joi, 16 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 10

Retete culinare cu poze 

 

Inghetata de cafea

    Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 9 dl lapte 1 dl cafea concen trată   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se amestecă cu laptele la care s-a adăugat cafeaua foarte concentrată. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet […]
 
 
 
 

Sote din carne de viţel

    Ingrediente: 1,200 kg came de viţel 400 g bureţi 150 g ulei 1 ceapă 2 linguri de sman­tana 1 linguriţă boia 120 g tăiţei de casă 1/2 varză sare piper 2 ouă 2 linguri sos alb 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi egale, se sotează cu ceapă […]
 

Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată

    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara sare piper cimbru unt legume de sezon   Mod de preparare: Vrăbioara se taie in 6 felii groase. Feliile se bat puţin cu satirul, se dă sare, se ung cu unt sau ulei şi se pun pe grătarul încins. Se frig pe ambele părţi. Cu 5 minute înainte de […]

Scoarta de nuca

    Ingrediente: 3 ouă 1 pahar zahăr 3/4 pahar făină 1 pahar nuci   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă făina, nuca tăiată în lung cât mai subţire şi la sfârşit cele trei albuşuri bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu […]
 

Inghetata de zahar ars

    Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte   Mod de preparare: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se sting cu puţină apă fierbinte, se amestecă cu laptele cald . Se […]

Prajitura cu miere,nuca si marmelada

    Ingrediente: 2 linguri miere 1 vârf de linguriţă bicarbonat 200 g făină 4 linguri ulei 20 g drojdie un praf de sare 3 linguri marmeladă 3 linguri nuci 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Se freacă într-o cratiţă mică pe maşină mierea cu bicarbonatul, ţinându-se până ce mierea a devenit lichidă. Se […]
 

Sos fond brun de peşte

    Ingrediente: 2 kg capete de calcan, şalău, nisetru, crap sau morun, amestecate, (se evită peştele oceanic chefal, barbunul, scrumbia) 100 g zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare   Mod de preparare: Cînd peştele este curăţat şi tăiat, se prăjeşte cu zarzavatul la cuptor şi apoi se fierbe cu 8 1 apă, dafinul […]
 

Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)

  Ingrediente: 50 ml dark rum 30 ml lemon juice ½ tsp grenadine ¼ tsp grated nutmeg ice cubes 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 sharp knife 1 chopping board 1 juice squeezer 1 cocktail glass  
 

Legume cu carne de viţel

    Ingrediente: 1,500 kg carne de viţel (piept sau spată) 3 cepe 50 g unt 800 g cartofi 250 g morcovi 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare piper alb   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se lasă în apă rece 2 ore. Se pune la foc cu apă rece […]

Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume

    Ingrediente: 1,350 kg vrăbioara sare piper cimbru 50 g grăsime sau ulei   Mod de preparare: Vrăbioara se sărează, se dă piper şi se leagă întreagă cu o sîrmă subţire de frigare. Se învîrteşte în jurul jarului încins, circa 45 minute. Din cînd în cînd se unge cu grăsime şi’se presară cimbru. Cînd […]
 

Sos picant

    Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 3 castraveciori în oţet 80 g limbă afumată fiartă 2 lin­guri sos picant 2 linguri sos spaniol 1/2 linguriţă muştar 2 linguri sos Worcester puţin zahăr 1 legătură verdeaţă 1/2 pahar vin 50 g unt puţin piper   Mod de preparare: Ceapa tocată se fierbe cu vinul şi se […]

Crema de citrice cu frişcă

  Ingrediente: zeama de la 2 lămâi şi 2 portocale 4-5 linguri de zahăr pudră 4 foi de gelatină 2-3 linguri apă fierbinte 300-400 g frişcă lichidă   Mod de preparare: Ţii în apă rece foile de gelatină timp de 2-3 minute, apoi le scoţi şi le topeşti cu apa fierbinte. Sucurile le amesteci cu […]
 

Sote din carne de viţel

    Ingrediente: 1,200 kg piept sau spată de viţel sare piper 400 g roşii sau 1 lingură pastă de roşii 8 căţei usturoi 1/2 lingură făină 2 linguri sos brun 300 g vinete 1/2 pahar vin 100 g ulei 100 g unt 200 g orez 1 l supă 1/2 legătură tarhon puţin zahăr 1 […]

Inghetata de vanilie

  Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte, se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu. Se […]
 

Pască umplută cu branză si griş cu lapte

  Inrgediente: 3/2 pachet de marga­rină 150 g zahăr coajă de lămâie zahăr vanilat 1 şi 1/2 cană lapte călduţ 1 cub drojdie + 2 linguriţe zahăr (care se freacă până se lichefiază) 1 kg de făină   Mod de preparare: Margarina o amesteci cu făina, frământând bine, apoi adaugi încet laptele, drojdia si cele­lalte […]

Cozonaci impletiţi

  Ingrediente pe 2 cozonaci: 1 kg făină 7 ouă 1 linguriţă sare 30-50 g drojdie  250-300 g zahăr coajă de lămâie vanilie rom nucă măci­nată rahat nucă de cocos (sau mac) 250 g unt 2 linguri ulei stafide circa 1/2 l lapte   Mod de preparare: Mai întâi, înmoi drojdia cu puţin lapte călduţ […]
 

Sos vanătoresc carpatin

    Ingrediente: 300 g cireşe 300g vişine 1/2 pahar vin roşu puţină scorţişoară 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 40 g unt 25 g zahăr puţin muştar   Mod de preparare: Jumătate din cireşe şi jumătate din vişine se spală bine, se pisează să se spargă samburii şi se fierb 20 minute în […]

