecel, iaurt, ulei de canola, miere.
Ingrediente: 2 cani malai 1/2 cana faina de grau integral 2 linguri de
drojdie 1 1/2 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita
bicarbonat de sodiu 2 oua…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru
14 November 2013
Aripioare
de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru din: zahar, sos de
peste, ardei iute, scortisoara, ghimbir, zeama de lime, aripioare de
pui, ceapa verde, ghimbir, corinadru, orez. Ingrediente: 100 g zahar 4
linguri sos de peste 1 ardei iute verde, taiat in jumatate (optional) 1
baton mic de scortisoara 1 bucata mica…
Read more »
Read more »
Tartă cu branza de vaci, mandarine si coacaze rosii
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: lichior migdale, stafide, oua, unt,
zahar, branza de vaci, gris, budinca de vanilie, mandarine, coacaze
rosii. Ingrediente: 2 linguri lichior de migdale 100 g stafide 6 ouă
200 g unt moale 80 g zahăr 750 g brânză de vaci 80 g griş 1 plic praf
de budincă de vanilie…
Read more »
Read more »
Pizza cu ceapa si hamsii
14 November 2013
Pizza
cu ceapa si hamsii din: hamsii, otet alb, usturoi, sare grunjoasa,
ceapa, ulei, suc de lamaie, aluat, suc de rosii, piper. Ingrediente: 500
g hamsii proaspete 500 ml otet alb 3 catei de usturoi 3 linguri sare
grunjoasa o ceapa mare 100 ml ulei sucul unei lamai un pachet aluat
foitaj congelat 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Legume gratinate cu cascaval
14 November 2013
Legume
gratinate cu cascaval din: morcovi, ceapa verde, mazare, fasole verde,
fasole alba, ardei capia, telina, ardei gras, marar, dovlecel, rosii,
ulei, cascaval, sare, piper, smantana, iaurt, menta. Ingrediente: doi
morcovi doua legaturi de ceapa verde 200 g mazare 200 g fasole verde 200
g fsole alba pastai doi ardei capia o telina un ardei…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu legume
14 November 2013
Placinta
delicioasa cu legume din: spanac, ulei de masline, ceapa, usturoi,
fulgi de ardei iute, dovlecei, orez, branza cheddar, oua, mustar dijon,
aluat de tarta, lapte, seminte de susan. Ingrediente: 400 g spanac 2
linguri ulei de masline 1 ceapa mare, tocata fin 2 catei de usturoi,
tocati fin 1 varf de fulgi de ardei…
Read more »
Read more »
Dieta cu portocale este o dieta usor de tinut
13 November 2013
Dieta
cu portocale este o dieta usor de tinut, intrucat nu presupune
infometare, iar rezultatele se vad intr-un timp relativ scurt.
Principiul care sta la baza acestei diete de slabire este simplu:
persoana care o urmeaza are voie sa consume 1 kg de portocale pe zi,
lucru ce ii va permite sa resimta rapid senzatia…
Read more »
Read more »
Pericole din mancare si bautura
13 November 2013
Internetul
a contribuit la raspandirea unor informatii alarmante in legatura cu
mancarea si bautura noastra. Printre cele mai mari mituri referitoare la
mancarea si bautura ta se numara orezul cu arsenic, indulcitorii
artificiali din suc si somonul cu toxine in el, scrie Fox News. Somonul
crescut in ferme In mediul virtual au aparut informatii conform…
Read more »
Read more »
Cum poti scapa de grasimea de pe abdomen
13 November 2013
Grăsimea
acumulată în exces în zona abdomenului este mai periculoasă decât cea
de pe șolduri și de pe coapse. Potrivit studiilor, grăsimea de pe burtă
crește riscul de probleme cardiovasculare, AVC, diabet de tip 2,
osteoporoză, Alzheimer, cancer colorectal și hipertensiune. Nu există
alimente sau pastile-minune care subţiază talia, dar s-a dovedit că
alimentaţia bogată…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negresa cu inghetata de cocos si felii de capsuni
13 November 2013
Negresa
cu inghetata de cocos si felii de capsuni din: unt ne nuci, sirop de
artar, ou, unt topit, bicarbonat, cacao, esenta de vanilie, apa,
inghetata de nuca de cocos, capsuni. Ingrediente: 230 gr unt de nuci ½
ceasca sirop de artar 1 ou 2 linguri unt topit ¼ lingurita bicarbonat
de sodiu 6…
Read more »
Read more »
Macrou cu fidea si legume
13 November 2013
Macrou
cu fidea si legume din: macrou, morcovi baby, fidea de orez, ciuperci,
sfecla murata, capere, ulei, lamaie, ardei capia, fulgi de chili,
cimbru, smantana, busuioc, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua
bucati macrou 200 g morcovi baby 150 g fidea de orez 200 g ciuperci 200 g
sfecla murata o lingura cu capere ulei o…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac cu smantana si parmezan
13 November 2013
Supa
de dovleac cu smantana si parmezan din: dovleac, smantana, parmezan,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 kg dovleac 4 linguri smantana 100
g parmezan sau cascaval ras sare piper cateva fire patrunjel Mod de
preparare: Se spală dovleacul întreg, apoi se taie în două, se scot
seminţele şi se mărunţeste pulpa în bucăţi mici.…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne de porc cu sparanghel
13 November 2013
Ruladă
de carne de porc cu sparanghel din: carne de porc cu sorici, carne
tocata de porc, paine, boia dulce, ceapa, oua, sparanghel, unt, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, smantana, mustar dulce,
oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 300 g carne tocata
de porc doua felii de paine o lingurita…
Read more »
Read more »
Crap cu fenicul si ardei capia la cuptor
13 November 2013
Crap
cu fenicul si ardei capia la cuptor din: crapi, fenicul, usturoi,
rosii, ardei capia, ardei iute, telina, ciuperci, ulei de floarea
soarelui, vin alb sec, smantana, malai. Ingrediente: doi crapi mai mari 3
bucati de fenicul 3 catei de usturoi 6 rosii doia ardei capia un ardei
iute 4 tije de telina cu frunze…
Read more »
Read more »
Pastrama de vita cu ghimbir si scortisoara
13 November 2013
Pastrama
de vita cu ghimbir si scortisoara din: piept de vita, apa, sare
grunjoasa, zahar, cuisoare, usturoi, boabe de piper negru, boabe de
mustar, coriandru, scortisoara, ghimbir. Ingrediente: un kg piept de
vita pentru saramura: 500 ml apa 60 g sare grunjoasa 30 g zahar 2
cuisoare 6 catei de usturoi 1/4 lingurita boabe de…
Read more »
Read more »
Chiftelute de naut
13 November 2013
Chiftelute
de naut din: naut, fasole boabe, ceapa, usturoi, patrunjel, faina,
chimen, coriandru, boia dulce, busuioc, sare, ulei. Ingrediente: 200 g
naut 500 g fasole boabe o ceapa 3 catei de usturoi o legatura patrunjel 3
linguri faina o lingurita chimen macinat o lingurita coriandru macinat o
lingurita boia dulce 3 linguri busuioc proaspat, tocat…
Read more »
Read more »
Cuscus cu mazare, morcovi si conopida
13 November 2013
Cuscus
cu mazare, morcovi si conopida din: cuscus, radacina de patrunjel,
telina, mazare, morcovi, dovlecel, conopida, cartofi, ceapa verde,
curry, ulei de masline, sare, piper, marar, naut, linte. Ingrediente:
150 g cuscus prefiert doua radacini de patrunjel o telina mica 200 g
mazare doi morcovi un dovlecel 200 g conopida doi cartofi doua legatura
de…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu garnitura de orez si morcovi
13 November 2013
Ceafa
de porc cu garnitura de orez si morcovi din: ceafa de porc, sare,
piper, cimbru, vin, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel
verde, ulei de masline, orez. Ingrediente: 800 g ceafă de porc sare
cimbru verz si uscat ulei de masline piper 100 ml vin 4 linguri ulei de
floarea-soarelui 50 g unt 500 g morcovi 1 legatura pătrunjel…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu branza feta
13 November 2013
Salata
de spanac cu branza feta din: frunze de spanac, feta, ceapa verde,
piept de pui, zeama de lamaie, sare, ulei de masline. Ingrediente: 20 g
frunze de spanac 100 g feta 3 fire de ceapa verde 1 piept de pui zeama
de la 1 lamaie sare 2-3 linguri ulei de masline Mod de…
Read more »
Read more »
Pizza cu ardei gras, dovlecel si masline
13 November 2013
Pizza
cu ardei gras, dovlecel si masline din: faina, drojdie, apa, sare,
ulei, suc de rosii, dovlecel, ardei gras, ceapa, ciuperci, masline,
frunze de spanac, ulei, sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 220
ml apa calduta 10 g drojdie proaspata o lingurita sare 2 linguri ulei
pentru umplutura: 4 linguri suc de rosii un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste integrale cu sos de pui si legume
13 November 2013
Paste
integrale cu sos de pui si legume din: piept de pui, mazare, ardei
gras, varza chinezeasca, morcovi, spaghete integrale, sos de soia,
seminte de susan, sos de peste, ardei iute, usturoi, caju, coriandru.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat 20 pastai mazare ½ de ardei
gras roșu 2 verze chinezesti ½ ceasca…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de porc
13 November 2013
Tocanita
cu carne de porc din: carne de porc, dovlecel, ardei capia, vanata,
ciuperci, ceapa, morcov, broccoli, praz, rosii, ceapa verde, usturoi,
ulei, sare, piper, sfecla rosie. Ingrediente: 700 g carne de porc un
dovlecel doi ardei capia o vanata 200 g ciuperci o ceapa alba un morcov
400 g broccoli un fir de praz…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu lamaie si cartofi
13 November 2013
Scrumbie
cu lamaie si cartofi din: scrumbii, cartofi, ceapa, usturoi, pudra de
curry, lamai, vin alb sec, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana.
Ingrediente: 4 scrumbii 800 g cartofi doua cepe 4 catei de usturoi o
lingurita cu pudra de curry 4 lamai 150 g unt 300 ml vin alb sec o
legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Ciorba cu legume si smantana
13 November 2013
Ciorba
cu legume si smantana din: cartofi, conopida, ardei gras, ardei capia,
dovlecel, ceapa, morcovi, rosii, mazare, telina, suc de rosii, ulei de
floarea soarelui, tarhon, sare, marar, smantana, iaurt. Ingrediente: doi
cartofi 500 g conopida un ardei gras un ardei capia un dovlecel doua
cepe doi morcovi 4 rosii 100 g mazare o telina…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole si conopida
13 November 2013
Salata
cu fasole si conopida din: fasole pastai, conopida, morcovi, telina,
ardei gras, ciuperci, mustar, ulei, sare, frunze de salata verde, rosii,
dovlecei, castraveti. Ingrediente: 100 g fasole pastai 1 conopida mica 2
morcovi 1 telina 1 ardei rgas rosu 200 g ciuperci 1 lingura mustar 80
ml ulei sare cateva frunze de ruccola 1-2…
Read more »
Read more »
Pizza cu salam, ciuperci si ou
13 November 2013
Pizza
cu salam, ciuperci si ou din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, sos de
rosii, salam, ciuperci, frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat:
500 gfaina 250 ml apa calduta o lingurita drojdie uscata o lingurita
zahar o lingurita sare pentru umplutura: sos de rosii salam ciuperci oua
2-3 frunze de busuioc Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Corn cu migdale si caise
13 November 2013
Corn
cu migdale si caise din: aluat de foitaj, caise, migdale, albusuri,
zahar pudra, fistic, zahar vanilinat, ou, frunze de menta, miere, esenta
de vanilie, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 600 g caise
200 g migdale doua albusuri 100 g zahar pudra 50 g fistic doua pliculete
cu zahar vanilinat un ou o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de sfecla cu branza de capra si verdeata
13 November 2013
Salata
de sfecla cu branza de capra si verdeata din: sfecla, salata verde,
rucola, ceapa verde, coriandru, seminte de dovleac, seminte de susan,
sare, ulei de masline, otet balsamic, branza de capra. Ingrediente: 6
buc sfecla 1 salata verde sau rucola 1 fir ceapa verde , tocata 1
lingura coriandru , tocat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Depresia de toamna
13 November 2013
Termenul
“depresie” pare oarecum ambiguu, fiind vorba despre un fenomen foarte
individualizat, care se manifesta diferit de la o persoana la alta. In
principiu, este vorba de o tulburare mintala, caracterizata prin stari
de disconfort, tristete sau amaraciune, care persista uneori timp
indelungat. Multa lume pune depresia pe seama oboselii sau a
supraincarcarii activitatii profesionale.…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si broccoli
13 November 2013
Pui
cu ciuperci si broccoli din: piept de pui, ciuperci, ceapa verde, ardei
grasi, usturoi, miere, sos de soia, vin alb sec, sare, piper, broccoli.
Ingrediente: 4 bucati piept de pui 300 g ciuperci proaspete tăiate
felii o ceapă verde tocată fin 2 ardei grași 4 căței usturoi
2 lingurite miere 30 g sos de soia 50 ml vin alb sec sare…
Read more »
Read more »
Meniu #20
13 November 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc
13 November 2013
Musaca
de cartofi cu ardei si carne tocata de porc din: ardei capia, cartofi,
carne tocata de porc, ceapa, iaurt, patrunjel verde, ulei. Ingrediente:
8-9 ardei capia 10 cartofi de dimensiune mijlocie 1 kg carne tocata de
porc 3-4 cepe 400 g iaurt 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei
Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Iepure cu fasole păstăi
13 November 2013
Iepure
cu fasole păstăi din: iepure, fasole alba pastai, ceapa verde, suc de
rosii, rosii, sos de soia, ghimbir, ulei de masline, vin alb sec, sare,
piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: un iepure 500 g fasole alba
pastai doua legaturi de ceapa verde 250 ml suc de rosii 4 rosii doua
linguri cu sos de soia…
Read more »
Read more »
Pastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper
13 November 2013
Pastrama
de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper din: piept de pui, boabe
de ienupar, piper boabe negru, apa, zahar, sare grunjoasa, foi de dafin.
Ingrediente: un kg piept de pui 2 linguri boabe ienupar lingura piper
boabe negru 750 m apa 125 g zahar 6 linguri sare grunjoasa 2 foi de…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir
13 November 2013
Placinta
cu carne de vita, usturoi si ghimbir din: ulei, carne de vita, ceapa,
usturoi, ghimbir, boabe de piper, faina, piure de rosii, morcovi,
anason, baton de scortisoara, sos de soia, ardei iute, aluat, ou.
Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 kg carne de vita, taiata cubulete 1
ceapa mare, tocata fin 2 catei de…
Read more »
Read more »
Mujdeiul si siropul de soc
13 November 2013
Odata
cu venirea sezonului rece, suntem tot mai expusi riscului de a face
gripa sau alte afectiuni ale tractului respirator. Ne putem intari insa
sistemul imunitar si putem tine la distanta numeroase boli cu ajutorul
unor remedii naturale. Usturoiul Usturoiul are proprietati
antibacteriene si antifungice, el avand capacitatea de a tine la
distanta numeroase afectiuni.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de porc cu varza chinezeasca murata
13 November 2013
Supa
de porc cu varza chinezeasca murata din: carne de porc, usturoi,
ghimbir, fulgi ardei rosu, varza chinezeasca murata, zeama de varza
chinezeasca murata, apa, tofu, ceapa verde. Ingrediente: ½ kg carne de
porc , taiata bucati 1 lingurita usturoi , tocat ½ lingurita ghimbir,
tocat 1 lingura fulgi de ardei rosu 2 cesti…
Read more »
Read more »
Macrou cu sfela rosie si busuioc
13 November 2013
Macrou
cu sfela rosie si busuioc din: macrou, sfecla rosie, ceapa, lamai,
boabe d epiper, boabe de mustar,dafin, apa, otet, smantana, usturoi,
busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bcuati de macrou
800 g sfecla rosie 4 cepe 3 lamai boabe de piper dafin o lingura cu
boabe de mustar 600 ml apa 150…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu stafide
13 November 2013
Prajitura
delicioasa cu stafide din: faina, praf de copt, zahar, ulei, lapte,
cacao, oua, sare, urda, zahar, stafide aurii, esenta de rom, zahar
vanilinat, galbenusuri, albusuri, zahar pudra. Ingrediente: pentru
aluat: 370 g faina 1 plic praf de copt 180 g zahar 125 ml ulei 125 ml
lapte 1 lingura cacao 3 oua 1 praf…
Read more »
Read more »
Alimente care reduc apetitul
13 November 2013
1.
Iaurtul grecesc menţine senzaţia de saţietate Ceea ce face iaurtul
grecesc ideal în curele de slăbire este conţinutul mare de proteine.
Obţinut din lapte de capră sau oaie, iaurtul grecesc are de două ori mai
multe proteine decât iaurturile de vacă. Proteinele rămân în stomac
pentru mai mult timp, spun specialiştii, ceea ce menţine…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu afumatura si cimbru
13 November 2013
Ciorba
de fasole cu afumatura si cimbru din: fasole boabe, afumatura, radacina
de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, ardei grasi, ceapa,
usturoi, foaie de dafin, cimbru, tarhon in otet, rosii decojite, faina,
piper negru, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe 200 g afumatura cate 1
radacina de patrunjel si de pastarnac 2 morcovi 2 ardei…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu legume si cascaval
13 November 2013
Placinta
delicioasa cu legume si cascaval din: faina, margarina, ou, drojdie,
zahar, praz, ciuperci, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, ulei,
smantana, branza, gris, oua. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g
margarina 1 ou 20 g drojdie 1 lingurita zahar pentru umplutura si
decor: 2 fire de praz 400 g ciuperci 4 rosii 100 g…
Read more »
Read more »
Dieta care combate cancerul
12 November 2013
Cele
mai multe dintre bolile de care suferim sunt rezultatul alegerilor
noastre în materie de alimentaţie şi stil de viaţă. Vindecarea este
posibilă, indiferent de afecţiune, dacă tratăm cauza şi nu efectul.
Teoria îi aparţine nutriţionistului american Robert Young, autorul mai
multor cărţi de medicină alternativă. Specialistul este de părere că
organismul se îmbolnăveşte şi…
Read more »
Read more »
Consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas
12 November 2013
Cel
putin in cazul femeilor, consumul frecvent de nuci si migdale este o
masura de prevenire a cancerului de pancreas, anunta un studiu recent.
Consumate de doua ori pe saptamana, fructele uscate – nucile, migdalele,
arahidele, fisticul si caju – ofera o protectie semnificativa contra
cancerului pancreatic, este concluzia unei cercetari citate de The
Telegraph.…
Read more »
Read more »
Metode simple si eficienta sa scapi de durerea de cap
12 November 2013
Te-a
luat brusc durerea de cap? Înainte să apelezi la medicamente încearcă
următoarele metode: 1. Lasă telefonul din mână Atunci când scrii mesaje
sau stai pe internet pe mobil îți obosești ochii, de aceea apar durerile
de cap. 2. Bea apă Deshidratarea cauzează dureri de cap, potrivit unui
studiu din 2012 publicat în Journal of…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta rece cu pere
12 November 2013
Tarta
rece cu pere din: tofu, pere, zahar de nuca de cocos, esenta de
vanilie, nucsoara, seminte de chia, nuca de cocos, nuci, curmale, fulgi
de cocos, sirop de artar, suc de lamaie. Ingrediente umplutura: 600 gr
de tofu 2 pere coapte , taiate cubulete 1/4 ceasca de zahar de nuca de
cocos 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu smantana si ardei verde
12 November 2013
Supă
de legume cu smantana si ardei verde din: morcovi baby, ceapa rosie,
paste, telina, ardei capia, varza alba, mazare, dovlecel, conopida, ulei
de floarea soarelui, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana, suc
de lamaie. Ingrediente: 150 g morcovi baby doua cepe rosii 150 g paste
mici o telina mica doi ardei capia 200 g…
Read more »
Read more »
Vita cu legume si salata de gogonele
12 November 2013
Vita
cu legume si salata de gogonele din: carne de vita, ceapa, telina,
ardei capia, ardei grasi, ardei iute, usturoi, vin alb, bicarbonat de
sodiu, ulei, sare, piper, paine, gogonele. Ingrediente: 600 g carne de
vita 500 g ceapa mica o telina mare cu frunze 4 ardei capia 4 ardei
grasi un ardei iute 4…
Read more »
Read more »
Pui in sos delicios de smantana
12 November 2013
Pui
in sos delicios de smantana din: pulpe de pui, smantana, faina, lapte,
sare, unt, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui 250 g smântână pentru
gătit 2 linguri făină 250 ml lapte sare 1 lingura unt 1 legatura
pătrunjel Mod de preparare: Se spală pulpele de pui, se taie în două
și se pun la fiert în apă cu puțină…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu sunca si branza topita
12 November 2013
Cartofi
la cuptor cu sunca si branza topita din: cartofi, sunca, smantana,
branza topita. Ingrediente: 8 cartofi mari 150 g sunca 100 ml smantana 4
tiunghiuri branza topita Mod de preparare: Cartofii se spală foarte
bine şi se pun la fiert în apă. Se fierb acoperiţi aproximativ 30 de
minute. Intre timp, smântână…
Read more »
Read more »
Placinta cu mure si pere
12 November 2013
Placinta
cu mure si pere din: aluat fraged, gem de mure, mure, pere, zahar
pudra. Ingrediente: 500 g de aluat fraged 4 linguri gem de mure 140 g
mure 4 pere coapte, curatate de coaja, de cotor si feliate zahar pudra,
pentru presarat Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C şi pune
o…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui in sos de bere neagra
12 November 2013
Aripioare
de pui in sos de bere neagra din: aripi de pui, bere neagra, ulei,
boia, patrunjel, sare. Ingrediente: o caserola aripi de pui 2 cutii bere
neagra 2 linguri ulei boia iute sau dulce patrunjel sare Mod de
preparare: Aripile se curăţă bine, eventual se pârlesc la flacăra
aragazului si se spală foarte…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi
12 November 2013
Crap
la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi dn: untdelemn, unt, vin alb
sec, cartofi, rosii, ardei gras, morcovi, ceapa alba, ceapa verde,
usturoi, piper, sare, boia, marar, patrunjel, crap. Ingrediente: 100 ml
untdelemn 50 g unt 500 ml vin alb sec 2 kg cartofi 1 kg roşii 5 ardei
graşi 5 morcovi potriviţi…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu mere coapte si rozmarin
12 November 2013
Pui
la cuptor cu mere coapte si rozmarin din: pui, mere, sare, boia dulce,
piper alb, zahar, usturoi verde, lamai, rozmarin, unt. Ingrediente: un
pui 500 g mere sare boia dulce piper alb 2 linguri zahăr 1 legatura
usturoi verde 2 lămâi 2-3 rozmarin 150 g unt Mod de preparare: Se
spală bine puiul în câteva ape, se opăreşe în…
Read more »
Read more »
Salata cu varza, telina si mere
12 November 2013
Salata
cu varza, telina si mere din: varza, telina apio, mere verzi, boabe de
strugure, maioneza light, otet din vin alb, miez de nuca. Ingrediente: 1
varza mica alba, tocata 4 tulpii de telina Apio, feliate 2 mere verzi,
curatate de coaja si taiate in cubulete 1 mana boabe de strugure, taiate
in jumatati 6…
Read more »
Read more »
Blinii cu sos si ton
12 November 2013
Blinii
cu sos si ton din: faina, lapte dulce, ou, drojdie, rosii, ardei capia,
ceapa, dovlecel, ton in ulei, spanac baby, usturoi, ulei de floarea
soarelui, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 250 ml lapte dulce un ou
5 g drojdie 500 g rosii 3 ardei capia doua cepe un dovlecel doua
conserve de ton…
Read more »
Read more »
Sfecla cu smantana si branza de vaci
12 November 2013
Sfecla
cu smantana si branza de vaci din: sfecla rosie, branza de vaci,
smantana, chimen, sare, ulei. Ingrediente: 4 sfecle medii 2 pachete de
branza de vaci 2-3 linguri smantana un pic chimen macinat sare putin
ulei Mod de preparare: Sfeclele se spală foarte bine si se pun la copt
înţepate cu furculiţa. Brânza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta de legume
12 November 2013
Placinta
de legume din: vinete, rosii, sos de rosii, branza telemea, mozzarella,
oregano. Ingrediente: 2 vinete, feliate 6-9 rosii, feliate 1 cutie
sos de rosii 200-300gr branza telemea, maruntita 200-300 gr mozzarella ,
maruntita 1 lingurita oregano Mod de preparare: Aduceti o oala mare
de apa cu sare la fiert , se…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu legume si sos
12 November 2013
Tagliatelle
cu legume si sos din: paste tagliatelle, ardei capia, ciuperci, praz,
ardei grasi, dovlecel, ardei iute, rosii, pasta de tomate, sos de soia,
ghimbir, sare, piper, rozmarin, menta, masline. Ingrediente: 400 g paste
tagliatelle doi ardei capia 400 g ciuperci un fir de praz doi ardei
grasi un dovlecel un ardei iute 600 g…
Read more »
Read more »
Muschiulet de vita in sos
12 November 2013
Muschiulet
de vita in sos din: muschi file de vita, unt, ulei de masline, zahar
tos, salvie, sare, piper, smantana, ceapa rosie, vin rosu sec, cartofi,
pesmet, ulei, fasole verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi file de
vită 200 g unt 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zahăr tos 2-3 frunze
salvie sare piper roşu şi negru măcinat şi…
Read more »
Read more »
Linte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi
12 November 2013
Linte
cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi din: ulei de masline, frunze de
rozmarin, usturoi, linte, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei
de masline 1 lingura frunze de rozmarin, tocate fin 2 catei de usturoi,
zdrobiti 2 conserve a cate 400 g de linte, scursa zeama de la 1/2 lamaie
…
Read more »
Read more »