Retete de toamna:
Africane cu frisca si ness
29 October 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: smantana dulce, oua, mess, cacao,
zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom. Ingrediente:
1 l smântână dulce 2 ouă 50 g ness 200 g cacao 300 g zahăr pudră 300 g
nuci pisate 150 g pesmet 100 ml lichior de cafea esenţă de rom Mod…
Read more »
Read more »
Terina de pui
29 October 2013
Terina
de pui din: ficat de pui, oua, piept de pui, ardei rgas, ceapa, unt,
ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram ficat de pui 3 oua un piept
de pui un ardei gras o ceapa mare 100 g unt 2 linguri ulei sare piper
Mod de preparare: Se caleste ceapa in ulei si apoi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si fructe
29 October 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: compot de ananas, unt, mascarpone,
oua, faina, lamaie, compot de caise, zahar tos. Ingrediente: 380 g
ananas din compot tăiat rondele 125 g unt 450 g mascarpone 4 ouă mici
50 g făină 1 lămâie (coaja şi sucul) Ingrediente sos: 1 conservă de 420 g
compot de caise (jumătăţi)…
Read more »
Read more »
Sarmale cu peşte
29 October 2013
Sarmale
cu peşte din: varza, sare, busuioc, file de stiuca, suc de lamaie
verde, piper, bulion, smantana, unt, supa de legume. Ingrediente: 1 kg
varza sare 1 legatura busuioc 500 g file de stiuca 1 lingura suc de
lamaie verde piper 3 linguri bulion 3 linguri smantana 1 lingura unt 200
ml supa de legume…
Read more »
Read more »
Carne cu chilli
29 October 2013
O
reteta delicioasa de carne de vita cu: ceapa, ardei rosu, usturoi,
fasole rosie, bulion, praf de chilli picant, sare, boia, ulei.
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 250 g de ceapă 1 ardei roşu 2
căţei de usturoi 2 conserve de fasole roşie de 450 g 500 g bulion 2
linguriţe praf de…
Read more »
Read more »
Friptura ungureasca
29 October 2013
O
reteta delicioasa de friptura de vita cu: ulei, vinete, cartofi, unt,
ceapa, boia dulce, ardei gras, paste de tomate. Ingrediente: 800 g
muşchi de vită 150 ml ulei 2 vinete 500 g cartofi 40 g unt 3 cepe 1
linguriţă boia dulce 4 ardei graşi 2 linguri pastă de tomate Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Baclava cu nuci si portocale confiate
29 October 2013
Baclava
cu nuci si portocale confiate din: foi de placinta, nuci, coaja de
portocala confiata, zahar pudra, scortisoara, apa de flori de portocal,
unt, zahar, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500
g nuci coaja de portocale confiata 4 linguri zahar pudra o lingurita
scortisoara o lingura apa de flori de…
Read more »
Read more »
Peste cu masline
29 October 2013
O
reteta delicioasa de peste cu: ulei, masline, faina, ceapa, vin alb,
foi de dafin, ienibahar, lamai, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte
200 ml ulei 300 g măsline 50 g făină 1 ceapă tăiată mărunt 150 ml vin
alb foi de dafin ienibahar 1- 2 lămâi sare piper Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan
29 October 2013
Musaca
de legume cu sos de rosii si parmezan din: vinete, sunca, mozzarella,
parmezan, piure de tomate, ceapa, telina, morcov, sare, zahar, ulei.
Ingrediente: 800g vinete 3-4 felii de șuncă 250g branza mozzarella 100g
parmezan ras 500ml piure de tomate 1/2 ceapa 1/2 tulpina de telina 1
morcov sare zahar ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Baclava cu foi de gris
29 October 2013
Baclava
cu foi de gris din: migdale prajite, fistic, gris, faina, unt, apa,
zahar, amidon, miere, sare. Ingrediente: 500 g migdale prajite 100 g
fistic pentru aluat: un pachet gris fin 250 g faina 500 g unt 200 ml apa
125 g zahar un pachet amidon 500 g miere un praf sare Mod de…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste cu sos
29 October 2013
Fileuri
de peste cu sos din: ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline,
supa, sare, piper, otet, zahar, iaurt, fileuri de peste, suc de lamaie,
ou, cartofi noi, verdeata, ceapa verde. Ingrediente: 3 ardei grasi 1
ceapa 1 catel de usturoi 8 linguri ulei de masline 150 ml supa sare
piper otet 1 praf zahar…
Read more »
Read more »
Tochitura cu pulpe de pui si kaizer
29 October 2013
Tochitura
cu pulpe de pui si kaizer din: pulpe de pui dezosate, kaizer,
carnaciori, ceapa, ardei, pasta de tomate, piper, sare, foi de dafin,
ulei. Ingrediente: 500 g pulpe de pui dezosate 50 g kaizer 2 carnaciori 5
cepe 1 ardei rosu 3 linguri pasta de tomate piper sare 2-3 foi de dafin
5 linguri…
Read more »
Read more »
Prajitura pufoasa
29 October 2013
Prajitura
pufoasa din: mere, suc de lamaie, oua, faina, faina de migdale, amidon,
unt, zahar, praf de copt, rom, esenta de vanilie. Ingrediente: 3 mere
golden sucul unei lamai 3 oua 100 g faina 70 g faina de migdale 20 g
amidon 150 g unt topit 180 g zahar 1/2 plic praf de copt 2…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de vita si smantana
29 October 2013
Bors
cu carne de vita si smantana din: carne de vita, radacina de patrunjel,
morcov, sfecla, taitei, bors, smantana, frunze de patrunjel.
Ingrediente: 250 g carne de vită 2-3 felii rădăcină de pătrunjel 1
morcov 1 sfeclă mică 1 mână de tăieței 1/4 l borș 2 linguri smântână
frunze de pătrunjel Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii cherry coapte
28 October 2013
Rosii
cherry coapte din: rosii cherry, ulei de masline, usturoi, sare, piper,
condiment. Ingrediente: 2 cani rosii cherry, injumatațite 2 lingurite
ulei de masline 3 catei usturoi, zdrobit sare si piper dupa gust 1/2
lingurita condiment, dupa gust Mod de preparare: Amestecati rosiile
cu ulei de masline, usturoi, sare, piper și condiment.…
Read more »
Read more »
Meniu #19
28 October 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Diluarea si filtrarea, faze care completeaza procesul de productie a whisky-ului
28 October 2013
La
finalul procesului de maturare, care este precedat de adaugarea de apa
demineralizata – cu scopul de a scadea gradatia de alcool, dar si de a
evita ca învechirea sa se produca mai încet tinând pline butoaiele mai
mult decât e necesar – butoaiele sunt sondate pentru a controla stadiul
lor si continutul. Desi gradatia…
Read more »
Read more »
Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia
28 October 2013
Fabrica
Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan
Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial,
întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene. Astfel,
în 1923, a fost introdusă pe piaţă berea Duvel, produsă prin utilizarea
unui tip particular de drojdie, capabilă să-i confere băuturii un
caracter important.…
Read more »
Read more »
5 retete cu gutui la doar un click distanta
28 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Budinca din malai cu stafide si gutui
Budinca din malai cu stafide si gutui din: malai, gris, stafide, nuci
macinate, miere, coaja de lamaie,…
Read more »
Read more »
Invata acum sa prepari retete cu nuci
28 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Halva de nuci Halva de nuci din: nuci,
unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte, zahar, cardamom.