Rulada cu marmelada de mere

    Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 2 gălbenuşuri drojdie cît o nucă 1 lingură zahăr un praf de sare 3 linguri marmeladă de mere   Mod de preparare: Se amestecă pe masa de aluat făina cu untul, se face loc la mijloc, se pun gălbenuşurile, sarea şi drojdia muiată cu o lingură […]
 

Sos fond brun de oase de pasăre

    Ingrediente: 2 kg capete labe şi oase de găină sau curcan 100 g zarzavat 1 ceapă sare   Mod de preparare: Oasele se sparg mărunt cu satirul, se rumenesc bine cu zarzavatul (la cuptor), apoi se fierb cu 4 1 apă şi puţină sare la foc domol 4 ore. Se strecoară, se degresează […]

Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare umplute cu roşii, fasole, napi natur şi sos de friptură cu stafide

    Ingrediente: 1.400 kg vrăbioare 300 g fasole fidea 80 g unt 6 funduri de anghinară sau 600 g napi 300 g roşii 40 g stafide 1 pahar vin 1/4 l supă sare 1 lingură de făină boia iute   Mod de preparare: Vrăbioara întreagă se frige în tavă circa 30 minute. Din fond […]

Sos fond brun de oase de vită

Sos fond brun de oase de vită din: oase de vita, piper, ceapa, zarzavat, sare. Ingrediente: 2 kg oase de vită sau viţel piper 1 ceapă 150 g zarzavat sare   Mod de preparare: Oasele se sparg cu satirul, se pun într-o tavă şi se dă la cuptor pînă ce s-au rumenit. Cînd sînt aproape […]
 

Sos genovez

    Ingrediente: 1 pahar vin 2 linguri bulion pastă 3 linguri sos spaniol sare piper 4 fileuri de anşoa 80 g unt 1/2 legătură tarhon 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Vinul şi piperul pisat se pun la fiert pînă a scăzut la un sfert. Apoi se adaugă bulionul şi sosul spaniol şi se […]
 

Sos Elveţian

    Ingrediente: 80 g fileu afumat 40g parmezan sau caşcaval ras 80 g unt 2 linguri smantană 80 g ficat de pasăre sau viţel piper alb sare 1/4 l supă 1 lingură sos de pasăre   Mod de preparare: Fileul şi ficatul se taie şi se sotează în unt, apoi se toacă mărunt şi […]
 

Sos de oase de păsări sălbatice

O reteta delicioasa de sos de oase de pasari salbatice din: oase si capete de fazan, ceapa, zarzavat, faina, vin rosu, cozi de ciuperci, zahar, sare, piper, afumaturi, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 kg oase şi capete de fazan, potarniche, sitari 1 ceapă 100 g zarzavat 200 g făină 1 pahar vin roşu cîteva cozi […]
 

Istoria whisky-ului IV

  Supraproducţia care a caracterizat această perioadă de aur, combinată cu recesiunea care a lovit Marea Britanie în secolul al XlX-lea, a constrâns rapid multe fabrici să închidă. Izbucnirea Marelui Război şi revenirea tendinţei de impunere de măsuri fiscale represi­ve nu au făcut decât să scumpească sti­clele. La aceste evenimente s-a adăugat Prohibiţionismul american: industria […]

Friptură de pui cu smântână şi ceapă

  Ingrediente:  4 pulpe de pui dezosate 4 legături de ceapă verde 100 g caşcaval 120 g smân­tână 2 ouă 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa bucăţi de 1-2 cm. într-o tavă pui uleiul şi un strat mai gros de ceapă din jumătate de cantitatea de ceapă. Deasupra cepei aşezi […]
 

Ingheţată cu vişine

  Ingrediente: 1/2 kg vişine 750 lapte 300 g zahăr tos sâmburii vişinelor   Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâm­burii (în piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu cio­canul) şi îi pui la fiert cu laptele şi zahărul timp […]
 

Prăjitură cu cireşe

  Ingrediente: 250 g unt 6 căni făină 350 ml vin alb 4 gălbenuşuri Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg cireşe 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Intr-un castron încăpător cerni făina peste care pui untul, gălbenuşurile şi vinul. Amesteci foarte, foarte bine şi opreşti din aluat o bilă de mărimea unei […]

Pulpe de pui

  Ingrediente: 8 copane de pui 2 ouă 150 ml lapte 4 linguri făină 1 linguriţă boia pesmet piper ulei   Mod de preparare: Pregăteşti patru farfurii – în prima torni laptele, în a doua amesteci făina cu boiaua şi piperul, în a treia baţi ouăle împreună cu o lingură de ulei, iar în ultima […]
 
 
 

Chec cu marmelada

    Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei 220 g făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 g nuci 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma   Mod de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până se […]
 

Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez

    Ingrediente: 1,400 kg antricot de vită sare piper 0,250 l lapte 2 gălbenuşuri 100 g unt 50 g şvaiţer sau caşcaval ras 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 350 g morcovi 250 g mazăre fină 150 g arpagic 1 lingură de făină   Mod de preparare: Antricoatele se taie mai groase, se […]
 

Cireşe învelite în ciocolată

  Ingrediente:   1/2 kg de cireşe 250 g ciocolată de menaj 10-15 cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Pui ciocolata să se topească la bain-marie. Speli cireşele, dar nu le scoţi nici codiţele, nici sâmburii. Pregăteşti un vas cu apă rece în care pui şi cuburile de gheaţă. Treci cireşele prin ciocolata fierbinte şi […]
 

