luni, 18 noiembrie 2013

Retete de toamna #22

Retete de toamna:

Tarta cu alune de padure

16 November 2013
Tarta_cu_alune_de_padureTarta cu alune de padure din: unt, zahar, faina, ou, sare, suc de lamaie, smantana, alune de padure. Ingrediente: 300 g unt 450 g zahar 150 g faina 1 ou sare 1 lingurita suc de lamaie 100 g smantana dulce 400 g alune de padure   Mod de preparare: Se frământă un aluat din 100…
Read more »





Somon cu orez roşu

16 November 2013
Somon_cu_orez_rosuSomon cu orez roşu din: somon, orez rosu, limete, miez de nuca, ceapa alba, ceapa rosie, otet de mere, smantana, gulii, zahar pudra, unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon 150 g orez rosu doua limete 100 g miez de nuca o ceapa alba o ceapa rosie 150 ml otet…
Read more »





Pate de ficat cu rozmarin

16 November 2013
Pate_de_ficat_cu_rozmarinPate de ficat cu rozmarin din: ficat de vitel, unt, ulei, ceapa, castravete in otet, sare, piper, cimbru, masline, rozmarin. Ingrediente: 1 kg ficat de vitel 1 pachet (200 g) unt 100 ml ulei 2-3 cepe 1 castravete in otet sare piper putin cimbru de gradina cateva masline rozmarin, de preferat verde   Mod de…
Read more »





Ciuperci cu linte şi mămăligă

16 November 2013
Ciuperci_cu_linte_si_mamaligaCiuperci cu linte şi mămăligă din: ciuperci, linte, praz, malai, apa, usturoi, pasta de tomate, rosii, ardei gras, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, spanac. Ingrediente: 600 g ciuperci mai mari 100 g linte jumatate de fir de praz 200 g malai 750 ml apa doi catei de usturoi o lingura cu pasta…
Read more »





Taitei cu sunca si varza

16 November 2013
Taitei_cu_sunca_si_varzaTaitei cu sunca si varza din: taitei, sare, varza alba, ceapa, unt, zahar, otet, sunca de praga, piper, chimen, coriandru, smantana, amidon, lapte, nucsoara, piper de cayenne, emmentaler. Ingrediente: 250 g taitei lati sare 800 g varza alba 1 ceapa 2 linguri unt 2 lingurite zahar 4 linguri otet 150 g sunca de Praga piper…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu conopida si ceapa

16 November 2013
Orez_cu_conopida_si_ceapa_05Orez cu conopida si ceapa din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa, conopida, orez, vin alb, verdeata, parmezan, maghiran, sare, piper.   Ingrediente: 4 cesti supa de pui 1 cana cu apa 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata ½ conopida, rupta buchetele 1 1/2 cesti de orez 1/2 cana vin alb…
Read more »





Tarte cu sos de roşii

16 November 2013
Tarte_cu_sos_de_rosiiTarte cu sos de roşii din: dovlecei, vanata, morcovi, ceapa verde, ardei capia, oua, faina, unt, iaurt, parmezan, praf de copt, busuioc, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: un dovlecel o jumatate de vanata un morcov o legatura ceapa verde doi ardei capia doua oua 300 g faina 125 g unt 250 ml iaurt…
Read more »





Plăcintă cu pere şi căpşune

16 November 2013
Placinta_cu_pere_si_capsunePlăcintă cu pere şi căpşune din: faina, unt, apa, ou, pere, capsune, scortisoara, sare, miere, zahar tos, lamaie, pesmet, cacao, frisca, sos de menta. Ingrediente: 200g faina 130 g unt 125 ml apa un ou 400 g pere 200 g capsune o lingurita cu scortisoara un sfert de lingurita cu sare o lingura cu miere…
Read more »





Sufleu cu sunca, ricotta si parmezan

16 November 2013
Sufleu_cu_sunca_ricotta_si_parmezanSufleu cu sunca, ricotta si parmezan din: faina, sare, oua, ulei de masline, sunca afumata, ricotta, parmezan, galbenus, piper, albus, ceapa, rosii decojite, amestec de ierburi, otet, patrunjel. Ingrediente: 250 g faina sare 2 oua 4 linguri ulei de masline 100 g sunca afumata taiata cuburi 250 g ricotta 50 g parmezan ras 1 galbenus…
Read more »





Crema catalana cu fructe

16 November 2013
Crema_catalana_cu_fructeCrema catalana cu fructe din: smantana, galbenusuri, zahar, extract de vanilie, pudra de scortisoara, coaja de portocala, vin dulce. Ingrediente: 500 ml smantana 4 galbenusuri 50 g zahar o lingurita extract de vanilie o lingurita pudra scortisoara coaja rasa de la o portocala o lingurita vin dulce   Mod de preparare: Se pune la încălzit…
Read more »





Cuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi

16 November 2013
Cuscus_cu_patrunjel_si_cârnatiCuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi din: cuscus, carnati albi, patrunjel, ceapa, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, rosii uscate, busuioc, menta, sare, piper. Ingrediente: 200 g cuscus semipreparat 600 g carnati albi o legatura de patrunjel o ceapa alba doi catei de usturoi 200 g rosii cherry 30 ml ulei de masline 8 rosii uscate…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele de unt de arahide cu glazura de crema de ciocolata

15 November 2013
Prajiturele_de_unt_de_arahide_cu_glazura_de_crema_de_ciocolata_05Prajiturele de unt de arahide cu glazura de crema de ciocolata din: unt de arahide, zahar de nuca de cocos, ou, crema de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca unt de arahide 1 cana de zahar de nuca de cocos 1 ou Crema de ciocolata, pentru servire     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C.…
Read more »





Sardine cu piure şi sos de roşii

15 November 2013
Sardine_cu_piure_si_sos_de_rosiiSardine cu piure şi sos de roşii din: sardine afumate, rosii cherry, miere, zahar tos, rosii uscate, telina, unt, smantana, scortisoara, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g sardine afumate 600 g rosii cherry doua linguri cu miere o lingura cu zahar tos 8 rosii uscate in ulei 800 g telina 75 g…
Read more »





Gogoşele cu frişcă şi ananas

15 November 2013
Gogosele_cu_frisca_si_ananasGogoşele cu frişcă şi ananas din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, zahar vanilinat, unt, sare, zahar tos, budinca de vnailie, ananas, scortisoara, ulei, frisca. Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte dulce 25 g drojdie doua oua doua pliculete zahar vanilinat 50 g unt un sfert de lingurita cu sare 80 g zahar tos un…
Read more »





Lasagna de legume cu dovleac

15 November 2013
Lasagna_de_legume_cu_dovleacLasagna de legume cu dovleac din: dovleac, sare, spanac, usturoi, rozmarin, ulei de masline, piper, sos bechamel, nucsoara, foi de lasagna, parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac sare 600 g spanac 2 catei de usturoi 1 lingura rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline piper 500 g sos bechamel nucsoara rasa 8 foi de lasagna 10…
Read more »





Pizza cu carne de pui şi gălbiori

15 November 2013
Pizza_cu_carne_de_pui_si_galbioriPizza cu carne de pui şi gălbiori din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, galbiori, piept de pui, usturoi, oregano, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 275 ml apa 100 ml ulei de masline o lingurita cu zahar tos…
Read more »





Ciuperci cu cartofi la cuptor

15 November 2013
Ciuperci_cu_cartofi_la_cuptorCiuperci cu cartofi la cuptor din: ciuperci, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, ardei iute, cartofi, pasta de tomate, rosii, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, usturoi, legume de sezon. Ingrediente: 500 g ciuperci o ceapa rosie un ardei capia un ardei gras un ardei iute 500 g cartofi o lingura cu…
Read more »