Ingrediente: 250 g nuci 150 g…
Read more »
Read more »
Dieta cu salate
28 October 2013
Vrei
sa-ti prepari un meniu delicios, care sa te ajute in acelasi timp sa
slabesti? Alege salatele de vara! Ele trebuie sa contina vegetale
variate, cantitati moderate de proteine si, pentru gust, sosuri aromate
si fara calorii. Combinatia dintre legumele proaspete şi carnea slaba,
de pui sau de peste, asigura un aport suficient de proteine…
Read more »
Read more »
Berea belgiana Floreffe
28 October 2013
Fabrica
Brasserie Lefebvre a fost înte¬meiată în 1876 la Quenast (Brabant),
profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le
potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie Floreffe
şi restaurantele din împrejurimi au devenit celebre prin calitatea
produselor culinare şi a berilor excelente pe care le ofereau
clientilor. Pe etichetele berii Brasserie Lefebvre…
Read more »
Read more »
Distilarea, etapa a procesului de productie a whisky-ului
28 October 2013
Pentru
distilarea whisky-ului de malt scotienii folosesc un pot still,alambic
cu distilare discontinua, care este încalzit pâna la punctul de fierbere
al alcoolului (mai jos decât cel al apei). Vaporii mai usori se ridica
în gâtul recipientului, în timp ce aceia mai grei cad înapoi si sunt
redistilati. Distilarea se produce în doi timpi: mai…
Read more »
Read more »
Cum se pun castravetii in saramura pentru iarna
28 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti murati cu
ceapa si morcov Castraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet,…
Read more »
Read more »
Retete simple si pline de gust cu ardei copti
28 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Orez cu ardei copti
Orez cu ardei copti din: orez, ardei kapia,…
Read more »
Read more »
Dieta energizanta
28 October 2013
Iarna
ziua este atat de scurta incat n-ai cum sa stai afară suficient de mult
ca sa-ti faci stocul de vitamina D. Consecinta? Te simţi obosita,
uneori chiar depresiva şi asta te indeamna sa mananci mai mult, ca sa te
simti in forma. Solutia este o dieta care sa te incalzeasca, sa-ţi dea
energie si…
Read more »
Read more »
Faza de invechire in procesul de productie a whisky-ului
28 October 2013
Distilarii
îi urmeaza faza de învechire, care influenteaza în mod determinant
gustul final al whisky-ului; în realitate moleculele aromatice ale
bauturii, interactioneaza cu cele ale lemnului din butoaiele în care
lichidul este lasat sa matureze, finisând caracteristicile organoleptice
ale produsului cu mirosuri si arome specifice. In concluzie, gustul si
identitatea unei bauturi alcoolice tari sunt…
Read more »
Read more »
Berea belgiana De Koninck
28 October 2013
Fabrica
De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea
de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei,
tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată în zile
prestabilite şi, cu programare, se poate participa la o degustare a
principalelor produse din catalog. Printre motivele succesului acestei
întreprinderi, se remarcă opţiunea…
Read more »
Read more »
Retete delicioase cu vinete
28 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa
profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Musaca
de vinete cu carne tocata Musaca de vinete cu carne tocata din: vinete,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase cu pere
28 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Desert cu pere Desert cu pere din: pere,
miere, cuisoare, faina, ulei presat la rece, apa, sare. Ingrediente: 4
pere 4 lingurite miere 2 cuisoare…
Read more »
Read more »
Ai vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o dietă?
28 October 2013
Ai
vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o
dietă. Nici nu trebuie. Încearcă întâi să-ți schimbi obiceiurile
alimentare și vezi ce se întâmplă. Sunt mari șanse să ai parte de o
surpriză plăcută. Dacă vrei să declari război kilogramelor în plus ai de
făcut două lucruri. Primul,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciocolata de casa
28 October 2013
Ciocolata
de casa din: lapte praf, zahar, apa, unt, cacao. Ingrediente: 250 gr
de lapte praf 300 gr de zahar 100 ml apa 100 gr de unt 40 de grame de
cacao fructe uscate Mod de preparare: Se amesteca apa cu zahar si se
fierbe timp de 5 minute. Opriti focul si incorporate…
Read more »
Read more »
Salata de creveti si cartofi cu broccoli
28 October 2013
Salata
de creveti si cartofi cu broccoli din: cartofi noi, broccoli, zahar,
mustar, otet, ulei de soia, ceapa, creveti, marar, sare, piper.
Ingrediente: 600 g cartofi noi 400 g broccoli 1 praz zahar 1 lingura
mustar 4 linguri otet 6 linguri ulei de soia 2 cepe 150 g creveti mici
decorticati marar pentru ornat sare…
Read more »
Read more »
Medalion de somon cu piersici in sos
28 October 2013
Medalion
de somon cu piersici in sos din: medalion de somon, piersici, suc de
lamaie, suc de portocala, zahar brun, unt, ulei de masline, coriandru
verde, patrunjel, sare, piper, vin alb, vin ars. Ingrediente: 2 bucati
medalion somon (aproximativ 200 g fiecare) 2 piersici mari si tari sucul
de la 1 lamaie si 1/2 portocala…
Read more »
Read more »
Chiftele cu cartofi
28 October 2013
Chiftele
cu cartofi din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ciuperci,
unt, smantana, marar. Ingrediente: 7 cartofi mari 3 cepe un ou 3
linguri faina sare piper ulei pentru prajit pentru sos: 200 g ciuperci
2-3 linguri faina 30 g unt 40 ml apa 2 linguri smantana de gatit o ceapa
mica sare piper…
Read more »
Read more »
Baclava cu fructe uscate
28 October 2013
Baclava
cu fructe uscate din: foi de placinta, smochine, fructe de goji, apa de
flori de portocal, unt. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g
smochine 200 g fructe de goji 2 linguri apa de flori de portocal 100 g
unt Mod de preparare: In apă caldă se pun fructele de goji si…
Read more »
Read more »
Terină de porc cu măsline
28 October 2013
Terină
de porc cu măsline din: ceafa de porc, ceapa, usturoi, supa de pui, suc
de rosii, masline verzi, capere, cimbru, oua, pesmet, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 800 g ceafa ce porc fara os 2 cepe 2 catei de
usturoi 300 ml supa de pui 200 ml suc de rosii 30 g masline verzi 2…
Read more »
Read more »
Rulouri de piept de pui cu sos
28 October 2013
Rulouri
de piept de pui cu sos din: file de piept de pui, ciuperci, ardei
capia, morcov, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, oregano,
ceapa, branza camembert, lapte, unt, nucsoara, sare, piper. Ingrediente:
pentru rulouri: 800 g file de piept de pui 250 g ciuperci 1 ardei capia
1 morcov ulei de masline…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu mustar
28 October 2013
Friptura
de porc cu mustar din: pulpa de porc, mustar cu boabe, faina, ulei,
apa, sare, piper, miex de legume, cartofi, marar. Ingrediente: un kg
pulpa de porc 4 linguri mustar cu boabe o lingura cu faina 2 linguri
ulei 1/2 l apa sare piper pentru garnitura: mix de legume congelate 8
cartofi marar …
Read more »
Read more »
Etape ale procesului de productie a whisky-ului: maltarea, mashing si fermentatia
28 October 2013
Procesul
de productie a whisky-ului se desfasoara în mod general (si în special
pentru whisky-urile de malt, care se obtin din anumite cereale maltate)
în cinci faze: prima consta în prepararea cerealelor, denumita si
maltare sau malting, care la rândul sau se subdivide în infuzie,
germinare si scurgere;urmeaza mashing-ul („macerarea”) si fermentarea,
dupa care se…
Read more »
Read more »
Traditia berii in Belgia si Luxemburg
28 October 2013
BELGIA
Zona de întâlnire a unor culturi diverse, Belgia datoreaza acestei
caracteristici raspândirea si caracterul extrem de variat al anumitor
centre de productie de bere, fiecare dintre ele având în spate o
traditie rafinata. Aceasta tara de dimensiuni reduse ocupa o pozitie de
prim-plan printre gigantii berii, mai cu seama în ceea ce priveste
calitatea…
Read more »
Read more »
Pate de ficat de rata
28 October 2013
Pate
de ficat de rata din: ficat de rata, unt, usturoi, ceapa, coniac,
cimbru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de rata 220 g
unt 2 catei de usturoi 2 cepe mici 4 linguri coniac o lingurita cimbru 2
linguri smantana sare piper pentru servit: 200 g boabe de piper amestec
Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de mazare cu carnaciori de curcan
28 October 2013
Supa
de mazare cu carnaciori de curcan din: ulei de masline, carnati de
curcan, ceapa, usturoi, cimbru, oregano, mazare, supa de pui, apa, ardei
gras rosu, ardei gras verde, sare, piper, otet. Ingrediente: 4
lingurite ulei de masline 4 carnati de curcan, feliati 1 ceapa, tocata 1
lingura usturoi tocat 1 lingurita cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata neagra
28 October 2013
Crema
de ciocolata neagra din: oua, zahar, zahar vanilinat, ciocolata neagra,
lapte. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar un plic zahar vanilinat 100 g
ciocolata neagra 500 ml lapte Mod de preparare: Se pune laptele la
fiert cu zahărul şi zahărul vanilinat. Intre timp, se bat ouăle si se
topeşte ciocolata cu 2 linguri…
Read more »
Read more »
Piure cu ciuperci şi broccoli
28 October 2013
Piure
cu ciuperci şi broccoli din: cartofi, unt, lapte, amestec de ciuperci,
ceapa rosie, coniac, ulei de masline, pasta de tomate, ardei capia,
broccoli, sos de soia, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mai mari
100 g unt 250 ml lapte 500 g amestec de ciuperci o ceapa rosie 30 ml
coniac 100 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu struguri si nuci
28 October 2013
Pui
umplut cu struguri si nuci din: pui, struguri albi, miez de nuca, vin,
condimente cajun, condimente, morcovi, ulei de masline, foaie de dafin,
cimbru verde, usturoi, busuioc verde, sare de mare, piper mozaic.
Ingrediente: 1 pui 300 g struguri albi sau negri 150 g miez de nuca 100
ml vin condimente cajun condimente…
Read more »
Read more »
Crema caramel cu migdale
28 October 2013
Crema
caramel cu migdale din: lapte, lamaie, zahar, oua, galbenusuri,
migdale. Ingrediente: 500 ml lapte o lamaie 225 g zahar 3 oua 2
galbenusuri 2 linguri apa calda pentru servit: 50 g migdale Mod de
preparare: Laptele şi coaja rasă de lămâie se fierb şi apoi laptele se
strecoară. Se mixează ouăle, gălbenuşurile şi…
Read more »
Read more »
Aperitiv delicios cu ciuperci
28 October 2013
Aperitiv
delicios cu ciuperci din: cartofi, faina, sare, oua, ciuperci, ulei.
Ingrediente: 10 cartofi 2 linguri faina sare pentru umplutura: 3 oua 3
linguri ciuperci o lingurita ulei Mod de preparare: Cartofii se curăţă
de coajă, după care se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare.
Intre timp, se face…
Read more »
Read more »
Tulburari cauzate de consumul excesiv de vin
28 October 2013
TULBURARI
NEUROLOGICE ÎN EXCESUL ALCOOLIC Intensificarea durerilor de cap
Persoanele hipersensibile pot avea cefalee dupa ce beau vin. Aceasta se
datoreaza unor substante chimice care se gasesc în vin în cantitate mai
mare sau mai mica: histamina, tiramina, dar mai ales sulfiti si uneori
metanol. Riscuri de tulburari ORL Un consum de vin excesiv si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi cu ciuperci si maioneza la cuptor
28 October 2013
Cartofi
cu ciuperci si maioneza la cuptor din: cartofi, ciuperci, maioneza,
ceapa, usturoi, piper, rozmarin, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi
200g ciuperci maioneza 1 ceapa 2 catei de usturoi piper rozmarin sare
ulei Mod de preparare: Curatati si feliati ciupercile. Gatiti cu
usturoi , sare și ulei 10-15 de minute. Intre timp, curatati…
Read more »
Read more »
Omleta cu spanac si ceapa rosie
28 October 2013
Omleta
cu spanac si ceapa rosie din: oua, spanac, unt, ceapa rosie, sare.
Ingrediente: 6 oua 1/2 kg spanac 100 g unt sare ceapa rosie Mod de
preparare: Spanacul se curăţă bine de codiţe şi se spală în 2-3 ape. Se
pun apoi într-o cratiţă apă si sare, se aduce la punctul de fierbere,…
Read more »
Read more »
Turnedo de vită cu legume
28 October 2013
Turnedo
de vită cu legume din: turnedou de vita, slanina, unt, ulei, limeta,
otet de mere, otet balsamic, sos de soia, usturoi, broccoli, morcovi
baby, cartofi, sare, piper, marar, smantana, castarveti, menta.
Ingrediente: 4 turnedouri de vita 4 bucati de slanina 60 g unt 200 ml
ulei o limeta 25 ml otet de mere 50…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu garnitura delicioasa
28 October 2013
Friptura
de porc cu garnitura delicioasa din: muschi de porc, cimbru, unt, vin
alb sec, sare, piper, cartofi, morcovi, broccoli. Ingrediente: 600 g
muschi de porc o lingura cimbru o lingura unt 200 ml vin alb sec sare
piper pentru garnitura: cartofi morcovi broccoli Mod de preparare:
Untul se amestecă cu cimbrul mărunţit, sare…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu naut
28 October 2013
Carne
de miel cu naut din: piept de miel, naut, ceapa, usturoi, ulei, praf de
curry, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g
naut o ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei o lingurita praf de curry
cateva fire de patrunjel sare piper Mod de preparare: Cu o seară…
Read more »
Read more »
Un consum moderat de bere aduce un beneficiu pentru mentinerea starii de sanatate a fiecaruia dintre noi
28 October 2013
Descoperita
cu mii de ani in urma, berea a devenit in ziua de astazi un aliment
foarte des consumat pentru gustul sau placut si racoritor, dar mai ales
ca motiv de interactiune sociala, de intalnire cu prietenii,
deconectare, relaxare. Tot mai multe studii medicale releva insa faptul
ca un consum moderat aduce un beneficiu concret…
Read more »
Read more »
Flan cu fructe
28 October 2013
Flan
cu fructe din: galbenusuri, lapte, zahar, amidon, lamaie, scortisoara,
fructe. Ingrediente: 6 galbenusuri un l lapte 200 g zahar 65 g amidon o
lamaie un baton scortisoara 250 g fructe congelate Mod de preparare:
Laptele şi zahărul se pun într-o oală cu coaja de lămâie şi batonul de
scorţişoară. Se amestecă bine cu…
Read more »
Read more »
Peste la tigaie cu lamaie
28 October 2013
Peste
la tigaie cu lamaie din: peste, boia, boabe de piper rosu, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 4 bucati de peste a cate 250 g fiecare o lingura
boia o lingura boabe de piper rosu 3-4 linguri ulei sare piper lamaie
Mod de preparare: Se curăţă pestele de solzi si de măruntaie, după care
se…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de vita, fasole pastai si cartofi
28 October 2013
Supa
cu carne de vita, fasole pastai si cartofi din: carne de vita, ceapa,
morcovi, cartofi, fasole pastai, cimbru, foaie de dafin, ulei, supa
concentrat de vita, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de vita o
ceapa 2 morcovi 4-5 cartofi o conserva mica fasole pastai o lingurita
cimbru o foaie dafin 3-4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ruladă cu spanac, sunca si branza
28 October 2013
Ruladă
cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza,
sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g
faina 6 oua 3 morcovi mari 200 g branza de orice fel 150 g sunca feliata
marar sare piper 50 g masline Mod de preparare: Spanacul îl speli şi
îl pui…
Read more »
Read more »
CHIMAY- bere belgiana
28 October 2013
Berea
Chimay este cea mai cunoscuta marca dintre berile trapiste facute in
Belgia. Intre zidurile manastirii care adaposteste fabrica se gasesc si
puturile de unde se extrage apa pentru productia acestei beri renumite,
îmbutelierea se face insa într-o instalatie moderna, la Baileux. Abatia
Notre-Dame, fondata în 1862, a fost cea dintâi manastire care a produs…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu fasole şi gutui
28 October 2013
Ciorbă
cu fasole şi gutui din: fasole boabe, ceapa, morcov, ardei capia,
rosii, ulei, gutuie, sare, piper, leustean, concentrat de legume.
Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa mare 1 morcov mare 1 ardei capia
rosu 2 rosii potrivite 4-5 linguri ulei 1 gutuie mare sare piper
leustean concentrat de legume Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail-uri cu bere
28 October 2013
Sunt
numerosi barmanii (si nu doar ei) care se delecteaza cu crearea de
retete cât mai deosebite si mai placute, folosind nenumaratele varietati
de bere pe care le ofera piata (de la pilsner la weizen, de la bock la
strong ale, pâna la cele mai putin cunoscute). Mai mult decât atât, nu
trebuie uitat ca…
Read more »
Read more »
Ce se intampla cand asociem vinul cu medicamentele?
28 October 2013
EFECTE
INHIBITORII Unele medicamente au ca efect inhibarea enzimei ALDH, care
antreneaza o acumulare de acetaldehida (alcool nemetabolizat complet).
De aici, greturi, vome, o roseata a fetei si stari de rau cu senzatie de
ameteala. Anumite medicamente au aceasta proprietate, si în special
sulfamidele hipoglicemiante utilizate în diabetul „gras” al adultului,
unele antifungice prescrise pentru…
Read more »
Read more »
Tarte cu struguri si gem de caise
28 October 2013
Tarte
cu struguri si gem de caise din: unt, galbenusuri, zahar, faina, praf
de copt, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, struguri, gem de
caise. Ingrediente: pentru tarte: 200 g unt 2 galbenusuri 150 g zahar
300 g faina putin praf de copt stins cu lamaie sau otet pentru crema: 3
oua 1/2 litru lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu ciocolata neagra
27 October 2013
Prajiturele
delicioase cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, faina, unt, sahar
brun, ou, sare. Ingrediente: 150 de gr de ciocolata neagra 120 de gr de
faina 100 gr de unt 70 de gr de zahar brun 1 lingurita de praf de copt 1
ou 1 varf de cutit de sare Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Paste cu midii si rosii uscate
27 October 2013
Paste
cu midii si rosii uscate din: paste, fasole alba pastai, midii, seminte
de dovleac, ciuperci, rosii uscate in ulei, patrunjel, usturoi, ulei de
masline, frunza de dafin, vin alb sec, sare, piper. Ingrediente: 400 g
paste 300 g fasole alba pastai 400 g midii 100 g seminte de dovleac 250 g
ciuperci 150 g…
Read more »
Read more »
Băscuţe cu carne şi telemea
27 October 2013
Băscuţe
cu carne şi telemea din: ceapa, ulei, carne tocata, zahar brun, sare,
piper, boia, verdeata asortata, usturoi, aluat de foi, telemea,
galbenus, chimen. Ingrediente: 1/2 ceapa tocata 1 lingura ulei 300 g
carne tocata 1 lingurita zahar brun sare piper boia 1 lingura verdeata
asortata tocata si uscata (busuioc, patrunjel) 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Turtă de arpacaş cu legume
27 October 2013
Turtă
de arpacaş cu legume din: arpacas, faina, miez de nuca, praf de copt,
unt, oua, praz, telina, ciuperci, prune uscate, sos de soia, ulei de
floarea soarelui, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200 g arpacas fiert
150 g faina 100 g miez de nuca un pliculet praf de copt 200 g unt 4 oua
un…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu migdale
27 October 2013
Gnocchi
cu migdale din: cartofi, faina, ou, ciocolata neagra, sare, fisca,
migdale, coniac, fructe phayasalis, seminte de floarea soarelui, seminte
de susan, menta. Ingrediente: un kilogram de cartofi 200 g faina un ou
300 g ciocolata neagra o lingura cu sare 100 ml frisca 100 g migdale 50
ml coniac 200 g fructe phaysalis 50…
Read more »
Read more »
Lipie cu branza si omleta
27 October 2013
Lipie
cu branza si omleta din: oua, albusuri, sare, piper, telemea, ulei de
masline, marar, lipii. Ingrediente: 4 oua 4 albusuri sare piper 60 g
telemea zdrobita 1 lingura ulei de masline 3 linguri marar tocat 4 lipii
Mod de preparare: Intr-un castron mare, se bat ouăle cu albuşuri,
sare şi piper. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Efectele consumului excesiv de vin asupra metabolismului
27 October 2013
Glicemia
Un consum excesiv de vin (si a fontiori de whisky, gin, vodca sau rom)
pe stomacul gol si neurmat de o masa risca sa provoace o hipoglicemie:
alcoolul blocând neoglucogeneza, creeaza un deficit al aportului de
glucoza în sânge si glicemia are tendinta sa scada. Daca aceasta scadere
a glicemiei este progresiva, se remarca…
Read more »
Read more »
Retete delicioase cu gutui
27 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Sufleu delicios de gutui Sufleu
delicios de gutui din: gutui, zahar, unt, galbenus, rachiu de mere,
cuisoare, zahar praf. Ingrediente: 450 g cubulete de…
Read more »
Read more »
Retete culinare cu pere
27 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Strudel cu pere, nuci si stafide Strudel
cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca,
suc de lamaie, zahar pudra, nuci,…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu telemea si ceapa
27 October 2013
Rosii
umplute cu telemea si ceapa din: rosii, telemea, ceapa, branza dulce de
vaci, fulgi de porumb, patrunjel verde. Ingrediente: 8 rosii egale ca
dimensiune 200 g telemea desarata 8 cepe mai mici putin decat rosiile 2
linguri branza dulce de vaci 100 g fulgi de porumb 1 legatura patrunjel
verde pentru ornare Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hamburgheri de porc cu salata de varza
27 October 2013
Hamburgheri
de porc cu salata de varza din: boia de ardei, zahar brun, boia iute,
sare, usturoi, praf de mustar, piper negru, praf de ceapa, pula de porc,
otet de mere, ketchup, fulgi de ardei rosu, piper alb, apa, chifle,
salata de varza. Ingrediente pentru marinata: 1 lingura de boia de
ardei 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Vinete cu carne de vită
27 October 2013
Vinete
cu carne de vită din: carne de vita, rosii, ulei, sare, piper, vinete,
faina, usturoi, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 700 g carne de vita 600 g
rosii 120 ml ulei sare piper 1 1/2 kg vinete 100 g faina 4-5 catei de
usturoi 1 legatura patrunjel 2 cepe Mod de preparare: Tai carnea
bucăţi,…
Read more »
Read more »
Baclava din fidea cu fistic
27 October 2013
Baclava
din fidea cu fistic din: fidea, unt, fistic, amestec de fistic si
migdale. Ingrediente: o punga fidea 250 g unt pentru umplutura: 250 g
fistic macinat 150 g maestec de fistic si migdale Mod de preparare: Se
pune fideaua într-un castron si se sfărâmă cu degetele. Se topeşte
untul, se lasă un pic…
Read more »
Read more »
Efectul cancerigen al vinului
27 October 2013
Bautorul
zilnic si moderat al unui vin bogat în polifenoli beneficiaza de
efectul antioxidant al fiavonoizilor, ceea ce se traduce printr-un
puternic efect împotriva radicalilor liberi. Subiectul beneficiaza
asadar de o protectie împotriva cancerului. Dar fenomenul se inverseaza
când cantitatea de alcool creste: actiunea polifenolilor devine
insuficienta pentru a frâna formarea de radicali liberi indusa…
Read more »
Read more »
Baclava cu nuci maruntite
27 October 2013
Baclava
cu nuci maruntite din: foi de placinta, unt, nuci maruntite, zahar,
apa. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g unt topit 350 g nuci
maruntite pentru sirop: 200 g zahar 400 ml apa Mod de preparare: Foile
de plăcintă se aşază pe masă. Prima foaie se unge cu unt si se presară…
Read more »
Read more »
Tocana marocana cu piept de pui
27 October 2013
Tocana
marocana cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ceapa, naut, telina,
dovlecel, rosii in bulion, oregano, boia iute, supa de pui, pasta de
tomate, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept
de pui 2-3 linguri ulei o ceapa 100 g naut 2 morcovi 2 tije telina un
dovlecel o…
Read more »
Read more »
Orez cu ardei copti
27 October 2013
Orez
cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de
chimen, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 10
ardei kapia 2 morcovi 3 oua 1 telina 1 lingurita seminte de chimen 2
linguri unt 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare:
Puneti la fiert…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu bacon si mazare
27 October 2013
Paste
cu bacon si mazare din: bacon, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi,
faina, mustar, lapte, branza, sare, piper, paste, mazare. Ingrediente:
2 felii de bacon 1 lingura de unt 1 lingura ulei de masline 1 ceasca
ceapa tocata 2 catei de usturoi , tocat 1 1/2 lingurite faina 2
lingurite mustar de Dijon…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu branza feta si ruccola
27 October 2013
Piept
de pui umplut cu branza feta si ruccola din: piept de pui, ruccola,
branza feta, piper roz, ulei de masline, seminte de pin, vin alb sec,
supa de pasare. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui 2 maini de
ruccola 120 g branza feta piper roz pisat 2 linguri ulei de masline 4
linguri…
Read more »
Read more »
Terina cu crema de ciuperci
27 October 2013
Terina
cu crema de ciuperci din: dovlecei, broccoli, morcovi, ciuperci, pastai
de fasole, radacina de telina, telemea, crema mascarpone, oua,
gelatina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 1 broccoli 4
morcovi 300 g ciuperci albe de cultura 10 pastai de fasole 1/2 radacina
de telina 200 g telemea 200 g crema mascarpone sau branza…
Read more »
Read more »
Prajitura cu faina coapta
27 October 2013
Prajitura
cu faina coapta din: faina, migdale, seminte de susan, unt, miere,
scortisoara. Ingrediente: 170 g faina 250 g migdale 100 g seminte de
susan 100 g unt 125 g miere o lingurita scortisoara Mod de preparare:
In tava mare de aragaz se pune făina să se coacă la cup¬tor. Se lasă
două ore,…
Read more »
Read more »
Bors moldovenesc cu cartofi si castraveciori
27 October 2013
Bors
moldovenesc cu cartofi si castraveciori din: lapte batut, bors,
cartofi, oua, castraveciori, marar, sare. Ingrediente: 1 litru lapte
batut 1/2 litru de bors facut in casa 2 cartofi fierti 2 oua fierte 4-6
castraveciori 1 legatura marar sare Mod de preparare: Prepararea este
foarte simplă, ţinând cont că nu se fierb decât cartofii şi…
Read more »
Read more »
Macrou picant in folie la cuptor
27 October 2013
Macrou
picant in folie la cuptor din: medalioane de macrou, rosii, ulei de
masline, usturoi, plante aromatice, patrunjel, ardei iute, sare, piper.
Ingrediente: 4 medalioane de macrou 4 rosii mari 30 ml ulei de masline 2
catei de usturoi 1 lingura plante aromatice uscate (tarhon, patrunjel,
marar) patrunjel ardei iute sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Chec sărat cu dovlecei şi telemea
27 October 2013
Chec
sărat cu dovlecei şi telemea din: dovlecei, ulei de masline, oua,
lapte, faina, praf de copt, parmezan, cascaval, telemea, menta, piper,
seminte de pin. Ingrediente: 150 g dovlecei 100 ml + 2 linguri ulei de
masline 3 oua 100 ml lapte 200 g faina 1 lingura praf de copt 50 g
parmezan ras 50…
Read more »
Read more »
Rahat cu fistic si migdale
27 October 2013
Rahat
cu fistic si migdale din: zahar, agar agar, apa, apa de trandafiri,
colorant rosu, ulei, amidon, fistic, migdale. Ingrediente: 400 g zahar o
lingura agar agar 250 ml apa 40 ml apa de trandafiri colorant rosu
pentru servit: o lingurita ulei o lingurita amidon 50 g fistic 50 g
migdale Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocana de porc cu legume si cimbru
27 October 2013
Tocana
de porc cu legume si cimbru din: pulpa de porc, ceapa, morcovi,
usturoi, telina, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de
porc o ceapa 2 morcovi 2 catei usturoi o tija telina o lingurita cimbru 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund
dublu se încinge uleiul…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume, alune si ghimbir
27 October 2013
Piept
de pui cu legume, alune si ghimbir din: piept de pui, ardei, ceapa,
alune, ghimbir, morcovi, usturoi, ardei iute, ulei, sos de soia, vin de
orez, amidon de porumb, ulei de susan, zahar, sare. Ingrediente: 500 g
piept de pui 2 ardei rosii, mai mici 2 ardei galbeni, mai mici 1 ceapa
mare sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de noodles cu legume si susan
27 October 2013
Salata
de noodles cu legume si susan din: noodles, tofu, ciuperci, fasole
verde, ardei rosu, ceapa verde, zahar, seminte de susan, coriandru, ulei
de susan, sos de soia, tahini, unt de arahide, sirop de artar, ghimbir,
usturoi. Ingrediente: 1 pachet de noodles 1 bucata tofu, tocata 3
ciuperci 1 kg fasole verde 1 ardei…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovlecei, vinete si branza
27 October 2013
Tarta
cu dovlecei, vinete si branza din: ulei de masline, bulgur, supa de
pasare, vanata, dovlecei, sare, usturoi, oua, iaurt, piper, chimen, suc
de lamaie, branza feta, ceapa verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 3/4 cana bulgur 1 cana supa de pasare 1 vanata taiata felii 300 g
dovlecei taiati felii subtiri sare 3…
Read more »
Read more »
Covrigi de casa cu dovleac
27 October 2013
Covrigi
de casa cu dovleac din: faina, sare, drojdie, ulei, pulpa de dovleac,
fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg faina 1 lingura de sare 2 cuburi
drojdie 4 linguri ulei 200 g pulpa de dovleac 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron şi se amestecă împreună
cu sarea.…
Read more »
Read more »
Tocana de vita
27 October 2013
Tocana
de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, ciuperci, faina, pasta de
tomate, foaie de dafin, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente:
un kilogram de vita 4 morcovi 2 cepe 200 g ciuperci albe 4 linguri
faina 2 lingura pasta de tomate o foaie de dafin o crenguta cimbru 4
catei usturoi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Strudel cu pere, nuci si stafide
27 October 2013
Strudel
cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca,
suc de lamaie, zahar pudra, nuci, pesmet, unt, lapte. Ingrediente: 250 g
faina 1/4 lingurita sare 4 linguri ulei 1,5 kg pere 50 g stafide 100 g
frisca 1 lingura suc de lamaie 50 g zahar pudra 100 g nuci tocate 3…
Read more »
Read more »
Ruladă cu spanac, sunca si branza
27 October 2013
Ruladă
cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza,
sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6
oua 3 morcovi mari 200 g branza de orice fel 150 g sunca feliata marar
sare piper 50 g masline Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl pui
la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac
26 October 2013
Prajiturele
cu dovleac din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, unt,
zahar, zahar brun, piure de dovleac, ou, esenta de vanilie, ghimbir,
ienibahar. Ingrediente: 3 ¾ cani faina 1 ½ lingurita praf de copt ½
lingurita sare ½ lingurita scortisoara ¼ lingurita nucsoara macinata 1
cana unt nesarat 1 cana de zahar ½…
Read more »
Read more »
Tocanita de fasole si carne
26 October 2013
Tocanita
de fasole si carne din: fasole rosie, carne tocata de vita, ardei gras,
suc de rosii, concentrat de vita, ceapa, usturoi, chimen, oregano, sos
tabasco, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 500 g carne
tocata de vita un ardei gras rosu 500 g suc de rosii 2-3 cepe un cub
concentrat de…
Read more »
Read more »
Piure cu rinichi şi sos
26 October 2013
Piure
cu rinichi şi sos din: cartofi, lapte, unt, rinichi de porc, rosii,
ardei capia, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, linte, ulei, sare,
piper, patrunjel, rosii uscate in ulei. Ingrediente: 500 g cartofi albi
200 ml lapte dulce 50 g unt 600 g rinichi de porc 6 rosii doi ardei
capia o ceapa rosie…
Read more »
Read more »
Tarta crocanta cu pere
26 October 2013
Tarta
crocanta cu pere din: pere, vin alb, zahar, scortisoara, faina, praf de
copt, sare, fulgi de cocos, unt, zahar vanilat, oua, cacao.
Ingrediente: 1,5 kg pere 150 ml vin alb 500 g zahar 2 1/2 lingurite
scortisoara 525 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt sare 75 g fulgi de
cocos 490 g…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza si ceapa
26 October 2013
Placinta
cu branza si ceapa din: aluat de foi, cascaval, ceapa verde, smantana,
ou, amidon, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 bucata rotunda de aluat
de foi (30 cm, refrigerat) 250 g cascaval tare 1 legatura ceapa verde
300 g smantana 1 ou 1 lingura amidon sare piper 1 lingura pesmet Mod
de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos
26 October 2013
Gnocchi
cu morcovi si cartofi in sos din: cartofi, morcovi, ou, faina, sare,
suc de tomate, apa, ceapa, ulei de masline, usturoi, sunca de porc,
sare, piper, zahar foaie de dafin, masline negre. Ingrediente: pentru
gnocchi: 5 cartofi de dimensiune mijlocie 3 morcovi 1 ou faina sare
pentru sos: 300 ml suc de tomate 400…
Read more »
Read more »
Tarta cu nuci, pere si miere
26 October 2013
Tarta
cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere,
smantana, oua, nuci, pere. Ingrediente: blat: 200 g faina 100 g unt 50 g
zahar 1 praf sare umplutura: 60 g unt 140 g zahar 50 g miere 150 g
smantana dulce 2 oua 125 g nuci tocate 2 pere Mod…
Read more »
Read more »
Friptura in crusta de parmezan
26 October 2013
Friptura
in crusta de parmezan din: boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de
coriandru, scortisoara, ceapa, ulei, unt, mustar, patrunjel, sare,
coaja de lamaie, parmezan, muchi de vitel, spanac, fulgi de migdale,
unt, salata verde, usturoi, parmezan. Ingrediente: 2 lingurite boabe de
piper negru 1 lingurita boabe de ienibahar 1/2 lingurita boabe de
coriandru…
Read more »
Read more »
Mascarpone cu ananas
26 October 2013
Mascarpone
cu ananas din: branza mascarpone, branza de vaci, portocala, zahar tos,
ananas, scortisoara, gelatina, fructe confiate, fulgi de porumb, menta
verde, fistic. Ingrediente: 500 g branza mascarpone 200 g branza de vaci
o portocala 70 g zahar tos zahar vanilinat o conserva de ananas o
lingurita cu scortisoara 5 g gelatina alimentara 100 g…
Read more »
Read more »
Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi
26 October 2013
Friptură
de pui aromată, cu vin şi usturoi din: pulpe de pui, vin alb sec,
usturoi, foaie de dafin, ulei, rozmarin, oregano, sare, piper.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 cana de vin alb sec 4 catei de usturoi 1
foaie de dafin 2 linguri ulei 1 lingura amestec rozmarin si oregano sare
piper…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de miel
26 October 2013
Ciorbă
cu carne de miel din: carne de miel, ulei, rosii, pasta de tomate,
ceapa rosie, ciuperci, rozmarin verde, usturoi, vin alb, sare, piper,
malai, castarveti murati. Ingrediente: un kilogram de carne de miel 300
ml ulei 800 g rosii o lingura cu pasta de tomate doua cepe rosii 400 g
ciuperci doua crengute de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de porc in sos
26 October 2013
Chiftelute
de porc in sos din: unt, ceapa, carne de porc, sare, piper, ienibahar,
nucsoara, pesmet, lapte, smantana, ou, faina, supa de vita, jeleu de
coacaze. Ingrediente: 5 linguri unt nesarat 1 ½ cesti ceasca rosie ,
tocata 1 kg carne tocata de porc 1 1/2 lingurite sare 1/2 lingurita
piper negru proaspat macinat…
Read more »
Read more »
Salata de somon cu sfecla rosie
26 October 2013
Salata
de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin,
ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml
vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat
1 lamaie sare…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu linte
26 October 2013
Carne
de vita cu linte din: carne de vita, linte verde, rosii, ceapa,
ghimbir, boia dulce, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare, piper,
usturoi. Ingrediente: 500-600 g carne de vita 300 g linte verde 3 rosii 2
cepe 1 lingurita ghimbir ras 1 lingura boia dulce ulei 2 foi de dafin 1
legatura patrunjel sare…
Read more »
Read more »
Rahat cu fulgi de cocos
26 October 2013
Rahat
cu fulgi de cocos din: zahar, gelatina, apa de trandafiri, zahar pudra,
amidon, colorant, fulgi de cocos. Ingrediente: 450 g zahar 25 g
gelatina granule 6 picaturi apa de trandafiri 2 linguri zahar pudra 2
linguri amidon 4 picaturi colorant galben 200 g fulgi de cocos Mod de
preparare: Gelatina se pune într-un…
Read more »
Read more »
Dovleac umplut cu carne tocata si verdeata
26 October 2013
Dovleac
umplut cu carne tocata si verdeata din: dovlecei, orez, paine toast,
vin alb, ceapa verde, telina, usturoi, ghimbir, patrunjel, oua, sare,
carne tocata de vita, merisoare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mici
(circa 12 cm diametru) 40 g orez cu bob lung 2 felii paine toast 100 ml
vin alb sec 3 cepe verzi 2…
Read more »
Read more »
Marinată din legume
26 October 2013
Marinată
din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina,
pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.
Ingrediente: 1 kg morcov 2 kg ardei capia 1 kg ceapa uscata 2 radacini
de telina 200 g pasta de tomate 1 borcan mustar 500 ml ulei pentru
marinata: 1…
Read more »
Read more »
Nuga cu migdale si fistic
26 October 2013
Nuga
cu migdale si fistic din: miere, migdale, fistic, zahar, albusuri,
zahar vanilinat, sare, colorant, suc de lamaie. Ingrediente: 400 g miere
de tei 500 g migdale 100 g fistic 250 g zahar 2 albusuri 2 pliculete
zahar vanilinat un praf de sare cateva picaturi de colorant rosu sucul
de la 1/2 lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu ciuperci si bacon
26 October 2013
Pui
cu ciuperci si bacon din: pui, ciuperci, bacon, vin, unt, ceapa verde,
usturoi, smantana, ou, boia de ardei, cimbru, sare, piper. Ingrediente
: 1 pui, taiat bucati 500 de grame de ciuperci 100 de grame de bacon 50
ml vin 50 de gr de unt 5 fire de ceapa verde 3 fire usturoi…
Read more »
Read more »
Nuga cu cafea
26 October 2013
Nuga
cu cafea din: miere, migdale, nuci, alune, boabe de cafea, cafea
solubila, scortisoara. Ingrediente: un kg miere poliflora un kg amestec
de migdale, nuci sau alune 100 g boabe de cafea 2 lingurite cafea
solubila 1/2 lingurita scortisoara Mod de preparare: Intr-un vas
încăpător se pune mierea la încălzit si se adună spuma.…
Read more »
Read more »
Budincă de dovlecei cu branză de vaci
26 October 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: dovlecei, branza de vaci, ou, faina,
unt, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g brânză de vaci 1 ou 1
linguriţă făină 1 lingură unt 1 lingură ulei Mod de preparare: Alegi
dovlecei tineri, îi cureţi, îi fierbi, îi scurgi şi îi striveşti cu
furculiţa. Apoi îi…
Read more »
Read more »
Nuga cu alune de padure
26 October 2013
Nuga
cu alune de padure din: miere, albusuri, alune de padure, zahar, apa.
Ingrediente: 500 g miere 8 albusuri 750 g alune de padure 500 g cuburi
de zahar 120 ml apa Mod de preparare: Se pune mierea la bain-marie şi
se lasă aproximativ 3/4 de oră. în momentul în care devine lichidă, se…
Read more »
Read more »
Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras
26 October 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: dovlecei, morcovi, rosii, ardei gras,
ceapa, patrunjel verde, piper, ulei de porumb, sare. Ingrediente: 1
dovlecel 2 morcovi 5-6 roşii 3 ardei graşi de diferite culori (verde,
roşu şi galben) 4 cepe albe 2 căni orez 1 legătură pătrunjel verde 1
legătură mărar verde piper măcinat ulei de…
Read more »
Read more »
Desert cu fistic, nuci si susan
26 October 2013
Desert
cu fistic, nuci si susan din: suc de struguri rosii, faina, nuci,
fistic, susan, ulei. Ingrediente: 2 l suc de struguri rosii 250 g faina 2
albusuri 250 g nuci 250 g fistic 20 g susan un pic de ulei Mod de
preparare: Se presează struguri roşii pentru a obţine doi litri de suc…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciuperci si cascaval
26 October 2013
Rulada
cu ciuperci si cascaval din: ciuperci de padure, oua, ou, ceapa,
usturoi, paine inmuiata in lapte, smantana, cascaval, unt, patrunjel,
foi de placinta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure 4 oua
1 ou pentru uns aluatul 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine
inmuiata in lapte 50 ml smantana…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sunca la cuptor
26 October 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: cartofi, sunca, unt, lapte, ou.
Ingrediente: 300 g cartofi 100 g şuncă 20 g unt 100 ml lapte 1 ou
Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Apoi îi cureţi
şi îi tai rondele. Sărezi bucăţile de cartofi şi le ungi cu unt…
Read more »
Read more »
Halva de nuci
26 October 2013
Halva
de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte,
zahar, cardamom. Ingrediente: 250 g nuci 150 g unt clarifiat 120 ml
lapte 125 g lapte praf 100 g spuma de lapte 120 g zahar 1/4 lingurita
pulbere cardamom Mod de preparare: Nucile se zdrobesc cu sucitorul, nu
foarte mărunt. Intr-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Humus cu usturoi
26 October 2013
Humus
cu usturoi din: naut, suc de lamaie, tahini, usturoi, sare, ulei de
masline. Ingrediente: 1 cutie naut 2 linguri suc proaspat de lamaie 1
lingura tahini 1 catel de usturoi, ras 1/2 lingurita sare 1/4 ulei de
masline Mod de preparare: Se scurge și se clătește nautul și se pune
intr-un castron…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu piept de pui
26 October 2013
O
reteta delicioasa de salata de vinete cu: ceapa, oua, lamaie, ulei,
sare, usturoi, piept de pui, masline. Ingrediente: 500 g vinete 2 cepe
mari 2-3 ouă 1/2 lămâie 500 ml ulei sare după gust 1 căţel de usturoi 1
piept de pui măsline pentru ornat Mod de preparare: Coci vinetele, le
cureţi şi…
Read more »
Read more »
Halva cu fructe uscate
26 October 2013
Halva
cu fructe uscate din: curmale, unt clarifiat, nuci caju, nuci simple,
migdale, cardamom. Ingrediente: 15 curmale fara sambure o lingura unt
clarifiat 100 g nuci caju 100 g nuci simple 100 g migdale 1/2 lingurita
pulbere cardamom Mod de preparare: Se taie curmalele foarte mărunt.
Nucile caju, nucile simple şi migdalele se mixează…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu carnati picanti
26 October 2013
O
reteta delicioasa de tocana cu: ceapa, ardei gras, rosii, carnati
picanti, cartofi, ulei, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe
mari 2- 3 ardei graşi 3 roşii (iarna pui bulion) 2-3 cârnaţi picanţi 3
cartofi mari 50 + 200 ml ulei 1 linguriţă boia dulce sare piper Mod de
preparare: Tai ceapa…
Read more »
Read more »
Halva de amidon
26 October 2013
Halva
de amidon din: apa, zahar, lapte integral, amidon de porumb, migdale,
fistic, sofran, cardamom, unt, ulei. Ingrediente: 750 ml apa 675 g zahar
250 ml lapte integral 300 g amidon de porumb 2 linguri migdale taiate 2
linguri fistic taiat putin sofran 3-4 seminte cardamom 75 g unt o
lingurita ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu caşcaval si orez
26 October 2013
O
reteta delicioasa de pulpe de pui cu: ceapa, orez, cascaval, ulei,
sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 4 pulpe de pui
întregi 200 g caşcaval ulei sare piper usturoi Mod de preparare:
Condimentezi carnea, o usturoiezi şi o pui în cuptor la copt. Tai ceapa
rondele şi o căleşti în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta delicioasa cu mere si scortisoara
25 October 2013
Placinta
delicioasa cu mere si scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, sare,
faina, aluat de placinta. Ingrediente: 5 mere curatate si feliate 1
cana de zahar ½ lingurita scortisoara 1 varf de cutit de sare 1 lingura
faina aluat de placinta Mod de preparare: Adaugati merele felii,
zahar, scortisoara si sare intr-o cratita medie.…
Read more »
Read more »
Slabesti 3 kilograme in 7 zile (suc de telina)
25 October 2013
Dieta
cu suc de telina este un mod rapid de slabire, insa nu este agresiva
pentru organism. Intr-o singura saptamana de cura cu suc de telina poti
slabi pana la 3 kilograme fara efort, dar pentru aceasta trebuie sa iti
placa aroma acestei radacinoase senzationale. Inca din vechi timpuri
telina a fost considerata o planta-minune,…
Read more »
Read more »