Păstrăv cu sos de unt si patrunjel

  Ingrediente: 1 păstrăv 2 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel sucul unei lămâi sare piper   Mod de preparare: Cureţi păstrăvul foarte bine atât la interior, cât şi la exterior şi-l tai apoi in bucăţi mai mici, înlăturând capul şi coada, freci bucăţile prin făină şi le prăjeşti în […]
 

Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză

  Ingrediente: Pentru clătite ai nevoie de: 500 ml lapte 3 ouă 250 g făină 1 praf de sare 1 lingură ulei Pentru umplutura de spanac ai nevoie de: 1/2 kg spanac 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină Pentru umplutura de ciuperci ai nevoie de: 1/2 kg ciuperci 1 lingură unt 2 cepe 1 linguriţă […]
 

Pifteluţe pane

  Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe sau piept) 4 ouă 2-3 linguri făină condimente pătrunjel mărar ulei sare 2-3 cartofi (opţional)   Mod de preparare: Fierbi puţin carnea de pui, o dezosezi, apoi o toci, adaugi 2 ouă, făina, verdeaţa tocată, sare şi condimente după gust şi omogenizezi compoziţia. Dacă vrei, poţi să […]
 

Pască umplută cu branză

  Ingrediente: 70 g margarină (unt) 120 g făină 70 g zahăr 1 gălbenuş fiert 1 gălbenuş crud   Mod de preparare: Din aceste ingrediente vei face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii până aproape de […]

Macrou in sos de rosii

  Ingrediente: 4 bucăţi macrou 5-6 roşii 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper condimente ulei 2-3 linguri făină   Mod de preparare: Macroul curăţat şi spălat îl tai în bucăţi de 3-4 cm. Le sărezi, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu ulei. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le dai […]

Chec cu rahat

Chec cu rahat din: oua, faina, zahar, ulei, lapte, bicarbonat, rahat, nuci, stafide, coaja de portocala, unt. Ingrediente: 2 ouă 280 g făină 200 g zahăr 150 g ulei 150 g lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 4-5 bucăţi rahat 1/2 pahar nuci amestecate cu stafide coajă de portocale din dulceaţă unt pentru uns forma   Mod […]
 

Antricoate mexicane la tigaie cu ouă jumări cu garnitură de legume natur

  Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă mici (7 bucăţi) 5 ouă 2 fire de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă mică 120 g unt 2 linguri de lapte   Mod de preparare: Antricoatele se […]

Sos creol

    Ingrediente: 4 căţei usturoi sare şofran 40 g capere 2 bucăţi de anghinare 1 legătură verdeaţă 60 g unt 80 g şuncă 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 1 lingură bulion de roşii   Mod de preparare: Usturoiul tocat se sotează în unt cu făină, se pune şunca […]
 

Sos de ciuperci

    Ingrediente: 300 g ciuperci 1 ceapă 1/2 lingură făină 80 g unt 1/2 pahar vin 1/4 1 supă 1 lingură bulion pastă 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien scurt. Se sotează în unt cu ceapa tocată, se adaugă făina, apoi supa, vinul […]
 

Sos Charcutiere

    Ingrediente: 100 g file afumat 1 ceapă 3 castraveciori în oţet 1/2 legătură pătrunjel 40g unt piper 1/2 pahar vin 4 linguri sos spaniol 1 pahar supă   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu unt, apoi sc adaugă sosul spaniol, vinul piperul, puţin zahăr şi 1 pahar supă. Se fierbe 15 […]

Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii

    Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 400 g ciolan de porc afumat 1,500 kg varză creaţă 180 g orez 400 g roşii cimbru 1/4 lingură de făină 1 ardei iute sare 1 legătură de mărar 80 g unt sau ulei 1 lingură dc oţet de vin 2 linguri de smantană 1 pahar de […]
 

Chec cu stafide

    Ingrediente: 5 ouă zahăr cât cântăresc ouăle aceeaşi cantitate de făină şi de stafide amestecate cu nuci sau cu migdale coajă de lămâie unt pentru uns forma   Mod de preparare: Se bat bine cinci ouă întregi cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă încet aceeaşi cantitate de făină cernută, aceeaşi cantitate […]

Varză creaţă umplută cu carne de vită

    Ingrediente: 2-3 verze (circa 1,500 kg) 600 g carne de vită (sau 300 g carne de vacă şi 300 g carne de porc) 50 g orez sare 2 ouă 150g costiţă afumată 1/2 l supă 100 g untură sau unt 200 g smantană   Mod de preparare: Se scot cotoarele de la verze, […]
 

Pandispan

    Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină unt pentru uns forma   Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat, bine de tot, până se fac ca o cremă, iar volumul lor a crescut de 2- 3 ori. Se adaugă făina. Se mai amestecă puţin, se toarnă într-o […]

Muşchi la cuptor parizian cu garnitură de legume sotate şi sos lionez

    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g andive 300 g fasole fidea 300 g mazăre fina 300 g morcovi 1 conopidă 120 g unt sare piper   Mod de preparare: Muşchiul curăţat se frige la cuptor încins 25-30 minute şi se unge cu unt la fiecare 5 […]
 

Tarhon cu carne de vită cu garnitură de pilaf

    Ingrediente: 200 g carne di vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare boia 2 cepe 1 linpură de bulion pasta 1 legătură de tarhon 1 lingură de oţet 200 g smantana 250 orez   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea […]
 

Stufat din carne de vită

    Ingrediente: 300 g carne de vită 300 g piept de vită 300 g şuncă afumată 200 g ulei sare piper 2 pahare vin negru 300 g ciuperci 300 g arpagic 1 legătură verdeaţă 1/2 lingură de făină 400 g cartofi noi 150 g măsline 5 căţei de usturoi 300 g roşii   Mod […]
 

Varză dulce cu carne de vită

    Ingrediente: 1 kg piept de vacă 3 kg varză dulce 200 g untură sau ulei 2 cepe 500 g roşii sare piper boabe cimbru 1 legătură de mărar 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în untură sau ulei, apoi se scoate şi, în grăsimea […]

Prajitura cu nuca

    Ingrediente: 3 ouă 250 g zahăr 150 g făină 150 g nuci coajă de lămâie sau de portocală unt pentru uns tava   Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul, pe marginea maşinii. Se adaugă făina, nucile tăiate mărunt cu cuţitul (nu trecute prin maşină) şi puţină coajă rasă de lămâie […]
 

Stufat dobrogean din carne de vită

    Ingrediente: 700 g came de vită 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde 3 legături de ver­deaţă 200 g roşii 1/2 lingură de făină sare piper 100 g ulei 1 pahar vin Murfatlar   Mod de preparare: Carnea se taie în 12 bucăţi egale. Se înăbuşă în ulei şi se aşază în […]
 

Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată

    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 40 g unt sare piper cimbru   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţă, se leagă de frigare cu sarmă subţire şi se sărează. Se invirteşte in jurul jarului încins circa 40 minute. Pe parcurs se unge cu unt. Cînd este gata se presară cimbru şi […]
Retete_1

Tort de fasole

Tort de fasole din: fasole fiarta, oua, zahar, unt, cacao, pesmet, rom. Ingrediente: 250 g fasole fiartă 4 ouă 200 g zahăr 2 linguri unt proaspăt 1 lingură cacao 1 lingură pesmet 2 linguri rom   Mod de preparare: Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi […]
 

Guguluf

    Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 2 linguri zahăr 25 g drojdie 175 g unt proaspăt 2 linguri lapte vanilie 1/2 linguriţă sare 50 g stafide 1 lingură rom unt pentru uns forma 100 g migdale sau nuci   Mod de preparare: Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să crească […]
 

Roşii cu carne de vită

    Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe 150 g ulei 1 1/2 kg roşii sare 1 linguriţă făină 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în ulei, apoi se pune făina care se rumeneşte puţin. Se stinge cu apă apoi se dă la […]
 

Spanac cu carne vită

Spanac cu carne vită din: carne de vita, spanac, ulei, rosii, ceapa, sare, piper, zeama de lamaie, faina. Ingrediente: 700 g carne, de vita 1,500 kg spanac 120 g ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămaie 1 lingură de făină   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă […]

Musaca de dovlecei cu carne de vită

    Ingrediente: 600 g carne de vacă 2 ouă 800 g dovlecei mai tineri sare piper 1 le­gătură de mărar 250 g ulei 1 cartof 2 cepe 500 g roşii 200 g smîntînă   Mod de preparare: Carnea si cartoful se dau prin maşina de tocat, se sotează cu ceapa tocată cu puţin ulei, […]
 

Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur

    Ingrediente: 800 g came de vacă 60 g unt sau ulei 3 cepe sare piper cayenn sau boia iute 300 g castraveţi muraţi 1 lingură de bulion pastă 300 g roşii 600 g cartofi 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie cuburi mai mari, se sărează puţin şi se […]
 

Tort ieftin

    Ingrediente: 3 ouă 1 lingură unt proaspăt 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar lapte 2 linguri marmeladă   Ingrediente pentru crema de nuci: 200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom.   Mod de preparare: Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar de […]

Sos catalan

Ingrediente: 4 linguri sos brun de vînat 1/2 pahar vin 40 g măsline 150 g bureţi ver­deaţă 40 g ulei sare 1 lingură jeleu de coacăze   Mod de preparare: Bureţii se spală şi se toacă mărunt, se sărează ,apoi se sotează în ulei cu măslinele date prin maşina de tocat fină. Se fierb 8 […]

Mere pe canapea

    Ingrediente:  12 mere mijlocii 12 feliuţe de pâine 50 g unt proaspăt zahăr Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 pahar apă.   Mod de preparare: Se curăţă merele, se scobesc la mijloc şi pe măsură ce sunt curăţite, se pun în apă rece ca să nu se înegrească. Se taie pâinea felii. Se […]

Mazăre cu carne de vită

    Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură făină 2 cepe 1 lingură de bulion pastă 1,200 kg mazăre boabe 300 g roşii 1 legătură de mărar sare zahăr   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în ulei. Cînd este gata, se scoate şi, […]
 

Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin

    Ingrediente: 1,200 kg foi mari de spanac 500 g carne de vita 80 g orez 3 ouă 2 felii de franzelă 3 fire de ceapă verde 3/4 l supă 1 lingură de făină 4 linguri dc smîntînă 100 g unt   Mod de preparare: Foile de spanac se opăresc şi se aşază foaie […]
 

Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean

Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean: rasol alb, sare, piper, hrean, morcovi, telina, albitura, ceapa, unt, faina, otet de vin, zahar, smantana, cartofi, varza. Poate te intereseaza si: Rasol de peste cu cartofi natur Rasol de miel cu pasta de curry Rasol de găină cu hrean Salau rasol […]
 

Sos bordelez de raci

Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1/2 pahar vin 60 g unt de raci 1/4 lingură făină sare piper alb boia 3 linguri fond de peşte 2 linguri smîntînă   Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se pune la foc cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se pun untul de raci, făina şi zeama […]

Macaroane cu carne de vită napolitane

    Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne de vacă sare piper 1 foaie de dafin 1/2 pahar vin zahăr 60 g parmezan sau caşcaval 1 morcov 1 ceapă   Mod de preparare: Carnea se înăbuşă cu ceapă tocată, morcovul tăiat, sare şi grăsime. Se pune apoi făina, apa, bulionul, vinul, sare, foaia de […]
 

Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)

  Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml dark rum 10 ml anise-flavoured liqueur ½ lemon juice 1 dash of grenadine 25 ml coca cola Ice cubes 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 long-ball glass 1 bar spoon or stirrer

Sos bordelez

Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1 pahar vin roşu 1/6 l sos sponiol 700 g ciuperci 50 g măduvă puţin tarhon şi pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se fierbe cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se adaugă ciupercile tocate, sosul spaniol, măduva, puţin piper şi verdeaţă tocată. Se serveşte […]
 

Chiftele din carne de vita marinate

    Ingrediente: 600 g carne de vită 2 ouă 2 cepe 1/2 linguriţă de zahăr sare piper 2 feliii franzelă 120 g făină 160 g ulei 3-4 foi de dafin 2 linguri dc bulion 200g smîntînă, 1 legătură de pătrunjel zarzavat de supă   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat […]

Sote din muşchi de vită Stroganofi cu garnitură de cartofi prăjţi

    Ingrediente: 800 g cap de muşchi de vită 3 cepe 1 lingură de pastă de bulion sare piper cayenn sau boia iute zeamă de lămîie 200 g smîntînă 1 lingură de făină, 120 g ulei plus ulei de prăjit cartofi 600 g cartofi puţin sos englezesc Worcester   Mod de preparare: Carnea se […]
 

Prune cu carne de vită

    Ingrediente: 700 g came de vită 120 g ulei 600 g prune uscate 1/2 lingură de făină 50 g zahăr sare   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas, în grăsimea în care a fost înăbuşită carnea se pune făina, se căleşte […]

Perişoare din carne de vită cu tarhon si garnitură de pilaf

O reteta de perisoare din carne de vita cu tarhon si ou, ceapa, vin rosu, sare, piper, franzela, ulei, bulion, zahar, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ou 1/2 ceapă 1 pahar de vin roşu sare piper 2 felii de franzelă 120g făină 160g ulei 1 legătură de tarhon 2 linguri […]
 

Gulaş din carne de vită cu garnitură de găluşte

    Ingrediente: 700 g came de vacă 5 cepe 1lingură de bulion boia de ardei dulce 120 g ulei sare Ingrediente galuste: 4 linguri de făină, 2 ouă, 30 g unt sau untură, 2 linguri de apă, sare.     Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în ulei, […]

Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi

Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi din: carne de vita, franzela, ceapa, sare, piper, faina, oua, pesmet, ulei, patrunjel, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: 600 g carne de vita 2 felii de franzelă 1 ceapă sare piper 2 linguri făină 3 ouă 100 g pesmet 300 g ulei 1 legătură de pătrunjel 400 g […]
 

Sos Bolta rece

Ingrediente: 50 g costiţă afumată 4 castraveciori în oţet 1 ceapă 1/4 Isupă 1 lingură bulion pastă 2 linguri sos spaniol 50 g unt 1 legătură verdeaţă piper 2 ouă     Mod de preparare: Costiţa tăiată mărunt se prăjeşte cu ceapa tocată şi se stinge cu supa, bulionul şi sosul spaniol. Se fierbe 10 […]

Fasole verde cu carne de vită si smantana

    Ingrediente: 700 g carne de vită 1,200 kg fasole verde 120 g ulei 1lingură de bulion sau 200 g roşii sare 1 lingură de făină 1 legătură de pătrunjel 2 cepe 200 g smantană 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei […]
 

Ghiveci „naţional"

    Ingrediente: 1,200 kg piept de vacă gras 100 g untură sau ulei 150 g morcovi 1 faină 5 ardei graşi 300 g roşii 1 vanătă 200 g conopidă 700 g bame 750 g cartofi 1 dovlecel 750 g fasole verde 750 g mazăre 2 cepe 1 legătură de pătrunjel sare piper 3/4 pahar […]

Sos Athenee Palace românesc

Ingrediente: 1/2 ceapă 3 căţei usturoi 150 g ciuperci 50 g capere 3 castraveciori în otet puţin pătrunjel şi tarhon 120g unt 3 linguri sos spaniol 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ciupercile, caperele, castraveciorii şi se sotează 10 minute cu 60 g unt. Apoi se adaugă sosul spaniol, se […]
 

Ciorbă grecească de perişoare

    Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 kg oase (facultativ) 2 cepe 400 g zarzavat de supă (morcovi, felină, pătrunjel) sare 50 g orez 1 ou 150 g smantană 1 legătură pătrunjel zeamă de lămaie 2 gălbenuşuri 2 linguri de ulei 3 l apă   Mod de preparare: Oasele se pun la fiert […]

Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 400 g rinichi de vită 400 g muşchi sau cap de muşchi 2 cepe 1/2 lingură de făină sare piper cimbru 1 lingură de bulion pastă 1/2 l supă 1 pahar de vin 40 g costiţă afumată 1 lingură de sos Worcester 80 g unt 200 g foitaj sau aluat fraged   Mod […]
 

Dovlecei umpluţi cu carne de vită

    Ingrediente: 500 g carne de vită 80 g orez 2 cepe mici 1 lingură de făină 1 lingură de bulion pastă 1 felie de franzelă sare piper 2-3 roşii 200 g ulei 6 dovlecei 1 legătură de mărar puţin zahăr 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de […]

Pilaf cu carne de vită

    Ingrediente: 700 g carne de vită 150 g zarzavat de supă 1 ceapă 120 g ulei sare piper 400 g orez 40 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce s-a spumat, se pune zarzavatul şi ceapa tăiată bucăţi mari […]
 

Sos american

    Ingrediente: 1 portocală 1/2 pahar vin roşu 1/2 lingură făină 2 linguri sos spaniol 1 linguriţă jeleu de coacăze 40 g unt   Mod de preparare: Se rade coaja de la portocală şi se fierbe 15 minute. Se strecoară şi se fierbe încă 10 minute cu vinul, sosul spaniol şi cu un rantaş […]

Parjoale de gaina

  Ingrediente: 1 găină 2-3 linguri smîntînă 100 g unt (sau 150 g slănină) 3 felii miez de pline 1 ceapă 1 le­gătură pătrunjel verde 1 legătură mărar 2 ouă pesmet sare piper 500 g garnitură de zarzavat 10 linguri sos Mod de preparare: Alegem o găină şi fără să o pîrlim îi scoatem pielea, […]
 

Pilaf de gaina

Pilaf de gaina din: faina, ceapa, zarzavat de supa, zeama de pasare, unt, sare, piper, sos de ciuperci. Ingrediente: 1 găină 1 ceapă zarzavat de supă 1/2 kg orez zeamă de pasăre 100 g unt (sau grăsime de pasăre) sare piper 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Alegem o găină grasă, nu prea […]

Cotlete de gaina pane

  Ingrediente: pieptul şi carnea moale de la picioare 2 ouă 1 lingură făină şi pesmet Garnitură: 700 g cartofi pentru piure sote ori prăjiţi 1 kg spanac 700 g mazăre Mod de preparare: Pregătim cotlete de găină fără os, adi­că bucăţi de piept tăiate subţire şi carnea de pe picioare. Le tăvălim în făină, […]
 

Budinca de piept de gaina

  Ingrediente: 1 piept de găină 250 g franzelă 1 pahar lapte 6 ouă 1 lingură unt sare pesmet 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Spălăm, scurgem şi sărăm puţin un piept de găină crud. Il lăsăm să stea cu sare 5—6 minute, apoi ştergem carnea cu un şervet şi o tocăm prin […]

Gaina cu prune

  Ingrediente: 1 găină fartă 700 g prune uscate 1 lingură unt sau untură 2 ceşti apă 1/2 lămîie 2 linguri făină 6 bucăţele de zahăr sare Mod de preparare: Spălăm prunele de cîteva ori în apă călduţă. Facem un rîntaş din grăsime şi făină, lăsînd să se înroşească bine făina, şi stingem cu apă […]
 

Rata cu castraveti

  Ingrediente: 1 rată mare 5 castraveţi muraţi 2 linguri unt sau untură 2 cepe 750 g roşii (sau bulion de roşii) 2 ardei sare piper Mod de preparare: Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă. Putem să-i lăsăm şi cu coajă, pentru ca să nu se sfărîme la fiert. Aşezăm într-o […]

Rata cu masline

  Ingrediente: 1 rată 300 g măsline 50-60 g capere 250 g ulei 3-4 cepe 50-100 g unt (amestecat cu ulei) 150 g arpagic mic 1 pahar vin 1 lămîie 1 foaie de dafin 5 boabe ienibahar 5 boabe de piper 1 lingură bulion de roşii (sau 200 g roşii) sare Mod de preparare: Curăţăm […]

Curca umpluta

  Ingrediente: 1 curcă mică 1/2 kg umplutură 1 lingură unt apă sare piper Mod de preparare: Smulgem penele şi pîrlim curca. Apoi scoatem intestinele pe la gît, scoatem iadeşul (edeşul) şi spălăm bine pasărea. Putem spinteca pasărea pentru umplut şi pe la spinare. Umplem curca cu tocătură fină pentru cîrnaţi amestecată cu castane, sau […]

Curca fripta

  Ingrediente: 1 curcă mică (sau 1/2 curcă mare ori curcan) 1 lingură unt sau untură 50 g slănină 150 g vin sare Mod de preparare: Pîrlim, curăţăm de intestine şi spălăm curca, apoi o sărăm pe dinăuntru şi pe dinafară. Aşezăm pasărea cu spinarea pe tavă, întindem deasupra unt sleit şi dăm la cuptor […]
 

Perişoare din carne de vită cu mărar si garnitură de pilaf

    Ingrediente: 600 g came de vacă 2 felii de franzelă 1 /2 lingură de făină 3 ouă 1/2 1 supă 10 legături de mărar 3 linguri dc smîntînă sare piper 100 g unt l ceapă 1 lingură de ulei   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat cu franzela muiată […]

Dovlecei cu carne de vită

    Ingrediente: 700 g came de vită 2 cepe 120 g ulei 1,500 kg dovlecei în floare 400 g roşii sare 200 g smantană 1 legătură de mărar 1 lingură de bulion   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în grăsime. Se scoate şi, în sosul rămas, se […]
 

Sos vienez

    Ingrediente: 1 ceapă 80 g carnăciori afumaţi 50 g unt 80 g bureţi 1/4 l sos suprem 1 lingură smantană 1 castravecior proaspăt supă   Mod de preparare: Cirnăciorii, bureţii, ceapa şi castravetele se taie julien şi se sotează în unt. Se fierb cu sosul suprem şi cu puţină supă 8-10 minute, apoi […]

Consomeu Royal

    Ingrediente: 2 l consomeu 1/4 1 lapte 3 ouă sare unt   Mod de preparare: Se bat bine ouăle cu puţină sare, se amestecă cu laptele şi se toarnă într-un vas de 1/2 1 uns cu unt şi se bagă la cuptor în bain-marie. Cînd crema s-a prins, se dă la rece. Se […]
 

Consomeu cu găluşte de şuncă

    Ingrediente: 2 l consomeu 180g şuncă slabă (jambon) 60 g unt sare piper pisat 2 gălbenuşuri 1 ou 1 lingură pesmet alb făină   Mod de preparare: Untul se freacă cu ouăle, apoi se adaugă şunca tăiată mărunt, pesmetul şi sarea. Se fac găluşte de mărimea unei nuci şi se dau prin făină. […]

Papricaş din carne de vită cu cartofi

    Ingrediente: 700 g carne de vită 1 lingură de bulion pastă 1 /2 linguriţă de boia iute 120 g ulei 2-3 cepe 1 kg cartofi sare piper cimbru 200 g smantană 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mai mici, se sărează şi se înăbuşe în ulei. Cînd […]
 

Conopidă cu carne de vită

    Ingrediente: 700 g carne de vită 2 cepe 120 g ulei 1 lingură de bulion pastă 1 lin­gură de făină 1,500 kg conopidă sare 1 legătură pătrunjel 300 g roşii 200 g smîntînă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate şi, în sosul […]

Ciuperci cu carne de vită

    Ingrediente: 700 g carne de vită 700g ciuperci 120 g ulei sare piper 1 lingură de făină 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 200 g smîntînă 1/2 pahar de vin   Mod de preparare: Carnea se taie şi se sărează, se înăbuşă în idei cu ceapa tocată mărunt şi sarea. Se adaugă făina […]
 

Papricas de pui cu smantana

  Ingrediente: 2 pui 1 lingură untură 2 cepe 5 linguri smîntînă 1 linguriţă boia dulce 1 1 apă sare piper Pentru găluşte : 1 ou 3 linguri făină 125—175 g lapte sau apă (sau sifon) sare grăsime Mod de preparare: Puiul curăţat îl împărţim în bucăţi pe care le punem într-un vas cu apă […]

Castraveţi cu carne de vită

    Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare piper 2 cepe 1 lingură de bulion pastă 1,500 kg castraveţi în saramură 300 g roşii 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează puţin şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea […]
 

Sos Victoria

    Ingrediente: 1 păhărel vin roşu 4 linguri sos suprem de raci 20 cozi de raci fierţi (1 cutie crevete) 1 inimă de salată sare boia iute   Mod de preparare: Sosul se încălzeşte la bain-marie, cu salată tăiată julien, crevete sau raci puţina boia şi vin roşu. Pofta buna!

Ciulama din carne de vită

    Ingrediente: 700 g carne de vită 2 linguri de făină 40 g unt 1 ceapă 2 morcovi 1 rădă­cină de pătrunjel sare piper 300 g mălai   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se fierbe în apă cu sare. Se spumează, apoi se pune ceapa şi zarzavatul tăiate şi se fierbe […]
 

Ostropel din carne de vită

    Ingrediente: 700 g carne de vita 120 g ulei 1 lingură de bulion pastă 1 lingură de făină 1 ceapă 1 căpăţană de usturoi 1 lingură de oţet sare   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă in ulei, apoi se scoate şi se fierbe cu puţină supă […]

Consomeu julien

    Ingrediente: 2 l consomeu 1 morcov 1/2 felină 1 păstarnac 1 legătură pătrunjel 1 foaie de praz 100 g conopidă 80 g varză   Mod de preparare: Toate legumele bine spălate, tăiate julien subţire şi conopida ruptă bucăţele se fierb 8 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se mai fierb cu […]
 

Ciulama de pui

Ingrediente: 2 pui 2 linguri unt 1 ceapă (mijlocie) 1 morcov 1 pătrunjel, 4 linguri făină albă zeamă de pasăre sare Mod de preparare: Curăţăm puii ca la celelalte mîncăruri şi îi punem la fiert cu apă fierbinte sau rece, după cum trebuie să fie gata car­nea, mai repede sau mai încet. Luăm spu­ma şi […]

Sos verde românesc

Ingrediente: 50 g piure de spanac puţin Maggi 1 legătură tarhon 1 lingură smîntînă nucşoară sare 1/4 l sos alb 40 g file fiert   Mod de preparare: Pireul de spanac se face din foi de spanac bine spălate şi se fierbe în apă cu sare, numai 5- 6 minute (să rămînă verde). Sosul alb […]
 

Ciorbă grecească de vită

    Ingrediente: 600 g carne de vacă zarzavat de supă sare 50 g orez 2 gălbenuşuri lămîie sau sare de lămîie 1 legătură pătrunjel 2 1/2 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mai mici egale şi se fierbe cu 2 1/21 apă şi sare. Se spumează pe parcurs, apoi se […]

Gaina cu gutui

  Ingrediente: 1 găină 1 kg gutui 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 2 ceşti apă 10 bucăţele zahăr sare Mod de preparare: Curăţăm, spălăm, zvîntăm pasărea şi o tăiem în bucăţi. Apoi o sărăm uşor şi o lăsăm într-un vas. Intr-o tigaie prăjim în grăsime bucăţile de găină şi le scoatem pe […]
 

Gaina cu caise

  Ingrediente: 1 găină 500 g caise 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 1-2 cepe (facultativ) 1 pahar apă 5-6 bucăţi de zahăr sare Mod de preparare: Curăţăm găina, o spălăm şi o împărţim in bucăţi pe care le prăjim în grăsime i le scoatem într-o farfurie. Rumenim puţin făina în grăsime şi […]

Pui inabusit

  Ingrediente: 2 pui 1 lingură unt apă sare Mod de preparare: Puii mici cît porumbelul sau chiar mai mărişori îi putem prepara înăbuşit. Intr-o cratiţă potrivită (dacă vasul este prea mare, se arde grăsimea) înfierbîntăm 1/2 lingură de unt, apoi punem puii frecaţi cu sare şi acoperim. Aşezăm cra­tiţa la foc moale. Ridicăm capacul […]
 

Pui fript taraneste

  Ingrediente: pui smantana sare Mod de preparare: Frigem puiul la frigare ca de obicei, însă îl ungem mereu cu smîntînă. Puiul iese astfel mustos şi fraged. Pofta buna!

Pui cu mujdei

  Ingrediente: 2 pui 1 căpătînă usturoi sare Mod de preparare: Puii la frigare cu mujdei îi frigem mai tare decît puii la frigare serviţi simpli, împărţim puii cît se poate de fierbinţi în bucăţi, imediat după ce i-am scos din frigare. Aşezăm bucăţile într-un castro- naş. Turnăm deasupra puţină apă fier­binte cu sare în […]
 

Pui la frigare

  Ingrediente: 2 pui 20 g unt 1 căpăfmă usturoi Mod de preparare: Curăţăm puii, îi spălăm şi îi frecăm cu sare pe dinăuntru şi pe dinafară. Apoi îi înfigem într-o frigare şi îi frigem la jar potrivit, învîrtind mereu frigarea. Preparăm un sos cu puţină apă, o bu­căţică de unt cît o nucă şi […]

Pui la tava

  Ingrediente: 2 pui 1 lingură unt 1 păhărel de vin 2 ceşti zeamă de carne (sau apă caldă) sare Mod de preparare: Curăţăm puii, îi spălăm şi îi frecăm cu sare pe dinăuntru şi pe dinafară. Ii punem într-o tăviţă potrivită (după mări­mea puilor ) sau într-o crăticioară. Adăugăm unt, precum şi zeamă de […]
 

Pui pane

  Ingrediente: 2 pui 3 ouă 2 linguri făină pesmet sare piper Mod de preparare: Dacă puii sînt mai măricei, îi împărţim în patru, iar dacă sînt mici, în două. Cu­răţăm bucăţile şi le spălăm. Presărăm sare şi piper, apoi dăm fiecare bucată în făină, în ou şi în pesmet. Prăjim în gră­sime încinsă. Puiul […]

Pilaf de ciuperci si ficati de pui

  Ingrediente: 300 g orez 300 g ciuperci 300 g ficaţi de pui sau de pasăre 200 g unt 1-2 linguri făină 10 lin­guri sos de roşii sare piper Mod de preparare: Facem un pilaf obişnuit. Pregătim ciuperci tăiate în felii, cu sare şi piper, le batem în făină şi le pră­jim în unt. Pregătim […]
 

Pilaf de pui

  Ingrediente: 1 pui 300 g orez 1 lingură unt 1 păhărel de vin (100 g) sare piper Mod de preparare: Alegem pui graşi, îi curăţăm şi îi frigem ca pe puii la tavă, turnînd însă vin alb sau zeamă de carne. Facem un pilaf. Cînd este gata, tăiem puii fripţi în două sau în […]

Ostropel de pui

  Ingrediente: 2 pui 1 kg roşii 2 linguri unt sau untură 2 lin­guri făină 10 căţei de usturoi otet 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Prăjim bucăţile de pui în grăsime bine încinsă. Curăţăm o căpăţînă de usturoi şi tocăm mărunt căţeii. Facem un rîntaş pe care îl prăjim pînă începe să […]
 

Pui cu smantana si cartofi

  Ingrediente: 2 pui 10 linguri smintînă 125 g unt 1 ceapă po­trivită 5-6 cartofi 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Curăţăm puii şi îi tăiem în bucăţi, pe care le aşezăm într-un vas de sticlă rezis­tentă la foc sau de piatră, în care am pus ceapă albă, tăiată mărunt şi […]

Pui cu rosii

  Ingrediente: 2 pui 1 kg roşii 2 linguri unt sau untură 1 ceapă 1 pahar apă zahăr după gust 1, 1/2 lingură făină sare piper (boabe) Mod de preparare: Curăţăm puii şi îi tăiem de la înche­ieturi. Spălăm puţin carnea, presărăm uşor cu sare şi lăsăm bucăţile să stea 10 minute. Spălăm din nou, […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro