Retete de mancare gustoase si rapide
Ciorba de berbec
Ingrediente: 1/2 kg. carne de berbec 2 buc. morcov 1 buc.ceapa 1/2 buc. telina 1/2 buc pastirnac 1 buc. cartof 2-3 buc rosii 1/2 l zeama de varza o legatura…
Read more »Granola
Ingrediente: 4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de bostan sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă vanilie 1/4pahar ulei 1/4…
Read more »Lapte de nucă
Ingrediente: 8 linguri nucă măcinată 2 căni cu apă fierbinte 1 linguriţă miere 1/2 linguriţă sare puţină vanilie 1 banană Mod de preparare: Peste nucile măcinate se toarnă apa…
Read more »Pateu din brânză de vacă
Ingrediente: 200g brânză de vacă proaspătă 2 linguri smântână 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt un sfert lingură sare…
Read more »Ghimbirul
Ghimbirului i se mai spune ghimber sau ginger si se pare ca numele lui vine din limba sanscrita. A fost folosit drept condiment din cele mai vechi timpuri. Îl…
Read more »Drob de nucă
Ingrediente: 2 căni de orez fiert 1 1/2 cană de nuci măcinate 2 căni pesmet 1/2cană seminţe de flarea soarelui 2 linguri făină 2felii ţelină sau frunze tăiate mărunt 1…
Read more »Cocos cu vin
Ingrediente: 1 cocos de peste 1,5 kg 200 gr. de slanina 1 pahar cu vin rosu 1 lingura de faina 2 linguri pasta de rosii 4 cepe zarzavat de supa…
Read more »Bors de zarzavat cu varza murata
Ingrediente: 100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa 300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml…
Read more »Retete de post:Icre de post
Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la…
Read more »Crocant de piersici
Ingrediente: 1/2 kg piersici tăiate felii( sau compot de 500g) 3 linguri miere 1/2 lingură coriandru 1/2 cană suc de portocale. Mod de preparare: Se mixează ingredientele cu excepţia piersicilor.Siropul…
Read more »Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 120 ml pineapple juice 15 ml blue Curacao ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon and cocktail stirrer…
Read more »Sarmale batranesti
Ingrediente: 1 kg de carne de porc fara os 1 ceasca de orez sau pasat sare 3 cepe 3 linguri de untura de porc 1 varza murata 300 g de…
Read more »Tort cu mere si crema de zahar ars
Ingrediente: 1 kg mere 50 gr unt 8 oua 2 cani cu lapte 4 linguri faina cca 400 gr zahar tos 1 plic frisca 200 ml lapte Mod de preparare:…
Read more »Rulada cu crema de branza
Ingrediente: 60 gr unt 60 gr faina 300 gr lapte 4 oua 200 gr branza moale 50 gr parmezan o mana masline 150gr mortadella 50 gr cascaval taiat cubulete mici…
Read more »Pui cu smantana si cartofi la cuptor
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smantana 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga…
Read more »Caltabosi de casa
Caltabosi de casa din: orez, ficat de porc, plaman de porc, carne de porc, inima de porc, slanina, intestine, ceapa, sare, piper, cimbru. Poate te intereseaza si Caltaboşi cu organe…
Read more »Budincă de orez cu prune uscate
Ingrediente: 1/4 kg prune uscate 1/2 linguriţă sare 1 cană orez nefiert 1 lingură unt 3 linguri miere 2 ouă puţină scorţişoară. Mod de preparare: Se spală prunele uscate în…
Read more »Clătite umplute cu mere
Ingrediente: 6 clătite groase 8 mere 1/2 cană apă 4 linguri stafide puţină vanilie 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se dau merele prin râzătoare. Se amestecă cu apa,…
Read more »Ciorba de ciolan de porc
Ingrediente: 1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g ceapa 200 g cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5…
Read more »Budincă de morcovi
Ingrediente: 3 morcovi mijlocii răzuiţi 3 felii groase de pâine tăiate în cuburi 1 cană stafide 1 lingură coajă de portocale 1 cană lapte 1 lingură miere Mod de preparare:…
Read more »Cartofi inăbuşiţi cu roşii
Ingrediente: 400 g cartofi 250 g roşii 150 g ceapă ulei 1 lingură făină cimbru sare piper 1 foaie de dafin Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli,…
Read more »Pulpa de curcan la tava
Ingrediente: 1 pulpa de curcan de 1 kg 3oua fierte 1ceapa piper sare mazare din conserva 4-5 cepe de arpagic Mod de preparare: Se desface pulpa de curcan, se…
Read more »Budincă de mere
Ingrediente: 6-8 mere tăiate felii 1/4 cană seminţe de susan 1/2 cană nucă de cocos 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 lingură coriandru 1 1/2 suc de…
Read more »Sufleu cu caşcaval
Ingrediente: 200 g caşcaval ras 500 ml lapte 200 g unt 3 linguri făină 5 ouă sare pesmet Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi făina şi amesteci bine…
Read more »Budincă de mere si banane
Ingrediente: 5-6 mere tăiate felii 2 banane tăiate felii 1/2 cană stafide 1/2cană nuci tăiate mărunt 5-6 felii de pâine tăiate cuburi 1/2cană nucă de cocos 1 cană sos Ingrediente…
Read more »Cozonac la tava cu visine si crema
Ingrediente aluat: 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 250 g faina un praf de sare 50 g unt moale 1 ou 50 g zahar Ingrediente umplutura: 6 galbenuse, 250 g…
Read more »Sarmale de porc moldovenesti
Ingrediente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori…
Read more »Retete de post: Salata de orez
Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari bine coapte 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare: Orezul se…
Read more »Budincă de macaroane cu mere
Ingrediente: 250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu sunt dulci). Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se clătesc.Merele se curăţă de coajă…
Read more »Ciorba de perisoare
Ingrediente: 100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o felie telina o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o lingurita zeama de…
Read more »Ciorba de purcel cu legume
Ingrediente: 300 g pulpa porc 3-4 rosii 1 puisor de dovlecel 1 ceapa 1 cartof 1 bucatica de telina 1 patrunjel radacina 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura cu…
Read more »Mancare de dovlecei
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2
Tarta cu brinza si portocale
Ingrediente: 1 budinca de vanilie 500 ml lapte zahar vanilat 200 g zahar un pachet foi de placinta 500 g brinza dulce sucul si coaja unei portocale un galbenus 1…
Read more »Albă ca Zăpada
Ingrediente blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de amoniac stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă: 700ml de…
Read more »Friptura de porc in aluat frantuzesc
Ingrediente: 100 gr.unt 750 gr. aluat frantuzesc 2 kg. carne 1 os cu maduva 1 ou 2 buc. morcovi o ceapa tocata fin sau rasa sare piper cimbru 2 foi…
Read more »Retete de post:Salata de conopida
Ingrediente: 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post 2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare piper dupa gust Mod de preparare: Se spala…
Read more »Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin
Ingrediente: 200 g pişcoturi 1 kg pere 1 lingură scorţişoară 150 g zahăr 1 l vin roşu 20 de cuişoare Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, înfigi…
Read more »Prajitura Raphaelo
Ingrediente blat: 5 oua 250 gr zahar 300 gr faina 5l g ulei 1 praf copt Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina,…
Read more »Prăjitură cu nucă
Ingrediente: 7 ouă 7 linguri cu apă 17 linguri zahăr 14 linguri făină un vârf de sare 3 linguri cacao 1 linguriţă unt 300 g nuca Mod de…
Read more »Coasta de porc umpluta cu mere
Ingrediente: 750 gr. coasta proaspata 1/2 kg. mere cimbru sare piper 3-4 boabe ienibahar 1/2 pahar vin 1lingurita faina Mod de preparare: Se alege o coasta mai mult lunga decit…
Read more »Ciuperci umplute cu branza
Ingrediente: 10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau marar parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala, tinandu-le pe…
Read more »Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati
Ingrediente: 2 borcanele de ardei mici murati curatati de seminte si taiati in bucatele 8-10 catei de usturoi tocati marunt 1/2 cana de supa de pui 1 lingura de otet…
Read more »Ciorba radauteana cu verdeata
Ciorba radauteana cu verdeata din: pulpe de pui, morcovi, patrunjel, ardei, galbenusuri de ou, smantana, otet, usturoi, verdeata. Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe…
Read more »Perişoare cu mărar
Ingrediente: 600 g pulpă de porc 1 ceapă 3-4 legături mărar 1/2 ceşcuţă orez 5-6 linguri ulei 1 lingură bulion 1 linguriţă făină suc de roşii sare Mod…
Read more »Chiftelute de ton cu sos
Ingrediente: 100gr fulgi de cartofi 350ml apă fiartă 400gr ton din conservă piper negru 3 linguri ulei sos chili 1 linguriţă făină 50ml lapte 2-3 linguri caşcaval ras 1…
Read more »Tocănită de hribi cu smantană si ceapa
O reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi, ceapa, ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1 ceapă ulei 2 linguri făină 2…
Read more »Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru
Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru din: gulie, carne slaba tocata, morcovi, ceapa, ardei, suc de rosii, orez, ou, gris, ulei, marar, cimbru, bors. Ingrediente: 1 gulie 300 g…
Read more »Branzoaica cu afine
Ingrediente aluat: 230 g faina 2 linguri amidon 125 g unt rece 75 g zahar un ou. Ingrediente umplutura: 500 g afine proaspete, congelate sau din compot, 10 biscuiti cu…
Read more »Castel
Ingrediente: 250g zahăr 50g untură 1 linguri miere de albine 2 ouă 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă bicarbonat 4-5 linguri lapte 600g făină Ingrediente crema: 2 budinci care se…
Read more »Carnati de porc
Ingrediente: 5m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1 capatâna de usturoi 1 lingura cimbru 1 lingurita enibahar 1 lingurita piper 1…
Read more »Compot de pere
Ingrediente: 1 kg pere 3 pahare apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de scorţişoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Se curăţă perele de coajăşi…
Read more »Şerbet de flori de salcîm
Ingrediente: 750 g flori de salcîm 1 kg zahăr 1 l apă zeama de la 1/2 lămîie Mod de preparare: Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele…
Read more »Sote de conopidă cu morcovi si telină
Ingrediente: 1 conopidă mică 3-4 morcovi 1 ţelină potrivită ulei sare condiment cu gust de legume 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci în bucheţele,…
Read more »Salata de varza cu ficatei de pasare
Ingrediente: 1 morcov mare 2 cepe mici 4 linguri ulei masline 250g varza acra 3 linguri vin alb 1 lingura otet de vin 300g ficatei de pasare 1 catel…
Read more »Hamburger de vita
O reteta simpla de hamburger de vita din: chifle, muschi de vita, unt, usturoi, sos warcester, ceapa rosie, rosii, salata verde, mustar, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4…
Read more »Ardei cu branză si roşii
Ingrediente: 2 şi 1/2 kg ardei 400 – 500 g brânză de vacă (sau de oaie, dar ţine cont de diferenţa de gust) 500 g roşii sare ulei …
Read more »Salata de orez si ardei gras
Ingrediente: 200g orez 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii mari 2 cepe potrivite (rosie, alba) 50ml ulei de masline 2 linguri otet 1 leg. marar sare…
Read more »Tarte cu fructe de pădure şi frişcă
Ingrediente aluat: 200 g făină 500 g migdale 50 g zahăr 1 ou 125 g unt coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 1 budincă de vanilie 400 ml lapte…
Read more »Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 cepe 200 g ciuperci proaspete 6 roşii sare pătrunjel Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit.…
Read more »Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 conopidă mică 1 ceapă ulei condiment tip Vegeta sare piper usturoi 4 linguri smântână Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci…
Read more »Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui
Ingrediente: 4 ardei graşi 200 g ficăţei 100 g pipote de pui 1 ceapă 5 ouă 2 felii de pâine sare 1 legătură pătrunjel verde 1 ceaşcă lapte …
Read more »Sufleu cu mure
Ingrediente: 4 ouă 100 g pesmet 600 g mure 1 vârf cuţit scorţişoară 150 g zahăr 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat zahăr pudră 20 g unt Mod…
Read more »Dovlecei umplut cu branza de vaci
Cureţi 4 dovlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de vaci cu…
Read more »Omleta cu dovleac si branza de oaie
Ingrediente: 5 oua dovleac o felie branza de oaie Mod de preparare: Razi dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mici, raz
Salata de gogosari in bulion
Salata de gogosari in bulion din: bulion, otet, ulei, zahar, apa, boabe de mustar, cuisoare, boabe de ienibahar, foaie de dafin, sare. Ingrediente: 400g bulion 200ml otet de 9° 200ml…
Read more »Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor
Ingrediente: 3 dovlecei 1 vânătă 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii 5 ouă 100 g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri ulei nucşoară piper sare Mod de preparare:…
Read more »Lebar
Ingrediente: 1 intestin de porc mai gros 500g ficat de porc 500g slanina 1 lingura sare 1 lingurita rasa piper 1 vârf de cutit cuisoare pisate Mod de…
Read more »Salata orientala de iarna
Ingrediente: 200g cartofi fierti 300g legume fierte (conopida, telina, morcov, mazare verde, fasole verde sau uscata) 2 oua fierte tari 1-2 cepe 2-3 andive 15-20 masline 6 linguri vinegreta…
Read more »Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură
Ingrediente: 4 pahare vişine fără sîmburi 8 pahare morcovi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici 2 pahare apă vanilie 1 kg zahăr Mod de preparare: Se fierb morcovii pînă…
Read more »Inel cu fructe de padure
Ingrediente: 4 albusuri 225g zahar 1 lingura faina 1 lingurita zeama de lamâie 1 lingurita esenta de vanilie 300g frisca 175g zmeura 175g afine 50g unt frunze proaspete de…
Read more »Turte din susan
Ingrediente: 7 lg. susan 3 lg. seminte de floarea-soarelui 2 lg. alune de padure 2 lg. alune de pamant 5 lg. stafide 3 lg. fulgi de ovaz Mod de…
Read more »Chec cu fasole verde
Ingrediente: 500 g făină 200 ml ulei 100 ml borş 50 g smântână 1/2 plic praf de copt sare Ingrediente umplutură: 1 kg fasole verde 100 g unt 200…
Read more »Ardei copţi umpluţi cu cârnaţi afumaţi
Ingrediente: 8 ardei graşi 3 roşii 300 g cârnaţi afumaţi 350 g brânză de vaci 1 – 1/2 kg smântână 2 cepe 1 morcov 3 ouă 1 legătură mărar…
Read more »Piure de ardei cu rădăcinoase
Ingrediente: 2 ardei grasi 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1-2 linguri ulei apa Mod de preparare: Cureti toate radacinoasele si ardeiul, le speli, tai radacinoasele…
Read more »Peşte cu legume şi sos de vin
Ingredinte: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ţelină 1 ceapă 2 morcovi 200 ml suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml…
Read more »Desert rapid cu prune si budincă de vanilie
Ingrediente: 16 prune 1 plic budincă de vanilie 16 biscuiţi cu cacao 1 plic frişcă 700 ml lapte 5 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară măcinată 4 cupe sau castronele…
Read more »Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui
Ingrediente: 125 g făină 1 ou 250 ml lapte 500 g roşii 4 linguri ulei 250 g şuncă afumată de pui 2 linguri caşcaval ras 1 linguriţă busuioc tocat…
Read more »Legume cu piept de pui si foi de dafin
Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 – 2 cepe 2 ardei graşi 200 ml ulei 500 ml apă 2 foi dafin sare o lingură condiment tip Vegeta…
Read more »Musaca de paste cu carne
Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne tocată 3 cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină sare piper 100…
Read more »Slanina
Ingrediente: slanina groasa cu sorici de pe spate slanina subtire de pe burta 2 kg sare grunjoasa Mod de preparare: Taiati slanina in bucati, cea groasa de circa…
Read more »Tort regal
Ingrediente blat: 100 g unt de migdale 100 g cocos mixat fin 2 lg miere Ingrediente crema:o mana buna capsune inghetate,2 lg miere,1 cana caju crud,1 cana lapte de…
Read more »Tocana de legume cu ţelină
Ingrediente: 2 dovlecei 2 vinete 15 ardei graşi 15 gogonele mari 15 cepe mari 3-4 morcovi mari sare 250 g orez 200 ml ulei 2 linguri bulion câteva frunze…
Read more »Cartofi copţi cu vinete şi usturoi
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 vânătă mică 3 linguri de ulei 1 ceapă mică 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi cimbru 4 linguri de iaurt 1 legătură…
Read more »Mancare de bame cu roşii şi ardei
Alegi 750 g de bame tinere, le cureţi de codiţe, apoi le fierbi în borş clocotit cu puţină sare sau în care ai pus oţet îndoit cu apă. După…
Read more »Tort de pere cu cremă de migdale
Ingrediente: 600 g făină 250 g unt 2 linguri zahăr 100 ml apă sare Pentru cremă ai nevoie de: 100 g unt 100 g zahăr 1 ou 250 g…
Read more »Salata de pui in aspic
Ingrediente: 500g piept de pui 300g aspic (preparat din 20g gelatina) 500g cartofi 200g telina 250g mere 200g maioneza 1 lingura mustar 1 salata verde sare piper Mod…
Read more »Tarta cu ciocolata
Ingrediente: 1 castron fistic 1 castron alune de padure 1 castron curmale fara samburi 1 praf de sare 2 avocado miere 1/2 betisor vanilie optional 100 g de stafide…
Read more »Prăjitură cu prune
Ingrediente: 500 g făină 400 g smântână 200 g zahăr 3 ouă 1 praf de copt 1 kg prune 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Speli…
Read more »Carnati banateni
Ingrediente: 1,5Kg carne de porc 500g slanina 3-4 catei de usturoi mari 5g boia de ardei dulce 5g coriandru 500ml supa de oase sare piper Mod de preparare:…
Read more »Drob de vinete cu telemea
Ingrediente: 3 vinete potrivite 5 linguri telemea rasă 4 linguri griş 1 legătură verdeaţă 2 ouă 1 linguriţă condiment tip Vegeta sau Delikat sare piper Mod de preparare:…
Read more »Hora trufelor
Ingrediente: 200g stafide brune 150g stafide blonde 200ml vin licoros 100 ml rom 150 g smochine 100g nuci macinate 200g nuca de cocos 400g ciocolata menaj 200g zahar brun…
Read more »Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval
Ingrediente: 2 gogoşari 4 cartofi 100 g şuncă afumată 4 ouă 150 g smântână 100 g caşcaval 4 roşii 3 linguri ulei unt boia sare piper 1 ceapă mare…
Read more »Supă cu găluşte din cartofi
Ingrediente: 2 l supă de carne (sau de oase, sau apă) 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ardei Ingrediente găluşte: 3-4 cartofi potriviţi margarină…
Read more »Sandvis de omleta cu carne
Ingrediente: 400g carne (oaie + porc) 8 oua 50ml lapte 2 rosii 50g unt 1 lingurita busuioc sare piper Mod de preparare: Carnea taiata potrivit se rumeneste in…
Read more »Borş cu legume umplute
Ingrediente: 2-3 oase 600 g carne macră 100 g orez 6 ardei graşi (mai mici) 3 dovlecei câteva roşii 2-3 ouă 2-3 cepe 1 lingură ulei 11 borş mărar leuştean…
Read more »Reteta zilei: Gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi
O reteta delicioasa de gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi din: ceafa de porc, ficatei de pui, sare, piper, salata verde,…
Read more »Tarte fara foc, cu fructe si seminte
Ingrediente: blat 1 cana migdale 3 Lg nuca cocos 2 Lg cafea cereale 2-3 picaturi vanilie 3 curmale 1 Lg miere sau dupa
Snitel mexican
Snitel mexican din: pulpa de vitel, ardei iute, kiwi, ceapa, miere, amestec mexican de legume, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare, piper. Poate te intereseaza si: Şniţele de miel cu…
Read more »Salata de ciuperci cu masline
Ingrediente: 1kg ciuperci 3 linguri ulei 1 lingurita otet 2 linguri bulion 1 leg. patrunjel verde 250g masline sare piper Mod de preparare: Se fierb ciupercile în apa…
Read more »Prajitura cu zahar ars
Ingrediente foi: 450g faina 125g unt 75g zahar 100ml smântâna sau iaurt 1 ou 1 lingurita praf de copt un vârf de cutit sare 1 lingurita coaja rasa de…
Read more »Prajitura cu piersici
Ingrediente: 6 oua 300g zahar 200ml smântâna 250g faina 1 lingurita praf de copt 800g piersici un vârf de lingurita sare 1 lingura esenta de rom 50g nuci 1…
Read more »Jeleu de coarne
Ingrediente: 1kg coarne 250g zahar Mod de preparare: Se aleg coarne bine coapte si se pun la fiert cu putina apa. Cand s-au fiert, se trec prin sita.…
Read more »Tort Tiramisu
Ingrediente: 750g piscoturi de sampanie 200ml cafea rece 3 oua 500g brânza mascarpone 150g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita cacao 1 lingurita coaja rasa de…
Read more »Compot de prune
Ingrediente: 1 kg prune 0,5 l apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de vanilie baton Mod de preparare: Se pun la fiert zahărul şi…
Read more »Friptura de vita la cuptor
Ingrediente: 800g carne de vita 150ml ulei 2 fire mari de praz 2 cepe 4 morcovi 200g conopida 250g fasole verde 2 linguri bulion de tomate 250ml vin rosu…
Read more »Gem de mure
Ingrediente: 3 kg de mure 1 kg de zahar Mod de preparare: Se alege murea, se curata, se asaza într-un vas împreuna cu zaharul, în straturi alternative (un…
Read more »Stelute cu ciocolata
Ingrediente: 3 albusuri 140 g zahar pudra 160 g migdale sau alune 50 g ciocolata cu lapte sau de menaj 40-60 g faina glazura de ciocolata marmelada Mod…
Read more »Salata verde cu smantana
Ingrediente: 2 capatâni mari de salata 4 linguri de smântâna 1 lingura zeama de lamâie 4 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Se curata si se…
Read more »Vacuta cu rosii
Ingrediente: 4 felii groase de muschi de vita 2 linguri unt 2 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingura oregano 500g rosii în bulion sare piper …
Read more »Crap umplut cu ciuperci
Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 2 leg. Patrunjel 500g rosii 250ml vin alb sec 100 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare:…
Read more »Şerbet de migdale
Ingrediente: 1 kg migdale dulci (cojile) 1 kg zahăr 4 kg apă 2 linguri miez de migdale dulci pisate 2-3 miezuri de migdale amare Mod de preparare: Se spală…
Read more »Prajitura de banane cu glazura de kiwi
Ingrediente: 3 banane (600g) 125g unt 150g zahar 1 lingurita mirodenii (scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir) 2 oua 225g faina 1/2 lingurita bicarbonat 120ml smântâna 60ml lapte Ingrediente glazura: 250g…
Read more »Marmeladă de zmeură
Ingrediente: 1 kg zmeură 750 g zahăr pisat Mod de preparare: Se curăţă zmeura şi se dă prin sită, se amestecă cu zahărul şi se pune la fiert la…
Read more »Prajitura cu migdale sau nuci
Ingrediente: 180g unt 8 oua 180g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 200g ciocolata menaj 250g migdale sau nuci Pentru ornat: 100g dulceata de coacaze, 100g ciocolata menaj, 150g…
Read more »Ceapa umpluta ca la Caransebes
Ingrediente: 8 cepe mari 100g miez de nuca 100g masline 4 felii pâine 1 lingura faina 1 lingura zahar 100ml ulei 100g smântâna 100ml lapte 2 linguri pasta de…
Read more »Tocanita de vita cu sos de mirodenii
Ingrediente: 800g carne de vita 2 cepe 6 linguri ulei de masline 3 linguri sos de tomate 5 catei de usturoi un vârf de cutit scortisoara macinata fin 1…
Read more »Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară
Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 4 linguri ulei 2 linguri apă minerală 3 linguri făină 4 linguri nuci 1 plic zahăr vanilat sare Ingrediente sirop: 6 linguri…
Read more »Papanasi de Bucovina
Ingrediente: 300g brânza de vaci 1ou 2 pliculete zahar vanilat 25g stafide 1 vârf de cutit sare 25g zahar tos 2 linguri faina de grâu 2-3 linguri gris …
Read more »Fileu de salau cu sos de vin
Ingrediente: 4 fileuri salau 1 ceapa 1 pahar vin alb 50g unt 10g faina 1 galbenus ou 200g smântâna 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare:…
Read more »Muraturi asortate iraniene
Muraturi asortate iraniene din: castraveti, varza, conopida, morcovi, rosii, hrean, fasole verde, ardei iute, radacina de leustean, vinete, marar, patrunjel, menta, busuioc, gogonele, usturoi, ardei gras, foi de dafin, boabe…
Read more »Cartofi umpluti cu ciuperci
Ingrediente: 1kg cartofi 400g ciuperci conservate 3 cepe 200ml ulei 5 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingurita otet de mere 1 leg. marar verde sare piper…
Read more »Tartă de nuci cu fructe
Ingrediente: 200 gr banane 50 gr boabe rodie 100 gr nucă 100 gr curmale uscate 2 linguriţe pudră de roşcove Mod de preparare: Curmalele şi nuca le pisaţi bine…
Read more »Înghetata cu urda
Ingrediente: 25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de ghimbir 25g cirese din compot 25g caise uscate 25g struguri din compot 500g urda 2 linguri coniac 1…
Read more »Gâsca cu ciuperci si sos de smântâna
Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei 150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb 1 leg. verdeata…
Read more »Supa de morcovi
Ingrediente: 4 morcovi mari 2 dovlecei 4 cartofi medii 2 cepe mici 4 rosii mari 3 catei de usturoi 100ml ulei 1 lingurita zahar 2 foi de dafin 1…
Read more »Tocanita de burta
Ingrediente: 1 kg burta de vita 4 cepe 50ml ulei 1 lingura bulion 1leg. patrunjel 1leg. marar sare piper Mod de preparare: Se spala bine burta, se pune…
Read more »Tocana de vitel cu paste
Ingrediente: 1kg spata de vitel 250ml vin rosu 100g masline negre 2 ardei grasi (verde, rosu) 1 telina mica 2 cepe mici 2 morcovi potriviti 2 catei de usturoi…
Read more »Coacaze în suc propriu cu miere
Ingrediente: 1 kg coacaze 300g miere Mod de preparare: Se curata coacazele de frunze si codite si se spala sub jet de apa rece. Ca sa nu se…
Read more »Inghetata de capsuni fara lactate sau oua
Ingrediente: 1 cana capsuni 3 lg ulei de cocos 1 cana lapte de nuci 1/2 cana miere sau dupa gust 1/2 fiola de esenta vanilie 1
Salam de biscuiti
Ingrediente: 200 g nuci 3-4 linguri cacao 4-5 linguri miere 1 pumn de stafide 1 pumn caise uscate 4-5 bucati curmale 1 pumn visine sau cirese confiate 100g cocos ras…
Read more »Supa gulas
Ingrediente: 1 rasol de vaca 2 cepe 400 g cartofi 2 linguri bulion 50g ulei 3 linguri faina 1 ou 2g chimen 1 lingurita boia de ardei dulce 1…
Read more »Compot de agrise
Ingrediente: 600 g agrişe 250 g zahăr l pahar apă Mod de preparare: Topim zahărul în apă clocotită, lăsăm să fiarbă siropul, apoi adăugăm agrişele şi le fierbem…
Read more »Peltea de struguri cu gutui
Ingrediente: 1kg struguri 500g gutui 1kg zahar Mod de preparare: Se aleg boabele de struguri, se spala, se zdrobesc si se lasa sa se scurga pe o sita…
Read more »Supă de limbă şi conopidă
Ingrediente: 1 limbă de viţel 1 conopidă mică 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde sare Mod de preparare: Speli bine carnea şi…
Read more »Prajitura cu miere de albine
Ingrediente foi: 300g faina 120g zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântâna 750g nuci macinate 250g zahar pudra 50g zahar vanilat 50ml esenta de rom …
Read more »Rasol cu sos unguresc
Ingrediente: 1 rasol de vaca 300g zarzavat de supa 1 ceasca ulei 1 lingurita boia de ardei 1 ceasca smântâna 1 jumatate de lamâie sare piper boabe Mod…
Read more »Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)
Ingrediente: ice 1 cocktail shaker 1 martini glass 4 parts The Margarita King or other margarita mix 2 parts lychee juice 3 lychees 1 cocktail stick Cum se…
Read more »Crema de vanilie
Ingrediente: 1 1/2 cana caju inmuiat si scurs apa miere / sirop de agave dupa gust un praf de sare 1/2 baton de vanilie 1-2 lg unt de cacao…
Read more »Puns de portocale
Ingrediente: 4 portocale 4 lămîi 2 pahare apă 300 g zahăr 2 albuşuri 1 ceşcută rom 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb) Mod de preparare: Tăiem…
Read more »Salata de heringi cu legume
Ingrediente: 500g heringi sarati 800g cartofi 300g ceapa 300g castraveti acri 3 oua 150g masline 50ml otet de mere 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Heringii…
Read more »Marmeladă de caise
Ingrediente: 1 kg caise coapte 400 g zahăr Mod de preparare: Se spală caisele şi se scot sîmburii. Se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu zahărul şi…
Read more »Supa de gulii cu usturoi
Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50ml ulei 1 telina 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curata ceapa si se…
Read more »Tort raw de ciocolata si portocale
Ingrediente blat : 1 cana migdale sau nuci 2 Lg cacao sau cafea din cereale 4, 5 curmale esenta de vanilie 2 -4 Lg apa daca este nevoie Ingrediente…
Read more »Tort fara foc de mango
Tort fara foc de mango Ingrediente blat: 2 Lg caju crude inmuiate 1 cana migdale sau nuci crude 4 curmale 2 Lg cacao ori cafea de cereale Ingrediente…
Read more »Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă
Ingrediente: 200 g spaghete din orez 6 aripioare de pui 2 ouă 1 ceapă 2 ardei graşi roşii roşii 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »Tarta cu crema de unt de alune
Ingrediente : 1 cana orz 1 cana jum nuca jum cana curmale 2 linguri miere coaja de portocala sare Ingrediente crema: 2 banane 6 linguri unt de alune jum cana…
Read more »Snitel imperial
Ingrediente: 3 buc. piept de pui 100g smochine 100g cascaval 6 frunze de salvie 50g alune de padure 3 oua 100g faina 150g pesmet 300ml ulei sare piper …
Read more »Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde
Ingrediente: 1 kg ciocănele de pui 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1 morcov 100 ml ulei 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper Mod de…
Read more »Prăjitură cu cremă de cafea şi rom
O reteta delicioasa de prajitura cu crema de cafea si rom din: oua, zahar, nuci, praf de copt, faina, zeama de lamaie, sare, unt, zahar, cafea si esenta de rom.…
Read more »Salată de varză roşie cu pastramă de pui
Salată de varză roşie cu pastramă de pui din: varza rosie, pastrama de pui, ceapa, ardei rgas, rosie, boabe de porumb fiert, masline, verdeata, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente:…
Read more »Salata cu dovlecei
Ingrediente: 1 dovlecel 2 gogosari 1ardei 1/2 pahar otet 1 lingura zahar sau 1 lingura miere câteva frunze de telina 2 catei de usturoi sare piper Mod de…
Read more »Pateu de broccoli
Ingrediente: 1 capatâna de broccoli 50g pesmet 50g susan 100g masline negre 1 lingurita boia dulce 1 lingura zeama de lamâie sau otet de mere 100g orez sare piper…
Read more »Coltunasi bucovineni
Ingrediente: 3 oua 250g brânza de vaci dulce sau sarata 2 linguri apa faina cât este necesara pentru un aluat mai tare 2 linguri gris sare Mod de…
Read more »Pulpa impanata de vitel
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel (bucata intreaga) 200g slanina 200g morcov 200g telina 5 catei de usturoi 1,5 kg cartofi 50g pasta de tomate 30g faina 2 cepe…
Read more »Tortul Carnavalului de la Venetia
Ingrediente: 1 blat de tort dublu 1 mango 2 banane 1 ananas (pot fi si feliute din compot) 2 kiwi 50g smochine 1 portocala 100g nuca de cocos 6…
Read more »Salata Boeuf
Ingrediente: 500g pulpa de vita 1kg cartofi 4 morcovi 200g mazare (congelata) 6 castraveti murati 4 gogosari murati 400g maioneza 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare:…
Read more »Supa dietetica de fasole verde
Ingrediente: 400g fasole verde 100g morcovi 50g telina 1 ceapa 2 rosii 50ml smântâna 2l apa sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie potrivit…
Read more »Souvlaki
Ingrediente: 150g carne de porc 4 lipii 2 cepe 2 rosii 100g unt patrunjel rozmarin sare piper boia Mod de preparare: Carnea se taie in bucati, se condimenteaza…
Read more »Toba
Ingrediente: 1 burta de porc 2 urechi de porc 1 limba de porc 2 rinichi de porc 500g gusa de porc 1kg carne slaba de porc 1 jumatate cap…
Read more »Gogosari in otet caramelizat
Ingrediente: 5 kg gogosari 500g zahar 1 litru otet 1 lingurita sare cateva foi de dafin boabe de piper mustar coriandru Mod de preparare: Spala bine gogosarii, taie-i…
Read more »Clatite de cacao cu smantana si mango
O reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa, zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango, esenta de vanilie, zeama…
Read more »Salata cu peste
Ingrediente: 500 g peste (ton sau somn) 6 lamai o ceapa mica 4-5 rosii mici 4 linguri ulei de masline o lingura de vege