Sufleu cu carne de vita

15 November 2013
Sufleu_cu_carne_de_vitaSufleu cu carne de vita din: ceapa, carne de vita tocata, unt, rosii, otet balsamic, oregano, sare, piper, zahar, boia, paste, dovleac, faina, supa, lapte, cascaval, galbenus. Ingrediente: 2 cepe 400 g carne de vita tocata 3 linguri unt 250 g rosii (conserva) 1-2 lingurita otet balsamic 1 lingurita oregano uscat sare piper zahar boia…
Read more »





Plăcintă cu brânză şi fructe de pădure

15 November 2013
Placinta_cu_brânza_si_fructe_de_padurePlăcintă cu brânză şi fructe de pădure din: foitaj, crema de branza, oua, gris, extract de vanilie, fructe de padure, coaja de lamaie, zahar. Ingrediente: o foaie foitaj 300 g crema de branza 2 oua o lingurita gris o lingurita extract de vanilie 100 g fructe de padure coaja de la o lamaie sau o…
Read more »





Vitel cu legume si piure de rosii

15 November 2013
Vitel_cu_legume_si_piure_de_rosiiVitel cu legume si piure de rosii din: carne macra de vitel, stevie, cartofi, morcovi, ardei, praz, usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne macră de viţel 3 legaturi ştevie 4 cartofi 3 morcovi 2 ardei 2 fire praz 2-3 căţei de usturoi  sare  piper 50 ml ulei 1 legatura pătrunjel   Mod de preparare: Se taie carnea de vită cubuleţe şi…
Read more »





Cârnaţi cu piure de cartofi

15 November 2013
Cârnati_cu_piure_de_cartofiCârnaţi cu piure de cartofi din: cartofi, mazare, carnati, telina, praz, pasta de ardei capia, ceapa, rosii, smantana, unt, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, castraveti murati, usturoi. Ingrediente: 8 cartofi 200 g mazare 4 rotite de carnati o telina un fir de praz 3 linguri cu pasta de ardei capia o ceapa alba…
Read more »





Reteta zilei: Pui si cartofi la cuptor cu sos de coriandru

15 November 2013
Pui_si_cartofi_la_cuptor_cu_sos_de_coriandru_08Pui si cartofi la cuptor cu sos de coriandru din: pui, cartofi, ardei iute, boia de ardei, usturoi, sare, coriandru, otet, ulei de masline, piper, iaurt, piper, suc de lamaie.   Ingrediente: 1 pui intreg ( 3-4 kg ) 1 ½ cartofi, taiati felii subtiri Ingrediente marinata: 2 ardei iuti 2 linguri boia de ardei…
Read more »





Tarte cu praz

15 November 2013
Tarte_cu_prazTarte cu praz din: faina, sare, ou, unt, apa rece, unt, praz, zahar, sare, piper, cascaval, oua. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 1 praf de sare 1 ou 100 g unt 1-2 lingurite apa rece pentru umplutura: 30 g unt 2 fire de praz 1 lingurita zahar 1 praf de sare 1 praf de…
Read more »





Ciorba de crap cu legume si ardei iute

15 November 2013
Ciorba_de_crap_cu_legume_si_ardei_iuteCiorba de crap cu legume si ardei iute din: crap, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ardei grasi, orez, bors, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, oua, sare, piper, patrunjel, ardei iute, malai. Ingrediente: un kg crap doua cepe 2 morcovi o radacina de pastarnac o telina mica 2 ardei grasi 50 g orez 350…
Read more »





Desert cu mere si sos de lamaie

15 November 2013
Desert_cu_mere_si_sos_de_lamaieDesert cu mere si sos de lamaie din: mere, ananas, morcovi, stafide, miez de nuca, miere, scortisoara, nuca de cocos, menta, lamaie, portocala, ciocolata, frisca, sos de lamaie. Ingrediente: 4 mere o conserva de ananas doi morcovi 50 g stafide 100 g miez de nuca doua linguri cu miere pudra de scortisoara 30 g nuca…
Read more »





Covrigei cu coacăze

15 November 2013
Covrigei_cu_coacazeCovrigei cu coacăze din: unt, zahar tos, zahar vanilinat, ou, faina, nuca de cocos, lamaie, portocala, ciocolata neagra, frisca, sare, coacaze negre. Ingrediente: 150 g unt 100 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat un ou 250 g faina 20 g nuca de cocos o lamaie o portocala 200 g ciocolata neagra 300 ml frisca…
Read more »





Paste cu ton si fileuri de ansoa

15 November 2013
Paste_cu_ton_si_fileuri_de_ansoaPaste cu ton si fileuri de ansoa din: paste, ton in ulei, rosii cherry, rosii uscate, capere, spanac baby, ceapa, masline, cimbru, iaurt, usturoi, sare, piper, ulei, ansoa. Ingrediente: 400 g paste doua conserve ton in ulei 200 g rosii cherry 8 rosii uscate o lingura cu capere 200 g spanac baby o ceapa 100…
Read more »





Clatite cu dulceata de capsune

15 November 2013
Clatite_cu_dulceata_de_capsuneClatite cu dulceata de capsune din: oua, lapte, faina, unt, sare, ulei. Ingrediente: 2 oua 1 cana cu lapte (250 ml) 3-4 linguri cu faina 1 cub de unt topit 1 praf de sare ulei   Mod de preparare: Pregăteşte aluatul de clătite: bate energic ouăle cu telul, apoi toarnă laptele, untul topit, încorporează făina…
Read more »





Reteta zilei: Omleta cu branza si chili

15 November 2013
Omleta_cu_branza_si_chili_12Omleta cu branza si chili din: lapte, unt, mozzarella, ardei iute, piper, chili, branza cheddar, smantana, rosii,, ceapa rosie, limeta.   Ingrediente : 2 oua 1 1/2 linguri de lapte 1 1/2 linguri de unt 2  linguri de mozzarella rasa 1/4 ceasca ardei iute tocat Piper 1 cana de chili 2 linguri de branza cheddar…
Read more »





Placinta de cartofi cu menta si branza

15 November 2013
Placinta_de_cartofi_cu_menta_si_branzaPlacinta de cartofi cu menta si branza din: cartofi, oua, branza, menta, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua mari 150 g branza 2 lingurite menta uscata sare piper negru macinat 50 g unt   Mod de preparare: Decojesti cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea mare. Ii amesteci împreună cu ouăle,…
Read more »





Ciorba cu carne de curcan

15 November 2013
Ciorba_cu_carne_de_curcanCiorba cu carne de curcan din: carne de curcan, mazare, ciuperci, ardei gras, ceapa, morcovi, usturoi, telina, rosii, busuioc, frunza de dafin, ulei, sare, piper, iaurt, crutoane. Ingrediente: 700 g carne de curcan 250 g mazare 200 g ciuperci un ardei gras doua cepe doi morcovi doi catei de usturoi o telina mica 3 rosii…
Read more »





Minitarte cu rosii si branza

15 November 2013
Minitarte_cu_rosii_si_branzaMinitarte cu rosii si branza din: faina, unt, sare, ou, apa rece, branza telemea, rosii, sare, piper, ulei, cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 375 g faina 135 g unt 1/2 lingurita sare 1 ou 4 lingurita apa rece pentru umplutura: 300 g branza telemea 2-3 rosii sare piper 2 lingurite ulei 100 g cascaval   Mod…
Read more »





Blinii cu cremă de brânză

15 November 2013
Blinii_cu_crema_de_brânzaBlinii cu cremă de brânză din: ou, iaurt, faina, malai, branza de vaci, smantana, rosii cherry, seminte de dovleac, spanac, pra de copt, ardei gras, sare, piper, ulei, cimbru, sos de rosii picant. Ingrediente: un ou 175 ml iaurt 100 g faina 200 g malai 300 g branza de vaci 100 ml smantana 200 g…
Read more »

Mere la cuptor cu miez de nuca

15 November 2013
Mere_la_cuptor_cu_miez_de_nucaMere la cuptor cu miez de nuca din: mere, oua, lapte semidegresat, suc de lamaie, indulcitor, tuica, unt, miez de nuca. Ingrediente: 600 g mere 5 oua 300 ml lapte semidegresat sucul unei lamai 100 g indulcitor pudra 90 ml tuica parfumata 30 g unt cu grasime redusa pentru umplutura: 150 g miez de nuca…
Read more »





Chiftelute de ton

15 November 2013
Chiftelute_de_tonChiftelute de ton din: ton, pesmet, ceapa, mustar, ou, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conserva mare de ton in suc propriu 10 g pesmet o ceapa 2 linguri mustar fin un ou 230 g faina 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pestele se pune la scurs de sucul in care a…
Read more »





Ciorba cu broccoli si ardei iute

15 November 2013
Ciorba_cu_broccoli_si_ardei_iuteCiorba cu broccoli si ardei iute din: morcovi, cartofi, mazare, telina, ardei gras, dovlecel, broccoli, rosii, bors, ceapa verde, ulei, sare, piper, frunze de telina, iaurt, smantana, ardei iute. Ingrediente: doi morcovi doi cartofi 200 g mazare o telina mica doi ardei grasi un dovlecel 500 g broccoli 4 rosii 50 ml bors doua legaturi…
Read more »





Iepure cu fasole şi sos

15 November 2013
Iepure_cu_fasole_si_sosIepure cu fasole şi sos din: carne de iepure, ulei, ulei de nuci, fasole verde, ceapa verde, usturoi, miez de nuca, stafide, vin alb, smantana, sare, piper, marar, ardei iute, ardei capia. Ingrediente: 800 g carne de iepure 100 ml ulei 50 ml ulei de nuci 50 g fasole verde doua legaturi de ceapa verde…
Read more »





Biscuiti garnisiti cu miere

15 November 2013
Biscuiti_garnisiti_cu_miereBiscuiti garnisiti cu miere din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, oua, praf de copt, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 pachet de unt (250 g) 1 cana cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 cani cu faina (450 g) 2 oua 1 praf de copt 1/4 lingurita cu bicarbonat de sodiu esenta…
Read more »





Reteta zilei: Porchetta

15 November 2013
Porchetta_11Porchetta din: pulpa de porc, sare, condimente, boia de ardei, fulgi de ardei rosu, piper, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc sare 1 ½ lingurita condimente italiene 1 lingurita boia de ardei ½ lingurita fulgi de ardei rosu ½ lingurita piper negru 3 catei de usturoi , tocat 2 linguri…
Read more »





Sardine cu usturoi si sos de rosii

15 November 2013
Sardine_cu_usturoi_si_sos_de_rosiiSardine cu usturoi si sos de rosii din: sardine, rosii, suc de rosii, ceapa, vin alb, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg sardine 5 rosii 150 ml suc de rosii o ceapa 150 ml vin alb sec 2 catei de usturoi 2 linguri ulei o legatura marar sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Briose cu banane si nuci

15 November 2013
Briose_cu_banane_si_nuciBriose cu banane si nuci din: faina, praf de copt, banane, zahar pudra, zahar tos, unt, lapte, ou, sare, nucsoara, nuci. Ingrediente: 110 g faina 1 1/2 lingurita praf de copt 4 banane foarte coapte 65 g zahar pudra 35 g zahar tos 100 g unt moale 60 ml lapte un ou un praf de…
Read more »





Aperitiv cu peşte afumat si branza de vaci

15 November 2013
Aperitiv_cu_peste_afumat_si_branza_de_vaciAperitiv cu peşte afumat si branza de vaci din: lapte dulce, oua, faina, peste afumat, smantana, branza de vaci, capere, castarvete verde, ardei capia copti, ceapa rosie, marar, sare, piper, ulei, lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte dulce doua oua 350 g faina 200 g peste afumat 200 ml smantana 200 g branza de vaci o…
Read more »





Tort de biscuiti cu miez de nuca

15 November 2013
Tort_de_biscuiti_cu_miez_de_nucaTort de biscuiti cu miez de nuca din: biscuiti, rahat, unt, lapte, zahar, cacao, esenta de rom ciocolata menaj, frisca lichida, miez de nuca. Ingrediente: un kg biscuiti populari 500 g rahat 200 g unt 300 ml lapte 200 g zahar 100 g cacao o fiola subtire esenta de rom pentru crema: 200 g ciocolata…
Read more »





Tarta cu ansoa si capere

15 November 2013
Tarta_cu_ansoa_si_capereTarta cu ansoa si capere din: dovlecel, morcov, fileuri de ansoa, miez de nuca, parmezan, faina, oua, praf de copt, lapte, ulei, rosii uscate, capere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un dovlecel un morcov un borcanel cu fileuri de ansoa picante 100 g miez de nuca 100 g parmenza 150 g faina 3 oua praf de…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza

14 November 2013
Prajiturele_cu_afine_si_capsuni_si_glazura_de_crema_de_branza_20Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar, sare, ou, lapte batut, ulei, afine, capsuni, sirop de artar, unt, zahar pudra, branza ricotta, crema de branza.   Ingrediente pentru aluat: 1 ¼ cesti faina 2 lingurite praf de copt ½ lingurita bicarbonat de…
Read more »





Peste cu praz

14 November 2013
Peste_cu_prazPeste cu praz din: praz, peste, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati praz 4 pesti de marime medie sau 8 mici 3 linguri bulion 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Prazul se taie rondele şi se pune într-o cratiţă. Se toarnă apă clocotită, se lasă 5 minute, apoi se trece rapid…
Read more »





Gulas de porc cu coaste afumate

14 November 2013
Gulas_de_porc_cu_coaste_afumateGulas de porc cu coaste afumate din: carne de porc cu grasime, coaste de porc, ceapa, morcovi, cartofi, boia iute, sare, piper, boia dulce, vin rosu, apa, bulion, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 600 g carne de porc cu grasime o bucata coasta afumata 3 cepe 2 morcovi 4 cartofi o lingurita boia iute sare…
Read more »





Ciorbă din coaste de porc

14 November 2013
Ciorba_din_coaste_de_porcCiorbă din coaste de porc din: coaste de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, cartofi, ceapa, ulei, tarhon, otet, galbenusuri, smantana, sare. Ingrediente: 600 g coaste de porc 3 morcovi o radacina patrunjel un ardei gras 1/2 kg cartofi o ceapa 2 linguri ulei o lingurita tarhon 2-3 linguri otet pentru dres: 2 galbenusuri…
Read more »





Tarta cu branza de vaci, budinca de vanilie si coaja de lamaie

14 November 2013
Tarta_cu_branza_de_vaci_budinca_de_vanilie_si_coaja_de_lamaieO reteta delicioasa de tarta: musli, stafide, faina, unt, ou, branza de vaci, zahar, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cirese. Ingrediente blat: 150 g Musli cu stafide 100 g făină 100 g unt rece 1 ou Ingrediente umplutura: 750 g brânză de vaci 4 ouă 150gzahăr 1 plic praf de budincă de vanilie sucul…
Read more »





Baton cu legume şi caşcaval

14 November 2013
Baton_cu_legume_si_cascavalBaton cu legume şi caşcaval din: cartofi, morcov, fasole verde, mazare, ardei gras, ghimbir, seminte de chimen, ceapa rosie, oua, ciuperci, spanac, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: doi cartofi un morcov 100 g fasole verde 100 g mazare un ardei gras ghimbir ras o lingurita cu seminte de chimen o ceapa rosie doua…
Read more »





Chec cu castraveti, ceapa verde si chimen

14 November 2013
Chec_cu_castraveti_ceapa_verde_si_chimenChec cu castraveti, ceapa verde si chimen din: castraveti, ulei de masline, oua, ceapa verde, chimen, boia dulce, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1/2 castraveti o lingura ulei de masline 2 oua 2 fire ceapa verde o lingurita chimen macinat o lingurita boia dulce 300 ml smantana degresata sare piper   Mod de preparare: Int-o tigaie…
Read more »





Peste prajit cu garnitura

14 November 2013
Peste_prajit_cu_garnituraPeste prajit cu garnitura din: crap, faina, praf de copt, apa, ulei. Ingrediente: un crap de un kg 100 g faina plus inca 4 linguri un varf de cutit subtire praf de copt 150 ml apa foarte rece ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se amestecă făina, praful de copt şi apa şi se…
Read more »





Curcan marinat împletit

14 November 2013
Curcan_marinat_împletitCurcan marinat împletit din: piept de curcan, bacon, morcov, stafide, ceapa, usturoi, lamaie, ghimbir, ardei gras, rozmarin, oregano, busuioc, nuca de cocos, sos fructe de padure, ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan 200 g bacon un morcov 20 g stafide o ceapa doi catei de usturoi o lamaie ghimbir un ardei gras 5 g…
Read more »





Supa cu carne de porc afumata si varza murata

14 November 2013
Supa_cu_carne_de_porc_afumata_si_varza_murataSupa cu carne de porc afumata si varza murata din: fasole boabe, foaie de dafin, boabe de piper, cartofi, varza murata, carne de porc afumata, sare, piper negru, faina, ulei, usturoi, supa de oase de porc, iaurt. Ingrediente: 400 g fasole boabe 1 foaie de dafin 1/2 lingurita boabe de piper 3 cartofi mari 400…
Read more »





Tarta suedeza cu mere si ciocolata

14 November 2013
Tarta_suedeza_cu_mere_si_ciocolataO reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, praf de copt, gelatina, budinca de vanilie, lapte, mere, suc de lamaie, frisca, intaritor de frisca, gem de mere, ciocolata rasa. Ingrediente blat: 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 125 g făină 25 g amidon 1 linguriţă praf de copt…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de pui cu sos de rosii si paste

14 November 2013
Friptura_de_pui_cu_sos_de_rosii_si_paste_05Friptura de pui cu sos de rosii si paste din: rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, carne de pui, paste, parmezan.   Ingrediente: 2 kg rosii 3 catei de usturoi ¼ cana ulei de masline 1 lingurita sare ¼ lingurita piper negru busuioc Carne de pui 1 pachet paste, fierte Parmezan, pentru servire…
Read more »





Tocana de ceapa cu usturoi si morcov

14 November 2013
Tocana_de_ceapa_cu_usturoi_si_morcovTocana de ceapa cu usturoi si morcov din: ceapa, marar, pasta de rosii, otet, usturoi, paprica, morcov, zahar, untdelemn. Ingrediente: 6 cepe mari o legatura de marar doua linguri de pasta de rosii o lingura de otet 3 catei de usturoi o jumatate de lingurita de paprica un morcov o lingurita de zahar 3 linguri…
Read more »





Tarta glazurata cu prune si branza

14 November 2013
Tarta_cu_prune_si_branza.pngO reteta delicioasa de tarta cu: oua, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lamaie, faina, prune, suc de prune. Ingrediente: 5 ouă 750 g cremă de brânză de vaci 150 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat coaja rasă de la o lămâie 60 g făină Ingrediente umplutură: 750 g prune 1 plic Tort Gelee transparent…
Read more »





Chiftelute delicioase de dovleac

14 November 2013
Chiftelute_delicioase_de_dovleacChiftelute delicioase de dovleac din: dovleac, miez de paine, lapte, mozzarella, oua, sare, piper, nucsoara, patrunjel, pesmet, ulei, iaurt, patrunjel. Ingrediente: 500 g dovleac 200 g miez de paine 50 ml lapte 100 g mozzarella 2 oua sare piper nucsoara cateva fire patrunjel pesmet ulei pentru prajit pentru servit: iaurt patrunjel   Mod de preparare:…
Read more »





Polenta cu peşte şi legume

14 November 2013
Polenta_cu_peste_si_legumePolenta cu peşte şi legume din: malai, peste afumat, dovlecei, apa, oua, branza de vaci, branza telemea, morcovi, miere, scortisoara, sos de soia, sare, piper, ulei de masline, marar, parmezan, curry. Ingrediente: 200 g malai 400 g peste afumat doi dovlecei 1 l apa doua oua 100 g branza de vaci 100 g branza telemea…
Read more »





Roşii umplute cu ciuperci si sos

14 November 2013
Rosii_umplute_cu_ciuperci_si_sosRoşii umplute cu ciuperci si sos din: rosii, ciuperci, praz, usturoi, morcov, busuioc verde, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 8 rosii mai mari 200 g ciuperci un fir de praz mic 3 catei de usturoi un morcov 150 g busuioc verde 50 g parmezan 30 g seminte de pin 175…
Read more »





Crema delicioasa de castane

14 November 2013
Crema_delicoasa_de_castaneCrema delicoasa de castane din: castane, zahar, apa. Ingrediente: un kg castane 800 g zahar apa       Mod de preparare: Castanelor li se face o incizie si se pun într-o cratiţă mare cu apă cât să le acopere. Se fierb aşa timp de 45 de minute. Apoi fiecare castană se curăţă de coajă,…
Read more »





Reteta zilei: Orez expandat

14 November 2013
Orez_expandat_11Orez expandat din: ulei, seminte de mustar, usturoi, frunze de curry, caju, arahide, fasole indiana, chili, turmeric, sare, praf de ceapa si usturoi, coriandru, orez expandat. Ingrediente: 6 linguri ulei ¼ lingurita seminte de mustar 2 catei de usturoi, zdrobit frunze de curry 2 linguri caju ¼ ceasca arahide ½ ceasca fasole Indiana 1 lingurita…
Read more »





Turta dulce cu sos de frisca si menta

14 November 2013
Turta_dulce_cu_sos_de_frisca_si_mentaTurta dulce cu sos de frisca si menta din: miere, zahar tos, unt, scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, pudra de nucsoara, faina, praf de copt, oua, zahar pudra, pepene rosu, sos de frisca si menta. Ingrediente: 250 g miere 80 g zahar tos 30 g unt 5 g scortisoara jumatate de lingurita cu ghimbir doua…
Read more »





Rasol de vită cu legume

14 November 2013
Rasol_de_vita_cu_legumeRasol de vită cu legume din: rasol de vita cu os, supa de oase, ulei, faina, ceapa, conopida, cartofi, morcovi, ardei, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 2 bucati rasol de vita cu os 400 ml supa de oase 70 ml ulei 50 g faina 2 cepe 300 g conopida 2 cartofi 2 morcovi mari 4-5 ardei…
Read more »





Placinta cu crema si struguri

14 November 2013
Placinta_cu_crema_si_struguriPlacinta cu crema si struguri din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare, ulei, oua, zahar pudra, branza dulce, stafide, coaja de lamaie, faina, ulei, struguri. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 40 g drojdie 200 ml lapte 80 g zahar 1 praf de sare 4 linguri ulei pentru crema: 4 oua 150 g zahar pudra 800…
Read more »

Orez cu pui şi ciuperci

14 November 2013
Orez_cu_pui_si_ciuperciOrez cu pui şi ciuperci din: orez, ciuperci, rosii, piept de pui, ceapa, praz, frunze de salvie, ardei capia, ardei gras, dovlecel, usturoi, ulei, sare, piper, seminte de chimen, seminte de anason. Ingrediente: 150 g orez 600 g ciuperci 5 rosii un piept de pui doua cepe un fir de praz 4 frunze de salvie…
Read more »





Prajitura delicioasa cu branza de vaci si lamaie

14 November 2013
Prajitura_delicioasa_cu_branza_de_vaci_si_lamaieO reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, zahar vanilat, faina, sare, ou, branza de vaci, amidon, lamaie, sare, frisca, inataritor de frisca, suc de lamaie. Ingrediente blat: 100 g unt 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 200 g făină 1 praf sare 1 ou Ingrediente umplutura: 500 g brânză de vaci 2 ouă 50…
Read more »





Pizza cu salam, mozzarella si masline

14 November 2013
Pizza_cu_salam_mozzarella_si_maslinePizza cu salam, mozzarella si masline din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, suc de rosii, mozzarella, salam uscat, masline negre, busuioc. Ingrediente: 200 g faina fara gluten 200 ml apa calduta o lingurita zahar 5 g drojdie proaspata o lingura ulei 1/2 lingurita sare pentru umplutura: suc de rosii 200 g mozzarella 150 g…
Read more »





Tarta cu mere, branza de vaci si coaja de lamaie

14 November 2013
Tarta_cu_mere_branza_de_vaci_si_coaja_de_lamaieO reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, sare, ou, faina, praf de copt, rom, mere, suc de lamaie, branza de vaci, praf de budinca de vanilie, ulei, stafide, migdale, zahar pudra Ingrediente blat: 60 g unt 40 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf sare 1 ou 100 g făină 1…
Read more »





Prăjitură cu cacao si sos de menta

14 November 2013
Prajitura_cu_cacao_si_sos_de_mentaPrăjitură cu cacao si sos de menta din: faina, cacao, unt, zahar tos, praf de copt, oua, banane, cirese, scortisoara, lapte batut, ciocolata neagra, sare, sos de menta. Ingrediente: 200 g faina 100 g cacao 110 g unt 200 g zahar tos un pliculet praf de copt doua oua doua banane 200 g cirese o…
Read more »





Reteta zilei: Paine dietetica

14 November 2013
Paine_dietetica_06Paine dietetica din: malai, faina de grau integral, drojdie, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, oua, dovlecel, iaurt, ulei de canola, miere.   Ingrediente: 2 cani malai 1/2 cana faina de grau integral 2 linguri de drojdie 1 1/2 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 oua…
Read more »





Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru

14 November 2013
Aripioare_de_pui_cu_ardei iute_ceapa_verde_si_coriandruAripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru din: zahar, sos de peste, ardei iute, scortisoara, ghimbir, zeama de lime, aripioare de pui, ceapa verde, ghimbir, corinadru, orez. Ingrediente: 100 g zahar 4 linguri sos de peste 1 ardei iute verde, taiat in jumatate (optional) 1 baton mic de scortisoara 1 bucata mica…
Read more »





Tartă cu branza de vaci, mandarine si coacaze rosii

14 November 2013
Tarta_cu_branza_de_vaci_mandarine_si_coacaze_rosiiO reteta delicioasa de tarta cu: lichior migdale, stafide, oua, unt, zahar, branza de vaci, gris, budinca de vanilie, mandarine, coacaze rosii. Ingrediente: 2 linguri lichior de migdale 100 g stafide 6 ouă 200  g unt moale 80 g zahăr 750 g brânză de vaci 80 g griş 1 plic praf de budincă de vanilie…
Read more »





Pizza cu ceapa si hamsii

14 November 2013
Pizza_cu_ceapa_si_hamsiiPizza cu ceapa si hamsii din: hamsii, otet alb, usturoi, sare grunjoasa, ceapa, ulei, suc de lamaie, aluat, suc de rosii, piper. Ingrediente: 500 g hamsii proaspete 500 ml otet alb 3 catei de usturoi 3 linguri sare grunjoasa o ceapa mare 100 ml ulei sucul unei lamai un pachet aluat foitaj congelat 2-3 linguri…
Read more »





Legume gratinate cu cascaval

14 November 2013
Legume_gratinate_cu_cascavalLegume gratinate cu cascaval din: morcovi, ceapa verde, mazare, fasole verde, fasole alba, ardei capia, telina, ardei gras, marar, dovlecel, rosii, ulei, cascaval, sare, piper, smantana, iaurt, menta. Ingrediente: doi morcovi doua legaturi de ceapa verde 200 g mazare 200 g fasole verde 200 g fsole alba pastai doi ardei capia o telina un ardei…
Read more »





Placinta delicioasa cu legume

14 November 2013
Placinta_delicioasa_cu_legumePlacinta delicioasa cu legume din: spanac, ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, dovlecei, orez, branza cheddar, oua, mustar dijon, aluat de tarta, lapte, seminte de susan. Ingrediente: 400 g spanac 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati fin 1 varf de fulgi de ardei…
Read more »





Dieta cu portocale este o dieta usor de tinut

13 November 2013
Portocale1Dieta cu portocale este o dieta usor de tinut, intrucat nu presupune infometare, iar rezultatele se vad intr-un timp relativ scurt. Principiul care sta la baza acestei diete de slabire este simplu: persoana care o urmeaza are voie sa consume 1 kg de portocale pe zi, lucru ce ii va permite sa resimta rapid senzatia…
Read more »





Pericole din mancare si bautura

13 November 2013
AlimenteInternetul a contribuit la raspandirea unor informatii alarmante in legatura cu mancarea si bautura noastra. Printre cele mai mari mituri referitoare la mancarea si bautura ta se numara orezul cu arsenic, indulcitorii artificiali din suc si somonul cu toxine in el, scrie Fox News. Somonul crescut in ferme In mediul virtual au aparut informatii conform…
Read more »





Cum poti scapa de grasimea de pe abdomen

13 November 2013
Dieta1Grăsimea acumulată în exces în zona abdomenului este mai periculoasă decât cea de pe șolduri și de pe coapse. Potrivit studiilor, grăsimea de pe burtă crește riscul de probleme cardiovasculare, AVC, diabet de tip 2, osteoporoză, Alzheimer, cancer colorectal și hipertensiune. Nu există alimente sau pastile-minune care subţiază talia, dar s-a dovedit că alimentaţia bogată…
Read more »





Reteta zilei: Negresa cu inghetata de cocos si felii de capsuni

13 November 2013
Negresa_cu_inghetata_de_cocos_si_felii_de_capsuni_05Negresa cu inghetata de cocos si felii de capsuni din: unt ne nuci, sirop de artar, ou, unt topit, bicarbonat, cacao, esenta de vanilie, apa, inghetata de nuca de cocos, capsuni.   Ingrediente: 230 gr unt de nuci ½ ceasca sirop de artar 1 ou 2 linguri unt topit ¼ lingurita bicarbonat de sodiu 6…
Read more »





Macrou cu fidea si legume

13 November 2013
Macrou_cu_fidea_si_legumeMacrou cu fidea si legume din: macrou, morcovi baby, fidea de orez, ciuperci, sfecla murata, capere, ulei, lamaie, ardei capia, fulgi de chili, cimbru, smantana, busuioc, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua bucati macrou 200 g morcovi baby 150 g fidea de orez 200 g ciuperci 200 g sfecla murata o lingura cu capere ulei o…
Read more »





Supa de dovleac cu smantana si parmezan

13 November 2013
Supa_de_dovleac_cu_smantana_si_parmezanSupa de dovleac cu smantana si parmezan din: dovleac, smantana, parmezan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 kg dovleac 4 linguri smantana 100 g parmezan sau cascaval ras sare piper cateva fire patrunjel   Mod de preparare: Se spală dovleacul întreg, apoi se taie în două, se scot seminţele şi se mărunţeste pulpa în bucăţi mici.…
Read more »





Ruladă de carne de porc cu sparanghel

13 November 2013
Rulada_de_carne_de_porc_cu_sparanghelRuladă de carne de porc cu sparanghel din: carne de porc cu sorici, carne tocata de porc, paine, boia dulce, ceapa, oua, sparanghel, unt, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, smantana, mustar dulce, oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 300 g carne tocata de porc doua felii de paine o lingurita…
Read more »





Crap cu fenicul si ardei capia la cuptor

13 November 2013
Crap_cu_fenicul_si_ardei_capia_la_cuptorCrap cu fenicul si ardei capia la cuptor din: crapi, fenicul, usturoi, rosii, ardei capia, ardei iute, telina, ciuperci, ulei de floarea soarelui, vin alb sec, smantana, malai. Ingrediente: doi crapi mai mari 3 bucati de fenicul 3 catei de usturoi 6 rosii doia ardei capia un ardei iute 4 tije de telina cu frunze…
Read more »





Pastrama de vita cu ghimbir si scortisoara

13 November 2013
Pastrama_de_vita_cu_ghimbir_si_scortisoaraPastrama de vita cu ghimbir si scortisoara din: piept de vita, apa, sare grunjoasa, zahar, cuisoare, usturoi, boabe de piper negru, boabe de mustar, coriandru, scortisoara, ghimbir. Ingrediente: un kg piept de vita pentru saramura: 500 ml apa 60 g sare grunjoasa 30 g zahar 2 cuisoare 6 catei de usturoi 1/4 lingurita boabe de…
Read more »





Chiftelute de naut

13 November 2013
Chiftelute_de_nautChiftelute de naut din: naut, fasole boabe, ceapa, usturoi, patrunjel, faina, chimen, coriandru, boia dulce, busuioc, sare, ulei. Ingrediente: 200 g naut 500 g fasole boabe o ceapa 3 catei de usturoi o legatura patrunjel 3 linguri faina o lingurita chimen macinat o lingurita coriandru macinat o lingurita boia dulce 3 linguri busuioc proaspat, tocat…
Read more »





Cuscus cu mazare, morcovi si conopida

13 November 2013
Cuscus_cu_mazare_morcovi_si_conopidaCuscus cu mazare, morcovi si conopida din: cuscus, radacina de patrunjel, telina, mazare, morcovi, dovlecel, conopida, cartofi, ceapa verde, curry, ulei de masline, sare, piper, marar, naut, linte. Ingrediente: 150 g cuscus prefiert doua radacini de patrunjel o telina mica 200 g mazare doi morcovi un dovlecel 200 g conopida doi cartofi doua legatura de…
Read more »





Ceafa de porc cu garnitura de orez si morcovi

13 November 2013
Ceafa_de_porc_cu_garnitura_de_orez_si_morcoviCeafa de porc cu garnitura de orez si morcovi din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel verde, ulei de masline, orez. Ingrediente: 800 g ceafă de porc  sare cimbru verz si uscat ulei de masline  piper 100 ml vin 4 linguri ulei de floarea-soarelui 50 g unt 500 g morcovi 1 legatura pătrunjel…
Read more »





Salata de spanac cu branza feta

13 November 2013
Salata_de_spanac_cu_branza_fetaSalata de spanac cu branza feta din: frunze de spanac, feta, ceapa verde, piept de pui, zeama de lamaie, sare, ulei de masline. Ingrediente: 20 g frunze de spanac 100 g feta 3 fire de ceapa verde 1 piept de pui zeama de la 1 lamaie sare 2-3 linguri ulei de masline   Mod de…
Read more »





Pizza cu ardei gras, dovlecel si masline

13 November 2013
Pizza_cu_ardei_gras_dovlecel_si_maslinePizza cu ardei gras, dovlecel si masline din: faina, drojdie, apa, sare, ulei, suc de rosii, dovlecel, ardei gras, ceapa, ciuperci, masline, frunze de spanac, ulei, sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 220 ml apa calduta 10 g drojdie proaspata o lingurita sare 2 linguri ulei pentru umplutura: 4 linguri suc de rosii un…
Read more »





Reteta zilei: Paste integrale cu sos de pui si legume

13 November 2013
Paste_integrale_cu_sos_de_pui_si_legume_16Paste integrale cu sos de pui si legume din: piept de pui, mazare, ardei gras, varza chinezeasca, morcovi, spaghete integrale, sos de soia, seminte de susan, sos de peste, ardei iute, usturoi, caju, coriandru.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat 20 pastai mazare ½ de ardei gras roșu 2 verze chinezesti ½ ceasca…
Read more »





Tocanita cu carne de porc

13 November 2013
Tocanita_cu_carne_de_porcTocanita cu carne de porc din: carne de porc, dovlecel, ardei capia, vanata, ciuperci, ceapa, morcov, broccoli, praz, rosii, ceapa verde, usturoi, ulei, sare, piper, sfecla rosie. Ingrediente: 700 g carne de porc un dovlecel doi ardei capia o vanata 200 g ciuperci o ceapa alba un morcov 400 g broccoli un fir de praz…
Read more »





Scrumbie cu lamaie si cartofi

13 November 2013
Scrumbie_cu_lamaie_si_cartofiScrumbie cu lamaie si cartofi din: scrumbii, cartofi, ceapa, usturoi, pudra de curry, lamai, vin alb sec, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana. Ingrediente: 4 scrumbii 800 g cartofi doua cepe 4 catei de usturoi o lingurita cu pudra de curry 4 lamai 150 g unt 300 ml vin alb sec o legatura de patrunjel…
Read more »





Ciorba cu legume si smantana

13 November 2013
Ciorba_cu_legume_si_smantanaCiorba cu legume si smantana din: cartofi, conopida, ardei gras, ardei capia, dovlecel, ceapa, morcovi, rosii, mazare, telina, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, tarhon, sare, marar, smantana, iaurt. Ingrediente: doi cartofi 500 g conopida un ardei gras un ardei capia un dovlecel doua cepe doi morcovi 4 rosii 100 g mazare o telina…
Read more »





Salata cu fasole si conopida

13 November 2013
Salata_cu_fasole_si_conopidaSalata cu fasole si conopida din: fasole pastai, conopida, morcovi, telina, ardei gras, ciuperci, mustar, ulei, sare, frunze de salata verde, rosii, dovlecei, castraveti. Ingrediente: 100 g fasole pastai 1 conopida mica 2 morcovi 1 telina 1 ardei rgas rosu 200 g ciuperci 1 lingura mustar 80 ml ulei sare cateva frunze de ruccola 1-2…
Read more »





Pizza cu salam, ciuperci si ou

13 November 2013
Pizza_cu_salam_ciuperci_si_ouPizza cu salam, ciuperci si ou din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, sos de rosii, salam, ciuperci, frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 500 gfaina 250 ml apa calduta o lingurita drojdie uscata o lingurita zahar o lingurita sare pentru umplutura: sos de rosii salam ciuperci oua 2-3 frunze de busuioc   Mod de preparare:…
Read more »





Corn cu migdale si caise

13 November 2013
Corn_cu_migdale_si_caiseCorn cu migdale si caise din: aluat de foitaj, caise, migdale, albusuri, zahar pudra, fistic, zahar vanilinat, ou, frunze de menta, miere, esenta de vanilie, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 600 g caise 200 g migdale doua albusuri 100 g zahar pudra 50 g fistic doua pliculete cu zahar vanilinat un ou o…
Read more »





Reteta zilei: Salata de sfecla cu branza de capra si verdeata

13 November 2013
Salata_de_sfecla_cu_branza_de_capra_si_verdeata_05Salata de sfecla cu branza de capra si verdeata din: sfecla, salata verde, rucola, ceapa verde, coriandru, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, ulei de masline, otet balsamic, branza de capra.   Ingrediente: 6 buc sfecla 1 salata verde sau rucola 1 fir ceapa verde , tocata 1 lingura coriandru , tocat 1 lingura…
Read more »

Depresia de toamna

13 November 2013
AlimenteTermenul “depresie” pare oarecum ambiguu, fiind vorba despre un fenomen foarte individualizat, care se manifesta diferit de la o persoana la alta. In principiu, este vorba de o tulburare mintala, caracterizata prin stari de disconfort, tristete sau amaraciune, care persista uneori timp indelungat. Multa lume pune depresia pe seama oboselii sau a supraincarcarii activitatii profesionale.…
Read more »





Pui cu ciuperci si broccoli

13 November 2013
Pui_cu_ciuperci_si_broccoliPui cu ciuperci si broccoli din: piept de pui, ciuperci, ceapa verde, ardei grasi, usturoi, miere, sos de soia, vin alb sec, sare, piper, broccoli. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 300 g ciuperci proaspete tăiate felii  o ceapă verde tocată fin 2 ardei grași 4 căței usturoi 2 lingurite miere 30 g sos de soia 50 ml vin alb sec  sare…
Read more »





Meniu #20

13 November 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Musaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc

13 November 2013
Musaca_de_cartofi_cu_ardei_si_carne_tocata_de_porcMusaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc din: ardei capia, cartofi, carne tocata de porc, ceapa, iaurt, patrunjel verde, ulei. Ingrediente: 8-9 ardei capia 10 cartofi de dimensiune mijlocie 1 kg carne tocata de porc 3-4 cepe 400 g iaurt 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Iepure cu fasole păstăi

13 November 2013
Iepure_cu_fasole_pastaiIepure cu fasole păstăi din: iepure, fasole alba pastai, ceapa verde, suc de rosii, rosii, sos de soia, ghimbir, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: un iepure 500 g fasole alba pastai doua legaturi de ceapa verde 250 ml suc de rosii 4 rosii doua linguri cu sos de soia…
Read more »





Pastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper

13 November 2013
Pastrama_de_pui_cu_boabe_de_ienupar_si_boabe_de_piperPastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper din: piept de pui, boabe de ienupar, piper boabe negru, apa, zahar, sare grunjoasa, foi de dafin. Ingrediente: un kg piept de pui 2 linguri boabe ienupar lingura piper boabe negru 750 m apa 125 g zahar 6 linguri sare grunjoasa 2 foi de…
Read more »





Placinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir

13 November 2013
Placinta_cu_carne_de_vita_usturoi_si_ghimbirPlacinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir din: ulei, carne de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, boabe de piper, faina, piure de rosii, morcovi, anason, baton de scortisoara, sos de soia, ardei iute, aluat, ou. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 kg carne de vita, taiata cubulete 1 ceapa mare, tocata fin 2 catei de…
Read more »





Mujdeiul si siropul de soc

13 November 2013
Mujdeiul_si_siropul_de_socOdata cu venirea sezonului rece, suntem tot mai expusi riscului de a face gripa sau alte afectiuni ale tractului respirator. Ne putem intari insa sistemul imunitar si putem tine la distanta numeroase boli cu ajutorul unor remedii naturale. Usturoiul Usturoiul are proprietati antibacteriene si antifungice, el avand capacitatea de a tine la distanta numeroase afectiuni.…
Read more »





Reteta zilei: Supa de porc cu varza chinezeasca murata

13 November 2013
Supa_de_porc_cu_varza_chinezeasca_murata_05Supa de porc cu varza chinezeasca murata din: carne de porc, usturoi, ghimbir, fulgi ardei rosu, varza chinezeasca murata, zeama de varza chinezeasca murata, apa, tofu, ceapa verde.   Ingrediente: ½ kg carne de porc , taiata bucati 1 lingurita usturoi , tocat ½ lingurita ghimbir, tocat 1 lingura fulgi de ardei rosu 2 cesti…
Read more »





Macrou cu sfela rosie si busuioc

13 November 2013
Macrou_cu_sfela_rosie_si_busuiocMacrou cu sfela rosie si busuioc din: macrou, sfecla rosie, ceapa, lamai, boabe d epiper, boabe de mustar,dafin, apa, otet, smantana, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bcuati de macrou 800 g sfecla rosie 4 cepe 3 lamai boabe de piper dafin o lingura cu boabe de mustar 600 ml apa 150…
Read more »





Prajitura delicioasa cu stafide

13 November 2013
Prajitura_delicioasa_cu_stafidePrajitura delicioasa cu stafide din: faina, praf de copt, zahar, ulei, lapte, cacao, oua, sare, urda, zahar, stafide aurii, esenta de rom, zahar vanilinat, galbenusuri, albusuri, zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 370 g faina 1 plic praf de copt 180 g zahar 125 ml ulei 125 ml lapte 1 lingura cacao 3 oua 1 praf…
Read more »





Alimente care reduc apetitul

13 November 2013
Alimente_11. Iaurtul grecesc menţine senzaţia de saţietate Ceea ce face iaurtul grecesc ideal în curele de slăbire este conţinutul mare de proteine. Obţinut din lapte de capră sau oaie, iaurtul grecesc are de două ori mai multe proteine decât iaurturile de vacă. Proteinele rămân în stomac pentru mai mult timp, spun specialiştii, ceea ce menţine…
Read more »





Ciorba de fasole cu afumatura si cimbru

13 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_afumatura_si_cimbruCiorba de fasole cu afumatura si cimbru din: fasole boabe, afumatura, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, ardei grasi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, tarhon in otet, rosii decojite, faina, piper negru, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe 200 g afumatura cate 1 radacina de patrunjel si de pastarnac 2 morcovi 2 ardei…
Read more »





Placinta delicioasa cu legume si cascaval

13 November 2013
Placinta_delicioasa_cu_legume_si_cascavalPlacinta delicioasa cu legume si cascaval din: faina, margarina, ou, drojdie, zahar, praz, ciuperci, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, ulei, smantana, branza, gris, oua. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g margarina 1 ou 20 g drojdie 1 lingurita zahar pentru umplutura si decor: 2 fire de praz 400 g ciuperci 4 rosii 100 g…
Read more »





Dieta care combate cancerul

12 November 2013
Dieta3Cele mai multe dintre bolile de care suferim sunt rezultatul alegerilor noastre în materie de alimentaţie şi stil de viaţă. Vindecarea este posibilă, indiferent de afecţiune, dacă tratăm cauza şi nu efectul. Teoria îi aparţine nutriţionistului american Robert Young, autorul mai multor cărţi de medicină alternativă. Specialistul este de părere că organismul se îmbolnăveşte şi…
Read more »





Consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas

12 November 2013
Nuca1Cel putin in cazul femeilor, consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas, anunta un studiu recent. Consumate de doua ori pe saptamana, fructele uscate – nucile, migdalele, arahidele, fisticul si caju – ofera o protectie semnificativa contra cancerului pancreatic, este concluzia unei cercetari citate de The Telegraph.…
Read more »





Metode simple si eficienta sa scapi de durerea de cap

12 November 2013
SanatateTe-a luat brusc durerea de cap? Înainte să apelezi la medicamente încearcă următoarele metode: 1. Lasă telefonul din mână Atunci când scrii mesaje sau stai pe internet pe mobil îți obosești ochii, de aceea apar durerile de cap. 2. Bea apă Deshidratarea cauzează dureri de cap, potrivit unui studiu din 2012 publicat în Journal of…
Read more »





Reteta zilei: Tarta rece cu pere

12 November 2013
Tarta_rece_cu_pere_07Tarta rece cu pere din: tofu, pere, zahar de nuca de cocos, esenta de vanilie, nucsoara, seminte de chia, nuca de cocos, nuci, curmale, fulgi de cocos, sirop de artar, suc de lamaie. Ingrediente umplutura: 600 gr de tofu 2 pere coapte , taiate cubulete 1/4 ceasca de zahar de nuca de cocos 1 lingurita…
Read more »





Supă de legume cu smantana si ardei verde

12 November 2013
Supa_de_legume_cu_smantana_si_ardei_verdeSupă de legume cu smantana si ardei verde din: morcovi baby, ceapa rosie, paste, telina, ardei capia, varza alba, mazare, dovlecel, conopida, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana, suc de lamaie. Ingrediente: 150 g morcovi baby doua cepe rosii 150 g paste mici o telina mica doi ardei capia 200 g…
Read more »





Vita cu legume si salata de gogonele

12 November 2013
Vita_cu_legume_si_salata_de_gogoneleVita cu legume si salata de gogonele din: carne de vita, ceapa, telina, ardei capia, ardei grasi, ardei iute, usturoi, vin alb, bicarbonat de sodiu, ulei, sare, piper, paine, gogonele. Ingrediente: 600 g carne de vita 500 g ceapa mica o telina mare cu frunze 4 ardei capia 4 ardei grasi un ardei iute 4…
Read more »





Pui in sos delicios de smantana

12 November 2013
Pui_in_sos_delicios_de_smantanaPui in sos delicios de smantana din: pulpe de pui, smantana, faina, lapte, sare, unt, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui 250 g smântână pentru gătit 2 linguri făină 250 ml lapte  sare 1 lingura unt 1 legatura pătrunjel   Mod de preparare: Se spală pulpele de pui, se taie în două și se pun la fiert în apă cu puțină…
Read more »





Cartofi la cuptor cu sunca si branza topita

12 November 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_sunca_si_branza_topitaCartofi la cuptor cu sunca si branza topita din: cartofi, sunca, smantana, branza topita. Ingrediente: 8 cartofi mari 150 g sunca 100 ml smantana 4 tiunghiuri branza topita     Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă. Se fierb acoperiţi aproximativ 30 de minute. Intre timp, smântână…
Read more »





Placinta cu mure si pere

12 November 2013
Placinta_cu_mure_si_perePlacinta cu mure si pere din: aluat fraged, gem de mure, mure, pere, zahar pudra. Ingrediente: 500 g de aluat fraged 4 linguri gem de mure 140 g mure 4 pere coapte, curatate de coaja, de cotor si feliate zahar pudra, pentru presarat     Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C şi pune o…
Read more »





Aripioare de pui in sos de bere neagra

12 November 2013
Aripioare_de_pui_in_sos_de_bere_neagraAripioare de pui in sos de bere neagra din: aripi de pui, bere neagra, ulei, boia, patrunjel, sare. Ingrediente: o caserola aripi de pui 2 cutii bere neagra 2 linguri ulei boia iute sau dulce patrunjel sare   Mod de preparare: Aripile se curăţă bine, eventual se pârlesc la flacăra aragazului si se spală foarte…
Read more »





Crap la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi

12 November 2013
Crap_la_cuptor_cu_cartofi_ardei_gras_si_morcoviCrap la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi dn: untdelemn, unt, vin alb sec, cartofi, rosii, ardei gras, morcovi, ceapa alba, ceapa verde, usturoi, piper, sare, boia, marar, patrunjel, crap. Ingrediente: 100 ml untdelemn 50 g unt 500 ml vin alb sec 2 kg cartofi 1 kg roşii 5 ardei graşi 5 morcovi potriviţi…
Read more »





Pui la cuptor cu mere coapte si rozmarin

12 November 2013
Pui_la_cuptor_cu_mere_coapte_si_rozmarinPui la cuptor cu mere coapte si rozmarin din: pui, mere, sare, boia dulce, piper alb, zahar, usturoi verde, lamai, rozmarin, unt. Ingrediente: un pui 500 g mere sare boia dulce piper alb 2 linguri zahăr 1 legatura usturoi verde 2 lămâi 2-3 rozmarin 150 g unt   Mod de preparare: Se spală bine puiul în câteva ape, se opăreşe în…
Read more »





Salata cu varza, telina si mere

12 November 2013
Salata_cu_varza_telina_si_mereSalata cu varza, telina si mere din: varza, telina apio, mere verzi, boabe de strugure, maioneza light, otet din vin alb, miez de nuca. Ingrediente: 1 varza mica alba, tocata 4 tulpii de telina Apio, feliate 2 mere verzi, curatate de coaja si taiate in cubulete 1 mana boabe de strugure, taiate in jumatati 6…
Read more »





Blinii cu sos si ton

12 November 2013
Blinii_cu_sos_si_tonBlinii cu sos si ton din: faina, lapte dulce, ou, drojdie, rosii, ardei capia, ceapa, dovlecel, ton in ulei, spanac baby, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 250 ml lapte dulce un ou 5 g drojdie 500 g rosii 3 ardei capia doua cepe un dovlecel doua conserve de ton…
Read more »





Sfecla cu smantana si branza de vaci

12 November 2013
Sfecla_cu_smantana_si_branza_de_vaciSfecla cu smantana si branza de vaci din: sfecla rosie, branza de vaci, smantana, chimen, sare, ulei. Ingrediente: 4 sfecle medii 2 pachete de branza de vaci 2-3 linguri smantana un pic chimen macinat sare putin ulei   Mod de preparare: Sfeclele se spală foarte bine si se pun la copt înţepate cu furculiţa. Brânza…
Read more »





Reteta zilei: Placinta de legume

12 November 2013
Placinta_de_legume_04Placinta de legume din: vinete, rosii, sos de rosii, branza telemea, mozzarella, oregano.   Ingrediente: 2 vinete, feliate 6-9 rosii, feliate 1 cutie sos de rosii 200-300gr branza telemea, maruntita 200-300 gr mozzarella , maruntita 1 lingurita oregano     Mod de preparare: Aduceti o oala mare de apa cu sare la fiert , se…
Read more »





Tagliatelle cu legume si sos

12 November 2013
Tagliatelle_cu_legume_si_sosTagliatelle cu legume si sos din: paste tagliatelle, ardei capia, ciuperci, praz, ardei grasi, dovlecel, ardei iute, rosii, pasta de tomate, sos de soia, ghimbir, sare, piper, rozmarin, menta, masline. Ingrediente: 400 g paste tagliatelle doi ardei capia 400 g ciuperci un fir de praz doi ardei grasi un dovlecel un ardei iute 600 g…
Read more »





Muschiulet de vita in sos

12 November 2013
Muschiulet_de_vita_in_sosMuschiulet de vita in sos din: muschi file de vita, unt, ulei de masline, zahar tos, salvie, sare, piper, smantana, ceapa rosie, vin rosu sec, cartofi, pesmet, ulei, fasole verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi file de vită 200 g unt 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zahăr tos 2-3 frunze salvie  sare  piper roşu şi negru măcinat şi…
Read more »





Linte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi

12 November 2013
Linte_cu_zeama_de_lamaie_rozmarin_si_usturoiLinte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi din: ulei de masline, frunze de rozmarin, usturoi, linte, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura frunze de rozmarin, tocate fin 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 conserve a cate 400 g de linte, scursa zeama de la 1/2 lamaie      …
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro